Završne reči Momčilu Perišiću

Hag -- U Haškom tribunalu počelo izlaganje završnih reči na suđenju bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije, generalu Momčilu Perišiću

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. I sta je to novo rekao gospodin Harmon sto vec odavno nismo znali? Ruku na srce...

  Nada ne umire da ce Srbija spasiti i ono malo obraza te se komsijama izvinuti za agresiju!
  (Lydia, 29. mart 2011 17:49)

  # Link komentara

 2. Dobro se secam njegovog gostovanja na novosadskom radiju 021 kada je 1998 izjavio kako smo mi siromasna zemlja ali vojsku MORAMO imati pa prema tome "sluzenje vojske" mora da postoji. Eto on je gonio srpsku mladost u vojsku da oduze "dug zemlji" a zatim ga uhvatili kako odaje drzavne tajne CIA agentu.
  (Happy Pride Toronto, 28. mart 2011 16:51)

  # Link komentara

 3. Nazivati čoveka izdajnikom je isto što i optuživati ga da je u nekom trenutku svoje profesionalne obaveze zanemario i stavio ih u službu protivnicima. A stvari su malo drugačije, u svemu se radi o saradnji, koja je trasirana iz vrha države, i koja je kao takva spadala u njegovu profesionalnu obavezu. Zaboravljamo da on nije jedini načelnik važnog sektora bezbednosti koji je bio u bliskim odnosima sa drugom državom, da smo imali i premijera državlajnina te države, da nam je i famozni Legija doša iz te države, da nam je i predsednik bio za tu državu faktor stabilnosti i mira na Balkanu, da je bio jedini i isključivi pregovarač sa tom državom, da je potpisnik svega onoga što danas smatramo za veliki gubitak... Perišić je bio deo tima, saradnik da, ali izdajnik ne, jer on nije bio kreator naše politike, već samo vojnik koji je dobijao i sprovodio naredjenja. A je li politika bila izdajnička, i jesu li naredjenja bila ista takva, to je ono što treba utvrditi. Mada, ceneći rezultate takve politike...
  (Mirko, 28. mart 2011 15:51)

  # Link komentara

 4. Neće biti oslobođen, jer se na osnovu osude nad njim mogu potkrepiti tužbe za naplatu ratne štete od Srbije, možda čak i za ukidanje Republike Srpske kao marionete, stvorene genocidom, jedne strane države.

  Ipak, pošto je bio veoma koristan onima koji ga tuže i koji mu sude, verovatno će kazna biti neuobičajeno blaga, s obzirom na optužnicu.
  (logično, 28. mart 2011 15:46)

  # Link komentara

 5. Osudjujuća presuda generalu Perišiću,ako do nje dodje,otvoriće pitanje odgovornosti njegovih nadredjenih.To bi bilo previše jer je Milošević izruučen u Hag.Otvarati pitanje odgovornosti Predsednika SRJ iz 92.g i 93g.bilo bi previše.
  (akademija, 28. mart 2011 13:26)

  # Link komentara

 6. Biće zanimljivo ako se na čitavom tom sudjenju ne pojavi ni jedna reč o njegovoj saradnji sa CIA, zbog koje je bio i uhapšen. No, moguće je da se saradnja odnosila isključivo na rod krompira i drugih poljoprivrednih proizvoda, CIU interesuje sve, a to nema baš nikakve veze sa ratnim dešavanjima na Balkanu, i sudjenjima za ratne zločine. Ali, bilo bi dobro kada bi se to tokom sudjenja tako i naglasilo, da ne ostaju razne sumnje.
  (Miladin, 28. mart 2011 13:17)

  # Link komentara

 7. Izdajnik ili prodana duša isto dođe.A to što je u bajbokani to dokazuje da amerima ništa ne znači perišić i da ne cene prodane duše. Što dalje iz Srbije sa njim neka ide kod Klintona on će mu dati penziju i azil.
  (milojica, 28. mart 2011 13:16)

  # Link komentara

 8. Nesto mi govori da ce biti oslobodjen!?
  Jel to bese osoba koja je uhvacena kako predaje americkom ataseu neka dokumenta u kafanici?
  (ja, 28. mart 2011 12:36)

  # Link komentara

 9. A mislio je da ce izdajom spasiti svoje d...
  (Nikola, 28. mart 2011 12:19)

  # Link komentara

 10. Zar se jos sudi ovom preprodavcu? Pa on je zasluzan gradjanin EU i SAD. Preprodavao im je stof i materijal za sivenje dzepova. Slatki mali general! Kakva je sve bagra bila u JNA!
  (cajka, 28. mart 2011 11:57)

  # Link komentara

 11. Zar ovaj čovek nije optužen Srbiji za špijunažu!?
  Ili je ipak razmenjivao "recepte" sa američkim diplomatom!?
  Reformisano sudstvo!!
  (Vojvodinac, 28. mart 2011 08:18)

  # Link komentara