Subota, 01.10.2011.

00:21

"Parada neće uticati na odluku EU"

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Izvor: Pres

"Parada neæe uticati na odluku EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 12 godina

E bas se nadam da nece dati status kandidata, i ne samo to, nego i da zavrne slavine ovom trulezu od drzave pa da bankrotira. Onda se obratite Dverima, Zverima, popovima, DSS-u, vidovitoj Zorki i ostalim umovima naseg nebeskog naroda koji vec 200 god pokusava da napravi drzavu i ne uspeva.

Demokrata vidi

pre 12 godina

Srbija je u rangu sa Avganistanom ima 30% demokrata ostalo krstaski talibani koji plase narod i nedaju demokratama da zive u slobodi

azilant

pre 12 godina

Evo za dva mjeseca ce ponovo EU uvesti vize za Srbijance svaki Srbijanac koji dodje u EU samo nek trazi azil i kaze da je gej nikad ga nece protjerat a to ce Srbiju kostat uvodjenjem viza

nije_mi_dobro

pre 12 godina

One tekovine savremenog civilizovanog društva koje "država" Srbija ne može, nije u stanju ili ne želi da ispuni/ispoštuje iste treba i da ukloni iz sopstvenog Ustava...džaba krečenje, stara boja uvek izbije na površinu :(((

petarV

pre 12 godina

"Parada neće uticati na odluku EU"....pa sigurno da neće...ti su čvrsto odlučili da mi Evrpu vidimo,kada i Tunguzija uđe među BRICK zemlje!!!
Nešto imam utisak,kada za 1-2 godine,pukne EU...da će,demokrate i dalje da nam obećavaju,mesto kandidata...

ehhe

pre 12 godina

Nemojmo lagati sami sebe, pa Srbija nije za EU sve i da ispuni sve uslove, stanovnistvo ko da izlazi negde iz mracnog srednjeg veka. Pogledajte na youtube-u gej parade u Sofiji, Bukurestu, Atini, Zagrebu i razmislite sta je problem sa nama Srbima. Toliko smo zaostali, toliko smo netolerantni, agresivni da to jednostavno ne moze da se opise. Ustav i zakon su prekrseni, ali ono sto mene najvise brine, to je da se intelektualci u ovoj zemlji ne razlikuju od ostalih protivnika parade. Bukvalno imaju iste argumente. To me plasi, jer sa takvom elitom Srbija nikada nece postati moderna drzava, nikada nece krenuti napred, a uostalom zamenice nas neki drugi narod koji je spreman na promene modernog sveta, a mi ko u darvinovoj teoriji evoluciji cemo izumreti kao zakrzljala vrsta. I zasluzili smo.

okjas

pre 12 godina

Ne radi se o tome da li će EU da se ljuti ili ne, ne radi se o tome da li ćemo dobiti neke pozitivne ili negativne poene sada. Već je problem to što je država pokazala nesposobnost. Činjenica je da je Srbija naglas rekla "Huligani su mnogo jaki za nas, ne možemo protiv njih". Srbija je rekla glasno svojim građanima:
- da oni nemaju slobodu,
- da vlast u ovoj državi pripada nacističkim pokretima Obrazu, Dverima,
- da brani ambasade, tako što zabranjuje skup ljudi koji imaju slične ideje,
- da neko LGBT populaciju smatra za protivničku vojsku u krstaškom ratu, a da nije završio u Lazi Lazarević u Padinskoj Skeli istog trenutka kad je to pomislio,
- itd.

Ovo su samo neki primeri o kojima srpska vlast treba da razmišlja, ne zbog EU, već zbog sebe. Ova vlast, kao i svaka prethodna može mlade samo da otera iz države, jer niko nije lud da ostaje u državi u kojoj iskompleksirani obrazovci vode politiku. Za belu kugu (kako neki od vas pišu na forumu) nije kriva LGBT populacija, za to je kriva nesposobnost države koja ni na jedan način ne stimuliše buduće porodilje, za to je takođe kriv i stres zbog svih loših stvari u državi, kao i nedostatak vremena, koga bismo imali da živimo na zapadu.... Pitanje za sve koji su protiv Gay parade: "Zašto Holandija (koja ima skoro duplo manju državu po površini od Srbije) ima duplo više stanovnika od Srbije, a pritom prihvata Gay brakove?

бидермајер

pre 12 godina

Зар још очекујете Европски пут са тим траљавим законима које сте усвојили донели ? И као круна свега да занемаримо параду, отворена каверна Косово? Да се нисте прерачунали за ПРИСТУП ? Или сте наивни хипероптимисти колко вас има у тој скупштини, да ћете добити на тацни ЛИЛИХИП од Еу ?? Сумњам Ђукић Дејановић !!

Plande

pre 12 godina

Ja da sam EU ne da ne bi dao kandidaturu, nego bi vam zabranio da pricate. Puna nam drzava ekstremista koje niste zabranili i jos se hvalite, podzezavate i potpaljujete ljude na Kosovu. Nema ljudskih prava, ali zato ima korupcije, otakaza, ekstremista i Kosovskog boja.

Marina

pre 12 godina

"..Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji"...

Prije svega, EU postavlja uvjete i ona odlučuje jesu li ispunjeni ili ne. Drugo, izjava predsjednice Skupštine podsjeća me na učenika koji dolazi kući s jedinicom u knjižici i kaže roditeljima: "Pripremao sam se cijeli tjedan, učio sam svaki dan, i sve sam naučio,sve sam znao,majke mi,a profesor mi je dao jedinicu jer on mene mrzi i bez obzira što ja sve znam, kod njega neću nikada položiti ispit."

Stevan

pre 12 godina

Oce, oce! I tekeko ce uticati na dobijanje statusa kandidata. Zbog krsenja ljudskih prava ne ulazi se u EU. Lose je procenila predsednica skupstine kao i vecina drugih zvanicnika. Evropa nam mozda nece to reci sada odmah ali ona jedva ceka ovako nesto pa da nam kaze u paketu; eto niste vi jos zreli za EU; imate korupciju, kriminal, nepostovanje ljudskih prava, neresena granicna pitanja, pravite nam probleme sa Kosovom koje morate priznati, u NATO ne zelite a i to morate jer takav je red... i sta sve ne jos. Evropa protiv Srbije jos uvek vodi hladni rat sto se vidi po silnim ucenama koje plasira svakodnevno uz obilatu pomoc Amerike a mi samo dokazujemo da smo dosli do granica ljudske poniznosti. Ja sebe izuzimam iz svega toga jer ipak za razliku od nasih lidera imam i obraz i ponos.

artuditu

pre 12 godina

To vi mislite! Isto kao sto ni dogadjaji na Severu Kosova (ili je to Jug Srbije?) ne uticu na odluku EK zbog koje pada vlada. Zivi bili pa videli.

AU

pre 12 godina

Meni se cini da je prekrsen ustav, parada nije otkazana vec je zabranjena, dakle zabranjeno je okupljanje nenasilnim gradjanima koji su uredno prijavili skup. Ukoliko vas tuze pred medjunarodnim sudom, dobice spor?

AGUERO

pre 12 godina

Pa da li je bitnije to da li cemo dobiti status kandidata za EU ili to sto moramo da delimo zemlju sa kriminalnim grupama od kojih drzava zazire...

Toska

pre 12 godina

Toliki politicki destruktivni potencijal poslednjih nekoliko dana od Kosova do Beograda, naravno da ce EU nagraditi: CEKANJEM, naravno.

Srec(k)o kazi im

pre 12 godina

Put ka EU vodi kroz, izmedju ostaloga, i usvajanje zakona u Parlamentu o istospolnim brakovima. Mnoge nove stvari se moraju dogoditi neizbezno. Zivet se lepo moze i u gej braku, ako je sloge i ljubavi.

Sale

pre 12 godina

"...uticati na odluku Brisela da Srbiji ne dodeli status kandidata."

A valjda ste hteli da kazete "uticati na odluku Brisela da Srbiji dodeli status kandidata".

Vladimir

pre 12 godina

Ne bih rekao da cemo dobiti status kandidata, niti mislim da nam isti uopste treba. Evropa puca po savovima u ovom trenutku i uopste ne razmislja o Srbiji, to je sigurno.

goran

pre 12 godina

fantasticno, na Srbe se puca a sada je najvaznije da se zabrani parada homoseksualaca. nemam nista protiv homoseksualaca ali je tuzno da se mnogo ozbiljnije stvari marginalizuju. koliko je mocna medjunarodna medijska blokada o desavanjima na kosovu nema ni reci na " objektivnim demokrstskim medijima".

southlander

pre 12 godina

Nemojte zuriti sa obecanjima,sacekajte ponedeljak. Ako ce biti struje i Vasa koalicija bude jos na vlasti, mozemo se i dalje lagati.

Dule NS

pre 12 godina

-Parada ni ne treba da bude zbog EU, već zbog nas samih, naše kulture i mentalnog razvoja! ZBOG OBRAZOVANJA NEPISMENOG ZATUCANOG NARODA!
Zbog ovog unakaženog društva u kom živimo!
Zbog ove države gde se nesposobni ministar policije i predsednik države plaše huligana "krstaša"!!!
-I umesto da podnesu ostavke zbog TOTALNE NESPOSOBNOSTI oni još galame na televiziji!
-Zemljo otvori se!
-Nikad me nije ovoliko bilo sramota!
-Jedva čekam izbore!

Mrmot

pre 12 godina

SRBIJA je pukla po svim savovima!!! Tuzno i zalosno!

Sa ovim sto se desava u poslednje vreme dokazali smo da smo daleko od pravne drzave, institucije su kapitulirale nad svim frontovima i nad svim situacijama! To dokazuje da nemamo a niti smo imali valjane drzavnike koji bi istinski vodili ovo drustvo! Tako da izbori na koje izlazimo su samo uzaludno trosenje vremena i zivaca!

Katarina

pre 12 godina

Nije poenta parada, vec postovanje ljudskih prava. Ali ivica ti nije objasnio sta je to. Ako su pametni, zeljeni status necemo dobiti.

Милош

pre 12 godina

Газдарице, на Србе на Косову пуцају Немци, ограђују гробља и куће бодљикавом жицом као што су то чиниле њихове деде. Ниједан споразум са ЕУ се не поштује, да почнемо од Еулекса и правила понашања под којим сте их позвали овде. И на крају ви никада нисте питали народ да ли је за ЕУ. Ви се у Влади не осећате да овде припадате, ви на земљу гледате као на квадратну метражу која може да се уваљује за добре паре, а осећате се више да припадате негде другде него овде — па идите, како вас није срамота да се понашате као намесничка окупаторска власт? Нећу у ЕУ, и нећу у НАТО, и живим да у Србији сване 6. октобар!

MarkoM.

pre 12 godina

Nije uslov odrzavanje Parade ponosa, vec elementarno postovanje ljudskih prava, a to je ispit na kom je Srbija danas pala, pod pritiskom klerofasista ...

Zasluzili smo jedno veliko NE!

okjas

pre 12 godina

Ne radi se o tome da li će EU da se ljuti ili ne, ne radi se o tome da li ćemo dobiti neke pozitivne ili negativne poene sada. Već je problem to što je država pokazala nesposobnost. Činjenica je da je Srbija naglas rekla "Huligani su mnogo jaki za nas, ne možemo protiv njih". Srbija je rekla glasno svojim građanima:
- da oni nemaju slobodu,
- da vlast u ovoj državi pripada nacističkim pokretima Obrazu, Dverima,
- da brani ambasade, tako što zabranjuje skup ljudi koji imaju slične ideje,
- da neko LGBT populaciju smatra za protivničku vojsku u krstaškom ratu, a da nije završio u Lazi Lazarević u Padinskoj Skeli istog trenutka kad je to pomislio,
- itd.

Ovo su samo neki primeri o kojima srpska vlast treba da razmišlja, ne zbog EU, već zbog sebe. Ova vlast, kao i svaka prethodna može mlade samo da otera iz države, jer niko nije lud da ostaje u državi u kojoj iskompleksirani obrazovci vode politiku. Za belu kugu (kako neki od vas pišu na forumu) nije kriva LGBT populacija, za to je kriva nesposobnost države koja ni na jedan način ne stimuliše buduće porodilje, za to je takođe kriv i stres zbog svih loših stvari u državi, kao i nedostatak vremena, koga bismo imali da živimo na zapadu.... Pitanje za sve koji su protiv Gay parade: "Zašto Holandija (koja ima skoro duplo manju državu po površini od Srbije) ima duplo više stanovnika od Srbije, a pritom prihvata Gay brakove?

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

G-djo Đukić Dejanović, EU je tek danas postalo jasno da je citavo vreme bila obmanuta i da je ustvari celo vreme pregovarala sa predstavnicima "paralelnih institucija" u Srbiji to jest sa "takozvanim, nelegalnim i privremenim vlastima iz BG. na celu sa Predsednikom Tadicem ne znajuci do danas da su u Srbiji "HULIGANI" na Vlasti koji NIKADA nisu ni zeleli "status kandidata" za clanstvo Srbije u EU !
Kome EU da dodeli status kandidata kada nema pojma ko je na Vlasti u Srbiji ? "HULIGANIMA" ?

talebanija

pre 12 godina

Ja kazem EU da je ova drzava i drzavni vrh nesposoban da odrzi najosnovnije tekovine demokratije i da garantuje svim ljudima minimalna zivotna prava, i da pod hitno blokira sve pregovore s ovom tiranskom "drzavom"!
U 2011-oj onaj koji nas je tukao do skora, zabranjuje skupove gradjana, pod blagoslovom borisa tadica!?!, EH sta smo doziveli!
Jer sam zato udarao u serpe i lomio se 5-og oktobra!!!
Otici cu uskoro i NIKAD ali NIKAD necu da se vratim, a vi uzivajte u primitivizmu, Mladenu Obradovicu, Dverima, 1389, Gardi Cara Lazara , Nasima itd.. i jedite @#$#$
Secam se scene pre jedno 5 i vise godina, kad sam sedeo u centru kod hotela Moskve s drustvom, dolazi nam policajac, trazi isprave i kaze da se sklanjamo odatle, pitam sto? Kao, to je za vase dobro, prolaze navijaci.
Pita ih moja drugarica "Jesu oni jaci od vas"?
Bas tako!!!! A dotle nek Jeremic maze oci svetu kako je ova smrdija u stanju da garantuju bilo kakva prava Albancima, vas zanimaju samo teritorije vas ljudi i ljudska prava ne zanimaju!

Evropljanin zarobljen u Srbistanu

pre 12 godina

E pa gospodjo Djukic, psihologu, poklekli ste pred huliganima, klerofasistima i prekrsili ustav Srbije. Ne moze se tako u Jevropu. Ovaj cin kapitulacije Srbije pred nasilnicima nece imati dobrog odjeka u Jevropi. Nema statusa kandidata bez postovanja sopstvenog ustava i prava na slobodno okupljanje gradjana cija su prava ugrozena. Ako niko drugi, a Vi i predsednik Tadic, bar iz Vase profesije znate da gay ljudi nisu izopaceni i nisu bolesnici. Ako ste vec na tim pozicijama da bi izlecili narod, onda ili lose radite ili niste dovoljno kvalifikovani za taj posao.

amstel

pre 12 godina

Slavica misli da odluka neće uticati na izveštaj Evropske komisije, ali Slavica greši. Uostalom, ne poznaje EK Srbiju bolje nego što Srbija poznaje Srbiju, a Srbija za sebe zna da je banana država.

mario

pre 12 godina

To što vi očekujete to je vaš problem niti to EU baš interesira.
Baš me zanima hoče li reagirati holanđani, kao što je RH napala njihova ambasadorka u RH kada je bilo incidenata u Splitu.

I. L.

pre 12 godina

E pa ja bas ocekujem! Bilo bi skandalozno da ne utice. Stvarno bi bilo sramota da posle ove tadicevsko-dacicevske rasomonijade Srbija dobije status kandidata. Nadam se da ipak u EU nisu do te mere poludeli da hoce da nas prime ovako bedne, jadne i cemerne...

Aleksandar

pre 12 godina

Sve uslove, sem eto mozda jednog od najvaznijih - da postuje i sprovodi sopstven Ustav i zakone. No, sto bi vam ideoloski caca rekao - necemo se drzati zakona kao pijan plota, je l' te... Kakva crna EU, ne bi vas pustili ni u africku uniju kao clana-posmatraca...

Vladimir LDP

pre 12 godina

A jesi li ti portparolka EU pa to znas, ili nagadjas (kao i svi nasi politicari)? Ja vam kazem sacekaj pa cete videti, ali prilicno sam siguran da nakon sto ambasadori zemalja clanica EU izveste svoje vlade o ovoj zabrani, sigurno njihovo raspolozenje da vam daju status kandidata nece ostati isto. Mozda i dobijete taj status, ali ovim ste definitivno BITNO umanjili sanse za tako nesto. Ja se nadam da necete dobiti i da cete svi skupa leteti sa vlasti, a doci LDP i promeniti ovaj nakazan sistem iz korena i uspostaviti pravu demokratiju (a prava demokratija podrazumeva donosenje teskih i politicki neprofitabilnih odluka, a ne ulagivanje zatupljenoj vecini).

srbin

pre 12 godina

Ne treba Srbiji dati ulaz u EU! Vlada Srbije je danas pokazala da nije spremna da garantuje demokratski sitem u zemlji kao ni osnovna ljudska prava SVIH gradjana. Srpska pravoslavna crkva danas je pokazala celom svetu da pripada u 14tom veku i da je inkvizicijska po prirodi ne hriscanska organizacija. Ovo ce mnogi investitori koji su eventualno hteli da ulazu svote u Srbiju da uvide danas. Hvala vam svima nasim "liderima" sto ste nam opet pucali u palac. Velika hvala!

boki

pre 12 godina

Eee dabogda ni ne usli u eu. Nismo ni zasluzili. Kad ne znamo i nismo u stanju da postujemo manjine ovde male su shanse da cemo ih tamo postovati. Zasluzili smo da se pridruzimo avganistanu, iranu i severnoj koreji... svaka nam cast, od kako postoji srbija uvek pila granu na kojo sedi!

Marko

pre 12 godina

Evropska Komisija ne bi trebala dati Srbiji zeleno svetlo za status zemlje kandidata sve dok Republika Srbija ne bude sposobna da sprovodi vlastite zakone, tj. obezbedi svojim gradjanima pravo slobode okupljanja.

Bgd

pre 12 godina

Hocete da vam kazem posledice toga sto je drzava poklekla pred huliganima. Na jednom opustenom neobaveznom forumu bila je prica o romansama na moru i ja sam navela kao i mnoge devojke da sam bila sa jednim momkom u Tunisu. postavljeno mi je pitanje: "Je l Srbin?" Rekla sam ne i stigla mi je preteca poruka puna uvreda, da sam ogavna prljavusa, kako smem sa nekim muslimanom da budem, da me nece oprati ni Sava ni Dunav, da me treba roknuti, da treba dalkeo bilo da idem u prostituke.... I to se desilo veceras! Eto vam ga! Samo gladite bagru, pa ce ubijati normalan svet po ulici.

Neven

pre 12 godina

U potpunosti je u pravu! Kapitulacija pred teroristima i saradnja policije i obaveštajnih službi sa terorističkim grupama se oduvek tolerisala u civilizovanom društvu.

pera lozac

pre 12 godina

Meni je vise muka
- ako nema parade NEMA EU
- ako ne sklonite barikade NEMA EU
- ako nevratite imovinu Madjarima koji su bili u okupacionim jedinicama NEMA EU
- ako ne priznate Kosovo NEMA EU
- ako 14.oktobra 2011 ne pada kisa NEMA EU
- ako Grcka bankrotira NEMA EU
- ako Muftija nije uvek u pravu NEMA EU
- ako putarine ovo ili ono NEMA EU
- ako __________________________ NEMA EU

Ne mozete za svaku stvar da pretite/obecavate NEMA EU
jer onda to NEMA EU gubi smisao.

p.s. ja ZELIM u EU ali mi je sve vise nesto muka od EU

Petar

pre 12 godina

E bas se nadam da nece dati status kandidata, i ne samo to, nego i da zavrne slavine ovom trulezu od drzave pa da bankrotira. Onda se obratite Dverima, Zverima, popovima, DSS-u, vidovitoj Zorki i ostalim umovima naseg nebeskog naroda koji vec 200 god pokusava da napravi drzavu i ne uspeva.

Dule NS

pre 12 godina

-Parada ni ne treba da bude zbog EU, već zbog nas samih, naše kulture i mentalnog razvoja! ZBOG OBRAZOVANJA NEPISMENOG ZATUCANOG NARODA!
Zbog ovog unakaženog društva u kom živimo!
Zbog ove države gde se nesposobni ministar policije i predsednik države plaše huligana "krstaša"!!!
-I umesto da podnesu ostavke zbog TOTALNE NESPOSOBNOSTI oni još galame na televiziji!
-Zemljo otvori se!
-Nikad me nije ovoliko bilo sramota!
-Jedva čekam izbore!

Demokrata vidi

pre 12 godina

Srbija je u rangu sa Avganistanom ima 30% demokrata ostalo krstaski talibani koji plase narod i nedaju demokratama da zive u slobodi

Marko

pre 12 godina

Evropska Komisija ne bi trebala dati Srbiji zeleno svetlo za status zemlje kandidata sve dok Republika Srbija ne bude sposobna da sprovodi vlastite zakone, tj. obezbedi svojim gradjanima pravo slobode okupljanja.

Plande

pre 12 godina

Ja da sam EU ne da ne bi dao kandidaturu, nego bi vam zabranio da pricate. Puna nam drzava ekstremista koje niste zabranili i jos se hvalite, podzezavate i potpaljujete ljude na Kosovu. Nema ljudskih prava, ali zato ima korupcije, otakaza, ekstremista i Kosovskog boja.

AGUERO

pre 12 godina

Pa da li je bitnije to da li cemo dobiti status kandidata za EU ili to sto moramo da delimo zemlju sa kriminalnim grupama od kojih drzava zazire...

AU

pre 12 godina

Meni se cini da je prekrsen ustav, parada nije otkazana vec je zabranjena, dakle zabranjeno je okupljanje nenasilnim gradjanima koji su uredno prijavili skup. Ukoliko vas tuze pred medjunarodnim sudom, dobice spor?

Bgd

pre 12 godina

Hocete da vam kazem posledice toga sto je drzava poklekla pred huliganima. Na jednom opustenom neobaveznom forumu bila je prica o romansama na moru i ja sam navela kao i mnoge devojke da sam bila sa jednim momkom u Tunisu. postavljeno mi je pitanje: "Je l Srbin?" Rekla sam ne i stigla mi je preteca poruka puna uvreda, da sam ogavna prljavusa, kako smem sa nekim muslimanom da budem, da me nece oprati ni Sava ni Dunav, da me treba roknuti, da treba dalkeo bilo da idem u prostituke.... I to se desilo veceras! Eto vam ga! Samo gladite bagru, pa ce ubijati normalan svet po ulici.

boki

pre 12 godina

Eee dabogda ni ne usli u eu. Nismo ni zasluzili. Kad ne znamo i nismo u stanju da postujemo manjine ovde male su shanse da cemo ih tamo postovati. Zasluzili smo da se pridruzimo avganistanu, iranu i severnoj koreji... svaka nam cast, od kako postoji srbija uvek pila granu na kojo sedi!

Vladimir LDP

pre 12 godina

A jesi li ti portparolka EU pa to znas, ili nagadjas (kao i svi nasi politicari)? Ja vam kazem sacekaj pa cete videti, ali prilicno sam siguran da nakon sto ambasadori zemalja clanica EU izveste svoje vlade o ovoj zabrani, sigurno njihovo raspolozenje da vam daju status kandidata nece ostati isto. Mozda i dobijete taj status, ali ovim ste definitivno BITNO umanjili sanse za tako nesto. Ja se nadam da necete dobiti i da cete svi skupa leteti sa vlasti, a doci LDP i promeniti ovaj nakazan sistem iz korena i uspostaviti pravu demokratiju (a prava demokratija podrazumeva donosenje teskih i politicki neprofitabilnih odluka, a ne ulagivanje zatupljenoj vecini).

Aleksandar

pre 12 godina

Sve uslove, sem eto mozda jednog od najvaznijih - da postuje i sprovodi sopstven Ustav i zakone. No, sto bi vam ideoloski caca rekao - necemo se drzati zakona kao pijan plota, je l' te... Kakva crna EU, ne bi vas pustili ni u africku uniju kao clana-posmatraca...

ehhe

pre 12 godina

Nemojmo lagati sami sebe, pa Srbija nije za EU sve i da ispuni sve uslove, stanovnistvo ko da izlazi negde iz mracnog srednjeg veka. Pogledajte na youtube-u gej parade u Sofiji, Bukurestu, Atini, Zagrebu i razmislite sta je problem sa nama Srbima. Toliko smo zaostali, toliko smo netolerantni, agresivni da to jednostavno ne moze da se opise. Ustav i zakon su prekrseni, ali ono sto mene najvise brine, to je da se intelektualci u ovoj zemlji ne razlikuju od ostalih protivnika parade. Bukvalno imaju iste argumente. To me plasi, jer sa takvom elitom Srbija nikada nece postati moderna drzava, nikada nece krenuti napred, a uostalom zamenice nas neki drugi narod koji je spreman na promene modernog sveta, a mi ko u darvinovoj teoriji evoluciji cemo izumreti kao zakrzljala vrsta. I zasluzili smo.

I. L.

pre 12 godina

E pa ja bas ocekujem! Bilo bi skandalozno da ne utice. Stvarno bi bilo sramota da posle ove tadicevsko-dacicevske rasomonijade Srbija dobije status kandidata. Nadam se da ipak u EU nisu do te mere poludeli da hoce da nas prime ovako bedne, jadne i cemerne...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

G-djo Đukić Dejanović, EU je tek danas postalo jasno da je citavo vreme bila obmanuta i da je ustvari celo vreme pregovarala sa predstavnicima "paralelnih institucija" u Srbiji to jest sa "takozvanim, nelegalnim i privremenim vlastima iz BG. na celu sa Predsednikom Tadicem ne znajuci do danas da su u Srbiji "HULIGANI" na Vlasti koji NIKADA nisu ni zeleli "status kandidata" za clanstvo Srbije u EU !
Kome EU da dodeli status kandidata kada nema pojma ko je na Vlasti u Srbiji ? "HULIGANIMA" ?

okjas

pre 12 godina

Ne radi se o tome da li će EU da se ljuti ili ne, ne radi se o tome da li ćemo dobiti neke pozitivne ili negativne poene sada. Već je problem to što je država pokazala nesposobnost. Činjenica je da je Srbija naglas rekla "Huligani su mnogo jaki za nas, ne možemo protiv njih". Srbija je rekla glasno svojim građanima:
- da oni nemaju slobodu,
- da vlast u ovoj državi pripada nacističkim pokretima Obrazu, Dverima,
- da brani ambasade, tako što zabranjuje skup ljudi koji imaju slične ideje,
- da neko LGBT populaciju smatra za protivničku vojsku u krstaškom ratu, a da nije završio u Lazi Lazarević u Padinskoj Skeli istog trenutka kad je to pomislio,
- itd.

Ovo su samo neki primeri o kojima srpska vlast treba da razmišlja, ne zbog EU, već zbog sebe. Ova vlast, kao i svaka prethodna može mlade samo da otera iz države, jer niko nije lud da ostaje u državi u kojoj iskompleksirani obrazovci vode politiku. Za belu kugu (kako neki od vas pišu na forumu) nije kriva LGBT populacija, za to je kriva nesposobnost države koja ni na jedan način ne stimuliše buduće porodilje, za to je takođe kriv i stres zbog svih loših stvari u državi, kao i nedostatak vremena, koga bismo imali da živimo na zapadu.... Pitanje za sve koji su protiv Gay parade: "Zašto Holandija (koja ima skoro duplo manju državu po površini od Srbije) ima duplo više stanovnika od Srbije, a pritom prihvata Gay brakove?

Srec(k)o kazi im

pre 12 godina

Put ka EU vodi kroz, izmedju ostaloga, i usvajanje zakona u Parlamentu o istospolnim brakovima. Mnoge nove stvari se moraju dogoditi neizbezno. Zivet se lepo moze i u gej braku, ako je sloge i ljubavi.

azilant

pre 12 godina

Evo za dva mjeseca ce ponovo EU uvesti vize za Srbijance svaki Srbijanac koji dodje u EU samo nek trazi azil i kaze da je gej nikad ga nece protjerat a to ce Srbiju kostat uvodjenjem viza

nije_mi_dobro

pre 12 godina

One tekovine savremenog civilizovanog društva koje "država" Srbija ne može, nije u stanju ili ne želi da ispuni/ispoštuje iste treba i da ukloni iz sopstvenog Ustava...džaba krečenje, stara boja uvek izbije na površinu :(((

Neven

pre 12 godina

U potpunosti je u pravu! Kapitulacija pred teroristima i saradnja policije i obaveštajnih službi sa terorističkim grupama se oduvek tolerisala u civilizovanom društvu.

Toska

pre 12 godina

Toliki politicki destruktivni potencijal poslednjih nekoliko dana od Kosova do Beograda, naravno da ce EU nagraditi: CEKANJEM, naravno.

Evropljanin zarobljen u Srbistanu

pre 12 godina

E pa gospodjo Djukic, psihologu, poklekli ste pred huliganima, klerofasistima i prekrsili ustav Srbije. Ne moze se tako u Jevropu. Ovaj cin kapitulacije Srbije pred nasilnicima nece imati dobrog odjeka u Jevropi. Nema statusa kandidata bez postovanja sopstvenog ustava i prava na slobodno okupljanje gradjana cija su prava ugrozena. Ako niko drugi, a Vi i predsednik Tadic, bar iz Vase profesije znate da gay ljudi nisu izopaceni i nisu bolesnici. Ako ste vec na tim pozicijama da bi izlecili narod, onda ili lose radite ili niste dovoljno kvalifikovani za taj posao.

Stevan

pre 12 godina

Oce, oce! I tekeko ce uticati na dobijanje statusa kandidata. Zbog krsenja ljudskih prava ne ulazi se u EU. Lose je procenila predsednica skupstine kao i vecina drugih zvanicnika. Evropa nam mozda nece to reci sada odmah ali ona jedva ceka ovako nesto pa da nam kaze u paketu; eto niste vi jos zreli za EU; imate korupciju, kriminal, nepostovanje ljudskih prava, neresena granicna pitanja, pravite nam probleme sa Kosovom koje morate priznati, u NATO ne zelite a i to morate jer takav je red... i sta sve ne jos. Evropa protiv Srbije jos uvek vodi hladni rat sto se vidi po silnim ucenama koje plasira svakodnevno uz obilatu pomoc Amerike a mi samo dokazujemo da smo dosli do granica ljudske poniznosti. Ja sebe izuzimam iz svega toga jer ipak za razliku od nasih lidera imam i obraz i ponos.

srbin

pre 12 godina

Ne treba Srbiji dati ulaz u EU! Vlada Srbije je danas pokazala da nije spremna da garantuje demokratski sitem u zemlji kao ni osnovna ljudska prava SVIH gradjana. Srpska pravoslavna crkva danas je pokazala celom svetu da pripada u 14tom veku i da je inkvizicijska po prirodi ne hriscanska organizacija. Ovo ce mnogi investitori koji su eventualno hteli da ulazu svote u Srbiju da uvide danas. Hvala vam svima nasim "liderima" sto ste nam opet pucali u palac. Velika hvala!

Mrmot

pre 12 godina

SRBIJA je pukla po svim savovima!!! Tuzno i zalosno!

Sa ovim sto se desava u poslednje vreme dokazali smo da smo daleko od pravne drzave, institucije su kapitulirale nad svim frontovima i nad svim situacijama! To dokazuje da nemamo a niti smo imali valjane drzavnike koji bi istinski vodili ovo drustvo! Tako da izbori na koje izlazimo su samo uzaludno trosenje vremena i zivaca!

amstel

pre 12 godina

Slavica misli da odluka neće uticati na izveštaj Evropske komisije, ali Slavica greši. Uostalom, ne poznaje EK Srbiju bolje nego što Srbija poznaje Srbiju, a Srbija za sebe zna da je banana država.

MarkoM.

pre 12 godina

Nije uslov odrzavanje Parade ponosa, vec elementarno postovanje ljudskih prava, a to je ispit na kom je Srbija danas pala, pod pritiskom klerofasista ...

Zasluzili smo jedno veliko NE!

Katarina

pre 12 godina

Nije poenta parada, vec postovanje ljudskih prava. Ali ivica ti nije objasnio sta je to. Ako su pametni, zeljeni status necemo dobiti.

talebanija

pre 12 godina

Ja kazem EU da je ova drzava i drzavni vrh nesposoban da odrzi najosnovnije tekovine demokratije i da garantuje svim ljudima minimalna zivotna prava, i da pod hitno blokira sve pregovore s ovom tiranskom "drzavom"!
U 2011-oj onaj koji nas je tukao do skora, zabranjuje skupove gradjana, pod blagoslovom borisa tadica!?!, EH sta smo doziveli!
Jer sam zato udarao u serpe i lomio se 5-og oktobra!!!
Otici cu uskoro i NIKAD ali NIKAD necu da se vratim, a vi uzivajte u primitivizmu, Mladenu Obradovicu, Dverima, 1389, Gardi Cara Lazara , Nasima itd.. i jedite @#$#$
Secam se scene pre jedno 5 i vise godina, kad sam sedeo u centru kod hotela Moskve s drustvom, dolazi nam policajac, trazi isprave i kaze da se sklanjamo odatle, pitam sto? Kao, to je za vase dobro, prolaze navijaci.
Pita ih moja drugarica "Jesu oni jaci od vas"?
Bas tako!!!! A dotle nek Jeremic maze oci svetu kako je ova smrdija u stanju da garantuju bilo kakva prava Albancima, vas zanimaju samo teritorije vas ljudi i ljudska prava ne zanimaju!

artuditu

pre 12 godina

To vi mislite! Isto kao sto ni dogadjaji na Severu Kosova (ili je to Jug Srbije?) ne uticu na odluku EK zbog koje pada vlada. Zivi bili pa videli.

бидермајер

pre 12 godina

Зар још очекујете Европски пут са тим траљавим законима које сте усвојили донели ? И као круна свега да занемаримо параду, отворена каверна Косово? Да се нисте прерачунали за ПРИСТУП ? Или сте наивни хипероптимисти колко вас има у тој скупштини, да ћете добити на тацни ЛИЛИХИП од Еу ?? Сумњам Ђукић Дејановић !!

southlander

pre 12 godina

Nemojte zuriti sa obecanjima,sacekajte ponedeljak. Ako ce biti struje i Vasa koalicija bude jos na vlasti, mozemo se i dalje lagati.

petarV

pre 12 godina

"Parada neće uticati na odluku EU"....pa sigurno da neće...ti su čvrsto odlučili da mi Evrpu vidimo,kada i Tunguzija uđe među BRICK zemlje!!!
Nešto imam utisak,kada za 1-2 godine,pukne EU...da će,demokrate i dalje da nam obećavaju,mesto kandidata...

pera lozac

pre 12 godina

Meni je vise muka
- ako nema parade NEMA EU
- ako ne sklonite barikade NEMA EU
- ako nevratite imovinu Madjarima koji su bili u okupacionim jedinicama NEMA EU
- ako ne priznate Kosovo NEMA EU
- ako 14.oktobra 2011 ne pada kisa NEMA EU
- ako Grcka bankrotira NEMA EU
- ako Muftija nije uvek u pravu NEMA EU
- ako putarine ovo ili ono NEMA EU
- ako __________________________ NEMA EU

Ne mozete za svaku stvar da pretite/obecavate NEMA EU
jer onda to NEMA EU gubi smisao.

p.s. ja ZELIM u EU ali mi je sve vise nesto muka od EU

Sale

pre 12 godina

"...uticati na odluku Brisela da Srbiji ne dodeli status kandidata."

A valjda ste hteli da kazete "uticati na odluku Brisela da Srbiji dodeli status kandidata".

mario

pre 12 godina

To što vi očekujete to je vaš problem niti to EU baš interesira.
Baš me zanima hoče li reagirati holanđani, kao što je RH napala njihova ambasadorka u RH kada je bilo incidenata u Splitu.

Милош

pre 12 godina

Газдарице, на Србе на Косову пуцају Немци, ограђују гробља и куће бодљикавом жицом као што су то чиниле њихове деде. Ниједан споразум са ЕУ се не поштује, да почнемо од Еулекса и правила понашања под којим сте их позвали овде. И на крају ви никада нисте питали народ да ли је за ЕУ. Ви се у Влади не осећате да овде припадате, ви на земљу гледате као на квадратну метражу која може да се уваљује за добре паре, а осећате се више да припадате негде другде него овде — па идите, како вас није срамота да се понашате као намесничка окупаторска власт? Нећу у ЕУ, и нећу у НАТО, и живим да у Србији сване 6. октобар!

goran

pre 12 godina

fantasticno, na Srbe se puca a sada je najvaznije da se zabrani parada homoseksualaca. nemam nista protiv homoseksualaca ali je tuzno da se mnogo ozbiljnije stvari marginalizuju. koliko je mocna medjunarodna medijska blokada o desavanjima na kosovu nema ni reci na " objektivnim demokrstskim medijima".

Vladimir

pre 12 godina

Ne bih rekao da cemo dobiti status kandidata, niti mislim da nam isti uopste treba. Evropa puca po savovima u ovom trenutku i uopste ne razmislja o Srbiji, to je sigurno.

okjas

pre 12 godina

Ne radi se o tome da li će EU da se ljuti ili ne, ne radi se o tome da li ćemo dobiti neke pozitivne ili negativne poene sada. Već je problem to što je država pokazala nesposobnost. Činjenica je da je Srbija naglas rekla "Huligani su mnogo jaki za nas, ne možemo protiv njih". Srbija je rekla glasno svojim građanima:
- da oni nemaju slobodu,
- da vlast u ovoj državi pripada nacističkim pokretima Obrazu, Dverima,
- da brani ambasade, tako što zabranjuje skup ljudi koji imaju slične ideje,
- da neko LGBT populaciju smatra za protivničku vojsku u krstaškom ratu, a da nije završio u Lazi Lazarević u Padinskoj Skeli istog trenutka kad je to pomislio,
- itd.

Ovo su samo neki primeri o kojima srpska vlast treba da razmišlja, ne zbog EU, već zbog sebe. Ova vlast, kao i svaka prethodna može mlade samo da otera iz države, jer niko nije lud da ostaje u državi u kojoj iskompleksirani obrazovci vode politiku. Za belu kugu (kako neki od vas pišu na forumu) nije kriva LGBT populacija, za to je kriva nesposobnost države koja ni na jedan način ne stimuliše buduće porodilje, za to je takođe kriv i stres zbog svih loših stvari u državi, kao i nedostatak vremena, koga bismo imali da živimo na zapadu.... Pitanje za sve koji su protiv Gay parade: "Zašto Holandija (koja ima skoro duplo manju državu po površini od Srbije) ima duplo više stanovnika od Srbije, a pritom prihvata Gay brakove?

Marina

pre 12 godina

"..Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji"...

Prije svega, EU postavlja uvjete i ona odlučuje jesu li ispunjeni ili ne. Drugo, izjava predsjednice Skupštine podsjeća me na učenika koji dolazi kući s jedinicom u knjižici i kaže roditeljima: "Pripremao sam se cijeli tjedan, učio sam svaki dan, i sve sam naučio,sve sam znao,majke mi,a profesor mi je dao jedinicu jer on mene mrzi i bez obzira što ja sve znam, kod njega neću nikada položiti ispit."

goran

pre 12 godina

fantasticno, na Srbe se puca a sada je najvaznije da se zabrani parada homoseksualaca. nemam nista protiv homoseksualaca ali je tuzno da se mnogo ozbiljnije stvari marginalizuju. koliko je mocna medjunarodna medijska blokada o desavanjima na kosovu nema ni reci na " objektivnim demokrstskim medijima".

Милош

pre 12 godina

Газдарице, на Србе на Косову пуцају Немци, ограђују гробља и куће бодљикавом жицом као што су то чиниле њихове деде. Ниједан споразум са ЕУ се не поштује, да почнемо од Еулекса и правила понашања под којим сте их позвали овде. И на крају ви никада нисте питали народ да ли је за ЕУ. Ви се у Влади не осећате да овде припадате, ви на земљу гледате као на квадратну метражу која може да се уваљује за добре паре, а осећате се више да припадате негде другде него овде — па идите, како вас није срамота да се понашате као намесничка окупаторска власт? Нећу у ЕУ, и нећу у НАТО, и живим да у Србији сване 6. октобар!

Vladimir

pre 12 godina

Ne bih rekao da cemo dobiti status kandidata, niti mislim da nam isti uopste treba. Evropa puca po savovima u ovom trenutku i uopste ne razmislja o Srbiji, to je sigurno.

pera lozac

pre 12 godina

Meni je vise muka
- ako nema parade NEMA EU
- ako ne sklonite barikade NEMA EU
- ako nevratite imovinu Madjarima koji su bili u okupacionim jedinicama NEMA EU
- ako ne priznate Kosovo NEMA EU
- ako 14.oktobra 2011 ne pada kisa NEMA EU
- ako Grcka bankrotira NEMA EU
- ako Muftija nije uvek u pravu NEMA EU
- ako putarine ovo ili ono NEMA EU
- ako __________________________ NEMA EU

Ne mozete za svaku stvar da pretite/obecavate NEMA EU
jer onda to NEMA EU gubi smisao.

p.s. ja ZELIM u EU ali mi je sve vise nesto muka od EU

Srec(k)o kazi im

pre 12 godina

Put ka EU vodi kroz, izmedju ostaloga, i usvajanje zakona u Parlamentu o istospolnim brakovima. Mnoge nove stvari se moraju dogoditi neizbezno. Zivet se lepo moze i u gej braku, ako je sloge i ljubavi.

Dule NS

pre 12 godina

-Parada ni ne treba da bude zbog EU, već zbog nas samih, naše kulture i mentalnog razvoja! ZBOG OBRAZOVANJA NEPISMENOG ZATUCANOG NARODA!
Zbog ovog unakaženog društva u kom živimo!
Zbog ove države gde se nesposobni ministar policije i predsednik države plaše huligana "krstaša"!!!
-I umesto da podnesu ostavke zbog TOTALNE NESPOSOBNOSTI oni još galame na televiziji!
-Zemljo otvori se!
-Nikad me nije ovoliko bilo sramota!
-Jedva čekam izbore!

Demokrata vidi

pre 12 godina

Srbija je u rangu sa Avganistanom ima 30% demokrata ostalo krstaski talibani koji plase narod i nedaju demokratama da zive u slobodi

Stevan

pre 12 godina

Oce, oce! I tekeko ce uticati na dobijanje statusa kandidata. Zbog krsenja ljudskih prava ne ulazi se u EU. Lose je procenila predsednica skupstine kao i vecina drugih zvanicnika. Evropa nam mozda nece to reci sada odmah ali ona jedva ceka ovako nesto pa da nam kaze u paketu; eto niste vi jos zreli za EU; imate korupciju, kriminal, nepostovanje ljudskih prava, neresena granicna pitanja, pravite nam probleme sa Kosovom koje morate priznati, u NATO ne zelite a i to morate jer takav je red... i sta sve ne jos. Evropa protiv Srbije jos uvek vodi hladni rat sto se vidi po silnim ucenama koje plasira svakodnevno uz obilatu pomoc Amerike a mi samo dokazujemo da smo dosli do granica ljudske poniznosti. Ja sebe izuzimam iz svega toga jer ipak za razliku od nasih lidera imam i obraz i ponos.

petarV

pre 12 godina

"Parada neće uticati na odluku EU"....pa sigurno da neće...ti su čvrsto odlučili da mi Evrpu vidimo,kada i Tunguzija uđe među BRICK zemlje!!!
Nešto imam utisak,kada za 1-2 godine,pukne EU...da će,demokrate i dalje da nam obećavaju,mesto kandidata...

Petar

pre 12 godina

E bas se nadam da nece dati status kandidata, i ne samo to, nego i da zavrne slavine ovom trulezu od drzave pa da bankrotira. Onda se obratite Dverima, Zverima, popovima, DSS-u, vidovitoj Zorki i ostalim umovima naseg nebeskog naroda koji vec 200 god pokusava da napravi drzavu i ne uspeva.

azilant

pre 12 godina

Evo za dva mjeseca ce ponovo EU uvesti vize za Srbijance svaki Srbijanac koji dodje u EU samo nek trazi azil i kaze da je gej nikad ga nece protjerat a to ce Srbiju kostat uvodjenjem viza

Bgd

pre 12 godina

Hocete da vam kazem posledice toga sto je drzava poklekla pred huliganima. Na jednom opustenom neobaveznom forumu bila je prica o romansama na moru i ja sam navela kao i mnoge devojke da sam bila sa jednim momkom u Tunisu. postavljeno mi je pitanje: "Je l Srbin?" Rekla sam ne i stigla mi je preteca poruka puna uvreda, da sam ogavna prljavusa, kako smem sa nekim muslimanom da budem, da me nece oprati ni Sava ni Dunav, da me treba roknuti, da treba dalkeo bilo da idem u prostituke.... I to se desilo veceras! Eto vam ga! Samo gladite bagru, pa ce ubijati normalan svet po ulici.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A jesi li ti portparolka EU pa to znas, ili nagadjas (kao i svi nasi politicari)? Ja vam kazem sacekaj pa cete videti, ali prilicno sam siguran da nakon sto ambasadori zemalja clanica EU izveste svoje vlade o ovoj zabrani, sigurno njihovo raspolozenje da vam daju status kandidata nece ostati isto. Mozda i dobijete taj status, ali ovim ste definitivno BITNO umanjili sanse za tako nesto. Ja se nadam da necete dobiti i da cete svi skupa leteti sa vlasti, a doci LDP i promeniti ovaj nakazan sistem iz korena i uspostaviti pravu demokratiju (a prava demokratija podrazumeva donosenje teskih i politicki neprofitabilnih odluka, a ne ulagivanje zatupljenoj vecini).

okjas

pre 12 godina

Ne radi se o tome da li će EU da se ljuti ili ne, ne radi se o tome da li ćemo dobiti neke pozitivne ili negativne poene sada. Već je problem to što je država pokazala nesposobnost. Činjenica je da je Srbija naglas rekla "Huligani su mnogo jaki za nas, ne možemo protiv njih". Srbija je rekla glasno svojim građanima:
- da oni nemaju slobodu,
- da vlast u ovoj državi pripada nacističkim pokretima Obrazu, Dverima,
- da brani ambasade, tako što zabranjuje skup ljudi koji imaju slične ideje,
- da neko LGBT populaciju smatra za protivničku vojsku u krstaškom ratu, a da nije završio u Lazi Lazarević u Padinskoj Skeli istog trenutka kad je to pomislio,
- itd.

Ovo su samo neki primeri o kojima srpska vlast treba da razmišlja, ne zbog EU, već zbog sebe. Ova vlast, kao i svaka prethodna može mlade samo da otera iz države, jer niko nije lud da ostaje u državi u kojoj iskompleksirani obrazovci vode politiku. Za belu kugu (kako neki od vas pišu na forumu) nije kriva LGBT populacija, za to je kriva nesposobnost države koja ni na jedan način ne stimuliše buduće porodilje, za to je takođe kriv i stres zbog svih loših stvari u državi, kao i nedostatak vremena, koga bismo imali da živimo na zapadu.... Pitanje za sve koji su protiv Gay parade: "Zašto Holandija (koja ima skoro duplo manju državu po površini od Srbije) ima duplo više stanovnika od Srbije, a pritom prihvata Gay brakove?

AU

pre 12 godina

Meni se cini da je prekrsen ustav, parada nije otkazana vec je zabranjena, dakle zabranjeno je okupljanje nenasilnim gradjanima koji su uredno prijavili skup. Ukoliko vas tuze pred medjunarodnim sudom, dobice spor?

nije_mi_dobro

pre 12 godina

One tekovine savremenog civilizovanog društva koje "država" Srbija ne može, nije u stanju ili ne želi da ispuni/ispoštuje iste treba i da ukloni iz sopstvenog Ustava...džaba krečenje, stara boja uvek izbije na površinu :(((

Marko

pre 12 godina

Evropska Komisija ne bi trebala dati Srbiji zeleno svetlo za status zemlje kandidata sve dok Republika Srbija ne bude sposobna da sprovodi vlastite zakone, tj. obezbedi svojim gradjanima pravo slobode okupljanja.

srbin

pre 12 godina

Ne treba Srbiji dati ulaz u EU! Vlada Srbije je danas pokazala da nije spremna da garantuje demokratski sitem u zemlji kao ni osnovna ljudska prava SVIH gradjana. Srpska pravoslavna crkva danas je pokazala celom svetu da pripada u 14tom veku i da je inkvizicijska po prirodi ne hriscanska organizacija. Ovo ce mnogi investitori koji su eventualno hteli da ulazu svote u Srbiju da uvide danas. Hvala vam svima nasim "liderima" sto ste nam opet pucali u palac. Velika hvala!

Plande

pre 12 godina

Ja da sam EU ne da ne bi dao kandidaturu, nego bi vam zabranio da pricate. Puna nam drzava ekstremista koje niste zabranili i jos se hvalite, podzezavate i potpaljujete ljude na Kosovu. Nema ljudskih prava, ali zato ima korupcije, otakaza, ekstremista i Kosovskog boja.

AGUERO

pre 12 godina

Pa da li je bitnije to da li cemo dobiti status kandidata za EU ili to sto moramo da delimo zemlju sa kriminalnim grupama od kojih drzava zazire...

boki

pre 12 godina

Eee dabogda ni ne usli u eu. Nismo ni zasluzili. Kad ne znamo i nismo u stanju da postujemo manjine ovde male su shanse da cemo ih tamo postovati. Zasluzili smo da se pridruzimo avganistanu, iranu i severnoj koreji... svaka nam cast, od kako postoji srbija uvek pila granu na kojo sedi!

amstel

pre 12 godina

Slavica misli da odluka neće uticati na izveštaj Evropske komisije, ali Slavica greši. Uostalom, ne poznaje EK Srbiju bolje nego što Srbija poznaje Srbiju, a Srbija za sebe zna da je banana država.

MarkoM.

pre 12 godina

Nije uslov odrzavanje Parade ponosa, vec elementarno postovanje ljudskih prava, a to je ispit na kom je Srbija danas pala, pod pritiskom klerofasista ...

Zasluzili smo jedno veliko NE!

Evropljanin zarobljen u Srbistanu

pre 12 godina

E pa gospodjo Djukic, psihologu, poklekli ste pred huliganima, klerofasistima i prekrsili ustav Srbije. Ne moze se tako u Jevropu. Ovaj cin kapitulacije Srbije pred nasilnicima nece imati dobrog odjeka u Jevropi. Nema statusa kandidata bez postovanja sopstvenog ustava i prava na slobodno okupljanje gradjana cija su prava ugrozena. Ako niko drugi, a Vi i predsednik Tadic, bar iz Vase profesije znate da gay ljudi nisu izopaceni i nisu bolesnici. Ako ste vec na tim pozicijama da bi izlecili narod, onda ili lose radite ili niste dovoljno kvalifikovani za taj posao.

Katarina

pre 12 godina

Nije poenta parada, vec postovanje ljudskih prava. Ali ivica ti nije objasnio sta je to. Ako su pametni, zeljeni status necemo dobiti.

бидермајер

pre 12 godina

Зар још очекујете Европски пут са тим траљавим законима које сте усвојили донели ? И као круна свега да занемаримо параду, отворена каверна Косово? Да се нисте прерачунали за ПРИСТУП ? Или сте наивни хипероптимисти колко вас има у тој скупштини, да ћете добити на тацни ЛИЛИХИП од Еу ?? Сумњам Ђукић Дејановић !!

ehhe

pre 12 godina

Nemojmo lagati sami sebe, pa Srbija nije za EU sve i da ispuni sve uslove, stanovnistvo ko da izlazi negde iz mracnog srednjeg veka. Pogledajte na youtube-u gej parade u Sofiji, Bukurestu, Atini, Zagrebu i razmislite sta je problem sa nama Srbima. Toliko smo zaostali, toliko smo netolerantni, agresivni da to jednostavno ne moze da se opise. Ustav i zakon su prekrseni, ali ono sto mene najvise brine, to je da se intelektualci u ovoj zemlji ne razlikuju od ostalih protivnika parade. Bukvalno imaju iste argumente. To me plasi, jer sa takvom elitom Srbija nikada nece postati moderna drzava, nikada nece krenuti napred, a uostalom zamenice nas neki drugi narod koji je spreman na promene modernog sveta, a mi ko u darvinovoj teoriji evoluciji cemo izumreti kao zakrzljala vrsta. I zasluzili smo.

Mrmot

pre 12 godina

SRBIJA je pukla po svim savovima!!! Tuzno i zalosno!

Sa ovim sto se desava u poslednje vreme dokazali smo da smo daleko od pravne drzave, institucije su kapitulirale nad svim frontovima i nad svim situacijama! To dokazuje da nemamo a niti smo imali valjane drzavnike koji bi istinski vodili ovo drustvo! Tako da izbori na koje izlazimo su samo uzaludno trosenje vremena i zivaca!

artuditu

pre 12 godina

To vi mislite! Isto kao sto ni dogadjaji na Severu Kosova (ili je to Jug Srbije?) ne uticu na odluku EK zbog koje pada vlada. Zivi bili pa videli.

okjas

pre 12 godina

Ne radi se o tome da li će EU da se ljuti ili ne, ne radi se o tome da li ćemo dobiti neke pozitivne ili negativne poene sada. Već je problem to što je država pokazala nesposobnost. Činjenica je da je Srbija naglas rekla "Huligani su mnogo jaki za nas, ne možemo protiv njih". Srbija je rekla glasno svojim građanima:
- da oni nemaju slobodu,
- da vlast u ovoj državi pripada nacističkim pokretima Obrazu, Dverima,
- da brani ambasade, tako što zabranjuje skup ljudi koji imaju slične ideje,
- da neko LGBT populaciju smatra za protivničku vojsku u krstaškom ratu, a da nije završio u Lazi Lazarević u Padinskoj Skeli istog trenutka kad je to pomislio,
- itd.

Ovo su samo neki primeri o kojima srpska vlast treba da razmišlja, ne zbog EU, već zbog sebe. Ova vlast, kao i svaka prethodna može mlade samo da otera iz države, jer niko nije lud da ostaje u državi u kojoj iskompleksirani obrazovci vode politiku. Za belu kugu (kako neki od vas pišu na forumu) nije kriva LGBT populacija, za to je kriva nesposobnost države koja ni na jedan način ne stimuliše buduće porodilje, za to je takođe kriv i stres zbog svih loših stvari u državi, kao i nedostatak vremena, koga bismo imali da živimo na zapadu.... Pitanje za sve koji su protiv Gay parade: "Zašto Holandija (koja ima skoro duplo manju državu po površini od Srbije) ima duplo više stanovnika od Srbije, a pritom prihvata Gay brakove?

talebanija

pre 12 godina

Ja kazem EU da je ova drzava i drzavni vrh nesposoban da odrzi najosnovnije tekovine demokratije i da garantuje svim ljudima minimalna zivotna prava, i da pod hitno blokira sve pregovore s ovom tiranskom "drzavom"!
U 2011-oj onaj koji nas je tukao do skora, zabranjuje skupove gradjana, pod blagoslovom borisa tadica!?!, EH sta smo doziveli!
Jer sam zato udarao u serpe i lomio se 5-og oktobra!!!
Otici cu uskoro i NIKAD ali NIKAD necu da se vratim, a vi uzivajte u primitivizmu, Mladenu Obradovicu, Dverima, 1389, Gardi Cara Lazara , Nasima itd.. i jedite @#$#$
Secam se scene pre jedno 5 i vise godina, kad sam sedeo u centru kod hotela Moskve s drustvom, dolazi nam policajac, trazi isprave i kaze da se sklanjamo odatle, pitam sto? Kao, to je za vase dobro, prolaze navijaci.
Pita ih moja drugarica "Jesu oni jaci od vas"?
Bas tako!!!! A dotle nek Jeremic maze oci svetu kako je ova smrdija u stanju da garantuju bilo kakva prava Albancima, vas zanimaju samo teritorije vas ljudi i ljudska prava ne zanimaju!

mario

pre 12 godina

To što vi očekujete to je vaš problem niti to EU baš interesira.
Baš me zanima hoče li reagirati holanđani, kao što je RH napala njihova ambasadorka u RH kada je bilo incidenata u Splitu.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

G-djo Đukić Dejanović, EU je tek danas postalo jasno da je citavo vreme bila obmanuta i da je ustvari celo vreme pregovarala sa predstavnicima "paralelnih institucija" u Srbiji to jest sa "takozvanim, nelegalnim i privremenim vlastima iz BG. na celu sa Predsednikom Tadicem ne znajuci do danas da su u Srbiji "HULIGANI" na Vlasti koji NIKADA nisu ni zeleli "status kandidata" za clanstvo Srbije u EU !
Kome EU da dodeli status kandidata kada nema pojma ko je na Vlasti u Srbiji ? "HULIGANIMA" ?

Marina

pre 12 godina

"..Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović smatra da je Srbija ispunila sve uslove da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji"...

Prije svega, EU postavlja uvjete i ona odlučuje jesu li ispunjeni ili ne. Drugo, izjava predsjednice Skupštine podsjeća me na učenika koji dolazi kući s jedinicom u knjižici i kaže roditeljima: "Pripremao sam se cijeli tjedan, učio sam svaki dan, i sve sam naučio,sve sam znao,majke mi,a profesor mi je dao jedinicu jer on mene mrzi i bez obzira što ja sve znam, kod njega neću nikada položiti ispit."

I. L.

pre 12 godina

E pa ja bas ocekujem! Bilo bi skandalozno da ne utice. Stvarno bi bilo sramota da posle ove tadicevsko-dacicevske rasomonijade Srbija dobije status kandidata. Nadam se da ipak u EU nisu do te mere poludeli da hoce da nas prime ovako bedne, jadne i cemerne...

Neven

pre 12 godina

U potpunosti je u pravu! Kapitulacija pred teroristima i saradnja policije i obaveštajnih službi sa terorističkim grupama se oduvek tolerisala u civilizovanom društvu.

Aleksandar

pre 12 godina

Sve uslove, sem eto mozda jednog od najvaznijih - da postuje i sprovodi sopstven Ustav i zakone. No, sto bi vam ideoloski caca rekao - necemo se drzati zakona kao pijan plota, je l' te... Kakva crna EU, ne bi vas pustili ni u africku uniju kao clana-posmatraca...

southlander

pre 12 godina

Nemojte zuriti sa obecanjima,sacekajte ponedeljak. Ako ce biti struje i Vasa koalicija bude jos na vlasti, mozemo se i dalje lagati.

Toska

pre 12 godina

Toliki politicki destruktivni potencijal poslednjih nekoliko dana od Kosova do Beograda, naravno da ce EU nagraditi: CEKANJEM, naravno.

Sale

pre 12 godina

"...uticati na odluku Brisela da Srbiji ne dodeli status kandidata."

A valjda ste hteli da kazete "uticati na odluku Brisela da Srbiji dodeli status kandidata".