Petak, 29.07.2011.

14:50

Opozicija najavljuje burnu sednicu

SNS: Vlast neozbiljna i neodgovorna, jer nema strategiju za krizu na Kosovu. DSS: Sednica Skupštine poslednji trenutak za promenu katastrofalne politike vlasti.

Izvor: Beta

Opozicija najavljuje burnu sednicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

dO

pre 12 godina

Zasto skupstina trosi novce poreskih obveznika Srbije za raspravu o stanju u susednoj, mafijaskoj, drzavi koju dosuse jos nije priznala? Ko dozvoljava da politicka krila ratnoprofiterskih, svercerskih i kriminalnih krugova koji unistavaju tudju imovinu paljenjem traze bilo sta u skupstini?

cura odavde

pre 12 godina

"Nemamo pravo da ćutimo pred činjenicom da su gorki plodovi koje trenutno iskušavamo posledica odsustva strategije i plana vlasti za rešavanje problema na Kosovu, i činjenice da se politika iz dana u dan vodi neodgovorno", rekao je član Glavnog odbora SNS Marko Đurić. Moj glas definitivno ide DSS-u. Ali, to je u ovom momentu nebitno. Od sednice ne očekujem bogznašta, ali se ipak nadam dobrom jer nada ostaje poslednja.

Duki

pre 12 godina

Očigledno da predstavnici naše vlasti nemaju nikakvu strategiju za Kosovo i da su potpuno nesposobni da reše to pitanje. Izbegavanjem suočavanja sa tim problemom i nekakvim dirigovanim pregovorima sa Prištinom, samo su doprineli svemu što se sada dešava. Ovo je još jedan veliki neuspeh ove vlasti u nizu. Prevršili su meru!

bezimena

pre 12 godina

Kosovo se ne brani u skupstini!!!
(Igor, 29. jul 2011 20:54)

A gde bi trebalo da se "brani"!?
Da se problem KIM rešavao u Skupštini, umesto oružjem po civilnom stanovništvu, ono bi bilo u sastavu Srbije i danas!
Što se sutrašnjeg zasedanja tiče, pripremila sam se za gledanje prenosa....nabavila sam kikriki, semenke i sl.grickalice.:))

Јеремија

pre 12 godina

Ајде једном да се не свађате,да седнете и да нађете решење за проблем који нико не решава већ дуги низ година! Доста бре више са издајницима,преварантима и осталим квалификацијама! Косово је на ивици провалије! Ако оде сви ћете морати поднети одговорност а власт највише! Време је да почнете да радите а не паметујете!

Chuck

pre 12 godina

"Potpredsednik DSS je najavio da će ta stranka parlamentu predložiti da usvoji dokument u kojem se, pored insistiranja na novim pregovorima, navodi i da bi Srbija trebalo da se okrene onim činiocima u međunarodnoj zajednici od kojih se može očekivati pomoć da Srbija zadrži Kosovo, kao i da se preduzmu akcije na nivou Saveta bezbednosti UN, OEBS-a i Saveta Evrope."

Koliko god da DSS priziva "činioce" kojima je okrenut, ti "činioci" očigledno nemaju nikakav interes da upotrebe svoj uticaj u korist Srbije. Zna se pod čijom smo čizmom i zna se koga treba moliti. Knjaz Miloš, nepismeni srpski seljak, dobro je znao s kim mora da razgovara i pregovara da bi nešto uspeo da uradi za svoj narod. Danas to nije jasno ni doktorima nauka.

Rajko Varzilo

pre 12 godina

Ova neodgovorna i bahata vlast,jos jednom je dokazala,da nije u stanju da odbrani gradjane Srbije koji zive na KiM. Kakvu gomilu nesposobnjakovica mi imamo na vlasti.?I da zlo bude vece,mi tu gomilu,nazivamo Vlada Srbije!!!

Aleksandar Stojnic

pre 12 godina

Navedite bar jedan korak koji ste ucinili da se situacija naKiM popravi ? Osim sto ste zauzeli fotelje i polozaje NISTA konkretno uradili niste ! Ne kroji se politika KiM iz fotelje u Bg !

Igor Markovic, Kosovska Mitrovica

pre 12 godina

Iskreno pripadam grupi ljudi koja je smatrala da predsednik Tadic vodi drzavotvornu politiku i da normalno o tome ne zeli da prica javno, dok u isto vreme DSS samo opstruira taj proces. Onda se nakon ovih nekoliko poteza nakon pregovora koji su vodjeni uvidelo da to bas i nije tako.
Ocigledno da je nasa politicka elita ili olako pomislila da ce nesto izmanipulisati EU ili su svesno poceli da priznaju Kosovo.
Jos uvek, kao bolesni optimista, mislim da nije tako, i mislim da nas na Kosmetu niko ne izdaje i prodaje, ali na zalost neka desavanja mi govore suprotno.
I sada sa ove distance ispade da je DSS samo govorio U cara Trojana kozje usi!!!

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Ko hoće da se kladi, da će i ovu vanrednu sednica parlamenta Srbije...i vlast, a pogotovu opozicija ponovo iskoristiti isključivo za namicanje kako takvog jok kojeg procenta za sledeće izbore... i to njih više zanima no bilo koja priča o KOsovu, čak ih sudbina celog naroda Srbije manje interesuje od njihovog rejtinga kod bitača.
Takvi su to ljudi, takva je to vlast, njih sem ličnih, partijskih, partikularnih interesa ništa živo u Srbiji ne zanima, pa to vidimo svaki dan, zato nam je kako nam je...a nama običnim ljudima je katastrofalno, a njima ko bog.

Zivanshi

pre 12 godina

Manje me zanima sta ce da kaze opozicija ali sam veoma zainteresovan za izjave Vlade. Krajnje je vreme bilo da se otvori pitanje Kosova i da se Tadic pojavi pred Skupstinom. Vise od decenije cak i "obican" narod upozorava da nemamo lobiste, nemamo ljude koji bi promenili medijsku sliku o Srbiji, ne traze se oni koji su pocinili zlocine nad Srbima, ne "udara se na sva zvona" o teskom polozaju Srba na Kosovu, etc.etc. Zar nije ponizavajuce da norveski i svajcarski novinari govore o stradanjima Srba, a Srbija cuti? Zar treba Norvezanin da bude veci Srbin od Srbina? Smesno. Cak ni strategija ne postoji. Odluke Skupstine se ne sprovode, vec Tadic sms-om komanduje Jeremicu. Jedva cekam odgovore vlade.

Pajser koalicija

pre 12 godina

i onda ce opet opozicija burno da protestuje protiv.... protiv.... Protiv cega bre vise!!!???
Svima vama je stalo da na sledecim izborima pokupite sto vise stolica i toj ....... skupstini i samim time i vise nasih para za sebe!!!
Ja vise nikad na glasanje... Nema tu nikog pametnog da resi ni najobicniji matematicki zadatak, a kamoli situaciju na Kosovu...

iskacem na haubi

pre 12 godina

Nakon pokušaja Albanaca da nasilno zauzmu sever Kosova, da se oglase nisu našli za shodno ni prvi čovek države, ni prvi čovek vlade, ni prvi čovek parlamenta. Dakle, država!
Ne samo da se nisu oglasili, već je i svaka rasprava o toj temi ućutkivana u Skupštini. Zbog „procedure“! Cvetkovićev protest pak izostao je jer premijer smatra da ukoliko pošalje ljude na teren, tu prestaje njegova odgovornost i nadležnost. A Tadić se brinuo za žrtve...

Sanja

pre 12 godina

Predsedniku nije u opisu posla da usisava kuće, da bude prisutan svuda i na svakom mestu. On ne mora da zna da vozi kombajn, ne mora da objašnjava kako se spasava živina, ne mora da se razume savršeno u fudbal. Predsednik države prosto ne mora, a malo je i neprimereno njegovoj najvišoj funkciji da dočekuje Kurtu i Murtu, posećuje sve sajmove i prima bilo kojeg stranca koji pređe granicu. Međutim, kao građanin smatram da bi bilo dobro da kada je suverenitet države ugrožen, predsednik kaže koju.

Antropolog

pre 12 godina

Sednica pre svega treba da bude konstruktivna, a ne burna. Radi se o Ustavnom delu republike Srbije i o budućnosti građana u pokrajini.

(Vlast)a

pre 12 godina

Slazem se sa DSS-om da je poslednji trenutak za promenu katastrofalne politike. Ako to shvatimo,onda treba da zabranimo stranke poput DSS-a i smenimo sve ljude u vlasti koji i dalje forsiraju strategiju bez strategije tako dragu vasem vodji. Srbija i Srbi van Srbije mogu se spasti suprotnom politikom od one koju zastupaju desnicari kojima je interes iznad i ispred svega. Bez obzira sto su im usta puna nacije, iz dzepa im ispada suvise para, a to nije ni zdravo ni dobro! Neko placa sve one cuvare i razbijace! Nadam se da to ne placam ja?!

Plavi zumbul

pre 12 godina

Propali smo mi kao društvo, a sad je vreme da propadnemo i kao država jer u skupštini kao predstavnike naroda imamo SRS, LDP, SPS, G17+, sve stranke koje umesto interesa Srbije gledaju samo sa kim neće da sarađuju i kako da maznu više novca.

Sumynona

pre 12 godina

Već vidim scenario. ZES će da potencira da Vlada reši problem, radikali će da pljuju vlast i Nikolića kao njihovog 'piJuna', SNS će da kritikuje vlast mlateći papirima sa potencijalnim rešenjem, Čedica će da viče dajte im nezavisnost, Slavica ima da poludi, ostali da ćute i na kraju će biti pojeo vuk magarca. Ovi će da sravne Kosovo i Metohiju sa sve Srbima na njemu, ostajemo u problemu i večitim pitanjem ko je kriv.

Moe

pre 12 godina

Mora vlast da menja politiku prema Kosovu i Metohiji, da bude kategoričnija a ova kukvana opozicija jedinstvena. Jedino nas jedinstvo može izvući iz krize. Šteta što to glupi radikali ne kontaju.

Dolores Hase

pre 12 godina

Ne možeš ti da stvaraš nacionalno jedinstvo kad u skupštini imaš radikale koji imaju veliki problem sa mozgovima. Sujetni su i ne mogu da pređu preko toga da ih je Nikolić napustio. Čak ni DSS nije toliko zatucan kao oni. Sve više i više mi se čini da su radikali ti koji duvaju u istu tikvu sa DS-om, a ne SNS.

Vladimir Jelenic

pre 12 godina

Iz tog razloga im je i trebalo ovoliko vremena da zakazu sednicu, a da ne pominjemo to da Jeremic trazi sednicu na kojoj ne moze ni da prisustvuje i ocekuje neki pomak

Spomenka Jovović

pre 12 godina

Juče smo bili svedoci da je opozicija bila spremna da prevaziđe lični interes i o pitanju Kosova razgovara sa svim strankama. Političke stranke predstavljaju različite strane odnosno stavove i mišljenja gde su najsličnija objedinjena u jednoj stranci. Ali odbrana Kosova bi trebala da bude mišljenje i stav svakog građanina Srbije, čiji god simpatizer on bio. Nema mesta priči: već smo ga izgubili, pa šta možemo slabiji smo i slicno. Možemo da imamo odgovornu vlast koja će uvek i zauvek težiti svim silama ispravljanju nepravde, ako već moramo da se pokorimo onda nam treba vlast koja nam neće davati lažnu predstavu o onima koji nam nanose štetu i prećutkivati posledice njenih poteza. Ali ova aktuelna vlast, koja ignoriše i krije probleme je opasna po svoj narod.

dan mrmota

pre 12 godina

Odlično...Ne dozvolite da i u ovoj drami apsurda izostane slika o tome koliko je Srbija razjedinjeno društvo. Obavezno se potrudite da u kamernoj atmosferi kažete jedni drugima ko je kada i gde izdao, i ko je veći izdajnik od koga. Obavezno pošaljite tu sliku da (ponovo) obiđe Svet. Nek naša nacionalna tragedija, koja traje od 1981., bude kompletna. Publika, koju čini neki tuđ svet, je ionako ista, pa nek kulise i zastori ostanu isti, nek rekvijem bude nepromenjen i obavezno nek orkestar zadrži ritam...

Aleksej

pre 12 godina

Vladajuca koalicija godinama instistira na trazenju podrske menje nasim "zapadnim partnerima", koji uporno rade sve kontrarno nasim drzavnim interesima. Ja ovu situaciju na Kosovu smatram potpunim krahom spoljne politike ove vlasti. DS uporno odbija da razvija saradnju sa Rusijom i Kinom koji su jedne od retkih drzava koje su nas podrzavale od pocetka. Da se ovakav debakl politike vladajucih stranake dogodio u npr Engleskoj vlada bi odmah pala. Ali naravno, posto oni nemaju ni malo casti, nece dati ostavku. Ostaje na nama, obicnim gradjanima da preuzmemo stvar u svoje ruke i na sledecim izborima glasamo za nekoga ko je spreman da donese promene na najsirem planu u Srbiji.

svetlanast.

pre 12 godina

drzava je slicna porodici.
kad se problemi ne rese u okviru clanova jedne porodice i na vreme, vec se umesa policija, sud, socijalna ustanova, psiholog, komsije, skola, problem je mnogo teze resiti.
kad je problem kosova u srbiji i jugoslaviji bilo moguce resiti, mnogi su ga zloupotrebljavali.setimo se kako su albanci sa kosova "masovno" glasali za SPS.
sve sto se dogadjalo posle toga, ubijanje policajaca, oruzani obracuni, progon, rusenje hramova, hladnjace i mnogo toga je proces koji jos uvek traje - ali sad pod nadzorom najmocnijih sila sveta.
najlakse je optuzivati, "trogodisnju" vlast, pricati o "gorkim plodovima", "otustvu strategije", "otsustvu plana"...
ministar bogdanovic i borko stefanovic rade jedino sto srbija moze, pregovaraju.
oruzani obracun bio bi rat sa najmocnijim silama sveta, probali smo ne ide.
stvarno je pravo pitanje:zasto niko nije uz srbiju i na isti nacin kao sto su mocni saveznici albanaca uz njih?
odgovor bi mogao biti i to sto na vlasti imamo nestrucne, nesposobne i korumpirane likove koji u pojedinim "primercima" nisu ni na nivou bivsih aktivista u mesnim zajednicama.

Vatrena lisica

pre 12 godina

Sutra će postići dogovor, doći će do konstruktivne ideje i plana za potencijalno rešenje 'Kosovske situacije', a zatucani radikali će biti protiv jer je Tpomislav Nikolić za. I šta smo onda postigli? Koga ćemo onda da 'razapinjemo na krst'?

knedla

pre 12 godina

Ako je verovati svim nasim politicarima, koji su trenutno u vladajucoj koaliciji, onda bi mogli da zakljucimo da priznanje nezavisnosti KiM nema nikakve veze sa clanstvom u EU. Ipak, rasprava u Skupstini, na tu temu, svakako nije nesto na sta su racunali. To je momenat kojeg se potajno pribojavaju, jer je to jedini pravi nacin da gradjani Srbije uoce sve njihove pokusaje malverzacije u vezi sa ovim pitanjem. Znamo sta nas ceka i sta je neminovno, ali se pitam dokle ce nas vlada i predsednik zavaravati lose smisljenim izgovorima. Neka se na toj raspravi SNS potrudi da gospoda ministri iznesu sve na videlo, i imace moj glas. Jos jedan pokazatelj da SNS misli na sve i radi u interesu naroda!

Milosh

pre 12 godina

Samo vi iz DSSa idite i spavajte. Nije ovo za vas, vi ste tu samo da mlatite praznu slamu kao i do sada. Da nije bilo Kostunice 5. oktobra mi bi vec uveliko bili koliko toliko normalna zemlja gde bi moja deca imala buducnost, a ovako nazalost svi znamo za taktike DSSa. Dosta nam je Samardzica, Aligrudica i ostale ekipe koja je odavno zrela za politicku penziju i to ako treba i sudski da im se zabrani javno delovanje. Zelim da i moja deca ostanu u Srbiji, a ne da aktiviram kasicu za skolovanje i zivot van granica domovine. Predlog za EU i Rusiju, sve patriJote sa obe strane na jednu livadu, podeliti im oruzje i dobro ograditi da ne mogu da pobegnu ...

vrazalic

pre 12 godina

Ne mislim da se vlast ponela neodgovorno. Itekako su odgovorni prema medjunarodnoj zajednici, kada treba da ispunjavaju ono sto se od njih trazi! Nije slucajno sto se sve ovo desava nekoliko dana posle hapsenja poslednjeg haskog optuzenika. Na redu je priznanje nezavisnosti KiM. Ljudi to znaju I osecaju, a vlast na to nije racunala. Rekla bi da su samo malo iznenadjeni cinjenicom da se narod jos bori za svoju teritoriju I da nema nameru da se iste odrekne zbog clanstva u EU!

Novosađanin

pre 12 godina

Siguran sam da opozicija zna da reši ovaj problem, samo ih ova neodgovorna vlast sputava. Ukoliko postoji malo zdrave pameti, sutra će skupština usvojiti rezoluciju u kome se oštro protivi akcijama Albanaca i poslaće Tomislava Nikolića da stane na barikade zajedno sa srpskim narodom i da otpočne štrajk glađu i žeđu, sve dok se Albanci ne povuku sa graničnih prelaza.

Aleksej

pre 12 godina

Ne treba nista da bude burno Vladajuca koalicija treba jasno da kaze da nije u stanju da resi ovu situaciju i da vrate mandate narodu. Nova vlada treba da odlozi put u evropski Eldorado i da se okrene prijateljima velikim silama koje nisu priznale Kosovo i da tako zastiredrzavni suverenitet.Kosovo nista ne moze dok ga ne prizna Srbija. Samo se setite spanskog predsednika koji je rekao da Spanija nikad nece priznati Kosovo cak iako to SRBIJA UCINI. Pa nisu valjda Spanci veci Srbi od nas.

SR

pre 12 godina

@(Dejan, 29. jul 2011 15:00)
....

Dejane ne nego lepo referendum pa glasanje, ali nazalost srpske ''demokrate'' su stvorile zajednicu koja funkcionise kao pleme, svako radi sta hoce. Nema pravih demokrata i liberala u Srbiji nazalost...

Бранко П.

pre 12 godina

Томиславе Николићу, као стручњаку за гандијевске демонстрације, саветујем ти да поведеш своје напредњаке на административне прелазе са Косовом. Понесите стиропор и почните штрајк жеђу и глађу до смрти. Оставите се приче са Борисом, Мирком, Славицом, и млаћењем празне сламе по скупштинском здању, нема од тога ништа. Угледајте се на шиптаре,увек су вас намагарчили.

karington

pre 12 godina

Sad ce se videti sta je kome u interesu. Dok su gradjani Srbije strepeli za Kosovo, vlast nas je uveravala da cini sve sto je u njihovoj moci da zastiti interese drzave I njenih gradjana koji tamo zive. Isto tako, uporedo sa tim, cinili su sve sto se od njih zahtevalo, bez uslova I pitanja. Sve je podredjeno ulasku u EU. Sada, kad nam je potpuno jasno da gubimo juznu pokrajnu I da vlast po tom pitanju ne cini gotovo nista, ne mozemo da se ne pitamo kada ce predsednik Srbije stati pred narod I priznati gorku istinu: Da smo ispustili Kosovo, da smo ga se odrekli I da se sa tim moramo pomiriti. Ne! Oni su ga se odrekli, u nase ime. Razlog? Pa zna se… Clanstvo u EU!!!

Србин

pre 12 godina

Коначно да председница схвати да је у Србији, а не држављанин неке туђе земље.

Zmaj

pre 12 godina

Tuzna je istina da politicari u Srbiji(oni na vlasti i oni u opoziciji) ne znaju da vode drzavu i da mozemo da se nadamo samo necem losem u buducnosti...

Milan

pre 12 godina

EU i USA nisu pomogle Srbiji. To je evidentno. Za rešavanje kosovskog pitanja treba se okrenuti drugim velikim silama. Treba napraviti zaokret u spoljnoj politici. Ova politika nije dala rezultat.

Kosovastar

pre 12 godina

"Srbija treba da insistira na početku novih pregovora koji će biti u skladu sa Rezolucijom 1244, jer je dijalog u Briselu dao katastrofalne rezultate i njegov cilj nije bio poboljšanje života na Kosovu, nego uspostavljanje dobrosusedskih odnosa i da Srbija posredno prizna Kosovo", rekao je Samardžić.

I sta ako Srbija insistira na pocetak novih pregovora "u skladu sa Rezolucijom 1244"? Sta je to sto kosovsku stranu natera na takve pregovore? Da li je zato odlucio Savet Bezbednosti ili UN ili bilo koja institucija sveta? Nije naravno. I zbog cega rukovodstvo Kosova mora da ispunjava zelju Samardzica? Ovi ljudi kao da zive u nekoj drugoj planeti i uopste nisu u stanju da vide sta se desava van njihovog nosa.

Darko

pre 12 godina

Ovakvi komentari opozicije su sustinsko nerazumevanje pozicije Srbije.Sutrasnja sednica treba da ima samo i iskljucivo jednu poruku i ona treba da bude upucena SAD i EU. Ta poruka je da se zamrzava pristup Srbije EU zbog dvojnih standarda i delovanja EU protiv interesa Srbije.To je ujedno i jasna poruka stanovnistvu Srbije da ce drzava uciniti sve da i spase zivot ,imovinu i drzavnu teritoriju. Sednica treba da traje kratko, samo onoliko koliko je potrebno da se obrati predsednik i stranacki lideri. Sednica treba da se usaglasi pre pocetka iste i to je jedino sto Srbija mora i moze da ucini. Sve ostalo je rasplamsavanje sukoba i delovanje na unutrasnje politickim podelama. Ko bude insistirao na dokazivanju svoje istine zapravo radi protiv Srbije.
Svi kao jedan slozno i to je crvena linija ,poslednja linija odbrane. Bez mudrolijanja i politicke patetike.

tole

pre 12 godina

Fizički mi se sloši kad mi je neko od njih u kadru (Velja,Koštunica,Todorović,Nikolić,Vučić....kak'a ekipa najjeftinijih demagoga). I oni obećavaju burnu sednicu???

karamelica

pre 12 godina

Šta mi imamo od burnih sednica, kome pričamo? Ovi će samo sedeti progutati koju knedlicu,i otići! A šta će biti sa Kosovom ostaje da se vidi?!

Цоје

pre 12 godina

Власти су ово тотално небитне ствари. Ни не обазиру се на дешавања. Мислим да сад седе негде у четири зида и моле бога да народ не полуди и не пукне, већ да све крене по њиховом плану да држе све конце у рукама и под контролом, да добијају заслуге од других, а да цела ситуација што мање утиче на њих, без обзира на све. Имају они план, који није у нашу корист, нажалост.

b92

pre 12 godina

Kada ovi iz DSS i SNS posalju sinove da rade na Kosovu i Metohiji onda neka pricaju!
Pa taj Kostunica je pregovarao sa njima dve godine i nasamarili ga ko budalu.
Setite se samo njihovih predloga,,, Bruka
Neka Tomina deca zajedno sa Vucicem i Mihajlovim malo rade u Prizrenu, Peci, Urosevcu. A ne po Beogradu.
p.s. Samardzicevi su u Briselu

Leka

pre 12 godina

Vlada nema strategiju prema Kosovu kada bi Dačić da ga deli, Tadić kao fol da ga brani zbog odredjenih glasača koji glasaju za njega što je lep i neće priznanje Kosova, a ostali ni sami ne znaju šta će sa tim Kosovom... Većini je to samo kamen oko vrata i voleli bi da se to uopšte ne pominje pa da mogu da nas baronišu na drugim temama, kako ćemo bolje da zivimo i da dobijemo besplatne akcije...

alo alo

pre 12 godina

Samardzic, Nikolic, DSS, SNS... sve krem a la krem ovog naroda: nova, vedra, mlada, sposobna, energicna lica, ma takoreci nova zivotna energija! Pfuuuuj!

alo alo

pre 12 godina

Samardzic, Nikolic, DSS, SNS... sve krem a la krem ovog naroda: nova, vedra, mlada, sposobna, energicna lica, ma takoreci nova zivotna energija! Pfuuuuj!

Milan

pre 12 godina

EU i USA nisu pomogle Srbiji. To je evidentno. Za rešavanje kosovskog pitanja treba se okrenuti drugim velikim silama. Treba napraviti zaokret u spoljnoj politici. Ova politika nije dala rezultat.

Kosovastar

pre 12 godina

"Srbija treba da insistira na početku novih pregovora koji će biti u skladu sa Rezolucijom 1244, jer je dijalog u Briselu dao katastrofalne rezultate i njegov cilj nije bio poboljšanje života na Kosovu, nego uspostavljanje dobrosusedskih odnosa i da Srbija posredno prizna Kosovo", rekao je Samardžić.

I sta ako Srbija insistira na pocetak novih pregovora "u skladu sa Rezolucijom 1244"? Sta je to sto kosovsku stranu natera na takve pregovore? Da li je zato odlucio Savet Bezbednosti ili UN ili bilo koja institucija sveta? Nije naravno. I zbog cega rukovodstvo Kosova mora da ispunjava zelju Samardzica? Ovi ljudi kao da zive u nekoj drugoj planeti i uopste nisu u stanju da vide sta se desava van njihovog nosa.

Darko

pre 12 godina

Ovakvi komentari opozicije su sustinsko nerazumevanje pozicije Srbije.Sutrasnja sednica treba da ima samo i iskljucivo jednu poruku i ona treba da bude upucena SAD i EU. Ta poruka je da se zamrzava pristup Srbije EU zbog dvojnih standarda i delovanja EU protiv interesa Srbije.To je ujedno i jasna poruka stanovnistvu Srbije da ce drzava uciniti sve da i spase zivot ,imovinu i drzavnu teritoriju. Sednica treba da traje kratko, samo onoliko koliko je potrebno da se obrati predsednik i stranacki lideri. Sednica treba da se usaglasi pre pocetka iste i to je jedino sto Srbija mora i moze da ucini. Sve ostalo je rasplamsavanje sukoba i delovanje na unutrasnje politickim podelama. Ko bude insistirao na dokazivanju svoje istine zapravo radi protiv Srbije.
Svi kao jedan slozno i to je crvena linija ,poslednja linija odbrane. Bez mudrolijanja i politicke patetike.

karamelica

pre 12 godina

Šta mi imamo od burnih sednica, kome pričamo? Ovi će samo sedeti progutati koju knedlicu,i otići! A šta će biti sa Kosovom ostaje da se vidi?!

b92

pre 12 godina

Kada ovi iz DSS i SNS posalju sinove da rade na Kosovu i Metohiji onda neka pricaju!
Pa taj Kostunica je pregovarao sa njima dve godine i nasamarili ga ko budalu.
Setite se samo njihovih predloga,,, Bruka
Neka Tomina deca zajedno sa Vucicem i Mihajlovim malo rade u Prizrenu, Peci, Urosevcu. A ne po Beogradu.
p.s. Samardzicevi su u Briselu

Leka

pre 12 godina

Vlada nema strategiju prema Kosovu kada bi Dačić da ga deli, Tadić kao fol da ga brani zbog odredjenih glasača koji glasaju za njega što je lep i neće priznanje Kosova, a ostali ni sami ne znaju šta će sa tim Kosovom... Većini je to samo kamen oko vrata i voleli bi da se to uopšte ne pominje pa da mogu da nas baronišu na drugim temama, kako ćemo bolje da zivimo i da dobijemo besplatne akcije...

tole

pre 12 godina

Fizički mi se sloši kad mi je neko od njih u kadru (Velja,Koštunica,Todorović,Nikolić,Vučić....kak'a ekipa najjeftinijih demagoga). I oni obećavaju burnu sednicu???

Novosađanin

pre 12 godina

Siguran sam da opozicija zna da reši ovaj problem, samo ih ova neodgovorna vlast sputava. Ukoliko postoji malo zdrave pameti, sutra će skupština usvojiti rezoluciju u kome se oštro protivi akcijama Albanaca i poslaće Tomislava Nikolića da stane na barikade zajedno sa srpskim narodom i da otpočne štrajk glađu i žeđu, sve dok se Albanci ne povuku sa graničnih prelaza.

Бранко П.

pre 12 godina

Томиславе Николићу, као стручњаку за гандијевске демонстрације, саветујем ти да поведеш своје напредњаке на административне прелазе са Косовом. Понесите стиропор и почните штрајк жеђу и глађу до смрти. Оставите се приче са Борисом, Мирком, Славицом, и млаћењем празне сламе по скупштинском здању, нема од тога ништа. Угледајте се на шиптаре,увек су вас намагарчили.

Србин

pre 12 godina

Коначно да председница схвати да је у Србији, а не држављанин неке туђе земље.

Zmaj

pre 12 godina

Tuzna je istina da politicari u Srbiji(oni na vlasti i oni u opoziciji) ne znaju da vode drzavu i da mozemo da se nadamo samo necem losem u buducnosti...

Цоје

pre 12 godina

Власти су ово тотално небитне ствари. Ни не обазиру се на дешавања. Мислим да сад седе негде у четири зида и моле бога да народ не полуди и не пукне, већ да све крене по њиховом плану да држе све конце у рукама и под контролом, да добијају заслуге од других, а да цела ситуација што мање утиче на њих, без обзира на све. Имају они план, који није у нашу корист, нажалост.

Aleksej

pre 12 godina

Ne treba nista da bude burno Vladajuca koalicija treba jasno da kaze da nije u stanju da resi ovu situaciju i da vrate mandate narodu. Nova vlada treba da odlozi put u evropski Eldorado i da se okrene prijateljima velikim silama koje nisu priznale Kosovo i da tako zastiredrzavni suverenitet.Kosovo nista ne moze dok ga ne prizna Srbija. Samo se setite spanskog predsednika koji je rekao da Spanija nikad nece priznati Kosovo cak iako to SRBIJA UCINI. Pa nisu valjda Spanci veci Srbi od nas.

Milosh

pre 12 godina

Samo vi iz DSSa idite i spavajte. Nije ovo za vas, vi ste tu samo da mlatite praznu slamu kao i do sada. Da nije bilo Kostunice 5. oktobra mi bi vec uveliko bili koliko toliko normalna zemlja gde bi moja deca imala buducnost, a ovako nazalost svi znamo za taktike DSSa. Dosta nam je Samardzica, Aligrudica i ostale ekipe koja je odavno zrela za politicku penziju i to ako treba i sudski da im se zabrani javno delovanje. Zelim da i moja deca ostanu u Srbiji, a ne da aktiviram kasicu za skolovanje i zivot van granica domovine. Predlog za EU i Rusiju, sve patriJote sa obe strane na jednu livadu, podeliti im oruzje i dobro ograditi da ne mogu da pobegnu ...

Pajser koalicija

pre 12 godina

i onda ce opet opozicija burno da protestuje protiv.... protiv.... Protiv cega bre vise!!!???
Svima vama je stalo da na sledecim izborima pokupite sto vise stolica i toj ....... skupstini i samim time i vise nasih para za sebe!!!
Ja vise nikad na glasanje... Nema tu nikog pametnog da resi ni najobicniji matematicki zadatak, a kamoli situaciju na Kosovu...

karington

pre 12 godina

Sad ce se videti sta je kome u interesu. Dok su gradjani Srbije strepeli za Kosovo, vlast nas je uveravala da cini sve sto je u njihovoj moci da zastiti interese drzave I njenih gradjana koji tamo zive. Isto tako, uporedo sa tim, cinili su sve sto se od njih zahtevalo, bez uslova I pitanja. Sve je podredjeno ulasku u EU. Sada, kad nam je potpuno jasno da gubimo juznu pokrajnu I da vlast po tom pitanju ne cini gotovo nista, ne mozemo da se ne pitamo kada ce predsednik Srbije stati pred narod I priznati gorku istinu: Da smo ispustili Kosovo, da smo ga se odrekli I da se sa tim moramo pomiriti. Ne! Oni su ga se odrekli, u nase ime. Razlog? Pa zna se… Clanstvo u EU!!!

svetlanast.

pre 12 godina

drzava je slicna porodici.
kad se problemi ne rese u okviru clanova jedne porodice i na vreme, vec se umesa policija, sud, socijalna ustanova, psiholog, komsije, skola, problem je mnogo teze resiti.
kad je problem kosova u srbiji i jugoslaviji bilo moguce resiti, mnogi su ga zloupotrebljavali.setimo se kako su albanci sa kosova "masovno" glasali za SPS.
sve sto se dogadjalo posle toga, ubijanje policajaca, oruzani obracuni, progon, rusenje hramova, hladnjace i mnogo toga je proces koji jos uvek traje - ali sad pod nadzorom najmocnijih sila sveta.
najlakse je optuzivati, "trogodisnju" vlast, pricati o "gorkim plodovima", "otustvu strategije", "otsustvu plana"...
ministar bogdanovic i borko stefanovic rade jedino sto srbija moze, pregovaraju.
oruzani obracun bio bi rat sa najmocnijim silama sveta, probali smo ne ide.
stvarno je pravo pitanje:zasto niko nije uz srbiju i na isti nacin kao sto su mocni saveznici albanaca uz njih?
odgovor bi mogao biti i to sto na vlasti imamo nestrucne, nesposobne i korumpirane likove koji u pojedinim "primercima" nisu ni na nivou bivsih aktivista u mesnim zajednicama.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Ko hoće da se kladi, da će i ovu vanrednu sednica parlamenta Srbije...i vlast, a pogotovu opozicija ponovo iskoristiti isključivo za namicanje kako takvog jok kojeg procenta za sledeće izbore... i to njih više zanima no bilo koja priča o KOsovu, čak ih sudbina celog naroda Srbije manje interesuje od njihovog rejtinga kod bitača.
Takvi su to ljudi, takva je to vlast, njih sem ličnih, partijskih, partikularnih interesa ništa živo u Srbiji ne zanima, pa to vidimo svaki dan, zato nam je kako nam je...a nama običnim ljudima je katastrofalno, a njima ko bog.

Sanja

pre 12 godina

Predsedniku nije u opisu posla da usisava kuće, da bude prisutan svuda i na svakom mestu. On ne mora da zna da vozi kombajn, ne mora da objašnjava kako se spasava živina, ne mora da se razume savršeno u fudbal. Predsednik države prosto ne mora, a malo je i neprimereno njegovoj najvišoj funkciji da dočekuje Kurtu i Murtu, posećuje sve sajmove i prima bilo kojeg stranca koji pređe granicu. Međutim, kao građanin smatram da bi bilo dobro da kada je suverenitet države ugrožen, predsednik kaže koju.

vrazalic

pre 12 godina

Ne mislim da se vlast ponela neodgovorno. Itekako su odgovorni prema medjunarodnoj zajednici, kada treba da ispunjavaju ono sto se od njih trazi! Nije slucajno sto se sve ovo desava nekoliko dana posle hapsenja poslednjeg haskog optuzenika. Na redu je priznanje nezavisnosti KiM. Ljudi to znaju I osecaju, a vlast na to nije racunala. Rekla bi da su samo malo iznenadjeni cinjenicom da se narod jos bori za svoju teritoriju I da nema nameru da se iste odrekne zbog clanstva u EU!

Sumynona

pre 12 godina

Već vidim scenario. ZES će da potencira da Vlada reši problem, radikali će da pljuju vlast i Nikolića kao njihovog 'piJuna', SNS će da kritikuje vlast mlateći papirima sa potencijalnim rešenjem, Čedica će da viče dajte im nezavisnost, Slavica ima da poludi, ostali da ćute i na kraju će biti pojeo vuk magarca. Ovi će da sravne Kosovo i Metohiju sa sve Srbima na njemu, ostajemo u problemu i večitim pitanjem ko je kriv.

cura odavde

pre 12 godina

"Nemamo pravo da ćutimo pred činjenicom da su gorki plodovi koje trenutno iskušavamo posledica odsustva strategije i plana vlasti za rešavanje problema na Kosovu, i činjenice da se politika iz dana u dan vodi neodgovorno", rekao je član Glavnog odbora SNS Marko Đurić. Moj glas definitivno ide DSS-u. Ali, to je u ovom momentu nebitno. Od sednice ne očekujem bogznašta, ali se ipak nadam dobrom jer nada ostaje poslednja.

knedla

pre 12 godina

Ako je verovati svim nasim politicarima, koji su trenutno u vladajucoj koaliciji, onda bi mogli da zakljucimo da priznanje nezavisnosti KiM nema nikakve veze sa clanstvom u EU. Ipak, rasprava u Skupstini, na tu temu, svakako nije nesto na sta su racunali. To je momenat kojeg se potajno pribojavaju, jer je to jedini pravi nacin da gradjani Srbije uoce sve njihove pokusaje malverzacije u vezi sa ovim pitanjem. Znamo sta nas ceka i sta je neminovno, ali se pitam dokle ce nas vlada i predsednik zavaravati lose smisljenim izgovorima. Neka se na toj raspravi SNS potrudi da gospoda ministri iznesu sve na videlo, i imace moj glas. Jos jedan pokazatelj da SNS misli na sve i radi u interesu naroda!

Zivanshi

pre 12 godina

Manje me zanima sta ce da kaze opozicija ali sam veoma zainteresovan za izjave Vlade. Krajnje je vreme bilo da se otvori pitanje Kosova i da se Tadic pojavi pred Skupstinom. Vise od decenije cak i "obican" narod upozorava da nemamo lobiste, nemamo ljude koji bi promenili medijsku sliku o Srbiji, ne traze se oni koji su pocinili zlocine nad Srbima, ne "udara se na sva zvona" o teskom polozaju Srba na Kosovu, etc.etc. Zar nije ponizavajuce da norveski i svajcarski novinari govore o stradanjima Srba, a Srbija cuti? Zar treba Norvezanin da bude veci Srbin od Srbina? Smesno. Cak ni strategija ne postoji. Odluke Skupstine se ne sprovode, vec Tadic sms-om komanduje Jeremicu. Jedva cekam odgovore vlade.

Igor Markovic, Kosovska Mitrovica

pre 12 godina

Iskreno pripadam grupi ljudi koja je smatrala da predsednik Tadic vodi drzavotvornu politiku i da normalno o tome ne zeli da prica javno, dok u isto vreme DSS samo opstruira taj proces. Onda se nakon ovih nekoliko poteza nakon pregovora koji su vodjeni uvidelo da to bas i nije tako.
Ocigledno da je nasa politicka elita ili olako pomislila da ce nesto izmanipulisati EU ili su svesno poceli da priznaju Kosovo.
Jos uvek, kao bolesni optimista, mislim da nije tako, i mislim da nas na Kosmetu niko ne izdaje i prodaje, ali na zalost neka desavanja mi govore suprotno.
I sada sa ove distance ispade da je DSS samo govorio U cara Trojana kozje usi!!!

Chuck

pre 12 godina

"Potpredsednik DSS je najavio da će ta stranka parlamentu predložiti da usvoji dokument u kojem se, pored insistiranja na novim pregovorima, navodi i da bi Srbija trebalo da se okrene onim činiocima u međunarodnoj zajednici od kojih se može očekivati pomoć da Srbija zadrži Kosovo, kao i da se preduzmu akcije na nivou Saveta bezbednosti UN, OEBS-a i Saveta Evrope."

Koliko god da DSS priziva "činioce" kojima je okrenut, ti "činioci" očigledno nemaju nikakav interes da upotrebe svoj uticaj u korist Srbije. Zna se pod čijom smo čizmom i zna se koga treba moliti. Knjaz Miloš, nepismeni srpski seljak, dobro je znao s kim mora da razgovara i pregovara da bi nešto uspeo da uradi za svoj narod. Danas to nije jasno ni doktorima nauka.

Antropolog

pre 12 godina

Sednica pre svega treba da bude konstruktivna, a ne burna. Radi se o Ustavnom delu republike Srbije i o budućnosti građana u pokrajini.

dan mrmota

pre 12 godina

Odlično...Ne dozvolite da i u ovoj drami apsurda izostane slika o tome koliko je Srbija razjedinjeno društvo. Obavezno se potrudite da u kamernoj atmosferi kažete jedni drugima ko je kada i gde izdao, i ko je veći izdajnik od koga. Obavezno pošaljite tu sliku da (ponovo) obiđe Svet. Nek naša nacionalna tragedija, koja traje od 1981., bude kompletna. Publika, koju čini neki tuđ svet, je ionako ista, pa nek kulise i zastori ostanu isti, nek rekvijem bude nepromenjen i obavezno nek orkestar zadrži ritam...

Vladimir Jelenic

pre 12 godina

Iz tog razloga im je i trebalo ovoliko vremena da zakazu sednicu, a da ne pominjemo to da Jeremic trazi sednicu na kojoj ne moze ni da prisustvuje i ocekuje neki pomak

Plavi zumbul

pre 12 godina

Propali smo mi kao društvo, a sad je vreme da propadnemo i kao država jer u skupštini kao predstavnike naroda imamo SRS, LDP, SPS, G17+, sve stranke koje umesto interesa Srbije gledaju samo sa kim neće da sarađuju i kako da maznu više novca.

Aleksej

pre 12 godina

Vladajuca koalicija godinama instistira na trazenju podrske menje nasim "zapadnim partnerima", koji uporno rade sve kontrarno nasim drzavnim interesima. Ja ovu situaciju na Kosovu smatram potpunim krahom spoljne politike ove vlasti. DS uporno odbija da razvija saradnju sa Rusijom i Kinom koji su jedne od retkih drzava koje su nas podrzavale od pocetka. Da se ovakav debakl politike vladajucih stranake dogodio u npr Engleskoj vlada bi odmah pala. Ali naravno, posto oni nemaju ni malo casti, nece dati ostavku. Ostaje na nama, obicnim gradjanima da preuzmemo stvar u svoje ruke i na sledecim izborima glasamo za nekoga ko je spreman da donese promene na najsirem planu u Srbiji.

SR

pre 12 godina

@(Dejan, 29. jul 2011 15:00)
....

Dejane ne nego lepo referendum pa glasanje, ali nazalost srpske ''demokrate'' su stvorile zajednicu koja funkcionise kao pleme, svako radi sta hoce. Nema pravih demokrata i liberala u Srbiji nazalost...

(Vlast)a

pre 12 godina

Slazem se sa DSS-om da je poslednji trenutak za promenu katastrofalne politike. Ako to shvatimo,onda treba da zabranimo stranke poput DSS-a i smenimo sve ljude u vlasti koji i dalje forsiraju strategiju bez strategije tako dragu vasem vodji. Srbija i Srbi van Srbije mogu se spasti suprotnom politikom od one koju zastupaju desnicari kojima je interes iznad i ispred svega. Bez obzira sto su im usta puna nacije, iz dzepa im ispada suvise para, a to nije ni zdravo ni dobro! Neko placa sve one cuvare i razbijace! Nadam se da to ne placam ja?!

iskacem na haubi

pre 12 godina

Nakon pokušaja Albanaca da nasilno zauzmu sever Kosova, da se oglase nisu našli za shodno ni prvi čovek države, ni prvi čovek vlade, ni prvi čovek parlamenta. Dakle, država!
Ne samo da se nisu oglasili, već je i svaka rasprava o toj temi ućutkivana u Skupštini. Zbog „procedure“! Cvetkovićev protest pak izostao je jer premijer smatra da ukoliko pošalje ljude na teren, tu prestaje njegova odgovornost i nadležnost. A Tadić se brinuo za žrtve...

bezimena

pre 12 godina

Kosovo se ne brani u skupstini!!!
(Igor, 29. jul 2011 20:54)

A gde bi trebalo da se "brani"!?
Da se problem KIM rešavao u Skupštini, umesto oružjem po civilnom stanovništvu, ono bi bilo u sastavu Srbije i danas!
Što se sutrašnjeg zasedanja tiče, pripremila sam se za gledanje prenosa....nabavila sam kikriki, semenke i sl.grickalice.:))

Spomenka Jovović

pre 12 godina

Juče smo bili svedoci da je opozicija bila spremna da prevaziđe lični interes i o pitanju Kosova razgovara sa svim strankama. Političke stranke predstavljaju različite strane odnosno stavove i mišljenja gde su najsličnija objedinjena u jednoj stranci. Ali odbrana Kosova bi trebala da bude mišljenje i stav svakog građanina Srbije, čiji god simpatizer on bio. Nema mesta priči: već smo ga izgubili, pa šta možemo slabiji smo i slicno. Možemo da imamo odgovornu vlast koja će uvek i zauvek težiti svim silama ispravljanju nepravde, ako već moramo da se pokorimo onda nam treba vlast koja nam neće davati lažnu predstavu o onima koji nam nanose štetu i prećutkivati posledice njenih poteza. Ali ova aktuelna vlast, koja ignoriše i krije probleme je opasna po svoj narod.

Moe

pre 12 godina

Mora vlast da menja politiku prema Kosovu i Metohiji, da bude kategoričnija a ova kukvana opozicija jedinstvena. Jedino nas jedinstvo može izvući iz krize. Šteta što to glupi radikali ne kontaju.

Duki

pre 12 godina

Očigledno da predstavnici naše vlasti nemaju nikakvu strategiju za Kosovo i da su potpuno nesposobni da reše to pitanje. Izbegavanjem suočavanja sa tim problemom i nekakvim dirigovanim pregovorima sa Prištinom, samo su doprineli svemu što se sada dešava. Ovo je još jedan veliki neuspeh ove vlasti u nizu. Prevršili su meru!

Rajko Varzilo

pre 12 godina

Ova neodgovorna i bahata vlast,jos jednom je dokazala,da nije u stanju da odbrani gradjane Srbije koji zive na KiM. Kakvu gomilu nesposobnjakovica mi imamo na vlasti.?I da zlo bude vece,mi tu gomilu,nazivamo Vlada Srbije!!!

Dolores Hase

pre 12 godina

Ne možeš ti da stvaraš nacionalno jedinstvo kad u skupštini imaš radikale koji imaju veliki problem sa mozgovima. Sujetni su i ne mogu da pređu preko toga da ih je Nikolić napustio. Čak ni DSS nije toliko zatucan kao oni. Sve više i više mi se čini da su radikali ti koji duvaju u istu tikvu sa DS-om, a ne SNS.

Јеремија

pre 12 godina

Ајде једном да се не свађате,да седнете и да нађете решење за проблем који нико не решава већ дуги низ година! Доста бре више са издајницима,преварантима и осталим квалификацијама! Косово је на ивици провалије! Ако оде сви ћете морати поднети одговорност а власт највише! Време је да почнете да радите а не паметујете!

Vatrena lisica

pre 12 godina

Sutra će postići dogovor, doći će do konstruktivne ideje i plana za potencijalno rešenje 'Kosovske situacije', a zatucani radikali će biti protiv jer je Tpomislav Nikolić za. I šta smo onda postigli? Koga ćemo onda da 'razapinjemo na krst'?

Aleksandar Stojnic

pre 12 godina

Navedite bar jedan korak koji ste ucinili da se situacija naKiM popravi ? Osim sto ste zauzeli fotelje i polozaje NISTA konkretno uradili niste ! Ne kroji se politika KiM iz fotelje u Bg !

dO

pre 12 godina

Zasto skupstina trosi novce poreskih obveznika Srbije za raspravu o stanju u susednoj, mafijaskoj, drzavi koju dosuse jos nije priznala? Ko dozvoljava da politicka krila ratnoprofiterskih, svercerskih i kriminalnih krugova koji unistavaju tudju imovinu paljenjem traze bilo sta u skupstini?

alo alo

pre 12 godina

Samardzic, Nikolic, DSS, SNS... sve krem a la krem ovog naroda: nova, vedra, mlada, sposobna, energicna lica, ma takoreci nova zivotna energija! Pfuuuuj!

Milan

pre 12 godina

EU i USA nisu pomogle Srbiji. To je evidentno. Za rešavanje kosovskog pitanja treba se okrenuti drugim velikim silama. Treba napraviti zaokret u spoljnoj politici. Ova politika nije dala rezultat.

Србин

pre 12 godina

Коначно да председница схвати да је у Србији, а не држављанин неке туђе земље.

Darko

pre 12 godina

Ovakvi komentari opozicije su sustinsko nerazumevanje pozicije Srbije.Sutrasnja sednica treba da ima samo i iskljucivo jednu poruku i ona treba da bude upucena SAD i EU. Ta poruka je da se zamrzava pristup Srbije EU zbog dvojnih standarda i delovanja EU protiv interesa Srbije.To je ujedno i jasna poruka stanovnistvu Srbije da ce drzava uciniti sve da i spase zivot ,imovinu i drzavnu teritoriju. Sednica treba da traje kratko, samo onoliko koliko je potrebno da se obrati predsednik i stranacki lideri. Sednica treba da se usaglasi pre pocetka iste i to je jedino sto Srbija mora i moze da ucini. Sve ostalo je rasplamsavanje sukoba i delovanje na unutrasnje politickim podelama. Ko bude insistirao na dokazivanju svoje istine zapravo radi protiv Srbije.
Svi kao jedan slozno i to je crvena linija ,poslednja linija odbrane. Bez mudrolijanja i politicke patetike.

tole

pre 12 godina

Fizički mi se sloši kad mi je neko od njih u kadru (Velja,Koštunica,Todorović,Nikolić,Vučić....kak'a ekipa najjeftinijih demagoga). I oni obećavaju burnu sednicu???

Kosovastar

pre 12 godina

"Srbija treba da insistira na početku novih pregovora koji će biti u skladu sa Rezolucijom 1244, jer je dijalog u Briselu dao katastrofalne rezultate i njegov cilj nije bio poboljšanje života na Kosovu, nego uspostavljanje dobrosusedskih odnosa i da Srbija posredno prizna Kosovo", rekao je Samardžić.

I sta ako Srbija insistira na pocetak novih pregovora "u skladu sa Rezolucijom 1244"? Sta je to sto kosovsku stranu natera na takve pregovore? Da li je zato odlucio Savet Bezbednosti ili UN ili bilo koja institucija sveta? Nije naravno. I zbog cega rukovodstvo Kosova mora da ispunjava zelju Samardzica? Ovi ljudi kao da zive u nekoj drugoj planeti i uopste nisu u stanju da vide sta se desava van njihovog nosa.

iskacem na haubi

pre 12 godina

Nakon pokušaja Albanaca da nasilno zauzmu sever Kosova, da se oglase nisu našli za shodno ni prvi čovek države, ni prvi čovek vlade, ni prvi čovek parlamenta. Dakle, država!
Ne samo da se nisu oglasili, već je i svaka rasprava o toj temi ućutkivana u Skupštini. Zbog „procedure“! Cvetkovićev protest pak izostao je jer premijer smatra da ukoliko pošalje ljude na teren, tu prestaje njegova odgovornost i nadležnost. A Tadić se brinuo za žrtve...

knedla

pre 12 godina

Ako je verovati svim nasim politicarima, koji su trenutno u vladajucoj koaliciji, onda bi mogli da zakljucimo da priznanje nezavisnosti KiM nema nikakve veze sa clanstvom u EU. Ipak, rasprava u Skupstini, na tu temu, svakako nije nesto na sta su racunali. To je momenat kojeg se potajno pribojavaju, jer je to jedini pravi nacin da gradjani Srbije uoce sve njihove pokusaje malverzacije u vezi sa ovim pitanjem. Znamo sta nas ceka i sta je neminovno, ali se pitam dokle ce nas vlada i predsednik zavaravati lose smisljenim izgovorima. Neka se na toj raspravi SNS potrudi da gospoda ministri iznesu sve na videlo, i imace moj glas. Jos jedan pokazatelj da SNS misli na sve i radi u interesu naroda!

b92

pre 12 godina

Kada ovi iz DSS i SNS posalju sinove da rade na Kosovu i Metohiji onda neka pricaju!
Pa taj Kostunica je pregovarao sa njima dve godine i nasamarili ga ko budalu.
Setite se samo njihovih predloga,,, Bruka
Neka Tomina deca zajedno sa Vucicem i Mihajlovim malo rade u Prizrenu, Peci, Urosevcu. A ne po Beogradu.
p.s. Samardzicevi su u Briselu

bezimena

pre 12 godina

Kosovo se ne brani u skupstini!!!
(Igor, 29. jul 2011 20:54)

A gde bi trebalo da se "brani"!?
Da se problem KIM rešavao u Skupštini, umesto oružjem po civilnom stanovništvu, ono bi bilo u sastavu Srbije i danas!
Što se sutrašnjeg zasedanja tiče, pripremila sam se za gledanje prenosa....nabavila sam kikriki, semenke i sl.grickalice.:))

Sanja

pre 12 godina

Predsedniku nije u opisu posla da usisava kuće, da bude prisutan svuda i na svakom mestu. On ne mora da zna da vozi kombajn, ne mora da objašnjava kako se spasava živina, ne mora da se razume savršeno u fudbal. Predsednik države prosto ne mora, a malo je i neprimereno njegovoj najvišoj funkciji da dočekuje Kurtu i Murtu, posećuje sve sajmove i prima bilo kojeg stranca koji pređe granicu. Međutim, kao građanin smatram da bi bilo dobro da kada je suverenitet države ugrožen, predsednik kaže koju.

Rajko Varzilo

pre 12 godina

Ova neodgovorna i bahata vlast,jos jednom je dokazala,da nije u stanju da odbrani gradjane Srbije koji zive na KiM. Kakvu gomilu nesposobnjakovica mi imamo na vlasti.?I da zlo bude vece,mi tu gomilu,nazivamo Vlada Srbije!!!

(Vlast)a

pre 12 godina

Slazem se sa DSS-om da je poslednji trenutak za promenu katastrofalne politike. Ako to shvatimo,onda treba da zabranimo stranke poput DSS-a i smenimo sve ljude u vlasti koji i dalje forsiraju strategiju bez strategije tako dragu vasem vodji. Srbija i Srbi van Srbije mogu se spasti suprotnom politikom od one koju zastupaju desnicari kojima je interes iznad i ispred svega. Bez obzira sto su im usta puna nacije, iz dzepa im ispada suvise para, a to nije ni zdravo ni dobro! Neko placa sve one cuvare i razbijace! Nadam se da to ne placam ja?!

Aleksej

pre 12 godina

Vladajuca koalicija godinama instistira na trazenju podrske menje nasim "zapadnim partnerima", koji uporno rade sve kontrarno nasim drzavnim interesima. Ja ovu situaciju na Kosovu smatram potpunim krahom spoljne politike ove vlasti. DS uporno odbija da razvija saradnju sa Rusijom i Kinom koji su jedne od retkih drzava koje su nas podrzavale od pocetka. Da se ovakav debakl politike vladajucih stranake dogodio u npr Engleskoj vlada bi odmah pala. Ali naravno, posto oni nemaju ni malo casti, nece dati ostavku. Ostaje na nama, obicnim gradjanima da preuzmemo stvar u svoje ruke i na sledecim izborima glasamo za nekoga ko je spreman da donese promene na najsirem planu u Srbiji.

Aleksej

pre 12 godina

Ne treba nista da bude burno Vladajuca koalicija treba jasno da kaze da nije u stanju da resi ovu situaciju i da vrate mandate narodu. Nova vlada treba da odlozi put u evropski Eldorado i da se okrene prijateljima velikim silama koje nisu priznale Kosovo i da tako zastiredrzavni suverenitet.Kosovo nista ne moze dok ga ne prizna Srbija. Samo se setite spanskog predsednika koji je rekao da Spanija nikad nece priznati Kosovo cak iako to SRBIJA UCINI. Pa nisu valjda Spanci veci Srbi od nas.

karington

pre 12 godina

Sad ce se videti sta je kome u interesu. Dok su gradjani Srbije strepeli za Kosovo, vlast nas je uveravala da cini sve sto je u njihovoj moci da zastiti interese drzave I njenih gradjana koji tamo zive. Isto tako, uporedo sa tim, cinili su sve sto se od njih zahtevalo, bez uslova I pitanja. Sve je podredjeno ulasku u EU. Sada, kad nam je potpuno jasno da gubimo juznu pokrajnu I da vlast po tom pitanju ne cini gotovo nista, ne mozemo da se ne pitamo kada ce predsednik Srbije stati pred narod I priznati gorku istinu: Da smo ispustili Kosovo, da smo ga se odrekli I da se sa tim moramo pomiriti. Ne! Oni su ga se odrekli, u nase ime. Razlog? Pa zna se… Clanstvo u EU!!!

Dolores Hase

pre 12 godina

Ne možeš ti da stvaraš nacionalno jedinstvo kad u skupštini imaš radikale koji imaju veliki problem sa mozgovima. Sujetni su i ne mogu da pređu preko toga da ih je Nikolić napustio. Čak ni DSS nije toliko zatucan kao oni. Sve više i više mi se čini da su radikali ti koji duvaju u istu tikvu sa DS-om, a ne SNS.

Цоје

pre 12 godina

Власти су ово тотално небитне ствари. Ни не обазиру се на дешавања. Мислим да сад седе негде у четири зида и моле бога да народ не полуди и не пукне, већ да све крене по њиховом плану да држе све конце у рукама и под контролом, да добијају заслуге од других, а да цела ситуација што мање утиче на њих, без обзира на све. Имају они план, који није у нашу корист, нажалост.

dO

pre 12 godina

Zasto skupstina trosi novce poreskih obveznika Srbije za raspravu o stanju u susednoj, mafijaskoj, drzavi koju dosuse jos nije priznala? Ko dozvoljava da politicka krila ratnoprofiterskih, svercerskih i kriminalnih krugova koji unistavaju tudju imovinu paljenjem traze bilo sta u skupstini?

Milosh

pre 12 godina

Samo vi iz DSSa idite i spavajte. Nije ovo za vas, vi ste tu samo da mlatite praznu slamu kao i do sada. Da nije bilo Kostunice 5. oktobra mi bi vec uveliko bili koliko toliko normalna zemlja gde bi moja deca imala buducnost, a ovako nazalost svi znamo za taktike DSSa. Dosta nam je Samardzica, Aligrudica i ostale ekipe koja je odavno zrela za politicku penziju i to ako treba i sudski da im se zabrani javno delovanje. Zelim da i moja deca ostanu u Srbiji, a ne da aktiviram kasicu za skolovanje i zivot van granica domovine. Predlog za EU i Rusiju, sve patriJote sa obe strane na jednu livadu, podeliti im oruzje i dobro ograditi da ne mogu da pobegnu ...

vrazalic

pre 12 godina

Ne mislim da se vlast ponela neodgovorno. Itekako su odgovorni prema medjunarodnoj zajednici, kada treba da ispunjavaju ono sto se od njih trazi! Nije slucajno sto se sve ovo desava nekoliko dana posle hapsenja poslednjeg haskog optuzenika. Na redu je priznanje nezavisnosti KiM. Ljudi to znaju I osecaju, a vlast na to nije racunala. Rekla bi da su samo malo iznenadjeni cinjenicom da se narod jos bori za svoju teritoriju I da nema nameru da se iste odrekne zbog clanstva u EU!

Igor Markovic, Kosovska Mitrovica

pre 12 godina

Iskreno pripadam grupi ljudi koja je smatrala da predsednik Tadic vodi drzavotvornu politiku i da normalno o tome ne zeli da prica javno, dok u isto vreme DSS samo opstruira taj proces. Onda se nakon ovih nekoliko poteza nakon pregovora koji su vodjeni uvidelo da to bas i nije tako.
Ocigledno da je nasa politicka elita ili olako pomislila da ce nesto izmanipulisati EU ili su svesno poceli da priznaju Kosovo.
Jos uvek, kao bolesni optimista, mislim da nije tako, i mislim da nas na Kosmetu niko ne izdaje i prodaje, ali na zalost neka desavanja mi govore suprotno.
I sada sa ove distance ispade da je DSS samo govorio U cara Trojana kozje usi!!!

SR

pre 12 godina

@(Dejan, 29. jul 2011 15:00)
....

Dejane ne nego lepo referendum pa glasanje, ali nazalost srpske ''demokrate'' su stvorile zajednicu koja funkcionise kao pleme, svako radi sta hoce. Nema pravih demokrata i liberala u Srbiji nazalost...

cura odavde

pre 12 godina

"Nemamo pravo da ćutimo pred činjenicom da su gorki plodovi koje trenutno iskušavamo posledica odsustva strategije i plana vlasti za rešavanje problema na Kosovu, i činjenice da se politika iz dana u dan vodi neodgovorno", rekao je član Glavnog odbora SNS Marko Đurić. Moj glas definitivno ide DSS-u. Ali, to je u ovom momentu nebitno. Od sednice ne očekujem bogznašta, ali se ipak nadam dobrom jer nada ostaje poslednja.

Бранко П.

pre 12 godina

Томиславе Николићу, као стручњаку за гандијевске демонстрације, саветујем ти да поведеш своје напредњаке на административне прелазе са Косовом. Понесите стиропор и почните штрајк жеђу и глађу до смрти. Оставите се приче са Борисом, Мирком, Славицом, и млаћењем празне сламе по скупштинском здању, нема од тога ништа. Угледајте се на шиптаре,увек су вас намагарчили.

Spomenka Jovović

pre 12 godina

Juče smo bili svedoci da je opozicija bila spremna da prevaziđe lični interes i o pitanju Kosova razgovara sa svim strankama. Političke stranke predstavljaju različite strane odnosno stavove i mišljenja gde su najsličnija objedinjena u jednoj stranci. Ali odbrana Kosova bi trebala da bude mišljenje i stav svakog građanina Srbije, čiji god simpatizer on bio. Nema mesta priči: već smo ga izgubili, pa šta možemo slabiji smo i slicno. Možemo da imamo odgovornu vlast koja će uvek i zauvek težiti svim silama ispravljanju nepravde, ako već moramo da se pokorimo onda nam treba vlast koja nam neće davati lažnu predstavu o onima koji nam nanose štetu i prećutkivati posledice njenih poteza. Ali ova aktuelna vlast, koja ignoriše i krije probleme je opasna po svoj narod.

Moe

pre 12 godina

Mora vlast da menja politiku prema Kosovu i Metohiji, da bude kategoričnija a ova kukvana opozicija jedinstvena. Jedino nas jedinstvo može izvući iz krize. Šteta što to glupi radikali ne kontaju.

Vatrena lisica

pre 12 godina

Sutra će postići dogovor, doći će do konstruktivne ideje i plana za potencijalno rešenje 'Kosovske situacije', a zatucani radikali će biti protiv jer je Tpomislav Nikolić za. I šta smo onda postigli? Koga ćemo onda da 'razapinjemo na krst'?

Leka

pre 12 godina

Vlada nema strategiju prema Kosovu kada bi Dačić da ga deli, Tadić kao fol da ga brani zbog odredjenih glasača koji glasaju za njega što je lep i neće priznanje Kosova, a ostali ni sami ne znaju šta će sa tim Kosovom... Većini je to samo kamen oko vrata i voleli bi da se to uopšte ne pominje pa da mogu da nas baronišu na drugim temama, kako ćemo bolje da zivimo i da dobijemo besplatne akcije...

Novosađanin

pre 12 godina

Siguran sam da opozicija zna da reši ovaj problem, samo ih ova neodgovorna vlast sputava. Ukoliko postoji malo zdrave pameti, sutra će skupština usvojiti rezoluciju u kome se oštro protivi akcijama Albanaca i poslaće Tomislava Nikolića da stane na barikade zajedno sa srpskim narodom i da otpočne štrajk glađu i žeđu, sve dok se Albanci ne povuku sa graničnih prelaza.

Duki

pre 12 godina

Očigledno da predstavnici naše vlasti nemaju nikakvu strategiju za Kosovo i da su potpuno nesposobni da reše to pitanje. Izbegavanjem suočavanja sa tim problemom i nekakvim dirigovanim pregovorima sa Prištinom, samo su doprineli svemu što se sada dešava. Ovo je još jedan veliki neuspeh ove vlasti u nizu. Prevršili su meru!

karamelica

pre 12 godina

Šta mi imamo od burnih sednica, kome pričamo? Ovi će samo sedeti progutati koju knedlicu,i otići! A šta će biti sa Kosovom ostaje da se vidi?!

Vladimir Jelenic

pre 12 godina

Iz tog razloga im je i trebalo ovoliko vremena da zakazu sednicu, a da ne pominjemo to da Jeremic trazi sednicu na kojoj ne moze ni da prisustvuje i ocekuje neki pomak

Zivanshi

pre 12 godina

Manje me zanima sta ce da kaze opozicija ali sam veoma zainteresovan za izjave Vlade. Krajnje je vreme bilo da se otvori pitanje Kosova i da se Tadic pojavi pred Skupstinom. Vise od decenije cak i "obican" narod upozorava da nemamo lobiste, nemamo ljude koji bi promenili medijsku sliku o Srbiji, ne traze se oni koji su pocinili zlocine nad Srbima, ne "udara se na sva zvona" o teskom polozaju Srba na Kosovu, etc.etc. Zar nije ponizavajuce da norveski i svajcarski novinari govore o stradanjima Srba, a Srbija cuti? Zar treba Norvezanin da bude veci Srbin od Srbina? Smesno. Cak ni strategija ne postoji. Odluke Skupstine se ne sprovode, vec Tadic sms-om komanduje Jeremicu. Jedva cekam odgovore vlade.

Aleksandar Stojnic

pre 12 godina

Navedite bar jedan korak koji ste ucinili da se situacija naKiM popravi ? Osim sto ste zauzeli fotelje i polozaje NISTA konkretno uradili niste ! Ne kroji se politika KiM iz fotelje u Bg !

Pajser koalicija

pre 12 godina

i onda ce opet opozicija burno da protestuje protiv.... protiv.... Protiv cega bre vise!!!???
Svima vama je stalo da na sledecim izborima pokupite sto vise stolica i toj ....... skupstini i samim time i vise nasih para za sebe!!!
Ja vise nikad na glasanje... Nema tu nikog pametnog da resi ni najobicniji matematicki zadatak, a kamoli situaciju na Kosovu...

Chuck

pre 12 godina

"Potpredsednik DSS je najavio da će ta stranka parlamentu predložiti da usvoji dokument u kojem se, pored insistiranja na novim pregovorima, navodi i da bi Srbija trebalo da se okrene onim činiocima u međunarodnoj zajednici od kojih se može očekivati pomoć da Srbija zadrži Kosovo, kao i da se preduzmu akcije na nivou Saveta bezbednosti UN, OEBS-a i Saveta Evrope."

Koliko god da DSS priziva "činioce" kojima je okrenut, ti "činioci" očigledno nemaju nikakav interes da upotrebe svoj uticaj u korist Srbije. Zna se pod čijom smo čizmom i zna se koga treba moliti. Knjaz Miloš, nepismeni srpski seljak, dobro je znao s kim mora da razgovara i pregovara da bi nešto uspeo da uradi za svoj narod. Danas to nije jasno ni doktorima nauka.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Ko hoće da se kladi, da će i ovu vanrednu sednica parlamenta Srbije...i vlast, a pogotovu opozicija ponovo iskoristiti isključivo za namicanje kako takvog jok kojeg procenta za sledeće izbore... i to njih više zanima no bilo koja priča o KOsovu, čak ih sudbina celog naroda Srbije manje interesuje od njihovog rejtinga kod bitača.
Takvi su to ljudi, takva je to vlast, njih sem ličnih, partijskih, partikularnih interesa ništa živo u Srbiji ne zanima, pa to vidimo svaki dan, zato nam je kako nam je...a nama običnim ljudima je katastrofalno, a njima ko bog.

svetlanast.

pre 12 godina

drzava je slicna porodici.
kad se problemi ne rese u okviru clanova jedne porodice i na vreme, vec se umesa policija, sud, socijalna ustanova, psiholog, komsije, skola, problem je mnogo teze resiti.
kad je problem kosova u srbiji i jugoslaviji bilo moguce resiti, mnogi su ga zloupotrebljavali.setimo se kako su albanci sa kosova "masovno" glasali za SPS.
sve sto se dogadjalo posle toga, ubijanje policajaca, oruzani obracuni, progon, rusenje hramova, hladnjace i mnogo toga je proces koji jos uvek traje - ali sad pod nadzorom najmocnijih sila sveta.
najlakse je optuzivati, "trogodisnju" vlast, pricati o "gorkim plodovima", "otustvu strategije", "otsustvu plana"...
ministar bogdanovic i borko stefanovic rade jedino sto srbija moze, pregovaraju.
oruzani obracun bio bi rat sa najmocnijim silama sveta, probali smo ne ide.
stvarno je pravo pitanje:zasto niko nije uz srbiju i na isti nacin kao sto su mocni saveznici albanaca uz njih?
odgovor bi mogao biti i to sto na vlasti imamo nestrucne, nesposobne i korumpirane likove koji u pojedinim "primercima" nisu ni na nivou bivsih aktivista u mesnim zajednicama.

Zmaj

pre 12 godina

Tuzna je istina da politicari u Srbiji(oni na vlasti i oni u opoziciji) ne znaju da vode drzavu i da mozemo da se nadamo samo necem losem u buducnosti...

Plavi zumbul

pre 12 godina

Propali smo mi kao društvo, a sad je vreme da propadnemo i kao država jer u skupštini kao predstavnike naroda imamo SRS, LDP, SPS, G17+, sve stranke koje umesto interesa Srbije gledaju samo sa kim neće da sarađuju i kako da maznu više novca.

Sumynona

pre 12 godina

Već vidim scenario. ZES će da potencira da Vlada reši problem, radikali će da pljuju vlast i Nikolića kao njihovog 'piJuna', SNS će da kritikuje vlast mlateći papirima sa potencijalnim rešenjem, Čedica će da viče dajte im nezavisnost, Slavica ima da poludi, ostali da ćute i na kraju će biti pojeo vuk magarca. Ovi će da sravne Kosovo i Metohiju sa sve Srbima na njemu, ostajemo u problemu i večitim pitanjem ko je kriv.

Antropolog

pre 12 godina

Sednica pre svega treba da bude konstruktivna, a ne burna. Radi se o Ustavnom delu republike Srbije i o budućnosti građana u pokrajini.

dan mrmota

pre 12 godina

Odlično...Ne dozvolite da i u ovoj drami apsurda izostane slika o tome koliko je Srbija razjedinjeno društvo. Obavezno se potrudite da u kamernoj atmosferi kažete jedni drugima ko je kada i gde izdao, i ko je veći izdajnik od koga. Obavezno pošaljite tu sliku da (ponovo) obiđe Svet. Nek naša nacionalna tragedija, koja traje od 1981., bude kompletna. Publika, koju čini neki tuđ svet, je ionako ista, pa nek kulise i zastori ostanu isti, nek rekvijem bude nepromenjen i obavezno nek orkestar zadrži ritam...

Јеремија

pre 12 godina

Ајде једном да се не свађате,да седнете и да нађете решење за проблем који нико не решава већ дуги низ година! Доста бре више са издајницима,преварантима и осталим квалификацијама! Косово је на ивици провалије! Ако оде сви ћете морати поднети одговорност а власт највише! Време је да почнете да радите а не паметујете!