Utorak, 03.01.2012.

14:16

Jovo Kapičić napušta Srbiju

Nakon što je pretučen u centru Beogardu, bivši general Udbe i narodni heroj Jovo Kapičić odlučio je da napusti Srbiju i da se vrati u rodnu Crnu Goru.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Jovo Kapièiæ napušta Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

309 Komentari

Sortiraj po:

Zagrepčanin

pre 12 godina

@ nijebitnome

"veoma reprezentativna literatura, dodaj jos i tudjmanovo baljezganje i uzitak je zagarantovan... "

______________________

Šta autori Stevan Dedijer i Jovo Popović koji su pisali o četničkim zločinima i genocidu nad Muslimanima nisu Srbi?

Četnički su zločini notorne činjenice. Negiranje tih zločina je moralno sljepilo. Samo za informaciju, Franjo Tuđman je bio u partizanima i najmlađi Titov general.

Tito

pre 12 godina

Samo vas gledam,majku vam Boz´ju!
Ostavite guslarsku istoriju,Kosovo i car Lazar!Nego se dotaknite malo istorije o oslobodilackom ratu od fasizma i njihovih slugu.

Da nije bilo nas,ne bi bilo ni vas!

Gledam na sat vrijeme istice...

Milica

pre 12 godina

Pedja,
Definicija srbomrzca u Srbiji je onaj koji ne govori ono sto sae svidja postojecem trendu sirovih nacionalista.

Havel se nije ulagivao građanima, kao štzato smo i velikog humanistu i covekoljupca kome se ceo svet divi proglasili srbomrzcem. A Havel se nije ulagivao građanima, kao što to čine balkanski lideri, već im je govorio i neprijatne istine o njihovoj ksenofobiji, sebičnosti, olakom mirenju sa nemoralomom....cesto je bio izlagan kampanjama desnicara ali je na kraju zavrsio kao legenda. To je razlika izmedju odgovornih i neodgovornih lidera koji zivi na nasim prostorima vec vise od 20 godina i sami nista drugo ne rade nego seju ksenofobiju, mrznju, neodgovornost, i nemoral a sve nazivaju patriotizam. Svaki narod pod tim uslovima bi bio konfuzan i sa pomesanim sistemom vrednosti...a oni koji bi nesto i mogli da preokrenu, vec su ukopani "linc" politikom.

Peđa

pre 12 godina

Mnogo vas je napisalo da Kapičić mrzi Srbe. To nije tačno i to je čista podmetačina. Ako tvrdite da je to tačno molim da mi navedete kada je to napisao ili rekao. Ima nekoliko njegovih intervjua na Youtub-u koje sam pažljivo pogledao i nikada nije rekao da mrzi Srbe već da su Srbi i Crnogorci dva bratska naraoda i da bi trebalo da budu u najboljim odnosima. Mnoge Srbe je hvalio, recimo Aleksandra Leku Rankovića. Ono što on mrzi, a što mnogi očigledno ne mogu da razumeju je velikosrpski nacionalizam i pokušaj Beograda da tlači Crnu Goru. E pa gospodo ako vam smeta to što se on izjašnjava kao Crnogorac i što je za pošten odnos između Srbije i Crne Gore bez da iko radi protiv ikog onda je to vaš problem.

Niksicanin

pre 12 godina

Najveca zla je napravio po Crnoj Gori:Pasja groblja kod Kolasina, Krsta Zrnov Popovic, na hiljade Crnogoraca je odveo na Goli otok .Sta misli da ce ga odje ga docekati sa rasirenim rukama, a povrh svega ovoga najveci srbi su ovi odje crnogorski:)

deda Paun, Solunac, licno bio sve

pre 12 godina

Нажалост знам размере и фашистичког и комунистичког терора,неки моји преци су страдали од једних и других. Пре двадесет години у Кини су тенкови газили људе, на њима није била ни кокарда ни свастика већ комунистичка звезда!
(Бојан Савић, 4. januar 2012 09:11)
Ti sine u svojim ovolikim traktatima nisi nista dokazao osim da cetnik ostaje cetnik, nosio on kokardu ili zvezdu. Pa posle opet kokardu, u zavisnosti od vremena. Fasizam dete u Srbiji vreba na svakom koraku, i treba dobro da se oci otvore, da covek braneci DOBRO ne stane na stranu ZLA.

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 3. januar 2012 22:37)
Нажалост знам размере и фашистичког и комунистичког терора,неки моји преци су страдали од једних и других. Оно што ви заборављате су размере комунистичког зла у свету. Стаљин, Мао, Пол Пот, Тито... треба ли помињати њихове злочине? Пре двадесет години у Кини су тенкови газили људе, на њима није била ни кокарда ни свастика већ комунистичка звезда!

Bocajlo

pre 12 godina

Naravno, prvo sam procitao tekst i vec sam bio pod utiskom al ajde reko da procitam i par komentara, da vidim sta ljudi pisu unapred znajuci da ce se misljenja u njima dijametralno razlikovati. Posle kratkog prelistavanja sam shvatio da je to uzaludan i zamoran posao, koji me uvlaci u spiralu nadgornjavanja.
Poenta cele price je da neko napusta ovu sludjenu srbijicu zato sto je na ulici premlacen. Uz to je cica od 9o i kusur godina i nekad je bio nesto, tj. nije neka budalcina i klosar. Toliko. Mislite o tome.

samo da podsetim

pre 12 godina

Komunisti su bili u savezu sa Hitlerom sve do operacije "Barbarosa".
Toliko o "ANTIFASIZMU".
To ovi domaci Pioniri kriju kao zmija noge.

Ivan

pre 12 godina

Pre nego sto popljujemo coveka od 92 godine trebalo bi da se vrednosno odredimo prema celom periodu posle II sv. rata i socijalizmu u kom smo ziveli. Ovako vecina gradjana se sa setom seca Tita a izgleda da vecina mrzi Jovu Kapicica i Udbu. Te dve vecine se sigurno preklapaju u izvesnom delu (matematika). Poenta je da ako neko zali za starom jugom onda treba i da podrzi narodnog heroja Jovu koji je veoma zasluzan za nju takvu kakva je bila. Samo oni koji preziru tu zemlju i period imaju pravo da pljunu i na protagonistu tog vremena. Ko to nije nacisto je svesno ili nesvesno licemeran.

nijebitnoime

pre 12 godina

(Zagrepčanin, 3. januar 2012 22:21) veoma reprezentativna literatura, dodaj jos i tudjmanovo baljezganje i uzitak je zagarantovan...

a sto se tice ovog matorog ubice. Borba protiv fasizma mu niko ne osporava ali to nije POKRICE za zlocine koje je pocinio.

isto

pre 12 godina

A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Lako nas Srbe podmetnuti i izmanipulisati.
(THE TRUTH,

Neki istoricari koriste i objektivne i pouzdane izvore a ne samo rekla kazala, mada je i to dio procesa. Recimo moj deda koji je politicki bio i ostao neutralan i samo gledao da sacuva glavu, uvek se secao cetnika sa uzasom i gadjenjem. A sudeci po komentaru ti si nazalost opet izmanipulisan jer ih ne koristis bice uopste. Ili uvek koristis samo jedan izvor.

ceca

pre 12 godina

šta će vam knjige o zločinima četnika. ima na wikipediji fotka "German General Major Friedrich Stahl (left) stands alongside an Ustaše officer (center) and Chetnik commander Rade Radić (right) somewhere in central Bosnia, 1942"

Smrt Fasizmu

pre 12 godina

Beograd i Srbija su gori nego 90tih. U društvu koje, umesto nasušno mu potrebne denacifikacije, vec 20 godina prolazi kroz proces re-nacifikacije, nema mesta za istinskog antifašistu.
da ne pominjem da u društvu u kojem je moguće nekažnjeno veličati zločince poput Karadžića, Mladića, Draže Mihailovića, a žrtve genocida i posthumno ponižavati, nema mesta za jednog istinskog narodnog heroja kakav je general Kapičić. Toliko.

besna

pre 12 godina

'brate bugarine"zlocin protiv covecnosti i genocid NE ZASTAREVAJU!!!!!!!!!!!!!!!!!moze da ima i 1000 god.opet ce biti kriv,do kraja sveta i veka ce biti kriv kao i svi njemu slicni.

bezimena

pre 12 godina

То што су се комунисти борили против фашизма не значи ништа.
(Бојан Савић, 3. januar 2012 21:31)

Već sama ova rečenica je dokaz da nemate pojma, nažalost, o razmerama zla koje je fašizam proizveo, time ni značaju i veličini ANTIFAŠISTIČKE BORBE. Još spominjete i monarhiju, koja je DIKTATUROM toliko "usrećila" Jugoslaviju da se narod (bez obzira na nacionalnost) okupio jedino oko komunista u borbi protiv OKUPATORA...jednom rečju nemate blage veze o istorijskim ČINJENICAMA, pa je besmisleno na Vas trošiti reči.

Misljenje

pre 12 godina

Komentari pokazuju svest ovog naroda: Dodik rece da se treba ponositi oslobodilackim ratom 1991-95 juce a celo rukovodstvo u hagu za najvece zlocien koje su se odviojali pred nasim ocima - komentari: skoro potpuna saglasnost sa Dodikom ali svega 30tak komentara. Jovo, skoro jednoglasan linc za nesto sto je u najmanju ruku kontraverzno i o cemu vecina nas zna samo iz onoga sto nam je servirano. Literatura i izvori kazu da ni jedni nisu bili cvecke, pa ako pljujemo Jovu onda da ga pljujemo u ime nekog treceg pokreta a ne u ime pokreta koji je i u proslosti i u sadasnjosti proizveo tesko zlo svojom ideologijom i delima. neko neko ospori zlocine cetnika ako moze ali bez onog "ali". jer za svakog zlocinca ima "ali" pa i za Jovu ako vec prihvatamo princip "ali" to jest, pravdanje zlocina bilo cim.

lokalno globalno

pre 12 godina

@bezimena
48.godine su IZDAJNICI, rusofili, hteli da nas gazi ruska čizma (kako su prošle Poljska, Čehoslovačka, MAdjarska itd. ZNA CEO SVET, kako SFRJ takodje)
Znamo kako je prosla SFRJ...a zna i ceo svet...

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Mislim da kod J. Kapicica treba utvrditi da li je kad je bio u UDBi ubijao ljude iz koristoljublja (za platu), u kom slucaju je kriminalac i treba mu suditi, ili je to radio iz osionosti/osecanja moci, u kom slucaju nije bio normalan, pa ga treba staviti u ludnicu da tamo skonca, zavezan lancima za krevet.

Zagrepčanin

pre 12 godina

Ti prijatelju ili pises iz Argentine ili si u kucnom pritvoru zadnjih 20 godina ili uskoro slavis prvi rodjendan, cetvrtog nema
(djordje, 3. januar 2012 18:10)
____________________________________

A ima i četvrtog. Čitam knjige o četničkim zločinima:

1. Јозо Томасевицх: ЧЕТНИЦИ У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ 1941-1945

2. Фикрета Јелић-Бутић: ĈЕТНИЦИ У ХРВАТСКОЈ 1941-1945

3. Владимир Дедијер, Антун Милетић: ГЕНОЦИД НАД МУСЛИМАНИМА, зборник докумената и свједочења

4. Поповић, Јово: Поп издаје : [четнички војвода Момчило Ђујић]

Kako Mali Perica Zamislja...

pre 12 godina

Nacija koja masovno podrzava Rasu, Mladju i Sekija i za njihova dela ima hiljadu "ali" i "a sta su oni radili" razmisljanje o zlocincima bi sada da razapne Jovu koji je ideologe i ratne uzore ovih prethodnih tamanio (sa "pravom). I mi mislimo da smo neka super-velika-nacija koja se "otreznila" i "odrasla" ili pak rehabilitacijom cetnika povratila "velicinu".

Zagrepčanin

pre 12 godina

@Bob Sent Kler


Domobrani i ustaše su dvije različite vojske. To nije isto. Pitate koje su zločine napravili četnici?

Evo ima u srpskoj Vikipediji poduži tekst pod naslovom: "Злочини четника у Другом светском рату"

Nikšić

pre 12 godina

Komunistički zločinac nije dobro došao u Crnu Goru!Takav nesoj nam ne treba daleko mu kuća.Ima li časne i poštene kuće u Crnu Goru a da joj ovaj nije naudio?

Novi Srbin

pre 12 godina

Ja razumem zasto ti poistovecujes Cetnike i ustase, lakse je da podneses zlocine svoje nacije ako ubedis sebe da su i drugi radili to isto.
Na srecu ostatka sveta, a na veliku nesrecu Srba, Roma i Jevreja, ustase ipak ne mogu nisacim da se porede.
(djordjevic)

Mi to isto radimo kada su u pitanju zlocini u Bosni, sta sve ne izmisljamo samo da nam bude lakse. Gde su imali priliku cetnici su odradjivali masovne zlocine istom efikasnoscu kao i ustase samo u 2sv ratu nisu imali istu priliku i pristup "neprijatelju". Mentalni sklop je definitivno isti. To dokazuju masovni logori, silovanja, okrutna mucenja i ubistva u Bosni, Srebrenica kao i slican genocid nad Bosnjacima u istocnoj Bosni 1943 kada je za par dana ubijeno preko 3,000 Bosnjaka. Koreografija svih dogadjaja u Bosni cisto cetnicka.

bane

pre 12 godina

Najgore je sto mnogi i danas oplakuju zrtve Golog Otoka, a Biljanu Plavsic docekuju na crvenom tepihu, pevaju o Ratku i Radovanu...
Briga za zrtve nikada nije poznavala nacionalnost, osim kod onih koji nisu nacisto sa sobom - a takvih je ocito mnogo.

obren

pre 12 godina

Ne interesuju me politicka i druga ubedjenja Jova Kapicica, kao ni citalaca sajta B92...Medjutim, nije mi jasno zbog cega g.din Kapicic, tako revoltiran, ipak ostaje nekoliko dana u Beogradu na lecenju, a tek onda odlazi u Crnu Goru??? Sto se ne leci tamo, ako je u Crnoj Gori sve OK i po taman???
Srbija je prepuna crnogorskih drzavljana koji dobijaju besplatno lecenje i skolovanje u Srbiji na bazi falsifikovanih dokumenata, a ti isti u svakom trenutku koriste priliku da po ovon narodu i drzavi Srbiji koja ih jos uvek izdrzava izgovaraju bujicu najruznijih reci. To je sramota i slabost drzave koju je svojevremeno i Jovo Kapicic gradio.

Domagoj

pre 12 godina

@Djordjevic
Zaboravio si da su od ustaša nastradale i na tisuće Hrvata antifašista koji su zajedno sa svojim zemljacima Srbima-partizanima oslobodili svoju zemlju Hrvatsku bez pomoći Rusa. Vaš je problem što ne shvaćate da ste 90-ih započeli nastavak drugog svjetskog rata u kojem ste definitivno prokazali pravu narav četničkih uniforma sa desecima tisuća žrtava pod tim obilježljima, ako je 45 godina uopće bilo ikakvih dvojbi o fašističkoj naravi te kvazivojske. Ti ne shvaćaš da na ovim prostorima postoji samo jedna podjela koja ima smisla. Na ljevičare i desničare. Jednako mišljenje imam prema hrvatskim i srpskim radikalnim desničarima. Blagostanje i mir pružili su jedino istinski ljevičari,a srpski i hrvatski desničari su donijeli samo smrt, razaranje ili neviđenu pljačku. Pritom ne mislim da su Milošević, Dačić pa čak i Tadić istinski sljednici ljevice sa ovih prostora. Oni su bacilio ljagu na jugoslavensku ljevicu. Neki više,a neki manje. Ali bitno je što potonja dvojica n ečine ništa da speru ljagu sa iste.

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 3. januar 2012 19:46)
А како Ви знате да их је спасио због трговине? Зашто су снимали филм о њему (Четници, борбена герила)? Заборављате да је за време суђења Михајловићу Југославија била део источног блока са Стаљином на челу, па запад није хтео много да се меша. То што су се комунисти борили против фашизма не значи ништа, један репресивни режим се борио против другог. Земунски клан је побио бројне криминалце по Србији па га то не чини херојем у борби против криминала већ криминалцима. За разлику од Тита (који је био деспот, диктатор, мислим да ту нема сумње) равногорски покрет се залагао за парламентарну монархију, што је по свим цивилацијским нормама демократскије решење од оног које нам је донео комунизам.

Ex Jugoslavija

pre 12 godina

Sta je sad,ne valja vam Jugoslavija?! A zamjerali ste onima koji su je napustili.

Cudan ste vi narod niko vama ne valja, pa cak ni dobar dio vasih sugradjana.

milesssa

pre 12 godina

Svima kojima je zao druga Jova Kapicica, i nerazumeju nas prezir prema doticnom drugu, toplo preporucujem da procitaju njegovu poslednju knjigu, pa ceim mnoge stvari biti jasnije. Toliku mrznju prema srpskom narodu nije pokazivao ni dr Franjo Tudjman.

BG

pre 12 godina

Nazad Udbasu u CG a ostali Udbasi neka se spremaju za procesuiranja za sve sto su nam radili punih 65 godina u Srbiji.
Desetine hiljada likvidiranih ljudi, pro Ruska politika sa kamaradom Walterom i ostalima dosta je vise .
A Udbasi nek Boljkovca za zdravlje jer ih sve uskoro cekaju procesuiranja u Srbiji, i vracanje otete imovine.

THE TRUTH

pre 12 godina

@Istoricar,
A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Lako nas Srbe podmetnuti i izmanipulisati. Ma jasno, trebao sam da im budem zahvalan sto su nam Nemci srvanili Beograd. Ne moram ni da naslucujem sta bi, kad bi, jer na kraju videh sta bi i koliko je Srba i Srpske teritorije nestalo. Od ovoga ne moze vise da smo ojadjeni pa makar bili prepusteni Cetnicima. Samo sledeci put da obuku lepsa odela i zapale tompus, jer bradate onako ih je lako okriviti pa makar samo stitili interese svoje zemlje.

djordjevic

pre 12 godina

@Domagoj,

Ja razumem zasto ti poistovecujes Cetnike i ustase, lakse je da podneses zlocine svoje nacije ako ubedis sebe da su i drugi radili to isto.
Na srecu ostatka sveta, a na veliku nesrecu Srba, Roma i Jevreja, ustase ipak ne mogu nisacim da se porede.

željko

pre 12 godina

Vidim da me prozivaju pa da se dopunim: ...a da vas od njemaca brani neko kao što je bio Draža Mihajlović.
PS Molim ove "antifa" iz nevladinih EU organizacija da više ne brane antifašističku borbu u Jugoslaviji, bar ne onu koju je vodila KPJ. Po proevropskim stavovima i viđenju stvari vama više odgovara ravnogorski antifašizam.

BG

pre 12 godina

Banja Luka,

Ne prima li penziju iz Srbije i Mladic i Plavsicka i mnogi drugi Bosanci Haski osudjenici koji su napravili vise zla nego svi partizani zajedno a kojima smo mi savremenici?. Ali, pre svega sta se ti iz Banja Luke brines za Srbijanski budzet?

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Braco, jarani Srbi! Dajte ba da opet pravimo Jugu, kako biste opet imali gdje vladati, ne biste li se smirili. Evo od nas za pocetak pola Dodikove Bosne. Izgleda da ste najgori kad samo nad sobom morate vladati. Sta je? Malehna vam Srbija, ha?

TRUTH

pre 12 godina

Istoricar,
A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Ne moram ni da naslucujem sta bi kad bi, jer na kraju videh sta bi i koliko je Srba i Srpske teritorije nestalo. Od ovoga ne moze vise da smo ojadjeni pa makar bili prepusteni Cetnicima. Samo sledeci put da obuku lepsa odela i zapale tompus, jer bradate onako je lako okriviti pa makar samo stitili interese svoje zemlje. Valjda docekam jednoga dana da nam predsednik bude Srbin.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

U 2. Svetskom Ratu su Srbi bili ti koji su prineti kao zrtve da bi sada svi oko nje bolje ziveli.
(THE TRUTH, 3. januar 2012 18:06)
- Namece se sine @ truth-e pitanje zasto se u svim zemljama oko nje (Srbije) Srbi nemilosrdno vide kao pocinioci raznoraznih zlocina, i da je nemoguce ubediti ikoga "oko nje", u drugu istinu. Sam Medjunarodni sud je "presao" na njihovu stranu i doneo presudu za pocinjeni genocid u ovom poslednjem ratu. Srbi nisu prineti samo kao zrtve, oni su iza sebe ostavljali zrtve "oko njih", po Hrvatskoj, Bosni, Kosovu... nema broja zrtava ovih, "prinetih kao zrtve". Drag si mi sine @truthe, ali istina mi je draze, sine!

Bob Sent Kler

pre 12 godina

@ Zagrepčanin

Kakve veze imaju ustastvo i cetnistvo? Godinama pokusavate da stavite znak jednakosti izmedju ova dva pojma samo da bi se oprali za nezapamcene zlocine koje su ustaski domobrani napravili. Koje su to zlocine vama cetnici napravili bar za vreme drugog svetskog rata? Neki Jasenovac za koji mi u Srbiji nikad nismo culi???

liberal i antinacionalista

pre 12 godina

Strasno je to sto se se bivsi general Udbe i dalje naziva herojem. Sto se mene tice, daleko mu lepa kuca.
Jovo, zbogom i ne vracaj se!

zoran

pre 12 godina

Kao mlad taj covek se borio za promenu drustvenog uredjenja, i propagirali su komunizam. Kao takav dogurao da bude general (verovatno je imao skolu istu ko i marsal) i uz to povlastice u vidu stanova,kuce,plate.A onda se zalagao za samostalnu Crnu Goru ( e jedan prekaljeni komunista ). Generale vrati cin, sve sto si oteo ovde i vrati se u Crnu Goru sa onime sa cime si doso (verovatno moze da se stane sve u manji ranac)

zar je bitno

pre 12 godina

Srećan put.
Hvala na pomoći, ali ne zaboravite da povedete i sina sa sobom, ako može i Zečevića.
Svako svome domu, pa kako nam bude.

Istoricar

pre 12 godina

"A mozda smo i mogli da spasemo 100 Srba za jednog Nemca"
Truth
Cetnici da spasu Srbe?. Pa sami su ih ubijali nemilice kad su ih "branili". Mogu misliti sta bi uradili da su pobedili.

Mali Vodar

pre 12 godina

Kada je bio mlad, cela Srbija je drhtala i puzila pred njim.Danas kada je u 92 godini, nasao se neko hrabar da mu "pokaze" i to samo zato sto starac nije imao pistolj kod sebe.

kozmo

pre 12 godina

@DZ, 3. januar 2012 18:04
Steta sto nisi osetio blagodeti SHS-a.
Meni koliko je poznato petokraka je pobedila krunu odlukom vecine,zbog gladi,bede siromastva,a ista klika je zbacila kralja, jer su se samoproklamovali kao novi komunisti,odnosno pripadnici radnicke partije.

Vladimir

pre 12 godina

Ovaj zločinac se ni u 92. godini života ne bi libio da nekog ubije "k'o zeca". Pitam se samo kako neko ko je u svom životu direktno ili indirektno odgovoran za smrt više stotina ili hiljada ljudi, i to većinom Srba može danas da slobodno živi u Srbiji, prima penziju i uživa u mnogim benificijama koje mu je ista ta država dala. Sutra će kako kaže da ode iz te Srbije i to ni više ni manje nego u Crnu Goru i da nastavi da uživa u blagodetima koje mu je Srbija dala. Koliko je još takvih ...?

Бојан Савић

pre 12 godina

(Zeljko, 3. januar 2012 17:40)
Ово заслужује одговор, пошто сам из околине Ужица, за твоју информацију Ужице су 41-е од Немаца ослободили Четници, па га препустили Партизанима, пронађи немачку потерницу за Михајловићем, Дража Михајловић је уосталом одликован за своје заслуге у Другом светском рату од стране САД. После пада Ужичке Републике партизани су отишли за Босну и у Србију се вратили 44-е, са Црвеном Армијом.
Слободан Милошевић који је највећи кривац за то што су Срби доживели 90-их је био комуниста, значи партијски друг дотичног Капичића и апсолутно није имао никакве везе са Равногорским покретом...

Velibor

pre 12 godina

Komentari a i nasa stvarnost ukazuju da smo kao nacija u veoma jadnom (da ne upotrebim tezi izraz) stanju. Ne znamo ko smo cetnici ili partizani ili oboje, fasisti ili antifasisti ili oboje, ne voli nas niko iz okruzenja a i sire, skoro bez izuzetka, a i mi njih jednako, lidera koji ce ovo stanje preokrenuti ni na pomolu, jer najbolje funkcionisemo u ovom vrednosnom vakumu pa kao rezultat imamo komunisticko-cetnicku koaliciju koja nas vodi nikud, a ne mozemo da se slozimo ko je gori (a da ne pricam da ne znamo ko je dobar) pa ispada koji god deo te koalicije izaberes nismo dobri, samo je pitanje ko je gori. Tako se postaje sve manji i manji, ej Srbijo pod sljivom, izgleda da je Tarabic bio u pravu.

Bambaklaa

pre 12 godina

Sve ovo, ali bas sve - i napad, po mogucstvu ne vizicki, ali svakako politicki/humanitarni/intelektualni, i njegova reakcija, i odlazak iz zemlje - je trebalo da se desi pre 30 godina.
Tada bi ova drama nekakvog smisla, tada bi bila tragedija.

Ali, Srbi ko Srbi, sporo kapiraju i cesto ispadaju glupi u drustvu - napad na 90-togodisnjeg starca nikada ne moze da bude vise nego farsa!

nikola drezgić

pre 12 godina

Sigurno je u tom momentu kad je odlučio da se vrati u CG slušao na radiju hit od Ljubomira Djurovića-Tamo dje se gusle čuju!

trece oko

pre 12 godina

Dok si imao "sta da trazis" ovde,ti si sedeo i uzivao. Sad ti ne valja,a nadziveo si vec i sve nas koji nikada necemo ni doci u tvoje godine,jer zivimo kao stoka,dok se decenijama na vlasti nalaze takvi kao ti. Putuj i pozdravi nam komsije

Roka

pre 12 godina

Ćika Jovo je posle dužeg boravka u kafiću Galerija mirno krivudao ulicom, a onda je trotoar skočio i udario ga iz sve snage. Senim da će u crnogorskom kršu posledice maligana biti još teže

bezimena

pre 12 godina

Дража Михајловић је уосталом одликован за своје заслуге у Другом светском рату од стране САД.
(Бојан Савић, 3. januar 2012 19:18)

Nemate pravo da dezinformišete javnost! DM je odlikovan od USA za spašavanje američkih pilota (zbog trgovine ih je i spasio), NE za nekakve "zasluge" u II Sv. ratu!

Zbog HEROJSKE ANTIFAŠISTIČKE BORBE PARTIZANA, SA TITOM na čelu, USA, kao i sve ostale zapadne savezničke države su morale da "progutaju" da komunisti zaslužuju vlast! Na tok sudjenja DM, za izdaju i ratne zločine, kao ni na presudu, ni jedna od sila pobednica NIJE IMALA PRIMEDBI!

p.s. selo Vranić, nadomak Beograda, pamti odlično "zasluge" DM
http://www.znaci.net/00001/22_2.htm o istim takvim "zaslugama" po CG, BIH i Hrvatskoj da ne pričam

Dejan Stojanovic

pre 12 godina

Рођен је 2. септембра 1919. године у граду Гаети, у Италија, где је тада била велика база избегле црногорске краљевске војске након Божићне побуне 1919. године, против династије Карађорђевић.

Crnogorski nacionalista koji je decenijama radio protiv Srbije i pro-Srpskim snagama u CG (verovatno iz osvete). Lep provod mu zelim u MNE.

Zox

pre 12 godina

Kako god - nad Srbijom je mracan oblak odavno...

Odavno se ne zna ko je neprijatelj - cetnici ili partizani? Da li je Srbija za kralja ili ne? Za koga su ginuli Srbi u II sv ratu? Da li je u Hrvatsku Srbija isla da oslobadja ili pljacka? Sta su "razni Arkani" radili u Bosni, a bili slavljeni i bogati u Srbiji? Da li dajemo Kosovo sto moramo ili sto ne znamo kako da ga zadrzimo?

Nije problem Kapicic. Da mene pita, napustio bi Srbiju odavno... Ali pitajmo se svi zajedno: zasto slavimo Nemce, zasto nam smetaju izbeglice, Crnogorci, Madjari, Cigani, Albanci... Zasto ne volimo Amere, ali im se uvlacimo? Zasto jos ne znamo koje je mesto Rusije i koji stav da zauzmemo?

Ako nam svi ovi zive na grbaci - isterajmo ih. A sta cemo ako smo postali "malko klaustrofobicni"?

Srbija ima mnogo toga da nauci i resi... Sa ovim nesposobnjakovicima na vlasti - nikad!

Domagoj

pre 12 godina

Hrvat sam i ne negiram da u Hrvatskoj postoji dio ljudi koji su nacionalisti i pseudoustaše,ali me zaprepašćuje val fašizma koji već više od 20 godina dolazi iz Srbije. Želim vam katarzu,ali bojim se da do nje neće doći.Između četništva i ustaštva vučem znak jednakosti. Potpuno isti mentalni sklop. Partizani su jedini koji su u praksi jednako tretirali ted zlotvore. Možda danas to zvuči brutalno,ali za to vrijeme razumljivo i logično. A većina komentatora ovdje je valjda učila povijest od svojih neobrazovanih i kompleksiranih očeva.

DZ

pre 12 godina

i LDP zove ovakvog čoveka na svoj glavni odbor....
možeš biti zločinac ali ako misliš da je srpski nacionalizam kriv za sve dobrodošao si.
E moj Čedo...

djordje

pre 12 godina

Eto što se događa kad se rehabilitira četništvo i staljinizam. Nema teorije da se ustaštvo rehabilitira u Hrvatskoj ili da ustašama dižemo spomenike.
(Zagrepčanin, 3. januar 2012 15:25)
Ti prijatelju ili pises iz Argentine ili si u kucnom pritvoru zadnjih 20 godina ili uskoro slavis prvi rodjendan, cetvrtog nema

a sta cemo sa Cosicem?

pre 12 godina

Veci vam je zlocinac Dobrica Cosic od Kapicica, i zbog Cosiceve ideologije je poginulo vise Srba i drugih nacija nego zbog Kapicica. Pa opet, Kapicic je zlocinac, a Cosic vam je otac nacije.

Nebojsa

pre 12 godina

Jovo Kapičić, uz greške koje je počinio, ima u biografiji nepobitnu istinu: bio je na čelu partizanskih jedinica koje su oslobodile Beograd!
Pročitao sam desetak komentara i shvatio: današnja Srbija, čija vlast stremi EU-i uopšte ne baštini tradiciju antifašizma i oslobođenja od okupatora. Važniji su vam, izgleda, čiča Draža i onih nekoliko Srba koji su proveli po par godina na Golom otoku.
E, pa..bravo moderna Srbijo! Evropa jedva čeka na vas. Udrite po starcima, možda će vam nakon toga biti lakše!

Milutin

pre 12 godina

Revidirali ste na kraju I vi nacelnice! Nikada niste imali obzira prema ljudima koji su stavljani na necovecne muke na Golom otoku , naprotiv podsticali ste taj sadizam tamo I znali za sve to. Kakvi cetnici, kakvi nacionalisti? Komunisti vas proganjaju.

Ogledalce ogledalce

pre 12 godina

Prema ovom izvoru - zbornik originalnih dokumenta o cetnickim zlocinima

http://www.znaci.net/00001/114_1.pdf

a onda prema misljenju vecine o komunistioma, ispade da su Srbi gde god su pripadali bili "losi momci". A u Bosni su bili ujedinjeni i zajedno rame uz rame "radili". To je izgleda tek bila "nebeska" kombinacija ...

Stevan

pre 12 godina

Kao prvo,
Udbaša kao što je Jovo treba proterati iz zemlje a ne on da bira hoće li ili neće, kao što je on to radio proterivanjem na goli otok. Kao drugo, nije ni zaslužio bolje, čovek koji je bio predvodnik crnokošuljaša koji su praznili tuđe ambare i koji su odlučivali šta je narodno a šta ne. Oni su doveli do propasti našeg društva,zbog njih sveću i ikonu nisi smeo u kući da imaš...

sasa

pre 12 godina

neki nisu imali tu srecu da odu u drugu drzavu. neki su zaglavili na golom otoku, neki su likvidirani od strane ovog zlocinca i njemu slicnih.
da je ovo normalna drzava, a nije, odavno bi taj zaglavio u zabeli. ovde nije pitanja partizana, cetnika ili nekih trecih, ovde je pitanje pravde, koje u srbiji nema...

THE TRUTH

pre 12 godina

S' tom razlikom sto su i Draza i Rankovic bili Srbi i o njima treba Srbija da sudi i da ocenjuje da li su radili za ili protiv svoga naroda.
Kapicic je Crnogorac koji se usudio u sred Srbije da propagira razbijanje jedne zajednice, a da nas je pre toga navukao u jednu drzavu. Bez obzira koliko on dugo ziveo u Beogradu, takvima se zbog krsenja zakona i ugleda drzave i na zapadu oduzima drzavljanstvo. Posledice Kapicicevog decenijskog rada protiv drzave Srbije danas su najvidljivije. Nama su takvi udbasi sputali Srbiju rovareci u njoj. U 2. Svetskom Ratu su Srbi bili ti koji su prineti kao zrtve da bi sada svi oko nje bolje ziveli. Smetali su im Draze koji nisu zeleli da ulaze u direktan sukob sa Hitlerom. A mozda smo i mogli da spasemo 100 Srba za jednog Nemca. Onda mi neko dodje i prodaje finocu jer im smeta sto Srbi na kraju zele svoju drzavu bez ubacenih elemenata i uzurpatora. Izvinite me sto sam ziv i sto sam Srbin. U Srbiju je sveko dobro dosao ko nije tu da radi protiv nje. Ko radi protiv Srbije, a posebno u starijim godinama se ne sme tuci, ali isprasiti iz zemlje to svakako.

Justicia

pre 12 godina

Draga gospodo,

pogledajte stvari u ovom kontekstu.
Ko je u zadnjih 20 godina bio vodja, nacionalni heroj, popularna licnost, ... Nedavno Mladicevo i Karadzicevo hapsenje je propraceno burnim protestima, zaljenjima, serviranim jagodama, pregledom od predsednice Skupstine licno itd. da ne idemo unazad.

Starca od 92 godine sa ledja je napao mlad covek. Sumnjam da je i cuo za Goli otok. Razlozi su druge prirode, verovatno. Jedino je Ceda Jovanoci od javnih licnosti nazvao ovog coveka da pita kako je.

Sad zamislite ovaj kontekst: Negde van Srbije je napadnut recimo neki pop SPC na isti nacin i da je od javnosti propracen na isti nacin kao napad na ovog starca.

Gde je ovde konzistencija, gde je humanost, gde su vrednosti prevalentne u EU danas koje su kontrastirane ovakvim odnosom

bezimena

pre 12 godina

@bezimena
Nije sporan antifasizam...
(lokalno globalno, 3. januar 2012 16:17)

I nije, Srbija ga se odrekla i to u Skupštini, zato su Rusi za antifašizam odlikovali S. Mesića, dok Srbiju nisu ni pozvali da bude gost povodom obeležavanja pobede na fašizmom (na Prvomajsku paradu)!

48.godine su IZDAJNICI, rusofili, hteli da nas gazi ruska čizma (kako su prošle Poljska, Čehoslovačka, MAdjarska itd. ZNA CEO SVET, kako SFRJ takodje) i zato su završili na GO. Koliko ih danas ima, jedino što zaključujem je da bi i danas jedan dobro došao!

svetlanast.

pre 12 godina

gospodine kapicicu, ostanite u srbiji, u beogradu.

istina je da je coveka od 92 godine na ulicu, u beogradu napala kukavica koja je pobegla.

istina je da mnogima napad na jovu kapicica sluzi da kazu sta misle o crnogorcima.

ne valjaju nam hrvati, ne valjaju nam albanci, ne valjaju nam muslimani, ne valjaju nam nemci, ne valjaju nam amerikanci, ne valjaju nam crnogorci, ne valjaju nam srbi sa severa kosova...
bas nas je briga i za srbe juzno od ibra.

svake godine srbija je manja za 35.000 stanovnika.
ko nama valja?

izgleda da se mi ne svidjamo onima koji se svidjaju nama.
ko nam je kriv?

Pravdoljub

pre 12 godina

Ne znam zašto General Jovo misli da će u Crnoj Gori biti miran. Procentualno gledano na Golom otoku je bilo najviše Crnogoraca.

Ne znam zašto se neki pitaju: "Kako to da General Jovo nije do sada hapšen zbog Golog otoka?". Sve ostale republike bivše SFRJ su odavno rehabilitovale Golootočane. Za Srbiju - nisam siguran.

antifasista

pre 12 godina

Srbiju je 90-setih zahvatilo ludilo nacionalizma i fašizma, to nije ni danas stalo. Neka vam je Bog na pomoći, da Bogda vam ratni zločinac Draža bio uzor, za bolje niste ni zaslužili, to pokazuju ovi komentari.

Antifasista

pre 12 godina

Po nekim komentarima sadašnja vlast je "dražićevaca",a ja mislim da je komunistička,dakle ista kao i ona Kapidžićeva...
Svetislav,

Nazalost vlast u poslednjih 20 godina je ujedinjena cetnicko- komunisticka koalicija, osim sto se bore za vlast nema razlike u njihovom pristupu "srpskom problemu". Antifasisti su skoro nestali. Seseljevci, cetnici, paramilitraci raznih poitickih i drugih boja zajedno sa komunistickim generalima svi su bili zajedno na zajednickim "zadacima" zbog kojih je slika nas u svetu tako "idilicna". I to je do danasnjih dana. I oni su unistili jugoslovenstvo i kod najvecih Jugoslovena na ovim prostorima. Jov je makar verovao da zna ko su neprijatelji, ovi nemaju ni pojma ni sistem vrednosti. Negiraju antifasizam komunista a da popune rupu da ne bi ispalo da nije bilo antifasista, izmisljaju cetnicki antifasizam. Tako se to ne radi prijatelji.

Mirko

pre 12 godina

Da u Srbiji postoji pravna drzava bar 1%, ovaj bi bio uhapsen pre beganja u "njegovu" Crnu Goru u kojoj ipak nije zeleo da zivi 74 godine nego u fasistickom Beogradu!

Apache

pre 12 godina

@kuzim pogresno

Kužite pogrešno! Sram vas bilo na ovakvim komentarima.

Najviše je bilo članova SKJ među Srbima (dobrovoljno) . Pa Srbija se najviše protivila ukidanju komunističkog sistema u bivšoj SFRJ. Prosto da čovek ne poveruje u uvakve besmislice.....

Luda Mara

pre 12 godina

Pristalice cetnika koji su pobili mnogo Srba politickih protivnika (komuniste partizani ili simpatizere) kao i mnogo Nesrba (samo zato jer su bili Nesrbi) sada hoce da obese Jovu koji je kriv za ubijanje mnogih politickih protivnika(Srba i Nesrba) kao i onih koji su pobili mnogo Srba i Nesrba politickih i etnickih protivnika.

jesam li ja ovo dobro razumeo...neka mi neko objasni "istinu' ako je siguran da je zna...

SrboCrnogorac

pre 12 godina

Srecan ti put i tebi i takvima kao sto si ti! Dao Bog da nikada nisi ni dosao u Srbiju, a kamoli "delio pravdu" Srbima po Golom otoku.
(Pakao ti ne gine!, 3. januar 2012 14:38)


Za tvoju informaciju, procentualno najvise Crnogoraca je zavrsilo na Golom Otoku. Toliko o "deljenju pravde"

Aj sad lupajte minuse ;)

Predrag Popović

pre 12 godina

Zaista sam imao bolje mišljenje o čitaocima i komentatorima članaka na B 92 ali sam nakon pažljivog čitanja komentara zaista razočaran. Čega se sve nisam načitao ovde, kakvih površnih zamena teza (da ne kažem budalaština) ali najviše zapada za oči mržnja prema Crnogorcima i komplekse koje imaju komentatori u odnosu na njih. Jedan napisa da su na Golom otoku ljudi bili maltretirani zato što nisu bili komunisti ?! Da su državu tad preuzeli ti što su bili na Golom otoku živeli bi smo kao Rumuni i Bugari. Žalosno je to na koji se način neki obraćaju penzionisanom generalu ove države i velikom antifašisti. A što se tiče penzije ne treba da je se odrekne jer je poštenim radom stekao. I podsetiću vas mlađe koji pljujete po njemu, u njegovo vreme niko nije tlačio radnike, nije bilo moguće da neko radi neprijavljen kao što vas danas izrabljuju u kapitalizmu i "demokratiji" a to da dobijete stan o tome možete samo sanjate.

Petar A

pre 12 godina

Patetican kao citav njegov politicki program. Ide u Crnu Goru kao sto svaki starac osjeca potrebu za zavucajem pred kraj zivota. Ali kocoperan kao da je ne daj boze 1947, pa bi da se malo inati. I jos vise da ga mole da ostane. Daleko ti lijepa kuca!

markoni

pre 12 godina

Udbas oslobadjao Srbiju i Beograd?
Pa sto nisi sa svojim brdjanima oslobadjao Zagreb, Ljubljanu, nego ste se sjatili svi u Srbiju da nam ubijate dedove i oceve?
Nego ste "nas oslobodili" , pobili desetine hiljada ljudi i opljackali Srbiju.
Zivite u otetoj imovini, deca i unuci vam kupuju celu Srbiju sa sve otetim Srpskim parama.
Mislite da narod ne zna ko su Udbasi?
Mislite da narod ne zna sta Udbasi rade po Srbiji?
Mislite da necete morati da polozite racune?
Super je ako tako mislite, blago vama.
Idi nazad u Crnu Goru odakle si na silu dosao u Srbiju, samo i tamo si ruke okrvavio debelo Udbasu, znas to dobro.

antifasista_ali_pravi

pre 12 godina

Aaaa,dobro je..danas bar jedna dobra vest da mi popravi raspolozenje!
Pretpostavljam da ce odbiti i penziju "te mrske mu fasisticke Srbije".!A i nadam se da ce platiti lekarima po ceni koja se naplacuje strancima!

djosa

pre 12 godina

ako ovaj zlikovac preti da bi nekoga ubio ko zeca, zasto tuzilastvo ne reaguje na takve komentare i ne oduzmu takvom oruzje.IPAK JE TO OZBILJNA PRETNJA.

Zeljko

pre 12 godina

Eto šta učini rehabilitacija! Za sve patriJote ngradno pitanja: Koliko je Srba poginulo u I svetskom ratu a koliko u II? Kako to da su žrtve u I opravdane a u II su glupa greška komunista? Pa zašto njih? Zar nisu i četnici rehabilitovani kao II pokret otpora? Nego, kako to Nemci iz Vrnjačke i Mataruške banje dovlačili padobrance za desant na Drvar? Kako to da nisu izveli desant na Ravnu Goru? Pa kako to Nemci na Užice i Kadinjaču a Četnici zajedno sa njima?
Nego ako su se i četnici borili, onda su me lagali da su Nemci streljali 100 za jednog zbog komunista, pa valjda su i četnici nekog ubili? Kako to da na razne proslave pobede nad fašizmom u inostranstvu niko ne zove taj drugi pokret? Nego šta na to kažu Nemci? Pa valjda znaju protiv koga su organizovali 7 ofanziva, sigurno protiv četnika zar ne? A valjda znaju i pred kim su bežali do Austrije? A šta kažu braća Rusi? Jesu li i maršal Tolbuhin i general Ždanov komunistički zlikovci? Da nisu možda sa četnicima oslobađali Srbiju od fašista? Oni su u Rusiji i dalje heroji i simboli borbe protiv najvećeg zla koje svet pamti a to je Hitler. A naši borci protiv fašizma su zlikovci zar ne. Kad dobijete odgovor od Rusa i Nemaca o ulozi četnika biće vam jasno da je to bio jedini način da se izbegne građanski rat u Srbiji. I evo danas 66g posle II svetskog rata, taj rat se i dalje vodi u Srbiji. Sve ono od 1991-99.g bio je samo tragičan nastavak II svetkog rata koji bi veči deo Srbije da izmeni, ali usledio je kraj fašističke politike i Kumanovski sporazum- GUBITAK KOSOVA i kraj svih iluzija da Srbija može ratovati sa nekim sa strane. Ali dežurni branitelji ne miruju, braniće je od unutrašnjih neprijatelja, svih onih koji se ne slažu sa fašističkom ideologijom. I onako će uskoro biti samo 2 države u Evropi, E.U i Srbija. A Srbija je dobra onoliko koliko i ljudi koji je čine. A vi ste patriJote toliko dobre da formirate Nacionalni stroj i veličate Hitlera, a on jadan namenio istu sudbinu Srbima, Jevrejima i Ciganima. A sada razne ćelave glave ili glave u kapuljačama, u čizmama ili patikama divljaju Srbijom i premlaćuju i ubijaju strance, rome, pedere, komuniste... Dve decenije Srbijom odzvanja "Ubi zakolji da ------ ne postoji". A umesto crtica patriJote ubace reč koja im u tom trenutku odgovara. A šta mislite patriJote, kako bi bilo da zaštitite Srbiju od najveće opasnosti ikad? A to ste VI SAMI! Jer sa VAMA Srbija će nestati mnogo pre nego što ja doživim Jovine godine. U njegovoj Jugoslaviji su živeli svi Srbi u jednoj državi, a sada... Gde su u Kninu, Vukovaru, Sarajevu, Bihaću, Prištini, Prizrenu... E moje patriJote... Koliko stvarno vredite kao ljudi kad vam je patriJotizam jedino merilo vrednosti? Jedino vas tamo u grupi prihvataju kao jedinku koja nešto znači,. Ali šta je tu je, sa kim si takav si! A meni drago što nisam sa vama. Srbija je na žalost zarobljenik svoje tužne prošlosti i svoje istorije, a onaj ko je ne nauči doživi da mu se istorija ponovi! Toliko mržnje prema komunistima u Srbiji a toliko ljubavi prema Putinu i Medvedevu, zar vam niko nije rekao da su za njih Ždanov i Tolbuhin i dalje narodni heroji?

cika moki

pre 12 godina

On je maltretirao ljude zato sto misle. Prevaspitavao, okretao porodice protiv njih. Sudio, a, kako sam kaze, nema pojma o pravu. Sad njemu sude takvi. Ja mislim da je i ovo zlocin, ali sta on misli? Gde ti je obraz, Jovo?

Konacno, zasto se ovome ne sudi? Nasi sudovi misle da je Goli Otok OK?

Ivan M

pre 12 godina

Ovo dobijemo kada istoriju kroje demagozi. Prvo su komunisti trovali nase mozgove svojim lazima i proglasavanjem svih koji nisu bili sa njima "izdajicama", a zatim imamo danasnju reakciju gde su osvedoceni kolaboratori tipa Knez Pavle i Nedic u ocima nekih ratni heroji. Nigde nema mere i objektivnosti, sve se svodi na ekstremne stavove i pljuvanje drugog, a bez ikakvog pogleda na njihove zasluge.

Sava

pre 12 godina

Srbi su kao nacija totalno izgubili kompas, tako imamo cetnike koji napadaju Jovu za Goli otok u kojem su ogromnom vecinom zavrsili Staljinisti, a brane npr. Rankovica koji je stvorio Goli Otok, i tamo bio bog i batina.
Meni se cini da je stvarni problem to sto je Jovo Crnogorac, sto znaci da su napadi na njega nacisticki.

stidite se svoje nesvesti

pre 12 godina

Da da pametnjakovici.Jovo Kapicic vam je kriv za sve neuspehe u zivotu.On vam je kriv za lopovske privatizacije,burazerske kombinacije.On vam je kriv sto ste bili glupi pa se poveli za pokojnim slobom.Izgubismo sve ratove,izgubismo teritorije,imasmo najvecu inflaciju na svetu.Da znam,kriv je Kapicic.Bombardovali nas,izolovali.I dan danas nam usi zavrcu.Ma kriv je Kapicic.Ali sad kad ode pa jos kad vam rehabilituju fasitickom saradnika drazu mihajlovica ima bre da cvetaju ruze u Srbiji.

Samo da vas podsetim da je u vreme Kapicica i ona drzava bila priznata i respektovana od najvecih sila.A gde smo danas?
Stopa kriminala je bila znatno manja.A gde smo danas?
Medju ljudima je vladalo vece postovanje i jednakost.A gde smo danas?

Nemate vi pojma sa zivotom.Najlakse je upiratiu prstom u nekog ko je za sve kriv.Nikad nismo sami krivi jel' da?

p.s. Sta ocekujete od sebe i drzave u buducnosti?Pa mi svakih 10-20 godina menjamo pravce i heroje.Kapicic nije heroj ali zato karadzic i mladic jesu,zar ne?Legija isto tako?
Pa kakvi smo i ne treba da nam bude bolje.A i ne moze...

Gjeto Muji 11

pre 12 godina

Eh, Jovo, Jovo! Onogo sto covek voli najvise(kao ti, naprimer sto si ga voleo Beograd, Srbiju, srpski narod, bivsu Yu...) jednog dana neces vise voleti, naprotiv mozda ces da toga mrzis, jer imas da svatish da ono sto si ti ga voleo od srce nikad tebe nije voleo...! To je istina zivota, gorka istina...!
Ali, ipak, u tvoje duboko straosti nesto si svatio, da najbolja zemlja na svjetu je tvoja sela, ili grad gdje si rodjen, najbolja domovina u svjetu je tvoja Crna Gora, ia ako je krsovita, ali je ljepa sa ljepim planinama, najbolji narod na svjetu je taj crnogorac, mozda siromasan, ali jak i koji zna da se bori za svoj zivot, a kao tvoji komsije, tvoji rodjaka, neces naci nigdje u svijetu...., cak ni u Beogradu, gdje si ziveoi preko 72 godine! U Beogradu si ziveoi 72 godine, voleo si ga, ali ipak begradjani najzad na neki nacin su tebe rekli da ti si samo crnogorac, nijesi bio i neces nikad biti beogradjanin, nikad tebe nijesu smatrali kao begradjanina i ka srbina, nego kao crnogorac, gradjanin drugog reda!
Gorka istina za Jovo, ali ne samo za Jovo! To svakomome se desava!
Ja necu da ulazim na to kakav je bio Jovo u proslosti, kao veliki funksioner bivse Yu, kao udbash ili kao ambasador, bio je dobar ili ne za Srbiju i srpskog naroda, ili o ostalim Yu narodima! On je rekao da Rankovic je bio njegov najbolji prijatelj, albanci znaju najvise, ali i madjari, bosanci..., znaju kakav je bio u vrijeme Rankovica!

herojska kukavica

pre 12 godina

"Heroj" koji kukavicki bezi.
Bilo bi krajnje vreme da se ovakvima koji rade protiv Srbije Srbija oduzi vec jednom tako sto ce im oduzeti astronomsku drzavnu penziju.
On je crnogorski nacionalista, bio i uvek ce biti nek mu drzava Crna Gora placa penziju.
Srbija ne treba da placa penziju crnogorskim ili bilo cijim drugim nacionalistima, koji vredjaju drzavu koja ih izdrzava. Ne treba Srbija da izdrzava one koji su joj krojili ove granice, otimali joj teritoriju i kaznjavili je i izmislili joj ove i ovakve pokrajine koje nam prave probleme i sputavaju nas u ulasku u EU i u normalnom i ravnomernom razvoju.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Gospodin Kapidzic se u drugom svetskom ratu borio protiv fasista i njihovih ustasko-cetnickih sluga.Posle rata 1948 se borio protiv ruske najezde na Jugoslaviju.Pametnom dosta!

Beogradjanin

pre 12 godina

Za sve one koji brane Udbasa Jovu Kapicica neka ukucaju na Google samo Joshua Ambroz Mayer Tito.
Tamo mozete sve da procitate ko je bio drug Tito , koji mu je puni identitet, a ne lazni koji ste ucili da se zvao Josip Broz.
Kad procitate to tamo sto pise bice mnogo jasnije.
Cisto da ne zivite u ne znanju , tj laznom znaju koje ste ucili u laznim Udbaskim citankama za malu decu o Jozi i njegovim sankama.
I skapirajte jednom vise sta Udba radi 65 godina po Srbiji.
Vrlo je prosto.
Zalosno je samo da ce ovaj Udbas napustiti Srbiju bez procesuiranja , ali nije bio svetac cak ni u njegovoj rodnoj Crnoj Gori , i tamo su mu ruke krvave.
Vreme je za istinu u Srbiji o Udbaskim stravicnim zlocinima koji su radjeni.

Dragan

pre 12 godina

Zbog takvih kao sto je ovaj Titov egzekutor i kravavi osvetnik, Srbija je izgubila intelektualnu elitu i najvrednije mlade ljude onog vremena na sremskom frontu i na ostalim stratistima sirom Srbije. Drzak, bezobrazan, ogrezao u mrznji , starac i dalje deli lekcije iako je krvav do guse od zlocina koje je za Tita nad Srbima izvrsio. I umesto da dobije dozivotnu robiju za sva nedela , on ce jos da se iz Crne Gore smeje armiji svojih zrtava. Ni bog nece takvog da ga primi, pakao je za njega decija igraonica u kome bi se osecao kao u raju. Sramota!!!
(Deny, 3. januar 2012 15:20)

Daleko od toga da ovog nesretnika podržavam. Pogotovu posle ovih nastupa gde "pojašnjava" svoju ulogu... Neka ide, ako ima gde.
Ego je čudo... ali, ovaj komentar me zaboleo.
Možda je JK jedan od krivaca što nam elita ode.
On tada - a ko sada...?
Uvek nam je "neko" kriv, naravno: NEKO DRUGI!!!
Osim komentara da: BUDALU I VEZAN PAS UJEDE .... nemam drugi!

Logic

pre 12 godina

Niste vi, generale udbe Kapičiću "oslobađali" Beograd za ovaj srpski narod, niste se vi borili za taj narod. Borili ste se, kao odani vojnik, za Beli Dvor na Dedinju da bi vaš glavnokomandujući, kad se slegne prašina, mirno ušetao u Beograd koji je oslobađala Crvena Armija i uveo u tu otetu kuću svoju ljubavnicu, Davorjanku Paunović.Sećate se, bila vam je verenica dok nije srela Tita.

antifasista

pre 12 godina

U kategoriji vesti - REGION - imate jedan antifasisticki hvalospev u kome je predsednik Dodik kazao: da Srbi znaju ko su, šta su, i da mogu biti ponosni na svoj odbrambeno-oslobodilački rat od 1991. do 1995.
Links: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=02&nav_category=167&nav_id=570695

Gle, kako se fasisticke ideje mogu lepo pakovati u nacionalisticki celofan, i prodavati kao prava roba. Cika Jovo da je bio pravi mogao je oslaobadjati i u ovom oslobodilackom ratu. Komu je kriv.

zoran

pre 12 godina

Gospodine Jovo Kapicicu, nije lepo to sto se Vama desilo i to u tim godinama koje treba postovati. Mislim da je Vas udario potomak klasnog Vaseg tadasnjeg neprijatelja kojeg ste Vi likvidirali po kratkom postupku, to ste masovno radili po celoj srbiji. Ja razumem i te ljude koji su ogorceni da Vi i Vama slicni posle svega slobodno bez ikakve grize savesti i bez izvinjenja za sva ona nedela i zlocine koje ste pocinili, slobodno setate i prkosite potomcima pobijenih srba. Nije razlog sto ste hvatali Drazu ili sto ste zatvarali pretezno Vase komuniste informbirovce na goli otok, oni su u sustini bili Vasi. Pobili ste gospodine Kapicicu masu neduznog stanovnistva srbije, ni broj im se jos ne zna, to je sramota za drzavu srbiju. Mesto da se uzvinite za nedela, Vi rekoste da bi ste i ovoga likvidirali, samo da ste pistolj imali, znaci Vi ste ostali sebi dosledni "pucaj pa onda reci zasto" Neka Vam je srecan put i kamo srece da se nikada niste ni pojavili u srbiji.

Gradjanin ne-komunista

pre 12 godina

Moram reci strasni komentari iz Srbije. Mnogo gori zlocini i zlocinci iz 90tih nisau naisli na ovakve izlive netrpeljivosti i mrznje. Onaj rezim je omogucio miran zivot vecini ljudi a ovi rezimi donesli smrt i mizeriju vecini ljudi. ne kazem da je onaj rezim bio sjajan ali izivljavati se nad jednim predstavnikom tog rezima dok nam u vlasti sede predstavnici rezima koji je bio odgovoran za najgore zlocine u Evropi posle 2 sv rata - e to zaista ne razumem. Mi smo zaista jedan frustrirani narod bez kompasa i promasenog i uvrnutog sistema vrednosti.

Milan

pre 12 godina

"sve naj bolje jovo !
molim te,povedi i sve svoje zemljake iz Vojvodine!
ja snosim troskove transporta !!!!!
(sale novosadjanin, 3. januar 2012 15:26)"

Sale, posto verujem da si Srbin, imam pitanje: kada su tvoji dosli u Vojvodinu? Moji su dosli '47. Otac mi je rodjen ovde, ja sam rodjen ovde, dete mi je rodjeno u ovoj nasoj plodnoj ravnici, a ipak sam Crnogorac. Molio bih da se ne vrsi generalizacija Crnogoraca, u svakom narodu ima i ljudi i neljudi. Sto se Vojvodine tice, svi smo mi nekad dosli ovde (sem brace Rumuna), neko pre, neko posle... Neko pre 1300 godina (Madjari), neko pre 1500 godina (banatske Here), neko pre 65, ali svima nam je zajednicko da volimo ovu panonsku ravnicu.

Borislav

pre 12 godina

Treba da odeš druže Jovo,
jer si sve izdao: srpstvo, čojstvo, državu koja Ti daje penziju, Partiju koja Te stvorila, a sve tvrdeći da radiš za njih! Meni je ipak žao što si dobio batine, mada tebi nije žao svih koji su ubijani u ime onoga u šta si "verovao", pa izdao!

Lolo

pre 12 godina

Ovom zlikovcu, ubici i pljačkašu ne treba dopustiti izlazak iz zemlje već mu sudskim putem treba oduzeti pasoš i ograničiti kretanje, kao prvu meru suđenja za sve krvave zločine koje je počinio i za koje je odgovoran. Krajnje je vreme da se Srbija odredi spram komunizma i komunističkih zlodela, sa čime gle čuda zaostaje za civilizovanim svetom svetlosnim godinama. Ideologija koja je direktno pobila desetine miliona ljudi gde god su došli na vlast, i koja negira osnovna ljudska prava i slobode, samo se u Srbiji i dalje slavi a egzekutori nazivaju nekakvim herojima. Bruka i sramota! One koji pišu ode komunizmu na stranama B92 treba preko IP adrese identifikovati i zavesti u policijsku kartoteku kao pristalice jednog zločinačkog, anticivilizacijskog pokreta.

Realno

pre 12 godina

Idi slobodno, ko ti brani. Ali da ima neke pravde, ti bi odavno bio u nekom zatvoru, gde bi sluzio visedecenijsku kaznu za zlocine koje ste ti i Udbasi uradili ovom narodu.

rsfc

pre 12 godina

putuj igumane !!! da nije bilo komunizma ,ti i milioni kao ti, ne bi grada nikada videli a kamoli ziveli u luksuzu u kojem ste ziveli. putuj igumane

HOLLYWOOD

pre 12 godina

Zar nece u Hollywood kod unuka, poznat hollywoodski glumac, sa svetskom karijerom, koji ima vile po svetu.....od svoje vrhunske glume......

exYu

pre 12 godina

Wow, probudila se antifasisticka Srbija, trazi glavu "zlocinca" iz vremena o kome nista ne znaju dok im savremenici i rezimci zlocinacke drzave osnivatelja logora i masovnih zlocina jos suvereno vladaju ovim prostorima i nisu imali ni jednu istragu makar politicku u SRBIJI. Da nije Haga i EU bili bi heroji a za mnoge i jesu.

Petar

pre 12 godina

Neka sa njim podju i (preo)ostali okupatori i zlocinci iz Crne Gore, Bosne i Hrvatske, koji su od 1945. mucili gradjane Srbije u ime komunisticke ideologije.

mladen

pre 12 godina

Kad je De Gol dosao na vlast u Francuskoj, posle oslobodjenja likvidirana je kompletna peta kolona i njeni pomagaci na celu sa Petenom.
Jovo Kapicic je legenda i heroj. Dok je on i njemu slicni pravio red u drzavi, drzava je bila drzava svakome se znalo mesto.

kuzim pogresno?

pre 12 godina

Jedini ko podrzava kapicica su izgleda Hrvati na komentarima??? Hrvati nas da uce o antifasizmu i da nama drze lekcije ? Jasenovac? Oluja? Bljeska? Tomson u centur Zagreba?

Srdjan

pre 12 godina

Nek ide i da se ne vrati vise nikad, ali prvo da vrati sve sto je pokrao pa onda da odgovara za slocine, a i da povede svoje komunisticko udbaske zemljake sa sobom

kosmajac sale

pre 12 godina

E moj generale vi i vama slicni treba da ste na dozivotnoj robiji,koliko ste samo zla nacinili Srbiji.Posle 2 s.rata ste oduzimali stanove,ubijali a nikada odgovarali.Generale,generale pa zar imate obraza da zadrzite srpsku penziju,stanove,lece vas srpski lekari a vi ih pljujete.Najsmesnije je barem meni sto v delite neke lekcije morala,postenja ha ha pa to nema nigde samo u Srbiji,zalosno.

lokalno globalno

pre 12 godina

@bezimena
Nije sporan antifasizam, sporni su zlocini nad neduznim ljudima pocinjeni u ime antifasizma. Kada bi svoje stavove o Kosovu i drzavi uopste, koje redovno postavljas na ovom sajtu, transponovala u vreme kada je Kapicic bio vlast, Goli otok bi bio premija ako bi uopste i stigla do njega. Tada se glava gubila zbog banalnog vica, a kamoli zbog politickog stava.

Da nije tuzno bilo bi smesno ...

pre 12 godina

Putuj igumane i ne misli na manastir ...daleko ti lepa kuca ..vazda i bila ...idi i ne okreci se sine ...samo jesi li razmisljao da mozda posetis Goli otok ...ne znam samo pitam ...eh kad bi jos neki tvoji zemljaci ucinili isto onda i ne bi morali da udjemo u EU ..ja zadovoljan !

Lalo NS

pre 12 godina

Ljudi, ovo i nije tako loše. Zločinci iz novijih ratova su isporučeni Hagu, direktnim izvršiocima zločina se sudi u Srbiji, a preživeli (nekažnjeni) zločinci iz drugog svetskog rata samoinicijativno napuštaju Srbiju.

haha

pre 12 godina

Svima vama što vam smetaju UDBA, general Jovičić želim da vam Njemci dođu ponovo.
(željko, 3. januar 2012 15:13)

pobio je taj srba za zivota vise no ijedan njemac. tako da nisi nam nista lose pozeleo :)

gordan

pre 12 godina

kakva steta, ne znam kako ce srbija bez njega! i blago crnoj gori, kako ce sada biti jos snaznija za jednog zlocinca koji bi trebalo da trune u zatvoru godinama.

Рајко од Расине

pre 12 godina

Где баш то да нас стрефи мили брате... како даље без таквог јунака и војводе, кукала нам мајка а нарочито некима!!!

Roby

pre 12 godina

Kapičić je namirisao da mu preti neka tužba za ratne i poratne zločine, poput one koju su primile neke njegove slovenačke kolege. Nije on naivan uopšte. Ali je tragedija našeg društva i njegovih sudskih institucija to što svi ti zločinci (i stare i novije generacije, Mladić i Karadzic, ali i Kapičić i ostali Kapičići) nisu procesuirani.Ovako, ispalo je da nacionalisti žale za svojim "nevinim" zločincima (Mladić...) a komunisti za svojim "herojima" (Kapičić i društvo). Dok se zločin ne žigoše kao zločin i ne sankcioniše - bez obzira sa koje strane dolazio - mi kao društvo nećemo imati budućnosti...

Bojan

pre 12 godina

Još malo pa će Srbiju napustiti i ono malo preostalih što ne veličaju nacističke saradnike i fašističke marionete, kao što su nedić i propali general Draža.

A da su Kapićić i ostali krivi - ma jesu, i to zato što nam nisu priuštili tu "sreću" da nas tlčae Hitler i Staljin. Ovako, živelo se ko bubreg u loju, pa sve pobesnelo i pozaboravljalo ko je ko i šta je šta.

европски србин

pre 12 godina

Оде будала ... Уплашио се потернице коју ће по европском систему вредности закуцати и на његова врата због злочина комунистичких.

Svetislav

pre 12 godina

Po nekim komentarima sadašnja vlast je "dražićevaca",a ja mislim da je komunistička,dakle ista kao i ona Kapidžićeva.Naš predsednik je u skoroj prošlosti,dvaput u kratkom vremenskom intervalu izjavio da "mi moramo još više levo".Uzgred,zbog čega su rušili Miloševića kad je on već bio "levi",a nakon toga sledi moje pitanje predsedniku kako je napravio razliku u zlodelima nad Srpskim Narodom,između Mađara,sličnih godina kao i Kapidžić,koji je zločine napravio u N. Sadu i na Dunavu,i koga je mađarski sud oslobodio,a naš predsednik protestvovao,i našeg dičnog generala,koji je zločine nad Srbima vršio i tokom rata i posle rata?U kontekstu istih dela,nije se oglasio po pitanju odgovornosti Kapidžića.

djordjevic

pre 12 godina

Jovo care, ajde da ti sredimo da ne ides u CG nego u Hrvatsku. Realno im je lepse more, a kupicemo ti i jedno specificno ostrvo. Ima na njemu i jedna veeelika gajba, napustena sad doduse, ali sredicemo ti jedan lep sobicak + cuvare da te niko ne maltretira. Imaces i kamenja da lupkas i cvrkas cisto da ti ne bude dosadno.

boban

pre 12 godina

Koliko je mladih,postenih,visoko obrazovanih Srba moralo da se iseli preko okeana da bi napravili mesta Jovi Kapicicu i njegovim zemljacima?!
Tragedija

sisoje

pre 12 godina

Imam nameru da se sklonim dolje u taj moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine.... Koliko li je ljudi na otoku izgovorilo da ne zele vise da dobijaju batine

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Upravnik golog otoka ili ne, LDP, zlocinac je jedna stvar ali prebiti coveka od 92 godine je sramno, ma koliko glupe izjave davao.

nikola srbija

pre 12 godina

po gospodine krvopijo srba srecan put trebao si i ranije da budes moralan i da ranije napustis ali ti si pametan covek kao Artukovic i on je u hrvatskoj umro tako i se i ti ste vracas se da bi umro u svojoj drzavi a i sada okrivljujes nekog kao da te napao a cudno nije 74 godine...ma vi ste pametni ljudi tudju ste zelju vratili u deseti vek... dozvolili su vam srbi da ih upropastite drzavu...ali mislim da treba da te stit za sve sto si cinio necovece...vreme je da se srbi opamete...ali tesko jer je takav njihov kod plemenitih ljudi i ljudi koji nisu pokvareni u dusi i zato svima kojima su pruzili ruku kada im bilo najdeze isti ti su ih upropastili... i tako dobro je pocela je srbija da se cisti od sljama kakav ste vi necovek..

Proslost

pre 12 godina

Jovo Kapicic je ostatak iz proslosti,bivsi general i komunista.Danas ima preko 90 godina i svaki fizicki napad na njega je sramotan.
Jovo je u svoje vreme radio svasta u skladu sa tadasnjom politikom zemlje Jugoslavije sa kojom se neki danas slazu,ali su mnogi protiv posto su osetili posledice na svojoj kozi.Slagao se ja sa tom politikom ili ne,cinjenica je da je bila neophodna u to doba i da je Goli otok , progon cetnika i ustasa,ubistvo Draze Mihajlovica jednostavno bilo potrebno zato sto su bili neprijatelji drzave Jugoslavije.
Draza je morao biti osudjen i ubijen,upravo da bi se izbeglo ono sto se danas desava ,a to je da od njega prave mucenika,heroja i sveca,sto on ,naravno nije bio.
Jovo je ucestvovao u svemu tome i zna puno toga,o cemu naravno ne prica,posto danas ima previse dusebriznika i onih koji su spremni da pljunu na sve zrtve koje su date da se napravi jedna sjajna zemlja koju smo sa radoscu rasturili uz cenu da postanemo supak Evrope i da stanemo sa napredovanje sledecih decenija.
Ovog coveka ne treba osudjivati,jer je on bio instrument tadasnje vlade i politike i radio je za dobrobit i ocuvanje mlade drzave.On je bio kao skalper u rukama hirurga.Ono sto mu zameram jeste to sto voli da se slika i daje intervjue i na taj nacin iritira glupake i neznalice koje ga nazivaju zlocincem,cak i napadaju na ulici iako ima preko 90 godina.Njegovu izjavu da bi napadaca ubio kao zeca ,treba shvatiti veoma ozbiljno,posto je ubijao i ranije,tako da mu to nije strano!
Bez obzira na sve ,Jovo je osoba koja je zasluzila sve pocasti koje ovo drustvo moze da mu pruzi zbog toga sto se borio za nasu zemlju,kao i mnogi drugi,kojima danas to zele da ospore.

MarkoBg

pre 12 godina

Hoces ti Jovo Kapicicu da pobegnes od treznjenja naroda dok si jos slobodan.
(dejan novi)

Znaci ovih zadnjih 20 godina se desilo "treznjnje naroda". Kako li tek izgleda pijanstvo ako je ovo bilo treznjnje.

esb

pre 12 godina

Kako ste danas hrabri, kada Narodni Heroj i borac protiv Hitlera i njegovih gibanicarskih bradatih koljaca ima 92 godine, u Srbiji na vlasti drazicevci, a u opoziciji ljoticevci. Gde ste bili svih ovih godina sa tim vasim junastvom?

Sve najbolje generale, u Crnoj Gori ce umeti da cene tvoje herojstvo, kao sto ga cene u celom svetu osim u ovoj bolesnoj, kukavickoj zemlji, gde su ti Rusiji do juce ovi isti ljubili ruke, a vidi ih danas kako su silni. Zelim ti mirnu starost, a ovi novokomponovani antikomunisti su sami sebi najgora kazna.

millisav

pre 12 godina

Budi čovek, odrekni se i penzije, stana, nekretnina, srpskih lekara (nek te zaleče crnogorski stručnjaci). Odrekni se svih koje si pobio i koji su mučeni te svirepo ubijani po kazmatima i Golom otoku, odrekni se svih streljanih u Beogradu posle vašeg ''oslobađanja'' kad ste pobili intelektualnu i liberalnu elitu pa ste vi sad jedini liberali u Beogradu, sa krša doduše ali ko danas gleda na urbano...Idi u nezavisnu Crnu Goru, mada trebao si odavno da odeš... Da si imao pištolj, reče, ubio bi ga ko zeca: ne bi ti bilo prvi put da ubijaš po Beogradu...

Stane

pre 12 godina

Zalosno je da ovaj covek odlazi a da nije odgovarao za pocinjene zlocine za vreme i nakon drugog svetskog rata. Sa 27 godina general i jedan od glavnih ljudi UDB-e dovoljno govori o njegovom "herojskom" ratnom angazmanu u sluzbi komunisticke vojske. Ono sto bi bilo posteno da se uradi, je to, da mu se oduzmu privilegije koje uziva sve ovo vreme (npr. boracka penzija), a koje su stecene prolivanjem krvi politickih neistomisljenika, pa gde ce onda da zivi, Crna Gora, Rusija, New York ili Dubai njegov je licni izbor. Ta penzija bi dobrodosla socijalno ugrozenima u Srbiji.

montenegrina

pre 12 godina

Svaku srecu i zdravlje Vam zelimo,moja familija i ja,a ovi sto laju neka ih,vazda se dizala prasina znate vec za kim!!!!Dobro dosli doma veliki covjece!!!!

Mr Djurdje Zivkovic

pre 12 godina

Napad na ovu starinu je nerazuman i sraman cin, bez obzira na sve klasne,politicke,idejne i nacionalne razlike izmedju napadnutog heroja i vecine u Srbiji. Mislim da covek postupa ispravno sto ide, najzad, u svoju zemlju, u skladu sa svojim interesima. Zbog svojih interesa je i proveo u inostranstvu, u Srbiji, 74 godine - zbog mojih interesa sigurno nije bio tu tako dugo. Ja licno vise cenim sta je njegov sin ucinio za Jugoslaviju i Srbiju nego otac - heroj. Ali ostro osudjujem fizicki napad motivisan kvazipolitickim razlozima.

Aco

pre 12 godina

Neznam da li ce se odreci i penzije ili ce nju zadrzati . Inace je ovaj lik jako opasan , gledao sam ga na jednoj emisiji na b92 . On je dizao ustanak i slao ljude na mitraljeze , na stotine ih je poginulo a on ostao ziv. Mislim konkretno na jedan gradu u Crnoj Gori. Posle rata je bio strah i trepet , zbog njegovih naredbi mnogi su ostavili kosti. I sad nakon 70 godina uopste se i ne kaje , jer ih je navodno trebao pobiti jos . Strasno koji lik .

Ocistimo Srbiju

pre 12 godina

Nazalost odliv mozgova iz Srbije se nastavlja i u ovoj godini.Nesreca je u tome sto ovaj visokoobrazovani strucnjak i dalje moze da uziva crvenu,dvosvedocnu penziju,stecenu monstruoznom biografijom.Da su ovakvi mnogo ranije napustili Srbiju,u njoj bi se zivelo neuporedivo bolje.Sada ce Crna Gora biti u problemu.Nece vise biti ekoloska drzava.

Морава и брда

pre 12 godina

Нека те лече твоји црногорски љекари, пошто хвалиш свијетлу Црњу Гору, на сва звона!

Толико си последњих година срамно говорио о Србији, требао си раније да одеш, а не да користиш привилегије у Србији, нека те плаћа Црна Гора,нека ти она да генералску пензију!
Иди...

bez ideje

pre 12 godina

I ja gospodine glasam godinama za LDP ali ne radim za UDBU,OZNU i druge zlocinacke organizacije stare nam i ove nove drzave,i nikoga ne lovim pa me niko i ne bije.Svaka Vam sreca u buducem zivotu,ziveli!

Martin

pre 12 godina

@Predrag.Čitam i ne verujem koliko ne znamo svoju istoriju i koliko su nam komunisti isprali mozak.Za ovog udbaša zatvor je blaga kazna šta je uradio Srbima.Sada je "demokrata"!?Neka ide u Montenegro,ni tamo neće bolje proći!

Aleksa

pre 12 godina

Povedi i Danicu i Vuka Draskovica sa sobom, dosta nas je lagao pricama o Drazi i Ravnoj Gori, a sada je najbolji drug sa Drazinim ubicama iz LDP-a.

SimaV

pre 12 godina

Nagon ka ubijanju kod ovakvih ljudi postao je njihova navika, stecena kroz zivot. Boze, koliko li ih jos hoda ulicama nasih gradova? Oni su zatrovali ovaj narod. Zasto se onda cude, kada ih tuku oni koje su stvorili? Od svojih zrtava nece moci da pobegnu, ni kada su sami.

Srbin

pre 12 godina

Nisi ni trebao da dolaziš u Srbiju.Da je sreće da tvoja zlikovačka noga nikada nije ni kročila u ovu jadnu zemlju. Da nije bilo tebe i tebi sličnih nama bi bilo bolje. Zato nemoj da čekaš da te leče srpski lekari nego odmah idi u svoj krš i povedi i svoje dželate sa sobom.

Deny

pre 12 godina

Zbog takvih kao sto je ovaj Titov egzekutor i kravavi osvetnik, Srbija je izgubila intelektualnu elitu i najvrednije mlade ljude onog vremena na sremskom frontu i na ostalim stratistima sirom Srbije. Drzak, bezobrazan, ogrezao u mrznji , starac i dalje deli lekcije iako je krvav do guse od zlocina koje je za Tita nad Srbima izvrsio. I umesto da dobije dozivotnu robiju za sva nedela , on ce jos da se iz Crne Gore smeje armiji svojih zrtava. Ni bog nece takvog da ga primi, pakao je za njega decija igraonica u kome bi se osecao kao u raju. Sramota!!!

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Надам се, да ће се овај наљућени људина, ради увреде части одрећи генералске пензије (која је око 4-струка од просјечне плате) из српског фонда.
Ако овакви типови, тако дуго живе и умиру природном смрћу-онда бога нема.

Starac

pre 12 godina

Ako bi napisao prvo sto mi je palo na pamet kao komentar na ovakav clanak, sigurno ne biste objavili...
Reci cu samo ovo: Jednom necovek, uvek necovek.
Ne zna se sta je odvratnije u liku i delu ove moralne gromade, maladost ili starost, ono sto je uradio ili ono sto nije voleo bi da jeste.
Cast postenim gradjanima Crne Gore, ali Milova drzava je pravo mesto za ovakve. Nece biti prvi takav koji se tamo skrasio.

bezimena

pre 12 godina

Ovaj gospodin odlazi,a nije odgovarao kao istaknuti UDB-as za zlocine protiv civilnog stanovnistva.Posle oslobodjenja Beograda i Srbije veliki broj civila je ubijen kao "narodni neprijatelj" bez sudjenja ,samo na osnovu rekla kazala...ili zato sto su radili svoj posao za vreme okupacije,a to je bila "saradnja sa neprijateljem"....glumci,muzicari,pevaci,konobari.
(Igro, 3. januar 2012 14:42)

Niste svedok toga što nabrajate i upravo na osnovu REKLA - KAZALA krajnje neodgovorno i paušalno stavljate na nečiju dušu "zločine" za koje ste čuli na isti način (rekla - kazala).

Blagu predstavu o borbi protiv fašizma nemate!

Stidim se Beograda koji je pogazio svoj antifašizam!

Magdalena

pre 12 godina

Zaista o Golom otoku malo znam, ali se sećam nekih dokumentaraca o neverovatnim statistikama, koliko je bas Crnogoraca bilo preusmereno tamo. Nema opravdanja da se neko ni u kojim godinama brutalno pretuce na ulici, a kamoli u 90tim, samo ne smem ni da pomislim sta ce biti ako se neko u Crnoj Gori seti rodjene i nerodjene dece logorasa. Nadam duboko da ce pamcenje ostati samo pamcenje. Takodje cestitam na lakoci pera autoru clanka koji borbu za libelarizam i antinacionalizam ilustruje biografijom sa pozicijama u Udbi i Golom otoku.

leksa

pre 12 godina

Jovo Kapičić je za Radio Slobodna Evropa rekao da odlazi iz Srbije jer ovde više nema šta da traži.

Koje ludilo,radio sa imenom Slobodna Evropa i upravnik Golog Otoka...
Liberali i jedan od vodecih ljudi OZNE.
SPO i krvnik njihovog vodje..
Toma Nikolic i Brisel..
Sta je sledece?
Ćoki & Zoki?

Ej zivote lutalico...

Predrag

pre 12 godina

Ne zasluzuje Tebe Srbija generale. Za Srbiju su Ljotici, Draze, Nedici, Seselji, Kardzici, Mladici i ostali nacisticki olos.

Neka je sa srecom u slobodnoj Crnoj Gori i da pozivis jos mnoga leta.

Petar Petrovic

pre 12 godina

Svakako je neprihvatljivo to sto mu se desilo. Ali,problem sa Jovom Kapicicem je sto se i on u zivotu oslanjao na silu i svaki drustveni problem resavao ubijajuci ljude kao zeceve.

Milentije Popovic

pre 12 godina

Ispravna odluka Jovo. Ko se hvali onim sto je u proslosti radio a pritom na povrsinu ispliva i prljav ves... pa to umesto pokajanja ispadne kao neki memoari...bogu mi i ja bi beza u goru crnu...

Zagrepčanin

pre 12 godina

Eto što se događa kad se rehabilitira četništvo i staljinizam. Nema teorije da se ustaštvo rehabilitira u Hrvatskoj ili da ustašama dižemo spomenike.

Miša

pre 12 godina

Ovo je sramota za Srbiju!
Gospodin Kapičić je komunista, narodni heroj, antifašista i dostojan je svakog poštovanja. Da nije bilo takvih nebismo živeli 50 god u najlepšoj zemlji na svetu.

nbp

pre 12 godina

Ružno je šta mu se desilo i pokazuje na kom nivou je pravna država u Srbiji. Ali Kapičić vešto manipuliše. On je sve doveo u vezu. Ako ćemo njegovom analogijom "potlačene Crne Gore" koju on 74 godine brani u Beogradu, onda neka lepo ispriča šta su on, Peko i ekipa činjeli 1945, kada su na ulicu isterali srpsku aristokratiju (u CG toga nije bilo do 1990), i zaposeli njihove kuće i preduzeća. Od tad je i ona "sa Cetinje na Dedinje". Crnogorski komunisti su satrli srpsku mladež, uništili duh predratnog Beograda, a to je za Jova valjda osveta sa Božićni ustanak, koji je, prema novopovjesničarima cetinjskim, najveći ustanak u poslednjih 2000 godine čovečanstva. Kapičićevo čojstvo i držanje su simpatični, ali on je i dalje ono što je bio - jedan prost čovek koji nema problem da oduzme drugom život. Uostalom, u samoj CG, gde je satirao cele porodice "klasnih neprijatelja" kasnih 1940-ih, ga neće baš svi dočekati s oduševljenjem.

Zlatko

pre 12 godina

Više od pola komentara upereno je protiv Kapičića zbog ubojstva Draže, a ne zbog zločina koji su počinjeni nad dijelom naroda iz svih djelova Jugoslavije. Toliko o antifašističkoj Srbiji. Uostalom, da je Draža živ, još bi i dobivao penziju. Još jedan plus za antifa Srbiju. Možda postoje i kakvi bonusi za Dražine "antifašiste" za ubijene civile u istočnoj Bosni, Hercegovini, Dalmaciji, Lici,...

Brat Bugarin

pre 12 godina

Velika sramota za celu Srbiju i sve njene gradjane, priznali oni to ili ne. Treba pronaci onog sto ga je tukao i najteze kazniti (koliko je maksimum za ovu kaznu) za napad na ovog skoro stogodisnjaka.

zekan

pre 12 godina

Dobra vest ! U pravu si Jovo, ovde te ne zele ,i nikada te nisu zeleli,samo ti je malo dugo trebalo da to shvatis . E , a mogao bi i da se odreknes srpske penzije ,onako iz protesta, ako si karakter ? Hit the road Jovo ...

Nesa

pre 12 godina

Bravo. Nikome nece biti zao sto napustate Srbiju, jer moguce je da Vas pozovu na odgovornost, posto genocid nikada ne zastareva. Goli Otok je genocid nad Srbima po mome misljenju. Ne odobravam nikakvo fizicko maltretiranje, posebno ne ono sto se Vama dogodilo u mom Beogradu.
Ali dobro. Mi Srbi smo najvise krivi jer smo dozvolili da takvi kao Vi i Tito uopste budete bitni za nas.
Tito je ratovao protiv Kraljevine Srbije 1914, a Vi ste uvek bili protiv Srba ali ste svi zato maznuli najbolje kuce i stanove i
beneficije po Beogradu a propagirali jednakost i bratstvo i jedinstvo. Licemerstvo.
Zelim Vam da provedete starost u miru, samo znajte da Vam Srbi nikada nece zaboraviti sta ste uradili protiv njih.

dax

pre 12 godina

A mio ti je život. Nisi mnogo mario kroz svoju karijeru o tuđim ljudskim životima. Sudio bih ti ja i ako imaš toliko godina, jer ih imaš i previše!

Republikanac

pre 12 godina

Eh, da je srece da tvoj primer slede i svi ostali vrli djetici kojima su puna usta pogrdnosti spram Srbije, a puni dzepovi od privilegija koje u istoj uzivaju.

Ne okreci se...

Igro

pre 12 godina

Ovaj gospodin odlazi,a nije odgovarao kao istaknuti UDB-as za zlocine protiv civilnog stanovnistva.Posle oslobodjenja Beograda i Srbije veliki broj civila je ubijen kao "narodni neprijatelj" bez sudjenja ,samo na osnovu rekla kazala...ili zato sto su radili svoj posao za vreme okupacije,a to je bila "saradnja sa neprijateljem"....glumci,muzicari,pevaci,konobari.

CityWatch

pre 12 godina

Za nas bi najbolje bilo da nikada nije ni dolazio. Medjutim, potavlja se pitanje njegove odgovornosti u pocinjenim ratnim zlocinima za vreme i neposredno posle drugog svetskog rata.

Aleksandar

pre 12 godina

Ubice bez milosti i kajanja,krvnici i zlocinci,kao sto si ti,zaista nemaju sta da traze u Beogradu!!!Sretan ti put,tamo gde ti je i mesto sa ljubiteljima Sekule Drljebica i slicnih!
Nadam se da cete napokon da objavite i moj komentar.

mile

pre 12 godina

Ti si odavde trebao biti isteran i osudjen za sva zla sto si cinio kada si ubijao i mucio postene i pametne ljude na golom otoku samo zato sto nisu bili komunisti.

Otišo je svak ko valja, neki vani a neki ka nebu

pre 12 godina

Šta će nama heroji antifašističke borbe kada imamo heroje devedesetih. Saće Ceca da se oslobodi, vratiće se Mira i Marko, možda Tadić da pomiluje Šarića, Šeki će da se vrati iz Haga. Uskoro staro društvo ponovo na okupu.

Republikanac

pre 12 godina

Eh, da je srece da tvoj primer slede i svi ostali vrli djetici kojima su puna usta pogrdnosti spram Srbije, a puni dzepovi od privilegija koje u istoj uzivaju.

Ne okreci se...

leksa

pre 12 godina

Jovo Kapičić je za Radio Slobodna Evropa rekao da odlazi iz Srbije jer ovde više nema šta da traži.

Koje ludilo,radio sa imenom Slobodna Evropa i upravnik Golog Otoka...
Liberali i jedan od vodecih ljudi OZNE.
SPO i krvnik njihovog vodje..
Toma Nikolic i Brisel..
Sta je sledece?
Ćoki & Zoki?

Ej zivote lutalico...

Igro

pre 12 godina

Ovaj gospodin odlazi,a nije odgovarao kao istaknuti UDB-as za zlocine protiv civilnog stanovnistva.Posle oslobodjenja Beograda i Srbije veliki broj civila je ubijen kao "narodni neprijatelj" bez sudjenja ,samo na osnovu rekla kazala...ili zato sto su radili svoj posao za vreme okupacije,a to je bila "saradnja sa neprijateljem"....glumci,muzicari,pevaci,konobari.

CityWatch

pre 12 godina

Za nas bi najbolje bilo da nikada nije ni dolazio. Medjutim, potavlja se pitanje njegove odgovornosti u pocinjenim ratnim zlocinima za vreme i neposredno posle drugog svetskog rata.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Надам се, да ће се овај наљућени људина, ради увреде части одрећи генералске пензије (која је око 4-струка од просјечне плате) из српског фонда.
Ако овакви типови, тако дуго живе и умиру природном смрћу-онда бога нема.

dax

pre 12 godina

A mio ti je život. Nisi mnogo mario kroz svoju karijeru o tuđim ljudskim životima. Sudio bih ti ja i ako imaš toliko godina, jer ih imaš i previše!

mile

pre 12 godina

Ti si odavde trebao biti isteran i osudjen za sva zla sto si cinio kada si ubijao i mucio postene i pametne ljude na golom otoku samo zato sto nisu bili komunisti.

Deny

pre 12 godina

Zbog takvih kao sto je ovaj Titov egzekutor i kravavi osvetnik, Srbija je izgubila intelektualnu elitu i najvrednije mlade ljude onog vremena na sremskom frontu i na ostalim stratistima sirom Srbije. Drzak, bezobrazan, ogrezao u mrznji , starac i dalje deli lekcije iako je krvav do guse od zlocina koje je za Tita nad Srbima izvrsio. I umesto da dobije dozivotnu robiju za sva nedela , on ce jos da se iz Crne Gore smeje armiji svojih zrtava. Ni bog nece takvog da ga primi, pakao je za njega decija igraonica u kome bi se osecao kao u raju. Sramota!!!

millisav

pre 12 godina

Budi čovek, odrekni se i penzije, stana, nekretnina, srpskih lekara (nek te zaleče crnogorski stručnjaci). Odrekni se svih koje si pobio i koji su mučeni te svirepo ubijani po kazmatima i Golom otoku, odrekni se svih streljanih u Beogradu posle vašeg ''oslobađanja'' kad ste pobili intelektualnu i liberalnu elitu pa ste vi sad jedini liberali u Beogradu, sa krša doduše ali ko danas gleda na urbano...Idi u nezavisnu Crnu Goru, mada trebao si odavno da odeš... Da si imao pištolj, reče, ubio bi ga ko zeca: ne bi ti bilo prvi put da ubijaš po Beogradu...

Aleksandar

pre 12 godina

Ubice bez milosti i kajanja,krvnici i zlocinci,kao sto si ti,zaista nemaju sta da traze u Beogradu!!!Sretan ti put,tamo gde ti je i mesto sa ljubiteljima Sekule Drljebica i slicnih!
Nadam se da cete napokon da objavite i moj komentar.

markoni

pre 12 godina

Udbas oslobadjao Srbiju i Beograd?
Pa sto nisi sa svojim brdjanima oslobadjao Zagreb, Ljubljanu, nego ste se sjatili svi u Srbiju da nam ubijate dedove i oceve?
Nego ste "nas oslobodili" , pobili desetine hiljada ljudi i opljackali Srbiju.
Zivite u otetoj imovini, deca i unuci vam kupuju celu Srbiju sa sve otetim Srpskim parama.
Mislite da narod ne zna ko su Udbasi?
Mislite da narod ne zna sta Udbasi rade po Srbiji?
Mislite da necete morati da polozite racune?
Super je ako tako mislite, blago vama.
Idi nazad u Crnu Goru odakle si na silu dosao u Srbiju, samo i tamo si ruke okrvavio debelo Udbasu, znas to dobro.

Aco

pre 12 godina

Neznam da li ce se odreci i penzije ili ce nju zadrzati . Inace je ovaj lik jako opasan , gledao sam ga na jednoj emisiji na b92 . On je dizao ustanak i slao ljude na mitraljeze , na stotine ih je poginulo a on ostao ziv. Mislim konkretno na jedan gradu u Crnoj Gori. Posle rata je bio strah i trepet , zbog njegovih naredbi mnogi su ostavili kosti. I sad nakon 70 godina uopste se i ne kaje , jer ih je navodno trebao pobiti jos . Strasno koji lik .

Aleksa

pre 12 godina

Povedi i Danicu i Vuka Draskovica sa sobom, dosta nas je lagao pricama o Drazi i Ravnoj Gori, a sada je najbolji drug sa Drazinim ubicama iz LDP-a.

THE TRUTH

pre 12 godina

S' tom razlikom sto su i Draza i Rankovic bili Srbi i o njima treba Srbija da sudi i da ocenjuje da li su radili za ili protiv svoga naroda.
Kapicic je Crnogorac koji se usudio u sred Srbije da propagira razbijanje jedne zajednice, a da nas je pre toga navukao u jednu drzavu. Bez obzira koliko on dugo ziveo u Beogradu, takvima se zbog krsenja zakona i ugleda drzave i na zapadu oduzima drzavljanstvo. Posledice Kapicicevog decenijskog rada protiv drzave Srbije danas su najvidljivije. Nama su takvi udbasi sputali Srbiju rovareci u njoj. U 2. Svetskom Ratu su Srbi bili ti koji su prineti kao zrtve da bi sada svi oko nje bolje ziveli. Smetali su im Draze koji nisu zeleli da ulaze u direktan sukob sa Hitlerom. A mozda smo i mogli da spasemo 100 Srba za jednog Nemca. Onda mi neko dodje i prodaje finocu jer im smeta sto Srbi na kraju zele svoju drzavu bez ubacenih elemenata i uzurpatora. Izvinite me sto sam ziv i sto sam Srbin. U Srbiju je sveko dobro dosao ko nije tu da radi protiv nje. Ko radi protiv Srbije, a posebno u starijim godinama se ne sme tuci, ali isprasiti iz zemlje to svakako.

Stane

pre 12 godina

Zalosno je da ovaj covek odlazi a da nije odgovarao za pocinjene zlocine za vreme i nakon drugog svetskog rata. Sa 27 godina general i jedan od glavnih ljudi UDB-e dovoljno govori o njegovom "herojskom" ratnom angazmanu u sluzbi komunisticke vojske. Ono sto bi bilo posteno da se uradi, je to, da mu se oduzmu privilegije koje uziva sve ovo vreme (npr. boracka penzija), a koje su stecene prolivanjem krvi politickih neistomisljenika, pa gde ce onda da zivi, Crna Gora, Rusija, New York ili Dubai njegov je licni izbor. Ta penzija bi dobrodosla socijalno ugrozenima u Srbiji.

zekan

pre 12 godina

Dobra vest ! U pravu si Jovo, ovde te ne zele ,i nikada te nisu zeleli,samo ti je malo dugo trebalo da to shvatis . E , a mogao bi i da se odreknes srpske penzije ,onako iz protesta, ako si karakter ? Hit the road Jovo ...

Starac

pre 12 godina

Ako bi napisao prvo sto mi je palo na pamet kao komentar na ovakav clanak, sigurno ne biste objavili...
Reci cu samo ovo: Jednom necovek, uvek necovek.
Ne zna se sta je odvratnije u liku i delu ove moralne gromade, maladost ili starost, ono sto je uradio ili ono sto nije voleo bi da jeste.
Cast postenim gradjanima Crne Gore, ali Milova drzava je pravo mesto za ovakve. Nece biti prvi takav koji se tamo skrasio.

Ocistimo Srbiju

pre 12 godina

Nazalost odliv mozgova iz Srbije se nastavlja i u ovoj godini.Nesreca je u tome sto ovaj visokoobrazovani strucnjak i dalje moze da uziva crvenu,dvosvedocnu penziju,stecenu monstruoznom biografijom.Da su ovakvi mnogo ranije napustili Srbiju,u njoj bi se zivelo neuporedivo bolje.Sada ce Crna Gora biti u problemu.Nece vise biti ekoloska drzava.

DZ

pre 12 godina

i LDP zove ovakvog čoveka na svoj glavni odbor....
možeš biti zločinac ali ako misliš da je srpski nacionalizam kriv za sve dobrodošao si.
E moj Čedo...

Морава и брда

pre 12 godina

Нека те лече твоји црногорски љекари, пошто хвалиш свијетлу Црњу Гору, на сва звона!

Толико си последњих година срамно говорио о Србији, требао си раније да одеш, а не да користиш привилегије у Србији, нека те плаћа Црна Гора,нека ти она да генералску пензију!
Иди...

nbp

pre 12 godina

Ružno je šta mu se desilo i pokazuje na kom nivou je pravna država u Srbiji. Ali Kapičić vešto manipuliše. On je sve doveo u vezu. Ako ćemo njegovom analogijom "potlačene Crne Gore" koju on 74 godine brani u Beogradu, onda neka lepo ispriča šta su on, Peko i ekipa činjeli 1945, kada su na ulicu isterali srpsku aristokratiju (u CG toga nije bilo do 1990), i zaposeli njihove kuće i preduzeća. Od tad je i ona "sa Cetinje na Dedinje". Crnogorski komunisti su satrli srpsku mladež, uništili duh predratnog Beograda, a to je za Jova valjda osveta sa Božićni ustanak, koji je, prema novopovjesničarima cetinjskim, najveći ustanak u poslednjih 2000 godine čovečanstva. Kapičićevo čojstvo i držanje su simpatični, ali on je i dalje ono što je bio - jedan prost čovek koji nema problem da oduzme drugom život. Uostalom, u samoj CG, gde je satirao cele porodice "klasnih neprijatelja" kasnih 1940-ih, ga neće baš svi dočekati s oduševljenjem.

boban

pre 12 godina

Koliko je mladih,postenih,visoko obrazovanih Srba moralo da se iseli preko okeana da bi napravili mesta Jovi Kapicicu i njegovim zemljacima?!
Tragedija

kuzim pogresno?

pre 12 godina

Jedini ko podrzava kapicica su izgleda Hrvati na komentarima??? Hrvati nas da uce o antifasizmu i da nama drze lekcije ? Jasenovac? Oluja? Bljeska? Tomson u centur Zagreba?

Srbin

pre 12 godina

Nisi ni trebao da dolaziš u Srbiju.Da je sreće da tvoja zlikovačka noga nikada nije ni kročila u ovu jadnu zemlju. Da nije bilo tebe i tebi sličnih nama bi bilo bolje. Zato nemoj da čekaš da te leče srpski lekari nego odmah idi u svoj krš i povedi i svoje dželate sa sobom.

Petar Petrovic

pre 12 godina

Svakako je neprihvatljivo to sto mu se desilo. Ali,problem sa Jovom Kapicicem je sto se i on u zivotu oslanjao na silu i svaki drustveni problem resavao ubijajuci ljude kao zeceve.

Realno

pre 12 godina

Idi slobodno, ko ti brani. Ali da ima neke pravde, ti bi odavno bio u nekom zatvoru, gde bi sluzio visedecenijsku kaznu za zlocine koje ste ti i Udbasi uradili ovom narodu.

rsfc

pre 12 godina

putuj igumane !!! da nije bilo komunizma ,ti i milioni kao ti, ne bi grada nikada videli a kamoli ziveli u luksuzu u kojem ste ziveli. putuj igumane

SimaV

pre 12 godina

Nagon ka ubijanju kod ovakvih ljudi postao je njihova navika, stecena kroz zivot. Boze, koliko li ih jos hoda ulicama nasih gradova? Oni su zatrovali ovaj narod. Zasto se onda cude, kada ih tuku oni koje su stvorili? Od svojih zrtava nece moci da pobegnu, ni kada su sami.

Otišo je svak ko valja, neki vani a neki ka nebu

pre 12 godina

Šta će nama heroji antifašističke borbe kada imamo heroje devedesetih. Saće Ceca da se oslobodi, vratiće se Mira i Marko, možda Tadić da pomiluje Šarića, Šeki će da se vrati iz Haga. Uskoro staro društvo ponovo na okupu.

Lolo

pre 12 godina

Ovom zlikovcu, ubici i pljačkašu ne treba dopustiti izlazak iz zemlje već mu sudskim putem treba oduzeti pasoš i ograničiti kretanje, kao prvu meru suđenja za sve krvave zločine koje je počinio i za koje je odgovoran. Krajnje je vreme da se Srbija odredi spram komunizma i komunističkih zlodela, sa čime gle čuda zaostaje za civilizovanim svetom svetlosnim godinama. Ideologija koja je direktno pobila desetine miliona ljudi gde god su došli na vlast, i koja negira osnovna ljudska prava i slobode, samo se u Srbiji i dalje slavi a egzekutori nazivaju nekakvim herojima. Bruka i sramota! One koji pišu ode komunizmu na stranama B92 treba preko IP adrese identifikovati i zavesti u policijsku kartoteku kao pristalice jednog zločinačkog, anticivilizacijskog pokreta.

Nesa

pre 12 godina

Bravo. Nikome nece biti zao sto napustate Srbiju, jer moguce je da Vas pozovu na odgovornost, posto genocid nikada ne zastareva. Goli Otok je genocid nad Srbima po mome misljenju. Ne odobravam nikakvo fizicko maltretiranje, posebno ne ono sto se Vama dogodilo u mom Beogradu.
Ali dobro. Mi Srbi smo najvise krivi jer smo dozvolili da takvi kao Vi i Tito uopste budete bitni za nas.
Tito je ratovao protiv Kraljevine Srbije 1914, a Vi ste uvek bili protiv Srba ali ste svi zato maznuli najbolje kuce i stanove i
beneficije po Beogradu a propagirali jednakost i bratstvo i jedinstvo. Licemerstvo.
Zelim Vam da provedete starost u miru, samo znajte da Vam Srbi nikada nece zaboraviti sta ste uradili protiv njih.

kosmajac sale

pre 12 godina

E moj generale vi i vama slicni treba da ste na dozivotnoj robiji,koliko ste samo zla nacinili Srbiji.Posle 2 s.rata ste oduzimali stanove,ubijali a nikada odgovarali.Generale,generale pa zar imate obraza da zadrzite srpsku penziju,stanove,lece vas srpski lekari a vi ih pljujete.Najsmesnije je barem meni sto v delite neke lekcije morala,postenja ha ha pa to nema nigde samo u Srbiji,zalosno.

lokalno globalno

pre 12 godina

@bezimena
Nije sporan antifasizam, sporni su zlocini nad neduznim ljudima pocinjeni u ime antifasizma. Kada bi svoje stavove o Kosovu i drzavi uopste, koje redovno postavljas na ovom sajtu, transponovala u vreme kada je Kapicic bio vlast, Goli otok bi bio premija ako bi uopste i stigla do njega. Tada se glava gubila zbog banalnog vica, a kamoli zbog politickog stava.

Borislav

pre 12 godina

Treba da odeš druže Jovo,
jer si sve izdao: srpstvo, čojstvo, državu koja Ti daje penziju, Partiju koja Te stvorila, a sve tvrdeći da radiš za njih! Meni je ipak žao što si dobio batine, mada tebi nije žao svih koji su ubijani u ime onoga u šta si "verovao", pa izdao!

Brat Bugarin

pre 12 godina

Velika sramota za celu Srbiju i sve njene gradjane, priznali oni to ili ne. Treba pronaci onog sto ga je tukao i najteze kazniti (koliko je maksimum za ovu kaznu) za napad na ovog skoro stogodisnjaka.

djosa

pre 12 godina

ako ovaj zlikovac preti da bi nekoga ubio ko zeca, zasto tuzilastvo ne reaguje na takve komentare i ne oduzmu takvom oruzje.IPAK JE TO OZBILJNA PRETNJA.

haha

pre 12 godina

Svima vama što vam smetaju UDBA, general Jovičić želim da vam Njemci dođu ponovo.
(željko, 3. januar 2012 15:13)

pobio je taj srba za zivota vise no ijedan njemac. tako da nisi nam nista lose pozeleo :)

Lalo NS

pre 12 godina

Ljudi, ovo i nije tako loše. Zločinci iz novijih ratova su isporučeni Hagu, direktnim izvršiocima zločina se sudi u Srbiji, a preživeli (nekažnjeni) zločinci iz drugog svetskog rata samoinicijativno napuštaju Srbiju.

Martin

pre 12 godina

@Predrag.Čitam i ne verujem koliko ne znamo svoju istoriju i koliko su nam komunisti isprali mozak.Za ovog udbaša zatvor je blaga kazna šta je uradio Srbima.Sada je "demokrata"!?Neka ide u Montenegro,ni tamo neće bolje proći!

zoran

pre 12 godina

Gospodine Jovo Kapicicu, nije lepo to sto se Vama desilo i to u tim godinama koje treba postovati. Mislim da je Vas udario potomak klasnog Vaseg tadasnjeg neprijatelja kojeg ste Vi likvidirali po kratkom postupku, to ste masovno radili po celoj srbiji. Ja razumem i te ljude koji su ogorceni da Vi i Vama slicni posle svega slobodno bez ikakve grize savesti i bez izvinjenja za sva ona nedela i zlocine koje ste pocinili, slobodno setate i prkosite potomcima pobijenih srba. Nije razlog sto ste hvatali Drazu ili sto ste zatvarali pretezno Vase komuniste informbirovce na goli otok, oni su u sustini bili Vasi. Pobili ste gospodine Kapicicu masu neduznog stanovnistva srbije, ni broj im se jos ne zna, to je sramota za drzavu srbiju. Mesto da se uzvinite za nedela, Vi rekoste da bi ste i ovoga likvidirali, samo da ste pistolj imali, znaci Vi ste ostali sebi dosledni "pucaj pa onda reci zasto" Neka Vam je srecan put i kamo srece da se nikada niste ni pojavili u srbiji.

Beogradjanin

pre 12 godina

Za sve one koji brane Udbasa Jovu Kapicica neka ukucaju na Google samo Joshua Ambroz Mayer Tito.
Tamo mozete sve da procitate ko je bio drug Tito , koji mu je puni identitet, a ne lazni koji ste ucili da se zvao Josip Broz.
Kad procitate to tamo sto pise bice mnogo jasnije.
Cisto da ne zivite u ne znanju , tj laznom znaju koje ste ucili u laznim Udbaskim citankama za malu decu o Jozi i njegovim sankama.
I skapirajte jednom vise sta Udba radi 65 godina po Srbiji.
Vrlo je prosto.
Zalosno je samo da ce ovaj Udbas napustiti Srbiju bez procesuiranja , ali nije bio svetac cak ni u njegovoj rodnoj Crnoj Gori , i tamo su mu ruke krvave.
Vreme je za istinu u Srbiji o Udbaskim stravicnim zlocinima koji su radjeni.

Predrag

pre 12 godina

Ne zasluzuje Tebe Srbija generale. Za Srbiju su Ljotici, Draze, Nedici, Seselji, Kardzici, Mladici i ostali nacisticki olos.

Neka je sa srecom u slobodnoj Crnoj Gori i da pozivis jos mnoga leta.

Mirko

pre 12 godina

Da u Srbiji postoji pravna drzava bar 1%, ovaj bi bio uhapsen pre beganja u "njegovu" Crnu Goru u kojoj ipak nije zeleo da zivi 74 godine nego u fasistickom Beogradu!

Pravdoljub

pre 12 godina

Ne znam zašto General Jovo misli da će u Crnoj Gori biti miran. Procentualno gledano na Golom otoku je bilo najviše Crnogoraca.

Ne znam zašto se neki pitaju: "Kako to da General Jovo nije do sada hapšen zbog Golog otoka?". Sve ostale republike bivše SFRJ su odavno rehabilitovale Golootočane. Za Srbiju - nisam siguran.

Logic

pre 12 godina

Niste vi, generale udbe Kapičiću "oslobađali" Beograd za ovaj srpski narod, niste se vi borili za taj narod. Borili ste se, kao odani vojnik, za Beli Dvor na Dedinju da bi vaš glavnokomandujući, kad se slegne prašina, mirno ušetao u Beograd koji je oslobađala Crvena Armija i uveo u tu otetu kuću svoju ljubavnicu, Davorjanku Paunović.Sećate se, bila vam je verenica dok nije srela Tita.

cika moki

pre 12 godina

On je maltretirao ljude zato sto misle. Prevaspitavao, okretao porodice protiv njih. Sudio, a, kako sam kaze, nema pojma o pravu. Sad njemu sude takvi. Ja mislim da je i ovo zlocin, ali sta on misli? Gde ti je obraz, Jovo?

Konacno, zasto se ovome ne sudi? Nasi sudovi misle da je Goli Otok OK?

stidite se svoje nesvesti

pre 12 godina

Da da pametnjakovici.Jovo Kapicic vam je kriv za sve neuspehe u zivotu.On vam je kriv za lopovske privatizacije,burazerske kombinacije.On vam je kriv sto ste bili glupi pa se poveli za pokojnim slobom.Izgubismo sve ratove,izgubismo teritorije,imasmo najvecu inflaciju na svetu.Da znam,kriv je Kapicic.Bombardovali nas,izolovali.I dan danas nam usi zavrcu.Ma kriv je Kapicic.Ali sad kad ode pa jos kad vam rehabilituju fasitickom saradnika drazu mihajlovica ima bre da cvetaju ruze u Srbiji.

Samo da vas podsetim da je u vreme Kapicica i ona drzava bila priznata i respektovana od najvecih sila.A gde smo danas?
Stopa kriminala je bila znatno manja.A gde smo danas?
Medju ljudima je vladalo vece postovanje i jednakost.A gde smo danas?

Nemate vi pojma sa zivotom.Najlakse je upiratiu prstom u nekog ko je za sve kriv.Nikad nismo sami krivi jel' da?

p.s. Sta ocekujete od sebe i drzave u buducnosti?Pa mi svakih 10-20 godina menjamo pravce i heroje.Kapicic nije heroj ali zato karadzic i mladic jesu,zar ne?Legija isto tako?
Pa kakvi smo i ne treba da nam bude bolje.A i ne moze...

sisoje

pre 12 godina

Imam nameru da se sklonim dolje u taj moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine.... Koliko li je ljudi na otoku izgovorilo da ne zele vise da dobijaju batine

Sava

pre 12 godina

Srbi su kao nacija totalno izgubili kompas, tako imamo cetnike koji napadaju Jovu za Goli otok u kojem su ogromnom vecinom zavrsili Staljinisti, a brane npr. Rankovica koji je stvorio Goli Otok, i tamo bio bog i batina.
Meni se cini da je stvarni problem to sto je Jovo Crnogorac, sto znaci da su napadi na njega nacisticki.

Roby

pre 12 godina

Kapičić je namirisao da mu preti neka tužba za ratne i poratne zločine, poput one koju su primile neke njegove slovenačke kolege. Nije on naivan uopšte. Ali je tragedija našeg društva i njegovih sudskih institucija to što svi ti zločinci (i stare i novije generacije, Mladić i Karadzic, ali i Kapičić i ostali Kapičići) nisu procesuirani.Ovako, ispalo je da nacionalisti žale za svojim "nevinim" zločincima (Mladić...) a komunisti za svojim "herojima" (Kapičić i društvo). Dok se zločin ne žigoše kao zločin i ne sankcioniše - bez obzira sa koje strane dolazio - mi kao društvo nećemo imati budućnosti...

Srdjan

pre 12 godina

Nek ide i da se ne vrati vise nikad, ali prvo da vrati sve sto je pokrao pa onda da odgovara za slocine, a i da povede svoje komunisticko udbaske zemljake sa sobom

европски србин

pre 12 godina

Оде будала ... Уплашио се потернице коју ће по европском систему вредности закуцати и на његова врата због злочина комунистичких.

herojska kukavica

pre 12 godina

"Heroj" koji kukavicki bezi.
Bilo bi krajnje vreme da se ovakvima koji rade protiv Srbije Srbija oduzi vec jednom tako sto ce im oduzeti astronomsku drzavnu penziju.
On je crnogorski nacionalista, bio i uvek ce biti nek mu drzava Crna Gora placa penziju.
Srbija ne treba da placa penziju crnogorskim ili bilo cijim drugim nacionalistima, koji vredjaju drzavu koja ih izdrzava. Ne treba Srbija da izdrzava one koji su joj krojili ove granice, otimali joj teritoriju i kaznjavili je i izmislili joj ove i ovakve pokrajine koje nam prave probleme i sputavaju nas u ulasku u EU i u normalnom i ravnomernom razvoju.

djordjevic

pre 12 godina

Jovo care, ajde da ti sredimo da ne ides u CG nego u Hrvatsku. Realno im je lepse more, a kupicemo ti i jedno specificno ostrvo. Ima na njemu i jedna veeelika gajba, napustena sad doduse, ali sredicemo ti jedan lep sobicak + cuvare da te niko ne maltretira. Imaces i kamenja da lupkas i cvrkas cisto da ti ne bude dosadno.

esb

pre 12 godina

Kako ste danas hrabri, kada Narodni Heroj i borac protiv Hitlera i njegovih gibanicarskih bradatih koljaca ima 92 godine, u Srbiji na vlasti drazicevci, a u opoziciji ljoticevci. Gde ste bili svih ovih godina sa tim vasim junastvom?

Sve najbolje generale, u Crnoj Gori ce umeti da cene tvoje herojstvo, kao sto ga cene u celom svetu osim u ovoj bolesnoj, kukavickoj zemlji, gde su ti Rusiji do juce ovi isti ljubili ruke, a vidi ih danas kako su silni. Zelim ti mirnu starost, a ovi novokomponovani antikomunisti su sami sebi najgora kazna.

bez ideje

pre 12 godina

I ja gospodine glasam godinama za LDP ali ne radim za UDBU,OZNU i druge zlocinacke organizacije stare nam i ove nove drzave,i nikoga ne lovim pa me niko i ne bije.Svaka Vam sreca u buducem zivotu,ziveli!

HOLLYWOOD

pre 12 godina

Zar nece u Hollywood kod unuka, poznat hollywoodski glumac, sa svetskom karijerom, koji ima vile po svetu.....od svoje vrhunske glume......

Proslost

pre 12 godina

Jovo Kapicic je ostatak iz proslosti,bivsi general i komunista.Danas ima preko 90 godina i svaki fizicki napad na njega je sramotan.
Jovo je u svoje vreme radio svasta u skladu sa tadasnjom politikom zemlje Jugoslavije sa kojom se neki danas slazu,ali su mnogi protiv posto su osetili posledice na svojoj kozi.Slagao se ja sa tom politikom ili ne,cinjenica je da je bila neophodna u to doba i da je Goli otok , progon cetnika i ustasa,ubistvo Draze Mihajlovica jednostavno bilo potrebno zato sto su bili neprijatelji drzave Jugoslavije.
Draza je morao biti osudjen i ubijen,upravo da bi se izbeglo ono sto se danas desava ,a to je da od njega prave mucenika,heroja i sveca,sto on ,naravno nije bio.
Jovo je ucestvovao u svemu tome i zna puno toga,o cemu naravno ne prica,posto danas ima previse dusebriznika i onih koji su spremni da pljunu na sve zrtve koje su date da se napravi jedna sjajna zemlja koju smo sa radoscu rasturili uz cenu da postanemo supak Evrope i da stanemo sa napredovanje sledecih decenija.
Ovog coveka ne treba osudjivati,jer je on bio instrument tadasnje vlade i politike i radio je za dobrobit i ocuvanje mlade drzave.On je bio kao skalper u rukama hirurga.Ono sto mu zameram jeste to sto voli da se slika i daje intervjue i na taj nacin iritira glupake i neznalice koje ga nazivaju zlocincem,cak i napadaju na ulici iako ima preko 90 godina.Njegovu izjavu da bi napadaca ubio kao zeca ,treba shvatiti veoma ozbiljno,posto je ubijao i ranije,tako da mu to nije strano!
Bez obzira na sve ,Jovo je osoba koja je zasluzila sve pocasti koje ovo drustvo moze da mu pruzi zbog toga sto se borio za nasu zemlju,kao i mnogi drugi,kojima danas to zele da ospore.

Miša

pre 12 godina

Ovo je sramota za Srbiju!
Gospodin Kapičić je komunista, narodni heroj, antifašista i dostojan je svakog poštovanja. Da nije bilo takvih nebismo živeli 50 god u najlepšoj zemlji na svetu.

SrboCrnogorac

pre 12 godina

Srecan ti put i tebi i takvima kao sto si ti! Dao Bog da nikada nisi ni dosao u Srbiju, a kamoli "delio pravdu" Srbima po Golom otoku.
(Pakao ti ne gine!, 3. januar 2012 14:38)


Za tvoju informaciju, procentualno najvise Crnogoraca je zavrsilo na Golom Otoku. Toliko o "deljenju pravde"

Aj sad lupajte minuse ;)

antifasista

pre 12 godina

Srbiju je 90-setih zahvatilo ludilo nacionalizma i fašizma, to nije ni danas stalo. Neka vam je Bog na pomoći, da Bogda vam ratni zločinac Draža bio uzor, za bolje niste ni zaslužili, to pokazuju ovi komentari.

bezimena

pre 12 godina

Ovaj gospodin odlazi,a nije odgovarao kao istaknuti UDB-as za zlocine protiv civilnog stanovnistva.Posle oslobodjenja Beograda i Srbije veliki broj civila je ubijen kao "narodni neprijatelj" bez sudjenja ,samo na osnovu rekla kazala...ili zato sto su radili svoj posao za vreme okupacije,a to je bila "saradnja sa neprijateljem"....glumci,muzicari,pevaci,konobari.
(Igro, 3. januar 2012 14:42)

Niste svedok toga što nabrajate i upravo na osnovu REKLA - KAZALA krajnje neodgovorno i paušalno stavljate na nečiju dušu "zločine" za koje ste čuli na isti način (rekla - kazala).

Blagu predstavu o borbi protiv fašizma nemate!

Stidim se Beograda koji je pogazio svoj antifašizam!

liberal i antinacionalista

pre 12 godina

Strasno je to sto se se bivsi general Udbe i dalje naziva herojem. Sto se mene tice, daleko mu lepa kuca.
Jovo, zbogom i ne vracaj se!

antifasista_ali_pravi

pre 12 godina

Aaaa,dobro je..danas bar jedna dobra vest da mi popravi raspolozenje!
Pretpostavljam da ce odbiti i penziju "te mrske mu fasisticke Srbije".!A i nadam se da ce platiti lekarima po ceni koja se naplacuje strancima!

Petar

pre 12 godina

Neka sa njim podju i (preo)ostali okupatori i zlocinci iz Crne Gore, Bosne i Hrvatske, koji su od 1945. mucili gradjane Srbije u ime komunisticke ideologije.

Milan

pre 12 godina

"sve naj bolje jovo !
molim te,povedi i sve svoje zemljake iz Vojvodine!
ja snosim troskove transporta !!!!!
(sale novosadjanin, 3. januar 2012 15:26)"

Sale, posto verujem da si Srbin, imam pitanje: kada su tvoji dosli u Vojvodinu? Moji su dosli '47. Otac mi je rodjen ovde, ja sam rodjen ovde, dete mi je rodjeno u ovoj nasoj plodnoj ravnici, a ipak sam Crnogorac. Molio bih da se ne vrsi generalizacija Crnogoraca, u svakom narodu ima i ljudi i neljudi. Sto se Vojvodine tice, svi smo mi nekad dosli ovde (sem brace Rumuna), neko pre, neko posle... Neko pre 1300 godina (Madjari), neko pre 1500 godina (banatske Here), neko pre 65, ali svima nam je zajednicko da volimo ovu panonsku ravnicu.

Milentije Popovic

pre 12 godina

Ispravna odluka Jovo. Ko se hvali onim sto je u proslosti radio a pritom na povrsinu ispliva i prljav ves... pa to umesto pokajanja ispadne kao neki memoari...bogu mi i ja bi beza u goru crnu...

Predrag Popović

pre 12 godina

Zaista sam imao bolje mišljenje o čitaocima i komentatorima članaka na B 92 ali sam nakon pažljivog čitanja komentara zaista razočaran. Čega se sve nisam načitao ovde, kakvih površnih zamena teza (da ne kažem budalaština) ali najviše zapada za oči mržnja prema Crnogorcima i komplekse koje imaju komentatori u odnosu na njih. Jedan napisa da su na Golom otoku ljudi bili maltretirani zato što nisu bili komunisti ?! Da su državu tad preuzeli ti što su bili na Golom otoku živeli bi smo kao Rumuni i Bugari. Žalosno je to na koji se način neki obraćaju penzionisanom generalu ove države i velikom antifašisti. A što se tiče penzije ne treba da je se odrekne jer je poštenim radom stekao. I podsetiću vas mlađe koji pljujete po njemu, u njegovo vreme niko nije tlačio radnike, nije bilo moguće da neko radi neprijavljen kao što vas danas izrabljuju u kapitalizmu i "demokratiji" a to da dobijete stan o tome možete samo sanjate.

zoran

pre 12 godina

Kao mlad taj covek se borio za promenu drustvenog uredjenja, i propagirali su komunizam. Kao takav dogurao da bude general (verovatno je imao skolu istu ko i marsal) i uz to povlastice u vidu stanova,kuce,plate.A onda se zalagao za samostalnu Crnu Goru ( e jedan prekaljeni komunista ). Generale vrati cin, sve sto si oteo ovde i vrati se u Crnu Goru sa onime sa cime si doso (verovatno moze da se stane sve u manji ranac)

Бојан Савић

pre 12 godina

(Zeljko, 3. januar 2012 17:40)
Ово заслужује одговор, пошто сам из околине Ужица, за твоју информацију Ужице су 41-е од Немаца ослободили Четници, па га препустили Партизанима, пронађи немачку потерницу за Михајловићем, Дража Михајловић је уосталом одликован за своје заслуге у Другом светском рату од стране САД. После пада Ужичке Републике партизани су отишли за Босну и у Србију се вратили 44-е, са Црвеном Армијом.
Слободан Милошевић који је највећи кривац за то што су Срби доживели 90-их је био комуниста, значи партијски друг дотичног Капичића и апсолутно није имао никакве везе са Равногорским покретом...

svetlanast.

pre 12 godina

gospodine kapicicu, ostanite u srbiji, u beogradu.

istina je da je coveka od 92 godine na ulicu, u beogradu napala kukavica koja je pobegla.

istina je da mnogima napad na jovu kapicica sluzi da kazu sta misle o crnogorcima.

ne valjaju nam hrvati, ne valjaju nam albanci, ne valjaju nam muslimani, ne valjaju nam nemci, ne valjaju nam amerikanci, ne valjaju nam crnogorci, ne valjaju nam srbi sa severa kosova...
bas nas je briga i za srbe juzno od ibra.

svake godine srbija je manja za 35.000 stanovnika.
ko nama valja?

izgleda da se mi ne svidjamo onima koji se svidjaju nama.
ko nam je kriv?

a sta cemo sa Cosicem?

pre 12 godina

Veci vam je zlocinac Dobrica Cosic od Kapicica, i zbog Cosiceve ideologije je poginulo vise Srba i drugih nacija nego zbog Kapicica. Pa opet, Kapicic je zlocinac, a Cosic vam je otac nacije.

gordan

pre 12 godina

kakva steta, ne znam kako ce srbija bez njega! i blago crnoj gori, kako ce sada biti jos snaznija za jednog zlocinca koji bi trebalo da trune u zatvoru godinama.

Dejan Stojanovic

pre 12 godina

Рођен је 2. септембра 1919. године у граду Гаети, у Италија, где је тада била велика база избегле црногорске краљевске војске након Божићне побуне 1919. године, против династије Карађорђевић.

Crnogorski nacionalista koji je decenijama radio protiv Srbije i pro-Srpskim snagama u CG (verovatno iz osvete). Lep provod mu zelim u MNE.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Gospodin Kapidzic se u drugom svetskom ratu borio protiv fasista i njihovih ustasko-cetnickih sluga.Posle rata 1948 se borio protiv ruske najezde na Jugoslaviju.Pametnom dosta!

Petar A

pre 12 godina

Patetican kao citav njegov politicki program. Ide u Crnu Goru kao sto svaki starac osjeca potrebu za zavucajem pred kraj zivota. Ali kocoperan kao da je ne daj boze 1947, pa bi da se malo inati. I jos vise da ga mole da ostane. Daleko ti lijepa kuca!

Zagrepčanin

pre 12 godina

Eto što se događa kad se rehabilitira četništvo i staljinizam. Nema teorije da se ustaštvo rehabilitira u Hrvatskoj ili da ustašama dižemo spomenike.

Zlatko

pre 12 godina

Više od pola komentara upereno je protiv Kapičića zbog ubojstva Draže, a ne zbog zločina koji su počinjeni nad dijelom naroda iz svih djelova Jugoslavije. Toliko o antifašističkoj Srbiji. Uostalom, da je Draža živ, još bi i dobivao penziju. Još jedan plus za antifa Srbiju. Možda postoje i kakvi bonusi za Dražine "antifašiste" za ubijene civile u istočnoj Bosni, Hercegovini, Dalmaciji, Lici,...

mladen

pre 12 godina

Kad je De Gol dosao na vlast u Francuskoj, posle oslobodjenja likvidirana je kompletna peta kolona i njeni pomagaci na celu sa Petenom.
Jovo Kapicic je legenda i heroj. Dok je on i njemu slicni pravio red u drzavi, drzava je bila drzava svakome se znalo mesto.

Zeljko

pre 12 godina

Eto šta učini rehabilitacija! Za sve patriJote ngradno pitanja: Koliko je Srba poginulo u I svetskom ratu a koliko u II? Kako to da su žrtve u I opravdane a u II su glupa greška komunista? Pa zašto njih? Zar nisu i četnici rehabilitovani kao II pokret otpora? Nego, kako to Nemci iz Vrnjačke i Mataruške banje dovlačili padobrance za desant na Drvar? Kako to da nisu izveli desant na Ravnu Goru? Pa kako to Nemci na Užice i Kadinjaču a Četnici zajedno sa njima?
Nego ako su se i četnici borili, onda su me lagali da su Nemci streljali 100 za jednog zbog komunista, pa valjda su i četnici nekog ubili? Kako to da na razne proslave pobede nad fašizmom u inostranstvu niko ne zove taj drugi pokret? Nego šta na to kažu Nemci? Pa valjda znaju protiv koga su organizovali 7 ofanziva, sigurno protiv četnika zar ne? A valjda znaju i pred kim su bežali do Austrije? A šta kažu braća Rusi? Jesu li i maršal Tolbuhin i general Ždanov komunistički zlikovci? Da nisu možda sa četnicima oslobađali Srbiju od fašista? Oni su u Rusiji i dalje heroji i simboli borbe protiv najvećeg zla koje svet pamti a to je Hitler. A naši borci protiv fašizma su zlikovci zar ne. Kad dobijete odgovor od Rusa i Nemaca o ulozi četnika biće vam jasno da je to bio jedini način da se izbegne građanski rat u Srbiji. I evo danas 66g posle II svetskog rata, taj rat se i dalje vodi u Srbiji. Sve ono od 1991-99.g bio je samo tragičan nastavak II svetkog rata koji bi veči deo Srbije da izmeni, ali usledio je kraj fašističke politike i Kumanovski sporazum- GUBITAK KOSOVA i kraj svih iluzija da Srbija može ratovati sa nekim sa strane. Ali dežurni branitelji ne miruju, braniće je od unutrašnjih neprijatelja, svih onih koji se ne slažu sa fašističkom ideologijom. I onako će uskoro biti samo 2 države u Evropi, E.U i Srbija. A Srbija je dobra onoliko koliko i ljudi koji je čine. A vi ste patriJote toliko dobre da formirate Nacionalni stroj i veličate Hitlera, a on jadan namenio istu sudbinu Srbima, Jevrejima i Ciganima. A sada razne ćelave glave ili glave u kapuljačama, u čizmama ili patikama divljaju Srbijom i premlaćuju i ubijaju strance, rome, pedere, komuniste... Dve decenije Srbijom odzvanja "Ubi zakolji da ------ ne postoji". A umesto crtica patriJote ubace reč koja im u tom trenutku odgovara. A šta mislite patriJote, kako bi bilo da zaštitite Srbiju od najveće opasnosti ikad? A to ste VI SAMI! Jer sa VAMA Srbija će nestati mnogo pre nego što ja doživim Jovine godine. U njegovoj Jugoslaviji su živeli svi Srbi u jednoj državi, a sada... Gde su u Kninu, Vukovaru, Sarajevu, Bihaću, Prištini, Prizrenu... E moje patriJote... Koliko stvarno vredite kao ljudi kad vam je patriJotizam jedino merilo vrednosti? Jedino vas tamo u grupi prihvataju kao jedinku koja nešto znači,. Ali šta je tu je, sa kim si takav si! A meni drago što nisam sa vama. Srbija je na žalost zarobljenik svoje tužne prošlosti i svoje istorije, a onaj ko je ne nauči doživi da mu se istorija ponovi! Toliko mržnje prema komunistima u Srbiji a toliko ljubavi prema Putinu i Medvedevu, zar vam niko nije rekao da su za njih Ždanov i Tolbuhin i dalje narodni heroji?

montenegrina

pre 12 godina

Svaku srecu i zdravlje Vam zelimo,moja familija i ja,a ovi sto laju neka ih,vazda se dizala prasina znate vec za kim!!!!Dobro dosli doma veliki covjece!!!!

Gradjanin ne-komunista

pre 12 godina

Moram reci strasni komentari iz Srbije. Mnogo gori zlocini i zlocinci iz 90tih nisau naisli na ovakve izlive netrpeljivosti i mrznje. Onaj rezim je omogucio miran zivot vecini ljudi a ovi rezimi donesli smrt i mizeriju vecini ljudi. ne kazem da je onaj rezim bio sjajan ali izivljavati se nad jednim predstavnikom tog rezima dok nam u vlasti sede predstavnici rezima koji je bio odgovoran za najgore zlocine u Evropi posle 2 sv rata - e to zaista ne razumem. Mi smo zaista jedan frustrirani narod bez kompasa i promasenog i uvrnutog sistema vrednosti.

exYu

pre 12 godina

Wow, probudila se antifasisticka Srbija, trazi glavu "zlocinca" iz vremena o kome nista ne znaju dok im savremenici i rezimci zlocinacke drzave osnivatelja logora i masovnih zlocina jos suvereno vladaju ovim prostorima i nisu imali ni jednu istragu makar politicku u SRBIJI. Da nije Haga i EU bili bi heroji a za mnoge i jesu.

Magdalena

pre 12 godina

Zaista o Golom otoku malo znam, ali se sećam nekih dokumentaraca o neverovatnim statistikama, koliko je bas Crnogoraca bilo preusmereno tamo. Nema opravdanja da se neko ni u kojim godinama brutalno pretuce na ulici, a kamoli u 90tim, samo ne smem ni da pomislim sta ce biti ako se neko u Crnoj Gori seti rodjene i nerodjene dece logorasa. Nadam duboko da ce pamcenje ostati samo pamcenje. Takodje cestitam na lakoci pera autoru clanka koji borbu za libelarizam i antinacionalizam ilustruje biografijom sa pozicijama u Udbi i Golom otoku.

Da nije tuzno bilo bi smesno ...

pre 12 godina

Putuj igumane i ne misli na manastir ...daleko ti lepa kuca ..vazda i bila ...idi i ne okreci se sine ...samo jesi li razmisljao da mozda posetis Goli otok ...ne znam samo pitam ...eh kad bi jos neki tvoji zemljaci ucinili isto onda i ne bi morali da udjemo u EU ..ja zadovoljan !

Dragan

pre 12 godina

Zbog takvih kao sto je ovaj Titov egzekutor i kravavi osvetnik, Srbija je izgubila intelektualnu elitu i najvrednije mlade ljude onog vremena na sremskom frontu i na ostalim stratistima sirom Srbije. Drzak, bezobrazan, ogrezao u mrznji , starac i dalje deli lekcije iako je krvav do guse od zlocina koje je za Tita nad Srbima izvrsio. I umesto da dobije dozivotnu robiju za sva nedela , on ce jos da se iz Crne Gore smeje armiji svojih zrtava. Ni bog nece takvog da ga primi, pakao je za njega decija igraonica u kome bi se osecao kao u raju. Sramota!!!
(Deny, 3. januar 2012 15:20)

Daleko od toga da ovog nesretnika podržavam. Pogotovu posle ovih nastupa gde "pojašnjava" svoju ulogu... Neka ide, ako ima gde.
Ego je čudo... ali, ovaj komentar me zaboleo.
Možda je JK jedan od krivaca što nam elita ode.
On tada - a ko sada...?
Uvek nam je "neko" kriv, naravno: NEKO DRUGI!!!
Osim komentara da: BUDALU I VEZAN PAS UJEDE .... nemam drugi!

besna

pre 12 godina

'brate bugarine"zlocin protiv covecnosti i genocid NE ZASTAREVAJU!!!!!!!!!!!!!!!!!moze da ima i 1000 god.opet ce biti kriv,do kraja sveta i veka ce biti kriv kao i svi njemu slicni.

Рајко од Расине

pre 12 godina

Где баш то да нас стрефи мили брате... како даље без таквог јунака и војводе, кукала нам мајка а нарочито некима!!!

nikola srbija

pre 12 godina

po gospodine krvopijo srba srecan put trebao si i ranije da budes moralan i da ranije napustis ali ti si pametan covek kao Artukovic i on je u hrvatskoj umro tako i se i ti ste vracas se da bi umro u svojoj drzavi a i sada okrivljujes nekog kao da te napao a cudno nije 74 godine...ma vi ste pametni ljudi tudju ste zelju vratili u deseti vek... dozvolili su vam srbi da ih upropastite drzavu...ali mislim da treba da te stit za sve sto si cinio necovece...vreme je da se srbi opamete...ali tesko jer je takav njihov kod plemenitih ljudi i ljudi koji nisu pokvareni u dusi i zato svima kojima su pruzili ruku kada im bilo najdeze isti ti su ih upropastili... i tako dobro je pocela je srbija da se cisti od sljama kakav ste vi necovek..

Bob Sent Kler

pre 12 godina

@ Zagrepčanin

Kakve veze imaju ustastvo i cetnistvo? Godinama pokusavate da stavite znak jednakosti izmedju ova dva pojma samo da bi se oprali za nezapamcene zlocine koje su ustaski domobrani napravili. Koje su to zlocine vama cetnici napravili bar za vreme drugog svetskog rata? Neki Jasenovac za koji mi u Srbiji nikad nismo culi???

Smrt Fasizmu

pre 12 godina

Beograd i Srbija su gori nego 90tih. U društvu koje, umesto nasušno mu potrebne denacifikacije, vec 20 godina prolazi kroz proces re-nacifikacije, nema mesta za istinskog antifašistu.
da ne pominjem da u društvu u kojem je moguće nekažnjeno veličati zločince poput Karadžića, Mladića, Draže Mihailovića, a žrtve genocida i posthumno ponižavati, nema mesta za jednog istinskog narodnog heroja kakav je general Kapičić. Toliko.

Stevan

pre 12 godina

Kao prvo,
Udbaša kao što je Jovo treba proterati iz zemlje a ne on da bira hoće li ili neće, kao što je on to radio proterivanjem na goli otok. Kao drugo, nije ni zaslužio bolje, čovek koji je bio predvodnik crnokošuljaša koji su praznili tuđe ambare i koji su odlučivali šta je narodno a šta ne. Oni su doveli do propasti našeg društva,zbog njih sveću i ikonu nisi smeo u kući da imaš...

Domagoj

pre 12 godina

Hrvat sam i ne negiram da u Hrvatskoj postoji dio ljudi koji su nacionalisti i pseudoustaše,ali me zaprepašćuje val fašizma koji već više od 20 godina dolazi iz Srbije. Želim vam katarzu,ali bojim se da do nje neće doći.Između četništva i ustaštva vučem znak jednakosti. Potpuno isti mentalni sklop. Partizani su jedini koji su u praksi jednako tretirali ted zlotvore. Možda danas to zvuči brutalno,ali za to vrijeme razumljivo i logično. A većina komentatora ovdje je valjda učila povijest od svojih neobrazovanih i kompleksiranih očeva.

Roka

pre 12 godina

Ćika Jovo je posle dužeg boravka u kafiću Galerija mirno krivudao ulicom, a onda je trotoar skočio i udario ga iz sve snage. Senim da će u crnogorskom kršu posledice maligana biti još teže

Vladimir

pre 12 godina

Ovaj zločinac se ni u 92. godini života ne bi libio da nekog ubije "k'o zeca". Pitam se samo kako neko ko je u svom životu direktno ili indirektno odgovoran za smrt više stotina ili hiljada ljudi, i to većinom Srba može danas da slobodno živi u Srbiji, prima penziju i uživa u mnogim benificijama koje mu je ista ta država dala. Sutra će kako kaže da ode iz te Srbije i to ni više ni manje nego u Crnu Goru i da nastavi da uživa u blagodetima koje mu je Srbija dala. Koliko je još takvih ...?

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Upravnik golog otoka ili ne, LDP, zlocinac je jedna stvar ali prebiti coveka od 92 godine je sramno, ma koliko glupe izjave davao.

MarkoBg

pre 12 godina

Hoces ti Jovo Kapicicu da pobegnes od treznjenja naroda dok si jos slobodan.
(dejan novi)

Znaci ovih zadnjih 20 godina se desilo "treznjnje naroda". Kako li tek izgleda pijanstvo ako je ovo bilo treznjnje.

obren

pre 12 godina

Ne interesuju me politicka i druga ubedjenja Jova Kapicica, kao ni citalaca sajta B92...Medjutim, nije mi jasno zbog cega g.din Kapicic, tako revoltiran, ipak ostaje nekoliko dana u Beogradu na lecenju, a tek onda odlazi u Crnu Goru??? Sto se ne leci tamo, ako je u Crnoj Gori sve OK i po taman???
Srbija je prepuna crnogorskih drzavljana koji dobijaju besplatno lecenje i skolovanje u Srbiji na bazi falsifikovanih dokumenata, a ti isti u svakom trenutku koriste priliku da po ovon narodu i drzavi Srbiji koja ih jos uvek izdrzava izgovaraju bujicu najruznijih reci. To je sramota i slabost drzave koju je svojevremeno i Jovo Kapicic gradio.

zar je bitno

pre 12 godina

Srećan put.
Hvala na pomoći, ali ne zaboravite da povedete i sina sa sobom, ako može i Zečevića.
Svako svome domu, pa kako nam bude.

Mr Djurdje Zivkovic

pre 12 godina

Napad na ovu starinu je nerazuman i sraman cin, bez obzira na sve klasne,politicke,idejne i nacionalne razlike izmedju napadnutog heroja i vecine u Srbiji. Mislim da covek postupa ispravno sto ide, najzad, u svoju zemlju, u skladu sa svojim interesima. Zbog svojih interesa je i proveo u inostranstvu, u Srbiji, 74 godine - zbog mojih interesa sigurno nije bio tu tako dugo. Ja licno vise cenim sta je njegov sin ucinio za Jugoslaviju i Srbiju nego otac - heroj. Ali ostro osudjujem fizicki napad motivisan kvazipolitickim razlozima.

BG

pre 12 godina

Banja Luka,

Ne prima li penziju iz Srbije i Mladic i Plavsicka i mnogi drugi Bosanci Haski osudjenici koji su napravili vise zla nego svi partizani zajedno a kojima smo mi savremenici?. Ali, pre svega sta se ti iz Banja Luke brines za Srbijanski budzet?

bezimena

pre 12 godina

То што су се комунисти борили против фашизма не значи ништа.
(Бојан Савић, 3. januar 2012 21:31)

Već sama ova rečenica je dokaz da nemate pojma, nažalost, o razmerama zla koje je fašizam proizveo, time ni značaju i veličini ANTIFAŠISTIČKE BORBE. Još spominjete i monarhiju, koja je DIKTATUROM toliko "usrećila" Jugoslaviju da se narod (bez obzira na nacionalnost) okupio jedino oko komunista u borbi protiv OKUPATORA...jednom rečju nemate blage veze o istorijskim ČINJENICAMA, pa je besmisleno na Vas trošiti reči.

Kako Mali Perica Zamislja...

pre 12 godina

Nacija koja masovno podrzava Rasu, Mladju i Sekija i za njihova dela ima hiljadu "ali" i "a sta su oni radili" razmisljanje o zlocincima bi sada da razapne Jovu koji je ideologe i ratne uzore ovih prethodnih tamanio (sa "pravom). I mi mislimo da smo neka super-velika-nacija koja se "otreznila" i "odrasla" ili pak rehabilitacijom cetnika povratila "velicinu".

djordjevic

pre 12 godina

@Domagoj,

Ja razumem zasto ti poistovecujes Cetnike i ustase, lakse je da podneses zlocine svoje nacije ako ubedis sebe da su i drugi radili to isto.
Na srecu ostatka sveta, a na veliku nesrecu Srba, Roma i Jevreja, ustase ipak ne mogu nisacim da se porede.

Svetislav

pre 12 godina

Po nekim komentarima sadašnja vlast je "dražićevaca",a ja mislim da je komunistička,dakle ista kao i ona Kapidžićeva.Naš predsednik je u skoroj prošlosti,dvaput u kratkom vremenskom intervalu izjavio da "mi moramo još više levo".Uzgred,zbog čega su rušili Miloševića kad je on već bio "levi",a nakon toga sledi moje pitanje predsedniku kako je napravio razliku u zlodelima nad Srpskim Narodom,između Mađara,sličnih godina kao i Kapidžić,koji je zločine napravio u N. Sadu i na Dunavu,i koga je mađarski sud oslobodio,a naš predsednik protestvovao,i našeg dičnog generala,koji je zločine nad Srbima vršio i tokom rata i posle rata?U kontekstu istih dela,nije se oglasio po pitanju odgovornosti Kapidžića.

Antifasista

pre 12 godina

Po nekim komentarima sadašnja vlast je "dražićevaca",a ja mislim da je komunistička,dakle ista kao i ona Kapidžićeva...
Svetislav,

Nazalost vlast u poslednjih 20 godina je ujedinjena cetnicko- komunisticka koalicija, osim sto se bore za vlast nema razlike u njihovom pristupu "srpskom problemu". Antifasisti su skoro nestali. Seseljevci, cetnici, paramilitraci raznih poitickih i drugih boja zajedno sa komunistickim generalima svi su bili zajedno na zajednickim "zadacima" zbog kojih je slika nas u svetu tako "idilicna". I to je do danasnjih dana. I oni su unistili jugoslovenstvo i kod najvecih Jugoslovena na ovim prostorima. Jov je makar verovao da zna ko su neprijatelji, ovi nemaju ni pojma ni sistem vrednosti. Negiraju antifasizam komunista a da popune rupu da ne bi ispalo da nije bilo antifasista, izmisljaju cetnicki antifasizam. Tako se to ne radi prijatelji.

Bojan

pre 12 godina

Još malo pa će Srbiju napustiti i ono malo preostalih što ne veličaju nacističke saradnike i fašističke marionete, kao što su nedić i propali general Draža.

A da su Kapićić i ostali krivi - ma jesu, i to zato što nam nisu priuštili tu "sreću" da nas tlčae Hitler i Staljin. Ovako, živelo se ko bubreg u loju, pa sve pobesnelo i pozaboravljalo ko je ko i šta je šta.

Zagrepčanin

pre 12 godina

Ti prijatelju ili pises iz Argentine ili si u kucnom pritvoru zadnjih 20 godina ili uskoro slavis prvi rodjendan, cetvrtog nema
(djordje, 3. januar 2012 18:10)
____________________________________

A ima i četvrtog. Čitam knjige o četničkim zločinima:

1. Јозо Томасевицх: ЧЕТНИЦИ У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ 1941-1945

2. Фикрета Јелић-Бутић: ĈЕТНИЦИ У ХРВАТСКОЈ 1941-1945

3. Владимир Дедијер, Антун Милетић: ГЕНОЦИД НАД МУСЛИМАНИМА, зборник докумената и свједочења

4. Поповић, Јово: Поп издаје : [четнички војвода Момчило Ђујић]

trece oko

pre 12 godina

Dok si imao "sta da trazis" ovde,ti si sedeo i uzivao. Sad ti ne valja,a nadziveo si vec i sve nas koji nikada necemo ni doci u tvoje godine,jer zivimo kao stoka,dok se decenijama na vlasti nalaze takvi kao ti. Putuj i pozdravi nam komsije

Luda Mara

pre 12 godina

Pristalice cetnika koji su pobili mnogo Srba politickih protivnika (komuniste partizani ili simpatizere) kao i mnogo Nesrba (samo zato jer su bili Nesrbi) sada hoce da obese Jovu koji je kriv za ubijanje mnogih politickih protivnika(Srba i Nesrba) kao i onih koji su pobili mnogo Srba i Nesrba politickih i etnickih protivnika.

jesam li ja ovo dobro razumeo...neka mi neko objasni "istinu' ako je siguran da je zna...

bezimena

pre 12 godina

Дража Михајловић је уосталом одликован за своје заслуге у Другом светском рату од стране САД.
(Бојан Савић, 3. januar 2012 19:18)

Nemate pravo da dezinformišete javnost! DM je odlikovan od USA za spašavanje američkih pilota (zbog trgovine ih je i spasio), NE za nekakve "zasluge" u II Sv. ratu!

Zbog HEROJSKE ANTIFAŠISTIČKE BORBE PARTIZANA, SA TITOM na čelu, USA, kao i sve ostale zapadne savezničke države su morale da "progutaju" da komunisti zaslužuju vlast! Na tok sudjenja DM, za izdaju i ratne zločine, kao ni na presudu, ni jedna od sila pobednica NIJE IMALA PRIMEDBI!

p.s. selo Vranić, nadomak Beograda, pamti odlično "zasluge" DM
http://www.znaci.net/00001/22_2.htm o istim takvim "zaslugama" po CG, BIH i Hrvatskoj da ne pričam

Velibor

pre 12 godina

Komentari a i nasa stvarnost ukazuju da smo kao nacija u veoma jadnom (da ne upotrebim tezi izraz) stanju. Ne znamo ko smo cetnici ili partizani ili oboje, fasisti ili antifasisti ili oboje, ne voli nas niko iz okruzenja a i sire, skoro bez izuzetka, a i mi njih jednako, lidera koji ce ovo stanje preokrenuti ni na pomolu, jer najbolje funkcionisemo u ovom vrednosnom vakumu pa kao rezultat imamo komunisticko-cetnicku koaliciju koja nas vodi nikud, a ne mozemo da se slozimo ko je gori (a da ne pricam da ne znamo ko je dobar) pa ispada koji god deo te koalicije izaberes nismo dobri, samo je pitanje ko je gori. Tako se postaje sve manji i manji, ej Srbijo pod sljivom, izgleda da je Tarabic bio u pravu.

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 3. januar 2012 19:46)
А како Ви знате да их је спасио због трговине? Зашто су снимали филм о њему (Четници, борбена герила)? Заборављате да је за време суђења Михајловићу Југославија била део источног блока са Стаљином на челу, па запад није хтео много да се меша. То што су се комунисти борили против фашизма не значи ништа, један репресивни режим се борио против другог. Земунски клан је побио бројне криминалце по Србији па га то не чини херојем у борби против криминала већ криминалцима. За разлику од Тита (који је био деспот, диктатор, мислим да ту нема сумње) равногорски покрет се залагао за парламентарну монархију, што је по свим цивилацијским нормама демократскије решење од оног које нам је донео комунизам.

sasa

pre 12 godina

neki nisu imali tu srecu da odu u drugu drzavu. neki su zaglavili na golom otoku, neki su likvidirani od strane ovog zlocinca i njemu slicnih.
da je ovo normalna drzava, a nije, odavno bi taj zaglavio u zabeli. ovde nije pitanja partizana, cetnika ili nekih trecih, ovde je pitanje pravde, koje u srbiji nema...

bezimena

pre 12 godina

@bezimena
Nije sporan antifasizam...
(lokalno globalno, 3. januar 2012 16:17)

I nije, Srbija ga se odrekla i to u Skupštini, zato su Rusi za antifašizam odlikovali S. Mesića, dok Srbiju nisu ni pozvali da bude gost povodom obeležavanja pobede na fašizmom (na Prvomajsku paradu)!

48.godine su IZDAJNICI, rusofili, hteli da nas gazi ruska čizma (kako su prošle Poljska, Čehoslovačka, MAdjarska itd. ZNA CEO SVET, kako SFRJ takodje) i zato su završili na GO. Koliko ih danas ima, jedino što zaključujem je da bi i danas jedan dobro došao!

Novi Srbin

pre 12 godina

Ja razumem zasto ti poistovecujes Cetnike i ustase, lakse je da podneses zlocine svoje nacije ako ubedis sebe da su i drugi radili to isto.
Na srecu ostatka sveta, a na veliku nesrecu Srba, Roma i Jevreja, ustase ipak ne mogu nisacim da se porede.
(djordjevic)

Mi to isto radimo kada su u pitanju zlocini u Bosni, sta sve ne izmisljamo samo da nam bude lakse. Gde su imali priliku cetnici su odradjivali masovne zlocine istom efikasnoscu kao i ustase samo u 2sv ratu nisu imali istu priliku i pristup "neprijatelju". Mentalni sklop je definitivno isti. To dokazuju masovni logori, silovanja, okrutna mucenja i ubistva u Bosni, Srebrenica kao i slican genocid nad Bosnjacima u istocnoj Bosni 1943 kada je za par dana ubijeno preko 3,000 Bosnjaka. Koreografija svih dogadjaja u Bosni cisto cetnicka.

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Mislim da kod J. Kapicica treba utvrditi da li je kad je bio u UDBi ubijao ljude iz koristoljublja (za platu), u kom slucaju je kriminalac i treba mu suditi, ili je to radio iz osionosti/osecanja moci, u kom slucaju nije bio normalan, pa ga treba staviti u ludnicu da tamo skonca, zavezan lancima za krevet.

Nikšić

pre 12 godina

Komunistički zločinac nije dobro došao u Crnu Goru!Takav nesoj nam ne treba daleko mu kuća.Ima li časne i poštene kuće u Crnu Goru a da joj ovaj nije naudio?

milesssa

pre 12 godina

Svima kojima je zao druga Jova Kapicica, i nerazumeju nas prezir prema doticnom drugu, toplo preporucujem da procitaju njegovu poslednju knjigu, pa ceim mnoge stvari biti jasnije. Toliku mrznju prema srpskom narodu nije pokazivao ni dr Franjo Tudjman.

Istoricar

pre 12 godina

"A mozda smo i mogli da spasemo 100 Srba za jednog Nemca"
Truth
Cetnici da spasu Srbe?. Pa sami su ih ubijali nemilice kad su ih "branili". Mogu misliti sta bi uradili da su pobedili.

BG

pre 12 godina

Nazad Udbasu u CG a ostali Udbasi neka se spremaju za procesuiranja za sve sto su nam radili punih 65 godina u Srbiji.
Desetine hiljada likvidiranih ljudi, pro Ruska politika sa kamaradom Walterom i ostalima dosta je vise .
A Udbasi nek Boljkovca za zdravlje jer ih sve uskoro cekaju procesuiranja u Srbiji, i vracanje otete imovine.

Misljenje

pre 12 godina

Komentari pokazuju svest ovog naroda: Dodik rece da se treba ponositi oslobodilackim ratom 1991-95 juce a celo rukovodstvo u hagu za najvece zlocien koje su se odviojali pred nasim ocima - komentari: skoro potpuna saglasnost sa Dodikom ali svega 30tak komentara. Jovo, skoro jednoglasan linc za nesto sto je u najmanju ruku kontraverzno i o cemu vecina nas zna samo iz onoga sto nam je servirano. Literatura i izvori kazu da ni jedni nisu bili cvecke, pa ako pljujemo Jovu onda da ga pljujemo u ime nekog treceg pokreta a ne u ime pokreta koji je i u proslosti i u sadasnjosti proizveo tesko zlo svojom ideologijom i delima. neko neko ospori zlocine cetnika ako moze ali bez onog "ali". jer za svakog zlocinca ima "ali" pa i za Jovu ako vec prihvatamo princip "ali" to jest, pravdanje zlocina bilo cim.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

U 2. Svetskom Ratu su Srbi bili ti koji su prineti kao zrtve da bi sada svi oko nje bolje ziveli.
(THE TRUTH, 3. januar 2012 18:06)
- Namece se sine @ truth-e pitanje zasto se u svim zemljama oko nje (Srbije) Srbi nemilosrdno vide kao pocinioci raznoraznih zlocina, i da je nemoguce ubediti ikoga "oko nje", u drugu istinu. Sam Medjunarodni sud je "presao" na njihovu stranu i doneo presudu za pocinjeni genocid u ovom poslednjem ratu. Srbi nisu prineti samo kao zrtve, oni su iza sebe ostavljali zrtve "oko njih", po Hrvatskoj, Bosni, Kosovu... nema broja zrtava ovih, "prinetih kao zrtve". Drag si mi sine @truthe, ali istina mi je draze, sine!

djordje

pre 12 godina

Eto što se događa kad se rehabilitira četništvo i staljinizam. Nema teorije da se ustaštvo rehabilitira u Hrvatskoj ili da ustašama dižemo spomenike.
(Zagrepčanin, 3. januar 2012 15:25)
Ti prijatelju ili pises iz Argentine ili si u kucnom pritvoru zadnjih 20 godina ili uskoro slavis prvi rodjendan, cetvrtog nema

Ivan M

pre 12 godina

Ovo dobijemo kada istoriju kroje demagozi. Prvo su komunisti trovali nase mozgove svojim lazima i proglasavanjem svih koji nisu bili sa njima "izdajicama", a zatim imamo danasnju reakciju gde su osvedoceni kolaboratori tipa Knez Pavle i Nedic u ocima nekih ratni heroji. Nigde nema mere i objektivnosti, sve se svodi na ekstremne stavove i pljuvanje drugog, a bez ikakvog pogleda na njihove zasluge.

bane

pre 12 godina

Najgore je sto mnogi i danas oplakuju zrtve Golog Otoka, a Biljanu Plavsic docekuju na crvenom tepihu, pevaju o Ratku i Radovanu...
Briga za zrtve nikada nije poznavala nacionalnost, osim kod onih koji nisu nacisto sa sobom - a takvih je ocito mnogo.

Ex Jugoslavija

pre 12 godina

Sta je sad,ne valja vam Jugoslavija?! A zamjerali ste onima koji su je napustili.

Cudan ste vi narod niko vama ne valja, pa cak ni dobar dio vasih sugradjana.

samo da podsetim

pre 12 godina

Komunisti su bili u savezu sa Hitlerom sve do operacije "Barbarosa".
Toliko o "ANTIFASIZMU".
To ovi domaci Pioniri kriju kao zmija noge.

Apache

pre 12 godina

@kuzim pogresno

Kužite pogrešno! Sram vas bilo na ovakvim komentarima.

Najviše je bilo članova SKJ među Srbima (dobrovoljno) . Pa Srbija se najviše protivila ukidanju komunističkog sistema u bivšoj SFRJ. Prosto da čovek ne poveruje u uvakve besmislice.....

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Braco, jarani Srbi! Dajte ba da opet pravimo Jugu, kako biste opet imali gdje vladati, ne biste li se smirili. Evo od nas za pocetak pola Dodikove Bosne. Izgleda da ste najgori kad samo nad sobom morate vladati. Sta je? Malehna vam Srbija, ha?

lokalno globalno

pre 12 godina

@bezimena
48.godine su IZDAJNICI, rusofili, hteli da nas gazi ruska čizma (kako su prošle Poljska, Čehoslovačka, MAdjarska itd. ZNA CEO SVET, kako SFRJ takodje)
Znamo kako je prosla SFRJ...a zna i ceo svet...

Nebojsa

pre 12 godina

Jovo Kapičić, uz greške koje je počinio, ima u biografiji nepobitnu istinu: bio je na čelu partizanskih jedinica koje su oslobodile Beograd!
Pročitao sam desetak komentara i shvatio: današnja Srbija, čija vlast stremi EU-i uopšte ne baštini tradiciju antifašizma i oslobođenja od okupatora. Važniji su vam, izgleda, čiča Draža i onih nekoliko Srba koji su proveli po par godina na Golom otoku.
E, pa..bravo moderna Srbijo! Evropa jedva čeka na vas. Udrite po starcima, možda će vam nakon toga biti lakše!

Milutin

pre 12 godina

Revidirali ste na kraju I vi nacelnice! Nikada niste imali obzira prema ljudima koji su stavljani na necovecne muke na Golom otoku , naprotiv podsticali ste taj sadizam tamo I znali za sve to. Kakvi cetnici, kakvi nacionalisti? Komunisti vas proganjaju.

Zox

pre 12 godina

Kako god - nad Srbijom je mracan oblak odavno...

Odavno se ne zna ko je neprijatelj - cetnici ili partizani? Da li je Srbija za kralja ili ne? Za koga su ginuli Srbi u II sv ratu? Da li je u Hrvatsku Srbija isla da oslobadja ili pljacka? Sta su "razni Arkani" radili u Bosni, a bili slavljeni i bogati u Srbiji? Da li dajemo Kosovo sto moramo ili sto ne znamo kako da ga zadrzimo?

Nije problem Kapicic. Da mene pita, napustio bi Srbiju odavno... Ali pitajmo se svi zajedno: zasto slavimo Nemce, zasto nam smetaju izbeglice, Crnogorci, Madjari, Cigani, Albanci... Zasto ne volimo Amere, ali im se uvlacimo? Zasto jos ne znamo koje je mesto Rusije i koji stav da zauzmemo?

Ako nam svi ovi zive na grbaci - isterajmo ih. A sta cemo ako smo postali "malko klaustrofobicni"?

Srbija ima mnogo toga da nauci i resi... Sa ovim nesposobnjakovicima na vlasti - nikad!

nikola drezgić

pre 12 godina

Sigurno je u tom momentu kad je odlučio da se vrati u CG slušao na radiju hit od Ljubomira Djurovića-Tamo dje se gusle čuju!

Domagoj

pre 12 godina

@Djordjevic
Zaboravio si da su od ustaša nastradale i na tisuće Hrvata antifašista koji su zajedno sa svojim zemljacima Srbima-partizanima oslobodili svoju zemlju Hrvatsku bez pomoći Rusa. Vaš je problem što ne shvaćate da ste 90-ih započeli nastavak drugog svjetskog rata u kojem ste definitivno prokazali pravu narav četničkih uniforma sa desecima tisuća žrtava pod tim obilježljima, ako je 45 godina uopće bilo ikakvih dvojbi o fašističkoj naravi te kvazivojske. Ti ne shvaćaš da na ovim prostorima postoji samo jedna podjela koja ima smisla. Na ljevičare i desničare. Jednako mišljenje imam prema hrvatskim i srpskim radikalnim desničarima. Blagostanje i mir pružili su jedino istinski ljevičari,a srpski i hrvatski desničari su donijeli samo smrt, razaranje ili neviđenu pljačku. Pritom ne mislim da su Milošević, Dačić pa čak i Tadić istinski sljednici ljevice sa ovih prostora. Oni su bacilio ljagu na jugoslavensku ljevicu. Neki više,a neki manje. Ali bitno je što potonja dvojica n ečine ništa da speru ljagu sa iste.

Justicia

pre 12 godina

Draga gospodo,

pogledajte stvari u ovom kontekstu.
Ko je u zadnjih 20 godina bio vodja, nacionalni heroj, popularna licnost, ... Nedavno Mladicevo i Karadzicevo hapsenje je propraceno burnim protestima, zaljenjima, serviranim jagodama, pregledom od predsednice Skupstine licno itd. da ne idemo unazad.

Starca od 92 godine sa ledja je napao mlad covek. Sumnjam da je i cuo za Goli otok. Razlozi su druge prirode, verovatno. Jedino je Ceda Jovanoci od javnih licnosti nazvao ovog coveka da pita kako je.

Sad zamislite ovaj kontekst: Negde van Srbije je napadnut recimo neki pop SPC na isti nacin i da je od javnosti propracen na isti nacin kao napad na ovog starca.

Gde je ovde konzistencija, gde je humanost, gde su vrednosti prevalentne u EU danas koje su kontrastirane ovakvim odnosom

Zagrepčanin

pre 12 godina

@Bob Sent Kler


Domobrani i ustaše su dvije različite vojske. To nije isto. Pitate koje su zločine napravili četnici?

Evo ima u srpskoj Vikipediji poduži tekst pod naslovom: "Злочини четника у Другом светском рату"

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 3. januar 2012 22:37)
Нажалост знам размере и фашистичког и комунистичког терора,неки моји преци су страдали од једних и других. Оно што ви заборављате су размере комунистичког зла у свету. Стаљин, Мао, Пол Пот, Тито... треба ли помињати њихове злочине? Пре двадесет години у Кини су тенкови газили људе, на њима није била ни кокарда ни свастика већ комунистичка звезда!

Ivan

pre 12 godina

Pre nego sto popljujemo coveka od 92 godine trebalo bi da se vrednosno odredimo prema celom periodu posle II sv. rata i socijalizmu u kom smo ziveli. Ovako vecina gradjana se sa setom seca Tita a izgleda da vecina mrzi Jovu Kapicica i Udbu. Te dve vecine se sigurno preklapaju u izvesnom delu (matematika). Poenta je da ako neko zali za starom jugom onda treba i da podrzi narodnog heroja Jovu koji je veoma zasluzan za nju takvu kakva je bila. Samo oni koji preziru tu zemlju i period imaju pravo da pljunu i na protagonistu tog vremena. Ko to nije nacisto je svesno ili nesvesno licemeran.

antifasista

pre 12 godina

U kategoriji vesti - REGION - imate jedan antifasisticki hvalospev u kome je predsednik Dodik kazao: da Srbi znaju ko su, šta su, i da mogu biti ponosni na svoj odbrambeno-oslobodilački rat od 1991. do 1995.
Links: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=02&nav_category=167&nav_id=570695

Gle, kako se fasisticke ideje mogu lepo pakovati u nacionalisticki celofan, i prodavati kao prava roba. Cika Jovo da je bio pravi mogao je oslaobadjati i u ovom oslobodilackom ratu. Komu je kriv.

Gjeto Muji 11

pre 12 godina

Eh, Jovo, Jovo! Onogo sto covek voli najvise(kao ti, naprimer sto si ga voleo Beograd, Srbiju, srpski narod, bivsu Yu...) jednog dana neces vise voleti, naprotiv mozda ces da toga mrzis, jer imas da svatish da ono sto si ti ga voleo od srce nikad tebe nije voleo...! To je istina zivota, gorka istina...!
Ali, ipak, u tvoje duboko straosti nesto si svatio, da najbolja zemlja na svjetu je tvoja sela, ili grad gdje si rodjen, najbolja domovina u svjetu je tvoja Crna Gora, ia ako je krsovita, ali je ljepa sa ljepim planinama, najbolji narod na svjetu je taj crnogorac, mozda siromasan, ali jak i koji zna da se bori za svoj zivot, a kao tvoji komsije, tvoji rodjaka, neces naci nigdje u svijetu...., cak ni u Beogradu, gdje si ziveoi preko 72 godine! U Beogradu si ziveoi 72 godine, voleo si ga, ali ipak begradjani najzad na neki nacin su tebe rekli da ti si samo crnogorac, nijesi bio i neces nikad biti beogradjanin, nikad tebe nijesu smatrali kao begradjanina i ka srbina, nego kao crnogorac, gradjanin drugog reda!
Gorka istina za Jovo, ali ne samo za Jovo! To svakomome se desava!
Ja necu da ulazim na to kakav je bio Jovo u proslosti, kao veliki funksioner bivse Yu, kao udbash ili kao ambasador, bio je dobar ili ne za Srbiju i srpskog naroda, ili o ostalim Yu narodima! On je rekao da Rankovic je bio njegov najbolji prijatelj, albanci znaju najvise, ali i madjari, bosanci..., znaju kakav je bio u vrijeme Rankovica!

Mali Vodar

pre 12 godina

Kada je bio mlad, cela Srbija je drhtala i puzila pred njim.Danas kada je u 92 godini, nasao se neko hrabar da mu "pokaze" i to samo zato sto starac nije imao pistolj kod sebe.

željko

pre 12 godina

Vidim da me prozivaju pa da se dopunim: ...a da vas od njemaca brani neko kao što je bio Draža Mihajlović.
PS Molim ove "antifa" iz nevladinih EU organizacija da više ne brane antifašističku borbu u Jugoslaviji, bar ne onu koju je vodila KPJ. Po proevropskim stavovima i viđenju stvari vama više odgovara ravnogorski antifašizam.

Milica

pre 12 godina

Pedja,
Definicija srbomrzca u Srbiji je onaj koji ne govori ono sto sae svidja postojecem trendu sirovih nacionalista.

Havel se nije ulagivao građanima, kao štzato smo i velikog humanistu i covekoljupca kome se ceo svet divi proglasili srbomrzcem. A Havel se nije ulagivao građanima, kao što to čine balkanski lideri, već im je govorio i neprijatne istine o njihovoj ksenofobiji, sebičnosti, olakom mirenju sa nemoralomom....cesto je bio izlagan kampanjama desnicara ali je na kraju zavrsio kao legenda. To je razlika izmedju odgovornih i neodgovornih lidera koji zivi na nasim prostorima vec vise od 20 godina i sami nista drugo ne rade nego seju ksenofobiju, mrznju, neodgovornost, i nemoral a sve nazivaju patriotizam. Svaki narod pod tim uslovima bi bio konfuzan i sa pomesanim sistemom vrednosti...a oni koji bi nesto i mogli da preokrenu, vec su ukopani "linc" politikom.

nijebitnoime

pre 12 godina

(Zagrepčanin, 3. januar 2012 22:21) veoma reprezentativna literatura, dodaj jos i tudjmanovo baljezganje i uzitak je zagarantovan...

a sto se tice ovog matorog ubice. Borba protiv fasizma mu niko ne osporava ali to nije POKRICE za zlocine koje je pocinio.

Peđa

pre 12 godina

Mnogo vas je napisalo da Kapičić mrzi Srbe. To nije tačno i to je čista podmetačina. Ako tvrdite da je to tačno molim da mi navedete kada je to napisao ili rekao. Ima nekoliko njegovih intervjua na Youtub-u koje sam pažljivo pogledao i nikada nije rekao da mrzi Srbe već da su Srbi i Crnogorci dva bratska naraoda i da bi trebalo da budu u najboljim odnosima. Mnoge Srbe je hvalio, recimo Aleksandra Leku Rankovića. Ono što on mrzi, a što mnogi očigledno ne mogu da razumeju je velikosrpski nacionalizam i pokušaj Beograda da tlači Crnu Goru. E pa gospodo ako vam smeta to što se on izjašnjava kao Crnogorac i što je za pošten odnos između Srbije i Crne Gore bez da iko radi protiv ikog onda je to vaš problem.

Niksicanin

pre 12 godina

Najveca zla je napravio po Crnoj Gori:Pasja groblja kod Kolasina, Krsta Zrnov Popovic, na hiljade Crnogoraca je odveo na Goli otok .Sta misli da ce ga odje ga docekati sa rasirenim rukama, a povrh svega ovoga najveci srbi su ovi odje crnogorski:)

kozmo

pre 12 godina

@DZ, 3. januar 2012 18:04
Steta sto nisi osetio blagodeti SHS-a.
Meni koliko je poznato petokraka je pobedila krunu odlukom vecine,zbog gladi,bede siromastva,a ista klika je zbacila kralja, jer su se samoproklamovali kao novi komunisti,odnosno pripadnici radnicke partije.

THE TRUTH

pre 12 godina

@Istoricar,
A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Lako nas Srbe podmetnuti i izmanipulisati. Ma jasno, trebao sam da im budem zahvalan sto su nam Nemci srvanili Beograd. Ne moram ni da naslucujem sta bi, kad bi, jer na kraju videh sta bi i koliko je Srba i Srpske teritorije nestalo. Od ovoga ne moze vise da smo ojadjeni pa makar bili prepusteni Cetnicima. Samo sledeci put da obuku lepsa odela i zapale tompus, jer bradate onako ih je lako okriviti pa makar samo stitili interese svoje zemlje.

Bocajlo

pre 12 godina

Naravno, prvo sam procitao tekst i vec sam bio pod utiskom al ajde reko da procitam i par komentara, da vidim sta ljudi pisu unapred znajuci da ce se misljenja u njima dijametralno razlikovati. Posle kratkog prelistavanja sam shvatio da je to uzaludan i zamoran posao, koji me uvlaci u spiralu nadgornjavanja.
Poenta cele price je da neko napusta ovu sludjenu srbijicu zato sto je na ulici premlacen. Uz to je cica od 9o i kusur godina i nekad je bio nesto, tj. nije neka budalcina i klosar. Toliko. Mislite o tome.

Ogledalce ogledalce

pre 12 godina

Prema ovom izvoru - zbornik originalnih dokumenta o cetnickim zlocinima

http://www.znaci.net/00001/114_1.pdf

a onda prema misljenju vecine o komunistioma, ispade da su Srbi gde god su pripadali bili "losi momci". A u Bosni su bili ujedinjeni i zajedno rame uz rame "radili". To je izgleda tek bila "nebeska" kombinacija ...

TRUTH

pre 12 godina

Istoricar,
A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Ne moram ni da naslucujem sta bi kad bi, jer na kraju videh sta bi i koliko je Srba i Srpske teritorije nestalo. Od ovoga ne moze vise da smo ojadjeni pa makar bili prepusteni Cetnicima. Samo sledeci put da obuku lepsa odela i zapale tompus, jer bradate onako je lako okriviti pa makar samo stitili interese svoje zemlje. Valjda docekam jednoga dana da nam predsednik bude Srbin.

Bambaklaa

pre 12 godina

Sve ovo, ali bas sve - i napad, po mogucstvu ne vizicki, ali svakako politicki/humanitarni/intelektualni, i njegova reakcija, i odlazak iz zemlje - je trebalo da se desi pre 30 godina.
Tada bi ova drama nekakvog smisla, tada bi bila tragedija.

Ali, Srbi ko Srbi, sporo kapiraju i cesto ispadaju glupi u drustvu - napad na 90-togodisnjeg starca nikada ne moze da bude vise nego farsa!

ceca

pre 12 godina

šta će vam knjige o zločinima četnika. ima na wikipediji fotka "German General Major Friedrich Stahl (left) stands alongside an Ustaše officer (center) and Chetnik commander Rade Radić (right) somewhere in central Bosnia, 1942"

isto

pre 12 godina

A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Lako nas Srbe podmetnuti i izmanipulisati.
(THE TRUTH,

Neki istoricari koriste i objektivne i pouzdane izvore a ne samo rekla kazala, mada je i to dio procesa. Recimo moj deda koji je politicki bio i ostao neutralan i samo gledao da sacuva glavu, uvek se secao cetnika sa uzasom i gadjenjem. A sudeci po komentaru ti si nazalost opet izmanipulisan jer ih ne koristis bice uopste. Ili uvek koristis samo jedan izvor.

Tito

pre 12 godina

Samo vas gledam,majku vam Boz´ju!
Ostavite guslarsku istoriju,Kosovo i car Lazar!Nego se dotaknite malo istorije o oslobodilackom ratu od fasizma i njihovih slugu.

Da nije bilo nas,ne bi bilo ni vas!

Gledam na sat vrijeme istice...

deda Paun, Solunac, licno bio sve

pre 12 godina

Нажалост знам размере и фашистичког и комунистичког терора,неки моји преци су страдали од једних и других. Пре двадесет години у Кини су тенкови газили људе, на њима није била ни кокарда ни свастика већ комунистичка звезда!
(Бојан Савић, 4. januar 2012 09:11)
Ti sine u svojim ovolikim traktatima nisi nista dokazao osim da cetnik ostaje cetnik, nosio on kokardu ili zvezdu. Pa posle opet kokardu, u zavisnosti od vremena. Fasizam dete u Srbiji vreba na svakom koraku, i treba dobro da se oci otvore, da covek braneci DOBRO ne stane na stranu ZLA.

Zagrepčanin

pre 12 godina

@ nijebitnome

"veoma reprezentativna literatura, dodaj jos i tudjmanovo baljezganje i uzitak je zagarantovan... "

______________________

Šta autori Stevan Dedijer i Jovo Popović koji su pisali o četničkim zločinima i genocidu nad Muslimanima nisu Srbi?

Četnički su zločini notorne činjenice. Negiranje tih zločina je moralno sljepilo. Samo za informaciju, Franjo Tuđman je bio u partizanima i najmlađi Titov general.

Brat Bugarin

pre 12 godina

Velika sramota za celu Srbiju i sve njene gradjane, priznali oni to ili ne. Treba pronaci onog sto ga je tukao i najteze kazniti (koliko je maksimum za ovu kaznu) za napad na ovog skoro stogodisnjaka.

montenegrina

pre 12 godina

Svaku srecu i zdravlje Vam zelimo,moja familija i ja,a ovi sto laju neka ih,vazda se dizala prasina znate vec za kim!!!!Dobro dosli doma veliki covjece!!!!

Miša

pre 12 godina

Ovo je sramota za Srbiju!
Gospodin Kapičić je komunista, narodni heroj, antifašista i dostojan je svakog poštovanja. Da nije bilo takvih nebismo živeli 50 god u najlepšoj zemlji na svetu.

Predrag

pre 12 godina

Ne zasluzuje Tebe Srbija generale. Za Srbiju su Ljotici, Draze, Nedici, Seselji, Kardzici, Mladici i ostali nacisticki olos.

Neka je sa srecom u slobodnoj Crnoj Gori i da pozivis jos mnoga leta.

esb

pre 12 godina

Kako ste danas hrabri, kada Narodni Heroj i borac protiv Hitlera i njegovih gibanicarskih bradatih koljaca ima 92 godine, u Srbiji na vlasti drazicevci, a u opoziciji ljoticevci. Gde ste bili svih ovih godina sa tim vasim junastvom?

Sve najbolje generale, u Crnoj Gori ce umeti da cene tvoje herojstvo, kao sto ga cene u celom svetu osim u ovoj bolesnoj, kukavickoj zemlji, gde su ti Rusiji do juce ovi isti ljubili ruke, a vidi ih danas kako su silni. Zelim ti mirnu starost, a ovi novokomponovani antikomunisti su sami sebi najgora kazna.

Proslost

pre 12 godina

Jovo Kapicic je ostatak iz proslosti,bivsi general i komunista.Danas ima preko 90 godina i svaki fizicki napad na njega je sramotan.
Jovo je u svoje vreme radio svasta u skladu sa tadasnjom politikom zemlje Jugoslavije sa kojom se neki danas slazu,ali su mnogi protiv posto su osetili posledice na svojoj kozi.Slagao se ja sa tom politikom ili ne,cinjenica je da je bila neophodna u to doba i da je Goli otok , progon cetnika i ustasa,ubistvo Draze Mihajlovica jednostavno bilo potrebno zato sto su bili neprijatelji drzave Jugoslavije.
Draza je morao biti osudjen i ubijen,upravo da bi se izbeglo ono sto se danas desava ,a to je da od njega prave mucenika,heroja i sveca,sto on ,naravno nije bio.
Jovo je ucestvovao u svemu tome i zna puno toga,o cemu naravno ne prica,posto danas ima previse dusebriznika i onih koji su spremni da pljunu na sve zrtve koje su date da se napravi jedna sjajna zemlja koju smo sa radoscu rasturili uz cenu da postanemo supak Evrope i da stanemo sa napredovanje sledecih decenija.
Ovog coveka ne treba osudjivati,jer je on bio instrument tadasnje vlade i politike i radio je za dobrobit i ocuvanje mlade drzave.On je bio kao skalper u rukama hirurga.Ono sto mu zameram jeste to sto voli da se slika i daje intervjue i na taj nacin iritira glupake i neznalice koje ga nazivaju zlocincem,cak i napadaju na ulici iako ima preko 90 godina.Njegovu izjavu da bi napadaca ubio kao zeca ,treba shvatiti veoma ozbiljno,posto je ubijao i ranije,tako da mu to nije strano!
Bez obzira na sve ,Jovo je osoba koja je zasluzila sve pocasti koje ovo drustvo moze da mu pruzi zbog toga sto se borio za nasu zemlju,kao i mnogi drugi,kojima danas to zele da ospore.

bezimena

pre 12 godina

Ovaj gospodin odlazi,a nije odgovarao kao istaknuti UDB-as za zlocine protiv civilnog stanovnistva.Posle oslobodjenja Beograda i Srbije veliki broj civila je ubijen kao "narodni neprijatelj" bez sudjenja ,samo na osnovu rekla kazala...ili zato sto su radili svoj posao za vreme okupacije,a to je bila "saradnja sa neprijateljem"....glumci,muzicari,pevaci,konobari.
(Igro, 3. januar 2012 14:42)

Niste svedok toga što nabrajate i upravo na osnovu REKLA - KAZALA krajnje neodgovorno i paušalno stavljate na nečiju dušu "zločine" za koje ste čuli na isti način (rekla - kazala).

Blagu predstavu o borbi protiv fašizma nemate!

Stidim se Beograda koji je pogazio svoj antifašizam!

mladen

pre 12 godina

Kad je De Gol dosao na vlast u Francuskoj, posle oslobodjenja likvidirana je kompletna peta kolona i njeni pomagaci na celu sa Petenom.
Jovo Kapicic je legenda i heroj. Dok je on i njemu slicni pravio red u drzavi, drzava je bila drzava svakome se znalo mesto.

Otišo je svak ko valja, neki vani a neki ka nebu

pre 12 godina

Šta će nama heroji antifašističke borbe kada imamo heroje devedesetih. Saće Ceca da se oslobodi, vratiće se Mira i Marko, možda Tadić da pomiluje Šarića, Šeki će da se vrati iz Haga. Uskoro staro društvo ponovo na okupu.

svetlanast.

pre 12 godina

gospodine kapicicu, ostanite u srbiji, u beogradu.

istina je da je coveka od 92 godine na ulicu, u beogradu napala kukavica koja je pobegla.

istina je da mnogima napad na jovu kapicica sluzi da kazu sta misle o crnogorcima.

ne valjaju nam hrvati, ne valjaju nam albanci, ne valjaju nam muslimani, ne valjaju nam nemci, ne valjaju nam amerikanci, ne valjaju nam crnogorci, ne valjaju nam srbi sa severa kosova...
bas nas je briga i za srbe juzno od ibra.

svake godine srbija je manja za 35.000 stanovnika.
ko nama valja?

izgleda da se mi ne svidjamo onima koji se svidjaju nama.
ko nam je kriv?

Zlatko

pre 12 godina

Više od pola komentara upereno je protiv Kapičića zbog ubojstva Draže, a ne zbog zločina koji su počinjeni nad dijelom naroda iz svih djelova Jugoslavije. Toliko o antifašističkoj Srbiji. Uostalom, da je Draža živ, još bi i dobivao penziju. Još jedan plus za antifa Srbiju. Možda postoje i kakvi bonusi za Dražine "antifašiste" za ubijene civile u istočnoj Bosni, Hercegovini, Dalmaciji, Lici,...

Sava

pre 12 godina

Srbi su kao nacija totalno izgubili kompas, tako imamo cetnike koji napadaju Jovu za Goli otok u kojem su ogromnom vecinom zavrsili Staljinisti, a brane npr. Rankovica koji je stvorio Goli Otok, i tamo bio bog i batina.
Meni se cini da je stvarni problem to sto je Jovo Crnogorac, sto znaci da su napadi na njega nacisticki.

Mr Djurdje Zivkovic

pre 12 godina

Napad na ovu starinu je nerazuman i sraman cin, bez obzira na sve klasne,politicke,idejne i nacionalne razlike izmedju napadnutog heroja i vecine u Srbiji. Mislim da covek postupa ispravno sto ide, najzad, u svoju zemlju, u skladu sa svojim interesima. Zbog svojih interesa je i proveo u inostranstvu, u Srbiji, 74 godine - zbog mojih interesa sigurno nije bio tu tako dugo. Ja licno vise cenim sta je njegov sin ucinio za Jugoslaviju i Srbiju nego otac - heroj. Ali ostro osudjujem fizicki napad motivisan kvazipolitickim razlozima.

antifasista

pre 12 godina

Srbiju je 90-setih zahvatilo ludilo nacionalizma i fašizma, to nije ni danas stalo. Neka vam je Bog na pomoći, da Bogda vam ratni zločinac Draža bio uzor, za bolje niste ni zaslužili, to pokazuju ovi komentari.

stidite se svoje nesvesti

pre 12 godina

Da da pametnjakovici.Jovo Kapicic vam je kriv za sve neuspehe u zivotu.On vam je kriv za lopovske privatizacije,burazerske kombinacije.On vam je kriv sto ste bili glupi pa se poveli za pokojnim slobom.Izgubismo sve ratove,izgubismo teritorije,imasmo najvecu inflaciju na svetu.Da znam,kriv je Kapicic.Bombardovali nas,izolovali.I dan danas nam usi zavrcu.Ma kriv je Kapicic.Ali sad kad ode pa jos kad vam rehabilituju fasitickom saradnika drazu mihajlovica ima bre da cvetaju ruze u Srbiji.

Samo da vas podsetim da je u vreme Kapicica i ona drzava bila priznata i respektovana od najvecih sila.A gde smo danas?
Stopa kriminala je bila znatno manja.A gde smo danas?
Medju ljudima je vladalo vece postovanje i jednakost.A gde smo danas?

Nemate vi pojma sa zivotom.Najlakse je upiratiu prstom u nekog ko je za sve kriv.Nikad nismo sami krivi jel' da?

p.s. Sta ocekujete od sebe i drzave u buducnosti?Pa mi svakih 10-20 godina menjamo pravce i heroje.Kapicic nije heroj ali zato karadzic i mladic jesu,zar ne?Legija isto tako?
Pa kakvi smo i ne treba da nam bude bolje.A i ne moze...

Zagrepčanin

pre 12 godina

Eto što se događa kad se rehabilitira četništvo i staljinizam. Nema teorije da se ustaštvo rehabilitira u Hrvatskoj ili da ustašama dižemo spomenike.

Gradjanin ne-komunista

pre 12 godina

Moram reci strasni komentari iz Srbije. Mnogo gori zlocini i zlocinci iz 90tih nisau naisli na ovakve izlive netrpeljivosti i mrznje. Onaj rezim je omogucio miran zivot vecini ljudi a ovi rezimi donesli smrt i mizeriju vecini ljudi. ne kazem da je onaj rezim bio sjajan ali izivljavati se nad jednim predstavnikom tog rezima dok nam u vlasti sede predstavnici rezima koji je bio odgovoran za najgore zlocine u Evropi posle 2 sv rata - e to zaista ne razumem. Mi smo zaista jedan frustrirani narod bez kompasa i promasenog i uvrnutog sistema vrednosti.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Gospodin Kapidzic se u drugom svetskom ratu borio protiv fasista i njihovih ustasko-cetnickih sluga.Posle rata 1948 se borio protiv ruske najezde na Jugoslaviju.Pametnom dosta!

Predrag Popović

pre 12 godina

Zaista sam imao bolje mišljenje o čitaocima i komentatorima članaka na B 92 ali sam nakon pažljivog čitanja komentara zaista razočaran. Čega se sve nisam načitao ovde, kakvih površnih zamena teza (da ne kažem budalaština) ali najviše zapada za oči mržnja prema Crnogorcima i komplekse koje imaju komentatori u odnosu na njih. Jedan napisa da su na Golom otoku ljudi bili maltretirani zato što nisu bili komunisti ?! Da su državu tad preuzeli ti što su bili na Golom otoku živeli bi smo kao Rumuni i Bugari. Žalosno je to na koji se način neki obraćaju penzionisanom generalu ove države i velikom antifašisti. A što se tiče penzije ne treba da je se odrekne jer je poštenim radom stekao. I podsetiću vas mlađe koji pljujete po njemu, u njegovo vreme niko nije tlačio radnike, nije bilo moguće da neko radi neprijavljen kao što vas danas izrabljuju u kapitalizmu i "demokratiji" a to da dobijete stan o tome možete samo sanjate.

Republikanac

pre 12 godina

Eh, da je srece da tvoj primer slede i svi ostali vrli djetici kojima su puna usta pogrdnosti spram Srbije, a puni dzepovi od privilegija koje u istoj uzivaju.

Ne okreci se...

Bojan

pre 12 godina

Još malo pa će Srbiju napustiti i ono malo preostalih što ne veličaju nacističke saradnike i fašističke marionete, kao što su nedić i propali general Draža.

A da su Kapićić i ostali krivi - ma jesu, i to zato što nam nisu priuštili tu "sreću" da nas tlčae Hitler i Staljin. Ovako, živelo se ko bubreg u loju, pa sve pobesnelo i pozaboravljalo ko je ko i šta je šta.

Domagoj

pre 12 godina

Hrvat sam i ne negiram da u Hrvatskoj postoji dio ljudi koji su nacionalisti i pseudoustaše,ali me zaprepašćuje val fašizma koji već više od 20 godina dolazi iz Srbije. Želim vam katarzu,ali bojim se da do nje neće doći.Između četništva i ustaštva vučem znak jednakosti. Potpuno isti mentalni sklop. Partizani su jedini koji su u praksi jednako tretirali ted zlotvore. Možda danas to zvuči brutalno,ali za to vrijeme razumljivo i logično. A većina komentatora ovdje je valjda učila povijest od svojih neobrazovanih i kompleksiranih očeva.

Luda Mara

pre 12 godina

Pristalice cetnika koji su pobili mnogo Srba politickih protivnika (komuniste partizani ili simpatizere) kao i mnogo Nesrba (samo zato jer su bili Nesrbi) sada hoce da obese Jovu koji je kriv za ubijanje mnogih politickih protivnika(Srba i Nesrba) kao i onih koji su pobili mnogo Srba i Nesrba politickih i etnickih protivnika.

jesam li ja ovo dobro razumeo...neka mi neko objasni "istinu' ako je siguran da je zna...

a sta cemo sa Cosicem?

pre 12 godina

Veci vam je zlocinac Dobrica Cosic od Kapicica, i zbog Cosiceve ideologije je poginulo vise Srba i drugih nacija nego zbog Kapicica. Pa opet, Kapicic je zlocinac, a Cosic vam je otac nacije.

Milan

pre 12 godina

"sve naj bolje jovo !
molim te,povedi i sve svoje zemljake iz Vojvodine!
ja snosim troskove transporta !!!!!
(sale novosadjanin, 3. januar 2012 15:26)"

Sale, posto verujem da si Srbin, imam pitanje: kada su tvoji dosli u Vojvodinu? Moji su dosli '47. Otac mi je rodjen ovde, ja sam rodjen ovde, dete mi je rodjeno u ovoj nasoj plodnoj ravnici, a ipak sam Crnogorac. Molio bih da se ne vrsi generalizacija Crnogoraca, u svakom narodu ima i ljudi i neljudi. Sto se Vojvodine tice, svi smo mi nekad dosli ovde (sem brace Rumuna), neko pre, neko posle... Neko pre 1300 godina (Madjari), neko pre 1500 godina (banatske Here), neko pre 65, ali svima nam je zajednicko da volimo ovu panonsku ravnicu.

bez ideje

pre 12 godina

I ja gospodine glasam godinama za LDP ali ne radim za UDBU,OZNU i druge zlocinacke organizacije stare nam i ove nove drzave,i nikoga ne lovim pa me niko i ne bije.Svaka Vam sreca u buducem zivotu,ziveli!

Zeljko

pre 12 godina

Eto šta učini rehabilitacija! Za sve patriJote ngradno pitanja: Koliko je Srba poginulo u I svetskom ratu a koliko u II? Kako to da su žrtve u I opravdane a u II su glupa greška komunista? Pa zašto njih? Zar nisu i četnici rehabilitovani kao II pokret otpora? Nego, kako to Nemci iz Vrnjačke i Mataruške banje dovlačili padobrance za desant na Drvar? Kako to da nisu izveli desant na Ravnu Goru? Pa kako to Nemci na Užice i Kadinjaču a Četnici zajedno sa njima?
Nego ako su se i četnici borili, onda su me lagali da su Nemci streljali 100 za jednog zbog komunista, pa valjda su i četnici nekog ubili? Kako to da na razne proslave pobede nad fašizmom u inostranstvu niko ne zove taj drugi pokret? Nego šta na to kažu Nemci? Pa valjda znaju protiv koga su organizovali 7 ofanziva, sigurno protiv četnika zar ne? A valjda znaju i pred kim su bežali do Austrije? A šta kažu braća Rusi? Jesu li i maršal Tolbuhin i general Ždanov komunistički zlikovci? Da nisu možda sa četnicima oslobađali Srbiju od fašista? Oni su u Rusiji i dalje heroji i simboli borbe protiv najvećeg zla koje svet pamti a to je Hitler. A naši borci protiv fašizma su zlikovci zar ne. Kad dobijete odgovor od Rusa i Nemaca o ulozi četnika biće vam jasno da je to bio jedini način da se izbegne građanski rat u Srbiji. I evo danas 66g posle II svetskog rata, taj rat se i dalje vodi u Srbiji. Sve ono od 1991-99.g bio je samo tragičan nastavak II svetkog rata koji bi veči deo Srbije da izmeni, ali usledio je kraj fašističke politike i Kumanovski sporazum- GUBITAK KOSOVA i kraj svih iluzija da Srbija može ratovati sa nekim sa strane. Ali dežurni branitelji ne miruju, braniće je od unutrašnjih neprijatelja, svih onih koji se ne slažu sa fašističkom ideologijom. I onako će uskoro biti samo 2 države u Evropi, E.U i Srbija. A Srbija je dobra onoliko koliko i ljudi koji je čine. A vi ste patriJote toliko dobre da formirate Nacionalni stroj i veličate Hitlera, a on jadan namenio istu sudbinu Srbima, Jevrejima i Ciganima. A sada razne ćelave glave ili glave u kapuljačama, u čizmama ili patikama divljaju Srbijom i premlaćuju i ubijaju strance, rome, pedere, komuniste... Dve decenije Srbijom odzvanja "Ubi zakolji da ------ ne postoji". A umesto crtica patriJote ubace reč koja im u tom trenutku odgovara. A šta mislite patriJote, kako bi bilo da zaštitite Srbiju od najveće opasnosti ikad? A to ste VI SAMI! Jer sa VAMA Srbija će nestati mnogo pre nego što ja doživim Jovine godine. U njegovoj Jugoslaviji su živeli svi Srbi u jednoj državi, a sada... Gde su u Kninu, Vukovaru, Sarajevu, Bihaću, Prištini, Prizrenu... E moje patriJote... Koliko stvarno vredite kao ljudi kad vam je patriJotizam jedino merilo vrednosti? Jedino vas tamo u grupi prihvataju kao jedinku koja nešto znači,. Ali šta je tu je, sa kim si takav si! A meni drago što nisam sa vama. Srbija je na žalost zarobljenik svoje tužne prošlosti i svoje istorije, a onaj ko je ne nauči doživi da mu se istorija ponovi! Toliko mržnje prema komunistima u Srbiji a toliko ljubavi prema Putinu i Medvedevu, zar vam niko nije rekao da su za njih Ždanov i Tolbuhin i dalje narodni heroji?

Smrt Fasizmu

pre 12 godina

Beograd i Srbija su gori nego 90tih. U društvu koje, umesto nasušno mu potrebne denacifikacije, vec 20 godina prolazi kroz proces re-nacifikacije, nema mesta za istinskog antifašistu.
da ne pominjem da u društvu u kojem je moguće nekažnjeno veličati zločince poput Karadžića, Mladića, Draže Mihailovića, a žrtve genocida i posthumno ponižavati, nema mesta za jednog istinskog narodnog heroja kakav je general Kapičić. Toliko.

Gjeto Muji 11

pre 12 godina

Eh, Jovo, Jovo! Onogo sto covek voli najvise(kao ti, naprimer sto si ga voleo Beograd, Srbiju, srpski narod, bivsu Yu...) jednog dana neces vise voleti, naprotiv mozda ces da toga mrzis, jer imas da svatish da ono sto si ti ga voleo od srce nikad tebe nije voleo...! To je istina zivota, gorka istina...!
Ali, ipak, u tvoje duboko straosti nesto si svatio, da najbolja zemlja na svjetu je tvoja sela, ili grad gdje si rodjen, najbolja domovina u svjetu je tvoja Crna Gora, ia ako je krsovita, ali je ljepa sa ljepim planinama, najbolji narod na svjetu je taj crnogorac, mozda siromasan, ali jak i koji zna da se bori za svoj zivot, a kao tvoji komsije, tvoji rodjaka, neces naci nigdje u svijetu...., cak ni u Beogradu, gdje si ziveoi preko 72 godine! U Beogradu si ziveoi 72 godine, voleo si ga, ali ipak begradjani najzad na neki nacin su tebe rekli da ti si samo crnogorac, nijesi bio i neces nikad biti beogradjanin, nikad tebe nijesu smatrali kao begradjanina i ka srbina, nego kao crnogorac, gradjanin drugog reda!
Gorka istina za Jovo, ali ne samo za Jovo! To svakomome se desava!
Ja necu da ulazim na to kakav je bio Jovo u proslosti, kao veliki funksioner bivse Yu, kao udbash ili kao ambasador, bio je dobar ili ne za Srbiju i srpskog naroda, ili o ostalim Yu narodima! On je rekao da Rankovic je bio njegov najbolji prijatelj, albanci znaju najvise, ali i madjari, bosanci..., znaju kakav je bio u vrijeme Rankovica!

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Upravnik golog otoka ili ne, LDP, zlocinac je jedna stvar ali prebiti coveka od 92 godine je sramno, ma koliko glupe izjave davao.

Igro

pre 12 godina

Ovaj gospodin odlazi,a nije odgovarao kao istaknuti UDB-as za zlocine protiv civilnog stanovnistva.Posle oslobodjenja Beograda i Srbije veliki broj civila je ubijen kao "narodni neprijatelj" bez sudjenja ,samo na osnovu rekla kazala...ili zato sto su radili svoj posao za vreme okupacije,a to je bila "saradnja sa neprijateljem"....glumci,muzicari,pevaci,konobari.

CityWatch

pre 12 godina

Za nas bi najbolje bilo da nikada nije ni dolazio. Medjutim, potavlja se pitanje njegove odgovornosti u pocinjenim ratnim zlocinima za vreme i neposredno posle drugog svetskog rata.

Meho Tuzlak, jaran

pre 12 godina

Braco, jarani Srbi! Dajte ba da opet pravimo Jugu, kako biste opet imali gdje vladati, ne biste li se smirili. Evo od nas za pocetak pola Dodikove Bosne. Izgleda da ste najgori kad samo nad sobom morate vladati. Sta je? Malehna vam Srbija, ha?

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Надам се, да ће се овај наљућени људина, ради увреде части одрећи генералске пензије (која је око 4-струка од просјечне плате) из српског фонда.
Ако овакви типови, тако дуго живе и умиру природном смрћу-онда бога нема.

SrboCrnogorac

pre 12 godina

Srecan ti put i tebi i takvima kao sto si ti! Dao Bog da nikada nisi ni dosao u Srbiju, a kamoli "delio pravdu" Srbima po Golom otoku.
(Pakao ti ne gine!, 3. januar 2012 14:38)


Za tvoju informaciju, procentualno najvise Crnogoraca je zavrsilo na Golom Otoku. Toliko o "deljenju pravde"

Aj sad lupajte minuse ;)

bezimena

pre 12 godina

То што су се комунисти борили против фашизма не значи ништа.
(Бојан Савић, 3. januar 2012 21:31)

Već sama ova rečenica je dokaz da nemate pojma, nažalost, o razmerama zla koje je fašizam proizveo, time ni značaju i veličini ANTIFAŠISTIČKE BORBE. Još spominjete i monarhiju, koja je DIKTATUROM toliko "usrećila" Jugoslaviju da se narod (bez obzira na nacionalnost) okupio jedino oko komunista u borbi protiv OKUPATORA...jednom rečju nemate blage veze o istorijskim ČINJENICAMA, pa je besmisleno na Vas trošiti reči.

THE TRUTH

pre 12 godina

S' tom razlikom sto su i Draza i Rankovic bili Srbi i o njima treba Srbija da sudi i da ocenjuje da li su radili za ili protiv svoga naroda.
Kapicic je Crnogorac koji se usudio u sred Srbije da propagira razbijanje jedne zajednice, a da nas je pre toga navukao u jednu drzavu. Bez obzira koliko on dugo ziveo u Beogradu, takvima se zbog krsenja zakona i ugleda drzave i na zapadu oduzima drzavljanstvo. Posledice Kapicicevog decenijskog rada protiv drzave Srbije danas su najvidljivije. Nama su takvi udbasi sputali Srbiju rovareci u njoj. U 2. Svetskom Ratu su Srbi bili ti koji su prineti kao zrtve da bi sada svi oko nje bolje ziveli. Smetali su im Draze koji nisu zeleli da ulaze u direktan sukob sa Hitlerom. A mozda smo i mogli da spasemo 100 Srba za jednog Nemca. Onda mi neko dodje i prodaje finocu jer im smeta sto Srbi na kraju zele svoju drzavu bez ubacenih elemenata i uzurpatora. Izvinite me sto sam ziv i sto sam Srbin. U Srbiju je sveko dobro dosao ko nije tu da radi protiv nje. Ko radi protiv Srbije, a posebno u starijim godinama se ne sme tuci, ali isprasiti iz zemlje to svakako.

kuzim pogresno?

pre 12 godina

Jedini ko podrzava kapicica su izgleda Hrvati na komentarima??? Hrvati nas da uce o antifasizmu i da nama drze lekcije ? Jasenovac? Oluja? Bljeska? Tomson u centur Zagreba?

bezimena

pre 12 godina

@bezimena
Nije sporan antifasizam...
(lokalno globalno, 3. januar 2012 16:17)

I nije, Srbija ga se odrekla i to u Skupštini, zato su Rusi za antifašizam odlikovali S. Mesića, dok Srbiju nisu ni pozvali da bude gost povodom obeležavanja pobede na fašizmom (na Prvomajsku paradu)!

48.godine su IZDAJNICI, rusofili, hteli da nas gazi ruska čizma (kako su prošle Poljska, Čehoslovačka, MAdjarska itd. ZNA CEO SVET, kako SFRJ takodje) i zato su završili na GO. Koliko ih danas ima, jedino što zaključujem je da bi i danas jedan dobro došao!

bezimena

pre 12 godina

Дража Михајловић је уосталом одликован за своје заслуге у Другом светском рату од стране САД.
(Бојан Савић, 3. januar 2012 19:18)

Nemate pravo da dezinformišete javnost! DM je odlikovan od USA za spašavanje američkih pilota (zbog trgovine ih je i spasio), NE za nekakve "zasluge" u II Sv. ratu!

Zbog HEROJSKE ANTIFAŠISTIČKE BORBE PARTIZANA, SA TITOM na čelu, USA, kao i sve ostale zapadne savezničke države su morale da "progutaju" da komunisti zaslužuju vlast! Na tok sudjenja DM, za izdaju i ratne zločine, kao ni na presudu, ni jedna od sila pobednica NIJE IMALA PRIMEDBI!

p.s. selo Vranić, nadomak Beograda, pamti odlično "zasluge" DM
http://www.znaci.net/00001/22_2.htm o istim takvim "zaslugama" po CG, BIH i Hrvatskoj da ne pričam

markoni

pre 12 godina

Udbas oslobadjao Srbiju i Beograd?
Pa sto nisi sa svojim brdjanima oslobadjao Zagreb, Ljubljanu, nego ste se sjatili svi u Srbiju da nam ubijate dedove i oceve?
Nego ste "nas oslobodili" , pobili desetine hiljada ljudi i opljackali Srbiju.
Zivite u otetoj imovini, deca i unuci vam kupuju celu Srbiju sa sve otetim Srpskim parama.
Mislite da narod ne zna ko su Udbasi?
Mislite da narod ne zna sta Udbasi rade po Srbiji?
Mislite da necete morati da polozite racune?
Super je ako tako mislite, blago vama.
Idi nazad u Crnu Goru odakle si na silu dosao u Srbiju, samo i tamo si ruke okrvavio debelo Udbasu, znas to dobro.

antifasista

pre 12 godina

U kategoriji vesti - REGION - imate jedan antifasisticki hvalospev u kome je predsednik Dodik kazao: da Srbi znaju ko su, šta su, i da mogu biti ponosni na svoj odbrambeno-oslobodilački rat od 1991. do 1995.
Links: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=02&nav_category=167&nav_id=570695

Gle, kako se fasisticke ideje mogu lepo pakovati u nacionalisticki celofan, i prodavati kao prava roba. Cika Jovo da je bio pravi mogao je oslaobadjati i u ovom oslobodilackom ratu. Komu je kriv.

Mali Vodar

pre 12 godina

Kada je bio mlad, cela Srbija je drhtala i puzila pred njim.Danas kada je u 92 godini, nasao se neko hrabar da mu "pokaze" i to samo zato sto starac nije imao pistolj kod sebe.

Beogradjanin

pre 12 godina

Za sve one koji brane Udbasa Jovu Kapicica neka ukucaju na Google samo Joshua Ambroz Mayer Tito.
Tamo mozete sve da procitate ko je bio drug Tito , koji mu je puni identitet, a ne lazni koji ste ucili da se zvao Josip Broz.
Kad procitate to tamo sto pise bice mnogo jasnije.
Cisto da ne zivite u ne znanju , tj laznom znaju koje ste ucili u laznim Udbaskim citankama za malu decu o Jozi i njegovim sankama.
I skapirajte jednom vise sta Udba radi 65 godina po Srbiji.
Vrlo je prosto.
Zalosno je samo da ce ovaj Udbas napustiti Srbiju bez procesuiranja , ali nije bio svetac cak ni u njegovoj rodnoj Crnoj Gori , i tamo su mu ruke krvave.
Vreme je za istinu u Srbiji o Udbaskim stravicnim zlocinima koji su radjeni.

Aleksa

pre 12 godina

Povedi i Danicu i Vuka Draskovica sa sobom, dosta nas je lagao pricama o Drazi i Ravnoj Gori, a sada je najbolji drug sa Drazinim ubicama iz LDP-a.

Nebojsa

pre 12 godina

Jovo Kapičić, uz greške koje je počinio, ima u biografiji nepobitnu istinu: bio je na čelu partizanskih jedinica koje su oslobodile Beograd!
Pročitao sam desetak komentara i shvatio: današnja Srbija, čija vlast stremi EU-i uopšte ne baštini tradiciju antifašizma i oslobođenja od okupatora. Važniji su vam, izgleda, čiča Draža i onih nekoliko Srba koji su proveli po par godina na Golom otoku.
E, pa..bravo moderna Srbijo! Evropa jedva čeka na vas. Udrite po starcima, možda će vam nakon toga biti lakše!

Kako Mali Perica Zamislja...

pre 12 godina

Nacija koja masovno podrzava Rasu, Mladju i Sekija i za njihova dela ima hiljadu "ali" i "a sta su oni radili" razmisljanje o zlocincima bi sada da razapne Jovu koji je ideologe i ratne uzore ovih prethodnih tamanio (sa "pravom). I mi mislimo da smo neka super-velika-nacija koja se "otreznila" i "odrasla" ili pak rehabilitacijom cetnika povratila "velicinu".

exYu

pre 12 godina

Wow, probudila se antifasisticka Srbija, trazi glavu "zlocinca" iz vremena o kome nista ne znaju dok im savremenici i rezimci zlocinacke drzave osnivatelja logora i masovnih zlocina jos suvereno vladaju ovim prostorima i nisu imali ni jednu istragu makar politicku u SRBIJI. Da nije Haga i EU bili bi heroji a za mnoge i jesu.

mile

pre 12 godina

Ti si odavde trebao biti isteran i osudjen za sva zla sto si cinio kada si ubijao i mucio postene i pametne ljude na golom otoku samo zato sto nisu bili komunisti.

Lolo

pre 12 godina

Ovom zlikovcu, ubici i pljačkašu ne treba dopustiti izlazak iz zemlje već mu sudskim putem treba oduzeti pasoš i ograničiti kretanje, kao prvu meru suđenja za sve krvave zločine koje je počinio i za koje je odgovoran. Krajnje je vreme da se Srbija odredi spram komunizma i komunističkih zlodela, sa čime gle čuda zaostaje za civilizovanim svetom svetlosnim godinama. Ideologija koja je direktno pobila desetine miliona ljudi gde god su došli na vlast, i koja negira osnovna ljudska prava i slobode, samo se u Srbiji i dalje slavi a egzekutori nazivaju nekakvim herojima. Bruka i sramota! One koji pišu ode komunizmu na stranama B92 treba preko IP adrese identifikovati i zavesti u policijsku kartoteku kao pristalice jednog zločinačkog, anticivilizacijskog pokreta.

Zagrepčanin

pre 12 godina

Ti prijatelju ili pises iz Argentine ili si u kucnom pritvoru zadnjih 20 godina ili uskoro slavis prvi rodjendan, cetvrtog nema
(djordje, 3. januar 2012 18:10)
____________________________________

A ima i četvrtog. Čitam knjige o četničkim zločinima:

1. Јозо Томасевицх: ЧЕТНИЦИ У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ 1941-1945

2. Фикрета Јелић-Бутић: ĈЕТНИЦИ У ХРВАТСКОЈ 1941-1945

3. Владимир Дедијер, Антун Милетић: ГЕНОЦИД НАД МУСЛИМАНИМА, зборник докумената и свједочења

4. Поповић, Јово: Поп издаје : [четнички војвода Момчило Ђујић]

rsfc

pre 12 godina

putuj igumane !!! da nije bilo komunizma ,ti i milioni kao ti, ne bi grada nikada videli a kamoli ziveli u luksuzu u kojem ste ziveli. putuj igumane

haha

pre 12 godina

Svima vama što vam smetaju UDBA, general Jovičić želim da vam Njemci dođu ponovo.
(željko, 3. januar 2012 15:13)

pobio je taj srba za zivota vise no ijedan njemac. tako da nisi nam nista lose pozeleo :)

Dragan

pre 12 godina

Zbog takvih kao sto je ovaj Titov egzekutor i kravavi osvetnik, Srbija je izgubila intelektualnu elitu i najvrednije mlade ljude onog vremena na sremskom frontu i na ostalim stratistima sirom Srbije. Drzak, bezobrazan, ogrezao u mrznji , starac i dalje deli lekcije iako je krvav do guse od zlocina koje je za Tita nad Srbima izvrsio. I umesto da dobije dozivotnu robiju za sva nedela , on ce jos da se iz Crne Gore smeje armiji svojih zrtava. Ni bog nece takvog da ga primi, pakao je za njega decija igraonica u kome bi se osecao kao u raju. Sramota!!!
(Deny, 3. januar 2012 15:20)

Daleko od toga da ovog nesretnika podržavam. Pogotovu posle ovih nastupa gde "pojašnjava" svoju ulogu... Neka ide, ako ima gde.
Ego je čudo... ali, ovaj komentar me zaboleo.
Možda je JK jedan od krivaca što nam elita ode.
On tada - a ko sada...?
Uvek nam je "neko" kriv, naravno: NEKO DRUGI!!!
Osim komentara da: BUDALU I VEZAN PAS UJEDE .... nemam drugi!

leksa

pre 12 godina

Jovo Kapičić je za Radio Slobodna Evropa rekao da odlazi iz Srbije jer ovde više nema šta da traži.

Koje ludilo,radio sa imenom Slobodna Evropa i upravnik Golog Otoka...
Liberali i jedan od vodecih ljudi OZNE.
SPO i krvnik njihovog vodje..
Toma Nikolic i Brisel..
Sta je sledece?
Ćoki & Zoki?

Ej zivote lutalico...

Aleksandar

pre 12 godina

Ubice bez milosti i kajanja,krvnici i zlocinci,kao sto si ti,zaista nemaju sta da traze u Beogradu!!!Sretan ti put,tamo gde ti je i mesto sa ljubiteljima Sekule Drljebica i slicnih!
Nadam se da cete napokon da objavite i moj komentar.

herojska kukavica

pre 12 godina

"Heroj" koji kukavicki bezi.
Bilo bi krajnje vreme da se ovakvima koji rade protiv Srbije Srbija oduzi vec jednom tako sto ce im oduzeti astronomsku drzavnu penziju.
On je crnogorski nacionalista, bio i uvek ce biti nek mu drzava Crna Gora placa penziju.
Srbija ne treba da placa penziju crnogorskim ili bilo cijim drugim nacionalistima, koji vredjaju drzavu koja ih izdrzava. Ne treba Srbija da izdrzava one koji su joj krojili ove granice, otimali joj teritoriju i kaznjavili je i izmislili joj ove i ovakve pokrajine koje nam prave probleme i sputavaju nas u ulasku u EU i u normalnom i ravnomernom razvoju.

DZ

pre 12 godina

i LDP zove ovakvog čoveka na svoj glavni odbor....
možeš biti zločinac ali ako misliš da je srpski nacionalizam kriv za sve dobrodošao si.
E moj Čedo...

dax

pre 12 godina

A mio ti je život. Nisi mnogo mario kroz svoju karijeru o tuđim ljudskim životima. Sudio bih ti ja i ako imaš toliko godina, jer ih imaš i previše!

Deny

pre 12 godina

Zbog takvih kao sto je ovaj Titov egzekutor i kravavi osvetnik, Srbija je izgubila intelektualnu elitu i najvrednije mlade ljude onog vremena na sremskom frontu i na ostalim stratistima sirom Srbije. Drzak, bezobrazan, ogrezao u mrznji , starac i dalje deli lekcije iako je krvav do guse od zlocina koje je za Tita nad Srbima izvrsio. I umesto da dobije dozivotnu robiju za sva nedela , on ce jos da se iz Crne Gore smeje armiji svojih zrtava. Ni bog nece takvog da ga primi, pakao je za njega decija igraonica u kome bi se osecao kao u raju. Sramota!!!

Velibor

pre 12 godina

Komentari a i nasa stvarnost ukazuju da smo kao nacija u veoma jadnom (da ne upotrebim tezi izraz) stanju. Ne znamo ko smo cetnici ili partizani ili oboje, fasisti ili antifasisti ili oboje, ne voli nas niko iz okruzenja a i sire, skoro bez izuzetka, a i mi njih jednako, lidera koji ce ovo stanje preokrenuti ni na pomolu, jer najbolje funkcionisemo u ovom vrednosnom vakumu pa kao rezultat imamo komunisticko-cetnicku koaliciju koja nas vodi nikud, a ne mozemo da se slozimo ko je gori (a da ne pricam da ne znamo ko je dobar) pa ispada koji god deo te koalicije izaberes nismo dobri, samo je pitanje ko je gori. Tako se postaje sve manji i manji, ej Srbijo pod sljivom, izgleda da je Tarabic bio u pravu.

djordjevic

pre 12 godina

Jovo care, ajde da ti sredimo da ne ides u CG nego u Hrvatsku. Realno im je lepse more, a kupicemo ti i jedno specificno ostrvo. Ima na njemu i jedna veeelika gajba, napustena sad doduse, ali sredicemo ti jedan lep sobicak + cuvare da te niko ne maltretira. Imaces i kamenja da lupkas i cvrkas cisto da ti ne bude dosadno.

Istoricar

pre 12 godina

"A mozda smo i mogli da spasemo 100 Srba za jednog Nemca"
Truth
Cetnici da spasu Srbe?. Pa sami su ih ubijali nemilice kad su ih "branili". Mogu misliti sta bi uradili da su pobedili.

Mirko

pre 12 godina

Da u Srbiji postoji pravna drzava bar 1%, ovaj bi bio uhapsen pre beganja u "njegovu" Crnu Goru u kojoj ipak nije zeleo da zivi 74 godine nego u fasistickom Beogradu!

Ex Jugoslavija

pre 12 godina

Sta je sad,ne valja vam Jugoslavija?! A zamjerali ste onima koji su je napustili.

Cudan ste vi narod niko vama ne valja, pa cak ni dobar dio vasih sugradjana.

zekan

pre 12 godina

Dobra vest ! U pravu si Jovo, ovde te ne zele ,i nikada te nisu zeleli,samo ti je malo dugo trebalo da to shvatis . E , a mogao bi i da se odreknes srpske penzije ,onako iz protesta, ako si karakter ? Hit the road Jovo ...

Starac

pre 12 godina

Ako bi napisao prvo sto mi je palo na pamet kao komentar na ovakav clanak, sigurno ne biste objavili...
Reci cu samo ovo: Jednom necovek, uvek necovek.
Ne zna se sta je odvratnije u liku i delu ove moralne gromade, maladost ili starost, ono sto je uradio ili ono sto nije voleo bi da jeste.
Cast postenim gradjanima Crne Gore, ali Milova drzava je pravo mesto za ovakve. Nece biti prvi takav koji se tamo skrasio.

Justicia

pre 12 godina

Draga gospodo,

pogledajte stvari u ovom kontekstu.
Ko je u zadnjih 20 godina bio vodja, nacionalni heroj, popularna licnost, ... Nedavno Mladicevo i Karadzicevo hapsenje je propraceno burnim protestima, zaljenjima, serviranim jagodama, pregledom od predsednice Skupstine licno itd. da ne idemo unazad.

Starca od 92 godine sa ledja je napao mlad covek. Sumnjam da je i cuo za Goli otok. Razlozi su druge prirode, verovatno. Jedino je Ceda Jovanoci od javnih licnosti nazvao ovog coveka da pita kako je.

Sad zamislite ovaj kontekst: Negde van Srbije je napadnut recimo neki pop SPC na isti nacin i da je od javnosti propracen na isti nacin kao napad na ovog starca.

Gde je ovde konzistencija, gde je humanost, gde su vrednosti prevalentne u EU danas koje su kontrastirane ovakvim odnosom

Nesa

pre 12 godina

Bravo. Nikome nece biti zao sto napustate Srbiju, jer moguce je da Vas pozovu na odgovornost, posto genocid nikada ne zastareva. Goli Otok je genocid nad Srbima po mome misljenju. Ne odobravam nikakvo fizicko maltretiranje, posebno ne ono sto se Vama dogodilo u mom Beogradu.
Ali dobro. Mi Srbi smo najvise krivi jer smo dozvolili da takvi kao Vi i Tito uopste budete bitni za nas.
Tito je ratovao protiv Kraljevine Srbije 1914, a Vi ste uvek bili protiv Srba ali ste svi zato maznuli najbolje kuce i stanove i
beneficije po Beogradu a propagirali jednakost i bratstvo i jedinstvo. Licemerstvo.
Zelim Vam da provedete starost u miru, samo znajte da Vam Srbi nikada nece zaboraviti sta ste uradili protiv njih.

Stane

pre 12 godina

Zalosno je da ovaj covek odlazi a da nije odgovarao za pocinjene zlocine za vreme i nakon drugog svetskog rata. Sa 27 godina general i jedan od glavnih ljudi UDB-e dovoljno govori o njegovom "herojskom" ratnom angazmanu u sluzbi komunisticke vojske. Ono sto bi bilo posteno da se uradi, je to, da mu se oduzmu privilegije koje uziva sve ovo vreme (npr. boracka penzija), a koje su stecene prolivanjem krvi politickih neistomisljenika, pa gde ce onda da zivi, Crna Gora, Rusija, New York ili Dubai njegov je licni izbor. Ta penzija bi dobrodosla socijalno ugrozenima u Srbiji.

djosa

pre 12 godina

ako ovaj zlikovac preti da bi nekoga ubio ko zeca, zasto tuzilastvo ne reaguje na takve komentare i ne oduzmu takvom oruzje.IPAK JE TO OZBILJNA PRETNJA.

nikola srbija

pre 12 godina

po gospodine krvopijo srba srecan put trebao si i ranije da budes moralan i da ranije napustis ali ti si pametan covek kao Artukovic i on je u hrvatskoj umro tako i se i ti ste vracas se da bi umro u svojoj drzavi a i sada okrivljujes nekog kao da te napao a cudno nije 74 godine...ma vi ste pametni ljudi tudju ste zelju vratili u deseti vek... dozvolili su vam srbi da ih upropastite drzavu...ali mislim da treba da te stit za sve sto si cinio necovece...vreme je da se srbi opamete...ali tesko jer je takav njihov kod plemenitih ljudi i ljudi koji nisu pokvareni u dusi i zato svima kojima su pruzili ruku kada im bilo najdeze isti ti su ih upropastili... i tako dobro je pocela je srbija da se cisti od sljama kakav ste vi necovek..

европски србин

pre 12 godina

Оде будала ... Уплашио се потернице коју ће по европском систему вредности закуцати и на његова врата због злочина комунистичких.

antifasista_ali_pravi

pre 12 godina

Aaaa,dobro je..danas bar jedna dobra vest da mi popravi raspolozenje!
Pretpostavljam da ce odbiti i penziju "te mrske mu fasisticke Srbije".!A i nadam se da ce platiti lekarima po ceni koja se naplacuje strancima!

MarkoBg

pre 12 godina

Hoces ti Jovo Kapicicu da pobegnes od treznjenja naroda dok si jos slobodan.
(dejan novi)

Znaci ovih zadnjih 20 godina se desilo "treznjnje naroda". Kako li tek izgleda pijanstvo ako je ovo bilo treznjnje.

Ocistimo Srbiju

pre 12 godina

Nazalost odliv mozgova iz Srbije se nastavlja i u ovoj godini.Nesreca je u tome sto ovaj visokoobrazovani strucnjak i dalje moze da uziva crvenu,dvosvedocnu penziju,stecenu monstruoznom biografijom.Da su ovakvi mnogo ranije napustili Srbiju,u njoj bi se zivelo neuporedivo bolje.Sada ce Crna Gora biti u problemu.Nece vise biti ekoloska drzava.

Petar

pre 12 godina

Neka sa njim podju i (preo)ostali okupatori i zlocinci iz Crne Gore, Bosne i Hrvatske, koji su od 1945. mucili gradjane Srbije u ime komunisticke ideologije.

Roby

pre 12 godina

Kapičić je namirisao da mu preti neka tužba za ratne i poratne zločine, poput one koju su primile neke njegove slovenačke kolege. Nije on naivan uopšte. Ali je tragedija našeg društva i njegovih sudskih institucija to što svi ti zločinci (i stare i novije generacije, Mladić i Karadzic, ali i Kapičić i ostali Kapičići) nisu procesuirani.Ovako, ispalo je da nacionalisti žale za svojim "nevinim" zločincima (Mladić...) a komunisti za svojim "herojima" (Kapičić i društvo). Dok se zločin ne žigoše kao zločin i ne sankcioniše - bez obzira sa koje strane dolazio - mi kao društvo nećemo imati budućnosti...

zoran

pre 12 godina

Gospodine Jovo Kapicicu, nije lepo to sto se Vama desilo i to u tim godinama koje treba postovati. Mislim da je Vas udario potomak klasnog Vaseg tadasnjeg neprijatelja kojeg ste Vi likvidirali po kratkom postupku, to ste masovno radili po celoj srbiji. Ja razumem i te ljude koji su ogorceni da Vi i Vama slicni posle svega slobodno bez ikakve grize savesti i bez izvinjenja za sva ona nedela i zlocine koje ste pocinili, slobodno setate i prkosite potomcima pobijenih srba. Nije razlog sto ste hvatali Drazu ili sto ste zatvarali pretezno Vase komuniste informbirovce na goli otok, oni su u sustini bili Vasi. Pobili ste gospodine Kapicicu masu neduznog stanovnistva srbije, ni broj im se jos ne zna, to je sramota za drzavu srbiju. Mesto da se uzvinite za nedela, Vi rekoste da bi ste i ovoga likvidirali, samo da ste pistolj imali, znaci Vi ste ostali sebi dosledni "pucaj pa onda reci zasto" Neka Vam je srecan put i kamo srece da se nikada niste ni pojavili u srbiji.

Srbin

pre 12 godina

Nisi ni trebao da dolaziš u Srbiju.Da je sreće da tvoja zlikovačka noga nikada nije ni kročila u ovu jadnu zemlju. Da nije bilo tebe i tebi sličnih nama bi bilo bolje. Zato nemoj da čekaš da te leče srpski lekari nego odmah idi u svoj krš i povedi i svoje dželate sa sobom.

Martin

pre 12 godina

@Predrag.Čitam i ne verujem koliko ne znamo svoju istoriju i koliko su nam komunisti isprali mozak.Za ovog udbaša zatvor je blaga kazna šta je uradio Srbima.Sada je "demokrata"!?Neka ide u Montenegro,ni tamo neće bolje proći!

Pravdoljub

pre 12 godina

Ne znam zašto General Jovo misli da će u Crnoj Gori biti miran. Procentualno gledano na Golom otoku je bilo najviše Crnogoraca.

Ne znam zašto se neki pitaju: "Kako to da General Jovo nije do sada hapšen zbog Golog otoka?". Sve ostale republike bivše SFRJ su odavno rehabilitovale Golootočane. Za Srbiju - nisam siguran.

Бојан Савић

pre 12 godina

(Zeljko, 3. januar 2012 17:40)
Ово заслужује одговор, пошто сам из околине Ужица, за твоју информацију Ужице су 41-е од Немаца ослободили Четници, па га препустили Партизанима, пронађи немачку потерницу за Михајловићем, Дража Михајловић је уосталом одликован за своје заслуге у Другом светском рату од стране САД. После пада Ужичке Републике партизани су отишли за Босну и у Србију се вратили 44-е, са Црвеном Армијом.
Слободан Милошевић који је највећи кривац за то што су Срби доживели 90-их је био комуниста, значи партијски друг дотичног Капичића и апсолутно није имао никакве везе са Равногорским покретом...

millisav

pre 12 godina

Budi čovek, odrekni se i penzije, stana, nekretnina, srpskih lekara (nek te zaleče crnogorski stručnjaci). Odrekni se svih koje si pobio i koji su mučeni te svirepo ubijani po kazmatima i Golom otoku, odrekni se svih streljanih u Beogradu posle vašeg ''oslobađanja'' kad ste pobili intelektualnu i liberalnu elitu pa ste vi sad jedini liberali u Beogradu, sa krša doduše ali ko danas gleda na urbano...Idi u nezavisnu Crnu Goru, mada trebao si odavno da odeš... Da si imao pištolj, reče, ubio bi ga ko zeca: ne bi ti bilo prvi put da ubijaš po Beogradu...

Lalo NS

pre 12 godina

Ljudi, ovo i nije tako loše. Zločinci iz novijih ratova su isporučeni Hagu, direktnim izvršiocima zločina se sudi u Srbiji, a preživeli (nekažnjeni) zločinci iz drugog svetskog rata samoinicijativno napuštaju Srbiju.

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 3. januar 2012 19:46)
А како Ви знате да их је спасио због трговине? Зашто су снимали филм о њему (Четници, борбена герила)? Заборављате да је за време суђења Михајловићу Југославија била део источног блока са Стаљином на челу, па запад није хтео много да се меша. То што су се комунисти борили против фашизма не значи ништа, један репресивни режим се борио против другог. Земунски клан је побио бројне криминалце по Србији па га то не чини херојем у борби против криминала већ криминалцима. За разлику од Тита (који је био деспот, диктатор, мислим да ту нема сумње) равногорски покрет се залагао за парламентарну монархију, што је по свим цивилацијским нормама демократскије решење од оног које нам је донео комунизам.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

U 2. Svetskom Ratu su Srbi bili ti koji su prineti kao zrtve da bi sada svi oko nje bolje ziveli.
(THE TRUTH, 3. januar 2012 18:06)
- Namece se sine @ truth-e pitanje zasto se u svim zemljama oko nje (Srbije) Srbi nemilosrdno vide kao pocinioci raznoraznih zlocina, i da je nemoguce ubediti ikoga "oko nje", u drugu istinu. Sam Medjunarodni sud je "presao" na njihovu stranu i doneo presudu za pocinjeni genocid u ovom poslednjem ratu. Srbi nisu prineti samo kao zrtve, oni su iza sebe ostavljali zrtve "oko njih", po Hrvatskoj, Bosni, Kosovu... nema broja zrtava ovih, "prinetih kao zrtve". Drag si mi sine @truthe, ali istina mi je draze, sine!

Svetislav

pre 12 godina

Po nekim komentarima sadašnja vlast je "dražićevaca",a ja mislim da je komunistička,dakle ista kao i ona Kapidžićeva.Naš predsednik je u skoroj prošlosti,dvaput u kratkom vremenskom intervalu izjavio da "mi moramo još više levo".Uzgred,zbog čega su rušili Miloševića kad je on već bio "levi",a nakon toga sledi moje pitanje predsedniku kako je napravio razliku u zlodelima nad Srpskim Narodom,između Mađara,sličnih godina kao i Kapidžić,koji je zločine napravio u N. Sadu i na Dunavu,i koga je mađarski sud oslobodio,a naš predsednik protestvovao,i našeg dičnog generala,koji je zločine nad Srbima vršio i tokom rata i posle rata?U kontekstu istih dela,nije se oglasio po pitanju odgovornosti Kapidžića.

BG

pre 12 godina

Banja Luka,

Ne prima li penziju iz Srbije i Mladic i Plavsicka i mnogi drugi Bosanci Haski osudjenici koji su napravili vise zla nego svi partizani zajedno a kojima smo mi savremenici?. Ali, pre svega sta se ti iz Banja Luke brines za Srbijanski budzet?

Peđa

pre 12 godina

Mnogo vas je napisalo da Kapičić mrzi Srbe. To nije tačno i to je čista podmetačina. Ako tvrdite da je to tačno molim da mi navedete kada je to napisao ili rekao. Ima nekoliko njegovih intervjua na Youtub-u koje sam pažljivo pogledao i nikada nije rekao da mrzi Srbe već da su Srbi i Crnogorci dva bratska naraoda i da bi trebalo da budu u najboljim odnosima. Mnoge Srbe je hvalio, recimo Aleksandra Leku Rankovića. Ono što on mrzi, a što mnogi očigledno ne mogu da razumeju je velikosrpski nacionalizam i pokušaj Beograda da tlači Crnu Goru. E pa gospodo ako vam smeta to što se on izjašnjava kao Crnogorac i što je za pošten odnos između Srbije i Crne Gore bez da iko radi protiv ikog onda je to vaš problem.

gordan

pre 12 godina

kakva steta, ne znam kako ce srbija bez njega! i blago crnoj gori, kako ce sada biti jos snaznija za jednog zlocinca koji bi trebalo da trune u zatvoru godinama.

sisoje

pre 12 godina

Imam nameru da se sklonim dolje u taj moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine.... Koliko li je ljudi na otoku izgovorilo da ne zele vise da dobijaju batine

Рајко од Расине

pre 12 godina

Где баш то да нас стрефи мили брате... како даље без таквог јунака и војводе, кукала нам мајка а нарочито некима!!!

THE TRUTH

pre 12 godina

@Istoricar,
A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Lako nas Srbe podmetnuti i izmanipulisati. Ma jasno, trebao sam da im budem zahvalan sto su nam Nemci srvanili Beograd. Ne moram ni da naslucujem sta bi, kad bi, jer na kraju videh sta bi i koliko je Srba i Srpske teritorije nestalo. Od ovoga ne moze vise da smo ojadjeni pa makar bili prepusteni Cetnicima. Samo sledeci put da obuku lepsa odela i zapale tompus, jer bradate onako ih je lako okriviti pa makar samo stitili interese svoje zemlje.

besna

pre 12 godina

'brate bugarine"zlocin protiv covecnosti i genocid NE ZASTAREVAJU!!!!!!!!!!!!!!!!!moze da ima i 1000 god.opet ce biti kriv,do kraja sveta i veka ce biti kriv kao i svi njemu slicni.

HOLLYWOOD

pre 12 godina

Zar nece u Hollywood kod unuka, poznat hollywoodski glumac, sa svetskom karijerom, koji ima vile po svetu.....od svoje vrhunske glume......

kozmo

pre 12 godina

@DZ, 3. januar 2012 18:04
Steta sto nisi osetio blagodeti SHS-a.
Meni koliko je poznato petokraka je pobedila krunu odlukom vecine,zbog gladi,bede siromastva,a ista klika je zbacila kralja, jer su se samoproklamovali kao novi komunisti,odnosno pripadnici radnicke partije.

Logic

pre 12 godina

Niste vi, generale udbe Kapičiću "oslobađali" Beograd za ovaj srpski narod, niste se vi borili za taj narod. Borili ste se, kao odani vojnik, za Beli Dvor na Dedinju da bi vaš glavnokomandujući, kad se slegne prašina, mirno ušetao u Beograd koji je oslobađala Crvena Armija i uveo u tu otetu kuću svoju ljubavnicu, Davorjanku Paunović.Sećate se, bila vam je verenica dok nije srela Tita.

Nikšić

pre 12 godina

Komunistički zločinac nije dobro došao u Crnu Goru!Takav nesoj nam ne treba daleko mu kuća.Ima li časne i poštene kuće u Crnu Goru a da joj ovaj nije naudio?

SimaV

pre 12 godina

Nagon ka ubijanju kod ovakvih ljudi postao je njihova navika, stecena kroz zivot. Boze, koliko li ih jos hoda ulicama nasih gradova? Oni su zatrovali ovaj narod. Zasto se onda cude, kada ih tuku oni koje su stvorili? Od svojih zrtava nece moci da pobegnu, ni kada su sami.

Antifasista

pre 12 godina

Po nekim komentarima sadašnja vlast je "dražićevaca",a ja mislim da je komunistička,dakle ista kao i ona Kapidžićeva...
Svetislav,

Nazalost vlast u poslednjih 20 godina je ujedinjena cetnicko- komunisticka koalicija, osim sto se bore za vlast nema razlike u njihovom pristupu "srpskom problemu". Antifasisti su skoro nestali. Seseljevci, cetnici, paramilitraci raznih poitickih i drugih boja zajedno sa komunistickim generalima svi su bili zajedno na zajednickim "zadacima" zbog kojih je slika nas u svetu tako "idilicna". I to je do danasnjih dana. I oni su unistili jugoslovenstvo i kod najvecih Jugoslovena na ovim prostorima. Jov je makar verovao da zna ko su neprijatelji, ovi nemaju ni pojma ni sistem vrednosti. Negiraju antifasizam komunista a da popune rupu da ne bi ispalo da nije bilo antifasista, izmisljaju cetnicki antifasizam. Tako se to ne radi prijatelji.

Domagoj

pre 12 godina

@Djordjevic
Zaboravio si da su od ustaša nastradale i na tisuće Hrvata antifašista koji su zajedno sa svojim zemljacima Srbima-partizanima oslobodili svoju zemlju Hrvatsku bez pomoći Rusa. Vaš je problem što ne shvaćate da ste 90-ih započeli nastavak drugog svjetskog rata u kojem ste definitivno prokazali pravu narav četničkih uniforma sa desecima tisuća žrtava pod tim obilježljima, ako je 45 godina uopće bilo ikakvih dvojbi o fašističkoj naravi te kvazivojske. Ti ne shvaćaš da na ovim prostorima postoji samo jedna podjela koja ima smisla. Na ljevičare i desničare. Jednako mišljenje imam prema hrvatskim i srpskim radikalnim desničarima. Blagostanje i mir pružili su jedino istinski ljevičari,a srpski i hrvatski desničari su donijeli samo smrt, razaranje ili neviđenu pljačku. Pritom ne mislim da su Milošević, Dačić pa čak i Tadić istinski sljednici ljevice sa ovih prostora. Oni su bacilio ljagu na jugoslavensku ljevicu. Neki više,a neki manje. Ali bitno je što potonja dvojica n ečine ništa da speru ljagu sa iste.

Misljenje

pre 12 godina

Komentari pokazuju svest ovog naroda: Dodik rece da se treba ponositi oslobodilackim ratom 1991-95 juce a celo rukovodstvo u hagu za najvece zlocien koje su se odviojali pred nasim ocima - komentari: skoro potpuna saglasnost sa Dodikom ali svega 30tak komentara. Jovo, skoro jednoglasan linc za nesto sto je u najmanju ruku kontraverzno i o cemu vecina nas zna samo iz onoga sto nam je servirano. Literatura i izvori kazu da ni jedni nisu bili cvecke, pa ako pljujemo Jovu onda da ga pljujemo u ime nekog treceg pokreta a ne u ime pokreta koji je i u proslosti i u sadasnjosti proizveo tesko zlo svojom ideologijom i delima. neko neko ospori zlocine cetnika ako moze ali bez onog "ali". jer za svakog zlocinca ima "ali" pa i za Jovu ako vec prihvatamo princip "ali" to jest, pravdanje zlocina bilo cim.

Морава и брда

pre 12 godina

Нека те лече твоји црногорски љекари, пошто хвалиш свијетлу Црњу Гору, на сва звона!

Толико си последњих година срамно говорио о Србији, требао си раније да одеш, а не да користиш привилегије у Србији, нека те плаћа Црна Гора,нека ти она да генералску пензију!
Иди...

Dejan Stojanovic

pre 12 godina

Рођен је 2. септембра 1919. године у граду Гаети, у Италија, где је тада била велика база избегле црногорске краљевске војске након Божићне побуне 1919. године, против династије Карађорђевић.

Crnogorski nacionalista koji je decenijama radio protiv Srbije i pro-Srpskim snagama u CG (verovatno iz osvete). Lep provod mu zelim u MNE.

Zagrepčanin

pre 12 godina

@Bob Sent Kler


Domobrani i ustaše su dvije različite vojske. To nije isto. Pitate koje su zločine napravili četnici?

Evo ima u srpskoj Vikipediji poduži tekst pod naslovom: "Злочини четника у Другом светском рату"

Bocajlo

pre 12 godina

Naravno, prvo sam procitao tekst i vec sam bio pod utiskom al ajde reko da procitam i par komentara, da vidim sta ljudi pisu unapred znajuci da ce se misljenja u njima dijametralno razlikovati. Posle kratkog prelistavanja sam shvatio da je to uzaludan i zamoran posao, koji me uvlaci u spiralu nadgornjavanja.
Poenta cele price je da neko napusta ovu sludjenu srbijicu zato sto je na ulici premlacen. Uz to je cica od 9o i kusur godina i nekad je bio nesto, tj. nije neka budalcina i klosar. Toliko. Mislite o tome.

Borislav

pre 12 godina

Treba da odeš druže Jovo,
jer si sve izdao: srpstvo, čojstvo, državu koja Ti daje penziju, Partiju koja Te stvorila, a sve tvrdeći da radiš za njih! Meni je ipak žao što si dobio batine, mada tebi nije žao svih koji su ubijani u ime onoga u šta si "verovao", pa izdao!

lokalno globalno

pre 12 godina

@bezimena
Nije sporan antifasizam, sporni su zlocini nad neduznim ljudima pocinjeni u ime antifasizma. Kada bi svoje stavove o Kosovu i drzavi uopste, koje redovno postavljas na ovom sajtu, transponovala u vreme kada je Kapicic bio vlast, Goli otok bi bio premija ako bi uopste i stigla do njega. Tada se glava gubila zbog banalnog vica, a kamoli zbog politickog stava.

Realno

pre 12 godina

Idi slobodno, ko ti brani. Ali da ima neke pravde, ti bi odavno bio u nekom zatvoru, gde bi sluzio visedecenijsku kaznu za zlocine koje ste ti i Udbasi uradili ovom narodu.

Roka

pre 12 godina

Ćika Jovo je posle dužeg boravka u kafiću Galerija mirno krivudao ulicom, a onda je trotoar skočio i udario ga iz sve snage. Senim da će u crnogorskom kršu posledice maligana biti još teže

Vladimir

pre 12 godina

Ovaj zločinac se ni u 92. godini života ne bi libio da nekog ubije "k'o zeca". Pitam se samo kako neko ko je u svom životu direktno ili indirektno odgovoran za smrt više stotina ili hiljada ljudi, i to većinom Srba može danas da slobodno živi u Srbiji, prima penziju i uživa u mnogim benificijama koje mu je ista ta država dala. Sutra će kako kaže da ode iz te Srbije i to ni više ni manje nego u Crnu Goru i da nastavi da uživa u blagodetima koje mu je Srbija dala. Koliko je još takvih ...?

bane

pre 12 godina

Najgore je sto mnogi i danas oplakuju zrtve Golog Otoka, a Biljanu Plavsic docekuju na crvenom tepihu, pevaju o Ratku i Radovanu...
Briga za zrtve nikada nije poznavala nacionalnost, osim kod onih koji nisu nacisto sa sobom - a takvih je ocito mnogo.

Novi Srbin

pre 12 godina

Ja razumem zasto ti poistovecujes Cetnike i ustase, lakse je da podneses zlocine svoje nacije ako ubedis sebe da su i drugi radili to isto.
Na srecu ostatka sveta, a na veliku nesrecu Srba, Roma i Jevreja, ustase ipak ne mogu nisacim da se porede.
(djordjevic)

Mi to isto radimo kada su u pitanju zlocini u Bosni, sta sve ne izmisljamo samo da nam bude lakse. Gde su imali priliku cetnici su odradjivali masovne zlocine istom efikasnoscu kao i ustase samo u 2sv ratu nisu imali istu priliku i pristup "neprijatelju". Mentalni sklop je definitivno isti. To dokazuju masovni logori, silovanja, okrutna mucenja i ubistva u Bosni, Srebrenica kao i slican genocid nad Bosnjacima u istocnoj Bosni 1943 kada je za par dana ubijeno preko 3,000 Bosnjaka. Koreografija svih dogadjaja u Bosni cisto cetnicka.

Aco

pre 12 godina

Neznam da li ce se odreci i penzije ili ce nju zadrzati . Inace je ovaj lik jako opasan , gledao sam ga na jednoj emisiji na b92 . On je dizao ustanak i slao ljude na mitraljeze , na stotine ih je poginulo a on ostao ziv. Mislim konkretno na jedan gradu u Crnoj Gori. Posle rata je bio strah i trepet , zbog njegovih naredbi mnogi su ostavili kosti. I sad nakon 70 godina uopste se i ne kaje , jer ih je navodno trebao pobiti jos . Strasno koji lik .

boban

pre 12 godina

Koliko je mladih,postenih,visoko obrazovanih Srba moralo da se iseli preko okeana da bi napravili mesta Jovi Kapicicu i njegovim zemljacima?!
Tragedija

Petar A

pre 12 godina

Patetican kao citav njegov politicki program. Ide u Crnu Goru kao sto svaki starac osjeca potrebu za zavucajem pred kraj zivota. Ali kocoperan kao da je ne daj boze 1947, pa bi da se malo inati. I jos vise da ga mole da ostane. Daleko ti lijepa kuca!

nbp

pre 12 godina

Ružno je šta mu se desilo i pokazuje na kom nivou je pravna država u Srbiji. Ali Kapičić vešto manipuliše. On je sve doveo u vezu. Ako ćemo njegovom analogijom "potlačene Crne Gore" koju on 74 godine brani u Beogradu, onda neka lepo ispriča šta su on, Peko i ekipa činjeli 1945, kada su na ulicu isterali srpsku aristokratiju (u CG toga nije bilo do 1990), i zaposeli njihove kuće i preduzeća. Od tad je i ona "sa Cetinje na Dedinje". Crnogorski komunisti su satrli srpsku mladež, uništili duh predratnog Beograda, a to je za Jova valjda osveta sa Božićni ustanak, koji je, prema novopovjesničarima cetinjskim, najveći ustanak u poslednjih 2000 godine čovečanstva. Kapičićevo čojstvo i držanje su simpatični, ali on je i dalje ono što je bio - jedan prost čovek koji nema problem da oduzme drugom život. Uostalom, u samoj CG, gde je satirao cele porodice "klasnih neprijatelja" kasnih 1940-ih, ga neće baš svi dočekati s oduševljenjem.

Da nije tuzno bilo bi smesno ...

pre 12 godina

Putuj igumane i ne misli na manastir ...daleko ti lepa kuca ..vazda i bila ...idi i ne okreci se sine ...samo jesi li razmisljao da mozda posetis Goli otok ...ne znam samo pitam ...eh kad bi jos neki tvoji zemljaci ucinili isto onda i ne bi morali da udjemo u EU ..ja zadovoljan !

milesssa

pre 12 godina

Svima kojima je zao druga Jova Kapicica, i nerazumeju nas prezir prema doticnom drugu, toplo preporucujem da procitaju njegovu poslednju knjigu, pa ceim mnoge stvari biti jasnije. Toliku mrznju prema srpskom narodu nije pokazivao ni dr Franjo Tudjman.

Bob Sent Kler

pre 12 godina

@ Zagrepčanin

Kakve veze imaju ustastvo i cetnistvo? Godinama pokusavate da stavite znak jednakosti izmedju ova dva pojma samo da bi se oprali za nezapamcene zlocine koje su ustaski domobrani napravili. Koje su to zlocine vama cetnici napravili bar za vreme drugog svetskog rata? Neki Jasenovac za koji mi u Srbiji nikad nismo culi???

cika moki

pre 12 godina

On je maltretirao ljude zato sto misle. Prevaspitavao, okretao porodice protiv njih. Sudio, a, kako sam kaze, nema pojma o pravu. Sad njemu sude takvi. Ja mislim da je i ovo zlocin, ali sta on misli? Gde ti je obraz, Jovo?

Konacno, zasto se ovome ne sudi? Nasi sudovi misle da je Goli Otok OK?

samo da podsetim

pre 12 godina

Komunisti su bili u savezu sa Hitlerom sve do operacije "Barbarosa".
Toliko o "ANTIFASIZMU".
To ovi domaci Pioniri kriju kao zmija noge.

deda Paun, Solunac, licno bio sve

pre 12 godina

Нажалост знам размере и фашистичког и комунистичког терора,неки моји преци су страдали од једних и других. Пре двадесет години у Кини су тенкови газили људе, на њима није била ни кокарда ни свастика већ комунистичка звезда!
(Бојан Савић, 4. januar 2012 09:11)
Ti sine u svojim ovolikim traktatima nisi nista dokazao osim da cetnik ostaje cetnik, nosio on kokardu ili zvezdu. Pa posle opet kokardu, u zavisnosti od vremena. Fasizam dete u Srbiji vreba na svakom koraku, i treba dobro da se oci otvore, da covek braneci DOBRO ne stane na stranu ZLA.

kosmajac sale

pre 12 godina

E moj generale vi i vama slicni treba da ste na dozivotnoj robiji,koliko ste samo zla nacinili Srbiji.Posle 2 s.rata ste oduzimali stanove,ubijali a nikada odgovarali.Generale,generale pa zar imate obraza da zadrzite srpsku penziju,stanove,lece vas srpski lekari a vi ih pljujete.Najsmesnije je barem meni sto v delite neke lekcije morala,postenja ha ha pa to nema nigde samo u Srbiji,zalosno.

djordje

pre 12 godina

Eto što se događa kad se rehabilitira četništvo i staljinizam. Nema teorije da se ustaštvo rehabilitira u Hrvatskoj ili da ustašama dižemo spomenike.
(Zagrepčanin, 3. januar 2012 15:25)
Ti prijatelju ili pises iz Argentine ili si u kucnom pritvoru zadnjih 20 godina ili uskoro slavis prvi rodjendan, cetvrtog nema

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Mislim da kod J. Kapicica treba utvrditi da li je kad je bio u UDBi ubijao ljude iz koristoljublja (za platu), u kom slucaju je kriminalac i treba mu suditi, ili je to radio iz osionosti/osecanja moci, u kom slucaju nije bio normalan, pa ga treba staviti u ludnicu da tamo skonca, zavezan lancima za krevet.

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 3. januar 2012 22:37)
Нажалост знам размере и фашистичког и комунистичког терора,неки моји преци су страдали од једних и других. Оно што ви заборављате су размере комунистичког зла у свету. Стаљин, Мао, Пол Пот, Тито... треба ли помињати њихове злочине? Пре двадесет години у Кини су тенкови газили људе, на њима није била ни кокарда ни свастика већ комунистичка звезда!

Ivan M

pre 12 godina

Ovo dobijemo kada istoriju kroje demagozi. Prvo su komunisti trovali nase mozgove svojim lazima i proglasavanjem svih koji nisu bili sa njima "izdajicama", a zatim imamo danasnju reakciju gde su osvedoceni kolaboratori tipa Knez Pavle i Nedic u ocima nekih ratni heroji. Nigde nema mere i objektivnosti, sve se svodi na ekstremne stavove i pljuvanje drugog, a bez ikakvog pogleda na njihove zasluge.

obren

pre 12 godina

Ne interesuju me politicka i druga ubedjenja Jova Kapicica, kao ni citalaca sajta B92...Medjutim, nije mi jasno zbog cega g.din Kapicic, tako revoltiran, ipak ostaje nekoliko dana u Beogradu na lecenju, a tek onda odlazi u Crnu Goru??? Sto se ne leci tamo, ako je u Crnoj Gori sve OK i po taman???
Srbija je prepuna crnogorskih drzavljana koji dobijaju besplatno lecenje i skolovanje u Srbiji na bazi falsifikovanih dokumenata, a ti isti u svakom trenutku koriste priliku da po ovon narodu i drzavi Srbiji koja ih jos uvek izdrzava izgovaraju bujicu najruznijih reci. To je sramota i slabost drzave koju je svojevremeno i Jovo Kapicic gradio.

Zagrepčanin

pre 12 godina

@ nijebitnome

"veoma reprezentativna literatura, dodaj jos i tudjmanovo baljezganje i uzitak je zagarantovan... "

______________________

Šta autori Stevan Dedijer i Jovo Popović koji su pisali o četničkim zločinima i genocidu nad Muslimanima nisu Srbi?

Četnički su zločini notorne činjenice. Negiranje tih zločina je moralno sljepilo. Samo za informaciju, Franjo Tuđman je bio u partizanima i najmlađi Titov general.

Petar Petrovic

pre 12 godina

Svakako je neprihvatljivo to sto mu se desilo. Ali,problem sa Jovom Kapicicem je sto se i on u zivotu oslanjao na silu i svaki drustveni problem resavao ubijajuci ljude kao zeceve.

Apache

pre 12 godina

@kuzim pogresno

Kužite pogrešno! Sram vas bilo na ovakvim komentarima.

Najviše je bilo članova SKJ među Srbima (dobrovoljno) . Pa Srbija se najviše protivila ukidanju komunističkog sistema u bivšoj SFRJ. Prosto da čovek ne poveruje u uvakve besmislice.....

djordjevic

pre 12 godina

@Domagoj,

Ja razumem zasto ti poistovecujes Cetnike i ustase, lakse je da podneses zlocine svoje nacije ako ubedis sebe da su i drugi radili to isto.
Na srecu ostatka sveta, a na veliku nesrecu Srba, Roma i Jevreja, ustase ipak ne mogu nisacim da se porede.

liberal i antinacionalista

pre 12 godina

Strasno je to sto se se bivsi general Udbe i dalje naziva herojem. Sto se mene tice, daleko mu lepa kuca.
Jovo, zbogom i ne vracaj se!

BG

pre 12 godina

Nazad Udbasu u CG a ostali Udbasi neka se spremaju za procesuiranja za sve sto su nam radili punih 65 godina u Srbiji.
Desetine hiljada likvidiranih ljudi, pro Ruska politika sa kamaradom Walterom i ostalima dosta je vise .
A Udbasi nek Boljkovca za zdravlje jer ih sve uskoro cekaju procesuiranja u Srbiji, i vracanje otete imovine.

Zox

pre 12 godina

Kako god - nad Srbijom je mracan oblak odavno...

Odavno se ne zna ko je neprijatelj - cetnici ili partizani? Da li je Srbija za kralja ili ne? Za koga su ginuli Srbi u II sv ratu? Da li je u Hrvatsku Srbija isla da oslobadja ili pljacka? Sta su "razni Arkani" radili u Bosni, a bili slavljeni i bogati u Srbiji? Da li dajemo Kosovo sto moramo ili sto ne znamo kako da ga zadrzimo?

Nije problem Kapicic. Da mene pita, napustio bi Srbiju odavno... Ali pitajmo se svi zajedno: zasto slavimo Nemce, zasto nam smetaju izbeglice, Crnogorci, Madjari, Cigani, Albanci... Zasto ne volimo Amere, ali im se uvlacimo? Zasto jos ne znamo koje je mesto Rusije i koji stav da zauzmemo?

Ako nam svi ovi zive na grbaci - isterajmo ih. A sta cemo ako smo postali "malko klaustrofobicni"?

Srbija ima mnogo toga da nauci i resi... Sa ovim nesposobnjakovicima na vlasti - nikad!

zoran

pre 12 godina

Kao mlad taj covek se borio za promenu drustvenog uredjenja, i propagirali su komunizam. Kao takav dogurao da bude general (verovatno je imao skolu istu ko i marsal) i uz to povlastice u vidu stanova,kuce,plate.A onda se zalagao za samostalnu Crnu Goru ( e jedan prekaljeni komunista ). Generale vrati cin, sve sto si oteo ovde i vrati se u Crnu Goru sa onime sa cime si doso (verovatno moze da se stane sve u manji ranac)

Magdalena

pre 12 godina

Zaista o Golom otoku malo znam, ali se sećam nekih dokumentaraca o neverovatnim statistikama, koliko je bas Crnogoraca bilo preusmereno tamo. Nema opravdanja da se neko ni u kojim godinama brutalno pretuce na ulici, a kamoli u 90tim, samo ne smem ni da pomislim sta ce biti ako se neko u Crnoj Gori seti rodjene i nerodjene dece logorasa. Nadam duboko da ce pamcenje ostati samo pamcenje. Takodje cestitam na lakoci pera autoru clanka koji borbu za libelarizam i antinacionalizam ilustruje biografijom sa pozicijama u Udbi i Golom otoku.

Milentije Popovic

pre 12 godina

Ispravna odluka Jovo. Ko se hvali onim sto je u proslosti radio a pritom na povrsinu ispliva i prljav ves... pa to umesto pokajanja ispadne kao neki memoari...bogu mi i ja bi beza u goru crnu...

Stevan

pre 12 godina

Kao prvo,
Udbaša kao što je Jovo treba proterati iz zemlje a ne on da bira hoće li ili neće, kao što je on to radio proterivanjem na goli otok. Kao drugo, nije ni zaslužio bolje, čovek koji je bio predvodnik crnokošuljaša koji su praznili tuđe ambare i koji su odlučivali šta je narodno a šta ne. Oni su doveli do propasti našeg društva,zbog njih sveću i ikonu nisi smeo u kući da imaš...

TRUTH

pre 12 godina

Istoricar,
A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Ne moram ni da naslucujem sta bi kad bi, jer na kraju videh sta bi i koliko je Srba i Srpske teritorije nestalo. Od ovoga ne moze vise da smo ojadjeni pa makar bili prepusteni Cetnicima. Samo sledeci put da obuku lepsa odela i zapale tompus, jer bradate onako je lako okriviti pa makar samo stitili interese svoje zemlje. Valjda docekam jednoga dana da nam predsednik bude Srbin.

Tito

pre 12 godina

Samo vas gledam,majku vam Boz´ju!
Ostavite guslarsku istoriju,Kosovo i car Lazar!Nego se dotaknite malo istorije o oslobodilackom ratu od fasizma i njihovih slugu.

Da nije bilo nas,ne bi bilo ni vas!

Gledam na sat vrijeme istice...

Srdjan

pre 12 godina

Nek ide i da se ne vrati vise nikad, ali prvo da vrati sve sto je pokrao pa onda da odgovara za slocine, a i da povede svoje komunisticko udbaske zemljake sa sobom

zar je bitno

pre 12 godina

Srećan put.
Hvala na pomoći, ali ne zaboravite da povedete i sina sa sobom, ako može i Zečevića.
Svako svome domu, pa kako nam bude.

nikola drezgić

pre 12 godina

Sigurno je u tom momentu kad je odlučio da se vrati u CG slušao na radiju hit od Ljubomira Djurovića-Tamo dje se gusle čuju!

Bambaklaa

pre 12 godina

Sve ovo, ali bas sve - i napad, po mogucstvu ne vizicki, ali svakako politicki/humanitarni/intelektualni, i njegova reakcija, i odlazak iz zemlje - je trebalo da se desi pre 30 godina.
Tada bi ova drama nekakvog smisla, tada bi bila tragedija.

Ali, Srbi ko Srbi, sporo kapiraju i cesto ispadaju glupi u drustvu - napad na 90-togodisnjeg starca nikada ne moze da bude vise nego farsa!

nijebitnoime

pre 12 godina

(Zagrepčanin, 3. januar 2012 22:21) veoma reprezentativna literatura, dodaj jos i tudjmanovo baljezganje i uzitak je zagarantovan...

a sto se tice ovog matorog ubice. Borba protiv fasizma mu niko ne osporava ali to nije POKRICE za zlocine koje je pocinio.

Ivan

pre 12 godina

Pre nego sto popljujemo coveka od 92 godine trebalo bi da se vrednosno odredimo prema celom periodu posle II sv. rata i socijalizmu u kom smo ziveli. Ovako vecina gradjana se sa setom seca Tita a izgleda da vecina mrzi Jovu Kapicica i Udbu. Te dve vecine se sigurno preklapaju u izvesnom delu (matematika). Poenta je da ako neko zali za starom jugom onda treba i da podrzi narodnog heroja Jovu koji je veoma zasluzan za nju takvu kakva je bila. Samo oni koji preziru tu zemlju i period imaju pravo da pljunu i na protagonistu tog vremena. Ko to nije nacisto je svesno ili nesvesno licemeran.

sasa

pre 12 godina

neki nisu imali tu srecu da odu u drugu drzavu. neki su zaglavili na golom otoku, neki su likvidirani od strane ovog zlocinca i njemu slicnih.
da je ovo normalna drzava, a nije, odavno bi taj zaglavio u zabeli. ovde nije pitanja partizana, cetnika ili nekih trecih, ovde je pitanje pravde, koje u srbiji nema...

Milutin

pre 12 godina

Revidirali ste na kraju I vi nacelnice! Nikada niste imali obzira prema ljudima koji su stavljani na necovecne muke na Golom otoku , naprotiv podsticali ste taj sadizam tamo I znali za sve to. Kakvi cetnici, kakvi nacionalisti? Komunisti vas proganjaju.

trece oko

pre 12 godina

Dok si imao "sta da trazis" ovde,ti si sedeo i uzivao. Sad ti ne valja,a nadziveo si vec i sve nas koji nikada necemo ni doci u tvoje godine,jer zivimo kao stoka,dok se decenijama na vlasti nalaze takvi kao ti. Putuj i pozdravi nam komsije

lokalno globalno

pre 12 godina

@bezimena
48.godine su IZDAJNICI, rusofili, hteli da nas gazi ruska čizma (kako su prošle Poljska, Čehoslovačka, MAdjarska itd. ZNA CEO SVET, kako SFRJ takodje)
Znamo kako je prosla SFRJ...a zna i ceo svet...

Ogledalce ogledalce

pre 12 godina

Prema ovom izvoru - zbornik originalnih dokumenta o cetnickim zlocinima

http://www.znaci.net/00001/114_1.pdf

a onda prema misljenju vecine o komunistioma, ispade da su Srbi gde god su pripadali bili "losi momci". A u Bosni su bili ujedinjeni i zajedno rame uz rame "radili". To je izgleda tek bila "nebeska" kombinacija ...

Niksicanin

pre 12 godina

Najveca zla je napravio po Crnoj Gori:Pasja groblja kod Kolasina, Krsta Zrnov Popovic, na hiljade Crnogoraca je odveo na Goli otok .Sta misli da ce ga odje ga docekati sa rasirenim rukama, a povrh svega ovoga najveci srbi su ovi odje crnogorski:)

Milica

pre 12 godina

Pedja,
Definicija srbomrzca u Srbiji je onaj koji ne govori ono sto sae svidja postojecem trendu sirovih nacionalista.

Havel se nije ulagivao građanima, kao štzato smo i velikog humanistu i covekoljupca kome se ceo svet divi proglasili srbomrzcem. A Havel se nije ulagivao građanima, kao što to čine balkanski lideri, već im je govorio i neprijatne istine o njihovoj ksenofobiji, sebičnosti, olakom mirenju sa nemoralomom....cesto je bio izlagan kampanjama desnicara ali je na kraju zavrsio kao legenda. To je razlika izmedju odgovornih i neodgovornih lidera koji zivi na nasim prostorima vec vise od 20 godina i sami nista drugo ne rade nego seju ksenofobiju, mrznju, neodgovornost, i nemoral a sve nazivaju patriotizam. Svaki narod pod tim uslovima bi bio konfuzan i sa pomesanim sistemom vrednosti...a oni koji bi nesto i mogli da preokrenu, vec su ukopani "linc" politikom.

željko

pre 12 godina

Vidim da me prozivaju pa da se dopunim: ...a da vas od njemaca brani neko kao što je bio Draža Mihajlović.
PS Molim ove "antifa" iz nevladinih EU organizacija da više ne brane antifašističku borbu u Jugoslaviji, bar ne onu koju je vodila KPJ. Po proevropskim stavovima i viđenju stvari vama više odgovara ravnogorski antifašizam.

ceca

pre 12 godina

šta će vam knjige o zločinima četnika. ima na wikipediji fotka "German General Major Friedrich Stahl (left) stands alongside an Ustaše officer (center) and Chetnik commander Rade Radić (right) somewhere in central Bosnia, 1942"

isto

pre 12 godina

A to ti sve rekao Kapicic da je tako bilo? Znam i mene su tako ucili. Lako nas Srbe podmetnuti i izmanipulisati.
(THE TRUTH,

Neki istoricari koriste i objektivne i pouzdane izvore a ne samo rekla kazala, mada je i to dio procesa. Recimo moj deda koji je politicki bio i ostao neutralan i samo gledao da sacuva glavu, uvek se secao cetnika sa uzasom i gadjenjem. A sudeci po komentaru ti si nazalost opet izmanipulisan jer ih ne koristis bice uopste. Ili uvek koristis samo jedan izvor.