Utorak, 31.05.2011.

07:55

Bez Tadića na proslavi u Rimu

Predsednik Srbije Boris Tadić potvrdio je da neće prisustvovati proslavi 150 godina Ujedinjenja Italije, zbog prisustva predsednice Kosova.

Izvor: Beta

Bez Tadiæa na proslavi u Rimu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

bez_cenzure

pre 12 godina

Dobra odluka! Italijani su onda trebali pozvati i Abasa a ne samo Peresa. Bilo bi pošteno! Italija nikada nije bila prijateljska zemlja Srbije!

Mila Nenadovic

pre 12 godina

Ma ko da donosi ovakve odluke, ili ga savetuje, ne radi to ni dobro ni pametno. Ovakvim inaćenjem (sa kim?) Srbija ne izoluje Kosovo, izoluje sebe iz medjunarodne zajednice. Propustio je dosta u najmanju ruku interesantnih i korisnih susreta i razgovora. A Jahjaga radi li radi!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Tadicevo nastojanje da aktivno izolira Kosovo na kraju se svodi na to da Evropa pasivno izolira Srbiju! Efekat onoga stop radi Tadic je upravo kontraproduktivan onome sto je interes Srbije. Srbija ne moze prosperirati u Europi i svijetu ako ometa i sputava razvoj Kosova (za sto je uzgred receno, sama kriva). Problem ce nastati onda kada Evropljani vise ne budu pozivali Srbiju na ovakve i slicne sastanke, a tek ce to biti prava katastrofa za Srbiju. Tada ce se pozivnica zeljno iscekivati samo ona nece doci...

HAMAKARIN

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk!
Bojkotuje Italiju a salje Ministra na Kosovo,za dialog, a taj isti srpski ministar trazi dozvolu za posetu Kosova,sedne ispred grba i zastave Republike Kosova, na granici pokazuje Pasos Republike Srbije, i sada recite vi meni kakav je ovaj bojkot?
Ako mislite bojkot ima svoj efekat, onda treba lepo povuci ambasadore iz svih zemalja koje su priznali Republiku Kosova, transport roba i ljudi treba biti suspendovan, drzavne odnose treba krsiti sa svim tim zemljama.
Sve drugo je .......

Ja

pre 12 godina

Samo mene lično zanima da li je Italiji palo na pamet da istovremeno pozovu predstavnika Izraela i Palestine? Ili se ovako ponašaju samo nad slabijima od sebe?

Samo zelim da pobegnem

pre 12 godina

Ne tako davne 2004 godine imao sam 20 i svega mi je bilo dosta. Glasao sam Tadica jer je obecavao promene. Promene kakve sam i ja i bar 70% moje generacije sanjali. Na parlamentarnim izborima 2008 glasao sam za listu na kojoj je on nosilac iz straha, iz straha od izolacije i povampirenja ideologije porazene 2000 godine. Danas kad citam ovakve vesti moram da kazem samo jedno: Hvala vam gospodine Tadic hvala vam sto ste mi vasim kohabitacijama i ulagivanjem klerofastima pojeli jos 7 godina zivota. Milosevic 10 a vi 7 od mojih 27. Nadam se da ste ponosni. Moja generacija, na cijim ste glasovima pobedili, je najlepse doba zivota provela u agoniji koju ste mogli da sprecite. Neka vas od sada glasa Vuk Jeremic jer mi necemo.

Vokshi

pre 12 godina

Mene upravo zadivljuje Tadicev siguran instinkt da oseti gde Srbiji nije mesto i gde nema sta da trazi,istorijski,kulturno i civilizacijski.

IQ=0

pre 12 godina

Mudar potez...

Neki koji ne poznaju svet/istoriju/geografiju mogli bi putem net-a da nauce nesto vise,ako su ranije bezali iz biblioteka...ali ok,najlakse je kucati komentare (valjda je zbog toga i stvoren?)

cajka

pre 12 godina

Interesantno je koliko zluradih komentara a samo jedan razuman i jasan. Italijanska interesna sfera je uvek bila Albanija. U Drugom svetskom ratu Italija je omogucila stvaranje Velike Albanije sa teritorijom Kosova i Metohije kao delom te fasisticke tvorevine. Njihova politika se u tom smislu nece promeniti. Oni samo ponovo ostvaruju san o Velikoj Albaniji svojim pulenima. Italija je jedna od zemalja koja je veoma aktivno ucestvovala u bombardovanju Srbije i ubijanju njenog naroda. Istorija pokazuje da nam fakticki nikada nije bila "prijatelj". Ne prihvatam pojam prijatelja u medjunarodnim odnosima, postoji samo interes. Posto je interes Italije da dodje predstavnik "Kosova" veci od interesa da to bude predstavnik Srbije, onda je stvar jasna. To je politicka vaga na kojoj jezicak uvek ide na stranu interesa onog ko takav sastanak organizuje. Tadicev potez je pravilan i bez ikakvih posledica za Italijansko-Srpske odnose. Ako mi neko dokaze da su Italijani ulozili pare u Zastavu zato sto nas vole poljubicu ga u d...!

veterinarBG

pre 12 godina

Drzavu koja ne postuje sebe,ne postuju ni drugi!Samoizolacija?Glupost.Ima nas koji ne zele da priznaju okupaciju dela svoje zemlje,i nikad i nece,ali smo za dogovor po kome ce i Srbi i Albanci biti jednako nezadovoljni. Albanci su dobili od USA sve,Srbi sa KiM izgubili sve,posao,kuce,slobodu,imanja...Oni koji smatraju da je to pravda,trebalo bi da osete takvu " pravdu".Pa tek onda da se odricu tudje zemlje i tudjih zivota.

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Ajmo svi da potpišemo peticiju da nam se oduzmu pasoši,da nam se uvedu vize,da bez viza možemo samo u majčicu Rusiju i eventualno Abhaziju,da tražimo da nam se uvede Sanitarni kordon sa zidom koji se podrazumeva.Takodje i povesti medijsku kampanju o štetnosti letovanja na moru u onim zemljama koje su priznale kosovo.

Shpend

pre 12 godina

E pa sad steta sto Italija ce otkazati proslavu ujedinjenja.
Ako nema predstavnika nebeskog naroda, ne valja ni slaviti!!!!!!!!!!
Kuku vama, zao mi je vas.

Capricciosa

pre 12 godina

Za Italijane je očigledno važnije prisustvo gospodje Uzjahaga nego predsednika Srbije. Na kraju krajeva oni su 1999 dali logističku i svaku drugu podršku nasilnom otcepljenju dela naše države.

Dejan T

pre 12 godina

@bobimix
A nije sramota da oni ne priznaju nasu drzavu u ustavnim granicama?
To je znaci normalno?
Normalno je da pozovu separatiste, a kao imaju dobre odnose sa nama i mnogo vece investicije u ostalom delu Srbije, nego u delu koji je okupran.
Da oni stvarno hoce dobre odnose znaju sta treba da rade. Ovako je cista provokacija. Pa neka im ta Jahjija. Ali je jos veci problem ovde, jer niko nije spreman da izglasa zakone kakve ima Kipar. Onda bi videli da li bi bilo takvog nonsalantog ponasanja. Uostalom znali bi na cemu smo. Oni bi odabrali svoje miljenike. Ako nismo mi, onda cemo da trazimo na drugoj strani, jer mozda smo suvise okrenuti njima, ne uvidjajuci mogucnosti na drugim stranama.
Svojevremeno i mala Srbija, dok joj nije Austro-Ugarska uvela sankcije (zamislite i to se desilo) je procvetala ekonomski tek tada, jer je bila prinudjena da nadje druga trzista i verovali ili ne tad je izvozila u Egipat i bolje ekonomski prolazila nego dok je bila zavisna od AU. Dok je bila zavisna od AU, bila je kontrolisano "nerazvijena". Takva je situacija i danas, dokle god samo gledamo u EU, bicemo kontrolisano nerazvijeni.
Toliko se nekima suzio pogled od 2000 da ne vide sumu od EU drveta.

marko, nis

pre 12 godina

Glupa odluka. Samo se produzuje agonija, kao i u slucaju Mladic. Za 5 godina vecina gradjana Srbije ionako nece imati nista protiv da Srbija prizna Kosovo. Svakim danom smo blize toj odluci, i ovakvi potezi nam nisu potrebni.

REMINGTON

pre 12 godina

Najbolje je da vrati pasoš jer mu izgleda neče više trebati. Od sada če predsednica Kosova biti prisutna u svim skupovima sveta što po Tadičevoj trmi znači da neče više putovati nigde.

Jimmy

pre 12 godina

Izgleda da Srbija zbog Kosovo stedice goleme pare...jer skoro svaka drzava hoce da i Drzava Kosova bude u svaku manifestaciju sada a Tadic ostaje kuci.
smesno je ovo sto kaze Tadic:
"Veoma sam razočaran zbog toga što neću moći da prisustvujem 2. juna proslavi 150. godišnjice Ujedinjenja Italije, budući da je na tu svečanost pozvana i predsednica takozvane države Kosovo", rekao je Tadić u intervjuu za Ansu"

Zoran

pre 12 godina

Ko su naši prijatelji?Italija je u drugom svetskom ratu okupirala Kosovo i Metohiju.U toku okupacije proterano je oko 430000(četiristotinehiljada)Srba,sa tog prostora.A,sada Italija poziva tzv.predsednika Kosova(nestala je Metohija,volšebno).I gde je tu prijateljstvo,mada smo FIAT-u skoro poklonili fabriku automobila u Kragujevcu.Nema prijatelja,samo materijalni interes postoji.

Sreten

pre 12 godina

Tadiću, počeo si da se ponašaš kao Sloba. Zašto ste odbili da učestvujete na proslavi u Rimu? Kakav glup potez. Srbija se opet duri kao malo dete. Katastrofalno ponašanje. Pa zar stvarno mislite da će se oni štrecnuti i pokajati što su pozvali i Kosovo. Pa samo zamislite grupu dece i sad jedan se naduri i neće da se igra. Pa naravno da će ovi nastaviti da se igraju bez njega i neće ni jednog sekunda pomisliti na ljutka. Apsolutno ništa ne dobijate time što niste tamo, samo gubite, to jest mi svi gubimo. Aman, bre, više, dokle. Gde je onaj pragmatični Đinđić? Izgubio je život najbolji čovek i to ni za šta.

Nele

pre 12 godina

Tadicu, prijateljski savet. Ako vec ignorises/te postojanja Kosova kao nezavisne jedinice, ignorisi/te ih do kraja i ne zatvaraj/te vrata dupetom! Taman smo poceli da se vracamo u neke svetske tokove, a ti/vi izigravas/te besne gliste i duris/te se. Malo prefriganije, molim! Vodite zemlju a ne kucni savet!

Djordje S

pre 12 godina

I mi kao imamo diplomatiju. Pa samo u ovom tekstu ima vise od 3 veoma glupa nediplomatska poteze:
- ne ides na rodjendan jednom od najboljih prijatelja (ovo predsednik kaze, a ja stvarno mislim da su nam Italijani jako veliki prijatelji bili skoro uvek, osim 1941-1943) zato sto je on pozvao nekog lika koga ti ne podnosis i ne volis ga. Ovo mi izgleda kao kada se neke pubertetlije dure.
- misle da ovo nece uticati na organizaciju samita. Pa ako se Italijani budu ponasali kao pubertetlije, kako se ponasa nasa diplomatija, naravno da nece doci do samita. Nisi mi bio na rodjendanu, necu vise da se druzim s tobom.
- "italijanskim partnerima nikad ne može biti siguran zbog njihovih unutrašnjih političkih problema" - ako nista drugo onda zbog ovog komsijskog ogovaranja Italijani treba da nam pošalju protest. Šta se nas tiče šta se dešava u njihovoj kući.
Sve u svemu moramo još mnooogo da učimo da bi uopšte mogli da kažemo da imamo diplomatiju. A tu pre svega mislim na pažljivost u obraćanju i strpljenje.

Takozvani lider takozvanih demokrata

pre 12 godina

"Upitan da li će se samit s Berluskonijem održati u Beogradu 21. juna, kako najavljuju neki izvori, Tadić je nezvanično potvrdio, dodavši ipak da se s "italijanskim partnerima nikad ne može biti siguran zbog njihovih unutrašnjih političkih problema".

Blago Tadicu i njegovim pulenima u vlasti, oni nikad nemaju problema

dortmund HR

pre 12 godina

Obzirom da je do sada već puno zemalja priznalo Kosovo--velike su šanse da će vaša Srbija u naredno vrijeme i dugoročno sva manje i manje prisustvovati međunarodnim sastancima.

Time sebe Srbija izolira sve više i više, usprkos demagogiji vašeg predsjednika. I to najviše šteti svim stanovnicima Srbije.

Srbija misli da predstavlja nekakav faktor u Europi, međutim, za bilo kakve integracije nužno je održavati kontakte s drugim zemljama.

Ja sam iz Hrvatske i od zemalja bivše Yu sam bio jedino u Jajcu u Bosni na ekskurziji dok sam bio klinac (SLO ne računam jer sam tu vrlo često) i moram priznati da Srbiju i dalje doživljavam kao relativno izoliranu zemlju i zapuštenu, zatvorenog tržišta, zemlju koje nema nikada na nekakvim listama poput kvalitete života, razvoja, ekologije...ili je na tim listama među najlošijim zemljama u Europi i kojoj su tek prije koju godinu ukinute vize.
Biti zatvoren u sebe samoga i biti buntovan najviše šteti građanima Srbije koji--sasvim prirodno--čeznu biti dio otvorenog, demokratskog i ekonomski prosperitetnog svijeta.
Nigdje nije savršeno, ali ostaje činjenica da niti jedna zemlja koja je priznala Kosovo---svoje priznanje neće povući.

Kao, nisi kriv

pre 12 godina

Ma isao bi ti ali te niko nece. Nemaju ljudi vremena da slusaju prazne price a za slikanje mogu da nadju manekena i kod kuce. Zadovoljan si sto se u zemlji pojavljujes na televiziji kad pozelis da odrzis mudru besedu.
E, Tadicu, Tadicu. Ne brane se interesi zemlje bezanjem i zabijanjem glave u pesak. Sutradan ce opet biti krive medjunarodne zavere, unutrasnji neprijatelji i penzioneri a ti ces da se smesis, siris ruke i gledas u svetlu buducnost.

indjijac

pre 12 godina

Nasa vlast se i dalje ponasa kao malo dete kad se naljuti pa nece da se igra sa drugom decom! Dok se kosovo pojavljuje na svim vaznim svetskim i evropskim skupovima, Srbije nema zbog glupe odluke jeremica i vlade da ne ucestvuju tamo gde se kosovo pojavljuje kao nezavisna drzava! Na kraju ce to dati rezultat kao i sve ostale odluke vlade vezane za kosovo, tj. rezultat ce biti poguban po Srbiju!!! Umesto da odu upravo tu gde se kosovo pojavljuje kao nezavisno i pokusaju diplomatijom nesto da ucine, nasi pokazuju da su ustvari ili neveste diplomate ili da se polako mire sa tim da je kosovo nezavisno!

odliveni mozak

pre 12 godina

predsednik potpisuje ugovor za prodaju neke tamo fabrike?!
sta je sledece?
predsednik naplacuje karte na kvantasu?!
a vozovi prolaze li prolaze.....
na kraju cemo traziti da nas pripoje kosovu, kako bismo pristupili eu...

gazebo

pre 12 godina

G-ne Tadicu,kako stvari stoje a verovatno bice jos gore po vas,uskoro ce vam ostati da posecujete samo Regione i gradove Srbije,eventualno susednu Rumuniju koja nije priznala Kosovo (naravno zbog straha od somopredelejnja Madjara a ne zbog nekih simpatija prema Srbiji).Vreme je da prestanete glumiti i igrati dvostruko ulogu!

Za vasu informaciju,Predsednica Kosova g-dja Jahjaga prema komentarima mnogih zvanicnika EU je licnost koja se veoma postuje.

bobi_mbx

pre 12 godina

SRAMOTA I NEODGOVORNO.
- SRAMOTA DA NEUČESTVUJEMO NA PROSLAVI 150 GODINA NASTANKA DRŽAVE KAO ŠTO JE ITALIJA.
- NEODGOVORNO JER SE NASTAVLJA JEREMIĆEVA POLITIKA SAMOIZOLACIJE, KOJA NIGDE NEVODI I NIČEMU FUNKCIONALNOM NESLUŽI.

Bacvanin

pre 12 godina

Uskoro vise ni na jednom skupu medjunarodnog karaktera necemo biti prisutni.
Ne trebaju nama nikakve sankcije, uvodimo mi njih sami sebi.
Kao da se Tadic i Jeremic boje konfrontacije sa predsednicom Kosova.
Jadno, vrlo jadno.

dortmund HR

pre 12 godina

Obzirom da je do sada već puno zemalja priznalo Kosovo--velike su šanse da će vaša Srbija u naredno vrijeme i dugoročno sva manje i manje prisustvovati međunarodnim sastancima.

Time sebe Srbija izolira sve više i više, usprkos demagogiji vašeg predsjednika. I to najviše šteti svim stanovnicima Srbije.

Srbija misli da predstavlja nekakav faktor u Europi, međutim, za bilo kakve integracije nužno je održavati kontakte s drugim zemljama.

Ja sam iz Hrvatske i od zemalja bivše Yu sam bio jedino u Jajcu u Bosni na ekskurziji dok sam bio klinac (SLO ne računam jer sam tu vrlo često) i moram priznati da Srbiju i dalje doživljavam kao relativno izoliranu zemlju i zapuštenu, zatvorenog tržišta, zemlju koje nema nikada na nekakvim listama poput kvalitete života, razvoja, ekologije...ili je na tim listama među najlošijim zemljama u Europi i kojoj su tek prije koju godinu ukinute vize.
Biti zatvoren u sebe samoga i biti buntovan najviše šteti građanima Srbije koji--sasvim prirodno--čeznu biti dio otvorenog, demokratskog i ekonomski prosperitetnog svijeta.
Nigdje nije savršeno, ali ostaje činjenica da niti jedna zemlja koja je priznala Kosovo---svoje priznanje neće povući.

bobi_mbx

pre 12 godina

SRAMOTA I NEODGOVORNO.
- SRAMOTA DA NEUČESTVUJEMO NA PROSLAVI 150 GODINA NASTANKA DRŽAVE KAO ŠTO JE ITALIJA.
- NEODGOVORNO JER SE NASTAVLJA JEREMIĆEVA POLITIKA SAMOIZOLACIJE, KOJA NIGDE NEVODI I NIČEMU FUNKCIONALNOM NESLUŽI.

Shpend

pre 12 godina

E pa sad steta sto Italija ce otkazati proslavu ujedinjenja.
Ako nema predstavnika nebeskog naroda, ne valja ni slaviti!!!!!!!!!!
Kuku vama, zao mi je vas.

Bacvanin

pre 12 godina

Uskoro vise ni na jednom skupu medjunarodnog karaktera necemo biti prisutni.
Ne trebaju nama nikakve sankcije, uvodimo mi njih sami sebi.
Kao da se Tadic i Jeremic boje konfrontacije sa predsednicom Kosova.
Jadno, vrlo jadno.

gazebo

pre 12 godina

G-ne Tadicu,kako stvari stoje a verovatno bice jos gore po vas,uskoro ce vam ostati da posecujete samo Regione i gradove Srbije,eventualno susednu Rumuniju koja nije priznala Kosovo (naravno zbog straha od somopredelejnja Madjara a ne zbog nekih simpatija prema Srbiji).Vreme je da prestanete glumiti i igrati dvostruko ulogu!

Za vasu informaciju,Predsednica Kosova g-dja Jahjaga prema komentarima mnogih zvanicnika EU je licnost koja se veoma postuje.

marko, nis

pre 12 godina

Glupa odluka. Samo se produzuje agonija, kao i u slucaju Mladic. Za 5 godina vecina gradjana Srbije ionako nece imati nista protiv da Srbija prizna Kosovo. Svakim danom smo blize toj odluci, i ovakvi potezi nam nisu potrebni.

odliveni mozak

pre 12 godina

predsednik potpisuje ugovor za prodaju neke tamo fabrike?!
sta je sledece?
predsednik naplacuje karte na kvantasu?!
a vozovi prolaze li prolaze.....
na kraju cemo traziti da nas pripoje kosovu, kako bismo pristupili eu...

Capricciosa

pre 12 godina

Za Italijane je očigledno važnije prisustvo gospodje Uzjahaga nego predsednika Srbije. Na kraju krajeva oni su 1999 dali logističku i svaku drugu podršku nasilnom otcepljenju dela naše države.

Samo zelim da pobegnem

pre 12 godina

Ne tako davne 2004 godine imao sam 20 i svega mi je bilo dosta. Glasao sam Tadica jer je obecavao promene. Promene kakve sam i ja i bar 70% moje generacije sanjali. Na parlamentarnim izborima 2008 glasao sam za listu na kojoj je on nosilac iz straha, iz straha od izolacije i povampirenja ideologije porazene 2000 godine. Danas kad citam ovakve vesti moram da kazem samo jedno: Hvala vam gospodine Tadic hvala vam sto ste mi vasim kohabitacijama i ulagivanjem klerofastima pojeli jos 7 godina zivota. Milosevic 10 a vi 7 od mojih 27. Nadam se da ste ponosni. Moja generacija, na cijim ste glasovima pobedili, je najlepse doba zivota provela u agoniji koju ste mogli da sprecite. Neka vas od sada glasa Vuk Jeremic jer mi necemo.

Kao, nisi kriv

pre 12 godina

Ma isao bi ti ali te niko nece. Nemaju ljudi vremena da slusaju prazne price a za slikanje mogu da nadju manekena i kod kuce. Zadovoljan si sto se u zemlji pojavljujes na televiziji kad pozelis da odrzis mudru besedu.
E, Tadicu, Tadicu. Ne brane se interesi zemlje bezanjem i zabijanjem glave u pesak. Sutradan ce opet biti krive medjunarodne zavere, unutrasnji neprijatelji i penzioneri a ti ces da se smesis, siris ruke i gledas u svetlu buducnost.

Zoran

pre 12 godina

Ko su naši prijatelji?Italija je u drugom svetskom ratu okupirala Kosovo i Metohiju.U toku okupacije proterano je oko 430000(četiristotinehiljada)Srba,sa tog prostora.A,sada Italija poziva tzv.predsednika Kosova(nestala je Metohija,volšebno).I gde je tu prijateljstvo,mada smo FIAT-u skoro poklonili fabriku automobila u Kragujevcu.Nema prijatelja,samo materijalni interes postoji.

cajka

pre 12 godina

Interesantno je koliko zluradih komentara a samo jedan razuman i jasan. Italijanska interesna sfera je uvek bila Albanija. U Drugom svetskom ratu Italija je omogucila stvaranje Velike Albanije sa teritorijom Kosova i Metohije kao delom te fasisticke tvorevine. Njihova politika se u tom smislu nece promeniti. Oni samo ponovo ostvaruju san o Velikoj Albaniji svojim pulenima. Italija je jedna od zemalja koja je veoma aktivno ucestvovala u bombardovanju Srbije i ubijanju njenog naroda. Istorija pokazuje da nam fakticki nikada nije bila "prijatelj". Ne prihvatam pojam prijatelja u medjunarodnim odnosima, postoji samo interes. Posto je interes Italije da dodje predstavnik "Kosova" veci od interesa da to bude predstavnik Srbije, onda je stvar jasna. To je politicka vaga na kojoj jezicak uvek ide na stranu interesa onog ko takav sastanak organizuje. Tadicev potez je pravilan i bez ikakvih posledica za Italijansko-Srpske odnose. Ako mi neko dokaze da su Italijani ulozili pare u Zastavu zato sto nas vole poljubicu ga u d...!

HAMAKARIN

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk!
Bojkotuje Italiju a salje Ministra na Kosovo,za dialog, a taj isti srpski ministar trazi dozvolu za posetu Kosova,sedne ispred grba i zastave Republike Kosova, na granici pokazuje Pasos Republike Srbije, i sada recite vi meni kakav je ovaj bojkot?
Ako mislite bojkot ima svoj efekat, onda treba lepo povuci ambasadore iz svih zemalja koje su priznali Republiku Kosova, transport roba i ljudi treba biti suspendovan, drzavne odnose treba krsiti sa svim tim zemljama.
Sve drugo je .......

Sreten

pre 12 godina

Tadiću, počeo si da se ponašaš kao Sloba. Zašto ste odbili da učestvujete na proslavi u Rimu? Kakav glup potez. Srbija se opet duri kao malo dete. Katastrofalno ponašanje. Pa zar stvarno mislite da će se oni štrecnuti i pokajati što su pozvali i Kosovo. Pa samo zamislite grupu dece i sad jedan se naduri i neće da se igra. Pa naravno da će ovi nastaviti da se igraju bez njega i neće ni jednog sekunda pomisliti na ljutka. Apsolutno ništa ne dobijate time što niste tamo, samo gubite, to jest mi svi gubimo. Aman, bre, više, dokle. Gde je onaj pragmatični Đinđić? Izgubio je život najbolji čovek i to ni za šta.

indjijac

pre 12 godina

Nasa vlast se i dalje ponasa kao malo dete kad se naljuti pa nece da se igra sa drugom decom! Dok se kosovo pojavljuje na svim vaznim svetskim i evropskim skupovima, Srbije nema zbog glupe odluke jeremica i vlade da ne ucestvuju tamo gde se kosovo pojavljuje kao nezavisna drzava! Na kraju ce to dati rezultat kao i sve ostale odluke vlade vezane za kosovo, tj. rezultat ce biti poguban po Srbiju!!! Umesto da odu upravo tu gde se kosovo pojavljuje kao nezavisno i pokusaju diplomatijom nesto da ucine, nasi pokazuju da su ustvari ili neveste diplomate ili da se polako mire sa tim da je kosovo nezavisno!

Dejan T

pre 12 godina

@bobimix
A nije sramota da oni ne priznaju nasu drzavu u ustavnim granicama?
To je znaci normalno?
Normalno je da pozovu separatiste, a kao imaju dobre odnose sa nama i mnogo vece investicije u ostalom delu Srbije, nego u delu koji je okupran.
Da oni stvarno hoce dobre odnose znaju sta treba da rade. Ovako je cista provokacija. Pa neka im ta Jahjija. Ali je jos veci problem ovde, jer niko nije spreman da izglasa zakone kakve ima Kipar. Onda bi videli da li bi bilo takvog nonsalantog ponasanja. Uostalom znali bi na cemu smo. Oni bi odabrali svoje miljenike. Ako nismo mi, onda cemo da trazimo na drugoj strani, jer mozda smo suvise okrenuti njima, ne uvidjajuci mogucnosti na drugim stranama.
Svojevremeno i mala Srbija, dok joj nije Austro-Ugarska uvela sankcije (zamislite i to se desilo) je procvetala ekonomski tek tada, jer je bila prinudjena da nadje druga trzista i verovali ili ne tad je izvozila u Egipat i bolje ekonomski prolazila nego dok je bila zavisna od AU. Dok je bila zavisna od AU, bila je kontrolisano "nerazvijena". Takva je situacija i danas, dokle god samo gledamo u EU, bicemo kontrolisano nerazvijeni.
Toliko se nekima suzio pogled od 2000 da ne vide sumu od EU drveta.

Vokshi

pre 12 godina

Mene upravo zadivljuje Tadicev siguran instinkt da oseti gde Srbiji nije mesto i gde nema sta da trazi,istorijski,kulturno i civilizacijski.

REMINGTON

pre 12 godina

Najbolje je da vrati pasoš jer mu izgleda neče više trebati. Od sada če predsednica Kosova biti prisutna u svim skupovima sveta što po Tadičevoj trmi znači da neče više putovati nigde.

Takozvani lider takozvanih demokrata

pre 12 godina

"Upitan da li će se samit s Berluskonijem održati u Beogradu 21. juna, kako najavljuju neki izvori, Tadić je nezvanično potvrdio, dodavši ipak da se s "italijanskim partnerima nikad ne može biti siguran zbog njihovih unutrašnjih političkih problema".

Blago Tadicu i njegovim pulenima u vlasti, oni nikad nemaju problema

Ja

pre 12 godina

Samo mene lično zanima da li je Italiji palo na pamet da istovremeno pozovu predstavnika Izraela i Palestine? Ili se ovako ponašaju samo nad slabijima od sebe?

Nele

pre 12 godina

Tadicu, prijateljski savet. Ako vec ignorises/te postojanja Kosova kao nezavisne jedinice, ignorisi/te ih do kraja i ne zatvaraj/te vrata dupetom! Taman smo poceli da se vracamo u neke svetske tokove, a ti/vi izigravas/te besne gliste i duris/te se. Malo prefriganije, molim! Vodite zemlju a ne kucni savet!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Tadicevo nastojanje da aktivno izolira Kosovo na kraju se svodi na to da Evropa pasivno izolira Srbiju! Efekat onoga stop radi Tadic je upravo kontraproduktivan onome sto je interes Srbije. Srbija ne moze prosperirati u Europi i svijetu ako ometa i sputava razvoj Kosova (za sto je uzgred receno, sama kriva). Problem ce nastati onda kada Evropljani vise ne budu pozivali Srbiju na ovakve i slicne sastanke, a tek ce to biti prava katastrofa za Srbiju. Tada ce se pozivnica zeljno iscekivati samo ona nece doci...

veterinarBG

pre 12 godina

Drzavu koja ne postuje sebe,ne postuju ni drugi!Samoizolacija?Glupost.Ima nas koji ne zele da priznaju okupaciju dela svoje zemlje,i nikad i nece,ali smo za dogovor po kome ce i Srbi i Albanci biti jednako nezadovoljni. Albanci su dobili od USA sve,Srbi sa KiM izgubili sve,posao,kuce,slobodu,imanja...Oni koji smatraju da je to pravda,trebalo bi da osete takvu " pravdu".Pa tek onda da se odricu tudje zemlje i tudjih zivota.

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Ajmo svi da potpišemo peticiju da nam se oduzmu pasoši,da nam se uvedu vize,da bez viza možemo samo u majčicu Rusiju i eventualno Abhaziju,da tražimo da nam se uvede Sanitarni kordon sa zidom koji se podrazumeva.Takodje i povesti medijsku kampanju o štetnosti letovanja na moru u onim zemljama koje su priznale kosovo.

IQ=0

pre 12 godina

Mudar potez...

Neki koji ne poznaju svet/istoriju/geografiju mogli bi putem net-a da nauce nesto vise,ako su ranije bezali iz biblioteka...ali ok,najlakse je kucati komentare (valjda je zbog toga i stvoren?)

Jimmy

pre 12 godina

Izgleda da Srbija zbog Kosovo stedice goleme pare...jer skoro svaka drzava hoce da i Drzava Kosova bude u svaku manifestaciju sada a Tadic ostaje kuci.
smesno je ovo sto kaze Tadic:
"Veoma sam razočaran zbog toga što neću moći da prisustvujem 2. juna proslavi 150. godišnjice Ujedinjenja Italije, budući da je na tu svečanost pozvana i predsednica takozvane države Kosovo", rekao je Tadić u intervjuu za Ansu"

Djordje S

pre 12 godina

I mi kao imamo diplomatiju. Pa samo u ovom tekstu ima vise od 3 veoma glupa nediplomatska poteze:
- ne ides na rodjendan jednom od najboljih prijatelja (ovo predsednik kaze, a ja stvarno mislim da su nam Italijani jako veliki prijatelji bili skoro uvek, osim 1941-1943) zato sto je on pozvao nekog lika koga ti ne podnosis i ne volis ga. Ovo mi izgleda kao kada se neke pubertetlije dure.
- misle da ovo nece uticati na organizaciju samita. Pa ako se Italijani budu ponasali kao pubertetlije, kako se ponasa nasa diplomatija, naravno da nece doci do samita. Nisi mi bio na rodjendanu, necu vise da se druzim s tobom.
- "italijanskim partnerima nikad ne može biti siguran zbog njihovih unutrašnjih političkih problema" - ako nista drugo onda zbog ovog komsijskog ogovaranja Italijani treba da nam pošalju protest. Šta se nas tiče šta se dešava u njihovoj kući.
Sve u svemu moramo još mnooogo da učimo da bi uopšte mogli da kažemo da imamo diplomatiju. A tu pre svega mislim na pažljivost u obraćanju i strpljenje.

Mila Nenadovic

pre 12 godina

Ma ko da donosi ovakve odluke, ili ga savetuje, ne radi to ni dobro ni pametno. Ovakvim inaćenjem (sa kim?) Srbija ne izoluje Kosovo, izoluje sebe iz medjunarodne zajednice. Propustio je dosta u najmanju ruku interesantnih i korisnih susreta i razgovora. A Jahjaga radi li radi!

bez_cenzure

pre 12 godina

Dobra odluka! Italijani su onda trebali pozvati i Abasa a ne samo Peresa. Bilo bi pošteno! Italija nikada nije bila prijateljska zemlja Srbije!

bobi_mbx

pre 12 godina

SRAMOTA I NEODGOVORNO.
- SRAMOTA DA NEUČESTVUJEMO NA PROSLAVI 150 GODINA NASTANKA DRŽAVE KAO ŠTO JE ITALIJA.
- NEODGOVORNO JER SE NASTAVLJA JEREMIĆEVA POLITIKA SAMOIZOLACIJE, KOJA NIGDE NEVODI I NIČEMU FUNKCIONALNOM NESLUŽI.

dortmund HR

pre 12 godina

Obzirom da je do sada već puno zemalja priznalo Kosovo--velike su šanse da će vaša Srbija u naredno vrijeme i dugoročno sva manje i manje prisustvovati međunarodnim sastancima.

Time sebe Srbija izolira sve više i više, usprkos demagogiji vašeg predsjednika. I to najviše šteti svim stanovnicima Srbije.

Srbija misli da predstavlja nekakav faktor u Europi, međutim, za bilo kakve integracije nužno je održavati kontakte s drugim zemljama.

Ja sam iz Hrvatske i od zemalja bivše Yu sam bio jedino u Jajcu u Bosni na ekskurziji dok sam bio klinac (SLO ne računam jer sam tu vrlo često) i moram priznati da Srbiju i dalje doživljavam kao relativno izoliranu zemlju i zapuštenu, zatvorenog tržišta, zemlju koje nema nikada na nekakvim listama poput kvalitete života, razvoja, ekologije...ili je na tim listama među najlošijim zemljama u Europi i kojoj su tek prije koju godinu ukinute vize.
Biti zatvoren u sebe samoga i biti buntovan najviše šteti građanima Srbije koji--sasvim prirodno--čeznu biti dio otvorenog, demokratskog i ekonomski prosperitetnog svijeta.
Nigdje nije savršeno, ali ostaje činjenica da niti jedna zemlja koja je priznala Kosovo---svoje priznanje neće povući.

Bacvanin

pre 12 godina

Uskoro vise ni na jednom skupu medjunarodnog karaktera necemo biti prisutni.
Ne trebaju nama nikakve sankcije, uvodimo mi njih sami sebi.
Kao da se Tadic i Jeremic boje konfrontacije sa predsednicom Kosova.
Jadno, vrlo jadno.

gazebo

pre 12 godina

G-ne Tadicu,kako stvari stoje a verovatno bice jos gore po vas,uskoro ce vam ostati da posecujete samo Regione i gradove Srbije,eventualno susednu Rumuniju koja nije priznala Kosovo (naravno zbog straha od somopredelejnja Madjara a ne zbog nekih simpatija prema Srbiji).Vreme je da prestanete glumiti i igrati dvostruko ulogu!

Za vasu informaciju,Predsednica Kosova g-dja Jahjaga prema komentarima mnogih zvanicnika EU je licnost koja se veoma postuje.

marko, nis

pre 12 godina

Glupa odluka. Samo se produzuje agonija, kao i u slucaju Mladic. Za 5 godina vecina gradjana Srbije ionako nece imati nista protiv da Srbija prizna Kosovo. Svakim danom smo blize toj odluci, i ovakvi potezi nam nisu potrebni.

Dejan T

pre 12 godina

@bobimix
A nije sramota da oni ne priznaju nasu drzavu u ustavnim granicama?
To je znaci normalno?
Normalno je da pozovu separatiste, a kao imaju dobre odnose sa nama i mnogo vece investicije u ostalom delu Srbije, nego u delu koji je okupran.
Da oni stvarno hoce dobre odnose znaju sta treba da rade. Ovako je cista provokacija. Pa neka im ta Jahjija. Ali je jos veci problem ovde, jer niko nije spreman da izglasa zakone kakve ima Kipar. Onda bi videli da li bi bilo takvog nonsalantog ponasanja. Uostalom znali bi na cemu smo. Oni bi odabrali svoje miljenike. Ako nismo mi, onda cemo da trazimo na drugoj strani, jer mozda smo suvise okrenuti njima, ne uvidjajuci mogucnosti na drugim stranama.
Svojevremeno i mala Srbija, dok joj nije Austro-Ugarska uvela sankcije (zamislite i to se desilo) je procvetala ekonomski tek tada, jer je bila prinudjena da nadje druga trzista i verovali ili ne tad je izvozila u Egipat i bolje ekonomski prolazila nego dok je bila zavisna od AU. Dok je bila zavisna od AU, bila je kontrolisano "nerazvijena". Takva je situacija i danas, dokle god samo gledamo u EU, bicemo kontrolisano nerazvijeni.
Toliko se nekima suzio pogled od 2000 da ne vide sumu od EU drveta.

Shpend

pre 12 godina

E pa sad steta sto Italija ce otkazati proslavu ujedinjenja.
Ako nema predstavnika nebeskog naroda, ne valja ni slaviti!!!!!!!!!!
Kuku vama, zao mi je vas.

odliveni mozak

pre 12 godina

predsednik potpisuje ugovor za prodaju neke tamo fabrike?!
sta je sledece?
predsednik naplacuje karte na kvantasu?!
a vozovi prolaze li prolaze.....
na kraju cemo traziti da nas pripoje kosovu, kako bismo pristupili eu...

Kao, nisi kriv

pre 12 godina

Ma isao bi ti ali te niko nece. Nemaju ljudi vremena da slusaju prazne price a za slikanje mogu da nadju manekena i kod kuce. Zadovoljan si sto se u zemlji pojavljujes na televiziji kad pozelis da odrzis mudru besedu.
E, Tadicu, Tadicu. Ne brane se interesi zemlje bezanjem i zabijanjem glave u pesak. Sutradan ce opet biti krive medjunarodne zavere, unutrasnji neprijatelji i penzioneri a ti ces da se smesis, siris ruke i gledas u svetlu buducnost.

indjijac

pre 12 godina

Nasa vlast se i dalje ponasa kao malo dete kad se naljuti pa nece da se igra sa drugom decom! Dok se kosovo pojavljuje na svim vaznim svetskim i evropskim skupovima, Srbije nema zbog glupe odluke jeremica i vlade da ne ucestvuju tamo gde se kosovo pojavljuje kao nezavisna drzava! Na kraju ce to dati rezultat kao i sve ostale odluke vlade vezane za kosovo, tj. rezultat ce biti poguban po Srbiju!!! Umesto da odu upravo tu gde se kosovo pojavljuje kao nezavisno i pokusaju diplomatijom nesto da ucine, nasi pokazuju da su ustvari ili neveste diplomate ili da se polako mire sa tim da je kosovo nezavisno!

Sreten

pre 12 godina

Tadiću, počeo si da se ponašaš kao Sloba. Zašto ste odbili da učestvujete na proslavi u Rimu? Kakav glup potez. Srbija se opet duri kao malo dete. Katastrofalno ponašanje. Pa zar stvarno mislite da će se oni štrecnuti i pokajati što su pozvali i Kosovo. Pa samo zamislite grupu dece i sad jedan se naduri i neće da se igra. Pa naravno da će ovi nastaviti da se igraju bez njega i neće ni jednog sekunda pomisliti na ljutka. Apsolutno ništa ne dobijate time što niste tamo, samo gubite, to jest mi svi gubimo. Aman, bre, više, dokle. Gde je onaj pragmatični Đinđić? Izgubio je život najbolji čovek i to ni za šta.

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Tadicevo nastojanje da aktivno izolira Kosovo na kraju se svodi na to da Evropa pasivno izolira Srbiju! Efekat onoga stop radi Tadic je upravo kontraproduktivan onome sto je interes Srbije. Srbija ne moze prosperirati u Europi i svijetu ako ometa i sputava razvoj Kosova (za sto je uzgred receno, sama kriva). Problem ce nastati onda kada Evropljani vise ne budu pozivali Srbiju na ovakve i slicne sastanke, a tek ce to biti prava katastrofa za Srbiju. Tada ce se pozivnica zeljno iscekivati samo ona nece doci...

Capricciosa

pre 12 godina

Za Italijane je očigledno važnije prisustvo gospodje Uzjahaga nego predsednika Srbije. Na kraju krajeva oni su 1999 dali logističku i svaku drugu podršku nasilnom otcepljenju dela naše države.

veterinarBG

pre 12 godina

Drzavu koja ne postuje sebe,ne postuju ni drugi!Samoizolacija?Glupost.Ima nas koji ne zele da priznaju okupaciju dela svoje zemlje,i nikad i nece,ali smo za dogovor po kome ce i Srbi i Albanci biti jednako nezadovoljni. Albanci su dobili od USA sve,Srbi sa KiM izgubili sve,posao,kuce,slobodu,imanja...Oni koji smatraju da je to pravda,trebalo bi da osete takvu " pravdu".Pa tek onda da se odricu tudje zemlje i tudjih zivota.

Takozvani lider takozvanih demokrata

pre 12 godina

"Upitan da li će se samit s Berluskonijem održati u Beogradu 21. juna, kako najavljuju neki izvori, Tadić je nezvanično potvrdio, dodavši ipak da se s "italijanskim partnerima nikad ne može biti siguran zbog njihovih unutrašnjih političkih problema".

Blago Tadicu i njegovim pulenima u vlasti, oni nikad nemaju problema

REMINGTON

pre 12 godina

Najbolje je da vrati pasoš jer mu izgleda neče više trebati. Od sada če predsednica Kosova biti prisutna u svim skupovima sveta što po Tadičevoj trmi znači da neče više putovati nigde.

Zoran

pre 12 godina

Ko su naši prijatelji?Italija je u drugom svetskom ratu okupirala Kosovo i Metohiju.U toku okupacije proterano je oko 430000(četiristotinehiljada)Srba,sa tog prostora.A,sada Italija poziva tzv.predsednika Kosova(nestala je Metohija,volšebno).I gde je tu prijateljstvo,mada smo FIAT-u skoro poklonili fabriku automobila u Kragujevcu.Nema prijatelja,samo materijalni interes postoji.

gradjanin Srbije iz Srbije

pre 12 godina

Ajmo svi da potpišemo peticiju da nam se oduzmu pasoši,da nam se uvedu vize,da bez viza možemo samo u majčicu Rusiju i eventualno Abhaziju,da tražimo da nam se uvede Sanitarni kordon sa zidom koji se podrazumeva.Takodje i povesti medijsku kampanju o štetnosti letovanja na moru u onim zemljama koje su priznale kosovo.

cajka

pre 12 godina

Interesantno je koliko zluradih komentara a samo jedan razuman i jasan. Italijanska interesna sfera je uvek bila Albanija. U Drugom svetskom ratu Italija je omogucila stvaranje Velike Albanije sa teritorijom Kosova i Metohije kao delom te fasisticke tvorevine. Njihova politika se u tom smislu nece promeniti. Oni samo ponovo ostvaruju san o Velikoj Albaniji svojim pulenima. Italija je jedna od zemalja koja je veoma aktivno ucestvovala u bombardovanju Srbije i ubijanju njenog naroda. Istorija pokazuje da nam fakticki nikada nije bila "prijatelj". Ne prihvatam pojam prijatelja u medjunarodnim odnosima, postoji samo interes. Posto je interes Italije da dodje predstavnik "Kosova" veci od interesa da to bude predstavnik Srbije, onda je stvar jasna. To je politicka vaga na kojoj jezicak uvek ide na stranu interesa onog ko takav sastanak organizuje. Tadicev potez je pravilan i bez ikakvih posledica za Italijansko-Srpske odnose. Ako mi neko dokaze da su Italijani ulozili pare u Zastavu zato sto nas vole poljubicu ga u d...!

Jimmy

pre 12 godina

Izgleda da Srbija zbog Kosovo stedice goleme pare...jer skoro svaka drzava hoce da i Drzava Kosova bude u svaku manifestaciju sada a Tadic ostaje kuci.
smesno je ovo sto kaze Tadic:
"Veoma sam razočaran zbog toga što neću moći da prisustvujem 2. juna proslavi 150. godišnjice Ujedinjenja Italije, budući da je na tu svečanost pozvana i predsednica takozvane države Kosovo", rekao je Tadić u intervjuu za Ansu"

Nele

pre 12 godina

Tadicu, prijateljski savet. Ako vec ignorises/te postojanja Kosova kao nezavisne jedinice, ignorisi/te ih do kraja i ne zatvaraj/te vrata dupetom! Taman smo poceli da se vracamo u neke svetske tokove, a ti/vi izigravas/te besne gliste i duris/te se. Malo prefriganije, molim! Vodite zemlju a ne kucni savet!

HAMAKARIN

pre 12 godina

Kakav bezobrazluk!
Bojkotuje Italiju a salje Ministra na Kosovo,za dialog, a taj isti srpski ministar trazi dozvolu za posetu Kosova,sedne ispred grba i zastave Republike Kosova, na granici pokazuje Pasos Republike Srbije, i sada recite vi meni kakav je ovaj bojkot?
Ako mislite bojkot ima svoj efekat, onda treba lepo povuci ambasadore iz svih zemalja koje su priznali Republiku Kosova, transport roba i ljudi treba biti suspendovan, drzavne odnose treba krsiti sa svim tim zemljama.
Sve drugo je .......

Djordje S

pre 12 godina

I mi kao imamo diplomatiju. Pa samo u ovom tekstu ima vise od 3 veoma glupa nediplomatska poteze:
- ne ides na rodjendan jednom od najboljih prijatelja (ovo predsednik kaze, a ja stvarno mislim da su nam Italijani jako veliki prijatelji bili skoro uvek, osim 1941-1943) zato sto je on pozvao nekog lika koga ti ne podnosis i ne volis ga. Ovo mi izgleda kao kada se neke pubertetlije dure.
- misle da ovo nece uticati na organizaciju samita. Pa ako se Italijani budu ponasali kao pubertetlije, kako se ponasa nasa diplomatija, naravno da nece doci do samita. Nisi mi bio na rodjendanu, necu vise da se druzim s tobom.
- "italijanskim partnerima nikad ne može biti siguran zbog njihovih unutrašnjih političkih problema" - ako nista drugo onda zbog ovog komsijskog ogovaranja Italijani treba da nam pošalju protest. Šta se nas tiče šta se dešava u njihovoj kući.
Sve u svemu moramo još mnooogo da učimo da bi uopšte mogli da kažemo da imamo diplomatiju. A tu pre svega mislim na pažljivost u obraćanju i strpljenje.

Ja

pre 12 godina

Samo mene lično zanima da li je Italiji palo na pamet da istovremeno pozovu predstavnika Izraela i Palestine? Ili se ovako ponašaju samo nad slabijima od sebe?

Samo zelim da pobegnem

pre 12 godina

Ne tako davne 2004 godine imao sam 20 i svega mi je bilo dosta. Glasao sam Tadica jer je obecavao promene. Promene kakve sam i ja i bar 70% moje generacije sanjali. Na parlamentarnim izborima 2008 glasao sam za listu na kojoj je on nosilac iz straha, iz straha od izolacije i povampirenja ideologije porazene 2000 godine. Danas kad citam ovakve vesti moram da kazem samo jedno: Hvala vam gospodine Tadic hvala vam sto ste mi vasim kohabitacijama i ulagivanjem klerofastima pojeli jos 7 godina zivota. Milosevic 10 a vi 7 od mojih 27. Nadam se da ste ponosni. Moja generacija, na cijim ste glasovima pobedili, je najlepse doba zivota provela u agoniji koju ste mogli da sprecite. Neka vas od sada glasa Vuk Jeremic jer mi necemo.

IQ=0

pre 12 godina

Mudar potez...

Neki koji ne poznaju svet/istoriju/geografiju mogli bi putem net-a da nauce nesto vise,ako su ranije bezali iz biblioteka...ali ok,najlakse je kucati komentare (valjda je zbog toga i stvoren?)

Vokshi

pre 12 godina

Mene upravo zadivljuje Tadicev siguran instinkt da oseti gde Srbiji nije mesto i gde nema sta da trazi,istorijski,kulturno i civilizacijski.

Mila Nenadovic

pre 12 godina

Ma ko da donosi ovakve odluke, ili ga savetuje, ne radi to ni dobro ni pametno. Ovakvim inaćenjem (sa kim?) Srbija ne izoluje Kosovo, izoluje sebe iz medjunarodne zajednice. Propustio je dosta u najmanju ruku interesantnih i korisnih susreta i razgovora. A Jahjaga radi li radi!

bez_cenzure

pre 12 godina

Dobra odluka! Italijani su onda trebali pozvati i Abasa a ne samo Peresa. Bilo bi pošteno! Italija nikada nije bila prijateljska zemlja Srbije!