Pokolj u zatvoru Dubrava

Neko se krajem maja 1999. setio da vazdušne napade NATO-a iskoristi kao pokriće za pokolj zatvorenika u zatvoru Dubrava, kod Istoka, Kosovo. Taj slučaj bio je zamazan i zaturen u opštoj gužvi i režimskoj propagandi, sve dok se nije neočekivano i iz banalnih razloga pojavio pre nekoliko godina pred Specijalnim tužilaštvom za ratne zločine. Pretkrivične radnje su u toku, a pravda je spora, mada dostižna

Miloš Vasić
Pošaljite komentar
 1. E, jugo, jugo....
  Neznanje je blagoslov...Zivi ti i dalje tako i ne veruj u 'scenarije'....
  A sta da rade oni koji znaju, koji su videli i koji TREBA DA ZIVE SA TIM!!!!
  (mc, 3. maj 2011 10:22)

  # Link komentara

 2. Pisite sta god hocete i rezirajte kakve god zelite science fiction filmove ali meni je najlogicnije da ih je NATO pobio.
  Zamislite ne mogu da nadju nekog ko ce pobiti 92 osobe nego dovlace trinaest osudjenika da to urade. Ma nemoj, pa na Kosovu je tih dana bilo toliko kriminalaca, a to znam jer sam tada ziveo tamo, da bi to mogao da uradi bilo ko. Ko pametan za takav akt dovlaci ljude koji su sumnjivi da ce drzati usta zavezana?
  Malo Vam fali inventivnosti ili inspiracije za bolji scenario? Potrudite se malo bolje, mozda ce Vam proci sledeci put.
  (jugo, 2. maj 2011 12:38)

  # Link komentara

 3. Kao pripadnik tadasnje JNA inace rezervista(tada sam imao 45godina)provedoh na ratistima Slavonije i Zap.Srema cetirimeseca.Video sam i SVI MOJI SABORCI svasta a kasnije smo OPET videli,citali..SAMO LAZI!
  I opet 1999-e zarad"NICIM IZAZVANOG BOMBARDOVANJA"opet imadoh tu"cast"...da nas opet pozovu(bivsa kasarna 4 JULI). I onda se Z N A L O....ali,posto smo"pobedili"nije se smelo zucnuti o ovome.Citam po neznam koji put!A o hladnjacama,o stratistu blizu aerodroma uBatajnici,o jezeru sa 287 leseva...itd.sta reci?
  "pobednici"su tada pisali istoriju ali sada DAJTE SVE NA VIDELO! Ili ne jos, ima nas SVEDOKA jos zivih!!!
  (Dragan Bosnjakovic, 2. maj 2011 00:46)

  # Link komentara