Divlja gradnja na Gružanskom jezeru

Kragujevac -- Kragujevački "Vodovod" već šest godina pokušava da reši problem divlje gradnje na Gružanskom jezeru sa koga se pijaćom vodom snabdeva oko 300.000 građana.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Zašto opstina Knić nije donela detaljni urbanistički plan nego izradu tog plana radi grad Kragujevac.Opština je prepoznala interes od jezera koje od nastanka eksplatise Kragujevac.Nadamo se da će otkup zemljišta u takozvanoj "zoni sanitarne zastite" biti kolika je i sada trenutna procena poreske uprave u Kniću gde za 1ar(1700evra)naplacuju porez na prenos u visini od 42eura po aru.Svaka čast majstori međunarodni sud u Strazburu plače za ovakvim procenama.Pozdrav ENERGIJA NARODA SRBIJE
  (tajming, 17. maj 2011 08:46)

  # Link komentara

 2. Trebalo bi stvarno neko da saslusa i drugu stranu a ne samo jadikovke g.Ćetkovića.Šta je razlog tome? Da li je voda stvarno ispravna?Sećate se kada je avion pao u jezero "Vodovod" je posle pola sata dao izjavu da je voda u redu.Mora da su zaposleni iz Vodovoda bili u avionu sa pilotom pa su odmah izvršili analizu itd...Treba videti sta su vikendasi uradili da zastite akumulaciju,kakve akcije čišćenja terena vrše svake nedelje oko jezera,šta se događa sa nekontrolisanim prskanjem njiva i voćnjaka.Samo poremećen čovek bi zagadio drugom vodu za piće i nemojte misliti da nas nije briga i da ne vodimo racuna o jezeru.
  (P.DJOKOVIC, 16. maj 2011 23:24)

  # Link komentara

 3. (dzeronimo, 7. maj 2011 20:25)
  Ovo je prava istina. Obični žitelji niti imaju para da grade na tuđoj zemlji, niti bi se usudili da krše zakon.
  (Ana, 8. maj 2011 12:49)

  # Link komentara

 4. Vodovod je u zoni "sanitarne zastite"izdao dozvolu hotelu Putnik,cak je i omogucio da kanalizacija ide u sabirni centar kod mosta.Most regionalnog znacaje ne postoji u zonama sanitarne zastite.Na 42km obima jezera postoje kuce i seoska domacinstava mnogo pre brane i jezera.Cetkovic igura Milosevica da nezakonski rusi pontone sa dozvolom vodoprivrede.Mnogo neobavesten narod,a Cetkovic nije vlasnik drzavne firme Vodovod i ne placa on B92 da se napise ovakav tekst,vec narod sumadije koji pije tu vodu.Sve se to da resiti,ako se postuje zakon a ne partija.Korumpirana srbija sa starim nedovoljno pismenim kadrom imace uvek ovakve cinicne napise po novinama.Sa casnim cesnim i ljudima od zakona sve se da resiti.Sa neljudima je ovako.
  (nenad lukovic, 8. maj 2011 11:57)

  # Link komentara

 5. Samo neznam kako su zamislili da ograde jezero u toj njihovoj zoni od 500m,jer tu ima i starosedeoca sa kucama i imanjima,a sta cemo za nekontrolisano sirenje jezera,a mogu da pobodu zicu ali 5000EUR ar.
  (miki, 8. maj 2011 02:22)

  # Link komentara

 6. ja sam jedan od ribolovaca sa gruzanskog jezera, to sto se tamo radi je strasno. Nisu to nikakve vikendice, to su kucetine od 150, 200 kvadrata. Naravno u vlasnistvu nedodirljivih! A tek sta rade mrezarosi u dilu sa cuvarima, pa od zarade kupuju zemlju oko jezera, posle toga ide zica do vode pa kuca... Mnogo su jaki, otelo se kontroli!!!
   (dzeronimo, 7. maj 2011 20:25)

  # Link komentara

 7. Prelepo jezero. Letos smo bili.
  (Laki34, 7. maj 2011 19:47)

  # Link komentara

 8. ''Petar Kuzmanović iz Mrčajevaca vlasnik je jednog od sada već 170 objekata u zoni sanitarne zaštite. Kaže da je svestan da je napravio prekršaj kada je vikendicu sagradio na državnoj zemlji.''

  А сутра ће Петар Кузмановић, као што је то радио и јуче, да се на сав глас жали како му држава не ваља. И не ваља, када је Петар Кузмановић са својим ''саборцима'', таквом и чини.
  (άρχων Τριβαλλούς, 7. maj 2011 19:37)

  # Link komentara

 9. U Evropu...Made in Serbia. Drzava veza i korupcije.
  (goran, 7. maj 2011 18:58)

  # Link komentara

 10. "Kineska Četvrt"-taj film bi trebalo da pogleda nemoćna inspektorka,pa će joj sve biti jasno,A to što se grade vikendice na obali jezera je ekvivalentno mostu preko jezera!Štatreba uraditi?1.Za 48 sati dati rok da se uklone "vikendice"!2..3,Uraditi uzorkovanje vode od izvora GRUŽE do brane.3.Ograditi mrežom celo jezero na zakonskoj udaljenosti ,postaviti kamere.E tako se radi u JEVROPI!Nema od ove moje priče ništa!Pošto se osećam stručnim,rekoh ija neku reč u vezi ovog "vodenog"problema.Amožda i to nije problem već nešto drugo...
  (ASTOR, 7. maj 2011 18:48)

  # Link komentara

 11. Pa imamo i mi na Celijskom jezeru kod Krusevca i gorih problema. Jezero koje je izvor pitke vode za ceo grad je okruzeno divljim vikendicama. I to su sve lokalni partijski mocnici i poslusnici protiv kojih inspekcija ne preduzima nista. Uz jezero iz kog se voda koristi za snabdevanje Krusevca i okoline covek je napravio FARMU BIKOVA! I sve fekalije iz nje idu direktno u jezero. To se zna, ali niko ne sme da se buni.
  (Maki, 7. maj 2011 18:26)

  # Link komentara

 12. Samo gradite, ministar Dulić će vam omogućiti besplatnu legalizaciju. koja smo ti mi banana država. Čim je jedna cigla stavljena objekat je trebalo srušiti. stalno se svi plaše da sprovode Zakone da se ne bi zamerili "narodu". Dosta vođenja štetene populističke politike.
  (goran, 7. maj 2011 18:08)

  # Link komentara