Utorak, 13.12.2011.

20:36

Nije trenutak za ličnu odgovornost

Boris Tadić kaže da su oni koji se bave evrointegracijama potrošili svu energiju da odbrane integritet države i da Srbija dobije status kandidata za EU.

Izvor: Beta

Nije trenutak za liènu odgovornost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

miljan sb

pre 12 godina

A kada ce biti trenutak za bilo kakvu odgovornost? U ostalom na takvoj ste poziciji da ne treba meriti kolicinu ulozene energije unete u pregovore, treba vas biti sramora za neuspeh a ne iznositi prazna izvinjenja.

Mirsad Dizdarević

pre 12 godina

To da ste uludo trošili energiju mislim da je svima jasno , ali bre ´predsedniče Tadiću ulazak u EU ima alternativu. JUGOSLAVIJA u granicama SFRJ je sigurno ne alternativa nego najbolja alternativa za sve narode od Vardara pa do Triglava. Samo treba imati kuraži pa to priznati i to ostvariti.

Geos

pre 12 godina

Je li to znaci da te izduvane balone treba sada nanovo napumpati ??
Pitanje je samo kakvom politikom?! Predsednice, pitas li se da li je narod izgubio svu energiju u ocekivanju da ces uraditi ono sto si mu obecavao sve ove godine?! I onda - puć!, nista od svega toga. Na severu Kosova žive kao bubrezi u loju u odnosu na centralnu Srbiju. Njoj treba jos kakva energija da preživljava. Ali sada o narodu ne govoris nego o svojim poslusnicima, njih da spaseš. Sramota! Sada ti je, dakle, deviza
"I Ja i moji ljudi", briga te i za Evropu i za Kosovo.

olivera

pre 12 godina

Molim vas, obratite paznju kako se Tadic obraca gradjanima Srbije! Kao da govori na svom stranackom skupu! I misli da svi treba da budu poslusni. Pa vidite samo u kakvom je okruzenju poslusnika. Da ima malo morala, podneo bi
ostavku odmah i raspisao izbore. A on i dalje sedi na dve stolice! Ko moze da pogodi kada govori kao predsednik drzave, a kada kao stranacki lider? Samo tolik o njegovom moralu!Naduo se od vlasti!

Vladan

pre 12 godina

Naravno da je vreme za odgovornost i to svakog od vas koji ste u politici od ’87. na ovamo...temeljna provera!!!

Ova zemlja i narod u njoj su toliko nastradali, propatili i propali da za to neko mora debelo da odgovara!!!
Odgovornost mora biti za spoljnopoliticku infantilnu politiku sukoba sa celim svetom i ratnu avanturu sa NATO paktom, kao i za potpunu ekonomsku destrukciju zemlje!!

Posledice pobrojanog su zastrasujuce.
Beda i nemastina sirom Srbije, narod izumire, smanjujemo se za skoro 40.000 ljudi godisnje!!! Narod je izgubio ikakvu veru u bolje sutra. S pravom, jer je i losijem poznavaocu ekonomije jasno da bez proizvodnje, koja je kod nas unistena, nema boljitka u zemlji. Taman da neka nova maksimalno sposobna vlast, evo od danas, krene da cini sve da ojaca proizvodnju (a to je jedino moguce maksimalnim privlacenjem stranog kapitala) nama ni u narednih 5-10g ne moze biti osetno bolje!!! A mi smo jos daleko od takve vlasti.
Dakle, preracunato u godine, nenormalan zivot u Srbiji je poceo 1990. g i realno, nema izgleda da i u najboljem slucaju, pre 2020. g iz njega izadjemo i pocnemo zivot dostojan coveka 21. veka!!!

Heeeej, to je najmanje 30 g koje su nam ukradene!!! Skoro pola zivota, a koje sigurno imaju implikaciju na celi zivot, znacajno umanjujuci njegov kvalitet!!!

Zbog ovoga svi vi gospodo politicari i vasi tjakunski pajtosi, UDRUZENA LOPOVSKA BRATIJO, morate odgovarati i biti zestoko kaznjeni, toliko zestoko, da vise nikom i nikad tako nesto ne padne na pamet...do kraja sveta!!!!!

TXC

pre 12 godina

Nego za kakvu odgovornost je vreme nego za ličnu onda? Da nije možda opet za kolektivnu kao kad je cela Srbija ispaštala zbog S. Miloševića?

Kako ga nije sramota da može tako nešto da kaže posle svih laži koje su nam govorili oko našeg statusa kandidature za EU. Angela Merkel i ostali Tadiću i njegovoj ekipi su jasno govorili šta treba da se ispuni od uslova, a oni nas stalno lagali i prenosili nešto sasvim drugo što nema veze sa životom.

Da li Srbija treba da uđe u EU ili ne je drugo pitanje, ali stvarno dosta više sa lažima!

andro1953

pre 12 godina

Potrosili svu energiju, napunili svoje dzepove, obezbedili crkavicu za praunuke. Srbiju uveli u bedu!!! Medjutim nije vreme za licnu odgovornost? Naravno nije vreme ni za kolektivnu odgovornost- nije demokratski, ato njima najvaznije- s narodom sta bude? Jos se nadaju da ovo njihovo potraje? A ko zna, Nas narod brzo zaboravlja, lako oprasta. I naposletku pomoci ce njihovu stvar: ko i prosli put, belosvetski mesetari, NVO, tajkuni koje su zaduzili.

SevarlicA

pre 12 godina

Ma verujemo da ste obišli pola sveta o našem trošku da krkate i pijančite.

Kad već nećete odgovornost onda se maknite iz fotelja iz kojih se vodi država.

sdned

pre 12 godina

Kakva sramna izjava i to ni više ni manje od Predsednika države.
Naša "vrhuška" stalno nam soli pamet o potrebi da se radi više, da se za svoj rad odgovara,... u isto vreme imamo najskuplji benzin, najskuplju hranu u okruženju, rasulo posvuda, nezaposlenost užasavajuća, moralna je propast društva, korupcija caruje...
I sve se to gura pod tepih - jer kao: u neku ćemo Evropu, neku EU... strpite se još malo... I sada kada su sve prokockali i u svemu omanuli eto demokratski izabranog predstavnika naroda, ni manje ni više predsednika - da nam objasni da nije bitna lična odgovornost.
Sada je jasno da su mamini i tatini sinovi u vlasti draži Predsedniku i ekipi nego odgovornost prema narodu i državi.

Zona sumraka

pre 12 godina

Gospodine predsednice, jel' moze ovako: "Dali smo sve od sebe i potrosili svu energiju pokusavajuci da destrukcijom protivnicke igre dodjemo do pobede, te mi nije zao sto smo pukli 6-0 i ispali iz druge u trecu ligu jer smo uvereni da cemo ubediti nase evropske prijatelje i partnere da nas ad hoc prime u Ligu Sampiona. Ako ne ovu generaciju, onda neku sledecu sa vise sluha za nasu jedinstvenu fudbalsku filozofiju koja pociva na principu da se autogolovi koje postizemo beleze u korist naseg a ne protivnickog tima. Mi smo to zasluzili posto smo obecali da cemo iskoreniti kriminal i huliganizam na tribinama kao i namestanje utakmica cim se za to steknu uslovi, a steci ce se tek kada nas pustite u elitno evropsko takmicenje. Uvereni smo da je to pravi put i necemo od toga odustati, po cenu da do gasenja kluba igramo na livadama bez reflektora, svlacionica i semafora."

Sokiran

pre 12 godina

"Nije trenutak za ličnu odgovornost"
Pa, da znas, i da nije!
U Srbiji NIKADA nije bio trenutak za licnu odgovornost, pa zasto bi ti bio drugaciji od ostalih!

janika

pre 12 godina

Mozes i 100 puta da putujes ,ako ne uradis nista.potrosio si i svoju energiju i energiju ovog naroda i drzave Srbije.Dokle i koliko puta jos treba da putujes da bi shvatio da radis pogresno ? Do zadnjeg atoma svoje snage ,to nije problem ? Do zadnjeg metra ove zemlje-to je problem ? Do zadnjeg Srbina i njegove snage-i to je problem ?

zoran

pre 12 godina

e moj Tadicu...nemas ti pojma vise ni sta govoris, ni zasto to govoris, ni sta znace te tvoje jalove izjave...

"bilo je godina kada sam imao i preko 50 medjunarodnih sastanaka"...pa sto si onda dozvolio, uz toliku internacionalnu aktivnost (koja se uglavnom svela na zemlje van EU), da se borba za Kosovo iznese iz SB UN i prenese na EU - upravo zbog toga ces TI da IZGUBIS i Kosovo, i EU ali i IZBORE koji dolaze...a onda...dace Bog da i ti izadjes pred lice pravde sa svojim mutivodama!

Suboticanin

pre 12 godina

U neki komentarima pisu da kriv je narod,sto je birao ovakvu vlast.
NIJE KRIV NAROD! Niko nije ni zamislio na proslim izborima da ce Boris u koaliciju sa Ivicom...
A sad su oni krivi za sve.Jasno je ko dan,da nema ni EU ni Kosovo.I dzaba te bajke sto Boris i ostali hoce prodati da takva politika ima nade.NEMA NADE!
Zato PREOKRET i nadam se da ce sledeca Vlada posle preuzimanja vlasti odmah pozvati krivce za sve sto se desavalo u Srbiji,jer ne smeju da prodju nekaznjeno neki ljudi!

nesa usa

pre 12 godina

Odlicno, pustimo da se gosn. predsednik i njegovi pajtasi izlajavaju, nek iznesu sav prljavi ves na videlo. Makar cemo znati sta sve ne funkcionise u nasoj drzavi. Ili bolje, sta jos funkcionise - bice kraci spisak.
RTS javlja da je Tadic izjavio da je priznanje Kosova postalo uslov u "minut do dvanaest" i da to on nije mogao da prihvati. Sta cemo jos cuti u narednim danima dok je stvar jos vruca? Nestrpljiv sam da vcujem.

princ

pre 12 godina

Ova zemlja vodi shizofrenu politiku - ne moze se sa jedne strane (grubo receno) 'pljuvati' EU kao sto to radi Jeremic, i 'uvlaciti' im se kao sto to radi recimo Djelic.
Bojim se da takva politika cini neuspesnom oba stremljenja - tako ispada NI Kosovo NI EU.
A nazalost to nas predsednik ocigledno ne razume i ne shvata.

Samo Kolektivno

pre 12 godina

Naravno, odgovornost je iskljucivo na narodu Srbije. Na kraju krajeva, mi smo te glasali. Bio je to vise glas protiv "onih drugih", i sami smo sebi krivi sto nismo imali sta bolje da biramo.

Miskin

pre 12 godina

Nije Tadicu u pitanju samo kandidatura nego odgovornost za silne lopovluke i afere dok je narod sve siromasniji i situacija besperspektivna,i za to je odgovornost iskljucivo demokratske stranke,a da se boris protiv korupcije svakako bi tu bilo mesta za personalnu odgovornost

Nesha

pre 12 godina

Iz procitanih komentara vidim da ste veoma omiljeni u svom Narodu koji je glasao za Vas. Ako ste se to;iko umorili pokupite svoje ortake i idite, a mladi i odmorni neka Vas zamene.

koka iz potoka

pre 12 godina

ako su sve to utrosili, a nisu postigli cilj (koji su sami sebi postavili) onda su nesposobni i treba da idu... nista novo, samo da potvrdimo...

srecko.nl

pre 12 godina

Danima lazes narod da su barikade prepreka ka EU kad juce izjavljujes (posto je Dacic lanuo) da je u pitanju priznavanje Kosova.I ocekujes da ti narod i dalje veruje i podrzava.

maki

pre 12 godina

znaci ja ubijem nekoga i kazem sudiji:"NIJE VREME ZA LICNU ODGOVORNOST",ili mu otpevam pesmicu:"MIR,MIR,MIR,NIKO NIJE KRIV KROMPIR JE KRIV"izadjem iz sudnice i odem negde na pivo,Predsednik Tadic vise nezna gde udara izgubio je kompas totalno,poceo je da me zabrinjava sa izjavama u zadnje vreme,ne znam da li ima lose savetnike ili je nesto drugo u pitanju

vasilije knezevic

pre 12 godina

Odgovornost politicara je lakomislenost i naivnost cega je ,izleda,na pretek kod nasih ljudi.
Diplomatske skole ne treniraju buduce lidere a ako ne posjeduju politicki instinkt Zapad ce
ih "prevoditi zedne preko vode".
vasilije, 13 gec.2011

Sumadinac

pre 12 godina

Uvek je vreme za licnu odgovornost...licno mislim da g-din Jeremic nema mesta u DS i da su mu shvatanja mnogo bliza ne toliko Nikolicu i SNS koliko Kostunici i DSS.
DS nece dobiti moj glas ako ne dobijemo status u martu!!!

Stefan BGD

pre 12 godina

"Kada bi na vrbi rodilo grozdje", ja mislim da ni tad ne bi trenutak za odgovornost, ocigledno ne poznajete zna znaci ta rec, pa savetujem da pitate nekog od vasih savetnika koje debelo placate!

BorkoUE

pre 12 godina

"Vidim koliko ste energije potrosili, samo sto nas nisu primili u EU", doduse mozda one uzaludne energije, al' od toga gradjani nemaju koristi, u Srbiji su potrebna mnogo veca cuda i energije, vi ste dokazali sta znate, a to je nista!

zpv

pre 12 godina

Појединци који су нас водили и довели до овога НИСУ ОДГОВОРНИ!Значи одговоран је НАРОД.Донекле је Борис Тадић у праву.Одговоран је овај народ који их је изабрао да нас представљају.Еуфорија око одбијања кандидатуре је престала и на реду су кобајаги економске теме.За почетак пут у северну Италију.Можда је Борис емотивно везан за Италију...

zm

pre 12 godina

Moj otac je ćutao, ja neću:

Neću da dajem svoju mladost za kosovski mit!

Hoću Srbiju u Evropskoj Uniji sa vladavinom prava i zakonima iste!

Hoću da ulazim u Francusku sa ličnom kartom. Hoću da na aerodromu koristim isti ulaz kao i državljani svih normalnig država.

Kosovo od srca dajem građanima Kosova i neka srećno žive na njemu!

Sandzaklija

pre 12 godina

Slazem se,nije vreme za licnu odgovornost,ali za kolektivnu odgovornost je pravi trenutak!Kompletna vlada da podnese ostavku!!!!!

Владимир

pre 12 godina

Они који су сву енергију потрошили на евроинтеграције играли су погрешну утакмицу.

Strsljenko strsljenic

pre 12 godina

postavio bih pitanje svima : DA DODJE BILO KO NA VLASTI,KAKO MISLITE DALJE ?....posto je priznavanje Kosova postao uslov...znaci ko god dodje..uslov ostaje...NE BIH DA SE LAZEMO DA JE KRIV OVAJ ILI ONAJ...PITANJE KOSOVA JE ZAPECACENO ZA VEK I VEKOVA...TAKO KAZU NAJMOCNIJE SILE DANASNJICE..T A C K A...

Sr

pre 12 godina

Ja sam do sad uvek birao izmedju dva zla, i birao sam njega i njegove. Ovakve izjave su na nivou radikalskih, tako da vise nisam siguran ko je manje zlo.

Miško

pre 12 godina

Zasto zvanicni Beograd cuti dok je humanitarna pomoc na prelazu Jarinje blokirana od strane Euleksa? Imamo li i grama dostojanstva i brige prema svom narodu na Kosmetu?
Umesto toga, predsednik izjavljuje da mu nije vreme za odlazak s vlasti... ima li veceg cinizma?
(Predrag, Holandija, 13. decembar 2011 22:32)

To nije nikakva "humanitarna pomoć", već banditska podrška banditima na balvan-barikadama !
Neka se tornjaju dođavola, tamo odakle su i došli...

Muffin

pre 12 godina

Dok Tomislav ne živi na delu teritorije koji je proglasio nezavisnot, za koji se istinski zalažu Čeda i Vuk, a u koji se kunu Voja i Voja, te Ivica i Mlađa traže deo kolača, mi usporavamo na evropskom putu i tražimo smenu samo jednog čoveka, predsednika države, a ostalima ne smemo da pogledamo u oči.
Jako moralno, braćo Srbi i sestre Srpkinje.

NinoKv

pre 12 godina

postovani predsednice moram da vas obavestim jel mi to gradjanska duznost nalaze a to je da su se gradjani Srbije probudili ali i takodje da je vama vreme za spavanje barem 2 mandata!

odmori malo covece

pre 12 godina

Odmori Borise malo, postao si toliko euforican da vise ne znas ni sta pricas.Svaka nova izjava ti je minus vise.
PS:Samo se drzi Ivice, em kaze sve ono sto ti prvi ne smes, em je od bivseg sefa apsolvirao kradju izbora.

NADA

pre 12 godina

Jeste, samo je vreme za licnu odgovornost po imenu i prezimenu, svi ste krivi za losu politiku, koju namerno sprovodite. To su komunisticke floskule samo kolektivna odgovornost. Srbiju ste unistili prema tome napolje.

Kur del Amur!!!!

pre 12 godina

Sacekacemo i nas ...KUUUUUUKKKKUUUUURIIIIIKKKKKUUUUUU!!!!.The End!!! Bota&co(lsv...sdp...bla,bla)...popricaj sa komsijma i sve ce ti biti jasno!!!!
Preokret forever!!!!

Aleksandar

pre 12 godina

Ostavka i raspisivanje izbora!!!! Kakva Evropska unija, dokle god mi ne sredimo stanje u nasoj zemlji sami , ne mogu nama pomoci ni EU, Rusija i Kina zajedno. Ostavka i sve ispocetka.

Sanja

pre 12 godina

Au, nadmasio je i Milosevica u najmracnijim danima njegove diktature... po tri, cetiri izjave dnevno! Mislim da je vreme da mu se promeni terapija... Znam da necete objaviti komentar ali se barem vi malo razonodite...

Milan

pre 12 godina

Kako da traži odgovornost; oštećeni od sudije, student od profesora, pacijent od lekara, kada predsednik jedne zemlje nema odgovornost prema svom narodu?
Izbori ne danas, sutra već juče!!!

6.oktobar

pre 12 godina

Tako je govorio i Milosevic posle kapitulacije na Kosovu,slicnost sa doticnim diktatorom sasvim je "slucajna".Tadicu,ulazis u red najgorih vladara Srbije ikad.Vec duze vreme se spinuje javnost protiv Evrope,tako da je ovo samo vrhunac te delatnosti.Mediji su potpuno preuzeti i sinhronizovano se sprovodi otpor Evropi.B92,ne pristajte na ovu lobotomiju,potrebni ste demokratskoj javnosti.To od vas ocekuju izvorni saborci,jer nikad nije bilo veceg kukavicluka medju novinarima.Buducnost Srbije nije bila ovako ugrozena jos od ubistva Djindjica,zato nam trebaju svi ljudi za promene.

milanP72

pre 12 godina

trenutak je da vi svi iz vlade priznate odgovornost i da naucite kako treba da se ponasa odgovoran politicar a ne da daje lazna obecanja

Stojanka

pre 12 godina

Ovaj covek je sasvim izgubio kompas. Izuzetna nekompetentnost onih koji vode srpsku politiku je valjda svakome jasna. Onaj ko je po "komandnoj odgovornosti" najvisi, taj je i najodgovorniji.

Goran

pre 12 godina

1. Izbori
2. Referendum o pridruženju EU

Ništa više, ništa manje.

Juče je Ezro bio na 1,33 USD, danas je na 1,30 završio. Merkelov plan ne funkcioniše, to polako shvata i ona sama.
Evro propada, sa njim i Evropa kao Unija.

perce

pre 12 godina

Opste mesto, nema potrebe za licnom odgovornoscu. To je normalno za nase politicare koji ne znaju ni sta znaci rec odgovornost. Devedestih su nas vodili u izgubljene ratove, pa odredjen broj njih i danas sedi u vlasti a svega nekoliko ih je dobilo neku vrstu kazne. Vecina uzivaju u parama koje su tada otimali od naroda.

Zanimljivo mi je bilo kada je u Insajderu ministar Stankovic rekao da ako je tacno da je kroz aferu sa vakcinama pokradena drzava, ti ljudi koji su to uradili treba moralno da odgovaraju. Ne spominje krivicnu odgovornost posto su politicari iznad zakona. Najbolje sto mozemo da ocekujemo od njih je, i to u ekstremno retkim prilikama, da kazu: pogresio sam.

Djeliceva ostavka je smesna. Covek koji vec 10-11 godina ide iz neuspeha u neuspeh konacno je odlucio da napusti to mesto na kojem je bio i sad svi odjednom pricaju da je to moralan cin. Glupost. Da je moralan, on odavno ne bi bio u politici. Ne mogu vise o ovome, samo se rabesnim. Uz politicare koje imamo Evropa nam je daleko kao Australija.

zavida

pre 12 godina

Učinili su ljudi šta su mogli, ali eto nisu uspeli. Ne pomišljaju na ostavke. Đelić je dao da ne bi preuzeo odgovornost i drugih. Kreator politike i Kosovo i EU ne pomišlja na ostavku, a trebalo bi.

sta li je sa tetkom

pre 12 godina

sve sami evro-entuzijasti,samo sto umesto eu mnogo vise vole evre !!! boza djelic je bio jedan od najvecih entuzijasta,stekao je samo 20-30 miliona evra za ovih desetak godina ... morao je da rastereti tetku i njen famozni kauc i avanzovao na dedinje !!!

Prosto receno sjasite

pre 12 godina

Naprotiv sada je bas vreme za licnu odgovornost. Sada kada je konacno ono sto si obecavao palo u vodu. Jer mnogi su samo zbog toga ti i dali glas. Zato i treba svi vi da se pozovete pa da se vidi ko je sta radio.

""Ogromna energija je izlivena. Nije nam žao i nećemo da odustanemo. Mi jasno znamo da je to put. Srbija mora da uđe u EU zato što nemamo bolje rešenje. Kada bismo ga imali rado bismo zaokrenuli u ovim okolnostima jer se i Evropa suočavaju sa problemima, a s druge strane Srbija ne može da odustane od elementarnih interesa", rekao je Tadić. "

Ne zalosno je to sto ste toliko ojadili Srbiju da je primorana da trazi spas u EU. Da niste oteli od naroda i dali mu da se sam izdrzava drugacije bi bilo. A ako zelis da stvoris te druge okolnosti onda kao sto su oteli neka tako i vrate ti silni tajkuni fimre zemlju i imovinu po Srbiji. Pustite nas vise da radimo.

Srdjan

pre 12 godina

Ma pusti sad tadicu bajke.Vidim da ti se u koaliciji vezano za Sremsku ulicu javila teska korupcija,a relaciji SPO-LDP.
Ja se pitam gde nestade preokret koalicija,kad oni sad smisljaju kako da se bore protiv kurira,mada ne bi bilo lose da se i b92 pozabavi dokumentacijom i dozvolama "caffe EVROPA",pa ce biti jasni razlozi zbog cega kao drustvo nemozemo napred.Kosovo priznali,ne priznali, naj manji je problem,verujte mi

Predrag, Holandija

pre 12 godina

Zasto zvanicni Beograd cuti dok je humanitarna pomoc na prelazu Jarinje blokirana od strane Euleksa? Imamo li i grama dostojanstva i brige prema svom narodu na Kosmetu?
Umesto toga, predsednik izjavljuje da mu nije vreme za odlazak s vlasti... ima li veceg cinizma?

jadranka

pre 12 godina

dali to znaci da ste sada suvise umorni, pa cete nam se skinuti sa kicme i otici negde da se odmarate, a da vas mi vise ne gledamo..

Zastarele energije

pre 12 godina

"I naša diplomatija i svi koji su se bavili evrointegracijama potrošili su svu ljudsku energiju i da odbranimo naš integritet i dobijemo status kandidata", rekao je Tadić na pitanje novinara. E kad je tako, zbog nestanka energije, sada radite ono sto od vas trazi EU pa da se konacno dobije status kandidata. Inace docice novi ljudi sa novim energijama koji ce to uraditi...

Kurlaga BG

pre 12 godina

"Vidim koliko ste energije potrosili, samo sto nas nisu primili u EU", doduse mozda one uzaludne energije, al' od toga gradjani nemaju koristi, u Srbiji su potrebna mnogo veca cuda i energije, vi ste dokazali sta znate, a to je nista!

Beogradjanin

pre 12 godina

U Srbiji, našoj voljenoj nikada nije trenutak za Odgovornost i odgovorne. Uvek nas ubedjuju da sačekamo neki bolji trenutak, i to traje kao pravilo. Svaki dan je dovoljno dobar, i to najpoštenije. Za nas smrtnike to elementarno pitanje časti i poštenja. Za Vas je to samo pitanje ostanka na vlasti i blata u koje ste nas neodgovorno učemerili.

ds-s

pre 12 godina

Postoje unutarstranacke podele, pre svega na one koji capaju lovu, od lokalne samouprave, drzavne administracije i povezanih lica kao i novokomponovanih demokrata raznih stranackih provinijencija (SPS, JUL, SRS, G-17, i ostalo) i stranackog clanstva koje je marginalizovano i bukvalno potisnuto u drugi plan i ne pita se nizasta.
Odgovornost za ucinjeno, pocinjeno, ukradeno i pronevereno ne postoji i lider stranke to lepo objasnjava.
Samo Napred!!!@!!!

Floro Flores

pre 12 godina

Naravno da nije! sad je trenutak za prasice,a"znamo da prasici nisu nista ako se olade".. Dakle,krkanluk i pevacica na sto!!!!!!

dragisa

pre 12 godina

Nismo ni sumnjali da ce predsednik ovo reci,posle "proevropskog fijaska"!Jedini,koji ima,i malo morala,je Djelic,iako se i on "frljao obecanjima i datumima"!...A kad bi predsednik i pomislio na "neku" licnu odgovornost,dosao bi smak sveta!

sasazr

pre 12 godina

Pljunuti Lukic,za neuspeh CZ krivi su navijaci i marsovci,jer nisu dovoljno uticali na meseceve mene i kojekakve druge ujdurme.pa da CZ bude prva,a mi da dobijemo kamdidaturu.Imate iste "crvene" linije koje ne moze preci niko.iako su iste negde iza palneta,niko razuman ih ne vidi,smo vi,ali nikako da objasnite narodu gde su,sta znace i kako da ih predjemo.Vase objasnjenje o njma ne pije vodu.

Kubba

pre 12 godina

Predsednik Srbije, predsednik Vlade i njegovi ministri, prilikom polaganja zakletve svi se na kraju zakletve zaklinju u NISTA. Onaj ko se zaklinje u NISTA, nema nikakvu odgovornost ni prema gradjanima ni prema Bogu.

Vladan

pre 12 godina

Ja samo ne razumem sta su prioriteti ove vlade.Kosovo i EU ne mogu zajedno i to je valjda svima jasno.Na sta su onda trosili toliku energiju?Politika koja se vodi na osnovu ispitivanja javnosti je neodgovorna i kukavicka,a ako pratite izjave vecine stranaka sve su vrlo slicne.Ovakvo beznadje ne pamtim jos od Milosevica.PREOKRET

sterling

pre 12 godina

dobro prdsednice niste resili pitanje kosova ali sta bi sa visokom korupcijom i to kod politicara,pitanje monopola,tajkuna,spornih privatizacija zasto to neresavate,narod vam je bez posla,hleba vi neosecate koliko se obicni gradjani muce a pojedinci kradu i bogate se,najskuplji apartmnani za n.godinu su vec rasprodati a vi niste nista ucinili za najsiromasnije gradjane

Dosta lazi

pre 12 godina

A kad je trenutak? Jel' kao i do sad na kukovo leto, sem casnog primera Kostunice, koji se jedini povukao, kada nije mogao da sprovodi svoju politiku u koalicionoj vladi sa DS-om?

Цоје

pre 12 godina

Није тренутак за личну одговорност, па зашто онда колективно не предузмете одговорност за насталу ситуацију, јер ако није лична одговорност на вама, онда сте сви криви, а за једну земљу је то недопустиво.

Leka Srbin

pre 12 godina

Ja mislim da su tu krivi građani koji su birali ovakvu vlast. Dovesti neodgovorne i nestručne ljude na vlast zaista ne ide. Prema tome: Narode Kriv Si.

DS=SRS=DSS=SPS=SNS= KrajSrbije

pre 12 godina

Tadicu gotovo je.Pokusao si na "demokratski" nacin da sprovedes SANU Memorandum 2 koji ti je pisao otac.LDP dobiva moj glas.Jedan dan mraka je uzasan,a 20 godina je tragedija.Cedo vadi nas iz blata,unistice nas ovi patriJoti.Jos malo pa nestalo.Nije ni cudo sto Vojvodina hoce da se odcepi.Odo ja da zivim u Vojvodinu,a ti i Vucici ,Nikolici,Jeremici,mali Milosevici idite iz ove zemlje ako boga znate.

Mario Bros

pre 12 godina

Psiholog je to. Koristi za energiju reč izlivena. Aludira na krv. Eto oni heroji prolili svi krv, krvavo se borili ili šta već, i nisu krivi. Bolje da koristi reč potrošiti ili utrošiti ili spiskati energiju/pare od našeg poreza.

milun

pre 12 godina

Kako ne shvata da nije važno koliko je energija uložena, nego koja i kakva politika se sprovodila. Ali, šta ja tu pričam, pa ta politika je bila njegova, Tadićeva, iako je Jeremić čak i tu ponekad išao do apsurda.
A to da se tražilo priznanje Kosova nije baš istina: traži se da odnosi s Kosovom budu koliko-toliko normalni, a to se može i bez priznanja.

Sale

pre 12 godina

Ne treba vise uraditi nista sto traze od nas, jer posle svakog ustupka slede novi uslovi i ucene i tako sve dok svi ne stanemo pod jednu krusku. Zato svi motike u ruke da vidimo sta cemo da jedemo a oni nek ucenjuju jedni druge, dok se odnos snaga u svetu ne promeni. Onda se treba pametnije negde svrstati.

aric

pre 12 godina

uopste mi nije jasno .On kaze da je zemlja kockasta a mi moramo da verujemo da je tako .Pazi psiholog po profesiji.Ispred ociju nam vrti papir da nas opije i kaze: jer Evropa nam je jedina alternativa ali mi imamo i neke svoje crvene linije .Pa sta hoces ili Evropu ili crvene linije Hamletu.Tvoju vecnu dilemu ovaj glupi narod mora da trpi.Daj izbore i zavrsi jednom sa sobom a onda u tami sobe kad budes sam razmrsi gde si pogresio Hamletu glupi .

Selektivni Mizantrop

pre 12 godina

Ovaj kad govori "Moramo u Evropu!", "Jedino Evropa", itd. iza ledja drzi prekrstene prste... Jedino sto ovaj zarko zeli je sto dalje od Evrope!

Milos

pre 12 godina

Cini mis e da jedino sto ste potrosili, jeste strpljenje sopstvenih gradjana, pogotovu onih koji su glasali za suludu politicku platformu koju ste nudili. Valjda ce to opametiti i ove koji bi opet glasali za tu istu opciju, ovaj put ponudjenu od Nikolica. Moj glas ide za Dveri Srpske, i Kostunicu za predsednika, za renesansu i povratak dostojanstva Srbije.

rikoset

pre 12 godina

Kako bi poruka pred izbore 2008 ZA EVROPSKU SRBIJU a gde ste nas vi odvukli i sta sad niko nije odgovoran e pa jeste i te kako .IZBORI i PREOKRET

Bg

pre 12 godina

U prevodu Tadic hoce da kaze da nece da podnese ostavku jer mu je sladje da bude na vlasti:) Samo on zaboravlja jednu bitnu stvar a to je da su njegovi glavni glasaci bili oni koji su za EU, a sada te ljude gubi nepovratno stavljajuci Kosovo u prvi plan. Procenjujem da nam definitivno slede lazirani izbori kao u vreme Milosevica.

Bay Area Serb

pre 12 godina

Džaba i da ste radili 365/7/24 ako ništa niste postigli. I školarac dobije jedinicu na pismenom ako ništa ne uradi, bez obzira kolko se spremao za njega. Ono što se na kraju ocenjuje jeste učinak. A vaš je NULA !

Izvinite se naciji, siđite sa trona i molite se Bogu da vam oproste naredne generacije.

мирко712

pre 12 godina

Boris Tadić kaže da su oni koji se bave evrointegracijama potrošili svu energiju da odbrane integritet države i da Srbija dobije status kandidata za EU.
ONDA SE SKLANJAJE ODAVDE KAD STE SE ISTROŠILI

Bili Piton

pre 12 godina

ja sam zacrtao da budem milijarder, sve to ubeđujem , a niko me ne sluša. Verujte, neću odustati, nekako će se to već desiti. Loto ne igram, obilazim poznate i nepoznate i pričam im kako ja samo to hoću.

Aleksandar

pre 12 godina

Naravno da nije trenutak, kad bi se vi pitali nikad ne bi bio trenutak za licnu odgovornost. Nego mani se ti predsednice tih gluposti nego mi ovo objasni:

http://www.youtube.com/watch?v=BjlE301USLg

Koji su to ljudi kojima se u Srbiji ne sme suditi i zasto? Ko ti je za to kriv? Jel opet neko drugi?

To je ono sto sve ljude zanima i ono sto bi trebalo da bude glavni cilj tih integracija, da se ovakve stvari ne desavaju a ne da od toga pravite dogmu mazete nas time doveka.

E to je razlog zbog kog i pored sve dobre volje koju se trudim da imam ipak necete dobiti moj glas, a vi sad izvolite pa posetite fijat jos 20 puta u narednih mesec dana mene bas zabole uvo.

zeko

pre 12 godina

pa u ovoj zemlji politicari i ne znaju za licnu odgovornost,u tome se bar slazem sa tadicem.s obzirom kako u drzavi nista vec odavno ne funkcionise ova vlada je odavno trebala da podnese ostavku,ali naravno nije vreme za licnu odgovornost,tako je bilo i u slobino vreme,a tako je i sada.ovom izjavom tadic trazi opravdanje za neuspeh spoljne politike,nista drugo..

Novica

pre 12 godina

Naravno da nije vreme za ličnu odgovornost da se pruži primer da konačno počnemo da stvari stavljamo na svoje mesto. Odličan primer gospodine Precedniče. Odgovornih nema za ovo je narod kriv.

Šumadinac

pre 12 godina

Sta rece Borise?
Nije vreme za licnu odgovornost?
A ko je odgovoran?
Jel sam ja, jel su moji sugradjani?
Pa da znas i da jesmo odgovorni, odgovorni smo jer smo ti verovali i tebi i toj tvojoj bulumenti oko tebe, odgovorni smo jer smo glasali za vasu politku, secas se kako smo bili odgovorni 90tih godina jer smo glasali za Milosevica, e pa sad je isto.
Ajd pa u zdravlju Borise i molim te raspisi izbore dok je vreme, jer ako budes cekao maj mesec neces ni uci u parlament.

Boban

pre 12 godina

Gosp. Predsednice,
Potpuno Vas podrzavam - kolektivna odgovornost Vlada treba da padne. Posle toga Licna odgovornost - Vasa. Na kraju da dodam da stranka koju Vi vodite nije moja Demokratska stranka za koju sam glasao i podrzavao. Moja Demokratska stranka je nestala marta 2003.

Dokle

pre 12 godina

Ovakvog demagoga ni u komunistickim vremenima ne bi dugo trpeli. Covek potpuno prolupo. Kada ce doci vreme za licnu odgovornost, kada i zadnji normala covek napusti Srbiju. Svaka politicka odluka je licna odgovornost pre svega predsednika drzave, a ovi ispod njega ako mu nisu ukazali na gluposti koje je cinio idu zajedno sa njim pa onda mogu to da zovu i kolektivna odgovornost.

бт

pre 12 godina

А да знаш колику енергију сам ја потрошио покушавајући да се попнем на Месец. Убедио сам и неке друге да је то могуће па су заједно са мном покушавали. Сада када сам схватио да је то немогуће они тврде да сам ја крив што сам их убеђивао. А ја мислим да нико није крив, јер тако би нам било лепо на Месецу. Само да смо успели.

Roki 2

pre 12 godina

U pravu si predsednice, nije vreme za licnu i odgovornost pojedinca, vreme je za kolektivnu odgovornost, cela vladajuca garnitura sa tobom na celu, treba da podnese ostavku, raspise izbore.

ajlin

pre 12 godina

Zbog nesankcionisane licne neodgovornosti mi smo sada gde smo.Nije sasvim tacno da je samo priznanje Kosova uslov, nije cak ni glavni uslov.Glavni razlog ne dobijanja kandidature su pronevere drzavnog novca i novca dobijenog od medjunarodne zajednice.Zato i strahujete sada od neke krize koja tek treba da dodje, ta kriza ce pogoditi samo vas tamo koji morate da kazete gde su pare, mi nismo ni dosad imali i nikakve nestsice nas ne mogu pogoditi.Da mogu ja bih vas ostavila sve jos ceo mandat da se sada malo patite i uradite obecano za sta ste i bogato namireni.

potrosenost

pre 12 godina

Sto se vi vise trosite nama je sve gore.Nemojte se vise trositi kao boga vas molim.
Ako nista drugo, postedite nas vise demagogije i praznih prica.

Draganče

pre 12 godina

Predsedniče, evo, priznajem, ja sam odgovoran jer nisam ispunio ono za sta sam izabran, plaćen i, što je najgore - zato što sam glasaaaaaaooooo pogrešnog!!

Modesty_B

pre 12 godina

Džaba krečite predsedniče! Jeremić jeste potrošio ogromnu energiju, ali na ličnu promociju, na svađe, na przničenje sa svetom, na svađe sa onima koje treba da pridobije, na putovanja koja ničemu ne služe. On čovek nema šlifa za diplomatiju, a najizrazitije osobine su mu przničav i drčan. Takvi su nas dovde doveli.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Boris Tadić kaže da su oni koji se bave evrointegracijama potrošili svu energiju da odbrane integritet države i da Srbija dobije status kandidata za EU.
I opet niste NISTA URADILI, niti imate status kandidata niti ste odbranili integritet države !
Dokazali ste da i pored "nadljudskih napora" koje ste ulozili, niste bili sposobni NISTA da ostvarite !
Sve sto je danas od Vas "preteklo" je jedna "bezlicna gomila" nesposobnih i bezuspesnih politicara "koji su potrošili svu energiju" i ostali PRAZNI, SUPLJI, BEZIDEJNI ali bi i pored toga da oni ostanu na vlasti a ne da dodju drugi sa novom "energijom i novim idejama" ?
"Psihijatar" je SAZREO ...

Петар Велики

pre 12 godina

Држава се распада, територија се смањује, границе се не знају; Економија не постоји (осим партијске транспарентно алаве), спорт умро осим Партизана да би неко био првак у сваком спорту у Србији; Млади паметни људи беже главом без обзира и више него 1999 за време бомбардовања; Не постоји делић друштва који функционише како треба...Е ако упркос свему наведеном није време за ЛИЧНУ ОДГОВОРНОСТ, онда нам дајте неке таблете да нас успавате а Ви наставите са својим ЦК да управљате и сахрањујете Србију, Српски народ и све грађане...

Dokle

pre 12 godina

Ovakvog demagoga ni u komunistickim vremenima ne bi dugo trpeli. Covek potpuno prolupo. Kada ce doci vreme za licnu odgovornost, kada i zadnji normala covek napusti Srbiju. Svaka politicka odluka je licna odgovornost pre svega predsednika drzave, a ovi ispod njega ako mu nisu ukazali na gluposti koje je cinio idu zajedno sa njim pa onda mogu to da zovu i kolektivna odgovornost.

бт

pre 12 godina

А да знаш колику енергију сам ја потрошио покушавајући да се попнем на Месец. Убедио сам и неке друге да је то могуће па су заједно са мном покушавали. Сада када сам схватио да је то немогуће они тврде да сам ја крив што сам их убеђивао. А ја мислим да нико није крив, јер тако би нам било лепо на Месецу. Само да смо успели.

Modesty_B

pre 12 godina

Džaba krečite predsedniče! Jeremić jeste potrošio ogromnu energiju, ali na ličnu promociju, na svađe, na przničenje sa svetom, na svađe sa onima koje treba da pridobije, na putovanja koja ničemu ne služe. On čovek nema šlifa za diplomatiju, a najizrazitije osobine su mu przničav i drčan. Takvi su nas dovde doveli.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Boris Tadić kaže da su oni koji se bave evrointegracijama potrošili svu energiju da odbrane integritet države i da Srbija dobije status kandidata za EU.
I opet niste NISTA URADILI, niti imate status kandidata niti ste odbranili integritet države !
Dokazali ste da i pored "nadljudskih napora" koje ste ulozili, niste bili sposobni NISTA da ostvarite !
Sve sto je danas od Vas "preteklo" je jedna "bezlicna gomila" nesposobnih i bezuspesnih politicara "koji su potrošili svu energiju" i ostali PRAZNI, SUPLJI, BEZIDEJNI ali bi i pored toga da oni ostanu na vlasti a ne da dodju drugi sa novom "energijom i novim idejama" ?
"Psihijatar" je SAZREO ...

zavida

pre 12 godina

Učinili su ljudi šta su mogli, ali eto nisu uspeli. Ne pomišljaju na ostavke. Đelić je dao da ne bi preuzeo odgovornost i drugih. Kreator politike i Kosovo i EU ne pomišlja na ostavku, a trebalo bi.

aric

pre 12 godina

uopste mi nije jasno .On kaze da je zemlja kockasta a mi moramo da verujemo da je tako .Pazi psiholog po profesiji.Ispred ociju nam vrti papir da nas opije i kaze: jer Evropa nam je jedina alternativa ali mi imamo i neke svoje crvene linije .Pa sta hoces ili Evropu ili crvene linije Hamletu.Tvoju vecnu dilemu ovaj glupi narod mora da trpi.Daj izbore i zavrsi jednom sa sobom a onda u tami sobe kad budes sam razmrsi gde si pogresio Hamletu glupi .

Boban

pre 12 godina

Gosp. Predsednice,
Potpuno Vas podrzavam - kolektivna odgovornost Vlada treba da padne. Posle toga Licna odgovornost - Vasa. Na kraju da dodam da stranka koju Vi vodite nije moja Demokratska stranka za koju sam glasao i podrzavao. Moja Demokratska stranka je nestala marta 2003.

Leka Srbin

pre 12 godina

Ja mislim da su tu krivi građani koji su birali ovakvu vlast. Dovesti neodgovorne i nestručne ljude na vlast zaista ne ide. Prema tome: Narode Kriv Si.

Bay Area Serb

pre 12 godina

Džaba i da ste radili 365/7/24 ako ništa niste postigli. I školarac dobije jedinicu na pismenom ako ništa ne uradi, bez obzira kolko se spremao za njega. Ono što se na kraju ocenjuje jeste učinak. A vaš je NULA !

Izvinite se naciji, siđite sa trona i molite se Bogu da vam oproste naredne generacije.

DS=SRS=DSS=SPS=SNS= KrajSrbije

pre 12 godina

Tadicu gotovo je.Pokusao si na "demokratski" nacin da sprovedes SANU Memorandum 2 koji ti je pisao otac.LDP dobiva moj glas.Jedan dan mraka je uzasan,a 20 godina je tragedija.Cedo vadi nas iz blata,unistice nas ovi patriJoti.Jos malo pa nestalo.Nije ni cudo sto Vojvodina hoce da se odcepi.Odo ja da zivim u Vojvodinu,a ti i Vucici ,Nikolici,Jeremici,mali Milosevici idite iz ove zemlje ako boga znate.

Kubba

pre 12 godina

Predsednik Srbije, predsednik Vlade i njegovi ministri, prilikom polaganja zakletve svi se na kraju zakletve zaklinju u NISTA. Onaj ko se zaklinje u NISTA, nema nikakvu odgovornost ni prema gradjanima ni prema Bogu.

Aleksandar

pre 12 godina

Naravno da nije trenutak, kad bi se vi pitali nikad ne bi bio trenutak za licnu odgovornost. Nego mani se ti predsednice tih gluposti nego mi ovo objasni:

http://www.youtube.com/watch?v=BjlE301USLg

Koji su to ljudi kojima se u Srbiji ne sme suditi i zasto? Ko ti je za to kriv? Jel opet neko drugi?

To je ono sto sve ljude zanima i ono sto bi trebalo da bude glavni cilj tih integracija, da se ovakve stvari ne desavaju a ne da od toga pravite dogmu mazete nas time doveka.

E to je razlog zbog kog i pored sve dobre volje koju se trudim da imam ipak necete dobiti moj glas, a vi sad izvolite pa posetite fijat jos 20 puta u narednih mesec dana mene bas zabole uvo.

Draganče

pre 12 godina

Predsedniče, evo, priznajem, ja sam odgovoran jer nisam ispunio ono za sta sam izabran, plaćen i, što je najgore - zato što sam glasaaaaaaooooo pogrešnog!!

Šumadinac

pre 12 godina

Sta rece Borise?
Nije vreme za licnu odgovornost?
A ko je odgovoran?
Jel sam ja, jel su moji sugradjani?
Pa da znas i da jesmo odgovorni, odgovorni smo jer smo ti verovali i tebi i toj tvojoj bulumenti oko tebe, odgovorni smo jer smo glasali za vasu politku, secas se kako smo bili odgovorni 90tih godina jer smo glasali za Milosevica, e pa sad je isto.
Ajd pa u zdravlju Borise i molim te raspisi izbore dok je vreme, jer ako budes cekao maj mesec neces ni uci u parlament.

perce

pre 12 godina

Opste mesto, nema potrebe za licnom odgovornoscu. To je normalno za nase politicare koji ne znaju ni sta znaci rec odgovornost. Devedestih su nas vodili u izgubljene ratove, pa odredjen broj njih i danas sedi u vlasti a svega nekoliko ih je dobilo neku vrstu kazne. Vecina uzivaju u parama koje su tada otimali od naroda.

Zanimljivo mi je bilo kada je u Insajderu ministar Stankovic rekao da ako je tacno da je kroz aferu sa vakcinama pokradena drzava, ti ljudi koji su to uradili treba moralno da odgovaraju. Ne spominje krivicnu odgovornost posto su politicari iznad zakona. Najbolje sto mozemo da ocekujemo od njih je, i to u ekstremno retkim prilikama, da kazu: pogresio sam.

Djeliceva ostavka je smesna. Covek koji vec 10-11 godina ide iz neuspeha u neuspeh konacno je odlucio da napusti to mesto na kojem je bio i sad svi odjednom pricaju da je to moralan cin. Glupost. Da je moralan, on odavno ne bi bio u politici. Ne mogu vise o ovome, samo se rabesnim. Uz politicare koje imamo Evropa nam je daleko kao Australija.

Mario Bros

pre 12 godina

Psiholog je to. Koristi za energiju reč izlivena. Aludira na krv. Eto oni heroji prolili svi krv, krvavo se borili ili šta već, i nisu krivi. Bolje da koristi reč potrošiti ili utrošiti ili spiskati energiju/pare od našeg poreza.

Петар Велики

pre 12 godina

Држава се распада, територија се смањује, границе се не знају; Економија не постоји (осим партијске транспарентно алаве), спорт умро осим Партизана да би неко био првак у сваком спорту у Србији; Млади паметни људи беже главом без обзира и више него 1999 за време бомбардовања; Не постоји делић друштва који функционише како треба...Е ако упркос свему наведеном није време за ЛИЧНУ ОДГОВОРНОСТ, онда нам дајте неке таблете да нас успавате а Ви наставите са својим ЦК да управљате и сахрањујете Србију, Српски народ и све грађане...

rikoset

pre 12 godina

Kako bi poruka pred izbore 2008 ZA EVROPSKU SRBIJU a gde ste nas vi odvukli i sta sad niko nije odgovoran e pa jeste i te kako .IZBORI i PREOKRET

Kurlaga BG

pre 12 godina

"Vidim koliko ste energije potrosili, samo sto nas nisu primili u EU", doduse mozda one uzaludne energije, al' od toga gradjani nemaju koristi, u Srbiji su potrebna mnogo veca cuda i energije, vi ste dokazali sta znate, a to je nista!

мирко712

pre 12 godina

Boris Tadić kaže da su oni koji se bave evrointegracijama potrošili svu energiju da odbrane integritet države i da Srbija dobije status kandidata za EU.
ONDA SE SKLANJAJE ODAVDE KAD STE SE ISTROŠILI

milun

pre 12 godina

Kako ne shvata da nije važno koliko je energija uložena, nego koja i kakva politika se sprovodila. Ali, šta ja tu pričam, pa ta politika je bila njegova, Tadićeva, iako je Jeremić čak i tu ponekad išao do apsurda.
A to da se tražilo priznanje Kosova nije baš istina: traži se da odnosi s Kosovom budu koliko-toliko normalni, a to se može i bez priznanja.

ajlin

pre 12 godina

Zbog nesankcionisane licne neodgovornosti mi smo sada gde smo.Nije sasvim tacno da je samo priznanje Kosova uslov, nije cak ni glavni uslov.Glavni razlog ne dobijanja kandidature su pronevere drzavnog novca i novca dobijenog od medjunarodne zajednice.Zato i strahujete sada od neke krize koja tek treba da dodje, ta kriza ce pogoditi samo vas tamo koji morate da kazete gde su pare, mi nismo ni dosad imali i nikakve nestsice nas ne mogu pogoditi.Da mogu ja bih vas ostavila sve jos ceo mandat da se sada malo patite i uradite obecano za sta ste i bogato namireni.

Bg

pre 12 godina

U prevodu Tadic hoce da kaze da nece da podnese ostavku jer mu je sladje da bude na vlasti:) Samo on zaboravlja jednu bitnu stvar a to je da su njegovi glavni glasaci bili oni koji su za EU, a sada te ljude gubi nepovratno stavljajuci Kosovo u prvi plan. Procenjujem da nam definitivno slede lazirani izbori kao u vreme Milosevica.

Roki 2

pre 12 godina

U pravu si predsednice, nije vreme za licnu i odgovornost pojedinca, vreme je za kolektivnu odgovornost, cela vladajuca garnitura sa tobom na celu, treba da podnese ostavku, raspise izbore.

Sanja

pre 12 godina

Au, nadmasio je i Milosevica u najmracnijim danima njegove diktature... po tri, cetiri izjave dnevno! Mislim da je vreme da mu se promeni terapija... Znam da necete objaviti komentar ali se barem vi malo razonodite...

Aleksandar

pre 12 godina

Ostavka i raspisivanje izbora!!!! Kakva Evropska unija, dokle god mi ne sredimo stanje u nasoj zemlji sami , ne mogu nama pomoci ni EU, Rusija i Kina zajedno. Ostavka i sve ispocetka.

Bili Piton

pre 12 godina

ja sam zacrtao da budem milijarder, sve to ubeđujem , a niko me ne sluša. Verujte, neću odustati, nekako će se to već desiti. Loto ne igram, obilazim poznate i nepoznate i pričam im kako ja samo to hoću.

Stojanka

pre 12 godina

Ovaj covek je sasvim izgubio kompas. Izuzetna nekompetentnost onih koji vode srpsku politiku je valjda svakome jasna. Onaj ko je po "komandnoj odgovornosti" najvisi, taj je i najodgovorniji.

Цоје

pre 12 godina

Није тренутак за личну одговорност, па зашто онда колективно не предузмете одговорност за насталу ситуацију, јер ако није лична одговорност на вама, онда сте сви криви, а за једну земљу је то недопустиво.

Novica

pre 12 godina

Naravno da nije vreme za ličnu odgovornost da se pruži primer da konačno počnemo da stvari stavljamo na svoje mesto. Odličan primer gospodine Precedniče. Odgovornih nema za ovo je narod kriv.

Dosta lazi

pre 12 godina

A kad je trenutak? Jel' kao i do sad na kukovo leto, sem casnog primera Kostunice, koji se jedini povukao, kada nije mogao da sprovodi svoju politiku u koalicionoj vladi sa DS-om?

Milan

pre 12 godina

Kako da traži odgovornost; oštećeni od sudije, student od profesora, pacijent od lekara, kada predsednik jedne zemlje nema odgovornost prema svom narodu?
Izbori ne danas, sutra već juče!!!

Selektivni Mizantrop

pre 12 godina

Ovaj kad govori "Moramo u Evropu!", "Jedino Evropa", itd. iza ledja drzi prekrstene prste... Jedino sto ovaj zarko zeli je sto dalje od Evrope!

6.oktobar

pre 12 godina

Tako je govorio i Milosevic posle kapitulacije na Kosovu,slicnost sa doticnim diktatorom sasvim je "slucajna".Tadicu,ulazis u red najgorih vladara Srbije ikad.Vec duze vreme se spinuje javnost protiv Evrope,tako da je ovo samo vrhunac te delatnosti.Mediji su potpuno preuzeti i sinhronizovano se sprovodi otpor Evropi.B92,ne pristajte na ovu lobotomiju,potrebni ste demokratskoj javnosti.To od vas ocekuju izvorni saborci,jer nikad nije bilo veceg kukavicluka medju novinarima.Buducnost Srbije nije bila ovako ugrozena jos od ubistva Djindjica,zato nam trebaju svi ljudi za promene.

zeko

pre 12 godina

pa u ovoj zemlji politicari i ne znaju za licnu odgovornost,u tome se bar slazem sa tadicem.s obzirom kako u drzavi nista vec odavno ne funkcionise ova vlada je odavno trebala da podnese ostavku,ali naravno nije vreme za licnu odgovornost,tako je bilo i u slobino vreme,a tako je i sada.ovom izjavom tadic trazi opravdanje za neuspeh spoljne politike,nista drugo..

Milos

pre 12 godina

Cini mis e da jedino sto ste potrosili, jeste strpljenje sopstvenih gradjana, pogotovu onih koji su glasali za suludu politicku platformu koju ste nudili. Valjda ce to opametiti i ove koji bi opet glasali za tu istu opciju, ovaj put ponudjenu od Nikolica. Moj glas ide za Dveri Srpske, i Kostunicu za predsednika, za renesansu i povratak dostojanstva Srbije.

Sale

pre 12 godina

Ne treba vise uraditi nista sto traze od nas, jer posle svakog ustupka slede novi uslovi i ucene i tako sve dok svi ne stanemo pod jednu krusku. Zato svi motike u ruke da vidimo sta cemo da jedemo a oni nek ucenjuju jedni druge, dok se odnos snaga u svetu ne promeni. Onda se treba pametnije negde svrstati.

potrosenost

pre 12 godina

Sto se vi vise trosite nama je sve gore.Nemojte se vise trositi kao boga vas molim.
Ako nista drugo, postedite nas vise demagogije i praznih prica.

milanP72

pre 12 godina

trenutak je da vi svi iz vlade priznate odgovornost i da naucite kako treba da se ponasa odgovoran politicar a ne da daje lazna obecanja

Kur del Amur!!!!

pre 12 godina

Sacekacemo i nas ...KUUUUUUKKKKUUUUURIIIIIKKKKKUUUUUU!!!!.The End!!! Bota&co(lsv...sdp...bla,bla)...popricaj sa komsijma i sve ce ti biti jasno!!!!
Preokret forever!!!!

Beogradjanin

pre 12 godina

U Srbiji, našoj voljenoj nikada nije trenutak za Odgovornost i odgovorne. Uvek nas ubedjuju da sačekamo neki bolji trenutak, i to traje kao pravilo. Svaki dan je dovoljno dobar, i to najpoštenije. Za nas smrtnike to elementarno pitanje časti i poštenja. Za Vas je to samo pitanje ostanka na vlasti i blata u koje ste nas neodgovorno učemerili.

Prosto receno sjasite

pre 12 godina

Naprotiv sada je bas vreme za licnu odgovornost. Sada kada je konacno ono sto si obecavao palo u vodu. Jer mnogi su samo zbog toga ti i dali glas. Zato i treba svi vi da se pozovete pa da se vidi ko je sta radio.

""Ogromna energija je izlivena. Nije nam žao i nećemo da odustanemo. Mi jasno znamo da je to put. Srbija mora da uđe u EU zato što nemamo bolje rešenje. Kada bismo ga imali rado bismo zaokrenuli u ovim okolnostima jer se i Evropa suočavaju sa problemima, a s druge strane Srbija ne može da odustane od elementarnih interesa", rekao je Tadić. "

Ne zalosno je to sto ste toliko ojadili Srbiju da je primorana da trazi spas u EU. Da niste oteli od naroda i dali mu da se sam izdrzava drugacije bi bilo. A ako zelis da stvoris te druge okolnosti onda kao sto su oteli neka tako i vrate ti silni tajkuni fimre zemlju i imovinu po Srbiji. Pustite nas vise da radimo.

Floro Flores

pre 12 godina

Naravno da nije! sad je trenutak za prasice,a"znamo da prasici nisu nista ako se olade".. Dakle,krkanluk i pevacica na sto!!!!!!

sta li je sa tetkom

pre 12 godina

sve sami evro-entuzijasti,samo sto umesto eu mnogo vise vole evre !!! boza djelic je bio jedan od najvecih entuzijasta,stekao je samo 20-30 miliona evra za ovih desetak godina ... morao je da rastereti tetku i njen famozni kauc i avanzovao na dedinje !!!

Predrag, Holandija

pre 12 godina

Zasto zvanicni Beograd cuti dok je humanitarna pomoc na prelazu Jarinje blokirana od strane Euleksa? Imamo li i grama dostojanstva i brige prema svom narodu na Kosmetu?
Umesto toga, predsednik izjavljuje da mu nije vreme za odlazak s vlasti... ima li veceg cinizma?

Goran

pre 12 godina

1. Izbori
2. Referendum o pridruženju EU

Ništa više, ništa manje.

Juče je Ezro bio na 1,33 USD, danas je na 1,30 završio. Merkelov plan ne funkcioniše, to polako shvata i ona sama.
Evro propada, sa njim i Evropa kao Unija.

Vladan

pre 12 godina

Ja samo ne razumem sta su prioriteti ove vlade.Kosovo i EU ne mogu zajedno i to je valjda svima jasno.Na sta su onda trosili toliku energiju?Politika koja se vodi na osnovu ispitivanja javnosti je neodgovorna i kukavicka,a ako pratite izjave vecine stranaka sve su vrlo slicne.Ovakvo beznadje ne pamtim jos od Milosevica.PREOKRET

sterling

pre 12 godina

dobro prdsednice niste resili pitanje kosova ali sta bi sa visokom korupcijom i to kod politicara,pitanje monopola,tajkuna,spornih privatizacija zasto to neresavate,narod vam je bez posla,hleba vi neosecate koliko se obicni gradjani muce a pojedinci kradu i bogate se,najskuplji apartmnani za n.godinu su vec rasprodati a vi niste nista ucinili za najsiromasnije gradjane

dragisa

pre 12 godina

Nismo ni sumnjali da ce predsednik ovo reci,posle "proevropskog fijaska"!Jedini,koji ima,i malo morala,je Djelic,iako se i on "frljao obecanjima i datumima"!...A kad bi predsednik i pomislio na "neku" licnu odgovornost,dosao bi smak sveta!

jadranka

pre 12 godina

dali to znaci da ste sada suvise umorni, pa cete nam se skinuti sa kicme i otici negde da se odmarate, a da vas mi vise ne gledamo..

ds-s

pre 12 godina

Postoje unutarstranacke podele, pre svega na one koji capaju lovu, od lokalne samouprave, drzavne administracije i povezanih lica kao i novokomponovanih demokrata raznih stranackih provinijencija (SPS, JUL, SRS, G-17, i ostalo) i stranackog clanstva koje je marginalizovano i bukvalno potisnuto u drugi plan i ne pita se nizasta.
Odgovornost za ucinjeno, pocinjeno, ukradeno i pronevereno ne postoji i lider stranke to lepo objasnjava.
Samo Napred!!!@!!!

sasazr

pre 12 godina

Pljunuti Lukic,za neuspeh CZ krivi su navijaci i marsovci,jer nisu dovoljno uticali na meseceve mene i kojekakve druge ujdurme.pa da CZ bude prva,a mi da dobijemo kamdidaturu.Imate iste "crvene" linije koje ne moze preci niko.iako su iste negde iza palneta,niko razuman ih ne vidi,smo vi,ali nikako da objasnite narodu gde su,sta znace i kako da ih predjemo.Vase objasnjenje o njma ne pije vodu.

Srdjan

pre 12 godina

Ma pusti sad tadicu bajke.Vidim da ti se u koaliciji vezano za Sremsku ulicu javila teska korupcija,a relaciji SPO-LDP.
Ja se pitam gde nestade preokret koalicija,kad oni sad smisljaju kako da se bore protiv kurira,mada ne bi bilo lose da se i b92 pozabavi dokumentacijom i dozvolama "caffe EVROPA",pa ce biti jasni razlozi zbog cega kao drustvo nemozemo napred.Kosovo priznali,ne priznali, naj manji je problem,verujte mi

Zastarele energije

pre 12 godina

"I naša diplomatija i svi koji su se bavili evrointegracijama potrošili su svu ljudsku energiju i da odbranimo naš integritet i dobijemo status kandidata", rekao je Tadić na pitanje novinara. E kad je tako, zbog nestanka energije, sada radite ono sto od vas trazi EU pa da se konacno dobije status kandidata. Inace docice novi ljudi sa novim energijama koji ce to uraditi...

Suboticanin

pre 12 godina

U neki komentarima pisu da kriv je narod,sto je birao ovakvu vlast.
NIJE KRIV NAROD! Niko nije ni zamislio na proslim izborima da ce Boris u koaliciju sa Ivicom...
A sad su oni krivi za sve.Jasno je ko dan,da nema ni EU ni Kosovo.I dzaba te bajke sto Boris i ostali hoce prodati da takva politika ima nade.NEMA NADE!
Zato PREOKRET i nadam se da ce sledeca Vlada posle preuzimanja vlasti odmah pozvati krivce za sve sto se desavalo u Srbiji,jer ne smeju da prodju nekaznjeno neki ljudi!

zoran

pre 12 godina

e moj Tadicu...nemas ti pojma vise ni sta govoris, ni zasto to govoris, ni sta znace te tvoje jalove izjave...

"bilo je godina kada sam imao i preko 50 medjunarodnih sastanaka"...pa sto si onda dozvolio, uz toliku internacionalnu aktivnost (koja se uglavnom svela na zemlje van EU), da se borba za Kosovo iznese iz SB UN i prenese na EU - upravo zbog toga ces TI da IZGUBIS i Kosovo, i EU ali i IZBORE koji dolaze...a onda...dace Bog da i ti izadjes pred lice pravde sa svojim mutivodama!

zm

pre 12 godina

Moj otac je ćutao, ja neću:

Neću da dajem svoju mladost za kosovski mit!

Hoću Srbiju u Evropskoj Uniji sa vladavinom prava i zakonima iste!

Hoću da ulazim u Francusku sa ličnom kartom. Hoću da na aerodromu koristim isti ulaz kao i državljani svih normalnig država.

Kosovo od srca dajem građanima Kosova i neka srećno žive na njemu!

princ

pre 12 godina

Ova zemlja vodi shizofrenu politiku - ne moze se sa jedne strane (grubo receno) 'pljuvati' EU kao sto to radi Jeremic, i 'uvlaciti' im se kao sto to radi recimo Djelic.
Bojim se da takva politika cini neuspesnom oba stremljenja - tako ispada NI Kosovo NI EU.
A nazalost to nas predsednik ocigledno ne razume i ne shvata.

Zona sumraka

pre 12 godina

Gospodine predsednice, jel' moze ovako: "Dali smo sve od sebe i potrosili svu energiju pokusavajuci da destrukcijom protivnicke igre dodjemo do pobede, te mi nije zao sto smo pukli 6-0 i ispali iz druge u trecu ligu jer smo uvereni da cemo ubediti nase evropske prijatelje i partnere da nas ad hoc prime u Ligu Sampiona. Ako ne ovu generaciju, onda neku sledecu sa vise sluha za nasu jedinstvenu fudbalsku filozofiju koja pociva na principu da se autogolovi koje postizemo beleze u korist naseg a ne protivnickog tima. Mi smo to zasluzili posto smo obecali da cemo iskoreniti kriminal i huliganizam na tribinama kao i namestanje utakmica cim se za to steknu uslovi, a steci ce se tek kada nas pustite u elitno evropsko takmicenje. Uvereni smo da je to pravi put i necemo od toga odustati, po cenu da do gasenja kluba igramo na livadama bez reflektora, svlacionica i semafora."

TXC

pre 12 godina

Nego za kakvu odgovornost je vreme nego za ličnu onda? Da nije možda opet za kolektivnu kao kad je cela Srbija ispaštala zbog S. Miloševića?

Kako ga nije sramota da može tako nešto da kaže posle svih laži koje su nam govorili oko našeg statusa kandidature za EU. Angela Merkel i ostali Tadiću i njegovoj ekipi su jasno govorili šta treba da se ispuni od uslova, a oni nas stalno lagali i prenosili nešto sasvim drugo što nema veze sa životom.

Da li Srbija treba da uđe u EU ili ne je drugo pitanje, ali stvarno dosta više sa lažima!

Sokiran

pre 12 godina

"Nije trenutak za ličnu odgovornost"
Pa, da znas, i da nije!
U Srbiji NIKADA nije bio trenutak za licnu odgovornost, pa zasto bi ti bio drugaciji od ostalih!

sdned

pre 12 godina

Kakva sramna izjava i to ni više ni manje od Predsednika države.
Naša "vrhuška" stalno nam soli pamet o potrebi da se radi više, da se za svoj rad odgovara,... u isto vreme imamo najskuplji benzin, najskuplju hranu u okruženju, rasulo posvuda, nezaposlenost užasavajuća, moralna je propast društva, korupcija caruje...
I sve se to gura pod tepih - jer kao: u neku ćemo Evropu, neku EU... strpite se još malo... I sada kada su sve prokockali i u svemu omanuli eto demokratski izabranog predstavnika naroda, ni manje ni više predsednika - da nam objasni da nije bitna lična odgovornost.
Sada je jasno da su mamini i tatini sinovi u vlasti draži Predsedniku i ekipi nego odgovornost prema narodu i državi.

SevarlicA

pre 12 godina

Ma verujemo da ste obišli pola sveta o našem trošku da krkate i pijančite.

Kad već nećete odgovornost onda se maknite iz fotelja iz kojih se vodi država.

Miskin

pre 12 godina

Nije Tadicu u pitanju samo kandidatura nego odgovornost za silne lopovluke i afere dok je narod sve siromasniji i situacija besperspektivna,i za to je odgovornost iskljucivo demokratske stranke,a da se boris protiv korupcije svakako bi tu bilo mesta za personalnu odgovornost

Nesha

pre 12 godina

Iz procitanih komentara vidim da ste veoma omiljeni u svom Narodu koji je glasao za Vas. Ako ste se to;iko umorili pokupite svoje ortake i idite, a mladi i odmorni neka Vas zamene.

janika

pre 12 godina

Mozes i 100 puta da putujes ,ako ne uradis nista.potrosio si i svoju energiju i energiju ovog naroda i drzave Srbije.Dokle i koliko puta jos treba da putujes da bi shvatio da radis pogresno ? Do zadnjeg atoma svoje snage ,to nije problem ? Do zadnjeg metra ove zemlje-to je problem ? Do zadnjeg Srbina i njegove snage-i to je problem ?

srecko.nl

pre 12 godina

Danima lazes narod da su barikade prepreka ka EU kad juce izjavljujes (posto je Dacic lanuo) da je u pitanju priznavanje Kosova.I ocekujes da ti narod i dalje veruje i podrzava.

andro1953

pre 12 godina

Potrosili svu energiju, napunili svoje dzepove, obezbedili crkavicu za praunuke. Srbiju uveli u bedu!!! Medjutim nije vreme za licnu odgovornost? Naravno nije vreme ni za kolektivnu odgovornost- nije demokratski, ato njima najvaznije- s narodom sta bude? Jos se nadaju da ovo njihovo potraje? A ko zna, Nas narod brzo zaboravlja, lako oprasta. I naposletku pomoci ce njihovu stvar: ko i prosli put, belosvetski mesetari, NVO, tajkuni koje su zaduzili.

Sandzaklija

pre 12 godina

Slazem se,nije vreme za licnu odgovornost,ali za kolektivnu odgovornost je pravi trenutak!Kompletna vlada da podnese ostavku!!!!!

zpv

pre 12 godina

Појединци који су нас водили и довели до овога НИСУ ОДГОВОРНИ!Значи одговоран је НАРОД.Донекле је Борис Тадић у праву.Одговоран је овај народ који их је изабрао да нас представљају.Еуфорија око одбијања кандидатуре је престала и на реду су кобајаги економске теме.За почетак пут у северну Италију.Можда је Борис емотивно везан за Италију...

maki

pre 12 godina

znaci ja ubijem nekoga i kazem sudiji:"NIJE VREME ZA LICNU ODGOVORNOST",ili mu otpevam pesmicu:"MIR,MIR,MIR,NIKO NIJE KRIV KROMPIR JE KRIV"izadjem iz sudnice i odem negde na pivo,Predsednik Tadic vise nezna gde udara izgubio je kompas totalno,poceo je da me zabrinjava sa izjavama u zadnje vreme,ne znam da li ima lose savetnike ili je nesto drugo u pitanju

koka iz potoka

pre 12 godina

ako su sve to utrosili, a nisu postigli cilj (koji su sami sebi postavili) onda su nesposobni i treba da idu... nista novo, samo da potvrdimo...

Samo Kolektivno

pre 12 godina

Naravno, odgovornost je iskljucivo na narodu Srbije. Na kraju krajeva, mi smo te glasali. Bio je to vise glas protiv "onih drugih", i sami smo sebi krivi sto nismo imali sta bolje da biramo.

nesa usa

pre 12 godina

Odlicno, pustimo da se gosn. predsednik i njegovi pajtasi izlajavaju, nek iznesu sav prljavi ves na videlo. Makar cemo znati sta sve ne funkcionise u nasoj drzavi. Ili bolje, sta jos funkcionise - bice kraci spisak.
RTS javlja da je Tadic izjavio da je priznanje Kosova postalo uslov u "minut do dvanaest" i da to on nije mogao da prihvati. Sta cemo jos cuti u narednim danima dok je stvar jos vruca? Nestrpljiv sam da vcujem.

Miško

pre 12 godina

Zasto zvanicni Beograd cuti dok je humanitarna pomoc na prelazu Jarinje blokirana od strane Euleksa? Imamo li i grama dostojanstva i brige prema svom narodu na Kosmetu?
Umesto toga, predsednik izjavljuje da mu nije vreme za odlazak s vlasti... ima li veceg cinizma?
(Predrag, Holandija, 13. decembar 2011 22:32)

To nije nikakva "humanitarna pomoć", već banditska podrška banditima na balvan-barikadama !
Neka se tornjaju dođavola, tamo odakle su i došli...

Mirsad Dizdarević

pre 12 godina

To da ste uludo trošili energiju mislim da je svima jasno , ali bre ´predsedniče Tadiću ulazak u EU ima alternativu. JUGOSLAVIJA u granicama SFRJ je sigurno ne alternativa nego najbolja alternativa za sve narode od Vardara pa do Triglava. Samo treba imati kuraži pa to priznati i to ostvariti.

vasilije knezevic

pre 12 godina

Odgovornost politicara je lakomislenost i naivnost cega je ,izleda,na pretek kod nasih ljudi.
Diplomatske skole ne treniraju buduce lidere a ako ne posjeduju politicki instinkt Zapad ce
ih "prevoditi zedne preko vode".
vasilije, 13 gec.2011

odmori malo covece

pre 12 godina

Odmori Borise malo, postao si toliko euforican da vise ne znas ni sta pricas.Svaka nova izjava ti je minus vise.
PS:Samo se drzi Ivice, em kaze sve ono sto ti prvi ne smes, em je od bivseg sefa apsolvirao kradju izbora.

Strsljenko strsljenic

pre 12 godina

postavio bih pitanje svima : DA DODJE BILO KO NA VLASTI,KAKO MISLITE DALJE ?....posto je priznavanje Kosova postao uslov...znaci ko god dodje..uslov ostaje...NE BIH DA SE LAZEMO DA JE KRIV OVAJ ILI ONAJ...PITANJE KOSOVA JE ZAPECACENO ZA VEK I VEKOVA...TAKO KAZU NAJMOCNIJE SILE DANASNJICE..T A C K A...

Sumadinac

pre 12 godina

Uvek je vreme za licnu odgovornost...licno mislim da g-din Jeremic nema mesta u DS i da su mu shvatanja mnogo bliza ne toliko Nikolicu i SNS koliko Kostunici i DSS.
DS nece dobiti moj glas ako ne dobijemo status u martu!!!

BorkoUE

pre 12 godina

"Vidim koliko ste energije potrosili, samo sto nas nisu primili u EU", doduse mozda one uzaludne energije, al' od toga gradjani nemaju koristi, u Srbiji su potrebna mnogo veca cuda i energije, vi ste dokazali sta znate, a to je nista!

Stefan BGD

pre 12 godina

"Kada bi na vrbi rodilo grozdje", ja mislim da ni tad ne bi trenutak za odgovornost, ocigledno ne poznajete zna znaci ta rec, pa savetujem da pitate nekog od vasih savetnika koje debelo placate!

Vladan

pre 12 godina

Naravno da je vreme za odgovornost i to svakog od vas koji ste u politici od ’87. na ovamo...temeljna provera!!!

Ova zemlja i narod u njoj su toliko nastradali, propatili i propali da za to neko mora debelo da odgovara!!!
Odgovornost mora biti za spoljnopoliticku infantilnu politiku sukoba sa celim svetom i ratnu avanturu sa NATO paktom, kao i za potpunu ekonomsku destrukciju zemlje!!

Posledice pobrojanog su zastrasujuce.
Beda i nemastina sirom Srbije, narod izumire, smanjujemo se za skoro 40.000 ljudi godisnje!!! Narod je izgubio ikakvu veru u bolje sutra. S pravom, jer je i losijem poznavaocu ekonomije jasno da bez proizvodnje, koja je kod nas unistena, nema boljitka u zemlji. Taman da neka nova maksimalno sposobna vlast, evo od danas, krene da cini sve da ojaca proizvodnju (a to je jedino moguce maksimalnim privlacenjem stranog kapitala) nama ni u narednih 5-10g ne moze biti osetno bolje!!! A mi smo jos daleko od takve vlasti.
Dakle, preracunato u godine, nenormalan zivot u Srbiji je poceo 1990. g i realno, nema izgleda da i u najboljem slucaju, pre 2020. g iz njega izadjemo i pocnemo zivot dostojan coveka 21. veka!!!

Heeeej, to je najmanje 30 g koje su nam ukradene!!! Skoro pola zivota, a koje sigurno imaju implikaciju na celi zivot, znacajno umanjujuci njegov kvalitet!!!

Zbog ovoga svi vi gospodo politicari i vasi tjakunski pajtosi, UDRUZENA LOPOVSKA BRATIJO, morate odgovarati i biti zestoko kaznjeni, toliko zestoko, da vise nikom i nikad tako nesto ne padne na pamet...do kraja sveta!!!!!

NinoKv

pre 12 godina

postovani predsednice moram da vas obavestim jel mi to gradjanska duznost nalaze a to je da su se gradjani Srbije probudili ali i takodje da je vama vreme za spavanje barem 2 mandata!

Muffin

pre 12 godina

Dok Tomislav ne živi na delu teritorije koji je proglasio nezavisnot, za koji se istinski zalažu Čeda i Vuk, a u koji se kunu Voja i Voja, te Ivica i Mlađa traže deo kolača, mi usporavamo na evropskom putu i tražimo smenu samo jednog čoveka, predsednika države, a ostalima ne smemo da pogledamo u oči.
Jako moralno, braćo Srbi i sestre Srpkinje.

Владимир

pre 12 godina

Они који су сву енергију потрошили на евроинтеграције играли су погрешну утакмицу.

olivera

pre 12 godina

Molim vas, obratite paznju kako se Tadic obraca gradjanima Srbije! Kao da govori na svom stranackom skupu! I misli da svi treba da budu poslusni. Pa vidite samo u kakvom je okruzenju poslusnika. Da ima malo morala, podneo bi
ostavku odmah i raspisao izbore. A on i dalje sedi na dve stolice! Ko moze da pogodi kada govori kao predsednik drzave, a kada kao stranacki lider? Samo tolik o njegovom moralu!Naduo se od vlasti!

Sr

pre 12 godina

Ja sam do sad uvek birao izmedju dva zla, i birao sam njega i njegove. Ovakve izjave su na nivou radikalskih, tako da vise nisam siguran ko je manje zlo.

NADA

pre 12 godina

Jeste, samo je vreme za licnu odgovornost po imenu i prezimenu, svi ste krivi za losu politiku, koju namerno sprovodite. To su komunisticke floskule samo kolektivna odgovornost. Srbiju ste unistili prema tome napolje.

Geos

pre 12 godina

Je li to znaci da te izduvane balone treba sada nanovo napumpati ??
Pitanje je samo kakvom politikom?! Predsednice, pitas li se da li je narod izgubio svu energiju u ocekivanju da ces uraditi ono sto si mu obecavao sve ove godine?! I onda - puć!, nista od svega toga. Na severu Kosova žive kao bubrezi u loju u odnosu na centralnu Srbiju. Njoj treba jos kakva energija da preživljava. Ali sada o narodu ne govoris nego o svojim poslusnicima, njih da spaseš. Sramota! Sada ti je, dakle, deviza
"I Ja i moji ljudi", briga te i za Evropu i za Kosovo.

miljan sb

pre 12 godina

A kada ce biti trenutak za bilo kakvu odgovornost? U ostalom na takvoj ste poziciji da ne treba meriti kolicinu ulozene energije unete u pregovore, treba vas biti sramora za neuspeh a ne iznositi prazna izvinjenja.

DS=SRS=DSS=SPS=SNS= KrajSrbije

pre 12 godina

Tadicu gotovo je.Pokusao si na "demokratski" nacin da sprovedes SANU Memorandum 2 koji ti je pisao otac.LDP dobiva moj glas.Jedan dan mraka je uzasan,a 20 godina je tragedija.Cedo vadi nas iz blata,unistice nas ovi patriJoti.Jos malo pa nestalo.Nije ni cudo sto Vojvodina hoce da se odcepi.Odo ja da zivim u Vojvodinu,a ti i Vucici ,Nikolici,Jeremici,mali Milosevici idite iz ove zemlje ako boga znate.

Modesty_B

pre 12 godina

Džaba krečite predsedniče! Jeremić jeste potrošio ogromnu energiju, ali na ličnu promociju, na svađe, na przničenje sa svetom, na svađe sa onima koje treba da pridobije, na putovanja koja ničemu ne služe. On čovek nema šlifa za diplomatiju, a najizrazitije osobine su mu przničav i drčan. Takvi su nas dovde doveli.

Milos

pre 12 godina

Cini mis e da jedino sto ste potrosili, jeste strpljenje sopstvenih gradjana, pogotovu onih koji su glasali za suludu politicku platformu koju ste nudili. Valjda ce to opametiti i ove koji bi opet glasali za tu istu opciju, ovaj put ponudjenu od Nikolica. Moj glas ide za Dveri Srpske, i Kostunicu za predsednika, za renesansu i povratak dostojanstva Srbije.

Goran

pre 12 godina

1. Izbori
2. Referendum o pridruženju EU

Ništa više, ništa manje.

Juče je Ezro bio na 1,33 USD, danas je na 1,30 završio. Merkelov plan ne funkcioniše, to polako shvata i ona sama.
Evro propada, sa njim i Evropa kao Unija.

rikoset

pre 12 godina

Kako bi poruka pred izbore 2008 ZA EVROPSKU SRBIJU a gde ste nas vi odvukli i sta sad niko nije odgovoran e pa jeste i te kako .IZBORI i PREOKRET

Dosta lazi

pre 12 godina

A kad je trenutak? Jel' kao i do sad na kukovo leto, sem casnog primera Kostunice, koji se jedini povukao, kada nije mogao da sprovodi svoju politiku u koalicionoj vladi sa DS-om?

Sale

pre 12 godina

Ne treba vise uraditi nista sto traze od nas, jer posle svakog ustupka slede novi uslovi i ucene i tako sve dok svi ne stanemo pod jednu krusku. Zato svi motike u ruke da vidimo sta cemo da jedemo a oni nek ucenjuju jedni druge, dok se odnos snaga u svetu ne promeni. Onda se treba pametnije negde svrstati.

Kur del Amur!!!!

pre 12 godina

Sacekacemo i nas ...KUUUUUUKKKKUUUUURIIIIIKKKKKUUUUUU!!!!.The End!!! Bota&co(lsv...sdp...bla,bla)...popricaj sa komsijma i sve ce ti biti jasno!!!!
Preokret forever!!!!

Predrag, Holandija

pre 12 godina

Zasto zvanicni Beograd cuti dok je humanitarna pomoc na prelazu Jarinje blokirana od strane Euleksa? Imamo li i grama dostojanstva i brige prema svom narodu na Kosmetu?
Umesto toga, predsednik izjavljuje da mu nije vreme za odlazak s vlasti... ima li veceg cinizma?

Vladan

pre 12 godina

Ja samo ne razumem sta su prioriteti ove vlade.Kosovo i EU ne mogu zajedno i to je valjda svima jasno.Na sta su onda trosili toliku energiju?Politika koja se vodi na osnovu ispitivanja javnosti je neodgovorna i kukavicka,a ako pratite izjave vecine stranaka sve su vrlo slicne.Ovakvo beznadje ne pamtim jos od Milosevica.PREOKRET

6.oktobar

pre 12 godina

Tako je govorio i Milosevic posle kapitulacije na Kosovu,slicnost sa doticnim diktatorom sasvim je "slucajna".Tadicu,ulazis u red najgorih vladara Srbije ikad.Vec duze vreme se spinuje javnost protiv Evrope,tako da je ovo samo vrhunac te delatnosti.Mediji su potpuno preuzeti i sinhronizovano se sprovodi otpor Evropi.B92,ne pristajte na ovu lobotomiju,potrebni ste demokratskoj javnosti.To od vas ocekuju izvorni saborci,jer nikad nije bilo veceg kukavicluka medju novinarima.Buducnost Srbije nije bila ovako ugrozena jos od ubistva Djindjica,zato nam trebaju svi ljudi za promene.

milun

pre 12 godina

Kako ne shvata da nije važno koliko je energija uložena, nego koja i kakva politika se sprovodila. Ali, šta ja tu pričam, pa ta politika je bila njegova, Tadićeva, iako je Jeremić čak i tu ponekad išao do apsurda.
A to da se tražilo priznanje Kosova nije baš istina: traži se da odnosi s Kosovom budu koliko-toliko normalni, a to se može i bez priznanja.

Srdjan

pre 12 godina

Ma pusti sad tadicu bajke.Vidim da ti se u koaliciji vezano za Sremsku ulicu javila teska korupcija,a relaciji SPO-LDP.
Ja se pitam gde nestade preokret koalicija,kad oni sad smisljaju kako da se bore protiv kurira,mada ne bi bilo lose da se i b92 pozabavi dokumentacijom i dozvolama "caffe EVROPA",pa ce biti jasni razlozi zbog cega kao drustvo nemozemo napred.Kosovo priznali,ne priznali, naj manji je problem,verujte mi

Zastarele energije

pre 12 godina

"I naša diplomatija i svi koji su se bavili evrointegracijama potrošili su svu ljudsku energiju i da odbranimo naš integritet i dobijemo status kandidata", rekao je Tadić na pitanje novinara. E kad je tako, zbog nestanka energije, sada radite ono sto od vas trazi EU pa da se konacno dobije status kandidata. Inace docice novi ljudi sa novim energijama koji ce to uraditi...

Dokle

pre 12 godina

Ovakvog demagoga ni u komunistickim vremenima ne bi dugo trpeli. Covek potpuno prolupo. Kada ce doci vreme za licnu odgovornost, kada i zadnji normala covek napusti Srbiju. Svaka politicka odluka je licna odgovornost pre svega predsednika drzave, a ovi ispod njega ako mu nisu ukazali na gluposti koje je cinio idu zajedno sa njim pa onda mogu to da zovu i kolektivna odgovornost.

Aleksandar

pre 12 godina

Ostavka i raspisivanje izbora!!!! Kakva Evropska unija, dokle god mi ne sredimo stanje u nasoj zemlji sami , ne mogu nama pomoci ni EU, Rusija i Kina zajedno. Ostavka i sve ispocetka.

Selektivni Mizantrop

pre 12 godina

Ovaj kad govori "Moramo u Evropu!", "Jedino Evropa", itd. iza ledja drzi prekrstene prste... Jedino sto ovaj zarko zeli je sto dalje od Evrope!

Kubba

pre 12 godina

Predsednik Srbije, predsednik Vlade i njegovi ministri, prilikom polaganja zakletve svi se na kraju zakletve zaklinju u NISTA. Onaj ko se zaklinje u NISTA, nema nikakvu odgovornost ni prema gradjanima ni prema Bogu.

zavida

pre 12 godina

Učinili su ljudi šta su mogli, ali eto nisu uspeli. Ne pomišljaju na ostavke. Đelić je dao da ne bi preuzeo odgovornost i drugih. Kreator politike i Kosovo i EU ne pomišlja na ostavku, a trebalo bi.

Bili Piton

pre 12 godina

ja sam zacrtao da budem milijarder, sve to ubeđujem , a niko me ne sluša. Verujte, neću odustati, nekako će se to već desiti. Loto ne igram, obilazim poznate i nepoznate i pričam im kako ja samo to hoću.

Bg

pre 12 godina

U prevodu Tadic hoce da kaze da nece da podnese ostavku jer mu je sladje da bude na vlasti:) Samo on zaboravlja jednu bitnu stvar a to je da su njegovi glavni glasaci bili oni koji su za EU, a sada te ljude gubi nepovratno stavljajuci Kosovo u prvi plan. Procenjujem da nam definitivno slede lazirani izbori kao u vreme Milosevica.

Bay Area Serb

pre 12 godina

Džaba i da ste radili 365/7/24 ako ništa niste postigli. I školarac dobije jedinicu na pismenom ako ništa ne uradi, bez obzira kolko se spremao za njega. Ono što se na kraju ocenjuje jeste učinak. A vaš je NULA !

Izvinite se naciji, siđite sa trona i molite se Bogu da vam oproste naredne generacije.

aric

pre 12 godina

uopste mi nije jasno .On kaze da je zemlja kockasta a mi moramo da verujemo da je tako .Pazi psiholog po profesiji.Ispred ociju nam vrti papir da nas opije i kaze: jer Evropa nam je jedina alternativa ali mi imamo i neke svoje crvene linije .Pa sta hoces ili Evropu ili crvene linije Hamletu.Tvoju vecnu dilemu ovaj glupi narod mora da trpi.Daj izbore i zavrsi jednom sa sobom a onda u tami sobe kad budes sam razmrsi gde si pogresio Hamletu glupi .

Mario Bros

pre 12 godina

Psiholog je to. Koristi za energiju reč izlivena. Aludira na krv. Eto oni heroji prolili svi krv, krvavo se borili ili šta već, i nisu krivi. Bolje da koristi reč potrošiti ili utrošiti ili spiskati energiju/pare od našeg poreza.

Kurlaga BG

pre 12 godina

"Vidim koliko ste energije potrosili, samo sto nas nisu primili u EU", doduse mozda one uzaludne energije, al' od toga gradjani nemaju koristi, u Srbiji su potrebna mnogo veca cuda i energije, vi ste dokazali sta znate, a to je nista!

Prosto receno sjasite

pre 12 godina

Naprotiv sada je bas vreme za licnu odgovornost. Sada kada je konacno ono sto si obecavao palo u vodu. Jer mnogi su samo zbog toga ti i dali glas. Zato i treba svi vi da se pozovete pa da se vidi ko je sta radio.

""Ogromna energija je izlivena. Nije nam žao i nećemo da odustanemo. Mi jasno znamo da je to put. Srbija mora da uđe u EU zato što nemamo bolje rešenje. Kada bismo ga imali rado bismo zaokrenuli u ovim okolnostima jer se i Evropa suočavaju sa problemima, a s druge strane Srbija ne može da odustane od elementarnih interesa", rekao je Tadić. "

Ne zalosno je to sto ste toliko ojadili Srbiju da je primorana da trazi spas u EU. Da niste oteli od naroda i dali mu da se sam izdrzava drugacije bi bilo. A ako zelis da stvoris te druge okolnosti onda kao sto su oteli neka tako i vrate ti silni tajkuni fimre zemlju i imovinu po Srbiji. Pustite nas vise da radimo.

Sanja

pre 12 godina

Au, nadmasio je i Milosevica u najmracnijim danima njegove diktature... po tri, cetiri izjave dnevno! Mislim da je vreme da mu se promeni terapija... Znam da necete objaviti komentar ali se barem vi malo razonodite...

Miško

pre 12 godina

Zasto zvanicni Beograd cuti dok je humanitarna pomoc na prelazu Jarinje blokirana od strane Euleksa? Imamo li i grama dostojanstva i brige prema svom narodu na Kosmetu?
Umesto toga, predsednik izjavljuje da mu nije vreme za odlazak s vlasti... ima li veceg cinizma?
(Predrag, Holandija, 13. decembar 2011 22:32)

To nije nikakva "humanitarna pomoć", već banditska podrška banditima na balvan-barikadama !
Neka se tornjaju dođavola, tamo odakle su i došli...

Muffin

pre 12 godina

Dok Tomislav ne živi na delu teritorije koji je proglasio nezavisnot, za koji se istinski zalažu Čeda i Vuk, a u koji se kunu Voja i Voja, te Ivica i Mlađa traže deo kolača, mi usporavamo na evropskom putu i tražimo smenu samo jednog čoveka, predsednika države, a ostalima ne smemo da pogledamo u oči.
Jako moralno, braćo Srbi i sestre Srpkinje.

Strsljenko strsljenic

pre 12 godina

postavio bih pitanje svima : DA DODJE BILO KO NA VLASTI,KAKO MISLITE DALJE ?....posto je priznavanje Kosova postao uslov...znaci ko god dodje..uslov ostaje...NE BIH DA SE LAZEMO DA JE KRIV OVAJ ILI ONAJ...PITANJE KOSOVA JE ZAPECACENO ZA VEK I VEKOVA...TAKO KAZU NAJMOCNIJE SILE DANASNJICE..T A C K A...

Leka Srbin

pre 12 godina

Ja mislim da su tu krivi građani koji su birali ovakvu vlast. Dovesti neodgovorne i nestručne ljude na vlast zaista ne ide. Prema tome: Narode Kriv Si.

Draganče

pre 12 godina

Predsedniče, evo, priznajem, ja sam odgovoran jer nisam ispunio ono za sta sam izabran, plaćen i, što je najgore - zato što sam glasaaaaaaooooo pogrešnog!!

бт

pre 12 godina

А да знаш колику енергију сам ја потрошио покушавајући да се попнем на Месец. Убедио сам и неке друге да је то могуће па су заједно са мном покушавали. Сада када сам схватио да је то немогуће они тврде да сам ја крив што сам их убеђивао. А ја мислим да нико није крив, јер тако би нам било лепо на Месецу. Само да смо успели.

Boban

pre 12 godina

Gosp. Predsednice,
Potpuno Vas podrzavam - kolektivna odgovornost Vlada treba da padne. Posle toga Licna odgovornost - Vasa. Na kraju da dodam da stranka koju Vi vodite nije moja Demokratska stranka za koju sam glasao i podrzavao. Moja Demokratska stranka je nestala marta 2003.

zm

pre 12 godina

Moj otac je ćutao, ja neću:

Neću da dajem svoju mladost za kosovski mit!

Hoću Srbiju u Evropskoj Uniji sa vladavinom prava i zakonima iste!

Hoću da ulazim u Francusku sa ličnom kartom. Hoću da na aerodromu koristim isti ulaz kao i državljani svih normalnig država.

Kosovo od srca dajem građanima Kosova i neka srećno žive na njemu!

Aleksandar

pre 12 godina

Naravno da nije trenutak, kad bi se vi pitali nikad ne bi bio trenutak za licnu odgovornost. Nego mani se ti predsednice tih gluposti nego mi ovo objasni:

http://www.youtube.com/watch?v=BjlE301USLg

Koji su to ljudi kojima se u Srbiji ne sme suditi i zasto? Ko ti je za to kriv? Jel opet neko drugi?

To je ono sto sve ljude zanima i ono sto bi trebalo da bude glavni cilj tih integracija, da se ovakve stvari ne desavaju a ne da od toga pravite dogmu mazete nas time doveka.

E to je razlog zbog kog i pored sve dobre volje koju se trudim da imam ipak necete dobiti moj glas, a vi sad izvolite pa posetite fijat jos 20 puta u narednih mesec dana mene bas zabole uvo.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Boris Tadić kaže da su oni koji se bave evrointegracijama potrošili svu energiju da odbrane integritet države i da Srbija dobije status kandidata za EU.
I opet niste NISTA URADILI, niti imate status kandidata niti ste odbranili integritet države !
Dokazali ste da i pored "nadljudskih napora" koje ste ulozili, niste bili sposobni NISTA da ostvarite !
Sve sto je danas od Vas "preteklo" je jedna "bezlicna gomila" nesposobnih i bezuspesnih politicara "koji su potrošili svu energiju" i ostali PRAZNI, SUPLJI, BEZIDEJNI ali bi i pored toga da oni ostanu na vlasti a ne da dodju drugi sa novom "energijom i novim idejama" ?
"Psihijatar" je SAZREO ...

мирко712

pre 12 godina

Boris Tadić kaže da su oni koji se bave evrointegracijama potrošili svu energiju da odbrane integritet države i da Srbija dobije status kandidata za EU.
ONDA SE SKLANJAJE ODAVDE KAD STE SE ISTROŠILI

sta li je sa tetkom

pre 12 godina

sve sami evro-entuzijasti,samo sto umesto eu mnogo vise vole evre !!! boza djelic je bio jedan od najvecih entuzijasta,stekao je samo 20-30 miliona evra za ovih desetak godina ... morao je da rastereti tetku i njen famozni kauc i avanzovao na dedinje !!!

sasazr

pre 12 godina

Pljunuti Lukic,za neuspeh CZ krivi su navijaci i marsovci,jer nisu dovoljno uticali na meseceve mene i kojekakve druge ujdurme.pa da CZ bude prva,a mi da dobijemo kamdidaturu.Imate iste "crvene" linije koje ne moze preci niko.iako su iste negde iza palneta,niko razuman ih ne vidi,smo vi,ali nikako da objasnite narodu gde su,sta znace i kako da ih predjemo.Vase objasnjenje o njma ne pije vodu.

zeko

pre 12 godina

pa u ovoj zemlji politicari i ne znaju za licnu odgovornost,u tome se bar slazem sa tadicem.s obzirom kako u drzavi nista vec odavno ne funkcionise ova vlada je odavno trebala da podnese ostavku,ali naravno nije vreme za licnu odgovornost,tako je bilo i u slobino vreme,a tako je i sada.ovom izjavom tadic trazi opravdanje za neuspeh spoljne politike,nista drugo..

Roki 2

pre 12 godina

U pravu si predsednice, nije vreme za licnu i odgovornost pojedinca, vreme je za kolektivnu odgovornost, cela vladajuca garnitura sa tobom na celu, treba da podnese ostavku, raspise izbore.

Novica

pre 12 godina

Naravno da nije vreme za ličnu odgovornost da se pruži primer da konačno počnemo da stvari stavljamo na svoje mesto. Odličan primer gospodine Precedniče. Odgovornih nema za ovo je narod kriv.

Петар Велики

pre 12 godina

Држава се распада, територија се смањује, границе се не знају; Економија не постоји (осим партијске транспарентно алаве), спорт умро осим Партизана да би неко био првак у сваком спорту у Србији; Млади паметни људи беже главом без обзира и више него 1999 за време бомбардовања; Не постоји делић друштва који функционише како треба...Е ако упркос свему наведеном није време за ЛИЧНУ ОДГОВОРНОСТ, онда нам дајте неке таблете да нас успавате а Ви наставите са својим ЦК да управљате и сахрањујете Србију, Српски народ и све грађане...

Šumadinac

pre 12 godina

Sta rece Borise?
Nije vreme za licnu odgovornost?
A ko je odgovoran?
Jel sam ja, jel su moji sugradjani?
Pa da znas i da jesmo odgovorni, odgovorni smo jer smo ti verovali i tebi i toj tvojoj bulumenti oko tebe, odgovorni smo jer smo glasali za vasu politku, secas se kako smo bili odgovorni 90tih godina jer smo glasali za Milosevica, e pa sad je isto.
Ajd pa u zdravlju Borise i molim te raspisi izbore dok je vreme, jer ako budes cekao maj mesec neces ni uci u parlament.

Цоје

pre 12 godina

Није тренутак за личну одговорност, па зашто онда колективно не предузмете одговорност за насталу ситуацију, јер ако није лична одговорност на вама, онда сте сви криви, а за једну земљу је то недопустиво.

ajlin

pre 12 godina

Zbog nesankcionisane licne neodgovornosti mi smo sada gde smo.Nije sasvim tacno da je samo priznanje Kosova uslov, nije cak ni glavni uslov.Glavni razlog ne dobijanja kandidature su pronevere drzavnog novca i novca dobijenog od medjunarodne zajednice.Zato i strahujete sada od neke krize koja tek treba da dodje, ta kriza ce pogoditi samo vas tamo koji morate da kazete gde su pare, mi nismo ni dosad imali i nikakve nestsice nas ne mogu pogoditi.Da mogu ja bih vas ostavila sve jos ceo mandat da se sada malo patite i uradite obecano za sta ste i bogato namireni.

Floro Flores

pre 12 godina

Naravno da nije! sad je trenutak za prasice,a"znamo da prasici nisu nista ako se olade".. Dakle,krkanluk i pevacica na sto!!!!!!

dragisa

pre 12 godina

Nismo ni sumnjali da ce predsednik ovo reci,posle "proevropskog fijaska"!Jedini,koji ima,i malo morala,je Djelic,iako se i on "frljao obecanjima i datumima"!...A kad bi predsednik i pomislio na "neku" licnu odgovornost,dosao bi smak sveta!

potrosenost

pre 12 godina

Sto se vi vise trosite nama je sve gore.Nemojte se vise trositi kao boga vas molim.
Ako nista drugo, postedite nas vise demagogije i praznih prica.

jadranka

pre 12 godina

dali to znaci da ste sada suvise umorni, pa cete nam se skinuti sa kicme i otici negde da se odmarate, a da vas mi vise ne gledamo..

perce

pre 12 godina

Opste mesto, nema potrebe za licnom odgovornoscu. To je normalno za nase politicare koji ne znaju ni sta znaci rec odgovornost. Devedestih su nas vodili u izgubljene ratove, pa odredjen broj njih i danas sedi u vlasti a svega nekoliko ih je dobilo neku vrstu kazne. Vecina uzivaju u parama koje su tada otimali od naroda.

Zanimljivo mi je bilo kada je u Insajderu ministar Stankovic rekao da ako je tacno da je kroz aferu sa vakcinama pokradena drzava, ti ljudi koji su to uradili treba moralno da odgovaraju. Ne spominje krivicnu odgovornost posto su politicari iznad zakona. Najbolje sto mozemo da ocekujemo od njih je, i to u ekstremno retkim prilikama, da kazu: pogresio sam.

Djeliceva ostavka je smesna. Covek koji vec 10-11 godina ide iz neuspeha u neuspeh konacno je odlucio da napusti to mesto na kojem je bio i sad svi odjednom pricaju da je to moralan cin. Glupost. Da je moralan, on odavno ne bi bio u politici. Ne mogu vise o ovome, samo se rabesnim. Uz politicare koje imamo Evropa nam je daleko kao Australija.

Владимир

pre 12 godina

Они који су сву енергију потрошили на евроинтеграције играли су погрешну утакмицу.

zoran

pre 12 godina

e moj Tadicu...nemas ti pojma vise ni sta govoris, ni zasto to govoris, ni sta znace te tvoje jalove izjave...

"bilo je godina kada sam imao i preko 50 medjunarodnih sastanaka"...pa sto si onda dozvolio, uz toliku internacionalnu aktivnost (koja se uglavnom svela na zemlje van EU), da se borba za Kosovo iznese iz SB UN i prenese na EU - upravo zbog toga ces TI da IZGUBIS i Kosovo, i EU ali i IZBORE koji dolaze...a onda...dace Bog da i ti izadjes pred lice pravde sa svojim mutivodama!

sterling

pre 12 godina

dobro prdsednice niste resili pitanje kosova ali sta bi sa visokom korupcijom i to kod politicara,pitanje monopola,tajkuna,spornih privatizacija zasto to neresavate,narod vam je bez posla,hleba vi neosecate koliko se obicni gradjani muce a pojedinci kradu i bogate se,najskuplji apartmnani za n.godinu su vec rasprodati a vi niste nista ucinili za najsiromasnije gradjane

Beogradjanin

pre 12 godina

U Srbiji, našoj voljenoj nikada nije trenutak za Odgovornost i odgovorne. Uvek nas ubedjuju da sačekamo neki bolji trenutak, i to traje kao pravilo. Svaki dan je dovoljno dobar, i to najpoštenije. Za nas smrtnike to elementarno pitanje časti i poštenja. Za Vas je to samo pitanje ostanka na vlasti i blata u koje ste nas neodgovorno učemerili.

ds-s

pre 12 godina

Postoje unutarstranacke podele, pre svega na one koji capaju lovu, od lokalne samouprave, drzavne administracije i povezanih lica kao i novokomponovanih demokrata raznih stranackih provinijencija (SPS, JUL, SRS, G-17, i ostalo) i stranackog clanstva koje je marginalizovano i bukvalno potisnuto u drugi plan i ne pita se nizasta.
Odgovornost za ucinjeno, pocinjeno, ukradeno i pronevereno ne postoji i lider stranke to lepo objasnjava.
Samo Napred!!!@!!!

Stojanka

pre 12 godina

Ovaj covek je sasvim izgubio kompas. Izuzetna nekompetentnost onih koji vode srpsku politiku je valjda svakome jasna. Onaj ko je po "komandnoj odgovornosti" najvisi, taj je i najodgovorniji.

Milan

pre 12 godina

Kako da traži odgovornost; oštećeni od sudije, student od profesora, pacijent od lekara, kada predsednik jedne zemlje nema odgovornost prema svom narodu?
Izbori ne danas, sutra već juče!!!

milanP72

pre 12 godina

trenutak je da vi svi iz vlade priznate odgovornost i da naucite kako treba da se ponasa odgovoran politicar a ne da daje lazna obecanja

NinoKv

pre 12 godina

postovani predsednice moram da vas obavestim jel mi to gradjanska duznost nalaze a to je da su se gradjani Srbije probudili ali i takodje da je vama vreme za spavanje barem 2 mandata!

Sr

pre 12 godina

Ja sam do sad uvek birao izmedju dva zla, i birao sam njega i njegove. Ovakve izjave su na nivou radikalskih, tako da vise nisam siguran ko je manje zlo.

NADA

pre 12 godina

Jeste, samo je vreme za licnu odgovornost po imenu i prezimenu, svi ste krivi za losu politiku, koju namerno sprovodite. To su komunisticke floskule samo kolektivna odgovornost. Srbiju ste unistili prema tome napolje.

odmori malo covece

pre 12 godina

Odmori Borise malo, postao si toliko euforican da vise ne znas ni sta pricas.Svaka nova izjava ti je minus vise.
PS:Samo se drzi Ivice, em kaze sve ono sto ti prvi ne smes, em je od bivseg sefa apsolvirao kradju izbora.

Sandzaklija

pre 12 godina

Slazem se,nije vreme za licnu odgovornost,ali za kolektivnu odgovornost je pravi trenutak!Kompletna vlada da podnese ostavku!!!!!

zpv

pre 12 godina

Појединци који су нас водили и довели до овога НИСУ ОДГОВОРНИ!Значи одговоран је НАРОД.Донекле је Борис Тадић у праву.Одговоран је овај народ који их је изабрао да нас представљају.Еуфорија око одбијања кандидатуре је престала и на реду су кобајаги економске теме.За почетак пут у северну Италију.Можда је Борис емотивно везан за Италију...

BorkoUE

pre 12 godina

"Vidim koliko ste energije potrosili, samo sto nas nisu primili u EU", doduse mozda one uzaludne energije, al' od toga gradjani nemaju koristi, u Srbiji su potrebna mnogo veca cuda i energije, vi ste dokazali sta znate, a to je nista!

Stefan BGD

pre 12 godina

"Kada bi na vrbi rodilo grozdje", ja mislim da ni tad ne bi trenutak za odgovornost, ocigledno ne poznajete zna znaci ta rec, pa savetujem da pitate nekog od vasih savetnika koje debelo placate!

Sumadinac

pre 12 godina

Uvek je vreme za licnu odgovornost...licno mislim da g-din Jeremic nema mesta u DS i da su mu shvatanja mnogo bliza ne toliko Nikolicu i SNS koliko Kostunici i DSS.
DS nece dobiti moj glas ako ne dobijemo status u martu!!!

vasilije knezevic

pre 12 godina

Odgovornost politicara je lakomislenost i naivnost cega je ,izleda,na pretek kod nasih ljudi.
Diplomatske skole ne treniraju buduce lidere a ako ne posjeduju politicki instinkt Zapad ce
ih "prevoditi zedne preko vode".
vasilije, 13 gec.2011

maki

pre 12 godina

znaci ja ubijem nekoga i kazem sudiji:"NIJE VREME ZA LICNU ODGOVORNOST",ili mu otpevam pesmicu:"MIR,MIR,MIR,NIKO NIJE KRIV KROMPIR JE KRIV"izadjem iz sudnice i odem negde na pivo,Predsednik Tadic vise nezna gde udara izgubio je kompas totalno,poceo je da me zabrinjava sa izjavama u zadnje vreme,ne znam da li ima lose savetnike ili je nesto drugo u pitanju

koka iz potoka

pre 12 godina

ako su sve to utrosili, a nisu postigli cilj (koji su sami sebi postavili) onda su nesposobni i treba da idu... nista novo, samo da potvrdimo...

srecko.nl

pre 12 godina

Danima lazes narod da su barikade prepreka ka EU kad juce izjavljujes (posto je Dacic lanuo) da je u pitanju priznavanje Kosova.I ocekujes da ti narod i dalje veruje i podrzava.

Samo Kolektivno

pre 12 godina

Naravno, odgovornost je iskljucivo na narodu Srbije. Na kraju krajeva, mi smo te glasali. Bio je to vise glas protiv "onih drugih", i sami smo sebi krivi sto nismo imali sta bolje da biramo.

Miskin

pre 12 godina

Nije Tadicu u pitanju samo kandidatura nego odgovornost za silne lopovluke i afere dok je narod sve siromasniji i situacija besperspektivna,i za to je odgovornost iskljucivo demokratske stranke,a da se boris protiv korupcije svakako bi tu bilo mesta za personalnu odgovornost

Nesha

pre 12 godina

Iz procitanih komentara vidim da ste veoma omiljeni u svom Narodu koji je glasao za Vas. Ako ste se to;iko umorili pokupite svoje ortake i idite, a mladi i odmorni neka Vas zamene.

nesa usa

pre 12 godina

Odlicno, pustimo da se gosn. predsednik i njegovi pajtasi izlajavaju, nek iznesu sav prljavi ves na videlo. Makar cemo znati sta sve ne funkcionise u nasoj drzavi. Ili bolje, sta jos funkcionise - bice kraci spisak.
RTS javlja da je Tadic izjavio da je priznanje Kosova postalo uslov u "minut do dvanaest" i da to on nije mogao da prihvati. Sta cemo jos cuti u narednim danima dok je stvar jos vruca? Nestrpljiv sam da vcujem.

princ

pre 12 godina

Ova zemlja vodi shizofrenu politiku - ne moze se sa jedne strane (grubo receno) 'pljuvati' EU kao sto to radi Jeremic, i 'uvlaciti' im se kao sto to radi recimo Djelic.
Bojim se da takva politika cini neuspesnom oba stremljenja - tako ispada NI Kosovo NI EU.
A nazalost to nas predsednik ocigledno ne razume i ne shvata.

Zona sumraka

pre 12 godina

Gospodine predsednice, jel' moze ovako: "Dali smo sve od sebe i potrosili svu energiju pokusavajuci da destrukcijom protivnicke igre dodjemo do pobede, te mi nije zao sto smo pukli 6-0 i ispali iz druge u trecu ligu jer smo uvereni da cemo ubediti nase evropske prijatelje i partnere da nas ad hoc prime u Ligu Sampiona. Ako ne ovu generaciju, onda neku sledecu sa vise sluha za nasu jedinstvenu fudbalsku filozofiju koja pociva na principu da se autogolovi koje postizemo beleze u korist naseg a ne protivnickog tima. Mi smo to zasluzili posto smo obecali da cemo iskoreniti kriminal i huliganizam na tribinama kao i namestanje utakmica cim se za to steknu uslovi, a steci ce se tek kada nas pustite u elitno evropsko takmicenje. Uvereni smo da je to pravi put i necemo od toga odustati, po cenu da do gasenja kluba igramo na livadama bez reflektora, svlacionica i semafora."

Suboticanin

pre 12 godina

U neki komentarima pisu da kriv je narod,sto je birao ovakvu vlast.
NIJE KRIV NAROD! Niko nije ni zamislio na proslim izborima da ce Boris u koaliciju sa Ivicom...
A sad su oni krivi za sve.Jasno je ko dan,da nema ni EU ni Kosovo.I dzaba te bajke sto Boris i ostali hoce prodati da takva politika ima nade.NEMA NADE!
Zato PREOKRET i nadam se da ce sledeca Vlada posle preuzimanja vlasti odmah pozvati krivce za sve sto se desavalo u Srbiji,jer ne smeju da prodju nekaznjeno neki ljudi!

janika

pre 12 godina

Mozes i 100 puta da putujes ,ako ne uradis nista.potrosio si i svoju energiju i energiju ovog naroda i drzave Srbije.Dokle i koliko puta jos treba da putujes da bi shvatio da radis pogresno ? Do zadnjeg atoma svoje snage ,to nije problem ? Do zadnjeg metra ove zemlje-to je problem ? Do zadnjeg Srbina i njegove snage-i to je problem ?

Sokiran

pre 12 godina

"Nije trenutak za ličnu odgovornost"
Pa, da znas, i da nije!
U Srbiji NIKADA nije bio trenutak za licnu odgovornost, pa zasto bi ti bio drugaciji od ostalih!

sdned

pre 12 godina

Kakva sramna izjava i to ni više ni manje od Predsednika države.
Naša "vrhuška" stalno nam soli pamet o potrebi da se radi više, da se za svoj rad odgovara,... u isto vreme imamo najskuplji benzin, najskuplju hranu u okruženju, rasulo posvuda, nezaposlenost užasavajuća, moralna je propast društva, korupcija caruje...
I sve se to gura pod tepih - jer kao: u neku ćemo Evropu, neku EU... strpite se još malo... I sada kada su sve prokockali i u svemu omanuli eto demokratski izabranog predstavnika naroda, ni manje ni više predsednika - da nam objasni da nije bitna lična odgovornost.
Sada je jasno da su mamini i tatini sinovi u vlasti draži Predsedniku i ekipi nego odgovornost prema narodu i državi.

SevarlicA

pre 12 godina

Ma verujemo da ste obišli pola sveta o našem trošku da krkate i pijančite.

Kad već nećete odgovornost onda se maknite iz fotelja iz kojih se vodi država.

andro1953

pre 12 godina

Potrosili svu energiju, napunili svoje dzepove, obezbedili crkavicu za praunuke. Srbiju uveli u bedu!!! Medjutim nije vreme za licnu odgovornost? Naravno nije vreme ni za kolektivnu odgovornost- nije demokratski, ato njima najvaznije- s narodom sta bude? Jos se nadaju da ovo njihovo potraje? A ko zna, Nas narod brzo zaboravlja, lako oprasta. I naposletku pomoci ce njihovu stvar: ko i prosli put, belosvetski mesetari, NVO, tajkuni koje su zaduzili.

TXC

pre 12 godina

Nego za kakvu odgovornost je vreme nego za ličnu onda? Da nije možda opet za kolektivnu kao kad je cela Srbija ispaštala zbog S. Miloševića?

Kako ga nije sramota da može tako nešto da kaže posle svih laži koje su nam govorili oko našeg statusa kandidature za EU. Angela Merkel i ostali Tadiću i njegovoj ekipi su jasno govorili šta treba da se ispuni od uslova, a oni nas stalno lagali i prenosili nešto sasvim drugo što nema veze sa životom.

Da li Srbija treba da uđe u EU ili ne je drugo pitanje, ali stvarno dosta više sa lažima!

Vladan

pre 12 godina

Naravno da je vreme za odgovornost i to svakog od vas koji ste u politici od ’87. na ovamo...temeljna provera!!!

Ova zemlja i narod u njoj su toliko nastradali, propatili i propali da za to neko mora debelo da odgovara!!!
Odgovornost mora biti za spoljnopoliticku infantilnu politiku sukoba sa celim svetom i ratnu avanturu sa NATO paktom, kao i za potpunu ekonomsku destrukciju zemlje!!

Posledice pobrojanog su zastrasujuce.
Beda i nemastina sirom Srbije, narod izumire, smanjujemo se za skoro 40.000 ljudi godisnje!!! Narod je izgubio ikakvu veru u bolje sutra. S pravom, jer je i losijem poznavaocu ekonomije jasno da bez proizvodnje, koja je kod nas unistena, nema boljitka u zemlji. Taman da neka nova maksimalno sposobna vlast, evo od danas, krene da cini sve da ojaca proizvodnju (a to je jedino moguce maksimalnim privlacenjem stranog kapitala) nama ni u narednih 5-10g ne moze biti osetno bolje!!! A mi smo jos daleko od takve vlasti.
Dakle, preracunato u godine, nenormalan zivot u Srbiji je poceo 1990. g i realno, nema izgleda da i u najboljem slucaju, pre 2020. g iz njega izadjemo i pocnemo zivot dostojan coveka 21. veka!!!

Heeeej, to je najmanje 30 g koje su nam ukradene!!! Skoro pola zivota, a koje sigurno imaju implikaciju na celi zivot, znacajno umanjujuci njegov kvalitet!!!

Zbog ovoga svi vi gospodo politicari i vasi tjakunski pajtosi, UDRUZENA LOPOVSKA BRATIJO, morate odgovarati i biti zestoko kaznjeni, toliko zestoko, da vise nikom i nikad tako nesto ne padne na pamet...do kraja sveta!!!!!

olivera

pre 12 godina

Molim vas, obratite paznju kako se Tadic obraca gradjanima Srbije! Kao da govori na svom stranackom skupu! I misli da svi treba da budu poslusni. Pa vidite samo u kakvom je okruzenju poslusnika. Da ima malo morala, podneo bi
ostavku odmah i raspisao izbore. A on i dalje sedi na dve stolice! Ko moze da pogodi kada govori kao predsednik drzave, a kada kao stranacki lider? Samo tolik o njegovom moralu!Naduo se od vlasti!

Mirsad Dizdarević

pre 12 godina

To da ste uludo trošili energiju mislim da je svima jasno , ali bre ´predsedniče Tadiću ulazak u EU ima alternativu. JUGOSLAVIJA u granicama SFRJ je sigurno ne alternativa nego najbolja alternativa za sve narode od Vardara pa do Triglava. Samo treba imati kuraži pa to priznati i to ostvariti.

Geos

pre 12 godina

Je li to znaci da te izduvane balone treba sada nanovo napumpati ??
Pitanje je samo kakvom politikom?! Predsednice, pitas li se da li je narod izgubio svu energiju u ocekivanju da ces uraditi ono sto si mu obecavao sve ove godine?! I onda - puć!, nista od svega toga. Na severu Kosova žive kao bubrezi u loju u odnosu na centralnu Srbiju. Njoj treba jos kakva energija da preživljava. Ali sada o narodu ne govoris nego o svojim poslusnicima, njih da spaseš. Sramota! Sada ti je, dakle, deviza
"I Ja i moji ljudi", briga te i za Evropu i za Kosovo.

miljan sb

pre 12 godina

A kada ce biti trenutak za bilo kakvu odgovornost? U ostalom na takvoj ste poziciji da ne treba meriti kolicinu ulozene energije unete u pregovore, treba vas biti sramora za neuspeh a ne iznositi prazna izvinjenja.