Nedelja, 29.01.2012.

12:56

"Referendum protiv evrointegracija"

Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak ocenila je da će referendum u opštinama na severu Kosova imati negativne posledice po evropske integracije Srbije.

Izvor: Beta

"Referendum protiv evrointegracija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Ђорђе ГМ

pre 12 godina

"Svi, ipak, treba da imaju na umu da je razlaz Kosova sa Srbijom direktna posledica aparthejda koji je režim Slobodana Miloševića provodio na Kosovu. A to ja dobro znam, jer sam tih godina redovno tamo boravila", navela je Doris Pak.
Занимљив тај апартхејд. У Србији у којој живи преко 20 нација, апартхејд је спровођен само према једној од њих.

e-krem

pre 12 godina

Gospodjo Pack ako ne pomognete ovoj sprdnji od drzave da se demokratizuje ubrzo je nece ni biti.Posle ce uslove morati da ispunjavaju Vojvodina,Sandzak,Timocka Krajina...pojedinacno i protiv tih buducih kandidata Kosovo nece imati nista protiv budite uvereni u to.

joke

pre 12 godina

Pitam se koliko kosta da te podrzava Doris Pak? Ali ocigledno da Albanci dobro placaju da Doris pak bude slepa na ono sta su Albanci radili i sta jos rade na Kosovu ali i u Makedoniji. Bravo Doris Pak, zbog takvih kao sto si ti, te famozne evropske vrednosti su se pretvorile u jednu ogromnu sprdacinu.

muka mi licemera

pre 12 godina

Zapanjuje da neko ovako licemeran i jednostran moze da bude na bilo kakvoj funkciji u EU. Zapanjuje da za njene suplje price uvek ima mesta u srpskim medijima. Za Doris Pak je aparthejd kada albanski nacionalisti DECENIJAMA odbijaju da ucestvuju u institucijama medjunarodno priznate Srbije, kada odbijaju da se integrisu, da postuju zakone drzave Srbije i kada pocnu da se naoruzavaju, ubijaju policajce, kidnapuju, ubijaju i pljackaju civile... Sve je to za razne doris pakove nekakva "borba za slobodu napacenih Albanaca" i niko od njih ne preti Albancima niti vidi bilo kakav albanski ancionalizam u tome ali kada Srbi na severu odbijaju da se integrisu u albansku nacionalisticku i kriminalnu paradrzavu koja nije ni priznata onda su ponovo Srbi problem dok su Albanci ponovo "borci za slobodu, demokratiju" i sta vec ne. Zanimljivo da etnicko ciscenje Srba sa 80% Kosova, drzanje u getima preostalih Srba, unistavanje svega sto ima veze sa Srbima, albanski zlocinci na vlasti ili taj kriminalni rezim Hasima Tacija uopste ne smetaju Doris Pak. Muka mi je ovakvih licemera kao sto je Doris Pak i zbog ovakvih likova kao sto je Doris Pak PROTIV sam prikljucenja EU.

nabavi ogledalo komsija

pre 12 godina

@komsija
Bavi se ti licnim i nacionalnim kompleksima kojih ocigledno imas na pretek a sa ovim tvojim izlizanim frazama o Srbiji zabavljaj kolege sa slicnim IQ-om ispred trafike dok ispijate pivo. Neko ko ima Hasima Tacija za premijera, najvecu nezaposlenost u Evropi, ko nije sposoban da ispuni uslove za beli sengen i neko ko je jedini kome trebaju vize za Eu, neko ko nije u stanju da se uclani ni u jednu medjunarodnu organizaciju, kome je kriminal jedina izvozna privredna grana, neko od koga se u 21. veku tudje crkve moraju stititi bodljikavom zicom... je zadnji koji ce nekome soliti pamet.

Rimski statut 2002.

pre 12 godina

Aparthejd na Kosovu?! Na Kosovu su oduvek svi narodi bili i još uvek su iste rase. Poslednjih nekoliko godina, doduše, ima nešto Kineza, mahom u Podujevu, ali oni trguju i žive normalno kao i svuda u okolnim zemljama.
Da li Doris Pak uopšte zna šata znači termin "aparthejd"?

Malo se poradovao

pre 12 godina

Kad sam pročitao naslov, pomislio sam da ćemo konačno imati referendum gde se izjašnjavamo ZA i PROTIV EU, kad ono... Da, mogao bi neko da zatraži referendum o EU, jednom zauvek da završimo sa tom zaludnom pričom.

boro

pre 12 godina

da li ovi dezurni spinatori znaju da izmisle nesto pametnije od tih "milionera sa kosova koji su pokupovali stanove po beogradu" i "srbi gladuju zbog neradnika sa severa"... a tek ove suplje price kako ce da nam krene nevidneo kada priznamo tu albansku paradrzavu... Eto, Albanija je priznala tu "drzavu kosova", isto i Makedonija a i sama "drzava kosova" je priznala sebe pa kako to da su i dalje bedni, jadni i daleko od EU taman kao i Srbija?

Goran

pre 12 godina

Neka poštovana Doris Pack promeni ime i prezime u neko srpsko i nek se doseli na sever Kosova pa nek onda vidi kako je biti Srbin na Kosovu i da li treba odbaciti referendum zbog evrointegracija.

dragan ilic

pre 12 godina

evropske pretnje su nam vise preko glave. necemo u EU . moramo mi svojim sredstvima da podignemo privredu nije sve tako crno.glavni problem omladine je sto hoce sve odmah danas pa bezi iz srbije nece da ulozi svoj napor da pomogne svojoj zemlji a kroz buducnost i sebi. jednom je americki predsednik rekao ne pitajte sta drzava moze da ucini za vas nego sta vi mozete za drzavu.

Milos BGD

pre 12 godina

Dokle vise sa ucenama, ti isti srbi su pobegli sa Kosova i sada su veliki srbi....Vratite se na Kosovo svi i onda mozete ocekivati podrsku gradjana srbije...Kupili ste najskuplje stanove,posao imate odmah i drzite nama pricu da je Kosovo Srbija!!!Mi odlucujemo a ne vi!!!!

komsija

pre 12 godina

Gosp. Pak vi se gresite na veliko Eu je ta koja hoce da se pripoji srbskoj guberniji, a ne obrnut srbija Eu prema tome nemojte da vredzate taj nebeski um jer citava zemalska intiligencija i civiljizovani svet potice iz srbije pa srbija ti je osmo svetsko cudo,srbski zivotni ekonomski teknoloski standardi su daleko razvijeni od ostatak sveta mozete svasta od njih da naucitena primer kako se laze,kako se ubija kako mozes da sva zlo dela da pokrijes,pa jos kad krvnici i ubice i ratni zlocinci postanu heroji i njima se slavi,pa jos od srbije mozete da naucite kako se mrzi i ruga se sve sto nije srbsko,pa srbija ti je najveca zemla na svetu,pa zar niste culi kako se kaze ,,srbija do tokija,, ima ih jos jos stvari koje vi necivilzovani svet mozete da naucite od naj civiljizovanie svetske vele sile nebeske srbije ..........

Jovan Mitrovic

pre 12 godina

Ne razumem kako referendum moze da odmogne bilo kome. Kako to da neko moze a neko ne moze da ima pravo na referendum. Kada su ga albanci organizovali to je bilo kao u redu, sada kada to isto hoce srbi e to nije u redu.
Ako vec postoji dupli arsini, kako se onda moze verovati u dobre namere evrope?
Ja im ne verujem.

adje

pre 12 godina

ima dosta neupucenih ljudi,svi beze od istine,zakonski i po ustavu srbije nijedna republika koja nema vladu nemoze da donosi nekakve zakone i referendume,npr vojvodina ima vladu skupstinu i moze da donese zakon o odrzavanju referenduma,sandzak npr ne moze jer nema vladu,i zato je odrzavanje referenduma u dve ili tri srpske opstine na kosovu legalno i protiv ustava,a krimin alci na vlast to sto je ilegalno dopustaju,sta sada da sandzak odrzi referendum o nepoverenju vlade srbije ili da li priznaje institucije beograda,sigurno bi ovde bilo 1000 komentara negativnih,vi kao gradjani treba da odrzite referendum da oterate ove lopove s vlasti i da odrzite referendum da trazite da imate velike plate i zapopsljavanje.cene za zivot su vam po evropskom standardu a plata po katastrofalnom niskom standardu.ma vama je dobro samo kad imate sportiste.vlade divac otisao da gleda djokovica a vaznije sportove ne gleda.

Sloba

pre 12 godina

Propade zemlja zbog Kosova! Narod sludjen, ekonomija propada, novih 100 000 mladih obrazovanih ljudi se sprema da ode, a glavni razlog je beznadje i nepostojanje zelje onih koji je vode da ista urade za buducnost Srbije. Taoci smo "ideje o Kosovu" i onih koji samo u njemu vide svoj politicki opstanak, onih koji su to Kosovo i izgubili. Opet se bije izgubljena bitka, opet se pravi steta, opet se zabija autogol! Da li ikoga ima medju politickom "elitom" (kakva gorka sala!) da kaze otvoreno narodu (1) da je Kosovo davno i definitivno izgubljeno, (2) da je trenutno to za Srbiju i bolje (iz ekonomskih, politickih, psiholoskih, etnickih i mnogih drugih razloga) i (3) da je jedini nacin da ga "ponovo dobijemo" samo kroz EU kada i mi i Kosovo u nju udjemo.

Petar

pre 12 godina

Pa naravno, zato i odrzavaju referendum, ili postoji jos neki drugi razlog? Sta se drugo postize tim referendumom osim zaustavljanja integracija? Nista naravno. Mada srpska politika je i zadnjih 20 godina bila obelezena neprestanom borbom za jedno veliko nista. A zivot prolazi...

dragutin

pre 12 godina

pa zar amerika i njen prijatelj (satelit) eu nakon proglasenja "nezavisnosti" kosova nerekose da je sve zavrseno i da je problem napokon resen, o cemu sad prica ova koja "zna" sta se nekad desavalo a nevidi sta se sad radi srbima i nealbancima na kosovu

Waistiny

pre 12 godina

Ne mislim da branim ove sa Kosova ciji smo zarobljenici, evo sada vec, 20 godina.

Nego, ne dopada mi se generalno to sto Doris Pak ima da kaze. Kad' god otvori usta, nas uhvati promaja. A poznato je da se Srbi najvise boje promaje te da od iste najvise i stradaju. Ovo je endemsko podrucje.

U svakom slucaju, prica o evropskim integracijama postaje deplasirana u svetlu cinjenice da je trenutno proces evropske dezintegracije po savovima. Nemacka bi da bude guvernanta Grcima, a ovi to ne zele. Nemacka bi da uradi novcem ono sto 1939-1945 nije uradila oruzjem.

No can do, drugarke i drugovi, sto bi rekli u Presevu, Bujanovcu te Medvedji.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

""Svi, ipak, treba da imaju na umu da je razlaz Kosova sa Srbijom direktna posledica aparthejda koji je režim Slobodana Miloševića provodio na Kosovu. A to ja dobro znam, jer sam tih godina redovno tamo boravila", navela je Doris Pak."

Ova ga pretera.

Prvo, istorija odnosa Srba i Albanaca traje toliko dugo da je epizoda sa Slobodanom Milosevicem mozda 1/1000 deo tog vremena i ne bi nikako smeo radikalno da utice na konacno resenje.

Drugo, sve sto su Srbi uradili Albancima, ne samo da ima u velikoj meri (mozda cak i vecoj) protivtezu u onome sto su Albanci cinili (i JOS CINE) Srbima, nego je i sire gledano bajka prema onome sto su razni drugi cinili (i JOS CINE!) sirom sveta! S.Milosevic je bio mala maca za Veliku Britaniju i mnoge druge klasicne kolonijalne sile i za mnoge "novokomponovane" kolonijalne sile. Amerikanci non stop ratuju stotinama i hiljadama kilometara od kuce a Srbima se zamera sto su se branili od nasilja na pragovima svojih kuca? Kaze aparthejd, zasto onda Albanci uporno, sistematski, planski, organizovano skrnave srpska groblja, zar bar tu ne bi trebalo da imaju neko postovanje i moral?

Daleko od toga da je Milosevic bio andjeo, nikako nije bio. Ali ga treba porediti sa drugim vladarima i rezimima pa mu onda lepiti etikete. Ko je ono bese bacio A bombe na protivnika, NA CIVILE!? Milosevic ili neko drugi?

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Na žalost, u ovom trenutku ne vidim da se u međuvremenu išta promenilo", kazala je Doris Pak,

Gospodjo Pak, pitam se "u sta Vi gledate" kad ne vidite sta se u medjuvremenu promenilo ?
U medjuvremenu je Tadic odlikovan ISTIM Ordenom kojim su se pre njega "okitili" osudjenici ili optuzenici za najteze ratne zlocine protiv covecnosti i genocid i na taj nacin jasno pokazao koliko mu je "stalo" do promene politike koju je pre njega vodio Rezim pok. Slobodana Milosevica !
"Sve je isto samo njega nema"!

ROMAN

pre 12 godina

To sto insistiraju na referendumu i pored toga sto svi pokazatelji govore da steti Srbiji,otkriva njihove prave namere,a to su da rade sve suprotno od vlade Srbije.Ukinuti im dodatke pa neka se samofinansiraju i onda probaju da neradeci nista zive na svoj racun a ne na racun poreskih obveznika siromasne Srbije.

zemunac

pre 12 godina

Odakli sad pa ti sestro? Za ove cate u EU znamo da ih ima i previse (da ne kazem nesto ruznije), ali sto je mnogo, mnogo je. Pa, to ni Kina ne bi izdrzala. Ajde oladite malo vec jednom. Prebacite se na neke druge teritorije, sta ste se za nas samo zalepili, kao da smo vam u EU mi jedini i najveci problem.

Goran

pre 12 godina

A sto se toliko plasite jasno iskazane volje naroda.
Pa i albanci su koliko znam imali "ilegalne" referendume 80-tih i 90-tih, nesto se ne secam da se bilo ko od zapadnih politicara tada javljao i pricao kako je to nesto nedopustivo.

z

pre 12 godina

Aparthejd? Imali su skole, fakultete, pravo glasa i sve ostalo. Ovim samo pokazuje da je za vreme tih svojih boravaka lepo placena. Zasto bi se inace mesala u sve to?

muka mi licemera

pre 12 godina

Zapanjuje da neko ovako licemeran i jednostran moze da bude na bilo kakvoj funkciji u EU. Zapanjuje da za njene suplje price uvek ima mesta u srpskim medijima. Za Doris Pak je aparthejd kada albanski nacionalisti DECENIJAMA odbijaju da ucestvuju u institucijama medjunarodno priznate Srbije, kada odbijaju da se integrisu, da postuju zakone drzave Srbije i kada pocnu da se naoruzavaju, ubijaju policajce, kidnapuju, ubijaju i pljackaju civile... Sve je to za razne doris pakove nekakva "borba za slobodu napacenih Albanaca" i niko od njih ne preti Albancima niti vidi bilo kakav albanski ancionalizam u tome ali kada Srbi na severu odbijaju da se integrisu u albansku nacionalisticku i kriminalnu paradrzavu koja nije ni priznata onda su ponovo Srbi problem dok su Albanci ponovo "borci za slobodu, demokratiju" i sta vec ne. Zanimljivo da etnicko ciscenje Srba sa 80% Kosova, drzanje u getima preostalih Srba, unistavanje svega sto ima veze sa Srbima, albanski zlocinci na vlasti ili taj kriminalni rezim Hasima Tacija uopste ne smetaju Doris Pak. Muka mi je ovakvih licemera kao sto je Doris Pak i zbog ovakvih likova kao sto je Doris Pak PROTIV sam prikljucenja EU.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

""Svi, ipak, treba da imaju na umu da je razlaz Kosova sa Srbijom direktna posledica aparthejda koji je režim Slobodana Miloševića provodio na Kosovu. A to ja dobro znam, jer sam tih godina redovno tamo boravila", navela je Doris Pak."

Ova ga pretera.

Prvo, istorija odnosa Srba i Albanaca traje toliko dugo da je epizoda sa Slobodanom Milosevicem mozda 1/1000 deo tog vremena i ne bi nikako smeo radikalno da utice na konacno resenje.

Drugo, sve sto su Srbi uradili Albancima, ne samo da ima u velikoj meri (mozda cak i vecoj) protivtezu u onome sto su Albanci cinili (i JOS CINE) Srbima, nego je i sire gledano bajka prema onome sto su razni drugi cinili (i JOS CINE!) sirom sveta! S.Milosevic je bio mala maca za Veliku Britaniju i mnoge druge klasicne kolonijalne sile i za mnoge "novokomponovane" kolonijalne sile. Amerikanci non stop ratuju stotinama i hiljadama kilometara od kuce a Srbima se zamera sto su se branili od nasilja na pragovima svojih kuca? Kaze aparthejd, zasto onda Albanci uporno, sistematski, planski, organizovano skrnave srpska groblja, zar bar tu ne bi trebalo da imaju neko postovanje i moral?

Daleko od toga da je Milosevic bio andjeo, nikako nije bio. Ali ga treba porediti sa drugim vladarima i rezimima pa mu onda lepiti etikete. Ko je ono bese bacio A bombe na protivnika, NA CIVILE!? Milosevic ili neko drugi?

Petar

pre 12 godina

Pa naravno, zato i odrzavaju referendum, ili postoji jos neki drugi razlog? Sta se drugo postize tim referendumom osim zaustavljanja integracija? Nista naravno. Mada srpska politika je i zadnjih 20 godina bila obelezena neprestanom borbom za jedno veliko nista. A zivot prolazi...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Na žalost, u ovom trenutku ne vidim da se u međuvremenu išta promenilo", kazala je Doris Pak,

Gospodjo Pak, pitam se "u sta Vi gledate" kad ne vidite sta se u medjuvremenu promenilo ?
U medjuvremenu je Tadic odlikovan ISTIM Ordenom kojim su se pre njega "okitili" osudjenici ili optuzenici za najteze ratne zlocine protiv covecnosti i genocid i na taj nacin jasno pokazao koliko mu je "stalo" do promene politike koju je pre njega vodio Rezim pok. Slobodana Milosevica !
"Sve je isto samo njega nema"!

Goran

pre 12 godina

A sto se toliko plasite jasno iskazane volje naroda.
Pa i albanci su koliko znam imali "ilegalne" referendume 80-tih i 90-tih, nesto se ne secam da se bilo ko od zapadnih politicara tada javljao i pricao kako je to nesto nedopustivo.

z

pre 12 godina

Aparthejd? Imali su skole, fakultete, pravo glasa i sve ostalo. Ovim samo pokazuje da je za vreme tih svojih boravaka lepo placena. Zasto bi se inace mesala u sve to?

nabavi ogledalo komsija

pre 12 godina

@komsija
Bavi se ti licnim i nacionalnim kompleksima kojih ocigledno imas na pretek a sa ovim tvojim izlizanim frazama o Srbiji zabavljaj kolege sa slicnim IQ-om ispred trafike dok ispijate pivo. Neko ko ima Hasima Tacija za premijera, najvecu nezaposlenost u Evropi, ko nije sposoban da ispuni uslove za beli sengen i neko ko je jedini kome trebaju vize za Eu, neko ko nije u stanju da se uclani ni u jednu medjunarodnu organizaciju, kome je kriminal jedina izvozna privredna grana, neko od koga se u 21. veku tudje crkve moraju stititi bodljikavom zicom... je zadnji koji ce nekome soliti pamet.

dragutin

pre 12 godina

pa zar amerika i njen prijatelj (satelit) eu nakon proglasenja "nezavisnosti" kosova nerekose da je sve zavrseno i da je problem napokon resen, o cemu sad prica ova koja "zna" sta se nekad desavalo a nevidi sta se sad radi srbima i nealbancima na kosovu

zemunac

pre 12 godina

Odakli sad pa ti sestro? Za ove cate u EU znamo da ih ima i previse (da ne kazem nesto ruznije), ali sto je mnogo, mnogo je. Pa, to ni Kina ne bi izdrzala. Ajde oladite malo vec jednom. Prebacite se na neke druge teritorije, sta ste se za nas samo zalepili, kao da smo vam u EU mi jedini i najveci problem.

joke

pre 12 godina

Pitam se koliko kosta da te podrzava Doris Pak? Ali ocigledno da Albanci dobro placaju da Doris pak bude slepa na ono sta su Albanci radili i sta jos rade na Kosovu ali i u Makedoniji. Bravo Doris Pak, zbog takvih kao sto si ti, te famozne evropske vrednosti su se pretvorile u jednu ogromnu sprdacinu.

Sloba

pre 12 godina

Propade zemlja zbog Kosova! Narod sludjen, ekonomija propada, novih 100 000 mladih obrazovanih ljudi se sprema da ode, a glavni razlog je beznadje i nepostojanje zelje onih koji je vode da ista urade za buducnost Srbije. Taoci smo "ideje o Kosovu" i onih koji samo u njemu vide svoj politicki opstanak, onih koji su to Kosovo i izgubili. Opet se bije izgubljena bitka, opet se pravi steta, opet se zabija autogol! Da li ikoga ima medju politickom "elitom" (kakva gorka sala!) da kaze otvoreno narodu (1) da je Kosovo davno i definitivno izgubljeno, (2) da je trenutno to za Srbiju i bolje (iz ekonomskih, politickih, psiholoskih, etnickih i mnogih drugih razloga) i (3) da je jedini nacin da ga "ponovo dobijemo" samo kroz EU kada i mi i Kosovo u nju udjemo.

boro

pre 12 godina

da li ovi dezurni spinatori znaju da izmisle nesto pametnije od tih "milionera sa kosova koji su pokupovali stanove po beogradu" i "srbi gladuju zbog neradnika sa severa"... a tek ove suplje price kako ce da nam krene nevidneo kada priznamo tu albansku paradrzavu... Eto, Albanija je priznala tu "drzavu kosova", isto i Makedonija a i sama "drzava kosova" je priznala sebe pa kako to da su i dalje bedni, jadni i daleko od EU taman kao i Srbija?

komsija

pre 12 godina

Gosp. Pak vi se gresite na veliko Eu je ta koja hoce da se pripoji srbskoj guberniji, a ne obrnut srbija Eu prema tome nemojte da vredzate taj nebeski um jer citava zemalska intiligencija i civiljizovani svet potice iz srbije pa srbija ti je osmo svetsko cudo,srbski zivotni ekonomski teknoloski standardi su daleko razvijeni od ostatak sveta mozete svasta od njih da naucitena primer kako se laze,kako se ubija kako mozes da sva zlo dela da pokrijes,pa jos kad krvnici i ubice i ratni zlocinci postanu heroji i njima se slavi,pa jos od srbije mozete da naucite kako se mrzi i ruga se sve sto nije srbsko,pa srbija ti je najveca zemla na svetu,pa zar niste culi kako se kaze ,,srbija do tokija,, ima ih jos jos stvari koje vi necivilzovani svet mozete da naucite od naj civiljizovanie svetske vele sile nebeske srbije ..........

Goran

pre 12 godina

Neka poštovana Doris Pack promeni ime i prezime u neko srpsko i nek se doseli na sever Kosova pa nek onda vidi kako je biti Srbin na Kosovu i da li treba odbaciti referendum zbog evrointegracija.

Waistiny

pre 12 godina

Ne mislim da branim ove sa Kosova ciji smo zarobljenici, evo sada vec, 20 godina.

Nego, ne dopada mi se generalno to sto Doris Pak ima da kaze. Kad' god otvori usta, nas uhvati promaja. A poznato je da se Srbi najvise boje promaje te da od iste najvise i stradaju. Ovo je endemsko podrucje.

U svakom slucaju, prica o evropskim integracijama postaje deplasirana u svetlu cinjenice da je trenutno proces evropske dezintegracije po savovima. Nemacka bi da bude guvernanta Grcima, a ovi to ne zele. Nemacka bi da uradi novcem ono sto 1939-1945 nije uradila oruzjem.

No can do, drugarke i drugovi, sto bi rekli u Presevu, Bujanovcu te Medvedji.

ROMAN

pre 12 godina

To sto insistiraju na referendumu i pored toga sto svi pokazatelji govore da steti Srbiji,otkriva njihove prave namere,a to su da rade sve suprotno od vlade Srbije.Ukinuti im dodatke pa neka se samofinansiraju i onda probaju da neradeci nista zive na svoj racun a ne na racun poreskih obveznika siromasne Srbije.

Milos BGD

pre 12 godina

Dokle vise sa ucenama, ti isti srbi su pobegli sa Kosova i sada su veliki srbi....Vratite se na Kosovo svi i onda mozete ocekivati podrsku gradjana srbije...Kupili ste najskuplje stanove,posao imate odmah i drzite nama pricu da je Kosovo Srbija!!!Mi odlucujemo a ne vi!!!!

dragan ilic

pre 12 godina

evropske pretnje su nam vise preko glave. necemo u EU . moramo mi svojim sredstvima da podignemo privredu nije sve tako crno.glavni problem omladine je sto hoce sve odmah danas pa bezi iz srbije nece da ulozi svoj napor da pomogne svojoj zemlji a kroz buducnost i sebi. jednom je americki predsednik rekao ne pitajte sta drzava moze da ucini za vas nego sta vi mozete za drzavu.

Rimski statut 2002.

pre 12 godina

Aparthejd na Kosovu?! Na Kosovu su oduvek svi narodi bili i još uvek su iste rase. Poslednjih nekoliko godina, doduše, ima nešto Kineza, mahom u Podujevu, ali oni trguju i žive normalno kao i svuda u okolnim zemljama.
Da li Doris Pak uopšte zna šata znači termin "aparthejd"?

e-krem

pre 12 godina

Gospodjo Pack ako ne pomognete ovoj sprdnji od drzave da se demokratizuje ubrzo je nece ni biti.Posle ce uslove morati da ispunjavaju Vojvodina,Sandzak,Timocka Krajina...pojedinacno i protiv tih buducih kandidata Kosovo nece imati nista protiv budite uvereni u to.

Ђорђе ГМ

pre 12 godina

"Svi, ipak, treba da imaju na umu da je razlaz Kosova sa Srbijom direktna posledica aparthejda koji je režim Slobodana Miloševića provodio na Kosovu. A to ja dobro znam, jer sam tih godina redovno tamo boravila", navela je Doris Pak.
Занимљив тај апартхејд. У Србији у којој живи преко 20 нација, апартхејд је спровођен само према једној од њих.

Malo se poradovao

pre 12 godina

Kad sam pročitao naslov, pomislio sam da ćemo konačno imati referendum gde se izjašnjavamo ZA i PROTIV EU, kad ono... Da, mogao bi neko da zatraži referendum o EU, jednom zauvek da završimo sa tom zaludnom pričom.

Jovan Mitrovic

pre 12 godina

Ne razumem kako referendum moze da odmogne bilo kome. Kako to da neko moze a neko ne moze da ima pravo na referendum. Kada su ga albanci organizovali to je bilo kao u redu, sada kada to isto hoce srbi e to nije u redu.
Ako vec postoji dupli arsini, kako se onda moze verovati u dobre namere evrope?
Ja im ne verujem.

adje

pre 12 godina

ima dosta neupucenih ljudi,svi beze od istine,zakonski i po ustavu srbije nijedna republika koja nema vladu nemoze da donosi nekakve zakone i referendume,npr vojvodina ima vladu skupstinu i moze da donese zakon o odrzavanju referenduma,sandzak npr ne moze jer nema vladu,i zato je odrzavanje referenduma u dve ili tri srpske opstine na kosovu legalno i protiv ustava,a krimin alci na vlast to sto je ilegalno dopustaju,sta sada da sandzak odrzi referendum o nepoverenju vlade srbije ili da li priznaje institucije beograda,sigurno bi ovde bilo 1000 komentara negativnih,vi kao gradjani treba da odrzite referendum da oterate ove lopove s vlasti i da odrzite referendum da trazite da imate velike plate i zapopsljavanje.cene za zivot su vam po evropskom standardu a plata po katastrofalnom niskom standardu.ma vama je dobro samo kad imate sportiste.vlade divac otisao da gleda djokovica a vaznije sportove ne gleda.

Rimski statut 2002.

pre 12 godina

Aparthejd na Kosovu?! Na Kosovu su oduvek svi narodi bili i još uvek su iste rase. Poslednjih nekoliko godina, doduše, ima nešto Kineza, mahom u Podujevu, ali oni trguju i žive normalno kao i svuda u okolnim zemljama.
Da li Doris Pak uopšte zna šata znači termin "aparthejd"?

Ђорђе ГМ

pre 12 godina

"Svi, ipak, treba da imaju na umu da je razlaz Kosova sa Srbijom direktna posledica aparthejda koji je režim Slobodana Miloševića provodio na Kosovu. A to ja dobro znam, jer sam tih godina redovno tamo boravila", navela je Doris Pak.
Занимљив тај апартхејд. У Србији у којој живи преко 20 нација, апартхејд је спровођен само према једној од њих.

ROMAN

pre 12 godina

To sto insistiraju na referendumu i pored toga sto svi pokazatelji govore da steti Srbiji,otkriva njihove prave namere,a to su da rade sve suprotno od vlade Srbije.Ukinuti im dodatke pa neka se samofinansiraju i onda probaju da neradeci nista zive na svoj racun a ne na racun poreskih obveznika siromasne Srbije.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

""Svi, ipak, treba da imaju na umu da je razlaz Kosova sa Srbijom direktna posledica aparthejda koji je režim Slobodana Miloševića provodio na Kosovu. A to ja dobro znam, jer sam tih godina redovno tamo boravila", navela je Doris Pak."

Ova ga pretera.

Prvo, istorija odnosa Srba i Albanaca traje toliko dugo da je epizoda sa Slobodanom Milosevicem mozda 1/1000 deo tog vremena i ne bi nikako smeo radikalno da utice na konacno resenje.

Drugo, sve sto su Srbi uradili Albancima, ne samo da ima u velikoj meri (mozda cak i vecoj) protivtezu u onome sto su Albanci cinili (i JOS CINE) Srbima, nego je i sire gledano bajka prema onome sto su razni drugi cinili (i JOS CINE!) sirom sveta! S.Milosevic je bio mala maca za Veliku Britaniju i mnoge druge klasicne kolonijalne sile i za mnoge "novokomponovane" kolonijalne sile. Amerikanci non stop ratuju stotinama i hiljadama kilometara od kuce a Srbima se zamera sto su se branili od nasilja na pragovima svojih kuca? Kaze aparthejd, zasto onda Albanci uporno, sistematski, planski, organizovano skrnave srpska groblja, zar bar tu ne bi trebalo da imaju neko postovanje i moral?

Daleko od toga da je Milosevic bio andjeo, nikako nije bio. Ali ga treba porediti sa drugim vladarima i rezimima pa mu onda lepiti etikete. Ko je ono bese bacio A bombe na protivnika, NA CIVILE!? Milosevic ili neko drugi?

komsija

pre 12 godina

Gosp. Pak vi se gresite na veliko Eu je ta koja hoce da se pripoji srbskoj guberniji, a ne obrnut srbija Eu prema tome nemojte da vredzate taj nebeski um jer citava zemalska intiligencija i civiljizovani svet potice iz srbije pa srbija ti je osmo svetsko cudo,srbski zivotni ekonomski teknoloski standardi su daleko razvijeni od ostatak sveta mozete svasta od njih da naucitena primer kako se laze,kako se ubija kako mozes da sva zlo dela da pokrijes,pa jos kad krvnici i ubice i ratni zlocinci postanu heroji i njima se slavi,pa jos od srbije mozete da naucite kako se mrzi i ruga se sve sto nije srbsko,pa srbija ti je najveca zemla na svetu,pa zar niste culi kako se kaze ,,srbija do tokija,, ima ih jos jos stvari koje vi necivilzovani svet mozete da naucite od naj civiljizovanie svetske vele sile nebeske srbije ..........

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Na žalost, u ovom trenutku ne vidim da se u međuvremenu išta promenilo", kazala je Doris Pak,

Gospodjo Pak, pitam se "u sta Vi gledate" kad ne vidite sta se u medjuvremenu promenilo ?
U medjuvremenu je Tadic odlikovan ISTIM Ordenom kojim su se pre njega "okitili" osudjenici ili optuzenici za najteze ratne zlocine protiv covecnosti i genocid i na taj nacin jasno pokazao koliko mu je "stalo" do promene politike koju je pre njega vodio Rezim pok. Slobodana Milosevica !
"Sve je isto samo njega nema"!

Sloba

pre 12 godina

Propade zemlja zbog Kosova! Narod sludjen, ekonomija propada, novih 100 000 mladih obrazovanih ljudi se sprema da ode, a glavni razlog je beznadje i nepostojanje zelje onih koji je vode da ista urade za buducnost Srbije. Taoci smo "ideje o Kosovu" i onih koji samo u njemu vide svoj politicki opstanak, onih koji su to Kosovo i izgubili. Opet se bije izgubljena bitka, opet se pravi steta, opet se zabija autogol! Da li ikoga ima medju politickom "elitom" (kakva gorka sala!) da kaze otvoreno narodu (1) da je Kosovo davno i definitivno izgubljeno, (2) da je trenutno to za Srbiju i bolje (iz ekonomskih, politickih, psiholoskih, etnickih i mnogih drugih razloga) i (3) da je jedini nacin da ga "ponovo dobijemo" samo kroz EU kada i mi i Kosovo u nju udjemo.

zemunac

pre 12 godina

Odakli sad pa ti sestro? Za ove cate u EU znamo da ih ima i previse (da ne kazem nesto ruznije), ali sto je mnogo, mnogo je. Pa, to ni Kina ne bi izdrzala. Ajde oladite malo vec jednom. Prebacite se na neke druge teritorije, sta ste se za nas samo zalepili, kao da smo vam u EU mi jedini i najveci problem.

Goran

pre 12 godina

A sto se toliko plasite jasno iskazane volje naroda.
Pa i albanci su koliko znam imali "ilegalne" referendume 80-tih i 90-tih, nesto se ne secam da se bilo ko od zapadnih politicara tada javljao i pricao kako je to nesto nedopustivo.

e-krem

pre 12 godina

Gospodjo Pack ako ne pomognete ovoj sprdnji od drzave da se demokratizuje ubrzo je nece ni biti.Posle ce uslove morati da ispunjavaju Vojvodina,Sandzak,Timocka Krajina...pojedinacno i protiv tih buducih kandidata Kosovo nece imati nista protiv budite uvereni u to.

dragutin

pre 12 godina

pa zar amerika i njen prijatelj (satelit) eu nakon proglasenja "nezavisnosti" kosova nerekose da je sve zavrseno i da je problem napokon resen, o cemu sad prica ova koja "zna" sta se nekad desavalo a nevidi sta se sad radi srbima i nealbancima na kosovu

z

pre 12 godina

Aparthejd? Imali su skole, fakultete, pravo glasa i sve ostalo. Ovim samo pokazuje da je za vreme tih svojih boravaka lepo placena. Zasto bi se inace mesala u sve to?

nabavi ogledalo komsija

pre 12 godina

@komsija
Bavi se ti licnim i nacionalnim kompleksima kojih ocigledno imas na pretek a sa ovim tvojim izlizanim frazama o Srbiji zabavljaj kolege sa slicnim IQ-om ispred trafike dok ispijate pivo. Neko ko ima Hasima Tacija za premijera, najvecu nezaposlenost u Evropi, ko nije sposoban da ispuni uslove za beli sengen i neko ko je jedini kome trebaju vize za Eu, neko ko nije u stanju da se uclani ni u jednu medjunarodnu organizaciju, kome je kriminal jedina izvozna privredna grana, neko od koga se u 21. veku tudje crkve moraju stititi bodljikavom zicom... je zadnji koji ce nekome soliti pamet.

Milos BGD

pre 12 godina

Dokle vise sa ucenama, ti isti srbi su pobegli sa Kosova i sada su veliki srbi....Vratite se na Kosovo svi i onda mozete ocekivati podrsku gradjana srbije...Kupili ste najskuplje stanove,posao imate odmah i drzite nama pricu da je Kosovo Srbija!!!Mi odlucujemo a ne vi!!!!

Waistiny

pre 12 godina

Ne mislim da branim ove sa Kosova ciji smo zarobljenici, evo sada vec, 20 godina.

Nego, ne dopada mi se generalno to sto Doris Pak ima da kaze. Kad' god otvori usta, nas uhvati promaja. A poznato je da se Srbi najvise boje promaje te da od iste najvise i stradaju. Ovo je endemsko podrucje.

U svakom slucaju, prica o evropskim integracijama postaje deplasirana u svetlu cinjenice da je trenutno proces evropske dezintegracije po savovima. Nemacka bi da bude guvernanta Grcima, a ovi to ne zele. Nemacka bi da uradi novcem ono sto 1939-1945 nije uradila oruzjem.

No can do, drugarke i drugovi, sto bi rekli u Presevu, Bujanovcu te Medvedji.

muka mi licemera

pre 12 godina

Zapanjuje da neko ovako licemeran i jednostran moze da bude na bilo kakvoj funkciji u EU. Zapanjuje da za njene suplje price uvek ima mesta u srpskim medijima. Za Doris Pak je aparthejd kada albanski nacionalisti DECENIJAMA odbijaju da ucestvuju u institucijama medjunarodno priznate Srbije, kada odbijaju da se integrisu, da postuju zakone drzave Srbije i kada pocnu da se naoruzavaju, ubijaju policajce, kidnapuju, ubijaju i pljackaju civile... Sve je to za razne doris pakove nekakva "borba za slobodu napacenih Albanaca" i niko od njih ne preti Albancima niti vidi bilo kakav albanski ancionalizam u tome ali kada Srbi na severu odbijaju da se integrisu u albansku nacionalisticku i kriminalnu paradrzavu koja nije ni priznata onda su ponovo Srbi problem dok su Albanci ponovo "borci za slobodu, demokratiju" i sta vec ne. Zanimljivo da etnicko ciscenje Srba sa 80% Kosova, drzanje u getima preostalih Srba, unistavanje svega sto ima veze sa Srbima, albanski zlocinci na vlasti ili taj kriminalni rezim Hasima Tacija uopste ne smetaju Doris Pak. Muka mi je ovakvih licemera kao sto je Doris Pak i zbog ovakvih likova kao sto je Doris Pak PROTIV sam prikljucenja EU.

joke

pre 12 godina

Pitam se koliko kosta da te podrzava Doris Pak? Ali ocigledno da Albanci dobro placaju da Doris pak bude slepa na ono sta su Albanci radili i sta jos rade na Kosovu ali i u Makedoniji. Bravo Doris Pak, zbog takvih kao sto si ti, te famozne evropske vrednosti su se pretvorile u jednu ogromnu sprdacinu.

boro

pre 12 godina

da li ovi dezurni spinatori znaju da izmisle nesto pametnije od tih "milionera sa kosova koji su pokupovali stanove po beogradu" i "srbi gladuju zbog neradnika sa severa"... a tek ove suplje price kako ce da nam krene nevidneo kada priznamo tu albansku paradrzavu... Eto, Albanija je priznala tu "drzavu kosova", isto i Makedonija a i sama "drzava kosova" je priznala sebe pa kako to da su i dalje bedni, jadni i daleko od EU taman kao i Srbija?

Goran

pre 12 godina

Neka poštovana Doris Pack promeni ime i prezime u neko srpsko i nek se doseli na sever Kosova pa nek onda vidi kako je biti Srbin na Kosovu i da li treba odbaciti referendum zbog evrointegracija.

adje

pre 12 godina

ima dosta neupucenih ljudi,svi beze od istine,zakonski i po ustavu srbije nijedna republika koja nema vladu nemoze da donosi nekakve zakone i referendume,npr vojvodina ima vladu skupstinu i moze da donese zakon o odrzavanju referenduma,sandzak npr ne moze jer nema vladu,i zato je odrzavanje referenduma u dve ili tri srpske opstine na kosovu legalno i protiv ustava,a krimin alci na vlast to sto je ilegalno dopustaju,sta sada da sandzak odrzi referendum o nepoverenju vlade srbije ili da li priznaje institucije beograda,sigurno bi ovde bilo 1000 komentara negativnih,vi kao gradjani treba da odrzite referendum da oterate ove lopove s vlasti i da odrzite referendum da trazite da imate velike plate i zapopsljavanje.cene za zivot su vam po evropskom standardu a plata po katastrofalnom niskom standardu.ma vama je dobro samo kad imate sportiste.vlade divac otisao da gleda djokovica a vaznije sportove ne gleda.

Petar

pre 12 godina

Pa naravno, zato i odrzavaju referendum, ili postoji jos neki drugi razlog? Sta se drugo postize tim referendumom osim zaustavljanja integracija? Nista naravno. Mada srpska politika je i zadnjih 20 godina bila obelezena neprestanom borbom za jedno veliko nista. A zivot prolazi...

Malo se poradovao

pre 12 godina

Kad sam pročitao naslov, pomislio sam da ćemo konačno imati referendum gde se izjašnjavamo ZA i PROTIV EU, kad ono... Da, mogao bi neko da zatraži referendum o EU, jednom zauvek da završimo sa tom zaludnom pričom.

Jovan Mitrovic

pre 12 godina

Ne razumem kako referendum moze da odmogne bilo kome. Kako to da neko moze a neko ne moze da ima pravo na referendum. Kada su ga albanci organizovali to je bilo kao u redu, sada kada to isto hoce srbi e to nije u redu.
Ako vec postoji dupli arsini, kako se onda moze verovati u dobre namere evrope?
Ja im ne verujem.

dragan ilic

pre 12 godina

evropske pretnje su nam vise preko glave. necemo u EU . moramo mi svojim sredstvima da podignemo privredu nije sve tako crno.glavni problem omladine je sto hoce sve odmah danas pa bezi iz srbije nece da ulozi svoj napor da pomogne svojoj zemlji a kroz buducnost i sebi. jednom je americki predsednik rekao ne pitajte sta drzava moze da ucini za vas nego sta vi mozete za drzavu.