Utorak, 31.05.2011.

15:22

Drašković podržao REKOM

Predsednik SPO Vuk Drašković podržao je danas inicijativu da se na prostoru bivše Jugoslavije popišu sve žrtve sukoba 1991-1999.

Izvor: Beta

Draškoviæ podržao REKOM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

goran

pre 12 godina

U svetu nepravdi je stvarno lako tragati za pravdom. Vuk, profesionalac stalo nalazi nacin da opstane. Komunista ,
Milosevicev ministar, demokarata , nacionalista,cetnik, pisac... stvarno ima pun kofer odela. Svaki kameleon bi mu pozavideo na kolekciji. Jednom recju cudo od coveka. Uvek sposoban da zaludjuje druge,i da opstane. Divim se komentarima, jer ne citam Vukove izjave jos od 1992, kako je ljudka glupost bezgranicna.

Srđan Babović

pre 12 godina

Svaka čast, Vuče, predsedniče i saborče!
Oduvek si bio savest ovog naroda. Uvek si govorio javno ono što drugi ili nisu hteli ili nisu smeli da kažu.
Za Tebe je nepoznato foliranje i ulagivanje javnosti, jer si uvek bio za istinu i samo istinu, što je mnogo puta išlo na štetu i Tebi i našoj Stranci.
Ali, ne predajemo se! Idemo dalje!
Čekaju nas mnogi zakoni koje treba usvojiti (opšta restitucija, rehabilitacija žrtava, kompletno otvaranje dosijea, lustracija), a onda da krunišemo Srbiju Krunom Karađorđevića da se gologlavi ne brukamo pred EU i svetom.
Ponosim se što sam član SPO-a, kao i moja rodbina.

Sa verom u Boga - za Kralja i Otadžbinu!

miroslav

pre 12 godina

i žrtve od 1941 do 1945
žrtve četničkog,ustaškog i partizanskog terora
pa ješ se ne znaju imena ubijenih u logoru Jasenovac,
a oni koji pod čijem su nalogu ubijali i klali postaju sveci.

Kosta P.

pre 12 godina

Вук и његова странка су отишли у историју и није чудо што се бави историјским темама и стално нешто пребројава и исправља криву Дрину. Ако државе, са оволиким државним апаратом, не могу да утврде своје изгинуле грађане онда стварно не морате ни ви о нашем трошку.

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

E ovo se zove proevropski politicar! Evropa nije ni teritorijalni ni organizacioni pojam, Evropa je kulturoloski pojam! Ako hocemo da udjemo u red Evropskih zemalja nije dovoljno da se geografski nalazimo u Evropi, niti da usvojimo zakone koji su u skladu sa evropskim, treba da osetimo evropski duh u nasem duhu. Moramo sebe da pogledamo i da se suocimo sa svojom prosloscu, kako bi smo rasterecno gradili svoje odnose u buducnosti! Jos jednom bravo za Vuka

Милан Радомир

pre 12 godina

Као председник Меморијалног друштва "Рација 1942" које је основано са циљем очувања достојанственог сећања на страшне догађаје и све недужне жртве овог геноцида, у потпуности подржавам став Вука Драшковића, а посебно са идејом да се попишу и жртве из Другог светског рата.

Подсетимо се, да се 4. јануара 2012. године навршава 70 година од почетка злогласне Рације мађарских фашиста, која је у црно завила сва села Шајкашке, Нови Сад и Бечеј.Такође Вам је познато да Рација 1942. године представља један од најстрашнијих геноцида у историји света, а по суровости надмашују многа нечовечна дела.

После Другог светског рата забрањена су обележавања годишњица Рације. Регент Мађарске Хорти Миклош се појавио у својству сведока на Нирнбершком процесу и извукао од одговорности за геноцид над цивилним становништвом у првом реду Бачке. Овај некажњени злочинац је током рата ослободио одговорности официре који су почини Рацију по његовом налогу.

У послератној Југославији, а посебно у Србији, подаци о жртвама Рације били су непотпуни, искривљени, а истина прећуткивана, јер је број убијених драстично смањен, а никада није сачињен попис жртава, те се и дан данас не зна њихов идентитет.

Gospodjica_Jeca

pre 12 godina

Nista manje nismo ni ocekivali od gospodina Draskovica! Nacionalno svestan, zapadno orjentisan, patriotski nastrojen! Ovako se ide ka EU, a ne praznim pricama i laznim obecanjima, samo konkretnim prihvatanjem evropskih vrednosti. Svaka cast Vuce opet si odrzao lekciju kako treba raditi!

Spartak

pre 12 godina

Secam se Te slike ja, jos smo se zvali Jugoslavija. Bio sam tada dete, i kao mali navikavan sam na pobede, uz Prosineckog, Savicevica, Danilovica, Djordjevica. Danas, 20 godina posle toga, kreatori ljudske sudbine na prostoru bivse Jugoslavije ne postoje. Ali daleko u jarugama na raznim stratistima postoje dokazi svezeg cina njihove volje, gluposti i nenzanja. Srecan sam i ponosan, sto moji roditelji na Palama nisu jeli Vola. Nadam se da ce politicka elita svih zemalja koje su nastale raspadom komunisticke Jugoslavije poskidati kape i cutati pred stravicnim saznanjem o broju ljudi koji su uzalud izginuli. Vuk je vizionar, neiskorisceni resurs drzave Srbije. Vuce hvala Ti sto postojis. Da te nema valjalo bi te izmisliti.

Sasa, Pozarevac

pre 12 godina

Bravo Vuce. Nista drugo od tebe i nismo ocekivali. Uvek si bio prvi i bio putokaz onima koji se plase. Ti si nam jedini svetionik i dokaz da pravda mora pobediti, a istina se mora saznati do kraja. Hvala Bogu da postoji stranka kako sto je SPO koja istrajava u svojoj borbi za istinu. Da bi krenuli ka boljoj buducnosti moramo da ispravimo greske iz proslosti...

jagodinac

pre 12 godina

Nadam se da ce posle zavrsetka haske price, ovim aktivnostima REKOM-a biti stavljena tacka na izvoriste strasnih poraza ljudskog dostojanstva u Srbiji. Nadam se da ce popis zrtava biti temelj iz kojeg ce izrasti nesto potpuno novo. Srbiji je potrebna nova politika, koja je totalno drugacija od aktuelne. Sistem razgradjuje Srbiju. I sve stranke i pojedinci koji svojim delovanjem konkretno doprinose stvaranju novog polazmpg osnova sa Srbiju buducnosti, imaju moju podrsku.

Dragan Vl

pre 12 godina

Idealna prilika da pokazemo svetu, da smo i mi zrtve,a ne zlocinci i nakaze kako su nas prikazivali po belosvetskim medijima.
Svaka cast Vuku Draskovicu ,uvek je bio avangrada ,bio i ostao.
Bio sam glasac DS, ali ovaj put cu stvarno dobro razmisliti,mislim,da su SPO i Draskovic,trenutno jedine politicke opcije koji ne lazu narod i na osnovu jeftinih politikantskih igara ne skupljaju politicke poene.

Bojan

pre 12 godina

U potpunosti se slažem sa Vukom Draškovićem .Zločin je zločin, i mora da se istraži u potpunosti. Da bi se to uradilo mora postojati dobra volja kod svih naroda na prostpru ovih naših nesretnih država. Ovo sve govori da je SPO jedna od retkih stranaka u Srbiji koja želi iskreno pomirenje sa svojim susedima i koja teži da se međusobna saradnja ostvari na svim nivoima, a ne samo na kriminalnom i tajkunskom, kakva je trenutno.

Kristina V.

pre 12 godina

Vuk Draskovic je opet pokazao svoju velicinu,secam se njegovih tekstova posle "oslobodjenja" Vukovara ili bombardovanja Sarajeva u tim strasnim ´90.god. proslog veka,kada niko nije smeo ni da pomene tako nesto i kad je skoro svakodnevno lincovan od rezijmskih medija,a najvise na TV Bastilji-RTS-u.
Ovo je idealna prilika, da se dokaze i stvarno stanje stvari i da se predstavi MZ, da bi napokon prestali steretipi,da su svi ostali samo zrtve,a Srbi zlocinici,zato pozivam sve da potpisu onilne peticiju REKOM-a http://support.zarekom.org/petition.php?lang=sr-cyr .

Nikola

pre 12 godina

Da je srece da drzave sa prostora ex Yu tj. Vlade drzava u kojima su bili sukobi u kojima je besneo gradjanski rat vec napravile komisiju za popis zrtava. Ovako inicijativa ide iz naroda kojem je dosta mutnih devedesetih. Deca se radjaju da bi zivela a ne da bi ratovala. Ovaj Vukov potez je potez koji podrava svaki pojedinac od Triglava do Koritnika, ili bi bar trebao da ga podrzi.

Maksim KG

pre 12 godina

Ako se iko zalagao da se kazne svi zlocinici na sve tri strane u ratu na teritoriji bivse YU onda je to bio Vuk Draskovic.
Podseticu samo, da je svojim tekstom od 29.augusta 1996.god. koji su objavili tadasnji opozicioni malobrojni mediji, trazio da se svi zlocini kazne, bez obzira ko ih je pocinio i koja strana u tom nesretnom ratu na tlu bivse YU,zbog cega je doziveo nevidjene napade od tadasnjeg Milosevicevog rezima i "patriotske" Srbije.

Pera

pre 12 godina

Mozda je ideja u redu, ali ova akcija je potpuno konfuzna. Stvarno ne razumem o cemu se ovde radi. Javne kampanje treba da vode profesionalci, a ne priucene javne licnosti koje nisu u stanju da se otrgnu od svog ega.

Ivana

pre 12 godina

SPO više nema više svoju političku ideologiju.Izgubila se u vremenu i prostoru.SPO je stranka koja se trudi da opstane na političkoj sceni.

carli

pre 12 godina

cuveni igrac kozarackog kola 68, pisac govora za miku spilljka reovni posetilac kanabea milosevica za koga je rekao da je divan covek podrzao bi i moju baba ***anu samo da se cuje da je ziv on i njegova stranka i dana nema leba prijatelju ti si svoje odsvirao kad ikad cak vise ni knjige ne mozes da pises

statist

pre 12 godina

U svakom slučaju trebalo bi utvrditi što točniji broj žrtava u 2. svjetskom ratu na prostoru bivše Juge...jer, niti je 700 tisuća Srba ubijeno u Jasenovcu, niti je 300 tisuća Hrvata na Križnom putu...Primjerice, procjenjivalo se kako je u ratu u BiH 90-ih ubijeno 200 tisuća ljudi, da bi se ta brojka smanjila na 96 tisuća temeljitim istraživanjem...Pamte li se samo izjave ratnih vođa 90-ih koji su pravdali svoja ubijanja osvetama za Jasenovac, Bleiburg, rušenje mitova o stotinama tisuća ubijenih imalo bi stvarno dobar temelj za razoružanje onih koji život pune mržnjom prema Hrvatima/Srbima...
Tito je pogriješio što je napumpavao broj žrtava kako bi dobio veće reparacije od Njemačke, a u SFRJ su zbog preuveličanih brojki kuhale niske strasti i potajna mržnja...oprostite pa će i vama biti oprošteno...pozz iz HRV

Filip

pre 12 godina

Vuk Draskovic i SPO ovim cinom jos jednom dokazuju svoje tvrdo Evropejsko (u civilizacijskom smislu) opredeljenje da po svaku cenu, bez kalkulisanja Srbiji otvore oci. Lazi i poluistine kojima se politicari sluze, pa i kada su zrtve u pitanju, samo su instrument za produzenje agonije u kojoj se nalazimo od '45. do danas. Naravno da svaka zrtva zasluzuje da se evidentira i da joj se bar sazna sudbina ako vec nije moguce naci grob. Ne znam ko bi normalan, osim onih koji su ubijali, bio protiv ovoga? Takodje, slazem se i sa predlogom da se u popisu obuhvate i zrtve iz II Svetskog rata, jer tek kada sve budemo sabrali, mozda cemo shvatiti razmere nesrece koja nas je zadesila i dobro se, kao narod, zamisliti sta nam valja ciniti u buducnosti.

Maksim KG

pre 12 godina

Ako se iko zalagao da se kazne svi zlocinici na sve tri strane u ratu na teritoriji bivse YU onda je to bio Vuk Draskovic.
Podseticu samo, da je svojim tekstom od 29.augusta 1996.god. koji su objavili tadasnji opozicioni malobrojni mediji, trazio da se svi zlocini kazne, bez obzira ko ih je pocinio i koja strana u tom nesretnom ratu na tlu bivse YU,zbog cega je doziveo nevidjene napade od tadasnjeg Milosevicevog rezima i "patriotske" Srbije.

Nikola

pre 12 godina

Da je srece da drzave sa prostora ex Yu tj. Vlade drzava u kojima su bili sukobi u kojima je besneo gradjanski rat vec napravile komisiju za popis zrtava. Ovako inicijativa ide iz naroda kojem je dosta mutnih devedesetih. Deca se radjaju da bi zivela a ne da bi ratovala. Ovaj Vukov potez je potez koji podrava svaki pojedinac od Triglava do Koritnika, ili bi bar trebao da ga podrzi.

Kristina V.

pre 12 godina

Vuk Draskovic je opet pokazao svoju velicinu,secam se njegovih tekstova posle "oslobodjenja" Vukovara ili bombardovanja Sarajeva u tim strasnim ´90.god. proslog veka,kada niko nije smeo ni da pomene tako nesto i kad je skoro svakodnevno lincovan od rezijmskih medija,a najvise na TV Bastilji-RTS-u.
Ovo je idealna prilika, da se dokaze i stvarno stanje stvari i da se predstavi MZ, da bi napokon prestali steretipi,da su svi ostali samo zrtve,a Srbi zlocinici,zato pozivam sve da potpisu onilne peticiju REKOM-a http://support.zarekom.org/petition.php?lang=sr-cyr .

Filip

pre 12 godina

Vuk Draskovic i SPO ovim cinom jos jednom dokazuju svoje tvrdo Evropejsko (u civilizacijskom smislu) opredeljenje da po svaku cenu, bez kalkulisanja Srbiji otvore oci. Lazi i poluistine kojima se politicari sluze, pa i kada su zrtve u pitanju, samo su instrument za produzenje agonije u kojoj se nalazimo od '45. do danas. Naravno da svaka zrtva zasluzuje da se evidentira i da joj se bar sazna sudbina ako vec nije moguce naci grob. Ne znam ko bi normalan, osim onih koji su ubijali, bio protiv ovoga? Takodje, slazem se i sa predlogom da se u popisu obuhvate i zrtve iz II Svetskog rata, jer tek kada sve budemo sabrali, mozda cemo shvatiti razmere nesrece koja nas je zadesila i dobro se, kao narod, zamisliti sta nam valja ciniti u buducnosti.

Dragan Vl

pre 12 godina

Idealna prilika da pokazemo svetu, da smo i mi zrtve,a ne zlocinci i nakaze kako su nas prikazivali po belosvetskim medijima.
Svaka cast Vuku Draskovicu ,uvek je bio avangrada ,bio i ostao.
Bio sam glasac DS, ali ovaj put cu stvarno dobro razmisliti,mislim,da su SPO i Draskovic,trenutno jedine politicke opcije koji ne lazu narod i na osnovu jeftinih politikantskih igara ne skupljaju politicke poene.

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

E ovo se zove proevropski politicar! Evropa nije ni teritorijalni ni organizacioni pojam, Evropa je kulturoloski pojam! Ako hocemo da udjemo u red Evropskih zemalja nije dovoljno da se geografski nalazimo u Evropi, niti da usvojimo zakone koji su u skladu sa evropskim, treba da osetimo evropski duh u nasem duhu. Moramo sebe da pogledamo i da se suocimo sa svojom prosloscu, kako bi smo rasterecno gradili svoje odnose u buducnosti! Jos jednom bravo za Vuka

Bojan

pre 12 godina

U potpunosti se slažem sa Vukom Draškovićem .Zločin je zločin, i mora da se istraži u potpunosti. Da bi se to uradilo mora postojati dobra volja kod svih naroda na prostpru ovih naših nesretnih država. Ovo sve govori da je SPO jedna od retkih stranaka u Srbiji koja želi iskreno pomirenje sa svojim susedima i koja teži da se međusobna saradnja ostvari na svim nivoima, a ne samo na kriminalnom i tajkunskom, kakva je trenutno.

Spartak

pre 12 godina

Secam se Te slike ja, jos smo se zvali Jugoslavija. Bio sam tada dete, i kao mali navikavan sam na pobede, uz Prosineckog, Savicevica, Danilovica, Djordjevica. Danas, 20 godina posle toga, kreatori ljudske sudbine na prostoru bivse Jugoslavije ne postoje. Ali daleko u jarugama na raznim stratistima postoje dokazi svezeg cina njihove volje, gluposti i nenzanja. Srecan sam i ponosan, sto moji roditelji na Palama nisu jeli Vola. Nadam se da ce politicka elita svih zemalja koje su nastale raspadom komunisticke Jugoslavije poskidati kape i cutati pred stravicnim saznanjem o broju ljudi koji su uzalud izginuli. Vuk je vizionar, neiskorisceni resurs drzave Srbije. Vuce hvala Ti sto postojis. Da te nema valjalo bi te izmisliti.

Sasa, Pozarevac

pre 12 godina

Bravo Vuce. Nista drugo od tebe i nismo ocekivali. Uvek si bio prvi i bio putokaz onima koji se plase. Ti si nam jedini svetionik i dokaz da pravda mora pobediti, a istina se mora saznati do kraja. Hvala Bogu da postoji stranka kako sto je SPO koja istrajava u svojoj borbi za istinu. Da bi krenuli ka boljoj buducnosti moramo da ispravimo greske iz proslosti...

Gospodjica_Jeca

pre 12 godina

Nista manje nismo ni ocekivali od gospodina Draskovica! Nacionalno svestan, zapadno orjentisan, patriotski nastrojen! Ovako se ide ka EU, a ne praznim pricama i laznim obecanjima, samo konkretnim prihvatanjem evropskih vrednosti. Svaka cast Vuce opet si odrzao lekciju kako treba raditi!

Ivana

pre 12 godina

SPO više nema više svoju političku ideologiju.Izgubila se u vremenu i prostoru.SPO je stranka koja se trudi da opstane na političkoj sceni.

carli

pre 12 godina

cuveni igrac kozarackog kola 68, pisac govora za miku spilljka reovni posetilac kanabea milosevica za koga je rekao da je divan covek podrzao bi i moju baba ***anu samo da se cuje da je ziv on i njegova stranka i dana nema leba prijatelju ti si svoje odsvirao kad ikad cak vise ni knjige ne mozes da pises

statist

pre 12 godina

U svakom slučaju trebalo bi utvrditi što točniji broj žrtava u 2. svjetskom ratu na prostoru bivše Juge...jer, niti je 700 tisuća Srba ubijeno u Jasenovcu, niti je 300 tisuća Hrvata na Križnom putu...Primjerice, procjenjivalo se kako je u ratu u BiH 90-ih ubijeno 200 tisuća ljudi, da bi se ta brojka smanjila na 96 tisuća temeljitim istraživanjem...Pamte li se samo izjave ratnih vođa 90-ih koji su pravdali svoja ubijanja osvetama za Jasenovac, Bleiburg, rušenje mitova o stotinama tisuća ubijenih imalo bi stvarno dobar temelj za razoružanje onih koji život pune mržnjom prema Hrvatima/Srbima...
Tito je pogriješio što je napumpavao broj žrtava kako bi dobio veće reparacije od Njemačke, a u SFRJ su zbog preuveličanih brojki kuhale niske strasti i potajna mržnja...oprostite pa će i vama biti oprošteno...pozz iz HRV

Pera

pre 12 godina

Mozda je ideja u redu, ali ova akcija je potpuno konfuzna. Stvarno ne razumem o cemu se ovde radi. Javne kampanje treba da vode profesionalci, a ne priucene javne licnosti koje nisu u stanju da se otrgnu od svog ega.

miroslav

pre 12 godina

i žrtve od 1941 do 1945
žrtve četničkog,ustaškog i partizanskog terora
pa ješ se ne znaju imena ubijenih u logoru Jasenovac,
a oni koji pod čijem su nalogu ubijali i klali postaju sveci.

Милан Радомир

pre 12 godina

Као председник Меморијалног друштва "Рација 1942" које је основано са циљем очувања достојанственог сећања на страшне догађаје и све недужне жртве овог геноцида, у потпуности подржавам став Вука Драшковића, а посебно са идејом да се попишу и жртве из Другог светског рата.

Подсетимо се, да се 4. јануара 2012. године навршава 70 година од почетка злогласне Рације мађарских фашиста, која је у црно завила сва села Шајкашке, Нови Сад и Бечеј.Такође Вам је познато да Рација 1942. године представља један од најстрашнијих геноцида у историји света, а по суровости надмашују многа нечовечна дела.

После Другог светског рата забрањена су обележавања годишњица Рације. Регент Мађарске Хорти Миклош се појавио у својству сведока на Нирнбершком процесу и извукао од одговорности за геноцид над цивилним становништвом у првом реду Бачке. Овај некажњени злочинац је током рата ослободио одговорности официре који су почини Рацију по његовом налогу.

У послератној Југославији, а посебно у Србији, подаци о жртвама Рације били су непотпуни, искривљени, а истина прећуткивана, јер је број убијених драстично смањен, а никада није сачињен попис жртава, те се и дан данас не зна њихов идентитет.

jagodinac

pre 12 godina

Nadam se da ce posle zavrsetka haske price, ovim aktivnostima REKOM-a biti stavljena tacka na izvoriste strasnih poraza ljudskog dostojanstva u Srbiji. Nadam se da ce popis zrtava biti temelj iz kojeg ce izrasti nesto potpuno novo. Srbiji je potrebna nova politika, koja je totalno drugacija od aktuelne. Sistem razgradjuje Srbiju. I sve stranke i pojedinci koji svojim delovanjem konkretno doprinose stvaranju novog polazmpg osnova sa Srbiju buducnosti, imaju moju podrsku.

Kosta P.

pre 12 godina

Вук и његова странка су отишли у историју и није чудо што се бави историјским темама и стално нешто пребројава и исправља криву Дрину. Ако државе, са оволиким државним апаратом, не могу да утврде своје изгинуле грађане онда стварно не морате ни ви о нашем трошку.

Srđan Babović

pre 12 godina

Svaka čast, Vuče, predsedniče i saborče!
Oduvek si bio savest ovog naroda. Uvek si govorio javno ono što drugi ili nisu hteli ili nisu smeli da kažu.
Za Tebe je nepoznato foliranje i ulagivanje javnosti, jer si uvek bio za istinu i samo istinu, što je mnogo puta išlo na štetu i Tebi i našoj Stranci.
Ali, ne predajemo se! Idemo dalje!
Čekaju nas mnogi zakoni koje treba usvojiti (opšta restitucija, rehabilitacija žrtava, kompletno otvaranje dosijea, lustracija), a onda da krunišemo Srbiju Krunom Karađorđevića da se gologlavi ne brukamo pred EU i svetom.
Ponosim se što sam član SPO-a, kao i moja rodbina.

Sa verom u Boga - za Kralja i Otadžbinu!

goran

pre 12 godina

U svetu nepravdi je stvarno lako tragati za pravdom. Vuk, profesionalac stalo nalazi nacin da opstane. Komunista ,
Milosevicev ministar, demokarata , nacionalista,cetnik, pisac... stvarno ima pun kofer odela. Svaki kameleon bi mu pozavideo na kolekciji. Jednom recju cudo od coveka. Uvek sposoban da zaludjuje druge,i da opstane. Divim se komentarima, jer ne citam Vukove izjave jos od 1992, kako je ljudka glupost bezgranicna.

carli

pre 12 godina

cuveni igrac kozarackog kola 68, pisac govora za miku spilljka reovni posetilac kanabea milosevica za koga je rekao da je divan covek podrzao bi i moju baba ***anu samo da se cuje da je ziv on i njegova stranka i dana nema leba prijatelju ti si svoje odsvirao kad ikad cak vise ni knjige ne mozes da pises

Ivana

pre 12 godina

SPO više nema više svoju političku ideologiju.Izgubila se u vremenu i prostoru.SPO je stranka koja se trudi da opstane na političkoj sceni.

Pera

pre 12 godina

Mozda je ideja u redu, ali ova akcija je potpuno konfuzna. Stvarno ne razumem o cemu se ovde radi. Javne kampanje treba da vode profesionalci, a ne priucene javne licnosti koje nisu u stanju da se otrgnu od svog ega.

Kosta P.

pre 12 godina

Вук и његова странка су отишли у историју и није чудо што се бави историјским темама и стално нешто пребројава и исправља криву Дрину. Ако државе, са оволиким државним апаратом, не могу да утврде своје изгинуле грађане онда стварно не морате ни ви о нашем трошку.

Spartak

pre 12 godina

Secam se Te slike ja, jos smo se zvali Jugoslavija. Bio sam tada dete, i kao mali navikavan sam na pobede, uz Prosineckog, Savicevica, Danilovica, Djordjevica. Danas, 20 godina posle toga, kreatori ljudske sudbine na prostoru bivse Jugoslavije ne postoje. Ali daleko u jarugama na raznim stratistima postoje dokazi svezeg cina njihove volje, gluposti i nenzanja. Srecan sam i ponosan, sto moji roditelji na Palama nisu jeli Vola. Nadam se da ce politicka elita svih zemalja koje su nastale raspadom komunisticke Jugoslavije poskidati kape i cutati pred stravicnim saznanjem o broju ljudi koji su uzalud izginuli. Vuk je vizionar, neiskorisceni resurs drzave Srbije. Vuce hvala Ti sto postojis. Da te nema valjalo bi te izmisliti.

Kristina V.

pre 12 godina

Vuk Draskovic je opet pokazao svoju velicinu,secam se njegovih tekstova posle "oslobodjenja" Vukovara ili bombardovanja Sarajeva u tim strasnim ´90.god. proslog veka,kada niko nije smeo ni da pomene tako nesto i kad je skoro svakodnevno lincovan od rezijmskih medija,a najvise na TV Bastilji-RTS-u.
Ovo je idealna prilika, da se dokaze i stvarno stanje stvari i da se predstavi MZ, da bi napokon prestali steretipi,da su svi ostali samo zrtve,a Srbi zlocinici,zato pozivam sve da potpisu onilne peticiju REKOM-a http://support.zarekom.org/petition.php?lang=sr-cyr .

Filip

pre 12 godina

Vuk Draskovic i SPO ovim cinom jos jednom dokazuju svoje tvrdo Evropejsko (u civilizacijskom smislu) opredeljenje da po svaku cenu, bez kalkulisanja Srbiji otvore oci. Lazi i poluistine kojima se politicari sluze, pa i kada su zrtve u pitanju, samo su instrument za produzenje agonije u kojoj se nalazimo od '45. do danas. Naravno da svaka zrtva zasluzuje da se evidentira i da joj se bar sazna sudbina ako vec nije moguce naci grob. Ne znam ko bi normalan, osim onih koji su ubijali, bio protiv ovoga? Takodje, slazem se i sa predlogom da se u popisu obuhvate i zrtve iz II Svetskog rata, jer tek kada sve budemo sabrali, mozda cemo shvatiti razmere nesrece koja nas je zadesila i dobro se, kao narod, zamisliti sta nam valja ciniti u buducnosti.

Maksim KG

pre 12 godina

Ako se iko zalagao da se kazne svi zlocinici na sve tri strane u ratu na teritoriji bivse YU onda je to bio Vuk Draskovic.
Podseticu samo, da je svojim tekstom od 29.augusta 1996.god. koji su objavili tadasnji opozicioni malobrojni mediji, trazio da se svi zlocini kazne, bez obzira ko ih je pocinio i koja strana u tom nesretnom ratu na tlu bivse YU,zbog cega je doziveo nevidjene napade od tadasnjeg Milosevicevog rezima i "patriotske" Srbije.

Bojan

pre 12 godina

U potpunosti se slažem sa Vukom Draškovićem .Zločin je zločin, i mora da se istraži u potpunosti. Da bi se to uradilo mora postojati dobra volja kod svih naroda na prostpru ovih naših nesretnih država. Ovo sve govori da je SPO jedna od retkih stranaka u Srbiji koja želi iskreno pomirenje sa svojim susedima i koja teži da se međusobna saradnja ostvari na svim nivoima, a ne samo na kriminalnom i tajkunskom, kakva je trenutno.

Sasa, Pozarevac

pre 12 godina

Bravo Vuce. Nista drugo od tebe i nismo ocekivali. Uvek si bio prvi i bio putokaz onima koji se plase. Ti si nam jedini svetionik i dokaz da pravda mora pobediti, a istina se mora saznati do kraja. Hvala Bogu da postoji stranka kako sto je SPO koja istrajava u svojoj borbi za istinu. Da bi krenuli ka boljoj buducnosti moramo da ispravimo greske iz proslosti...

Dragan Vl

pre 12 godina

Idealna prilika da pokazemo svetu, da smo i mi zrtve,a ne zlocinci i nakaze kako su nas prikazivali po belosvetskim medijima.
Svaka cast Vuku Draskovicu ,uvek je bio avangrada ,bio i ostao.
Bio sam glasac DS, ali ovaj put cu stvarno dobro razmisliti,mislim,da su SPO i Draskovic,trenutno jedine politicke opcije koji ne lazu narod i na osnovu jeftinih politikantskih igara ne skupljaju politicke poene.

Gospodjica_Jeca

pre 12 godina

Nista manje nismo ni ocekivali od gospodina Draskovica! Nacionalno svestan, zapadno orjentisan, patriotski nastrojen! Ovako se ide ka EU, a ne praznim pricama i laznim obecanjima, samo konkretnim prihvatanjem evropskih vrednosti. Svaka cast Vuce opet si odrzao lekciju kako treba raditi!

statist

pre 12 godina

U svakom slučaju trebalo bi utvrditi što točniji broj žrtava u 2. svjetskom ratu na prostoru bivše Juge...jer, niti je 700 tisuća Srba ubijeno u Jasenovcu, niti je 300 tisuća Hrvata na Križnom putu...Primjerice, procjenjivalo se kako je u ratu u BiH 90-ih ubijeno 200 tisuća ljudi, da bi se ta brojka smanjila na 96 tisuća temeljitim istraživanjem...Pamte li se samo izjave ratnih vođa 90-ih koji su pravdali svoja ubijanja osvetama za Jasenovac, Bleiburg, rušenje mitova o stotinama tisuća ubijenih imalo bi stvarno dobar temelj za razoružanje onih koji život pune mržnjom prema Hrvatima/Srbima...
Tito je pogriješio što je napumpavao broj žrtava kako bi dobio veće reparacije od Njemačke, a u SFRJ su zbog preuveličanih brojki kuhale niske strasti i potajna mržnja...oprostite pa će i vama biti oprošteno...pozz iz HRV

Nikola

pre 12 godina

Da je srece da drzave sa prostora ex Yu tj. Vlade drzava u kojima su bili sukobi u kojima je besneo gradjanski rat vec napravile komisiju za popis zrtava. Ovako inicijativa ide iz naroda kojem je dosta mutnih devedesetih. Deca se radjaju da bi zivela a ne da bi ratovala. Ovaj Vukov potez je potez koji podrava svaki pojedinac od Triglava do Koritnika, ili bi bar trebao da ga podrzi.

Alisa u zemlji cuda-ka

pre 12 godina

E ovo se zove proevropski politicar! Evropa nije ni teritorijalni ni organizacioni pojam, Evropa je kulturoloski pojam! Ako hocemo da udjemo u red Evropskih zemalja nije dovoljno da se geografski nalazimo u Evropi, niti da usvojimo zakone koji su u skladu sa evropskim, treba da osetimo evropski duh u nasem duhu. Moramo sebe da pogledamo i da se suocimo sa svojom prosloscu, kako bi smo rasterecno gradili svoje odnose u buducnosti! Jos jednom bravo za Vuka

jagodinac

pre 12 godina

Nadam se da ce posle zavrsetka haske price, ovim aktivnostima REKOM-a biti stavljena tacka na izvoriste strasnih poraza ljudskog dostojanstva u Srbiji. Nadam se da ce popis zrtava biti temelj iz kojeg ce izrasti nesto potpuno novo. Srbiji je potrebna nova politika, koja je totalno drugacija od aktuelne. Sistem razgradjuje Srbiju. I sve stranke i pojedinci koji svojim delovanjem konkretno doprinose stvaranju novog polazmpg osnova sa Srbiju buducnosti, imaju moju podrsku.

miroslav

pre 12 godina

i žrtve od 1941 do 1945
žrtve četničkog,ustaškog i partizanskog terora
pa ješ se ne znaju imena ubijenih u logoru Jasenovac,
a oni koji pod čijem su nalogu ubijali i klali postaju sveci.

Srđan Babović

pre 12 godina

Svaka čast, Vuče, predsedniče i saborče!
Oduvek si bio savest ovog naroda. Uvek si govorio javno ono što drugi ili nisu hteli ili nisu smeli da kažu.
Za Tebe je nepoznato foliranje i ulagivanje javnosti, jer si uvek bio za istinu i samo istinu, što je mnogo puta išlo na štetu i Tebi i našoj Stranci.
Ali, ne predajemo se! Idemo dalje!
Čekaju nas mnogi zakoni koje treba usvojiti (opšta restitucija, rehabilitacija žrtava, kompletno otvaranje dosijea, lustracija), a onda da krunišemo Srbiju Krunom Karađorđevića da se gologlavi ne brukamo pred EU i svetom.
Ponosim se što sam član SPO-a, kao i moja rodbina.

Sa verom u Boga - za Kralja i Otadžbinu!

Милан Радомир

pre 12 godina

Као председник Меморијалног друштва "Рација 1942" које је основано са циљем очувања достојанственог сећања на страшне догађаје и све недужне жртве овог геноцида, у потпуности подржавам став Вука Драшковића, а посебно са идејом да се попишу и жртве из Другог светског рата.

Подсетимо се, да се 4. јануара 2012. године навршава 70 година од почетка злогласне Рације мађарских фашиста, која је у црно завила сва села Шајкашке, Нови Сад и Бечеј.Такође Вам је познато да Рација 1942. године представља један од најстрашнијих геноцида у историји света, а по суровости надмашују многа нечовечна дела.

После Другог светског рата забрањена су обележавања годишњица Рације. Регент Мађарске Хорти Миклош се појавио у својству сведока на Нирнбершком процесу и извукао од одговорности за геноцид над цивилним становништвом у првом реду Бачке. Овај некажњени злочинац је током рата ослободио одговорности официре који су почини Рацију по његовом налогу.

У послератној Југославији, а посебно у Србији, подаци о жртвама Рације били су непотпуни, искривљени, а истина прећуткивана, јер је број убијених драстично смањен, а никада није сачињен попис жртава, те се и дан данас не зна њихов идентитет.

goran

pre 12 godina

U svetu nepravdi je stvarno lako tragati za pravdom. Vuk, profesionalac stalo nalazi nacin da opstane. Komunista ,
Milosevicev ministar, demokarata , nacionalista,cetnik, pisac... stvarno ima pun kofer odela. Svaki kameleon bi mu pozavideo na kolekciji. Jednom recju cudo od coveka. Uvek sposoban da zaludjuje druge,i da opstane. Divim se komentarima, jer ne citam Vukove izjave jos od 1992, kako je ljudka glupost bezgranicna.