Utorak, 27.09.2011.

07:50

Suzavac na Jarinju

Pripadnici američkog kontingenta Kfora uz suzavac rano jutros razbili barikadu na alternativnom putnom pravcu koji od Jarinja vodi prema centralnoj Srbiji.

Izvor: Beta

Suzavac na Jarinju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 12 godina

Svaka cast KFORu, dosta su i trpili taj cirkus.
Dobro su to odradili i svaka im cast. Mrtvih nije bilo samo zahvaljujuci profesionalnosti vojnika.

paja & marija

pre 12 godina

Prle i Tihi da se pod hitno vrate. Oni znaju kako sa okupatorom. Kriger je ponovo ovde i ponovo u akciji.
(Otpisani, 27. septembar 2011 09:08)
Ne do ti Bog da oni stupe u akciju!Beograd je za vrijeme njemačke okupacije bio najmirniji glavni grad u okupiranoj Evropi!Brojkom i slovima ubijen je samo 1 (jedan)njemački vojnik u gradu za vrijeme cijele okupacije!A sad što Srbi vole mitove, pa makar oni bili i komunistički je već sasvim drugi problem!

e-krem

pre 12 godina

Mora da su jako iznenadjeni sto su NAJZAD reagovali i rade posao zbog cega su i dosli izmedju ostalom i pristankom "majke" Srbije koja eto ima preca posla nego da se zamajava sa sacicom ekcentricnih srba kojima eto sad i LEKOVITI suzavac sigurno smeta kao i svaki drugi lek za odrasle.

vanja

pre 12 godina

Nislijo, ajde malo na ovoj strani, iza barikada i sljunka, ajde, pa da vidim kome ces da solis pamet. Mada, nema potrebe, ubrzo isti scenario i kod vas, Albanci idu do Nisa, bar su tako rekli, pazite se Nislije, i vama ce mecka da igra pred vratima, pa da vidimo kakvu cete vi sliku da saljete u svet... Pozdrav braco Srbi..

rade

pre 12 godina

Vlada Srbije treba da umesto dvoglavog orla,grba Srbije od davnina,usvoji nov i svoj grb,a to je noj,karikatura naravno,sa zabijenom glavom u pesak.Politika koju sprovodi ova vlada je ocajna,ponizavajuca I KATASTROFALNA u svim pogledima.

Sasa

pre 12 godina

:( ne znam Administratoru, oprostite mi na Francuskom al muka mi je vise i porucio bi amerikancima i njemcija, da su to JEDNI JADNI OKUPATORI! Imam i jace izraze al neces pustiti...

Kad tad....kad tad....ce doci sve na svoje mesto!

Izdrzite, a ova nasa vlast nek jednom pokaze kicmu! Uradite nesto!

Kakva EU kakvi Bakraci - zar oni ne razumeju, da je EU STANDARD a ne obaveza. Mozemo mi i sami ustvariti iste te standarde po regulativi...a ovo...ovo je cisto silovanje - preko ledja jadnog stanovnistva.

A za Albance: pokazite prvo karatker, pa priznajte Palestinu i Kurdistan, ako imate karakter - ali ga nemate, jer se ne usudite prst gurati vasim sefovima u Washingtonu. Oni kao nemaju to pravo, a vi kao imate jeli? Oni zive san od zivota ispod turaka i izraelaca? Hajde onda priznajte ih - imajte osecaj za pravdu, demokratiju, istinu....ah da nemate, jer se ne ide zato - jelda? Ah, da pa kako protiv Turske, kad vas je priznala...bruka!

I ako imate karakter zasto ne sprovodite sami istragu o organima pa utvrdite istinu - pre nego sto pocnete to je izmisljotina? zato sto vam nedaju lokalni vlastodrzci, koji su umesani + sefovi iz Washingtona...
zar se za samo indikaciju nesto tako stravicnoga mora cekati na medjunarodnu komisiju vise od godine ako imate demokratske ustanove i smisao za pravdu...ah da tacno nemate....

Prvo se time pozabavajte pre nego sto trazite nesto drugo...

A nasa vlast nek se vec nesto odluci uraditi! Il preselite sve odande i dajte njima Albancima gratis juznu srbiju pa da jednom zauvek to resimo - ko Izraelci - sa 10m zida ili treba reci, da cemo svima sredstvima braniti ove ljude dole - ukljucujuci i vojnima ako zatreba kao posljednju mogocu opciju.

vladimir

pre 12 godina

Bitno je da su proizvodi na severu Kosova poskupeli, pa sad vi vidite kome se isplate ove barikade... Svercerima i lopovima... Obican narod ce se samo nagutati suzavca i nista nece dobiti...

milan

pre 12 godina

Steta je samo sto ministar Mrkonjic ne koristi ove koji postavljaju balvane i sljunak na puteve da ih angazuje da rade na koridorima na kojima zaostaju sa planom i dinamikom rada.
Ovi to rade iz zadovoljstva, zamislite da ukoliko bi im se i platilo koridori bi se zavrsili za tren.
E jadni neobrazovani narode, vi cete dobiti suzavac i batine dok ce oni koji vas na to primoravaju trgovati i postati sve bogatiji.
Na vama je da izaberete,suzavac i batine ili normalan zivot poput svih gradjana.
A ove patri(J)ote sto vam porucuju da izdrzite sve te muke oni nisu sa vama na barikadama vec sede po kaficima u Beogradu i primaju plate koje su nekoliko puta vece od vasih primanja.
Milan

Kalimero

pre 12 godina

(Vojvodjanin, 27. septembar 2011 09:34)

Kakav naivan komentar.Pojedinci stvarno žive u ubeđenju da sve nacije na ovom svetu imaju tako kosmopolitske poglede na život. Zašto malko ne "prošetate" internetom i proverite na raznim blogovima, forumima i tribinama da li su težnje albanskog naroda na Kosovu tako širokogrude.

Dejan

pre 12 godina

Kosovo odavno vise nije srpsko,tamo je ostalo jos samo malo ljudi,sa kojima nasa vlast manipulise.Vecina gradjana Kosova su prodali svoje stanove,kuce,lokale po nenormalno visokim cenama albancima,i vecina njih je dosla u Beograd gde je kupovala po dva tri stana za te novce.Sada udobno iz fotelja koje su kupili od tog novca pljuju po Drzavi, "brane" Kosovo sa velike udaljenosti,ali takodje izdaju te stanove koje su kupili od tih para.Mi odavde vodimo svakodnevnu bitku kako da prezivimo,kako da prehranimo porodice,nemamo ustedjevine,nismo imali kome da prodamo tri puta skuplje stanove, ne vozimo se autima,nemamo "veze"da se zaposlimo tamo gde se nerad placa.

idite svojoj kuci amerikanci

pre 12 godina

nikada nisam bio ni rusofil niti su me zanimali rusi po bilo kojoj osnovi - sve do danas. stomak mi se okrece od amerikanaca i njihovog licemerja.

kosovac

pre 12 godina

Situacija je krajnje ozbiljna te bih zamolio sve koji komentarisu da se manu medjusrpskih obracuna i da imaju u vidu da trebamo da nastupamo kao jedan, bez razlike vlast ili opozicija. Ovde je narod u pitanju.

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Šta vi mislite,da možete mesecima da se igrate sa barikadama,da pravite kupusijade,svadbe da lupate krštače,šljemate rakiju i prizivate Putina.Vi ste jedna absolutno nezrela i militantna zajednica.

Jugoslovenka

pre 12 godina

Ne znam gde su sada borci za ljdska prava. ne čuju se.... ni oni domaći, ni oni strani....

Šta se to sprovodi dole na Kosovu i Metohiji?

Srbi nemaju druge opcije sem barikada, tihog otpora, građanske neposlušnosti....itd. itd.
Vlada Srbije priča o dijalogu i rešenju problema mirnim putem. Ali, kakvom rešenju?
I kao i uvek tokom istorije, kad god se Zapad upleo u rešavanje problema na Balkanu, nastane haos i donesu se rešenja koja su osnov za produžetak netrpeljivosti i nesigurnu budućnost. Otuda je Balkan bure baruta.

Kfor i Euleks se ponašaju k'o slon u staklarskoj radnji. Neverovatno kako su uspeli da na tako malom prostoru koncentrišu toliku količinu gluposti!

Mnogi u Srbiji sve ovo doživljavaju kao cirkus. Umorni su od informacija sa Kosova....i misle da su Srbi za sve to odgovorni....i da je krajnje vreme da Srbi postanu i učine sve što drugi hoće. Gledano samo trenutno i samo politički....to zaista izgleda tako.Ali, gledano na duže staze....pitanje je šta je ispravno. Da li priznanje Kosova od strane države Srbije znači, jednom za svagda, stavljanje tačke na srpsko-albanske odnose u vezi KiM?
Srbi i Albanci ostavljaju svojoj deci i unucima velike probleme.Ovako kako pokušavaju da reše te probleme....ne valja. Ništa ne valja. I na albanskoj i na srpskoj, a i na strani međunarodne zajednice, očigledno, nema pameti, nema snage, nema sposobnosti, a nema ni časti i poštenja, da se ovo razreši kako valja.
Mnogo mi je žao ljudi, običnog sveta i sa srpske i sa albanske strane. S njima mečkaju i njihovi i strani "rešavaoci" problema.
Kosovo je slika i prilika, u malom, stanja na planeti.Mnogo laži, mnogo nepravde, manipulacija, prevara, siromaštvo i neizvesnost.
Iskreno se nadam da će ljudi naučiti da dobro razmisle kome svoju sudbinu stavljaju u ruke....i da to neće biti kasno.
Albanci, vaša sudbina je u rukama Tačija ( i kompanije) i tzv. Međunarodne zajednice...mislite li da njih briga za vas.....da oni tu na Kosovu prave nešto za vas i vašu dobrobit?

ni banana drzava

pre 12 godina

A sta radi "nas" predsednik? A sta radi ova "drzava" Srbija? Zasto se ne uradi makar nesto sto pokazuje da ovde jos uvek postoji neki narod i neka drzava? Zasto se ne brane ti GRADJANI SRBIJE koje hapse ti neonacisti? Zasto je ova drzava ovako servilna? Tadicu odlazi!

Dragan Z.

pre 12 godina

nevjerovatna uzdržanost srpskog vrha. a tadić još uvijek mrcvari o odvojenim ciljevima...eu i kosmet. smiješno i ponižavajuće.

gh

pre 12 godina

Srbija treba da se ujedini sa Ruskom Federadijom, pa će Ameri da uhvate tutanj. To je jedino pravo rešenje.
(Milanche, 27. septembar 2011 08:54)

E moj ti.... Ja se iskreno nadam da nemas vise od 16 godina jer bi sve osim toga bilo pogubno

gazda

pre 12 godina

Emocije, emocije! Nista iz proslosti ne ucimo. Sve sto se desava kako kod nas, tako i u svetu je izrezirano. Kako kaze R. Eperson (parafraziram) - nista nije slucajno a kada i pomislite da je nesto slucajno, ni to nije slucajno!

A.Semjonov

pre 12 godina

Predlog svima onima koji se spremaju da biju gejeve 2 Oktobra, Rome, gledaoce na stadionima, novinare - neka odu na Kosovo i obracunaju se sa snagama koje terorisu Srbe...

Sve je jasno

pre 12 godina

Pa ljudi, ovi sa severa papagajski se pozivaju na rezoluciju 1244 a znaju ODLICNO sta pise u toj rezoluciji o zdacima KFOR-a tj. osiguravanje SLOBODNOG KRETANJA ZA SEBE I OSTALE ORGANIZACIJE.

KFOR dakle je mogao i PRVOG dana da otklanja barikade ali nisu hteli. Pa isti je taj KFOR i od Juna 1999. Da li je tada uopste neko smeo i kamen da stavlja na put a kamoli barikadu?

tre

pre 12 godina

Ma "bravo" amerikanci, jeste li ponosni na sebe? Jeste li najzad zaokruzili "granice" te albanske naci-krimi tvorevine koju tako velikodusno sponzorisete? Puna su vam usta supljih prica o demokratiji i pravima i realnosti na terenu a ovde nasilno namecete vlast ratnih zlocinaca kao sto je Taci? Sram da vas bude. Licemeri i fasisti. A o Tadicu i o tome sta je uradio od Srbije, ljudi ce sve reci na sledecim izborimna.

Vojvodjanin

pre 12 godina

I u zadnjim zaseocima exYU radikalska naprednjacka DSS i SPS politika pada u vodu. Srecom da nema zrtava. Dok jadan narod visi decenijama po barikadama, celnicima tih partija je odlicno. Uzivaju sve blagodeti od plata u Evropskom parlamentu do diplomatskih pasosa. Vreme je za zaokret i novu politiku i to ne samo prema Kosovu, nego prema svim ostalim pitanjima. Vreme je da se Srbija modernizuje, razvija ekonomija i postuju ljudska prava. Nemojte ciniti ono sto ne zelite da drugi cine vama. I ne zaboravite devedeste su prosle odavno, a zajednicki suzivot je normalna stvar za sve gradjane Evrope. Jednog dana kada sve bude deo EU, price oko granica ce biti smesne, a svaki gradjanin ce moci da slobodno trazi posao i radi i u Srbiji i na Kosovu i ostalim evropskim drzavama.

marko, nis

pre 12 godina

Potpuno izmisljena prica o srbima koji blokiraju prelaze. To je manje od 5% srba sa severa koji u tim stvarima ucestvuju, a ovde je prikazano kao da se tamo zaista nesto desava. Srbi sa Kosova juzno od Ibra vec su odavno priznali Kosovo kao drzavu u kojoj zive, i sigurno bi, da se oni pitaju, i vise usli u institucije Kosova, jer su shvatili da je kvalitet njihovog zivota bitniji od jeftinih nacionalistickih manipulacija. Za 2 godine ce tako biti i na severu, jer ni ti ljudi nisu u bas tolikoj meri podlozni manipulacijama, da se stave u sluzbu propale politike Kosovo je Srbija, koja im samo pravi probleme a ne daje resenja.

Ni na nebu ni na zemlji

pre 12 godina

(pedja, 27. septembar 2011 08:52)

Ima dva kraja, oba ce po nasim ledjima, ako ovako nastavimo. Btw i oni su nama tamo 90-ih govorili da batina ima dva kraja.

Mitke

pre 12 godina

Plašim se da će Tadić sve da prihvati pa čak i više nego što se traži. Nije slučajan ovaj napad od jutros, to je Tadić odlično znao pa se iz tih razloga ni on ni bilo ko iz njegovog okruženja ne javlja. Jednostavno ovi srbi će biti ostavljeni na milost i nemilost albancima i KFOR-u, uz hladnoću dolazi i tišina koja će polako sve prekriti kao prvi zimski sneg.

leo

pre 12 godina

Ko su amerikanci da odredjuju gde ce biti granice i da ih iscrtavaju? Ko su oni da ovde namecu neke albanske nacionalisticke tvorevione? Ko su oni da dele Srbe? Nosite se vise kuci u tu vasu Ameriku pa tamo radite sta god hocete. Jesmo li mi svi ovde vlasnistvo amerikanaca? da li je ova zemlja ovde u vlasnistvu amarike pa ce oni odredjivati gde ce biti necija granica? Mars vise odavde americki *****

nomen

pre 12 godina

eto...ameri CUTE i RADE cisto da pokazu da ako do rezultata ne mogu doci mirnim putem, uvek mogu da racunaju na brutalnu silu...pretpostavljam da je jedina gora stvar koju su mogli da urade da pobiju sve koji po njima ne treba da su tu...kao u afganistanu ili iraku...ovakva `diplomatija` je vec vidjena i ne moze na dobro da izadje...

no remorse

pre 12 godina

sada ce nam opet reci nasi zvanicnici da cemo nastaviti dijalog i druge raznorazne fraze,a stanje na terenu pokazuje da je situacija jako ozbiljna da je pitanje vremena kada ce opet neko nastradati ali sto je to bitno ako mi dobijemo kandidatiru...koja ironija...

Dobri nas Konuzin

pre 12 godina

A gde su sada braca Rusi? Nesto ih ne cujem. A gde su sada ovi iz Vlade? Ne cujem ni njih. A gde su sada SNS i ostale patriote? Ni njih nesto ne cujem. Gde je ostatak ekipe patriota, velikih pravoslavaca, biznismena sa tompusima i velikim planovima za Kosovo....Mora da svi lepo spavaju dok dole Srpski narod prolazi kroz novu golgotu.......neka vam je na cast svima vama sta se busate i puno pricate i mnogo kradete.....nije samo Kosovo, ode cela Srbija u propast.....

pamtiti

pre 12 godina

Nacisticki okupatori! Hapse ljude jer se nalaze na nekom putu? Hapse ljude zato sto demonstriraju? Sta je voljom srspkog naroda? To je ta demokratija koju kao sprovode Amerikanci? Licemeri oni najodvratniji. 1000 puta je bolja i ruska gubernija od ovih americkih licemernih nacista.

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Док наша душебрижничка Власт сматра да се све решава само дијалогом и да ће народ умирити речима:" Будите мирни и сталожени", на Косову су српски цивили приморани да бране сами прелаз који их повезује са Србијом! И онда читамо изјаве политичара који много очекују од данашњег састанка у Бриселу а нико ни не спомиње то да се на Косову врши терор над Србима! Каква Власт таква и пропаст!

Mladen

pre 12 godina

Pobogu ljudi, šta pišete vi ovde?
Kao da ne znate da demokratija nema alternativu. Demokratija mora da se sprovede po svaku cenu, iako je to samo prazno slovo na papiru i paravan za kapitalizačku otimačinu. Ali bitno je ime kojim se naziva ta otimačina. Zove se, naravno, demokratija. Jadni vojnici sprovode otimač...demokratiju svugde po svetu, ali dobro... Možda ćemo doživeti, možda i ne, ali sve ovo (Libija, Kosovo, Irak...) je početak crne sudbine koja će zadesiti sve nas. Hteli mi da budemo deo toga ili ne-moraćemo.

dosta

pre 12 godina

Americki licemeri!. Na vlast u toj albanskoj "drzavi" su doveli nekog kriminalca, dozvolili su etnicko ciscenje Srba, zlocine nad Srbima, otimacinu imovine, rusenje crkvi i manastira i za ovih deset godina nisu ni prstom mrdnuli da sprece bezakonje i zlocine koje vrse njihovi albanski puleni ali zato kada su u pitanju Srbi onda se ruse barikade i hapse ljudi, dovlace buldozeri i sprema oruzje da se puca. Jadni ste i bedni amerikanci i ako je moguce neka nas ona Vorlikova postedi svojih supljih i licemernih prica kojima ce da pravda fasizam svojih vojnika na Kosovu. A sta reci za Nemce? Nije im bilo dovoljno zlocina koje su pocinili na ovim prostorima? IZBORI u Srbiji i to pod hitno. Dosta je vise bilo ucena iz EU. **** nam se vise za EU a narocito za EU "vrednosti" i za nato.

pruki

pre 12 godina

Dali ste išta drugo očekivali. Ma gledaće vas oni kako se zafrkavate sa barikadama doveka. Ima u našem narodu ona izreka "mečki na rupu..." Pa dokle ćemo više da se busamo a posle nam đavo kriv.
I vidim da neko reče da 90% nema gde, ja pročitah još neki dan u Blicu intervju sa jednim Srbinom sa barikada koji reče " ma svi mi imamo nešto u Srbiji nego ovo im nedamo"
Meni iz toga bi jasno da se oni zabavljaju na naš račun, i preko naše grbače ali oni su na to decenijama navikli tako da nije ništa novo.
Dosta bre više i sklanjajte tu šaradu da nebi bilo kuknjave što neko reče sila boga nemoli.

Djoka

pre 12 godina

Svaka pa i najmanja eskalacija na barikadama i kupusijadama na severnom Kosovu bi ne samo dalje pogorsala medjunarodnu poziciju Srbije, vec jos mnogo vise i poziciju Srba u Bosni i Hercegovini, a o kosovskim Srbima severno i juzno od Ibra da ne govorimo.

Djole

pre 12 godina

sta ocekujete od Borka? ili od Vucica? Borko ubedjuje da je mudro nereagovati(predati se) a Vucic da treba "reci istinu"! Koju istinu da ste se dogovorili da priznate Kosovo kad udjes u vlast sa Ds? Kazi istinu odakle pare tebi i Tomi za onakve kuce i stanove? I koliko se dobija para da ostavis Kuma na cedilu?

Ghenie

pre 12 godina

@milan
Slazem se, ali to treba da kaze predsednik drzave u pauzi izmedju tenisa i odbojke, na televiziji, gradjanima i svetskoj javnosti.

ivan

pre 12 godina

i stvarno ne razumem zemlje koje su podrzale nezavisnost,90% njih ima isti problem kao srbija i u svojim zemljama ne dozvoljava stvari koje podrzavaju u srbiji,nista vise ne razumem...

e Srbijo

pre 12 godina

@mAKS, 27. septembar 2011 08:04)
Kako te nije sramota, stidi se. Narod strada dole a ti pravis sprdnju od toga, i ne bi me cudilo da si u prvim redovima parade srama

Srce me boli

pre 12 godina

E ovo je slika demokratije. Amercki soldat skida srpsku zastavu u Srbiji. Malo im je sto su bombardovali Srbe i u Hrvatskoj, Bosni i sirom Srbije. Kada samo cujem ove nase domace anglofile kako Rusi ovo, Rusi ono, a USA sve naj-naj. Pitam se ko nas je ubijao i ponizavao, i ko nas sada progoni u sopstvenoj zemlji, Amerikanci ili Rusi? PROMENE U ZEMLJI SRBIJI SU HITNO I PREKO POTREBNE ZA NAS SPAS.

Aha

pre 12 godina

Protivpravno i protivstatusno prisustvo stranih vojnika, pa jos ce da ubijaju na nasoj teritoriji, Sutanovac paradira i pravi se slep i gluv! SRAMOTA, VOJSKO GDE SI!?

Bob1

pre 12 godina

kosovo je izgubljeno a sad svi se isponova cude kao da neznaju citavu pricu, brutalnost, tvrdoglavost, samodovoljnost... visedeceniska je dovela do toga...dobro jutro kosovo kakvim ga vi dozivljavate upornom i glupavom propagandom - vise nepostoji iako je sva materija (zemlja, voda, brda..) nepromenjena. Manje politike i tv-a vise mudrosti i pameti...Zbogom svercu i kriminalu barem u dosadasnjem obliku

Nićifor

pre 12 godina

Srbima koji pišu komentare: zamislite sebe sa vašom porodicom i decom ako ih imate, ali zaista zamislite da živite na Kosovu i Metohiji, i onda napišite komentar. Ne brinite, polako ali sigurno mečka će zaigrati i pred vrata Srbima i u Šumadiji. Tada ćete biti svesni kakvi smo bili. Sve ovo sada se dešava nekom drugom, zar ne?

NemanjaBB

pre 12 godina

Nicija nije gorela do zore....a svako carstvo ima svoj pad. Doci ce nasih 5 min ;)

Samo ne mogu da verujem da ovi nasi(politicari na vlasti) ne smeju nista javno da kazu!! Tuga.

suzavac

pre 12 godina

Ja sam hapsen pre dva sata...uzas i sramota, brutalnost nemaca,jad i beda. Pitao sam ih da prodjem peske puticem kroz selo, rekli su da moze. Dok nisu kao copor vukova skocili na mene, vezali lisice, cizma na glavu, sve oprobane metode, nema sta! Bravo demokratijo...

Milos S

pre 12 godina

Sta kazu Borisko i Borko? Jeste bas ovako planirali?

Kakva sramota ko nam vodi drzavu. Psiholozi, muzikanti i prevaranti.

Dole sa DS-om, G17 i SPS-om!!!!!!!!!!!

sale

pre 12 godina

ja mislim da je ovo odavno trebalo da se desi, da se vec jednom zavrsi ovaj cirkus i budite sigurni da ce se ovo ubrzo desiti i na svim drugim prelazima, pa niste valjda mislili da ce svetski mocnici vecno tolerisati postavljanje barikada pred svojim nosom

бт

pre 12 godina

Док наши министри преговарају у Бриселу ови разваљују на терену, а онда ће рећи како је наступила нова реалност коју Србија мора признати.

mAKS

pre 12 godina

Evo sjajne prilike onima sto su lomili Beograd - da odu dole i sibaju se sa Amerima. Kud ces veci patriotizam, bas da vidim koliko se buseva da krene dole, ili ne daj boze sami sebi da finansiraju put.

matori

pre 12 godina

Eeee, tako to vama i treba!
Kad ne razumete lepu reč i molbe da smirite strasti.
Sada imate novu priliku da pljujete po svima, a posebno po Amerikancima.

milan

pre 12 godina

Ni KFOR ni EULEKS nisu statusno neutralni, pa se prema Ustavu Republike Srbije imaju smatrati okupatorima. Odnosno stav Vlade prema ovim snagama se ima u tom kontekstu tumaciti.

Demokratija

pre 12 godina

Samo nemojte reci da smo iznenadjeni. Hapsenje vozacka iz Raske je bila uvertira. Sad znamo da se ne radi o demkratiji niti se ikada radilo, vec samo o sili i osvajanjima. Srbima ne preostaje nista drugo do da budu politicki zatvorenici. Zar ne postoji nijedan sud kome bismo mogli da se zalimo, Strazbur, Hag? Ili ne smemo ni za toliko da pisnemo? Ne verujem da ce nam tretman biti ista bolji kad/ako udjemo u EU.

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

KFOR je noćas tražio i provocirao kavgu i nije je dobio. Srbi su postupili pametnije nego što se to očekivalo.
Ako KFOR nastavi ovako da deluje situacija može da izmakne kontroli i može doći do žrtava sa obe strane. Srbi su toga svesni, a koliko mogu da pretpostavi što se KFOR-a tiče, oni koji donose odluke za ove akcije su hiljadama kilometara daleko i nistu toga svsni ili možda baš to očekuju.
Jedino što Srbe drži i motiviše da bude tu gde jeste to da je alternativa blokadama i ispunjavanju ciljeva Srba sa severa Kosova, tiho nestajanje sa tih prostora a velika većina (oko 90%) nema gde da ode sa Kosova.

pedja

pre 12 godina

E ovim nesretnim izvrssiocima americcke demokratije kao da je malo Vijetnama,Iraka.....Da li ce da se zavrssi samo sa suzavcem,neverujem.Batina uvek ima dva kraja!!!

Vladimir

pre 12 godina

cele politika KOSOVO JE SRBIJA, doživljava raspad pred našim očima, a krvi će tek biti...srpske naravno. To je krivica naše jalove politike, a bogatih političara kojima je srebroljubstvo, na prvom mestu.Kosovo će biti Srbija, sve dok na njihove račune pristižu pare glede te politike. To može biti unedogled. Nažalost, Srbi kao narod ne pate samo od inflacije formalnog obrazovanja, već posledično ovom prvom, inflacije britkog uma. Praviti budalama Srbe, nije teško.

Nishlija

pre 12 godina

Ocekivano! Ostacemo upamceni po kupusijadi i mladencima na barikadama ove jeseni gospodnje 2011te nove ere.A sada smo josh i poligon za uvezbavanje KFORa ! Braco stidim se od vas,mnogo ruznu sliku o Srbima shaljete u svet balvani&shljunak (UZAS)! Um caruje a snaga klade valja a mi i bez uma i bez snage ...

Sava

pre 12 godina

Samo pametno ljudi, bez nasedanja na gluposti. Ne bi NATOvci to radili da ne zele da vam iznude gresku. Nedajte da vas nasamare, vec ako oni skinu jednu lopatu vi nabacajte tri. I nabavite gas maske. Izgleda da je to sada u modi.

kikiriki

pre 12 godina

Najbitnije je da su cene poskupile, znaci opet ce neko iz svega ovoga izaci "pun ko brod"...a narod ko narod...dok je ovaca bit ce i vune...

milan

pre 12 godina

Ni KFOR ni EULEKS nisu statusno neutralni, pa se prema Ustavu Republike Srbije imaju smatrati okupatorima. Odnosno stav Vlade prema ovim snagama se ima u tom kontekstu tumaciti.

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

KFOR je noćas tražio i provocirao kavgu i nije je dobio. Srbi su postupili pametnije nego što se to očekivalo.
Ako KFOR nastavi ovako da deluje situacija može da izmakne kontroli i može doći do žrtava sa obe strane. Srbi su toga svesni, a koliko mogu da pretpostavi što se KFOR-a tiče, oni koji donose odluke za ove akcije su hiljadama kilometara daleko i nistu toga svsni ili možda baš to očekuju.
Jedino što Srbe drži i motiviše da bude tu gde jeste to da je alternativa blokadama i ispunjavanju ciljeva Srba sa severa Kosova, tiho nestajanje sa tih prostora a velika većina (oko 90%) nema gde da ode sa Kosova.

mAKS

pre 12 godina

Evo sjajne prilike onima sto su lomili Beograd - da odu dole i sibaju se sa Amerima. Kud ces veci patriotizam, bas da vidim koliko se buseva da krene dole, ili ne daj boze sami sebi da finansiraju put.

suzavac

pre 12 godina

Ja sam hapsen pre dva sata...uzas i sramota, brutalnost nemaca,jad i beda. Pitao sam ih da prodjem peske puticem kroz selo, rekli su da moze. Dok nisu kao copor vukova skocili na mene, vezali lisice, cizma na glavu, sve oprobane metode, nema sta! Bravo demokratijo...

Milos S

pre 12 godina

Sta kazu Borisko i Borko? Jeste bas ovako planirali?

Kakva sramota ko nam vodi drzavu. Psiholozi, muzikanti i prevaranti.

Dole sa DS-om, G17 i SPS-om!!!!!!!!!!!

kikiriki

pre 12 godina

Najbitnije je da su cene poskupile, znaci opet ce neko iz svega ovoga izaci "pun ko brod"...a narod ko narod...dok je ovaca bit ce i vune...

sale

pre 12 godina

ja mislim da je ovo odavno trebalo da se desi, da se vec jednom zavrsi ovaj cirkus i budite sigurni da ce se ovo ubrzo desiti i na svim drugim prelazima, pa niste valjda mislili da ce svetski mocnici vecno tolerisati postavljanje barikada pred svojim nosom

Vladimir

pre 12 godina

cele politika KOSOVO JE SRBIJA, doživljava raspad pred našim očima, a krvi će tek biti...srpske naravno. To je krivica naše jalove politike, a bogatih političara kojima je srebroljubstvo, na prvom mestu.Kosovo će biti Srbija, sve dok na njihove račune pristižu pare glede te politike. To može biti unedogled. Nažalost, Srbi kao narod ne pate samo od inflacije formalnog obrazovanja, već posledično ovom prvom, inflacije britkog uma. Praviti budalama Srbe, nije teško.

pedja

pre 12 godina

E ovim nesretnim izvrssiocima americcke demokratije kao da je malo Vijetnama,Iraka.....Da li ce da se zavrssi samo sa suzavcem,neverujem.Batina uvek ima dva kraja!!!

marko, nis

pre 12 godina

Potpuno izmisljena prica o srbima koji blokiraju prelaze. To je manje od 5% srba sa severa koji u tim stvarima ucestvuju, a ovde je prikazano kao da se tamo zaista nesto desava. Srbi sa Kosova juzno od Ibra vec su odavno priznali Kosovo kao drzavu u kojoj zive, i sigurno bi, da se oni pitaju, i vise usli u institucije Kosova, jer su shvatili da je kvalitet njihovog zivota bitniji od jeftinih nacionalistickih manipulacija. Za 2 godine ce tako biti i na severu, jer ni ti ljudi nisu u bas tolikoj meri podlozni manipulacijama, da se stave u sluzbu propale politike Kosovo je Srbija, koja im samo pravi probleme a ne daje resenja.

Nićifor

pre 12 godina

Srbima koji pišu komentare: zamislite sebe sa vašom porodicom i decom ako ih imate, ali zaista zamislite da živite na Kosovu i Metohiji, i onda napišite komentar. Ne brinite, polako ali sigurno mečka će zaigrati i pred vrata Srbima i u Šumadiji. Tada ćete biti svesni kakvi smo bili. Sve ovo sada se dešava nekom drugom, zar ne?

ni banana drzava

pre 12 godina

A sta radi "nas" predsednik? A sta radi ova "drzava" Srbija? Zasto se ne uradi makar nesto sto pokazuje da ovde jos uvek postoji neki narod i neka drzava? Zasto se ne brane ti GRADJANI SRBIJE koje hapse ti neonacisti? Zasto je ova drzava ovako servilna? Tadicu odlazi!

Dobri nas Konuzin

pre 12 godina

A gde su sada braca Rusi? Nesto ih ne cujem. A gde su sada ovi iz Vlade? Ne cujem ni njih. A gde su sada SNS i ostale patriote? Ni njih nesto ne cujem. Gde je ostatak ekipe patriota, velikih pravoslavaca, biznismena sa tompusima i velikim planovima za Kosovo....Mora da svi lepo spavaju dok dole Srpski narod prolazi kroz novu golgotu.......neka vam je na cast svima vama sta se busate i puno pricate i mnogo kradete.....nije samo Kosovo, ode cela Srbija u propast.....

Sasa

pre 12 godina

:( ne znam Administratoru, oprostite mi na Francuskom al muka mi je vise i porucio bi amerikancima i njemcija, da su to JEDNI JADNI OKUPATORI! Imam i jace izraze al neces pustiti...

Kad tad....kad tad....ce doci sve na svoje mesto!

Izdrzite, a ova nasa vlast nek jednom pokaze kicmu! Uradite nesto!

Kakva EU kakvi Bakraci - zar oni ne razumeju, da je EU STANDARD a ne obaveza. Mozemo mi i sami ustvariti iste te standarde po regulativi...a ovo...ovo je cisto silovanje - preko ledja jadnog stanovnistva.

A za Albance: pokazite prvo karatker, pa priznajte Palestinu i Kurdistan, ako imate karakter - ali ga nemate, jer se ne usudite prst gurati vasim sefovima u Washingtonu. Oni kao nemaju to pravo, a vi kao imate jeli? Oni zive san od zivota ispod turaka i izraelaca? Hajde onda priznajte ih - imajte osecaj za pravdu, demokratiju, istinu....ah da nemate, jer se ne ide zato - jelda? Ah, da pa kako protiv Turske, kad vas je priznala...bruka!

I ako imate karakter zasto ne sprovodite sami istragu o organima pa utvrdite istinu - pre nego sto pocnete to je izmisljotina? zato sto vam nedaju lokalni vlastodrzci, koji su umesani + sefovi iz Washingtona...
zar se za samo indikaciju nesto tako stravicnoga mora cekati na medjunarodnu komisiju vise od godine ako imate demokratske ustanove i smisao za pravdu...ah da tacno nemate....

Prvo se time pozabavajte pre nego sto trazite nesto drugo...

A nasa vlast nek se vec nesto odluci uraditi! Il preselite sve odande i dajte njima Albancima gratis juznu srbiju pa da jednom zauvek to resimo - ko Izraelci - sa 10m zida ili treba reci, da cemo svima sredstvima braniti ove ljude dole - ukljucujuci i vojnima ako zatreba kao posljednju mogocu opciju.

бт

pre 12 godina

Док наши министри преговарају у Бриселу ови разваљују на терену, а онда ће рећи како је наступила нова реалност коју Србија мора признати.

Bob1

pre 12 godina

kosovo je izgubljeno a sad svi se isponova cude kao da neznaju citavu pricu, brutalnost, tvrdoglavost, samodovoljnost... visedeceniska je dovela do toga...dobro jutro kosovo kakvim ga vi dozivljavate upornom i glupavom propagandom - vise nepostoji iako je sva materija (zemlja, voda, brda..) nepromenjena. Manje politike i tv-a vise mudrosti i pameti...Zbogom svercu i kriminalu barem u dosadasnjem obliku

Srce me boli

pre 12 godina

E ovo je slika demokratije. Amercki soldat skida srpsku zastavu u Srbiji. Malo im je sto su bombardovali Srbe i u Hrvatskoj, Bosni i sirom Srbije. Kada samo cujem ove nase domace anglofile kako Rusi ovo, Rusi ono, a USA sve naj-naj. Pitam se ko nas je ubijao i ponizavao, i ko nas sada progoni u sopstvenoj zemlji, Amerikanci ili Rusi? PROMENE U ZEMLJI SRBIJI SU HITNO I PREKO POTREBNE ZA NAS SPAS.

matori

pre 12 godina

Eeee, tako to vama i treba!
Kad ne razumete lepu reč i molbe da smirite strasti.
Sada imate novu priliku da pljujete po svima, a posebno po Amerikancima.

pruki

pre 12 godina

Dali ste išta drugo očekivali. Ma gledaće vas oni kako se zafrkavate sa barikadama doveka. Ima u našem narodu ona izreka "mečki na rupu..." Pa dokle ćemo više da se busamo a posle nam đavo kriv.
I vidim da neko reče da 90% nema gde, ja pročitah još neki dan u Blicu intervju sa jednim Srbinom sa barikada koji reče " ma svi mi imamo nešto u Srbiji nego ovo im nedamo"
Meni iz toga bi jasno da se oni zabavljaju na naš račun, i preko naše grbače ali oni su na to decenijama navikli tako da nije ništa novo.
Dosta bre više i sklanjajte tu šaradu da nebi bilo kuknjave što neko reče sila boga nemoli.

nomen

pre 12 godina

eto...ameri CUTE i RADE cisto da pokazu da ako do rezultata ne mogu doci mirnim putem, uvek mogu da racunaju na brutalnu silu...pretpostavljam da je jedina gora stvar koju su mogli da urade da pobiju sve koji po njima ne treba da su tu...kao u afganistanu ili iraku...ovakva `diplomatija` je vec vidjena i ne moze na dobro da izadje...

leo

pre 12 godina

Ko su amerikanci da odredjuju gde ce biti granice i da ih iscrtavaju? Ko su oni da ovde namecu neke albanske nacionalisticke tvorevione? Ko su oni da dele Srbe? Nosite se vise kuci u tu vasu Ameriku pa tamo radite sta god hocete. Jesmo li mi svi ovde vlasnistvo amerikanaca? da li je ova zemlja ovde u vlasnistvu amarike pa ce oni odredjivati gde ce biti necija granica? Mars vise odavde americki *****

tre

pre 12 godina

Ma "bravo" amerikanci, jeste li ponosni na sebe? Jeste li najzad zaokruzili "granice" te albanske naci-krimi tvorevine koju tako velikodusno sponzorisete? Puna su vam usta supljih prica o demokratiji i pravima i realnosti na terenu a ovde nasilno namecete vlast ratnih zlocinaca kao sto je Taci? Sram da vas bude. Licemeri i fasisti. A o Tadicu i o tome sta je uradio od Srbije, ljudi ce sve reci na sledecim izborimna.

Sava

pre 12 godina

Samo pametno ljudi, bez nasedanja na gluposti. Ne bi NATOvci to radili da ne zele da vam iznude gresku. Nedajte da vas nasamare, vec ako oni skinu jednu lopatu vi nabacajte tri. I nabavite gas maske. Izgleda da je to sada u modi.

NemanjaBB

pre 12 godina

Nicija nije gorela do zore....a svako carstvo ima svoj pad. Doci ce nasih 5 min ;)

Samo ne mogu da verujem da ovi nasi(politicari na vlasti) ne smeju nista javno da kazu!! Tuga.

ivan

pre 12 godina

i stvarno ne razumem zemlje koje su podrzale nezavisnost,90% njih ima isti problem kao srbija i u svojim zemljama ne dozvoljava stvari koje podrzavaju u srbiji,nista vise ne razumem...

Demokratija

pre 12 godina

Samo nemojte reci da smo iznenadjeni. Hapsenje vozacka iz Raske je bila uvertira. Sad znamo da se ne radi o demkratiji niti se ikada radilo, vec samo o sili i osvajanjima. Srbima ne preostaje nista drugo do da budu politicki zatvorenici. Zar ne postoji nijedan sud kome bismo mogli da se zalimo, Strazbur, Hag? Ili ne smemo ni za toliko da pisnemo? Ne verujem da ce nam tretman biti ista bolji kad/ako udjemo u EU.

Nishlija

pre 12 godina

Ocekivano! Ostacemo upamceni po kupusijadi i mladencima na barikadama ove jeseni gospodnje 2011te nove ere.A sada smo josh i poligon za uvezbavanje KFORa ! Braco stidim se od vas,mnogo ruznu sliku o Srbima shaljete u svet balvani&shljunak (UZAS)! Um caruje a snaga klade valja a mi i bez uma i bez snage ...

pamtiti

pre 12 godina

Nacisticki okupatori! Hapse ljude jer se nalaze na nekom putu? Hapse ljude zato sto demonstriraju? Sta je voljom srspkog naroda? To je ta demokratija koju kao sprovode Amerikanci? Licemeri oni najodvratniji. 1000 puta je bolja i ruska gubernija od ovih americkih licemernih nacista.

no remorse

pre 12 godina

sada ce nam opet reci nasi zvanicnici da cemo nastaviti dijalog i druge raznorazne fraze,a stanje na terenu pokazuje da je situacija jako ozbiljna da je pitanje vremena kada ce opet neko nastradati ali sto je to bitno ako mi dobijemo kandidatiru...koja ironija...

Sve je jasno

pre 12 godina

Pa ljudi, ovi sa severa papagajski se pozivaju na rezoluciju 1244 a znaju ODLICNO sta pise u toj rezoluciji o zdacima KFOR-a tj. osiguravanje SLOBODNOG KRETANJA ZA SEBE I OSTALE ORGANIZACIJE.

KFOR dakle je mogao i PRVOG dana da otklanja barikade ali nisu hteli. Pa isti je taj KFOR i od Juna 1999. Da li je tada uopste neko smeo i kamen da stavlja na put a kamoli barikadu?

dosta

pre 12 godina

Americki licemeri!. Na vlast u toj albanskoj "drzavi" su doveli nekog kriminalca, dozvolili su etnicko ciscenje Srba, zlocine nad Srbima, otimacinu imovine, rusenje crkvi i manastira i za ovih deset godina nisu ni prstom mrdnuli da sprece bezakonje i zlocine koje vrse njihovi albanski puleni ali zato kada su u pitanju Srbi onda se ruse barikade i hapse ljudi, dovlace buldozeri i sprema oruzje da se puca. Jadni ste i bedni amerikanci i ako je moguce neka nas ona Vorlikova postedi svojih supljih i licemernih prica kojima ce da pravda fasizam svojih vojnika na Kosovu. A sta reci za Nemce? Nije im bilo dovoljno zlocina koje su pocinili na ovim prostorima? IZBORI u Srbiji i to pod hitno. Dosta je vise bilo ucena iz EU. **** nam se vise za EU a narocito za EU "vrednosti" i za nato.

Mitke

pre 12 godina

Plašim se da će Tadić sve da prihvati pa čak i više nego što se traži. Nije slučajan ovaj napad od jutros, to je Tadić odlično znao pa se iz tih razloga ni on ni bilo ko iz njegovog okruženja ne javlja. Jednostavno ovi srbi će biti ostavljeni na milost i nemilost albancima i KFOR-u, uz hladnoću dolazi i tišina koja će polako sve prekriti kao prvi zimski sneg.

e Srbijo

pre 12 godina

@mAKS, 27. septembar 2011 08:04)
Kako te nije sramota, stidi se. Narod strada dole a ti pravis sprdnju od toga, i ne bi me cudilo da si u prvim redovima parade srama

Aha

pre 12 godina

Protivpravno i protivstatusno prisustvo stranih vojnika, pa jos ce da ubijaju na nasoj teritoriji, Sutanovac paradira i pravi se slep i gluv! SRAMOTA, VOJSKO GDE SI!?

Djoka

pre 12 godina

Svaka pa i najmanja eskalacija na barikadama i kupusijadama na severnom Kosovu bi ne samo dalje pogorsala medjunarodnu poziciju Srbije, vec jos mnogo vise i poziciju Srba u Bosni i Hercegovini, a o kosovskim Srbima severno i juzno od Ibra da ne govorimo.

Ghenie

pre 12 godina

@milan
Slazem se, ali to treba da kaze predsednik drzave u pauzi izmedju tenisa i odbojke, na televiziji, gradjanima i svetskoj javnosti.

Ni na nebu ni na zemlji

pre 12 godina

(pedja, 27. septembar 2011 08:52)

Ima dva kraja, oba ce po nasim ledjima, ako ovako nastavimo. Btw i oni su nama tamo 90-ih govorili da batina ima dva kraja.

Vojvodjanin

pre 12 godina

I u zadnjim zaseocima exYU radikalska naprednjacka DSS i SPS politika pada u vodu. Srecom da nema zrtava. Dok jadan narod visi decenijama po barikadama, celnicima tih partija je odlicno. Uzivaju sve blagodeti od plata u Evropskom parlamentu do diplomatskih pasosa. Vreme je za zaokret i novu politiku i to ne samo prema Kosovu, nego prema svim ostalim pitanjima. Vreme je da se Srbija modernizuje, razvija ekonomija i postuju ljudska prava. Nemojte ciniti ono sto ne zelite da drugi cine vama. I ne zaboravite devedeste su prosle odavno, a zajednicki suzivot je normalna stvar za sve gradjane Evrope. Jednog dana kada sve bude deo EU, price oko granica ce biti smesne, a svaki gradjanin ce moci da slobodno trazi posao i radi i u Srbiji i na Kosovu i ostalim evropskim drzavama.

Djole

pre 12 godina

sta ocekujete od Borka? ili od Vucica? Borko ubedjuje da je mudro nereagovati(predati se) a Vucic da treba "reci istinu"! Koju istinu da ste se dogovorili da priznate Kosovo kad udjes u vlast sa Ds? Kazi istinu odakle pare tebi i Tomi za onakve kuce i stanove? I koliko se dobija para da ostavis Kuma na cedilu?

Mladen

pre 12 godina

Pobogu ljudi, šta pišete vi ovde?
Kao da ne znate da demokratija nema alternativu. Demokratija mora da se sprovede po svaku cenu, iako je to samo prazno slovo na papiru i paravan za kapitalizačku otimačinu. Ali bitno je ime kojim se naziva ta otimačina. Zove se, naravno, demokratija. Jadni vojnici sprovode otimač...demokratiju svugde po svetu, ali dobro... Možda ćemo doživeti, možda i ne, ali sve ovo (Libija, Kosovo, Irak...) je početak crne sudbine koja će zadesiti sve nas. Hteli mi da budemo deo toga ili ne-moraćemo.

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Док наша душебрижничка Власт сматра да се све решава само дијалогом и да ће народ умирити речима:" Будите мирни и сталожени", на Косову су српски цивили приморани да бране сами прелаз који их повезује са Србијом! И онда читамо изјаве политичара који много очекују од данашњег састанка у Бриселу а нико ни не спомиње то да се на Косову врши терор над Србима! Каква Власт таква и пропаст!

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Šta vi mislite,da možete mesecima da se igrate sa barikadama,da pravite kupusijade,svadbe da lupate krštače,šljemate rakiju i prizivate Putina.Vi ste jedna absolutno nezrela i militantna zajednica.

gh

pre 12 godina

Srbija treba da se ujedini sa Ruskom Federadijom, pa će Ameri da uhvate tutanj. To je jedino pravo rešenje.
(Milanche, 27. septembar 2011 08:54)

E moj ti.... Ja se iskreno nadam da nemas vise od 16 godina jer bi sve osim toga bilo pogubno

Dejan

pre 12 godina

Kosovo odavno vise nije srpsko,tamo je ostalo jos samo malo ljudi,sa kojima nasa vlast manipulise.Vecina gradjana Kosova su prodali svoje stanove,kuce,lokale po nenormalno visokim cenama albancima,i vecina njih je dosla u Beograd gde je kupovala po dva tri stana za te novce.Sada udobno iz fotelja koje su kupili od tog novca pljuju po Drzavi, "brane" Kosovo sa velike udaljenosti,ali takodje izdaju te stanove koje su kupili od tih para.Mi odavde vodimo svakodnevnu bitku kako da prezivimo,kako da prehranimo porodice,nemamo ustedjevine,nismo imali kome da prodamo tri puta skuplje stanove, ne vozimo se autima,nemamo "veze"da se zaposlimo tamo gde se nerad placa.

Nikola

pre 12 godina

Svaka cast KFORu, dosta su i trpili taj cirkus.
Dobro su to odradili i svaka im cast. Mrtvih nije bilo samo zahvaljujuci profesionalnosti vojnika.

rade

pre 12 godina

Vlada Srbije treba da umesto dvoglavog orla,grba Srbije od davnina,usvoji nov i svoj grb,a to je noj,karikatura naravno,sa zabijenom glavom u pesak.Politika koju sprovodi ova vlada je ocajna,ponizavajuca I KATASTROFALNA u svim pogledima.

idite svojoj kuci amerikanci

pre 12 godina

nikada nisam bio ni rusofil niti su me zanimali rusi po bilo kojoj osnovi - sve do danas. stomak mi se okrece od amerikanaca i njihovog licemerja.

vanja

pre 12 godina

Nislijo, ajde malo na ovoj strani, iza barikada i sljunka, ajde, pa da vidim kome ces da solis pamet. Mada, nema potrebe, ubrzo isti scenario i kod vas, Albanci idu do Nisa, bar su tako rekli, pazite se Nislije, i vama ce mecka da igra pred vratima, pa da vidimo kakvu cete vi sliku da saljete u svet... Pozdrav braco Srbi..

e-krem

pre 12 godina

Mora da su jako iznenadjeni sto su NAJZAD reagovali i rade posao zbog cega su i dosli izmedju ostalom i pristankom "majke" Srbije koja eto ima preca posla nego da se zamajava sa sacicom ekcentricnih srba kojima eto sad i LEKOVITI suzavac sigurno smeta kao i svaki drugi lek za odrasle.

Jugoslovenka

pre 12 godina

Ne znam gde su sada borci za ljdska prava. ne čuju se.... ni oni domaći, ni oni strani....

Šta se to sprovodi dole na Kosovu i Metohiji?

Srbi nemaju druge opcije sem barikada, tihog otpora, građanske neposlušnosti....itd. itd.
Vlada Srbije priča o dijalogu i rešenju problema mirnim putem. Ali, kakvom rešenju?
I kao i uvek tokom istorije, kad god se Zapad upleo u rešavanje problema na Balkanu, nastane haos i donesu se rešenja koja su osnov za produžetak netrpeljivosti i nesigurnu budućnost. Otuda je Balkan bure baruta.

Kfor i Euleks se ponašaju k'o slon u staklarskoj radnji. Neverovatno kako su uspeli da na tako malom prostoru koncentrišu toliku količinu gluposti!

Mnogi u Srbiji sve ovo doživljavaju kao cirkus. Umorni su od informacija sa Kosova....i misle da su Srbi za sve to odgovorni....i da je krajnje vreme da Srbi postanu i učine sve što drugi hoće. Gledano samo trenutno i samo politički....to zaista izgleda tako.Ali, gledano na duže staze....pitanje je šta je ispravno. Da li priznanje Kosova od strane države Srbije znači, jednom za svagda, stavljanje tačke na srpsko-albanske odnose u vezi KiM?
Srbi i Albanci ostavljaju svojoj deci i unucima velike probleme.Ovako kako pokušavaju da reše te probleme....ne valja. Ništa ne valja. I na albanskoj i na srpskoj, a i na strani međunarodne zajednice, očigledno, nema pameti, nema snage, nema sposobnosti, a nema ni časti i poštenja, da se ovo razreši kako valja.
Mnogo mi je žao ljudi, običnog sveta i sa srpske i sa albanske strane. S njima mečkaju i njihovi i strani "rešavaoci" problema.
Kosovo je slika i prilika, u malom, stanja na planeti.Mnogo laži, mnogo nepravde, manipulacija, prevara, siromaštvo i neizvesnost.
Iskreno se nadam da će ljudi naučiti da dobro razmisle kome svoju sudbinu stavljaju u ruke....i da to neće biti kasno.
Albanci, vaša sudbina je u rukama Tačija ( i kompanije) i tzv. Međunarodne zajednice...mislite li da njih briga za vas.....da oni tu na Kosovu prave nešto za vas i vašu dobrobit?

paja & marija

pre 12 godina

Prle i Tihi da se pod hitno vrate. Oni znaju kako sa okupatorom. Kriger je ponovo ovde i ponovo u akciji.
(Otpisani, 27. septembar 2011 09:08)
Ne do ti Bog da oni stupe u akciju!Beograd je za vrijeme njemačke okupacije bio najmirniji glavni grad u okupiranoj Evropi!Brojkom i slovima ubijen je samo 1 (jedan)njemački vojnik u gradu za vrijeme cijele okupacije!A sad što Srbi vole mitove, pa makar oni bili i komunistički je već sasvim drugi problem!

kosovac

pre 12 godina

Situacija je krajnje ozbiljna te bih zamolio sve koji komentarisu da se manu medjusrpskih obracuna i da imaju u vidu da trebamo da nastupamo kao jedan, bez razlike vlast ili opozicija. Ovde je narod u pitanju.

Dragan Z.

pre 12 godina

nevjerovatna uzdržanost srpskog vrha. a tadić još uvijek mrcvari o odvojenim ciljevima...eu i kosmet. smiješno i ponižavajuće.

Kalimero

pre 12 godina

(Vojvodjanin, 27. septembar 2011 09:34)

Kakav naivan komentar.Pojedinci stvarno žive u ubeđenju da sve nacije na ovom svetu imaju tako kosmopolitske poglede na život. Zašto malko ne "prošetate" internetom i proverite na raznim blogovima, forumima i tribinama da li su težnje albanskog naroda na Kosovu tako širokogrude.

milan

pre 12 godina

Steta je samo sto ministar Mrkonjic ne koristi ove koji postavljaju balvane i sljunak na puteve da ih angazuje da rade na koridorima na kojima zaostaju sa planom i dinamikom rada.
Ovi to rade iz zadovoljstva, zamislite da ukoliko bi im se i platilo koridori bi se zavrsili za tren.
E jadni neobrazovani narode, vi cete dobiti suzavac i batine dok ce oni koji vas na to primoravaju trgovati i postati sve bogatiji.
Na vama je da izaberete,suzavac i batine ili normalan zivot poput svih gradjana.
A ove patri(J)ote sto vam porucuju da izdrzite sve te muke oni nisu sa vama na barikadama vec sede po kaficima u Beogradu i primaju plate koje su nekoliko puta vece od vasih primanja.
Milan

A.Semjonov

pre 12 godina

Predlog svima onima koji se spremaju da biju gejeve 2 Oktobra, Rome, gledaoce na stadionima, novinare - neka odu na Kosovo i obracunaju se sa snagama koje terorisu Srbe...

gazda

pre 12 godina

Emocije, emocije! Nista iz proslosti ne ucimo. Sve sto se desava kako kod nas, tako i u svetu je izrezirano. Kako kaze R. Eperson (parafraziram) - nista nije slucajno a kada i pomislite da je nesto slucajno, ni to nije slucajno!

vladimir

pre 12 godina

Bitno je da su proizvodi na severu Kosova poskupeli, pa sad vi vidite kome se isplate ove barikade... Svercerima i lopovima... Obican narod ce se samo nagutati suzavca i nista nece dobiti...

sale

pre 12 godina

ja mislim da je ovo odavno trebalo da se desi, da se vec jednom zavrsi ovaj cirkus i budite sigurni da ce se ovo ubrzo desiti i na svim drugim prelazima, pa niste valjda mislili da ce svetski mocnici vecno tolerisati postavljanje barikada pred svojim nosom

milan

pre 12 godina

Ni KFOR ni EULEKS nisu statusno neutralni, pa se prema Ustavu Republike Srbije imaju smatrati okupatorima. Odnosno stav Vlade prema ovim snagama se ima u tom kontekstu tumaciti.

suzavac

pre 12 godina

Ja sam hapsen pre dva sata...uzas i sramota, brutalnost nemaca,jad i beda. Pitao sam ih da prodjem peske puticem kroz selo, rekli su da moze. Dok nisu kao copor vukova skocili na mene, vezali lisice, cizma na glavu, sve oprobane metode, nema sta! Bravo demokratijo...

Sa Pančićevog vrha vidim Ljuboten

pre 12 godina

KFOR je noćas tražio i provocirao kavgu i nije je dobio. Srbi su postupili pametnije nego što se to očekivalo.
Ako KFOR nastavi ovako da deluje situacija može da izmakne kontroli i može doći do žrtava sa obe strane. Srbi su toga svesni, a koliko mogu da pretpostavi što se KFOR-a tiče, oni koji donose odluke za ove akcije su hiljadama kilometara daleko i nistu toga svsni ili možda baš to očekuju.
Jedino što Srbe drži i motiviše da bude tu gde jeste to da je alternativa blokadama i ispunjavanju ciljeva Srba sa severa Kosova, tiho nestajanje sa tih prostora a velika većina (oko 90%) nema gde da ode sa Kosova.

marko, nis

pre 12 godina

Potpuno izmisljena prica o srbima koji blokiraju prelaze. To je manje od 5% srba sa severa koji u tim stvarima ucestvuju, a ovde je prikazano kao da se tamo zaista nesto desava. Srbi sa Kosova juzno od Ibra vec su odavno priznali Kosovo kao drzavu u kojoj zive, i sigurno bi, da se oni pitaju, i vise usli u institucije Kosova, jer su shvatili da je kvalitet njihovog zivota bitniji od jeftinih nacionalistickih manipulacija. Za 2 godine ce tako biti i na severu, jer ni ti ljudi nisu u bas tolikoj meri podlozni manipulacijama, da se stave u sluzbu propale politike Kosovo je Srbija, koja im samo pravi probleme a ne daje resenja.

Vladimir

pre 12 godina

cele politika KOSOVO JE SRBIJA, doživljava raspad pred našim očima, a krvi će tek biti...srpske naravno. To je krivica naše jalove politike, a bogatih političara kojima je srebroljubstvo, na prvom mestu.Kosovo će biti Srbija, sve dok na njihove račune pristižu pare glede te politike. To može biti unedogled. Nažalost, Srbi kao narod ne pate samo od inflacije formalnog obrazovanja, već posledično ovom prvom, inflacije britkog uma. Praviti budalama Srbe, nije teško.

pedja

pre 12 godina

E ovim nesretnim izvrssiocima americcke demokratije kao da je malo Vijetnama,Iraka.....Da li ce da se zavrssi samo sa suzavcem,neverujem.Batina uvek ima dva kraja!!!

mAKS

pre 12 godina

Evo sjajne prilike onima sto su lomili Beograd - da odu dole i sibaju se sa Amerima. Kud ces veci patriotizam, bas da vidim koliko se buseva da krene dole, ili ne daj boze sami sebi da finansiraju put.

Milos S

pre 12 godina

Sta kazu Borisko i Borko? Jeste bas ovako planirali?

Kakva sramota ko nam vodi drzavu. Psiholozi, muzikanti i prevaranti.

Dole sa DS-om, G17 i SPS-om!!!!!!!!!!!

matori

pre 12 godina

Eeee, tako to vama i treba!
Kad ne razumete lepu reč i molbe da smirite strasti.
Sada imate novu priliku da pljujete po svima, a posebno po Amerikancima.

Nishlija

pre 12 godina

Ocekivano! Ostacemo upamceni po kupusijadi i mladencima na barikadama ove jeseni gospodnje 2011te nove ere.A sada smo josh i poligon za uvezbavanje KFORa ! Braco stidim se od vas,mnogo ruznu sliku o Srbima shaljete u svet balvani&shljunak (UZAS)! Um caruje a snaga klade valja a mi i bez uma i bez snage ...

Sasa

pre 12 godina

:( ne znam Administratoru, oprostite mi na Francuskom al muka mi je vise i porucio bi amerikancima i njemcija, da su to JEDNI JADNI OKUPATORI! Imam i jace izraze al neces pustiti...

Kad tad....kad tad....ce doci sve na svoje mesto!

Izdrzite, a ova nasa vlast nek jednom pokaze kicmu! Uradite nesto!

Kakva EU kakvi Bakraci - zar oni ne razumeju, da je EU STANDARD a ne obaveza. Mozemo mi i sami ustvariti iste te standarde po regulativi...a ovo...ovo je cisto silovanje - preko ledja jadnog stanovnistva.

A za Albance: pokazite prvo karatker, pa priznajte Palestinu i Kurdistan, ako imate karakter - ali ga nemate, jer se ne usudite prst gurati vasim sefovima u Washingtonu. Oni kao nemaju to pravo, a vi kao imate jeli? Oni zive san od zivota ispod turaka i izraelaca? Hajde onda priznajte ih - imajte osecaj za pravdu, demokratiju, istinu....ah da nemate, jer se ne ide zato - jelda? Ah, da pa kako protiv Turske, kad vas je priznala...bruka!

I ako imate karakter zasto ne sprovodite sami istragu o organima pa utvrdite istinu - pre nego sto pocnete to je izmisljotina? zato sto vam nedaju lokalni vlastodrzci, koji su umesani + sefovi iz Washingtona...
zar se za samo indikaciju nesto tako stravicnoga mora cekati na medjunarodnu komisiju vise od godine ako imate demokratske ustanove i smisao za pravdu...ah da tacno nemate....

Prvo se time pozabavajte pre nego sto trazite nesto drugo...

A nasa vlast nek se vec nesto odluci uraditi! Il preselite sve odande i dajte njima Albancima gratis juznu srbiju pa da jednom zauvek to resimo - ko Izraelci - sa 10m zida ili treba reci, da cemo svima sredstvima braniti ove ljude dole - ukljucujuci i vojnima ako zatreba kao posljednju mogocu opciju.

Bob1

pre 12 godina

kosovo je izgubljeno a sad svi se isponova cude kao da neznaju citavu pricu, brutalnost, tvrdoglavost, samodovoljnost... visedeceniska je dovela do toga...dobro jutro kosovo kakvim ga vi dozivljavate upornom i glupavom propagandom - vise nepostoji iako je sva materija (zemlja, voda, brda..) nepromenjena. Manje politike i tv-a vise mudrosti i pameti...Zbogom svercu i kriminalu barem u dosadasnjem obliku

Vojvodjanin

pre 12 godina

I u zadnjim zaseocima exYU radikalska naprednjacka DSS i SPS politika pada u vodu. Srecom da nema zrtava. Dok jadan narod visi decenijama po barikadama, celnicima tih partija je odlicno. Uzivaju sve blagodeti od plata u Evropskom parlamentu do diplomatskih pasosa. Vreme je za zaokret i novu politiku i to ne samo prema Kosovu, nego prema svim ostalim pitanjima. Vreme je da se Srbija modernizuje, razvija ekonomija i postuju ljudska prava. Nemojte ciniti ono sto ne zelite da drugi cine vama. I ne zaboravite devedeste su prosle odavno, a zajednicki suzivot je normalna stvar za sve gradjane Evrope. Jednog dana kada sve bude deo EU, price oko granica ce biti smesne, a svaki gradjanin ce moci da slobodno trazi posao i radi i u Srbiji i na Kosovu i ostalim evropskim drzavama.

Srce me boli

pre 12 godina

E ovo je slika demokratije. Amercki soldat skida srpsku zastavu u Srbiji. Malo im je sto su bombardovali Srbe i u Hrvatskoj, Bosni i sirom Srbije. Kada samo cujem ove nase domace anglofile kako Rusi ovo, Rusi ono, a USA sve naj-naj. Pitam se ko nas je ubijao i ponizavao, i ko nas sada progoni u sopstvenoj zemlji, Amerikanci ili Rusi? PROMENE U ZEMLJI SRBIJI SU HITNO I PREKO POTREBNE ZA NAS SPAS.

pruki

pre 12 godina

Dali ste išta drugo očekivali. Ma gledaće vas oni kako se zafrkavate sa barikadama doveka. Ima u našem narodu ona izreka "mečki na rupu..." Pa dokle ćemo više da se busamo a posle nam đavo kriv.
I vidim da neko reče da 90% nema gde, ja pročitah još neki dan u Blicu intervju sa jednim Srbinom sa barikada koji reče " ma svi mi imamo nešto u Srbiji nego ovo im nedamo"
Meni iz toga bi jasno da se oni zabavljaju na naš račun, i preko naše grbače ali oni su na to decenijama navikli tako da nije ništa novo.
Dosta bre više i sklanjajte tu šaradu da nebi bilo kuknjave što neko reče sila boga nemoli.

leo

pre 12 godina

Ko su amerikanci da odredjuju gde ce biti granice i da ih iscrtavaju? Ko su oni da ovde namecu neke albanske nacionalisticke tvorevione? Ko su oni da dele Srbe? Nosite se vise kuci u tu vasu Ameriku pa tamo radite sta god hocete. Jesmo li mi svi ovde vlasnistvo amerikanaca? da li je ova zemlja ovde u vlasnistvu amarike pa ce oni odredjivati gde ce biti necija granica? Mars vise odavde americki *****

ni banana drzava

pre 12 godina

A sta radi "nas" predsednik? A sta radi ova "drzava" Srbija? Zasto se ne uradi makar nesto sto pokazuje da ovde jos uvek postoji neki narod i neka drzava? Zasto se ne brane ti GRADJANI SRBIJE koje hapse ti neonacisti? Zasto je ova drzava ovako servilna? Tadicu odlazi!

Nićifor

pre 12 godina

Srbima koji pišu komentare: zamislite sebe sa vašom porodicom i decom ako ih imate, ali zaista zamislite da živite na Kosovu i Metohiji, i onda napišite komentar. Ne brinite, polako ali sigurno mečka će zaigrati i pred vrata Srbima i u Šumadiji. Tada ćete biti svesni kakvi smo bili. Sve ovo sada se dešava nekom drugom, zar ne?

e Srbijo

pre 12 godina

@mAKS, 27. septembar 2011 08:04)
Kako te nije sramota, stidi se. Narod strada dole a ti pravis sprdnju od toga, i ne bi me cudilo da si u prvim redovima parade srama

Dobri nas Konuzin

pre 12 godina

A gde su sada braca Rusi? Nesto ih ne cujem. A gde su sada ovi iz Vlade? Ne cujem ni njih. A gde su sada SNS i ostale patriote? Ni njih nesto ne cujem. Gde je ostatak ekipe patriota, velikih pravoslavaca, biznismena sa tompusima i velikim planovima za Kosovo....Mora da svi lepo spavaju dok dole Srpski narod prolazi kroz novu golgotu.......neka vam je na cast svima vama sta se busate i puno pricate i mnogo kradete.....nije samo Kosovo, ode cela Srbija u propast.....

tre

pre 12 godina

Ma "bravo" amerikanci, jeste li ponosni na sebe? Jeste li najzad zaokruzili "granice" te albanske naci-krimi tvorevine koju tako velikodusno sponzorisete? Puna su vam usta supljih prica o demokratiji i pravima i realnosti na terenu a ovde nasilno namecete vlast ratnih zlocinaca kao sto je Taci? Sram da vas bude. Licemeri i fasisti. A o Tadicu i o tome sta je uradio od Srbije, ljudi ce sve reci na sledecim izborimna.

dosta

pre 12 godina

Americki licemeri!. Na vlast u toj albanskoj "drzavi" su doveli nekog kriminalca, dozvolili su etnicko ciscenje Srba, zlocine nad Srbima, otimacinu imovine, rusenje crkvi i manastira i za ovih deset godina nisu ni prstom mrdnuli da sprece bezakonje i zlocine koje vrse njihovi albanski puleni ali zato kada su u pitanju Srbi onda se ruse barikade i hapse ljudi, dovlace buldozeri i sprema oruzje da se puca. Jadni ste i bedni amerikanci i ako je moguce neka nas ona Vorlikova postedi svojih supljih i licemernih prica kojima ce da pravda fasizam svojih vojnika na Kosovu. A sta reci za Nemce? Nije im bilo dovoljno zlocina koje su pocinili na ovim prostorima? IZBORI u Srbiji i to pod hitno. Dosta je vise bilo ucena iz EU. **** nam se vise za EU a narocito za EU "vrednosti" i za nato.

NemanjaBB

pre 12 godina

Nicija nije gorela do zore....a svako carstvo ima svoj pad. Doci ce nasih 5 min ;)

Samo ne mogu da verujem da ovi nasi(politicari na vlasti) ne smeju nista javno da kazu!! Tuga.

pamtiti

pre 12 godina

Nacisticki okupatori! Hapse ljude jer se nalaze na nekom putu? Hapse ljude zato sto demonstriraju? Sta je voljom srspkog naroda? To je ta demokratija koju kao sprovode Amerikanci? Licemeri oni najodvratniji. 1000 puta je bolja i ruska gubernija od ovih americkih licemernih nacista.

Aha

pre 12 godina

Protivpravno i protivstatusno prisustvo stranih vojnika, pa jos ce da ubijaju na nasoj teritoriji, Sutanovac paradira i pravi se slep i gluv! SRAMOTA, VOJSKO GDE SI!?

Sve je jasno

pre 12 godina

Pa ljudi, ovi sa severa papagajski se pozivaju na rezoluciju 1244 a znaju ODLICNO sta pise u toj rezoluciji o zdacima KFOR-a tj. osiguravanje SLOBODNOG KRETANJA ZA SEBE I OSTALE ORGANIZACIJE.

KFOR dakle je mogao i PRVOG dana da otklanja barikade ali nisu hteli. Pa isti je taj KFOR i od Juna 1999. Da li je tada uopste neko smeo i kamen da stavlja na put a kamoli barikadu?

kikiriki

pre 12 godina

Najbitnije je da su cene poskupile, znaci opet ce neko iz svega ovoga izaci "pun ko brod"...a narod ko narod...dok je ovaca bit ce i vune...

Sava

pre 12 godina

Samo pametno ljudi, bez nasedanja na gluposti. Ne bi NATOvci to radili da ne zele da vam iznude gresku. Nedajte da vas nasamare, vec ako oni skinu jednu lopatu vi nabacajte tri. I nabavite gas maske. Izgleda da je to sada u modi.

Demokratija

pre 12 godina

Samo nemojte reci da smo iznenadjeni. Hapsenje vozacka iz Raske je bila uvertira. Sad znamo da se ne radi o demkratiji niti se ikada radilo, vec samo o sili i osvajanjima. Srbima ne preostaje nista drugo do da budu politicki zatvorenici. Zar ne postoji nijedan sud kome bismo mogli da se zalimo, Strazbur, Hag? Ili ne smemo ni za toliko da pisnemo? Ne verujem da ce nam tretman biti ista bolji kad/ako udjemo u EU.

ivan

pre 12 godina

i stvarno ne razumem zemlje koje su podrzale nezavisnost,90% njih ima isti problem kao srbija i u svojim zemljama ne dozvoljava stvari koje podrzavaju u srbiji,nista vise ne razumem...

Djoka

pre 12 godina

Svaka pa i najmanja eskalacija na barikadama i kupusijadama na severnom Kosovu bi ne samo dalje pogorsala medjunarodnu poziciju Srbije, vec jos mnogo vise i poziciju Srba u Bosni i Hercegovini, a o kosovskim Srbima severno i juzno od Ibra da ne govorimo.

GOVORIT MOSKVA

pre 12 godina

Šta vi mislite,da možete mesecima da se igrate sa barikadama,da pravite kupusijade,svadbe da lupate krštače,šljemate rakiju i prizivate Putina.Vi ste jedna absolutno nezrela i militantna zajednica.

nomen

pre 12 godina

eto...ameri CUTE i RADE cisto da pokazu da ako do rezultata ne mogu doci mirnim putem, uvek mogu da racunaju na brutalnu silu...pretpostavljam da je jedina gora stvar koju su mogli da urade da pobiju sve koji po njima ne treba da su tu...kao u afganistanu ili iraku...ovakva `diplomatija` je vec vidjena i ne moze na dobro da izadje...

Mladen

pre 12 godina

Pobogu ljudi, šta pišete vi ovde?
Kao da ne znate da demokratija nema alternativu. Demokratija mora da se sprovede po svaku cenu, iako je to samo prazno slovo na papiru i paravan za kapitalizačku otimačinu. Ali bitno je ime kojim se naziva ta otimačina. Zove se, naravno, demokratija. Jadni vojnici sprovode otimač...demokratiju svugde po svetu, ali dobro... Možda ćemo doživeti, možda i ne, ali sve ovo (Libija, Kosovo, Irak...) je početak crne sudbine koja će zadesiti sve nas. Hteli mi da budemo deo toga ili ne-moraćemo.

no remorse

pre 12 godina

sada ce nam opet reci nasi zvanicnici da cemo nastaviti dijalog i druge raznorazne fraze,a stanje na terenu pokazuje da je situacija jako ozbiljna da je pitanje vremena kada ce opet neko nastradati ali sto je to bitno ako mi dobijemo kandidatiru...koja ironija...

Ni na nebu ni na zemlji

pre 12 godina

(pedja, 27. septembar 2011 08:52)

Ima dva kraja, oba ce po nasim ledjima, ako ovako nastavimo. Btw i oni su nama tamo 90-ih govorili da batina ima dva kraja.

A.Semjonov

pre 12 godina

Predlog svima onima koji se spremaju da biju gejeve 2 Oktobra, Rome, gledaoce na stadionima, novinare - neka odu na Kosovo i obracunaju se sa snagama koje terorisu Srbe...

idite svojoj kuci amerikanci

pre 12 godina

nikada nisam bio ni rusofil niti su me zanimali rusi po bilo kojoj osnovi - sve do danas. stomak mi se okrece od amerikanaca i njihovog licemerja.

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Док наша душебрижничка Власт сматра да се све решава само дијалогом и да ће народ умирити речима:" Будите мирни и сталожени", на Косову су српски цивили приморани да бране сами прелаз који их повезује са Србијом! И онда читамо изјаве политичара који много очекују од данашњег састанка у Бриселу а нико ни не спомиње то да се на Косову врши терор над Србима! Каква Власт таква и пропаст!

Dejan

pre 12 godina

Kosovo odavno vise nije srpsko,tamo je ostalo jos samo malo ljudi,sa kojima nasa vlast manipulise.Vecina gradjana Kosova su prodali svoje stanove,kuce,lokale po nenormalno visokim cenama albancima,i vecina njih je dosla u Beograd gde je kupovala po dva tri stana za te novce.Sada udobno iz fotelja koje su kupili od tog novca pljuju po Drzavi, "brane" Kosovo sa velike udaljenosti,ali takodje izdaju te stanove koje su kupili od tih para.Mi odavde vodimo svakodnevnu bitku kako da prezivimo,kako da prehranimo porodice,nemamo ustedjevine,nismo imali kome da prodamo tri puta skuplje stanove, ne vozimo se autima,nemamo "veze"da se zaposlimo tamo gde se nerad placa.

vanja

pre 12 godina

Nislijo, ajde malo na ovoj strani, iza barikada i sljunka, ajde, pa da vidim kome ces da solis pamet. Mada, nema potrebe, ubrzo isti scenario i kod vas, Albanci idu do Nisa, bar su tako rekli, pazite se Nislije, i vama ce mecka da igra pred vratima, pa da vidimo kakvu cete vi sliku da saljete u svet... Pozdrav braco Srbi..

Djole

pre 12 godina

sta ocekujete od Borka? ili od Vucica? Borko ubedjuje da je mudro nereagovati(predati se) a Vucic da treba "reci istinu"! Koju istinu da ste se dogovorili da priznate Kosovo kad udjes u vlast sa Ds? Kazi istinu odakle pare tebi i Tomi za onakve kuce i stanove? I koliko se dobija para da ostavis Kuma na cedilu?

kosovac

pre 12 godina

Situacija je krajnje ozbiljna te bih zamolio sve koji komentarisu da se manu medjusrpskih obracuna i da imaju u vidu da trebamo da nastupamo kao jedan, bez razlike vlast ili opozicija. Ovde je narod u pitanju.

gh

pre 12 godina

Srbija treba da se ujedini sa Ruskom Federadijom, pa će Ameri da uhvate tutanj. To je jedino pravo rešenje.
(Milanche, 27. septembar 2011 08:54)

E moj ti.... Ja se iskreno nadam da nemas vise od 16 godina jer bi sve osim toga bilo pogubno

Nikola

pre 12 godina

Svaka cast KFORu, dosta su i trpili taj cirkus.
Dobro su to odradili i svaka im cast. Mrtvih nije bilo samo zahvaljujuci profesionalnosti vojnika.

бт

pre 12 godina

Док наши министри преговарају у Бриселу ови разваљују на терену, а онда ће рећи како је наступила нова реалност коју Србија мора признати.

Mitke

pre 12 godina

Plašim se da će Tadić sve da prihvati pa čak i više nego što se traži. Nije slučajan ovaj napad od jutros, to je Tadić odlično znao pa se iz tih razloga ni on ni bilo ko iz njegovog okruženja ne javlja. Jednostavno ovi srbi će biti ostavljeni na milost i nemilost albancima i KFOR-u, uz hladnoću dolazi i tišina koja će polako sve prekriti kao prvi zimski sneg.

Jugoslovenka

pre 12 godina

Ne znam gde su sada borci za ljdska prava. ne čuju se.... ni oni domaći, ni oni strani....

Šta se to sprovodi dole na Kosovu i Metohiji?

Srbi nemaju druge opcije sem barikada, tihog otpora, građanske neposlušnosti....itd. itd.
Vlada Srbije priča o dijalogu i rešenju problema mirnim putem. Ali, kakvom rešenju?
I kao i uvek tokom istorije, kad god se Zapad upleo u rešavanje problema na Balkanu, nastane haos i donesu se rešenja koja su osnov za produžetak netrpeljivosti i nesigurnu budućnost. Otuda je Balkan bure baruta.

Kfor i Euleks se ponašaju k'o slon u staklarskoj radnji. Neverovatno kako su uspeli da na tako malom prostoru koncentrišu toliku količinu gluposti!

Mnogi u Srbiji sve ovo doživljavaju kao cirkus. Umorni su od informacija sa Kosova....i misle da su Srbi za sve to odgovorni....i da je krajnje vreme da Srbi postanu i učine sve što drugi hoće. Gledano samo trenutno i samo politički....to zaista izgleda tako.Ali, gledano na duže staze....pitanje je šta je ispravno. Da li priznanje Kosova od strane države Srbije znači, jednom za svagda, stavljanje tačke na srpsko-albanske odnose u vezi KiM?
Srbi i Albanci ostavljaju svojoj deci i unucima velike probleme.Ovako kako pokušavaju da reše te probleme....ne valja. Ništa ne valja. I na albanskoj i na srpskoj, a i na strani međunarodne zajednice, očigledno, nema pameti, nema snage, nema sposobnosti, a nema ni časti i poštenja, da se ovo razreši kako valja.
Mnogo mi je žao ljudi, običnog sveta i sa srpske i sa albanske strane. S njima mečkaju i njihovi i strani "rešavaoci" problema.
Kosovo je slika i prilika, u malom, stanja na planeti.Mnogo laži, mnogo nepravde, manipulacija, prevara, siromaštvo i neizvesnost.
Iskreno se nadam da će ljudi naučiti da dobro razmisle kome svoju sudbinu stavljaju u ruke....i da to neće biti kasno.
Albanci, vaša sudbina je u rukama Tačija ( i kompanije) i tzv. Međunarodne zajednice...mislite li da njih briga za vas.....da oni tu na Kosovu prave nešto za vas i vašu dobrobit?

milan

pre 12 godina

Steta je samo sto ministar Mrkonjic ne koristi ove koji postavljaju balvane i sljunak na puteve da ih angazuje da rade na koridorima na kojima zaostaju sa planom i dinamikom rada.
Ovi to rade iz zadovoljstva, zamislite da ukoliko bi im se i platilo koridori bi se zavrsili za tren.
E jadni neobrazovani narode, vi cete dobiti suzavac i batine dok ce oni koji vas na to primoravaju trgovati i postati sve bogatiji.
Na vama je da izaberete,suzavac i batine ili normalan zivot poput svih gradjana.
A ove patri(J)ote sto vam porucuju da izdrzite sve te muke oni nisu sa vama na barikadama vec sede po kaficima u Beogradu i primaju plate koje su nekoliko puta vece od vasih primanja.
Milan

paja & marija

pre 12 godina

Prle i Tihi da se pod hitno vrate. Oni znaju kako sa okupatorom. Kriger je ponovo ovde i ponovo u akciji.
(Otpisani, 27. septembar 2011 09:08)
Ne do ti Bog da oni stupe u akciju!Beograd je za vrijeme njemačke okupacije bio najmirniji glavni grad u okupiranoj Evropi!Brojkom i slovima ubijen je samo 1 (jedan)njemački vojnik u gradu za vrijeme cijele okupacije!A sad što Srbi vole mitove, pa makar oni bili i komunistički je već sasvim drugi problem!

Ghenie

pre 12 godina

@milan
Slazem se, ali to treba da kaze predsednik drzave u pauzi izmedju tenisa i odbojke, na televiziji, gradjanima i svetskoj javnosti.

e-krem

pre 12 godina

Mora da su jako iznenadjeni sto su NAJZAD reagovali i rade posao zbog cega su i dosli izmedju ostalom i pristankom "majke" Srbije koja eto ima preca posla nego da se zamajava sa sacicom ekcentricnih srba kojima eto sad i LEKOVITI suzavac sigurno smeta kao i svaki drugi lek za odrasle.

Kalimero

pre 12 godina

(Vojvodjanin, 27. septembar 2011 09:34)

Kakav naivan komentar.Pojedinci stvarno žive u ubeđenju da sve nacije na ovom svetu imaju tako kosmopolitske poglede na život. Zašto malko ne "prošetate" internetom i proverite na raznim blogovima, forumima i tribinama da li su težnje albanskog naroda na Kosovu tako širokogrude.

Dragan Z.

pre 12 godina

nevjerovatna uzdržanost srpskog vrha. a tadić još uvijek mrcvari o odvojenim ciljevima...eu i kosmet. smiješno i ponižavajuće.

rade

pre 12 godina

Vlada Srbije treba da umesto dvoglavog orla,grba Srbije od davnina,usvoji nov i svoj grb,a to je noj,karikatura naravno,sa zabijenom glavom u pesak.Politika koju sprovodi ova vlada je ocajna,ponizavajuca I KATASTROFALNA u svim pogledima.

gazda

pre 12 godina

Emocije, emocije! Nista iz proslosti ne ucimo. Sve sto se desava kako kod nas, tako i u svetu je izrezirano. Kako kaze R. Eperson (parafraziram) - nista nije slucajno a kada i pomislite da je nesto slucajno, ni to nije slucajno!

vladimir

pre 12 godina

Bitno je da su proizvodi na severu Kosova poskupeli, pa sad vi vidite kome se isplate ove barikade... Svercerima i lopovima... Obican narod ce se samo nagutati suzavca i nista nece dobiti...