Utorak, 30.08.2011.

16:02

"Jednostranost je neprihvatljiva "

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić pozvao je SB UN da pošalje jasnu poruku prištinskim vlastima da su jednostrani potezi neprihvatljivi.

Izvor: Beta

"Jednostranost je neprihvatljiva " IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

igor

pre 12 godina

Naravno da je svima nama jasno da je Kosovo davno već otišlo i da nam je u ovom trenutku prioritet bolji život. Ali šta vi pa očekujete od ministra spoljnih poslova?!! Da kaže da Srbija priznaje nezavisnost Kosova? Koja bi to država sebi dozvolila,makar to bila i Srbija!!!

bezimena

pre 12 godina

"To je bila direktna posledica sračunate odluke albanskog secesionističkog rukovodstva da naloži ničim izazvan oružani upad na sever Kosova, što je deo opakog plana za nasilno nametanje nelegitimnog i neželjenog režima stanovnicima tog dela pokrajine", rekao je Jeremić".

Ima jedan problemčić...taj "nelegitimni, neželjeni režim" su priznale najznačajnije države sveta, koje i sede u SB, i za njih je normalno da kosovska država uspostavi vlast na celoj SVOJOJ teritoriji! Niko više nigde ne raspravlja o "problemu Kosova", već su Beograd i Priština naterani da razgovaraju o CARINSKIM PEČATIMA i sl. problemima, životnim, kako bi se uspostavio REGULARAN protok robe i ljudi!

Realnost?

pre 12 godina

Sta je nas ministar rekao je manje relevantno. Ono sto su ostali cinovnici rekli, to mene zanima !!!

Hvala na sveukupnom izvestavanju!

A-ha

pre 12 godina

Cek cek....sta je ono covek trebao da kaze..aha ovako...
Jednostrani potezi od strane Pristine su prihvatljivi i vrlo smo srecni zbog toga
Podsećajući da je kriza izbila 25. jula kada su prištinske vlasti odlučile da preuzmu punktove na severu Kosova i na njih poslale specijalne jedinice kosovske policije ROSU, čime NIJE prekrsen sporazum Prištine i Euleksa
Oni koji su destabilizovali sever Kosova akcijama ROSU-a moraju se nagraditi i kupiti im po kesu bombona......

E to je trebao da kaze ili je trebao pustiti nekog od vas filozofa i pluvaca po svemu i svacemu pa da konacno spasi Srbiju i Kosovo....

agim

pre 12 godina

I ilegalne paralelne institucije Srbije na Kosovu su takodje jednostrana odluka Srbije koje su uzput nedozvoljene i po rezoluciji 1244.To je po vama dopustivo jeli ?

Lazar

pre 12 godina

Da li ova Vlada i ovaj covek imaju nameru da prestanu da nam dizu krvni pritisak sa ovom smehotresnom zastavom inspirisanom Nedicevim grbom. Ovi papagaji su ruglo. Preci nam se prevrcu u grobu. Drago mi je sto sve vise gradjana zbog ovakvih idiotluka nece izaci na izbore i dati glas onima koji misle da Srbija postoji od 2010.
Kad bolje razmislim mi i nismo za EU. Nije kriv narod, nego ovakvi politicari.
p.s. Brze bolje ste vratili ove papagaje na ugao Nemanjine i Kneza Milosa. Samo vas posmatramo i vrtimo glavom u neverici.

ММ

pre 12 godina

Glupih li komentatora ili je nešto drugo u pitanju. Jeremić nije pred UN iznosio svoj lični stav ili svoje mišljenje koje stvara na lice mesta već čita tekst koji pretstavlja oficijelni stav naše vlade. Prema tome pamet u glavu kad nešto pišete i kritikujete. Ovako kao da ste pali s neba !

steva

pre 12 godina

Neka svi oni koji imaju zajedljiv i negativan stav, u ovom trenutku, prema ministru Jeremiću i njegovom racionalnom govoru u SB, neka stave prst na čelo,pogledaju se u ogledalo i postave pitanje sebi: "Ko sam bre ja, šta sam ja i odakle sam?

vlacke

pre 12 godina

Tako je Jeremicu, dobar govor.
Nisu mi jasni ljudi koji se ne slazu sa ovim sto je covek rekao, mozda bi oni bolje i ubedljivije nastupili, a mozda misle da je u redu da svi gaze po nama neprestano...

eu

pre 12 godina

jel ja to dobro čuo?Enver o kakvih ŠEST MILIARDI se radi,pa sa tim parama bi taj deo kosova bio najrazvijeni u Eu a i šire.Auuuu neko se dobro omastio

MONOTONIJA

pre 12 godina

Već viđeno u devedesetim,žalosno je što i dalje prolazi vreme,a Srbija ga sve manje ima.Ministar spoljnih poslova treba da gradi "mostove" među susedima i da u svetu pozitivno brendira svoju zemlju.Gospodin Jeremić sve radi suprotno,moje mišljenje da je on obrazovan čovek ali slabog diplomatskog kapaciteta.Politika g.Jeremića prema Kosovu je politika nemogućeg i nerealnog.Molim vas podnesite ostavku g.ministre vaša politika prema Kosovu je propala,dajte mogućnost nekoj diplomatskoj i intelektualnoj gromadi koji će doći na vaše mesto,mogućnost da realno uđe u rešavanje problema,a sve u korist Srba koji žive na Kosovu,kao i nas Srba u Srbiji.

Dragan

pre 12 godina

Jednostrano je i iz snajpera ubijen pripadnik ROSU, jednostrano zapaljen granične prelaz, jednostrano pucano na KFOR, jednostrano postavljene barikade...
(novosađanin, 30. avgust 2011 17:42)

Da li si nekad cuo za rec posledica?

Genie

pre 12 godina

Neko spomenu smenu Jeremica.Hocete li mozda Vucica ili Samardzica? E,tek bi
onda nagrabusili! Bolje prvo promisli,pa onda reci! A KiM ode pa ode!

Gledalac

pre 12 godina

Lepo sto je bio prenos jer smo mogli da vidimo koje je leglo servilnosti onaj SB. Svi se zahvaljuju jedni drugima, zalazu se za mir i napredak, protiv su nasilja,za napredak i prosperitet na svim poljima ...Ne gledah od pocetka,ali i ovo mi je bilo dovoljno. Ispricase se i odose.

Spoole

pre 12 godina

Maestralno zaista.
Mora da su sad svi tamo u fazonu da sad vrate Kosovo Srbiji, posle ovakvog nastupa našeg ministra. Iskreno, nisam znao da li da se smejem ili da plačem od muke.
Prekinite više sa tim zamajavanjem oko Kosova koje od 1999-e nije u Srbiji i ko zna da li će ikada više biti. Bolje utrošite te pare i energiju za nešto korisno po ovu državu i narod. Svi znamo, barem oni koji se sećaju, kako prolazimo posle ovakvih nastupa.
Gospodo iz DS, nisam vam dao poverenje na izborima za ovakve gafove. Za takve stvari smo imali Koštunicu i njegove koji sigurnim putem odlaze na smetište istorije. Kanda se i vama smeši ista putanja.
Pa srećan put i pozdravite Voju i njegove mačore.

Marko

pre 12 godina

Naša diplomatija je na nedopustivom amaterskom nivou, bez sposobnosti za kreativne pristupe i anticipacije.
Svakome ko se malo razume u diplomatske poslove, juče je bilo jasno, posle imenovanja tužioca za istragu o trgovini organa na Kosovu, da će sednica Saveta bezbednosti UN proteći u podrškama tom imenovanju, a da će sve ostalo otići u drugi plan.
Oni koji su želeli da blokiraju eventualnu osudu akcije Prištine na severu Kosova, pa i ozbiljnije priče o Kosovu uopšte, samo su "poturili" novi element o trgovini organima i skrenuli sve ka tom perifernom, pre svega kriminalističkom, a nikako političkom pitanju.
Naša diplomatija je još jednom pokazala da je, zaista, amaterska, jer nije blagovremeno "pročitala" da imenovanje tužioca za istragu o tvrdnjama Dik Martija dan uoči sednice Saveta bezbednosti UN ima svoje ciljeve.
Tim imenovanjem, dan pre sednice, Prištini je nameštena lopta na penaltik - njihov predstavnik je podržao to imenovanja i pokazao kako je Kosovo, eto, za istinu, i kako je kooperativno.
U ozbiljnim zemljama, u diplomatiji postoje posebni stalni spoljni timovi, sastavljeni od pisaca, scenarista, reditelja, stručnjaka za marketing, psihologa, antropologa...koji svojim znanjima i talentima simuliraju razne situacije, da bi profesionalne diplomate bile uvek spremne na više mogućih razvoja događaja.
Takve timove danas imaju sve diplomatije država nastalih od SFRJ, pa i Kosovo, a samo ih mi nemamo.

will

pre 12 godina

Drage komsije ,
Posto pisem iz BiH naravno da je irelevantno sta ja mislim o vasem ministru ( jer vi ga birate)
i vi ga placate ,ja bih volio da on bude dovoljno dugo ministar jer dok je on tu stvari se rjesavaju
iznimno brzo , mislim prije svega na srbijansku vanjsku politiku ciji je on frontmen.
Mislim da je predstavnik jedne totalno pogresne politike prema Kosovu i da stvari idu brze i bez nekih vecih incidenata ka
nezavisnosti Kosova ,sa strane gledajuci njega samo uvazava Tadic i kompanija ( uz par prijateljskih zemalja.)
Ne govorim ovo da bih kao Bosnjak likovao sta se desava Srbiji ( gubitak teritorije , mada je to prica ispricana jos 1999)
nego da bi se bez bilo kakvih zrtava stabilizirao region , a realnost je nezavisnost Kosova.
Srbija je trebala traziti sto vecu autonomiju za sjever , i drugi niz ustupaka kojinsu sada bojim se vec odmakli.
Budali je jasno da Srbija ovaj kurs drzi samo do izbora a posle ce biti sve jasno , uostalom vidicemo.
Ministar vanjskih poslova kojeg vise nece niko primiti ni u BiH , Hrvatskoj , CG jacim zemljama da i ne pricam , ne zasluzuje biti ministar , ali je za rjesenje kosovskog pitanja decko idealan i za okruzenje i medjunarodnu zajednicu,
znaci zagarantovan gubitak Kosova , bez ikakvih ljudskih gubitaka , i jos manjih ustupaka za Srbiju sto je po meni jedina steta.
Meni je frajer totalni blam al za zurno rjesavanje kosovskog pitanja , ne moze biti bolji .

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Погрешан човјек, у погрешно вријеме, на погрешном мјесту.
Одговорни; ко га постави, ко га васпита, ко му даде подршку, ко се са њим слаже и одушевљава се, ... и ми који ћемо истрпјети последице.

što je previše, previše je

pre 12 godina

Je li ovo govor ministra vanjskih poslova na sjednici UN-a ili predsjednika ogranka DSS-a u selu kraj Leskovca na predizbornom skupu. Ma kome on prijeti i drži predavanje?

Safet Cara

pre 12 godina

Neprihvatljiva za vas. Proglasenje nezavisnosti je isto jednostrana, pa je to bilo prihvatljiva za najmocnije drzave sveta, senjor Don Kihote. Kosovo nikad vise nece biti Srpsko. Vama je stalo do Trepce i Crkve, a Kosovarima je Kosovo EKZISTENCIJA- tamo imaju kucu i zivot!

Markiza

pre 12 godina

Mozda situacija i jeste kakva se cini i mozda nista ne mozemo, ali vi sto kritikujete Jeremica, ajde za pocetak pokazite da niste ograniceni u inteligenciji i recite sta bi vi rekli da ste na njegovom mestu? Najlakse je pljuvati druge...

tica

pre 12 godina

Je li se meni ucinilo, ali u prevodu na RTS Jeremic spomenu 1389 i "mucenike koji su se borili protiv Turaka ubica"???
Ne bi me cudilo da kad Jeremica vide u salama i hodnicima UNa, ljudi se samo razbeze ili okrenu pogled na drugu stranu.

ciza

pre 12 godina

Jeremic je rekao svoje ali odmah poslije njega sasvim drugaciji stav rece Enver Hodza (kakvo ime) sa Kosova. Sijednica jos uvijek traje i ne mislim da ce se zavrsiti u nasu korist.

novosađanin

pre 12 godina

Jednostrano je i iz snajpera ubijen pripadnik ROSU, jednostrano zapaljen granične prelaz, jednostrano pucano na KFOR, jednostrano postavljene barikade...

Bogoljub Janković

pre 12 godina

Pa stvarno, ovo šta je objavljeno na sajtu B92 ispada da je samo Jeremić govorio, a ostali sedeli u klupama i crveneli.

Dajte, ako ne može ne RTS-u bar da na B92 čujemo šta su i ostali rekli (ako su smeli od našeg ministra)

F@l@ng@

pre 12 godina

"Nicim izazvano"..."jasna poruka"..."secesionisticko rukovodstvo"..."ostro i argumentovano"...i tako u krug.
Vokabular ovog ministra je vec posato dosadan. Kad kaze "JASNA poruka" i stisne pesnicu, misli da to ima tolko znacenje, da se svi ostali plase njega i Srbije. Zao mi ga je u kom filmu zivi ovaj covek!

pera

pre 12 godina

Ovaj covek ce unistiti i ono malo sto je ostalo od Srbije,daj bre smenite ga vec jednom samo nanosi stetu svojom tvrdoglavoscu. Narod jos malo pa nece imati ni hleba da jede a on samo mlati bez veze i radi na zaostravanju i pogorsavanju odnosa Srbije sa normalnim zemljama. Politika unistavanja naroda a bogacenje kriminalaca, bravo!

Krsto Z.

pre 12 godina

E, neka si im odrzao lekciju i sve izgovorio u lice, pa neka se malo zamisle i zabrinu.
Nije sala: Vuk Jeremic, ministar inostranih poslova Srbije!

novosađanin

pre 12 godina

Jednostrano je i iz snajpera ubijen pripadnik ROSU, jednostrano zapaljen granične prelaz, jednostrano pucano na KFOR, jednostrano postavljene barikade...

pera

pre 12 godina

Ovaj covek ce unistiti i ono malo sto je ostalo od Srbije,daj bre smenite ga vec jednom samo nanosi stetu svojom tvrdoglavoscu. Narod jos malo pa nece imati ni hleba da jede a on samo mlati bez veze i radi na zaostravanju i pogorsavanju odnosa Srbije sa normalnim zemljama. Politika unistavanja naroda a bogacenje kriminalaca, bravo!

Safet Cara

pre 12 godina

Neprihvatljiva za vas. Proglasenje nezavisnosti je isto jednostrana, pa je to bilo prihvatljiva za najmocnije drzave sveta, senjor Don Kihote. Kosovo nikad vise nece biti Srpsko. Vama je stalo do Trepce i Crkve, a Kosovarima je Kosovo EKZISTENCIJA- tamo imaju kucu i zivot!

Bogoljub Janković

pre 12 godina

Pa stvarno, ovo šta je objavljeno na sajtu B92 ispada da je samo Jeremić govorio, a ostali sedeli u klupama i crveneli.

Dajte, ako ne može ne RTS-u bar da na B92 čujemo šta su i ostali rekli (ako su smeli od našeg ministra)

F@l@ng@

pre 12 godina

"Nicim izazvano"..."jasna poruka"..."secesionisticko rukovodstvo"..."ostro i argumentovano"...i tako u krug.
Vokabular ovog ministra je vec posato dosadan. Kad kaze "JASNA poruka" i stisne pesnicu, misli da to ima tolko znacenje, da se svi ostali plase njega i Srbije. Zao mi ga je u kom filmu zivi ovaj covek!

što je previše, previše je

pre 12 godina

Je li ovo govor ministra vanjskih poslova na sjednici UN-a ili predsjednika ogranka DSS-a u selu kraj Leskovca na predizbornom skupu. Ma kome on prijeti i drži predavanje?

Krsto Z.

pre 12 godina

E, neka si im odrzao lekciju i sve izgovorio u lice, pa neka se malo zamisle i zabrinu.
Nije sala: Vuk Jeremic, ministar inostranih poslova Srbije!

tica

pre 12 godina

Je li se meni ucinilo, ali u prevodu na RTS Jeremic spomenu 1389 i "mucenike koji su se borili protiv Turaka ubica"???
Ne bi me cudilo da kad Jeremica vide u salama i hodnicima UNa, ljudi se samo razbeze ili okrenu pogled na drugu stranu.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Погрешан човјек, у погрешно вријеме, на погрешном мјесту.
Одговорни; ко га постави, ко га васпита, ко му даде подршку, ко се са њим слаже и одушевљава се, ... и ми који ћемо истрпјети последице.

ciza

pre 12 godina

Jeremic je rekao svoje ali odmah poslije njega sasvim drugaciji stav rece Enver Hodza (kakvo ime) sa Kosova. Sijednica jos uvijek traje i ne mislim da ce se zavrsiti u nasu korist.

Lazar

pre 12 godina

Da li ova Vlada i ovaj covek imaju nameru da prestanu da nam dizu krvni pritisak sa ovom smehotresnom zastavom inspirisanom Nedicevim grbom. Ovi papagaji su ruglo. Preci nam se prevrcu u grobu. Drago mi je sto sve vise gradjana zbog ovakvih idiotluka nece izaci na izbore i dati glas onima koji misle da Srbija postoji od 2010.
Kad bolje razmislim mi i nismo za EU. Nije kriv narod, nego ovakvi politicari.
p.s. Brze bolje ste vratili ove papagaje na ugao Nemanjine i Kneza Milosa. Samo vas posmatramo i vrtimo glavom u neverici.

Markiza

pre 12 godina

Mozda situacija i jeste kakva se cini i mozda nista ne mozemo, ali vi sto kritikujete Jeremica, ajde za pocetak pokazite da niste ograniceni u inteligenciji i recite sta bi vi rekli da ste na njegovom mestu? Najlakse je pljuvati druge...

will

pre 12 godina

Drage komsije ,
Posto pisem iz BiH naravno da je irelevantno sta ja mislim o vasem ministru ( jer vi ga birate)
i vi ga placate ,ja bih volio da on bude dovoljno dugo ministar jer dok je on tu stvari se rjesavaju
iznimno brzo , mislim prije svega na srbijansku vanjsku politiku ciji je on frontmen.
Mislim da je predstavnik jedne totalno pogresne politike prema Kosovu i da stvari idu brze i bez nekih vecih incidenata ka
nezavisnosti Kosova ,sa strane gledajuci njega samo uvazava Tadic i kompanija ( uz par prijateljskih zemalja.)
Ne govorim ovo da bih kao Bosnjak likovao sta se desava Srbiji ( gubitak teritorije , mada je to prica ispricana jos 1999)
nego da bi se bez bilo kakvih zrtava stabilizirao region , a realnost je nezavisnost Kosova.
Srbija je trebala traziti sto vecu autonomiju za sjever , i drugi niz ustupaka kojinsu sada bojim se vec odmakli.
Budali je jasno da Srbija ovaj kurs drzi samo do izbora a posle ce biti sve jasno , uostalom vidicemo.
Ministar vanjskih poslova kojeg vise nece niko primiti ni u BiH , Hrvatskoj , CG jacim zemljama da i ne pricam , ne zasluzuje biti ministar , ali je za rjesenje kosovskog pitanja decko idealan i za okruzenje i medjunarodnu zajednicu,
znaci zagarantovan gubitak Kosova , bez ikakvih ljudskih gubitaka , i jos manjih ustupaka za Srbiju sto je po meni jedina steta.
Meni je frajer totalni blam al za zurno rjesavanje kosovskog pitanja , ne moze biti bolji .

Spoole

pre 12 godina

Maestralno zaista.
Mora da su sad svi tamo u fazonu da sad vrate Kosovo Srbiji, posle ovakvog nastupa našeg ministra. Iskreno, nisam znao da li da se smejem ili da plačem od muke.
Prekinite više sa tim zamajavanjem oko Kosova koje od 1999-e nije u Srbiji i ko zna da li će ikada više biti. Bolje utrošite te pare i energiju za nešto korisno po ovu državu i narod. Svi znamo, barem oni koji se sećaju, kako prolazimo posle ovakvih nastupa.
Gospodo iz DS, nisam vam dao poverenje na izborima za ovakve gafove. Za takve stvari smo imali Koštunicu i njegove koji sigurnim putem odlaze na smetište istorije. Kanda se i vama smeši ista putanja.
Pa srećan put i pozdravite Voju i njegove mačore.

Dragan

pre 12 godina

Jednostrano je i iz snajpera ubijen pripadnik ROSU, jednostrano zapaljen granične prelaz, jednostrano pucano na KFOR, jednostrano postavljene barikade...
(novosađanin, 30. avgust 2011 17:42)

Da li si nekad cuo za rec posledica?

MONOTONIJA

pre 12 godina

Već viđeno u devedesetim,žalosno je što i dalje prolazi vreme,a Srbija ga sve manje ima.Ministar spoljnih poslova treba da gradi "mostove" među susedima i da u svetu pozitivno brendira svoju zemlju.Gospodin Jeremić sve radi suprotno,moje mišljenje da je on obrazovan čovek ali slabog diplomatskog kapaciteta.Politika g.Jeremića prema Kosovu je politika nemogućeg i nerealnog.Molim vas podnesite ostavku g.ministre vaša politika prema Kosovu je propala,dajte mogućnost nekoj diplomatskoj i intelektualnoj gromadi koji će doći na vaše mesto,mogućnost da realno uđe u rešavanje problema,a sve u korist Srba koji žive na Kosovu,kao i nas Srba u Srbiji.

bezimena

pre 12 godina

"To je bila direktna posledica sračunate odluke albanskog secesionističkog rukovodstva da naloži ničim izazvan oružani upad na sever Kosova, što je deo opakog plana za nasilno nametanje nelegitimnog i neželjenog režima stanovnicima tog dela pokrajine", rekao je Jeremić".

Ima jedan problemčić...taj "nelegitimni, neželjeni režim" su priznale najznačajnije države sveta, koje i sede u SB, i za njih je normalno da kosovska država uspostavi vlast na celoj SVOJOJ teritoriji! Niko više nigde ne raspravlja o "problemu Kosova", već su Beograd i Priština naterani da razgovaraju o CARINSKIM PEČATIMA i sl. problemima, životnim, kako bi se uspostavio REGULARAN protok robe i ljudi!

agim

pre 12 godina

I ilegalne paralelne institucije Srbije na Kosovu su takodje jednostrana odluka Srbije koje su uzput nedozvoljene i po rezoluciji 1244.To je po vama dopustivo jeli ?

Genie

pre 12 godina

Neko spomenu smenu Jeremica.Hocete li mozda Vucica ili Samardzica? E,tek bi
onda nagrabusili! Bolje prvo promisli,pa onda reci! A KiM ode pa ode!

Gledalac

pre 12 godina

Lepo sto je bio prenos jer smo mogli da vidimo koje je leglo servilnosti onaj SB. Svi se zahvaljuju jedni drugima, zalazu se za mir i napredak, protiv su nasilja,za napredak i prosperitet na svim poljima ...Ne gledah od pocetka,ali i ovo mi je bilo dovoljno. Ispricase se i odose.

eu

pre 12 godina

jel ja to dobro čuo?Enver o kakvih ŠEST MILIARDI se radi,pa sa tim parama bi taj deo kosova bio najrazvijeni u Eu a i šire.Auuuu neko se dobro omastio

A-ha

pre 12 godina

Cek cek....sta je ono covek trebao da kaze..aha ovako...
Jednostrani potezi od strane Pristine su prihvatljivi i vrlo smo srecni zbog toga
Podsećajući da je kriza izbila 25. jula kada su prištinske vlasti odlučile da preuzmu punktove na severu Kosova i na njih poslale specijalne jedinice kosovske policije ROSU, čime NIJE prekrsen sporazum Prištine i Euleksa
Oni koji su destabilizovali sever Kosova akcijama ROSU-a moraju se nagraditi i kupiti im po kesu bombona......

E to je trebao da kaze ili je trebao pustiti nekog od vas filozofa i pluvaca po svemu i svacemu pa da konacno spasi Srbiju i Kosovo....

Realnost?

pre 12 godina

Sta je nas ministar rekao je manje relevantno. Ono sto su ostali cinovnici rekli, to mene zanima !!!

Hvala na sveukupnom izvestavanju!

Marko

pre 12 godina

Naša diplomatija je na nedopustivom amaterskom nivou, bez sposobnosti za kreativne pristupe i anticipacije.
Svakome ko se malo razume u diplomatske poslove, juče je bilo jasno, posle imenovanja tužioca za istragu o trgovini organa na Kosovu, da će sednica Saveta bezbednosti UN proteći u podrškama tom imenovanju, a da će sve ostalo otići u drugi plan.
Oni koji su želeli da blokiraju eventualnu osudu akcije Prištine na severu Kosova, pa i ozbiljnije priče o Kosovu uopšte, samo su "poturili" novi element o trgovini organima i skrenuli sve ka tom perifernom, pre svega kriminalističkom, a nikako političkom pitanju.
Naša diplomatija je još jednom pokazala da je, zaista, amaterska, jer nije blagovremeno "pročitala" da imenovanje tužioca za istragu o tvrdnjama Dik Martija dan uoči sednice Saveta bezbednosti UN ima svoje ciljeve.
Tim imenovanjem, dan pre sednice, Prištini je nameštena lopta na penaltik - njihov predstavnik je podržao to imenovanja i pokazao kako je Kosovo, eto, za istinu, i kako je kooperativno.
U ozbiljnim zemljama, u diplomatiji postoje posebni stalni spoljni timovi, sastavljeni od pisaca, scenarista, reditelja, stručnjaka za marketing, psihologa, antropologa...koji svojim znanjima i talentima simuliraju razne situacije, da bi profesionalne diplomate bile uvek spremne na više mogućih razvoja događaja.
Takve timove danas imaju sve diplomatije država nastalih od SFRJ, pa i Kosovo, a samo ih mi nemamo.

ММ

pre 12 godina

Glupih li komentatora ili je nešto drugo u pitanju. Jeremić nije pred UN iznosio svoj lični stav ili svoje mišljenje koje stvara na lice mesta već čita tekst koji pretstavlja oficijelni stav naše vlade. Prema tome pamet u glavu kad nešto pišete i kritikujete. Ovako kao da ste pali s neba !

steva

pre 12 godina

Neka svi oni koji imaju zajedljiv i negativan stav, u ovom trenutku, prema ministru Jeremiću i njegovom racionalnom govoru u SB, neka stave prst na čelo,pogledaju se u ogledalo i postave pitanje sebi: "Ko sam bre ja, šta sam ja i odakle sam?

vlacke

pre 12 godina

Tako je Jeremicu, dobar govor.
Nisu mi jasni ljudi koji se ne slazu sa ovim sto je covek rekao, mozda bi oni bolje i ubedljivije nastupili, a mozda misle da je u redu da svi gaze po nama neprestano...

igor

pre 12 godina

Naravno da je svima nama jasno da je Kosovo davno već otišlo i da nam je u ovom trenutku prioritet bolji život. Ali šta vi pa očekujete od ministra spoljnih poslova?!! Da kaže da Srbija priznaje nezavisnost Kosova? Koja bi to država sebi dozvolila,makar to bila i Srbija!!!

pera

pre 12 godina

Ovaj covek ce unistiti i ono malo sto je ostalo od Srbije,daj bre smenite ga vec jednom samo nanosi stetu svojom tvrdoglavoscu. Narod jos malo pa nece imati ni hleba da jede a on samo mlati bez veze i radi na zaostravanju i pogorsavanju odnosa Srbije sa normalnim zemljama. Politika unistavanja naroda a bogacenje kriminalaca, bravo!

Markiza

pre 12 godina

Mozda situacija i jeste kakva se cini i mozda nista ne mozemo, ali vi sto kritikujete Jeremica, ajde za pocetak pokazite da niste ograniceni u inteligenciji i recite sta bi vi rekli da ste na njegovom mestu? Najlakse je pljuvati druge...

novosađanin

pre 12 godina

Jednostrano je i iz snajpera ubijen pripadnik ROSU, jednostrano zapaljen granične prelaz, jednostrano pucano na KFOR, jednostrano postavljene barikade...

Safet Cara

pre 12 godina

Neprihvatljiva za vas. Proglasenje nezavisnosti je isto jednostrana, pa je to bilo prihvatljiva za najmocnije drzave sveta, senjor Don Kihote. Kosovo nikad vise nece biti Srpsko. Vama je stalo do Trepce i Crkve, a Kosovarima je Kosovo EKZISTENCIJA- tamo imaju kucu i zivot!

F@l@ng@

pre 12 godina

"Nicim izazvano"..."jasna poruka"..."secesionisticko rukovodstvo"..."ostro i argumentovano"...i tako u krug.
Vokabular ovog ministra je vec posato dosadan. Kad kaze "JASNA poruka" i stisne pesnicu, misli da to ima tolko znacenje, da se svi ostali plase njega i Srbije. Zao mi ga je u kom filmu zivi ovaj covek!

što je previše, previše je

pre 12 godina

Je li ovo govor ministra vanjskih poslova na sjednici UN-a ili predsjednika ogranka DSS-a u selu kraj Leskovca na predizbornom skupu. Ma kome on prijeti i drži predavanje?

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Погрешан човјек, у погрешно вријеме, на погрешном мјесту.
Одговорни; ко га постави, ко га васпита, ко му даде подршку, ко се са њим слаже и одушевљава се, ... и ми који ћемо истрпјети последице.

tica

pre 12 godina

Je li se meni ucinilo, ali u prevodu na RTS Jeremic spomenu 1389 i "mucenike koji su se borili protiv Turaka ubica"???
Ne bi me cudilo da kad Jeremica vide u salama i hodnicima UNa, ljudi se samo razbeze ili okrenu pogled na drugu stranu.

Krsto Z.

pre 12 godina

E, neka si im odrzao lekciju i sve izgovorio u lice, pa neka se malo zamisle i zabrinu.
Nije sala: Vuk Jeremic, ministar inostranih poslova Srbije!

Bogoljub Janković

pre 12 godina

Pa stvarno, ovo šta je objavljeno na sajtu B92 ispada da je samo Jeremić govorio, a ostali sedeli u klupama i crveneli.

Dajte, ako ne može ne RTS-u bar da na B92 čujemo šta su i ostali rekli (ako su smeli od našeg ministra)

steva

pre 12 godina

Neka svi oni koji imaju zajedljiv i negativan stav, u ovom trenutku, prema ministru Jeremiću i njegovom racionalnom govoru u SB, neka stave prst na čelo,pogledaju se u ogledalo i postave pitanje sebi: "Ko sam bre ja, šta sam ja i odakle sam?

vlacke

pre 12 godina

Tako je Jeremicu, dobar govor.
Nisu mi jasni ljudi koji se ne slazu sa ovim sto je covek rekao, mozda bi oni bolje i ubedljivije nastupili, a mozda misle da je u redu da svi gaze po nama neprestano...

ММ

pre 12 godina

Glupih li komentatora ili je nešto drugo u pitanju. Jeremić nije pred UN iznosio svoj lični stav ili svoje mišljenje koje stvara na lice mesta već čita tekst koji pretstavlja oficijelni stav naše vlade. Prema tome pamet u glavu kad nešto pišete i kritikujete. Ovako kao da ste pali s neba !

ciza

pre 12 godina

Jeremic je rekao svoje ali odmah poslije njega sasvim drugaciji stav rece Enver Hodza (kakvo ime) sa Kosova. Sijednica jos uvijek traje i ne mislim da ce se zavrsiti u nasu korist.

Dragan

pre 12 godina

Jednostrano je i iz snajpera ubijen pripadnik ROSU, jednostrano zapaljen granične prelaz, jednostrano pucano na KFOR, jednostrano postavljene barikade...
(novosađanin, 30. avgust 2011 17:42)

Da li si nekad cuo za rec posledica?

Genie

pre 12 godina

Neko spomenu smenu Jeremica.Hocete li mozda Vucica ili Samardzica? E,tek bi
onda nagrabusili! Bolje prvo promisli,pa onda reci! A KiM ode pa ode!

A-ha

pre 12 godina

Cek cek....sta je ono covek trebao da kaze..aha ovako...
Jednostrani potezi od strane Pristine su prihvatljivi i vrlo smo srecni zbog toga
Podsećajući da je kriza izbila 25. jula kada su prištinske vlasti odlučile da preuzmu punktove na severu Kosova i na njih poslale specijalne jedinice kosovske policije ROSU, čime NIJE prekrsen sporazum Prištine i Euleksa
Oni koji su destabilizovali sever Kosova akcijama ROSU-a moraju se nagraditi i kupiti im po kesu bombona......

E to je trebao da kaze ili je trebao pustiti nekog od vas filozofa i pluvaca po svemu i svacemu pa da konacno spasi Srbiju i Kosovo....

bezimena

pre 12 godina

"To je bila direktna posledica sračunate odluke albanskog secesionističkog rukovodstva da naloži ničim izazvan oružani upad na sever Kosova, što je deo opakog plana za nasilno nametanje nelegitimnog i neželjenog režima stanovnicima tog dela pokrajine", rekao je Jeremić".

Ima jedan problemčić...taj "nelegitimni, neželjeni režim" su priznale najznačajnije države sveta, koje i sede u SB, i za njih je normalno da kosovska država uspostavi vlast na celoj SVOJOJ teritoriji! Niko više nigde ne raspravlja o "problemu Kosova", već su Beograd i Priština naterani da razgovaraju o CARINSKIM PEČATIMA i sl. problemima, životnim, kako bi se uspostavio REGULARAN protok robe i ljudi!

agim

pre 12 godina

I ilegalne paralelne institucije Srbije na Kosovu su takodje jednostrana odluka Srbije koje su uzput nedozvoljene i po rezoluciji 1244.To je po vama dopustivo jeli ?

MONOTONIJA

pre 12 godina

Već viđeno u devedesetim,žalosno je što i dalje prolazi vreme,a Srbija ga sve manje ima.Ministar spoljnih poslova treba da gradi "mostove" među susedima i da u svetu pozitivno brendira svoju zemlju.Gospodin Jeremić sve radi suprotno,moje mišljenje da je on obrazovan čovek ali slabog diplomatskog kapaciteta.Politika g.Jeremića prema Kosovu je politika nemogućeg i nerealnog.Molim vas podnesite ostavku g.ministre vaša politika prema Kosovu je propala,dajte mogućnost nekoj diplomatskoj i intelektualnoj gromadi koji će doći na vaše mesto,mogućnost da realno uđe u rešavanje problema,a sve u korist Srba koji žive na Kosovu,kao i nas Srba u Srbiji.

eu

pre 12 godina

jel ja to dobro čuo?Enver o kakvih ŠEST MILIARDI se radi,pa sa tim parama bi taj deo kosova bio najrazvijeni u Eu a i šire.Auuuu neko se dobro omastio

will

pre 12 godina

Drage komsije ,
Posto pisem iz BiH naravno da je irelevantno sta ja mislim o vasem ministru ( jer vi ga birate)
i vi ga placate ,ja bih volio da on bude dovoljno dugo ministar jer dok je on tu stvari se rjesavaju
iznimno brzo , mislim prije svega na srbijansku vanjsku politiku ciji je on frontmen.
Mislim da je predstavnik jedne totalno pogresne politike prema Kosovu i da stvari idu brze i bez nekih vecih incidenata ka
nezavisnosti Kosova ,sa strane gledajuci njega samo uvazava Tadic i kompanija ( uz par prijateljskih zemalja.)
Ne govorim ovo da bih kao Bosnjak likovao sta se desava Srbiji ( gubitak teritorije , mada je to prica ispricana jos 1999)
nego da bi se bez bilo kakvih zrtava stabilizirao region , a realnost je nezavisnost Kosova.
Srbija je trebala traziti sto vecu autonomiju za sjever , i drugi niz ustupaka kojinsu sada bojim se vec odmakli.
Budali je jasno da Srbija ovaj kurs drzi samo do izbora a posle ce biti sve jasno , uostalom vidicemo.
Ministar vanjskih poslova kojeg vise nece niko primiti ni u BiH , Hrvatskoj , CG jacim zemljama da i ne pricam , ne zasluzuje biti ministar , ali je za rjesenje kosovskog pitanja decko idealan i za okruzenje i medjunarodnu zajednicu,
znaci zagarantovan gubitak Kosova , bez ikakvih ljudskih gubitaka , i jos manjih ustupaka za Srbiju sto je po meni jedina steta.
Meni je frajer totalni blam al za zurno rjesavanje kosovskog pitanja , ne moze biti bolji .

Spoole

pre 12 godina

Maestralno zaista.
Mora da su sad svi tamo u fazonu da sad vrate Kosovo Srbiji, posle ovakvog nastupa našeg ministra. Iskreno, nisam znao da li da se smejem ili da plačem od muke.
Prekinite više sa tim zamajavanjem oko Kosova koje od 1999-e nije u Srbiji i ko zna da li će ikada više biti. Bolje utrošite te pare i energiju za nešto korisno po ovu državu i narod. Svi znamo, barem oni koji se sećaju, kako prolazimo posle ovakvih nastupa.
Gospodo iz DS, nisam vam dao poverenje na izborima za ovakve gafove. Za takve stvari smo imali Koštunicu i njegove koji sigurnim putem odlaze na smetište istorije. Kanda se i vama smeši ista putanja.
Pa srećan put i pozdravite Voju i njegove mačore.

Realnost?

pre 12 godina

Sta je nas ministar rekao je manje relevantno. Ono sto su ostali cinovnici rekli, to mene zanima !!!

Hvala na sveukupnom izvestavanju!

Marko

pre 12 godina

Naša diplomatija je na nedopustivom amaterskom nivou, bez sposobnosti za kreativne pristupe i anticipacije.
Svakome ko se malo razume u diplomatske poslove, juče je bilo jasno, posle imenovanja tužioca za istragu o trgovini organa na Kosovu, da će sednica Saveta bezbednosti UN proteći u podrškama tom imenovanju, a da će sve ostalo otići u drugi plan.
Oni koji su želeli da blokiraju eventualnu osudu akcije Prištine na severu Kosova, pa i ozbiljnije priče o Kosovu uopšte, samo su "poturili" novi element o trgovini organima i skrenuli sve ka tom perifernom, pre svega kriminalističkom, a nikako političkom pitanju.
Naša diplomatija je još jednom pokazala da je, zaista, amaterska, jer nije blagovremeno "pročitala" da imenovanje tužioca za istragu o tvrdnjama Dik Martija dan uoči sednice Saveta bezbednosti UN ima svoje ciljeve.
Tim imenovanjem, dan pre sednice, Prištini je nameštena lopta na penaltik - njihov predstavnik je podržao to imenovanja i pokazao kako je Kosovo, eto, za istinu, i kako je kooperativno.
U ozbiljnim zemljama, u diplomatiji postoje posebni stalni spoljni timovi, sastavljeni od pisaca, scenarista, reditelja, stručnjaka za marketing, psihologa, antropologa...koji svojim znanjima i talentima simuliraju razne situacije, da bi profesionalne diplomate bile uvek spremne na više mogućih razvoja događaja.
Takve timove danas imaju sve diplomatije država nastalih od SFRJ, pa i Kosovo, a samo ih mi nemamo.

Lazar

pre 12 godina

Da li ova Vlada i ovaj covek imaju nameru da prestanu da nam dizu krvni pritisak sa ovom smehotresnom zastavom inspirisanom Nedicevim grbom. Ovi papagaji su ruglo. Preci nam se prevrcu u grobu. Drago mi je sto sve vise gradjana zbog ovakvih idiotluka nece izaci na izbore i dati glas onima koji misle da Srbija postoji od 2010.
Kad bolje razmislim mi i nismo za EU. Nije kriv narod, nego ovakvi politicari.
p.s. Brze bolje ste vratili ove papagaje na ugao Nemanjine i Kneza Milosa. Samo vas posmatramo i vrtimo glavom u neverici.

Gledalac

pre 12 godina

Lepo sto je bio prenos jer smo mogli da vidimo koje je leglo servilnosti onaj SB. Svi se zahvaljuju jedni drugima, zalazu se za mir i napredak, protiv su nasilja,za napredak i prosperitet na svim poljima ...Ne gledah od pocetka,ali i ovo mi je bilo dovoljno. Ispricase se i odose.

igor

pre 12 godina

Naravno da je svima nama jasno da je Kosovo davno već otišlo i da nam je u ovom trenutku prioritet bolji život. Ali šta vi pa očekujete od ministra spoljnih poslova?!! Da kaže da Srbija priznaje nezavisnost Kosova? Koja bi to država sebi dozvolila,makar to bila i Srbija!!!