Četvrtak, 28.07.2011.

07:04

KFOR kontroliše prelaze

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak na severu Kosova od protekle noći su pod kontrolom Kfora. Preko Jarinja samo u automobilu na sopstvenu odgovornost.

Izvor: B92

KFOR kontroliše prelaze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

bezimena

pre 12 godina

(jedina solucija revolucija, 28. jul 2011 10:41)

Srbi na KIM imaju IZBOR tj.gde da se presele ako im ne odgovara kosovska država, imaju Srbiju.

Ja iz Srbije nemam gde, a suluda politika mi je, što zbog, kao, Srba u Hrvatskoj, što zbog, kao, onih u BIH, što zbog, navodno, Srba na KIM, pojela 20 GODINA života, donela ogromnu patnju i ostavila debele posledice na moju porodicu koja se rasula na sve četri strane sveta!

KADA ĆE početi da se vodi politika čiji je jedini interes
ŽIVOT GRADJANA S.R.B.I.J.E?

GuC

pre 12 godina

realnost nije isto sto i rijaliti sou, 28. jul 2011 14:16)

promasaj u vidjenju, poenta nije u prebrojavanju drzava koje su priznale Kosovo nego u odnosu snaga u realnom svetu...istorija nije teritorija jer mojim rodjenjem svet je dobio jednu neponovljivu jedinku, kao i sve one jedinke cije zivote tako lako ne vidite...kao u stripu!
Monstruozno bombardovanje 1999, isto zbog Kosova,je bios trip u glavi Milosevica i slicnih kako je to svetska pravda i akko ce oni poakzati svetu...ovi su hteli da se igraju cuvara izgubljenog i evo im Iznoguda.
Zasto je tesko prihvatiti otvorenih ociju objektivni poraz?

Beqa

pre 12 godina

"Kontakti biti nastavljeni kako bi se situacija vratila na stanje koje je postojalo pre izbijanja krize" kaze drug Stefanovic. Druze Stefanovicu to stanje nece se nikada vise povratiti, ni po koju cenu. Celo Kosovo je na noge!

realnost nije isto sto i rijaliti sou

pre 12 godina

@GuC,
"Vesti koje citam ovde i vesti koje objavljuju svetski mediji se razlikuju...zasto i dalje poturate sumanutu ideju da je KOsovo nepriznata drzava jer su je priznale "samo" USA i EU itd. Sta je vama, ovo nije strip, ovo su nasi zivoti..."

Neko ovde ocito ima problem sa realnoscu! Kada je to EU priznala tzv. "Rep. KosovA"?? Od 27 drzava, priznale su je 22, a 5 nisu: Spanija, Slovacka, Rumunija, Grcka i Kipar. Jedistvene politike EU prema AP KiM - NEMA! Mozda sam propustio, da li je ta, tzv. "Rep. KosovA" postala clan UN?? Ko zivi u stripu, misleci da istorija pocinje sopstvenim rodjenjem, vise je nego jasno. Mozda je jos gore od zivota u stripu, ziveti u snu, jos ako je san o Velikoj Albaniji, bez obzira sto traje toliko dugo, vec 150 godina, budjenje ce svakako biti kosmarno!

Aleksandar

pre 12 godina

Skupština Kosova zakazala vanrednu sednicu

Parlament Srbije na letnjoj pauzi

Jarinje zatvoreno, na Brnjaku albanski carinici

Stefanović: Pregovori se nastavljaju

снежа

pre 12 godina

Нисам на Косову и сигурно због тога мирније и сигурније живим, нисам без посла, не бринем како ће ми се деца вратити из школе, не бринем да ли се купају на реци и да ли ће неко на њих пуцати(и убити) као у Горждевцу, нисам без струје, не праве још тврђу границу од моје домовине. . Планирам летовање живим како знам и умем,обичан живот.. И сигурно не мислим да су наши људи на Косову хулигани, барабе,пробисвети! Они су харбри јер живе у таквом окружењу.Поломили пар монтажних контејнера!? Можеш мислити!! Ало бре па ми запалили Скупштину 5.октобра и нека смо,морало је тако. Дупли аршини су својствени особама без идентитета и са предрасудама. Жалосно је ако то ради наша власт да има изговор за будуће неуспехе (би ми али ето ови запалише.....)

Aelita

pre 12 godina

Kao amerikanac srpskog porekla konstatujem da ste vi gospodo iz Srbije izgubili svaki kontakt sa realnošću. Komentari su vam većinski toliko tužni da su smešni.(kao i način na koji vam je donešen ustav) Odrastite već jednom!

Djole

pre 12 godina

Kosovo je nezavisna drzava i tu se nista ne moze vise uraditi a da li je nekada moglo....mozda, nasima na Kosovu je bolje da ne izazivaju Albance jer ce mnogo lose proci plus sto ce sutra moradi da rade za njih

RaRa

pre 12 godina

I sta sad, sta se postiglo paljenjem? Glupi potez vredan prezira. Umesto da odluke kosovske vlade budu tema razgovora, naslo se dvadesetak patriJota, bez razuma i vizije i fokus je opet na infatilnim Srbima.

GuC

pre 12 godina

tako izgleda kad je sve u Srbiji nadrealno, jer nase drage vodje tako vide svet oko sebe. U Ustavu, koji je donet kradjom, pise da je Kosovo nase, pise da imamo cak i premijera (ha,ha) sa ovlascenjima i obavezama.
Ko je poslao volsebne kapuljase da pale i ruse znamo svi osim onih nacrtanih u Ustavu. Da li ste videli neku vest o tome odakle dodjose i gde odose tih stotinjak junaka, sponatano okupljenih??
Vasa smesna politika koju ste zamisljali da je strip o Betmenu se pokazuje opasnom, sumanuto katastrofalnom.
Vesti koje citam ovde i vesti koje objavljuju svetski mediji se razlikuju...zasto i dalje poturate sumanutu ideju da je KOsovo nepriznata drzava jer su je priznale "samo" USA i EU itd. Sta je vama, ovo nije strip, ovo su nasi zivoti...jel ovo priprema da cemo odabrati Kosovsku bitku, pardon novi poraz,samo da ne budemo deo civilizovane normalne Evrope? Da li je Vook Jeremic stigao na avion??? I da je stiga i da nije, opet ce biti isto!

milan

pre 12 godina

naravno da je mirna, ameri su tu, bice jos mirnije, ni ptice se nece cuti..a onda ce dopustiti kosovskoj policiji i granici obe granice za ostvarivanje odluke o reciprocitetu sa srbijom..sve je jasno ko dan!!

Владимир

pre 12 godina

Овде се многи позивају на Крајину и балван револуцију... али по својој безосећајност и безобзирности исти не виде сопствену одговорност због нечињењеа и фотељашења, него криве ондашње становништво. Joш изигравају Тарабиће и слуте некакав мрачан крај. Из фотеља.

SuperHik

pre 12 godina

Ako su lideri na severu nesposobni a preduzetnici kriminalci, kako to da sever ima bolji standard zivota u odnosu na jug koji svakoga dana salje armiju radnika da radi na gradilistima i poljima severnog Kosova.
Upravo iz tih razloga a ne nacionalnih, sever nikada nece prihvatiti da bude deo ekonomski nerazvijenog, nesposobnog i kriminalnog juga. Upravo iz tih razloga zapad to do sada nije i nece dopustiti.

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Naravno da je mirna i ostace mirna!

Cim se malo pokazu zubi situacija se smiruje.
Sada nece KFOR da prebacuje albance gore dole, jer postoji mogucnost da i neki strani vojnik strada (a to je vec neprihvatljivo).
Sad ce i da dodje do dogovora, jer odjednom svi zele da se situacija smiri.
Verovatno ce se carina povuci i sa Brnjaka jer ce u protivnom verovatni i taj prelaz da plane.

Da nije bilo paljenja Jerinja juce danasnje vesti bi bile "KFOR tokom noci prebacio carinike na Jerinje" "Borko tvrdi da je dogovor izigran" "Strah se siri srpskom zajednicom" "Taci salje ponovo specijalce"...


Srbi na Kosovu nisu opstali ovih 12 godina zato sto su to Pristina, Brisel ili Vasington tako hteli (naprotiv) vec zato sto su znali da podmetnu ledja i pokazu zube kad je to potrebno. Mesta koja to nisu mogla da urade i uzdala su se u KF OR i diplomatiju Srbije, odavno su popaljena a srbi proterani.

A da porucim svima koji pljuju i spominju duple plate (kojih nema) lagodan zivot srba na Kosovu koje "oni" finansiraju...
Svima vam zelim da zivite "lepo" kao srbi na Kosovu!
I da vam deca (ako ih uopste imate?) zive "bezbriznim" detinjstvom kao deca sa Kosova!

Sinke

pre 12 godina

U cemu je fora sa onim "J" u "patriJoti"? Patrioti mozda jesu u proseku manje pismeni nego prosek u vecini naroda, ali ne znam da li se Srbi na Kosovu mogu zvati patriotama, ako samo zele da prezive na mestu na kom su zivele njihove porodice generacijama pre njih. Mada, ima i takvih koji te ljude zovu "srpskim ekstremistima", jer se bune kad Albanci zaposednu administrativne prelaze. Ne znam da li je tako u svim narodima, ali mi je muka kada vidim koliko medju samim Srbima postoji zluradosti, neskrivene ljubavi prema ropstvu, i potrebe da za ulagivanjem onom ko nas trenutno ugnjetava.

Senka Sretić

pre 12 godina

Ne znam na kakvom smo mi to "dobrom putu" bili pre paljenja Jarinja. Albanski pripadnici KPS su bili preuzeli oba administrativna prelaza od srpskih pripadnika KPS i EULEX-a. Gospodinu Stefanoviću je general Buler komandant KFORA rekao da je imao naređenje iz komande NATO-a da albanske pripadnike KPS preveze do administrativnih prelaza i da je povratak na prethidno stanje nemoguć. I sad su kao za sve krivi "ekstremisti" i "huligani", kojima btw niko nije utvrdio identitet. Prestanimo da se posipamo pepelom i ako treba budimo dostojanstveni u porazu, nemojmo da se krijemo iz gubitničke logike i da stalno vidimo sebe kao problem.

bosanac

pre 12 godina

Nijedna normalna osoba ne bi zapalila ni rusila objekte jer iste te ce neko da plati, ko drugi nego ti isti gradjani. Svaki nesporazum treba prepustiti da resavaju oni koji su za to dobro placeni(politicari) a ne neki tamo balavci kojima je trebao samo neko da opali po jedan samar i sve bi se smirilo....Samar je obicno dobar nacin vaspitanja nevaspitane djece....

skeptik

pre 12 godina

Svidjalo se to nekom ili mora da se konstatuje da dole vlada bezvlasce. Srpske policije nema, KPS je slab, ROSE ne mogu da udju jer bi izbio rat dok KFOR i EULEX koji jedini mogu da kontrolisu situaciju nemaju ovlascenja za to.

srbinRH

pre 12 godina

Ako je za vjerovati Wikipediji na sjeveru Kosova je nezaposlenost skoro 80% u 2006. Vjerojatno ni sad nije bolje. Isti taj sjever Kosova lezi na 3,000,000 tona olova, 2,000,000 tona cinka i 4,500 tona SREBRA. Od 23,000 bivsih zaposlenika u Trepci vise nitko ne radi da izvuce neku paru iz toga?
Narod zivi u bijedi i misli da ce im bit bolje ako zapale prelaz, stave balvane na put, prebiju TV ekipu i malo zapuskaraju? Nema veze ako ko pogine usput, glavno da smo mi njima pokazali...
Prst na celo braco. Deprimirate me majke mi...

RAJKO

pre 12 godina

Ja ne znam odakle ideja da ovo odgovara Pristini? Dokle god bude bilo kakve pobune, nece biti ni drzave Kosova, i neka se Srbi svim silama bore za svoja prava, bilo gde da su. Kosovo kao drzava ne postoji niti ce ikada postojati, moze da postoji samo ako je referendumom priznaju gradjani Srbije, sto se nikada nece desiti.

21 vek

pre 12 godina

Samo da porucim ovim nacionalistima sto su na duplim platama koje placa prebogata Srbija da vise za njih necemo ratovati! Sto se mene tice, jednom je dosta, i previse, za ovakve kao sto ste vi!

gomes

pre 12 godina

@Bali m
uvedite vi taj red i zakon u deo Kosova gde ste vecina, tamo vam vec desetak godina vlada kriminal, sverc, imate kriminalce na vlasti, nefunkcionalne i nesposobne institucije, niste sposobni da ispunite uslove za beli sengen, izdrzavaju vas poreski obveznici SAD i EU i vi cete negde da "uvodite zakone i red"? Ne budite smesni. Ta vasa tvorevina nije nikakava suverena drzava nego izdrzavani PROTEKTORAT koji ni uz Ameriku ni uz Pacolijeve dolare ne moze da se egalizju vec godinama niti ce biti legalizovan. Americki ambasador vam upravlja tom "drzavom" a vi pricate o tome kako postoji neka nezavisna i suverena "drzava kosova"? Pa ajde onda ako ste drzava, uclanite se u Un, OEBS, Savet Evrope, sportske saveze... isto kao i Srbija pa onda pricajte kako se ovde radi o dve drzave.

Ice

pre 12 godina

za cega placamo vojsku?? za cega nam ista sluzi>>? da kazemo da je imamo??....trebalo bi nasi drzavni zvanicnici da shvate ovu situaciju malo ozbiljnije...narod je u pitanju, drzavni interesi...da se vidi da i mi konja za trku imamo....

Draguljce

pre 12 godina

Pametan covek uci na tudjim greskama.
Glup na svojim.
Idiot ponavlja iste greske.
Taman pomislim da cemo da krenemo napred,da napravimo od ove zemlje nesto,kad ono opet isto.Malo po malo,desi se nesto na Kosovu.Marsovci ce da dodju da zive na nasu planetu,a mi cemo i dalje da pricamo o Kosovu,o rezoluciji,dal da ratujemo ili ne(jos jedan rat i nasa zemlja je gotova).Kad ce da nadjemo vec jednom to resenje.Neke stranke imaju samo jedan program:Kosovo je Srbija i tako skupljaju poene.Knez Lazar ima da ozivi i da krene u rat ,koliko se ovo oteglo.

Ja samo ja

pre 12 godina

Budimo realni. Dolaskom KFORa na granicu političari na Kosovu dobili su ono što su htjeli. Srpski graničari više nisu gdje su bili, embargo može djelovati u potpunosti i granica je čvrsto utvrđena. Ovime je Kosovo de facto, uz pomoć NATO saveza, zabarikadiralo granice i u vodu padaju sve teorije o podjeli Kosova. Žalosno je vidjeti da nakon što se praktički dogovorio nastavak statusa quo, Srbi sami sebe uništili. Sad samo slijede pregovori oko priznavanja dokumenata i kosovo je praktički nezavisna država. Moram kazati da vam je politika na razini osnovne škole. Kosovo je sad u potpunosti izgubljeno. Osim ako vi znate način kako NATO otjerati sa granica.

Bali M.

pre 12 godina

Zasto ima potrebe da KFOR preuizma kontrolu nad "administrativnim prelazima" ako se radi o "istj drzavi"? Da ne varate slucajno sebe izrazom "administrativni prelaz"? To je drzavna granica izmedju Republike Kosova i Republike Srbije, hteli vi to ili ne hteli, samo treba malo vise vremena da se uvedi red i zakon u tom delu Republike Kosova. Sto pre to shavtite bice bolje za oba dve drzave i naroda.

Vojvodinac

pre 12 godina

"Još nije utvrđeno ko stoji iza vandalskog napada na Jarinje, a vlasti Srbije su na najeksplicitniji način odbacile optužbe Prištine da je taj incident inspirisan iz Beograda."
Nejasno je svakako, zašto je dozvoljeno ovako nešto!?
Ako je vlada dala garancije KFOR-u, šta su uradili da to obezbede?
Zar je policija onako napustila punktove pred 20-30 huligana??
Sve ovo deluje veoma neozbiljno, i meni kao Srbinu je teško da poverujem u slučajnost.
Plašim se da imamo dosta trulih jabuka koje se pojave kad god se napravi pomak u bilo kom pravcu, i dok ne krenemo jednu po jednu da eliminišemo, trulićemo sve više.
Šteta je što nas ceo svet posmatra kroz šaku primitivaca koji su se prodali za siću, a ulog je bio daleko veći!!
Danas su naslovi u svetskim medijima potpuno drugačiji od jučerašnjih.

Nikola

pre 12 godina

One noci kada su albanski specijalci krenuli ka punktovima niko od nasih politicara se nije oglasio,ustvari skoro sledecih 20 sati ni glasa od ministara (osim onog na terenu) ,predsednika... a sinoc par minuta od paljenja punktova i predsednik i ostali se javili. Odmah su rekli kako je to vandalizam i kriminalni akt, a za "akciju" specijalaca su rekli kako to nije lepo i ne doprinosi dijalogu. E stvarno nam je drzava ko crtani film ali onaj "nisko-budzetni".

Radivoj

pre 12 godina

Poštovani predsedniče,ostali učesnici u političkom životu Republike Srbije i građani Srbije ja Radivoj neću više da budem taoc "Svete Srpske Zemlje"

Dan mrmota

pre 12 godina

Gledam ovo paljenje i postavljanje barikada i sve preslikano kao u Krajini pre 20 godina. Znači u jedno smo bar sigurni. Znamo kako će se sve ovo završiti.

BGD pobednik

pre 12 godina

Kako je moguce da 100 ljudi sve zajedno sa bagerom dodju iz Kosovske Mitrovice do granicnog prelaza a da ne budu primeceni od strane KFOR-a? Malo cudno zar ne?
Opet padamo na glupe fore, opet ce Srbi da ispadnu krivi. Zar ne moze nasa obavestajna sluzba da ima informacije i ljude u Mitrovici, koji bi trebali da sprece ovako nesto.
Pitanje je samo kome ovakvi postupci odgovaraju? Ovim politicarima u Pristini definitivno odgovara, a moguce i ovima u Beogradu.

Милан

pre 12 godina

Jedini i isključivi krivci za ova događanja su Amerikanci. Prvo su prećutno podržali zauzimanje prelaza, a sada su ga preuzeli kao mirovnjaci. Licemerno do bola.

rale

pre 12 godina

kako je moglo u zemlju da propadne 50 huligana i da se ne zna tobože ko šu i šta su? nije sever kosova amazonija. pronaći ko su i saseci u korenu. ako su naši doobro propustiti kroz šake a ako su podmetnuti da ocrne srbe i srbiju objaviti i dokazati.

21 vek

pre 12 godina

Samo da porucim ovim nacionalistima sto su na duplim platama koje placa prebogata Srbija da vise za njih necemo ratovati! Sto se mene tice, jednom je dosta, i previse, za ovakve kao sto ste vi!

Bali M.

pre 12 godina

Zasto ima potrebe da KFOR preuizma kontrolu nad "administrativnim prelazima" ako se radi o "istj drzavi"? Da ne varate slucajno sebe izrazom "administrativni prelaz"? To je drzavna granica izmedju Republike Kosova i Republike Srbije, hteli vi to ili ne hteli, samo treba malo vise vremena da se uvedi red i zakon u tom delu Republike Kosova. Sto pre to shavtite bice bolje za oba dve drzave i naroda.

BGD pobednik

pre 12 godina

Kako je moguce da 100 ljudi sve zajedno sa bagerom dodju iz Kosovske Mitrovice do granicnog prelaza a da ne budu primeceni od strane KFOR-a? Malo cudno zar ne?
Opet padamo na glupe fore, opet ce Srbi da ispadnu krivi. Zar ne moze nasa obavestajna sluzba da ima informacije i ljude u Mitrovici, koji bi trebali da sprece ovako nesto.
Pitanje je samo kome ovakvi postupci odgovaraju? Ovim politicarima u Pristini definitivno odgovara, a moguce i ovima u Beogradu.

Draguljce

pre 12 godina

Pametan covek uci na tudjim greskama.
Glup na svojim.
Idiot ponavlja iste greske.
Taman pomislim da cemo da krenemo napred,da napravimo od ove zemlje nesto,kad ono opet isto.Malo po malo,desi se nesto na Kosovu.Marsovci ce da dodju da zive na nasu planetu,a mi cemo i dalje da pricamo o Kosovu,o rezoluciji,dal da ratujemo ili ne(jos jedan rat i nasa zemlja je gotova).Kad ce da nadjemo vec jednom to resenje.Neke stranke imaju samo jedan program:Kosovo je Srbija i tako skupljaju poene.Knez Lazar ima da ozivi i da krene u rat ,koliko se ovo oteglo.

gomes

pre 12 godina

@Bali m
uvedite vi taj red i zakon u deo Kosova gde ste vecina, tamo vam vec desetak godina vlada kriminal, sverc, imate kriminalce na vlasti, nefunkcionalne i nesposobne institucije, niste sposobni da ispunite uslove za beli sengen, izdrzavaju vas poreski obveznici SAD i EU i vi cete negde da "uvodite zakone i red"? Ne budite smesni. Ta vasa tvorevina nije nikakava suverena drzava nego izdrzavani PROTEKTORAT koji ni uz Ameriku ni uz Pacolijeve dolare ne moze da se egalizju vec godinama niti ce biti legalizovan. Americki ambasador vam upravlja tom "drzavom" a vi pricate o tome kako postoji neka nezavisna i suverena "drzava kosova"? Pa ajde onda ako ste drzava, uclanite se u Un, OEBS, Savet Evrope, sportske saveze... isto kao i Srbija pa onda pricajte kako se ovde radi o dve drzave.

RAJKO

pre 12 godina

Ja ne znam odakle ideja da ovo odgovara Pristini? Dokle god bude bilo kakve pobune, nece biti ni drzave Kosova, i neka se Srbi svim silama bore za svoja prava, bilo gde da su. Kosovo kao drzava ne postoji niti ce ikada postojati, moze da postoji samo ako je referendumom priznaju gradjani Srbije, sto se nikada nece desiti.

skeptik

pre 12 godina

Svidjalo se to nekom ili mora da se konstatuje da dole vlada bezvlasce. Srpske policije nema, KPS je slab, ROSE ne mogu da udju jer bi izbio rat dok KFOR i EULEX koji jedini mogu da kontrolisu situaciju nemaju ovlascenja za to.

srbinRH

pre 12 godina

Ako je za vjerovati Wikipediji na sjeveru Kosova je nezaposlenost skoro 80% u 2006. Vjerojatno ni sad nije bolje. Isti taj sjever Kosova lezi na 3,000,000 tona olova, 2,000,000 tona cinka i 4,500 tona SREBRA. Od 23,000 bivsih zaposlenika u Trepci vise nitko ne radi da izvuce neku paru iz toga?
Narod zivi u bijedi i misli da ce im bit bolje ako zapale prelaz, stave balvane na put, prebiju TV ekipu i malo zapuskaraju? Nema veze ako ko pogine usput, glavno da smo mi njima pokazali...
Prst na celo braco. Deprimirate me majke mi...

Dan mrmota

pre 12 godina

Gledam ovo paljenje i postavljanje barikada i sve preslikano kao u Krajini pre 20 godina. Znači u jedno smo bar sigurni. Znamo kako će se sve ovo završiti.

Ice

pre 12 godina

za cega placamo vojsku?? za cega nam ista sluzi>>? da kazemo da je imamo??....trebalo bi nasi drzavni zvanicnici da shvate ovu situaciju malo ozbiljnije...narod je u pitanju, drzavni interesi...da se vidi da i mi konja za trku imamo....

Ja samo ja

pre 12 godina

Budimo realni. Dolaskom KFORa na granicu političari na Kosovu dobili su ono što su htjeli. Srpski graničari više nisu gdje su bili, embargo može djelovati u potpunosti i granica je čvrsto utvrđena. Ovime je Kosovo de facto, uz pomoć NATO saveza, zabarikadiralo granice i u vodu padaju sve teorije o podjeli Kosova. Žalosno je vidjeti da nakon što se praktički dogovorio nastavak statusa quo, Srbi sami sebe uništili. Sad samo slijede pregovori oko priznavanja dokumenata i kosovo je praktički nezavisna država. Moram kazati da vam je politika na razini osnovne škole. Kosovo je sad u potpunosti izgubljeno. Osim ako vi znate način kako NATO otjerati sa granica.

rale

pre 12 godina

kako je moglo u zemlju da propadne 50 huligana i da se ne zna tobože ko šu i šta su? nije sever kosova amazonija. pronaći ko su i saseci u korenu. ako su naši doobro propustiti kroz šake a ako su podmetnuti da ocrne srbe i srbiju objaviti i dokazati.

bosanac

pre 12 godina

Nijedna normalna osoba ne bi zapalila ni rusila objekte jer iste te ce neko da plati, ko drugi nego ti isti gradjani. Svaki nesporazum treba prepustiti da resavaju oni koji su za to dobro placeni(politicari) a ne neki tamo balavci kojima je trebao samo neko da opali po jedan samar i sve bi se smirilo....Samar je obicno dobar nacin vaspitanja nevaspitane djece....

Милан

pre 12 godina

Jedini i isključivi krivci za ova događanja su Amerikanci. Prvo su prećutno podržali zauzimanje prelaza, a sada su ga preuzeli kao mirovnjaci. Licemerno do bola.

Senka Sretić

pre 12 godina

Ne znam na kakvom smo mi to "dobrom putu" bili pre paljenja Jarinja. Albanski pripadnici KPS su bili preuzeli oba administrativna prelaza od srpskih pripadnika KPS i EULEX-a. Gospodinu Stefanoviću je general Buler komandant KFORA rekao da je imao naređenje iz komande NATO-a da albanske pripadnike KPS preveze do administrativnih prelaza i da je povratak na prethidno stanje nemoguć. I sad su kao za sve krivi "ekstremisti" i "huligani", kojima btw niko nije utvrdio identitet. Prestanimo da se posipamo pepelom i ako treba budimo dostojanstveni u porazu, nemojmo da se krijemo iz gubitničke logike i da stalno vidimo sebe kao problem.

GuC

pre 12 godina

tako izgleda kad je sve u Srbiji nadrealno, jer nase drage vodje tako vide svet oko sebe. U Ustavu, koji je donet kradjom, pise da je Kosovo nase, pise da imamo cak i premijera (ha,ha) sa ovlascenjima i obavezama.
Ko je poslao volsebne kapuljase da pale i ruse znamo svi osim onih nacrtanih u Ustavu. Da li ste videli neku vest o tome odakle dodjose i gde odose tih stotinjak junaka, sponatano okupljenih??
Vasa smesna politika koju ste zamisljali da je strip o Betmenu se pokazuje opasnom, sumanuto katastrofalnom.
Vesti koje citam ovde i vesti koje objavljuju svetski mediji se razlikuju...zasto i dalje poturate sumanutu ideju da je KOsovo nepriznata drzava jer su je priznale "samo" USA i EU itd. Sta je vama, ovo nije strip, ovo su nasi zivoti...jel ovo priprema da cemo odabrati Kosovsku bitku, pardon novi poraz,samo da ne budemo deo civilizovane normalne Evrope? Da li je Vook Jeremic stigao na avion??? I da je stiga i da nije, opet ce biti isto!

Aelita

pre 12 godina

Kao amerikanac srpskog porekla konstatujem da ste vi gospodo iz Srbije izgubili svaki kontakt sa realnošću. Komentari su vam većinski toliko tužni da su smešni.(kao i način na koji vam je donešen ustav) Odrastite već jednom!

milan

pre 12 godina

naravno da je mirna, ameri su tu, bice jos mirnije, ni ptice se nece cuti..a onda ce dopustiti kosovskoj policiji i granici obe granice za ostvarivanje odluke o reciprocitetu sa srbijom..sve je jasno ko dan!!

Владимир

pre 12 godina

Овде се многи позивају на Крајину и балван револуцију... али по својој безосећајност и безобзирности исти не виде сопствену одговорност због нечињењеа и фотељашења, него криве ондашње становништво. Joш изигравају Тарабиће и слуте некакав мрачан крај. Из фотеља.

RaRa

pre 12 godina

I sta sad, sta se postiglo paljenjem? Glupi potez vredan prezira. Umesto da odluke kosovske vlade budu tema razgovora, naslo se dvadesetak patriJota, bez razuma i vizije i fokus je opet na infatilnim Srbima.

Djole

pre 12 godina

Kosovo je nezavisna drzava i tu se nista ne moze vise uraditi a da li je nekada moglo....mozda, nasima na Kosovu je bolje da ne izazivaju Albance jer ce mnogo lose proci plus sto ce sutra moradi da rade za njih

снежа

pre 12 godina

Нисам на Косову и сигурно због тога мирније и сигурније живим, нисам без посла, не бринем како ће ми се деца вратити из школе, не бринем да ли се купају на реци и да ли ће неко на њих пуцати(и убити) као у Горждевцу, нисам без струје, не праве још тврђу границу од моје домовине. . Планирам летовање живим како знам и умем,обичан живот.. И сигурно не мислим да су наши људи на Косову хулигани, барабе,пробисвети! Они су харбри јер живе у таквом окружењу.Поломили пар монтажних контејнера!? Можеш мислити!! Ало бре па ми запалили Скупштину 5.октобра и нека смо,морало је тако. Дупли аршини су својствени особама без идентитета и са предрасудама. Жалосно је ако то ради наша власт да има изговор за будуће неуспехе (би ми али ето ови запалише.....)

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Naravno da je mirna i ostace mirna!

Cim se malo pokazu zubi situacija se smiruje.
Sada nece KFOR da prebacuje albance gore dole, jer postoji mogucnost da i neki strani vojnik strada (a to je vec neprihvatljivo).
Sad ce i da dodje do dogovora, jer odjednom svi zele da se situacija smiri.
Verovatno ce se carina povuci i sa Brnjaka jer ce u protivnom verovatni i taj prelaz da plane.

Da nije bilo paljenja Jerinja juce danasnje vesti bi bile "KFOR tokom noci prebacio carinike na Jerinje" "Borko tvrdi da je dogovor izigran" "Strah se siri srpskom zajednicom" "Taci salje ponovo specijalce"...


Srbi na Kosovu nisu opstali ovih 12 godina zato sto su to Pristina, Brisel ili Vasington tako hteli (naprotiv) vec zato sto su znali da podmetnu ledja i pokazu zube kad je to potrebno. Mesta koja to nisu mogla da urade i uzdala su se u KF OR i diplomatiju Srbije, odavno su popaljena a srbi proterani.

A da porucim svima koji pljuju i spominju duple plate (kojih nema) lagodan zivot srba na Kosovu koje "oni" finansiraju...
Svima vam zelim da zivite "lepo" kao srbi na Kosovu!
I da vam deca (ako ih uopste imate?) zive "bezbriznim" detinjstvom kao deca sa Kosova!

Aleksandar

pre 12 godina

Skupština Kosova zakazala vanrednu sednicu

Parlament Srbije na letnjoj pauzi

Jarinje zatvoreno, na Brnjaku albanski carinici

Stefanović: Pregovori se nastavljaju

Radivoj

pre 12 godina

Poštovani predsedniče,ostali učesnici u političkom životu Republike Srbije i građani Srbije ja Radivoj neću više da budem taoc "Svete Srpske Zemlje"

Nikola

pre 12 godina

One noci kada su albanski specijalci krenuli ka punktovima niko od nasih politicara se nije oglasio,ustvari skoro sledecih 20 sati ni glasa od ministara (osim onog na terenu) ,predsednika... a sinoc par minuta od paljenja punktova i predsednik i ostali se javili. Odmah su rekli kako je to vandalizam i kriminalni akt, a za "akciju" specijalaca su rekli kako to nije lepo i ne doprinosi dijalogu. E stvarno nam je drzava ko crtani film ali onaj "nisko-budzetni".

realnost nije isto sto i rijaliti sou

pre 12 godina

@GuC,
"Vesti koje citam ovde i vesti koje objavljuju svetski mediji se razlikuju...zasto i dalje poturate sumanutu ideju da je KOsovo nepriznata drzava jer su je priznale "samo" USA i EU itd. Sta je vama, ovo nije strip, ovo su nasi zivoti..."

Neko ovde ocito ima problem sa realnoscu! Kada je to EU priznala tzv. "Rep. KosovA"?? Od 27 drzava, priznale su je 22, a 5 nisu: Spanija, Slovacka, Rumunija, Grcka i Kipar. Jedistvene politike EU prema AP KiM - NEMA! Mozda sam propustio, da li je ta, tzv. "Rep. KosovA" postala clan UN?? Ko zivi u stripu, misleci da istorija pocinje sopstvenim rodjenjem, vise je nego jasno. Mozda je jos gore od zivota u stripu, ziveti u snu, jos ako je san o Velikoj Albaniji, bez obzira sto traje toliko dugo, vec 150 godina, budjenje ce svakako biti kosmarno!

Sinke

pre 12 godina

U cemu je fora sa onim "J" u "patriJoti"? Patrioti mozda jesu u proseku manje pismeni nego prosek u vecini naroda, ali ne znam da li se Srbi na Kosovu mogu zvati patriotama, ako samo zele da prezive na mestu na kom su zivele njihove porodice generacijama pre njih. Mada, ima i takvih koji te ljude zovu "srpskim ekstremistima", jer se bune kad Albanci zaposednu administrativne prelaze. Ne znam da li je tako u svim narodima, ali mi je muka kada vidim koliko medju samim Srbima postoji zluradosti, neskrivene ljubavi prema ropstvu, i potrebe da za ulagivanjem onom ko nas trenutno ugnjetava.

Vojvodinac

pre 12 godina

"Još nije utvrđeno ko stoji iza vandalskog napada na Jarinje, a vlasti Srbije su na najeksplicitniji način odbacile optužbe Prištine da je taj incident inspirisan iz Beograda."
Nejasno je svakako, zašto je dozvoljeno ovako nešto!?
Ako je vlada dala garancije KFOR-u, šta su uradili da to obezbede?
Zar je policija onako napustila punktove pred 20-30 huligana??
Sve ovo deluje veoma neozbiljno, i meni kao Srbinu je teško da poverujem u slučajnost.
Plašim se da imamo dosta trulih jabuka koje se pojave kad god se napravi pomak u bilo kom pravcu, i dok ne krenemo jednu po jednu da eliminišemo, trulićemo sve više.
Šteta je što nas ceo svet posmatra kroz šaku primitivaca koji su se prodali za siću, a ulog je bio daleko veći!!
Danas su naslovi u svetskim medijima potpuno drugačiji od jučerašnjih.

Beqa

pre 12 godina

"Kontakti biti nastavljeni kako bi se situacija vratila na stanje koje je postojalo pre izbijanja krize" kaze drug Stefanovic. Druze Stefanovicu to stanje nece se nikada vise povratiti, ni po koju cenu. Celo Kosovo je na noge!

SuperHik

pre 12 godina

Ako su lideri na severu nesposobni a preduzetnici kriminalci, kako to da sever ima bolji standard zivota u odnosu na jug koji svakoga dana salje armiju radnika da radi na gradilistima i poljima severnog Kosova.
Upravo iz tih razloga a ne nacionalnih, sever nikada nece prihvatiti da bude deo ekonomski nerazvijenog, nesposobnog i kriminalnog juga. Upravo iz tih razloga zapad to do sada nije i nece dopustiti.

GuC

pre 12 godina

realnost nije isto sto i rijaliti sou, 28. jul 2011 14:16)

promasaj u vidjenju, poenta nije u prebrojavanju drzava koje su priznale Kosovo nego u odnosu snaga u realnom svetu...istorija nije teritorija jer mojim rodjenjem svet je dobio jednu neponovljivu jedinku, kao i sve one jedinke cije zivote tako lako ne vidite...kao u stripu!
Monstruozno bombardovanje 1999, isto zbog Kosova,je bios trip u glavi Milosevica i slicnih kako je to svetska pravda i akko ce oni poakzati svetu...ovi su hteli da se igraju cuvara izgubljenog i evo im Iznoguda.
Zasto je tesko prihvatiti otvorenih ociju objektivni poraz?

bezimena

pre 12 godina

(jedina solucija revolucija, 28. jul 2011 10:41)

Srbi na KIM imaju IZBOR tj.gde da se presele ako im ne odgovara kosovska država, imaju Srbiju.

Ja iz Srbije nemam gde, a suluda politika mi je, što zbog, kao, Srba u Hrvatskoj, što zbog, kao, onih u BIH, što zbog, navodno, Srba na KIM, pojela 20 GODINA života, donela ogromnu patnju i ostavila debele posledice na moju porodicu koja se rasula na sve četri strane sveta!

KADA ĆE početi da se vodi politika čiji je jedini interes
ŽIVOT GRADJANA S.R.B.I.J.E?

Bali M.

pre 12 godina

Zasto ima potrebe da KFOR preuizma kontrolu nad "administrativnim prelazima" ako se radi o "istj drzavi"? Da ne varate slucajno sebe izrazom "administrativni prelaz"? To je drzavna granica izmedju Republike Kosova i Republike Srbije, hteli vi to ili ne hteli, samo treba malo vise vremena da se uvedi red i zakon u tom delu Republike Kosova. Sto pre to shavtite bice bolje za oba dve drzave i naroda.

Ice

pre 12 godina

za cega placamo vojsku?? za cega nam ista sluzi>>? da kazemo da je imamo??....trebalo bi nasi drzavni zvanicnici da shvate ovu situaciju malo ozbiljnije...narod je u pitanju, drzavni interesi...da se vidi da i mi konja za trku imamo....

RAJKO

pre 12 godina

Ja ne znam odakle ideja da ovo odgovara Pristini? Dokle god bude bilo kakve pobune, nece biti ni drzave Kosova, i neka se Srbi svim silama bore za svoja prava, bilo gde da su. Kosovo kao drzava ne postoji niti ce ikada postojati, moze da postoji samo ako je referendumom priznaju gradjani Srbije, sto se nikada nece desiti.

21 vek

pre 12 godina

Samo da porucim ovim nacionalistima sto su na duplim platama koje placa prebogata Srbija da vise za njih necemo ratovati! Sto se mene tice, jednom je dosta, i previse, za ovakve kao sto ste vi!

gomes

pre 12 godina

@Bali m
uvedite vi taj red i zakon u deo Kosova gde ste vecina, tamo vam vec desetak godina vlada kriminal, sverc, imate kriminalce na vlasti, nefunkcionalne i nesposobne institucije, niste sposobni da ispunite uslove za beli sengen, izdrzavaju vas poreski obveznici SAD i EU i vi cete negde da "uvodite zakone i red"? Ne budite smesni. Ta vasa tvorevina nije nikakava suverena drzava nego izdrzavani PROTEKTORAT koji ni uz Ameriku ni uz Pacolijeve dolare ne moze da se egalizju vec godinama niti ce biti legalizovan. Americki ambasador vam upravlja tom "drzavom" a vi pricate o tome kako postoji neka nezavisna i suverena "drzava kosova"? Pa ajde onda ako ste drzava, uclanite se u Un, OEBS, Savet Evrope, sportske saveze... isto kao i Srbija pa onda pricajte kako se ovde radi o dve drzave.

srbinRH

pre 12 godina

Ako je za vjerovati Wikipediji na sjeveru Kosova je nezaposlenost skoro 80% u 2006. Vjerojatno ni sad nije bolje. Isti taj sjever Kosova lezi na 3,000,000 tona olova, 2,000,000 tona cinka i 4,500 tona SREBRA. Od 23,000 bivsih zaposlenika u Trepci vise nitko ne radi da izvuce neku paru iz toga?
Narod zivi u bijedi i misli da ce im bit bolje ako zapale prelaz, stave balvane na put, prebiju TV ekipu i malo zapuskaraju? Nema veze ako ko pogine usput, glavno da smo mi njima pokazali...
Prst na celo braco. Deprimirate me majke mi...

Милан

pre 12 godina

Jedini i isključivi krivci za ova događanja su Amerikanci. Prvo su prećutno podržali zauzimanje prelaza, a sada su ga preuzeli kao mirovnjaci. Licemerno do bola.

BGD pobednik

pre 12 godina

Kako je moguce da 100 ljudi sve zajedno sa bagerom dodju iz Kosovske Mitrovice do granicnog prelaza a da ne budu primeceni od strane KFOR-a? Malo cudno zar ne?
Opet padamo na glupe fore, opet ce Srbi da ispadnu krivi. Zar ne moze nasa obavestajna sluzba da ima informacije i ljude u Mitrovici, koji bi trebali da sprece ovako nesto.
Pitanje je samo kome ovakvi postupci odgovaraju? Ovim politicarima u Pristini definitivno odgovara, a moguce i ovima u Beogradu.

Draguljce

pre 12 godina

Pametan covek uci na tudjim greskama.
Glup na svojim.
Idiot ponavlja iste greske.
Taman pomislim da cemo da krenemo napred,da napravimo od ove zemlje nesto,kad ono opet isto.Malo po malo,desi se nesto na Kosovu.Marsovci ce da dodju da zive na nasu planetu,a mi cemo i dalje da pricamo o Kosovu,o rezoluciji,dal da ratujemo ili ne(jos jedan rat i nasa zemlja je gotova).Kad ce da nadjemo vec jednom to resenje.Neke stranke imaju samo jedan program:Kosovo je Srbija i tako skupljaju poene.Knez Lazar ima da ozivi i da krene u rat ,koliko se ovo oteglo.

Djole

pre 12 godina

Kosovo je nezavisna drzava i tu se nista ne moze vise uraditi a da li je nekada moglo....mozda, nasima na Kosovu je bolje da ne izazivaju Albance jer ce mnogo lose proci plus sto ce sutra moradi da rade za njih

Dan mrmota

pre 12 godina

Gledam ovo paljenje i postavljanje barikada i sve preslikano kao u Krajini pre 20 godina. Znači u jedno smo bar sigurni. Znamo kako će se sve ovo završiti.

skeptik

pre 12 godina

Svidjalo se to nekom ili mora da se konstatuje da dole vlada bezvlasce. Srpske policije nema, KPS je slab, ROSE ne mogu da udju jer bi izbio rat dok KFOR i EULEX koji jedini mogu da kontrolisu situaciju nemaju ovlascenja za to.

Senka Sretić

pre 12 godina

Ne znam na kakvom smo mi to "dobrom putu" bili pre paljenja Jarinja. Albanski pripadnici KPS su bili preuzeli oba administrativna prelaza od srpskih pripadnika KPS i EULEX-a. Gospodinu Stefanoviću je general Buler komandant KFORA rekao da je imao naređenje iz komande NATO-a da albanske pripadnike KPS preveze do administrativnih prelaza i da je povratak na prethidno stanje nemoguć. I sad su kao za sve krivi "ekstremisti" i "huligani", kojima btw niko nije utvrdio identitet. Prestanimo da se posipamo pepelom i ako treba budimo dostojanstveni u porazu, nemojmo da se krijemo iz gubitničke logike i da stalno vidimo sebe kao problem.

Aelita

pre 12 godina

Kao amerikanac srpskog porekla konstatujem da ste vi gospodo iz Srbije izgubili svaki kontakt sa realnošću. Komentari su vam većinski toliko tužni da su smešni.(kao i način na koji vam je donešen ustav) Odrastite već jednom!

bosanac

pre 12 godina

Nijedna normalna osoba ne bi zapalila ni rusila objekte jer iste te ce neko da plati, ko drugi nego ti isti gradjani. Svaki nesporazum treba prepustiti da resavaju oni koji su za to dobro placeni(politicari) a ne neki tamo balavci kojima je trebao samo neko da opali po jedan samar i sve bi se smirilo....Samar je obicno dobar nacin vaspitanja nevaspitane djece....

Владимир

pre 12 godina

Овде се многи позивају на Крајину и балван револуцију... али по својој безосећајност и безобзирности исти не виде сопствену одговорност због нечињењеа и фотељашења, него криве ондашње становништво. Joш изигравају Тарабиће и слуте некакав мрачан крај. Из фотеља.

GuC

pre 12 godina

tako izgleda kad je sve u Srbiji nadrealno, jer nase drage vodje tako vide svet oko sebe. U Ustavu, koji je donet kradjom, pise da je Kosovo nase, pise da imamo cak i premijera (ha,ha) sa ovlascenjima i obavezama.
Ko je poslao volsebne kapuljase da pale i ruse znamo svi osim onih nacrtanih u Ustavu. Da li ste videli neku vest o tome odakle dodjose i gde odose tih stotinjak junaka, sponatano okupljenih??
Vasa smesna politika koju ste zamisljali da je strip o Betmenu se pokazuje opasnom, sumanuto katastrofalnom.
Vesti koje citam ovde i vesti koje objavljuju svetski mediji se razlikuju...zasto i dalje poturate sumanutu ideju da je KOsovo nepriznata drzava jer su je priznale "samo" USA i EU itd. Sta je vama, ovo nije strip, ovo su nasi zivoti...jel ovo priprema da cemo odabrati Kosovsku bitku, pardon novi poraz,samo da ne budemo deo civilizovane normalne Evrope? Da li je Vook Jeremic stigao na avion??? I da je stiga i da nije, opet ce biti isto!

jedina solucija revolucija

pre 12 godina

Naravno da je mirna i ostace mirna!

Cim se malo pokazu zubi situacija se smiruje.
Sada nece KFOR da prebacuje albance gore dole, jer postoji mogucnost da i neki strani vojnik strada (a to je vec neprihvatljivo).
Sad ce i da dodje do dogovora, jer odjednom svi zele da se situacija smiri.
Verovatno ce se carina povuci i sa Brnjaka jer ce u protivnom verovatni i taj prelaz da plane.

Da nije bilo paljenja Jerinja juce danasnje vesti bi bile "KFOR tokom noci prebacio carinike na Jerinje" "Borko tvrdi da je dogovor izigran" "Strah se siri srpskom zajednicom" "Taci salje ponovo specijalce"...


Srbi na Kosovu nisu opstali ovih 12 godina zato sto su to Pristina, Brisel ili Vasington tako hteli (naprotiv) vec zato sto su znali da podmetnu ledja i pokazu zube kad je to potrebno. Mesta koja to nisu mogla da urade i uzdala su se u KF OR i diplomatiju Srbije, odavno su popaljena a srbi proterani.

A da porucim svima koji pljuju i spominju duple plate (kojih nema) lagodan zivot srba na Kosovu koje "oni" finansiraju...
Svima vam zelim da zivite "lepo" kao srbi na Kosovu!
I da vam deca (ako ih uopste imate?) zive "bezbriznim" detinjstvom kao deca sa Kosova!

Ja samo ja

pre 12 godina

Budimo realni. Dolaskom KFORa na granicu političari na Kosovu dobili su ono što su htjeli. Srpski graničari više nisu gdje su bili, embargo može djelovati u potpunosti i granica je čvrsto utvrđena. Ovime je Kosovo de facto, uz pomoć NATO saveza, zabarikadiralo granice i u vodu padaju sve teorije o podjeli Kosova. Žalosno je vidjeti da nakon što se praktički dogovorio nastavak statusa quo, Srbi sami sebe uništili. Sad samo slijede pregovori oko priznavanja dokumenata i kosovo je praktički nezavisna država. Moram kazati da vam je politika na razini osnovne škole. Kosovo je sad u potpunosti izgubljeno. Osim ako vi znate način kako NATO otjerati sa granica.

Sinke

pre 12 godina

U cemu je fora sa onim "J" u "patriJoti"? Patrioti mozda jesu u proseku manje pismeni nego prosek u vecini naroda, ali ne znam da li se Srbi na Kosovu mogu zvati patriotama, ako samo zele da prezive na mestu na kom su zivele njihove porodice generacijama pre njih. Mada, ima i takvih koji te ljude zovu "srpskim ekstremistima", jer se bune kad Albanci zaposednu administrativne prelaze. Ne znam da li je tako u svim narodima, ali mi je muka kada vidim koliko medju samim Srbima postoji zluradosti, neskrivene ljubavi prema ropstvu, i potrebe da za ulagivanjem onom ko nas trenutno ugnjetava.

SuperHik

pre 12 godina

Ako su lideri na severu nesposobni a preduzetnici kriminalci, kako to da sever ima bolji standard zivota u odnosu na jug koji svakoga dana salje armiju radnika da radi na gradilistima i poljima severnog Kosova.
Upravo iz tih razloga a ne nacionalnih, sever nikada nece prihvatiti da bude deo ekonomski nerazvijenog, nesposobnog i kriminalnog juga. Upravo iz tih razloga zapad to do sada nije i nece dopustiti.

Radivoj

pre 12 godina

Poštovani predsedniče,ostali učesnici u političkom životu Republike Srbije i građani Srbije ja Radivoj neću više da budem taoc "Svete Srpske Zemlje"

RaRa

pre 12 godina

I sta sad, sta se postiglo paljenjem? Glupi potez vredan prezira. Umesto da odluke kosovske vlade budu tema razgovora, naslo se dvadesetak patriJota, bez razuma i vizije i fokus je opet na infatilnim Srbima.

снежа

pre 12 godina

Нисам на Косову и сигурно због тога мирније и сигурније живим, нисам без посла, не бринем како ће ми се деца вратити из школе, не бринем да ли се купају на реци и да ли ће неко на њих пуцати(и убити) као у Горждевцу, нисам без струје, не праве још тврђу границу од моје домовине. . Планирам летовање живим како знам и умем,обичан живот.. И сигурно не мислим да су наши људи на Косову хулигани, барабе,пробисвети! Они су харбри јер живе у таквом окружењу.Поломили пар монтажних контејнера!? Можеш мислити!! Ало бре па ми запалили Скупштину 5.октобра и нека смо,морало је тако. Дупли аршини су својствени особама без идентитета и са предрасудама. Жалосно је ако то ради наша власт да има изговор за будуће неуспехе (би ми али ето ови запалише.....)

rale

pre 12 godina

kako je moglo u zemlju da propadne 50 huligana i da se ne zna tobože ko šu i šta su? nije sever kosova amazonija. pronaći ko su i saseci u korenu. ako su naši doobro propustiti kroz šake a ako su podmetnuti da ocrne srbe i srbiju objaviti i dokazati.

milan

pre 12 godina

naravno da je mirna, ameri su tu, bice jos mirnije, ni ptice se nece cuti..a onda ce dopustiti kosovskoj policiji i granici obe granice za ostvarivanje odluke o reciprocitetu sa srbijom..sve je jasno ko dan!!

realnost nije isto sto i rijaliti sou

pre 12 godina

@GuC,
"Vesti koje citam ovde i vesti koje objavljuju svetski mediji se razlikuju...zasto i dalje poturate sumanutu ideju da je KOsovo nepriznata drzava jer su je priznale "samo" USA i EU itd. Sta je vama, ovo nije strip, ovo su nasi zivoti..."

Neko ovde ocito ima problem sa realnoscu! Kada je to EU priznala tzv. "Rep. KosovA"?? Od 27 drzava, priznale su je 22, a 5 nisu: Spanija, Slovacka, Rumunija, Grcka i Kipar. Jedistvene politike EU prema AP KiM - NEMA! Mozda sam propustio, da li je ta, tzv. "Rep. KosovA" postala clan UN?? Ko zivi u stripu, misleci da istorija pocinje sopstvenim rodjenjem, vise je nego jasno. Mozda je jos gore od zivota u stripu, ziveti u snu, jos ako je san o Velikoj Albaniji, bez obzira sto traje toliko dugo, vec 150 godina, budjenje ce svakako biti kosmarno!

GuC

pre 12 godina

realnost nije isto sto i rijaliti sou, 28. jul 2011 14:16)

promasaj u vidjenju, poenta nije u prebrojavanju drzava koje su priznale Kosovo nego u odnosu snaga u realnom svetu...istorija nije teritorija jer mojim rodjenjem svet je dobio jednu neponovljivu jedinku, kao i sve one jedinke cije zivote tako lako ne vidite...kao u stripu!
Monstruozno bombardovanje 1999, isto zbog Kosova,je bios trip u glavi Milosevica i slicnih kako je to svetska pravda i akko ce oni poakzati svetu...ovi su hteli da se igraju cuvara izgubljenog i evo im Iznoguda.
Zasto je tesko prihvatiti otvorenih ociju objektivni poraz?

Nikola

pre 12 godina

One noci kada su albanski specijalci krenuli ka punktovima niko od nasih politicara se nije oglasio,ustvari skoro sledecih 20 sati ni glasa od ministara (osim onog na terenu) ,predsednika... a sinoc par minuta od paljenja punktova i predsednik i ostali se javili. Odmah su rekli kako je to vandalizam i kriminalni akt, a za "akciju" specijalaca su rekli kako to nije lepo i ne doprinosi dijalogu. E stvarno nam je drzava ko crtani film ali onaj "nisko-budzetni".

bezimena

pre 12 godina

(jedina solucija revolucija, 28. jul 2011 10:41)

Srbi na KIM imaju IZBOR tj.gde da se presele ako im ne odgovara kosovska država, imaju Srbiju.

Ja iz Srbije nemam gde, a suluda politika mi je, što zbog, kao, Srba u Hrvatskoj, što zbog, kao, onih u BIH, što zbog, navodno, Srba na KIM, pojela 20 GODINA života, donela ogromnu patnju i ostavila debele posledice na moju porodicu koja se rasula na sve četri strane sveta!

KADA ĆE početi da se vodi politika čiji je jedini interes
ŽIVOT GRADJANA S.R.B.I.J.E?

Beqa

pre 12 godina

"Kontakti biti nastavljeni kako bi se situacija vratila na stanje koje je postojalo pre izbijanja krize" kaze drug Stefanovic. Druze Stefanovicu to stanje nece se nikada vise povratiti, ni po koju cenu. Celo Kosovo je na noge!

Vojvodinac

pre 12 godina

"Još nije utvrđeno ko stoji iza vandalskog napada na Jarinje, a vlasti Srbije su na najeksplicitniji način odbacile optužbe Prištine da je taj incident inspirisan iz Beograda."
Nejasno je svakako, zašto je dozvoljeno ovako nešto!?
Ako je vlada dala garancije KFOR-u, šta su uradili da to obezbede?
Zar je policija onako napustila punktove pred 20-30 huligana??
Sve ovo deluje veoma neozbiljno, i meni kao Srbinu je teško da poverujem u slučajnost.
Plašim se da imamo dosta trulih jabuka koje se pojave kad god se napravi pomak u bilo kom pravcu, i dok ne krenemo jednu po jednu da eliminišemo, trulićemo sve više.
Šteta je što nas ceo svet posmatra kroz šaku primitivaca koji su se prodali za siću, a ulog je bio daleko veći!!
Danas su naslovi u svetskim medijima potpuno drugačiji od jučerašnjih.

Aleksandar

pre 12 godina

Skupština Kosova zakazala vanrednu sednicu

Parlament Srbije na letnjoj pauzi

Jarinje zatvoreno, na Brnjaku albanski carinici

Stefanović: Pregovori se nastavljaju