Biserko: Evropa želi da zatvori pitanje granica

Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije, analizira prve reakcije Beograda na odlaganje odluke o kandidaturi Srbije u EU, govori o tome šta Srbiju čeka u naredna tri meseca, koje korake bi odgovorna vlast trebalo da učini, da li postoji spremnost za promenu neuspešne politike koja se vodila pod sloganom i Kosovo i EU u konačno jasan stav Srbije: Ili Kosovo ili EU.

Branka Mihajlović
Pošaljite komentar
 1. Ama zeno, da li si IKAD razmislila barem malo o odiglednoj cinjenici da je EU i narocito Nemacka protiv Srbije? Ili si toliko dobro placena da to kategoricno ne vidis? Toliko mi se cine tvoji stavovi kao sterilna propaganda. Zavera protiv Srba nije nikakva paranoja, nego se moze citati u svakom stepenu ponasanja Zapada prema nasem narodu, ziveo li on u Srbiji ili u susednim zemljama. Pitanje granica ce se vrlo brzo opet otvoriti, ima tu jos dosta prilika da se takozvana Evropa poigra sa Srbijom. Zapad po redom cisti svet od socijalizma (Juga, Irak, Libija, Sirija, itd.), a neke zemlje ce jos dugo dogmatski mrzeti i kaznjavati za njihov socijalisticki period, tako Srbiju pa i Rusiju.
  (Naivnost prema EU!, 23. decembar 2011 21:21)

  # Link komentara

 2. Jadna je zemlja o cijoj buducnosti Sonja Biserko odlucuje . Ne moramo mi nista da radimo, osim da cuvamo svoju domovinu.Izmedju Kosova i Srbije ne postoji granica.Iscrtali su je okupatori, i nas zadatak je da oslobodimo svoju domovinu od uljeza.
  (Marija, 23. decembar 2011 02:22)

  # Link komentara

 3. E; samo si nam jos ti falila! Sve sto si rekla odavno vec znamo i bez tebe.
  (Ilija Cvorovic, 22. decembar 2011 19:51)

  # Link komentara

 4. zatvori il ustvari otvori?
  pitanje je sad...
  (bojan, 16. decembar 2011 20:24)

  # Link komentara

 5. A kako su rešili pitanje granica Kipra? Kada se nekoga ne želi primiti, uvek će se naći razlog, kao i kada ga se želi bombardovati.
  (Dragan Petrovic, 13. decembar 2011 10:34)

  # Link komentara

 6. neka Evropa zatvori pitanje granica.
  Sta to nas briga....
  (Goran, 13. decembar 2011 08:09)

  # Link komentara

 7. Pitanje Kosova i Metohije je postalo otvoreno nasilnim komadanjem Srbije a ne necim drugim. Prihvatanjem nezavisnosti Kosova i Metohije kao nezavisne drzave otvorice se pitanje Raske oblasti i Vojvodine. U jednom trenutku neohodno je reci DOSTA makar i ne bili clanovi EU.
  (Dejan, 13. decembar 2011 01:44)

  # Link komentara

 8. Davnih sedamdesetih godina je na II KEBS u Sava centru potpisan dokument o nepromenjivosti evropskih granica. Jedino Albanija nije potpisala taj zavrsni dokument. Zasto su nakon toga, uprkos medjunarodno preuzetim obavezama menjane granice u Evropi? Ali, svako tumaci onako kako mu je placeno...
  (Sovica, 12. decembar 2011 23:10)

  # Link komentara

 9. Možete ovu ženu mrziti, pljuvati, ponižavati, šta god...to ne može sakriti faktum ama baš svih navoda koje je izrekla. Druga je stvar što je uvijek lakše vjerovati da svi ostali idioti voze krivom stranom ceste, a ti si, naravno, jedini u pravu. Preživljavaju oni koji, sa vremena na vrijeme, preispituju svoje stavove, sukobljavaju je sa mišljenjima slabijih i jačih od sebe, prateći aktualnu poziciju i interese...ostali uglavnom odaberu manje riskantan način da - zabiju glavu u zemlju i definitivno nastave izumirati.
  (Pero, 12. decembar 2011 23:09)

  # Link komentara

 10. a sto nije reagovala rusija putin konuzin i lavrov & co kad nisu dali status kandidat srbiju negu suti jel to im vise odgovara to susjedi srbi znaci da rusija nis ne radi za interes srbije nego iskljucivo za svoje interese ali ipak bolje cekajte nas idemo mi u paketo kao rumunska i bugarska
  (sulltan, 12. decembar 2011 22:30)

  # Link komentara

 11. A zasto ih je Evropa ili, da budemo iskreni, Nemacka, otvarala?Pa nije valjda ta "Evropa" dostigla velicinu "Svevisnjeg", pa da "otvara i zatvara" granice kad se njoj prohte?!Od koga je dobila mandat da prekraja granice, koje sada hoce da "zatvori"? Ovakve "argumente" mogu da prihvate samo debili gospodjo Biserko, a mi to nismo, zar ne?
  (Mladen Mladenovic, 12. decembar 2011 22:10)

  # Link komentara

 12. A sto ih ne zaokruze na Kipru? A da, plase se Turske.
  Sto ih ne zaokruzeu Kataloniji, a da, spanija ne priznaje realnost na terenu itd. ...
  (sila boga ne moli, 12. decembar 2011 20:30)

  # Link komentara

 13. I dobri deo Srbije,verujem da bi voleo da neslusa nebuloze svakodnevne od tebe,i tibi slicnih!
  (richie, 12. decembar 2011 19:03)

  # Link komentara

 14. Trezveno, duboko ANALITICKI i jasno prestavljene cinjenice. Bez okolisenja i lazi. G. Biserko je cesto bila napadana od onih koji su hteli laz da prikazu kao istinu , a laznim patrijotizmom dobiju podrsku naivnih i da kazem polupismenih ljudi. Ali i ovi poslednji uvidjaju da su u lazi kratke noge. Ono sto je naj vaznije po njenoj izjavi u Srpskoj politici jeste PREOKRET , ne samo recima. Preokret celokupne politike koja je vodjena do sada, hrabro i bez okretanja i osluskivanja sta ce reci i izjavlivati dezurne patrijote i narodni "dusebriznici" . Crkva, SANU itd. To znaci trenenutak suocavanja sa ISTINOM .
  (Visi, 12. decembar 2011 16:49)

  # Link komentara