Petak, 29.07.2011.

14:01

Sever Kosova odsečen-barikada stoji

Kfor se povlači iz Rudara, epilog troipočasovnog razgovora Borka Stefanovića i Erharda Bilera. Zatvoreni Jarinje i Brnjak, sever Kosova odsečen.

Izvor: B92

Sever Kosova odseèen-barikada stoji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

Dule NS

pre 12 godina

@ (bezimena, 29. jul 2011 22:06)

Poštovana bezimena ja sam jasno rekao da prodržavam NAROD i to narod gde god bio (severno ili južno od Ibra – baš me briga) – pod narodom se NE podrazumevaju stranke koje si ti navela! Po kojoj logici je podržavati sopstveni narod za tebe isto što i podržavati te stranke koje si navela ili neke ubice?
Gde sam ja to rekao?
Deliti svoj narod prema političkom opredelenju je sramno! Da li to znači da ako na primer vidiš da je neki radikal stradao na ulici i da mu treba pomoć nećeš da mu pomogneš jer prezireš njegovu poliiku? Ako su za tebe ispravni samo tvoji iz LDP-a onda si veoma ograničena i imaš užasno uzak pogled na svet u kom živiš! Zgrožen sam komentarom!
Ja sam takođe kao i ti za “ljude koji su dobri, ispravni i pošteni, svejedno mi je kom narodu, rasi, veri ili bilo čemu drugačijem, od mene, pripadaju” i upravo zato neću osuđivati KOMPLETAN NAROD NA KOSOVU KAO ŠTO TO VI RADITE! Jer je to narod gde ima raznih ljudi isto kao i u Beogradu ili u Novom Sadu! Ja sam bio potpuno jasan!
Možda misliš da bi trebali malo da se ugledamo na Albance koji će bezrezervno da se podržavaju čak i ako znaju da je neko zločinac? To vam je ok? Nijednom nisam video da ste njih kritikovali za bilo šta!
Takođe je i meni loše od LICEMERA – a mislim ih ovde ima jako mnogo među komentatorima!

@ (Zoran BG, 29. jul 2011 21:33)

Veoma lako mogu da budem za podelu kosova i za NATO!
NATO nijednom nije definitivno rekao da je protiv podele Kosova, niti je na NATO paktu da tako nešto uopšte i govori! To je stvar političara! I sasvim sigurno će do podele i doći, jer je to jedino moguće rešenje!
-Takođe ne dozvoljavam da me neko uslovljava, da ako volim svoju zemlju i narod (ako sam patriota) da onda ne smem da budem za EU i obrnuto! Jer za mene biti patriota znači želeti dobro svom narodu, želeti mu napredak i prosperitet! A ja smatram da je u interesu našeg naroda da bude deo i EU i NATO-a i to ne zbog neke ljubavi ili bilo čega sličnog već iz INTERESA i određenih društvenih vrednosti koje želim svom narodu! Patriotizam je to, a ne divljati i ratovati! Ništa od onoga što sam napisao nije u suprotnosti!
Problem je što vi imate ogroman problem jer smatrate da ako ste za EU i NATO to znači da ne treba da branite sopstveni narod i zemlju već da bezrezervno podržavate sve one koji rade protiv nas i da opravdavate svaki njihov potez! I da, jesam za barikade kao apsolutno legitiman način protesta kakav se koristi u celoj Evropi! Ako je normalno da francuski poljoprivrednici blokiraju celu Francusku kada su nezadovoljni zašto to ne bi radili i Srbi kada su nezadovoljni – da li su u pitanju kamioni ili balvani, nebitno je jer je suština ista!
A što se tiče toga što govoriš da su kosovski Srbi isto tako nama okrenuli leđa… ok, jesu! I šta sada, jel treba zbog toga da im se svetimo? Gde će nas to odvesti? Ako krene neko da ih ubija na primer, da im mi kažemo: “baš nas briga nek vas ubijaju, vi ste podržavali Milošvića”?
Kao što sam već rekao:
SAMOŽIVOST NAS JE I DOVELA OVDE GDE SMO DANAS!

-Žao mi je što ste se osetili prozvanima u mom komentaru, ali ja sam bio veoma jasan!
Takođe bilo bi fer da ste barem jednom rečju kritikovali poteze Albanaca koji su sve ovo i pokrenuli i izazvali U SRED PREGOVORA! Ali to onda verovatno ne bi bilo u skladu sa vašim načelima i politikom opravdavanja svega što je protiv Srpskih interesa! Pogotovo jer je jasno da ovo što se desilo Srbiji nikako nije bilo u interesu! Jer znamo koje su namere Srbije po pitanju EU! I pogotovo je r Srbija nije prekršila nijedan sporazum ni ugovor! Znači podržavate one koji nas sabotiraju! Toliko o patriotizmu!

Aca BGD

pre 12 godina

Citam komentare, i dolazim do sledeceg zakljucka. Mi Srbi smo narod koji ce da "popije" milion lazi, a kada cuje istinu, zabija "glavu u pesak, kao noj". Izmedju ostalog, ovo sam zakljucio citajuci komentar od osobe koja se potpisala kao Srpkinja. U njenom komentaru je sve ziva i surova istina, ali omah ispod njenog komentara vecina citalaca se izjasnila da "ne preporucuje" njen komentar. Da li je moguce? Zbog toga smo i postali "crna rupa" u svemiru, zbog toga i nemamo ni jednu iskreno prijateljski nastrojenu drzavu u nasem blizem, a ni daljem okruzenju! Nismo prijatelji ni sa Hrvatima, ni Bosancima, ni Slovencima, ni Crnogorcima itd. Pa zasto se vec jednom ne zapitamo, kako smo dospeli na to, da nas i u okruzenju, a ni sire, bas niko "ne ljubi strasno", i da su "uvek svi protiv nas"! Jos samo da ugledam komentar u kome ce pisati,"da su sve ove drzave i drzavice" u dogovoru i da nas jednostavno ne vole zajednicki, dogovorno! Ako ovako nastavimo da se pravimo gluvi i slepi pred cinjenicama, istinom i realnoscu.... siguran sam da za nas kao narod ima malo nade. Jer i pored ukinutih viza i embarga, mi sami od nase Srbije pravimo crnu rupu. Ima jos jedna "bolna istina": Narod cini drzavu, i drzava postoji zbog naroda, jer narod i stvara drzavu zbog svoje dobrobiti, a ne obrnuto. Ovde se sve okrenulo naopako, pa je i sam narod poceo da misli, da u stvari mi kao narod postojimo i zivimo za drzavu, i da nasi zivoti nisu bitni, vec samo drzava. Ljudi, nema drzave bez naroda, tj. bez nas. Sta ce nam i pola Azije, ako nema nas, Srba!

bezimena

pre 12 godina

(Dule NS, 29. jul 2011 20:47)

To isto se veličalo 90-tih! Dokle smo stigli, ZNAMO. Koliko nam je država manja, to nam je takodje poznato.
Svaki čovek je po rodjenju patriota i voli zemlju iz koje je, pa je to nepotrebno isticati kao nešto posebno. Biti za "svoj" narod ma gde i bla, bla...znači npr. biti i uz DS, DSS, SNS, SRS, biti uz sve ubice, lopove ili kakve druge zlotvore, samo zato što su "moji"!
Ne ide to baš tako!
Ja sam za sve ljude koji su dobri, ispravni i pošteni, svejedno mi je kom narodu, rasi, veri ili bilo čemu drugačijem, od mene, pripadaju.

p.s. naš narod su i Srbi JUŽNO OD IBRA, ali njih niko i ne spominje a kamoli da kaže da je uz njih...jer oni su izašli na kosovske izbore i imaju predstavnike u Skupštini Kosova! Jesu li time prestali da budu "naš" narod? Jesu li time prestali da imaju muke? Kako je njima kada ih "naši" nazivaju albanskim Srbima? Mislite da to njih ne boli?
ZLO MI JE OD LICEMERA, posebno od kvazi patriota, koji su se namnozili u "mom" narodu!

Srpkinja

pre 12 godina

Ovo je "komentar na komentar" Alekse X, koji "savetuje" Tadica da posalje 15000.vojnika u pogranicnu zonu, i oni ce se u.... u gace! Aleksa, ja neznam koliko imas godina, i koliko ti datiraju secanja, ali cu te podsetiti da je Milosevic imao DESET puta brojniju, naoruzaniju i mocniju vojsku i..... svi znamo kako se zavrsilo. Aleksa, ja licno, ne volim kapitalizam jer je nehumano drustveno uredjenje u kome bogati postaju jos bogatiji, a siromasni jos siromasniji! Ne volim "zapad" ni vrednosti koje oni donose sa sobom! Ne volim NATO jer su siledzije, ali....MOGU SAMO DA IH MRZIM! Mi Srbi gresimo zadnjih 620.godina! Uvek se "nacrtamo i poturimo" u pogresno vreme. Tako smo 1389. izlaskom na Kosovo Polje, sami sebi ubrizgali "virus bele kuge", i smanjili potencijalni natalitet za narednih nekoliko vekova. Tako smo radili i 1914. itd. STRPLJEN SPASEN! Ratovi vode mocni i jaki, a mali i pri tom iscrpljeni, samo dobijaju batine. Nista nije vecno, pa ni njihova sila, moc i bogatstvo. Ja cu licno slaviti dan, kada njihova "zapadna moc i sila" propadnu! Nije daleko ni taj dan, jer su vec iscrpli sami sebe. Ali do tada, treba se cuvati i biti STRPLJIV, a kada se okolnosti u svetskoj politici promene, tada treba traziti svoje. Do tada, prekinite da pozivate jadne izmucene ljude na barikade, da saljete vojsku i da im porucujete iz tople sobe: "Braco izdrzite, mi smo uz vas"! Ma da.....

Zoran BG

pre 12 godina

(Dule NS, 29. jul 2011 20:47)

Umesto minusa, postavicu ti par pitanja. Kako mozes da budes za vise stvari koje su medjusobno nekompatibilne? Ti si za podelu Kosova ali si i za NATO koji tu podelu nikada nece prihvatiti, a u isto vreme si i za barikade koje nas vode u novi konflikt s NATO paktom?
Narod, pogotovo ovaj narod, nije jedna homogena celina, koja dise kao jedan. Pricas o okretanju ledja -- nisu li kosovski Srbi nama Srbijancima okrenuli ledja pod Milosevicem podrzavajuci njegovu bezumnu politiku 10 godina, pruzajuci mu podrsku na raznim kontra-mitinzima svaki put kada mu se zaljuljao tron, nije li i njihova samozivost 1990-2000 i godinama pre dolaska Milosevica na vlast, pre svega kumovala ovako tragicnom polozaju u kojem se sada nalaze? U jednom se slazemo - bas me briga koliko cu minusa dobiti na ovaj komentar.

e-krem

pre 12 godina

Odssekli su se iz besa i obesti sto im zakon ne dozvoljava da i dalje mlate pare na robu koju u Srbiji kupuju bez PDV a ovde je prodaju normalno. Droga, auta, oruzje, naftni derivati su njihov biznis a zaradu dele sa ovim naglasnijim politicarima koji godinama lazu svoj narod i Srbiju da sever nije leglo kriminala vec da Kosovo ima nesto protiv njih koji najvise voledu Srbiju,pa naravno.
Od sada sedite do kraja zivota na balvanima sverc je tesko ranjen i maske su pale a kad ce da umre reci ce sudovi jednog dana pre ili kasnije.

Dule NS

pre 12 godina

Jedna stvar mi užasno smeta!
Možete da imate bilo kakvo političko opredelenje!
Možete da budete demokrata, liberal, radikal i "džedaj" ako želite.....
Možete kritikovati i iznositi mišljenje, jer ovo je demokratska zemlja, ali sa moralne i ljudske strane svom sopstvenom narodu NIKADA NE SMETE OKRENUTI LEĐA!
To je nešto osnovno ljudsko, moralno!
...Ja sam potpuno za demokratiju i za EU, pa čak i za NATO i za podelu Kosova i za prava homoseksualaca i još mnogo toga... ...ali ću UVEK biti prvo za svoju zemlju i za svoj narod gde god on bio!
Jer je tako ispravno!
-A svi Vi koji ćete sada lupiti minus na moj komentar zamislite samo kako bi vama bilo da ste sada tamo negde na Kosovu i da od sopstvenog naroda dobijate ovakve pogrdne poruke - ne možete to da zamislite jer nemate pojma kako je tamo - tuđa muka ne boli!!!
-Samoživost nas je i dovela ovde gde smo danas!

Zoran M.

pre 12 godina

(Mirko, 29. jul 2011 15:42)

Evo jos jednog borca za srpsku stvar do p[oslednje kapi tudje krvi. Znaci li to, Mirko, da nasa deca i unuci treba da prodju jos jedan krug pakla sa neizbezno istim ishodom, i da jacamo vojsku umesto da jacamo zdravstvo, skolstvo i privredu? Jadna ova zemlja.

zodiac

pre 12 godina

Gde su sad oni cuveni srpski heroji i junaci, gde su Vucici, Nikolici, Kostunice, Ilici, Todorovici... Ja ocekivao da ce oni prvi na branik otadzbine, da brane svetu srpsku zemlju, a od njih ni glasa. Izgleda da desnicarenje i busanje u grudi junacke vazi samo za salon i TV.

albanac iz FYROM

pre 12 godina

ne bih hteo da se upustam u tome da li su u pravo sa blokadaama, ali bih hteo da pitam te iste ljude, protiv koga sad blokiraju puteve i posle nedelju dana kada se potrose zalihe hrane a nema drugog protoka sta cete tada da uradite jer i tada cete da blokirate puteve.

Bacvanin

pre 12 godina

@Ivan
Upravo je to problem bio u zadnjih 20 godina. Previse ljudi koji nisu bili involvirani u problem je guralo svoj nos, da li zbog licnog interesa ili nekih politickih poena, u probleme za koje nisu trebali da se brinu.
Da su ostavili Srbe da sami odlucuju o tome sta i kako ce da rade u novonastalim drzavama bivse Yuge, nikada ne bi bilo ovako krvavih ratova kao sto ih je bilo u zadnjih par godina.
Ljudi na Kosovu moraju da shvate ono sto sto ljudi u bivsoj Yugi nisu shvatili, a to je da se samo moraju izboriti za svoju bolju buducnost, mirom, racionalnim odlukama, aktivnim ucestvovanjem u drzavnim institucijama, a ne blokadama.
Nisu sume krive da ih secemo, niti ce balvani resiti probleme Srba na Kosovu. Albanci se nece odseliti sa Kosova, niti ce se tako lako odreci severa, jer su poziciji da odlucuju. Srbija nazalost nije u poziciji da iocemu odlucuje, ali vazno je da ljudi na Kosovu to shvate, jer nije resenje pricati im kako ce 90% stanovnistva stati iza njih, kada se to nece desiti, jer svojim prisustvom nece resiti problem, a snajperima se problem takodje nece resiti.
Nemam ja nista protiv Srba na Kosovu, shvatam ih i zao mi je da su u situaciji u kojoj su, koja sigurno nije laka niti je zavideti, ali najgore sta mozemo sada da uradimo je da im pricamo bajke o moci i sposobnosti Srbije i velikoj podrsci koju imaju iz Srbije, kada im ista ta podrsak nece biti od pomoci.

max

pre 12 godina

Nadam se da ste sada napokon shvatili koliko je Srbija ukopala samu sebe svojim djelima od 1990.god pa na ovamo, mozda cak i prije toga ali je svijet jos uvijek bio spreman da vam na jedno oko zazmiri.

Zar ne bi bilo lijepo da ste bili normalni, civilzovani, te da ste sada dio Evrope i normalnog svijta, garantujem vam da ni Kosovo ne biste izgubili tada.

Sve najbolje.

Ivan

pre 12 godina

@Bacvanin
"nema Srbija vise nista sa Kosovom"
"Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor"

Ovo je i razlog zasto cemo nestati kao narod: sta se mene tice sta se desava sa Srbima u Hrvatskoj, sta se mene tice sta se desava sa Srbima u Bosni, pa na Kosovu, pa u Raskoj, pa u Crnoj Gori, pa u Vojvodini, pa u Presevu.... na kraju kada dodje tvoj red, nece ni ostati niko drugi da moze da ga se tice...

Sale

pre 12 godina

Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor, sa nekoliko balvana, kao sto je to bilo devedesetih.
(Bacvanin, 29. jul 2011 17:54)

Samozivnici

Goran

pre 12 godina

KFOR ima i te kako snage i jedinicu da moze te barikade da odnese do Beogradske Skupstine.
(tacka, 29. jul 2011 19:02)

Kakva je ovo konstatacija! Pa imam i ja snage da prebijem nekog slabijeg od sebe, ali ne znaci da cu to i da uradim. Stavise, ispao bih siledzija i jadnik ako bih i pokusao.

igor

pre 12 godina

Postavlja se pitanje zasto ovaj general dok je rukovodio jedinicama u Prizrenu 2004. godine nije sacuvao srpske manastire koji su inace bili zasticena zona?
Sram vas bre bilo

sumadinac

pre 12 godina

(Skywalker, 29. jul 2011 17:48)
E bas sam to hteo da kazem,a i to da i u Smederevu ne placaju struju.A za dug od 6000.00 din nama koji se nismo rodili gde treba dolaze svakodnevno da iskljuce struju.Cisto da se zna

Dule NS

pre 12 godina

Budite sigurni da je 90% Srbije apsolutno uz vas! Na žalost Srbija je NEMOĆNA da vam pomogne jer nema kome da se obrati za pomoć! Jer ni EU, ni "braću" Ruse, niti bilo koga drugog na ovom svetu nije briga za Srbiju - kao i uvek u prošlosti! Zato ste prepušteni sebi samima! Morate se sami zaštiti!

Vinko

pre 12 godina

Nasi svercosi nisu placali dovoljan reket rosi pa sad imamo problem a us stvari nema nikakav problem. Tadic je donekle u pravu ko stoji iza paljenja

Aleksandar

pre 12 godina

@Vladimir

Ako se ne borimo za slobodu ljudi po planeti, na bilo koji nacin, a da nije ekstremisticki (for retards only), onda necemo imati ni taj life. A vec ga ni nemamo.

momabrazil

pre 12 godina

Borba za sever je borba za Srbiju i nema veze sa devedestim. Ni u kom slucaju treba da se ide na oruzano provociranje vec sama masovnost kao i blokade su put u resenje. Neka Tadic nastavi da se pravi nemust ne moze ni on protiv tkz partnera al neka podrzi makar tajno masovne demonstracije po BG i unutrasnjosti i neka ode 200 000 hiljada ljudi na prelaze. Sve uz pesmu i sve mirno i neka se cela diplomatija i emigracija mobilise u obavestavanju stranih medija sta se desava. Neka SPC posalje monahinje na prelaze sa crkvenim barjacima. Nema sanse da ovakav scenario ne odjekne po svetu. Da narod na severu nije postupio kako je postupio zaista bismo se oprostili od tog dela KiM. Nemojte ih podcenjivati oni ne zele da bude deo tamo neka Kosova ni bih ni ja da sam dole. Onim Srbima juzno od Ibra nek je Bog na pomoci a oni se vec masovno sele i jos ad dodju u Srbiju mnogi ih posprdno gledaju sto je vrhunac primitivizma. Ima nas 3 miliona Srba po svetu i znamo kako je biti emigrant.Ako se uspostavi kontrola tkz drzave Kosovo na severnim granicama, slobodno i Jeremic a i Tadic neka podnesu ostavke. Ako su znali da ce vec biti tako jos pre dosta godina trebao se prihvatiti Artisarijem plan a ne da se pali narod ko nekad po Krajinama. Razlika je u tome sto albanci nisu proterani sa severa, sto vecina sveta ne priznaje Kosovo i sto imamo mnogo vecu podrsku nego za vreme pogresnog rata u HR. Jedino moral naroda moze da odredi ovu situaciju i KFOR nece a ni Nato da gaze balvane sa ljudskim telima, nece sigurno a a ako i dodjedo nekih zrtava setimo se nasim starih ili promenimo imena svih srpskih heroja nesto drugo. Bice povuci potegni a nasa vlast tesko ogrezla u korupciji tesko da moze da izadje sa ovim problemom. Voleo bih da verujem da su sve ovo sredili sa Tacijem da bi se eto lakse doslo do neke podele al ne verujem

čaruga

pre 12 godina

Želeo bih da poručim Srbima sa severa Kosova da i ako se ne slažemo uvek sa vašim potezima mi ćemo uvek biti uz vas! Mislim da je bolje sačuvati živu glavu makar zbog svoje dece pa taman morali svi da se iselite sa Kosova i Metohije,ali ako većina misli da vas treba braniti i silom tako će i biti,shvatite to jednom za uvek i ne primajte se na izjave kojekakvih filozofa koji su i u ovim teškim trenucima spremni da vam sipaju so na ranu!

BrB

pre 12 godina

@ Kosovac, pa tako se ne radi, mozete li bar malo da sacekate i pokazete svetu da ste zrtve kosovske politike umesto sto postavljate barikade koje nicemu ne sluze? Gde vas je to barikadiranje i paljenje odvelo na zalost osetice te vrlo brzo.

Milos

pre 12 godina

@NENAD ama poruke ovde ne ostavljaju samo Srbi ne budi naivan toliko, uglavno takvi se i potpisuju kao beogradjani, sumadinci, srbende bas zato sto to nisu

Aleksandar

pre 12 godina

idite bre radite nesto korisno. po ceo dan blejacite ovde i mlatite praznu slamu.. koga bre briga sta se ovde trabunja.. get a life people
(Vladimir, 29. jul 2011 16:53)

Pa...idi.

Legia Semlin

pre 12 godina

Ne dajte se braćo naša, s vama smo do pobede! Ja ću da plaćam i struju i vodu, i letovanje ću da platim bilo kom srpskom bratu sa Kosmeta, i njemu i njegovoj porodici - oni se ljudi za život bore, a mi im prebacujemo struju?! Neljudi, neljudi jedni! Sramota me što sa vama dišem isti vazduh! Vi ne da niste Srbi, vi niste ni ljudska bića, sram vas i stid bilo. Moja deca imaju slobodu, novac, školu bez ograde, a tuđa nemaju ni za hleb i voze ih transporterima u školu, u sred moje zemlje Srbije - a mi im prebacujemo vodu i struju, jel to pošteno, jel to ljudski?

I dalje čekam Uvaženog Gospodina Predsednika da me zove da branim moj narod na Kosmetu. Gospodine Predsedniče, zašto me ne zoveš?! Treba li sam da idem?

dusan

pre 12 godina

Sve više počinjem da mislim da lik koji se potpisuje sa Vladimir LDP zapravo to radi za nečiji potpuno suprotan interes od te partije. Moguće i da grešim. Možda je stvarno čovek to pisao iz ubeđenja. Ali kako god bilo smešno je za medalju.

Ivan

pre 12 godina

@(NENAD, 29. jul 2011 16:40)

Imajte na znanju da se vrši medijsko-propagandni rat od strane dobronamernih sus(j)eda sa svih strana.
Narodu Srbije poručujem, da mi je žao što i predstavnici moje države sudjeluju u okupaciji Kosova.

Pozdrav iz Slovenije i držite se.

Bacvanin

pre 12 godina

@kosovac
Ako imas probleme se odlukama Pristine, to njima objasnjavaj i sa njima resavaj, nema Srbija vise nista sa Kosovom odkad je povukla od tamo svoju policiju i vojsku. To je nazalost tako, svidelo se to ili ne. Menjati to ne moze Beograd niti Srbija nego vi koji ste na Kosovu.
Da Srbija moze da pomogne, funkcionalno, to bi vec odavno uradila, ali ne moze.
Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor, sa nekoliko balvana, kao sto je to bilo devedesetih.

S.T.A.L.K.E.R

pre 12 godina

Alo sumadinac, samo kad ste vi u beogradu napaceni! Zivite bolje od cele Srbije!!! Dodji malo u unutrasnjost da vidis situaciju!

Endi Slek

pre 12 godina

Srbi ne trebaju da odstupe, jer samo "udeo u kontroli" moze da donese mir...niko nam ne garantuje da ce KFOR da ispuni svoja obecanja

Namcor

pre 12 godina

Za Sumadinca, Vladimira i bezimenu, kao i njima slicnima ....

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Darko

pre 12 godina

Ajde odredite datum za priznavanje Kosova,pa sjednite sa kosovskim vlastima ,pa dogovorite najbolje uslove za srbe koji su ostali tamo,pa da svi mirno krenete u buducnost.

podrška od susjeda

pre 12 godina

Moram priznati da iako sam iz susjedne Hrvatske ovaj put sam ipak na strani Srbije! Mnogi od nas koji smo mrzili Srbe shvaćamo da ih nismo mrzili što to želimo već zbog loših političara! Svašta se izdešavalo, mnogo je krvi proliveno, ali sada je ipak previše!
Ne mogu više gledat kako svi orkestrirano napadaju Srbiju, jer ovaj put Srbija zbilja nije ništa skrivila.
Svi smo mi izdržavali to Kosovo za vrijeme SFRJ i sve nas je skupo koštalo, a najviše Srbiju i moramo bit pošteni bez obzira što smo se mrzili i ubijali!

sumadinac

pre 12 godina

(Ivan, 29. jul 2011 16:09)

Niti sam bio niti cu da idem sve dok se ne vrate svi koji su dosli
DA LI TI JE TO JASNO?
Ja nemam sta da prodam pa da odem negde i da pricam da me nisu lepo docekali.Moram da ti kazem da je mnogo nas ucestvovalo u ovim nesrecnim ratovima dok su ovi sto su dosli sedeli po kaficima
DOKLE BRE VISE

Skywalker

pre 12 godina

NENAD, sta da kazemo mi koji ovde zivimo, a nemamo nikakva primanja. Nema nikave fame, plate su ogromne cak i posle smanjenja druge plate za 50% iz decembra 2008-me. Uz to, niste gadljivi ni na platu iz Pristine. Pa, gde to ima? Platu iz Pristine hocu da primim, a necu da dozvolim da pristina postavi carinu kako bi ubirala poreze i sa teritorije na kojoj ti zivis. Dakle, sumadincu mozes da kazes i da on kaze sebi,,mozda su ipak u pravu", ali ne i meni, jer i ja zivim na Kosovu i znam sta je istina. Takodje, struja se ne placa, doduse, racuni vec skoro dve godine uredno stizu. Dakle, vecina stanovnistva ne prima nista i zivi ovde, sta oni da kazu.

Ivan

pre 12 godina

Muka mi je vise od svih vas licemera!Svih onih koji govore o troduplim platama i ostalim glupostima SRAM VAS BILO!Sramno je da ne osecate nista prema svom narodu koji je dole ako vec necete ili ne mozete da odete dole i pomognete onda bar pokazite postovanje jer ti se ljudi bore za svoj dom za svoj zavicaj oni nisu prodali kuce i zapalili za bg oni su ostali na svojoj zemlji bez obzira na sve opasnosti bez obzira na mizerne uslove za zivot bez obzira na to sto su dole pogotovo oni juzno od ibra prakticno robovi koji su primorani da zive u nepostojecoj drzavi a ne u svojoj!

Safet Cara

pre 12 godina

Stefanovic: " Borko Stefanović odgovorio da niko ne može da ubedi lokalne Srbe da se sa barikada povuku..."

Ma kako nece?! Hoce Tenkovi KFORA. Imate srece sta nije komandant Kfora neki Amerikanac.

NENAD

pre 12 godina

znas li zasto nema problema u ostalom delu kosova kosmopolito moj, zato sto su odatle srbi proterani ostalo im je jos samo ovo ovde da zavrse, citajuci komentare takvih kao sto si ti , ne verujem da ce im biti tesko

SASA

pre 12 godina

Ako padne sever Kosova dodjose do Kraljeva
Nema vise skijanja na Kopaoniku tatinih i maminih sinova.
Nije ni cudo sto se sve ovo dogadja tako i treba Srbiji i srpskom narodu koji samo gledaju sebe i svoje dvoriste. Polako polako

Danko

pre 12 godina

Da li moze neko lepo da mi objasni zbog cega Srbi drze barikade kada se Rosu povukla?
(dada, 29. jul 2011 15:36)

Zbog toga sto su i ROSU, i KFOR, do sada TRI puta prekrsili dogovor da se povuku (vracali su se i napadali), i zato sto im narod vise ne veruje. Ljudi se plase za svoje zivote, jer od drzave Srbije nemaju nikakvu zastitu, KFOR dokazano radi iskljucivo za Albanske interese, i ljudi su primorani da pribegavaju najbazicnijim metodama zastite svojih kuca, porodica i svojih zivota. Jel sada jasnije?

bačvanin

pre 12 godina

Ček malo jel to isti onaj Erhard Biler sa kojim ti isti Srbi treba da pregovaraju?
Da li zapad uopšte zna šta znači "pregovarati"? Ili je Rambuje vrhunac njihovih "demokratskih" "pregovaračkih" veština?
SRAMOTA ME JE ŠTO SAM EVROPLJANIN!

NENAD

pre 12 godina

AJOJ SUMADINAC , EVO TI MOJA 3 PUTA VECA PLATA I EVO TI STAN ZA DZABE DA ZIVIS, RADIM U PROSVETI , EVO PRED SVIMA TI TO DAJEM AKO HOCES IME PREZIME, BR.LK., STA GOD HOCES PA DODJI ZARADI, KUKU NAMA SA OVAKVIM SRBIMA. DOKLE VISE TA FAMA O VELIKIM PLATAMA NEPLACANJU RACUNA, OCES IZVOD IZ BANKE ILI RACUNE O PLACENOJ STRUJI, NEMA LAZI NEMA PREVARE... UNAPRED ZAHVALNI PREPLACENI NEPOSLUSNI ZLI SRBIN IZ MITROVICE

Sax

pre 12 godina

Ma dajte na osnovu snimka identifikujte neke od onih likova što su palili pa kad oni propevaju rebnite im po 10 godina a organizatora 30. Ljudi moji da se loše živi u K.Mitrovici davno bi oni napunili Beograd. Ali bolje je ovako-VALJAMO NEKU ROBU i tako...

kosovac

pre 12 godina

re:dada
Srbi postavljaju barikade zato sto Albanski carinici zele da onemoguce da u nase prodavnice stize roba iz Srbije, kao deo blokade ulaska srpske robe na Kosmet koju sprovodi Pristina vec 5 dana.
A ako tako bude, onda nema lekova, brasna... Nicega.
Pa necemo to dozvoliti. Ostao je jos goli zivot. postavljen je na branik...
p.s. I molim vas ko Boga ne pisite ako nesto ne proverite, ne crnite nas dok branimo svoje kuce i goli zivot

Vladimir

pre 12 godina

idite bre radite nesto korisno. po ceo dan blejacite ovde i mlatite praznu slamu.. koga bre briga sta se ovde trabunja.. get a life people

petrovaradin

pre 12 godina

Ja se samo nadam da će sve ovo što se dešava poslednjih 20 godina konačno opametiti Srbiju i da će u nekom budućem svetskom ratu Srbija, za promenu, dobro razmisliti čiji će biti saveznik! A nadam se NIČIJI!!!

Ivan78

pre 12 godina

Jako cudno od tebe Bosanac da kazesh tako neshto. Jer onda sto se ne prihvati relanost da RS ne zeli da bude u Bosni i ne prihvati REALNO STANJE?I idete dalje...

Hvala lepo

pre 12 godina

Bosanac, tvoja zemlja Bosna i Hercegovina je danas tuzila predstavnike Kosova jer su prekrsili sporazum o trgovini, dakle malo vise brini o svojoj zemlji, a Srbiju ostavi na miru.

Dule NS

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 29. jul 2011 15:25)

O dobro jutro Vladimire!
Znamo svi da imate opsesivnu potrebu da opravdate apsolutno svaki potez vaših idola sa zapada i Kosova, ali ponovo pričate apsolutne besmislice!!!

BLOKADE PUTEVA SU LEGITIMAN VID PROTESTA U CELOJ EVROPI I DEMOKRATSKOM SVETU!
Svi protesti se svode na blokade puteva! Koliko je puta do sada jedna Francuska, na primer, nedeljam bila paralisana zbog protesta nezadovoljnih građana - bilo poljoprivrednika, bilo autoprevoznika ili koga već....
Koliko je Srbija bila paralisana zbog protesta zemljoradnika, a o Grčkoj i da ne govorim... i milion drugih slučajeva u Evropi!
A da li ste negde čuli da je policija pretila da će upotrebiti silu protiv njih? Možda suzavce ili bojevu municiju? Naravno da niste jer je to DEMOKRATSKO PRAVO GRAĐANA! Da li se koriste kamioni ili balvani potpuno je nebitno - suština je ista!
-Ali ovo na Kosovu nisu demokratske institucije i snage - već OKUPACIONE koje se kao pravi okupator i ponašaju i koje mogu da rade šta im se prohte! I zato vas molim da više ne pišete više besmislice!

zoran

pre 12 godina

ma cekajte ljudi, koja smo mi sila da drzimo u blokadi 2 MILIONA ljudi na Kosovu??? ljudi moji, rat 1999 je izgubljen, da li ce se iko ikada ovde u Beogradu pojaviti da to jasno i glasno kaze, trebamo stoicki izdrzati poraz i tacka, rat je izgubljen, samim tim i Kosovo, i ma koliko se mi upinjali da je to tzv, samo zavaravamo sami sebe. na kraju krajeva, imamo li mi kapacitet, a i kosovski Albanci, da zajedno zivimo u istoj zemlji, da imamo Albanca potpredsednika, sve dvojezicno? mislim da nemamo, ni jedni ni drugi.
a balvani nas vracaju tacno 20 godina u nazad, na pocetak ratova u SFRJ. ovo je valjda konacni kraj, poslednji trzaj maloumne megalomanske politike. Mi nismo nebeski narod, treba Cosic izici i to reci. prema tome, samo napred u dobrosusedske odnose sa Republikom Kosovo! treceg izlaza nam nema, ili da nas ovo malo sto je ostalo ne izgine do kraja, sto bi nekima u Beogradu odgovaralo, da eto opet jadikuju da nas celi svet mrzi. Pokazimo malo pameti da zavrsimo sa ovakvim srednjevekovnim akcijama, prihvatimo poraz, i nastavimo dalje!

RaRa

pre 12 godina

@veteran - ma nije vazno sta posle, o tome se ne razmislja..vazno je da su postavljene barikade, bez ikakvog plana i smisla a da li ih je postavio nekakav krimos o kojem ljudi sa severa KM sve vise pricaju, uopste nije od znacaja. Sve se to ubraja u pobedu nad neprijateljem.

Majmune

pre 12 godina

@ (zbunjeni civil, 29. jul 2011 14:25)

Pa da bi sebi omogucili pravo na rad, prvo moraju da se izbore za ono najosnovnije:
Pravo na zivot.

CG

pre 12 godina

(Bacvanin, 29. jul 2011 15:38)

Da juzno Kosovo je mirno, poput groba, jer su tamo sve Srbe protjerali ili pobili...

To ti je ta "mirna" demokratija koju ovi zagovaraju...
Neznam samo kako Vas nije sramota se javljati sa vasim bljuvotinama...

RaRa

pre 12 godina

@veteran - ma nije vazno sta posle, o tome se ne razmislja..vazno je da su postavljene barikade, bez ikakvog plana i smisla a da li ih je postavio nekakav krimos o kojem ljudi sa severa KM sve vise pricaju, uopste nije od znacaja. Sve se to ubraja u pobedu nad neprijateljem.

Mirko

pre 12 godina

gospodo jedino što možemo da uradimo je da ne potpisujemo nikakvo otcepljenje ili odvajanje Kosova, da ćutimo i jačamo našu vojsku i državu i za 10, 20, 30, 50... godina da udarimo i uzmemo ono što je naše od boga

Леминг

pre 12 godina

Да ли је могуће господине Стефановићу да ви заиста, у медијима, представљате цивилно становништво као одбрану нашег територијалног интегритета! "Срби неће прекинути блокаду", па ви сте направили доле "живи зид" од цивила и очекујете да остварите своје неке захтеве! Не будите смешни већ пошаљите наше специјалце доле који су за то и обучени а не да угрожавате животе недужних!

Boban Bombic

pre 12 godina

Ocigledno je da tamo ne moze biti mira... ljudi se snalaze,samo nije mi jasno ko ce od nasih preuzeti odgovornost na sebe ako kfor i albanske snage krenu na nase ljude..

veteran

pre 12 godina

Posle barikada obično dolaze traktorske prikolice.Daleko ćemo da doguramo sa ovim inadžijskim stavovima.Imamo li makar jednog saveznika koji će stati uz nas i podržati nas u ovome?Vidim da ovde ima genijalaca koji predlažu da naša vojska zauzme sever Kosova.Čak i da je u stanju da izvede tako nešto,šta posle?Znamo li mi ko se dole nalazi i kako smo se proveli 99.Trebamo li svi do poslednjeg da izginemo zbog nečeg što je već izgubljeno.E pa gospodo,meni je moj život vredan,a junačinama poručujem da se manu kuckanja i siđu malo južnije,gde nema mamica i tatica da ih zaštite od puščanih metaka.

Bosanac

pre 12 godina

Ne vidim razlog da R Kosovo ne upravlja svojom granicom?. Vrijeme se je promjenulo, granice nekadašnje zemlje nisu iste - PRIHVATITE REALNOST da je Kosovo - država i gledajte kako ići dalje u zivotu a uvazavajuci jedni druge.

sumadinac

pre 12 godina

Jadni napaceni kosovski Srbi sa platama 3 puta vecim od beogradskih, jadni kosovski srbi sto struju i vodu ne moraju da placaju.
(posmatrac, 29. jul 2011 14:49
Sve to mi kroz porez placamo.A sto se mene tice ne uzimam vise pusku makar me streljali.

Srbija

pre 12 godina

Braco sa Kosova ne nasedajte na Udbaske igranke kojima polupismeni Udbasi koriste vas polozaj dole na Kosovu, huskaju vas i manipulisu vama.
Ne zaboravite ti isti Udbasi su vam otimali imovinu za vreme komunizma i cinili zlocine nad vama i vasim ocevima i dedovima, kao i nad nasim ocevima i dedovima ovde u Srbiji.
Gledali ste sta su Udbasi uradili sa nasim Srbima iz Krajine , balvanima i blokadama puta, dok su se komunjarske bitange nafatirale para na punktovima, svercom oruzja, nafte, cigareta i ostalog dok je neduzan narod ostao bez svega i dan danas zivi u barakama po Srbiji.
Jel moguce da neko moze da naseda na Udbaske polupismene fore nakon svega sto se izdesavalo zadnjih 20 godina?
Pamet u glavu nasa braco sa Kosova, Udbasi su spremni na sve samo da izbegnu odgovornost koja ih ceka u Srbiji za sve sto su radili pocev od 45-e godine i koznih mantila.
Ne dozvolite da se Srbima desi jos jedna Krajina i da Udbasi ponovo naprave haos gde ce oni profitirati a vi cete biti zrtve kao Krajiski Srbi.
Njima samo haos odgovara jer znaju da ih u jednoj novoj modernoj Srbiji momentalno ceka pravda.

Branislav

pre 12 godina

Ovo je sad kljucni momenat! Ako popustimo odosmo svi u ..! Treba biti pametan. Medijski rat je bitan. Postavite neko dijete, djevojcicu sa karanfilom na par sekundi ispred oklopnih vozila KFORA i slikajte ga. Neka te slike obidju svijet. Slikajte što više ljude, civile, naspram oklopne mašinerije okupatorskih snaga. Mi nemamo kud, mi smo svoji na svom, pravda je na našoj strani i pobijedićemo. Ali treba istrajati. Ne dajte se braćo Srbi!

misko

pre 12 godina

Ide vikend i godišnji odmori u Evropi što znači nema ko da spreči KFOR da uradi šta god mu nalogodavci iz Bona i Vašingtona kažu, a kada se sve završe onda ćemo da sednemo da pregovaramo ali bez povratka na staro.Već viđeno od 1991 godine na ovim prostorima.

reason rules

pre 12 godina

... nemackom generalu, nije jasno da se Srbi nece povuci ni po koju cenu.
Samo sada treba videti sta ce ovi nasi nesrecnici u skupstini da urade danas ,i ko ce od nih i na koji nacin da zastiti maltene goloruke ljude na barikadama.
sram da vas bude , tri dana se neckate sta da uradite dok vam kfor sprovodi klasicnu okupaciju i komotno izlazi iz okvira rezolucije 1244 kao da je ni nema
Alo bre u kola i autobuse i dole na Kosovo sa svojim narodom !!

Pedja

pre 12 godina

Srbija bi morala da stane iza ovih kriznih stabova (kao i naroda na barikadama).
Nema niceg nerazumnog u zahtevu da se stanje vrati od pre odpocinjanja sukuba.

Zoran

pre 12 godina

Ovo ce sve da se resi,a meni je najvise zao nasih vrlih poslanika,narocito onih cutologa koji cele godine rec nisu progovorili,i sada,taman kada su dosli po svoje tesko zaradjene plate,neko je dovoljno bezobrazan da im zakaze sednicu.A ljudi se taman spremili da odu na zasluzeni odmor.A desavanja na Kosovu i Metohiji?Hajte,molim vas,desavanja ce opet biti, a leto prolazi...

Урош

pre 12 godina

Па они не знају да Срби сад, из ината, неће да оду.

Такви смо, пргави, кад нам претиш само нам дижеш морал.

Ајд баш да видим те шмекере, шта ће да ураде кад се наши не помере.

Sabo

pre 12 godina

Gdje su sad Srpski patrioti iz vlade koji su pozivali narod da izadje na ulice i blokiraju punktove.Pitam se sad hocel ti isti patrioti odgovarat za zivote ovih ljudi ako dodje do napada izmedju Euleka i naroda.Naravno sad ti isti sjede u Beogradu i gledaju putem medija sta ce dalje da bude zalosno kako narod naivno nasjeda.

Vladimir LDP

pre 12 godina

"Milom ili silom" - Evropske vrednosti. Divota.
(Mila, 29. jul 2011 14:36)

I te kako je evropska vrednost. Lepo te je upozorio i dao ti rok, obzirom da si ti taj ko krsi zakone blokirajuci puteve sto nije dozvoljeno, neevropska bi bila da te je odma napao i silom oterao (mada nisam siguran koliko bi i to bilo neevropski obzirom kako se mi ponasamo). Ne mislis valjda da evropska vrednost podrazumeva infantilno blebetanje i moljakanje? Pa tako nikada nista ne bi moglo da se postigne jer uvek postoje suprotstavljeni interesi, a evropska vrednost nije da se svi oni zadovolje vec da postoji neki red i jasnoca i postupanje po zakonu. Ovde ti je jasno receno da se pomeris i dobio si vremena da to ucinis, zakon ti ne dozvoljava do blokiras puteve balvanima. Ne vidim sta je tu neevropski? Pa ne mislis valjda da u Evropi (ili bilo gde na svetu) milicija moljaka prestupnike da postuju zakon? Normalno da je postoji odredjeni stepen prinude jer to je jedini nacin da zakon bude ispostovan i sproveden do kraja.

Ni ja

pre 12 godina

I dogodi se (ne daj Boze) ono: "silom"... I sta onda?
(ja, 29. jul 2011 15:00)

Ne znam ni ja, ali samo znam da sta god da bude, obavezno ce iskljucivo Srbi biti krivi. To ti je u skladu sa evropskom i demokratskim vrednostima.

Milos

pre 12 godina

Jedini odgovor je masovnost. Kfor nece moci da odblokira 10000 ljudi. Britanci su pobegli iz Indije tek kad su ovi poceli da ih ignorisu i rade po svome.

Branko Von Beca

pre 12 godina

Našoj cenjenoj skupštini treba četiri dana da zakaže i održi "vanrednu" sednicu, a ovi, sram ih bilo, daju rok samo dva sata !!
Dok nam se cenjeni ministri i poslanici nakane i sutra napokon sastanu u 14h, pod uslovom da na'vataju kvorum, ne bi me čudilo da ovi "nepristrasni" posle probijanja barikada, uz izgovor oblačnog vremena i male greške u navigaciji,ne stignu do Bubanj potoka i postave granični punkt !

Mile

pre 12 godina

Zasto neko posteno ne kaze da je na delu okupacija KiM i da je ime okupacionog komandanta Erhardom Bilerom. Red je da kazemo istinu i da delujemo u skaldu sa istinom.

Joao

pre 12 godina

Naravno to nije isto, ali Krizni stabovi me podsecaju na neka druga nesrecna vremena. Srbija je u teskoj poziciji, namece joj se sukob koji je unapred izgubljen. Ne znam sta bih uradio da sam na mestu kosovskih Srba. Oni nemaju nacina za efikasan otpor, osim da gandijevski prime udarce, a to se nece desiti. Ne postoji potez koji dobija, ivo se u sahu valjda zove iznudnica i pat pozicija je najvise sto se moze dobiti. Nadam se samo da ce nam pamet biti jaca strana

brainwash

pre 12 godina

Nazalost jedini nacin da se spreci konacan dolazak albanskih carinika i embargo na uvoz iz Srbije je da ljudi ostanu na barikadama po svaku cenu. Inace to znaci gubitak Severnog Kosova i Metohije.

Dule NS

pre 12 godina

"Milom ili silom" će da bude onako kako mi želimo, a glas vas što živite ovde ne vredi ništa!
Tako to rade "demokratske", "evropske" OKUPACIONE snage!
A Srbija je uvek bila kriva zbog "represije" prema Albanskoj manjini?
Ma da je Srbija zaista radila u prošlosti sve ono što joj se stavlja na dušu Albanci bi danas bili u sastavu Srbije i bili bi "manji od makovog zrna"!

Ivan

pre 12 godina

Po njegovim rečima, neprihvatljivo je da jedinice Kfora nemaju slobodu kretanja.

Zatvorili ste te Srbe u taj Sever i ne date im da mrdnu.

Totalno anticivilizacijsko ponašanje od strane Albanaca, KFOR-a i EU koji eto ćute.

Bacvanin

pre 12 godina

Nadam se da KFOR ukloniti blokade i da ce Kosovska policija preuzeti granicne prelaze, a da pri tome nece biti nikakvih ljudskih zrtava.
Kosovo je inace mirno, samo na severu ima problema, ali zna se ko tamo zivi vecinom.
Bolje ce biti kada se ova prica zavrsi, nezavisno da li ce Srbija dobiti sever ili ne. Ovako Srbija stoji u mestu zbog par hiljada ljudi koji na balvanima cekaju bolju buducnost.

Posmatrac

pre 12 godina

Jedino resenje je da ceo narod krene (ogroman broj) na mars na Kosovo predvodjen politicirama, iz opozicije i vlasti koji to zele. Da to isto urade u RS i CG. Pa da se napravi neki legitimni veliki pritisak, jer oruzjem i diplomatijom ne mozemo. I da zvanicno, ali zvanicno, trazimo od Rusije pomoc, pa da vidimo kako ce da nam pomognu. Ovako ne ide, treba sve pokusati. Zapadu se ne mozemo vise zameriti nego sto smo, jer smo prosto Srbi, a drugo ne mozemo biti da bi nas voleli.

Pantegruel

pre 12 godina

Čini mi se da će mnogo toga zavisiti od bezbednosne procene KFOR-a, EULEX-a i Albanaca koliko su Srbi sa severa Kosova odlučni, spremni i sposobni da vode intifadu, po uzoru na palestinsku. Ako procene da jesu i da eskalacija vodi u neisplativ rizik po njihove snage na terenu, težiće kompromisu. Ako procene da nisu i da samo "prete praznom puškom" krenuće silom na njih, računajući da će se prašina sleći nakon nekoliko dana ili najviše nekoliko nedelja buke i jalovih protesta naše vlade. Ovo izgleda kao veliki ispit za sve nas zajedno.

charger

pre 12 godina

Svega ovoga ne bi ni bilo da je Srbija danas clanica NATO i EU! Ali posto mi volimo da igramo zmurke i da koketiramo sa svima, da sedimo na dve i vise stolica onda je ovo ocekivani epilog! Gde su danas svi ti silni "stubovi" nase politike?

dexy

pre 12 godina

Ma jasno je da će nasilnici upotrebiti silu, i smrtonosnu ako treba, za drugo i ne znaju. Mir i pravo njima ništa ne znače, žele samo da obezbede da nema otpora trgovini narkoticima, oružjem i ljudskim organima.
Pitam se samo da li naši sunarodnici albanske nacionalnosti razmišljaju o tome šta će biti kada se ovaj neodrživi sistem raspadne, i kada Srbija konačno preuzme kontrolu nad odmetnutnom pokrajinom?
Mislite o tome... ;)

posmatrac

pre 12 godina

Jadni napaceni kosovski Srbi sa platama 3 puta vecim od beogradskih, jadni kosovski srbi sto struju i vodu ne moraju da placaju. Kosovo nije Srbija!!! Nikad nije ni bilo. Podrska Kosovu!!!

Sreten

pre 12 godina

Tadicu, Djelicu, Sutanovac, Dacicu, Cvetkovicu, Jeremicu gde ste? Nema vas nigde, pretvorili ste Stefanovica i Bogdanovica u zrtvenu jagnjad. Vama je mesto na severu Kosova. To i vi znate, ali ne smete da pisnete, da mrdnete prstom dok ne dobijete odobrenje od svojih nadredjenih Filea, Kacina, baronese. Plasite se da bi vam u suprotnom EU uskratila podrsku na izborima i jedini vas izborni adut, kandidaturu. Postoje, gospodo, i neki visi ciljevi od vlasti.
Neka mi neko navede jednu pogresnu procenu Vojislava Kostunice u vezi sa nacionalnom politikom. Nema je. Vojo procisti redove i imas moj glas.

Aleksa_x

pre 12 godina

Srce me boli kada citam ove vesti, dokle ces Borise da se uzdas u medjunarodno pravo, kada je ocigledno da je cine veliku nepravdu prema Srpskom narodu. Da si lepo 15 000 vojnika razmestio na administrativnu liniju i podigao stepen mobilizacije, drugacije bi sve bilo. Ne mora da se ratuje ali ni njima ne bi bilo svejedno. Nema nista od pregovora, koliko znam krenuo je kvor sa njihovim specijalnim jedinicama na barikade, tuga. Nek je bog u pomoci svim Srbima dole!

bane

pre 12 godina

sta ce jos jadan srpski narod na kosmetu docekati i zadesti!ovo uvodjenje demonkratije,bojim se bice placeno novim glavama i kolonama izbeglica!

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Ovo dole se žešće zakuvava a naše političke zamlate će koliko sutra (!!!) u 14h da održe vanrednu sednicu parlamenta! Gde ih samo nađosmo tako nesposobne...

MilanR

pre 12 godina

Evo sada ćemo posmatrati kako g. Pantić greši. KFOR će upotrebiti suzavac zatim će oklopnim vozilima raskrčiti barikade, ako neko bude pucao na njih doći će pojačanje i uzvratiće vatru, zatim će obezbeđivati put i obezbeđivati vozila. Srbija nema nikakvog pravnog osnova da interveniše, a da deluje bespravno ne dolazi u obzir. Tako da g. Pantić baš, baš ništa korisno neće učiniti svojim planom, ako već ne napravi štetu da neko pogine.

nije mi drago

pre 12 godina

Imam osecaj da ce da rade nenasilna sredstva za uklanjanje protestanata: Suzavac, sok bombe, ...
Gde su sada Borko, Goran & Co

Rastko

pre 12 godina

E vala ajde bad da vidimo da li nece. Ima da ih uklone ko bele lale, nije im ovo devedeset i prva, dosta je bilo terora tzv. patriota i srpski nacionalista.

bez_cenzure

pre 12 godina

Slovenci će uz Amere pucati po Srbima! Nije im malo bilo! Eh šta smo doživjeli! Srbi će dole braniti jer im je jasno šta ih u suprotnom čeka a ako bi ovi pripucali mislim da bi tek onda došlo do takvih komplikacija da ih više nijedan dijalog ne bi mogao popraviti za dugo dugo vremena.

MIlan

pre 12 godina

A politicari sede i cekaju sta ce ljudi na barikadama da urade. Mozda uberu neki poen. Veca tragedija od one na Kosovu je samo u srpskoj skupstini i vladi.

aleksa

pre 12 godina

Samo mirno i bez sukoba sa kforom, i ostati na barikadama. Oni su vojska oni neznaju da se ponasaju kao policajci. Treba se posetiti kao su to albanci radili pre 20 godina sa sve svecama u rukama.

Изногуд

pre 12 godina

Имали смо 100 година да решимо проблем, цео век, а ми смо га игнорисали, и сада су нам сви други криви.

zbunjeni civil

pre 12 godina

Ne razumem kako u radni dan u radno vreme stotinjak ljudi nema drugog posla nego da sedi na cesti.
Idite kući i na svoja radna mesta pa će svima biti bolje.

тоша

pre 12 godina

Прочитао сам вест да се пуцњава чула из јужног дела Косовске Митровице, па ви сада видите ко то у ствари жели да испровоцира сукоб ако се зна ко то живи у јужном делу Митровице!

Aleksandar

pre 12 godina

Dvije stvari su jasne,
narod na Kosmetu nije svjesan granice do koje je gospodin Tadic spreman da ide, tj. kompletne izdaje i priznavanja Kosova i mi nismo svjesni da je nasem narodu dolje sve dozlogrdilo i da su oni spremni da ginu ako treba.

Vladimir

pre 12 godina

Ne zelim da vas iz mirnog Beograda ucim sta treba da radite, ali Vas molim da sacuvate glavu i budete pametni.
Na stranu sve price o istoriji, pravdi, pravu i slicno, ali je za mene (a smatram da sam potpuno liberalan, pro-evropski orijentisan), potpuno neprihvatljivo to da 70,000 Srba (severno od Ibra) nece moci da koriste proizvode koje zele, da budu primorani da kupuju slovenacko mleko, hrvatsku cokoladu, da budu na kraju krajeva nasilno ubaceni u drustvo drzave Kosovo.
Molim boga da se stvari raspletu bez gubitka zivota, da ljudi dole normalno zive, da saradjuju sa Albancima, da se normalno krecu, da kupuju sta zele, da mogu da zarade, da se skoluju, da moraju da placaju porez, i da im ne zapovedaju kriminalci...
S druge strane, potpuno razumem ljude dole, pa cak i one huligane sto su spalili prelaz, verovatno im je to izgledalo vazno i herojski u tom trenutku.
Da li treba da zalim albanskog policajca koji je poginuo i ostavio troje dece? Da, ali...
Tokom zivota covek stalno popusta, ide linijom manjeg otpora, povlaci se pred raznim budalama, zbog vaznijih ciljeva, cuva se , cuva svoju porodicu... i tako sve dok jednog trenutka ne pukne i kaze dosta vise, ovako vise ne moze, ne zelim ovako vise da zivim, pa kud puklo da puklo. Plasim se da su ljudi na severu Kosova upravo u takvoj situaciji, i da malo fali da puknu i da sve ode u .... tj. da pocnu da se prebrojavaju lesevi u Washingtonu, Beogradu, Ljubljani, Pristini itd...
Zato, pamet u glavu, ne popustajte dok ne morate, povucite se kad bude frka, ali vratite barikade cim prestane opasnost. Na nama (srbima) je sada da budemo dosadni, uporni, ali i mirni i da pokazemo da smo pravi ljudi, Evropljani, ne divljaci, ali i da je sever kosova NAS, i da ga ne damo i da ne zelimo granicu sa unutrasnjom Srbijom.
Jos jednom, pamet u glavu, polako i uporno. Mi vam iz Beograda ne mozemo mnogo pomoci, pre svega jer su nam nasi problemi vec dovoljni i vase ne osecamo, a i realno ne mozemo mnogo da pomognemo.

analiticar amater

pre 12 godina

Amerikanci resavaju sve probleme - od Avganistana do srpskih barikada, samo da li ce stici plata za sledeci mesec.....pitanje je sad.

NemanjaBB

pre 12 godina

Prava demokratija! To je ta EU u kojoj bih voleo da zivim....lepo, kratko i jasno ti ponude da to uradis sam LEPO ili ce oni SILOM ...i ?
Sramota...

Mitar

pre 12 godina

Braćo sedite na put, a oni nek rade ono za šta im je plaćeno pa šta bude! Postavite i neke kamere okolo, nek ceo svet gleda šta nam rade. Branite to i za mene slepca što nije tamo sa vama a morao bih da budem. Ne mogu ništa drugo da vam kažem a da ne ispadnem licemer.

A.Semjonov

pre 12 godina

Srpska skupstina mi se gadi svakodnevnim izigravanjem legalizma. Nacionalni parlamenti evropskih drzava odrzavaju svoje sednice nocu, tajno i bez prisustva javnosti kada je to potrebno.
Ozbiljnost jedne drzave meri se i po tome koliko efikasno resava odredjene krize i zadatke, a ne da li ima forum.

nele

pre 12 godina

budalastina da ne moze biti veca, nasa drzava podrzava barikade njihovi predstavnici se pojavise i odose, ostavise ove jadnike da provociraju i da na kraju nedaj boze i nastradaju u sukobu sa vojskom koju briga za politiku Srbije, da vise prikinite da taj narod izlazete batinama i mukom, sta god na kraju da ovde bude ti isti ljudi ce ostati da zive i da tu rade, muko moja predji na drugoga, sigura sam da mora da postoji i neki drugi nacin osim bunta, batina, rata, mrznje, sve smo to vec prosli i na kraju nista dobro doli, sto ponovo ulazimo u sve to?

demokratija!!!

pre 12 godina

A gde je predsednik Tadic,da kaze KFOR-u da ne primenjuje silu kao sto je rekao izgrednicima koji su spalili punkt?Ovo je neverovatno da oni ovako javno terorisu ono malo Srba sto jeostalo dole...ako je ovo demokratija,onda sam ja vise za Staljinov komunizam nego za ovo...

A.Semjonov

pre 12 godina

Srpska skupstina mi se gadi svakodnevnim izigravanjem legalizma. Nacionalni parlamenti evropskih drzava odrzavaju svoje sednice nocu, tajno i bez prisustva javnosti kada je to potrebno.
Ozbiljnost jedne drzave meri se i po tome koliko efikasno resava odredjene krize i zadatke, a ne da li ima forum.

Mitar

pre 12 godina

Braćo sedite na put, a oni nek rade ono za šta im je plaćeno pa šta bude! Postavite i neke kamere okolo, nek ceo svet gleda šta nam rade. Branite to i za mene slepca što nije tamo sa vama a morao bih da budem. Ne mogu ništa drugo da vam kažem a da ne ispadnem licemer.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Ovo dole se žešće zakuvava a naše političke zamlate će koliko sutra (!!!) u 14h da održe vanrednu sednicu parlamenta! Gde ih samo nađosmo tako nesposobne...

Aleksandar

pre 12 godina

Dvije stvari su jasne,
narod na Kosmetu nije svjesan granice do koje je gospodin Tadic spreman da ide, tj. kompletne izdaje i priznavanja Kosova i mi nismo svjesni da je nasem narodu dolje sve dozlogrdilo i da su oni spremni da ginu ako treba.

Изногуд

pre 12 godina

Имали смо 100 година да решимо проблем, цео век, а ми смо га игнорисали, и сада су нам сви други криви.

Sreten

pre 12 godina

Tadicu, Djelicu, Sutanovac, Dacicu, Cvetkovicu, Jeremicu gde ste? Nema vas nigde, pretvorili ste Stefanovica i Bogdanovica u zrtvenu jagnjad. Vama je mesto na severu Kosova. To i vi znate, ali ne smete da pisnete, da mrdnete prstom dok ne dobijete odobrenje od svojih nadredjenih Filea, Kacina, baronese. Plasite se da bi vam u suprotnom EU uskratila podrsku na izborima i jedini vas izborni adut, kandidaturu. Postoje, gospodo, i neki visi ciljevi od vlasti.
Neka mi neko navede jednu pogresnu procenu Vojislava Kostunice u vezi sa nacionalnom politikom. Nema je. Vojo procisti redove i imas moj glas.

Dule NS

pre 12 godina

"Milom ili silom" će da bude onako kako mi želimo, a glas vas što živite ovde ne vredi ništa!
Tako to rade "demokratske", "evropske" OKUPACIONE snage!
A Srbija je uvek bila kriva zbog "represije" prema Albanskoj manjini?
Ma da je Srbija zaista radila u prošlosti sve ono što joj se stavlja na dušu Albanci bi danas bili u sastavu Srbije i bili bi "manji od makovog zrna"!

NemanjaBB

pre 12 godina

Prava demokratija! To je ta EU u kojoj bih voleo da zivim....lepo, kratko i jasno ti ponude da to uradis sam LEPO ili ce oni SILOM ...i ?
Sramota...

NENAD

pre 12 godina

AJOJ SUMADINAC , EVO TI MOJA 3 PUTA VECA PLATA I EVO TI STAN ZA DZABE DA ZIVIS, RADIM U PROSVETI , EVO PRED SVIMA TI TO DAJEM AKO HOCES IME PREZIME, BR.LK., STA GOD HOCES PA DODJI ZARADI, KUKU NAMA SA OVAKVIM SRBIMA. DOKLE VISE TA FAMA O VELIKIM PLATAMA NEPLACANJU RACUNA, OCES IZVOD IZ BANKE ILI RACUNE O PLACENOJ STRUJI, NEMA LAZI NEMA PREVARE... UNAPRED ZAHVALNI PREPLACENI NEPOSLUSNI ZLI SRBIN IZ MITROVICE

Ivan

pre 12 godina

@Bacvanin
"nema Srbija vise nista sa Kosovom"
"Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor"

Ovo je i razlog zasto cemo nestati kao narod: sta se mene tice sta se desava sa Srbima u Hrvatskoj, sta se mene tice sta se desava sa Srbima u Bosni, pa na Kosovu, pa u Raskoj, pa u Crnoj Gori, pa u Vojvodini, pa u Presevu.... na kraju kada dodje tvoj red, nece ni ostati niko drugi da moze da ga se tice...

Posmatrac

pre 12 godina

Jedino resenje je da ceo narod krene (ogroman broj) na mars na Kosovo predvodjen politicirama, iz opozicije i vlasti koji to zele. Da to isto urade u RS i CG. Pa da se napravi neki legitimni veliki pritisak, jer oruzjem i diplomatijom ne mozemo. I da zvanicno, ali zvanicno, trazimo od Rusije pomoc, pa da vidimo kako ce da nam pomognu. Ovako ne ide, treba sve pokusati. Zapadu se ne mozemo vise zameriti nego sto smo, jer smo prosto Srbi, a drugo ne mozemo biti da bi nas voleli.

dexy

pre 12 godina

Ma jasno je da će nasilnici upotrebiti silu, i smrtonosnu ako treba, za drugo i ne znaju. Mir i pravo njima ništa ne znače, žele samo da obezbede da nema otpora trgovini narkoticima, oružjem i ljudskim organima.
Pitam se samo da li naši sunarodnici albanske nacionalnosti razmišljaju o tome šta će biti kada se ovaj neodrživi sistem raspadne, i kada Srbija konačno preuzme kontrolu nad odmetnutnom pokrajinom?
Mislite o tome... ;)

veteran

pre 12 godina

Posle barikada obično dolaze traktorske prikolice.Daleko ćemo da doguramo sa ovim inadžijskim stavovima.Imamo li makar jednog saveznika koji će stati uz nas i podržati nas u ovome?Vidim da ovde ima genijalaca koji predlažu da naša vojska zauzme sever Kosova.Čak i da je u stanju da izvede tako nešto,šta posle?Znamo li mi ko se dole nalazi i kako smo se proveli 99.Trebamo li svi do poslednjeg da izginemo zbog nečeg što je već izgubljeno.E pa gospodo,meni je moj život vredan,a junačinama poručujem da se manu kuckanja i siđu malo južnije,gde nema mamica i tatica da ih zaštite od puščanih metaka.

posmatrac

pre 12 godina

Jadni napaceni kosovski Srbi sa platama 3 puta vecim od beogradskih, jadni kosovski srbi sto struju i vodu ne moraju da placaju. Kosovo nije Srbija!!! Nikad nije ni bilo. Podrska Kosovu!!!

Dule NS

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 29. jul 2011 15:25)

O dobro jutro Vladimire!
Znamo svi da imate opsesivnu potrebu da opravdate apsolutno svaki potez vaših idola sa zapada i Kosova, ali ponovo pričate apsolutne besmislice!!!

BLOKADE PUTEVA SU LEGITIMAN VID PROTESTA U CELOJ EVROPI I DEMOKRATSKOM SVETU!
Svi protesti se svode na blokade puteva! Koliko je puta do sada jedna Francuska, na primer, nedeljam bila paralisana zbog protesta nezadovoljnih građana - bilo poljoprivrednika, bilo autoprevoznika ili koga već....
Koliko je Srbija bila paralisana zbog protesta zemljoradnika, a o Grčkoj i da ne govorim... i milion drugih slučajeva u Evropi!
A da li ste negde čuli da je policija pretila da će upotrebiti silu protiv njih? Možda suzavce ili bojevu municiju? Naravno da niste jer je to DEMOKRATSKO PRAVO GRAĐANA! Da li se koriste kamioni ili balvani potpuno je nebitno - suština je ista!
-Ali ovo na Kosovu nisu demokratske institucije i snage - već OKUPACIONE koje se kao pravi okupator i ponašaju i koje mogu da rade šta im se prohte! I zato vas molim da više ne pišete više besmislice!

podrška od susjeda

pre 12 godina

Moram priznati da iako sam iz susjedne Hrvatske ovaj put sam ipak na strani Srbije! Mnogi od nas koji smo mrzili Srbe shvaćamo da ih nismo mrzili što to želimo već zbog loših političara! Svašta se izdešavalo, mnogo je krvi proliveno, ali sada je ipak previše!
Ne mogu više gledat kako svi orkestrirano napadaju Srbiju, jer ovaj put Srbija zbilja nije ništa skrivila.
Svi smo mi izdržavali to Kosovo za vrijeme SFRJ i sve nas je skupo koštalo, a najviše Srbiju i moramo bit pošteni bez obzira što smo se mrzili i ubijali!

momabrazil

pre 12 godina

Borba za sever je borba za Srbiju i nema veze sa devedestim. Ni u kom slucaju treba da se ide na oruzano provociranje vec sama masovnost kao i blokade su put u resenje. Neka Tadic nastavi da se pravi nemust ne moze ni on protiv tkz partnera al neka podrzi makar tajno masovne demonstracije po BG i unutrasnjosti i neka ode 200 000 hiljada ljudi na prelaze. Sve uz pesmu i sve mirno i neka se cela diplomatija i emigracija mobilise u obavestavanju stranih medija sta se desava. Neka SPC posalje monahinje na prelaze sa crkvenim barjacima. Nema sanse da ovakav scenario ne odjekne po svetu. Da narod na severu nije postupio kako je postupio zaista bismo se oprostili od tog dela KiM. Nemojte ih podcenjivati oni ne zele da bude deo tamo neka Kosova ni bih ni ja da sam dole. Onim Srbima juzno od Ibra nek je Bog na pomoci a oni se vec masovno sele i jos ad dodju u Srbiju mnogi ih posprdno gledaju sto je vrhunac primitivizma. Ima nas 3 miliona Srba po svetu i znamo kako je biti emigrant.Ako se uspostavi kontrola tkz drzave Kosovo na severnim granicama, slobodno i Jeremic a i Tadic neka podnesu ostavke. Ako su znali da ce vec biti tako jos pre dosta godina trebao se prihvatiti Artisarijem plan a ne da se pali narod ko nekad po Krajinama. Razlika je u tome sto albanci nisu proterani sa severa, sto vecina sveta ne priznaje Kosovo i sto imamo mnogo vecu podrsku nego za vreme pogresnog rata u HR. Jedino moral naroda moze da odredi ovu situaciju i KFOR nece a ni Nato da gaze balvane sa ljudskim telima, nece sigurno a a ako i dodjedo nekih zrtava setimo se nasim starih ili promenimo imena svih srpskih heroja nesto drugo. Bice povuci potegni a nasa vlast tesko ogrezla u korupciji tesko da moze da izadje sa ovim problemom. Voleo bih da verujem da su sve ovo sredili sa Tacijem da bi se eto lakse doslo do neke podele al ne verujem

igor

pre 12 godina

Postavlja se pitanje zasto ovaj general dok je rukovodio jedinicama u Prizrenu 2004. godine nije sacuvao srpske manastire koji su inace bili zasticena zona?
Sram vas bre bilo

Boban Bombic

pre 12 godina

Ocigledno je da tamo ne moze biti mira... ljudi se snalaze,samo nije mi jasno ko ce od nasih preuzeti odgovornost na sebe ako kfor i albanske snage krenu na nase ljude..

Branko Von Beca

pre 12 godina

Našoj cenjenoj skupštini treba četiri dana da zakaže i održi "vanrednu" sednicu, a ovi, sram ih bilo, daju rok samo dva sata !!
Dok nam se cenjeni ministri i poslanici nakane i sutra napokon sastanu u 14h, pod uslovom da na'vataju kvorum, ne bi me čudilo da ovi "nepristrasni" posle probijanja barikada, uz izgovor oblačnog vremena i male greške u navigaciji,ne stignu do Bubanj potoka i postave granični punkt !

тоша

pre 12 godina

Прочитао сам вест да се пуцњава чула из јужног дела Косовске Митровице, па ви сада видите ко то у ствари жели да испровоцира сукоб ако се зна ко то живи у јужном делу Митровице!

zbunjeni civil

pre 12 godina

Ne razumem kako u radni dan u radno vreme stotinjak ljudi nema drugog posla nego da sedi na cesti.
Idite kući i na svoja radna mesta pa će svima biti bolje.

Namcor

pre 12 godina

Za Sumadinca, Vladimira i bezimenu, kao i njima slicnima ....

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Bosanac

pre 12 godina

Ne vidim razlog da R Kosovo ne upravlja svojom granicom?. Vrijeme se je promjenulo, granice nekadašnje zemlje nisu iste - PRIHVATITE REALNOST da je Kosovo - država i gledajte kako ići dalje u zivotu a uvazavajuci jedni druge.

Vladimir

pre 12 godina

Ne zelim da vas iz mirnog Beograda ucim sta treba da radite, ali Vas molim da sacuvate glavu i budete pametni.
Na stranu sve price o istoriji, pravdi, pravu i slicno, ali je za mene (a smatram da sam potpuno liberalan, pro-evropski orijentisan), potpuno neprihvatljivo to da 70,000 Srba (severno od Ibra) nece moci da koriste proizvode koje zele, da budu primorani da kupuju slovenacko mleko, hrvatsku cokoladu, da budu na kraju krajeva nasilno ubaceni u drustvo drzave Kosovo.
Molim boga da se stvari raspletu bez gubitka zivota, da ljudi dole normalno zive, da saradjuju sa Albancima, da se normalno krecu, da kupuju sta zele, da mogu da zarade, da se skoluju, da moraju da placaju porez, i da im ne zapovedaju kriminalci...
S druge strane, potpuno razumem ljude dole, pa cak i one huligane sto su spalili prelaz, verovatno im je to izgledalo vazno i herojski u tom trenutku.
Da li treba da zalim albanskog policajca koji je poginuo i ostavio troje dece? Da, ali...
Tokom zivota covek stalno popusta, ide linijom manjeg otpora, povlaci se pred raznim budalama, zbog vaznijih ciljeva, cuva se , cuva svoju porodicu... i tako sve dok jednog trenutka ne pukne i kaze dosta vise, ovako vise ne moze, ne zelim ovako vise da zivim, pa kud puklo da puklo. Plasim se da su ljudi na severu Kosova upravo u takvoj situaciji, i da malo fali da puknu i da sve ode u .... tj. da pocnu da se prebrojavaju lesevi u Washingtonu, Beogradu, Ljubljani, Pristini itd...
Zato, pamet u glavu, ne popustajte dok ne morate, povucite se kad bude frka, ali vratite barikade cim prestane opasnost. Na nama (srbima) je sada da budemo dosadni, uporni, ali i mirni i da pokazemo da smo pravi ljudi, Evropljani, ne divljaci, ali i da je sever kosova NAS, i da ga ne damo i da ne zelimo granicu sa unutrasnjom Srbijom.
Jos jednom, pamet u glavu, polako i uporno. Mi vam iz Beograda ne mozemo mnogo pomoci, pre svega jer su nam nasi problemi vec dovoljni i vase ne osecamo, a i realno ne mozemo mnogo da pomognemo.

Branislav

pre 12 godina

Ovo je sad kljucni momenat! Ako popustimo odosmo svi u ..! Treba biti pametan. Medijski rat je bitan. Postavite neko dijete, djevojcicu sa karanfilom na par sekundi ispred oklopnih vozila KFORA i slikajte ga. Neka te slike obidju svijet. Slikajte što više ljude, civile, naspram oklopne mašinerije okupatorskih snaga. Mi nemamo kud, mi smo svoji na svom, pravda je na našoj strani i pobijedićemo. Ali treba istrajati. Ne dajte se braćo Srbi!

Ivan

pre 12 godina

Muka mi je vise od svih vas licemera!Svih onih koji govore o troduplim platama i ostalim glupostima SRAM VAS BILO!Sramno je da ne osecate nista prema svom narodu koji je dole ako vec necete ili ne mozete da odete dole i pomognete onda bar pokazite postovanje jer ti se ljudi bore za svoj dom za svoj zavicaj oni nisu prodali kuce i zapalili za bg oni su ostali na svojoj zemlji bez obzira na sve opasnosti bez obzira na mizerne uslove za zivot bez obzira na to sto su dole pogotovo oni juzno od ibra prakticno robovi koji su primorani da zive u nepostojecoj drzavi a ne u svojoj!

bane

pre 12 godina

sta ce jos jadan srpski narod na kosmetu docekati i zadesti!ovo uvodjenje demonkratije,bojim se bice placeno novim glavama i kolonama izbeglica!

CG

pre 12 godina

(Bacvanin, 29. jul 2011 15:38)

Da juzno Kosovo je mirno, poput groba, jer su tamo sve Srbe protjerali ili pobili...

To ti je ta "mirna" demokratija koju ovi zagovaraju...
Neznam samo kako Vas nije sramota se javljati sa vasim bljuvotinama...

Srbija

pre 12 godina

Braco sa Kosova ne nasedajte na Udbaske igranke kojima polupismeni Udbasi koriste vas polozaj dole na Kosovu, huskaju vas i manipulisu vama.
Ne zaboravite ti isti Udbasi su vam otimali imovinu za vreme komunizma i cinili zlocine nad vama i vasim ocevima i dedovima, kao i nad nasim ocevima i dedovima ovde u Srbiji.
Gledali ste sta su Udbasi uradili sa nasim Srbima iz Krajine , balvanima i blokadama puta, dok su se komunjarske bitange nafatirale para na punktovima, svercom oruzja, nafte, cigareta i ostalog dok je neduzan narod ostao bez svega i dan danas zivi u barakama po Srbiji.
Jel moguce da neko moze da naseda na Udbaske polupismene fore nakon svega sto se izdesavalo zadnjih 20 godina?
Pamet u glavu nasa braco sa Kosova, Udbasi su spremni na sve samo da izbegnu odgovornost koja ih ceka u Srbiji za sve sto su radili pocev od 45-e godine i koznih mantila.
Ne dozvolite da se Srbima desi jos jedna Krajina i da Udbasi ponovo naprave haos gde ce oni profitirati a vi cete biti zrtve kao Krajiski Srbi.
Njima samo haos odgovara jer znaju da ih u jednoj novoj modernoj Srbiji momentalno ceka pravda.

demokratija!!!

pre 12 godina

A gde je predsednik Tadic,da kaze KFOR-u da ne primenjuje silu kao sto je rekao izgrednicima koji su spalili punkt?Ovo je neverovatno da oni ovako javno terorisu ono malo Srba sto jeostalo dole...ako je ovo demokratija,onda sam ja vise za Staljinov komunizam nego za ovo...

Mile

pre 12 godina

Zasto neko posteno ne kaze da je na delu okupacija KiM i da je ime okupacionog komandanta Erhardom Bilerom. Red je da kazemo istinu i da delujemo u skaldu sa istinom.

Milos

pre 12 godina

Jedini odgovor je masovnost. Kfor nece moci da odblokira 10000 ljudi. Britanci su pobegli iz Indije tek kad su ovi poceli da ih ignorisu i rade po svome.

sumadinac

pre 12 godina

Jadni napaceni kosovski Srbi sa platama 3 puta vecim od beogradskih, jadni kosovski srbi sto struju i vodu ne moraju da placaju.
(posmatrac, 29. jul 2011 14:49
Sve to mi kroz porez placamo.A sto se mene tice ne uzimam vise pusku makar me streljali.

SASA

pre 12 godina

Ako padne sever Kosova dodjose do Kraljeva
Nema vise skijanja na Kopaoniku tatinih i maminih sinova.
Nije ni cudo sto se sve ovo dogadja tako i treba Srbiji i srpskom narodu koji samo gledaju sebe i svoje dvoriste. Polako polako

Ivan

pre 12 godina

@(NENAD, 29. jul 2011 16:40)

Imajte na znanju da se vrši medijsko-propagandni rat od strane dobronamernih sus(j)eda sa svih strana.
Narodu Srbije poručujem, da mi je žao što i predstavnici moje države sudjeluju u okupaciji Kosova.

Pozdrav iz Slovenije i držite se.

Ivan

pre 12 godina

Po njegovim rečima, neprihvatljivo je da jedinice Kfora nemaju slobodu kretanja.

Zatvorili ste te Srbe u taj Sever i ne date im da mrdnu.

Totalno anticivilizacijsko ponašanje od strane Albanaca, KFOR-a i EU koji eto ćute.

Урош

pre 12 godina

Па они не знају да Срби сад, из ината, неће да оду.

Такви смо, пргави, кад нам претиш само нам дижеш морал.

Ајд баш да видим те шмекере, шта ће да ураде кад се наши не помере.

kosovac

pre 12 godina

re:dada
Srbi postavljaju barikade zato sto Albanski carinici zele da onemoguce da u nase prodavnice stize roba iz Srbije, kao deo blokade ulaska srpske robe na Kosmet koju sprovodi Pristina vec 5 dana.
A ako tako bude, onda nema lekova, brasna... Nicega.
Pa necemo to dozvoliti. Ostao je jos goli zivot. postavljen je na branik...
p.s. I molim vas ko Boga ne pisite ako nesto ne proverite, ne crnite nas dok branimo svoje kuce i goli zivot

Legia Semlin

pre 12 godina

Ne dajte se braćo naša, s vama smo do pobede! Ja ću da plaćam i struju i vodu, i letovanje ću da platim bilo kom srpskom bratu sa Kosmeta, i njemu i njegovoj porodici - oni se ljudi za život bore, a mi im prebacujemo struju?! Neljudi, neljudi jedni! Sramota me što sa vama dišem isti vazduh! Vi ne da niste Srbi, vi niste ni ljudska bića, sram vas i stid bilo. Moja deca imaju slobodu, novac, školu bez ograde, a tuđa nemaju ni za hleb i voze ih transporterima u školu, u sred moje zemlje Srbije - a mi im prebacujemo vodu i struju, jel to pošteno, jel to ljudski?

I dalje čekam Uvaženog Gospodina Predsednika da me zove da branim moj narod na Kosmetu. Gospodine Predsedniče, zašto me ne zoveš?! Treba li sam da idem?

petrovaradin

pre 12 godina

Ja se samo nadam da će sve ovo što se dešava poslednjih 20 godina konačno opametiti Srbiju i da će u nekom budućem svetskom ratu Srbija, za promenu, dobro razmisliti čiji će biti saveznik! A nadam se NIČIJI!!!

reason rules

pre 12 godina

... nemackom generalu, nije jasno da se Srbi nece povuci ni po koju cenu.
Samo sada treba videti sta ce ovi nasi nesrecnici u skupstini da urade danas ,i ko ce od nih i na koji nacin da zastiti maltene goloruke ljude na barikadama.
sram da vas bude , tri dana se neckate sta da uradite dok vam kfor sprovodi klasicnu okupaciju i komotno izlazi iz okvira rezolucije 1244 kao da je ni nema
Alo bre u kola i autobuse i dole na Kosovo sa svojim narodom !!

Ivan78

pre 12 godina

Jako cudno od tebe Bosanac da kazesh tako neshto. Jer onda sto se ne prihvati relanost da RS ne zeli da bude u Bosni i ne prihvati REALNO STANJE?I idete dalje...

aleksa

pre 12 godina

Samo mirno i bez sukoba sa kforom, i ostati na barikadama. Oni su vojska oni neznaju da se ponasaju kao policajci. Treba se posetiti kao su to albanci radili pre 20 godina sa sve svecama u rukama.

Ni ja

pre 12 godina

I dogodi se (ne daj Boze) ono: "silom"... I sta onda?
(ja, 29. jul 2011 15:00)

Ne znam ni ja, ali samo znam da sta god da bude, obavezno ce iskljucivo Srbi biti krivi. To ti je u skladu sa evropskom i demokratskim vrednostima.

Vladimir LDP

pre 12 godina

"Milom ili silom" - Evropske vrednosti. Divota.
(Mila, 29. jul 2011 14:36)

I te kako je evropska vrednost. Lepo te je upozorio i dao ti rok, obzirom da si ti taj ko krsi zakone blokirajuci puteve sto nije dozvoljeno, neevropska bi bila da te je odma napao i silom oterao (mada nisam siguran koliko bi i to bilo neevropski obzirom kako se mi ponasamo). Ne mislis valjda da evropska vrednost podrazumeva infantilno blebetanje i moljakanje? Pa tako nikada nista ne bi moglo da se postigne jer uvek postoje suprotstavljeni interesi, a evropska vrednost nije da se svi oni zadovolje vec da postoji neki red i jasnoca i postupanje po zakonu. Ovde ti je jasno receno da se pomeris i dobio si vremena da to ucinis, zakon ti ne dozvoljava do blokiras puteve balvanima. Ne vidim sta je tu neevropski? Pa ne mislis valjda da u Evropi (ili bilo gde na svetu) milicija moljaka prestupnike da postuju zakon? Normalno da je postoji odredjeni stepen prinude jer to je jedini nacin da zakon bude ispostovan i sproveden do kraja.

Zoran

pre 12 godina

Ovo ce sve da se resi,a meni je najvise zao nasih vrlih poslanika,narocito onih cutologa koji cele godine rec nisu progovorili,i sada,taman kada su dosli po svoje tesko zaradjene plate,neko je dovoljno bezobrazan da im zakaze sednicu.A ljudi se taman spremili da odu na zasluzeni odmor.A desavanja na Kosovu i Metohiji?Hajte,molim vas,desavanja ce opet biti, a leto prolazi...

Hvala lepo

pre 12 godina

Bosanac, tvoja zemlja Bosna i Hercegovina je danas tuzila predstavnike Kosova jer su prekrsili sporazum o trgovini, dakle malo vise brini o svojoj zemlji, a Srbiju ostavi na miru.

Dule NS

pre 12 godina

Budite sigurni da je 90% Srbije apsolutno uz vas! Na žalost Srbija je NEMOĆNA da vam pomogne jer nema kome da se obrati za pomoć! Jer ni EU, ni "braću" Ruse, niti bilo koga drugog na ovom svetu nije briga za Srbiju - kao i uvek u prošlosti! Zato ste prepušteni sebi samima! Morate se sami zaštiti!

nele

pre 12 godina

budalastina da ne moze biti veca, nasa drzava podrzava barikade njihovi predstavnici se pojavise i odose, ostavise ove jadnike da provociraju i da na kraju nedaj boze i nastradaju u sukobu sa vojskom koju briga za politiku Srbije, da vise prikinite da taj narod izlazete batinama i mukom, sta god na kraju da ovde bude ti isti ljudi ce ostati da zive i da tu rade, muko moja predji na drugoga, sigura sam da mora da postoji i neki drugi nacin osim bunta, batina, rata, mrznje, sve smo to vec prosli i na kraju nista dobro doli, sto ponovo ulazimo u sve to?

Aleksandar

pre 12 godina

idite bre radite nesto korisno. po ceo dan blejacite ovde i mlatite praznu slamu.. koga bre briga sta se ovde trabunja.. get a life people
(Vladimir, 29. jul 2011 16:53)

Pa...idi.

Mirko

pre 12 godina

gospodo jedino što možemo da uradimo je da ne potpisujemo nikakvo otcepljenje ili odvajanje Kosova, da ćutimo i jačamo našu vojsku i državu i za 10, 20, 30, 50... godina da udarimo i uzmemo ono što je naše od boga

dusan

pre 12 godina

Sve više počinjem da mislim da lik koji se potpisuje sa Vladimir LDP zapravo to radi za nečiji potpuno suprotan interes od te partije. Moguće i da grešim. Možda je stvarno čovek to pisao iz ubeđenja. Ali kako god bilo smešno je za medalju.

Pedja

pre 12 godina

Srbija bi morala da stane iza ovih kriznih stabova (kao i naroda na barikadama).
Nema niceg nerazumnog u zahtevu da se stanje vrati od pre odpocinjanja sukuba.

Pantegruel

pre 12 godina

Čini mi se da će mnogo toga zavisiti od bezbednosne procene KFOR-a, EULEX-a i Albanaca koliko su Srbi sa severa Kosova odlučni, spremni i sposobni da vode intifadu, po uzoru na palestinsku. Ako procene da jesu i da eskalacija vodi u neisplativ rizik po njihove snage na terenu, težiće kompromisu. Ako procene da nisu i da samo "prete praznom puškom" krenuće silom na njih, računajući da će se prašina sleći nakon nekoliko dana ili najviše nekoliko nedelja buke i jalovih protesta naše vlade. Ovo izgleda kao veliki ispit za sve nas zajedno.

brainwash

pre 12 godina

Nazalost jedini nacin da se spreci konacan dolazak albanskih carinika i embargo na uvoz iz Srbije je da ljudi ostanu na barikadama po svaku cenu. Inace to znaci gubitak Severnog Kosova i Metohije.

NENAD

pre 12 godina

znas li zasto nema problema u ostalom delu kosova kosmopolito moj, zato sto su odatle srbi proterani ostalo im je jos samo ovo ovde da zavrse, citajuci komentare takvih kao sto si ti , ne verujem da ce im biti tesko

bačvanin

pre 12 godina

Ček malo jel to isti onaj Erhard Biler sa kojim ti isti Srbi treba da pregovaraju?
Da li zapad uopšte zna šta znači "pregovarati"? Ili je Rambuje vrhunac njihovih "demokratskih" "pregovaračkih" veština?
SRAMOTA ME JE ŠTO SAM EVROPLJANIN!

čaruga

pre 12 godina

Želeo bih da poručim Srbima sa severa Kosova da i ako se ne slažemo uvek sa vašim potezima mi ćemo uvek biti uz vas! Mislim da je bolje sačuvati živu glavu makar zbog svoje dece pa taman morali svi da se iselite sa Kosova i Metohije,ali ako većina misli da vas treba braniti i silom tako će i biti,shvatite to jednom za uvek i ne primajte se na izjave kojekakvih filozofa koji su i u ovim teškim trenucima spremni da vam sipaju so na ranu!

Bacvanin

pre 12 godina

Nadam se da KFOR ukloniti blokade i da ce Kosovska policija preuzeti granicne prelaze, a da pri tome nece biti nikakvih ljudskih zrtava.
Kosovo je inace mirno, samo na severu ima problema, ali zna se ko tamo zivi vecinom.
Bolje ce biti kada se ova prica zavrsi, nezavisno da li ce Srbija dobiti sever ili ne. Ovako Srbija stoji u mestu zbog par hiljada ljudi koji na balvanima cekaju bolju buducnost.

Леминг

pre 12 godina

Да ли је могуће господине Стефановићу да ви заиста, у медијима, представљате цивилно становништво као одбрану нашег територијалног интегритета! "Срби неће прекинути блокаду", па ви сте направили доле "живи зид" од цивила и очекујете да остварите своје неке захтеве! Не будите смешни већ пошаљите наше специјалце доле који су за то и обучени а не да угрожавате животе недужних!

S.T.A.L.K.E.R

pre 12 godina

Alo sumadinac, samo kad ste vi u beogradu napaceni! Zivite bolje od cele Srbije!!! Dodji malo u unutrasnjost da vidis situaciju!

Danko

pre 12 godina

Da li moze neko lepo da mi objasni zbog cega Srbi drze barikade kada se Rosu povukla?
(dada, 29. jul 2011 15:36)

Zbog toga sto su i ROSU, i KFOR, do sada TRI puta prekrsili dogovor da se povuku (vracali su se i napadali), i zato sto im narod vise ne veruje. Ljudi se plase za svoje zivote, jer od drzave Srbije nemaju nikakvu zastitu, KFOR dokazano radi iskljucivo za Albanske interese, i ljudi su primorani da pribegavaju najbazicnijim metodama zastite svojih kuca, porodica i svojih zivota. Jel sada jasnije?

Bacvanin

pre 12 godina

@kosovac
Ako imas probleme se odlukama Pristine, to njima objasnjavaj i sa njima resavaj, nema Srbija vise nista sa Kosovom odkad je povukla od tamo svoju policiju i vojsku. To je nazalost tako, svidelo se to ili ne. Menjati to ne moze Beograd niti Srbija nego vi koji ste na Kosovu.
Da Srbija moze da pomogne, funkcionalno, to bi vec odavno uradila, ali ne moze.
Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor, sa nekoliko balvana, kao sto je to bilo devedesetih.

Sax

pre 12 godina

Ma dajte na osnovu snimka identifikujte neke od onih likova što su palili pa kad oni propevaju rebnite im po 10 godina a organizatora 30. Ljudi moji da se loše živi u K.Mitrovici davno bi oni napunili Beograd. Ali bolje je ovako-VALJAMO NEKU ROBU i tako...

zoran

pre 12 godina

ma cekajte ljudi, koja smo mi sila da drzimo u blokadi 2 MILIONA ljudi na Kosovu??? ljudi moji, rat 1999 je izgubljen, da li ce se iko ikada ovde u Beogradu pojaviti da to jasno i glasno kaze, trebamo stoicki izdrzati poraz i tacka, rat je izgubljen, samim tim i Kosovo, i ma koliko se mi upinjali da je to tzv, samo zavaravamo sami sebe. na kraju krajeva, imamo li mi kapacitet, a i kosovski Albanci, da zajedno zivimo u istoj zemlji, da imamo Albanca potpredsednika, sve dvojezicno? mislim da nemamo, ni jedni ni drugi.
a balvani nas vracaju tacno 20 godina u nazad, na pocetak ratova u SFRJ. ovo je valjda konacni kraj, poslednji trzaj maloumne megalomanske politike. Mi nismo nebeski narod, treba Cosic izici i to reci. prema tome, samo napred u dobrosusedske odnose sa Republikom Kosovo! treceg izlaza nam nema, ili da nas ovo malo sto je ostalo ne izgine do kraja, sto bi nekima u Beogradu odgovaralo, da eto opet jadikuju da nas celi svet mrzi. Pokazimo malo pameti da zavrsimo sa ovakvim srednjevekovnim akcijama, prihvatimo poraz, i nastavimo dalje!

Darko

pre 12 godina

Ajde odredite datum za priznavanje Kosova,pa sjednite sa kosovskim vlastima ,pa dogovorite najbolje uslove za srbe koji su ostali tamo,pa da svi mirno krenete u buducnost.

Endi Slek

pre 12 godina

Srbi ne trebaju da odstupe, jer samo "udeo u kontroli" moze da donese mir...niko nam ne garantuje da ce KFOR da ispuni svoja obecanja

Aleksa_x

pre 12 godina

Srce me boli kada citam ove vesti, dokle ces Borise da se uzdas u medjunarodno pravo, kada je ocigledno da je cine veliku nepravdu prema Srpskom narodu. Da si lepo 15 000 vojnika razmestio na administrativnu liniju i podigao stepen mobilizacije, drugacije bi sve bilo. Ne mora da se ratuje ali ni njima ne bi bilo svejedno. Nema nista od pregovora, koliko znam krenuo je kvor sa njihovim specijalnim jedinicama na barikade, tuga. Nek je bog u pomoci svim Srbima dole!

max

pre 12 godina

Nadam se da ste sada napokon shvatili koliko je Srbija ukopala samu sebe svojim djelima od 1990.god pa na ovamo, mozda cak i prije toga ali je svijet jos uvijek bio spreman da vam na jedno oko zazmiri.

Zar ne bi bilo lijepo da ste bili normalni, civilzovani, te da ste sada dio Evrope i normalnog svijta, garantujem vam da ni Kosovo ne biste izgubili tada.

Sve najbolje.

Joao

pre 12 godina

Naravno to nije isto, ali Krizni stabovi me podsecaju na neka druga nesrecna vremena. Srbija je u teskoj poziciji, namece joj se sukob koji je unapred izgubljen. Ne znam sta bih uradio da sam na mestu kosovskih Srba. Oni nemaju nacina za efikasan otpor, osim da gandijevski prime udarce, a to se nece desiti. Ne postoji potez koji dobija, ivo se u sahu valjda zove iznudnica i pat pozicija je najvise sto se moze dobiti. Nadam se samo da ce nam pamet biti jaca strana

Safet Cara

pre 12 godina

Stefanovic: " Borko Stefanović odgovorio da niko ne može da ubedi lokalne Srbe da se sa barikada povuku..."

Ma kako nece?! Hoce Tenkovi KFORA. Imate srece sta nije komandant Kfora neki Amerikanac.

charger

pre 12 godina

Svega ovoga ne bi ni bilo da je Srbija danas clanica NATO i EU! Ali posto mi volimo da igramo zmurke i da koketiramo sa svima, da sedimo na dve i vise stolica onda je ovo ocekivani epilog! Gde su danas svi ti silni "stubovi" nase politike?

Majmune

pre 12 godina

@ (zbunjeni civil, 29. jul 2011 14:25)

Pa da bi sebi omogucili pravo na rad, prvo moraju da se izbore za ono najosnovnije:
Pravo na zivot.

Sale

pre 12 godina

Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor, sa nekoliko balvana, kao sto je to bilo devedesetih.
(Bacvanin, 29. jul 2011 17:54)

Samozivnici

Milos

pre 12 godina

@NENAD ama poruke ovde ne ostavljaju samo Srbi ne budi naivan toliko, uglavno takvi se i potpisuju kao beogradjani, sumadinci, srbende bas zato sto to nisu

Goran

pre 12 godina

KFOR ima i te kako snage i jedinicu da moze te barikade da odnese do Beogradske Skupstine.
(tacka, 29. jul 2011 19:02)

Kakva je ovo konstatacija! Pa imam i ja snage da prebijem nekog slabijeg od sebe, ali ne znaci da cu to i da uradim. Stavise, ispao bih siledzija i jadnik ako bih i pokusao.

Vladimir

pre 12 godina

idite bre radite nesto korisno. po ceo dan blejacite ovde i mlatite praznu slamu.. koga bre briga sta se ovde trabunja.. get a life people

Sabo

pre 12 godina

Gdje su sad Srpski patrioti iz vlade koji su pozivali narod da izadje na ulice i blokiraju punktove.Pitam se sad hocel ti isti patrioti odgovarat za zivote ovih ljudi ako dodje do napada izmedju Euleka i naroda.Naravno sad ti isti sjede u Beogradu i gledaju putem medija sta ce dalje da bude zalosno kako narod naivno nasjeda.

Dule NS

pre 12 godina

Jedna stvar mi užasno smeta!
Možete da imate bilo kakvo političko opredelenje!
Možete da budete demokrata, liberal, radikal i "džedaj" ako želite.....
Možete kritikovati i iznositi mišljenje, jer ovo je demokratska zemlja, ali sa moralne i ljudske strane svom sopstvenom narodu NIKADA NE SMETE OKRENUTI LEĐA!
To je nešto osnovno ljudsko, moralno!
...Ja sam potpuno za demokratiju i za EU, pa čak i za NATO i za podelu Kosova i za prava homoseksualaca i još mnogo toga... ...ali ću UVEK biti prvo za svoju zemlju i za svoj narod gde god on bio!
Jer je tako ispravno!
-A svi Vi koji ćete sada lupiti minus na moj komentar zamislite samo kako bi vama bilo da ste sada tamo negde na Kosovu i da od sopstvenog naroda dobijate ovakve pogrdne poruke - ne možete to da zamislite jer nemate pojma kako je tamo - tuđa muka ne boli!!!
-Samoživost nas je i dovela ovde gde smo danas!

Aleksandar

pre 12 godina

@Vladimir

Ako se ne borimo za slobodu ljudi po planeti, na bilo koji nacin, a da nije ekstremisticki (for retards only), onda necemo imati ni taj life. A vec ga ni nemamo.

misko

pre 12 godina

Ide vikend i godišnji odmori u Evropi što znači nema ko da spreči KFOR da uradi šta god mu nalogodavci iz Bona i Vašingtona kažu, a kada se sve završe onda ćemo da sednemo da pregovaramo ali bez povratka na staro.Već viđeno od 1991 godine na ovim prostorima.

albanac iz FYROM

pre 12 godina

ne bih hteo da se upustam u tome da li su u pravo sa blokadaama, ali bih hteo da pitam te iste ljude, protiv koga sad blokiraju puteve i posle nedelju dana kada se potrose zalihe hrane a nema drugog protoka sta cete tada da uradite jer i tada cete da blokirate puteve.

sumadinac

pre 12 godina

(Skywalker, 29. jul 2011 17:48)
E bas sam to hteo da kazem,a i to da i u Smederevu ne placaju struju.A za dug od 6000.00 din nama koji se nismo rodili gde treba dolaze svakodnevno da iskljuce struju.Cisto da se zna

Skywalker

pre 12 godina

NENAD, sta da kazemo mi koji ovde zivimo, a nemamo nikakva primanja. Nema nikave fame, plate su ogromne cak i posle smanjenja druge plate za 50% iz decembra 2008-me. Uz to, niste gadljivi ni na platu iz Pristine. Pa, gde to ima? Platu iz Pristine hocu da primim, a necu da dozvolim da pristina postavi carinu kako bi ubirala poreze i sa teritorije na kojoj ti zivis. Dakle, sumadincu mozes da kazes i da on kaze sebi,,mozda su ipak u pravu", ali ne i meni, jer i ja zivim na Kosovu i znam sta je istina. Takodje, struja se ne placa, doduse, racuni vec skoro dve godine uredno stizu. Dakle, vecina stanovnistva ne prima nista i zivi ovde, sta oni da kazu.

BrB

pre 12 godina

@ Kosovac, pa tako se ne radi, mozete li bar malo da sacekate i pokazete svetu da ste zrtve kosovske politike umesto sto postavljate barikade koje nicemu ne sluze? Gde vas je to barikadiranje i paljenje odvelo na zalost osetice te vrlo brzo.

sumadinac

pre 12 godina

(Ivan, 29. jul 2011 16:09)

Niti sam bio niti cu da idem sve dok se ne vrate svi koji su dosli
DA LI TI JE TO JASNO?
Ja nemam sta da prodam pa da odem negde i da pricam da me nisu lepo docekali.Moram da ti kazem da je mnogo nas ucestvovalo u ovim nesrecnim ratovima dok su ovi sto su dosli sedeli po kaficima
DOKLE BRE VISE

Vinko

pre 12 godina

Nasi svercosi nisu placali dovoljan reket rosi pa sad imamo problem a us stvari nema nikakav problem. Tadic je donekle u pravu ko stoji iza paljenja

zodiac

pre 12 godina

Gde su sad oni cuveni srpski heroji i junaci, gde su Vucici, Nikolici, Kostunice, Ilici, Todorovici... Ja ocekivao da ce oni prvi na branik otadzbine, da brane svetu srpsku zemlju, a od njih ni glasa. Izgleda da desnicarenje i busanje u grudi junacke vazi samo za salon i TV.

RaRa

pre 12 godina

@veteran - ma nije vazno sta posle, o tome se ne razmislja..vazno je da su postavljene barikade, bez ikakvog plana i smisla a da li ih je postavio nekakav krimos o kojem ljudi sa severa KM sve vise pricaju, uopste nije od znacaja. Sve se to ubraja u pobedu nad neprijateljem.

e-krem

pre 12 godina

Odssekli su se iz besa i obesti sto im zakon ne dozvoljava da i dalje mlate pare na robu koju u Srbiji kupuju bez PDV a ovde je prodaju normalno. Droga, auta, oruzje, naftni derivati su njihov biznis a zaradu dele sa ovim naglasnijim politicarima koji godinama lazu svoj narod i Srbiju da sever nije leglo kriminala vec da Kosovo ima nesto protiv njih koji najvise voledu Srbiju,pa naravno.
Od sada sedite do kraja zivota na balvanima sverc je tesko ranjen i maske su pale a kad ce da umre reci ce sudovi jednog dana pre ili kasnije.

bezimena

pre 12 godina

(Dule NS, 29. jul 2011 20:47)

To isto se veličalo 90-tih! Dokle smo stigli, ZNAMO. Koliko nam je država manja, to nam je takodje poznato.
Svaki čovek je po rodjenju patriota i voli zemlju iz koje je, pa je to nepotrebno isticati kao nešto posebno. Biti za "svoj" narod ma gde i bla, bla...znači npr. biti i uz DS, DSS, SNS, SRS, biti uz sve ubice, lopove ili kakve druge zlotvore, samo zato što su "moji"!
Ne ide to baš tako!
Ja sam za sve ljude koji su dobri, ispravni i pošteni, svejedno mi je kom narodu, rasi, veri ili bilo čemu drugačijem, od mene, pripadaju.

p.s. naš narod su i Srbi JUŽNO OD IBRA, ali njih niko i ne spominje a kamoli da kaže da je uz njih...jer oni su izašli na kosovske izbore i imaju predstavnike u Skupštini Kosova! Jesu li time prestali da budu "naš" narod? Jesu li time prestali da imaju muke? Kako je njima kada ih "naši" nazivaju albanskim Srbima? Mislite da to njih ne boli?
ZLO MI JE OD LICEMERA, posebno od kvazi patriota, koji su se namnozili u "mom" narodu!

analiticar amater

pre 12 godina

Amerikanci resavaju sve probleme - od Avganistana do srpskih barikada, samo da li ce stici plata za sledeci mesec.....pitanje je sad.

Rastko

pre 12 godina

E vala ajde bad da vidimo da li nece. Ima da ih uklone ko bele lale, nije im ovo devedeset i prva, dosta je bilo terora tzv. patriota i srpski nacionalista.

RaRa

pre 12 godina

@veteran - ma nije vazno sta posle, o tome se ne razmislja..vazno je da su postavljene barikade, bez ikakvog plana i smisla a da li ih je postavio nekakav krimos o kojem ljudi sa severa KM sve vise pricaju, uopste nije od znacaja. Sve se to ubraja u pobedu nad neprijateljem.

Bacvanin

pre 12 godina

@Ivan
Upravo je to problem bio u zadnjih 20 godina. Previse ljudi koji nisu bili involvirani u problem je guralo svoj nos, da li zbog licnog interesa ili nekih politickih poena, u probleme za koje nisu trebali da se brinu.
Da su ostavili Srbe da sami odlucuju o tome sta i kako ce da rade u novonastalim drzavama bivse Yuge, nikada ne bi bilo ovako krvavih ratova kao sto ih je bilo u zadnjih par godina.
Ljudi na Kosovu moraju da shvate ono sto sto ljudi u bivsoj Yugi nisu shvatili, a to je da se samo moraju izboriti za svoju bolju buducnost, mirom, racionalnim odlukama, aktivnim ucestvovanjem u drzavnim institucijama, a ne blokadama.
Nisu sume krive da ih secemo, niti ce balvani resiti probleme Srba na Kosovu. Albanci se nece odseliti sa Kosova, niti ce se tako lako odreci severa, jer su poziciji da odlucuju. Srbija nazalost nije u poziciji da iocemu odlucuje, ali vazno je da ljudi na Kosovu to shvate, jer nije resenje pricati im kako ce 90% stanovnistva stati iza njih, kada se to nece desiti, jer svojim prisustvom nece resiti problem, a snajperima se problem takodje nece resiti.
Nemam ja nista protiv Srba na Kosovu, shvatam ih i zao mi je da su u situaciji u kojoj su, koja sigurno nije laka niti je zavideti, ali najgore sta mozemo sada da uradimo je da im pricamo bajke o moci i sposobnosti Srbije i velikoj podrsci koju imaju iz Srbije, kada im ista ta podrsak nece biti od pomoci.

Zoran M.

pre 12 godina

(Mirko, 29. jul 2011 15:42)

Evo jos jednog borca za srpsku stvar do p[oslednje kapi tudje krvi. Znaci li to, Mirko, da nasa deca i unuci treba da prodju jos jedan krug pakla sa neizbezno istim ishodom, i da jacamo vojsku umesto da jacamo zdravstvo, skolstvo i privredu? Jadna ova zemlja.

bez_cenzure

pre 12 godina

Slovenci će uz Amere pucati po Srbima! Nije im malo bilo! Eh šta smo doživjeli! Srbi će dole braniti jer im je jasno šta ih u suprotnom čeka a ako bi ovi pripucali mislim da bi tek onda došlo do takvih komplikacija da ih više nijedan dijalog ne bi mogao popraviti za dugo dugo vremena.

Zoran BG

pre 12 godina

(Dule NS, 29. jul 2011 20:47)

Umesto minusa, postavicu ti par pitanja. Kako mozes da budes za vise stvari koje su medjusobno nekompatibilne? Ti si za podelu Kosova ali si i za NATO koji tu podelu nikada nece prihvatiti, a u isto vreme si i za barikade koje nas vode u novi konflikt s NATO paktom?
Narod, pogotovo ovaj narod, nije jedna homogena celina, koja dise kao jedan. Pricas o okretanju ledja -- nisu li kosovski Srbi nama Srbijancima okrenuli ledja pod Milosevicem podrzavajuci njegovu bezumnu politiku 10 godina, pruzajuci mu podrsku na raznim kontra-mitinzima svaki put kada mu se zaljuljao tron, nije li i njihova samozivost 1990-2000 i godinama pre dolaska Milosevica na vlast, pre svega kumovala ovako tragicnom polozaju u kojem se sada nalaze? U jednom se slazemo - bas me briga koliko cu minusa dobiti na ovaj komentar.

Srpkinja

pre 12 godina

Ovo je "komentar na komentar" Alekse X, koji "savetuje" Tadica da posalje 15000.vojnika u pogranicnu zonu, i oni ce se u.... u gace! Aleksa, ja neznam koliko imas godina, i koliko ti datiraju secanja, ali cu te podsetiti da je Milosevic imao DESET puta brojniju, naoruzaniju i mocniju vojsku i..... svi znamo kako se zavrsilo. Aleksa, ja licno, ne volim kapitalizam jer je nehumano drustveno uredjenje u kome bogati postaju jos bogatiji, a siromasni jos siromasniji! Ne volim "zapad" ni vrednosti koje oni donose sa sobom! Ne volim NATO jer su siledzije, ali....MOGU SAMO DA IH MRZIM! Mi Srbi gresimo zadnjih 620.godina! Uvek se "nacrtamo i poturimo" u pogresno vreme. Tako smo 1389. izlaskom na Kosovo Polje, sami sebi ubrizgali "virus bele kuge", i smanjili potencijalni natalitet za narednih nekoliko vekova. Tako smo radili i 1914. itd. STRPLJEN SPASEN! Ratovi vode mocni i jaki, a mali i pri tom iscrpljeni, samo dobijaju batine. Nista nije vecno, pa ni njihova sila, moc i bogatstvo. Ja cu licno slaviti dan, kada njihova "zapadna moc i sila" propadnu! Nije daleko ni taj dan, jer su vec iscrpli sami sebe. Ali do tada, treba se cuvati i biti STRPLJIV, a kada se okolnosti u svetskoj politici promene, tada treba traziti svoje. Do tada, prekinite da pozivate jadne izmucene ljude na barikade, da saljete vojsku i da im porucujete iz tople sobe: "Braco izdrzite, mi smo uz vas"! Ma da.....

MIlan

pre 12 godina

A politicari sede i cekaju sta ce ljudi na barikadama da urade. Mozda uberu neki poen. Veca tragedija od one na Kosovu je samo u srpskoj skupstini i vladi.

MilanR

pre 12 godina

Evo sada ćemo posmatrati kako g. Pantić greši. KFOR će upotrebiti suzavac zatim će oklopnim vozilima raskrčiti barikade, ako neko bude pucao na njih doći će pojačanje i uzvratiće vatru, zatim će obezbeđivati put i obezbeđivati vozila. Srbija nema nikakvog pravnog osnova da interveniše, a da deluje bespravno ne dolazi u obzir. Tako da g. Pantić baš, baš ništa korisno neće učiniti svojim planom, ako već ne napravi štetu da neko pogine.

nije mi drago

pre 12 godina

Imam osecaj da ce da rade nenasilna sredstva za uklanjanje protestanata: Suzavac, sok bombe, ...
Gde su sada Borko, Goran & Co

Aca BGD

pre 12 godina

Citam komentare, i dolazim do sledeceg zakljucka. Mi Srbi smo narod koji ce da "popije" milion lazi, a kada cuje istinu, zabija "glavu u pesak, kao noj". Izmedju ostalog, ovo sam zakljucio citajuci komentar od osobe koja se potpisala kao Srpkinja. U njenom komentaru je sve ziva i surova istina, ali omah ispod njenog komentara vecina citalaca se izjasnila da "ne preporucuje" njen komentar. Da li je moguce? Zbog toga smo i postali "crna rupa" u svemiru, zbog toga i nemamo ni jednu iskreno prijateljski nastrojenu drzavu u nasem blizem, a ni daljem okruzenju! Nismo prijatelji ni sa Hrvatima, ni Bosancima, ni Slovencima, ni Crnogorcima itd. Pa zasto se vec jednom ne zapitamo, kako smo dospeli na to, da nas i u okruzenju, a ni sire, bas niko "ne ljubi strasno", i da su "uvek svi protiv nas"! Jos samo da ugledam komentar u kome ce pisati,"da su sve ove drzave i drzavice" u dogovoru i da nas jednostavno ne vole zajednicki, dogovorno! Ako ovako nastavimo da se pravimo gluvi i slepi pred cinjenicama, istinom i realnoscu.... siguran sam da za nas kao narod ima malo nade. Jer i pored ukinutih viza i embarga, mi sami od nase Srbije pravimo crnu rupu. Ima jos jedna "bolna istina": Narod cini drzavu, i drzava postoji zbog naroda, jer narod i stvara drzavu zbog svoje dobrobiti, a ne obrnuto. Ovde se sve okrenulo naopako, pa je i sam narod poceo da misli, da u stvari mi kao narod postojimo i zivimo za drzavu, i da nasi zivoti nisu bitni, vec samo drzava. Ljudi, nema drzave bez naroda, tj. bez nas. Sta ce nam i pola Azije, ako nema nas, Srba!

Dule NS

pre 12 godina

@ (bezimena, 29. jul 2011 22:06)

Poštovana bezimena ja sam jasno rekao da prodržavam NAROD i to narod gde god bio (severno ili južno od Ibra – baš me briga) – pod narodom se NE podrazumevaju stranke koje si ti navela! Po kojoj logici je podržavati sopstveni narod za tebe isto što i podržavati te stranke koje si navela ili neke ubice?
Gde sam ja to rekao?
Deliti svoj narod prema političkom opredelenju je sramno! Da li to znači da ako na primer vidiš da je neki radikal stradao na ulici i da mu treba pomoć nećeš da mu pomogneš jer prezireš njegovu poliiku? Ako su za tebe ispravni samo tvoji iz LDP-a onda si veoma ograničena i imaš užasno uzak pogled na svet u kom živiš! Zgrožen sam komentarom!
Ja sam takođe kao i ti za “ljude koji su dobri, ispravni i pošteni, svejedno mi je kom narodu, rasi, veri ili bilo čemu drugačijem, od mene, pripadaju” i upravo zato neću osuđivati KOMPLETAN NAROD NA KOSOVU KAO ŠTO TO VI RADITE! Jer je to narod gde ima raznih ljudi isto kao i u Beogradu ili u Novom Sadu! Ja sam bio potpuno jasan!
Možda misliš da bi trebali malo da se ugledamo na Albance koji će bezrezervno da se podržavaju čak i ako znaju da je neko zločinac? To vam je ok? Nijednom nisam video da ste njih kritikovali za bilo šta!
Takođe je i meni loše od LICEMERA – a mislim ih ovde ima jako mnogo među komentatorima!

@ (Zoran BG, 29. jul 2011 21:33)

Veoma lako mogu da budem za podelu kosova i za NATO!
NATO nijednom nije definitivno rekao da je protiv podele Kosova, niti je na NATO paktu da tako nešto uopšte i govori! To je stvar političara! I sasvim sigurno će do podele i doći, jer je to jedino moguće rešenje!
-Takođe ne dozvoljavam da me neko uslovljava, da ako volim svoju zemlju i narod (ako sam patriota) da onda ne smem da budem za EU i obrnuto! Jer za mene biti patriota znači želeti dobro svom narodu, želeti mu napredak i prosperitet! A ja smatram da je u interesu našeg naroda da bude deo i EU i NATO-a i to ne zbog neke ljubavi ili bilo čega sličnog već iz INTERESA i određenih društvenih vrednosti koje želim svom narodu! Patriotizam je to, a ne divljati i ratovati! Ništa od onoga što sam napisao nije u suprotnosti!
Problem je što vi imate ogroman problem jer smatrate da ako ste za EU i NATO to znači da ne treba da branite sopstveni narod i zemlju već da bezrezervno podržavate sve one koji rade protiv nas i da opravdavate svaki njihov potez! I da, jesam za barikade kao apsolutno legitiman način protesta kakav se koristi u celoj Evropi! Ako je normalno da francuski poljoprivrednici blokiraju celu Francusku kada su nezadovoljni zašto to ne bi radili i Srbi kada su nezadovoljni – da li su u pitanju kamioni ili balvani, nebitno je jer je suština ista!
A što se tiče toga što govoriš da su kosovski Srbi isto tako nama okrenuli leđa… ok, jesu! I šta sada, jel treba zbog toga da im se svetimo? Gde će nas to odvesti? Ako krene neko da ih ubija na primer, da im mi kažemo: “baš nas briga nek vas ubijaju, vi ste podržavali Milošvića”?
Kao što sam već rekao:
SAMOŽIVOST NAS JE I DOVELA OVDE GDE SMO DANAS!

-Žao mi je što ste se osetili prozvanima u mom komentaru, ali ja sam bio veoma jasan!
Takođe bilo bi fer da ste barem jednom rečju kritikovali poteze Albanaca koji su sve ovo i pokrenuli i izazvali U SRED PREGOVORA! Ali to onda verovatno ne bi bilo u skladu sa vašim načelima i politikom opravdavanja svega što je protiv Srpskih interesa! Pogotovo jer je jasno da ovo što se desilo Srbiji nikako nije bilo u interesu! Jer znamo koje su namere Srbije po pitanju EU! I pogotovo je r Srbija nije prekršila nijedan sporazum ni ugovor! Znači podržavate one koji nas sabotiraju! Toliko o patriotizmu!

posmatrac

pre 12 godina

Jadni napaceni kosovski Srbi sa platama 3 puta vecim od beogradskih, jadni kosovski srbi sto struju i vodu ne moraju da placaju. Kosovo nije Srbija!!! Nikad nije ni bilo. Podrska Kosovu!!!

Bosanac

pre 12 godina

Ne vidim razlog da R Kosovo ne upravlja svojom granicom?. Vrijeme se je promjenulo, granice nekadašnje zemlje nisu iste - PRIHVATITE REALNOST da je Kosovo - država i gledajte kako ići dalje u zivotu a uvazavajuci jedni druge.

zbunjeni civil

pre 12 godina

Ne razumem kako u radni dan u radno vreme stotinjak ljudi nema drugog posla nego da sedi na cesti.
Idite kući i na svoja radna mesta pa će svima biti bolje.

Bacvanin

pre 12 godina

Nadam se da KFOR ukloniti blokade i da ce Kosovska policija preuzeti granicne prelaze, a da pri tome nece biti nikakvih ljudskih zrtava.
Kosovo je inace mirno, samo na severu ima problema, ali zna se ko tamo zivi vecinom.
Bolje ce biti kada se ova prica zavrsi, nezavisno da li ce Srbija dobiti sever ili ne. Ovako Srbija stoji u mestu zbog par hiljada ljudi koji na balvanima cekaju bolju buducnost.

Vladimir LDP

pre 12 godina

"Milom ili silom" - Evropske vrednosti. Divota.
(Mila, 29. jul 2011 14:36)

I te kako je evropska vrednost. Lepo te je upozorio i dao ti rok, obzirom da si ti taj ko krsi zakone blokirajuci puteve sto nije dozvoljeno, neevropska bi bila da te je odma napao i silom oterao (mada nisam siguran koliko bi i to bilo neevropski obzirom kako se mi ponasamo). Ne mislis valjda da evropska vrednost podrazumeva infantilno blebetanje i moljakanje? Pa tako nikada nista ne bi moglo da se postigne jer uvek postoje suprotstavljeni interesi, a evropska vrednost nije da se svi oni zadovolje vec da postoji neki red i jasnoca i postupanje po zakonu. Ovde ti je jasno receno da se pomeris i dobio si vremena da to ucinis, zakon ti ne dozvoljava do blokiras puteve balvanima. Ne vidim sta je tu neevropski? Pa ne mislis valjda da u Evropi (ili bilo gde na svetu) milicija moljaka prestupnike da postuju zakon? Normalno da je postoji odredjeni stepen prinude jer to je jedini nacin da zakon bude ispostovan i sproveden do kraja.

veteran

pre 12 godina

Posle barikada obično dolaze traktorske prikolice.Daleko ćemo da doguramo sa ovim inadžijskim stavovima.Imamo li makar jednog saveznika koji će stati uz nas i podržati nas u ovome?Vidim da ovde ima genijalaca koji predlažu da naša vojska zauzme sever Kosova.Čak i da je u stanju da izvede tako nešto,šta posle?Znamo li mi ko se dole nalazi i kako smo se proveli 99.Trebamo li svi do poslednjeg da izginemo zbog nečeg što je već izgubljeno.E pa gospodo,meni je moj život vredan,a junačinama poručujem da se manu kuckanja i siđu malo južnije,gde nema mamica i tatica da ih zaštite od puščanih metaka.

sumadinac

pre 12 godina

Jadni napaceni kosovski Srbi sa platama 3 puta vecim od beogradskih, jadni kosovski srbi sto struju i vodu ne moraju da placaju.
(posmatrac, 29. jul 2011 14:49
Sve to mi kroz porez placamo.A sto se mene tice ne uzimam vise pusku makar me streljali.

Bacvanin

pre 12 godina

@kosovac
Ako imas probleme se odlukama Pristine, to njima objasnjavaj i sa njima resavaj, nema Srbija vise nista sa Kosovom odkad je povukla od tamo svoju policiju i vojsku. To je nazalost tako, svidelo se to ili ne. Menjati to ne moze Beograd niti Srbija nego vi koji ste na Kosovu.
Da Srbija moze da pomogne, funkcionalno, to bi vec odavno uradila, ali ne moze.
Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor, sa nekoliko balvana, kao sto je to bilo devedesetih.

Safet Cara

pre 12 godina

Stefanovic: " Borko Stefanović odgovorio da niko ne može da ubedi lokalne Srbe da se sa barikada povuku..."

Ma kako nece?! Hoce Tenkovi KFORA. Imate srece sta nije komandant Kfora neki Amerikanac.

max

pre 12 godina

Nadam se da ste sada napokon shvatili koliko je Srbija ukopala samu sebe svojim djelima od 1990.god pa na ovamo, mozda cak i prije toga ali je svijet jos uvijek bio spreman da vam na jedno oko zazmiri.

Zar ne bi bilo lijepo da ste bili normalni, civilzovani, te da ste sada dio Evrope i normalnog svijta, garantujem vam da ni Kosovo ne biste izgubili tada.

Sve najbolje.

charger

pre 12 godina

Svega ovoga ne bi ni bilo da je Srbija danas clanica NATO i EU! Ali posto mi volimo da igramo zmurke i da koketiramo sa svima, da sedimo na dve i vise stolica onda je ovo ocekivani epilog! Gde su danas svi ti silni "stubovi" nase politike?

Mitar

pre 12 godina

Braćo sedite na put, a oni nek rade ono za šta im je plaćeno pa šta bude! Postavite i neke kamere okolo, nek ceo svet gleda šta nam rade. Branite to i za mene slepca što nije tamo sa vama a morao bih da budem. Ne mogu ništa drugo da vam kažem a da ne ispadnem licemer.

Vladimir

pre 12 godina

idite bre radite nesto korisno. po ceo dan blejacite ovde i mlatite praznu slamu.. koga bre briga sta se ovde trabunja.. get a life people

Dule NS

pre 12 godina

"Milom ili silom" će da bude onako kako mi želimo, a glas vas što živite ovde ne vredi ništa!
Tako to rade "demokratske", "evropske" OKUPACIONE snage!
A Srbija je uvek bila kriva zbog "represije" prema Albanskoj manjini?
Ma da je Srbija zaista radila u prošlosti sve ono što joj se stavlja na dušu Albanci bi danas bili u sastavu Srbije i bili bi "manji od makovog zrna"!

Posmatrac

pre 12 godina

Jedino resenje je da ceo narod krene (ogroman broj) na mars na Kosovo predvodjen politicirama, iz opozicije i vlasti koji to zele. Da to isto urade u RS i CG. Pa da se napravi neki legitimni veliki pritisak, jer oruzjem i diplomatijom ne mozemo. I da zvanicno, ali zvanicno, trazimo od Rusije pomoc, pa da vidimo kako ce da nam pomognu. Ovako ne ide, treba sve pokusati. Zapadu se ne mozemo vise zameriti nego sto smo, jer smo prosto Srbi, a drugo ne mozemo biti da bi nas voleli.

Sreten

pre 12 godina

Tadicu, Djelicu, Sutanovac, Dacicu, Cvetkovicu, Jeremicu gde ste? Nema vas nigde, pretvorili ste Stefanovica i Bogdanovica u zrtvenu jagnjad. Vama je mesto na severu Kosova. To i vi znate, ali ne smete da pisnete, da mrdnete prstom dok ne dobijete odobrenje od svojih nadredjenih Filea, Kacina, baronese. Plasite se da bi vam u suprotnom EU uskratila podrsku na izborima i jedini vas izborni adut, kandidaturu. Postoje, gospodo, i neki visi ciljevi od vlasti.
Neka mi neko navede jednu pogresnu procenu Vojislava Kostunice u vezi sa nacionalnom politikom. Nema je. Vojo procisti redove i imas moj glas.

dexy

pre 12 godina

Ma jasno je da će nasilnici upotrebiti silu, i smrtonosnu ako treba, za drugo i ne znaju. Mir i pravo njima ništa ne znače, žele samo da obezbede da nema otpora trgovini narkoticima, oružjem i ljudskim organima.
Pitam se samo da li naši sunarodnici albanske nacionalnosti razmišljaju o tome šta će biti kada se ovaj neodrživi sistem raspadne, i kada Srbija konačno preuzme kontrolu nad odmetnutnom pokrajinom?
Mislite o tome... ;)

Изногуд

pre 12 godina

Имали смо 100 година да решимо проблем, цео век, а ми смо га игнорисали, и сада су нам сви други криви.

Aleksandar

pre 12 godina

Dvije stvari su jasne,
narod na Kosmetu nije svjesan granice do koje je gospodin Tadic spreman da ide, tj. kompletne izdaje i priznavanja Kosova i mi nismo svjesni da je nasem narodu dolje sve dozlogrdilo i da su oni spremni da ginu ako treba.

CG

pre 12 godina

(Bacvanin, 29. jul 2011 15:38)

Da juzno Kosovo je mirno, poput groba, jer su tamo sve Srbe protjerali ili pobili...

To ti je ta "mirna" demokratija koju ovi zagovaraju...
Neznam samo kako Vas nije sramota se javljati sa vasim bljuvotinama...

zoran

pre 12 godina

ma cekajte ljudi, koja smo mi sila da drzimo u blokadi 2 MILIONA ljudi na Kosovu??? ljudi moji, rat 1999 je izgubljen, da li ce se iko ikada ovde u Beogradu pojaviti da to jasno i glasno kaze, trebamo stoicki izdrzati poraz i tacka, rat je izgubljen, samim tim i Kosovo, i ma koliko se mi upinjali da je to tzv, samo zavaravamo sami sebe. na kraju krajeva, imamo li mi kapacitet, a i kosovski Albanci, da zajedno zivimo u istoj zemlji, da imamo Albanca potpredsednika, sve dvojezicno? mislim da nemamo, ni jedni ni drugi.
a balvani nas vracaju tacno 20 godina u nazad, na pocetak ratova u SFRJ. ovo je valjda konacni kraj, poslednji trzaj maloumne megalomanske politike. Mi nismo nebeski narod, treba Cosic izici i to reci. prema tome, samo napred u dobrosusedske odnose sa Republikom Kosovo! treceg izlaza nam nema, ili da nas ovo malo sto je ostalo ne izgine do kraja, sto bi nekima u Beogradu odgovaralo, da eto opet jadikuju da nas celi svet mrzi. Pokazimo malo pameti da zavrsimo sa ovakvim srednjevekovnim akcijama, prihvatimo poraz, i nastavimo dalje!

podrška od susjeda

pre 12 godina

Moram priznati da iako sam iz susjedne Hrvatske ovaj put sam ipak na strani Srbije! Mnogi od nas koji smo mrzili Srbe shvaćamo da ih nismo mrzili što to želimo već zbog loših političara! Svašta se izdešavalo, mnogo je krvi proliveno, ali sada je ipak previše!
Ne mogu više gledat kako svi orkestrirano napadaju Srbiju, jer ovaj put Srbija zbilja nije ništa skrivila.
Svi smo mi izdržavali to Kosovo za vrijeme SFRJ i sve nas je skupo koštalo, a najviše Srbiju i moramo bit pošteni bez obzira što smo se mrzili i ubijali!

Vinko

pre 12 godina

Nasi svercosi nisu placali dovoljan reket rosi pa sad imamo problem a us stvari nema nikakav problem. Tadic je donekle u pravu ko stoji iza paljenja

Srbija

pre 12 godina

Braco sa Kosova ne nasedajte na Udbaske igranke kojima polupismeni Udbasi koriste vas polozaj dole na Kosovu, huskaju vas i manipulisu vama.
Ne zaboravite ti isti Udbasi su vam otimali imovinu za vreme komunizma i cinili zlocine nad vama i vasim ocevima i dedovima, kao i nad nasim ocevima i dedovima ovde u Srbiji.
Gledali ste sta su Udbasi uradili sa nasim Srbima iz Krajine , balvanima i blokadama puta, dok su se komunjarske bitange nafatirale para na punktovima, svercom oruzja, nafte, cigareta i ostalog dok je neduzan narod ostao bez svega i dan danas zivi u barakama po Srbiji.
Jel moguce da neko moze da naseda na Udbaske polupismene fore nakon svega sto se izdesavalo zadnjih 20 godina?
Pamet u glavu nasa braco sa Kosova, Udbasi su spremni na sve samo da izbegnu odgovornost koja ih ceka u Srbiji za sve sto su radili pocev od 45-e godine i koznih mantila.
Ne dozvolite da se Srbima desi jos jedna Krajina i da Udbasi ponovo naprave haos gde ce oni profitirati a vi cete biti zrtve kao Krajiski Srbi.
Njima samo haos odgovara jer znaju da ih u jednoj novoj modernoj Srbiji momentalno ceka pravda.

Mirko

pre 12 godina

gospodo jedino što možemo da uradimo je da ne potpisujemo nikakvo otcepljenje ili odvajanje Kosova, da ćutimo i jačamo našu vojsku i državu i za 10, 20, 30, 50... godina da udarimo i uzmemo ono što je naše od boga

Skywalker

pre 12 godina

NENAD, sta da kazemo mi koji ovde zivimo, a nemamo nikakva primanja. Nema nikave fame, plate su ogromne cak i posle smanjenja druge plate za 50% iz decembra 2008-me. Uz to, niste gadljivi ni na platu iz Pristine. Pa, gde to ima? Platu iz Pristine hocu da primim, a necu da dozvolim da pristina postavi carinu kako bi ubirala poreze i sa teritorije na kojoj ti zivis. Dakle, sumadincu mozes da kazes i da on kaze sebi,,mozda su ipak u pravu", ali ne i meni, jer i ja zivim na Kosovu i znam sta je istina. Takodje, struja se ne placa, doduse, racuni vec skoro dve godine uredno stizu. Dakle, vecina stanovnistva ne prima nista i zivi ovde, sta oni da kazu.

nele

pre 12 godina

budalastina da ne moze biti veca, nasa drzava podrzava barikade njihovi predstavnici se pojavise i odose, ostavise ove jadnike da provociraju i da na kraju nedaj boze i nastradaju u sukobu sa vojskom koju briga za politiku Srbije, da vise prikinite da taj narod izlazete batinama i mukom, sta god na kraju da ovde bude ti isti ljudi ce ostati da zive i da tu rade, muko moja predji na drugoga, sigura sam da mora da postoji i neki drugi nacin osim bunta, batina, rata, mrznje, sve smo to vec prosli i na kraju nista dobro doli, sto ponovo ulazimo u sve to?

NemanjaBB

pre 12 godina

Prava demokratija! To je ta EU u kojoj bih voleo da zivim....lepo, kratko i jasno ti ponude da to uradis sam LEPO ili ce oni SILOM ...i ?
Sramota...

BrB

pre 12 godina

@ Kosovac, pa tako se ne radi, mozete li bar malo da sacekate i pokazete svetu da ste zrtve kosovske politike umesto sto postavljate barikade koje nicemu ne sluze? Gde vas je to barikadiranje i paljenje odvelo na zalost osetice te vrlo brzo.

Darko

pre 12 godina

Ajde odredite datum za priznavanje Kosova,pa sjednite sa kosovskim vlastima ,pa dogovorite najbolje uslove za srbe koji su ostali tamo,pa da svi mirno krenete u buducnost.

A.Semjonov

pre 12 godina

Srpska skupstina mi se gadi svakodnevnim izigravanjem legalizma. Nacionalni parlamenti evropskih drzava odrzavaju svoje sednice nocu, tajno i bez prisustva javnosti kada je to potrebno.
Ozbiljnost jedne drzave meri se i po tome koliko efikasno resava odredjene krize i zadatke, a ne da li ima forum.

Vladimir

pre 12 godina

Ne zelim da vas iz mirnog Beograda ucim sta treba da radite, ali Vas molim da sacuvate glavu i budete pametni.
Na stranu sve price o istoriji, pravdi, pravu i slicno, ali je za mene (a smatram da sam potpuno liberalan, pro-evropski orijentisan), potpuno neprihvatljivo to da 70,000 Srba (severno od Ibra) nece moci da koriste proizvode koje zele, da budu primorani da kupuju slovenacko mleko, hrvatsku cokoladu, da budu na kraju krajeva nasilno ubaceni u drustvo drzave Kosovo.
Molim boga da se stvari raspletu bez gubitka zivota, da ljudi dole normalno zive, da saradjuju sa Albancima, da se normalno krecu, da kupuju sta zele, da mogu da zarade, da se skoluju, da moraju da placaju porez, i da im ne zapovedaju kriminalci...
S druge strane, potpuno razumem ljude dole, pa cak i one huligane sto su spalili prelaz, verovatno im je to izgledalo vazno i herojski u tom trenutku.
Da li treba da zalim albanskog policajca koji je poginuo i ostavio troje dece? Da, ali...
Tokom zivota covek stalno popusta, ide linijom manjeg otpora, povlaci se pred raznim budalama, zbog vaznijih ciljeva, cuva se , cuva svoju porodicu... i tako sve dok jednog trenutka ne pukne i kaze dosta vise, ovako vise ne moze, ne zelim ovako vise da zivim, pa kud puklo da puklo. Plasim se da su ljudi na severu Kosova upravo u takvoj situaciji, i da malo fali da puknu i da sve ode u .... tj. da pocnu da se prebrojavaju lesevi u Washingtonu, Beogradu, Ljubljani, Pristini itd...
Zato, pamet u glavu, ne popustajte dok ne morate, povucite se kad bude frka, ali vratite barikade cim prestane opasnost. Na nama (srbima) je sada da budemo dosadni, uporni, ali i mirni i da pokazemo da smo pravi ljudi, Evropljani, ne divljaci, ali i da je sever kosova NAS, i da ga ne damo i da ne zelimo granicu sa unutrasnjom Srbijom.
Jos jednom, pamet u glavu, polako i uporno. Mi vam iz Beograda ne mozemo mnogo pomoci, pre svega jer su nam nasi problemi vec dovoljni i vase ne osecamo, a i realno ne mozemo mnogo da pomognemo.

NENAD

pre 12 godina

AJOJ SUMADINAC , EVO TI MOJA 3 PUTA VECA PLATA I EVO TI STAN ZA DZABE DA ZIVIS, RADIM U PROSVETI , EVO PRED SVIMA TI TO DAJEM AKO HOCES IME PREZIME, BR.LK., STA GOD HOCES PA DODJI ZARADI, KUKU NAMA SA OVAKVIM SRBIMA. DOKLE VISE TA FAMA O VELIKIM PLATAMA NEPLACANJU RACUNA, OCES IZVOD IZ BANKE ILI RACUNE O PLACENOJ STRUJI, NEMA LAZI NEMA PREVARE... UNAPRED ZAHVALNI PREPLACENI NEPOSLUSNI ZLI SRBIN IZ MITROVICE

momabrazil

pre 12 godina

Borba za sever je borba za Srbiju i nema veze sa devedestim. Ni u kom slucaju treba da se ide na oruzano provociranje vec sama masovnost kao i blokade su put u resenje. Neka Tadic nastavi da se pravi nemust ne moze ni on protiv tkz partnera al neka podrzi makar tajno masovne demonstracije po BG i unutrasnjosti i neka ode 200 000 hiljada ljudi na prelaze. Sve uz pesmu i sve mirno i neka se cela diplomatija i emigracija mobilise u obavestavanju stranih medija sta se desava. Neka SPC posalje monahinje na prelaze sa crkvenim barjacima. Nema sanse da ovakav scenario ne odjekne po svetu. Da narod na severu nije postupio kako je postupio zaista bismo se oprostili od tog dela KiM. Nemojte ih podcenjivati oni ne zele da bude deo tamo neka Kosova ni bih ni ja da sam dole. Onim Srbima juzno od Ibra nek je Bog na pomoci a oni se vec masovno sele i jos ad dodju u Srbiju mnogi ih posprdno gledaju sto je vrhunac primitivizma. Ima nas 3 miliona Srba po svetu i znamo kako je biti emigrant.Ako se uspostavi kontrola tkz drzave Kosovo na severnim granicama, slobodno i Jeremic a i Tadic neka podnesu ostavke. Ako su znali da ce vec biti tako jos pre dosta godina trebao se prihvatiti Artisarijem plan a ne da se pali narod ko nekad po Krajinama. Razlika je u tome sto albanci nisu proterani sa severa, sto vecina sveta ne priznaje Kosovo i sto imamo mnogo vecu podrsku nego za vreme pogresnog rata u HR. Jedino moral naroda moze da odredi ovu situaciju i KFOR nece a ni Nato da gaze balvane sa ljudskim telima, nece sigurno a a ako i dodjedo nekih zrtava setimo se nasim starih ili promenimo imena svih srpskih heroja nesto drugo. Bice povuci potegni a nasa vlast tesko ogrezla u korupciji tesko da moze da izadje sa ovim problemom. Voleo bih da verujem da su sve ovo sredili sa Tacijem da bi se eto lakse doslo do neke podele al ne verujem

bačvanin

pre 12 godina

Ček malo jel to isti onaj Erhard Biler sa kojim ti isti Srbi treba da pregovaraju?
Da li zapad uopšte zna šta znači "pregovarati"? Ili je Rambuje vrhunac njihovih "demokratskih" "pregovaračkih" veština?
SRAMOTA ME JE ŠTO SAM EVROPLJANIN!

Dule NS

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 29. jul 2011 15:25)

O dobro jutro Vladimire!
Znamo svi da imate opsesivnu potrebu da opravdate apsolutno svaki potez vaših idola sa zapada i Kosova, ali ponovo pričate apsolutne besmislice!!!

BLOKADE PUTEVA SU LEGITIMAN VID PROTESTA U CELOJ EVROPI I DEMOKRATSKOM SVETU!
Svi protesti se svode na blokade puteva! Koliko je puta do sada jedna Francuska, na primer, nedeljam bila paralisana zbog protesta nezadovoljnih građana - bilo poljoprivrednika, bilo autoprevoznika ili koga već....
Koliko je Srbija bila paralisana zbog protesta zemljoradnika, a o Grčkoj i da ne govorim... i milion drugih slučajeva u Evropi!
A da li ste negde čuli da je policija pretila da će upotrebiti silu protiv njih? Možda suzavce ili bojevu municiju? Naravno da niste jer je to DEMOKRATSKO PRAVO GRAĐANA! Da li se koriste kamioni ili balvani potpuno je nebitno - suština je ista!
-Ali ovo na Kosovu nisu demokratske institucije i snage - već OKUPACIONE koje se kao pravi okupator i ponašaju i koje mogu da rade šta im se prohte! I zato vas molim da više ne pišete više besmislice!

albanac iz FYROM

pre 12 godina

ne bih hteo da se upustam u tome da li su u pravo sa blokadaama, ali bih hteo da pitam te iste ljude, protiv koga sad blokiraju puteve i posle nedelju dana kada se potrose zalihe hrane a nema drugog protoka sta cete tada da uradite jer i tada cete da blokirate puteve.

Sax

pre 12 godina

Ma dajte na osnovu snimka identifikujte neke od onih likova što su palili pa kad oni propevaju rebnite im po 10 godina a organizatora 30. Ljudi moji da se loše živi u K.Mitrovici davno bi oni napunili Beograd. Ali bolje je ovako-VALJAMO NEKU ROBU i tako...

Ivan

pre 12 godina

@Bacvanin
"nema Srbija vise nista sa Kosovom"
"Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor"

Ovo je i razlog zasto cemo nestati kao narod: sta se mene tice sta se desava sa Srbima u Hrvatskoj, sta se mene tice sta se desava sa Srbima u Bosni, pa na Kosovu, pa u Raskoj, pa u Crnoj Gori, pa u Vojvodini, pa u Presevu.... na kraju kada dodje tvoj red, nece ni ostati niko drugi da moze da ga se tice...

kosovac

pre 12 godina

re:dada
Srbi postavljaju barikade zato sto Albanski carinici zele da onemoguce da u nase prodavnice stize roba iz Srbije, kao deo blokade ulaska srpske robe na Kosmet koju sprovodi Pristina vec 5 dana.
A ako tako bude, onda nema lekova, brasna... Nicega.
Pa necemo to dozvoliti. Ostao je jos goli zivot. postavljen je na branik...
p.s. I molim vas ko Boga ne pisite ako nesto ne proverite, ne crnite nas dok branimo svoje kuce i goli zivot

sumadinac

pre 12 godina

(Ivan, 29. jul 2011 16:09)

Niti sam bio niti cu da idem sve dok se ne vrate svi koji su dosli
DA LI TI JE TO JASNO?
Ja nemam sta da prodam pa da odem negde i da pricam da me nisu lepo docekali.Moram da ti kazem da je mnogo nas ucestvovalo u ovim nesrecnim ratovima dok su ovi sto su dosli sedeli po kaficima
DOKLE BRE VISE

тоша

pre 12 godina

Прочитао сам вест да се пуцњава чула из јужног дела Косовске Митровице, па ви сада видите ко то у ствари жели да испровоцира сукоб ако се зна ко то живи у јужном делу Митровице!

Ivan

pre 12 godina

Muka mi je vise od svih vas licemera!Svih onih koji govore o troduplim platama i ostalim glupostima SRAM VAS BILO!Sramno je da ne osecate nista prema svom narodu koji je dole ako vec necete ili ne mozete da odete dole i pomognete onda bar pokazite postovanje jer ti se ljudi bore za svoj dom za svoj zavicaj oni nisu prodali kuce i zapalili za bg oni su ostali na svojoj zemlji bez obzira na sve opasnosti bez obzira na mizerne uslove za zivot bez obzira na to sto su dole pogotovo oni juzno od ibra prakticno robovi koji su primorani da zive u nepostojecoj drzavi a ne u svojoj!

reason rules

pre 12 godina

... nemackom generalu, nije jasno da se Srbi nece povuci ni po koju cenu.
Samo sada treba videti sta ce ovi nasi nesrecnici u skupstini da urade danas ,i ko ce od nih i na koji nacin da zastiti maltene goloruke ljude na barikadama.
sram da vas bude , tri dana se neckate sta da uradite dok vam kfor sprovodi klasicnu okupaciju i komotno izlazi iz okvira rezolucije 1244 kao da je ni nema
Alo bre u kola i autobuse i dole na Kosovo sa svojim narodom !!

Branislav

pre 12 godina

Ovo je sad kljucni momenat! Ako popustimo odosmo svi u ..! Treba biti pametan. Medijski rat je bitan. Postavite neko dijete, djevojcicu sa karanfilom na par sekundi ispred oklopnih vozila KFORA i slikajte ga. Neka te slike obidju svijet. Slikajte što više ljude, civile, naspram oklopne mašinerije okupatorskih snaga. Mi nemamo kud, mi smo svoji na svom, pravda je na našoj strani i pobijedićemo. Ali treba istrajati. Ne dajte se braćo Srbi!

Legia Semlin

pre 12 godina

Ne dajte se braćo naša, s vama smo do pobede! Ja ću da plaćam i struju i vodu, i letovanje ću da platim bilo kom srpskom bratu sa Kosmeta, i njemu i njegovoj porodici - oni se ljudi za život bore, a mi im prebacujemo struju?! Neljudi, neljudi jedni! Sramota me što sa vama dišem isti vazduh! Vi ne da niste Srbi, vi niste ni ljudska bića, sram vas i stid bilo. Moja deca imaju slobodu, novac, školu bez ograde, a tuđa nemaju ni za hleb i voze ih transporterima u školu, u sred moje zemlje Srbije - a mi im prebacujemo vodu i struju, jel to pošteno, jel to ljudski?

I dalje čekam Uvaženog Gospodina Predsednika da me zove da branim moj narod na Kosmetu. Gospodine Predsedniče, zašto me ne zoveš?! Treba li sam da idem?

sumadinac

pre 12 godina

(Skywalker, 29. jul 2011 17:48)
E bas sam to hteo da kazem,a i to da i u Smederevu ne placaju struju.A za dug od 6000.00 din nama koji se nismo rodili gde treba dolaze svakodnevno da iskljuce struju.Cisto da se zna

Milos

pre 12 godina

Jedini odgovor je masovnost. Kfor nece moci da odblokira 10000 ljudi. Britanci su pobegli iz Indije tek kad su ovi poceli da ih ignorisu i rade po svome.

SASA

pre 12 godina

Ako padne sever Kosova dodjose do Kraljeva
Nema vise skijanja na Kopaoniku tatinih i maminih sinova.
Nije ni cudo sto se sve ovo dogadja tako i treba Srbiji i srpskom narodu koji samo gledaju sebe i svoje dvoriste. Polako polako

igor

pre 12 godina

Postavlja se pitanje zasto ovaj general dok je rukovodio jedinicama u Prizrenu 2004. godine nije sacuvao srpske manastire koji su inace bili zasticena zona?
Sram vas bre bilo

Ivan

pre 12 godina

@(NENAD, 29. jul 2011 16:40)

Imajte na znanju da se vrši medijsko-propagandni rat od strane dobronamernih sus(j)eda sa svih strana.
Narodu Srbije poručujem, da mi je žao što i predstavnici moje države sudjeluju u okupaciji Kosova.

Pozdrav iz Slovenije i držite se.

Branko Von Beca

pre 12 godina

Našoj cenjenoj skupštini treba četiri dana da zakaže i održi "vanrednu" sednicu, a ovi, sram ih bilo, daju rok samo dva sata !!
Dok nam se cenjeni ministri i poslanici nakane i sutra napokon sastanu u 14h, pod uslovom da na'vataju kvorum, ne bi me čudilo da ovi "nepristrasni" posle probijanja barikada, uz izgovor oblačnog vremena i male greške u navigaciji,ne stignu do Bubanj potoka i postave granični punkt !

Ivan

pre 12 godina

Po njegovim rečima, neprihvatljivo je da jedinice Kfora nemaju slobodu kretanja.

Zatvorili ste te Srbe u taj Sever i ne date im da mrdnu.

Totalno anticivilizacijsko ponašanje od strane Albanaca, KFOR-a i EU koji eto ćute.

Sale

pre 12 godina

Nemojte ljudi i nas iz Srbije povuci za sobom u ponor, sa nekoliko balvana, kao sto je to bilo devedesetih.
(Bacvanin, 29. jul 2011 17:54)

Samozivnici

čaruga

pre 12 godina

Želeo bih da poručim Srbima sa severa Kosova da i ako se ne slažemo uvek sa vašim potezima mi ćemo uvek biti uz vas! Mislim da je bolje sačuvati živu glavu makar zbog svoje dece pa taman morali svi da se iselite sa Kosova i Metohije,ali ako većina misli da vas treba braniti i silom tako će i biti,shvatite to jednom za uvek i ne primajte se na izjave kojekakvih filozofa koji su i u ovim teškim trenucima spremni da vam sipaju so na ranu!

brainwash

pre 12 godina

Nazalost jedini nacin da se spreci konacan dolazak albanskih carinika i embargo na uvoz iz Srbije je da ljudi ostanu na barikadama po svaku cenu. Inace to znaci gubitak Severnog Kosova i Metohije.

NENAD

pre 12 godina

znas li zasto nema problema u ostalom delu kosova kosmopolito moj, zato sto su odatle srbi proterani ostalo im je jos samo ovo ovde da zavrse, citajuci komentare takvih kao sto si ti , ne verujem da ce im biti tesko

Hvala lepo

pre 12 godina

Bosanac, tvoja zemlja Bosna i Hercegovina je danas tuzila predstavnike Kosova jer su prekrsili sporazum o trgovini, dakle malo vise brini o svojoj zemlji, a Srbiju ostavi na miru.

Aleksa_x

pre 12 godina

Srce me boli kada citam ove vesti, dokle ces Borise da se uzdas u medjunarodno pravo, kada je ocigledno da je cine veliku nepravdu prema Srpskom narodu. Da si lepo 15 000 vojnika razmestio na administrativnu liniju i podigao stepen mobilizacije, drugacije bi sve bilo. Ne mora da se ratuje ali ni njima ne bi bilo svejedno. Nema nista od pregovora, koliko znam krenuo je kvor sa njihovim specijalnim jedinicama na barikade, tuga. Nek je bog u pomoci svim Srbima dole!

Mile

pre 12 godina

Zasto neko posteno ne kaze da je na delu okupacija KiM i da je ime okupacionog komandanta Erhardom Bilerom. Red je da kazemo istinu i da delujemo u skaldu sa istinom.

Ivan78

pre 12 godina

Jako cudno od tebe Bosanac da kazesh tako neshto. Jer onda sto se ne prihvati relanost da RS ne zeli da bude u Bosni i ne prihvati REALNO STANJE?I idete dalje...

Namcor

pre 12 godina

Za Sumadinca, Vladimira i bezimenu, kao i njima slicnima ....

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Dule NS

pre 12 godina

Budite sigurni da je 90% Srbije apsolutno uz vas! Na žalost Srbija je NEMOĆNA da vam pomogne jer nema kome da se obrati za pomoć! Jer ni EU, ni "braću" Ruse, niti bilo koga drugog na ovom svetu nije briga za Srbiju - kao i uvek u prošlosti! Zato ste prepušteni sebi samima! Morate se sami zaštiti!

demokratija!!!

pre 12 godina

A gde je predsednik Tadic,da kaze KFOR-u da ne primenjuje silu kao sto je rekao izgrednicima koji su spalili punkt?Ovo je neverovatno da oni ovako javno terorisu ono malo Srba sto jeostalo dole...ako je ovo demokratija,onda sam ja vise za Staljinov komunizam nego za ovo...

Урош

pre 12 godina

Па они не знају да Срби сад, из ината, неће да оду.

Такви смо, пргави, кад нам претиш само нам дижеш морал.

Ајд баш да видим те шмекере, шта ће да ураде кад се наши не помере.

Danko

pre 12 godina

Da li moze neko lepo da mi objasni zbog cega Srbi drze barikade kada se Rosu povukla?
(dada, 29. jul 2011 15:36)

Zbog toga sto su i ROSU, i KFOR, do sada TRI puta prekrsili dogovor da se povuku (vracali su se i napadali), i zato sto im narod vise ne veruje. Ljudi se plase za svoje zivote, jer od drzave Srbije nemaju nikakvu zastitu, KFOR dokazano radi iskljucivo za Albanske interese, i ljudi su primorani da pribegavaju najbazicnijim metodama zastite svojih kuca, porodica i svojih zivota. Jel sada jasnije?

RaRa

pre 12 godina

@veteran - ma nije vazno sta posle, o tome se ne razmislja..vazno je da su postavljene barikade, bez ikakvog plana i smisla a da li ih je postavio nekakav krimos o kojem ljudi sa severa KM sve vise pricaju, uopste nije od znacaja. Sve se to ubraja u pobedu nad neprijateljem.

Dule NS

pre 12 godina

Jedna stvar mi užasno smeta!
Možete da imate bilo kakvo političko opredelenje!
Možete da budete demokrata, liberal, radikal i "džedaj" ako želite.....
Možete kritikovati i iznositi mišljenje, jer ovo je demokratska zemlja, ali sa moralne i ljudske strane svom sopstvenom narodu NIKADA NE SMETE OKRENUTI LEĐA!
To je nešto osnovno ljudsko, moralno!
...Ja sam potpuno za demokratiju i za EU, pa čak i za NATO i za podelu Kosova i za prava homoseksualaca i još mnogo toga... ...ali ću UVEK biti prvo za svoju zemlju i za svoj narod gde god on bio!
Jer je tako ispravno!
-A svi Vi koji ćete sada lupiti minus na moj komentar zamislite samo kako bi vama bilo da ste sada tamo negde na Kosovu i da od sopstvenog naroda dobijate ovakve pogrdne poruke - ne možete to da zamislite jer nemate pojma kako je tamo - tuđa muka ne boli!!!
-Samoživost nas je i dovela ovde gde smo danas!

Rastko

pre 12 godina

E vala ajde bad da vidimo da li nece. Ima da ih uklone ko bele lale, nije im ovo devedeset i prva, dosta je bilo terora tzv. patriota i srpski nacionalista.

RaRa

pre 12 godina

@veteran - ma nije vazno sta posle, o tome se ne razmislja..vazno je da su postavljene barikade, bez ikakvog plana i smisla a da li ih je postavio nekakav krimos o kojem ljudi sa severa KM sve vise pricaju, uopste nije od znacaja. Sve se to ubraja u pobedu nad neprijateljem.

e-krem

pre 12 godina

Odssekli su se iz besa i obesti sto im zakon ne dozvoljava da i dalje mlate pare na robu koju u Srbiji kupuju bez PDV a ovde je prodaju normalno. Droga, auta, oruzje, naftni derivati su njihov biznis a zaradu dele sa ovim naglasnijim politicarima koji godinama lazu svoj narod i Srbiju da sever nije leglo kriminala vec da Kosovo ima nesto protiv njih koji najvise voledu Srbiju,pa naravno.
Od sada sedite do kraja zivota na balvanima sverc je tesko ranjen i maske su pale a kad ce da umre reci ce sudovi jednog dana pre ili kasnije.

bane

pre 12 godina

sta ce jos jadan srpski narod na kosmetu docekati i zadesti!ovo uvodjenje demonkratije,bojim se bice placeno novim glavama i kolonama izbeglica!

Леминг

pre 12 godina

Да ли је могуће господине Стефановићу да ви заиста, у медијима, представљате цивилно становништво као одбрану нашег територијалног интегритета! "Срби неће прекинути блокаду", па ви сте направили доле "живи зид" од цивила и очекујете да остварите своје неке захтеве! Не будите смешни већ пошаљите наше специјалце доле који су за то и обучени а не да угрожавате животе недужних!

Bacvanin

pre 12 godina

@Ivan
Upravo je to problem bio u zadnjih 20 godina. Previse ljudi koji nisu bili involvirani u problem je guralo svoj nos, da li zbog licnog interesa ili nekih politickih poena, u probleme za koje nisu trebali da se brinu.
Da su ostavili Srbe da sami odlucuju o tome sta i kako ce da rade u novonastalim drzavama bivse Yuge, nikada ne bi bilo ovako krvavih ratova kao sto ih je bilo u zadnjih par godina.
Ljudi na Kosovu moraju da shvate ono sto sto ljudi u bivsoj Yugi nisu shvatili, a to je da se samo moraju izboriti za svoju bolju buducnost, mirom, racionalnim odlukama, aktivnim ucestvovanjem u drzavnim institucijama, a ne blokadama.
Nisu sume krive da ih secemo, niti ce balvani resiti probleme Srba na Kosovu. Albanci se nece odseliti sa Kosova, niti ce se tako lako odreci severa, jer su poziciji da odlucuju. Srbija nazalost nije u poziciji da iocemu odlucuje, ali vazno je da ljudi na Kosovu to shvate, jer nije resenje pricati im kako ce 90% stanovnistva stati iza njih, kada se to nece desiti, jer svojim prisustvom nece resiti problem, a snajperima se problem takodje nece resiti.
Nemam ja nista protiv Srba na Kosovu, shvatam ih i zao mi je da su u situaciji u kojoj su, koja sigurno nije laka niti je zavideti, ali najgore sta mozemo sada da uradimo je da im pricamo bajke o moci i sposobnosti Srbije i velikoj podrsci koju imaju iz Srbije, kada im ista ta podrsak nece biti od pomoci.

Pedja

pre 12 godina

Srbija bi morala da stane iza ovih kriznih stabova (kao i naroda na barikadama).
Nema niceg nerazumnog u zahtevu da se stanje vrati od pre odpocinjanja sukuba.

bez_cenzure

pre 12 godina

Slovenci će uz Amere pucati po Srbima! Nije im malo bilo! Eh šta smo doživjeli! Srbi će dole braniti jer im je jasno šta ih u suprotnom čeka a ako bi ovi pripucali mislim da bi tek onda došlo do takvih komplikacija da ih više nijedan dijalog ne bi mogao popraviti za dugo dugo vremena.

misko

pre 12 godina

Ide vikend i godišnji odmori u Evropi što znači nema ko da spreči KFOR da uradi šta god mu nalogodavci iz Bona i Vašingtona kažu, a kada se sve završe onda ćemo da sednemo da pregovaramo ali bez povratka na staro.Već viđeno od 1991 godine na ovim prostorima.

Sabo

pre 12 godina

Gdje su sad Srpski patrioti iz vlade koji su pozivali narod da izadje na ulice i blokiraju punktove.Pitam se sad hocel ti isti patrioti odgovarat za zivote ovih ljudi ako dodje do napada izmedju Euleka i naroda.Naravno sad ti isti sjede u Beogradu i gledaju putem medija sta ce dalje da bude zalosno kako narod naivno nasjeda.

Ni ja

pre 12 godina

I dogodi se (ne daj Boze) ono: "silom"... I sta onda?
(ja, 29. jul 2011 15:00)

Ne znam ni ja, ali samo znam da sta god da bude, obavezno ce iskljucivo Srbi biti krivi. To ti je u skladu sa evropskom i demokratskim vrednostima.

aleksa

pre 12 godina

Samo mirno i bez sukoba sa kforom, i ostati na barikadama. Oni su vojska oni neznaju da se ponasaju kao policajci. Treba se posetiti kao su to albanci radili pre 20 godina sa sve svecama u rukama.

dusan

pre 12 godina

Sve više počinjem da mislim da lik koji se potpisuje sa Vladimir LDP zapravo to radi za nečiji potpuno suprotan interes od te partije. Moguće i da grešim. Možda je stvarno čovek to pisao iz ubeđenja. Ali kako god bilo smešno je za medalju.

petrovaradin

pre 12 godina

Ja se samo nadam da će sve ovo što se dešava poslednjih 20 godina konačno opametiti Srbiju i da će u nekom budućem svetskom ratu Srbija, za promenu, dobro razmisliti čiji će biti saveznik! A nadam se NIČIJI!!!

Boban Bombic

pre 12 godina

Ocigledno je da tamo ne moze biti mira... ljudi se snalaze,samo nije mi jasno ko ce od nasih preuzeti odgovornost na sebe ako kfor i albanske snage krenu na nase ljude..

Aleksandar

pre 12 godina

idite bre radite nesto korisno. po ceo dan blejacite ovde i mlatite praznu slamu.. koga bre briga sta se ovde trabunja.. get a life people
(Vladimir, 29. jul 2011 16:53)

Pa...idi.

bezimena

pre 12 godina

(Dule NS, 29. jul 2011 20:47)

To isto se veličalo 90-tih! Dokle smo stigli, ZNAMO. Koliko nam je država manja, to nam je takodje poznato.
Svaki čovek je po rodjenju patriota i voli zemlju iz koje je, pa je to nepotrebno isticati kao nešto posebno. Biti za "svoj" narod ma gde i bla, bla...znači npr. biti i uz DS, DSS, SNS, SRS, biti uz sve ubice, lopove ili kakve druge zlotvore, samo zato što su "moji"!
Ne ide to baš tako!
Ja sam za sve ljude koji su dobri, ispravni i pošteni, svejedno mi je kom narodu, rasi, veri ili bilo čemu drugačijem, od mene, pripadaju.

p.s. naš narod su i Srbi JUŽNO OD IBRA, ali njih niko i ne spominje a kamoli da kaže da je uz njih...jer oni su izašli na kosovske izbore i imaju predstavnike u Skupštini Kosova! Jesu li time prestali da budu "naš" narod? Jesu li time prestali da imaju muke? Kako je njima kada ih "naši" nazivaju albanskim Srbima? Mislite da to njih ne boli?
ZLO MI JE OD LICEMERA, posebno od kvazi patriota, koji su se namnozili u "mom" narodu!

Endi Slek

pre 12 godina

Srbi ne trebaju da odstupe, jer samo "udeo u kontroli" moze da donese mir...niko nam ne garantuje da ce KFOR da ispuni svoja obecanja

Goran

pre 12 godina

KFOR ima i te kako snage i jedinicu da moze te barikade da odnese do Beogradske Skupstine.
(tacka, 29. jul 2011 19:02)

Kakva je ovo konstatacija! Pa imam i ja snage da prebijem nekog slabijeg od sebe, ali ne znaci da cu to i da uradim. Stavise, ispao bih siledzija i jadnik ako bih i pokusao.

Zoran M.

pre 12 godina

(Mirko, 29. jul 2011 15:42)

Evo jos jednog borca za srpsku stvar do p[oslednje kapi tudje krvi. Znaci li to, Mirko, da nasa deca i unuci treba da prodju jos jedan krug pakla sa neizbezno istim ishodom, i da jacamo vojsku umesto da jacamo zdravstvo, skolstvo i privredu? Jadna ova zemlja.

Zoran BG

pre 12 godina

(Dule NS, 29. jul 2011 20:47)

Umesto minusa, postavicu ti par pitanja. Kako mozes da budes za vise stvari koje su medjusobno nekompatibilne? Ti si za podelu Kosova ali si i za NATO koji tu podelu nikada nece prihvatiti, a u isto vreme si i za barikade koje nas vode u novi konflikt s NATO paktom?
Narod, pogotovo ovaj narod, nije jedna homogena celina, koja dise kao jedan. Pricas o okretanju ledja -- nisu li kosovski Srbi nama Srbijancima okrenuli ledja pod Milosevicem podrzavajuci njegovu bezumnu politiku 10 godina, pruzajuci mu podrsku na raznim kontra-mitinzima svaki put kada mu se zaljuljao tron, nije li i njihova samozivost 1990-2000 i godinama pre dolaska Milosevica na vlast, pre svega kumovala ovako tragicnom polozaju u kojem se sada nalaze? U jednom se slazemo - bas me briga koliko cu minusa dobiti na ovaj komentar.

Aleksandar

pre 12 godina

@Vladimir

Ako se ne borimo za slobodu ljudi po planeti, na bilo koji nacin, a da nije ekstremisticki (for retards only), onda necemo imati ni taj life. A vec ga ni nemamo.

Srpkinja

pre 12 godina

Ovo je "komentar na komentar" Alekse X, koji "savetuje" Tadica da posalje 15000.vojnika u pogranicnu zonu, i oni ce se u.... u gace! Aleksa, ja neznam koliko imas godina, i koliko ti datiraju secanja, ali cu te podsetiti da je Milosevic imao DESET puta brojniju, naoruzaniju i mocniju vojsku i..... svi znamo kako se zavrsilo. Aleksa, ja licno, ne volim kapitalizam jer je nehumano drustveno uredjenje u kome bogati postaju jos bogatiji, a siromasni jos siromasniji! Ne volim "zapad" ni vrednosti koje oni donose sa sobom! Ne volim NATO jer su siledzije, ali....MOGU SAMO DA IH MRZIM! Mi Srbi gresimo zadnjih 620.godina! Uvek se "nacrtamo i poturimo" u pogresno vreme. Tako smo 1389. izlaskom na Kosovo Polje, sami sebi ubrizgali "virus bele kuge", i smanjili potencijalni natalitet za narednih nekoliko vekova. Tako smo radili i 1914. itd. STRPLJEN SPASEN! Ratovi vode mocni i jaki, a mali i pri tom iscrpljeni, samo dobijaju batine. Nista nije vecno, pa ni njihova sila, moc i bogatstvo. Ja cu licno slaviti dan, kada njihova "zapadna moc i sila" propadnu! Nije daleko ni taj dan, jer su vec iscrpli sami sebe. Ali do tada, treba se cuvati i biti STRPLJIV, a kada se okolnosti u svetskoj politici promene, tada treba traziti svoje. Do tada, prekinite da pozivate jadne izmucene ljude na barikade, da saljete vojsku i da im porucujete iz tople sobe: "Braco izdrzite, mi smo uz vas"! Ma da.....

Majmune

pre 12 godina

@ (zbunjeni civil, 29. jul 2011 14:25)

Pa da bi sebi omogucili pravo na rad, prvo moraju da se izbore za ono najosnovnije:
Pravo na zivot.

S.T.A.L.K.E.R

pre 12 godina

Alo sumadinac, samo kad ste vi u beogradu napaceni! Zivite bolje od cele Srbije!!! Dodji malo u unutrasnjost da vidis situaciju!

MilanR

pre 12 godina

Evo sada ćemo posmatrati kako g. Pantić greši. KFOR će upotrebiti suzavac zatim će oklopnim vozilima raskrčiti barikade, ako neko bude pucao na njih doći će pojačanje i uzvratiće vatru, zatim će obezbeđivati put i obezbeđivati vozila. Srbija nema nikakvog pravnog osnova da interveniše, a da deluje bespravno ne dolazi u obzir. Tako da g. Pantić baš, baš ništa korisno neće učiniti svojim planom, ako već ne napravi štetu da neko pogine.

analiticar amater

pre 12 godina

Amerikanci resavaju sve probleme - od Avganistana do srpskih barikada, samo da li ce stici plata za sledeci mesec.....pitanje je sad.

nije mi drago

pre 12 godina

Imam osecaj da ce da rade nenasilna sredstva za uklanjanje protestanata: Suzavac, sok bombe, ...
Gde su sada Borko, Goran & Co

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Ovo dole se žešće zakuvava a naše političke zamlate će koliko sutra (!!!) u 14h da održe vanrednu sednicu parlamenta! Gde ih samo nađosmo tako nesposobne...

Milos

pre 12 godina

@NENAD ama poruke ovde ne ostavljaju samo Srbi ne budi naivan toliko, uglavno takvi se i potpisuju kao beogradjani, sumadinci, srbende bas zato sto to nisu

zodiac

pre 12 godina

Gde su sad oni cuveni srpski heroji i junaci, gde su Vucici, Nikolici, Kostunice, Ilici, Todorovici... Ja ocekivao da ce oni prvi na branik otadzbine, da brane svetu srpsku zemlju, a od njih ni glasa. Izgleda da desnicarenje i busanje u grudi junacke vazi samo za salon i TV.

Pantegruel

pre 12 godina

Čini mi se da će mnogo toga zavisiti od bezbednosne procene KFOR-a, EULEX-a i Albanaca koliko su Srbi sa severa Kosova odlučni, spremni i sposobni da vode intifadu, po uzoru na palestinsku. Ako procene da jesu i da eskalacija vodi u neisplativ rizik po njihove snage na terenu, težiće kompromisu. Ako procene da nisu i da samo "prete praznom puškom" krenuće silom na njih, računajući da će se prašina sleći nakon nekoliko dana ili najviše nekoliko nedelja buke i jalovih protesta naše vlade. Ovo izgleda kao veliki ispit za sve nas zajedno.

Joao

pre 12 godina

Naravno to nije isto, ali Krizni stabovi me podsecaju na neka druga nesrecna vremena. Srbija je u teskoj poziciji, namece joj se sukob koji je unapred izgubljen. Ne znam sta bih uradio da sam na mestu kosovskih Srba. Oni nemaju nacina za efikasan otpor, osim da gandijevski prime udarce, a to se nece desiti. Ne postoji potez koji dobija, ivo se u sahu valjda zove iznudnica i pat pozicija je najvise sto se moze dobiti. Nadam se samo da ce nam pamet biti jaca strana

Aca BGD

pre 12 godina

Citam komentare, i dolazim do sledeceg zakljucka. Mi Srbi smo narod koji ce da "popije" milion lazi, a kada cuje istinu, zabija "glavu u pesak, kao noj". Izmedju ostalog, ovo sam zakljucio citajuci komentar od osobe koja se potpisala kao Srpkinja. U njenom komentaru je sve ziva i surova istina, ali omah ispod njenog komentara vecina citalaca se izjasnila da "ne preporucuje" njen komentar. Da li je moguce? Zbog toga smo i postali "crna rupa" u svemiru, zbog toga i nemamo ni jednu iskreno prijateljski nastrojenu drzavu u nasem blizem, a ni daljem okruzenju! Nismo prijatelji ni sa Hrvatima, ni Bosancima, ni Slovencima, ni Crnogorcima itd. Pa zasto se vec jednom ne zapitamo, kako smo dospeli na to, da nas i u okruzenju, a ni sire, bas niko "ne ljubi strasno", i da su "uvek svi protiv nas"! Jos samo da ugledam komentar u kome ce pisati,"da su sve ove drzave i drzavice" u dogovoru i da nas jednostavno ne vole zajednicki, dogovorno! Ako ovako nastavimo da se pravimo gluvi i slepi pred cinjenicama, istinom i realnoscu.... siguran sam da za nas kao narod ima malo nade. Jer i pored ukinutih viza i embarga, mi sami od nase Srbije pravimo crnu rupu. Ima jos jedna "bolna istina": Narod cini drzavu, i drzava postoji zbog naroda, jer narod i stvara drzavu zbog svoje dobrobiti, a ne obrnuto. Ovde se sve okrenulo naopako, pa je i sam narod poceo da misli, da u stvari mi kao narod postojimo i zivimo za drzavu, i da nasi zivoti nisu bitni, vec samo drzava. Ljudi, nema drzave bez naroda, tj. bez nas. Sta ce nam i pola Azije, ako nema nas, Srba!

MIlan

pre 12 godina

A politicari sede i cekaju sta ce ljudi na barikadama da urade. Mozda uberu neki poen. Veca tragedija od one na Kosovu je samo u srpskoj skupstini i vladi.

Zoran

pre 12 godina

Ovo ce sve da se resi,a meni je najvise zao nasih vrlih poslanika,narocito onih cutologa koji cele godine rec nisu progovorili,i sada,taman kada su dosli po svoje tesko zaradjene plate,neko je dovoljno bezobrazan da im zakaze sednicu.A ljudi se taman spremili da odu na zasluzeni odmor.A desavanja na Kosovu i Metohiji?Hajte,molim vas,desavanja ce opet biti, a leto prolazi...

Dule NS

pre 12 godina

@ (bezimena, 29. jul 2011 22:06)

Poštovana bezimena ja sam jasno rekao da prodržavam NAROD i to narod gde god bio (severno ili južno od Ibra – baš me briga) – pod narodom se NE podrazumevaju stranke koje si ti navela! Po kojoj logici je podržavati sopstveni narod za tebe isto što i podržavati te stranke koje si navela ili neke ubice?
Gde sam ja to rekao?
Deliti svoj narod prema političkom opredelenju je sramno! Da li to znači da ako na primer vidiš da je neki radikal stradao na ulici i da mu treba pomoć nećeš da mu pomogneš jer prezireš njegovu poliiku? Ako su za tebe ispravni samo tvoji iz LDP-a onda si veoma ograničena i imaš užasno uzak pogled na svet u kom živiš! Zgrožen sam komentarom!
Ja sam takođe kao i ti za “ljude koji su dobri, ispravni i pošteni, svejedno mi je kom narodu, rasi, veri ili bilo čemu drugačijem, od mene, pripadaju” i upravo zato neću osuđivati KOMPLETAN NAROD NA KOSOVU KAO ŠTO TO VI RADITE! Jer je to narod gde ima raznih ljudi isto kao i u Beogradu ili u Novom Sadu! Ja sam bio potpuno jasan!
Možda misliš da bi trebali malo da se ugledamo na Albance koji će bezrezervno da se podržavaju čak i ako znaju da je neko zločinac? To vam je ok? Nijednom nisam video da ste njih kritikovali za bilo šta!
Takođe je i meni loše od LICEMERA – a mislim ih ovde ima jako mnogo među komentatorima!

@ (Zoran BG, 29. jul 2011 21:33)

Veoma lako mogu da budem za podelu kosova i za NATO!
NATO nijednom nije definitivno rekao da je protiv podele Kosova, niti je na NATO paktu da tako nešto uopšte i govori! To je stvar političara! I sasvim sigurno će do podele i doći, jer je to jedino moguće rešenje!
-Takođe ne dozvoljavam da me neko uslovljava, da ako volim svoju zemlju i narod (ako sam patriota) da onda ne smem da budem za EU i obrnuto! Jer za mene biti patriota znači želeti dobro svom narodu, želeti mu napredak i prosperitet! A ja smatram da je u interesu našeg naroda da bude deo i EU i NATO-a i to ne zbog neke ljubavi ili bilo čega sličnog već iz INTERESA i određenih društvenih vrednosti koje želim svom narodu! Patriotizam je to, a ne divljati i ratovati! Ništa od onoga što sam napisao nije u suprotnosti!
Problem je što vi imate ogroman problem jer smatrate da ako ste za EU i NATO to znači da ne treba da branite sopstveni narod i zemlju već da bezrezervno podržavate sve one koji rade protiv nas i da opravdavate svaki njihov potez! I da, jesam za barikade kao apsolutno legitiman način protesta kakav se koristi u celoj Evropi! Ako je normalno da francuski poljoprivrednici blokiraju celu Francusku kada su nezadovoljni zašto to ne bi radili i Srbi kada su nezadovoljni – da li su u pitanju kamioni ili balvani, nebitno je jer je suština ista!
A što se tiče toga što govoriš da su kosovski Srbi isto tako nama okrenuli leđa… ok, jesu! I šta sada, jel treba zbog toga da im se svetimo? Gde će nas to odvesti? Ako krene neko da ih ubija na primer, da im mi kažemo: “baš nas briga nek vas ubijaju, vi ste podržavali Milošvića”?
Kao što sam već rekao:
SAMOŽIVOST NAS JE I DOVELA OVDE GDE SMO DANAS!

-Žao mi je što ste se osetili prozvanima u mom komentaru, ali ja sam bio veoma jasan!
Takođe bilo bi fer da ste barem jednom rečju kritikovali poteze Albanaca koji su sve ovo i pokrenuli i izazvali U SRED PREGOVORA! Ali to onda verovatno ne bi bilo u skladu sa vašim načelima i politikom opravdavanja svega što je protiv Srpskih interesa! Pogotovo jer je jasno da ovo što se desilo Srbiji nikako nije bilo u interesu! Jer znamo koje su namere Srbije po pitanju EU! I pogotovo je r Srbija nije prekršila nijedan sporazum ni ugovor! Znači podržavate one koji nas sabotiraju! Toliko o patriotizmu!