Kosovo: U Gračanici zabrinutost

Gračanica -- Događaje na severu Kosova sa podjednakom pažnjom prate u srpskim enklavama u ostalim delovima pokrajine, kao i u delovima gde su većinsko stanovništvo Albanci.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Па, тачно је да су неки заборавили позивајући на поделу, а неки заговарајући отцепљење, на вас јужно од Ибра и на све оно што је важно за државу Србију и српски народ испод те реке, иако знају или не знају да ви желите да живите у држави Србији, као и они који могу и желе да се врате на Космет, мислећи да је таква борба претешка, јер је, ето, тако рекао Запад, занемарујући чињеницу да је Запад то ИСТО рекао и за север покрајине.
  Наравно, добро је и то да много је оних који за то нису.
  Но, што се тиче ваше земље Србије ствар није много боља.
  Међутим, истина је и та да без снабдевања из Србије и њене апеле за чување Срба и неких објеката не би ни од вас ни од тих објеката оволико или ишта остало, а мултиетничко друштво на Космету под Тачијем и његовом "независношћу" је илузија.
  Али мислим да се тренутно, нажалост, помоћ и учинак Србије ту завршава.
  Већ је сада дошло време, мада је то дошло одавно, да се Србија много више окрене оним земљама од Мексика до Кине које Србији држе страну и које су вољне да јој помогну онолико колико то Србија затражи по овом питању и да то искористи максимално на следећем редовном заседању УН и уопште у договорима са Западом. Јер је Запад много пута, а најдиректније преко Немаца, послао поруку Тадићу и екипи да не жели да види Србију у њеним границама.
  Сад је на искушењу Јеремић, Стефановић и они који су задужени за дипломатску борбу око јужне српске покрајине да се одупру господину Тадићу као председнику државе и странке, јер је наш председник јасно ставио до знања докле иде његова истрајност око Космета када је прошле године у договору са ЕУ, подносећи ону резолуцију, избацио из текста да се Србија бори у складу са 1244 и другим резолуцијама, повељама и договорима које ту резолуцију у мањој или већој мери потврђују.
  (Србин, 30. jul 2011 11:31)

  # Link komentara

 2. Hajt ne brinite o Srbima u Gračanici, oni imaju u blizini hiper market "Viva Fresh".
  (Davor, 30. jul 2011 06:27)

  # Link komentara