Subota, 30.04.2011.

20:26

Dačić: Neki novi odnosi u Vladi

Kritike funkcionera DS Dragana Đilasa na rad ministra Mrkonjića pokazuju da u Vladi posle rekonstrukcije postoje neki novi odnosi, kaže lider SPS Ivica Dačić.

Izvor: B92

Daèiæ: Neki novi odnosi u Vladi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 12 godina

Naravno da rekonstrukcijom Vlade ništa nismo dobili.Svađe i prepucavanja ne prestaju da traju.Ma svi ste mi se smučili.Svako svakoga štiti.Kriva je vlast koja podržava malverzacije.Koridor deset se gradi 20 godina, a gradska vlast gradi most koji je najskuplji na svetu.Podnesite ostavke,raspišite izbore.Izborimo se za promene.

Siniša

pre 12 godina

(Milorad, 1. maj 2011 20:50)

Milorade, dobro ste postavili pitanje, a ja ću pokušati da vam odgovorim, onako kako ja vidim, kao stanovnik Beograda.
Vidim da ste sve pobrkali kada merite-ocenjujete uspešnost lokalne vlasti, pa je za vas jedino merilo da li je neko nešto novo napravio, sagradio...naravno da se i to gleda, ali ima mnogo bitnijih stvari pre toga.
Pre svega, dužnost gradonačelnika i njegove vlade, sekretara, je da obezbedi da sve javne službe funkcionišu dobro, od javnog prevoza, grejanja-toplane, električna energija, čišćenja ulica i trotoara u toku zime-snega, gradske čistoće, gradskog zelenila, saobraćaja, parkiranja, sportskih objekata, obrazovnih institucija, obdaništa, kulturnih institucija, zdravstvenih centara, bezbedost, socijalnih institucija, vodovod i kanalizacija...i da ne nabrajam više, ukratko - sve. Pored dobrog funkcionisanja svih javnih službi, vrlo je važna kontrola rada tih institucija, da se postavi dobar menadžment, da se novac namenski troši, da se racionalno troši, da nema korupcije...Znači to je osnovni zadatak gradske vlasti, u svakom gradu-opštini, a ne samo u Beogradu. Drugo, treba obezbediti maksimalne uslove za privrednu aktivnost, za otvaranje novih preduzeća, zapošljavanje, subvencije za poljoprvrednike, dobro upravljanje privrednim subjektima koji su pod ingerencijom grada(poznato vam je da je grad Beograd preuzeo PKB komninat i PK Zemun i da su uložena značajna sredstva u oživljavanje proizvodnje, a sve je bilo zapušteno-propalo), ali izuzetno je važan i sektor turizma(poznato vam je da mnogo stranih turista posećuje Beograd)...itd.
Treća stvar je obezbediti novčanu pomoć za socijalna davanja, za najsiromašnije, za besplatne obroke, za penzinere sa niskim primanjima, za trudnice, socijalna zaštita, za studente sa invaliditetom, za invalide, popust za infostan koristi 60.000 korisnika, cenu karte za javni prevoz subvencioniše grad, za školski pribor...itd. Ima dosta stavki, ne mogu svih da se setim, ali znam da se značajna sredstva izdvajaju za socijalnu pomoć.
Znači, to je osnovno, a onda sledi održavanje objekata i infrastrukture, popravke, renoviranja...
I na kraju, ono što vas najviše zanima, izgradnja novih objekata, rekonstrukcija ulica, vodovodne i kanalizacione mreže...itd.
Poznato vam je da grad Beograd pomaže mnoge nerazvijene opštine, mnogo je objekata grad izgradio, ali i finansijski pomogao. Takođe, je mnogo pomogao ugroženima nakon elementarnih nepogoda(poplave, zemljotres).
Ne znam da li vam je poznato da grad Beograd iz republičke kase dobija za 200.000.000 evra manje nego što po zakonu treba da se vrati, zbog ekonomske krize...
Iako nekima izgleda da je budžet grada Beograda veliki, kada se vidi npr. koliki je budžet Beča i sličnih gradova, mi smo smešni-sirotinja.
I pored velikih, gore navedenih, izdataka i svetske ekonomske krize grad Beograd je uspeo da igradi ili je u toku izgradnja značajnih novih objekata i da rekonstruiše mnoge ulice, parkove itd. Ja se sećam da su se opozicioni lideri sprdali kada je Đilas govorio o mostu na Adi i Zemun-Borča, govorili su da je to predizborni trik i da od mostova nema ništa, a vidimo da nisu bili u pravu. Mada ovaj drugi most kasni zbog Kineza, ali završavaju se istraživanja i dokumentacija, uskoro kreće izgradnja. Izgrađena su nova obdaništa i sada, koliko znam, lista čekanja ne postoji, takođe su mnoga obdaništa renovirana.
Potpuno je rekonstruisan Bulavar kralja Aleksandra, sa kompletno novom infrastrukturom pod zemljom(ono što mi ne vidimo, a mnogo košta), vodovodne i kanalizacione cevi, cevi za grejanje...a ono na povšini vidite i sami, izgeleda izuzetno lepo. Mnogo je ulica i parkova rekonstrusano, pijaca... Urađena je vodovodna i kanalizaciona mreža u Zemun Polju, podavalskim naseljima...rekonstruiše se Gazela...Ne mogu svega da se setim, bilo je to još nekih investicija, mislim u javnom prevozu, kupljeni su novi tramvaji, trolejbusi i oko 200 novih autobusa, pa su izgrađeni socijalni stanovi(mislim da decu bez roditelja ili tako nešto, ne mogu da se setim).
Ali, ako neko misli da je to malo za ove tri godine i to u sred ekonomske krize, sa ovako malim budžetom, onda stvarno niste u pravu, to su izuzetno velike i skupe investicije, a veoma značajne za građane Beograda.
Ja sam samo naveo ono što ja znam, iz glave, ne pratim baš sve što radi gradska vlast, pa na ovo moje izlaganje treba dodato još 40% onoga što ne znam, mada i nema u medijima tih informacija, mediji se više bave crnom hronikom i tračevima, retko ćete videti da prikažu nešto pozitivno...nije to tema, ali stvarno kod nas ima mnogo izuzetno dobrih kompanija, koje treba prikazivati kao dobar primer, da i ostali slede te kompanije, ali mediji stalno prikazuju samo propale, pa ispada da ništa ne valja, što nije tačno.
Prema tome, gradska vlast funkcioniše izuzetno dobro, kad bi svi u Srbiji radili kao oni bilo bi dobro za sve nas...a, ako tražite greške, ne trudite se uzalud, uvek može bolje...mislim da tako i gradska vlast razmišlja, zbog toga i ima dobre rezultate...

Milorad

pre 12 godina

Molim sve koji to znaju da decidno napišu: Šta je to Đilas novo napravio u Beogradu?
Puteve, mostove, pozorišta, sportske objekte, obilaznice, metroe, sve redom da bi naša diskusija bila fer i korektna.
Ja ne znam ništa osim dečjih obdaništa i mnogo marketinga. Marketiran je most koji još nije ni pipnut. Kineski most.
No ne bih hteo da budem nefer. Izvolite Đilasovi sledbenici kažite šta je to napravljeno u Beogradu?

Дарко

pre 12 godina

Прво и прво, када би гледали шта је коректно за грађане Србије Ивица Дачић сигурно не би био део владајуће структуре. Овакве изјаве су крајњи безобразлук према нама грађанима, јер испада да се не сме критиковати ни један министар ма колико он лоше радио само зато што је то договор ДС-а и СПС-а. Ипак овде је најлицемерније то што министра који лоше ради посао критикује заменик председника партије која је највише допринела пропасти наше Државе и друштва. Ипак оваква међусобна препуцавања су добра у том смислу да грађани виде шта би их чекало у случају да ове партије којим чудом опет формирају нову Владу.

Anketa

pre 12 godina

Posto vidim da veliki broj ljudi podrzava ideju i da bi neki od vas i ucestvovali u tome, oni koji zele i koji su spremni na veliko odricanje kako bi pomogli zemlji mogu da ostave svoj kontakt (email ako pravila sajta to dozvoljavaju) i bice kontaktirani kada ideja zazivi. Pozdrav svima

Miroslav

pre 12 godina

Nema nama spasa pa i da posle izbora dodju neki drugi na vlast.SVE SU TO ISTA G...A Jedino novi ljudi.Ovaj komentar mladih sa fakultetskom diplomom upotpunosti podrzavam irado bih se prikljucio toj partiji. Samo napred .

deni

pre 12 godina

Da je srece i pameti pa da vas narod sve pocisti sa mafijaske politicke scene jer niste nijedan zasluzili ni trunku poverenja od gradjana.Sve sami prevrtljivci i lopovi u "kao"interesu gradjana.Nova lica su neophodna za istinske promene i reforme koje su uslov za lepsi i pravedniji zivot svih gradjana.Zavadili ste nas sa normalnim i razvijenim zemljama a tezite udruzenju sa diktatorskim i siromasnim zemljama,sto se naravno i slaze sa sadasnjim stanjem zemlje kojom vladate.

gradjanin

pre 12 godina

Pa ne mogu da verujem da u komentarima opet neko pominje Dinkica, sjasite bre sa coveka nije on kriv sto se svadjaju mlada i mladozenja (DS i SPS), ili da ga okrivimo i za to.

oxydant

pre 12 godina

Dačiću,nema smisla da braniš Mrkonjića samo zato što ti je on bitan igrač u partiji! Ako ti je toliko stalo do njega, postavi ga za počasnog pretsednika, ali dosta nam je njegovog baronisanja! Šta više da očekuješ od čoveka koji drži Slobinu sliku na zidu kabineta?!
Đilasu čestitam!

Dragan

pre 12 godina

Dok je SPS u vlasti (ili blizu) nema napretka. Istorija sve govori, kad god su tu...uvek su neki ključni momenti za Srbiju po njihovoj priči. A u stvari, samo plaše narod (da ćuti) dok prelivaju državne pare na njihove račune.

nema dalje ili ipak ima

pre 12 godina

Dakle:
1) Dačić će ipak da ruši ovu Vladu, baš kao što je i obećao Tomi. Ne mislite valjda da je Nikolić zaista mislio da će gladovanjem oboriti Tadića. Dogovor je napravljen pa onda malo prolongiran jer se EU uznemirila a u Srbiji danas SVI igraju kako Brisel svira. Znači SPS preuzima ulogu koju je uvek uspešno odrađivao Mlađa (sruši Vladi i uđi u novu).
2) to što Đilas ima obraza da BILO KOGA kritikuje za infrastrukturne projekte jeste težak nonsens. Posle "jeftinog" projekta mosta preko Ade, obilaznice "oko mozga" a ne oko BG-a, crne rupe evropskog saobraćaja poznate kao most Gazela i da ne ređam dalje, treba zaista imati obraz ko đon od "kanađanki" pa se javiti za reč i kritikovati bilo koga pa i objektivno potpuno nesposbnog ministra Mrku.

Kad uveče legnem i pomislim da ovi koji nas vode ne mogu više da se izblamiraju, lupe težu glupost i odvedu nas u crnju dubiozu, pouzdano znam jedino da će me već do jutra demantovati.

Siniša

pre 12 godina

Ivice, nije ovde reč ko je najgori iz SPS i PUPS, već ko je najviše love potrošio, a rezultata nema...nije Mrka najgori, ima i gorih od njega, ako ti je to uteha, npr. Obradović i Krkobabić, prvi je obećao da će reformisati obrazovanje, a drugi penzioni sistem, a da li su to uradili glupo je i da komentarišem, mislićeš da se sprdam, a rekao bi istinu koju svi građani znaju...ocena njihovog rada je NEOCENJEN, kao kada učenik ne dolazi na nastavu, ne zna ništa...oni nisu stekli uslov ni za popravni u avgustu, jer prvo moraju da dobiju ocenu-jedinicu...Ne ljuti se na Đilasa, jer samo će ti pravi prijatelj reći da ti je lice prljavo.

Kubba

pre 12 godina

Svi vi- racunate,kalkulisete,lazete,kradete pravite kombinacije,radi gole vlasti....Alo bre pa zar mislite da vam narod veruje da ce ti buduci izbori biti posteni i fer sa vama i kvazi opozicijom?LAGALISTI-LOPOVISTI

MUKNAVI

pre 12 godina

Ako narod ne rastera ove ,ko macke sa ..... u paketu sa njihovim administracijama,za sva vremene,i dovede sasvim nove face sebi za politicare nema napredka..ma ni slucajno jer oni podmecu nogu jedni drugima ,zbog svojih licnih interesa a narodu pricaju price da im ta ,za njih,lepa vremena sto duze potraju..da oni komanduju, barataju sa narodnim parama i naravno..muvaju sa njima pa kada se oko toga posvadjaju mase se svojih novina i drece jedni na druge a mi citamo.."nove " afere posle kojih se nista ne desi,sem,zgrabe nekog "kokosara" i poloze nam ga ko zrtvu i primer ..da se oni jako bore protiv kriminala!Auuuu bate,koja bagra u Srbiji vlada,kako hoce i kako joj se cefne!

Duki

pre 12 godina

Aha! Počela su prepucavanja u vladajućoj koaliciji. Panika je zavladala , pa bi svaka stranka htela da kritikama drugih prikupi koji poen pred izbore. Znači, ipak je došlo vreme za promene!

sasa jokic

pre 12 godina

Pa koji je problem sto Djilas kritikuje Mrkonjica?! Gospodine Dacicu, stavili ste nesposobnog coveka za ministra, upopastio je sve projekte, a Vi ga jos uvek drzite tamo, ako uopste imate uticaj nad njim! Prema tome sada morate da trpite, a ne da se ponasate kao uvredjena mlada!

Zoran.M.

pre 12 godina

Ne kritikuje Đilas Mrkonjića. Nije glup da kritikuje foliranta.
Jasno je da on govori o predsedniku vlade.
Zna i Dačić o čemu se radi

Шумадинац

pre 12 godina

СПС Дачић, Кркобабићи и Палма-багериста, су најкривљи што је формирана ова сулуда Влада,режим који нас једноставно уништи. Лагали су своје бираче отишли су у савез са најгорима међу којима су и сепаратисти.
Следећи пут ви у СПС, немојте пуштати спотове Слободана Милошевића, он је за вас Легендарни предсеник, па он не би гласао за овакав СПС, странку обмане!

Miki91

pre 12 godina

Ovaj Dačić više ni sam ne zna gde bije....te jedan dan želi izbore, pa drugi dan ipak ne želi, pa malo voli DS pa malo ne voli DS...ali najbitnije je da on ipak uvek ostaje u Vladi. Jedva čekam izbore, ovo je rasulo totalno

bezimena

pre 12 godina

"Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu u ove dve godine? Ja nisam"..."1

NIKO nije zadovoljan "učinkom" M.Mrkonjića jer učinak NE POSTOJI, samo što Djilas ima hrabrosti da to bez pardona i kaže (što pozdravljam i visoko pošptujem), za razliku od ostalih!

Dačić se malo pravi blesav i pokušava da Djilasovo prigovaranje Mrkonjiću, koje datira još od pretprošle godine i tiče se njegovog (NE)RADA, pripiše odnosima u Vladu. Tačnije, Dačić malo žonglira za SNS, malo za DS, namećići sve vreme SPS kao jezičak na vagi, a ja se nadam da njegova stranka, na sledećim izborima, neće proći onako dobro kao što on misli, i da će doći neki POŠTENIJI I BOLJI KANIDATI!

kosta P.

pre 12 godina

Дајте паре НИП-у и Динкићу па онда тражите резултате од Мркоњића.Без довољно новца нема ни путева.

Laku noc

pre 12 godina

A, ne, g. Dacicu, nema sad "cile-mile"... Vi ste "strateski partner" DS, samo da Vas podsetim da "istorijsko pomirenje" i cuveni Sporazum. Kod vecine svojih biraca ste zavrsili karijeru.

Mrki

pre 12 godina

Dačiću, nemoj ti da pričaš o ničemu, došao si na vlast tako što si prevario svoje glasače da nećeš ići u koaliciju sa DS-om. Zato bolje ćuti.

ja nisam odavle

pre 12 godina

Dacic pokazuje da mu je jedino stalo do vlasti. Moze da ga vredjaju i da mu ponizavaju stranku ali nema veze on je ministar i to je jedino vazno. Nista novo od socijalista.

Komentator

pre 12 godina

Za najvažniji inrastrukturni projekat u Srbiji Mrkonjić je više puta obećao da će podneti ostavku ako ga ne završi do tad-i-tad. Koridor i dalje u naznakama (što JAKO ide na ruku Bugarima i Rumunima). Opravdanje uvek nađe. Dokazani prodavac magle kojem, očigledno, najbolje ide uvlačenje šefu.
Ako nas Bugari i Rumuni preduhitre i preotmu saobraćaj koridora 10, ministar realno zaslužuje da bude nagrađen popularnim otomanskim metodama iz Crnog Gruje.

posmatram

pre 12 godina

A ti si se Djilase našao da kritikuješ? Kao napravio si metro, sredio Beogradske ulice na kojima ama baš uopšte nema rupa, završio Prokop, vazduh u gradu kao na Islandu, izgradio komfornu koncertnu salu toliko potrebnu Bgd-u...
Ne branim uopšte Mrku za njegove neuspehe i 'rokove' ali Dragane moj, mani se ti kritikovanja drugih, imaš i onako previše posla u svom dvorištu i nema potrebe da se baviš drugim.. dovedi ti prestonicu na nivo jednog Vankuvera ili Beča pa onda soli drugima.

Anketa

pre 12 godina

Moji prijatelji i ja vec duze razmisljamo o osnivanju nove politicke partije u nadi da tako mozemo da promenimo nesto u ovoj zemlji i uspostavimo bolji sistem vrednosti. Razmisljamo o osnivanju nove a ne prikljucenju nekoj od postojecih jer nam nijedna ne uliva poverenje. Svi smo zavrsili fakultete u Beogradu i ima nas kako iz Beograda tako i iz skoro svih gradova Srbije. Da skratim pricu, dosadilo nam je da gledamo kako nam drugi kroje sudbinu a ocigledno nisu bas vesti krojaci pa me zanimo koliko ljudi smatra da vredi pokusati, ili diploma pod ruku, put pod noge i potraga za srecom u nekoj drugoj zemlji...?

Predrag

pre 12 godina

Sad ce Dacic godinu dana:

eci-peci-pec ...

Pa ti da si neki lider ,koji treba narodu, prvi bi poslao
Mrkonjica, u nezasluzenu penziju.

Predrag

pre 12 godina

Sad ce Dacic godinu dana:

eci-peci-pec ...

Pa ti da si neki lider ,koji treba narodu, prvi bi poslao
Mrkonjica, u nezasluzenu penziju.

Anketa

pre 12 godina

Moji prijatelji i ja vec duze razmisljamo o osnivanju nove politicke partije u nadi da tako mozemo da promenimo nesto u ovoj zemlji i uspostavimo bolji sistem vrednosti. Razmisljamo o osnivanju nove a ne prikljucenju nekoj od postojecih jer nam nijedna ne uliva poverenje. Svi smo zavrsili fakultete u Beogradu i ima nas kako iz Beograda tako i iz skoro svih gradova Srbije. Da skratim pricu, dosadilo nam je da gledamo kako nam drugi kroje sudbinu a ocigledno nisu bas vesti krojaci pa me zanimo koliko ljudi smatra da vredi pokusati, ili diploma pod ruku, put pod noge i potraga za srecom u nekoj drugoj zemlji...?

Miki91

pre 12 godina

Ovaj Dačić više ni sam ne zna gde bije....te jedan dan želi izbore, pa drugi dan ipak ne želi, pa malo voli DS pa malo ne voli DS...ali najbitnije je da on ipak uvek ostaje u Vladi. Jedva čekam izbore, ovo je rasulo totalno

Komentator

pre 12 godina

Za najvažniji inrastrukturni projekat u Srbiji Mrkonjić je više puta obećao da će podneti ostavku ako ga ne završi do tad-i-tad. Koridor i dalje u naznakama (što JAKO ide na ruku Bugarima i Rumunima). Opravdanje uvek nađe. Dokazani prodavac magle kojem, očigledno, najbolje ide uvlačenje šefu.
Ako nas Bugari i Rumuni preduhitre i preotmu saobraćaj koridora 10, ministar realno zaslužuje da bude nagrađen popularnim otomanskim metodama iz Crnog Gruje.

bezimena

pre 12 godina

"Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu u ove dve godine? Ja nisam"..."1

NIKO nije zadovoljan "učinkom" M.Mrkonjića jer učinak NE POSTOJI, samo što Djilas ima hrabrosti da to bez pardona i kaže (što pozdravljam i visoko pošptujem), za razliku od ostalih!

Dačić se malo pravi blesav i pokušava da Djilasovo prigovaranje Mrkonjiću, koje datira još od pretprošle godine i tiče se njegovog (NE)RADA, pripiše odnosima u Vladu. Tačnije, Dačić malo žonglira za SNS, malo za DS, namećići sve vreme SPS kao jezičak na vagi, a ja se nadam da njegova stranka, na sledećim izborima, neće proći onako dobro kao što on misli, i da će doći neki POŠTENIJI I BOLJI KANIDATI!

Laku noc

pre 12 godina

A, ne, g. Dacicu, nema sad "cile-mile"... Vi ste "strateski partner" DS, samo da Vas podsetim da "istorijsko pomirenje" i cuveni Sporazum. Kod vecine svojih biraca ste zavrsili karijeru.

Zoran.M.

pre 12 godina

Ne kritikuje Đilas Mrkonjića. Nije glup da kritikuje foliranta.
Jasno je da on govori o predsedniku vlade.
Zna i Dačić o čemu se radi

sasa jokic

pre 12 godina

Pa koji je problem sto Djilas kritikuje Mrkonjica?! Gospodine Dacicu, stavili ste nesposobnog coveka za ministra, upopastio je sve projekte, a Vi ga jos uvek drzite tamo, ako uopste imate uticaj nad njim! Prema tome sada morate da trpite, a ne da se ponasate kao uvredjena mlada!

posmatram

pre 12 godina

A ti si se Djilase našao da kritikuješ? Kao napravio si metro, sredio Beogradske ulice na kojima ama baš uopšte nema rupa, završio Prokop, vazduh u gradu kao na Islandu, izgradio komfornu koncertnu salu toliko potrebnu Bgd-u...
Ne branim uopšte Mrku za njegove neuspehe i 'rokove' ali Dragane moj, mani se ti kritikovanja drugih, imaš i onako previše posla u svom dvorištu i nema potrebe da se baviš drugim.. dovedi ti prestonicu na nivo jednog Vankuvera ili Beča pa onda soli drugima.

ja nisam odavle

pre 12 godina

Dacic pokazuje da mu je jedino stalo do vlasti. Moze da ga vredjaju i da mu ponizavaju stranku ali nema veze on je ministar i to je jedino vazno. Nista novo od socijalista.

Mrki

pre 12 godina

Dačiću, nemoj ti da pričaš o ničemu, došao si na vlast tako što si prevario svoje glasače da nećeš ići u koaliciju sa DS-om. Zato bolje ćuti.

Шумадинац

pre 12 godina

СПС Дачић, Кркобабићи и Палма-багериста, су најкривљи што је формирана ова сулуда Влада,режим који нас једноставно уништи. Лагали су своје бираче отишли су у савез са најгорима међу којима су и сепаратисти.
Следећи пут ви у СПС, немојте пуштати спотове Слободана Милошевића, он је за вас Легендарни предсеник, па он не би гласао за овакав СПС, странку обмане!

Duki

pre 12 godina

Aha! Počela su prepucavanja u vladajućoj koaliciji. Panika je zavladala , pa bi svaka stranka htela da kritikama drugih prikupi koji poen pred izbore. Znači, ipak je došlo vreme za promene!

nema dalje ili ipak ima

pre 12 godina

Dakle:
1) Dačić će ipak da ruši ovu Vladu, baš kao što je i obećao Tomi. Ne mislite valjda da je Nikolić zaista mislio da će gladovanjem oboriti Tadića. Dogovor je napravljen pa onda malo prolongiran jer se EU uznemirila a u Srbiji danas SVI igraju kako Brisel svira. Znači SPS preuzima ulogu koju je uvek uspešno odrađivao Mlađa (sruši Vladi i uđi u novu).
2) to što Đilas ima obraza da BILO KOGA kritikuje za infrastrukturne projekte jeste težak nonsens. Posle "jeftinog" projekta mosta preko Ade, obilaznice "oko mozga" a ne oko BG-a, crne rupe evropskog saobraćaja poznate kao most Gazela i da ne ređam dalje, treba zaista imati obraz ko đon od "kanađanki" pa se javiti za reč i kritikovati bilo koga pa i objektivno potpuno nesposbnog ministra Mrku.

Kad uveče legnem i pomislim da ovi koji nas vode ne mogu više da se izblamiraju, lupe težu glupost i odvedu nas u crnju dubiozu, pouzdano znam jedino da će me već do jutra demantovati.

kosta P.

pre 12 godina

Дајте паре НИП-у и Динкићу па онда тражите резултате од Мркоњића.Без довољно новца нема ни путева.

oxydant

pre 12 godina

Dačiću,nema smisla da braniš Mrkonjića samo zato što ti je on bitan igrač u partiji! Ako ti je toliko stalo do njega, postavi ga za počasnog pretsednika, ali dosta nam je njegovog baronisanja! Šta više da očekuješ od čoveka koji drži Slobinu sliku na zidu kabineta?!
Đilasu čestitam!

Kubba

pre 12 godina

Svi vi- racunate,kalkulisete,lazete,kradete pravite kombinacije,radi gole vlasti....Alo bre pa zar mislite da vam narod veruje da ce ti buduci izbori biti posteni i fer sa vama i kvazi opozicijom?LAGALISTI-LOPOVISTI

Siniša

pre 12 godina

Ivice, nije ovde reč ko je najgori iz SPS i PUPS, već ko je najviše love potrošio, a rezultata nema...nije Mrka najgori, ima i gorih od njega, ako ti je to uteha, npr. Obradović i Krkobabić, prvi je obećao da će reformisati obrazovanje, a drugi penzioni sistem, a da li su to uradili glupo je i da komentarišem, mislićeš da se sprdam, a rekao bi istinu koju svi građani znaju...ocena njihovog rada je NEOCENJEN, kao kada učenik ne dolazi na nastavu, ne zna ništa...oni nisu stekli uslov ni za popravni u avgustu, jer prvo moraju da dobiju ocenu-jedinicu...Ne ljuti se na Đilasa, jer samo će ti pravi prijatelj reći da ti je lice prljavo.

MUKNAVI

pre 12 godina

Ako narod ne rastera ove ,ko macke sa ..... u paketu sa njihovim administracijama,za sva vremene,i dovede sasvim nove face sebi za politicare nema napredka..ma ni slucajno jer oni podmecu nogu jedni drugima ,zbog svojih licnih interesa a narodu pricaju price da im ta ,za njih,lepa vremena sto duze potraju..da oni komanduju, barataju sa narodnim parama i naravno..muvaju sa njima pa kada se oko toga posvadjaju mase se svojih novina i drece jedni na druge a mi citamo.."nove " afere posle kojih se nista ne desi,sem,zgrabe nekog "kokosara" i poloze nam ga ko zrtvu i primer ..da se oni jako bore protiv kriminala!Auuuu bate,koja bagra u Srbiji vlada,kako hoce i kako joj se cefne!

Dragan

pre 12 godina

Dok je SPS u vlasti (ili blizu) nema napretka. Istorija sve govori, kad god su tu...uvek su neki ključni momenti za Srbiju po njihovoj priči. A u stvari, samo plaše narod (da ćuti) dok prelivaju državne pare na njihove račune.

Miroslav

pre 12 godina

Nema nama spasa pa i da posle izbora dodju neki drugi na vlast.SVE SU TO ISTA G...A Jedino novi ljudi.Ovaj komentar mladih sa fakultetskom diplomom upotpunosti podrzavam irado bih se prikljucio toj partiji. Samo napred .

deni

pre 12 godina

Da je srece i pameti pa da vas narod sve pocisti sa mafijaske politicke scene jer niste nijedan zasluzili ni trunku poverenja od gradjana.Sve sami prevrtljivci i lopovi u "kao"interesu gradjana.Nova lica su neophodna za istinske promene i reforme koje su uslov za lepsi i pravedniji zivot svih gradjana.Zavadili ste nas sa normalnim i razvijenim zemljama a tezite udruzenju sa diktatorskim i siromasnim zemljama,sto se naravno i slaze sa sadasnjim stanjem zemlje kojom vladate.

Anketa

pre 12 godina

Posto vidim da veliki broj ljudi podrzava ideju i da bi neki od vas i ucestvovali u tome, oni koji zele i koji su spremni na veliko odricanje kako bi pomogli zemlji mogu da ostave svoj kontakt (email ako pravila sajta to dozvoljavaju) i bice kontaktirani kada ideja zazivi. Pozdrav svima

Дарко

pre 12 godina

Прво и прво, када би гледали шта је коректно за грађане Србије Ивица Дачић сигурно не би био део владајуће структуре. Овакве изјаве су крајњи безобразлук према нама грађанима, јер испада да се не сме критиковати ни један министар ма колико он лоше радио само зато што је то договор ДС-а и СПС-а. Ипак овде је најлицемерније то што министра који лоше ради посао критикује заменик председника партије која је највише допринела пропасти наше Државе и друштва. Ипак оваква међусобна препуцавања су добра у том смислу да грађани виде шта би их чекало у случају да ове партије којим чудом опет формирају нову Владу.

gradjanin

pre 12 godina

Pa ne mogu da verujem da u komentarima opet neko pominje Dinkica, sjasite bre sa coveka nije on kriv sto se svadjaju mlada i mladozenja (DS i SPS), ili da ga okrivimo i za to.

Milorad

pre 12 godina

Molim sve koji to znaju da decidno napišu: Šta je to Đilas novo napravio u Beogradu?
Puteve, mostove, pozorišta, sportske objekte, obilaznice, metroe, sve redom da bi naša diskusija bila fer i korektna.
Ja ne znam ništa osim dečjih obdaništa i mnogo marketinga. Marketiran je most koji još nije ni pipnut. Kineski most.
No ne bih hteo da budem nefer. Izvolite Đilasovi sledbenici kažite šta je to napravljeno u Beogradu?

Siniša

pre 12 godina

(Milorad, 1. maj 2011 20:50)

Milorade, dobro ste postavili pitanje, a ja ću pokušati da vam odgovorim, onako kako ja vidim, kao stanovnik Beograda.
Vidim da ste sve pobrkali kada merite-ocenjujete uspešnost lokalne vlasti, pa je za vas jedino merilo da li je neko nešto novo napravio, sagradio...naravno da se i to gleda, ali ima mnogo bitnijih stvari pre toga.
Pre svega, dužnost gradonačelnika i njegove vlade, sekretara, je da obezbedi da sve javne službe funkcionišu dobro, od javnog prevoza, grejanja-toplane, električna energija, čišćenja ulica i trotoara u toku zime-snega, gradske čistoće, gradskog zelenila, saobraćaja, parkiranja, sportskih objekata, obrazovnih institucija, obdaništa, kulturnih institucija, zdravstvenih centara, bezbedost, socijalnih institucija, vodovod i kanalizacija...i da ne nabrajam više, ukratko - sve. Pored dobrog funkcionisanja svih javnih službi, vrlo je važna kontrola rada tih institucija, da se postavi dobar menadžment, da se novac namenski troši, da se racionalno troši, da nema korupcije...Znači to je osnovni zadatak gradske vlasti, u svakom gradu-opštini, a ne samo u Beogradu. Drugo, treba obezbediti maksimalne uslove za privrednu aktivnost, za otvaranje novih preduzeća, zapošljavanje, subvencije za poljoprvrednike, dobro upravljanje privrednim subjektima koji su pod ingerencijom grada(poznato vam je da je grad Beograd preuzeo PKB komninat i PK Zemun i da su uložena značajna sredstva u oživljavanje proizvodnje, a sve je bilo zapušteno-propalo), ali izuzetno je važan i sektor turizma(poznato vam je da mnogo stranih turista posećuje Beograd)...itd.
Treća stvar je obezbediti novčanu pomoć za socijalna davanja, za najsiromašnije, za besplatne obroke, za penzinere sa niskim primanjima, za trudnice, socijalna zaštita, za studente sa invaliditetom, za invalide, popust za infostan koristi 60.000 korisnika, cenu karte za javni prevoz subvencioniše grad, za školski pribor...itd. Ima dosta stavki, ne mogu svih da se setim, ali znam da se značajna sredstva izdvajaju za socijalnu pomoć.
Znači, to je osnovno, a onda sledi održavanje objekata i infrastrukture, popravke, renoviranja...
I na kraju, ono što vas najviše zanima, izgradnja novih objekata, rekonstrukcija ulica, vodovodne i kanalizacione mreže...itd.
Poznato vam je da grad Beograd pomaže mnoge nerazvijene opštine, mnogo je objekata grad izgradio, ali i finansijski pomogao. Takođe, je mnogo pomogao ugroženima nakon elementarnih nepogoda(poplave, zemljotres).
Ne znam da li vam je poznato da grad Beograd iz republičke kase dobija za 200.000.000 evra manje nego što po zakonu treba da se vrati, zbog ekonomske krize...
Iako nekima izgleda da je budžet grada Beograda veliki, kada se vidi npr. koliki je budžet Beča i sličnih gradova, mi smo smešni-sirotinja.
I pored velikih, gore navedenih, izdataka i svetske ekonomske krize grad Beograd je uspeo da igradi ili je u toku izgradnja značajnih novih objekata i da rekonstruiše mnoge ulice, parkove itd. Ja se sećam da su se opozicioni lideri sprdali kada je Đilas govorio o mostu na Adi i Zemun-Borča, govorili su da je to predizborni trik i da od mostova nema ništa, a vidimo da nisu bili u pravu. Mada ovaj drugi most kasni zbog Kineza, ali završavaju se istraživanja i dokumentacija, uskoro kreće izgradnja. Izgrađena su nova obdaništa i sada, koliko znam, lista čekanja ne postoji, takođe su mnoga obdaništa renovirana.
Potpuno je rekonstruisan Bulavar kralja Aleksandra, sa kompletno novom infrastrukturom pod zemljom(ono što mi ne vidimo, a mnogo košta), vodovodne i kanalizacione cevi, cevi za grejanje...a ono na povšini vidite i sami, izgeleda izuzetno lepo. Mnogo je ulica i parkova rekonstrusano, pijaca... Urađena je vodovodna i kanalizaciona mreža u Zemun Polju, podavalskim naseljima...rekonstruiše se Gazela...Ne mogu svega da se setim, bilo je to još nekih investicija, mislim u javnom prevozu, kupljeni su novi tramvaji, trolejbusi i oko 200 novih autobusa, pa su izgrađeni socijalni stanovi(mislim da decu bez roditelja ili tako nešto, ne mogu da se setim).
Ali, ako neko misli da je to malo za ove tri godine i to u sred ekonomske krize, sa ovako malim budžetom, onda stvarno niste u pravu, to su izuzetno velike i skupe investicije, a veoma značajne za građane Beograda.
Ja sam samo naveo ono što ja znam, iz glave, ne pratim baš sve što radi gradska vlast, pa na ovo moje izlaganje treba dodato još 40% onoga što ne znam, mada i nema u medijima tih informacija, mediji se više bave crnom hronikom i tračevima, retko ćete videti da prikažu nešto pozitivno...nije to tema, ali stvarno kod nas ima mnogo izuzetno dobrih kompanija, koje treba prikazivati kao dobar primer, da i ostali slede te kompanije, ali mediji stalno prikazuju samo propale, pa ispada da ništa ne valja, što nije tačno.
Prema tome, gradska vlast funkcioniše izuzetno dobro, kad bi svi u Srbiji radili kao oni bilo bi dobro za sve nas...a, ako tražite greške, ne trudite se uzalud, uvek može bolje...mislim da tako i gradska vlast razmišlja, zbog toga i ima dobre rezultate...

Ivana

pre 12 godina

Naravno da rekonstrukcijom Vlade ništa nismo dobili.Svađe i prepucavanja ne prestaju da traju.Ma svi ste mi se smučili.Svako svakoga štiti.Kriva je vlast koja podržava malverzacije.Koridor deset se gradi 20 godina, a gradska vlast gradi most koji je najskuplji na svetu.Podnesite ostavke,raspišite izbore.Izborimo se za promene.

kosta P.

pre 12 godina

Дајте паре НИП-у и Динкићу па онда тражите резултате од Мркоњића.Без довољно новца нема ни путева.

posmatram

pre 12 godina

A ti si se Djilase našao da kritikuješ? Kao napravio si metro, sredio Beogradske ulice na kojima ama baš uopšte nema rupa, završio Prokop, vazduh u gradu kao na Islandu, izgradio komfornu koncertnu salu toliko potrebnu Bgd-u...
Ne branim uopšte Mrku za njegove neuspehe i 'rokove' ali Dragane moj, mani se ti kritikovanja drugih, imaš i onako previše posla u svom dvorištu i nema potrebe da se baviš drugim.. dovedi ti prestonicu na nivo jednog Vankuvera ili Beča pa onda soli drugima.

Шумадинац

pre 12 godina

СПС Дачић, Кркобабићи и Палма-багериста, су најкривљи што је формирана ова сулуда Влада,режим који нас једноставно уништи. Лагали су своје бираче отишли су у савез са најгорима међу којима су и сепаратисти.
Следећи пут ви у СПС, немојте пуштати спотове Слободана Милошевића, он је за вас Легендарни предсеник, па он не би гласао за овакав СПС, странку обмане!

Zoran.M.

pre 12 godina

Ne kritikuje Đilas Mrkonjića. Nije glup da kritikuje foliranta.
Jasno je da on govori o predsedniku vlade.
Zna i Dačić o čemu se radi

Anketa

pre 12 godina

Moji prijatelji i ja vec duze razmisljamo o osnivanju nove politicke partije u nadi da tako mozemo da promenimo nesto u ovoj zemlji i uspostavimo bolji sistem vrednosti. Razmisljamo o osnivanju nove a ne prikljucenju nekoj od postojecih jer nam nijedna ne uliva poverenje. Svi smo zavrsili fakultete u Beogradu i ima nas kako iz Beograda tako i iz skoro svih gradova Srbije. Da skratim pricu, dosadilo nam je da gledamo kako nam drugi kroje sudbinu a ocigledno nisu bas vesti krojaci pa me zanimo koliko ljudi smatra da vredi pokusati, ili diploma pod ruku, put pod noge i potraga za srecom u nekoj drugoj zemlji...?

gradjanin

pre 12 godina

Pa ne mogu da verujem da u komentarima opet neko pominje Dinkica, sjasite bre sa coveka nije on kriv sto se svadjaju mlada i mladozenja (DS i SPS), ili da ga okrivimo i za to.

Predrag

pre 12 godina

Sad ce Dacic godinu dana:

eci-peci-pec ...

Pa ti da si neki lider ,koji treba narodu, prvi bi poslao
Mrkonjica, u nezasluzenu penziju.

bezimena

pre 12 godina

"Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu u ove dve godine? Ja nisam"..."1

NIKO nije zadovoljan "učinkom" M.Mrkonjića jer učinak NE POSTOJI, samo što Djilas ima hrabrosti da to bez pardona i kaže (što pozdravljam i visoko pošptujem), za razliku od ostalih!

Dačić se malo pravi blesav i pokušava da Djilasovo prigovaranje Mrkonjiću, koje datira još od pretprošle godine i tiče se njegovog (NE)RADA, pripiše odnosima u Vladu. Tačnije, Dačić malo žonglira za SNS, malo za DS, namećići sve vreme SPS kao jezičak na vagi, a ja se nadam da njegova stranka, na sledećim izborima, neće proći onako dobro kao što on misli, i da će doći neki POŠTENIJI I BOLJI KANIDATI!

oxydant

pre 12 godina

Dačiću,nema smisla da braniš Mrkonjića samo zato što ti je on bitan igrač u partiji! Ako ti je toliko stalo do njega, postavi ga za počasnog pretsednika, ali dosta nam je njegovog baronisanja! Šta više da očekuješ od čoveka koji drži Slobinu sliku na zidu kabineta?!
Đilasu čestitam!

Mrki

pre 12 godina

Dačiću, nemoj ti da pričaš o ničemu, došao si na vlast tako što si prevario svoje glasače da nećeš ići u koaliciju sa DS-om. Zato bolje ćuti.

Duki

pre 12 godina

Aha! Počela su prepucavanja u vladajućoj koaliciji. Panika je zavladala , pa bi svaka stranka htela da kritikama drugih prikupi koji poen pred izbore. Znači, ipak je došlo vreme za promene!

Miki91

pre 12 godina

Ovaj Dačić više ni sam ne zna gde bije....te jedan dan želi izbore, pa drugi dan ipak ne želi, pa malo voli DS pa malo ne voli DS...ali najbitnije je da on ipak uvek ostaje u Vladi. Jedva čekam izbore, ovo je rasulo totalno

sasa jokic

pre 12 godina

Pa koji je problem sto Djilas kritikuje Mrkonjica?! Gospodine Dacicu, stavili ste nesposobnog coveka za ministra, upopastio je sve projekte, a Vi ga jos uvek drzite tamo, ako uopste imate uticaj nad njim! Prema tome sada morate da trpite, a ne da se ponasate kao uvredjena mlada!

Dragan

pre 12 godina

Dok je SPS u vlasti (ili blizu) nema napretka. Istorija sve govori, kad god su tu...uvek su neki ključni momenti za Srbiju po njihovoj priči. A u stvari, samo plaše narod (da ćuti) dok prelivaju državne pare na njihove račune.

nema dalje ili ipak ima

pre 12 godina

Dakle:
1) Dačić će ipak da ruši ovu Vladu, baš kao što je i obećao Tomi. Ne mislite valjda da je Nikolić zaista mislio da će gladovanjem oboriti Tadića. Dogovor je napravljen pa onda malo prolongiran jer se EU uznemirila a u Srbiji danas SVI igraju kako Brisel svira. Znači SPS preuzima ulogu koju je uvek uspešno odrađivao Mlađa (sruši Vladi i uđi u novu).
2) to što Đilas ima obraza da BILO KOGA kritikuje za infrastrukturne projekte jeste težak nonsens. Posle "jeftinog" projekta mosta preko Ade, obilaznice "oko mozga" a ne oko BG-a, crne rupe evropskog saobraćaja poznate kao most Gazela i da ne ređam dalje, treba zaista imati obraz ko đon od "kanađanki" pa se javiti za reč i kritikovati bilo koga pa i objektivno potpuno nesposbnog ministra Mrku.

Kad uveče legnem i pomislim da ovi koji nas vode ne mogu više da se izblamiraju, lupe težu glupost i odvedu nas u crnju dubiozu, pouzdano znam jedino da će me već do jutra demantovati.

Laku noc

pre 12 godina

A, ne, g. Dacicu, nema sad "cile-mile"... Vi ste "strateski partner" DS, samo da Vas podsetim da "istorijsko pomirenje" i cuveni Sporazum. Kod vecine svojih biraca ste zavrsili karijeru.

Siniša

pre 12 godina

Ivice, nije ovde reč ko je najgori iz SPS i PUPS, već ko je najviše love potrošio, a rezultata nema...nije Mrka najgori, ima i gorih od njega, ako ti je to uteha, npr. Obradović i Krkobabić, prvi je obećao da će reformisati obrazovanje, a drugi penzioni sistem, a da li su to uradili glupo je i da komentarišem, mislićeš da se sprdam, a rekao bi istinu koju svi građani znaju...ocena njihovog rada je NEOCENJEN, kao kada učenik ne dolazi na nastavu, ne zna ništa...oni nisu stekli uslov ni za popravni u avgustu, jer prvo moraju da dobiju ocenu-jedinicu...Ne ljuti se na Đilasa, jer samo će ti pravi prijatelj reći da ti je lice prljavo.

Milorad

pre 12 godina

Molim sve koji to znaju da decidno napišu: Šta je to Đilas novo napravio u Beogradu?
Puteve, mostove, pozorišta, sportske objekte, obilaznice, metroe, sve redom da bi naša diskusija bila fer i korektna.
Ja ne znam ništa osim dečjih obdaništa i mnogo marketinga. Marketiran je most koji još nije ni pipnut. Kineski most.
No ne bih hteo da budem nefer. Izvolite Đilasovi sledbenici kažite šta je to napravljeno u Beogradu?

ja nisam odavle

pre 12 godina

Dacic pokazuje da mu je jedino stalo do vlasti. Moze da ga vredjaju i da mu ponizavaju stranku ali nema veze on je ministar i to je jedino vazno. Nista novo od socijalista.

Komentator

pre 12 godina

Za najvažniji inrastrukturni projekat u Srbiji Mrkonjić je više puta obećao da će podneti ostavku ako ga ne završi do tad-i-tad. Koridor i dalje u naznakama (što JAKO ide na ruku Bugarima i Rumunima). Opravdanje uvek nađe. Dokazani prodavac magle kojem, očigledno, najbolje ide uvlačenje šefu.
Ako nas Bugari i Rumuni preduhitre i preotmu saobraćaj koridora 10, ministar realno zaslužuje da bude nagrađen popularnim otomanskim metodama iz Crnog Gruje.

Kubba

pre 12 godina

Svi vi- racunate,kalkulisete,lazete,kradete pravite kombinacije,radi gole vlasti....Alo bre pa zar mislite da vam narod veruje da ce ti buduci izbori biti posteni i fer sa vama i kvazi opozicijom?LAGALISTI-LOPOVISTI

MUKNAVI

pre 12 godina

Ako narod ne rastera ove ,ko macke sa ..... u paketu sa njihovim administracijama,za sva vremene,i dovede sasvim nove face sebi za politicare nema napredka..ma ni slucajno jer oni podmecu nogu jedni drugima ,zbog svojih licnih interesa a narodu pricaju price da im ta ,za njih,lepa vremena sto duze potraju..da oni komanduju, barataju sa narodnim parama i naravno..muvaju sa njima pa kada se oko toga posvadjaju mase se svojih novina i drece jedni na druge a mi citamo.."nove " afere posle kojih se nista ne desi,sem,zgrabe nekog "kokosara" i poloze nam ga ko zrtvu i primer ..da se oni jako bore protiv kriminala!Auuuu bate,koja bagra u Srbiji vlada,kako hoce i kako joj se cefne!

deni

pre 12 godina

Da je srece i pameti pa da vas narod sve pocisti sa mafijaske politicke scene jer niste nijedan zasluzili ni trunku poverenja od gradjana.Sve sami prevrtljivci i lopovi u "kao"interesu gradjana.Nova lica su neophodna za istinske promene i reforme koje su uslov za lepsi i pravedniji zivot svih gradjana.Zavadili ste nas sa normalnim i razvijenim zemljama a tezite udruzenju sa diktatorskim i siromasnim zemljama,sto se naravno i slaze sa sadasnjim stanjem zemlje kojom vladate.

Miroslav

pre 12 godina

Nema nama spasa pa i da posle izbora dodju neki drugi na vlast.SVE SU TO ISTA G...A Jedino novi ljudi.Ovaj komentar mladih sa fakultetskom diplomom upotpunosti podrzavam irado bih se prikljucio toj partiji. Samo napred .

Anketa

pre 12 godina

Posto vidim da veliki broj ljudi podrzava ideju i da bi neki od vas i ucestvovali u tome, oni koji zele i koji su spremni na veliko odricanje kako bi pomogli zemlji mogu da ostave svoj kontakt (email ako pravila sajta to dozvoljavaju) i bice kontaktirani kada ideja zazivi. Pozdrav svima

Дарко

pre 12 godina

Прво и прво, када би гледали шта је коректно за грађане Србије Ивица Дачић сигурно не би био део владајуће структуре. Овакве изјаве су крајњи безобразлук према нама грађанима, јер испада да се не сме критиковати ни један министар ма колико он лоше радио само зато што је то договор ДС-а и СПС-а. Ипак овде је најлицемерније то што министра који лоше ради посао критикује заменик председника партије која је највише допринела пропасти наше Државе и друштва. Ипак оваква међусобна препуцавања су добра у том смислу да грађани виде шта би их чекало у случају да ове партије којим чудом опет формирају нову Владу.

Siniša

pre 12 godina

(Milorad, 1. maj 2011 20:50)

Milorade, dobro ste postavili pitanje, a ja ću pokušati da vam odgovorim, onako kako ja vidim, kao stanovnik Beograda.
Vidim da ste sve pobrkali kada merite-ocenjujete uspešnost lokalne vlasti, pa je za vas jedino merilo da li je neko nešto novo napravio, sagradio...naravno da se i to gleda, ali ima mnogo bitnijih stvari pre toga.
Pre svega, dužnost gradonačelnika i njegove vlade, sekretara, je da obezbedi da sve javne službe funkcionišu dobro, od javnog prevoza, grejanja-toplane, električna energija, čišćenja ulica i trotoara u toku zime-snega, gradske čistoće, gradskog zelenila, saobraćaja, parkiranja, sportskih objekata, obrazovnih institucija, obdaništa, kulturnih institucija, zdravstvenih centara, bezbedost, socijalnih institucija, vodovod i kanalizacija...i da ne nabrajam više, ukratko - sve. Pored dobrog funkcionisanja svih javnih službi, vrlo je važna kontrola rada tih institucija, da se postavi dobar menadžment, da se novac namenski troši, da se racionalno troši, da nema korupcije...Znači to je osnovni zadatak gradske vlasti, u svakom gradu-opštini, a ne samo u Beogradu. Drugo, treba obezbediti maksimalne uslove za privrednu aktivnost, za otvaranje novih preduzeća, zapošljavanje, subvencije za poljoprvrednike, dobro upravljanje privrednim subjektima koji su pod ingerencijom grada(poznato vam je da je grad Beograd preuzeo PKB komninat i PK Zemun i da su uložena značajna sredstva u oživljavanje proizvodnje, a sve je bilo zapušteno-propalo), ali izuzetno je važan i sektor turizma(poznato vam je da mnogo stranih turista posećuje Beograd)...itd.
Treća stvar je obezbediti novčanu pomoć za socijalna davanja, za najsiromašnije, za besplatne obroke, za penzinere sa niskim primanjima, za trudnice, socijalna zaštita, za studente sa invaliditetom, za invalide, popust za infostan koristi 60.000 korisnika, cenu karte za javni prevoz subvencioniše grad, za školski pribor...itd. Ima dosta stavki, ne mogu svih da se setim, ali znam da se značajna sredstva izdvajaju za socijalnu pomoć.
Znači, to je osnovno, a onda sledi održavanje objekata i infrastrukture, popravke, renoviranja...
I na kraju, ono što vas najviše zanima, izgradnja novih objekata, rekonstrukcija ulica, vodovodne i kanalizacione mreže...itd.
Poznato vam je da grad Beograd pomaže mnoge nerazvijene opštine, mnogo je objekata grad izgradio, ali i finansijski pomogao. Takođe, je mnogo pomogao ugroženima nakon elementarnih nepogoda(poplave, zemljotres).
Ne znam da li vam je poznato da grad Beograd iz republičke kase dobija za 200.000.000 evra manje nego što po zakonu treba da se vrati, zbog ekonomske krize...
Iako nekima izgleda da je budžet grada Beograda veliki, kada se vidi npr. koliki je budžet Beča i sličnih gradova, mi smo smešni-sirotinja.
I pored velikih, gore navedenih, izdataka i svetske ekonomske krize grad Beograd je uspeo da igradi ili je u toku izgradnja značajnih novih objekata i da rekonstruiše mnoge ulice, parkove itd. Ja se sećam da su se opozicioni lideri sprdali kada je Đilas govorio o mostu na Adi i Zemun-Borča, govorili su da je to predizborni trik i da od mostova nema ništa, a vidimo da nisu bili u pravu. Mada ovaj drugi most kasni zbog Kineza, ali završavaju se istraživanja i dokumentacija, uskoro kreće izgradnja. Izgrađena su nova obdaništa i sada, koliko znam, lista čekanja ne postoji, takođe su mnoga obdaništa renovirana.
Potpuno je rekonstruisan Bulavar kralja Aleksandra, sa kompletno novom infrastrukturom pod zemljom(ono što mi ne vidimo, a mnogo košta), vodovodne i kanalizacione cevi, cevi za grejanje...a ono na povšini vidite i sami, izgeleda izuzetno lepo. Mnogo je ulica i parkova rekonstrusano, pijaca... Urađena je vodovodna i kanalizaciona mreža u Zemun Polju, podavalskim naseljima...rekonstruiše se Gazela...Ne mogu svega da se setim, bilo je to još nekih investicija, mislim u javnom prevozu, kupljeni su novi tramvaji, trolejbusi i oko 200 novih autobusa, pa su izgrađeni socijalni stanovi(mislim da decu bez roditelja ili tako nešto, ne mogu da se setim).
Ali, ako neko misli da je to malo za ove tri godine i to u sred ekonomske krize, sa ovako malim budžetom, onda stvarno niste u pravu, to su izuzetno velike i skupe investicije, a veoma značajne za građane Beograda.
Ja sam samo naveo ono što ja znam, iz glave, ne pratim baš sve što radi gradska vlast, pa na ovo moje izlaganje treba dodato još 40% onoga što ne znam, mada i nema u medijima tih informacija, mediji se više bave crnom hronikom i tračevima, retko ćete videti da prikažu nešto pozitivno...nije to tema, ali stvarno kod nas ima mnogo izuzetno dobrih kompanija, koje treba prikazivati kao dobar primer, da i ostali slede te kompanije, ali mediji stalno prikazuju samo propale, pa ispada da ništa ne valja, što nije tačno.
Prema tome, gradska vlast funkcioniše izuzetno dobro, kad bi svi u Srbiji radili kao oni bilo bi dobro za sve nas...a, ako tražite greške, ne trudite se uzalud, uvek može bolje...mislim da tako i gradska vlast razmišlja, zbog toga i ima dobre rezultate...

Ivana

pre 12 godina

Naravno da rekonstrukcijom Vlade ništa nismo dobili.Svađe i prepucavanja ne prestaju da traju.Ma svi ste mi se smučili.Svako svakoga štiti.Kriva je vlast koja podržava malverzacije.Koridor deset se gradi 20 godina, a gradska vlast gradi most koji je najskuplji na svetu.Podnesite ostavke,raspišite izbore.Izborimo se za promene.