Utorak, 15.03.2011.

12:15

Kusturica opet tužio Lukovića

Režiser Emir Kusturica podneo još jednu tužbu protiv urednika portala E-novine Petra Lukovića, u kojoj traži odštetu od 3 miliona dinara zbog uvreda i psovki.

Izvor: Beta

Kusturica opet tužio Lukoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

skot

pre 13 godina

petar lukovic nije autor clanka zbog kojeg je podneta tuzba.
prema tome, sve primedbe na 'stil i jezik' idu na dusu autoru clanka. e-novine su samo prenele clanak koji je objavljen na drugom mestu i koji je napisao neko sasvim drugi.

jos jedan dokaz da u srbiji svi pisu komentare a niko nista ne cita!

Taiba hanuma

pre 13 godina

Eh, moj Emir-aga!
Nekad se tvoj filmska poezija dizala nad Bosnom kao duh boziji. Eho njenih blagodatnih misli je zvucao kao zvono tornja u dane narodne radosti i bijede. Danas, i bez Bosne, ti si kao cas molitve bez tamjana.
Dosadio nam je tvoj danasnji praznoslavni gordi jezik. Srusena ljepota tvoga duha spava u srusenom svijetu oko nas, na koji smo mi svikli..
Probudis li se, opet, umorni proroce, i trznes li mac iz korica, vidjeces da je on vec pokriven rdjom prezrenja otupio.
P.S. U postu i molitvi svoj vijek proveo, i znaj Bosna i ovo proljece opet cvijete!

Pedu

pre 13 godina

Ej...ma dovoljno mi je kad vidimda mu je ZDENKO TOMANOVIĆ advokat....
Ništa mi više ne treba.

Svi znamo koga brani ZDENKO TOMANOVIĆ

sarajevska raja

pre 13 godina

E,moj Nemanja,zaboravljas kako su te srpske patriote,na koncertu otjerale sa bine,gadjajuci te flasama.Doduse tad si bio EMIR,a i sad si za vecinu u SRBIJI EMIR,a za nas u BOSNI, NEMANJA

nadja

pre 13 godina

Pitam se:"Ko su ovi sto podrzavaju Emira/Nemanju...?????Rekla bih neki novi poznavaoci "umjetnosti i kultute"!!!I dalje i ponovo se pitam:"Da je kojim slucajem Kusturica(ostao) ili bar podrzao, u njihovoj borbi za OPSTANAK, Sarajlije, da li bi i dalje imao ovoliku podrsku od istih?????UZAS!!!!Mrkli MRAK u Srbiji, a Kusturica, nema kud, tamo gdje je "zarovio", mora da ide dalje, inace osta skroz naskroz SAM u svom PAMETOVANJU.Pitam se jos jednom:"Sta ce Kusturica da radi kada njega pocnu tuzakati svi oni koje je on IZVRJEDJAO svojim "knjizevnim" jezikom i mnogo vise od toga?????

kayo

pre 13 godina

Kad Miloseviceve bezbjednosne strukture budu reformisane i pod punom kontrolom javnosti, vlade i parlamenta, onda ce i Kusta prestati da izvrsava njihove naredbe i tuzi medije diljem bivse nam drzave,pogotovu one koje su nezavisne kao recene e-novine.

palestinac

pre 13 godina

mokrogorac,emir,nemanja... ili sta god vec ovo covekoliko stvorenje sebi izabralo za ime je tipican srbenda koji se zavlaci pod skute vlasti i to skoro svake.lista njegovih ortaka je impresivna i zbog toga podrska petru lukovicu do kraja.vidimo se na sudjenju.

lola sartre

pre 13 godina

Da je Kusturica postao tuzibaba, je znak viška sagnjile kreativne energije. Nakupljena gasovi moraju napolje, kao para, kroz odušni ventil na starom sarajevskom Pretis-loncu.

Meho Tuzlak, njegov jaran

pre 13 godina

Bosnu koja mu je sve dala, Emir je "popljuvao i izvrijedjao" okrecuci joj ledja, kad joj je najgore bilo. I ne samo to! On je "cinio" apoteozu Bosninih neprijatelja, pocastivsi ih svojom blagorodnom "podrskom", suteci o zlu sto se nad Bosnom nanijelo. Izbjeglistvo mu je promjenilo karakter, ocevidno je, jer udara macem na slijepo rezuci Hidrine glave. Nije to, ba, vise onaj Emir-raja. Uz to pocinje i da se sijedi.
- Nema te vise Emire, druze moj,
Nema te vise sa nama, da pijes da pjevas,
i da nam drustvo veeeeseeelis, itd...
Emir dobro zna ovu pjesmu? A kako izvoru svome da se vrati(š) sad? Jelde bolan Emire, sve je t'ma i tmuša neprebolna?

Lukovic

pre 13 godina

Tekst najviše govori o samom autoru jer je to preslikana slika samoga. Mislim da su Sarajlije ostrašćeni i to na obe strane, dolazim odatle! A najzanimljiviji su pomagaoci sa strane kao što je pomenuti Luković i slični. Čim ih udariš po dzepu u panici pozivaju sve i svašta!

Halloween

pre 13 godina

...TAJ ISTI PERA LUKOVIC JE POCASNI GRADJANIN TVOG RODNOG SARAJEVA KOJE SI ZI IZDAO I U KOJE NE SMES DA ODES!?
Mislim da sam ti sve rekao i objasnio neupucenima!
(Goldmen, 15. mart 2011 13:10)
---
Jeste, sve si ovim rekao o principu dodjeljivanja pocasti (dodushe, zaboravio si staviti neke rijeci pod navodnike).
O tempora! O mores!

rade

pre 13 godina

@ljubiteljka umetnosti
To je isti onaj Kusurica kojem dolaze umetnicke gromade na Mokru Goru. Npr. Johny Deep, onaj za kojim "balavi" maltene citava zenska populacija na ovoj planeti, Nikita Mihalkov, Jim Jarmush... Mnogo je onih koji poznaju i cene Kusturicu a koji su mozda i veci umetnici od Kusturice. A ti bi mogla da promenis nik u "nepoznavaoca umetnosti" ukoliko nisi cula za Kusturicu i nije ti poznat njegov rad. Googlaj malo, Wikipedia, to ti je nalakse da se upoznas sa njegovim radom, a ako zelis malo vise da saznas savetujem ti da se malo vise angazujes po pitanju sopstvene informisanosti.

iii

pre 13 godina

E-novine boluju od iste bolesti za koje optuzuju Kusturicu, nekad su bile mesto gde je nesto pametno moglo da se procita, a onda su se pretvorile u privatni prostor za razracunavanje sa onima koji Petru Lukovicu (ili njegovoj partiji) nisu po volji, i to ne samo bez ikakve mere i ukusa, nego vrlo cesto i van okvira onoga sto zakon dozvoljava kao slobodu stampe. Sirenje mrznje je sirenje mrznje cak i kad postoji razlog da nekoga mrzite, a primitivizam i vulgarnosti ne postaju nesto sto je u redu samo zato sto su upucene nekom ko se mozda meni ili vama ili u ovom slucaju Lukovicu licno ne svidja. Novinarstvo bi trebalo da se bavi prenosenjem proverenih informacija javnosti, cinjenicama i dokazima, ali Lukovic je nazalost odustao od toga i e-novine pretvorio u svoj online propagandni pamflet...

Zoran

pre 13 godina

Gospodin Kusturica Emir je mene licno uvredio, kada je za vreme mitinga i paljenja ambasada rekao sa bine javno: gde ste misevi( i jos dosta toga uvredljivog). Ja nikada nisam otisao u njegov grad da uzvredjam njega i njemu slicne on mene jeste. Necu ga tuziti ali mu to nikada necu oprostiti. Nalazi se u pravom drustvu kod pravog advokata, ne sumnjam da ce proces dobiti, ovo je srbija.

Sto bi reko' Dr Arslanagic

pre 13 godina

Mislim da Kusturica nema pojma ni on sam sta bi sa sobom, od jako priznatog reditelja spao je na niske grane isto kao i onaj iz Riblje Corbe..

darko

pre 13 godina

jako mi se dopada sto vecina citalaca b92 osudjuje koristenje vulgarnog jezika u novinarskim tekstovima. apsoluton na mjestu i podrzavam.
jos kad bi mogao da kazem da se vecina citalaca isto tako (a trebalo bi i "zesce") protivi nasilju i predrasudama (da ne upotrijebim kakvu "tezu" rijec) protiv Roma, Albanaca, Bosnjaka/Muslimana, Hrvata, homoseksualaca...onda bih zaista osjecao da Srbija ima sansu.

miso

pre 13 godina

Kakva sramota!autor teksta bi morao da odlezi u Zabeli za ovakvo bahato,primitivno,pljuvanje po Kusturici.Autore nemoras da volis reditelja ali moras da vodis racuna kako se obracas javnosti.Danas se sudi Seselju za verbalni delikt a i tebi bi trebalo suditi za pozivanje na sakacenje takvih umova kao sto su Kusturica,Cosic ....Autore nemoj molim te vise da se bavis pisanjem a ovima koji su ti dozvolili da odes u etar treba iskljuciti tehniku na dva/tri meseca.

Bane

pre 13 godina

a zasto bi pera lukovic i njegov internet portal bio zasticen od zakona? neko ko vredja druge koristeci prostacki recnik i izmisljotine, treba ocekivati da ce pre ili kasnije zavrsiti na sudu.

dejan

pre 13 godina

Mislim da je kusta skroz u pravu.
Jedni nacin da se borimo protiv ovoga i jeste sud.
Svi znamo da su to sto doticni pise budalastine pa ako on hoce da placa za to neka.
Samo 3 miliona je malo...
Sledeci put treba da trazi 10 i tako progresivno... da vidimo dokle ce ici.

nadja

pre 13 godina

Interesantnoje to da je ovu personu,(koji je vrijedjao i blatio sve redom i bio ponosan na svoju PAMET),odjednom vrijedja kada NEKO to uradi njemu LICNO!Da, da....ISTINA uvijek i zauvijek BOLI, samo sto to neki spoznaju kasno ili tek kada njima neko tresne ISTINU u facu.Ja licno moslim da je tekst pisan bas u zargonu koji i Kusturica vrlo cesto koristi, cak i na javnim nastupima,pa je valjda taj sto je pisao tekst pokusao sadrzaj pribliziti doticnoj personi, da bolje razumije o cemu se radi.A sta cemo sa pjesmicom koju Kusturica pjeva bez imalo stida i srama, prema nevinim zrtvama "Ko ne voli Dabic Rasu popusio k..u nasu"???????Pa sta...?????pa to pjevaju oni koji su uvijek tako nekako pjevali, koristeci proste rijeci i uvrede, njih nema ko da tuzi?????

drasko

pre 13 godina

Licno mislim da se Kusturica radi zelje da sto vise profitira isuvise 'sjaranio' sa politicarima. Prvo sa Kostunicom koji mu je omogucio 'renzdere', a kad je Kostunica izgubio politicku moc novog 'jarana' je nasao u Dodiku koji je 'bog i batina' u RS i ako Emir/Nemanja pozeli, skinuce mu i 'zvezde sa neba'.
Neki dan su i Dodik i Dzombic otrcali helikopterom u Visegrad samno da se sretnu sa Kusturicom, obecali mu svu mogucu pomoc oko 'Drvengrada', a nama 'obicnim smrtnicima' iz RS istovremeno smanjuje plate ukida decije dodatke, mom ocu smanjili penzije i slicno

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

Skroz odlicno. Kusturica je jedini koji radi pravu stvar. Umesto "pas laje, vetar nosi", Lukovice, Pancice, Pescanike i ostale drugosrbijanske trubadure treba opaliti po dzepu. Pa kad im stigne novac za "promovisanje demokratije i razlicitosti" da se bar zna da ce pare zavrsiti u placanju odsteta svemu normalnom, razumnom i pristojnom po cemu su pljuvali.

laboratore

pre 13 godina

I Kusturica rusi ugled i cast ove drzave svojim prostackim filmovima, izgledom, ponasanjem, korupcijom (okupirao citavu jednu planinu) i politickim pogledima....

pogrsno

pre 13 godina

Kusturica je nisko pao.
Prvo mu u 'belaju' talovi koje je imao sa Kostunicom [rendjeri], a sada ga zezaju i za Drvengrad u Visegradu i 'ljubav' sa Dodikom

A sta je to znacajno uradio-koji film napravio u polednjih 10-15 godina?. Jos uvek zivi od stare slave i "Cigani lete na nebo"

Miki

pre 13 godina

Ma sta mislio o Kusturici, ovaj Petar ga malo pretera. Nacin izrazavanja i prostacke uvrede nista bolje nisu od Farme, Dvora .. i moraju biti sankcionisane.

Dragana

pre 13 godina

Pre 20 godina sto hiljada ljudi izašlo je na ulice i sukobilo se sa policijom zbog užasnog blaćenja opozicije od strane novinara RTS. Dvoje ljudi tada je izgubilo život.
Danas ljudi koji sebe smatraju perjanicama demokratije uređuju e-novine i Peščanik na način koji je pet puta gori od tadašnjeg RTS, i uopšte ih nije sramota od gadosti koje pišu ili izgovaraju, i notorne neprofesionalnosti.
Luković je zbog onoga što se stavlja na e-novine zaslužio da plati ne milione, nego milijarde dinara.

Goldmen

pre 13 godina

Moj Emire ili Nemanja, ne znam koji si od ove dvojice podvojenih licnosti, TAJ ISTI PERA LUKOVIC JE POCASNI GRADJANIN TVOG RODNOG SARAJEVA KOJE SI ZI IZDAO I U KOJE NE SMES DA ODES!?
Mislim da sam ti sve rekao i objasnio neupucenima!

blebetalo

pre 13 godina

simptomaticno je kako su najvise pogodjeni "teskim" rjecima upravo oni iz cijih usta izlaze jos "teze". Pa se sude bas sa sebi slicnima!!!

garasanin

pre 13 godina

Nase demokrate koje neobicno vole disidente iz svog naroda.. ne vole ih nikako iz ostalih balkanskih naroda, rushe im koncepciju ;)

ljubiteljka umetnosti

pre 13 godina

A ko je taj Kusturica?!? Sećam se da je jednom davno postojao jedan takav koji je pravio neke dobre filmove... Prisećam se da je isto tako davno postojao jedan Bora Čorba koji je pisao baš dobre tekstove i pravio neku dobru muziku... Danas se pojavljuju neki likovi sa istim imenima, ali mislim da je u pitanju krađa identiteta! Neko reče: Mogli su da odu u legendu, a oni otišli u 3 p.... m......!

Van Helsing

pre 13 godina

Finog si advokata našao. Klijenti su mu sve same srpske veličine - Slobodan Milošević, Darko Šarić, Joca Amsterdam, Aleksandar Tijanić, Nemanja Kusturica, ...

Dosta mi je svakakvih gluposti u medijima

pre 13 godina

Maločas sam pročitao tekst koji je predmet tužbe:

http://www.e-novine.com/stav/44804-Ugled-ast-Emira.html

Autor teksta se ružno izražava o budalama, i tim dokazuje da je među njima...

Ako se nekom ne sviđa Kusturica i podseća čitaoce na njegovu prošlost, neka to uradi na bolji način.

U svetu postoji nešto što se zove satira, gde se na inteligentan način prikazuju stvari u životu.

A za prethodnu tužbu, nemam pojma o čemu se radi, pa neću komentarisati.

sloboda

pre 13 godina

Nisam procitala sporni tekst, zbog koje Kusturica tuzi B-92 i E-novine, ali mi se cini da mu je ponestalo novca, a covjek planira da gradi "Kamen-grad" u BiH, odnosno RS-u, njemu posebno dragom. Aferim Emire.

Manaus

pre 13 godina

Tužno je da osobe sa rečnikom kakav gaji Luković mogu igde da pišu o bilo kome i bilo čemu, a kamo li o uspešnim i priznatim ljudima.
Što se mene tiče-nek' im Kusta uzme sve što imaju, malo će ljudi zbog toga žaliti.
Uzgred, pročitao sam sve tekstove koji se u ovoj vesti pominju i posle čitanja još čvršće stao na stranu Kusturice.

Manaus

pre 13 godina

Tužno je da osobe sa rečnikom kakav gaji Luković mogu igde da pišu o bilo kome i bilo čemu, a kamo li o uspešnim i priznatim ljudima.
Što se mene tiče-nek' im Kusta uzme sve što imaju, malo će ljudi zbog toga žaliti.
Uzgred, pročitao sam sve tekstove koji se u ovoj vesti pominju i posle čitanja još čvršće stao na stranu Kusturice.

Dosta mi je svakakvih gluposti u medijima

pre 13 godina

Maločas sam pročitao tekst koji je predmet tužbe:

http://www.e-novine.com/stav/44804-Ugled-ast-Emira.html

Autor teksta se ružno izražava o budalama, i tim dokazuje da je među njima...

Ako se nekom ne sviđa Kusturica i podseća čitaoce na njegovu prošlost, neka to uradi na bolji način.

U svetu postoji nešto što se zove satira, gde se na inteligentan način prikazuju stvari u životu.

A za prethodnu tužbu, nemam pojma o čemu se radi, pa neću komentarisati.

sloboda

pre 13 godina

Nisam procitala sporni tekst, zbog koje Kusturica tuzi B-92 i E-novine, ali mi se cini da mu je ponestalo novca, a covjek planira da gradi "Kamen-grad" u BiH, odnosno RS-u, njemu posebno dragom. Aferim Emire.

Bane

pre 13 godina

a zasto bi pera lukovic i njegov internet portal bio zasticen od zakona? neko ko vredja druge koristeci prostacki recnik i izmisljotine, treba ocekivati da ce pre ili kasnije zavrsiti na sudu.

Van Helsing

pre 13 godina

Finog si advokata našao. Klijenti su mu sve same srpske veličine - Slobodan Milošević, Darko Šarić, Joca Amsterdam, Aleksandar Tijanić, Nemanja Kusturica, ...

Goldmen

pre 13 godina

Moj Emire ili Nemanja, ne znam koji si od ove dvojice podvojenih licnosti, TAJ ISTI PERA LUKOVIC JE POCASNI GRADJANIN TVOG RODNOG SARAJEVA KOJE SI ZI IZDAO I U KOJE NE SMES DA ODES!?
Mislim da sam ti sve rekao i objasnio neupucenima!

Dragana

pre 13 godina

Pre 20 godina sto hiljada ljudi izašlo je na ulice i sukobilo se sa policijom zbog užasnog blaćenja opozicije od strane novinara RTS. Dvoje ljudi tada je izgubilo život.
Danas ljudi koji sebe smatraju perjanicama demokratije uređuju e-novine i Peščanik na način koji je pet puta gori od tadašnjeg RTS, i uopšte ih nije sramota od gadosti koje pišu ili izgovaraju, i notorne neprofesionalnosti.
Luković je zbog onoga što se stavlja na e-novine zaslužio da plati ne milione, nego milijarde dinara.

ljubiteljka umetnosti

pre 13 godina

A ko je taj Kusturica?!? Sećam se da je jednom davno postojao jedan takav koji je pravio neke dobre filmove... Prisećam se da je isto tako davno postojao jedan Bora Čorba koji je pisao baš dobre tekstove i pravio neku dobru muziku... Danas se pojavljuju neki likovi sa istim imenima, ali mislim da je u pitanju krađa identiteta! Neko reče: Mogli su da odu u legendu, a oni otišli u 3 p.... m......!

rade

pre 13 godina

@ljubiteljka umetnosti
To je isti onaj Kusurica kojem dolaze umetnicke gromade na Mokru Goru. Npr. Johny Deep, onaj za kojim "balavi" maltene citava zenska populacija na ovoj planeti, Nikita Mihalkov, Jim Jarmush... Mnogo je onih koji poznaju i cene Kusturicu a koji su mozda i veci umetnici od Kusturice. A ti bi mogla da promenis nik u "nepoznavaoca umetnosti" ukoliko nisi cula za Kusturicu i nije ti poznat njegov rad. Googlaj malo, Wikipedia, to ti je nalakse da se upoznas sa njegovim radom, a ako zelis malo vise da saznas savetujem ti da se malo vise angazujes po pitanju sopstvene informisanosti.

Miki

pre 13 godina

Ma sta mislio o Kusturici, ovaj Petar ga malo pretera. Nacin izrazavanja i prostacke uvrede nista bolje nisu od Farme, Dvora .. i moraju biti sankcionisane.

iii

pre 13 godina

E-novine boluju od iste bolesti za koje optuzuju Kusturicu, nekad su bile mesto gde je nesto pametno moglo da se procita, a onda su se pretvorile u privatni prostor za razracunavanje sa onima koji Petru Lukovicu (ili njegovoj partiji) nisu po volji, i to ne samo bez ikakve mere i ukusa, nego vrlo cesto i van okvira onoga sto zakon dozvoljava kao slobodu stampe. Sirenje mrznje je sirenje mrznje cak i kad postoji razlog da nekoga mrzite, a primitivizam i vulgarnosti ne postaju nesto sto je u redu samo zato sto su upucene nekom ko se mozda meni ili vama ili u ovom slucaju Lukovicu licno ne svidja. Novinarstvo bi trebalo da se bavi prenosenjem proverenih informacija javnosti, cinjenicama i dokazima, ali Lukovic je nazalost odustao od toga i e-novine pretvorio u svoj online propagandni pamflet...

laboratore

pre 13 godina

I Kusturica rusi ugled i cast ove drzave svojim prostackim filmovima, izgledom, ponasanjem, korupcijom (okupirao citavu jednu planinu) i politickim pogledima....

drasko

pre 13 godina

Licno mislim da se Kusturica radi zelje da sto vise profitira isuvise 'sjaranio' sa politicarima. Prvo sa Kostunicom koji mu je omogucio 'renzdere', a kad je Kostunica izgubio politicku moc novog 'jarana' je nasao u Dodiku koji je 'bog i batina' u RS i ako Emir/Nemanja pozeli, skinuce mu i 'zvezde sa neba'.
Neki dan su i Dodik i Dzombic otrcali helikopterom u Visegrad samno da se sretnu sa Kusturicom, obecali mu svu mogucu pomoc oko 'Drvengrada', a nama 'obicnim smrtnicima' iz RS istovremeno smanjuje plate ukida decije dodatke, mom ocu smanjili penzije i slicno

dejan

pre 13 godina

Mislim da je kusta skroz u pravu.
Jedni nacin da se borimo protiv ovoga i jeste sud.
Svi znamo da su to sto doticni pise budalastine pa ako on hoce da placa za to neka.
Samo 3 miliona je malo...
Sledeci put treba da trazi 10 i tako progresivno... da vidimo dokle ce ici.

Zoran

pre 13 godina

Gospodin Kusturica Emir je mene licno uvredio, kada je za vreme mitinga i paljenja ambasada rekao sa bine javno: gde ste misevi( i jos dosta toga uvredljivog). Ja nikada nisam otisao u njegov grad da uzvredjam njega i njemu slicne on mene jeste. Necu ga tuziti ali mu to nikada necu oprostiti. Nalazi se u pravom drustvu kod pravog advokata, ne sumnjam da ce proces dobiti, ovo je srbija.

Sto bi reko' Dr Arslanagic

pre 13 godina

Mislim da Kusturica nema pojma ni on sam sta bi sa sobom, od jako priznatog reditelja spao je na niske grane isto kao i onaj iz Riblje Corbe..

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

Skroz odlicno. Kusturica je jedini koji radi pravu stvar. Umesto "pas laje, vetar nosi", Lukovice, Pancice, Pescanike i ostale drugosrbijanske trubadure treba opaliti po dzepu. Pa kad im stigne novac za "promovisanje demokratije i razlicitosti" da se bar zna da ce pare zavrsiti u placanju odsteta svemu normalnom, razumnom i pristojnom po cemu su pljuvali.

pogrsno

pre 13 godina

Kusturica je nisko pao.
Prvo mu u 'belaju' talovi koje je imao sa Kostunicom [rendjeri], a sada ga zezaju i za Drvengrad u Visegradu i 'ljubav' sa Dodikom

A sta je to znacajno uradio-koji film napravio u polednjih 10-15 godina?. Jos uvek zivi od stare slave i "Cigani lete na nebo"

nadja

pre 13 godina

Interesantnoje to da je ovu personu,(koji je vrijedjao i blatio sve redom i bio ponosan na svoju PAMET),odjednom vrijedja kada NEKO to uradi njemu LICNO!Da, da....ISTINA uvijek i zauvijek BOLI, samo sto to neki spoznaju kasno ili tek kada njima neko tresne ISTINU u facu.Ja licno moslim da je tekst pisan bas u zargonu koji i Kusturica vrlo cesto koristi, cak i na javnim nastupima,pa je valjda taj sto je pisao tekst pokusao sadrzaj pribliziti doticnoj personi, da bolje razumije o cemu se radi.A sta cemo sa pjesmicom koju Kusturica pjeva bez imalo stida i srama, prema nevinim zrtvama "Ko ne voli Dabic Rasu popusio k..u nasu"???????Pa sta...?????pa to pjevaju oni koji su uvijek tako nekako pjevali, koristeci proste rijeci i uvrede, njih nema ko da tuzi?????

miso

pre 13 godina

Kakva sramota!autor teksta bi morao da odlezi u Zabeli za ovakvo bahato,primitivno,pljuvanje po Kusturici.Autore nemoras da volis reditelja ali moras da vodis racuna kako se obracas javnosti.Danas se sudi Seselju za verbalni delikt a i tebi bi trebalo suditi za pozivanje na sakacenje takvih umova kao sto su Kusturica,Cosic ....Autore nemoj molim te vise da se bavis pisanjem a ovima koji su ti dozvolili da odes u etar treba iskljuciti tehniku na dva/tri meseca.

Lukovic

pre 13 godina

Tekst najviše govori o samom autoru jer je to preslikana slika samoga. Mislim da su Sarajlije ostrašćeni i to na obe strane, dolazim odatle! A najzanimljiviji su pomagaoci sa strane kao što je pomenuti Luković i slični. Čim ih udariš po dzepu u panici pozivaju sve i svašta!

lola sartre

pre 13 godina

Da je Kusturica postao tuzibaba, je znak viška sagnjile kreativne energije. Nakupljena gasovi moraju napolje, kao para, kroz odušni ventil na starom sarajevskom Pretis-loncu.

Halloween

pre 13 godina

...TAJ ISTI PERA LUKOVIC JE POCASNI GRADJANIN TVOG RODNOG SARAJEVA KOJE SI ZI IZDAO I U KOJE NE SMES DA ODES!?
Mislim da sam ti sve rekao i objasnio neupucenima!
(Goldmen, 15. mart 2011 13:10)
---
Jeste, sve si ovim rekao o principu dodjeljivanja pocasti (dodushe, zaboravio si staviti neke rijeci pod navodnike).
O tempora! O mores!

Meho Tuzlak, njegov jaran

pre 13 godina

Bosnu koja mu je sve dala, Emir je "popljuvao i izvrijedjao" okrecuci joj ledja, kad joj je najgore bilo. I ne samo to! On je "cinio" apoteozu Bosninih neprijatelja, pocastivsi ih svojom blagorodnom "podrskom", suteci o zlu sto se nad Bosnom nanijelo. Izbjeglistvo mu je promjenilo karakter, ocevidno je, jer udara macem na slijepo rezuci Hidrine glave. Nije to, ba, vise onaj Emir-raja. Uz to pocinje i da se sijedi.
- Nema te vise Emire, druze moj,
Nema te vise sa nama, da pijes da pjevas,
i da nam drustvo veeeeseeelis, itd...
Emir dobro zna ovu pjesmu? A kako izvoru svome da se vrati(š) sad? Jelde bolan Emire, sve je t'ma i tmuša neprebolna?

blebetalo

pre 13 godina

simptomaticno je kako su najvise pogodjeni "teskim" rjecima upravo oni iz cijih usta izlaze jos "teze". Pa se sude bas sa sebi slicnima!!!

kayo

pre 13 godina

Kad Miloseviceve bezbjednosne strukture budu reformisane i pod punom kontrolom javnosti, vlade i parlamenta, onda ce i Kusta prestati da izvrsava njihove naredbe i tuzi medije diljem bivse nam drzave,pogotovu one koje su nezavisne kao recene e-novine.

palestinac

pre 13 godina

mokrogorac,emir,nemanja... ili sta god vec ovo covekoliko stvorenje sebi izabralo za ime je tipican srbenda koji se zavlaci pod skute vlasti i to skoro svake.lista njegovih ortaka je impresivna i zbog toga podrska petru lukovicu do kraja.vidimo se na sudjenju.

nadja

pre 13 godina

Pitam se:"Ko su ovi sto podrzavaju Emira/Nemanju...?????Rekla bih neki novi poznavaoci "umjetnosti i kultute"!!!I dalje i ponovo se pitam:"Da je kojim slucajem Kusturica(ostao) ili bar podrzao, u njihovoj borbi za OPSTANAK, Sarajlije, da li bi i dalje imao ovoliku podrsku od istih?????UZAS!!!!Mrkli MRAK u Srbiji, a Kusturica, nema kud, tamo gdje je "zarovio", mora da ide dalje, inace osta skroz naskroz SAM u svom PAMETOVANJU.Pitam se jos jednom:"Sta ce Kusturica da radi kada njega pocnu tuzakati svi oni koje je on IZVRJEDJAO svojim "knjizevnim" jezikom i mnogo vise od toga?????

garasanin

pre 13 godina

Nase demokrate koje neobicno vole disidente iz svog naroda.. ne vole ih nikako iz ostalih balkanskih naroda, rushe im koncepciju ;)

darko

pre 13 godina

jako mi se dopada sto vecina citalaca b92 osudjuje koristenje vulgarnog jezika u novinarskim tekstovima. apsoluton na mjestu i podrzavam.
jos kad bi mogao da kazem da se vecina citalaca isto tako (a trebalo bi i "zesce") protivi nasilju i predrasudama (da ne upotrijebim kakvu "tezu" rijec) protiv Roma, Albanaca, Bosnjaka/Muslimana, Hrvata, homoseksualaca...onda bih zaista osjecao da Srbija ima sansu.

sarajevska raja

pre 13 godina

E,moj Nemanja,zaboravljas kako su te srpske patriote,na koncertu otjerale sa bine,gadjajuci te flasama.Doduse tad si bio EMIR,a i sad si za vecinu u SRBIJI EMIR,a za nas u BOSNI, NEMANJA

Pedu

pre 13 godina

Ej...ma dovoljno mi je kad vidimda mu je ZDENKO TOMANOVIĆ advokat....
Ništa mi više ne treba.

Svi znamo koga brani ZDENKO TOMANOVIĆ

Taiba hanuma

pre 13 godina

Eh, moj Emir-aga!
Nekad se tvoj filmska poezija dizala nad Bosnom kao duh boziji. Eho njenih blagodatnih misli je zvucao kao zvono tornja u dane narodne radosti i bijede. Danas, i bez Bosne, ti si kao cas molitve bez tamjana.
Dosadio nam je tvoj danasnji praznoslavni gordi jezik. Srusena ljepota tvoga duha spava u srusenom svijetu oko nas, na koji smo mi svikli..
Probudis li se, opet, umorni proroce, i trznes li mac iz korica, vidjeces da je on vec pokriven rdjom prezrenja otupio.
P.S. U postu i molitvi svoj vijek proveo, i znaj Bosna i ovo proljece opet cvijete!

skot

pre 13 godina

petar lukovic nije autor clanka zbog kojeg je podneta tuzba.
prema tome, sve primedbe na 'stil i jezik' idu na dusu autoru clanka. e-novine su samo prenele clanak koji je objavljen na drugom mestu i koji je napisao neko sasvim drugi.

jos jedan dokaz da u srbiji svi pisu komentare a niko nista ne cita!

sloboda

pre 13 godina

Nisam procitala sporni tekst, zbog koje Kusturica tuzi B-92 i E-novine, ali mi se cini da mu je ponestalo novca, a covjek planira da gradi "Kamen-grad" u BiH, odnosno RS-u, njemu posebno dragom. Aferim Emire.

Manaus

pre 13 godina

Tužno je da osobe sa rečnikom kakav gaji Luković mogu igde da pišu o bilo kome i bilo čemu, a kamo li o uspešnim i priznatim ljudima.
Što se mene tiče-nek' im Kusta uzme sve što imaju, malo će ljudi zbog toga žaliti.
Uzgred, pročitao sam sve tekstove koji se u ovoj vesti pominju i posle čitanja još čvršće stao na stranu Kusturice.

Meho Tuzlak, njegov jaran

pre 13 godina

Bosnu koja mu je sve dala, Emir je "popljuvao i izvrijedjao" okrecuci joj ledja, kad joj je najgore bilo. I ne samo to! On je "cinio" apoteozu Bosninih neprijatelja, pocastivsi ih svojom blagorodnom "podrskom", suteci o zlu sto se nad Bosnom nanijelo. Izbjeglistvo mu je promjenilo karakter, ocevidno je, jer udara macem na slijepo rezuci Hidrine glave. Nije to, ba, vise onaj Emir-raja. Uz to pocinje i da se sijedi.
- Nema te vise Emire, druze moj,
Nema te vise sa nama, da pijes da pjevas,
i da nam drustvo veeeeseeelis, itd...
Emir dobro zna ovu pjesmu? A kako izvoru svome da se vrati(š) sad? Jelde bolan Emire, sve je t'ma i tmuša neprebolna?

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

Skroz odlicno. Kusturica je jedini koji radi pravu stvar. Umesto "pas laje, vetar nosi", Lukovice, Pancice, Pescanike i ostale drugosrbijanske trubadure treba opaliti po dzepu. Pa kad im stigne novac za "promovisanje demokratije i razlicitosti" da se bar zna da ce pare zavrsiti u placanju odsteta svemu normalnom, razumnom i pristojnom po cemu su pljuvali.

ljubiteljka umetnosti

pre 13 godina

A ko je taj Kusturica?!? Sećam se da je jednom davno postojao jedan takav koji je pravio neke dobre filmove... Prisećam se da je isto tako davno postojao jedan Bora Čorba koji je pisao baš dobre tekstove i pravio neku dobru muziku... Danas se pojavljuju neki likovi sa istim imenima, ali mislim da je u pitanju krađa identiteta! Neko reče: Mogli su da odu u legendu, a oni otišli u 3 p.... m......!

Zoran

pre 13 godina

Gospodin Kusturica Emir je mene licno uvredio, kada je za vreme mitinga i paljenja ambasada rekao sa bine javno: gde ste misevi( i jos dosta toga uvredljivog). Ja nikada nisam otisao u njegov grad da uzvredjam njega i njemu slicne on mene jeste. Necu ga tuziti ali mu to nikada necu oprostiti. Nalazi se u pravom drustvu kod pravog advokata, ne sumnjam da ce proces dobiti, ovo je srbija.

Dosta mi je svakakvih gluposti u medijima

pre 13 godina

Maločas sam pročitao tekst koji je predmet tužbe:

http://www.e-novine.com/stav/44804-Ugled-ast-Emira.html

Autor teksta se ružno izražava o budalama, i tim dokazuje da je među njima...

Ako se nekom ne sviđa Kusturica i podseća čitaoce na njegovu prošlost, neka to uradi na bolji način.

U svetu postoji nešto što se zove satira, gde se na inteligentan način prikazuju stvari u životu.

A za prethodnu tužbu, nemam pojma o čemu se radi, pa neću komentarisati.

nadja

pre 13 godina

Pitam se:"Ko su ovi sto podrzavaju Emira/Nemanju...?????Rekla bih neki novi poznavaoci "umjetnosti i kultute"!!!I dalje i ponovo se pitam:"Da je kojim slucajem Kusturica(ostao) ili bar podrzao, u njihovoj borbi za OPSTANAK, Sarajlije, da li bi i dalje imao ovoliku podrsku od istih?????UZAS!!!!Mrkli MRAK u Srbiji, a Kusturica, nema kud, tamo gdje je "zarovio", mora da ide dalje, inace osta skroz naskroz SAM u svom PAMETOVANJU.Pitam se jos jednom:"Sta ce Kusturica da radi kada njega pocnu tuzakati svi oni koje je on IZVRJEDJAO svojim "knjizevnim" jezikom i mnogo vise od toga?????

dejan

pre 13 godina

Mislim da je kusta skroz u pravu.
Jedni nacin da se borimo protiv ovoga i jeste sud.
Svi znamo da su to sto doticni pise budalastine pa ako on hoce da placa za to neka.
Samo 3 miliona je malo...
Sledeci put treba da trazi 10 i tako progresivno... da vidimo dokle ce ici.

Goldmen

pre 13 godina

Moj Emire ili Nemanja, ne znam koji si od ove dvojice podvojenih licnosti, TAJ ISTI PERA LUKOVIC JE POCASNI GRADJANIN TVOG RODNOG SARAJEVA KOJE SI ZI IZDAO I U KOJE NE SMES DA ODES!?
Mislim da sam ti sve rekao i objasnio neupucenima!

Dragana

pre 13 godina

Pre 20 godina sto hiljada ljudi izašlo je na ulice i sukobilo se sa policijom zbog užasnog blaćenja opozicije od strane novinara RTS. Dvoje ljudi tada je izgubilo život.
Danas ljudi koji sebe smatraju perjanicama demokratije uređuju e-novine i Peščanik na način koji je pet puta gori od tadašnjeg RTS, i uopšte ih nije sramota od gadosti koje pišu ili izgovaraju, i notorne neprofesionalnosti.
Luković je zbog onoga što se stavlja na e-novine zaslužio da plati ne milione, nego milijarde dinara.

rade

pre 13 godina

@ljubiteljka umetnosti
To je isti onaj Kusurica kojem dolaze umetnicke gromade na Mokru Goru. Npr. Johny Deep, onaj za kojim "balavi" maltene citava zenska populacija na ovoj planeti, Nikita Mihalkov, Jim Jarmush... Mnogo je onih koji poznaju i cene Kusturicu a koji su mozda i veci umetnici od Kusturice. A ti bi mogla da promenis nik u "nepoznavaoca umetnosti" ukoliko nisi cula za Kusturicu i nije ti poznat njegov rad. Googlaj malo, Wikipedia, to ti je nalakse da se upoznas sa njegovim radom, a ako zelis malo vise da saznas savetujem ti da se malo vise angazujes po pitanju sopstvene informisanosti.

pogrsno

pre 13 godina

Kusturica je nisko pao.
Prvo mu u 'belaju' talovi koje je imao sa Kostunicom [rendjeri], a sada ga zezaju i za Drvengrad u Visegradu i 'ljubav' sa Dodikom

A sta je to znacajno uradio-koji film napravio u polednjih 10-15 godina?. Jos uvek zivi od stare slave i "Cigani lete na nebo"

laboratore

pre 13 godina

I Kusturica rusi ugled i cast ove drzave svojim prostackim filmovima, izgledom, ponasanjem, korupcijom (okupirao citavu jednu planinu) i politickim pogledima....

Bane

pre 13 godina

a zasto bi pera lukovic i njegov internet portal bio zasticen od zakona? neko ko vredja druge koristeci prostacki recnik i izmisljotine, treba ocekivati da ce pre ili kasnije zavrsiti na sudu.

lola sartre

pre 13 godina

Da je Kusturica postao tuzibaba, je znak viška sagnjile kreativne energije. Nakupljena gasovi moraju napolje, kao para, kroz odušni ventil na starom sarajevskom Pretis-loncu.

miso

pre 13 godina

Kakva sramota!autor teksta bi morao da odlezi u Zabeli za ovakvo bahato,primitivno,pljuvanje po Kusturici.Autore nemoras da volis reditelja ali moras da vodis racuna kako se obracas javnosti.Danas se sudi Seselju za verbalni delikt a i tebi bi trebalo suditi za pozivanje na sakacenje takvih umova kao sto su Kusturica,Cosic ....Autore nemoj molim te vise da se bavis pisanjem a ovima koji su ti dozvolili da odes u etar treba iskljuciti tehniku na dva/tri meseca.

Sto bi reko' Dr Arslanagic

pre 13 godina

Mislim da Kusturica nema pojma ni on sam sta bi sa sobom, od jako priznatog reditelja spao je na niske grane isto kao i onaj iz Riblje Corbe..

palestinac

pre 13 godina

mokrogorac,emir,nemanja... ili sta god vec ovo covekoliko stvorenje sebi izabralo za ime je tipican srbenda koji se zavlaci pod skute vlasti i to skoro svake.lista njegovih ortaka je impresivna i zbog toga podrska petru lukovicu do kraja.vidimo se na sudjenju.

Halloween

pre 13 godina

...TAJ ISTI PERA LUKOVIC JE POCASNI GRADJANIN TVOG RODNOG SARAJEVA KOJE SI ZI IZDAO I U KOJE NE SMES DA ODES!?
Mislim da sam ti sve rekao i objasnio neupucenima!
(Goldmen, 15. mart 2011 13:10)
---
Jeste, sve si ovim rekao o principu dodjeljivanja pocasti (dodushe, zaboravio si staviti neke rijeci pod navodnike).
O tempora! O mores!

Miki

pre 13 godina

Ma sta mislio o Kusturici, ovaj Petar ga malo pretera. Nacin izrazavanja i prostacke uvrede nista bolje nisu od Farme, Dvora .. i moraju biti sankcionisane.

nadja

pre 13 godina

Interesantnoje to da je ovu personu,(koji je vrijedjao i blatio sve redom i bio ponosan na svoju PAMET),odjednom vrijedja kada NEKO to uradi njemu LICNO!Da, da....ISTINA uvijek i zauvijek BOLI, samo sto to neki spoznaju kasno ili tek kada njima neko tresne ISTINU u facu.Ja licno moslim da je tekst pisan bas u zargonu koji i Kusturica vrlo cesto koristi, cak i na javnim nastupima,pa je valjda taj sto je pisao tekst pokusao sadrzaj pribliziti doticnoj personi, da bolje razumije o cemu se radi.A sta cemo sa pjesmicom koju Kusturica pjeva bez imalo stida i srama, prema nevinim zrtvama "Ko ne voli Dabic Rasu popusio k..u nasu"???????Pa sta...?????pa to pjevaju oni koji su uvijek tako nekako pjevali, koristeci proste rijeci i uvrede, njih nema ko da tuzi?????

Lukovic

pre 13 godina

Tekst najviše govori o samom autoru jer je to preslikana slika samoga. Mislim da su Sarajlije ostrašćeni i to na obe strane, dolazim odatle! A najzanimljiviji su pomagaoci sa strane kao što je pomenuti Luković i slični. Čim ih udariš po dzepu u panici pozivaju sve i svašta!

Van Helsing

pre 13 godina

Finog si advokata našao. Klijenti su mu sve same srpske veličine - Slobodan Milošević, Darko Šarić, Joca Amsterdam, Aleksandar Tijanić, Nemanja Kusturica, ...

darko

pre 13 godina

jako mi se dopada sto vecina citalaca b92 osudjuje koristenje vulgarnog jezika u novinarskim tekstovima. apsoluton na mjestu i podrzavam.
jos kad bi mogao da kazem da se vecina citalaca isto tako (a trebalo bi i "zesce") protivi nasilju i predrasudama (da ne upotrijebim kakvu "tezu" rijec) protiv Roma, Albanaca, Bosnjaka/Muslimana, Hrvata, homoseksualaca...onda bih zaista osjecao da Srbija ima sansu.

iii

pre 13 godina

E-novine boluju od iste bolesti za koje optuzuju Kusturicu, nekad su bile mesto gde je nesto pametno moglo da se procita, a onda su se pretvorile u privatni prostor za razracunavanje sa onima koji Petru Lukovicu (ili njegovoj partiji) nisu po volji, i to ne samo bez ikakve mere i ukusa, nego vrlo cesto i van okvira onoga sto zakon dozvoljava kao slobodu stampe. Sirenje mrznje je sirenje mrznje cak i kad postoji razlog da nekoga mrzite, a primitivizam i vulgarnosti ne postaju nesto sto je u redu samo zato sto su upucene nekom ko se mozda meni ili vama ili u ovom slucaju Lukovicu licno ne svidja. Novinarstvo bi trebalo da se bavi prenosenjem proverenih informacija javnosti, cinjenicama i dokazima, ali Lukovic je nazalost odustao od toga i e-novine pretvorio u svoj online propagandni pamflet...

blebetalo

pre 13 godina

simptomaticno je kako su najvise pogodjeni "teskim" rjecima upravo oni iz cijih usta izlaze jos "teze". Pa se sude bas sa sebi slicnima!!!

sarajevska raja

pre 13 godina

E,moj Nemanja,zaboravljas kako su te srpske patriote,na koncertu otjerale sa bine,gadjajuci te flasama.Doduse tad si bio EMIR,a i sad si za vecinu u SRBIJI EMIR,a za nas u BOSNI, NEMANJA

kayo

pre 13 godina

Kad Miloseviceve bezbjednosne strukture budu reformisane i pod punom kontrolom javnosti, vlade i parlamenta, onda ce i Kusta prestati da izvrsava njihove naredbe i tuzi medije diljem bivse nam drzave,pogotovu one koje su nezavisne kao recene e-novine.

drasko

pre 13 godina

Licno mislim da se Kusturica radi zelje da sto vise profitira isuvise 'sjaranio' sa politicarima. Prvo sa Kostunicom koji mu je omogucio 'renzdere', a kad je Kostunica izgubio politicku moc novog 'jarana' je nasao u Dodiku koji je 'bog i batina' u RS i ako Emir/Nemanja pozeli, skinuce mu i 'zvezde sa neba'.
Neki dan su i Dodik i Dzombic otrcali helikopterom u Visegrad samno da se sretnu sa Kusturicom, obecali mu svu mogucu pomoc oko 'Drvengrada', a nama 'obicnim smrtnicima' iz RS istovremeno smanjuje plate ukida decije dodatke, mom ocu smanjili penzije i slicno

Taiba hanuma

pre 13 godina

Eh, moj Emir-aga!
Nekad se tvoj filmska poezija dizala nad Bosnom kao duh boziji. Eho njenih blagodatnih misli je zvucao kao zvono tornja u dane narodne radosti i bijede. Danas, i bez Bosne, ti si kao cas molitve bez tamjana.
Dosadio nam je tvoj danasnji praznoslavni gordi jezik. Srusena ljepota tvoga duha spava u srusenom svijetu oko nas, na koji smo mi svikli..
Probudis li se, opet, umorni proroce, i trznes li mac iz korica, vidjeces da je on vec pokriven rdjom prezrenja otupio.
P.S. U postu i molitvi svoj vijek proveo, i znaj Bosna i ovo proljece opet cvijete!

garasanin

pre 13 godina

Nase demokrate koje neobicno vole disidente iz svog naroda.. ne vole ih nikako iz ostalih balkanskih naroda, rushe im koncepciju ;)

Pedu

pre 13 godina

Ej...ma dovoljno mi je kad vidimda mu je ZDENKO TOMANOVIĆ advokat....
Ništa mi više ne treba.

Svi znamo koga brani ZDENKO TOMANOVIĆ

skot

pre 13 godina

petar lukovic nije autor clanka zbog kojeg je podneta tuzba.
prema tome, sve primedbe na 'stil i jezik' idu na dusu autoru clanka. e-novine su samo prenele clanak koji je objavljen na drugom mestu i koji je napisao neko sasvim drugi.

jos jedan dokaz da u srbiji svi pisu komentare a niko nista ne cita!