Subota, 31.12.2011.

18:41

Niš: Sukob prodavca i komunalca

Kako je saopšteno iz Komunalne policije, prilikom kontrole prodavaca novogodišnje robe došlo je do rasprave, nakon čega je prodavac na policajce potegao nož.

Izvor: južnevesti.com

Niš: Sukob prodavca i komunalca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

iurist

pre 12 godina

@Milan Krstic

Zakon propisuje i najvisi profesionalizam pri vrsenju profesionalne duznosti za pripadnike svih sluzbi koje raspolazu monopolom fizicke prinude u nasoj zemlji, od opstih do pojedinacnih pravnih akata. Sankcija mora da postoji za aktivan otpor uvek, za pasivan po diskrecionoj proceni sto opet znaci ne nuzno. Ipak, bahato i iznervirano guranje nije nacin na koji odgovara uniformisani sluzbenik, KAKAV GOD problem bio postavljen pred njega. Medjutim, u nasoj zemlji, ako pravilnik pijacne policije nije u skladu sa ustavom, utoliko gore po ustav, tako da je izlisno bilo sta dalje komentarisati i objasnjavati.

Adiatur et altrera pars

pre 12 godina

Ne bih sada zapocinjao pricu sa tim da se u Srbiji gone ulicni prodavaci bundeva dok razni mangupi mogu da krse i komunalne ali i mnogo ozbiljnije propise. To je slika zemlje u kojoj zivimo i za svaku je osudu. Ipak, zeleo bih da iznesem analiticko misljenje konkretnog dogadjaja. Uvek treba saslusati i oceniti ponasanje obe strane. Za pocetak imamo policajca koji je gurnuo coveka i ucinio je to iz krajnje bahatosti a ne iz razloga bezbednosti kako se pravda komunalna policija u svom izvestaju (narodski receno, on je prvi napravio problem a nije bio prinudjen da se tako ponasa). On za takvo ponasanje mora da odgovara, za pocetak, pokazao je da nema zivaca za posao koji obavlja pa treba razmisljti o njegovom udaljenju sa radnog mesta koje obavlja. Njegovo neprimerno reagovanje moze da vidi svaki laik a kao dokaz moze posluziti i vestacenje psihijatra koji ce sigurno nakon odgledanog snimka da potvrdi isto. Sa druge strane mozemo videti coveka koji je reagovao kako je reagovao, izvadivsi noz, ali treba imati u vidu da postoji problem subjektivne odgovornosti jer se nalazio u stanju afektivnog ponasanja i vrlo je verovatno da je to zaista uradio samo zato sto je bio uplasen za svoju bezbednost, pa se taj postupak moze okarakterisati kao prekoracenje nuzne odbrane (odbrane sa stanovista coveka koji u tom trenutku nije u stanju racionalno da razudjuje pa ovo zaista vidi kao veliku pretnju po svoj telesni integritet). Ipak, smatram da bi trebalo da bude oslobodjen daljeg krivicnog ili prekrsajnog gonjenja, ili makar da se izrekne kazna manja od one zakonom propisane, ako se uzmu u obzir sve navedene okolnosti. Dalja reakcija komunalnih policajaca je po onome sto se vidi iz snimka manje vise profesionalno izvedena i tu nema prokoracenja sluzbenih ovlascenja, sila je koriscena samo dok lice nije savladano. Ono sto se ne sme dopustiti to je svakako da ovaj covek nastrada vise nego sto je objektivno zasluzio a da pritom niko iz komunalne policije ne snosi odgovornost

elektricni

pre 12 godina

Koji su ovo indijanci, nasli da silje onu stvar na dedi koji prodaje duleke. Nije ga sramota dedu da gura i da mu preti. Bas mucna scena...

Mile

pre 12 godina

Nije lako ni policiji sa ovakvim narodom! Nisu ovi komunalni policajci presrecni sto moraju to da rade, i njih je beda naterala da obuku uniformu, kao sto je cesto slucaj i sa ostlim uniformisanim sluzbenicima drzave. Ocigledno su konkretno u ovom slucaju dedu lepo zamolili da spakuje stvari i da bezi, znaju i oni da nije veliki greh prodati nesto od proizvoda na uklici ali mora da se uvede red. Verovatno imaju upoutstva da prvo rasteruju prodavce a onda eventualno povratnike legitimisu, a deda je bezobrzano pokusao da iskoristi toleranciju koju drzava definitivno ima prema utajivacima i prodavcima na crno.

zivorad

pre 12 godina

Naravno da je potegao posle maltretiranja, treba krivicna prijava protiv ove bruke u uniformi. Sramota za uniformu. Primaju svakakav sljam.

Dejan

pre 12 godina

Ocigledno deda nije ima dovoljno novca, da im stavi nesto u dzepce ispod ruke ;) Ipak misljenja sam da deda ne sme ovako otvoreno da prodaje i da pravi VELIKU konkurenciju maxiju tempu i njima slicnima, inace propasce ti veliki megamarket lanci. Zato dedu zu zatvor a one koji imaju dovoljno za mitu na slobodu, inace od cega bi prezivljavala nasa policija ...

pedja

pre 12 godina

Pa sta vam nije jasno? Komunalna policija je jos jedna represivna tvorevina za punjenje drzavnog aparata podobnim glasackim kadrom tj.maminim i tatinim sinovima. Ono sto me interesije je kakvu su obuku prosli, koje su ispite polagali i da li su prosli bezbednosnu i psiholosku proveru za posao koji im je poveren. Ko je glavni covek u hijerarhiji komunalne policije i da li predizborno ogranicavanje marzi na 10% moze da izbrise ove i slicne poteze kojima unistava se zemlja. Tadicu vise ti neverujem nista, oterao si me iz glasackog tela DS-a za koji sam glasao od 95. Politika treba da bude u sluzbi gradjana i pogotovo privrede, a ne da bude njen cilj.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 12 godina

Sve čestitke onima koji su pripremili ove kabadahije da prave red na pijacama. Šta još mislite uvesti u borbi
da uništite ovu zemlju.Nikada ova sirotinja neće moći da takozvanu državu srbiju/vašu nahiju/ ošteti koliko
vi kradete i uništavate preko javnih preduzeća i drugih kriminalnih radnji pod patronatom države .
Izlaz je u kuki i motiki a ne u nožu koji potegao ovaj jadnik da se spasi od ovih kilavaca.

Milan Krstić

pre 12 godina

Kada se udruže nepoznavanje zakona i ostrašćenost onda swe dobije ovakav dilentatizam i preovladjuju ovakve poruke. Samo oni koji smatraju da zakon važi za sve osim za njih mogu davati negativne komentare za postupak ovih komunalnih policajaca.
Sila se može primeniti i kod pasivnog otpora a kamoli kod aktivnog što je ovde slučaj. Kada vam pridje ovlašćeno službeno lice dužni ste da budete kulturni i da na njegov zahtev pokažete ličnu kartu (komunalna policija takodje ima pravo da legitimiše)...ukoliko odbije može se privesti radi utvrdjivanja identiteta i sprovodjenja daljih mera.
Vaša nekultura i frajerski odnos dovode do kontra reakcije službenog lica.

NBGD

pre 12 godina

Slubeno lice je uredjeno ustavom,a u licnoj karti tacno pise ko ima pravo da legitimise lice.
Ustavom i zakonima su definisana sluzbena lica koji imaju pravo da legitimisu:
"samo policija republike srbije sa sluzbenim znasckama i vojna policija",ostali su prdnuli u cabar.
Uredbe su u legitimisanju nevazece izuzev vanrednog stanja,Komunalna policija nije regulisana zakonom,vec uredbom.Pravna maliputavija jeste u cinjenici da je uredba u stvari preporuka,a ne obavezujuci akt.
Uredba je privremena mera,a zakon trajna mera
Uredba je smernica za zakon,a zakon je u ovom slucaju definisan,a politicki dogovori su problem "Djilasa i Dacica" SPS-DS.
Nasim zakonom je definisana inspekcija i policija(civilna,vojna),a nikava komunalna.
Komunalna jedino moze da deluje ako se covek posere na sred ulice,ali ne i trgovine,jer to podleze vec zakonom uredjenoj inspekciji.
No na ovom videu se vidi da su napali starce,a ne nekog rasnog pastuva.
Komunalci bi ostali u naj blazoj opciji bez uveta.
Ko ne veruje,neka prodje ispred NBGD buvljaka i neka se uveri sta se sve ne oporezuje.
Ne o otpadnoj robi,vec o cigarama,dvd,....
Ja sam gledao gde komunalci uzimaju DVD sa karton tezge i ne daju nikave pare.Hrpa cd-dvd-a ostaje za sledece musterije,ali su privilegije "KOMUNALNE POLICIJE KOJA JE PROTIV ZAKONITA I FUNKCIONISE NA TEMELJIMA UREDBE(preporucen kompromis).

Milan Krstić

pre 12 godina

Ovde se na delu pokazao srpski mentalitet...radis se nešto što nije po zakonu i svi to znaju,al šta nas briga...kada se ppojavi službeno lice,pokupiće stvari u auto,pri tom svo vreme vikati i ako mu ne daju da ode s lica mesta ubiću nekoga...nakon toga gomila onih koji komentarišu znaju da je deda jadan,da mu je penzija 15.000 dinara (a možda i 40.000 dinara),pri tom svako od komentatora odlično poznaje borilačke veštine i proglašava policajce prvo glupim i grubim a posle nesposobnim da savladaju dedu...da su hteli,jednim udarcem bi ga savladali,to je jedno a ako se želi umerenom silom savladati lice to teško mogu i dvoje a dokaz su mnogi snimci i praksa...prema tome nemojte pametovati jer i ne znate šta pričate od svog jada i mržnje...

Goran

pre 12 godina

Dokaz nase spremnosti za ulazak u EU,ogledalo demokratije i siromastva na ulicama ne samo Nisa. Da li je priskocila u pomoc ovom jadniku/dedi/ neka od NVO-a posle peglanja u MUP-u? Da nije ovih mobilnih sa kamericama policija bi uvek bila u pravu kao i uvek. Ovo je vladavina prava /batinasa u uniformama/ isprovociraj ,istuci kazni /zastrasi/ odzvonilo vam je !

Milan

pre 12 godina

Nisam upoznat sta njih uce na obuci (policiju)ali bi trebalo da znaju da su oni ti koji treba da smire usijane glave i da ako se desi!@#$% da reaguju i upotrebe silu ako treba da bi ocuvali bezbednost.
ZAKLJUCAK-smirio je usijanu glavu tako sto ga je odgurnuo uz pretnje da ce da ga bije(upotrebi silu)... mora da je imao odlicne predavace u pandurskoj skoli.....
Znam da se ne pitam ali dekicu bih kaznio ...ma zatvor za njega, ali pandura njega bi u samicu i brnjicu ko kucetu na lice da mu stave jer umesto da on bude taj koji ce da smiri on jos izaziva,gura,preti i provocira nekog kome je trebalo napisati kaznu od par hiljada din.
Umesto toga sta je ispalo? Potezanje nozeva i glupost.

Nebojsa

pre 12 godina

Ako je covek koji prodaje suvu papriku jedini problem u drzavi onda smo mi srecni ljudi. Sta da radimo sa ovima sto nam prodaju maglu? A ovu dvojicu "policajaca" treba, necu da kazem sta nece mi objaviti komentar. Prvo udara coveka bez razloga u grudi, drugo prilikom legitimisanja stoji blizu njega toliko da bi trebalo da zahvali bogu sto nije dobio noz u stomak i trece on nije naucio na obuci osnovne poluge za samoodbranu i vezivanje lica. Nose naziv Policija a imamo srece da nemaju oruzje ko zna koliko bi ljudi pobili do sada svojom strucnoscu. Ne podrzavam nasilje ali ovde se radi o coveku koji je vec spakovao svoju sirotinju i otisao bi odatle da ga ovaj "policajac" nije odgurnuo.
Zao mi je dede otici ce na robiju pod stare dane ali trebalo bi da se drzava zapita zasto je on tu, sigurno bi vise violeo da je danas pek'o prase za Novu Godinu nego sto se smrzavao na ulici prodajuci poljoprivredne proizvode.

ogorceni gradjanin

pre 12 godina

Dok drzavni vrh zajedno sa tajkunima pljacka ovaj bedni narod, policija se iyivljava na coveku koji pokusava na ovoj hladnoci da zaradi neki dinar da bi prehranio porodicu. Ako ovog coveka ne puste odmah, treba svi da izadjemo na ulice. Zasto ne uhode Miskovica i slicne za utaju poreza? Izivljavaju se nad starcem, a ne smeju ni da zaustave tatine sinove u skupocenim automobilima. Jadna si i bedna Srbijo.

Eh

pre 12 godina

Strasno, maltretiraju (policajac ga je prvi gurnuo) coveka koji je dosao da prodaje duleke i rakiju, pasulj i jos ponesto (vidi se na snimku), mucenik, verovatno je hteo da zaradi koju paru
E moja Srbijo - tucete i hapsite ovakve, dok dileri heroina bezbrizno sede po kaficima, tuzna li smo zemlja i jos tuzniji narod

Branko

pre 12 godina

Moj otac je 12 godina radio u komunalnoj inspekciji.Znam pouzdano da je napisao lom prijava vlasnicima prodavnica,kafica,itd,ali nikada nije imao problema.I dan danas ga pozdravljaju ti ljudi i javljaju mu se kao da su poznanici,a ne da im je pisao kazne i jurio ih da ciste sneg ili nesto slicno,samo zato sto je prema tim ljudima imao normalno ponasanje.A ovaj "dripca" sto je gurnuo dedu,treba da naleti na nekog mladjeg i da mu uradio ovako nesto slicno,da ga taj dobro izmlati i onda da ga prijavi za nedolicno ponasanje uniformisanog lica,fizicki napad bez potrebe i jos slicnih stvari i da se onda vrati u svoje selo i ponovo pocne da kopa,jer za drugo nista i nije.

xeno

pre 12 godina

komunalna policija je obichna paravojna struktura ...
gradska sluzba kao i vodovod i kanalizacija ili chistoca ..
nisu ovlashcena sluzbena lica i nisi duzan da im se legitimishesh
kao i da imash pravo da upotrebish niznu samoodbranu ... elem ...
inache svugde su jako opasna pojava ... maltretirali uvek tako neke
babe i dede, joj sto mene ne cimnu znachi cimnuo bi ih dobro da bi
upamtili do kraja zivota...

DPolitika

pre 12 godina

Strasno...Izivljavanje nad starima i nemocnima, izivljavanje nad siromasnima, sto nenaletoste na mene pa me gurnite i sprovedite siledzijstvo nebi vam ostao duzan ni sekunda ako ne odmah onda kasnija...

Represivni rezim Slobodabna Milosevica, izvinite nije on i njega nemozemo da krivimo odavno nizasta a i pitanje je koliko je kriv...

Dakle represivni rezim Borisa Tadica i njegovih pomagaca G17 i ostalih protiv naroda....
Samo jedno preostaje...
Otpor nasilju otpor tiraniji otpor nedemokratiji otpor....

Podrska coveku sa snimka ko vam daje pravo da na nekoga nasrcete, gde je tu zakon, gde je tu ustav gde je tu pravda koji ste vi k....

STRASNO

srbocops

pre 12 godina

sta je,pandur?Mislio si da te se matorac plasi!Samo "devojcice" tuku stare i bespomocne!Ti si inicirao incident,ponasao se bahato,dedica ne bi onako reagovao!A sad ce dedica da odgovara,zato sto si ga ti,napucani pandur,napao!!!Sada sam siguran da je krenulo novo prebijanje naroda!A koliko pre dva dana su strajkovali!!!

Ogorcen

pre 12 godina

covek nebi nista uradio,da su se jednosavno okrenuli i otisli,a ne ovakvo guranje,i kao daj licnu kartu,covek da ima,nebi radio to sto radi!
nego gospodo policajci iz Nisa da li ste ovako brutalni i prema dilerima droge u Nisu?Oni cak i pistolje potezu na vas,vi nabijate glavu u zemlju !muka mi je,Srbija policijska drzava

Milan

pre 12 godina

Ma ljudi ovo je sramota .... ok niko mu ne daje za pravo da poteze noz to je cinjenica.Sa druge strane pandur misli da mu je znacka dala za pravo da provocira situaciju gurajuci coveka kao da je nagori prestupnik a ne prodavac paprika,rakije.....Nije mi jasno da 90% pandura misli da mu niko nista nece ili ne moze zabraniti jer je on "SILA".Nisam video da je bio posecen,proboden ili kako vec kazu u izvestaju tako da je to sumnjivo.Treba kazniti matorog,nemoze se potezati noz ...to nikako,ali me najvise boli sto ce i ovog pandura kao i 99% ostalih kad zabrljaju,isprovociraju ili naprave !@#$% neko da opere sa glupom suspenzijom od 30 dana ili 3 meseca i to je to.Umesto da im zabrane da se bave tim i slicnim poslom do kraja zivotajer nije za to on ima da bude nazad na ulici vrlo brzo.... a ti seljaku iz srbije cuti i trpi dok te ovaj i njemu slicni maltretiraju.

I dedica da odgovara za potezanje noza

pre 12 godina

Ma bravo, kakva demonstracija prekomerene sile plus provokacija.
Obavezno kazniti ove siledzije u uniformi!

V

pre 12 godina

Komunalna policija nije mup, komunalna policija nije uniformisano lice, to je gradska ( privatna ) policija i nema monopol na upotrebu sredstava sile, na zadrzavanje, ogranicavanje kretanja i sloboda, na legitimisanje i sl, nijedan pravni akt nije iznad ustava ove zemlje a ustav poznaje samo 2 oruzane formacije: vojsku i policiju.

Nev

pre 12 godina

To je prekoracenje sluzbene duznosti od strane policajca i napad na sluzbeno lice u vrsenju duznosti od strane ulicnog prodavca. Bez obzira sto taj ulicni prodavac mora to da radi da bi preziveo, borba za svoja prava mora da postigne preko izbora a zakon mora da se postuje. To je princip demokratije. Zato je vazno da i oni gradjani koji rade u MUP-u isto tako odgovaraju za blokiranje centra Beograda i to narocito ako za isto delo odgovaraju i drugi gradjani. Isto onda kad je onaj tip napao Ilica, taj tip je morao da odgovara ali isto tako i ostali iz pranje Ilica koji su po prestanku napada na Ilica poceli napad na doticnog u tom trenutku bivseg napadaca. Jedini problem u Srbiji jeste selektivna pravda zavisno od politicko/ekonomskog/rodbinskog i drugog uticaja.....

prodavac

pre 12 godina

U celom civilizovanom svetu policija sluzi kao servis graadjana, a kod nas je ona aparat represije nad stanovnistvom. Ovi policajci su STOKA. Treba ih odma h suspendovati jer nikako nisu smeli da gurnu ovog coveka.
Policajac uvek mora da bude taj koji silu primenjuje u krajnoj nuzda oni su siledzijski nasrnuli na ovog jadnika. Mogu da zamislim sta je ovaj starac dobio u stanici i koliko su se nad njim izivljavali bez prisustva kamera! Stoci ne treb dati vlast, pendreke, oruzije, moc! Sramota za Srbiju.

Stenly

pre 12 godina

Prva stvar: Pod hitno suspendovati oba policajca iako je onaj prvi krvi sto je gurnuo coveka. Jednostavno, taj covek ne zna da radi svoji posao, i treba ga odmah isterati iz policije. Dakle, nema razmisljanja. Ovaj drugi moze da prodje sa suspenzijom. Prodavac je reagovao na neprimereno ponasanje policije. Ko sme coveka bilo kada i bilo gde da guren! Otkazi odmah!

Nik

pre 12 godina

Hoce li sad nas predsednik Tadic da pomiluje ovog starca kako sto je pomilovao Lausevica? Na ovom snimku se lepo vidi kako je on bio prvi fizicki napadnut i kako je potegao noz u samoodbrani stahujuci za svoj zivot jer je bio izlozen verbalnom zlostavljanju i pretnjama da ce se na njega primeniti sila a posto je covek u godinama a njega svaka povreda moze biti fatalna.

Miki Peric

pre 12 godina

Sta li lupate ljudi, zabranjeno je prodavati po ulici, a ocigledno da je deda kulirao policajce, i na kraju izvadio noz da bode.....

Vladimir

pre 12 godina

Čovek je spakovao robu i vidi se da hoće da krene, ali je komunalni policajac rešio da mu pošto-poto napiše kaznu. Država ga obukla, dala mu pendrek i lisice, pa sad misli da je Bog. Odakle mu pravo da onako gurne starijeg čoveka? Bruko naša i sramoto.

Mirijevac

pre 12 godina

Znam da moj komentar nema nikakve veze sa ovim incidentom, ali zamolio bih ovim putem gradonačelnika Đilasa i ministra Dačića da se uvedu neke mere zabrane ili kontrola prodaje pirotehničkih sredstava. Stvarno nemam ništa protiv određenih sredstava, ali ovi topovski udari i ko zna šta još su danas izgleda džabe. Ovde kod mene ceo dan puca kao na ratištu. Ako hoćemo da se civilizujemo i živimo kulturno i ovom divljanju se mora stati na put. To je jedan aspekt a drugi još važniji aspekt je bezbednost te dece koja to bacaju.

deda Paun, Solunac senzibilno

pre 12 godina

Kakav je bednik sa autom, decurlijo? Bednici idu peske od kontejnera do kontejnera. Red i zakon se u Srbiji mora uvesti i postovati, cak i na pijaci, sto mnogi komentatorima, decaci i devojcice, ovde ne shvataju. Bedan, nebedan mora se znati sta ko prodaje, i zato placati pijacarinu, tj. simbolicni porez.
Sta je ovde ruzno je nasilje vaseg "dedice" nosaca nozeva. Policija je sve uradila ljudski i cestito. Na stranu to sto Srbin mrzi policiju, jer policija je tu da "sprecava slobodu", da radi ko sta 'oce. E vidis omladino, nece vise!

dule

pre 12 godina

Krajnja nestručnost i neobučenost komunalnih policajaca, kojima je politička pripadnost bio jedini kriterijum pri zapošljavanju. Isprovocirati jadnog čoveka... nemam više reči.
Hvala B92 na objavljivanju ove vesti bez cenzure. Policajcima otkaz!

slepi mačići

pre 12 godina

Vi ste se izgleda navadili da kupujete hranu iz prljavih gepeka nepoznatih ljudi, pijete Zozovacu i ignorisete zateve sluzbenih lica.

Filorus

pre 12 godina

Covek je prekrsio zakon, policajac je prekoracio ovlascenja koja su regulisana zakonom, obojica treba da snose posledice zbog krsenja zakona. POlicajac nije smeo da odgurne coveka, u slucaju da odbija da se legitimise zna se sta sledi, lisice i pritvor dok se ne utvrdi identitet.Covek je potegao noz, nije bitno da li je seljak, gladan ili sta vec nema prava da poteze noz i to treba sankcionisati. Obojica su krivi i obojica treba da snose posledice! Od mene toliko i srecna svima nova godina i da ovoga u novoj godini ima sto manje!

Milan

pre 12 godina

Protiv sam upotrebe noževa, ne volim bilo koje oružje pa ni nož. Medjutim, ovde se radi o napadu policajca, tako što je prvo prišao prodavcu na neprimereno odstojanje a onda ga i odgurnuo. I policajac i ovaj prodavac treba da budu kažnjeni. A što se tiče nelegalnih tezgi treba ih ukloniti, jer postavljanje tezgi u Nišu nije skupo obzirom na zaradu koja se može ostvariti i stvarno niko ne može da pravda postupanje prodavca.

janko jevtić

pre 12 godina

zar je moguće da se uvek u srbiji podržavaju oni koji rade protiv zakona. Čovek je prodavao na divlje rakiju... da se neko slučajno otrovao tom rakijom (a dešavalo se) onda bi svi kukali kako policija ne radi svoj posao.

u buduće komunalce opremiti elektro šokerima da lakše reaguju u ovakvim situacijama
da u SAD neko potegne nož na policiju ubili bi ga na mestu kao psa.

zahav

pre 12 godina

Deda je prodavao tikve i suvu papriku. Uterivači demokratije i zakona su "postupili po ovlašćenju". Srbija nezadrživo srlja u budućnost. Tužno i sramno.

gradjanin

pre 12 godina

Ne zelim komentarisati ko je u pravu a ko ne u ovoj tuznoj situaciji. Zelim samo reci da bi se ovaj snimak trebao prikazivati kao nastavni materijal u policijskim skolama jer odlicno pokazuje kako jedna naizgled bezazlena situacija moze da se pretvori u tragediju zbog nedovoljne obucenosti i iskustva policajaca. Ovih par minuta na snimku obiluje fundamentalnim greskama policijske patrole, od ulazenja u verbalnu raspravu, preko koskanja, nesinhronizovanog delovanja nakon pretnje hladnim oruzjem, do krajnje amaterskog "hapsenja" kad je stariji gospodin vec bio na zemlji i fakticki savladan -- obratite paznju na snimku nakon 1:40 starac lezi licem na dole opire se, a koleno jednog od policajaca je na 10 cm od starceve glave ali on ni ne pomislja da koleno stavi na njegov vrat -- znam da mozda obicnim ljudima to zvuci grubo i surovo ali to je jedan od osnovnih zahvata koji se uvezbava, takodje drugi policajac kleci pored civila umesto da primeny "full body press", pokusaj zavrtanja i stavljanja ruku na ledja ne ide iz pozicije "double wrist lock"-a, od trenutka kad su policajci uspeli da imobilisu starca i stave mu obe ruke na ledja pa do kraja snimka je nekih 20-tak sekundi i u tome vremenu oni mu jos uvek nisu uspeli staviti lisice, itd...

Who let the dogs out?

pre 12 godina

Sasvim opravdana reakcija čoveka. Niti se opirao, niti je odbio da spakuje robu i da se pomeri a pandurčina ga je napala. Posle se pitaju zašto je narod besan na njih i zašto hoće da im otvara lobanje na svakom koraku. Narod je počeo da štiti sam sebe. Takođe mediji MORAJU da provere gde se ovaj čovek sada nalazi i u kakvom je zdravstvenom stanju!

Milan Krstić

pre 12 godina

Pa hajde da niko ne poštuje zakon...neka bude anarhija...a kada se pojavi službeno lice da ga ne zarezujete...prodavac se ponaša nekorektno sve vreme i ignoriše službena lica...pritom je hteo da napusti mesto prodaje svojim vozilom...kakav vam je to komentar grubo je odgurnuo komunalnog policajca...pa šta je trebao da radi...da klekne da ga moli...prestanite više da od službenih lica pravite seka perse...lica su postupila po svim pravilima službe jer je ovde lice pružalo pasivan otpor...

Elitni zakoni

pre 12 godina

90-tih godina znamo kakve su bile , pa opet nisu oduzimali sirotinji stanove za neplaćenu struju ili komunalije, nisu tukli sirotinju koju je kao ovog dedu muka naterala da zaradi neku crkavicu da bi imao šta da jede i plati račune i nekako preživi. Ovako su se oholi i bahati inspektori pre par godina striktno držali tajkunskih zakona i jednu baku zbog gajbice jagoda koje je prodavala ispred pijace oterali u zatvor 5 dana jer nije imala odakle da plati 5.000 dinara. Na takve životne situacije bi jednostavno morali da zažmure na jedno oko i da ne skupljaju neke pandurske poene, a ako su umislili da su face , imaju dilere droge pa nek njih jure, splavova koliko hoćeš pod zaštitom njihovih generala i pukovnika, pa nek tamo pokažu tu svoju galamu i bezobrzluk a ne nad nemoćnima. Što reče jedan komentator pre mene, arapsko proleće u Tunisu je upravo imalo istu inicijalnu kapsulu na pijaci. Kakav li je efekat ovakve brutalne sirove sile , zastrašivanje i širenje straha ,ili šta već.

ivica dakic

pre 12 godina

glupi policajac,zamalo da naje..,kako li je zavrsio kurs bog te pita.Treba ga izbaciti iz policije,napravio je katastrofalnu gresku prilikom legitimisanja,prakticno je sam izazvao ovakvu reakciju ovog coveka ,a sta da je na mesto ovog dede bio neko mladji,Bar ga stavite u neku kancelariju da ne bruka profesiju!!

rasinac

pre 12 godina

Ostao bez reci kada sam ovo video.Plava uniforma izgleda daje pravo da se maltretira sirotinja dok ista ta PLAVA UNIFORMA OKRECE LEDJA KADA ULICOM PRODJU CRNI DZIPOVI!!!!! SRAMOOOTA!!!!!!

Dragan

pre 12 godina

Nabedjeni 'komunalni pandur' napada cicu od 67 godina i preti da ce 'primeniti silu' (kako to arhaicno zvuci).
I cica kada proba da se brani dobije pendrekom.

A 'jadan' pandur je isecen.

Pa ovo je smesno.
Ko su bre ovi idioti. Nemaju nikakvu obuku a misle da su policajci?
Trebalo im je pola sata da savladaju dedu i ovaj je posecen upravo zbog svoje neobucenosti.

darko petrovic

pre 12 godina

otkud policajcima pravo da guraju coveka,to je primer tipicnog bahatog ponasanja policije i posle covek u afektu moze svasta da uradi ovo da nije snimljeno kamerom bilo bi napad na policiju na sluzbenoj duznosti i tako bi i proslo, onda kad covek cita tako nesto pita se sto neko napada policiju kad nema nikakve sanse protiv njih

Slobodan

pre 12 godina

Ne poznajem čoveka,ali gotovo očigledno su našli nekog bednika koji krpi kraj s krajem da se iživljavaju i glume silu! Zaista tužna i prava slika Srbije

Gera

pre 12 godina

2 pandura vs 1 starac!!!TREBALO IM JE BLIZU 50 SEC DA GA OBORE I RAZORUCAJU!!!! BIG FAIL!!!POD TACKOM HITNO SVI KOD LJUBE VRACAREVICA NA OBUKU!!!

srdjan

pre 12 godina

sta reci...ne branim nikoga, ovaj covek je isprovociran, sto mu ne daje za pravo da potegne noz...a, sa druge strane toliko kriminala, a oni hapse coveka koji PRODAJE ...

Pavle

pre 12 godina

sigurno nije prodavao stvari iz besa... pre ce biti da ga je beda naterala na to... a da, mali podsetnik... ovako je sve pocelo u Tunisu pre godinu dana kad su policajci oduzeli coveku voce koje je prodavao na ulici bez dozvole, sta se kasnije desavalo ne treba da podsecam...

pacifist

pre 12 godina

svaka cast dedici,a policajci bi trebalo da idu da rade u poljoprivredu a ne da tuku stare koju se bore za goli zivot,ko je opljackao hrvatsku i sada je milijarder u srbiji tog nediraju,e-srbijo.....

Marko junior

pre 12 godina

Gurnuo ga je komunalni policajac,dedicu od 70 godina...Ja bi isto tako reagovao,dedica prodaje dinje i domacu rakiju ne pirotehniku i drogu.Sram vas bilo.

ZokiNS

pre 12 godina

Tuga:(Primenice silu protiv sirotinje,a ovamo lopovi sa kravatama kradu na veliko:(Da li je ova Komunalna Policija(Parapolicija) uopste osnovana po Zakonu i Ustavu?Pitam se?

Dejan

pre 12 godina

OK. Prodavac je imao nož koji je potegao na službeno lice. Ali sa kojim pravom je komunalni policajac pre toga grubo odgurnuo čoveka, što se lepo vidi u 45. sekundi snimka. Tragedija našeg društva je što osobe od autoriteta, bili oni ovakvi komunalci ili naši vrli političari, svojim ponašanjem ne daju uzoran primer nama ostalima kako treba da se ponašamo. Pa nam je posle kriv đavo što imamo nevaspitano, amoralno i nasilno društvo.

Поповић

pre 12 godina

Предпостављам да ће се моје виђење косити са већином коментара.Погледајте овог човека,како је обучен у који ауто трпа ту своју сиротињу.Вади нож?Да извадио је нож али тек пошто га је полицајац гурно.Гура га ко стигне нема за хлеб,дошао је да заради неки динар,ето докле смо дошли,тужна је ово слика,не зато што је некога он напао већ зато јер је морао.У Србији има милион потенцијалних убица и самоубица, а шта им је алтернатива?Како рече наш председник данас ”издрзите”,да издржавам?А докле?Док полако не почнемо да пуцамо један по један.

dusan

pre 12 godina

Ocigledno je da je policajac prvi upotrebio silu i gurnuo ovog dedu, sto je za suspenziju.

Ono sto je jos gore je da se dva mladica, policajca, skoro minut guraju i rvu sa jednim obicnim dedom jos ga tuku i pendrekom. Sta bi bilo da su napali mene sa 28 godina, 1.90 visine i 95 kilograma, koliko bi im trebalo vremena da me savladaju i sta bih sve uspeo da uradim sa nozem za to vreme?

compa

pre 12 godina

ma sto gaa ne ubise, on ce suve papricice da progaje.
100m od mesta gde su uhvatili ovog jadnika nalazi se jedna privatna klinika, koja dnevno "obrce" na hiljade evra bez i dinara poreza drzavi.
Srbija, gde korupcija predstavlja socijalnu inteligenciju.

Mirko

pre 12 godina

u centru Nisa u prizemlju Kalce sa vanjske strane radi lokal u kome se peku pljeskavice i sl.Zadimi celu Pobedinu ulicu,celu Kalcu i unistili su fasadu Kalce.Jedno vreme nisu radili i sada im je opet neko dao dozvolu za rad.Gde je u tom slucaju komunalna policija i kako reaguje na nekoga ko zagadjuje celu Pobedinu ulicu koja je centar grada?Sta radi komunalna policija?

rasinac

pre 12 godina

Ostao bez reci kada sam ovo video.Plava uniforma izgleda daje pravo da se maltretira sirotinja dok ista ta PLAVA UNIFORMA OKRECE LEDJA KADA ULICOM PRODJU CRNI DZIPOVI!!!!! SRAMOOOTA!!!!!!

Marko junior

pre 12 godina

Gurnuo ga je komunalni policajac,dedicu od 70 godina...Ja bi isto tako reagovao,dedica prodaje dinje i domacu rakiju ne pirotehniku i drogu.Sram vas bilo.

Slobodan

pre 12 godina

Ne poznajem čoveka,ali gotovo očigledno su našli nekog bednika koji krpi kraj s krajem da se iživljavaju i glume silu! Zaista tužna i prava slika Srbije

dusan

pre 12 godina

Ocigledno je da je policajac prvi upotrebio silu i gurnuo ovog dedu, sto je za suspenziju.

Ono sto je jos gore je da se dva mladica, policajca, skoro minut guraju i rvu sa jednim obicnim dedom jos ga tuku i pendrekom. Sta bi bilo da su napali mene sa 28 godina, 1.90 visine i 95 kilograma, koliko bi im trebalo vremena da me savladaju i sta bih sve uspeo da uradim sa nozem za to vreme?

srdjan

pre 12 godina

sta reci...ne branim nikoga, ovaj covek je isprovociran, sto mu ne daje za pravo da potegne noz...a, sa druge strane toliko kriminala, a oni hapse coveka koji PRODAJE ...

Dragan

pre 12 godina

Nabedjeni 'komunalni pandur' napada cicu od 67 godina i preti da ce 'primeniti silu' (kako to arhaicno zvuci).
I cica kada proba da se brani dobije pendrekom.

A 'jadan' pandur je isecen.

Pa ovo je smesno.
Ko su bre ovi idioti. Nemaju nikakvu obuku a misle da su policajci?
Trebalo im je pola sata da savladaju dedu i ovaj je posecen upravo zbog svoje neobucenosti.

Pavle

pre 12 godina

sigurno nije prodavao stvari iz besa... pre ce biti da ga je beda naterala na to... a da, mali podsetnik... ovako je sve pocelo u Tunisu pre godinu dana kad su policajci oduzeli coveku voce koje je prodavao na ulici bez dozvole, sta se kasnije desavalo ne treba da podsecam...

darko petrovic

pre 12 godina

otkud policajcima pravo da guraju coveka,to je primer tipicnog bahatog ponasanja policije i posle covek u afektu moze svasta da uradi ovo da nije snimljeno kamerom bilo bi napad na policiju na sluzbenoj duznosti i tako bi i proslo, onda kad covek cita tako nesto pita se sto neko napada policiju kad nema nikakve sanse protiv njih

ivica dakic

pre 12 godina

glupi policajac,zamalo da naje..,kako li je zavrsio kurs bog te pita.Treba ga izbaciti iz policije,napravio je katastrofalnu gresku prilikom legitimisanja,prakticno je sam izazvao ovakvu reakciju ovog coveka ,a sta da je na mesto ovog dede bio neko mladji,Bar ga stavite u neku kancelariju da ne bruka profesiju!!

ZokiNS

pre 12 godina

Tuga:(Primenice silu protiv sirotinje,a ovamo lopovi sa kravatama kradu na veliko:(Da li je ova Komunalna Policija(Parapolicija) uopste osnovana po Zakonu i Ustavu?Pitam se?

compa

pre 12 godina

ma sto gaa ne ubise, on ce suve papricice da progaje.
100m od mesta gde su uhvatili ovog jadnika nalazi se jedna privatna klinika, koja dnevno "obrce" na hiljade evra bez i dinara poreza drzavi.
Srbija, gde korupcija predstavlja socijalnu inteligenciju.

Поповић

pre 12 godina

Предпостављам да ће се моје виђење косити са већином коментара.Погледајте овог човека,како је обучен у који ауто трпа ту своју сиротињу.Вади нож?Да извадио је нож али тек пошто га је полицајац гурно.Гура га ко стигне нема за хлеб,дошао је да заради неки динар,ето докле смо дошли,тужна је ово слика,не зато што је некога он напао већ зато јер је морао.У Србији има милион потенцијалних убица и самоубица, а шта им је алтернатива?Како рече наш председник данас ”издрзите”,да издржавам?А докле?Док полако не почнемо да пуцамо један по један.

prodavac

pre 12 godina

U celom civilizovanom svetu policija sluzi kao servis graadjana, a kod nas je ona aparat represije nad stanovnistvom. Ovi policajci su STOKA. Treba ih odma h suspendovati jer nikako nisu smeli da gurnu ovog coveka.
Policajac uvek mora da bude taj koji silu primenjuje u krajnoj nuzda oni su siledzijski nasrnuli na ovog jadnika. Mogu da zamislim sta je ovaj starac dobio u stanici i koliko su se nad njim izivljavali bez prisustva kamera! Stoci ne treb dati vlast, pendreke, oruzije, moc! Sramota za Srbiju.

Dejan

pre 12 godina

OK. Prodavac je imao nož koji je potegao na službeno lice. Ali sa kojim pravom je komunalni policajac pre toga grubo odgurnuo čoveka, što se lepo vidi u 45. sekundi snimka. Tragedija našeg društva je što osobe od autoriteta, bili oni ovakvi komunalci ili naši vrli političari, svojim ponašanjem ne daju uzoran primer nama ostalima kako treba da se ponašamo. Pa nam je posle kriv đavo što imamo nevaspitano, amoralno i nasilno društvo.

pacifist

pre 12 godina

svaka cast dedici,a policajci bi trebalo da idu da rade u poljoprivredu a ne da tuku stare koju se bore za goli zivot,ko je opljackao hrvatsku i sada je milijarder u srbiji tog nediraju,e-srbijo.....

Mirko

pre 12 godina

u centru Nisa u prizemlju Kalce sa vanjske strane radi lokal u kome se peku pljeskavice i sl.Zadimi celu Pobedinu ulicu,celu Kalcu i unistili su fasadu Kalce.Jedno vreme nisu radili i sada im je opet neko dao dozvolu za rad.Gde je u tom slucaju komunalna policija i kako reaguje na nekoga ko zagadjuje celu Pobedinu ulicu koja je centar grada?Sta radi komunalna policija?

Nebojsa

pre 12 godina

Ako je covek koji prodaje suvu papriku jedini problem u drzavi onda smo mi srecni ljudi. Sta da radimo sa ovima sto nam prodaju maglu? A ovu dvojicu "policajaca" treba, necu da kazem sta nece mi objaviti komentar. Prvo udara coveka bez razloga u grudi, drugo prilikom legitimisanja stoji blizu njega toliko da bi trebalo da zahvali bogu sto nije dobio noz u stomak i trece on nije naucio na obuci osnovne poluge za samoodbranu i vezivanje lica. Nose naziv Policija a imamo srece da nemaju oruzje ko zna koliko bi ljudi pobili do sada svojom strucnoscu. Ne podrzavam nasilje ali ovde se radi o coveku koji je vec spakovao svoju sirotinju i otisao bi odatle da ga ovaj "policajac" nije odgurnuo.
Zao mi je dede otici ce na robiju pod stare dane ali trebalo bi da se drzava zapita zasto je on tu, sigurno bi vise violeo da je danas pek'o prase za Novu Godinu nego sto se smrzavao na ulici prodajuci poljoprivredne proizvode.

Ogorcen

pre 12 godina

covek nebi nista uradio,da su se jednosavno okrenuli i otisli,a ne ovakvo guranje,i kao daj licnu kartu,covek da ima,nebi radio to sto radi!
nego gospodo policajci iz Nisa da li ste ovako brutalni i prema dilerima droge u Nisu?Oni cak i pistolje potezu na vas,vi nabijate glavu u zemlju !muka mi je,Srbija policijska drzava

Branko

pre 12 godina

Moj otac je 12 godina radio u komunalnoj inspekciji.Znam pouzdano da je napisao lom prijava vlasnicima prodavnica,kafica,itd,ali nikada nije imao problema.I dan danas ga pozdravljaju ti ljudi i javljaju mu se kao da su poznanici,a ne da im je pisao kazne i jurio ih da ciste sneg ili nesto slicno,samo zato sto je prema tim ljudima imao normalno ponasanje.A ovaj "dripca" sto je gurnuo dedu,treba da naleti na nekog mladjeg i da mu uradio ovako nesto slicno,da ga taj dobro izmlati i onda da ga prijavi za nedolicno ponasanje uniformisanog lica,fizicki napad bez potrebe i jos slicnih stvari i da se onda vrati u svoje selo i ponovo pocne da kopa,jer za drugo nista i nije.

Eh

pre 12 godina

Strasno, maltretiraju (policajac ga je prvi gurnuo) coveka koji je dosao da prodaje duleke i rakiju, pasulj i jos ponesto (vidi se na snimku), mucenik, verovatno je hteo da zaradi koju paru
E moja Srbijo - tucete i hapsite ovakve, dok dileri heroina bezbrizno sede po kaficima, tuzna li smo zemlja i jos tuzniji narod

I dedica da odgovara za potezanje noza

pre 12 godina

Ma bravo, kakva demonstracija prekomerene sile plus provokacija.
Obavezno kazniti ove siledzije u uniformi!

NBGD

pre 12 godina

Slubeno lice je uredjeno ustavom,a u licnoj karti tacno pise ko ima pravo da legitimise lice.
Ustavom i zakonima su definisana sluzbena lica koji imaju pravo da legitimisu:
"samo policija republike srbije sa sluzbenim znasckama i vojna policija",ostali su prdnuli u cabar.
Uredbe su u legitimisanju nevazece izuzev vanrednog stanja,Komunalna policija nije regulisana zakonom,vec uredbom.Pravna maliputavija jeste u cinjenici da je uredba u stvari preporuka,a ne obavezujuci akt.
Uredba je privremena mera,a zakon trajna mera
Uredba je smernica za zakon,a zakon je u ovom slucaju definisan,a politicki dogovori su problem "Djilasa i Dacica" SPS-DS.
Nasim zakonom je definisana inspekcija i policija(civilna,vojna),a nikava komunalna.
Komunalna jedino moze da deluje ako se covek posere na sred ulice,ali ne i trgovine,jer to podleze vec zakonom uredjenoj inspekciji.
No na ovom videu se vidi da su napali starce,a ne nekog rasnog pastuva.
Komunalci bi ostali u naj blazoj opciji bez uveta.
Ko ne veruje,neka prodje ispred NBGD buvljaka i neka se uveri sta se sve ne oporezuje.
Ne o otpadnoj robi,vec o cigarama,dvd,....
Ja sam gledao gde komunalci uzimaju DVD sa karton tezge i ne daju nikave pare.Hrpa cd-dvd-a ostaje za sledece musterije,ali su privilegije "KOMUNALNE POLICIJE KOJA JE PROTIV ZAKONITA I FUNKCIONISE NA TEMELJIMA UREDBE(preporucen kompromis).

Milovan S Nikolić Sombor

pre 12 godina

Sve čestitke onima koji su pripremili ove kabadahije da prave red na pijacama. Šta još mislite uvesti u borbi
da uništite ovu zemlju.Nikada ova sirotinja neće moći da takozvanu državu srbiju/vašu nahiju/ ošteti koliko
vi kradete i uništavate preko javnih preduzeća i drugih kriminalnih radnji pod patronatom države .
Izlaz je u kuki i motiki a ne u nožu koji potegao ovaj jadnik da se spasi od ovih kilavaca.

srbocops

pre 12 godina

sta je,pandur?Mislio si da te se matorac plasi!Samo "devojcice" tuku stare i bespomocne!Ti si inicirao incident,ponasao se bahato,dedica ne bi onako reagovao!A sad ce dedica da odgovara,zato sto si ga ti,napucani pandur,napao!!!Sada sam siguran da je krenulo novo prebijanje naroda!A koliko pre dva dana su strajkovali!!!

DPolitika

pre 12 godina

Strasno...Izivljavanje nad starima i nemocnima, izivljavanje nad siromasnima, sto nenaletoste na mene pa me gurnite i sprovedite siledzijstvo nebi vam ostao duzan ni sekunda ako ne odmah onda kasnija...

Represivni rezim Slobodabna Milosevica, izvinite nije on i njega nemozemo da krivimo odavno nizasta a i pitanje je koliko je kriv...

Dakle represivni rezim Borisa Tadica i njegovih pomagaca G17 i ostalih protiv naroda....
Samo jedno preostaje...
Otpor nasilju otpor tiraniji otpor nedemokratiji otpor....

Podrska coveku sa snimka ko vam daje pravo da na nekoga nasrcete, gde je tu zakon, gde je tu ustav gde je tu pravda koji ste vi k....

STRASNO

Vladimir

pre 12 godina

Čovek je spakovao robu i vidi se da hoće da krene, ali je komunalni policajac rešio da mu pošto-poto napiše kaznu. Država ga obukla, dala mu pendrek i lisice, pa sad misli da je Bog. Odakle mu pravo da onako gurne starijeg čoveka? Bruko naša i sramoto.

Gera

pre 12 godina

2 pandura vs 1 starac!!!TREBALO IM JE BLIZU 50 SEC DA GA OBORE I RAZORUCAJU!!!! BIG FAIL!!!POD TACKOM HITNO SVI KOD LJUBE VRACAREVICA NA OBUKU!!!

ogorceni gradjanin

pre 12 godina

Dok drzavni vrh zajedno sa tajkunima pljacka ovaj bedni narod, policija se iyivljava na coveku koji pokusava na ovoj hladnoci da zaradi neki dinar da bi prehranio porodicu. Ako ovog coveka ne puste odmah, treba svi da izadjemo na ulice. Zasto ne uhode Miskovica i slicne za utaju poreza? Izivljavaju se nad starcem, a ne smeju ni da zaustave tatine sinove u skupocenim automobilima. Jadna si i bedna Srbijo.

V

pre 12 godina

Komunalna policija nije mup, komunalna policija nije uniformisano lice, to je gradska ( privatna ) policija i nema monopol na upotrebu sredstava sile, na zadrzavanje, ogranicavanje kretanja i sloboda, na legitimisanje i sl, nijedan pravni akt nije iznad ustava ove zemlje a ustav poznaje samo 2 oruzane formacije: vojsku i policiju.

Milan

pre 12 godina

Ma ljudi ovo je sramota .... ok niko mu ne daje za pravo da poteze noz to je cinjenica.Sa druge strane pandur misli da mu je znacka dala za pravo da provocira situaciju gurajuci coveka kao da je nagori prestupnik a ne prodavac paprika,rakije.....Nije mi jasno da 90% pandura misli da mu niko nista nece ili ne moze zabraniti jer je on "SILA".Nisam video da je bio posecen,proboden ili kako vec kazu u izvestaju tako da je to sumnjivo.Treba kazniti matorog,nemoze se potezati noz ...to nikako,ali me najvise boli sto ce i ovog pandura kao i 99% ostalih kad zabrljaju,isprovociraju ili naprave !@#$% neko da opere sa glupom suspenzijom od 30 dana ili 3 meseca i to je to.Umesto da im zabrane da se bave tim i slicnim poslom do kraja zivotajer nije za to on ima da bude nazad na ulici vrlo brzo.... a ti seljaku iz srbije cuti i trpi dok te ovaj i njemu slicni maltretiraju.

xeno

pre 12 godina

komunalna policija je obichna paravojna struktura ...
gradska sluzba kao i vodovod i kanalizacija ili chistoca ..
nisu ovlashcena sluzbena lica i nisi duzan da im se legitimishesh
kao i da imash pravo da upotrebish niznu samoodbranu ... elem ...
inache svugde su jako opasna pojava ... maltretirali uvek tako neke
babe i dede, joj sto mene ne cimnu znachi cimnuo bi ih dobro da bi
upamtili do kraja zivota...

Dejan

pre 12 godina

Ocigledno deda nije ima dovoljno novca, da im stavi nesto u dzepce ispod ruke ;) Ipak misljenja sam da deda ne sme ovako otvoreno da prodaje i da pravi VELIKU konkurenciju maxiju tempu i njima slicnima, inace propasce ti veliki megamarket lanci. Zato dedu zu zatvor a one koji imaju dovoljno za mitu na slobodu, inace od cega bi prezivljavala nasa policija ...

Who let the dogs out?

pre 12 godina

Sasvim opravdana reakcija čoveka. Niti se opirao, niti je odbio da spakuje robu i da se pomeri a pandurčina ga je napala. Posle se pitaju zašto je narod besan na njih i zašto hoće da im otvara lobanje na svakom koraku. Narod je počeo da štiti sam sebe. Takođe mediji MORAJU da provere gde se ovaj čovek sada nalazi i u kakvom je zdravstvenom stanju!

Goran

pre 12 godina

Dokaz nase spremnosti za ulazak u EU,ogledalo demokratije i siromastva na ulicama ne samo Nisa. Da li je priskocila u pomoc ovom jadniku/dedi/ neka od NVO-a posle peglanja u MUP-u? Da nije ovih mobilnih sa kamericama policija bi uvek bila u pravu kao i uvek. Ovo je vladavina prava /batinasa u uniformama/ isprovociraj ,istuci kazni /zastrasi/ odzvonilo vam je !

Elitni zakoni

pre 12 godina

90-tih godina znamo kakve su bile , pa opet nisu oduzimali sirotinji stanove za neplaćenu struju ili komunalije, nisu tukli sirotinju koju je kao ovog dedu muka naterala da zaradi neku crkavicu da bi imao šta da jede i plati račune i nekako preživi. Ovako su se oholi i bahati inspektori pre par godina striktno držali tajkunskih zakona i jednu baku zbog gajbice jagoda koje je prodavala ispred pijace oterali u zatvor 5 dana jer nije imala odakle da plati 5.000 dinara. Na takve životne situacije bi jednostavno morali da zažmure na jedno oko i da ne skupljaju neke pandurske poene, a ako su umislili da su face , imaju dilere droge pa nek njih jure, splavova koliko hoćeš pod zaštitom njihovih generala i pukovnika, pa nek tamo pokažu tu svoju galamu i bezobrzluk a ne nad nemoćnima. Što reče jedan komentator pre mene, arapsko proleće u Tunisu je upravo imalo istu inicijalnu kapsulu na pijaci. Kakav li je efekat ovakve brutalne sirove sile , zastrašivanje i širenje straha ,ili šta već.

Stenly

pre 12 godina

Prva stvar: Pod hitno suspendovati oba policajca iako je onaj prvi krvi sto je gurnuo coveka. Jednostavno, taj covek ne zna da radi svoji posao, i treba ga odmah isterati iz policije. Dakle, nema razmisljanja. Ovaj drugi moze da prodje sa suspenzijom. Prodavac je reagovao na neprimereno ponasanje policije. Ko sme coveka bilo kada i bilo gde da guren! Otkazi odmah!

zivorad

pre 12 godina

Naravno da je potegao posle maltretiranja, treba krivicna prijava protiv ove bruke u uniformi. Sramota za uniformu. Primaju svakakav sljam.

Nik

pre 12 godina

Hoce li sad nas predsednik Tadic da pomiluje ovog starca kako sto je pomilovao Lausevica? Na ovom snimku se lepo vidi kako je on bio prvi fizicki napadnut i kako je potegao noz u samoodbrani stahujuci za svoj zivot jer je bio izlozen verbalnom zlostavljanju i pretnjama da ce se na njega primeniti sila a posto je covek u godinama a njega svaka povreda moze biti fatalna.

elektricni

pre 12 godina

Koji su ovo indijanci, nasli da silje onu stvar na dedi koji prodaje duleke. Nije ga sramota dedu da gura i da mu preti. Bas mucna scena...

dule

pre 12 godina

Krajnja nestručnost i neobučenost komunalnih policajaca, kojima je politička pripadnost bio jedini kriterijum pri zapošljavanju. Isprovocirati jadnog čoveka... nemam više reči.
Hvala B92 na objavljivanju ove vesti bez cenzure. Policajcima otkaz!

Milan

pre 12 godina

Nisam upoznat sta njih uce na obuci (policiju)ali bi trebalo da znaju da su oni ti koji treba da smire usijane glave i da ako se desi!@#$% da reaguju i upotrebe silu ako treba da bi ocuvali bezbednost.
ZAKLJUCAK-smirio je usijanu glavu tako sto ga je odgurnuo uz pretnje da ce da ga bije(upotrebi silu)... mora da je imao odlicne predavace u pandurskoj skoli.....
Znam da se ne pitam ali dekicu bih kaznio ...ma zatvor za njega, ali pandura njega bi u samicu i brnjicu ko kucetu na lice da mu stave jer umesto da on bude taj koji ce da smiri on jos izaziva,gura,preti i provocira nekog kome je trebalo napisati kaznu od par hiljada din.
Umesto toga sta je ispalo? Potezanje nozeva i glupost.

zahav

pre 12 godina

Deda je prodavao tikve i suvu papriku. Uterivači demokratije i zakona su "postupili po ovlašćenju". Srbija nezadrživo srlja u budućnost. Tužno i sramno.

pedja

pre 12 godina

Pa sta vam nije jasno? Komunalna policija je jos jedna represivna tvorevina za punjenje drzavnog aparata podobnim glasackim kadrom tj.maminim i tatinim sinovima. Ono sto me interesije je kakvu su obuku prosli, koje su ispite polagali i da li su prosli bezbednosnu i psiholosku proveru za posao koji im je poveren. Ko je glavni covek u hijerarhiji komunalne policije i da li predizborno ogranicavanje marzi na 10% moze da izbrise ove i slicne poteze kojima unistava se zemlja. Tadicu vise ti neverujem nista, oterao si me iz glasackog tela DS-a za koji sam glasao od 95. Politika treba da bude u sluzbi gradjana i pogotovo privrede, a ne da bude njen cilj.

Nev

pre 12 godina

To je prekoracenje sluzbene duznosti od strane policajca i napad na sluzbeno lice u vrsenju duznosti od strane ulicnog prodavca. Bez obzira sto taj ulicni prodavac mora to da radi da bi preziveo, borba za svoja prava mora da postigne preko izbora a zakon mora da se postuje. To je princip demokratije. Zato je vazno da i oni gradjani koji rade u MUP-u isto tako odgovaraju za blokiranje centra Beograda i to narocito ako za isto delo odgovaraju i drugi gradjani. Isto onda kad je onaj tip napao Ilica, taj tip je morao da odgovara ali isto tako i ostali iz pranje Ilica koji su po prestanku napada na Ilica poceli napad na doticnog u tom trenutku bivseg napadaca. Jedini problem u Srbiji jeste selektivna pravda zavisno od politicko/ekonomskog/rodbinskog i drugog uticaja.....

Filorus

pre 12 godina

Covek je prekrsio zakon, policajac je prekoracio ovlascenja koja su regulisana zakonom, obojica treba da snose posledice zbog krsenja zakona. POlicajac nije smeo da odgurne coveka, u slucaju da odbija da se legitimise zna se sta sledi, lisice i pritvor dok se ne utvrdi identitet.Covek je potegao noz, nije bitno da li je seljak, gladan ili sta vec nema prava da poteze noz i to treba sankcionisati. Obojica su krivi i obojica treba da snose posledice! Od mene toliko i srecna svima nova godina i da ovoga u novoj godini ima sto manje!

Mirijevac

pre 12 godina

Znam da moj komentar nema nikakve veze sa ovim incidentom, ali zamolio bih ovim putem gradonačelnika Đilasa i ministra Dačića da se uvedu neke mere zabrane ili kontrola prodaje pirotehničkih sredstava. Stvarno nemam ništa protiv određenih sredstava, ali ovi topovski udari i ko zna šta još su danas izgleda džabe. Ovde kod mene ceo dan puca kao na ratištu. Ako hoćemo da se civilizujemo i živimo kulturno i ovom divljanju se mora stati na put. To je jedan aspekt a drugi još važniji aspekt je bezbednost te dece koja to bacaju.

Milan Krstić

pre 12 godina

Ovde se na delu pokazao srpski mentalitet...radis se nešto što nije po zakonu i svi to znaju,al šta nas briga...kada se ppojavi službeno lice,pokupiće stvari u auto,pri tom svo vreme vikati i ako mu ne daju da ode s lica mesta ubiću nekoga...nakon toga gomila onih koji komentarišu znaju da je deda jadan,da mu je penzija 15.000 dinara (a možda i 40.000 dinara),pri tom svako od komentatora odlično poznaje borilačke veštine i proglašava policajce prvo glupim i grubim a posle nesposobnim da savladaju dedu...da su hteli,jednim udarcem bi ga savladali,to je jedno a ako se želi umerenom silom savladati lice to teško mogu i dvoje a dokaz su mnogi snimci i praksa...prema tome nemojte pametovati jer i ne znate šta pričate od svog jada i mržnje...

Milan Krstić

pre 12 godina

Kada se udruže nepoznavanje zakona i ostrašćenost onda swe dobije ovakav dilentatizam i preovladjuju ovakve poruke. Samo oni koji smatraju da zakon važi za sve osim za njih mogu davati negativne komentare za postupak ovih komunalnih policajaca.
Sila se može primeniti i kod pasivnog otpora a kamoli kod aktivnog što je ovde slučaj. Kada vam pridje ovlašćeno službeno lice dužni ste da budete kulturni i da na njegov zahtev pokažete ličnu kartu (komunalna policija takodje ima pravo da legitimiše)...ukoliko odbije može se privesti radi utvrdjivanja identiteta i sprovodjenja daljih mera.
Vaša nekultura i frajerski odnos dovode do kontra reakcije službenog lica.

janko jevtić

pre 12 godina

zar je moguće da se uvek u srbiji podržavaju oni koji rade protiv zakona. Čovek je prodavao na divlje rakiju... da se neko slučajno otrovao tom rakijom (a dešavalo se) onda bi svi kukali kako policija ne radi svoj posao.

u buduće komunalce opremiti elektro šokerima da lakše reaguju u ovakvim situacijama
da u SAD neko potegne nož na policiju ubili bi ga na mestu kao psa.

slepi mačići

pre 12 godina

Vi ste se izgleda navadili da kupujete hranu iz prljavih gepeka nepoznatih ljudi, pijete Zozovacu i ignorisete zateve sluzbenih lica.

deda Paun, Solunac senzibilno

pre 12 godina

Kakav je bednik sa autom, decurlijo? Bednici idu peske od kontejnera do kontejnera. Red i zakon se u Srbiji mora uvesti i postovati, cak i na pijaci, sto mnogi komentatorima, decaci i devojcice, ovde ne shvataju. Bedan, nebedan mora se znati sta ko prodaje, i zato placati pijacarinu, tj. simbolicni porez.
Sta je ovde ruzno je nasilje vaseg "dedice" nosaca nozeva. Policija je sve uradila ljudski i cestito. Na stranu to sto Srbin mrzi policiju, jer policija je tu da "sprecava slobodu", da radi ko sta 'oce. E vidis omladino, nece vise!

Milan

pre 12 godina

Protiv sam upotrebe noževa, ne volim bilo koje oružje pa ni nož. Medjutim, ovde se radi o napadu policajca, tako što je prvo prišao prodavcu na neprimereno odstojanje a onda ga i odgurnuo. I policajac i ovaj prodavac treba da budu kažnjeni. A što se tiče nelegalnih tezgi treba ih ukloniti, jer postavljanje tezgi u Nišu nije skupo obzirom na zaradu koja se može ostvariti i stvarno niko ne može da pravda postupanje prodavca.

gradjanin

pre 12 godina

Ne zelim komentarisati ko je u pravu a ko ne u ovoj tuznoj situaciji. Zelim samo reci da bi se ovaj snimak trebao prikazivati kao nastavni materijal u policijskim skolama jer odlicno pokazuje kako jedna naizgled bezazlena situacija moze da se pretvori u tragediju zbog nedovoljne obucenosti i iskustva policajaca. Ovih par minuta na snimku obiluje fundamentalnim greskama policijske patrole, od ulazenja u verbalnu raspravu, preko koskanja, nesinhronizovanog delovanja nakon pretnje hladnim oruzjem, do krajnje amaterskog "hapsenja" kad je stariji gospodin vec bio na zemlji i fakticki savladan -- obratite paznju na snimku nakon 1:40 starac lezi licem na dole opire se, a koleno jednog od policajaca je na 10 cm od starceve glave ali on ni ne pomislja da koleno stavi na njegov vrat -- znam da mozda obicnim ljudima to zvuci grubo i surovo ali to je jedan od osnovnih zahvata koji se uvezbava, takodje drugi policajac kleci pored civila umesto da primeny "full body press", pokusaj zavrtanja i stavljanja ruku na ledja ne ide iz pozicije "double wrist lock"-a, od trenutka kad su policajci uspeli da imobilisu starca i stave mu obe ruke na ledja pa do kraja snimka je nekih 20-tak sekundi i u tome vremenu oni mu jos uvek nisu uspeli staviti lisice, itd...

Mile

pre 12 godina

Nije lako ni policiji sa ovakvim narodom! Nisu ovi komunalni policajci presrecni sto moraju to da rade, i njih je beda naterala da obuku uniformu, kao sto je cesto slucaj i sa ostlim uniformisanim sluzbenicima drzave. Ocigledno su konkretno u ovom slucaju dedu lepo zamolili da spakuje stvari i da bezi, znaju i oni da nije veliki greh prodati nesto od proizvoda na uklici ali mora da se uvede red. Verovatno imaju upoutstva da prvo rasteruju prodavce a onda eventualno povratnike legitimisu, a deda je bezobrzano pokusao da iskoristi toleranciju koju drzava definitivno ima prema utajivacima i prodavcima na crno.

Miki Peric

pre 12 godina

Sta li lupate ljudi, zabranjeno je prodavati po ulici, a ocigledno da je deda kulirao policajce, i na kraju izvadio noz da bode.....

Milan Krstić

pre 12 godina

Pa hajde da niko ne poštuje zakon...neka bude anarhija...a kada se pojavi službeno lice da ga ne zarezujete...prodavac se ponaša nekorektno sve vreme i ignoriše službena lica...pritom je hteo da napusti mesto prodaje svojim vozilom...kakav vam je to komentar grubo je odgurnuo komunalnog policajca...pa šta je trebao da radi...da klekne da ga moli...prestanite više da od službenih lica pravite seka perse...lica su postupila po svim pravilima službe jer je ovde lice pružalo pasivan otpor...

iurist

pre 12 godina

@Milan Krstic

Zakon propisuje i najvisi profesionalizam pri vrsenju profesionalne duznosti za pripadnike svih sluzbi koje raspolazu monopolom fizicke prinude u nasoj zemlji, od opstih do pojedinacnih pravnih akata. Sankcija mora da postoji za aktivan otpor uvek, za pasivan po diskrecionoj proceni sto opet znaci ne nuzno. Ipak, bahato i iznervirano guranje nije nacin na koji odgovara uniformisani sluzbenik, KAKAV GOD problem bio postavljen pred njega. Medjutim, u nasoj zemlji, ako pravilnik pijacne policije nije u skladu sa ustavom, utoliko gore po ustav, tako da je izlisno bilo sta dalje komentarisati i objasnjavati.

Adiatur et altrera pars

pre 12 godina

Ne bih sada zapocinjao pricu sa tim da se u Srbiji gone ulicni prodavaci bundeva dok razni mangupi mogu da krse i komunalne ali i mnogo ozbiljnije propise. To je slika zemlje u kojoj zivimo i za svaku je osudu. Ipak, zeleo bih da iznesem analiticko misljenje konkretnog dogadjaja. Uvek treba saslusati i oceniti ponasanje obe strane. Za pocetak imamo policajca koji je gurnuo coveka i ucinio je to iz krajnje bahatosti a ne iz razloga bezbednosti kako se pravda komunalna policija u svom izvestaju (narodski receno, on je prvi napravio problem a nije bio prinudjen da se tako ponasa). On za takvo ponasanje mora da odgovara, za pocetak, pokazao je da nema zivaca za posao koji obavlja pa treba razmisljti o njegovom udaljenju sa radnog mesta koje obavlja. Njegovo neprimerno reagovanje moze da vidi svaki laik a kao dokaz moze posluziti i vestacenje psihijatra koji ce sigurno nakon odgledanog snimka da potvrdi isto. Sa druge strane mozemo videti coveka koji je reagovao kako je reagovao, izvadivsi noz, ali treba imati u vidu da postoji problem subjektivne odgovornosti jer se nalazio u stanju afektivnog ponasanja i vrlo je verovatno da je to zaista uradio samo zato sto je bio uplasen za svoju bezbednost, pa se taj postupak moze okarakterisati kao prekoracenje nuzne odbrane (odbrane sa stanovista coveka koji u tom trenutku nije u stanju racionalno da razudjuje pa ovo zaista vidi kao veliku pretnju po svoj telesni integritet). Ipak, smatram da bi trebalo da bude oslobodjen daljeg krivicnog ili prekrsajnog gonjenja, ili makar da se izrekne kazna manja od one zakonom propisane, ako se uzmu u obzir sve navedene okolnosti. Dalja reakcija komunalnih policajaca je po onome sto se vidi iz snimka manje vise profesionalno izvedena i tu nema prokoracenja sluzbenih ovlascenja, sila je koriscena samo dok lice nije savladano. Ono sto se ne sme dopustiti to je svakako da ovaj covek nastrada vise nego sto je objektivno zasluzio a da pritom niko iz komunalne policije ne snosi odgovornost

Milan Krstić

pre 12 godina

Ovde se na delu pokazao srpski mentalitet...radis se nešto što nije po zakonu i svi to znaju,al šta nas briga...kada se ppojavi službeno lice,pokupiće stvari u auto,pri tom svo vreme vikati i ako mu ne daju da ode s lica mesta ubiću nekoga...nakon toga gomila onih koji komentarišu znaju da je deda jadan,da mu je penzija 15.000 dinara (a možda i 40.000 dinara),pri tom svako od komentatora odlično poznaje borilačke veštine i proglašava policajce prvo glupim i grubim a posle nesposobnim da savladaju dedu...da su hteli,jednim udarcem bi ga savladali,to je jedno a ako se želi umerenom silom savladati lice to teško mogu i dvoje a dokaz su mnogi snimci i praksa...prema tome nemojte pametovati jer i ne znate šta pričate od svog jada i mržnje...

Milan Krstić

pre 12 godina

Kada se udruže nepoznavanje zakona i ostrašćenost onda swe dobije ovakav dilentatizam i preovladjuju ovakve poruke. Samo oni koji smatraju da zakon važi za sve osim za njih mogu davati negativne komentare za postupak ovih komunalnih policajaca.
Sila se može primeniti i kod pasivnog otpora a kamoli kod aktivnog što je ovde slučaj. Kada vam pridje ovlašćeno službeno lice dužni ste da budete kulturni i da na njegov zahtev pokažete ličnu kartu (komunalna policija takodje ima pravo da legitimiše)...ukoliko odbije može se privesti radi utvrdjivanja identiteta i sprovodjenja daljih mera.
Vaša nekultura i frajerski odnos dovode do kontra reakcije službenog lica.

deda Paun, Solunac senzibilno

pre 12 godina

Kakav je bednik sa autom, decurlijo? Bednici idu peske od kontejnera do kontejnera. Red i zakon se u Srbiji mora uvesti i postovati, cak i na pijaci, sto mnogi komentatorima, decaci i devojcice, ovde ne shvataju. Bedan, nebedan mora se znati sta ko prodaje, i zato placati pijacarinu, tj. simbolicni porez.
Sta je ovde ruzno je nasilje vaseg "dedice" nosaca nozeva. Policija je sve uradila ljudski i cestito. Na stranu to sto Srbin mrzi policiju, jer policija je tu da "sprecava slobodu", da radi ko sta 'oce. E vidis omladino, nece vise!

janko jevtić

pre 12 godina

zar je moguće da se uvek u srbiji podržavaju oni koji rade protiv zakona. Čovek je prodavao na divlje rakiju... da se neko slučajno otrovao tom rakijom (a dešavalo se) onda bi svi kukali kako policija ne radi svoj posao.

u buduće komunalce opremiti elektro šokerima da lakše reaguju u ovakvim situacijama
da u SAD neko potegne nož na policiju ubili bi ga na mestu kao psa.

Milan Krstić

pre 12 godina

Pa hajde da niko ne poštuje zakon...neka bude anarhija...a kada se pojavi službeno lice da ga ne zarezujete...prodavac se ponaša nekorektno sve vreme i ignoriše službena lica...pritom je hteo da napusti mesto prodaje svojim vozilom...kakav vam je to komentar grubo je odgurnuo komunalnog policajca...pa šta je trebao da radi...da klekne da ga moli...prestanite više da od službenih lica pravite seka perse...lica su postupila po svim pravilima službe jer je ovde lice pružalo pasivan otpor...

slepi mačići

pre 12 godina

Vi ste se izgleda navadili da kupujete hranu iz prljavih gepeka nepoznatih ljudi, pijete Zozovacu i ignorisete zateve sluzbenih lica.

Miki Peric

pre 12 godina

Sta li lupate ljudi, zabranjeno je prodavati po ulici, a ocigledno da je deda kulirao policajce, i na kraju izvadio noz da bode.....

Mile

pre 12 godina

Nije lako ni policiji sa ovakvim narodom! Nisu ovi komunalni policajci presrecni sto moraju to da rade, i njih je beda naterala da obuku uniformu, kao sto je cesto slucaj i sa ostlim uniformisanim sluzbenicima drzave. Ocigledno su konkretno u ovom slucaju dedu lepo zamolili da spakuje stvari i da bezi, znaju i oni da nije veliki greh prodati nesto od proizvoda na uklici ali mora da se uvede red. Verovatno imaju upoutstva da prvo rasteruju prodavce a onda eventualno povratnike legitimisu, a deda je bezobrzano pokusao da iskoristi toleranciju koju drzava definitivno ima prema utajivacima i prodavcima na crno.

Gera

pre 12 godina

2 pandura vs 1 starac!!!TREBALO IM JE BLIZU 50 SEC DA GA OBORE I RAZORUCAJU!!!! BIG FAIL!!!POD TACKOM HITNO SVI KOD LJUBE VRACAREVICA NA OBUKU!!!

gradjanin

pre 12 godina

Ne zelim komentarisati ko je u pravu a ko ne u ovoj tuznoj situaciji. Zelim samo reci da bi se ovaj snimak trebao prikazivati kao nastavni materijal u policijskim skolama jer odlicno pokazuje kako jedna naizgled bezazlena situacija moze da se pretvori u tragediju zbog nedovoljne obucenosti i iskustva policajaca. Ovih par minuta na snimku obiluje fundamentalnim greskama policijske patrole, od ulazenja u verbalnu raspravu, preko koskanja, nesinhronizovanog delovanja nakon pretnje hladnim oruzjem, do krajnje amaterskog "hapsenja" kad je stariji gospodin vec bio na zemlji i fakticki savladan -- obratite paznju na snimku nakon 1:40 starac lezi licem na dole opire se, a koleno jednog od policajaca je na 10 cm od starceve glave ali on ni ne pomislja da koleno stavi na njegov vrat -- znam da mozda obicnim ljudima to zvuci grubo i surovo ali to je jedan od osnovnih zahvata koji se uvezbava, takodje drugi policajac kleci pored civila umesto da primeny "full body press", pokusaj zavrtanja i stavljanja ruku na ledja ne ide iz pozicije "double wrist lock"-a, od trenutka kad su policajci uspeli da imobilisu starca i stave mu obe ruke na ledja pa do kraja snimka je nekih 20-tak sekundi i u tome vremenu oni mu jos uvek nisu uspeli staviti lisice, itd...

Dragan

pre 12 godina

Nabedjeni 'komunalni pandur' napada cicu od 67 godina i preti da ce 'primeniti silu' (kako to arhaicno zvuci).
I cica kada proba da se brani dobije pendrekom.

A 'jadan' pandur je isecen.

Pa ovo je smesno.
Ko su bre ovi idioti. Nemaju nikakvu obuku a misle da su policajci?
Trebalo im je pola sata da savladaju dedu i ovaj je posecen upravo zbog svoje neobucenosti.

Milan

pre 12 godina

Protiv sam upotrebe noževa, ne volim bilo koje oružje pa ni nož. Medjutim, ovde se radi o napadu policajca, tako što je prvo prišao prodavcu na neprimereno odstojanje a onda ga i odgurnuo. I policajac i ovaj prodavac treba da budu kažnjeni. A što se tiče nelegalnih tezgi treba ih ukloniti, jer postavljanje tezgi u Nišu nije skupo obzirom na zaradu koja se može ostvariti i stvarno niko ne može da pravda postupanje prodavca.

Поповић

pre 12 godina

Предпостављам да ће се моје виђење косити са већином коментара.Погледајте овог човека,како је обучен у који ауто трпа ту своју сиротињу.Вади нож?Да извадио је нож али тек пошто га је полицајац гурно.Гура га ко стигне нема за хлеб,дошао је да заради неки динар,ето докле смо дошли,тужна је ово слика,не зато што је некога он напао већ зато јер је морао.У Србији има милион потенцијалних убица и самоубица, а шта им је алтернатива?Како рече наш председник данас ”издрзите”,да издржавам?А докле?Док полако не почнемо да пуцамо један по један.

Nev

pre 12 godina

To je prekoracenje sluzbene duznosti od strane policajca i napad na sluzbeno lice u vrsenju duznosti od strane ulicnog prodavca. Bez obzira sto taj ulicni prodavac mora to da radi da bi preziveo, borba za svoja prava mora da postigne preko izbora a zakon mora da se postuje. To je princip demokratije. Zato je vazno da i oni gradjani koji rade u MUP-u isto tako odgovaraju za blokiranje centra Beograda i to narocito ako za isto delo odgovaraju i drugi gradjani. Isto onda kad je onaj tip napao Ilica, taj tip je morao da odgovara ali isto tako i ostali iz pranje Ilica koji su po prestanku napada na Ilica poceli napad na doticnog u tom trenutku bivseg napadaca. Jedini problem u Srbiji jeste selektivna pravda zavisno od politicko/ekonomskog/rodbinskog i drugog uticaja.....

Milovan S Nikolić Sombor

pre 12 godina

Sve čestitke onima koji su pripremili ove kabadahije da prave red na pijacama. Šta još mislite uvesti u borbi
da uništite ovu zemlju.Nikada ova sirotinja neće moći da takozvanu državu srbiju/vašu nahiju/ ošteti koliko
vi kradete i uništavate preko javnih preduzeća i drugih kriminalnih radnji pod patronatom države .
Izlaz je u kuki i motiki a ne u nožu koji potegao ovaj jadnik da se spasi od ovih kilavaca.

Marko junior

pre 12 godina

Gurnuo ga je komunalni policajac,dedicu od 70 godina...Ja bi isto tako reagovao,dedica prodaje dinje i domacu rakiju ne pirotehniku i drogu.Sram vas bilo.

rasinac

pre 12 godina

Ostao bez reci kada sam ovo video.Plava uniforma izgleda daje pravo da se maltretira sirotinja dok ista ta PLAVA UNIFORMA OKRECE LEDJA KADA ULICOM PRODJU CRNI DZIPOVI!!!!! SRAMOOOTA!!!!!!

Who let the dogs out?

pre 12 godina

Sasvim opravdana reakcija čoveka. Niti se opirao, niti je odbio da spakuje robu i da se pomeri a pandurčina ga je napala. Posle se pitaju zašto je narod besan na njih i zašto hoće da im otvara lobanje na svakom koraku. Narod je počeo da štiti sam sebe. Takođe mediji MORAJU da provere gde se ovaj čovek sada nalazi i u kakvom je zdravstvenom stanju!

I dedica da odgovara za potezanje noza

pre 12 godina

Ma bravo, kakva demonstracija prekomerene sile plus provokacija.
Obavezno kazniti ove siledzije u uniformi!

dusan

pre 12 godina

Ocigledno je da je policajac prvi upotrebio silu i gurnuo ovog dedu, sto je za suspenziju.

Ono sto je jos gore je da se dva mladica, policajca, skoro minut guraju i rvu sa jednim obicnim dedom jos ga tuku i pendrekom. Sta bi bilo da su napali mene sa 28 godina, 1.90 visine i 95 kilograma, koliko bi im trebalo vremena da me savladaju i sta bih sve uspeo da uradim sa nozem za to vreme?

ZokiNS

pre 12 godina

Tuga:(Primenice silu protiv sirotinje,a ovamo lopovi sa kravatama kradu na veliko:(Da li je ova Komunalna Policija(Parapolicija) uopste osnovana po Zakonu i Ustavu?Pitam se?

darko petrovic

pre 12 godina

otkud policajcima pravo da guraju coveka,to je primer tipicnog bahatog ponasanja policije i posle covek u afektu moze svasta da uradi ovo da nije snimljeno kamerom bilo bi napad na policiju na sluzbenoj duznosti i tako bi i proslo, onda kad covek cita tako nesto pita se sto neko napada policiju kad nema nikakve sanse protiv njih

srbocops

pre 12 godina

sta je,pandur?Mislio si da te se matorac plasi!Samo "devojcice" tuku stare i bespomocne!Ti si inicirao incident,ponasao se bahato,dedica ne bi onako reagovao!A sad ce dedica da odgovara,zato sto si ga ti,napucani pandur,napao!!!Sada sam siguran da je krenulo novo prebijanje naroda!A koliko pre dva dana su strajkovali!!!

prodavac

pre 12 godina

U celom civilizovanom svetu policija sluzi kao servis graadjana, a kod nas je ona aparat represije nad stanovnistvom. Ovi policajci su STOKA. Treba ih odma h suspendovati jer nikako nisu smeli da gurnu ovog coveka.
Policajac uvek mora da bude taj koji silu primenjuje u krajnoj nuzda oni su siledzijski nasrnuli na ovog jadnika. Mogu da zamislim sta je ovaj starac dobio u stanici i koliko su se nad njim izivljavali bez prisustva kamera! Stoci ne treb dati vlast, pendreke, oruzije, moc! Sramota za Srbiju.

pacifist

pre 12 godina

svaka cast dedici,a policajci bi trebalo da idu da rade u poljoprivredu a ne da tuku stare koju se bore za goli zivot,ko je opljackao hrvatsku i sada je milijarder u srbiji tog nediraju,e-srbijo.....

Vladimir

pre 12 godina

Čovek je spakovao robu i vidi se da hoće da krene, ali je komunalni policajac rešio da mu pošto-poto napiše kaznu. Država ga obukla, dala mu pendrek i lisice, pa sad misli da je Bog. Odakle mu pravo da onako gurne starijeg čoveka? Bruko naša i sramoto.

Stenly

pre 12 godina

Prva stvar: Pod hitno suspendovati oba policajca iako je onaj prvi krvi sto je gurnuo coveka. Jednostavno, taj covek ne zna da radi svoji posao, i treba ga odmah isterati iz policije. Dakle, nema razmisljanja. Ovaj drugi moze da prodje sa suspenzijom. Prodavac je reagovao na neprimereno ponasanje policije. Ko sme coveka bilo kada i bilo gde da guren! Otkazi odmah!

Eh

pre 12 godina

Strasno, maltretiraju (policajac ga je prvi gurnuo) coveka koji je dosao da prodaje duleke i rakiju, pasulj i jos ponesto (vidi se na snimku), mucenik, verovatno je hteo da zaradi koju paru
E moja Srbijo - tucete i hapsite ovakve, dok dileri heroina bezbrizno sede po kaficima, tuzna li smo zemlja i jos tuzniji narod

DPolitika

pre 12 godina

Strasno...Izivljavanje nad starima i nemocnima, izivljavanje nad siromasnima, sto nenaletoste na mene pa me gurnite i sprovedite siledzijstvo nebi vam ostao duzan ni sekunda ako ne odmah onda kasnija...

Represivni rezim Slobodabna Milosevica, izvinite nije on i njega nemozemo da krivimo odavno nizasta a i pitanje je koliko je kriv...

Dakle represivni rezim Borisa Tadica i njegovih pomagaca G17 i ostalih protiv naroda....
Samo jedno preostaje...
Otpor nasilju otpor tiraniji otpor nedemokratiji otpor....

Podrska coveku sa snimka ko vam daje pravo da na nekoga nasrcete, gde je tu zakon, gde je tu ustav gde je tu pravda koji ste vi k....

STRASNO

Milan

pre 12 godina

Ma ljudi ovo je sramota .... ok niko mu ne daje za pravo da poteze noz to je cinjenica.Sa druge strane pandur misli da mu je znacka dala za pravo da provocira situaciju gurajuci coveka kao da je nagori prestupnik a ne prodavac paprika,rakije.....Nije mi jasno da 90% pandura misli da mu niko nista nece ili ne moze zabraniti jer je on "SILA".Nisam video da je bio posecen,proboden ili kako vec kazu u izvestaju tako da je to sumnjivo.Treba kazniti matorog,nemoze se potezati noz ...to nikako,ali me najvise boli sto ce i ovog pandura kao i 99% ostalih kad zabrljaju,isprovociraju ili naprave !@#$% neko da opere sa glupom suspenzijom od 30 dana ili 3 meseca i to je to.Umesto da im zabrane da se bave tim i slicnim poslom do kraja zivotajer nije za to on ima da bude nazad na ulici vrlo brzo.... a ti seljaku iz srbije cuti i trpi dok te ovaj i njemu slicni maltretiraju.

Dejan

pre 12 godina

Ocigledno deda nije ima dovoljno novca, da im stavi nesto u dzepce ispod ruke ;) Ipak misljenja sam da deda ne sme ovako otvoreno da prodaje i da pravi VELIKU konkurenciju maxiju tempu i njima slicnima, inace propasce ti veliki megamarket lanci. Zato dedu zu zatvor a one koji imaju dovoljno za mitu na slobodu, inace od cega bi prezivljavala nasa policija ...

srdjan

pre 12 godina

sta reci...ne branim nikoga, ovaj covek je isprovociran, sto mu ne daje za pravo da potegne noz...a, sa druge strane toliko kriminala, a oni hapse coveka koji PRODAJE ...

Slobodan

pre 12 godina

Ne poznajem čoveka,ali gotovo očigledno su našli nekog bednika koji krpi kraj s krajem da se iživljavaju i glume silu! Zaista tužna i prava slika Srbije

Pavle

pre 12 godina

sigurno nije prodavao stvari iz besa... pre ce biti da ga je beda naterala na to... a da, mali podsetnik... ovako je sve pocelo u Tunisu pre godinu dana kad su policajci oduzeli coveku voce koje je prodavao na ulici bez dozvole, sta se kasnije desavalo ne treba da podsecam...

dule

pre 12 godina

Krajnja nestručnost i neobučenost komunalnih policajaca, kojima je politička pripadnost bio jedini kriterijum pri zapošljavanju. Isprovocirati jadnog čoveka... nemam više reči.
Hvala B92 na objavljivanju ove vesti bez cenzure. Policajcima otkaz!

xeno

pre 12 godina

komunalna policija je obichna paravojna struktura ...
gradska sluzba kao i vodovod i kanalizacija ili chistoca ..
nisu ovlashcena sluzbena lica i nisi duzan da im se legitimishesh
kao i da imash pravo da upotrebish niznu samoodbranu ... elem ...
inache svugde su jako opasna pojava ... maltretirali uvek tako neke
babe i dede, joj sto mene ne cimnu znachi cimnuo bi ih dobro da bi
upamtili do kraja zivota...

Ogorcen

pre 12 godina

covek nebi nista uradio,da su se jednosavno okrenuli i otisli,a ne ovakvo guranje,i kao daj licnu kartu,covek da ima,nebi radio to sto radi!
nego gospodo policajci iz Nisa da li ste ovako brutalni i prema dilerima droge u Nisu?Oni cak i pistolje potezu na vas,vi nabijate glavu u zemlju !muka mi je,Srbija policijska drzava

Branko

pre 12 godina

Moj otac je 12 godina radio u komunalnoj inspekciji.Znam pouzdano da je napisao lom prijava vlasnicima prodavnica,kafica,itd,ali nikada nije imao problema.I dan danas ga pozdravljaju ti ljudi i javljaju mu se kao da su poznanici,a ne da im je pisao kazne i jurio ih da ciste sneg ili nesto slicno,samo zato sto je prema tim ljudima imao normalno ponasanje.A ovaj "dripca" sto je gurnuo dedu,treba da naleti na nekog mladjeg i da mu uradio ovako nesto slicno,da ga taj dobro izmlati i onda da ga prijavi za nedolicno ponasanje uniformisanog lica,fizicki napad bez potrebe i jos slicnih stvari i da se onda vrati u svoje selo i ponovo pocne da kopa,jer za drugo nista i nije.

Nebojsa

pre 12 godina

Ako je covek koji prodaje suvu papriku jedini problem u drzavi onda smo mi srecni ljudi. Sta da radimo sa ovima sto nam prodaju maglu? A ovu dvojicu "policajaca" treba, necu da kazem sta nece mi objaviti komentar. Prvo udara coveka bez razloga u grudi, drugo prilikom legitimisanja stoji blizu njega toliko da bi trebalo da zahvali bogu sto nije dobio noz u stomak i trece on nije naucio na obuci osnovne poluge za samoodbranu i vezivanje lica. Nose naziv Policija a imamo srece da nemaju oruzje ko zna koliko bi ljudi pobili do sada svojom strucnoscu. Ne podrzavam nasilje ali ovde se radi o coveku koji je vec spakovao svoju sirotinju i otisao bi odatle da ga ovaj "policajac" nije odgurnuo.
Zao mi je dede otici ce na robiju pod stare dane ali trebalo bi da se drzava zapita zasto je on tu, sigurno bi vise violeo da je danas pek'o prase za Novu Godinu nego sto se smrzavao na ulici prodajuci poljoprivredne proizvode.

Milan

pre 12 godina

Nisam upoznat sta njih uce na obuci (policiju)ali bi trebalo da znaju da su oni ti koji treba da smire usijane glave i da ako se desi!@#$% da reaguju i upotrebe silu ako treba da bi ocuvali bezbednost.
ZAKLJUCAK-smirio je usijanu glavu tako sto ga je odgurnuo uz pretnje da ce da ga bije(upotrebi silu)... mora da je imao odlicne predavace u pandurskoj skoli.....
Znam da se ne pitam ali dekicu bih kaznio ...ma zatvor za njega, ali pandura njega bi u samicu i brnjicu ko kucetu na lice da mu stave jer umesto da on bude taj koji ce da smiri on jos izaziva,gura,preti i provocira nekog kome je trebalo napisati kaznu od par hiljada din.
Umesto toga sta je ispalo? Potezanje nozeva i glupost.

NBGD

pre 12 godina

Slubeno lice je uredjeno ustavom,a u licnoj karti tacno pise ko ima pravo da legitimise lice.
Ustavom i zakonima su definisana sluzbena lica koji imaju pravo da legitimisu:
"samo policija republike srbije sa sluzbenim znasckama i vojna policija",ostali su prdnuli u cabar.
Uredbe su u legitimisanju nevazece izuzev vanrednog stanja,Komunalna policija nije regulisana zakonom,vec uredbom.Pravna maliputavija jeste u cinjenici da je uredba u stvari preporuka,a ne obavezujuci akt.
Uredba je privremena mera,a zakon trajna mera
Uredba je smernica za zakon,a zakon je u ovom slucaju definisan,a politicki dogovori su problem "Djilasa i Dacica" SPS-DS.
Nasim zakonom je definisana inspekcija i policija(civilna,vojna),a nikava komunalna.
Komunalna jedino moze da deluje ako se covek posere na sred ulice,ali ne i trgovine,jer to podleze vec zakonom uredjenoj inspekciji.
No na ovom videu se vidi da su napali starce,a ne nekog rasnog pastuva.
Komunalci bi ostali u naj blazoj opciji bez uveta.
Ko ne veruje,neka prodje ispred NBGD buvljaka i neka se uveri sta se sve ne oporezuje.
Ne o otpadnoj robi,vec o cigarama,dvd,....
Ja sam gledao gde komunalci uzimaju DVD sa karton tezge i ne daju nikave pare.Hrpa cd-dvd-a ostaje za sledece musterije,ali su privilegije "KOMUNALNE POLICIJE KOJA JE PROTIV ZAKONITA I FUNKCIONISE NA TEMELJIMA UREDBE(preporucen kompromis).

zivorad

pre 12 godina

Naravno da je potegao posle maltretiranja, treba krivicna prijava protiv ove bruke u uniformi. Sramota za uniformu. Primaju svakakav sljam.

ivica dakic

pre 12 godina

glupi policajac,zamalo da naje..,kako li je zavrsio kurs bog te pita.Treba ga izbaciti iz policije,napravio je katastrofalnu gresku prilikom legitimisanja,prakticno je sam izazvao ovakvu reakciju ovog coveka ,a sta da je na mesto ovog dede bio neko mladji,Bar ga stavite u neku kancelariju da ne bruka profesiju!!

Dejan

pre 12 godina

OK. Prodavac je imao nož koji je potegao na službeno lice. Ali sa kojim pravom je komunalni policajac pre toga grubo odgurnuo čoveka, što se lepo vidi u 45. sekundi snimka. Tragedija našeg društva je što osobe od autoriteta, bili oni ovakvi komunalci ili naši vrli političari, svojim ponašanjem ne daju uzoran primer nama ostalima kako treba da se ponašamo. Pa nam je posle kriv đavo što imamo nevaspitano, amoralno i nasilno društvo.

V

pre 12 godina

Komunalna policija nije mup, komunalna policija nije uniformisano lice, to je gradska ( privatna ) policija i nema monopol na upotrebu sredstava sile, na zadrzavanje, ogranicavanje kretanja i sloboda, na legitimisanje i sl, nijedan pravni akt nije iznad ustava ove zemlje a ustav poznaje samo 2 oruzane formacije: vojsku i policiju.

ogorceni gradjanin

pre 12 godina

Dok drzavni vrh zajedno sa tajkunima pljacka ovaj bedni narod, policija se iyivljava na coveku koji pokusava na ovoj hladnoci da zaradi neki dinar da bi prehranio porodicu. Ako ovog coveka ne puste odmah, treba svi da izadjemo na ulice. Zasto ne uhode Miskovica i slicne za utaju poreza? Izivljavaju se nad starcem, a ne smeju ni da zaustave tatine sinove u skupocenim automobilima. Jadna si i bedna Srbijo.

pedja

pre 12 godina

Pa sta vam nije jasno? Komunalna policija je jos jedna represivna tvorevina za punjenje drzavnog aparata podobnim glasackim kadrom tj.maminim i tatinim sinovima. Ono sto me interesije je kakvu su obuku prosli, koje su ispite polagali i da li su prosli bezbednosnu i psiholosku proveru za posao koji im je poveren. Ko je glavni covek u hijerarhiji komunalne policije i da li predizborno ogranicavanje marzi na 10% moze da izbrise ove i slicne poteze kojima unistava se zemlja. Tadicu vise ti neverujem nista, oterao si me iz glasackog tela DS-a za koji sam glasao od 95. Politika treba da bude u sluzbi gradjana i pogotovo privrede, a ne da bude njen cilj.

Mirijevac

pre 12 godina

Znam da moj komentar nema nikakve veze sa ovim incidentom, ali zamolio bih ovim putem gradonačelnika Đilasa i ministra Dačića da se uvedu neke mere zabrane ili kontrola prodaje pirotehničkih sredstava. Stvarno nemam ništa protiv određenih sredstava, ali ovi topovski udari i ko zna šta još su danas izgleda džabe. Ovde kod mene ceo dan puca kao na ratištu. Ako hoćemo da se civilizujemo i živimo kulturno i ovom divljanju se mora stati na put. To je jedan aspekt a drugi još važniji aspekt je bezbednost te dece koja to bacaju.

Goran

pre 12 godina

Dokaz nase spremnosti za ulazak u EU,ogledalo demokratije i siromastva na ulicama ne samo Nisa. Da li je priskocila u pomoc ovom jadniku/dedi/ neka od NVO-a posle peglanja u MUP-u? Da nije ovih mobilnih sa kamericama policija bi uvek bila u pravu kao i uvek. Ovo je vladavina prava /batinasa u uniformama/ isprovociraj ,istuci kazni /zastrasi/ odzvonilo vam je !

Mirko

pre 12 godina

u centru Nisa u prizemlju Kalce sa vanjske strane radi lokal u kome se peku pljeskavice i sl.Zadimi celu Pobedinu ulicu,celu Kalcu i unistili su fasadu Kalce.Jedno vreme nisu radili i sada im je opet neko dao dozvolu za rad.Gde je u tom slucaju komunalna policija i kako reaguje na nekoga ko zagadjuje celu Pobedinu ulicu koja je centar grada?Sta radi komunalna policija?

compa

pre 12 godina

ma sto gaa ne ubise, on ce suve papricice da progaje.
100m od mesta gde su uhvatili ovog jadnika nalazi se jedna privatna klinika, koja dnevno "obrce" na hiljade evra bez i dinara poreza drzavi.
Srbija, gde korupcija predstavlja socijalnu inteligenciju.

Filorus

pre 12 godina

Covek je prekrsio zakon, policajac je prekoracio ovlascenja koja su regulisana zakonom, obojica treba da snose posledice zbog krsenja zakona. POlicajac nije smeo da odgurne coveka, u slucaju da odbija da se legitimise zna se sta sledi, lisice i pritvor dok se ne utvrdi identitet.Covek je potegao noz, nije bitno da li je seljak, gladan ili sta vec nema prava da poteze noz i to treba sankcionisati. Obojica su krivi i obojica treba da snose posledice! Od mene toliko i srecna svima nova godina i da ovoga u novoj godini ima sto manje!

Nik

pre 12 godina

Hoce li sad nas predsednik Tadic da pomiluje ovog starca kako sto je pomilovao Lausevica? Na ovom snimku se lepo vidi kako je on bio prvi fizicki napadnut i kako je potegao noz u samoodbrani stahujuci za svoj zivot jer je bio izlozen verbalnom zlostavljanju i pretnjama da ce se na njega primeniti sila a posto je covek u godinama a njega svaka povreda moze biti fatalna.

Elitni zakoni

pre 12 godina

90-tih godina znamo kakve su bile , pa opet nisu oduzimali sirotinji stanove za neplaćenu struju ili komunalije, nisu tukli sirotinju koju je kao ovog dedu muka naterala da zaradi neku crkavicu da bi imao šta da jede i plati račune i nekako preživi. Ovako su se oholi i bahati inspektori pre par godina striktno držali tajkunskih zakona i jednu baku zbog gajbice jagoda koje je prodavala ispred pijace oterali u zatvor 5 dana jer nije imala odakle da plati 5.000 dinara. Na takve životne situacije bi jednostavno morali da zažmure na jedno oko i da ne skupljaju neke pandurske poene, a ako su umislili da su face , imaju dilere droge pa nek njih jure, splavova koliko hoćeš pod zaštitom njihovih generala i pukovnika, pa nek tamo pokažu tu svoju galamu i bezobrzluk a ne nad nemoćnima. Što reče jedan komentator pre mene, arapsko proleće u Tunisu je upravo imalo istu inicijalnu kapsulu na pijaci. Kakav li je efekat ovakve brutalne sirove sile , zastrašivanje i širenje straha ,ili šta već.

elektricni

pre 12 godina

Koji su ovo indijanci, nasli da silje onu stvar na dedi koji prodaje duleke. Nije ga sramota dedu da gura i da mu preti. Bas mucna scena...

zahav

pre 12 godina

Deda je prodavao tikve i suvu papriku. Uterivači demokratije i zakona su "postupili po ovlašćenju". Srbija nezadrživo srlja u budućnost. Tužno i sramno.

Adiatur et altrera pars

pre 12 godina

Ne bih sada zapocinjao pricu sa tim da se u Srbiji gone ulicni prodavaci bundeva dok razni mangupi mogu da krse i komunalne ali i mnogo ozbiljnije propise. To je slika zemlje u kojoj zivimo i za svaku je osudu. Ipak, zeleo bih da iznesem analiticko misljenje konkretnog dogadjaja. Uvek treba saslusati i oceniti ponasanje obe strane. Za pocetak imamo policajca koji je gurnuo coveka i ucinio je to iz krajnje bahatosti a ne iz razloga bezbednosti kako se pravda komunalna policija u svom izvestaju (narodski receno, on je prvi napravio problem a nije bio prinudjen da se tako ponasa). On za takvo ponasanje mora da odgovara, za pocetak, pokazao je da nema zivaca za posao koji obavlja pa treba razmisljti o njegovom udaljenju sa radnog mesta koje obavlja. Njegovo neprimerno reagovanje moze da vidi svaki laik a kao dokaz moze posluziti i vestacenje psihijatra koji ce sigurno nakon odgledanog snimka da potvrdi isto. Sa druge strane mozemo videti coveka koji je reagovao kako je reagovao, izvadivsi noz, ali treba imati u vidu da postoji problem subjektivne odgovornosti jer se nalazio u stanju afektivnog ponasanja i vrlo je verovatno da je to zaista uradio samo zato sto je bio uplasen za svoju bezbednost, pa se taj postupak moze okarakterisati kao prekoracenje nuzne odbrane (odbrane sa stanovista coveka koji u tom trenutku nije u stanju racionalno da razudjuje pa ovo zaista vidi kao veliku pretnju po svoj telesni integritet). Ipak, smatram da bi trebalo da bude oslobodjen daljeg krivicnog ili prekrsajnog gonjenja, ili makar da se izrekne kazna manja od one zakonom propisane, ako se uzmu u obzir sve navedene okolnosti. Dalja reakcija komunalnih policajaca je po onome sto se vidi iz snimka manje vise profesionalno izvedena i tu nema prokoracenja sluzbenih ovlascenja, sila je koriscena samo dok lice nije savladano. Ono sto se ne sme dopustiti to je svakako da ovaj covek nastrada vise nego sto je objektivno zasluzio a da pritom niko iz komunalne policije ne snosi odgovornost

iurist

pre 12 godina

@Milan Krstic

Zakon propisuje i najvisi profesionalizam pri vrsenju profesionalne duznosti za pripadnike svih sluzbi koje raspolazu monopolom fizicke prinude u nasoj zemlji, od opstih do pojedinacnih pravnih akata. Sankcija mora da postoji za aktivan otpor uvek, za pasivan po diskrecionoj proceni sto opet znaci ne nuzno. Ipak, bahato i iznervirano guranje nije nacin na koji odgovara uniformisani sluzbenik, KAKAV GOD problem bio postavljen pred njega. Medjutim, u nasoj zemlji, ako pravilnik pijacne policije nije u skladu sa ustavom, utoliko gore po ustav, tako da je izlisno bilo sta dalje komentarisati i objasnjavati.