Ponedeljak, 23.01.2012.

21:23

Jeremić šef Generalne skupštine UN?

Srbija je u ponedeljak zvanično podnela kandidaturu šefa diplomatije Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Izvor: Veèernje novosti

Jeremiæ šef Generalne skupštine UN? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

244 Komentari

Sortiraj po:

Mickiewicz

pre 12 godina

Puna podrska jednom od najobrazovanijih i u medjuvremenu vrlo iskusnom mladom politicaru. Pre svega je za cenjenje njegova originalnost, licni integritet kai i vrlo dobra medijalna prezencija.

Anchi

pre 12 godina

Super je što nisam simpatizer DS-a, pa mogu da komentarišem bez opterećenja, kao ostali koji su u ovoj ili onoj struji u DS-u.
Dakle, neko je ode rekao kako je V. Jeremić omražen na Zapadu. Tačno, a da ste pažljivo pratili politiku u proteklih 20 godina, shvatili bi jednu važnu stvar: kada Zapad podržava srpskog političara, to znači da je on za Srbiju štetotičina i obrnuto - kog ne vole, znači da nije njihov poslušnik.
Što se mene tiče... Jeremić bi mogao biti novi predsednik Srbije!

Mirce

pre 12 godina

Samo napred Vuce. A jel bi mogao da ti predlozim da bar povedes jos nekoliko politicara sa sobom pa da cela Srbija lakne od vas fosila burzoanske revolucije. Stvarno bi ti bio zahvalan i zelim ti toliko uspeha koliko je potrebno da se nikad vise ne vratis. Hvala

natasa l.

pre 12 godina

vuk jeremic je izuzetan kako covek tako i politicar.zelim mu sve najbolje i da se izbori sa spolnjim a jos vise unutrasnjim neprijateljima ove nase srbije.napred vuce i ne okreci se.cao.

Milos

pre 12 godina

"Ukoliko Jeremić bude izabran, to bi bila značajna potvrda ugleda Srbije u svetu i prodornosti i vidljivosti naše spoljne politike."

Znaci, nece biti izabran :)

manonfire

pre 12 godina

vuce,vuce bubo lenja...pozdravljam pokusaj vlade srbije a pitanje moje za njih je :Dokle ce narod da gladuje dok se vi švrćkate po belom svetu i trosite naš novac?

Posmatrac

pre 12 godina

A funkcije u UN-u su toliko znacajne .... Od toga ce jedino Jeremic imati korist u smislu extra visoke mesecne plate, inace sve ostalo..."vezi konja gde ti gazda kaze".

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ne znam ko ali neko se ozbiljno "sprda" sa gradjanima Srbije !
Niti Srbija uziva ugled u Svetu, niti Vuk Jeremic uziva ugled u Svetu, niti je Generalna Skupstina UN slicna Teniskom Savezu Srbije !

Ševarice

pre 12 godina

A to za dve i više funkcija je tipično za nas. Tako da njemu neće biti problem još jedna funkcija, kojoj će, istovremeno sa ove dve dosadašnje, moći da se maksimalno posveti i doprinese maksimalan učinak, nije nego. Ako se odluči za jednu, bilo koju, podržavam ga, ovako ne.

MUKNAVI

pre 12 godina

A Tado?On ce se kandidovati za mesto BANKIMUNI-ja i onda smo kompletni..a sta valite?Igrajte LOTO,razmisljajte i veselite se jer nikad se nezna`!Moz` bit` vas strefi lova do krova!Ono,moze bit,zanemarite i planirajte kuda cete sa njom..lovom bre,veselite se i pripazite da se ne posvadjate sa onima oko sebe oko raspodele "tih para" jer ako se omakne ta loto lova ..bicete` duplo golo!

Visar

pre 12 godina

E ovo je stvarno komicno ,samo da nije tragicno.Jeremic u UN pravi mirovnjak samo da nije alergican na druge nacije.Sve ovo mi lici na kokosji san gde je snila da stoji u ambar puno zita,medjutim kad se probudila videla sebe da stoji u kokosarniku.

Aca Akademik

pre 12 godina

Kad Vuk Jeremić postane predsednik GS UN, onda će moći da uruči Nobelovu nagradu za literaturu Dobrici Ćosiću! A RTS će da ga snima, snima,...

mlekadzija

pre 12 godina

Broj zluradih komentara je zapanjujuci...Autori tih komentara ocigledno ne znaju nista o funkcionisanju medj. diplomatije i drugih izbiljnih tema. Ne treba trositi vreme i osvrtati se na takve opaske. A ukoliko V. Jeremic bude izabran mislim da ce ih spopasti muka. Sto bi rekle Lale najeeedice se mlogo.

bb

pre 12 godina

Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase.

Šta vam je ovo je onda neka totalno nebitna funkcija :D
Recite pošteno ko je čuo za ovog lika?

(Vlast)a

pre 12 godina

I teniser i diplomata,mogao bi i premijer(ne daj boze)i... previse za velikog coveka,ali...
Nego:koliko ce nas kostati ovaj cirkus ako pobedimo ili ako izgubimo?

Бувица

pre 12 godina

Баш лепо што смо ово успели да прочитамо, да није дневних новина које "копају" и траже информације вероватно то никада не бисмо ни знали! Али свеједно чим нама није успео да помогне неће ни њима тако да... Џаба све то! Он ће можда имати прилику да то искористи у своју корист јер за нас више користи од ове Власти нема!

Mirotvorac u penziji

pre 12 godina

Ko je bio unutar UN sistema dobro zna da visoke pozicije u UN-u dogovaraju "sluzbe". Ono sto mene zanima jeste koja od "mocnijih" drzava je dala signal za ovaj potez i koliko ce nas ova "usluga" kostati.

dvojba!

pre 12 godina

Zanimljivo je kako se svi komentari koji su ZA Jeremića na ovoj vesti svode na vređanje onih koji ga kritikuju: vi ste svi kompleksaši, vi ste svi glupi, vi se ni u šta ne razumete, Jeremić je za vas bog, vi imate jadne živote dok je on NA HARVARDU DOKTORIRO BOGATI itd. Niti jedan jedini civilizovan i normalan komentar koji bi kontra-argumentima odgovorio na prethodne kritike. Samo vređanje, laganje i demagogija.

Da li je to Jeremić pisao sve komentare koji ga podržavaju?

l0shmi

pre 12 godina

Ako Jeremic bude sef generalne skupstine UN-a, verujem da to moze samo da pomogne Srbiji. Mislim da to nije mala stvar, i ako uspe u tome treba mu cestitati .

Mirjana

pre 12 godina

Auuu, sta se bre tako histericno smejete? Jeremic je mlad, pametan, elokventan, obrazovan, razuman politicar...Ja ga podrzavam. Zaista ne razumem zasto ste se zacenili od smeha, jel to histerija ili sta ?

picasso

pre 12 godina

Ima li jos neki clan ili simpatizer preokreta (ili neke druge autosovinisticke organizacije) a da se jos nije istresao po pitanju ove vesti?
Medjutim kao i uvek, psi laju, a karavani prolaze.
Velika podrska za ministra Jeremica.

optimusprime

pre 12 godina

e jos nam samo to fali pa da bankeotiramo nacisto,tako sto cemo svi mi da mu placamo avione kamione,raznorazne marsute,obilaske spomenika i kojecega ostalog...ja za to dajem dinar,nemam vise,a da imam dao bi mu dva

Marko

pre 12 godina

Vecernje novosti vam ekskluzivno saopstavaju wet dreams Vuka Jeremica...
(Jovan, 24. januar 2012 03:42)

Hahahahahahaha!!! Zamalo da padnem sa stolice od smeha...

igix

pre 12 godina

Bravo...samo napred!!! Odlicna vizija... trebalo je odmah nakon demokratskih promena krenuti sa kadidaturama za ovakve pozicije. Jedna od najboljih vesti koju sam u skorije vreme procitao.

Čiča Gorio

pre 12 godina

Joj braćo Srbi koliko ste patološki zavidni i ljubomorni! Šta vas boli, nek bude i on ako ga izaberu! Ne vidim na koji način to menja vaše tj naše (i moj) male, bedne živote! aman!

naprednjak

pre 12 godina

mozda Jermic nepripada istoj politickoj struji kao ja, ali to je jedini Srbin koji predstavlja zemlju na valjan nacin. to je cinjenica, i zato puna podrska g. Vuku Jeremicu!

Samir

pre 12 godina

Taman posla da tebe izaberu Jeremicu. To je mogao Djindjic ali nisi ti tog kova. Do jucer si pravio budalom celi svet a danas bi da ti svetska zajednica bude poslodavac. Ne ide to tako.

Marko P.

pre 12 godina

Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase... koji uticaj ovog lika! I bez njega, ove godine, Katar se "pročuo" po teniskom turniru i priznanju Kosova. Toliko o značaju ove funkcije!!!

Cera

pre 12 godina

Ova masa "podsmešljivih" i priličan broj nedoličnih komentara će sigurno potresti Vuka na bar jedno pola sekunde. Samo nastavite, vidite kako se množe pozitivne preporuke... zavist, kompleksi, bruka i sramota.

VukStetocina

pre 12 godina

Jeremic je jedna od najomrazenijih osoba u svetskoj diplomatiji, i to ne samo na zapadu. Sama cinjenica da ga Srbija kandiduje pokazuje koliko je udaljena od realnosti.
A ovi sto pricaju da je diplomirao na Harvardu, nije. On je tamo samo zavrsio kurs od nekoliko meseci - istina, i to je bolje od nasih fakulteta ali on nema diplomu Harvarda vec samo parce papira na kom pise da je prisustvovao predavanjima tokom nekoliko meseci.

nenad

pre 12 godina

@bezimena:
Politika ima najvise veze sa ekonomijom, a danasnja ekonomija se zasniva na modelima teorijske fizike.

A ako slucajno ne znas sta znaci teorijska fizika, to nije fizika koja "radi" samo u teoriji, nego teorija koja stoji iza eksperimentalne fizike.

Nemanja Šiljić

pre 12 godina

Zaboravlja se važan detalj iz (političke) biografije g. Jeremića: 1997. godine je on, zajedno sa nekoliko junoša na studijama u inostranstvu - a koji su istovremeno bili sinovi vidjenih članova tadašnjeg establišmenta - osnovali "Organizaciju srpskih studenata u inostranstvu" (OSSI) da bi širili "istinu" o Miloševićevoj Srbiji.
Posle oktobra 2000. OSSI je glatko preplivao na drugu stranu i proglasio se delom "Otpora".

Ovich

pre 12 godina

Vidi se da je covek sa dosta sposobnosti. Losa pozicija Srbije u medjunarodnim aferama ga je spustila nisko i vezala mu ruke. Jeste dosta radio ali je vecinom bilo kontraproduktivno, imam osecaj da on ima dobre namere ali da nije u poziciji da iz svede na delo.

Uglavnom Vuce, bolje ti sacekaj jos jedno 20 godina pre nego sto saljes takve kandidature. U velikim firmama ili u tim ogromnim organizacijama neprimaju balavce sa nedovojno iskustva na tako visoke pozicije. Nije ti to Srbija.

Radnik

pre 12 godina

Koji lik! Koja biografija.Zamislite Angele Merkel je tek u 32-oj uspela da doktorira fizičku hemiju. A šta je do tada uspeo Vuk. Sa divljenjem i poštovanjem prema njegovom liku i delu želim mu da ide u taj Katar ili Ganu!

Bledi

pre 12 godina

Ako bude izabran, treba da se radujete pre svega zato sto ce vam se budzet poboljsati uveliko. Ovih zadnjih godina vas je rasturio ekonomski putovanjima sirom sveta "braneci" Kosovo. Ovako ce ostati u USA...

Dr.Bre

pre 12 godina

Boze me sacuvaj! Dokle bre ide autizam nase vlasti? Jasno mi je da zele da ga se rese ali ovako nesto? Uuuuzas, jos kao ima neke sanse. Pa nije mu to teniski savez. Svasta.

hajduk

pre 12 godina

Ne cudi me takav potez, ali me cudi da smo od toliko pametnih ljudi odabrali kao kandidata bas njega, po mom nekom skromnom misljenju ne bas najostriju alatku u kutiji.

lazni car scepan mali

pre 12 godina

Vuk Jeremic?

Вук Јеремић је рођен 1975 године. У својој биографији наводи да је дипломирао теоријску физику у Енглеској. Година дипломирања се нигде не наводи.

Пошто је завршио физику добио је посао у две банке?! Физика и банкарство?!
На страницама министарства се наводи да је био ангажован као финансијски аналитичар у Deutsche Bank, затим Dresdner Kleinwort Benson Bank у Лондону, док је истовремено припремао докторску дисертацију из области квантативних метода у финансијама на Imperial College у Лондону!?! Значи док је радио у банкама спремао је докторску дисертацију из области финансија.

У својој биографији наводи да је магистрирао Јавну Администрацију на Харварду. Погледајмо који су услови за студирање тог програма:
(http://www.hks.harvard.edu/degrees/admissions/overview/eligibility)

Master in Public Administration
Academic Prerequisite Bachelor’s degree and substantial graduate-level coursework similar to MPP curriculum or relevant master’s degree.
Work Experience – 3 years full-time professional work experience at time of application (Please note you will not be considered if you do not meet this requirement)

Ако је ово програм за који тврди да је завршио, изгледа да је услов за пријем у програм студија 3 године радног искуства и то подразумева пуно радно време. У загради се наводи да особе које немају три године радног искуства са пуним радним временом неће бити узете у обзир за пријем на факултет. По информацијама са страница Харварада изгледа да програм траје око 2 године.

Следећи детаљ из његове биографије каже: „… и демократских промена у Србији октобра 2000. године, постављен је за саветника министра телекомуникација Савезне Републике Југославије.“

Добро обратите пажњу на следеће – Вук Јеремић је 2000. године имао 25 година и наводи се да је постављен за саветника Бориса Тадића!?

Дакле, човек дипломирао физику (евентуално са 22 године старости), радио у банкама 3 године као запослен на пуно радно време (пошто је то услов за упис на Харвард у наведену школу), у међувремену „припремао докторску дисертацију“ и магистрирао Јавну Администрацију на Харварду до 25 године.
Да ли је то, уопште, могуће???

Ако је под идеалним условима завршио физику са 22, радио 3 године пуног радног времена у банкама тада је већ имао 25 година. Како је онда могуће да је до 25 године већ и магистрирао на Харварду?!! Можда услов од 3 године радног искуства за њега није важио? Ако није, чиме је то заслужио да тај услов за њега не важи? Мада, можда је и могуће да је то нечим и заслужио.

Знате ли још некога сличног на планети земљи који је служио војни рок на позицији саветника Министра Одбране?!

Ја схватам да је Србија давно постала банана држава, али ми све ово делује да се Србија свела само на кору од банане. Што је много-много је!
http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=11474:2011-04-05-19-40-09&catid=38:aktuelno&Itemid=59

milica

pre 12 godina

Covek kandiduje sam sebe i vec je izabran? Nemojte nam vredjati inteligenciju!!!!! Neka oni spinuju a vi prenesite da je podneo kandidaturu, a ne kao da je sve gotovo. Ako iko misli da je to moguce, onda nije ni cudo gde smo sada. Pa Srbija nema dobre odnose sa svojim susedima, u Evropi je gledaju kao "nestasno dete", a vi pricate o UN i Generalnoj skupstini. Molim vas za malo ozbiljnosti!!!! Katar koji trenutno predsedava je treca zemlja na svetu po rezervama gasa, odmah iza Rusije i Irana,a najveci deo gasa izvozi u SAD. Vise od polovine prisutnih zemalja na ministarskoj konferenciji Nesvrstanih u Beogradu je priznalo Kosovo! Racunaju na njihov glas? Ovo je vest za lokalnu upotrebu, za predstojece izbore. Ko zeli da veruju u to samo napred.

Zlopamtilo

pre 12 godina

Niti su UN na nivou iz 70-ih godina , niti smo mi za poređenje sa SFRJ , niti je Jeremić za poređenje sa Lazarom Mojsovom, .... UN su jedno tragično pozorište koje služi kao servis velikim silama za ostvarenje njihovih interesa a naivno su zamišljene kao zajednica svih naroda koja bi imala zadatak da sačuva svet od neke nove "Nemačke" .

Đorđe Varićak

pre 12 godina

Da se ne radi o jednoj od najtragičnijih epizoda u istoriji diplomatije u ovom delu sveta - ovo bi moglo da se shvati kao dobar vic!

posmatrac

pre 12 godina

Sada je jasno zasto je trosena tolika nasa lova za ona silna i potpuno nelogicno objasnjena putovanja po belom svetu.Ali, bar, posle ovog gafa, jer ovo je za standarde medjunarodnih odnosa gaf i nista vise, sigurno cemo dobiti dijagnozu. Pa, onda mogu da pocnu i da nas lece. Ako nekome uopste bude do toga.

vesna

pre 12 godina

Kakva funkcija, takav i kandidat. Nego,jel' cita nekada ovaj covek ili njegova svita (ili njegov sef) narodne komentare, bar ponekad?

zoki

pre 12 godina

Sta reci? Svaka cast Vuce Jeremicu! Sama kandidatura potvrdjuje njegov kredibilitet kao sposobnog mladog diplomate i predstavlja svojevrstan dokaz njegove ispravne spoljno-politicke orijentacije i delovanja.
Veoma je interesantno pratiti kako ce ovdasnji 'vukomrsci' komentarisati ovu kandidaturu?

bezimena

pre 12 godina

Ma sta zna raja sta je Fizika i sta je Harvard.

(nenad, 24. januar 2012 00:22)

Ne trućajte, kakve veze ima FIZIKA sa POLITIKOM!? A što tek dotični ima "ugled" u svetu...:)))

NikolaJ

pre 12 godina

Šta bi, kad bi, dal bi? . . . Kako reče Predsednik "prvo skoči pa reci hop". Sve bi to bilo lepo ali prvo naporan posao lobiranja pa sve ostalo.

Gorki

pre 12 godina

Daj Boze .
Ovaj mladi covek se malo pomalo sve vise odvaja od vulgarne politicke elite. Ima stila. U pocetku mi je bio antipatican, ali s vremenom sam shvatio da je autentican, mada ga pokusavaju devalvirati.
Samo napred.

harvard

pre 12 godina

@ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve...
(puella, 23. januar 2012 22:42)

Srce moje! Kembridz i Harvard nisu isto sto i NU Bozidar Adzija, gde uzimate kurseve pletenja i daktilografije! Zaboga! Covek diplomirao na Kembridzu u oblasti Teorijske fizike i master studije na Harvardu u oblasti Javne administracije! Nisam sigurna da li ste svesni koliki ugled u svetu imaju diplomci ova dva fakulteta?! Pogresno prevodite rec course koja u nasem jeziku ima znacenje predmet ili nastavna disciplina!

Izvin'te ali ja bih i dalje bila ponosna da predstavnik moje drzave bude izabran za tako odgovornu i uglednu funkciju.
(lela, 24. januar 2012 00:05)

Zavrsio je skracene kurseve a ne fakultetski program. Da je stvarno zavrsio fiziku na Kembridzu bavio bi se naukom a ne mlacenjem prazne slame. Pomiri se sa tim.

Lita

pre 12 godina

To me podseca kandidaturu g.Nikole Secerovskog za predsednika Srbije kada je prikupio 100 potpisa iz svoje i zbliznje zgrade gde je stanovao.Biti ambiciozan je dobro za zdravlje ali biti predsednik GS UN moras jos malo uozbiljiti i ne cinite glupe stvari kao sto si do dan danas cinio,tamo nije balkan da se izrazavas kako kod hoces a da ne snosnis nikakvu posledicu.

Sredoje

pre 12 godina

"Operisanost od realnosti" je glavna odlika sadasnje srpske politike, ne samo spoljne ... Blamaza na kvadrat je vec sama kandidatura, a o mladjahnom ministru i njegovim rezultatima uopste ne treba trositi reci. Vest za unutrasnju (predizbornu) upotrebu, kojom neko opasno potcenjuje ovaj narod. Toliko.

svasta

pre 12 godina

Zbog ovog malog Milosevoca i njihovih trulih kompromisa i koalicija je Srbija dotakla dno.Zato puna podrska PREOKRETU i nista drugo jer sve druge kombinacije nastavljaju agoniju i demagogiju (DS+SNS).PREOKRET

mile

pre 12 godina

Evo ga onaj teniser sto nas posvadja sa celim svetom.Pa i nismo mogli ni ocekivati od sadasnje koalicije SPS+DS nikaki rezultat jer SPS vodi Srbiju i za sve se pita a ovi se samo slikaju i po nalogu napadaju sve druge partije.

odliveni mozak

pre 12 godina

mikson brate,
lepo je sto je covek diplomirao i na harvardu i na jejlu i na marsu, to niko ne spori, ali da li je sposoban da radi to sto radi i da li to radi dobro? kvalifikacija ne garantuje uspesno obavljanje funkcije, zar ne?
odlican fudbaler moze da bude los trener, i obratno, zar ne?

Миле

pre 12 godina

Ма колико ова информација многима звучала чудно, ми имамо реалне шансе да успијемо.

Pedja maleni

pre 12 godina

Jeremica DS zeli pomesti nudeci mu karijeru na medjunarodnoj sceni, dakle, nudeci mu zrak i jedno veliko NISTA.
Uzmi sine ili ostavi! Hahahahaaaa!

oyo

pre 12 godina

G.Jeremic i njegov profesionalni stav je toliko popularan i cesto trazen gost u medjunarodnim dipl krugovima da bi Srbija (ovde mislim cela zemlja, svi gradjani a ne povlasceni partijci kako se oni samoprozivaju "Srbija") imala najvise koristi da ga negde dobro sakrije.

ostajte ovde

pre 12 godina

nekako imam utisak da ce sada svi oni koji su nam namestili ovako lep zivot ovde, otici na neke vazne funkcije u belom svetu, umesto da ostanu i uzivaju u plodovima svog rada.

Zlaja

pre 12 godina

Osim Mojsova na mestu predsednika generalne skupstine UN bio je i Srdjan Kerim pre nekoliko godina, nekadasnji Makedonski ministar inostranih poslova i ambasador u UN, inace bivsi beogradski djak - Peta
Beogradska- generacija 66 ili 67. pozicija je prvenstveno organizaciona i administrativna a politicka i diplomatska u manjoj mori. Ugledna jeste
i za ambiciozne ljude, pogotovo u mladim godinama,dobra odskocna daska za
medjunarodnu karijeru.
Gospodin Jeremic je obrazovan i pametan ali je za svetsku diplomatiju
nazalost ipak samo dvodimezionalan.

Keratokonus

pre 12 godina

Bla , bla , bla Tadic hoce da se resi Jeremica na fin nacin, Gdja Hilari ga podrzava u tome, pre par dana su dva sata rzglabali o tome, Jeremic im je kost u grlu, hoce da afirmisu propalog masinskog inzinjera kao Tadicevog naslednika, blize se izbori, i 1000% su sigurni da ce ih dobiti i moci da naprave dil sa Hilari pre njenog odlaska iz politike oko Kosova. Postoji sam jedan malecki problem, rat sa Iranom.

boban

pre 12 godina

Nesta ze nebih kladio
Razxlog:
Jeremic je bez dana iskustva u diplomatiji postavljen ni manje ni vise nego direktno na poziciju sefa diplomatije Srbije.
A nesta ne verujem da ce to cisto politicko postavljenje biti shvaceno kao znak necijeg iskustva i to je Jeremic dokazao nekim ne bas diplomatskim izjavama.
Ovo je predlog za cisto 'unutrasnju upotrebu'

Wer

pre 12 godina

Ej, ljudi, idu izbori, a recenica "jeremic sef Generalne skupstine UN" zvuci kao dobra reklama, cak i sa stidljivim znakom pitanja na kraju.

hadi feri

pre 12 godina

Ljudi, ovo je vec reseno ali fali samo jedan detalj:Koliku muje plata na $ (dolare), ne evro i na dinare.U drugim slucajevima(nesto slicmo) morate da nam date punu informaciju.

Stevan

pre 12 godina

Tadicu, jel ti hoces da ja i moja sira rodbina (koja me uvek poslusa oko izbora, veruj mi) uopste ne izadjemo na izbore... Dosta bre vise bruke s tim Jeremicem... Isteraj to sto pre i neka ide u stranku kod njegovog dvojnika Kostunice.

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

E tamo Jeremiću nećeš moći da pogrešno brojiš glsove kao Vukašin Jokanović 1989 na zasedanju Skupštine Kosova kada su poslanici glasali za ukidanje autonomije okruženi tenkovima i niskim preletima aviona...ni ova poslednja karta ti neće doneti preokret a niti "sreću"...

nenad

pre 12 godina

Ma sta znaju deca sta je trista kila.
Ma sta zna raja sta je Fizika i sta je Harvard.
Jeremicu nisi mi simpatican, ali znam da nas obrazovanje moze jedino izvuci, i zato ces uvek imati moju podrsku.
A sad narode cekam vase negativne glasove, da vidim kakav vam je prosek. :)

Trotter Independent Trader

pre 12 godina

Hahaha, ovo je smešnije nego kad je Del Boj hteo da postane mason! Može da glumi predsednika GSUN u Beloj lađi ili tako nekom trešu.

lela

pre 12 godina

@ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve...
(puella, 23. januar 2012 22:42)

Srce moje! Kembridz i Harvard nisu isto sto i NU Bozidar Adzija, gde uzimate kurseve pletenja i daktilografije! Zaboga! Covek diplomirao na Kembridzu u oblasti Teorijske fizike i master studije na Harvardu u oblasti Javne administracije! Nisam sigurna da li ste svesni koliki ugled u svetu imaju diplomci ova dva fakulteta?! Pogresno prevodite rec course koja u nasem jeziku ima znacenje predmet ili nastavna disciplina!

Izvin'te ali ja bih i dalje bila ponosna da predstavnik moje drzave bude izabran za tako odgovornu i uglednu funkciju.

1, 2, 3 prodato

pre 12 godina

Ako ga stvarno izaberu, to je pouzdan znak da smo "legli na rudu", a to mora da se kompenzuje nekako, bar nekim mestom u UN. Sve ima svoju cenu. Sta je mesto predsednika Skupstine UN za jednu sezonu? Ali se zato resava pitanje Kosova na najpovoljniji moguci nacin za USA i EU.

miki

pre 12 godina

Pa i ako ga kojim cudom izaberu, to je samo za jedno zasedanje,jer se za svako zasedanje Generalne skupstine bira predsednik i 21 potpredsednik.

Ulixs

pre 12 godina

"Kojšija isključeno je nebrini, neće vas niko više priznati..."
(Nenad NS, 23. januar 2012 23:41)

Komsho, vidi chuda, ovi is Gane za inat pa priznali :-)

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=23&nav_category=640&nav_id=576398

Troml

pre 12 godina

Jeremić šef Generalne skupštine UN?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Srbi skočili od radosti, a dotični
se naglo uozbiljio da izgleda učenije,
a nisu svijesni što je ustvari u igri.
Povući će ga u UN /to je kao nagrada
i Srbiji i Jeremiću/, a tada počinje
repariranje, obrada, preodgoj, spec. školovanje,
masaže, uvjeravanja, pritisci, obećanja, dok sam
Vuk ne potpiše priznanje Kosova. Što je najvažnije sam
i prvi /što je Americi dovoljno/,
a tada dobija od FBI-a zamjenu identiteta
sigurno mjesto za život u Meksiku, neku malu crkavicu
i novu facu /uvjet Jeremića/!

BBB

pre 12 godina

Jel' to nas neko zeza, ili ga je neko stvarno kandidovao za to mesto? Doduse, ako ce to da znaci da ce da nam ga skinu s kicme kao ministra inostranih poslova (mala slova su namerna), ima da ga podrzim i rukama i nogama! Nek njima malo prodaje diplomatiju zasnovanu na teorijskoj fizici, imaju oni za to i para i vremena.

Citalac

pre 12 godina

Nasa spoljna politika je pokazano i dokazano veoma " uspesna". To sto mozemo sebe da z..... o je samo nasa stvar, ali - sire -NO PASARA- neve proci !

Sloba

pre 12 godina

Ministar Jerimic je davno trebalo da podnese ostavku zbog katastrofalne spoljne politike koju (bar zvanicno) on vodi. Setite se samo Kosova (katastrofa za koju se znalo unapred, a dugorocna steta nevidjena), nediplomatskog ponasanja i gafova (setite se uvreda upucenih politicarima susednih zemalja), trosenja sredstava (NASIH!) za posete Trnidadu i Tobagu i slicnim zemljama za podrsku srpskoj politici itd. DObrim delom zbog ministra Jeremica sledecih 100 000 mladih skolovanih ljudi se sprema da napusti Srbiju. I sta sada? Priznanje Jeremicu? Sva sreca, u UN ne citaju nasu stampu i ne gledaju nasu televiziju, pa su ministrove sanse zanemarljive.

GuC

pre 12 godina

potpuno slepilo za realnost, megalomanija, mitska ideologija,udružena sa užasnom naduvenošću je u vlasti i glavam pojedinaca na vlasti došlo do kraja.
Znala sam da se tako narodu mažu oči o sopstvenoj veličini, kao cenjeni u svetu i ostale laži...ali da ćete ovoliko odlepiti, da čak i u naslov stavite "Jeremić predsednik GS UN...?"...
Kao, samo što nije, pa šta se vama dogodilo ljudi?
Najbolji deo ove tragikomedije je kada se kaže da ako se kandiduje, neće više biti ministar diplomatije...jupi, onda ću da ja mu pomognem, kandiduj se, molim te.

Nenad NS

pre 12 godina

Kojšija isključeno je nebrini, neće vas niko više priznati. Nema više ostrva od dva kvadratna km sva su su vas priznala tako da je broj 128 jako daleko. Ali dobro nada zadnja umire tako da treba da se nadaš a do tada mi ćemo da slavimo ulazak naše dve reprezentacije u polufinale a vi se nadajte. Pozdrav iz NS.

Vanja

pre 12 godina

"S obzirom na to da su se pre pola godine u Beogradu okupili delegati 105 zemalja nesvrstanih, sa kojima Srbija ima odličnu saradnju, naš šef diplomatije može da računa na njihove glasove."

Ma da, pogotovo može da računa na Ganu koja juče priznade Kosovo.

Igor

pre 12 godina

Pametna odluka jer postoji realna sansa da bude izbran zato sto glasaju clanovi skupstine gde vecinu imaju nesvrstani, cak i ako ne bude izabran to je dobar spoljnopoliticki korak nase zemlje jer prvi put posle 35 godina imamo kandidata za tako vaznu funkciju. Znam da ce mnogi poceti sa pljuvanjem Jeremica ali ne treba razmisljati o personalnom resenju vec o tome da je on predstavnik Srbije.

mikson

pre 12 godina

Kakvih luzerskih komentara ovde ima, dragi Boze. Ovi koji ismejavaju g. Jeremica nece moci da dostignu njegovu inteligenciju, nivo obrazovanja, poznavanje engleskog jezika, manire, i patriotizam da imaju jos 100 zivota. I umesto da nesto urade sa svojim apaticnim i neuspesnim zivotima oni su dosli ovde da ostavljaju zavidljive komentare o Jeremicu koji je na Kembridzu diplomirao teorijsku fiziku a na Harvardu diplomatiju.

goran

pre 12 godina

Cekaj kel ovo opet preneta vest sa njuz.net ?
ha ha ha, keba kraba ga nikad ne bi pustio u beli svet, ko ce da pravi najbolje pljeskavice!

lana t.

pre 12 godina

Znate kaj, meni jedino krivo zbog Nasir Abdulaziz al Nase iz Katara dosadasnjeg GS UN, jako će mi nedostajati. Što se Jeremića tiče, jednako je moguće da odista i postane GS ako je moguće da se sve ispodprosečne drame Biljane Srbljanović igraju na nacionalnim scenama Srbije, i proglašavaju za nekakav nivo, dočim su, kao i sama spisateljica im dno. Ali politička gurka sve može. Po istom principu fura se i Jeremic.

Igor

pre 12 godina

Nema sanse da bude izabran, pre svega zato sto je proruski nastrojen, zato sto nas je posvadjao sa zapadom, a to sto se druzi sa nesvrstanima nema veze sa dobijanjem ove funkcije, jedno je nepriznavanje Kosova, a sasvim drugo imati ostrascenog Jeremica na ovako vaznoj funkciji

Krsto Z.

pre 12 godina

"Lazar Mojsov je 1976. bio predsednik GS UN, u vreme najveceg spoljnopolitickog ugleda bivse SFRJ".
Danas Jeremic moze biti samo kandidat Teniskog saveza Srbije, posto nam je najveci ugled u tenisu.

kvarner

pre 12 godina

Povodom malo ranije danas objavljenog clanka o crnogorskoj cestitci Hrvatskoj na engleskom jeziku, i povodom opste sprdnje i zgrazanja zbog iste, zanima me hoce li Jeremic u UN-u da se koristi nekim od svetskih diplomatskih jezika, ili ce da uvede DA SVI PRICAJU SRPSKI DA IH CEO SVET RAZUME

zgkoma

pre 12 godina

Stvarno netko misli da je to realno. To je kao da ste napisali da bi Seka Aleksić mogla nastupiti u Olympiji sa npr. bečkom filharmonijom.

puella

pre 12 godina

ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve na njima! a njegovo cocky ponasanje i bahacenje na nas racun..
glupi, glupi ljudi jos vise nas brukaju!

neko ovamo

pre 12 godina

Ne verujem da ce proci neko ko dolazi iz Srbije koja je punih 16 godina [1995-2011] ignorisala odluke UN ne hapseci Ratka Mladica koji se godinama javno setao Srbijom.
Bilo bi to ismejavanje celom svetu

Kojshija

pre 12 godina

Jos jedan ocajnicki pokusaj Srbije i malisana Jeremica da se bore protiv vetrenjaca, inace da preko ove pozicije siri jos vecu propagandu protiv nezavisnosti Kosova. No, iako iz mnogih razloga ubedjen sam da Jeremic nece moci da dobije ovu ulogu, ipak bilo bi veoma neprijatno iznenadjenje da Jeremicu dogodi sledece: da u svojstvu predsednika Generalne Skupstine bude prinudjen da razmatra zahtev Republike Kosova za uclanjenje u Ujedinjenim Nacijama u septembar ove godine. Sa 128 priznanja Kosovo ima pravo da usledi zahtev Generalnoj Skupstini za uclanjenje, jer kako je pocelo (trenutno 87 priznanja) nije uopste iskljuceno da broj priznanja porasti u 128 tokom narednih 8 meseca.

genci

pre 12 godina

cudno ali hteo bi da znam dali ovaj vas vuce danas citao novine da sazna da od danas "ona njegova prijatelska GANA" od danas je u strani Republike Kosova" . jedan veliki pozdrav za vas moji dragi susedi

Lombrozo

pre 12 godina

Mislim da vise ne umemo da cenimo sami sebe,pa zbog toga na ovakvu vest koja bi ako postane realnost imala jako povoljne posledice po nasu zemlju, ragujemo samoponizavanjem i samoismevanjem.

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Zapadnjacka posla,koga ne mozes da maknes-kupi ga a koga ne mozes ni da kupis-namesti mu aferu.Izabrace ga jer im smeta na mestu ministra spoljnih poslova Srbije a onda ce pokusati da ga kupe ili da mu nameste neki "gils scandal" ili slicno,da mu ukaljaju ugled.Jedino sto ne znaju je to da ce sledece izbore u Srbiji da dobije SNS koji ce pozvati DS da sastave vladu.

Bogi

pre 12 godina

Svaka čast Jeremiću ako budeš izabran. Vi koji imate loše komentare na ovu vest verovatno ste ljubomorni na njega. Mnogi koji ništa nisu uradili u životu imaju zavist na svakoga ko je uspešan. Priznali vi to ili ne Jeremić je uspešan čovek.

Srdjan Cinik

pre 12 godina

Ovo je jos jedan plitkoumni pokusaj da se zataska pogresna spoljna politika koju je "omiljeni ucenik" sve ove godine vodio u ime razrednog. Tako su i Marsala Tita kandidovali vise puta za Nobelovu nagradu za mir, a Dobricu Cosica navodno za knjizevnost. Rezultati takvih "predloga" su uvek bili bruka, smeh i dalje ponizavanje ove zemlje. Ali njih nista nije sramota!

Goran

pre 12 godina

Ko još veruje da se u politici na visoke položaje dolazi jednostavnim glasanjem, slep je pored očiju. Danas su samo novac i interes pogonsko gorivo u celom tom sistemu, i lobiranje je glavna aktivnost. Kad kažem interes, ne mislim na interes šire populacije, već isključivo uskog sloja ljudi.

Leka

pre 12 godina

Kandidovati čoveka koji je na zgradu MIP postavio table sa znamenjem pod kojim su ubijani građani Srbije 1941-1945? Šala?
Dajte ljudi budite iskreni i recite nam koliko vas u Vladi obožava Milana Nedića i priželjkuje njegovu rehabilitaciju?
Smetaju vam i Partizani i Ravnogorci, samo vam ne smetaju dokazani fašisti!
Grb iz 2010 je fašistički simbol!

priglupa gradjanka

pre 12 godina

A da ovome malo ne pozli od SILNIH funkcija??????? Tolike funkcije, a nigde rezultata. Jadna li je ova nasa vlast (ukljucujuci sve one koji je podrzavaju). Ne mogu da vas gledam koliko ste odvratni. Ali doci ce uskoro i ovde PROLECE.

balvanizacija mozga

pre 12 godina

"Ukoliko Jeremić bude izabran, to bi bila značajna potvrda ugleda Srbije u svetu i prodornosti i vidljivosti naše spoljne politike." hahahahahahahahahahaahahahaahha ovo je smešnije od kandidovanja D.Ćosića za Nobela! Šta je sledeće, kandidovanje Ratka Mladića za generalnog sekretara natoa? Dijagnoza više nije opsesija funkcijama i palanačka glad za priznanjima, ovo je već preraslo u dezorijentisanost u prostoru i vremenu.

moje ime

pre 12 godina

"Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase."
Trebali ste ovu recenicu kao prvu da stavite , da ne gubim vreme na citanje celog teksta.

Miclos Marchall

pre 12 godina

Vuk je završio na najprestižnijem svetskom univerzitetu,Harvardu, međunarodnu diplomatiju. Harvard je dao najviše predsednika SAD-a i apsolutno zaslužuje kandidaturu.

sava p.

pre 12 godina

Pa ovo bi bilo skroz OK.

To sto smo mi golje u glavu, pa kad god treba da se merimo sa nekima iz belog sveta, odmah na svoje drvlje i kamenje, to je nas problem.

Ovo bi bilo stvarno super kada bi se desilo, mada sumnjam da ima shanse...

tetkasaveta

pre 12 godina

Jedini problem koji Jeremic ima je sto ga sopstvena stranka ne podrzava. Sve ostalo je na mestu. Covek ima stav. Ume da pokaze zube gde treba i kako treba. Za razliku od ostalih clanova vlade, zna svoj posao i on radi ga kako treba. I u tome je veoma uspesan. Posebna je prica sto nasa zemlja nema spoljnopoliticku strategiju i sto Jeremica vlada posalje da prica jedno, a oni pod pritiskom ujka Sema rade nesto drugo.
On je najobrazovanija persona u ovoj vladi, i zasluzuje kandidaturu a i zvanje!

moje ime

pre 12 godina

"Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase."
Trebali ste ovu recenicu kao prvu da stavite , da ne gubim vreme na citanje celog teksta.

balvanizacija mozga

pre 12 godina

"Ukoliko Jeremić bude izabran, to bi bila značajna potvrda ugleda Srbije u svetu i prodornosti i vidljivosti naše spoljne politike." hahahahahahahahahahaahahahaahha ovo je smešnije od kandidovanja D.Ćosića za Nobela! Šta je sledeće, kandidovanje Ratka Mladića za generalnog sekretara natoa? Dijagnoza više nije opsesija funkcijama i palanačka glad za priznanjima, ovo je već preraslo u dezorijentisanost u prostoru i vremenu.

priglupa gradjanka

pre 12 godina

A da ovome malo ne pozli od SILNIH funkcija??????? Tolike funkcije, a nigde rezultata. Jadna li je ova nasa vlast (ukljucujuci sve one koji je podrzavaju). Ne mogu da vas gledam koliko ste odvratni. Ali doci ce uskoro i ovde PROLECE.

mikson

pre 12 godina

Kakvih luzerskih komentara ovde ima, dragi Boze. Ovi koji ismejavaju g. Jeremica nece moci da dostignu njegovu inteligenciju, nivo obrazovanja, poznavanje engleskog jezika, manire, i patriotizam da imaju jos 100 zivota. I umesto da nesto urade sa svojim apaticnim i neuspesnim zivotima oni su dosli ovde da ostavljaju zavidljive komentare o Jeremicu koji je na Kembridzu diplomirao teorijsku fiziku a na Harvardu diplomatiju.

Sloba

pre 12 godina

Ministar Jerimic je davno trebalo da podnese ostavku zbog katastrofalne spoljne politike koju (bar zvanicno) on vodi. Setite se samo Kosova (katastrofa za koju se znalo unapred, a dugorocna steta nevidjena), nediplomatskog ponasanja i gafova (setite se uvreda upucenih politicarima susednih zemalja), trosenja sredstava (NASIH!) za posete Trnidadu i Tobagu i slicnim zemljama za podrsku srpskoj politici itd. DObrim delom zbog ministra Jeremica sledecih 100 000 mladih skolovanih ljudi se sprema da napusti Srbiju. I sta sada? Priznanje Jeremicu? Sva sreca, u UN ne citaju nasu stampu i ne gledaju nasu televiziju, pa su ministrove sanse zanemarljive.

GuC

pre 12 godina

potpuno slepilo za realnost, megalomanija, mitska ideologija,udružena sa užasnom naduvenošću je u vlasti i glavam pojedinaca na vlasti došlo do kraja.
Znala sam da se tako narodu mažu oči o sopstvenoj veličini, kao cenjeni u svetu i ostale laži...ali da ćete ovoliko odlepiti, da čak i u naslov stavite "Jeremić predsednik GS UN...?"...
Kao, samo što nije, pa šta se vama dogodilo ljudi?
Najbolji deo ove tragikomedije je kada se kaže da ako se kandiduje, neće više biti ministar diplomatije...jupi, onda ću da ja mu pomognem, kandiduj se, molim te.

puella

pre 12 godina

ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve na njima! a njegovo cocky ponasanje i bahacenje na nas racun..
glupi, glupi ljudi jos vise nas brukaju!

Leka

pre 12 godina

Kandidovati čoveka koji je na zgradu MIP postavio table sa znamenjem pod kojim su ubijani građani Srbije 1941-1945? Šala?
Dajte ljudi budite iskreni i recite nam koliko vas u Vladi obožava Milana Nedića i priželjkuje njegovu rehabilitaciju?
Smetaju vam i Partizani i Ravnogorci, samo vam ne smetaju dokazani fašisti!
Grb iz 2010 je fašistički simbol!

tetkasaveta

pre 12 godina

Jedini problem koji Jeremic ima je sto ga sopstvena stranka ne podrzava. Sve ostalo je na mestu. Covek ima stav. Ume da pokaze zube gde treba i kako treba. Za razliku od ostalih clanova vlade, zna svoj posao i on radi ga kako treba. I u tome je veoma uspesan. Posebna je prica sto nasa zemlja nema spoljnopoliticku strategiju i sto Jeremica vlada posalje da prica jedno, a oni pod pritiskom ujka Sema rade nesto drugo.
On je najobrazovanija persona u ovoj vladi, i zasluzuje kandidaturu a i zvanje!

lazni car scepan mali

pre 12 godina

Vuk Jeremic?

Вук Јеремић је рођен 1975 године. У својој биографији наводи да је дипломирао теоријску физику у Енглеској. Година дипломирања се нигде не наводи.

Пошто је завршио физику добио је посао у две банке?! Физика и банкарство?!
На страницама министарства се наводи да је био ангажован као финансијски аналитичар у Deutsche Bank, затим Dresdner Kleinwort Benson Bank у Лондону, док је истовремено припремао докторску дисертацију из области квантативних метода у финансијама на Imperial College у Лондону!?! Значи док је радио у банкама спремао је докторску дисертацију из области финансија.

У својој биографији наводи да је магистрирао Јавну Администрацију на Харварду. Погледајмо који су услови за студирање тог програма:
(http://www.hks.harvard.edu/degrees/admissions/overview/eligibility)

Master in Public Administration
Academic Prerequisite Bachelor’s degree and substantial graduate-level coursework similar to MPP curriculum or relevant master’s degree.
Work Experience – 3 years full-time professional work experience at time of application (Please note you will not be considered if you do not meet this requirement)

Ако је ово програм за који тврди да је завршио, изгледа да је услов за пријем у програм студија 3 године радног искуства и то подразумева пуно радно време. У загради се наводи да особе које немају три године радног искуства са пуним радним временом неће бити узете у обзир за пријем на факултет. По информацијама са страница Харварада изгледа да програм траје око 2 године.

Следећи детаљ из његове биографије каже: „… и демократских промена у Србији октобра 2000. године, постављен је за саветника министра телекомуникација Савезне Републике Југославије.“

Добро обратите пажњу на следеће – Вук Јеремић је 2000. године имао 25 година и наводи се да је постављен за саветника Бориса Тадића!?

Дакле, човек дипломирао физику (евентуално са 22 године старости), радио у банкама 3 године као запослен на пуно радно време (пошто је то услов за упис на Харвард у наведену школу), у међувремену „припремао докторску дисертацију“ и магистрирао Јавну Администрацију на Харварду до 25 године.
Да ли је то, уопште, могуће???

Ако је под идеалним условима завршио физику са 22, радио 3 године пуног радног времена у банкама тада је већ имао 25 година. Како је онда могуће да је до 25 године већ и магистрирао на Харварду?!! Можда услов од 3 године радног искуства за њега није важио? Ако није, чиме је то заслужио да тај услов за њега не важи? Мада, можда је и могуће да је то нечим и заслужио.

Знате ли још некога сличног на планети земљи који је служио војни рок на позицији саветника Министра Одбране?!

Ја схватам да је Србија давно постала банана држава, али ми све ово делује да се Србија свела само на кору од банане. Што је много-много је!
http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=11474:2011-04-05-19-40-09&catid=38:aktuelno&Itemid=59

zgkoma

pre 12 godina

Stvarno netko misli da je to realno. To je kao da ste napisali da bi Seka Aleksić mogla nastupiti u Olympiji sa npr. bečkom filharmonijom.

sava p.

pre 12 godina

Pa ovo bi bilo skroz OK.

To sto smo mi golje u glavu, pa kad god treba da se merimo sa nekima iz belog sveta, odmah na svoje drvlje i kamenje, to je nas problem.

Ovo bi bilo stvarno super kada bi se desilo, mada sumnjam da ima shanse...

Vanja

pre 12 godina

"S obzirom na to da su se pre pola godine u Beogradu okupili delegati 105 zemalja nesvrstanih, sa kojima Srbija ima odličnu saradnju, naš šef diplomatije može da računa na njihove glasove."

Ma da, pogotovo može da računa na Ganu koja juče priznade Kosovo.

Kojshija

pre 12 godina

Jos jedan ocajnicki pokusaj Srbije i malisana Jeremica da se bore protiv vetrenjaca, inace da preko ove pozicije siri jos vecu propagandu protiv nezavisnosti Kosova. No, iako iz mnogih razloga ubedjen sam da Jeremic nece moci da dobije ovu ulogu, ipak bilo bi veoma neprijatno iznenadjenje da Jeremicu dogodi sledece: da u svojstvu predsednika Generalne Skupstine bude prinudjen da razmatra zahtev Republike Kosova za uclanjenje u Ujedinjenim Nacijama u septembar ove godine. Sa 128 priznanja Kosovo ima pravo da usledi zahtev Generalnoj Skupstini za uclanjenje, jer kako je pocelo (trenutno 87 priznanja) nije uopste iskljuceno da broj priznanja porasti u 128 tokom narednih 8 meseca.

Igor

pre 12 godina

Nema sanse da bude izabran, pre svega zato sto je proruski nastrojen, zato sto nas je posvadjao sa zapadom, a to sto se druzi sa nesvrstanima nema veze sa dobijanjem ove funkcije, jedno je nepriznavanje Kosova, a sasvim drugo imati ostrascenog Jeremica na ovako vaznoj funkciji

Srdjan Cinik

pre 12 godina

Ovo je jos jedan plitkoumni pokusaj da se zataska pogresna spoljna politika koju je "omiljeni ucenik" sve ove godine vodio u ime razrednog. Tako su i Marsala Tita kandidovali vise puta za Nobelovu nagradu za mir, a Dobricu Cosica navodno za knjizevnost. Rezultati takvih "predloga" su uvek bili bruka, smeh i dalje ponizavanje ove zemlje. Ali njih nista nije sramota!

Krsto Z.

pre 12 godina

"Lazar Mojsov je 1976. bio predsednik GS UN, u vreme najveceg spoljnopolitickog ugleda bivse SFRJ".
Danas Jeremic moze biti samo kandidat Teniskog saveza Srbije, posto nam je najveci ugled u tenisu.

Nemanja Šiljić

pre 12 godina

Zaboravlja se važan detalj iz (političke) biografije g. Jeremića: 1997. godine je on, zajedno sa nekoliko junoša na studijama u inostranstvu - a koji su istovremeno bili sinovi vidjenih članova tadašnjeg establišmenta - osnovali "Organizaciju srpskih studenata u inostranstvu" (OSSI) da bi širili "istinu" o Miloševićevoj Srbiji.
Posle oktobra 2000. OSSI je glatko preplivao na drugu stranu i proglasio se delom "Otpora".

neko ovamo

pre 12 godina

Ne verujem da ce proci neko ko dolazi iz Srbije koja je punih 16 godina [1995-2011] ignorisala odluke UN ne hapseci Ratka Mladica koji se godinama javno setao Srbijom.
Bilo bi to ismejavanje celom svetu

Lombrozo

pre 12 godina

Mislim da vise ne umemo da cenimo sami sebe,pa zbog toga na ovakvu vest koja bi ako postane realnost imala jako povoljne posledice po nasu zemlju, ragujemo samoponizavanjem i samoismevanjem.

BBB

pre 12 godina

Jel' to nas neko zeza, ili ga je neko stvarno kandidovao za to mesto? Doduse, ako ce to da znaci da ce da nam ga skinu s kicme kao ministra inostranih poslova (mala slova su namerna), ima da ga podrzim i rukama i nogama! Nek njima malo prodaje diplomatiju zasnovanu na teorijskoj fizici, imaju oni za to i para i vremena.

Sredoje

pre 12 godina

"Operisanost od realnosti" je glavna odlika sadasnje srpske politike, ne samo spoljne ... Blamaza na kvadrat je vec sama kandidatura, a o mladjahnom ministru i njegovim rezultatima uopste ne treba trositi reci. Vest za unutrasnju (predizbornu) upotrebu, kojom neko opasno potcenjuje ovaj narod. Toliko.

Citalac

pre 12 godina

Nasa spoljna politika je pokazano i dokazano veoma " uspesna". To sto mozemo sebe da z..... o je samo nasa stvar, ali - sire -NO PASARA- neve proci !

Bogi

pre 12 godina

Svaka čast Jeremiću ako budeš izabran. Vi koji imate loše komentare na ovu vest verovatno ste ljubomorni na njega. Mnogi koji ništa nisu uradili u životu imaju zavist na svakoga ko je uspešan. Priznali vi to ili ne Jeremić je uspešan čovek.

Miclos Marchall

pre 12 godina

Vuk je završio na najprestižnijem svetskom univerzitetu,Harvardu, međunarodnu diplomatiju. Harvard je dao najviše predsednika SAD-a i apsolutno zaslužuje kandidaturu.

harvard

pre 12 godina

@ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve...
(puella, 23. januar 2012 22:42)

Srce moje! Kembridz i Harvard nisu isto sto i NU Bozidar Adzija, gde uzimate kurseve pletenja i daktilografije! Zaboga! Covek diplomirao na Kembridzu u oblasti Teorijske fizike i master studije na Harvardu u oblasti Javne administracije! Nisam sigurna da li ste svesni koliki ugled u svetu imaju diplomci ova dva fakulteta?! Pogresno prevodite rec course koja u nasem jeziku ima znacenje predmet ili nastavna disciplina!

Izvin'te ali ja bih i dalje bila ponosna da predstavnik moje drzave bude izabran za tako odgovornu i uglednu funkciju.
(lela, 24. januar 2012 00:05)

Zavrsio je skracene kurseve a ne fakultetski program. Da je stvarno zavrsio fiziku na Kembridzu bavio bi se naukom a ne mlacenjem prazne slame. Pomiri se sa tim.

goran

pre 12 godina

Cekaj kel ovo opet preneta vest sa njuz.net ?
ha ha ha, keba kraba ga nikad ne bi pustio u beli svet, ko ce da pravi najbolje pljeskavice!

genci

pre 12 godina

cudno ali hteo bi da znam dali ovaj vas vuce danas citao novine da sazna da od danas "ona njegova prijatelska GANA" od danas je u strani Republike Kosova" . jedan veliki pozdrav za vas moji dragi susedi

VukStetocina

pre 12 godina

Jeremic je jedna od najomrazenijih osoba u svetskoj diplomatiji, i to ne samo na zapadu. Sama cinjenica da ga Srbija kandiduje pokazuje koliko je udaljena od realnosti.
A ovi sto pricaju da je diplomirao na Harvardu, nije. On je tamo samo zavrsio kurs od nekoliko meseci - istina, i to je bolje od nasih fakulteta ali on nema diplomu Harvarda vec samo parce papira na kom pise da je prisustvovao predavanjima tokom nekoliko meseci.

Nenad NS

pre 12 godina

Kojšija isključeno je nebrini, neće vas niko više priznati. Nema više ostrva od dva kvadratna km sva su su vas priznala tako da je broj 128 jako daleko. Ali dobro nada zadnja umire tako da treba da se nadaš a do tada mi ćemo da slavimo ulazak naše dve reprezentacije u polufinale a vi se nadajte. Pozdrav iz NS.

odliveni mozak

pre 12 godina

mikson brate,
lepo je sto je covek diplomirao i na harvardu i na jejlu i na marsu, to niko ne spori, ali da li je sposoban da radi to sto radi i da li to radi dobro? kvalifikacija ne garantuje uspesno obavljanje funkcije, zar ne?
odlican fudbaler moze da bude los trener, i obratno, zar ne?

Igor

pre 12 godina

Pametna odluka jer postoji realna sansa da bude izbran zato sto glasaju clanovi skupstine gde vecinu imaju nesvrstani, cak i ako ne bude izabran to je dobar spoljnopoliticki korak nase zemlje jer prvi put posle 35 godina imamo kandidata za tako vaznu funkciju. Znam da ce mnogi poceti sa pljuvanjem Jeremica ali ne treba razmisljati o personalnom resenju vec o tome da je on predstavnik Srbije.

mile

pre 12 godina

Evo ga onaj teniser sto nas posvadja sa celim svetom.Pa i nismo mogli ni ocekivati od sadasnje koalicije SPS+DS nikaki rezultat jer SPS vodi Srbiju i za sve se pita a ovi se samo slikaju i po nalogu napadaju sve druge partije.

svasta

pre 12 godina

Zbog ovog malog Milosevoca i njihovih trulih kompromisa i koalicija je Srbija dotakla dno.Zato puna podrska PREOKRETU i nista drugo jer sve druge kombinacije nastavljaju agoniju i demagogiju (DS+SNS).PREOKRET

Samir

pre 12 godina

Taman posla da tebe izaberu Jeremicu. To je mogao Djindjic ali nisi ti tog kova. Do jucer si pravio budalom celi svet a danas bi da ti svetska zajednica bude poslodavac. Ne ide to tako.

kvarner

pre 12 godina

Povodom malo ranije danas objavljenog clanka o crnogorskoj cestitci Hrvatskoj na engleskom jeziku, i povodom opste sprdnje i zgrazanja zbog iste, zanima me hoce li Jeremic u UN-u da se koristi nekim od svetskih diplomatskih jezika, ili ce da uvede DA SVI PRICAJU SRPSKI DA IH CEO SVET RAZUME

Trotter Independent Trader

pre 12 godina

Hahaha, ovo je smešnije nego kad je Del Boj hteo da postane mason! Može da glumi predsednika GSUN u Beloj lađi ili tako nekom trešu.

oyo

pre 12 godina

G.Jeremic i njegov profesionalni stav je toliko popularan i cesto trazen gost u medjunarodnim dipl krugovima da bi Srbija (ovde mislim cela zemlja, svi gradjani a ne povlasceni partijci kako se oni samoprozivaju "Srbija") imala najvise koristi da ga negde dobro sakrije.

Goran

pre 12 godina

Ko još veruje da se u politici na visoke položaje dolazi jednostavnim glasanjem, slep je pored očiju. Danas su samo novac i interes pogonsko gorivo u celom tom sistemu, i lobiranje je glavna aktivnost. Kad kažem interes, ne mislim na interes šire populacije, već isključivo uskog sloja ljudi.

Lita

pre 12 godina

To me podseca kandidaturu g.Nikole Secerovskog za predsednika Srbije kada je prikupio 100 potpisa iz svoje i zbliznje zgrade gde je stanovao.Biti ambiciozan je dobro za zdravlje ali biti predsednik GS UN moras jos malo uozbiljiti i ne cinite glupe stvari kao sto si do dan danas cinio,tamo nije balkan da se izrazavas kako kod hoces a da ne snosnis nikakvu posledicu.

vesna

pre 12 godina

Kakva funkcija, takav i kandidat. Nego,jel' cita nekada ovaj covek ili njegova svita (ili njegov sef) narodne komentare, bar ponekad?

Marko

pre 12 godina

Vecernje novosti vam ekskluzivno saopstavaju wet dreams Vuka Jeremica...
(Jovan, 24. januar 2012 03:42)

Hahahahahahaha!!! Zamalo da padnem sa stolice od smeha...

Đorđe Varićak

pre 12 godina

Da se ne radi o jednoj od najtragičnijih epizoda u istoriji diplomatije u ovom delu sveta - ovo bi moglo da se shvati kao dobar vic!

Dr.Bre

pre 12 godina

Boze me sacuvaj! Dokle bre ide autizam nase vlasti? Jasno mi je da zele da ga se rese ali ovako nesto? Uuuuzas, jos kao ima neke sanse. Pa nije mu to teniski savez. Svasta.

bezimena

pre 12 godina

Ma sta zna raja sta je Fizika i sta je Harvard.

(nenad, 24. januar 2012 00:22)

Ne trućajte, kakve veze ima FIZIKA sa POLITIKOM!? A što tek dotični ima "ugled" u svetu...:)))

Bledi

pre 12 godina

Ako bude izabran, treba da se radujete pre svega zato sto ce vam se budzet poboljsati uveliko. Ovih zadnjih godina vas je rasturio ekonomski putovanjima sirom sveta "braneci" Kosovo. Ovako ce ostati u USA...

picasso

pre 12 godina

Ima li jos neki clan ili simpatizer preokreta (ili neke druge autosovinisticke organizacije) a da se jos nije istresao po pitanju ove vesti?
Medjutim kao i uvek, psi laju, a karavani prolaze.
Velika podrska za ministra Jeremica.

Radnik

pre 12 godina

Koji lik! Koja biografija.Zamislite Angele Merkel je tek u 32-oj uspela da doktorira fizičku hemiju. A šta je do tada uspeo Vuk. Sa divljenjem i poštovanjem prema njegovom liku i delu želim mu da ide u taj Katar ili Ganu!

lana t.

pre 12 godina

Znate kaj, meni jedino krivo zbog Nasir Abdulaziz al Nase iz Katara dosadasnjeg GS UN, jako će mi nedostajati. Što se Jeremića tiče, jednako je moguće da odista i postane GS ako je moguće da se sve ispodprosečne drame Biljane Srbljanović igraju na nacionalnim scenama Srbije, i proglašavaju za nekakav nivo, dočim su, kao i sama spisateljica im dno. Ali politička gurka sve može. Po istom principu fura se i Jeremic.

posmatrac

pre 12 godina

Sada je jasno zasto je trosena tolika nasa lova za ona silna i potpuno nelogicno objasnjena putovanja po belom svetu.Ali, bar, posle ovog gafa, jer ovo je za standarde medjunarodnih odnosa gaf i nista vise, sigurno cemo dobiti dijagnozu. Pa, onda mogu da pocnu i da nas lece. Ako nekome uopste bude do toga.

ostajte ovde

pre 12 godina

nekako imam utisak da ce sada svi oni koji su nam namestili ovako lep zivot ovde, otici na neke vazne funkcije u belom svetu, umesto da ostanu i uzivaju u plodovima svog rada.

milica

pre 12 godina

Covek kandiduje sam sebe i vec je izabran? Nemojte nam vredjati inteligenciju!!!!! Neka oni spinuju a vi prenesite da je podneo kandidaturu, a ne kao da je sve gotovo. Ako iko misli da je to moguce, onda nije ni cudo gde smo sada. Pa Srbija nema dobre odnose sa svojim susedima, u Evropi je gledaju kao "nestasno dete", a vi pricate o UN i Generalnoj skupstini. Molim vas za malo ozbiljnosti!!!! Katar koji trenutno predsedava je treca zemlja na svetu po rezervama gasa, odmah iza Rusije i Irana,a najveci deo gasa izvozi u SAD. Vise od polovine prisutnih zemalja na ministarskoj konferenciji Nesvrstanih u Beogradu je priznalo Kosovo! Racunaju na njihov glas? Ovo je vest za lokalnu upotrebu, za predstojece izbore. Ko zeli da veruju u to samo napred.

Stevan

pre 12 godina

Tadicu, jel ti hoces da ja i moja sira rodbina (koja me uvek poslusa oko izbora, veruj mi) uopste ne izadjemo na izbore... Dosta bre vise bruke s tim Jeremicem... Isteraj to sto pre i neka ide u stranku kod njegovog dvojnika Kostunice.

Zlaja

pre 12 godina

Osim Mojsova na mestu predsednika generalne skupstine UN bio je i Srdjan Kerim pre nekoliko godina, nekadasnji Makedonski ministar inostranih poslova i ambasador u UN, inace bivsi beogradski djak - Peta
Beogradska- generacija 66 ili 67. pozicija je prvenstveno organizaciona i administrativna a politicka i diplomatska u manjoj mori. Ugledna jeste
i za ambiciozne ljude, pogotovo u mladim godinama,dobra odskocna daska za
medjunarodnu karijeru.
Gospodin Jeremic je obrazovan i pametan ali je za svetsku diplomatiju
nazalost ipak samo dvodimezionalan.

naprednjak

pre 12 godina

mozda Jermic nepripada istoj politickoj struji kao ja, ali to je jedini Srbin koji predstavlja zemlju na valjan nacin. to je cinjenica, i zato puna podrska g. Vuku Jeremicu!

boban

pre 12 godina

Nesta ze nebih kladio
Razxlog:
Jeremic je bez dana iskustva u diplomatiji postavljen ni manje ni vise nego direktno na poziciju sefa diplomatije Srbije.
A nesta ne verujem da ce to cisto politicko postavljenje biti shvaceno kao znak necijeg iskustva i to je Jeremic dokazao nekim ne bas diplomatskim izjavama.
Ovo je predlog za cisto 'unutrasnju upotrebu'

Ovich

pre 12 godina

Vidi se da je covek sa dosta sposobnosti. Losa pozicija Srbije u medjunarodnim aferama ga je spustila nisko i vezala mu ruke. Jeste dosta radio ali je vecinom bilo kontraproduktivno, imam osecaj da on ima dobre namere ali da nije u poziciji da iz svede na delo.

Uglavnom Vuce, bolje ti sacekaj jos jedno 20 godina pre nego sto saljes takve kandidature. U velikim firmama ili u tim ogromnim organizacijama neprimaju balavce sa nedovojno iskustva na tako visoke pozicije. Nije ti to Srbija.

lela

pre 12 godina

@ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve...
(puella, 23. januar 2012 22:42)

Srce moje! Kembridz i Harvard nisu isto sto i NU Bozidar Adzija, gde uzimate kurseve pletenja i daktilografije! Zaboga! Covek diplomirao na Kembridzu u oblasti Teorijske fizike i master studije na Harvardu u oblasti Javne administracije! Nisam sigurna da li ste svesni koliki ugled u svetu imaju diplomci ova dva fakulteta?! Pogresno prevodite rec course koja u nasem jeziku ima znacenje predmet ili nastavna disciplina!

Izvin'te ali ja bih i dalje bila ponosna da predstavnik moje drzave bude izabran za tako odgovornu i uglednu funkciju.

Zlopamtilo

pre 12 godina

Niti su UN na nivou iz 70-ih godina , niti smo mi za poređenje sa SFRJ , niti je Jeremić za poređenje sa Lazarom Mojsovom, .... UN su jedno tragično pozorište koje služi kao servis velikim silama za ostvarenje njihovih interesa a naivno su zamišljene kao zajednica svih naroda koja bi imala zadatak da sačuva svet od neke nove "Nemačke" .

dvojba!

pre 12 godina

Zanimljivo je kako se svi komentari koji su ZA Jeremića na ovoj vesti svode na vređanje onih koji ga kritikuju: vi ste svi kompleksaši, vi ste svi glupi, vi se ni u šta ne razumete, Jeremić je za vas bog, vi imate jadne živote dok je on NA HARVARDU DOKTORIRO BOGATI itd. Niti jedan jedini civilizovan i normalan komentar koji bi kontra-argumentima odgovorio na prethodne kritike. Samo vređanje, laganje i demagogija.

Da li je to Jeremić pisao sve komentare koji ga podržavaju?

Wer

pre 12 godina

Ej, ljudi, idu izbori, a recenica "jeremic sef Generalne skupstine UN" zvuci kao dobra reklama, cak i sa stidljivim znakom pitanja na kraju.

Marko P.

pre 12 godina

Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase... koji uticaj ovog lika! I bez njega, ove godine, Katar se "pročuo" po teniskom turniru i priznanju Kosova. Toliko o značaju ove funkcije!!!

optimusprime

pre 12 godina

e jos nam samo to fali pa da bankeotiramo nacisto,tako sto cemo svi mi da mu placamo avione kamione,raznorazne marsute,obilaske spomenika i kojecega ostalog...ja za to dajem dinar,nemam vise,a da imam dao bi mu dva

nenad

pre 12 godina

Ma sta znaju deca sta je trista kila.
Ma sta zna raja sta je Fizika i sta je Harvard.
Jeremicu nisi mi simpatican, ali znam da nas obrazovanje moze jedino izvuci, i zato ces uvek imati moju podrsku.
A sad narode cekam vase negativne glasove, da vidim kakav vam je prosek. :)

zoki

pre 12 godina

Sta reci? Svaka cast Vuce Jeremicu! Sama kandidatura potvrdjuje njegov kredibilitet kao sposobnog mladog diplomate i predstavlja svojevrstan dokaz njegove ispravne spoljno-politicke orijentacije i delovanja.
Veoma je interesantno pratiti kako ce ovdasnji 'vukomrsci' komentarisati ovu kandidaturu?

Cera

pre 12 godina

Ova masa "podsmešljivih" i priličan broj nedoličnih komentara će sigurno potresti Vuka na bar jedno pola sekunde. Samo nastavite, vidite kako se množe pozitivne preporuke... zavist, kompleksi, bruka i sramota.

nenad

pre 12 godina

@bezimena:
Politika ima najvise veze sa ekonomijom, a danasnja ekonomija se zasniva na modelima teorijske fizike.

A ako slucajno ne znas sta znaci teorijska fizika, to nije fizika koja "radi" samo u teoriji, nego teorija koja stoji iza eksperimentalne fizike.

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Zapadnjacka posla,koga ne mozes da maknes-kupi ga a koga ne mozes ni da kupis-namesti mu aferu.Izabrace ga jer im smeta na mestu ministra spoljnih poslova Srbije a onda ce pokusati da ga kupe ili da mu nameste neki "gils scandal" ili slicno,da mu ukaljaju ugled.Jedino sto ne znaju je to da ce sledece izbore u Srbiji da dobije SNS koji ce pozvati DS da sastave vladu.

Gorki

pre 12 godina

Daj Boze .
Ovaj mladi covek se malo pomalo sve vise odvaja od vulgarne politicke elite. Ima stila. U pocetku mi je bio antipatican, ali s vremenom sam shvatio da je autentican, mada ga pokusavaju devalvirati.
Samo napred.

hajduk

pre 12 godina

Ne cudi me takav potez, ali me cudi da smo od toliko pametnih ljudi odabrali kao kandidata bas njega, po mom nekom skromnom misljenju ne bas najostriju alatku u kutiji.

Čiča Gorio

pre 12 godina

Joj braćo Srbi koliko ste patološki zavidni i ljubomorni! Šta vas boli, nek bude i on ako ga izaberu! Ne vidim na koji način to menja vaše tj naše (i moj) male, bedne živote! aman!

Troml

pre 12 godina

Jeremić šef Generalne skupštine UN?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Srbi skočili od radosti, a dotični
se naglo uozbiljio da izgleda učenije,
a nisu svijesni što je ustvari u igri.
Povući će ga u UN /to je kao nagrada
i Srbiji i Jeremiću/, a tada počinje
repariranje, obrada, preodgoj, spec. školovanje,
masaže, uvjeravanja, pritisci, obećanja, dok sam
Vuk ne potpiše priznanje Kosova. Što je najvažnije sam
i prvi /što je Americi dovoljno/,
a tada dobija od FBI-a zamjenu identiteta
sigurno mjesto za život u Meksiku, neku malu crkavicu
i novu facu /uvjet Jeremića/!

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

E tamo Jeremiću nećeš moći da pogrešno brojiš glsove kao Vukašin Jokanović 1989 na zasedanju Skupštine Kosova kada su poslanici glasali za ukidanje autonomije okruženi tenkovima i niskim preletima aviona...ni ova poslednja karta ti neće doneti preokret a niti "sreću"...

l0shmi

pre 12 godina

Ako Jeremic bude sef generalne skupstine UN-a, verujem da to moze samo da pomogne Srbiji. Mislim da to nije mala stvar, i ako uspe u tome treba mu cestitati .

Ulixs

pre 12 godina

"Kojšija isključeno je nebrini, neće vas niko više priznati..."
(Nenad NS, 23. januar 2012 23:41)

Komsho, vidi chuda, ovi is Gane za inat pa priznali :-)

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=23&nav_category=640&nav_id=576398

Visar

pre 12 godina

E ovo je stvarno komicno ,samo da nije tragicno.Jeremic u UN pravi mirovnjak samo da nije alergican na druge nacije.Sve ovo mi lici na kokosji san gde je snila da stoji u ambar puno zita,medjutim kad se probudila videla sebe da stoji u kokosarniku.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ne znam ko ali neko se ozbiljno "sprda" sa gradjanima Srbije !
Niti Srbija uziva ugled u Svetu, niti Vuk Jeremic uziva ugled u Svetu, niti je Generalna Skupstina UN slicna Teniskom Savezu Srbije !

1, 2, 3 prodato

pre 12 godina

Ako ga stvarno izaberu, to je pouzdan znak da smo "legli na rudu", a to mora da se kompenzuje nekako, bar nekim mestom u UN. Sve ima svoju cenu. Sta je mesto predsednika Skupstine UN za jednu sezonu? Ali se zato resava pitanje Kosova na najpovoljniji moguci nacin za USA i EU.

Pedja maleni

pre 12 godina

Jeremica DS zeli pomesti nudeci mu karijeru na medjunarodnoj sceni, dakle, nudeci mu zrak i jedno veliko NISTA.
Uzmi sine ili ostavi! Hahahahaaaa!

Aca Akademik

pre 12 godina

Kad Vuk Jeremić postane predsednik GS UN, onda će moći da uruči Nobelovu nagradu za literaturu Dobrici Ćosiću! A RTS će da ga snima, snima,...

(Vlast)a

pre 12 godina

I teniser i diplomata,mogao bi i premijer(ne daj boze)i... previse za velikog coveka,ali...
Nego:koliko ce nas kostati ovaj cirkus ako pobedimo ili ako izgubimo?

Mirotvorac u penziji

pre 12 godina

Ko je bio unutar UN sistema dobro zna da visoke pozicije u UN-u dogovaraju "sluzbe". Ono sto mene zanima jeste koja od "mocnijih" drzava je dala signal za ovaj potez i koliko ce nas ova "usluga" kostati.

Posmatrac

pre 12 godina

A funkcije u UN-u su toliko znacajne .... Od toga ce jedino Jeremic imati korist u smislu extra visoke mesecne plate, inace sve ostalo..."vezi konja gde ti gazda kaze".

Миле

pre 12 godina

Ма колико ова информација многима звучала чудно, ми имамо реалне шансе да успијемо.

bb

pre 12 godina

Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase.

Šta vam je ovo je onda neka totalno nebitna funkcija :D
Recite pošteno ko je čuo za ovog lika?

Mirjana

pre 12 godina

Auuu, sta se bre tako histericno smejete? Jeremic je mlad, pametan, elokventan, obrazovan, razuman politicar...Ja ga podrzavam. Zaista ne razumem zasto ste se zacenili od smeha, jel to histerija ili sta ?

miki

pre 12 godina

Pa i ako ga kojim cudom izaberu, to je samo za jedno zasedanje,jer se za svako zasedanje Generalne skupstine bira predsednik i 21 potpredsednik.

NikolaJ

pre 12 godina

Šta bi, kad bi, dal bi? . . . Kako reče Predsednik "prvo skoči pa reci hop". Sve bi to bilo lepo ali prvo naporan posao lobiranja pa sve ostalo.

Keratokonus

pre 12 godina

Bla , bla , bla Tadic hoce da se resi Jeremica na fin nacin, Gdja Hilari ga podrzava u tome, pre par dana su dva sata rzglabali o tome, Jeremic im je kost u grlu, hoce da afirmisu propalog masinskog inzinjera kao Tadicevog naslednika, blize se izbori, i 1000% su sigurni da ce ih dobiti i moci da naprave dil sa Hilari pre njenog odlaska iz politike oko Kosova. Postoji sam jedan malecki problem, rat sa Iranom.

Milos

pre 12 godina

"Ukoliko Jeremić bude izabran, to bi bila značajna potvrda ugleda Srbije u svetu i prodornosti i vidljivosti naše spoljne politike."

Znaci, nece biti izabran :)

igix

pre 12 godina

Bravo...samo napred!!! Odlicna vizija... trebalo je odmah nakon demokratskih promena krenuti sa kadidaturama za ovakve pozicije. Jedna od najboljih vesti koju sam u skorije vreme procitao.

manonfire

pre 12 godina

vuce,vuce bubo lenja...pozdravljam pokusaj vlade srbije a pitanje moje za njih je :Dokle ce narod da gladuje dok se vi švrćkate po belom svetu i trosite naš novac?

MUKNAVI

pre 12 godina

A Tado?On ce se kandidovati za mesto BANKIMUNI-ja i onda smo kompletni..a sta valite?Igrajte LOTO,razmisljajte i veselite se jer nikad se nezna`!Moz` bit` vas strefi lova do krova!Ono,moze bit,zanemarite i planirajte kuda cete sa njom..lovom bre,veselite se i pripazite da se ne posvadjate sa onima oko sebe oko raspodele "tih para" jer ako se omakne ta loto lova ..bicete` duplo golo!

natasa l.

pre 12 godina

vuk jeremic je izuzetan kako covek tako i politicar.zelim mu sve najbolje i da se izbori sa spolnjim a jos vise unutrasnjim neprijateljima ove nase srbije.napred vuce i ne okreci se.cao.

mlekadzija

pre 12 godina

Broj zluradih komentara je zapanjujuci...Autori tih komentara ocigledno ne znaju nista o funkcionisanju medj. diplomatije i drugih izbiljnih tema. Ne treba trositi vreme i osvrtati se na takve opaske. A ukoliko V. Jeremic bude izabran mislim da ce ih spopasti muka. Sto bi rekle Lale najeeedice se mlogo.

hadi feri

pre 12 godina

Ljudi, ovo je vec reseno ali fali samo jedan detalj:Koliku muje plata na $ (dolare), ne evro i na dinare.U drugim slucajevima(nesto slicmo) morate da nam date punu informaciju.

Ševarice

pre 12 godina

A to za dve i više funkcija je tipično za nas. Tako da njemu neće biti problem još jedna funkcija, kojoj će, istovremeno sa ove dve dosadašnje, moći da se maksimalno posveti i doprinese maksimalan učinak, nije nego. Ako se odluči za jednu, bilo koju, podržavam ga, ovako ne.

Бувица

pre 12 godina

Баш лепо што смо ово успели да прочитамо, да није дневних новина које "копају" и траже информације вероватно то никада не бисмо ни знали! Али свеједно чим нама није успео да помогне неће ни њима тако да... Џаба све то! Он ће можда имати прилику да то искористи у своју корист јер за нас више користи од ове Власти нема!

Anchi

pre 12 godina

Super je što nisam simpatizer DS-a, pa mogu da komentarišem bez opterećenja, kao ostali koji su u ovoj ili onoj struji u DS-u.
Dakle, neko je ode rekao kako je V. Jeremić omražen na Zapadu. Tačno, a da ste pažljivo pratili politiku u proteklih 20 godina, shvatili bi jednu važnu stvar: kada Zapad podržava srpskog političara, to znači da je on za Srbiju štetotičina i obrnuto - kog ne vole, znači da nije njihov poslušnik.
Što se mene tiče... Jeremić bi mogao biti novi predsednik Srbije!

Mirce

pre 12 godina

Samo napred Vuce. A jel bi mogao da ti predlozim da bar povedes jos nekoliko politicara sa sobom pa da cela Srbija lakne od vas fosila burzoanske revolucije. Stvarno bi ti bio zahvalan i zelim ti toliko uspeha koliko je potrebno da se nikad vise ne vratis. Hvala

Mickiewicz

pre 12 godina

Puna podrska jednom od najobrazovanijih i u medjuvremenu vrlo iskusnom mladom politicaru. Pre svega je za cenjenje njegova originalnost, licni integritet kai i vrlo dobra medijalna prezencija.

mikson

pre 12 godina

Kakvih luzerskih komentara ovde ima, dragi Boze. Ovi koji ismejavaju g. Jeremica nece moci da dostignu njegovu inteligenciju, nivo obrazovanja, poznavanje engleskog jezika, manire, i patriotizam da imaju jos 100 zivota. I umesto da nesto urade sa svojim apaticnim i neuspesnim zivotima oni su dosli ovde da ostavljaju zavidljive komentare o Jeremicu koji je na Kembridzu diplomirao teorijsku fiziku a na Harvardu diplomatiju.

tetkasaveta

pre 12 godina

Jedini problem koji Jeremic ima je sto ga sopstvena stranka ne podrzava. Sve ostalo je na mestu. Covek ima stav. Ume da pokaze zube gde treba i kako treba. Za razliku od ostalih clanova vlade, zna svoj posao i on radi ga kako treba. I u tome je veoma uspesan. Posebna je prica sto nasa zemlja nema spoljnopoliticku strategiju i sto Jeremica vlada posalje da prica jedno, a oni pod pritiskom ujka Sema rade nesto drugo.
On je najobrazovanija persona u ovoj vladi, i zasluzuje kandidaturu a i zvanje!

Bogi

pre 12 godina

Svaka čast Jeremiću ako budeš izabran. Vi koji imate loše komentare na ovu vest verovatno ste ljubomorni na njega. Mnogi koji ništa nisu uradili u životu imaju zavist na svakoga ko je uspešan. Priznali vi to ili ne Jeremić je uspešan čovek.

Miclos Marchall

pre 12 godina

Vuk je završio na najprestižnijem svetskom univerzitetu,Harvardu, međunarodnu diplomatiju. Harvard je dao najviše predsednika SAD-a i apsolutno zaslužuje kandidaturu.

sava p.

pre 12 godina

Pa ovo bi bilo skroz OK.

To sto smo mi golje u glavu, pa kad god treba da se merimo sa nekima iz belog sveta, odmah na svoje drvlje i kamenje, to je nas problem.

Ovo bi bilo stvarno super kada bi se desilo, mada sumnjam da ima shanse...

Sloba

pre 12 godina

Ministar Jerimic je davno trebalo da podnese ostavku zbog katastrofalne spoljne politike koju (bar zvanicno) on vodi. Setite se samo Kosova (katastrofa za koju se znalo unapred, a dugorocna steta nevidjena), nediplomatskog ponasanja i gafova (setite se uvreda upucenih politicarima susednih zemalja), trosenja sredstava (NASIH!) za posete Trnidadu i Tobagu i slicnim zemljama za podrsku srpskoj politici itd. DObrim delom zbog ministra Jeremica sledecih 100 000 mladih skolovanih ljudi se sprema da napusti Srbiju. I sta sada? Priznanje Jeremicu? Sva sreca, u UN ne citaju nasu stampu i ne gledaju nasu televiziju, pa su ministrove sanse zanemarljive.

Igor

pre 12 godina

Pametna odluka jer postoji realna sansa da bude izbran zato sto glasaju clanovi skupstine gde vecinu imaju nesvrstani, cak i ako ne bude izabran to je dobar spoljnopoliticki korak nase zemlje jer prvi put posle 35 godina imamo kandidata za tako vaznu funkciju. Znam da ce mnogi poceti sa pljuvanjem Jeremica ali ne treba razmisljati o personalnom resenju vec o tome da je on predstavnik Srbije.

picasso

pre 12 godina

Ima li jos neki clan ili simpatizer preokreta (ili neke druge autosovinisticke organizacije) a da se jos nije istresao po pitanju ove vesti?
Medjutim kao i uvek, psi laju, a karavani prolaze.
Velika podrska za ministra Jeremica.

Nenad NS

pre 12 godina

Kojšija isključeno je nebrini, neće vas niko više priznati. Nema više ostrva od dva kvadratna km sva su su vas priznala tako da je broj 128 jako daleko. Ali dobro nada zadnja umire tako da treba da se nadaš a do tada mi ćemo da slavimo ulazak naše dve reprezentacije u polufinale a vi se nadajte. Pozdrav iz NS.

priglupa gradjanka

pre 12 godina

A da ovome malo ne pozli od SILNIH funkcija??????? Tolike funkcije, a nigde rezultata. Jadna li je ova nasa vlast (ukljucujuci sve one koji je podrzavaju). Ne mogu da vas gledam koliko ste odvratni. Ali doci ce uskoro i ovde PROLECE.

balvanizacija mozga

pre 12 godina

"Ukoliko Jeremić bude izabran, to bi bila značajna potvrda ugleda Srbije u svetu i prodornosti i vidljivosti naše spoljne politike." hahahahahahahahahahaahahahaahha ovo je smešnije od kandidovanja D.Ćosića za Nobela! Šta je sledeće, kandidovanje Ratka Mladića za generalnog sekretara natoa? Dijagnoza više nije opsesija funkcijama i palanačka glad za priznanjima, ovo je već preraslo u dezorijentisanost u prostoru i vremenu.

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Zapadnjacka posla,koga ne mozes da maknes-kupi ga a koga ne mozes ni da kupis-namesti mu aferu.Izabrace ga jer im smeta na mestu ministra spoljnih poslova Srbije a onda ce pokusati da ga kupe ili da mu nameste neki "gils scandal" ili slicno,da mu ukaljaju ugled.Jedino sto ne znaju je to da ce sledece izbore u Srbiji da dobije SNS koji ce pozvati DS da sastave vladu.

lana t.

pre 12 godina

Znate kaj, meni jedino krivo zbog Nasir Abdulaziz al Nase iz Katara dosadasnjeg GS UN, jako će mi nedostajati. Što se Jeremića tiče, jednako je moguće da odista i postane GS ako je moguće da se sve ispodprosečne drame Biljane Srbljanović igraju na nacionalnim scenama Srbije, i proglašavaju za nekakav nivo, dočim su, kao i sama spisateljica im dno. Ali politička gurka sve može. Po istom principu fura se i Jeremic.

Lombrozo

pre 12 godina

Mislim da vise ne umemo da cenimo sami sebe,pa zbog toga na ovakvu vest koja bi ako postane realnost imala jako povoljne posledice po nasu zemlju, ragujemo samoponizavanjem i samoismevanjem.

moje ime

pre 12 godina

"Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase."
Trebali ste ovu recenicu kao prvu da stavite , da ne gubim vreme na citanje celog teksta.

naprednjak

pre 12 godina

mozda Jermic nepripada istoj politickoj struji kao ja, ali to je jedini Srbin koji predstavlja zemlju na valjan nacin. to je cinjenica, i zato puna podrska g. Vuku Jeremicu!

puella

pre 12 godina

ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve na njima! a njegovo cocky ponasanje i bahacenje na nas racun..
glupi, glupi ljudi jos vise nas brukaju!

GuC

pre 12 godina

potpuno slepilo za realnost, megalomanija, mitska ideologija,udružena sa užasnom naduvenošću je u vlasti i glavam pojedinaca na vlasti došlo do kraja.
Znala sam da se tako narodu mažu oči o sopstvenoj veličini, kao cenjeni u svetu i ostale laži...ali da ćete ovoliko odlepiti, da čak i u naslov stavite "Jeremić predsednik GS UN...?"...
Kao, samo što nije, pa šta se vama dogodilo ljudi?
Najbolji deo ove tragikomedije je kada se kaže da ako se kandiduje, neće više biti ministar diplomatije...jupi, onda ću da ja mu pomognem, kandiduj se, molim te.

Gorki

pre 12 godina

Daj Boze .
Ovaj mladi covek se malo pomalo sve vise odvaja od vulgarne politicke elite. Ima stila. U pocetku mi je bio antipatican, ali s vremenom sam shvatio da je autentican, mada ga pokusavaju devalvirati.
Samo napred.

zoki

pre 12 godina

Sta reci? Svaka cast Vuce Jeremicu! Sama kandidatura potvrdjuje njegov kredibilitet kao sposobnog mladog diplomate i predstavlja svojevrstan dokaz njegove ispravne spoljno-politicke orijentacije i delovanja.
Veoma je interesantno pratiti kako ce ovdasnji 'vukomrsci' komentarisati ovu kandidaturu?

Cera

pre 12 godina

Ova masa "podsmešljivih" i priličan broj nedoličnih komentara će sigurno potresti Vuka na bar jedno pola sekunde. Samo nastavite, vidite kako se množe pozitivne preporuke... zavist, kompleksi, bruka i sramota.

Igor

pre 12 godina

Nema sanse da bude izabran, pre svega zato sto je proruski nastrojen, zato sto nas je posvadjao sa zapadom, a to sto se druzi sa nesvrstanima nema veze sa dobijanjem ove funkcije, jedno je nepriznavanje Kosova, a sasvim drugo imati ostrascenog Jeremica na ovako vaznoj funkciji

lela

pre 12 godina

@ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve...
(puella, 23. januar 2012 22:42)

Srce moje! Kembridz i Harvard nisu isto sto i NU Bozidar Adzija, gde uzimate kurseve pletenja i daktilografije! Zaboga! Covek diplomirao na Kembridzu u oblasti Teorijske fizike i master studije na Harvardu u oblasti Javne administracije! Nisam sigurna da li ste svesni koliki ugled u svetu imaju diplomci ova dva fakulteta?! Pogresno prevodite rec course koja u nasem jeziku ima znacenje predmet ili nastavna disciplina!

Izvin'te ali ja bih i dalje bila ponosna da predstavnik moje drzave bude izabran za tako odgovornu i uglednu funkciju.

Kojshija

pre 12 godina

Jos jedan ocajnicki pokusaj Srbije i malisana Jeremica da se bore protiv vetrenjaca, inace da preko ove pozicije siri jos vecu propagandu protiv nezavisnosti Kosova. No, iako iz mnogih razloga ubedjen sam da Jeremic nece moci da dobije ovu ulogu, ipak bilo bi veoma neprijatno iznenadjenje da Jeremicu dogodi sledece: da u svojstvu predsednika Generalne Skupstine bude prinudjen da razmatra zahtev Republike Kosova za uclanjenje u Ujedinjenim Nacijama u septembar ove godine. Sa 128 priznanja Kosovo ima pravo da usledi zahtev Generalnoj Skupstini za uclanjenje, jer kako je pocelo (trenutno 87 priznanja) nije uopste iskljuceno da broj priznanja porasti u 128 tokom narednih 8 meseca.

igix

pre 12 godina

Bravo...samo napred!!! Odlicna vizija... trebalo je odmah nakon demokratskih promena krenuti sa kadidaturama za ovakve pozicije. Jedna od najboljih vesti koju sam u skorije vreme procitao.

nenad

pre 12 godina

Ma sta znaju deca sta je trista kila.
Ma sta zna raja sta je Fizika i sta je Harvard.
Jeremicu nisi mi simpatican, ali znam da nas obrazovanje moze jedino izvuci, i zato ces uvek imati moju podrsku.
A sad narode cekam vase negativne glasove, da vidim kakav vam je prosek. :)

zgkoma

pre 12 godina

Stvarno netko misli da je to realno. To je kao da ste napisali da bi Seka Aleksić mogla nastupiti u Olympiji sa npr. bečkom filharmonijom.

Миле

pre 12 godina

Ма колико ова информација многима звучала чудно, ми имамо реалне шансе да успијемо.

Čiča Gorio

pre 12 godina

Joj braćo Srbi koliko ste patološki zavidni i ljubomorni! Šta vas boli, nek bude i on ako ga izaberu! Ne vidim na koji način to menja vaše tj naše (i moj) male, bedne živote! aman!

Citalac

pre 12 godina

Nasa spoljna politika je pokazano i dokazano veoma " uspesna". To sto mozemo sebe da z..... o je samo nasa stvar, ali - sire -NO PASARA- neve proci !

genci

pre 12 godina

cudno ali hteo bi da znam dali ovaj vas vuce danas citao novine da sazna da od danas "ona njegova prijatelska GANA" od danas je u strani Republike Kosova" . jedan veliki pozdrav za vas moji dragi susedi

neko ovamo

pre 12 godina

Ne verujem da ce proci neko ko dolazi iz Srbije koja je punih 16 godina [1995-2011] ignorisala odluke UN ne hapseci Ratka Mladica koji se godinama javno setao Srbijom.
Bilo bi to ismejavanje celom svetu

Leka

pre 12 godina

Kandidovati čoveka koji je na zgradu MIP postavio table sa znamenjem pod kojim su ubijani građani Srbije 1941-1945? Šala?
Dajte ljudi budite iskreni i recite nam koliko vas u Vladi obožava Milana Nedića i priželjkuje njegovu rehabilitaciju?
Smetaju vam i Partizani i Ravnogorci, samo vam ne smetaju dokazani fašisti!
Grb iz 2010 je fašistički simbol!

Srdjan Cinik

pre 12 godina

Ovo je jos jedan plitkoumni pokusaj da se zataska pogresna spoljna politika koju je "omiljeni ucenik" sve ove godine vodio u ime razrednog. Tako su i Marsala Tita kandidovali vise puta za Nobelovu nagradu za mir, a Dobricu Cosica navodno za knjizevnost. Rezultati takvih "predloga" su uvek bili bruka, smeh i dalje ponizavanje ove zemlje. Ali njih nista nije sramota!

kvarner

pre 12 godina

Povodom malo ranije danas objavljenog clanka o crnogorskoj cestitci Hrvatskoj na engleskom jeziku, i povodom opste sprdnje i zgrazanja zbog iste, zanima me hoce li Jeremic u UN-u da se koristi nekim od svetskih diplomatskih jezika, ili ce da uvede DA SVI PRICAJU SRPSKI DA IH CEO SVET RAZUME

harvard

pre 12 godina

@ljudi ne, on nije zavrsio sve te prestizne fakultete vec samo kurseve...
(puella, 23. januar 2012 22:42)

Srce moje! Kembridz i Harvard nisu isto sto i NU Bozidar Adzija, gde uzimate kurseve pletenja i daktilografije! Zaboga! Covek diplomirao na Kembridzu u oblasti Teorijske fizike i master studije na Harvardu u oblasti Javne administracije! Nisam sigurna da li ste svesni koliki ugled u svetu imaju diplomci ova dva fakulteta?! Pogresno prevodite rec course koja u nasem jeziku ima znacenje predmet ili nastavna disciplina!

Izvin'te ali ja bih i dalje bila ponosna da predstavnik moje drzave bude izabran za tako odgovornu i uglednu funkciju.
(lela, 24. januar 2012 00:05)

Zavrsio je skracene kurseve a ne fakultetski program. Da je stvarno zavrsio fiziku na Kembridzu bavio bi se naukom a ne mlacenjem prazne slame. Pomiri se sa tim.

VukStetocina

pre 12 godina

Jeremic je jedna od najomrazenijih osoba u svetskoj diplomatiji, i to ne samo na zapadu. Sama cinjenica da ga Srbija kandiduje pokazuje koliko je udaljena od realnosti.
A ovi sto pricaju da je diplomirao na Harvardu, nije. On je tamo samo zavrsio kurs od nekoliko meseci - istina, i to je bolje od nasih fakulteta ali on nema diplomu Harvarda vec samo parce papira na kom pise da je prisustvovao predavanjima tokom nekoliko meseci.

lazni car scepan mali

pre 12 godina

Vuk Jeremic?

Вук Јеремић је рођен 1975 године. У својој биографији наводи да је дипломирао теоријску физику у Енглеској. Година дипломирања се нигде не наводи.

Пошто је завршио физику добио је посао у две банке?! Физика и банкарство?!
На страницама министарства се наводи да је био ангажован као финансијски аналитичар у Deutsche Bank, затим Dresdner Kleinwort Benson Bank у Лондону, док је истовремено припремао докторску дисертацију из области квантативних метода у финансијама на Imperial College у Лондону!?! Значи док је радио у банкама спремао је докторску дисертацију из области финансија.

У својој биографији наводи да је магистрирао Јавну Администрацију на Харварду. Погледајмо који су услови за студирање тог програма:
(http://www.hks.harvard.edu/degrees/admissions/overview/eligibility)

Master in Public Administration
Academic Prerequisite Bachelor’s degree and substantial graduate-level coursework similar to MPP curriculum or relevant master’s degree.
Work Experience – 3 years full-time professional work experience at time of application (Please note you will not be considered if you do not meet this requirement)

Ако је ово програм за који тврди да је завршио, изгледа да је услов за пријем у програм студија 3 године радног искуства и то подразумева пуно радно време. У загради се наводи да особе које немају три године радног искуства са пуним радним временом неће бити узете у обзир за пријем на факултет. По информацијама са страница Харварада изгледа да програм траје око 2 године.

Следећи детаљ из његове биографије каже: „… и демократских промена у Србији октобра 2000. године, постављен је за саветника министра телекомуникација Савезне Републике Југославије.“

Добро обратите пажњу на следеће – Вук Јеремић је 2000. године имао 25 година и наводи се да је постављен за саветника Бориса Тадића!?

Дакле, човек дипломирао физику (евентуално са 22 године старости), радио у банкама 3 године као запослен на пуно радно време (пошто је то услов за упис на Харвард у наведену школу), у међувремену „припремао докторску дисертацију“ и магистрирао Јавну Администрацију на Харварду до 25 године.
Да ли је то, уопште, могуће???

Ако је под идеалним условима завршио физику са 22, радио 3 године пуног радног времена у банкама тада је већ имао 25 година. Како је онда могуће да је до 25 године већ и магистрирао на Харварду?!! Можда услов од 3 године радног искуства за њега није важио? Ако није, чиме је то заслужио да тај услов за њега не важи? Мада, можда је и могуће да је то нечим и заслужио.

Знате ли још некога сличног на планети земљи који је служио војни рок на позицији саветника Министра Одбране?!

Ја схватам да је Србија давно постала банана држава, али ми све ово делује да се Србија свела само на кору од банане. Што је много-много је!
http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=11474:2011-04-05-19-40-09&catid=38:aktuelno&Itemid=59

nenad

pre 12 godina

@bezimena:
Politika ima najvise veze sa ekonomijom, a danasnja ekonomija se zasniva na modelima teorijske fizike.

A ako slucajno ne znas sta znaci teorijska fizika, to nije fizika koja "radi" samo u teoriji, nego teorija koja stoji iza eksperimentalne fizike.

l0shmi

pre 12 godina

Ako Jeremic bude sef generalne skupstine UN-a, verujem da to moze samo da pomogne Srbiji. Mislim da to nije mala stvar, i ako uspe u tome treba mu cestitati .

Samir

pre 12 godina

Taman posla da tebe izaberu Jeremicu. To je mogao Djindjic ali nisi ti tog kova. Do jucer si pravio budalom celi svet a danas bi da ti svetska zajednica bude poslodavac. Ne ide to tako.

Mirjana

pre 12 godina

Auuu, sta se bre tako histericno smejete? Jeremic je mlad, pametan, elokventan, obrazovan, razuman politicar...Ja ga podrzavam. Zaista ne razumem zasto ste se zacenili od smeha, jel to histerija ili sta ?

goran

pre 12 godina

Cekaj kel ovo opet preneta vest sa njuz.net ?
ha ha ha, keba kraba ga nikad ne bi pustio u beli svet, ko ce da pravi najbolje pljeskavice!

Vanja

pre 12 godina

"S obzirom na to da su se pre pola godine u Beogradu okupili delegati 105 zemalja nesvrstanih, sa kojima Srbija ima odličnu saradnju, naš šef diplomatije može da računa na njihove glasove."

Ma da, pogotovo može da računa na Ganu koja juče priznade Kosovo.

BBB

pre 12 godina

Jel' to nas neko zeza, ili ga je neko stvarno kandidovao za to mesto? Doduse, ako ce to da znaci da ce da nam ga skinu s kicme kao ministra inostranih poslova (mala slova su namerna), ima da ga podrzim i rukama i nogama! Nek njima malo prodaje diplomatiju zasnovanu na teorijskoj fizici, imaju oni za to i para i vremena.

miki

pre 12 godina

Pa i ako ga kojim cudom izaberu, to je samo za jedno zasedanje,jer se za svako zasedanje Generalne skupstine bira predsednik i 21 potpredsednik.

Troml

pre 12 godina

Jeremić šef Generalne skupštine UN?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Srbi skočili od radosti, a dotični
se naglo uozbiljio da izgleda učenije,
a nisu svijesni što je ustvari u igri.
Povući će ga u UN /to je kao nagrada
i Srbiji i Jeremiću/, a tada počinje
repariranje, obrada, preodgoj, spec. školovanje,
masaže, uvjeravanja, pritisci, obećanja, dok sam
Vuk ne potpiše priznanje Kosova. Što je najvažnije sam
i prvi /što je Americi dovoljno/,
a tada dobija od FBI-a zamjenu identiteta
sigurno mjesto za život u Meksiku, neku malu crkavicu
i novu facu /uvjet Jeremića/!

svasta

pre 12 godina

Zbog ovog malog Milosevoca i njihovih trulih kompromisa i koalicija je Srbija dotakla dno.Zato puna podrska PREOKRETU i nista drugo jer sve druge kombinacije nastavljaju agoniju i demagogiju (DS+SNS).PREOKRET

Krsto Z.

pre 12 godina

"Lazar Mojsov je 1976. bio predsednik GS UN, u vreme najveceg spoljnopolitickog ugleda bivse SFRJ".
Danas Jeremic moze biti samo kandidat Teniskog saveza Srbije, posto nam je najveci ugled u tenisu.

Stevan

pre 12 godina

Tadicu, jel ti hoces da ja i moja sira rodbina (koja me uvek poslusa oko izbora, veruj mi) uopste ne izadjemo na izbore... Dosta bre vise bruke s tim Jeremicem... Isteraj to sto pre i neka ide u stranku kod njegovog dvojnika Kostunice.

Bledi

pre 12 godina

Ako bude izabran, treba da se radujete pre svega zato sto ce vam se budzet poboljsati uveliko. Ovih zadnjih godina vas je rasturio ekonomski putovanjima sirom sveta "braneci" Kosovo. Ovako ce ostati u USA...

mlekadzija

pre 12 godina

Broj zluradih komentara je zapanjujuci...Autori tih komentara ocigledno ne znaju nista o funkcionisanju medj. diplomatije i drugih izbiljnih tema. Ne treba trositi vreme i osvrtati se na takve opaske. A ukoliko V. Jeremic bude izabran mislim da ce ih spopasti muka. Sto bi rekle Lale najeeedice se mlogo.

Keratokonus

pre 12 godina

Bla , bla , bla Tadic hoce da se resi Jeremica na fin nacin, Gdja Hilari ga podrzava u tome, pre par dana su dva sata rzglabali o tome, Jeremic im je kost u grlu, hoce da afirmisu propalog masinskog inzinjera kao Tadicevog naslednika, blize se izbori, i 1000% su sigurni da ce ih dobiti i moci da naprave dil sa Hilari pre njenog odlaska iz politike oko Kosova. Postoji sam jedan malecki problem, rat sa Iranom.

Trotter Independent Trader

pre 12 godina

Hahaha, ovo je smešnije nego kad je Del Boj hteo da postane mason! Može da glumi predsednika GSUN u Beloj lađi ili tako nekom trešu.

Radnik

pre 12 godina

Koji lik! Koja biografija.Zamislite Angele Merkel je tek u 32-oj uspela da doktorira fizičku hemiju. A šta je do tada uspeo Vuk. Sa divljenjem i poštovanjem prema njegovom liku i delu želim mu da ide u taj Katar ili Ganu!

Ulixs

pre 12 godina

"Kojšija isključeno je nebrini, neće vas niko više priznati..."
(Nenad NS, 23. januar 2012 23:41)

Komsho, vidi chuda, ovi is Gane za inat pa priznali :-)

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=23&nav_category=640&nav_id=576398

odliveni mozak

pre 12 godina

mikson brate,
lepo je sto je covek diplomirao i na harvardu i na jejlu i na marsu, to niko ne spori, ali da li je sposoban da radi to sto radi i da li to radi dobro? kvalifikacija ne garantuje uspesno obavljanje funkcije, zar ne?
odlican fudbaler moze da bude los trener, i obratno, zar ne?

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

E tamo Jeremiću nećeš moći da pogrešno brojiš glsove kao Vukašin Jokanović 1989 na zasedanju Skupštine Kosova kada su poslanici glasali za ukidanje autonomije okruženi tenkovima i niskim preletima aviona...ni ova poslednja karta ti neće doneti preokret a niti "sreću"...

oyo

pre 12 godina

G.Jeremic i njegov profesionalni stav je toliko popularan i cesto trazen gost u medjunarodnim dipl krugovima da bi Srbija (ovde mislim cela zemlja, svi gradjani a ne povlasceni partijci kako se oni samoprozivaju "Srbija") imala najvise koristi da ga negde dobro sakrije.

bezimena

pre 12 godina

Ma sta zna raja sta je Fizika i sta je Harvard.

(nenad, 24. januar 2012 00:22)

Ne trućajte, kakve veze ima FIZIKA sa POLITIKOM!? A što tek dotični ima "ugled" u svetu...:)))

Đorđe Varićak

pre 12 godina

Da se ne radi o jednoj od najtragičnijih epizoda u istoriji diplomatije u ovom delu sveta - ovo bi moglo da se shvati kao dobar vic!

Ovich

pre 12 godina

Vidi se da je covek sa dosta sposobnosti. Losa pozicija Srbije u medjunarodnim aferama ga je spustila nisko i vezala mu ruke. Jeste dosta radio ali je vecinom bilo kontraproduktivno, imam osecaj da on ima dobre namere ali da nije u poziciji da iz svede na delo.

Uglavnom Vuce, bolje ti sacekaj jos jedno 20 godina pre nego sto saljes takve kandidature. U velikim firmama ili u tim ogromnim organizacijama neprimaju balavce sa nedovojno iskustva na tako visoke pozicije. Nije ti to Srbija.

optimusprime

pre 12 godina

e jos nam samo to fali pa da bankeotiramo nacisto,tako sto cemo svi mi da mu placamo avione kamione,raznorazne marsute,obilaske spomenika i kojecega ostalog...ja za to dajem dinar,nemam vise,a da imam dao bi mu dva

dvojba!

pre 12 godina

Zanimljivo je kako se svi komentari koji su ZA Jeremića na ovoj vesti svode na vređanje onih koji ga kritikuju: vi ste svi kompleksaši, vi ste svi glupi, vi se ni u šta ne razumete, Jeremić je za vas bog, vi imate jadne živote dok je on NA HARVARDU DOKTORIRO BOGATI itd. Niti jedan jedini civilizovan i normalan komentar koji bi kontra-argumentima odgovorio na prethodne kritike. Samo vređanje, laganje i demagogija.

Da li je to Jeremić pisao sve komentare koji ga podržavaju?

ostajte ovde

pre 12 godina

nekako imam utisak da ce sada svi oni koji su nam namestili ovako lep zivot ovde, otici na neke vazne funkcije u belom svetu, umesto da ostanu i uzivaju u plodovima svog rada.

Sredoje

pre 12 godina

"Operisanost od realnosti" je glavna odlika sadasnje srpske politike, ne samo spoljne ... Blamaza na kvadrat je vec sama kandidatura, a o mladjahnom ministru i njegovim rezultatima uopste ne treba trositi reci. Vest za unutrasnju (predizbornu) upotrebu, kojom neko opasno potcenjuje ovaj narod. Toliko.

Marko P.

pre 12 godina

Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase... koji uticaj ovog lika! I bez njega, ove godine, Katar se "pročuo" po teniskom turniru i priznanju Kosova. Toliko o značaju ove funkcije!!!

natasa l.

pre 12 godina

vuk jeremic je izuzetan kako covek tako i politicar.zelim mu sve najbolje i da se izbori sa spolnjim a jos vise unutrasnjim neprijateljima ove nase srbije.napred vuce i ne okreci se.cao.

hajduk

pre 12 godina

Ne cudi me takav potez, ali me cudi da smo od toliko pametnih ljudi odabrali kao kandidata bas njega, po mom nekom skromnom misljenju ne bas najostriju alatku u kutiji.

(Vlast)a

pre 12 godina

I teniser i diplomata,mogao bi i premijer(ne daj boze)i... previse za velikog coveka,ali...
Nego:koliko ce nas kostati ovaj cirkus ako pobedimo ili ako izgubimo?

Lita

pre 12 godina

To me podseca kandidaturu g.Nikole Secerovskog za predsednika Srbije kada je prikupio 100 potpisa iz svoje i zbliznje zgrade gde je stanovao.Biti ambiciozan je dobro za zdravlje ali biti predsednik GS UN moras jos malo uozbiljiti i ne cinite glupe stvari kao sto si do dan danas cinio,tamo nije balkan da se izrazavas kako kod hoces a da ne snosnis nikakvu posledicu.

Nemanja Šiljić

pre 12 godina

Zaboravlja se važan detalj iz (političke) biografije g. Jeremića: 1997. godine je on, zajedno sa nekoliko junoša na studijama u inostranstvu - a koji su istovremeno bili sinovi vidjenih članova tadašnjeg establišmenta - osnovali "Organizaciju srpskih studenata u inostranstvu" (OSSI) da bi širili "istinu" o Miloševićevoj Srbiji.
Posle oktobra 2000. OSSI je glatko preplivao na drugu stranu i proglasio se delom "Otpora".

Marko

pre 12 godina

Vecernje novosti vam ekskluzivno saopstavaju wet dreams Vuka Jeremica...
(Jovan, 24. januar 2012 03:42)

Hahahahahahaha!!! Zamalo da padnem sa stolice od smeha...

Visar

pre 12 godina

E ovo je stvarno komicno ,samo da nije tragicno.Jeremic u UN pravi mirovnjak samo da nije alergican na druge nacije.Sve ovo mi lici na kokosji san gde je snila da stoji u ambar puno zita,medjutim kad se probudila videla sebe da stoji u kokosarniku.

bb

pre 12 godina

Funkciju predsednika GS UN trenutno obavlja predstavnik Katara Nasir Abdulaziz al Nase.

Šta vam je ovo je onda neka totalno nebitna funkcija :D
Recite pošteno ko je čuo za ovog lika?

Goran

pre 12 godina

Ko još veruje da se u politici na visoke položaje dolazi jednostavnim glasanjem, slep je pored očiju. Danas su samo novac i interes pogonsko gorivo u celom tom sistemu, i lobiranje je glavna aktivnost. Kad kažem interes, ne mislim na interes šire populacije, već isključivo uskog sloja ljudi.

Pedja maleni

pre 12 godina

Jeremica DS zeli pomesti nudeci mu karijeru na medjunarodnoj sceni, dakle, nudeci mu zrak i jedno veliko NISTA.
Uzmi sine ili ostavi! Hahahahaaaa!

mile

pre 12 godina

Evo ga onaj teniser sto nas posvadja sa celim svetom.Pa i nismo mogli ni ocekivati od sadasnje koalicije SPS+DS nikaki rezultat jer SPS vodi Srbiju i za sve se pita a ovi se samo slikaju i po nalogu napadaju sve druge partije.

vesna

pre 12 godina

Kakva funkcija, takav i kandidat. Nego,jel' cita nekada ovaj covek ili njegova svita (ili njegov sef) narodne komentare, bar ponekad?

1, 2, 3 prodato

pre 12 godina

Ako ga stvarno izaberu, to je pouzdan znak da smo "legli na rudu", a to mora da se kompenzuje nekako, bar nekim mestom u UN. Sve ima svoju cenu. Sta je mesto predsednika Skupstine UN za jednu sezonu? Ali se zato resava pitanje Kosova na najpovoljniji moguci nacin za USA i EU.

boban

pre 12 godina

Nesta ze nebih kladio
Razxlog:
Jeremic je bez dana iskustva u diplomatiji postavljen ni manje ni vise nego direktno na poziciju sefa diplomatije Srbije.
A nesta ne verujem da ce to cisto politicko postavljenje biti shvaceno kao znak necijeg iskustva i to je Jeremic dokazao nekim ne bas diplomatskim izjavama.
Ovo je predlog za cisto 'unutrasnju upotrebu'

hadi feri

pre 12 godina

Ljudi, ovo je vec reseno ali fali samo jedan detalj:Koliku muje plata na $ (dolare), ne evro i na dinare.U drugim slucajevima(nesto slicmo) morate da nam date punu informaciju.

milica

pre 12 godina

Covek kandiduje sam sebe i vec je izabran? Nemojte nam vredjati inteligenciju!!!!! Neka oni spinuju a vi prenesite da je podneo kandidaturu, a ne kao da je sve gotovo. Ako iko misli da je to moguce, onda nije ni cudo gde smo sada. Pa Srbija nema dobre odnose sa svojim susedima, u Evropi je gledaju kao "nestasno dete", a vi pricate o UN i Generalnoj skupstini. Molim vas za malo ozbiljnosti!!!! Katar koji trenutno predsedava je treca zemlja na svetu po rezervama gasa, odmah iza Rusije i Irana,a najveci deo gasa izvozi u SAD. Vise od polovine prisutnih zemalja na ministarskoj konferenciji Nesvrstanih u Beogradu je priznalo Kosovo! Racunaju na njihov glas? Ovo je vest za lokalnu upotrebu, za predstojece izbore. Ko zeli da veruju u to samo napred.

Dr.Bre

pre 12 godina

Boze me sacuvaj! Dokle bre ide autizam nase vlasti? Jasno mi je da zele da ga se rese ali ovako nesto? Uuuuzas, jos kao ima neke sanse. Pa nije mu to teniski savez. Svasta.

Milos

pre 12 godina

"Ukoliko Jeremić bude izabran, to bi bila značajna potvrda ugleda Srbije u svetu i prodornosti i vidljivosti naše spoljne politike."

Znaci, nece biti izabran :)

Zlaja

pre 12 godina

Osim Mojsova na mestu predsednika generalne skupstine UN bio je i Srdjan Kerim pre nekoliko godina, nekadasnji Makedonski ministar inostranih poslova i ambasador u UN, inace bivsi beogradski djak - Peta
Beogradska- generacija 66 ili 67. pozicija je prvenstveno organizaciona i administrativna a politicka i diplomatska u manjoj mori. Ugledna jeste
i za ambiciozne ljude, pogotovo u mladim godinama,dobra odskocna daska za
medjunarodnu karijeru.
Gospodin Jeremic je obrazovan i pametan ali je za svetsku diplomatiju
nazalost ipak samo dvodimezionalan.

Aca Akademik

pre 12 godina

Kad Vuk Jeremić postane predsednik GS UN, onda će moći da uruči Nobelovu nagradu za literaturu Dobrici Ćosiću! A RTS će da ga snima, snima,...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ne znam ko ali neko se ozbiljno "sprda" sa gradjanima Srbije !
Niti Srbija uziva ugled u Svetu, niti Vuk Jeremic uziva ugled u Svetu, niti je Generalna Skupstina UN slicna Teniskom Savezu Srbije !

posmatrac

pre 12 godina

Sada je jasno zasto je trosena tolika nasa lova za ona silna i potpuno nelogicno objasnjena putovanja po belom svetu.Ali, bar, posle ovog gafa, jer ovo je za standarde medjunarodnih odnosa gaf i nista vise, sigurno cemo dobiti dijagnozu. Pa, onda mogu da pocnu i da nas lece. Ako nekome uopste bude do toga.

Zlopamtilo

pre 12 godina

Niti su UN na nivou iz 70-ih godina , niti smo mi za poređenje sa SFRJ , niti je Jeremić za poređenje sa Lazarom Mojsovom, .... UN su jedno tragično pozorište koje služi kao servis velikim silama za ostvarenje njihovih interesa a naivno su zamišljene kao zajednica svih naroda koja bi imala zadatak da sačuva svet od neke nove "Nemačke" .

Wer

pre 12 godina

Ej, ljudi, idu izbori, a recenica "jeremic sef Generalne skupstine UN" zvuci kao dobra reklama, cak i sa stidljivim znakom pitanja na kraju.

manonfire

pre 12 godina

vuce,vuce bubo lenja...pozdravljam pokusaj vlade srbije a pitanje moje za njih je :Dokle ce narod da gladuje dok se vi švrćkate po belom svetu i trosite naš novac?

Mirce

pre 12 godina

Samo napred Vuce. A jel bi mogao da ti predlozim da bar povedes jos nekoliko politicara sa sobom pa da cela Srbija lakne od vas fosila burzoanske revolucije. Stvarno bi ti bio zahvalan i zelim ti toliko uspeha koliko je potrebno da se nikad vise ne vratis. Hvala

MUKNAVI

pre 12 godina

A Tado?On ce se kandidovati za mesto BANKIMUNI-ja i onda smo kompletni..a sta valite?Igrajte LOTO,razmisljajte i veselite se jer nikad se nezna`!Moz` bit` vas strefi lova do krova!Ono,moze bit,zanemarite i planirajte kuda cete sa njom..lovom bre,veselite se i pripazite da se ne posvadjate sa onima oko sebe oko raspodele "tih para" jer ako se omakne ta loto lova ..bicete` duplo golo!

Mirotvorac u penziji

pre 12 godina

Ko je bio unutar UN sistema dobro zna da visoke pozicije u UN-u dogovaraju "sluzbe". Ono sto mene zanima jeste koja od "mocnijih" drzava je dala signal za ovaj potez i koliko ce nas ova "usluga" kostati.

Posmatrac

pre 12 godina

A funkcije u UN-u su toliko znacajne .... Od toga ce jedino Jeremic imati korist u smislu extra visoke mesecne plate, inace sve ostalo..."vezi konja gde ti gazda kaze".

NikolaJ

pre 12 godina

Šta bi, kad bi, dal bi? . . . Kako reče Predsednik "prvo skoči pa reci hop". Sve bi to bilo lepo ali prvo naporan posao lobiranja pa sve ostalo.

Бувица

pre 12 godina

Баш лепо што смо ово успели да прочитамо, да није дневних новина које "копају" и траже информације вероватно то никада не бисмо ни знали! Али свеједно чим нама није успео да помогне неће ни њима тако да... Џаба све то! Он ће можда имати прилику да то искористи у своју корист јер за нас више користи од ове Власти нема!

Mickiewicz

pre 12 godina

Puna podrska jednom od najobrazovanijih i u medjuvremenu vrlo iskusnom mladom politicaru. Pre svega je za cenjenje njegova originalnost, licni integritet kai i vrlo dobra medijalna prezencija.

Anchi

pre 12 godina

Super je što nisam simpatizer DS-a, pa mogu da komentarišem bez opterećenja, kao ostali koji su u ovoj ili onoj struji u DS-u.
Dakle, neko je ode rekao kako je V. Jeremić omražen na Zapadu. Tačno, a da ste pažljivo pratili politiku u proteklih 20 godina, shvatili bi jednu važnu stvar: kada Zapad podržava srpskog političara, to znači da je on za Srbiju štetotičina i obrnuto - kog ne vole, znači da nije njihov poslušnik.
Što se mene tiče... Jeremić bi mogao biti novi predsednik Srbije!

Ševarice

pre 12 godina

A to za dve i više funkcija je tipično za nas. Tako da njemu neće biti problem još jedna funkcija, kojoj će, istovremeno sa ove dve dosadašnje, moći da se maksimalno posveti i doprinese maksimalan učinak, nije nego. Ako se odluči za jednu, bilo koju, podržavam ga, ovako ne.