Nedelja, 29.01.2012.

10:43

Delević: Uslovi se moraju ispuniti

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je da uslovi koji su Srbiji postavljeni u decembru moraju biti ispunjeni.

Izvor: Tanjug

Deleviæ: Uslovi se moraju ispuniti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

tuga

pre 12 godina

Do sada je dobro zasmejavala retorika srBskih nacionalista tipa radikali, obrazi, kostunica itd. medjutim sudeci po komentarima, nastupa vreme kada ce nas zasmejavati isprazna demagogija EU fanatika tipa bucko koji "razmislja" i kompanija. Zapanjuje kako su ograniceni i jedni i drugi.

novica52

pre 12 godina

Ništa novo, sve već poznato i utvrđeno samo je pitanje kako ići napred u primeni dogovorenog kad Priština hoće samo da vidi svoj stav i Sriju namerno gura na marginu događaja.Kakav dogovor sa Prištinom kad ona ne želi da bude dogovora.

Južnjak

pre 12 godina

Kad smo to sa "pregovaranja" prešli na "uslovljavanje"? Koja bi zemlja članica EU trpela tako nešto? Vladavina poltrona i šićardžija dovela je Srbiju na vrlo niske grane. Izbori što pre!

Branko

pre 12 godina

Novak Đoković je danas pokazao kako se bori za Srbiju a politikom se u Srbiji bave pravi "paceri" koji nisu ni svesni koliko su nesposobni i ograničenih kvaliteta i bore se za zaštitu tuđih interesa (metori). Fudbalska reprezentacija i naši političari su otprilike istog mentaliteta i kvaliteta, večiti gubitnici.

milan

pre 12 godina

Nisu to novi uslovi nego se nama mora kao maloj deci uvek iznova ponavljati da nasi politicari koriste rasireno misljenje da su oni iz EU ti koji stalno nove uslove izgovaraju. Ispunjavanje uslova je problem koji mi narod treba da shvatimo, politika je to odavno shvatila ali nemoze pored nas proci bezbolno. Kompromis je nesto sto se tu velikim slovima pise a mi zato nismo spremni da napravimo iskorak (vidi sever Kosova)i hocemo da idemo svojim putem i ako znamo da ce nas lavina zatrpati.

sima

pre 12 godina

Nije gospodzi Delevic mnogo stalo do njene plate. Ima ona daleko vise od ucesca u vlasnistvu u firmama koje, gle cuda, imaju monopol u medijskoj i marketinskoj industriji u Srbiji. Ove evropske integracije joj dodju umesto heklanja.

laki

pre 12 godina

Milica se ne bori za EU vec za Srbiju,bolji zivot gradjana i lepsu buducnost,na zalost to mnogi nisu u mogucnosti da razumeju.Zato se tako divno i zivi u Srbiji,vazno je da se podrzavaju oni koji gaze po gradjanima i otimaju.Da je vise svesti i morala u drustvu na sledecim izborima bi ubedljivo pobedile snage koje hoce da priznaju istinu,pomire se sa susedima,preokret i neophodne reforme.Ali ne,Srbin hoce da se inati i pokazuje svoju snagu,kakve budalestine!Takvo ponasanje se skupo placa svojim nakaradnim zivotom.Da se nije desilo ono sto jeste i zna kako i zbog cega,mogao bi da razumem takav gnev i mrznju prema nekome,ali ovo je van pameti.Neki nikako da shvate da je 21 vek.

Anon

pre 12 godina

Koliko su ovo besmislene institucije zaista je tesko opisati, kao i pompeznost i aroganciju onih koje njima pripadaju. Broj ovakvih institucija u Srbiji mnogo toga govori o situaciji kod nas.

DnO

pre 12 godina

Ne zasluzujemo EU,civilizovano drustvo i integracije,standard i bolji zivot.Jednostavno,istorija je pokazala(kao i ovi komentari)da smo bandoglav narod.Koji ce dotaci ekonomsko i civilizacisko dno.Bez posla ubrzo ima da ostane na stotine hiljada ljudi.Ja smatram da nam nema spasa.EU integracije su nasa proslost.Politicari to ne zele,jer ih "doniraju" tajkuni i monopolisti.Za njih je svaki mesec,svaka godina bitna...da svoj monopol uvecaju.A i oni ce uskoro da ostanu bez kapitala ili da ga iznesu iz drzave..

Atanasije

pre 12 godina

Delevic ex Djilas,ne smaraj nas vise.5 oktobra sam mislio da ce kriminal biti sankcionisan,a danas uvidjam da je postao jos organizovanji i da EU nema nikavu nameru da ga iskoreni.
Zasto nas smaras iz nedelje u nedelju?
Ne odcepljujemo se mi od kosova,nego oni od nas i ne postavljaju oni uslove za priznavanje,nego mi.
U vasoj politici Demokratije ja to nevidim.
Ako gresim,prilozi dokaze,ustavne,zakonske.
Uredbe za mene ne vaze,jer nisu akt skupstinske vecine i gradjana cele Srbije.
Ja nista lose ne vidim da se na svakih 10 godina izjasnjavamo na pitanja
EU da/ne
Nato da/ne
Kim priznajemo da/ne
i reci bivsem muzu posto on ne cita forume,pa si ti naj bolji kontakt da kaze Tadicu da raspise referendum 3 meseca nakon novih izbora,da nas vise ne davis i bezveze ne otimas pare poreskih obveznika,jer je tetka Angelina Merkel rekla da mora da se stedi.
Ja to shvatam ozbiljno,ali ti ocigledno da sama sebe kontriras uz saglasnost svoje baze(partije)

Pavle

pre 12 godina

Po svemu sudeci, gospodja Delevic prestala je da zastupa interese gradjana Republike Srbije i sada vrlo otvoreno zastupa interese politicki najuticajnijih clanica Evropske Unije. Ako je tako, bilo bi posteno sa njene strane da podnese ostavku, jer zasto bi gradjani Republike Srbije finansirali nekoga ko ne zastupa njihove interese?

Дејан

pre 12 godina

Човек једино мора да умре а све остало може или не мора да умре.Госпођи Делевић је добро са својом великом платом .Позивам је да жови са платом просветног радника пда је видим онда.

Sloba

pre 12 godina

Citam komentare i cudim se iz sve snage. Zar bas nikome nije jasno da je Kosovo vec otislo? I to jos davno! Zar bas nikome nije jasno da je za Srbiju bolje sto je trenutno tako? Na primer, zar je nemoguce zamisliti hipoteticku situaciju u bliskoj buducnosti u kojoj su 30% posto stanovnika Beograda (ili Nisa, Novog Sada...) ne Albanci, vec besni, frustrirani Albanci koji (kao i Srbi) zive u zemlji sa mnogo gorom ekonomijom nego sto je trenutno. Zar bas nikome nije jasno da Kosovo mozemo da "opet dobijemo" samo kada i mi i Kosovo postanemo clanovi EU? Propade zemlja zbog onih koji bez problema Kosova ne vide razlog svog politickog postojanja. Kada poslednji mladi i obrazovani covek napusti Srbiju, neka ugasi svetlo (onima koji ostaju ocigledno i ne treba) i zahvali se na pomoci zasluznima. Zar bas nikome nije jasno sta nam vec preko 20 godina rade oni koji nista drugo ne znaju niti mogu da "ponude" osim sumanutih i kontraproduktivnih ideja.
Ivo Andric je jednom lepo napisao (pojednostavljena verzija): "Narod koji dugo zivi pod losom upravom ne samo da vise ne razlikuje dobro od zla, vec ni sopstvenu korist od sopstvene stete."

Necu da finansiram EU!!!

pre 12 godina

Koliko novca gradjana ide u "Kancelariju za EU integracije", i da li su gradjani odobrili da se njihov novac trosi na tu suludu ideju?

Zoran

pre 12 godina

Necemo mi u Evropu jer ce oni uskoro da ratuju a mi smo to na vreme obavili, pa kad osiromase od rate,morace da ispune neke uslove da udju u EU integracije na celu sa Srbijom.... I da daju ratne zlocince da im sudimo ...
Ovo zadnje malo sale:)

Neko

pre 12 godina

Gospođo, manite se ćorava posla. Jasno je da ako ovako nastavite, da nas neće više biti. Vidite valjda koliko je gladnih , ljudi na ivici biološkog opstanka. Pustite nas da radimo i normalno živimo. Neće nama ta Evropa dati sredstva za život. Ne zavaravajte narod više time.

Ujed pcele

pre 12 godina

Samo pitanje podrske evropskim integracijama zasluzuje komentar. U jeku kampanje za dobijanje statusa kandidata citav proces je dobio dovoljno medijskog prostora da se i obicnom gradjaninu pojasni sta predstavlja clanstvo u Uniju. Zato se i narod, sada kada malo bolje shvata sve prednosti koje bi Srbija dobila clanstvom, izjasnjava pozitivno. To nikako ne moze da se tumaci kao klackalica. Opasno ce biti kada isti narod shvati da vlast u Srbiji ne radi dovoljno da uvede Srbiju u EU. Onda ce podrska evrointegracijama biti velika, ali ce vlast morati da ode i da objasnjava sve ono sto je propustila da uradi. Decembra se vlast izvukla jer je postavila barikade na prelazima i prebacila odgovornost na Nemacku. Vise ni Evropa nije glupa da dozvoli ovoj vlasti da opet prenese krivicu na Nemacku. Ovog puta ce to biti zbog necinjenja vlasti u Srbiji. A sve to prethodi i izbornoj kampanji i izborima. Milici Delevic svaka cast na naporima, ali ona ne donosi odluke. Da je po njenom, do sada bi Srbija vec bila u poodmaklom stepenu integracija. Ali ona je samo zrno peska na obali reke kojom plivaju ogromni krokodili koji bi da progutaju sopstveni narod.

fantasy

pre 12 godina

Gospodja je sluzbenik Srbije, trebalo bi da pregovara sa EU za to da nam uslovi budu sto povoljniji, a ne da nam tumaci njihove ucene u maximalistickom duhu. Za koga ona radi, od koga prima platu?

Intro

pre 12 godina

Uslovi koji se postavljaju Srbiji nemaju nikakve veze sa integracijom. Umesto da Brisel traži ozbiljnost Srbije u sferi ekonomije, finansija ili tržišta, on žmuri i na siromašenje građana, i na stalno zaduživanje države, i na monopole i korupciju - samo mantra o Kosovu. Takva EU, koja će sve praštati onima koji se samoproglase proevropskim snagama i koja će svesti pitanje prijema Srbije na temu KiM, meni i mojoj porodici ne treba. Ono što gdja Delević zove uslovima su ucene Brisela, i nemaju veze ni sa ekonomskim reformama, finansijskom stabilnošću, ni sa jačanjem pravne države , demokratije i dobre vladavine. Bio sam nekad pro-EU, danas mi je pomalo žao takvih jer ne vide elementarne stvari. Ili ne smeju javno da vide.

Branko

pre 12 godina

Jel to znači da samo Srbija mora da ispuni uslove koje postave Albanci preko svojih mentora USA, Nemačka,.... Znači li to da moramo i na zveszde da lajemo stojeći na jednoj nozi, ako se to bude tražilo od nas, da bi ušli u "nešto" što je i samo u velikom problemu. Alo ljudi, zar ne vidite da sve žrtvujemo da bi smo dobili kartu za "Titanik"

novica52

pre 12 godina

Ništa novo, sve već poznato i utvrđeno samo je pitanje kako ići napred u primeni dogovorenog kad Priština hoće samo da vidi svoj stav i Srbiju namerno gura na marginu događaja. Kakav dogovor sa Prištinom kad ona ne želi da bude dogovora.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Ti uslovi su jasni i odnose se na postizanje dogovora regionalnom predstavljanju, primenu postignutih dogovora između Beograda i Prištine, uključujući i integrisano upravljanje prelazima, slobodu kretanja za Euleks i uslove za obavljanje mandata na celoj teritoriji KiM", istakla je Delević.

NISTA od toga "Srbija" nije u stanju da ispuni !
Prosto je glupo ocekivati da "Srbija" ispuni uslove za sticanje statusa kandidata za EU kada je veca "polovina" Srbije za Srbiju kao "Rusku Guberniju" !
Ko je to "Srbija u Srbiji" ?
Osim LDP-a i jednog malog broja manjinskih stranaka koje iskreno teze ka EU u Srbiji postoje samo "Rusi i Kinezi" koji "kradu glasove" naivnih biraca na praznim obecanjima o clanstvu u EU dok Srbiju "ucvrscuju" kao "Rusku Guberniju"!

Blaznavac

pre 12 godina

Opet ova ista mantra. Ako se neki uslovi postave, a pri tome se stalno postavljaju novi, a mi lepo kazemo da neke uslove necemo ispunjavati, ja onda zaista ne vidim razlog da Delevicka izadje u javnost opet sa mantrom koju su nam ponovili EU birokrate bar devedeset puta u zadnjih 5 dana. Hajde samo pogledajmo koliko je istih poruka bilo od strane nekih EU aparacika, kao i od NVO. Ovo je teror istim informacijama, koje kao postaju neko moranje ili dobijaju opravdanje ako ih ponovis million puta. Delevicka je samo cinovnk Srbije i ona mora da pita drzavu sta o tome misli, ona je na srpskom budzetu. Ako zeli nesto drugo , zna se, das otkaz pa opet u neku NVO na Sorosov platni spisak.

Rade

pre 12 godina

Ispunićemo uslove, odrećićemo se rezolucije 1244 (koja predstavlja zapravo "ugovor overen u sudu da nešto posedujemo") i Kosmeta zauvek, prihvatićemo da je rezolucija koja nam ide na korist, zapravo prevaziđena i dobićemo jedan lep papir, A4 formata, na kojem piše da smo kandidati za EU i na istom će se nalaziti pečat eu! Wowww! I da, onda će nas gledati drugačije, više će nas poštovati sigurno, a vrata ka članstvu će se automatski otvoriti i imaćemo ubrzan postupak priključenja.. a onda je mrmot zamotao čokoladu u papir na kojem je pisalo: "Nemcima iz Vojvodine, potrebno je da se vrati 5000 hektara obradive zemlje u Banatu".. hoćemo dalje?

zbunjen

pre 12 godina

Srbija je zivela i do sad bez statusa kandidata i ovo sve govori o nama koliko smo jadni i bez nade kad narod misli da prilazak EU znaci bolji standard za gradjane.Kosovsko pitanje neka resi Amerika i EU oni su to zakuvali a sad nas ucenjuju i ponizavaju.
Samo ne znam ko je lud da ulaze pare u zemlje EU to ce i Hrvatska videti da im nece biti nista bolje.
Svima je jasno da nas EU zeli kao kandidata samo da bi mi priznali Kosovo i da bi demokrate sacuvale lopovske fotelje.

zemunac

pre 12 godina

Milice, vec duze vremena nas smaras sa tim tvojim moranjem. Alo, sestro oladi malo, pa valjda i mi imamo neki stav? Koja smo mi to drzava, da na sve sto ovi traze moramo pristati.? Koliko se secam, bilo je receno, da ce se pregovarati, a tako je bilo i sa ostalim zemljama koje su pristupale EU, zar ne !!

Branko

pre 12 godina

Jel to znači da samo Srbija mora da ispuni uslove koje postave Albanci preko svojih mentora USA, Nemačka,.... Znači li to da moramo i na zveszde da lajemo stojeći na jednoj nozi, ako se to bude tražilo od nas, da bi ušli u "nešto" što je i samo u velikom problemu. Alo ljudi, zar ne vidite da sve žrtvujemo da bi smo dobili kartu za "Titanik"

Blaznavac

pre 12 godina

Opet ova ista mantra. Ako se neki uslovi postave, a pri tome se stalno postavljaju novi, a mi lepo kazemo da neke uslove necemo ispunjavati, ja onda zaista ne vidim razlog da Delevicka izadje u javnost opet sa mantrom koju su nam ponovili EU birokrate bar devedeset puta u zadnjih 5 dana. Hajde samo pogledajmo koliko je istih poruka bilo od strane nekih EU aparacika, kao i od NVO. Ovo je teror istim informacijama, koje kao postaju neko moranje ili dobijaju opravdanje ako ih ponovis million puta. Delevicka je samo cinovnk Srbije i ona mora da pita drzavu sta o tome misli, ona je na srpskom budzetu. Ako zeli nesto drugo , zna se, das otkaz pa opet u neku NVO na Sorosov platni spisak.

zemunac

pre 12 godina

Milice, vec duze vremena nas smaras sa tim tvojim moranjem. Alo, sestro oladi malo, pa valjda i mi imamo neki stav? Koja smo mi to drzava, da na sve sto ovi traze moramo pristati.? Koliko se secam, bilo je receno, da ce se pregovarati, a tako je bilo i sa ostalim zemljama koje su pristupale EU, zar ne !!

Intro

pre 12 godina

Uslovi koji se postavljaju Srbiji nemaju nikakve veze sa integracijom. Umesto da Brisel traži ozbiljnost Srbije u sferi ekonomije, finansija ili tržišta, on žmuri i na siromašenje građana, i na stalno zaduživanje države, i na monopole i korupciju - samo mantra o Kosovu. Takva EU, koja će sve praštati onima koji se samoproglase proevropskim snagama i koja će svesti pitanje prijema Srbije na temu KiM, meni i mojoj porodici ne treba. Ono što gdja Delević zove uslovima su ucene Brisela, i nemaju veze ni sa ekonomskim reformama, finansijskom stabilnošću, ni sa jačanjem pravne države , demokratije i dobre vladavine. Bio sam nekad pro-EU, danas mi je pomalo žao takvih jer ne vide elementarne stvari. Ili ne smeju javno da vide.

fantasy

pre 12 godina

Gospodja je sluzbenik Srbije, trebalo bi da pregovara sa EU za to da nam uslovi budu sto povoljniji, a ne da nam tumaci njihove ucene u maximalistickom duhu. Za koga ona radi, od koga prima platu?

Neko

pre 12 godina

Gospođo, manite se ćorava posla. Jasno je da ako ovako nastavite, da nas neće više biti. Vidite valjda koliko je gladnih , ljudi na ivici biološkog opstanka. Pustite nas da radimo i normalno živimo. Neće nama ta Evropa dati sredstva za život. Ne zavaravajte narod više time.

Rade

pre 12 godina

Ispunićemo uslove, odrećićemo se rezolucije 1244 (koja predstavlja zapravo "ugovor overen u sudu da nešto posedujemo") i Kosmeta zauvek, prihvatićemo da je rezolucija koja nam ide na korist, zapravo prevaziđena i dobićemo jedan lep papir, A4 formata, na kojem piše da smo kandidati za EU i na istom će se nalaziti pečat eu! Wowww! I da, onda će nas gledati drugačije, više će nas poštovati sigurno, a vrata ka članstvu će se automatski otvoriti i imaćemo ubrzan postupak priključenja.. a onda je mrmot zamotao čokoladu u papir na kojem je pisalo: "Nemcima iz Vojvodine, potrebno je da se vrati 5000 hektara obradive zemlje u Banatu".. hoćemo dalje?

zbunjen

pre 12 godina

Srbija je zivela i do sad bez statusa kandidata i ovo sve govori o nama koliko smo jadni i bez nade kad narod misli da prilazak EU znaci bolji standard za gradjane.Kosovsko pitanje neka resi Amerika i EU oni su to zakuvali a sad nas ucenjuju i ponizavaju.
Samo ne znam ko je lud da ulaze pare u zemlje EU to ce i Hrvatska videti da im nece biti nista bolje.
Svima je jasno da nas EU zeli kao kandidata samo da bi mi priznali Kosovo i da bi demokrate sacuvale lopovske fotelje.

novica52

pre 12 godina

Ništa novo, sve već poznato i utvrđeno samo je pitanje kako ići napred u primeni dogovorenog kad Priština hoće samo da vidi svoj stav i Srbiju namerno gura na marginu događaja. Kakav dogovor sa Prištinom kad ona ne želi da bude dogovora.

Necu da finansiram EU!!!

pre 12 godina

Koliko novca gradjana ide u "Kancelariju za EU integracije", i da li su gradjani odobrili da se njihov novac trosi na tu suludu ideju?

Pavle

pre 12 godina

Po svemu sudeci, gospodja Delevic prestala je da zastupa interese gradjana Republike Srbije i sada vrlo otvoreno zastupa interese politicki najuticajnijih clanica Evropske Unije. Ako je tako, bilo bi posteno sa njene strane da podnese ostavku, jer zasto bi gradjani Republike Srbije finansirali nekoga ko ne zastupa njihove interese?

sima

pre 12 godina

Nije gospodzi Delevic mnogo stalo do njene plate. Ima ona daleko vise od ucesca u vlasnistvu u firmama koje, gle cuda, imaju monopol u medijskoj i marketinskoj industriji u Srbiji. Ove evropske integracije joj dodju umesto heklanja.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Ti uslovi su jasni i odnose se na postizanje dogovora regionalnom predstavljanju, primenu postignutih dogovora između Beograda i Prištine, uključujući i integrisano upravljanje prelazima, slobodu kretanja za Euleks i uslove za obavljanje mandata na celoj teritoriji KiM", istakla je Delević.

NISTA od toga "Srbija" nije u stanju da ispuni !
Prosto je glupo ocekivati da "Srbija" ispuni uslove za sticanje statusa kandidata za EU kada je veca "polovina" Srbije za Srbiju kao "Rusku Guberniju" !
Ko je to "Srbija u Srbiji" ?
Osim LDP-a i jednog malog broja manjinskih stranaka koje iskreno teze ka EU u Srbiji postoje samo "Rusi i Kinezi" koji "kradu glasove" naivnih biraca na praznim obecanjima o clanstvu u EU dok Srbiju "ucvrscuju" kao "Rusku Guberniju"!

Дејан

pre 12 godina

Човек једино мора да умре а све остало може или не мора да умре.Госпођи Делевић је добро са својом великом платом .Позивам је да жови са платом просветног радника пда је видим онда.

Anon

pre 12 godina

Koliko su ovo besmislene institucije zaista je tesko opisati, kao i pompeznost i aroganciju onih koje njima pripadaju. Broj ovakvih institucija u Srbiji mnogo toga govori o situaciji kod nas.

Atanasije

pre 12 godina

Delevic ex Djilas,ne smaraj nas vise.5 oktobra sam mislio da ce kriminal biti sankcionisan,a danas uvidjam da je postao jos organizovanji i da EU nema nikavu nameru da ga iskoreni.
Zasto nas smaras iz nedelje u nedelju?
Ne odcepljujemo se mi od kosova,nego oni od nas i ne postavljaju oni uslove za priznavanje,nego mi.
U vasoj politici Demokratije ja to nevidim.
Ako gresim,prilozi dokaze,ustavne,zakonske.
Uredbe za mene ne vaze,jer nisu akt skupstinske vecine i gradjana cele Srbije.
Ja nista lose ne vidim da se na svakih 10 godina izjasnjavamo na pitanja
EU da/ne
Nato da/ne
Kim priznajemo da/ne
i reci bivsem muzu posto on ne cita forume,pa si ti naj bolji kontakt da kaze Tadicu da raspise referendum 3 meseca nakon novih izbora,da nas vise ne davis i bezveze ne otimas pare poreskih obveznika,jer je tetka Angelina Merkel rekla da mora da se stedi.
Ja to shvatam ozbiljno,ali ti ocigledno da sama sebe kontriras uz saglasnost svoje baze(partije)

Zoran

pre 12 godina

Necemo mi u Evropu jer ce oni uskoro da ratuju a mi smo to na vreme obavili, pa kad osiromase od rate,morace da ispune neke uslove da udju u EU integracije na celu sa Srbijom.... I da daju ratne zlocince da im sudimo ...
Ovo zadnje malo sale:)

Branko

pre 12 godina

Novak Đoković je danas pokazao kako se bori za Srbiju a politikom se u Srbiji bave pravi "paceri" koji nisu ni svesni koliko su nesposobni i ograničenih kvaliteta i bore se za zaštitu tuđih interesa (metori). Fudbalska reprezentacija i naši političari su otprilike istog mentaliteta i kvaliteta, večiti gubitnici.

Ujed pcele

pre 12 godina

Samo pitanje podrske evropskim integracijama zasluzuje komentar. U jeku kampanje za dobijanje statusa kandidata citav proces je dobio dovoljno medijskog prostora da se i obicnom gradjaninu pojasni sta predstavlja clanstvo u Uniju. Zato se i narod, sada kada malo bolje shvata sve prednosti koje bi Srbija dobila clanstvom, izjasnjava pozitivno. To nikako ne moze da se tumaci kao klackalica. Opasno ce biti kada isti narod shvati da vlast u Srbiji ne radi dovoljno da uvede Srbiju u EU. Onda ce podrska evrointegracijama biti velika, ali ce vlast morati da ode i da objasnjava sve ono sto je propustila da uradi. Decembra se vlast izvukla jer je postavila barikade na prelazima i prebacila odgovornost na Nemacku. Vise ni Evropa nije glupa da dozvoli ovoj vlasti da opet prenese krivicu na Nemacku. Ovog puta ce to biti zbog necinjenja vlasti u Srbiji. A sve to prethodi i izbornoj kampanji i izborima. Milici Delevic svaka cast na naporima, ali ona ne donosi odluke. Da je po njenom, do sada bi Srbija vec bila u poodmaklom stepenu integracija. Ali ona je samo zrno peska na obali reke kojom plivaju ogromni krokodili koji bi da progutaju sopstveni narod.

Sloba

pre 12 godina

Citam komentare i cudim se iz sve snage. Zar bas nikome nije jasno da je Kosovo vec otislo? I to jos davno! Zar bas nikome nije jasno da je za Srbiju bolje sto je trenutno tako? Na primer, zar je nemoguce zamisliti hipoteticku situaciju u bliskoj buducnosti u kojoj su 30% posto stanovnika Beograda (ili Nisa, Novog Sada...) ne Albanci, vec besni, frustrirani Albanci koji (kao i Srbi) zive u zemlji sa mnogo gorom ekonomijom nego sto je trenutno. Zar bas nikome nije jasno da Kosovo mozemo da "opet dobijemo" samo kada i mi i Kosovo postanemo clanovi EU? Propade zemlja zbog onih koji bez problema Kosova ne vide razlog svog politickog postojanja. Kada poslednji mladi i obrazovani covek napusti Srbiju, neka ugasi svetlo (onima koji ostaju ocigledno i ne treba) i zahvali se na pomoci zasluznima. Zar bas nikome nije jasno sta nam vec preko 20 godina rade oni koji nista drugo ne znaju niti mogu da "ponude" osim sumanutih i kontraproduktivnih ideja.
Ivo Andric je jednom lepo napisao (pojednostavljena verzija): "Narod koji dugo zivi pod losom upravom ne samo da vise ne razlikuje dobro od zla, vec ni sopstvenu korist od sopstvene stete."

DnO

pre 12 godina

Ne zasluzujemo EU,civilizovano drustvo i integracije,standard i bolji zivot.Jednostavno,istorija je pokazala(kao i ovi komentari)da smo bandoglav narod.Koji ce dotaci ekonomsko i civilizacisko dno.Bez posla ubrzo ima da ostane na stotine hiljada ljudi.Ja smatram da nam nema spasa.EU integracije su nasa proslost.Politicari to ne zele,jer ih "doniraju" tajkuni i monopolisti.Za njih je svaki mesec,svaka godina bitna...da svoj monopol uvecaju.A i oni ce uskoro da ostanu bez kapitala ili da ga iznesu iz drzave..

Južnjak

pre 12 godina

Kad smo to sa "pregovaranja" prešli na "uslovljavanje"? Koja bi zemlja članica EU trpela tako nešto? Vladavina poltrona i šićardžija dovela je Srbiju na vrlo niske grane. Izbori što pre!

laki

pre 12 godina

Milica se ne bori za EU vec za Srbiju,bolji zivot gradjana i lepsu buducnost,na zalost to mnogi nisu u mogucnosti da razumeju.Zato se tako divno i zivi u Srbiji,vazno je da se podrzavaju oni koji gaze po gradjanima i otimaju.Da je vise svesti i morala u drustvu na sledecim izborima bi ubedljivo pobedile snage koje hoce da priznaju istinu,pomire se sa susedima,preokret i neophodne reforme.Ali ne,Srbin hoce da se inati i pokazuje svoju snagu,kakve budalestine!Takvo ponasanje se skupo placa svojim nakaradnim zivotom.Da se nije desilo ono sto jeste i zna kako i zbog cega,mogao bi da razumem takav gnev i mrznju prema nekome,ali ovo je van pameti.Neki nikako da shvate da je 21 vek.

novica52

pre 12 godina

Ništa novo, sve već poznato i utvrđeno samo je pitanje kako ići napred u primeni dogovorenog kad Priština hoće samo da vidi svoj stav i Sriju namerno gura na marginu događaja.Kakav dogovor sa Prištinom kad ona ne želi da bude dogovora.

milan

pre 12 godina

Nisu to novi uslovi nego se nama mora kao maloj deci uvek iznova ponavljati da nasi politicari koriste rasireno misljenje da su oni iz EU ti koji stalno nove uslove izgovaraju. Ispunjavanje uslova je problem koji mi narod treba da shvatimo, politika je to odavno shvatila ali nemoze pored nas proci bezbolno. Kompromis je nesto sto se tu velikim slovima pise a mi zato nismo spremni da napravimo iskorak (vidi sever Kosova)i hocemo da idemo svojim putem i ako znamo da ce nas lavina zatrpati.

tuga

pre 12 godina

Do sada je dobro zasmejavala retorika srBskih nacionalista tipa radikali, obrazi, kostunica itd. medjutim sudeci po komentarima, nastupa vreme kada ce nas zasmejavati isprazna demagogija EU fanatika tipa bucko koji "razmislja" i kompanija. Zapanjuje kako su ograniceni i jedni i drugi.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Ti uslovi su jasni i odnose se na postizanje dogovora regionalnom predstavljanju, primenu postignutih dogovora između Beograda i Prištine, uključujući i integrisano upravljanje prelazima, slobodu kretanja za Euleks i uslove za obavljanje mandata na celoj teritoriji KiM", istakla je Delević.

NISTA od toga "Srbija" nije u stanju da ispuni !
Prosto je glupo ocekivati da "Srbija" ispuni uslove za sticanje statusa kandidata za EU kada je veca "polovina" Srbije za Srbiju kao "Rusku Guberniju" !
Ko je to "Srbija u Srbiji" ?
Osim LDP-a i jednog malog broja manjinskih stranaka koje iskreno teze ka EU u Srbiji postoje samo "Rusi i Kinezi" koji "kradu glasove" naivnih biraca na praznim obecanjima o clanstvu u EU dok Srbiju "ucvrscuju" kao "Rusku Guberniju"!

Sloba

pre 12 godina

Citam komentare i cudim se iz sve snage. Zar bas nikome nije jasno da je Kosovo vec otislo? I to jos davno! Zar bas nikome nije jasno da je za Srbiju bolje sto je trenutno tako? Na primer, zar je nemoguce zamisliti hipoteticku situaciju u bliskoj buducnosti u kojoj su 30% posto stanovnika Beograda (ili Nisa, Novog Sada...) ne Albanci, vec besni, frustrirani Albanci koji (kao i Srbi) zive u zemlji sa mnogo gorom ekonomijom nego sto je trenutno. Zar bas nikome nije jasno da Kosovo mozemo da "opet dobijemo" samo kada i mi i Kosovo postanemo clanovi EU? Propade zemlja zbog onih koji bez problema Kosova ne vide razlog svog politickog postojanja. Kada poslednji mladi i obrazovani covek napusti Srbiju, neka ugasi svetlo (onima koji ostaju ocigledno i ne treba) i zahvali se na pomoci zasluznima. Zar bas nikome nije jasno sta nam vec preko 20 godina rade oni koji nista drugo ne znaju niti mogu da "ponude" osim sumanutih i kontraproduktivnih ideja.
Ivo Andric je jednom lepo napisao (pojednostavljena verzija): "Narod koji dugo zivi pod losom upravom ne samo da vise ne razlikuje dobro od zla, vec ni sopstvenu korist od sopstvene stete."

laki

pre 12 godina

Milica se ne bori za EU vec za Srbiju,bolji zivot gradjana i lepsu buducnost,na zalost to mnogi nisu u mogucnosti da razumeju.Zato se tako divno i zivi u Srbiji,vazno je da se podrzavaju oni koji gaze po gradjanima i otimaju.Da je vise svesti i morala u drustvu na sledecim izborima bi ubedljivo pobedile snage koje hoce da priznaju istinu,pomire se sa susedima,preokret i neophodne reforme.Ali ne,Srbin hoce da se inati i pokazuje svoju snagu,kakve budalestine!Takvo ponasanje se skupo placa svojim nakaradnim zivotom.Da se nije desilo ono sto jeste i zna kako i zbog cega,mogao bi da razumem takav gnev i mrznju prema nekome,ali ovo je van pameti.Neki nikako da shvate da je 21 vek.

Ujed pcele

pre 12 godina

Samo pitanje podrske evropskim integracijama zasluzuje komentar. U jeku kampanje za dobijanje statusa kandidata citav proces je dobio dovoljno medijskog prostora da se i obicnom gradjaninu pojasni sta predstavlja clanstvo u Uniju. Zato se i narod, sada kada malo bolje shvata sve prednosti koje bi Srbija dobila clanstvom, izjasnjava pozitivno. To nikako ne moze da se tumaci kao klackalica. Opasno ce biti kada isti narod shvati da vlast u Srbiji ne radi dovoljno da uvede Srbiju u EU. Onda ce podrska evrointegracijama biti velika, ali ce vlast morati da ode i da objasnjava sve ono sto je propustila da uradi. Decembra se vlast izvukla jer je postavila barikade na prelazima i prebacila odgovornost na Nemacku. Vise ni Evropa nije glupa da dozvoli ovoj vlasti da opet prenese krivicu na Nemacku. Ovog puta ce to biti zbog necinjenja vlasti u Srbiji. A sve to prethodi i izbornoj kampanji i izborima. Milici Delevic svaka cast na naporima, ali ona ne donosi odluke. Da je po njenom, do sada bi Srbija vec bila u poodmaklom stepenu integracija. Ali ona je samo zrno peska na obali reke kojom plivaju ogromni krokodili koji bi da progutaju sopstveni narod.

DnO

pre 12 godina

Ne zasluzujemo EU,civilizovano drustvo i integracije,standard i bolji zivot.Jednostavno,istorija je pokazala(kao i ovi komentari)da smo bandoglav narod.Koji ce dotaci ekonomsko i civilizacisko dno.Bez posla ubrzo ima da ostane na stotine hiljada ljudi.Ja smatram da nam nema spasa.EU integracije su nasa proslost.Politicari to ne zele,jer ih "doniraju" tajkuni i monopolisti.Za njih je svaki mesec,svaka godina bitna...da svoj monopol uvecaju.A i oni ce uskoro da ostanu bez kapitala ili da ga iznesu iz drzave..

Branko

pre 12 godina

Jel to znači da samo Srbija mora da ispuni uslove koje postave Albanci preko svojih mentora USA, Nemačka,.... Znači li to da moramo i na zveszde da lajemo stojeći na jednoj nozi, ako se to bude tražilo od nas, da bi ušli u "nešto" što je i samo u velikom problemu. Alo ljudi, zar ne vidite da sve žrtvujemo da bi smo dobili kartu za "Titanik"

fantasy

pre 12 godina

Gospodja je sluzbenik Srbije, trebalo bi da pregovara sa EU za to da nam uslovi budu sto povoljniji, a ne da nam tumaci njihove ucene u maximalistickom duhu. Za koga ona radi, od koga prima platu?

zemunac

pre 12 godina

Milice, vec duze vremena nas smaras sa tim tvojim moranjem. Alo, sestro oladi malo, pa valjda i mi imamo neki stav? Koja smo mi to drzava, da na sve sto ovi traze moramo pristati.? Koliko se secam, bilo je receno, da ce se pregovarati, a tako je bilo i sa ostalim zemljama koje su pristupale EU, zar ne !!

Neko

pre 12 godina

Gospođo, manite se ćorava posla. Jasno je da ako ovako nastavite, da nas neće više biti. Vidite valjda koliko je gladnih , ljudi na ivici biološkog opstanka. Pustite nas da radimo i normalno živimo. Neće nama ta Evropa dati sredstva za život. Ne zavaravajte narod više time.

Intro

pre 12 godina

Uslovi koji se postavljaju Srbiji nemaju nikakve veze sa integracijom. Umesto da Brisel traži ozbiljnost Srbije u sferi ekonomije, finansija ili tržišta, on žmuri i na siromašenje građana, i na stalno zaduživanje države, i na monopole i korupciju - samo mantra o Kosovu. Takva EU, koja će sve praštati onima koji se samoproglase proevropskim snagama i koja će svesti pitanje prijema Srbije na temu KiM, meni i mojoj porodici ne treba. Ono što gdja Delević zove uslovima su ucene Brisela, i nemaju veze ni sa ekonomskim reformama, finansijskom stabilnošću, ni sa jačanjem pravne države , demokratije i dobre vladavine. Bio sam nekad pro-EU, danas mi je pomalo žao takvih jer ne vide elementarne stvari. Ili ne smeju javno da vide.

zbunjen

pre 12 godina

Srbija je zivela i do sad bez statusa kandidata i ovo sve govori o nama koliko smo jadni i bez nade kad narod misli da prilazak EU znaci bolji standard za gradjane.Kosovsko pitanje neka resi Amerika i EU oni su to zakuvali a sad nas ucenjuju i ponizavaju.
Samo ne znam ko je lud da ulaze pare u zemlje EU to ce i Hrvatska videti da im nece biti nista bolje.
Svima je jasno da nas EU zeli kao kandidata samo da bi mi priznali Kosovo i da bi demokrate sacuvale lopovske fotelje.

novica52

pre 12 godina

Ništa novo, sve već poznato i utvrđeno samo je pitanje kako ići napred u primeni dogovorenog kad Priština hoće samo da vidi svoj stav i Srbiju namerno gura na marginu događaja. Kakav dogovor sa Prištinom kad ona ne želi da bude dogovora.

Blaznavac

pre 12 godina

Opet ova ista mantra. Ako se neki uslovi postave, a pri tome se stalno postavljaju novi, a mi lepo kazemo da neke uslove necemo ispunjavati, ja onda zaista ne vidim razlog da Delevicka izadje u javnost opet sa mantrom koju su nam ponovili EU birokrate bar devedeset puta u zadnjih 5 dana. Hajde samo pogledajmo koliko je istih poruka bilo od strane nekih EU aparacika, kao i od NVO. Ovo je teror istim informacijama, koje kao postaju neko moranje ili dobijaju opravdanje ako ih ponovis million puta. Delevicka je samo cinovnk Srbije i ona mora da pita drzavu sta o tome misli, ona je na srpskom budzetu. Ako zeli nesto drugo , zna se, das otkaz pa opet u neku NVO na Sorosov platni spisak.

Rade

pre 12 godina

Ispunićemo uslove, odrećićemo se rezolucije 1244 (koja predstavlja zapravo "ugovor overen u sudu da nešto posedujemo") i Kosmeta zauvek, prihvatićemo da je rezolucija koja nam ide na korist, zapravo prevaziđena i dobićemo jedan lep papir, A4 formata, na kojem piše da smo kandidati za EU i na istom će se nalaziti pečat eu! Wowww! I da, onda će nas gledati drugačije, više će nas poštovati sigurno, a vrata ka članstvu će se automatski otvoriti i imaćemo ubrzan postupak priključenja.. a onda je mrmot zamotao čokoladu u papir na kojem je pisalo: "Nemcima iz Vojvodine, potrebno je da se vrati 5000 hektara obradive zemlje u Banatu".. hoćemo dalje?

Zoran

pre 12 godina

Necemo mi u Evropu jer ce oni uskoro da ratuju a mi smo to na vreme obavili, pa kad osiromase od rate,morace da ispune neke uslove da udju u EU integracije na celu sa Srbijom.... I da daju ratne zlocince da im sudimo ...
Ovo zadnje malo sale:)

Necu da finansiram EU!!!

pre 12 godina

Koliko novca gradjana ide u "Kancelariju za EU integracije", i da li su gradjani odobrili da se njihov novac trosi na tu suludu ideju?

milan

pre 12 godina

Nisu to novi uslovi nego se nama mora kao maloj deci uvek iznova ponavljati da nasi politicari koriste rasireno misljenje da su oni iz EU ti koji stalno nove uslove izgovaraju. Ispunjavanje uslova je problem koji mi narod treba da shvatimo, politika je to odavno shvatila ali nemoze pored nas proci bezbolno. Kompromis je nesto sto se tu velikim slovima pise a mi zato nismo spremni da napravimo iskorak (vidi sever Kosova)i hocemo da idemo svojim putem i ako znamo da ce nas lavina zatrpati.

Дејан

pre 12 godina

Човек једино мора да умре а све остало може или не мора да умре.Госпођи Делевић је добро са својом великом платом .Позивам је да жови са платом просветног радника пда је видим онда.

Pavle

pre 12 godina

Po svemu sudeci, gospodja Delevic prestala je da zastupa interese gradjana Republike Srbije i sada vrlo otvoreno zastupa interese politicki najuticajnijih clanica Evropske Unije. Ako je tako, bilo bi posteno sa njene strane da podnese ostavku, jer zasto bi gradjani Republike Srbije finansirali nekoga ko ne zastupa njihove interese?

tuga

pre 12 godina

Do sada je dobro zasmejavala retorika srBskih nacionalista tipa radikali, obrazi, kostunica itd. medjutim sudeci po komentarima, nastupa vreme kada ce nas zasmejavati isprazna demagogija EU fanatika tipa bucko koji "razmislja" i kompanija. Zapanjuje kako su ograniceni i jedni i drugi.

Anon

pre 12 godina

Koliko su ovo besmislene institucije zaista je tesko opisati, kao i pompeznost i aroganciju onih koje njima pripadaju. Broj ovakvih institucija u Srbiji mnogo toga govori o situaciji kod nas.

sima

pre 12 godina

Nije gospodzi Delevic mnogo stalo do njene plate. Ima ona daleko vise od ucesca u vlasnistvu u firmama koje, gle cuda, imaju monopol u medijskoj i marketinskoj industriji u Srbiji. Ove evropske integracije joj dodju umesto heklanja.

Atanasije

pre 12 godina

Delevic ex Djilas,ne smaraj nas vise.5 oktobra sam mislio da ce kriminal biti sankcionisan,a danas uvidjam da je postao jos organizovanji i da EU nema nikavu nameru da ga iskoreni.
Zasto nas smaras iz nedelje u nedelju?
Ne odcepljujemo se mi od kosova,nego oni od nas i ne postavljaju oni uslove za priznavanje,nego mi.
U vasoj politici Demokratije ja to nevidim.
Ako gresim,prilozi dokaze,ustavne,zakonske.
Uredbe za mene ne vaze,jer nisu akt skupstinske vecine i gradjana cele Srbije.
Ja nista lose ne vidim da se na svakih 10 godina izjasnjavamo na pitanja
EU da/ne
Nato da/ne
Kim priznajemo da/ne
i reci bivsem muzu posto on ne cita forume,pa si ti naj bolji kontakt da kaze Tadicu da raspise referendum 3 meseca nakon novih izbora,da nas vise ne davis i bezveze ne otimas pare poreskih obveznika,jer je tetka Angelina Merkel rekla da mora da se stedi.
Ja to shvatam ozbiljno,ali ti ocigledno da sama sebe kontriras uz saglasnost svoje baze(partije)

Branko

pre 12 godina

Novak Đoković je danas pokazao kako se bori za Srbiju a politikom se u Srbiji bave pravi "paceri" koji nisu ni svesni koliko su nesposobni i ograničenih kvaliteta i bore se za zaštitu tuđih interesa (metori). Fudbalska reprezentacija i naši političari su otprilike istog mentaliteta i kvaliteta, večiti gubitnici.

Južnjak

pre 12 godina

Kad smo to sa "pregovaranja" prešli na "uslovljavanje"? Koja bi zemlja članica EU trpela tako nešto? Vladavina poltrona i šićardžija dovela je Srbiju na vrlo niske grane. Izbori što pre!

novica52

pre 12 godina

Ništa novo, sve već poznato i utvrđeno samo je pitanje kako ići napred u primeni dogovorenog kad Priština hoće samo da vidi svoj stav i Sriju namerno gura na marginu događaja.Kakav dogovor sa Prištinom kad ona ne želi da bude dogovora.