Utorak, 27.09.2011.

12:22

Spremaju se rušilačke demonstracije

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković pozvao je organizatore da otkažu Paradu ponosa, koju je nazvao "parada srama" i rekao da se drugi političari "kurvaju".

Izvor: Beta

Spremaju se rušilaèke demonstracije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Vladan R

pre 12 godina

Neverovatno koliko se ovde zamenjuju teze. Posto je marsuta mala sa malim brojem ucesnika, policija njih svakako moze da obezbedi, ali definitivno ne moze da obezbedi da u nekom drugom delu grada iz protesta neka grupacija napravi stetu, ili da u pokusaju da dodje do paradera, u blizoj okolini u sukobima sa policijom naprave stetu. Mogu i da ih totkom i nakon sukoba pohapse ali to svakao nece nadoknaditi potencijalno nastalu stetu, a jos manje ce doneti ikakvo poboljsnaje polozaja LGBT populaciji. Istovremeno uzimajuci u obzir stanje u drustvu, besparicu, napetost na Kosovu, postoji opasnost da se ti nasilni protesti protiv jedne stvari, preokrenu u nesto drugo mnogo sirih razmera, i mozda se toga gospoda iz vlasti boje vise nego visecasovnog razbijanja Beograda, koje se nece desiti ni prvi ni posledni put. Ako je sve navedeno poznato onda bez obzira na sve price o ljudskim pravima, organizatori i ta brojcana saka jada od njih tek stotinak ili malo vise koji ce da proparadiraju, definitivno snosi najveci deo odgovornost za eventualne sukobe.

Nemanja

pre 12 godina

E,Srbijo...Ko te vodi?!Arkanovi sledbenici i Miloševićevi puleni...
Zakonom treba zabraniti ljude kao što je ovaj iz Jagodine!

filip filipe

pre 12 godina

Umesto sto baca pare naroda na izlete i zezanje jagodinaca bolje da je za pare kupio konc. logor za sve koji mu se ne svidjaju. Tako mi zirafa uskoro dobila i nove prijatelje pod izgovorom da su oni samo u poseti zooloskom vrtu xD

I. L.

pre 12 godina

Ne sumnjam ja da SNS vec ima znacajnu kontrolu nad policijom, a totalnu nad ovim policijskim sindikatima, kao i nad glavninom huligana. Ne sumnjam ni da spremaju veliku frku za 2. oktobar, jer ako zeznu Srbiji status kandidata za EU, Dinkic momentalno obara vladu i eto vanrednih parlamentarnih izbora u decembru, na kojima SNS sigurno dolazi na vlast. Dace oni sve od sebe u nedelju da haos bude sto veci. Ako vlast ne bude u stanju da im 2. oktobra u tome doaka, onda su apsolutno zasluzili da padnu i da cika Toma postane novi premijer Srbije.

Vojkan Simic

pre 12 godina

Palma mnogo pametuje,a toliko je sve jednostavnio,zapravo on treba izaći sa stavom da će srušiti vladu ako bude parade srama.Mislite li da bi se parada održala,pa ne.Vole oni vlast više od homoseksualaca i eu.

Petar

pre 12 godina

Ajde dosta, zacepi vise nepismen si i nemas veze sa temom, sta se oglasavas uopste? Jel te pitao neko nesto? Jbt Palma nama objasnjava sta treba a sta ne, na sta smo spali ljudi? Kakva je ova drzava, vode nas nepismeni i jos se prave pametni.

blagomeni

pre 12 godina

"Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'", rekao je predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević. Pa kada ste vec upuceni i imate informaciju o njihovim planovima iz prve ruke, a pri tom ste i u odlicnim odnosima sa tim grupama sto ste pokazali zajednickom konferencijom za stampu, zasto onda njih ne pozovete da otkazu rusenje, paljenje i divljanje. Ipak je daleko veca steta to njihovo rusenje, nego nenasilna setnja uz muziku sa sarenim zastavama.

Sunce Slobode

pre 12 godina

@ bezimena
Jedini spas za Srbiju je da na sledećim izborima svoje glasove da LDP-u, Ž. Koraću. V. Pešić i sl. NIKO ko je do sada bio na vlasti ne zaslužuje je. Ako se već i mora imati koalicija, to će najverovatnije opet biti DS, ali njima treba rapidno skresati krila!

Nije mi drago sto cu Vas razocarati, ali i ova vesela druzina koju ste naveli je itekako bila na vlasti u Srbiji. Sem ako mesto Podpredsednika Vlade ne smatrate vlascu?

svetlanast.

pre 12 godina

da srbija ima sud, policiju i drzavu, oni koji su na posloj paradi porusili beograd, godinama bi placali stetu koju su napravili.

danas, da rusitelji znaju da ce stetu sigurno platiti, sigurno je da bi dobro razmislili da li da ruse beograd i biju mirne gradjane.

posto se zna ko je to uradio prosle godine, palma i policijski sindikad sigurno znaju ko preti sada, trebalo bi to i da kazu.

diktator broz je one koji su bili pretnja bilo kakvim okupljanjima ili dogadjanjima "preventivno" pozivao u policiju na "informativni razgovor", dok dogadjaj ne prodje.

za one koji kazu da to nije bilo dimokratski, stvarno nije.
da li je demokratski bilo koga prebiti i rusiti grad, samo zato sto ti se taj neko ne svidja?

"...NEMOJ DA SE KURVATE BRE..." - KOME TO PALMA KAZE?

Marko

pre 12 godina

"...ali smo protiv egzibicionizma članova Parade ponosa, koji demonstriraju ugroženost na takav način na ulicama Beograda", rekla je Dubravka Filipovski.

Ja prosle godine nisam video nikakav 'egzibicionizam', video sam najobicniju povorku koja je nosila transparente, obisla krug oko 2 bloka zgrada i nista vise. Obican politicki protest, koji gradjani Beograda mogu videti svaki dan.
Ali sam zato sa druge strane video olos, spreman da rusi i pali sve pred sobom. Za njih su tzv. porodicne vrednosti da se neko izubija ili ubije zato sto nije ono sto su oni. Tako su ih ucili valjda oni njihovi roditelji, koji su posle hapsenja isli da kukaju da ih puste.
Negde mi je drago sto su potpalili sediste DS-a, jer se svi prave ludi i okrecu glavu. I niko nece da uperi prstom u te budale i da ih adekvatno kazni. A mi ostali, sve to treba da gledamo i trpimo nasilje obicnog taloga sa dna drustva.

Izgubljeno vreme

pre 12 godina

Meni je PARADA SRAMA PALMINO ponašanje 20 godina.Parada srama je da je taj čovek gradonačelnik jednog grada,narodni poslanik,a da ne pričamo za njegove "TIGROVE" devedesetih,a da, pa tu je i Kolubara.Ne sve to nije parada srama, to je perpetum mobile srama,kiča i gluposti.

Veseli

pre 12 godina

Kolubara decenijama, ratovi devedestih i neopisiva mrznja u 2011. godini prema delu gradjana Republike Srbije opisuje najbolje arkanovog kuma. Jedino ne znam gde se izgubila gospodja iz Nisa koja ima duznost kao zastitnica da protiv ovakvih ljudi podigne optuznice.

Gay muskarac

pre 12 godina

Jako mi je zanimljivo kako svi naricu za Kosovom, Kosovo je srce Srbije, cuvaju Kosovo, a onda sve sto ne valja po nekim njihovim zatucanim shvatanjima, salju upravo na njihovo drago Kosovo i Pristinu, pa onda jos pominju dvostruke standarde.

Ovde treba jedan dobar diktator, svi pod bic i da se zatvore usta pa da vidite kako cete da se volite kada drugacije ne umete.

wtf?

pre 12 godina

"Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'"

Pa ako vec imate informacije pohapsite huligane spremne na rusenje i nasilje.

Milica

pre 12 godina

Dobro ljudi, pa ovo više nema nikakvog smisla. Zamislite policiju koja tako dođe i kaže "imamo saznanje da će sutra biti opljačkana banka. Savetujemo zaposlenima da ne otvaraju."
Pohapsite ove koji prete i organizuju se da kolju - i neće biti problema!

"djura ce ti oprostiti sto te je tukao"

pre 12 godina

nesto se ne secam da se policija zalila kad su '90-ih tukli studente i politicke neistomisljenike vladajuce bande. al kad su sa druge strane divljaci koji ce da ih lupe ciglom u glavu umesto da se razbeze, tad se spremaju za "bolestan sam, ne mogu danas na posao". sta drugo ocekivati od daciceve policije.

i, naravno, opet su za lom po gradu krivi organizatori parade, a ne oni koji lome grad.

sasa014

pre 12 godina

Bas lepo. Umesto da 2 oktobra posaljemo lepu sliku u svet sa finala evropskog prvenstva u odbojci, mi cemo poslati izlupan grad. E moja Srbijo.Mada to mozda i bude dobro, dupli program ucesnici parade da posle odu u halu Pionir i gledaju utakmice za trece i prvo mesto.

D.

pre 12 godina

On bese vise nije poslanik? Znaci nema vise imunitet? Mozda bi sudovi mogli da se pozabave govorom mrznje? Ali nema sanse u ovoj drzavi....

Levčanin

pre 12 godina

Moram da kažem da Palma priča kao i opbično gluposti.Pitam se da li uopšte zna šta priča.Jedino dobro zna da unovči svoj položaj gradonačelnika.

zozozo

pre 12 godina

Znači, jedni hoće da održe legalan i miran skup, a drugi prete da će da razbiju pola Srbije ako se ovima dozvoli da taj skup i održe. A političari, stranke i policija misle da u Srbiji postoje važniji problemi od postojanja organizacije/rulje koja preti da će razbiti pola države ako ne bude po njenom?

Jodie

pre 12 godina

posto mislim da je uzaludno da trosim vreme na palmina baljezganja, osvrnucu se samo na izjavu predstavnika policijskog sindikata. Aman , dokle vise!!!! Imate li bar malo pameti ,pohapsite vodje grupa, glavne iz fasistickih organizacija, a neka ih pravosudni organi kazne na adekvatan nacin i resen problem. Dokle vise sa tim prebacivanjem odgovornosti. Kako ja mogu da budem odgovorna za nasilje ako mirno hodam ulicom. Hajde neka mi odgovori neko na to. Kako moje kretanje ulicama grada , moze da opravda bilo kakav cin nasilja. Okanite se vise te tradicije da je zrtva kriva za nasilje. Sta je to?! To je ono: Cuti da ne dobijes batine!! E pa necu da cutim, a nema toga sto mogu da uradim a da to opravdava nekog ko me bije. NEMA!!!!!!! Prihvatite to i resite pravi problem!!!!! Nije problem u meni sto hocu da setam, problem je u onome ko uziva u nasilju.

masa

pre 12 godina

Organizovati paradu ponosa u vreme kada se drzava raspada po svim savovima je ravno samoubistvu. Ne znam da li ova vlast ima keca u rukavu, ali ako joj je ovo scenario za brzo zaboravljenje Kosova i besparice, tesko njima, a i nama sa njima takvima.

ova je drzava osudjena na propast

pre 12 godina

Ukoliko bude bilo kakvih nereda policija snosi iskljucivu odgovornost za sve.Jer koliko moze da se zakljuci oni znaju i da se organizuju neredi,i gde je moguce da ih bude i ko ih organizuje.Dakle?!Sta vise nije jasno?

Lazar III

pre 12 godina

...svakako bi trebalo odr¿ati i "PARADU SRAMA"...>paradu sa siromaœnim radnicima i gladnim narodom!...sada smo najsiromaœniji narod u Evropi a i do Aziji nam nije daleko! Kina je sa platama prema Srbiji >>>PUTA DVA!!!

Zagor

pre 12 godina

Mene ta takozvana parada ponosa uopste ne zanima. Pustite da ljudi setaju, ja bih pustio i vegetarijance, dzogere i ljubitelje dzeza da odrze svoje parade. Totalno mi je svejedno. Zivi i pusti druge da zive. Policija treba da pazi da ne dodje no incidenta, a incidente ce jedino praviti mladi nacionalisti. Valjda policija zna sta treba da radi. Ali neznam sta taj Markovic ima tu da je javlja. Koliko znam on nije gradonacelnik Beograda. Neka u svojoj Jagodini radi i prica sta hoce. Te marginalce treba skroz ignorisati, neka zive u svom svetu i gotovo. Dolke ce takvi da imaju glavnu rec u Srbiji?

student

pre 12 godina

A ja mislim da svi vi, pošto znate ko sprema napade i pravi lom, to i sprečite i ne pravite se toše, jer se sve zna i da pustite ljude da prošetaju. Nikom neće skakati po glavi. Kako ste samo više dosadni.

Andjela

pre 12 godina

Otkazite Sunce, Mesec. Otkazite vazduh koji disemo. Koja je ovo farsa? Pa zar ne zivi on zdravo i pravo cele godine? Monti Pajton... u Jagodini...

vojno_neutralan

pre 12 godina

Palma je u pravu sto se tice politicara u Srbiji i njihovog neizjasnjavanja povodom parade ponosa.Dolaze izbori i najbolje je ostati neutralan.Takvim stavom u ovim uslovima dobice se glasovi i protivnika i zagovornika parade.To je politika.
A sto se tice Palme, on je najveci profiter na ovome, svokodnevno dobija nicim zasluzenu medijsku paznju vec godinu dana.Covek koji samostalno na izborima ne bi presao cenzus pojavljuje se u medijima vise nego predsednik drzave.Samo nastavite da ga promovisete pa mozda i predje.

Srbija - tamo gde prestaje razum

pre 12 godina

Da je ovo pravna drzava i normalna zemlja, ovakvo nesto ne bi ni bilo tu gde jeste. A kamoli jos da nekaznjeno seje govor mrznje.

bezimena

pre 12 godina

SPS-JS-PUPS...ova osovina najviše govori o DS-u!

Jedini spas za Srbiju je da na sledećim izborima svoje glasove da LDP-u, Ž. Koraću. V. Pešić i sl. NIKO ko je do sada bio na vlasti ne zaslužuje je. Ako se već i mora imati koalicija, to će najverovatnije opet biti DS, ali njima treba rapidno skresati krila!

Nenad

pre 12 godina

Hipotetički, gospodinu Palmi poručujem da ne dođe u moj grad jer ću ga vijati pirotehničkim sredstvima i vilama... ako ipak dođe i biva povređen, "SAM JE KRIV". Eto, tako otprilike ide njegova logika. "Ja sam rekao gde ne smete da idete, ako to uradite, vi ste krivi što ste mi naleteli na pesnicu i što sam ja zapalio izloge i ukrao patike".

Aleksandar G.

pre 12 godina

Ovi iz "nezavisnog" policijskog sindikata su stvarno komicni.
Ako je u pitanju skup visokog rizika i TACNO SE ZNA OD KOGA PRETI RIZIK, onda ne treba da se obracaju organizatorima i traze otkazivanje, vec da preventivno hapse one koji su pretnja bezbednosti.

A Palmu necu ni da komentarisem...nisam bas toliko nisko pao :)

Gradjanin

pre 12 godina

Sa ovakvim likovima, Srbija ce zauvek biti crna rupa Evrope. To i ne bi bilo tako strasno, da ne postoji jos jedna, za nas gora istina, NJIMA JE DOBRO, A NAMA LOSE!

bla bla

pre 12 godina

Imam proverenuinformaciju da vegetarijanci Srbijespremaju nerede u vreme rostiljijade uLeskovcu! Otkazite rostiljijadu i spasitePalmu.....

pravopis

pre 12 godina

@Mario Novi Sad, 27. septembar 2011 12:35
Neprosvecenog se pise zajedno, a ne smaraj odvojeno.
Neko ko ne zna najosnovnija pravila pravopisa nije kompetentan da ocenjuje ko je prosvecen a ko nije.
Naucite se, "prosveceni", demokratiji,i da vam niko nije dao pravo da ucutkujete bilo koga i bilo cije misljenje.

Daliborka Mileusnic

pre 12 godina

Imaju informacije da neke grupe pripremaju nasilje i rušilačke demonstracije, a ne pada im na pamet da pozovu na hapšenje članova tih grupa, nego pozivaju na otkazivanje jednog mirnog skupa pod nazivom Parada ponosa ? Pa ovo ni Nušić ne bi mogao da smisli. One koji iz bilo kog razloga planiraju da vrše nasilje i rušilačke akcije bi valjda trebalo apriori uhapsiti, ne pitajući se da li nasilje planiraju zbog Parade ponosa, krize na Kosovu, ili nekog trećeg razloga.

drvo,pa to ti je

pre 12 godina

Gospodin drvo je samo u jednom u pravu a to je da se ostali politicari "kurvaju"po ovom pitanju.A sve ostalo...Van pameti.Gospodine drvo Ustav ove drzave garantuje pravo na okupljanje i TACKA.A vase licno misljenje je potpuno irelevantno.Znate kako se kaze za misljenje,svako ga ima,kao i jos poneki deo tela...

Aleksa

pre 12 godina

Palmu ne zelim da komentarisem, ali ovo:

"Ej, političari, nemoj da se kurvate, bre, isto mislite kao ja, a ne smete da kažete. Pa, recite, što se grebete glasova da glasaju za vas u izbornoj kampanji"

...je 100% tacno. Po sredi je obicno grebanje o glasove gejeva.

Eto to su izbori i demokratija u Srbiji.

antihater

pre 12 godina

Da nije homofoba poput ove dvojice koji namerno podizu tenziju, parada bi prosla sasvim neprimeceno. Osim toga, pravo na okupljanje je jedna od tekovina civilizacije i svakog demokratskog drustva. Ne razumem da nekome moze da smeta to sto ce jedna grupa ljudi prosetati na SAT VREMENA u godinu dana! Oni vas gledaju 364 dana godisnje, pa i vi mozete njih taj jedan dan.

Stevan

pre 12 godina

Markoviću, otkaži poverenje političarima .... Sećađ se kako si onomad rekao ''patriotizam se ne sipa u traktor''. Čime danas seljaci pune svoje traktorske rezervioare, Palma Markoviću.

amstel

pre 12 godina

Jednog dana će Srbija biti pristojno i lepo mesto za život, u kome će ljudi kao što je današnji gradonačelnik Jagodine biti ružno sećanje. Do tada ćemo za svaki napredak morati da prolivamo znoj i suze, a Marković ne bi imao ništa protiv ni da prolivamo krv. Svašta bih rekao o Markoviću, ali ne želim nikad da zvučim kao on.

Mario Novi Sad

pre 12 godina

Ma obavzno ce da poslusaju jednog ne prosvecenog coveka koji nema ni stida ni srama sta govori i koliko mrznje plasira. Idi ti samo u tvoju Jagodinu i nesmaraj vise ljude!

čaruga

pre 12 godina

Ti se pokaži kao čovek pa izadji iz te vlade a ne da se praviš pametan,optužuješ neke koalicione partnere da su pozadinci,a i dalje sedite u istim foteljama,licemeru!

turing

pre 12 godina

Samo kad vidim ko je protiv, savršeno je jasno da treba biti za. Što se kurvanja tiče opet se ruga šerpa loncu. A on se ovime ne kurva za glasove "ako ne znamo da radimo znamo da se bijemo patrijota" koji su očigledno glasniji, a verovatno nažalost i borjniji u srbijici nam našoj.

VB

pre 12 godina

Ova nacija je totalno PUKLA! NADAM se najiskrenije da ce da se iskljuce i Sandzak i Vojvodina iz ovog ucmalog mraka od drzave, pa cete tek onda da placete krvnici nacionalisticki. Zbog te sumanute zadrtosti treba sve da izgubite, ne zasluzujete ni pedalj modernog sveta! Ova zemlja je Mordor moderne civilizacije.

Petar A

pre 12 godina

Zasto bi recimo gradonacelnik Roterdama odmah morao da podnese ostavku ako bi ovako govorio? Zato sto je u Holandiji politicka svijest gradjana, medija, opozicije i konacno homoseksualaca toliko jaka, da on ne bi izdrzao pritisak tih struktura. A u Srbiji? Nema tog pritiska koji bi poljuljao Palminu politicku funkciju. Zasto? Djelimicno zato sto je generalno politicka (samo)svijest niska, jer su ljudi "ubijeni" i izmaltretirani, neki i bijeni, prijeceno im je, ako ne njima, jeste onima koje ovi poznaju i sve to zajedno nije bas neka osnova za politicko djelovanje, odnosno politicka svijest prosjecnog gradjanina je slaba. Ali. Ovo isto vazi i za malinare, pa ipak izadju pred policiju. Iz toga se moze zakljuciti da bitan dio gradjana misli slicno kao Palma i zato i ne postoji taj potrebni kvantum politickog nezadovoljstva koji bi prevazisao strah od policije i time rezultirao javnim pritiscima na Palmu. Toga nema.
I toga treba homoseksualci da budu svjesni. Beograd nije Roterdam.

milan

pre 12 godina

Nije mi jasno zasto ovaj covek u medijima dobija ovoliki publicitet. Da li bi bilo koga trebalo da zanima sta ovaj covek ima da kaze po bilo kom pitanju pa i po paradi ponosa.

Srbija - tamo gde prestaje razum

pre 12 godina

Da je ovo pravna drzava i normalna zemlja, ovakvo nesto ne bi ni bilo tu gde jeste. A kamoli jos da nekaznjeno seje govor mrznje.

amstel

pre 12 godina

Jednog dana će Srbija biti pristojno i lepo mesto za život, u kome će ljudi kao što je današnji gradonačelnik Jagodine biti ružno sećanje. Do tada ćemo za svaki napredak morati da prolivamo znoj i suze, a Marković ne bi imao ništa protiv ni da prolivamo krv. Svašta bih rekao o Markoviću, ali ne želim nikad da zvučim kao on.

Aleksa

pre 12 godina

Palmu ne zelim da komentarisem, ali ovo:

"Ej, političari, nemoj da se kurvate, bre, isto mislite kao ja, a ne smete da kažete. Pa, recite, što se grebete glasova da glasaju za vas u izbornoj kampanji"

...je 100% tacno. Po sredi je obicno grebanje o glasove gejeva.

Eto to su izbori i demokratija u Srbiji.

čaruga

pre 12 godina

Ti se pokaži kao čovek pa izadji iz te vlade a ne da se praviš pametan,optužuješ neke koalicione partnere da su pozadinci,a i dalje sedite u istim foteljama,licemeru!

VB

pre 12 godina

Ova nacija je totalno PUKLA! NADAM se najiskrenije da ce da se iskljuce i Sandzak i Vojvodina iz ovog ucmalog mraka od drzave, pa cete tek onda da placete krvnici nacionalisticki. Zbog te sumanute zadrtosti treba sve da izgubite, ne zasluzujete ni pedalj modernog sveta! Ova zemlja je Mordor moderne civilizacije.

Nenad

pre 12 godina

Hipotetički, gospodinu Palmi poručujem da ne dođe u moj grad jer ću ga vijati pirotehničkim sredstvima i vilama... ako ipak dođe i biva povređen, "SAM JE KRIV". Eto, tako otprilike ide njegova logika. "Ja sam rekao gde ne smete da idete, ako to uradite, vi ste krivi što ste mi naleteli na pesnicu i što sam ja zapalio izloge i ukrao patike".

Mario Novi Sad

pre 12 godina

Ma obavzno ce da poslusaju jednog ne prosvecenog coveka koji nema ni stida ni srama sta govori i koliko mrznje plasira. Idi ti samo u tvoju Jagodinu i nesmaraj vise ljude!

Gradjanin

pre 12 godina

Sa ovakvim likovima, Srbija ce zauvek biti crna rupa Evrope. To i ne bi bilo tako strasno, da ne postoji jos jedna, za nas gora istina, NJIMA JE DOBRO, A NAMA LOSE!

milan

pre 12 godina

Nije mi jasno zasto ovaj covek u medijima dobija ovoliki publicitet. Da li bi bilo koga trebalo da zanima sta ovaj covek ima da kaze po bilo kom pitanju pa i po paradi ponosa.

antihater

pre 12 godina

Da nije homofoba poput ove dvojice koji namerno podizu tenziju, parada bi prosla sasvim neprimeceno. Osim toga, pravo na okupljanje je jedna od tekovina civilizacije i svakog demokratskog drustva. Ne razumem da nekome moze da smeta to sto ce jedna grupa ljudi prosetati na SAT VREMENA u godinu dana! Oni vas gledaju 364 dana godisnje, pa i vi mozete njih taj jedan dan.

turing

pre 12 godina

Samo kad vidim ko je protiv, savršeno je jasno da treba biti za. Što se kurvanja tiče opet se ruga šerpa loncu. A on se ovime ne kurva za glasove "ako ne znamo da radimo znamo da se bijemo patrijota" koji su očigledno glasniji, a verovatno nažalost i borjniji u srbijici nam našoj.

zozozo

pre 12 godina

Znači, jedni hoće da održe legalan i miran skup, a drugi prete da će da razbiju pola Srbije ako se ovima dozvoli da taj skup i održe. A političari, stranke i policija misle da u Srbiji postoje važniji problemi od postojanja organizacije/rulje koja preti da će razbiti pola države ako ne bude po njenom?

D.

pre 12 godina

On bese vise nije poslanik? Znaci nema vise imunitet? Mozda bi sudovi mogli da se pozabave govorom mrznje? Ali nema sanse u ovoj drzavi....

student

pre 12 godina

A ja mislim da svi vi, pošto znate ko sprema napade i pravi lom, to i sprečite i ne pravite se toše, jer se sve zna i da pustite ljude da prošetaju. Nikom neće skakati po glavi. Kako ste samo više dosadni.

Daliborka Mileusnic

pre 12 godina

Imaju informacije da neke grupe pripremaju nasilje i rušilačke demonstracije, a ne pada im na pamet da pozovu na hapšenje članova tih grupa, nego pozivaju na otkazivanje jednog mirnog skupa pod nazivom Parada ponosa ? Pa ovo ni Nušić ne bi mogao da smisli. One koji iz bilo kog razloga planiraju da vrše nasilje i rušilačke akcije bi valjda trebalo apriori uhapsiti, ne pitajući se da li nasilje planiraju zbog Parade ponosa, krize na Kosovu, ili nekog trećeg razloga.

Zagor

pre 12 godina

Mene ta takozvana parada ponosa uopste ne zanima. Pustite da ljudi setaju, ja bih pustio i vegetarijance, dzogere i ljubitelje dzeza da odrze svoje parade. Totalno mi je svejedno. Zivi i pusti druge da zive. Policija treba da pazi da ne dodje no incidenta, a incidente ce jedino praviti mladi nacionalisti. Valjda policija zna sta treba da radi. Ali neznam sta taj Markovic ima tu da je javlja. Koliko znam on nije gradonacelnik Beograda. Neka u svojoj Jagodini radi i prica sta hoce. Te marginalce treba skroz ignorisati, neka zive u svom svetu i gotovo. Dolke ce takvi da imaju glavnu rec u Srbiji?

wtf?

pre 12 godina

"Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'"

Pa ako vec imate informacije pohapsite huligane spremne na rusenje i nasilje.

Levčanin

pre 12 godina

Moram da kažem da Palma priča kao i opbično gluposti.Pitam se da li uopšte zna šta priča.Jedino dobro zna da unovči svoj položaj gradonačelnika.

bla bla

pre 12 godina

Imam proverenuinformaciju da vegetarijanci Srbijespremaju nerede u vreme rostiljijade uLeskovcu! Otkazite rostiljijadu i spasitePalmu.....

Milica

pre 12 godina

Dobro ljudi, pa ovo više nema nikakvog smisla. Zamislite policiju koja tako dođe i kaže "imamo saznanje da će sutra biti opljačkana banka. Savetujemo zaposlenima da ne otvaraju."
Pohapsite ove koji prete i organizuju se da kolju - i neće biti problema!

Stevan

pre 12 godina

Markoviću, otkaži poverenje političarima .... Sećađ se kako si onomad rekao ''patriotizam se ne sipa u traktor''. Čime danas seljaci pune svoje traktorske rezervioare, Palma Markoviću.

Andjela

pre 12 godina

Otkazite Sunce, Mesec. Otkazite vazduh koji disemo. Koja je ovo farsa? Pa zar ne zivi on zdravo i pravo cele godine? Monti Pajton... u Jagodini...

"djura ce ti oprostiti sto te je tukao"

pre 12 godina

nesto se ne secam da se policija zalila kad su '90-ih tukli studente i politicke neistomisljenike vladajuce bande. al kad su sa druge strane divljaci koji ce da ih lupe ciglom u glavu umesto da se razbeze, tad se spremaju za "bolestan sam, ne mogu danas na posao". sta drugo ocekivati od daciceve policije.

i, naravno, opet su za lom po gradu krivi organizatori parade, a ne oni koji lome grad.

Aleksandar G.

pre 12 godina

Ovi iz "nezavisnog" policijskog sindikata su stvarno komicni.
Ako je u pitanju skup visokog rizika i TACNO SE ZNA OD KOGA PRETI RIZIK, onda ne treba da se obracaju organizatorima i traze otkazivanje, vec da preventivno hapse one koji su pretnja bezbednosti.

A Palmu necu ni da komentarisem...nisam bas toliko nisko pao :)

Izgubljeno vreme

pre 12 godina

Meni je PARADA SRAMA PALMINO ponašanje 20 godina.Parada srama je da je taj čovek gradonačelnik jednog grada,narodni poslanik,a da ne pričamo za njegove "TIGROVE" devedesetih,a da, pa tu je i Kolubara.Ne sve to nije parada srama, to je perpetum mobile srama,kiča i gluposti.

svetlanast.

pre 12 godina

da srbija ima sud, policiju i drzavu, oni koji su na posloj paradi porusili beograd, godinama bi placali stetu koju su napravili.

danas, da rusitelji znaju da ce stetu sigurno platiti, sigurno je da bi dobro razmislili da li da ruse beograd i biju mirne gradjane.

posto se zna ko je to uradio prosle godine, palma i policijski sindikad sigurno znaju ko preti sada, trebalo bi to i da kazu.

diktator broz je one koji su bili pretnja bilo kakvim okupljanjima ili dogadjanjima "preventivno" pozivao u policiju na "informativni razgovor", dok dogadjaj ne prodje.

za one koji kazu da to nije bilo dimokratski, stvarno nije.
da li je demokratski bilo koga prebiti i rusiti grad, samo zato sto ti se taj neko ne svidja?

"...NEMOJ DA SE KURVATE BRE..." - KOME TO PALMA KAZE?

Jodie

pre 12 godina

posto mislim da je uzaludno da trosim vreme na palmina baljezganja, osvrnucu se samo na izjavu predstavnika policijskog sindikata. Aman , dokle vise!!!! Imate li bar malo pameti ,pohapsite vodje grupa, glavne iz fasistickih organizacija, a neka ih pravosudni organi kazne na adekvatan nacin i resen problem. Dokle vise sa tim prebacivanjem odgovornosti. Kako ja mogu da budem odgovorna za nasilje ako mirno hodam ulicom. Hajde neka mi odgovori neko na to. Kako moje kretanje ulicama grada , moze da opravda bilo kakav cin nasilja. Okanite se vise te tradicije da je zrtva kriva za nasilje. Sta je to?! To je ono: Cuti da ne dobijes batine!! E pa necu da cutim, a nema toga sto mogu da uradim a da to opravdava nekog ko me bije. NEMA!!!!!!! Prihvatite to i resite pravi problem!!!!! Nije problem u meni sto hocu da setam, problem je u onome ko uziva u nasilju.

drvo,pa to ti je

pre 12 godina

Gospodin drvo je samo u jednom u pravu a to je da se ostali politicari "kurvaju"po ovom pitanju.A sve ostalo...Van pameti.Gospodine drvo Ustav ove drzave garantuje pravo na okupljanje i TACKA.A vase licno misljenje je potpuno irelevantno.Znate kako se kaze za misljenje,svako ga ima,kao i jos poneki deo tela...

ova je drzava osudjena na propast

pre 12 godina

Ukoliko bude bilo kakvih nereda policija snosi iskljucivu odgovornost za sve.Jer koliko moze da se zakljuci oni znaju i da se organizuju neredi,i gde je moguce da ih bude i ko ih organizuje.Dakle?!Sta vise nije jasno?

bezimena

pre 12 godina

SPS-JS-PUPS...ova osovina najviše govori o DS-u!

Jedini spas za Srbiju je da na sledećim izborima svoje glasove da LDP-u, Ž. Koraću. V. Pešić i sl. NIKO ko je do sada bio na vlasti ne zaslužuje je. Ako se već i mora imati koalicija, to će najverovatnije opet biti DS, ali njima treba rapidno skresati krila!

Marko

pre 12 godina

"...ali smo protiv egzibicionizma članova Parade ponosa, koji demonstriraju ugroženost na takav način na ulicama Beograda", rekla je Dubravka Filipovski.

Ja prosle godine nisam video nikakav 'egzibicionizam', video sam najobicniju povorku koja je nosila transparente, obisla krug oko 2 bloka zgrada i nista vise. Obican politicki protest, koji gradjani Beograda mogu videti svaki dan.
Ali sam zato sa druge strane video olos, spreman da rusi i pali sve pred sobom. Za njih su tzv. porodicne vrednosti da se neko izubija ili ubije zato sto nije ono sto su oni. Tako su ih ucili valjda oni njihovi roditelji, koji su posle hapsenja isli da kukaju da ih puste.
Negde mi je drago sto su potpalili sediste DS-a, jer se svi prave ludi i okrecu glavu. I niko nece da uperi prstom u te budale i da ih adekvatno kazni. A mi ostali, sve to treba da gledamo i trpimo nasilje obicnog taloga sa dna drustva.

Petar

pre 12 godina

Ajde dosta, zacepi vise nepismen si i nemas veze sa temom, sta se oglasavas uopste? Jel te pitao neko nesto? Jbt Palma nama objasnjava sta treba a sta ne, na sta smo spali ljudi? Kakva je ova drzava, vode nas nepismeni i jos se prave pametni.

vojno_neutralan

pre 12 godina

Palma je u pravu sto se tice politicara u Srbiji i njihovog neizjasnjavanja povodom parade ponosa.Dolaze izbori i najbolje je ostati neutralan.Takvim stavom u ovim uslovima dobice se glasovi i protivnika i zagovornika parade.To je politika.
A sto se tice Palme, on je najveci profiter na ovome, svokodnevno dobija nicim zasluzenu medijsku paznju vec godinu dana.Covek koji samostalno na izborima ne bi presao cenzus pojavljuje se u medijima vise nego predsednik drzave.Samo nastavite da ga promovisete pa mozda i predje.

Veseli

pre 12 godina

Kolubara decenijama, ratovi devedestih i neopisiva mrznja u 2011. godini prema delu gradjana Republike Srbije opisuje najbolje arkanovog kuma. Jedino ne znam gde se izgubila gospodja iz Nisa koja ima duznost kao zastitnica da protiv ovakvih ljudi podigne optuznice.

blagomeni

pre 12 godina

"Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'", rekao je predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević. Pa kada ste vec upuceni i imate informaciju o njihovim planovima iz prve ruke, a pri tom ste i u odlicnim odnosima sa tim grupama sto ste pokazali zajednickom konferencijom za stampu, zasto onda njih ne pozovete da otkazu rusenje, paljenje i divljanje. Ipak je daleko veca steta to njihovo rusenje, nego nenasilna setnja uz muziku sa sarenim zastavama.

Petar A

pre 12 godina

Zasto bi recimo gradonacelnik Roterdama odmah morao da podnese ostavku ako bi ovako govorio? Zato sto je u Holandiji politicka svijest gradjana, medija, opozicije i konacno homoseksualaca toliko jaka, da on ne bi izdrzao pritisak tih struktura. A u Srbiji? Nema tog pritiska koji bi poljuljao Palminu politicku funkciju. Zasto? Djelimicno zato sto je generalno politicka (samo)svijest niska, jer su ljudi "ubijeni" i izmaltretirani, neki i bijeni, prijeceno im je, ako ne njima, jeste onima koje ovi poznaju i sve to zajedno nije bas neka osnova za politicko djelovanje, odnosno politicka svijest prosjecnog gradjanina je slaba. Ali. Ovo isto vazi i za malinare, pa ipak izadju pred policiju. Iz toga se moze zakljuciti da bitan dio gradjana misli slicno kao Palma i zato i ne postoji taj potrebni kvantum politickog nezadovoljstva koji bi prevazisao strah od policije i time rezultirao javnim pritiscima na Palmu. Toga nema.
I toga treba homoseksualci da budu svjesni. Beograd nije Roterdam.

pravopis

pre 12 godina

@Mario Novi Sad, 27. septembar 2011 12:35
Neprosvecenog se pise zajedno, a ne smaraj odvojeno.
Neko ko ne zna najosnovnija pravila pravopisa nije kompetentan da ocenjuje ko je prosvecen a ko nije.
Naucite se, "prosveceni", demokratiji,i da vam niko nije dao pravo da ucutkujete bilo koga i bilo cije misljenje.

masa

pre 12 godina

Organizovati paradu ponosa u vreme kada se drzava raspada po svim savovima je ravno samoubistvu. Ne znam da li ova vlast ima keca u rukavu, ali ako joj je ovo scenario za brzo zaboravljenje Kosova i besparice, tesko njima, a i nama sa njima takvima.

Lazar III

pre 12 godina

...svakako bi trebalo odr¿ati i "PARADU SRAMA"...>paradu sa siromaœnim radnicima i gladnim narodom!...sada smo najsiromaœniji narod u Evropi a i do Aziji nam nije daleko! Kina je sa platama prema Srbiji >>>PUTA DVA!!!

Gay muskarac

pre 12 godina

Jako mi je zanimljivo kako svi naricu za Kosovom, Kosovo je srce Srbije, cuvaju Kosovo, a onda sve sto ne valja po nekim njihovim zatucanim shvatanjima, salju upravo na njihovo drago Kosovo i Pristinu, pa onda jos pominju dvostruke standarde.

Ovde treba jedan dobar diktator, svi pod bic i da se zatvore usta pa da vidite kako cete da se volite kada drugacije ne umete.

Sunce Slobode

pre 12 godina

@ bezimena
Jedini spas za Srbiju je da na sledećim izborima svoje glasove da LDP-u, Ž. Koraću. V. Pešić i sl. NIKO ko je do sada bio na vlasti ne zaslužuje je. Ako se već i mora imati koalicija, to će najverovatnije opet biti DS, ali njima treba rapidno skresati krila!

Nije mi drago sto cu Vas razocarati, ali i ova vesela druzina koju ste naveli je itekako bila na vlasti u Srbiji. Sem ako mesto Podpredsednika Vlade ne smatrate vlascu?

I. L.

pre 12 godina

Ne sumnjam ja da SNS vec ima znacajnu kontrolu nad policijom, a totalnu nad ovim policijskim sindikatima, kao i nad glavninom huligana. Ne sumnjam ni da spremaju veliku frku za 2. oktobar, jer ako zeznu Srbiji status kandidata za EU, Dinkic momentalno obara vladu i eto vanrednih parlamentarnih izbora u decembru, na kojima SNS sigurno dolazi na vlast. Dace oni sve od sebe u nedelju da haos bude sto veci. Ako vlast ne bude u stanju da im 2. oktobra u tome doaka, onda su apsolutno zasluzili da padnu i da cika Toma postane novi premijer Srbije.

sasa014

pre 12 godina

Bas lepo. Umesto da 2 oktobra posaljemo lepu sliku u svet sa finala evropskog prvenstva u odbojci, mi cemo poslati izlupan grad. E moja Srbijo.Mada to mozda i bude dobro, dupli program ucesnici parade da posle odu u halu Pionir i gledaju utakmice za trece i prvo mesto.

Vojkan Simic

pre 12 godina

Palma mnogo pametuje,a toliko je sve jednostavnio,zapravo on treba izaći sa stavom da će srušiti vladu ako bude parade srama.Mislite li da bi se parada održala,pa ne.Vole oni vlast više od homoseksualaca i eu.

filip filipe

pre 12 godina

Umesto sto baca pare naroda na izlete i zezanje jagodinaca bolje da je za pare kupio konc. logor za sve koji mu se ne svidjaju. Tako mi zirafa uskoro dobila i nove prijatelje pod izgovorom da su oni samo u poseti zooloskom vrtu xD

Vladan R

pre 12 godina

Neverovatno koliko se ovde zamenjuju teze. Posto je marsuta mala sa malim brojem ucesnika, policija njih svakako moze da obezbedi, ali definitivno ne moze da obezbedi da u nekom drugom delu grada iz protesta neka grupacija napravi stetu, ili da u pokusaju da dodje do paradera, u blizoj okolini u sukobima sa policijom naprave stetu. Mogu i da ih totkom i nakon sukoba pohapse ali to svakao nece nadoknaditi potencijalno nastalu stetu, a jos manje ce doneti ikakvo poboljsnaje polozaja LGBT populaciji. Istovremeno uzimajuci u obzir stanje u drustvu, besparicu, napetost na Kosovu, postoji opasnost da se ti nasilni protesti protiv jedne stvari, preokrenu u nesto drugo mnogo sirih razmera, i mozda se toga gospoda iz vlasti boje vise nego visecasovnog razbijanja Beograda, koje se nece desiti ni prvi ni posledni put. Ako je sve navedeno poznato onda bez obzira na sve price o ljudskim pravima, organizatori i ta brojcana saka jada od njih tek stotinak ili malo vise koji ce da proparadiraju, definitivno snosi najveci deo odgovornost za eventualne sukobe.

Nemanja

pre 12 godina

E,Srbijo...Ko te vodi?!Arkanovi sledbenici i Miloševićevi puleni...
Zakonom treba zabraniti ljude kao što je ovaj iz Jagodine!

Mario Novi Sad

pre 12 godina

Ma obavzno ce da poslusaju jednog ne prosvecenog coveka koji nema ni stida ni srama sta govori i koliko mrznje plasira. Idi ti samo u tvoju Jagodinu i nesmaraj vise ljude!

VB

pre 12 godina

Ova nacija je totalno PUKLA! NADAM se najiskrenije da ce da se iskljuce i Sandzak i Vojvodina iz ovog ucmalog mraka od drzave, pa cete tek onda da placete krvnici nacionalisticki. Zbog te sumanute zadrtosti treba sve da izgubite, ne zasluzujete ni pedalj modernog sveta! Ova zemlja je Mordor moderne civilizacije.

amstel

pre 12 godina

Jednog dana će Srbija biti pristojno i lepo mesto za život, u kome će ljudi kao što je današnji gradonačelnik Jagodine biti ružno sećanje. Do tada ćemo za svaki napredak morati da prolivamo znoj i suze, a Marković ne bi imao ništa protiv ni da prolivamo krv. Svašta bih rekao o Markoviću, ali ne želim nikad da zvučim kao on.

masa

pre 12 godina

Organizovati paradu ponosa u vreme kada se drzava raspada po svim savovima je ravno samoubistvu. Ne znam da li ova vlast ima keca u rukavu, ali ako joj je ovo scenario za brzo zaboravljenje Kosova i besparice, tesko njima, a i nama sa njima takvima.

Srbija - tamo gde prestaje razum

pre 12 godina

Da je ovo pravna drzava i normalna zemlja, ovakvo nesto ne bi ni bilo tu gde jeste. A kamoli jos da nekaznjeno seje govor mrznje.

bezimena

pre 12 godina

SPS-JS-PUPS...ova osovina najviše govori o DS-u!

Jedini spas za Srbiju je da na sledećim izborima svoje glasove da LDP-u, Ž. Koraću. V. Pešić i sl. NIKO ko je do sada bio na vlasti ne zaslužuje je. Ako se već i mora imati koalicija, to će najverovatnije opet biti DS, ali njima treba rapidno skresati krila!

Petar

pre 12 godina

Ajde dosta, zacepi vise nepismen si i nemas veze sa temom, sta se oglasavas uopste? Jel te pitao neko nesto? Jbt Palma nama objasnjava sta treba a sta ne, na sta smo spali ljudi? Kakva je ova drzava, vode nas nepismeni i jos se prave pametni.

Gay muskarac

pre 12 godina

Jako mi je zanimljivo kako svi naricu za Kosovom, Kosovo je srce Srbije, cuvaju Kosovo, a onda sve sto ne valja po nekim njihovim zatucanim shvatanjima, salju upravo na njihovo drago Kosovo i Pristinu, pa onda jos pominju dvostruke standarde.

Ovde treba jedan dobar diktator, svi pod bic i da se zatvore usta pa da vidite kako cete da se volite kada drugacije ne umete.

Aleksa

pre 12 godina

Palmu ne zelim da komentarisem, ali ovo:

"Ej, političari, nemoj da se kurvate, bre, isto mislite kao ja, a ne smete da kažete. Pa, recite, što se grebete glasova da glasaju za vas u izbornoj kampanji"

...je 100% tacno. Po sredi je obicno grebanje o glasove gejeva.

Eto to su izbori i demokratija u Srbiji.

Petar A

pre 12 godina

Zasto bi recimo gradonacelnik Roterdama odmah morao da podnese ostavku ako bi ovako govorio? Zato sto je u Holandiji politicka svijest gradjana, medija, opozicije i konacno homoseksualaca toliko jaka, da on ne bi izdrzao pritisak tih struktura. A u Srbiji? Nema tog pritiska koji bi poljuljao Palminu politicku funkciju. Zasto? Djelimicno zato sto je generalno politicka (samo)svijest niska, jer su ljudi "ubijeni" i izmaltretirani, neki i bijeni, prijeceno im je, ako ne njima, jeste onima koje ovi poznaju i sve to zajedno nije bas neka osnova za politicko djelovanje, odnosno politicka svijest prosjecnog gradjanina je slaba. Ali. Ovo isto vazi i za malinare, pa ipak izadju pred policiju. Iz toga se moze zakljuciti da bitan dio gradjana misli slicno kao Palma i zato i ne postoji taj potrebni kvantum politickog nezadovoljstva koji bi prevazisao strah od policije i time rezultirao javnim pritiscima na Palmu. Toga nema.
I toga treba homoseksualci da budu svjesni. Beograd nije Roterdam.

Sunce Slobode

pre 12 godina

@ bezimena
Jedini spas za Srbiju je da na sledećim izborima svoje glasove da LDP-u, Ž. Koraću. V. Pešić i sl. NIKO ko je do sada bio na vlasti ne zaslužuje je. Ako se već i mora imati koalicija, to će najverovatnije opet biti DS, ali njima treba rapidno skresati krila!

Nije mi drago sto cu Vas razocarati, ali i ova vesela druzina koju ste naveli je itekako bila na vlasti u Srbiji. Sem ako mesto Podpredsednika Vlade ne smatrate vlascu?

turing

pre 12 godina

Samo kad vidim ko je protiv, savršeno je jasno da treba biti za. Što se kurvanja tiče opet se ruga šerpa loncu. A on se ovime ne kurva za glasove "ako ne znamo da radimo znamo da se bijemo patrijota" koji su očigledno glasniji, a verovatno nažalost i borjniji u srbijici nam našoj.

milan

pre 12 godina

Nije mi jasno zasto ovaj covek u medijima dobija ovoliki publicitet. Da li bi bilo koga trebalo da zanima sta ovaj covek ima da kaze po bilo kom pitanju pa i po paradi ponosa.

Marko

pre 12 godina

"...ali smo protiv egzibicionizma članova Parade ponosa, koji demonstriraju ugroženost na takav način na ulicama Beograda", rekla je Dubravka Filipovski.

Ja prosle godine nisam video nikakav 'egzibicionizam', video sam najobicniju povorku koja je nosila transparente, obisla krug oko 2 bloka zgrada i nista vise. Obican politicki protest, koji gradjani Beograda mogu videti svaki dan.
Ali sam zato sa druge strane video olos, spreman da rusi i pali sve pred sobom. Za njih su tzv. porodicne vrednosti da se neko izubija ili ubije zato sto nije ono sto su oni. Tako su ih ucili valjda oni njihovi roditelji, koji su posle hapsenja isli da kukaju da ih puste.
Negde mi je drago sto su potpalili sediste DS-a, jer se svi prave ludi i okrecu glavu. I niko nece da uperi prstom u te budale i da ih adekvatno kazni. A mi ostali, sve to treba da gledamo i trpimo nasilje obicnog taloga sa dna drustva.

student

pre 12 godina

A ja mislim da svi vi, pošto znate ko sprema napade i pravi lom, to i sprečite i ne pravite se toše, jer se sve zna i da pustite ljude da prošetaju. Nikom neće skakati po glavi. Kako ste samo više dosadni.

D.

pre 12 godina

On bese vise nije poslanik? Znaci nema vise imunitet? Mozda bi sudovi mogli da se pozabave govorom mrznje? Ali nema sanse u ovoj drzavi....

svetlanast.

pre 12 godina

da srbija ima sud, policiju i drzavu, oni koji su na posloj paradi porusili beograd, godinama bi placali stetu koju su napravili.

danas, da rusitelji znaju da ce stetu sigurno platiti, sigurno je da bi dobro razmislili da li da ruse beograd i biju mirne gradjane.

posto se zna ko je to uradio prosle godine, palma i policijski sindikad sigurno znaju ko preti sada, trebalo bi to i da kazu.

diktator broz je one koji su bili pretnja bilo kakvim okupljanjima ili dogadjanjima "preventivno" pozivao u policiju na "informativni razgovor", dok dogadjaj ne prodje.

za one koji kazu da to nije bilo dimokratski, stvarno nije.
da li je demokratski bilo koga prebiti i rusiti grad, samo zato sto ti se taj neko ne svidja?

"...NEMOJ DA SE KURVATE BRE..." - KOME TO PALMA KAZE?

antihater

pre 12 godina

Da nije homofoba poput ove dvojice koji namerno podizu tenziju, parada bi prosla sasvim neprimeceno. Osim toga, pravo na okupljanje je jedna od tekovina civilizacije i svakog demokratskog drustva. Ne razumem da nekome moze da smeta to sto ce jedna grupa ljudi prosetati na SAT VREMENA u godinu dana! Oni vas gledaju 364 dana godisnje, pa i vi mozete njih taj jedan dan.

Gradjanin

pre 12 godina

Sa ovakvim likovima, Srbija ce zauvek biti crna rupa Evrope. To i ne bi bilo tako strasno, da ne postoji jos jedna, za nas gora istina, NJIMA JE DOBRO, A NAMA LOSE!

Nenad

pre 12 godina

Hipotetički, gospodinu Palmi poručujem da ne dođe u moj grad jer ću ga vijati pirotehničkim sredstvima i vilama... ako ipak dođe i biva povređen, "SAM JE KRIV". Eto, tako otprilike ide njegova logika. "Ja sam rekao gde ne smete da idete, ako to uradite, vi ste krivi što ste mi naleteli na pesnicu i što sam ja zapalio izloge i ukrao patike".

Aleksandar G.

pre 12 godina

Ovi iz "nezavisnog" policijskog sindikata su stvarno komicni.
Ako je u pitanju skup visokog rizika i TACNO SE ZNA OD KOGA PRETI RIZIK, onda ne treba da se obracaju organizatorima i traze otkazivanje, vec da preventivno hapse one koji su pretnja bezbednosti.

A Palmu necu ni da komentarisem...nisam bas toliko nisko pao :)

Milica

pre 12 godina

Dobro ljudi, pa ovo više nema nikakvog smisla. Zamislite policiju koja tako dođe i kaže "imamo saznanje da će sutra biti opljačkana banka. Savetujemo zaposlenima da ne otvaraju."
Pohapsite ove koji prete i organizuju se da kolju - i neće biti problema!

blagomeni

pre 12 godina

"Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'", rekao je predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević. Pa kada ste vec upuceni i imate informaciju o njihovim planovima iz prve ruke, a pri tom ste i u odlicnim odnosima sa tim grupama sto ste pokazali zajednickom konferencijom za stampu, zasto onda njih ne pozovete da otkazu rusenje, paljenje i divljanje. Ipak je daleko veca steta to njihovo rusenje, nego nenasilna setnja uz muziku sa sarenim zastavama.

čaruga

pre 12 godina

Ti se pokaži kao čovek pa izadji iz te vlade a ne da se praviš pametan,optužuješ neke koalicione partnere da su pozadinci,a i dalje sedite u istim foteljama,licemeru!

Daliborka Mileusnic

pre 12 godina

Imaju informacije da neke grupe pripremaju nasilje i rušilačke demonstracije, a ne pada im na pamet da pozovu na hapšenje članova tih grupa, nego pozivaju na otkazivanje jednog mirnog skupa pod nazivom Parada ponosa ? Pa ovo ni Nušić ne bi mogao da smisli. One koji iz bilo kog razloga planiraju da vrše nasilje i rušilačke akcije bi valjda trebalo apriori uhapsiti, ne pitajući se da li nasilje planiraju zbog Parade ponosa, krize na Kosovu, ili nekog trećeg razloga.

wtf?

pre 12 godina

"Imamo informacije da određene grupe pripremaju za taj dan ne samo napade već i rušilačke demonstracije u operaciji 'Beograd u plamenu'"

Pa ako vec imate informacije pohapsite huligane spremne na rusenje i nasilje.

zozozo

pre 12 godina

Znači, jedni hoće da održe legalan i miran skup, a drugi prete da će da razbiju pola Srbije ako se ovima dozvoli da taj skup i održe. A političari, stranke i policija misle da u Srbiji postoje važniji problemi od postojanja organizacije/rulje koja preti da će razbiti pola države ako ne bude po njenom?

Jodie

pre 12 godina

posto mislim da je uzaludno da trosim vreme na palmina baljezganja, osvrnucu se samo na izjavu predstavnika policijskog sindikata. Aman , dokle vise!!!! Imate li bar malo pameti ,pohapsite vodje grupa, glavne iz fasistickih organizacija, a neka ih pravosudni organi kazne na adekvatan nacin i resen problem. Dokle vise sa tim prebacivanjem odgovornosti. Kako ja mogu da budem odgovorna za nasilje ako mirno hodam ulicom. Hajde neka mi odgovori neko na to. Kako moje kretanje ulicama grada , moze da opravda bilo kakav cin nasilja. Okanite se vise te tradicije da je zrtva kriva za nasilje. Sta je to?! To je ono: Cuti da ne dobijes batine!! E pa necu da cutim, a nema toga sto mogu da uradim a da to opravdava nekog ko me bije. NEMA!!!!!!! Prihvatite to i resite pravi problem!!!!! Nije problem u meni sto hocu da setam, problem je u onome ko uziva u nasilju.

Levčanin

pre 12 godina

Moram da kažem da Palma priča kao i opbično gluposti.Pitam se da li uopšte zna šta priča.Jedino dobro zna da unovči svoj položaj gradonačelnika.

Andjela

pre 12 godina

Otkazite Sunce, Mesec. Otkazite vazduh koji disemo. Koja je ovo farsa? Pa zar ne zivi on zdravo i pravo cele godine? Monti Pajton... u Jagodini...

drvo,pa to ti je

pre 12 godina

Gospodin drvo je samo u jednom u pravu a to je da se ostali politicari "kurvaju"po ovom pitanju.A sve ostalo...Van pameti.Gospodine drvo Ustav ove drzave garantuje pravo na okupljanje i TACKA.A vase licno misljenje je potpuno irelevantno.Znate kako se kaze za misljenje,svako ga ima,kao i jos poneki deo tela...

sasa014

pre 12 godina

Bas lepo. Umesto da 2 oktobra posaljemo lepu sliku u svet sa finala evropskog prvenstva u odbojci, mi cemo poslati izlupan grad. E moja Srbijo.Mada to mozda i bude dobro, dupli program ucesnici parade da posle odu u halu Pionir i gledaju utakmice za trece i prvo mesto.

Zagor

pre 12 godina

Mene ta takozvana parada ponosa uopste ne zanima. Pustite da ljudi setaju, ja bih pustio i vegetarijance, dzogere i ljubitelje dzeza da odrze svoje parade. Totalno mi je svejedno. Zivi i pusti druge da zive. Policija treba da pazi da ne dodje no incidenta, a incidente ce jedino praviti mladi nacionalisti. Valjda policija zna sta treba da radi. Ali neznam sta taj Markovic ima tu da je javlja. Koliko znam on nije gradonacelnik Beograda. Neka u svojoj Jagodini radi i prica sta hoce. Te marginalce treba skroz ignorisati, neka zive u svom svetu i gotovo. Dolke ce takvi da imaju glavnu rec u Srbiji?

"djura ce ti oprostiti sto te je tukao"

pre 12 godina

nesto se ne secam da se policija zalila kad su '90-ih tukli studente i politicke neistomisljenike vladajuce bande. al kad su sa druge strane divljaci koji ce da ih lupe ciglom u glavu umesto da se razbeze, tad se spremaju za "bolestan sam, ne mogu danas na posao". sta drugo ocekivati od daciceve policije.

i, naravno, opet su za lom po gradu krivi organizatori parade, a ne oni koji lome grad.

ova je drzava osudjena na propast

pre 12 godina

Ukoliko bude bilo kakvih nereda policija snosi iskljucivu odgovornost za sve.Jer koliko moze da se zakljuci oni znaju i da se organizuju neredi,i gde je moguce da ih bude i ko ih organizuje.Dakle?!Sta vise nije jasno?

Izgubljeno vreme

pre 12 godina

Meni je PARADA SRAMA PALMINO ponašanje 20 godina.Parada srama je da je taj čovek gradonačelnik jednog grada,narodni poslanik,a da ne pričamo za njegove "TIGROVE" devedesetih,a da, pa tu je i Kolubara.Ne sve to nije parada srama, to je perpetum mobile srama,kiča i gluposti.

Veseli

pre 12 godina

Kolubara decenijama, ratovi devedestih i neopisiva mrznja u 2011. godini prema delu gradjana Republike Srbije opisuje najbolje arkanovog kuma. Jedino ne znam gde se izgubila gospodja iz Nisa koja ima duznost kao zastitnica da protiv ovakvih ljudi podigne optuznice.

Stevan

pre 12 godina

Markoviću, otkaži poverenje političarima .... Sećađ se kako si onomad rekao ''patriotizam se ne sipa u traktor''. Čime danas seljaci pune svoje traktorske rezervioare, Palma Markoviću.

bla bla

pre 12 godina

Imam proverenuinformaciju da vegetarijanci Srbijespremaju nerede u vreme rostiljijade uLeskovcu! Otkazite rostiljijadu i spasitePalmu.....

pravopis

pre 12 godina

@Mario Novi Sad, 27. septembar 2011 12:35
Neprosvecenog se pise zajedno, a ne smaraj odvojeno.
Neko ko ne zna najosnovnija pravila pravopisa nije kompetentan da ocenjuje ko je prosvecen a ko nije.
Naucite se, "prosveceni", demokratiji,i da vam niko nije dao pravo da ucutkujete bilo koga i bilo cije misljenje.

vojno_neutralan

pre 12 godina

Palma je u pravu sto se tice politicara u Srbiji i njihovog neizjasnjavanja povodom parade ponosa.Dolaze izbori i najbolje je ostati neutralan.Takvim stavom u ovim uslovima dobice se glasovi i protivnika i zagovornika parade.To je politika.
A sto se tice Palme, on je najveci profiter na ovome, svokodnevno dobija nicim zasluzenu medijsku paznju vec godinu dana.Covek koji samostalno na izborima ne bi presao cenzus pojavljuje se u medijima vise nego predsednik drzave.Samo nastavite da ga promovisete pa mozda i predje.

Vojkan Simic

pre 12 godina

Palma mnogo pametuje,a toliko je sve jednostavnio,zapravo on treba izaći sa stavom da će srušiti vladu ako bude parade srama.Mislite li da bi se parada održala,pa ne.Vole oni vlast više od homoseksualaca i eu.

I. L.

pre 12 godina

Ne sumnjam ja da SNS vec ima znacajnu kontrolu nad policijom, a totalnu nad ovim policijskim sindikatima, kao i nad glavninom huligana. Ne sumnjam ni da spremaju veliku frku za 2. oktobar, jer ako zeznu Srbiji status kandidata za EU, Dinkic momentalno obara vladu i eto vanrednih parlamentarnih izbora u decembru, na kojima SNS sigurno dolazi na vlast. Dace oni sve od sebe u nedelju da haos bude sto veci. Ako vlast ne bude u stanju da im 2. oktobra u tome doaka, onda su apsolutno zasluzili da padnu i da cika Toma postane novi premijer Srbije.

Lazar III

pre 12 godina

...svakako bi trebalo odr¿ati i "PARADU SRAMA"...>paradu sa siromaœnim radnicima i gladnim narodom!...sada smo najsiromaœniji narod u Evropi a i do Aziji nam nije daleko! Kina je sa platama prema Srbiji >>>PUTA DVA!!!

filip filipe

pre 12 godina

Umesto sto baca pare naroda na izlete i zezanje jagodinaca bolje da je za pare kupio konc. logor za sve koji mu se ne svidjaju. Tako mi zirafa uskoro dobila i nove prijatelje pod izgovorom da su oni samo u poseti zooloskom vrtu xD

Vladan R

pre 12 godina

Neverovatno koliko se ovde zamenjuju teze. Posto je marsuta mala sa malim brojem ucesnika, policija njih svakako moze da obezbedi, ali definitivno ne moze da obezbedi da u nekom drugom delu grada iz protesta neka grupacija napravi stetu, ili da u pokusaju da dodje do paradera, u blizoj okolini u sukobima sa policijom naprave stetu. Mogu i da ih totkom i nakon sukoba pohapse ali to svakao nece nadoknaditi potencijalno nastalu stetu, a jos manje ce doneti ikakvo poboljsnaje polozaja LGBT populaciji. Istovremeno uzimajuci u obzir stanje u drustvu, besparicu, napetost na Kosovu, postoji opasnost da se ti nasilni protesti protiv jedne stvari, preokrenu u nesto drugo mnogo sirih razmera, i mozda se toga gospoda iz vlasti boje vise nego visecasovnog razbijanja Beograda, koje se nece desiti ni prvi ni posledni put. Ako je sve navedeno poznato onda bez obzira na sve price o ljudskim pravima, organizatori i ta brojcana saka jada od njih tek stotinak ili malo vise koji ce da proparadiraju, definitivno snosi najveci deo odgovornost za eventualne sukobe.

Nemanja

pre 12 godina

E,Srbijo...Ko te vodi?!Arkanovi sledbenici i Miloševićevi puleni...
Zakonom treba zabraniti ljude kao što je ovaj iz Jagodine!