Nedelja, 06.03.2011.

19:49

Finansije Cvetkoviću, 21 član Vlade

Vlada objavila plan rekonstrukcije po kom će imati 21 člana i 17 ministarstava. Plan u ponedeljak stiže u Skupštinu. Premijer Cvetković vodiće resor finansija.

Izvor: B92

Finansije Cvetkoviæu, 21 èlan Vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

divlja nana

pre 13 godina

Koliko vidim lako su se dogovorili o novim ministarstvima. Odmah smo o tome i dobili informaciju, ali personalna podela je tajna. Znači da je ipak u pitanju borba za fotelje a ne za dobrobit Srbije. Valjda su važnija Ministarstva i kako će nam ona 'poboljšati' život od personalne raspodele. Ali u Srbiji nije tako. Mene interesuje Ministarstvo kao takvo, i kako radi, a ne interesuje me ministar. A i premijer Cvetković reče, Ministri i njihovi zamenici ne moraju baš mnogo ni da znaju, ljudi iz drugog ešalona su profesionalci koji završavaju poslove. Pa to smo i videli. Koliko su pojedini ministri i njihovi državni sekretari uopšte znali nešto o ministarstvima koja su vodili.

Nenad

pre 13 godina

Pa sad moze Dulic da instalira novi ERP u Kolubari ( na bazi MS Accessa ili napisan u programskom jeziku ERP), koji ce poterati onu mehanizaciju da radi 38 sati dnevno, a koji ce Kolubara veoma jeftino, po ceni od 20miliona e, da plati firmi Licdu kompjuters.

DRAGANA

pre 13 godina

imaju ministrastvo sporta i sta sve ne, a ukidaju ministarstvo nauke... zaista ne razumem zasto iko sa IQ iznad 100 i dalje ostaje u srbiji...

Vox

pre 13 godina

Ovo rekonstrukcija je toliko pametno i inteligentno smišljena, mora da ju je britki um predsednika Tadića lično osmislio. Nadam se da samo da Jeremić ostaje ministar...

dejan

pre 13 godina

Opet isto,i ovaj premijer nam je objasnio kako je velika opasnost za Srbiju ako narod ne bude glasao za njih na sledecim izborima.Samo u malo zavijenom obliku tj.ako bude prevremenih izbora zaustavice se nasa evrointegracija.Pa mi to slusamo vec 10 god

demagog

pre 13 godina

trebalo je da spoje ministarstvo vera sa ministarstvom za kosovo i metohiju, a ovo za dijasporu da vezu sa ekonomskim i regionalnim razvojem!

Rodjeni

pre 13 godina

Bravo Mirko, odjednom ste sposobni da vodite I ministarstvo finansija, a drzava sve dublje I dublje tone,gde to vodi, nista dobro vasa rekonstrukcija nece doneti,samo jos vece propadanje privrede! Nadam se da vam je ostalo jos malo vremena,I da cete brzo otici u proslost!!!

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Ovo je Vlada koja se zahvaljuje Miškoviću na dobroj volji da plati porez.
Ovo je Vlada koja krade na jvanim nabavkama 1 milijardu eur godišnje.
Ovo je Vlada koja je
iškoviću i ekipi omogućila pljačku nesllućenih razmera, a samo na zemljištu u Beogradu 3 milijarde eur.
Prvo su govorili da Sloba ima 100.000 policajaca, a onda se ustanovilo da ih je bilo 25.000, a sada ih ima oko 30.000.
Očigledno su se uplašili da nema dovoljno onih koji bi batinali i zaustavili proteste ljudi.
Ustaj narode potlačeni, zar ne vidiš šta ti rade ti lopovi
izdadoše sve, pokradoše sve napuniše svoje džepove.
A Srbija, od muke se sva savila
od muke se sva skupila,
oj, narode.
Zato budi se, digni svoj glas,
svojoj deci, sebi pruži nadu i spas,
veruj u sebe, a Bog će tad biti uz tebe.
A Srbija, nikad više neće stati, nikad više neće pasti oj narode.
Ova Vlada ne da je za rujšenje, nego za hapšenje i robiju.

Paparaco

pre 13 godina

Jadna je Srbija gde ortoped rukovodi gradnjom, a ugostitelj zeleznicom... Kako stranke nije sramota da postave negde nestrucni kadar? Gde je prilika za strucne ljude koje ne zanima politika nego svoj posao, a uz to su daleko bolji od stranackih uvlakaca?!

Marsius

pre 13 godina

Auh, naucnici...bezite dok jos mozete iz ove zemlje, ja vec odlazim! Usrecili ste se sa novim ministrom kao sto su i prosvetari.

Danijel

pre 13 godina

Naš dragi "premijer" mi je u "Utisku nedelje" delovao kao potpuno izgubljen u kosmosu.Ni reč nisam razumeo šta je rekao,kao da ne pričamo istim,srpskim jezikom.Prosvetari ruše monetarni sistem zemlje Srbije,a Mišković može,a ne mora da uplati porez na kapitalnu dobit (suviše komplikovano da bi "premijer" to uspeo da objasni u toku emisije,pošto sve to ni njemu samom nije baš najjasnije). Izbori pod hitno,da vas više ne gledamo,vas gomilu klovnova i pajaca!

jackey

pre 13 godina

Draga Majo i ostali naučnici! Kao prosvetar sa iskustvom, moram da vam poželim dobrodošlicu u našu noćnu moru. Sad ćete i vi imati priliku da ratujete sa Žarkom, koji će da vas pobedi u ime države.
Dragi đaci, studenti i budući naučnici: bežite odavde čim vam se prilika ukaže!!!

SLAVKO-licno

pre 13 godina

Nigde u svetu ne postoji ovakva koalicija izmedju Vlade i sredstava informisanja kao u Srbiji!!!
Zato i jesmo gde jesmo,a nigde smo!!!

Kvazi-rekonstruisana kvazi-Vlada

pre 13 godina

Mogli su da spoje i kulturu, veru, pravdu, odbranu i sport. Mogli su da spoje i poljoprivredu, rasejanje i KIM. Mogli su da spoje i unutrašnje poslove, ljudska prava i zdravstvo. I opet ne bi bilo smešno. Zato što je previše tužno. Tragično.

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

Al' su mudri svaka im cast. Razdvojili EPS od rudnika. Kada budu uhvaceni u kradji bice "izvinte mi nismo nadlezni".

Ex savetnik ex ministra finansija

pre 13 godina

Davao sam sebi za pravo kao neko sa 15 godina iskustva u fiskalnoj struci da cesto na ovom forumu kritikujem poteze Ministarke Dragutinovic i njenog tima. Medjutim ovo sto sam veceras cuo od Premijera kao razlog Ministarkine smene me nagoni da se javno izvinim putem ovog foruma. Premijer je objasnio smenu Ministarke time da dolaze izbori i da nam treba razvojni budzet. Citajuci izmedju redova ispada da je Ministarka bila jedini klip u inace neodgovornoj Vladi da se koliko toliko fiskalna disciplina na rashodnoj strani. Koliko god je kompetentnost Minstarkine ekipe bila diskutabilna, i efekti na prihodnoj strani katastrofalni, toliko je ovo sto dolazi mnogo gore. Ne bi me cudilo da se kreditni rejting zemlje pogorsa i da se suvereni i komercijalni uslovi zaduzivanja pogorsaju.

Aleksandar

pre 13 godina

svakom je jeasno da je ovo čista kozmetika i zamazivanje pred izbore.

Jedino se pitam da li oni stvarno misle da će narod nasesti na ovo ili je narod ipak tolika ovca?

za "Na zapadu nista novo"

od predloženih minstarstava, možeš još da spojiš:
1. Nauku, prosvetu i kulturu (primer Island)
2. Životna sredina, reduarstvo i energetika (primer Švedska) - dovoljno je da vidiš jalovišne deponije kod rudnika i TE, pa će ti biti jasno.

3. ljudska i manjinska prava - za to ima ombudmsan, jer je un adležnosti i MUP (uprava za državnu upravu) i ministartsva pravde.

4 Ministarstvo rada je neophodno, jer je njegovoj nadležnosti NSZ, PIO, socijala i slično - može se spojit i sa ministarstvom zdravlja. a oni se bave i pravama manjina...


Nije bitno kako se zovu ministarstva već šta koju oblast pokriva

Ljubisa

pre 13 godina

Osetio sam duboko zaljenje sto se nas Premijer u TV emisiji dva casa trudi kako da ne kaze nista?? To je neprihvatljivo u svetu. Tamo se premijeri trude da nas obaveste sto preciznije o svojim namerama, jer su svesni da od toga zavisi njihova politicka buducnost...sve ovo samo potvrdjuje koliko smo daleko od sustinskih promena..tuzno, tuzno...

vuk

pre 13 godina

Prezive mrka jos jednu rekonstrukciju.Pa taj covek je neunistiv.Sad mozemo ocekivati pocetke radova na koridorima 12,13,14,15....a zavrsetke radova verovatno vec kraje 3167 godine sa proleca.

x

pre 13 godina

Ovakvi spojevi ministarstava ne postoje nigde u svetu, zašto kod nas, ko je taj uzvišeni um koji je ovo smislio? A Mirko će znati bolje da deli od Diane!

dragan

pre 13 godina

Nomen est omen - ono sto mene zanima: posle odredjenog preporoda pod g. DJelicem, nauka opet na putu propasti - "Prosveta i nauka" - logicki redosled je ocigledno pogresan. Zadnja dva ministarstva bi mogla da se zovu "Istra je nasa, Trst je nas" samo ne znam ko jos u to veruje. U dnevniku RTS cak su zaboravili i da pomenu prosvetu i nauku!

Angel

pre 13 godina

AQ da Cvetkovic preuzme sve? Mislim da bi to bilo najbolje i onda je ovo kao demokratija a u stvari jedan covek se za sve pita (Tadic naravno, ne mali Mirko)

mnogo sam besan na DS

pre 13 godina

Ma mogu oni da postave sve same nobelovce na ministarska mesta - dzaba. Jeftino su prokockali poverenje birackog tela i sada nema te rekonstrukcije koja moze da obnovi to poverenje. Problem koji ima DS leci jedino iskreno opoziciono delovanje u trajanju od barem 3 mandata ali posto je Tadic od DS napravio interesnu grupu tako nesto DS ne moze da prezivi. Jedan od modela kako da se sve ovo prevazidje su i unutrasnje podele. Kako god i sta god uradili moju podrsku vise nece imati pa taman doveli Isusa Hrista za mandatara.

Mustafa

pre 13 godina

E moj Mirko meni je tebe zao ,ti si posten covek ali nam veceras u emisiji nista nisi rekao,nisi hteo da komentarises ,pa zasto si onda dosao.Nisi pomenuo penzionere ninasta nisi odgovorio pa bolje bi bilo i casnije da napustis tu funkciju i da odes kao posten i castan covek.

Pipi

pre 13 godina

Jos uvek nije razjasnjeno po kom to principu se jedna stranka pojavi na izborima i udje u Skupstinu pod jednim imenom a onda se prave poslanicke grupe pod drugim imenom? To je bio slucaj sa SRS koja se pocepala na dve frakcije pa je SNS usao bez ikakvog glasanja gradjana a sada se ista situacija ponavlja sa G17 koja se preobrazava u URS. To je flagrantno krsenje ustava i izbornog prava gradjana. Zasto niko ne postavlja ovo pitanje? I kako je moguce da G17 sa tako malim dobijenim procentom na izborima dobija mesto podpredsednika Vlade? I da li ce to mesto biti pod imenom G17 ili URS? Naravno, znamo da ime URS nije postojalo na glasackim listicima. SRAMOTA!!!

Jovan

pre 13 godina

Ova 'nova' vlada skalupljena je kod Tadica. Zato on brise (cak) u Japan, kao, nema on veze s tim. Kao sto je pobegao u Rumuniju da kupi zavese, posle 'molebana za patike' u cijoj organizaciji je i sam ucestvovao.
Zato ce sve otici u bestragiju.

Marina

pre 13 godina

Odluka je bila teska, ali moj favorit je ipak: Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva. Molim strucnije kometatore da mi pojasne o kakvoj vezi se tu radi, osim sto informacija i informacioni slicno zvuce (vezu sa kulturom ni ne slutim). Sta sve moze da se ugura pod jednu kapu, a sa druge strane rudarstvo i energetika ne mogu zajedno.

holiday

pre 13 godina

Trla baba lan,rokaj mirko po nesrecnom narodu,nadam se dace za vreme tvoje vlasti u srbiji biti napravljena jos koja narodna kuhinja,modernija jer smo u 21 veku...cika Mirko

Aleksandar

pre 13 godina

Mozemo imati 1 ili 25000 ministarstava, ali sta vredi kada se iste karikature vrzmaju po njima.
Od sada isti ukus, ali u novoj ambalazi. -Da ne budem vulgaran sa onim drugim izrazom.

mirko

pre 13 godina

Mirko Cvertkovic nam je u Utisku nedelje ekskluzivno saopstio plan u predizbornoj godini: Gradjani koji su se zaduzili kod banaka nece placati kredite 2 godine, vec ce to ciniti drzava, kako bi standard prividno porastao u predizbornoj godini. To ce umesto gradjana raditi drzava novcem od Telekoma, i od poreza. To se zove nova energija Vlade za dobijanje izbora 2012! A posle dobijenih izbora, sve po starom.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Piši propalo. Nisam "ekspert" ali svaka prosečno inteligentna osoba će reći:

Nepotrebno:
17. Ministarstvo vere i dijaspore.
16. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju;
13. Ministarstvo rada i socijalne politike;

Spojevi nespojivog(imaće katastrofalne posledice):
8. Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku;
6. Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede;
9. Ministarstvo za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava;
14. Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja;
15. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva;

Logično bi bilo:

1. Ministarstvo spoljnih poslova;
2. Ministarstvo odbrane;
3. Ministarstvo unutrašnjih poslova;
4. Ministarstvo finansija i regionalnog razvoja;;
5. Ministarstvo pravde;
6. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede;
7. Ministarsvo ekonomije, trgovine ;
8. Ministarstvo rudarstva i energetike;
9. Ministarstvo ljudska i manjinska prava ;
10. Ministarstvo prosvete i nauke;
11. Ministarstvo sporta;
12. Ministarstvo zdravlja;
13. Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja;
14. Ministarstvo kulture i informisanja

i ovo je mnogo, 12,13 ministarstva je realno i sasvim dovoljno. Najgore od svega je što neće biti nikakve racionalizacije troškova, samo će se povećati konfuzija jer sada se bukvalno neće znati ko je za šta odgovoran.

Tine

pre 13 godina

16) Ministarstvo za Kosovo i Metohiju;
17) Ministarstvo vere i dijaspore.

P.S. Ove nama preživelih ministarstava u rekonstruisanoj vladi...koja služe za vatanje magle, snegova i šaša.

Zoran Niš

pre 13 godina

Rekonstrukcija čega!!!Ja koliko znam kada se nešto rekonstruiše, to je u najmanju ruku dovesti nove ljude koji poznaju materiju!!! Ovde su isti ljudi u manjem sastavu. Koji apsolutno ništa nisu uradili na ekonomskom planu.

VM

pre 13 godina

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva!?
Za ovakav hibrid inspiraciju su mogli naći samo u silabusima nekog od privatnih fakulteta, menaĐerske provinijencije.

Ivan

pre 13 godina

Ja ovim prevarantima NISTA NE VERUJEM!!!
Pa nek se nose u paketu svi zajedno sa predsednikom Republike samo nek nas se okanu vise sa svojim ispiranjem mozga!

Petar

pre 13 godina

Sramotno i dalje.

- "Ministarstvo finansija" treba i moze se spojiti sa "Ministarstvom Ekonomije i regionalnog razvoja"

- Ministarstvo prosvete i nauke omladine i sporta


A ova pod brojevima 9, 13, 14, 15, 16 i 17 treba raspodeliti u vec postojeca jer su od njih i otcepljena. A nikakvi rezultati nisu postignuti otcepljenjem, samo su stvoreni veci troskovi u kombinaciji sa nikakvim rezultatima.

Panta K.

pre 13 godina

Ako je ovoliko vremena bilo potrebno samo da bi se obavila ova kozmetika, onda je to strasno. Nije ni cudo sto za 4 godeine nije uradjeno nista.

Ivan

pre 13 godina

A gde nestadose Telekomunikacije?I kakve veze ima rudarstvo sa prostornim planiranjem? Jel to sada Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena?

Redfixer

pre 13 godina

Sjajno,samo mi recite gde da stanem u red za novac koji ce da nam vrate koji su sve ove godine procerdali na ovih sedam nepotrebnih ministarstava.I odmah vracam sve dugove ovoj drzavi!

Micanovic Slavisa Mican

pre 13 godina

Ovo je toliko neozbilno od ove vlasti da to nema nikakvog smisla.Vrsiti nekakve rekonstrukcije na samom kraju mandata,je toliko neozbiljno,da se coveku digne kosa na glavi...

krks

pre 13 godina

kakvo bre ministarstvo vere?
zar postoji samo jedna vera u srbiji? ili je greska onog ko je sastavljao clanak..
ostalo - papazjanija.. nema smisla ni komentarisati..samo da sto pre odu..

Kosarkaski_Svet

pre 13 godina

Ne znam za vas, ali ja bih spojio poslednja 2, jer stvarno ne znam zasto postoji Ministarstvo Kosova i Metohije.
Sta, sad treba i za Vojvodinu ministarstvo(2.pokrajna).

Ako vec gledamo KiM kao nasu teritoriju, ne znam cemu ministarstvo za njega? No dobro, ne razumem se bas u mnogo toga sta nase "glavesine" rade..

Deki

pre 13 godina

Isto S...., drugo pakovanje. Skoro isti broj ljudi kojima se nagomilavaju funkcije(siguran sam ne bez novcane nadoknade),a o savetnicima,sekretarima... niko nista. A mi samo da blejimo da bi ste imali kompletan ugodjaj,jel da?

Tompus

pre 13 godina

Boza Djelic novi premijer a Cvetkovic ministar finansija?? I sad su kao nesto tajanstveni, misteriozni,vazni, kao da se radi o nekim super-herojima, sa nekim Bil Gejts intelektualnim kapacitetom i iskustvom.

Gorki

pre 13 godina

Kolka ce sloga da vlada u rekonstruisanom sastavu CVELETOVOG tima da se naslutiti po skrivanju imena ministara do poslednjeg trenutka.
Sva sreca, ovi nece dugo.

Predlog

pre 13 godina

Ministarstvo prosvete i nauke i Ministarstvo omladine i sporta spojiti, Ministarstva Kosova i Metohije i dijaspore staviti pod nadležnost Ministarstva spoljnih poslova, a što se tiče ministarstva vera, stvarno ne vidim njegovu svrhu - vera ne bi trebalo da se meša u državne poslove i obrnuto.
Ako nekom smeta može i Ministarstvo za KIM da se stavi pod ingerenciju Ministarstva unutrašnjih poslova ili državne uprave i lokalne samouprave.

Protektorat

pre 13 godina

Tek ce sad vickasti Mrkonjic da "radi" i "gradi". A posto je nas premijer Mirko Cvetkovic "povratio" poljuljani autoritet,moze li i da se ne slozi sa ponudjenim kadrovskim resenjima , ili i dalje to zavisi od koalicionog partnera?

Gotlib

pre 13 godina

Jao ljudi ja ne znam za vas, ali meni je muka (povraca mi se) vise od ove nase politike ili bolje receno od politicara...iako imam tek 22 godine.

Dace Bog da za par meseci diplomiram i da begam u inostranstvo na doskolovanje kako znam i umem.

Veliki pozdrav!

Dejan R. Popovic, dipl. inz.

pre 13 godina

Poslednji naziv "Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog drustva" je besmislen jer se u njemu dva puta pominje "informacija". Bolji naziv bio bi "ministarstvo kulture, medija i komunikacija". Informisanje (privatno, javno, tajno, sluzbeno itd.) nije isto sto i javno informisanje; komunikacije obuhvataju postanske i elektronske komunikacije; informaciono drustvo (apstraktni, pomodni pojam) nije cak ni definisano niti o njemu postoji zakon koji treba da izvrsava ovo ministarstvo. Rec "mediji" (stampani i elektroski) se upotrebljava u ustavu i svakodnevnom izrazavanju za oznacavanje sredstava javnog informisanja.

voja

pre 13 godina

Najvise mi se svidja ova dva sa 16 i 17. Moglo bi ministarstvo i za Jelen Do...ili nesto slicno...samo da se svi vi zaposlite ponovo! Show!

Maja

pre 13 godina

Razocarana sam sto su spojena Ministarstva prosvete i nauke.Iako deluje logicno, nije bas tako. Poznato mi je posto vec godinama radim radim u nauci.
Djelic je bio preduzimljiv ministar,koji je pokrenuo mnoge inicijative i poboljsao donekle materijalni status naucnih radnika. Plasim se da ce ovim spajanjem nauka otici ponovo u drugi plan, kao sto je i pre sa pojedinim nesposobnim ministrima bilo. Neverovatno je ali istinito da mnoge stvari u finansiranju u nauci zavise od toga koliko je jaka licnost ministar.

Vr

pre 13 godina

Kako ove dve teme, ekonomija i socijana politika, mogu da idu odvojeno:
7) Ministarsvo ekonomije i regionalnog razvoja;
13) Ministarstvo rada i socijalne politike;

Naravno, isto tako i Ministarstvo Finansija?! zar to nirazdvojivo od ekonomije?

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku odvojeno od Rudarstva i prostornog planiranja.
neka mi neko objasni kako to infrastruktura nema veze sa prostornim planiranjem.

Manjinska prava odvojeno od Ministarstva vera?!

Ova dva ne idu zajedno?!:
11) Ministarstvo omladine i sporta;
Minisartsvo za obrazovanje i nauku



MAZITE, MAZITE.... zamazali ste sebe.

Voja

pre 13 godina

Pa ovde su pomešane babe i žabe.Uglavnom jednakobrojna svita samo jezički pretumbano.Spojena poljoprivreda i trgovina! Što niste kreirali i Ministarstvo sporta i razonode?

metall

pre 13 godina

Predlazem jos dva ministarstva - ministarstvo za prodaju magle i izmaglice, i ministarstvo za raspisivanje vanrednih izbora. Odlazite zuto-crveni lopovi, narod ne moze vise da vas smisli!

Darko

pre 13 godina

Vlada iz rekonstrukcije zapravo izlazi oslabljena ?! Sad bi svi da bukvalno pobegnu jer vide da je vrag odneo salu. Dijana Dragutinovic je bila bukvalno zvezda stare vlade i njen odlazak je veliki gubitak u kvalitativnom smislu.
Odlaskom Dijane dragutinovic gubi se svaki smisao odlaska Dinkica i prosto je neverovatno da DS toga nije svestan.
Ovo je sad vlada koja sluzi kao cep da voda ne istekne naglo i sada je gotovo izvesno da ce izbori biti pre vremena. Ova ekipa ne moze da izdrzi pritisak sest meseci tako da treba uskoro ocekivati izbore.
Na kraju zaista se postavlja pitanje zasto juce nisu raspisani prevremeni izbori jer ovako ce steta biti jos veca za sve. Najveca za Srbiju ali i DS.
Naravno i siroka koalicija SNS i DS bila bi pozeljna kad bi SNS imao legitimitet pa se tako opet vracamo na hitne izbore.
Neverovatno kako stab DS pliva u plitkoj vodi ...i gubi na snazi..

radula

pre 13 godina

Ovako rekonstruisana Vlada kostace poreske obveznike vise nego da je ova sadasnja ostala do kraja mandata.Rezultat zavisi od personalnog izbora,a verujem da tu nema niceg novog,tako da je rezultat veoma los, a kako procenjujem DS na novim izborima ide u jednocifreni rezultat samo jos to neznaju.

Ivana

pre 13 godina

Ovo nema više nikakvog smisla.Mogu imati i deset resora kada vlada neće funkcionisati kako treba.Miting je zakazan za 16 april,sedeću na stiroporu sve dok se izbori ne raspišu.

Voja

pre 13 godina

Pa ovde su pomešane babe i žabe.Uglavnom jednakobrojna svita samo jezički pretumbano.Spojena poljoprivreda i trgovina! Što niste kreirali i Ministarstvo sporta i razonode?

Gotlib

pre 13 godina

Jao ljudi ja ne znam za vas, ali meni je muka (povraca mi se) vise od ove nase politike ili bolje receno od politicara...iako imam tek 22 godine.

Dace Bog da za par meseci diplomiram i da begam u inostranstvo na doskolovanje kako znam i umem.

Veliki pozdrav!

VM

pre 13 godina

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva!?
Za ovakav hibrid inspiraciju su mogli naći samo u silabusima nekog od privatnih fakulteta, menaĐerske provinijencije.

metall

pre 13 godina

Predlazem jos dva ministarstva - ministarstvo za prodaju magle i izmaglice, i ministarstvo za raspisivanje vanrednih izbora. Odlazite zuto-crveni lopovi, narod ne moze vise da vas smisli!

Panta K.

pre 13 godina

Ako je ovoliko vremena bilo potrebno samo da bi se obavila ova kozmetika, onda je to strasno. Nije ni cudo sto za 4 godeine nije uradjeno nista.

Predlog

pre 13 godina

Ministarstvo prosvete i nauke i Ministarstvo omladine i sporta spojiti, Ministarstva Kosova i Metohije i dijaspore staviti pod nadležnost Ministarstva spoljnih poslova, a što se tiče ministarstva vera, stvarno ne vidim njegovu svrhu - vera ne bi trebalo da se meša u državne poslove i obrnuto.
Ako nekom smeta može i Ministarstvo za KIM da se stavi pod ingerenciju Ministarstva unutrašnjih poslova ili državne uprave i lokalne samouprave.

Maja

pre 13 godina

Razocarana sam sto su spojena Ministarstva prosvete i nauke.Iako deluje logicno, nije bas tako. Poznato mi je posto vec godinama radim radim u nauci.
Djelic je bio preduzimljiv ministar,koji je pokrenuo mnoge inicijative i poboljsao donekle materijalni status naucnih radnika. Plasim se da ce ovim spajanjem nauka otici ponovo u drugi plan, kao sto je i pre sa pojedinim nesposobnim ministrima bilo. Neverovatno je ali istinito da mnoge stvari u finansiranju u nauci zavise od toga koliko je jaka licnost ministar.

Ljubisa

pre 13 godina

Osetio sam duboko zaljenje sto se nas Premijer u TV emisiji dva casa trudi kako da ne kaze nista?? To je neprihvatljivo u svetu. Tamo se premijeri trude da nas obaveste sto preciznije o svojim namerama, jer su svesni da od toga zavisi njihova politicka buducnost...sve ovo samo potvrdjuje koliko smo daleko od sustinskih promena..tuzno, tuzno...

Ivan

pre 13 godina

Ja ovim prevarantima NISTA NE VERUJEM!!!
Pa nek se nose u paketu svi zajedno sa predsednikom Republike samo nek nas se okanu vise sa svojim ispiranjem mozga!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Piši propalo. Nisam "ekspert" ali svaka prosečno inteligentna osoba će reći:

Nepotrebno:
17. Ministarstvo vere i dijaspore.
16. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju;
13. Ministarstvo rada i socijalne politike;

Spojevi nespojivog(imaće katastrofalne posledice):
8. Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku;
6. Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede;
9. Ministarstvo za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava;
14. Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja;
15. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva;

Logično bi bilo:

1. Ministarstvo spoljnih poslova;
2. Ministarstvo odbrane;
3. Ministarstvo unutrašnjih poslova;
4. Ministarstvo finansija i regionalnog razvoja;;
5. Ministarstvo pravde;
6. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede;
7. Ministarsvo ekonomije, trgovine ;
8. Ministarstvo rudarstva i energetike;
9. Ministarstvo ljudska i manjinska prava ;
10. Ministarstvo prosvete i nauke;
11. Ministarstvo sporta;
12. Ministarstvo zdravlja;
13. Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja;
14. Ministarstvo kulture i informisanja

i ovo je mnogo, 12,13 ministarstva je realno i sasvim dovoljno. Najgore od svega je što neće biti nikakve racionalizacije troškova, samo će se povećati konfuzija jer sada se bukvalno neće znati ko je za šta odgovoran.

Dejan R. Popovic, dipl. inz.

pre 13 godina

Poslednji naziv "Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog drustva" je besmislen jer se u njemu dva puta pominje "informacija". Bolji naziv bio bi "ministarstvo kulture, medija i komunikacija". Informisanje (privatno, javno, tajno, sluzbeno itd.) nije isto sto i javno informisanje; komunikacije obuhvataju postanske i elektronske komunikacije; informaciono drustvo (apstraktni, pomodni pojam) nije cak ni definisano niti o njemu postoji zakon koji treba da izvrsava ovo ministarstvo. Rec "mediji" (stampani i elektroski) se upotrebljava u ustavu i svakodnevnom izrazavanju za oznacavanje sredstava javnog informisanja.

Ivan

pre 13 godina

A gde nestadose Telekomunikacije?I kakve veze ima rudarstvo sa prostornim planiranjem? Jel to sada Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena?

Ivana

pre 13 godina

Ovo nema više nikakvog smisla.Mogu imati i deset resora kada vlada neće funkcionisati kako treba.Miting je zakazan za 16 april,sedeću na stiroporu sve dok se izbori ne raspišu.

Vr

pre 13 godina

Kako ove dve teme, ekonomija i socijana politika, mogu da idu odvojeno:
7) Ministarsvo ekonomije i regionalnog razvoja;
13) Ministarstvo rada i socijalne politike;

Naravno, isto tako i Ministarstvo Finansija?! zar to nirazdvojivo od ekonomije?

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku odvojeno od Rudarstva i prostornog planiranja.
neka mi neko objasni kako to infrastruktura nema veze sa prostornim planiranjem.

Manjinska prava odvojeno od Ministarstva vera?!

Ova dva ne idu zajedno?!:
11) Ministarstvo omladine i sporta;
Minisartsvo za obrazovanje i nauku



MAZITE, MAZITE.... zamazali ste sebe.

Darko

pre 13 godina

Vlada iz rekonstrukcije zapravo izlazi oslabljena ?! Sad bi svi da bukvalno pobegnu jer vide da je vrag odneo salu. Dijana Dragutinovic je bila bukvalno zvezda stare vlade i njen odlazak je veliki gubitak u kvalitativnom smislu.
Odlaskom Dijane dragutinovic gubi se svaki smisao odlaska Dinkica i prosto je neverovatno da DS toga nije svestan.
Ovo je sad vlada koja sluzi kao cep da voda ne istekne naglo i sada je gotovo izvesno da ce izbori biti pre vremena. Ova ekipa ne moze da izdrzi pritisak sest meseci tako da treba uskoro ocekivati izbore.
Na kraju zaista se postavlja pitanje zasto juce nisu raspisani prevremeni izbori jer ovako ce steta biti jos veca za sve. Najveca za Srbiju ali i DS.
Naravno i siroka koalicija SNS i DS bila bi pozeljna kad bi SNS imao legitimitet pa se tako opet vracamo na hitne izbore.
Neverovatno kako stab DS pliva u plitkoj vodi ...i gubi na snazi..

Zoran Niš

pre 13 godina

Rekonstrukcija čega!!!Ja koliko znam kada se nešto rekonstruiše, to je u najmanju ruku dovesti nove ljude koji poznaju materiju!!! Ovde su isti ljudi u manjem sastavu. Koji apsolutno ništa nisu uradili na ekonomskom planu.

mirko

pre 13 godina

Mirko Cvertkovic nam je u Utisku nedelje ekskluzivno saopstio plan u predizbornoj godini: Gradjani koji su se zaduzili kod banaka nece placati kredite 2 godine, vec ce to ciniti drzava, kako bi standard prividno porastao u predizbornoj godini. To ce umesto gradjana raditi drzava novcem od Telekoma, i od poreza. To se zove nova energija Vlade za dobijanje izbora 2012! A posle dobijenih izbora, sve po starom.

vuk

pre 13 godina

Prezive mrka jos jednu rekonstrukciju.Pa taj covek je neunistiv.Sad mozemo ocekivati pocetke radova na koridorima 12,13,14,15....a zavrsetke radova verovatno vec kraje 3167 godine sa proleca.

krks

pre 13 godina

kakvo bre ministarstvo vere?
zar postoji samo jedna vera u srbiji? ili je greska onog ko je sastavljao clanak..
ostalo - papazjanija.. nema smisla ni komentarisati..samo da sto pre odu..

Gorki

pre 13 godina

Kolka ce sloga da vlada u rekonstruisanom sastavu CVELETOVOG tima da se naslutiti po skrivanju imena ministara do poslednjeg trenutka.
Sva sreca, ovi nece dugo.

Marina

pre 13 godina

Odluka je bila teska, ali moj favorit je ipak: Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva. Molim strucnije kometatore da mi pojasne o kakvoj vezi se tu radi, osim sto informacija i informacioni slicno zvuce (vezu sa kulturom ni ne slutim). Sta sve moze da se ugura pod jednu kapu, a sa druge strane rudarstvo i energetika ne mogu zajedno.

radula

pre 13 godina

Ovako rekonstruisana Vlada kostace poreske obveznike vise nego da je ova sadasnja ostala do kraja mandata.Rezultat zavisi od personalnog izbora,a verujem da tu nema niceg novog,tako da je rezultat veoma los, a kako procenjujem DS na novim izborima ide u jednocifreni rezultat samo jos to neznaju.

Tompus

pre 13 godina

Boza Djelic novi premijer a Cvetkovic ministar finansija?? I sad su kao nesto tajanstveni, misteriozni,vazni, kao da se radi o nekim super-herojima, sa nekim Bil Gejts intelektualnim kapacitetom i iskustvom.

Kosarkaski_Svet

pre 13 godina

Ne znam za vas, ali ja bih spojio poslednja 2, jer stvarno ne znam zasto postoji Ministarstvo Kosova i Metohije.
Sta, sad treba i za Vojvodinu ministarstvo(2.pokrajna).

Ako vec gledamo KiM kao nasu teritoriju, ne znam cemu ministarstvo za njega? No dobro, ne razumem se bas u mnogo toga sta nase "glavesine" rade..

Tine

pre 13 godina

16) Ministarstvo za Kosovo i Metohiju;
17) Ministarstvo vere i dijaspore.

P.S. Ove nama preživelih ministarstava u rekonstruisanoj vladi...koja služe za vatanje magle, snegova i šaša.

Deki

pre 13 godina

Isto S...., drugo pakovanje. Skoro isti broj ljudi kojima se nagomilavaju funkcije(siguran sam ne bez novcane nadoknade),a o savetnicima,sekretarima... niko nista. A mi samo da blejimo da bi ste imali kompletan ugodjaj,jel da?

Jovan

pre 13 godina

Ova 'nova' vlada skalupljena je kod Tadica. Zato on brise (cak) u Japan, kao, nema on veze s tim. Kao sto je pobegao u Rumuniju da kupi zavese, posle 'molebana za patike' u cijoj organizaciji je i sam ucestvovao.
Zato ce sve otici u bestragiju.

dragan

pre 13 godina

Nomen est omen - ono sto mene zanima: posle odredjenog preporoda pod g. DJelicem, nauka opet na putu propasti - "Prosveta i nauka" - logicki redosled je ocigledno pogresan. Zadnja dva ministarstva bi mogla da se zovu "Istra je nasa, Trst je nas" samo ne znam ko jos u to veruje. U dnevniku RTS cak su zaboravili i da pomenu prosvetu i nauku!

x

pre 13 godina

Ovakvi spojevi ministarstava ne postoje nigde u svetu, zašto kod nas, ko je taj uzvišeni um koji je ovo smislio? A Mirko će znati bolje da deli od Diane!

Protektorat

pre 13 godina

Tek ce sad vickasti Mrkonjic da "radi" i "gradi". A posto je nas premijer Mirko Cvetkovic "povratio" poljuljani autoritet,moze li i da se ne slozi sa ponudjenim kadrovskim resenjima , ili i dalje to zavisi od koalicionog partnera?

Petar

pre 13 godina

Sramotno i dalje.

- "Ministarstvo finansija" treba i moze se spojiti sa "Ministarstvom Ekonomije i regionalnog razvoja"

- Ministarstvo prosvete i nauke omladine i sporta


A ova pod brojevima 9, 13, 14, 15, 16 i 17 treba raspodeliti u vec postojeca jer su od njih i otcepljena. A nikakvi rezultati nisu postignuti otcepljenjem, samo su stvoreni veci troskovi u kombinaciji sa nikakvim rezultatima.

Mustafa

pre 13 godina

E moj Mirko meni je tebe zao ,ti si posten covek ali nam veceras u emisiji nista nisi rekao,nisi hteo da komentarises ,pa zasto si onda dosao.Nisi pomenuo penzionere ninasta nisi odgovorio pa bolje bi bilo i casnije da napustis tu funkciju i da odes kao posten i castan covek.

voja

pre 13 godina

Najvise mi se svidja ova dva sa 16 i 17. Moglo bi ministarstvo i za Jelen Do...ili nesto slicno...samo da se svi vi zaposlite ponovo! Show!

Micanovic Slavisa Mican

pre 13 godina

Ovo je toliko neozbilno od ove vlasti da to nema nikakvog smisla.Vrsiti nekakve rekonstrukcije na samom kraju mandata,je toliko neozbiljno,da se coveku digne kosa na glavi...

mnogo sam besan na DS

pre 13 godina

Ma mogu oni da postave sve same nobelovce na ministarska mesta - dzaba. Jeftino su prokockali poverenje birackog tela i sada nema te rekonstrukcije koja moze da obnovi to poverenje. Problem koji ima DS leci jedino iskreno opoziciono delovanje u trajanju od barem 3 mandata ali posto je Tadic od DS napravio interesnu grupu tako nesto DS ne moze da prezivi. Jedan od modela kako da se sve ovo prevazidje su i unutrasnje podele. Kako god i sta god uradili moju podrsku vise nece imati pa taman doveli Isusa Hrista za mandatara.

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

Al' su mudri svaka im cast. Razdvojili EPS od rudnika. Kada budu uhvaceni u kradji bice "izvinte mi nismo nadlezni".

Ex savetnik ex ministra finansija

pre 13 godina

Davao sam sebi za pravo kao neko sa 15 godina iskustva u fiskalnoj struci da cesto na ovom forumu kritikujem poteze Ministarke Dragutinovic i njenog tima. Medjutim ovo sto sam veceras cuo od Premijera kao razlog Ministarkine smene me nagoni da se javno izvinim putem ovog foruma. Premijer je objasnio smenu Ministarke time da dolaze izbori i da nam treba razvojni budzet. Citajuci izmedju redova ispada da je Ministarka bila jedini klip u inace neodgovornoj Vladi da se koliko toliko fiskalna disciplina na rashodnoj strani. Koliko god je kompetentnost Minstarkine ekipe bila diskutabilna, i efekti na prihodnoj strani katastrofalni, toliko je ovo sto dolazi mnogo gore. Ne bi me cudilo da se kreditni rejting zemlje pogorsa i da se suvereni i komercijalni uslovi zaduzivanja pogorsaju.

Redfixer

pre 13 godina

Sjajno,samo mi recite gde da stanem u red za novac koji ce da nam vrate koji su sve ove godine procerdali na ovih sedam nepotrebnih ministarstava.I odmah vracam sve dugove ovoj drzavi!

Angel

pre 13 godina

AQ da Cvetkovic preuzme sve? Mislim da bi to bilo najbolje i onda je ovo kao demokratija a u stvari jedan covek se za sve pita (Tadic naravno, ne mali Mirko)

Kvazi-rekonstruisana kvazi-Vlada

pre 13 godina

Mogli su da spoje i kulturu, veru, pravdu, odbranu i sport. Mogli su da spoje i poljoprivredu, rasejanje i KIM. Mogli su da spoje i unutrašnje poslove, ljudska prava i zdravstvo. I opet ne bi bilo smešno. Zato što je previše tužno. Tragično.

Aleksandar

pre 13 godina

Mozemo imati 1 ili 25000 ministarstava, ali sta vredi kada se iste karikature vrzmaju po njima.
Od sada isti ukus, ali u novoj ambalazi. -Da ne budem vulgaran sa onim drugim izrazom.

Pipi

pre 13 godina

Jos uvek nije razjasnjeno po kom to principu se jedna stranka pojavi na izborima i udje u Skupstinu pod jednim imenom a onda se prave poslanicke grupe pod drugim imenom? To je bio slucaj sa SRS koja se pocepala na dve frakcije pa je SNS usao bez ikakvog glasanja gradjana a sada se ista situacija ponavlja sa G17 koja se preobrazava u URS. To je flagrantno krsenje ustava i izbornog prava gradjana. Zasto niko ne postavlja ovo pitanje? I kako je moguce da G17 sa tako malim dobijenim procentom na izborima dobija mesto podpredsednika Vlade? I da li ce to mesto biti pod imenom G17 ili URS? Naravno, znamo da ime URS nije postojalo na glasackim listicima. SRAMOTA!!!

holiday

pre 13 godina

Trla baba lan,rokaj mirko po nesrecnom narodu,nadam se dace za vreme tvoje vlasti u srbiji biti napravljena jos koja narodna kuhinja,modernija jer smo u 21 veku...cika Mirko

Aleksandar

pre 13 godina

svakom je jeasno da je ovo čista kozmetika i zamazivanje pred izbore.

Jedino se pitam da li oni stvarno misle da će narod nasesti na ovo ili je narod ipak tolika ovca?

za "Na zapadu nista novo"

od predloženih minstarstava, možeš još da spojiš:
1. Nauku, prosvetu i kulturu (primer Island)
2. Životna sredina, reduarstvo i energetika (primer Švedska) - dovoljno je da vidiš jalovišne deponije kod rudnika i TE, pa će ti biti jasno.

3. ljudska i manjinska prava - za to ima ombudmsan, jer je un adležnosti i MUP (uprava za državnu upravu) i ministartsva pravde.

4 Ministarstvo rada je neophodno, jer je njegovoj nadležnosti NSZ, PIO, socijala i slično - može se spojit i sa ministarstvom zdravlja. a oni se bave i pravama manjina...


Nije bitno kako se zovu ministarstva već šta koju oblast pokriva

Danijel

pre 13 godina

Naš dragi "premijer" mi je u "Utisku nedelje" delovao kao potpuno izgubljen u kosmosu.Ni reč nisam razumeo šta je rekao,kao da ne pričamo istim,srpskim jezikom.Prosvetari ruše monetarni sistem zemlje Srbije,a Mišković može,a ne mora da uplati porez na kapitalnu dobit (suviše komplikovano da bi "premijer" to uspeo da objasni u toku emisije,pošto sve to ni njemu samom nije baš najjasnije). Izbori pod hitno,da vas više ne gledamo,vas gomilu klovnova i pajaca!

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Ovo je Vlada koja se zahvaljuje Miškoviću na dobroj volji da plati porez.
Ovo je Vlada koja krade na jvanim nabavkama 1 milijardu eur godišnje.
Ovo je Vlada koja je
iškoviću i ekipi omogućila pljačku nesllućenih razmera, a samo na zemljištu u Beogradu 3 milijarde eur.
Prvo su govorili da Sloba ima 100.000 policajaca, a onda se ustanovilo da ih je bilo 25.000, a sada ih ima oko 30.000.
Očigledno su se uplašili da nema dovoljno onih koji bi batinali i zaustavili proteste ljudi.
Ustaj narode potlačeni, zar ne vidiš šta ti rade ti lopovi
izdadoše sve, pokradoše sve napuniše svoje džepove.
A Srbija, od muke se sva savila
od muke se sva skupila,
oj, narode.
Zato budi se, digni svoj glas,
svojoj deci, sebi pruži nadu i spas,
veruj u sebe, a Bog će tad biti uz tebe.
A Srbija, nikad više neće stati, nikad više neće pasti oj narode.
Ova Vlada ne da je za rujšenje, nego za hapšenje i robiju.

Paparaco

pre 13 godina

Jadna je Srbija gde ortoped rukovodi gradnjom, a ugostitelj zeleznicom... Kako stranke nije sramota da postave negde nestrucni kadar? Gde je prilika za strucne ljude koje ne zanima politika nego svoj posao, a uz to su daleko bolji od stranackih uvlakaca?!

Marsius

pre 13 godina

Auh, naucnici...bezite dok jos mozete iz ove zemlje, ja vec odlazim! Usrecili ste se sa novim ministrom kao sto su i prosvetari.

Rodjeni

pre 13 godina

Bravo Mirko, odjednom ste sposobni da vodite I ministarstvo finansija, a drzava sve dublje I dublje tone,gde to vodi, nista dobro vasa rekonstrukcija nece doneti,samo jos vece propadanje privrede! Nadam se da vam je ostalo jos malo vremena,I da cete brzo otici u proslost!!!

dejan

pre 13 godina

Opet isto,i ovaj premijer nam je objasnio kako je velika opasnost za Srbiju ako narod ne bude glasao za njih na sledecim izborima.Samo u malo zavijenom obliku tj.ako bude prevremenih izbora zaustavice se nasa evrointegracija.Pa mi to slusamo vec 10 god

DRAGANA

pre 13 godina

imaju ministrastvo sporta i sta sve ne, a ukidaju ministarstvo nauke... zaista ne razumem zasto iko sa IQ iznad 100 i dalje ostaje u srbiji...

jackey

pre 13 godina

Draga Majo i ostali naučnici! Kao prosvetar sa iskustvom, moram da vam poželim dobrodošlicu u našu noćnu moru. Sad ćete i vi imati priliku da ratujete sa Žarkom, koji će da vas pobedi u ime države.
Dragi đaci, studenti i budući naučnici: bežite odavde čim vam se prilika ukaže!!!

SLAVKO-licno

pre 13 godina

Nigde u svetu ne postoji ovakva koalicija izmedju Vlade i sredstava informisanja kao u Srbiji!!!
Zato i jesmo gde jesmo,a nigde smo!!!

demagog

pre 13 godina

trebalo je da spoje ministarstvo vera sa ministarstvom za kosovo i metohiju, a ovo za dijasporu da vezu sa ekonomskim i regionalnim razvojem!

Vox

pre 13 godina

Ovo rekonstrukcija je toliko pametno i inteligentno smišljena, mora da ju je britki um predsednika Tadića lično osmislio. Nadam se da samo da Jeremić ostaje ministar...

Nenad

pre 13 godina

Pa sad moze Dulic da instalira novi ERP u Kolubari ( na bazi MS Accessa ili napisan u programskom jeziku ERP), koji ce poterati onu mehanizaciju da radi 38 sati dnevno, a koji ce Kolubara veoma jeftino, po ceni od 20miliona e, da plati firmi Licdu kompjuters.

divlja nana

pre 13 godina

Koliko vidim lako su se dogovorili o novim ministarstvima. Odmah smo o tome i dobili informaciju, ali personalna podela je tajna. Znači da je ipak u pitanju borba za fotelje a ne za dobrobit Srbije. Valjda su važnija Ministarstva i kako će nam ona 'poboljšati' život od personalne raspodele. Ali u Srbiji nije tako. Mene interesuje Ministarstvo kao takvo, i kako radi, a ne interesuje me ministar. A i premijer Cvetković reče, Ministri i njihovi zamenici ne moraju baš mnogo ni da znaju, ljudi iz drugog ešalona su profesionalci koji završavaju poslove. Pa to smo i videli. Koliko su pojedini ministri i njihovi državni sekretari uopšte znali nešto o ministarstvima koja su vodili.

Ivana

pre 13 godina

Ovo nema više nikakvog smisla.Mogu imati i deset resora kada vlada neće funkcionisati kako treba.Miting je zakazan za 16 april,sedeću na stiroporu sve dok se izbori ne raspišu.

metall

pre 13 godina

Predlazem jos dva ministarstva - ministarstvo za prodaju magle i izmaglice, i ministarstvo za raspisivanje vanrednih izbora. Odlazite zuto-crveni lopovi, narod ne moze vise da vas smisli!

Gotlib

pre 13 godina

Jao ljudi ja ne znam za vas, ali meni je muka (povraca mi se) vise od ove nase politike ili bolje receno od politicara...iako imam tek 22 godine.

Dace Bog da za par meseci diplomiram i da begam u inostranstvo na doskolovanje kako znam i umem.

Veliki pozdrav!

Predlog

pre 13 godina

Ministarstvo prosvete i nauke i Ministarstvo omladine i sporta spojiti, Ministarstva Kosova i Metohije i dijaspore staviti pod nadležnost Ministarstva spoljnih poslova, a što se tiče ministarstva vera, stvarno ne vidim njegovu svrhu - vera ne bi trebalo da se meša u državne poslove i obrnuto.
Ako nekom smeta može i Ministarstvo za KIM da se stavi pod ingerenciju Ministarstva unutrašnjih poslova ili državne uprave i lokalne samouprave.

Mustafa

pre 13 godina

E moj Mirko meni je tebe zao ,ti si posten covek ali nam veceras u emisiji nista nisi rekao,nisi hteo da komentarises ,pa zasto si onda dosao.Nisi pomenuo penzionere ninasta nisi odgovorio pa bolje bi bilo i casnije da napustis tu funkciju i da odes kao posten i castan covek.

Kosarkaski_Svet

pre 13 godina

Ne znam za vas, ali ja bih spojio poslednja 2, jer stvarno ne znam zasto postoji Ministarstvo Kosova i Metohije.
Sta, sad treba i za Vojvodinu ministarstvo(2.pokrajna).

Ako vec gledamo KiM kao nasu teritoriju, ne znam cemu ministarstvo za njega? No dobro, ne razumem se bas u mnogo toga sta nase "glavesine" rade..

VM

pre 13 godina

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva!?
Za ovakav hibrid inspiraciju su mogli naći samo u silabusima nekog od privatnih fakulteta, menaĐerske provinijencije.

Maja

pre 13 godina

Razocarana sam sto su spojena Ministarstva prosvete i nauke.Iako deluje logicno, nije bas tako. Poznato mi je posto vec godinama radim radim u nauci.
Djelic je bio preduzimljiv ministar,koji je pokrenuo mnoge inicijative i poboljsao donekle materijalni status naucnih radnika. Plasim se da ce ovim spajanjem nauka otici ponovo u drugi plan, kao sto je i pre sa pojedinim nesposobnim ministrima bilo. Neverovatno je ali istinito da mnoge stvari u finansiranju u nauci zavise od toga koliko je jaka licnost ministar.

Darko

pre 13 godina

Vlada iz rekonstrukcije zapravo izlazi oslabljena ?! Sad bi svi da bukvalno pobegnu jer vide da je vrag odneo salu. Dijana Dragutinovic je bila bukvalno zvezda stare vlade i njen odlazak je veliki gubitak u kvalitativnom smislu.
Odlaskom Dijane dragutinovic gubi se svaki smisao odlaska Dinkica i prosto je neverovatno da DS toga nije svestan.
Ovo je sad vlada koja sluzi kao cep da voda ne istekne naglo i sada je gotovo izvesno da ce izbori biti pre vremena. Ova ekipa ne moze da izdrzi pritisak sest meseci tako da treba uskoro ocekivati izbore.
Na kraju zaista se postavlja pitanje zasto juce nisu raspisani prevremeni izbori jer ovako ce steta biti jos veca za sve. Najveca za Srbiju ali i DS.
Naravno i siroka koalicija SNS i DS bila bi pozeljna kad bi SNS imao legitimitet pa se tako opet vracamo na hitne izbore.
Neverovatno kako stab DS pliva u plitkoj vodi ...i gubi na snazi..

Dejan R. Popovic, dipl. inz.

pre 13 godina

Poslednji naziv "Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog drustva" je besmislen jer se u njemu dva puta pominje "informacija". Bolji naziv bio bi "ministarstvo kulture, medija i komunikacija". Informisanje (privatno, javno, tajno, sluzbeno itd.) nije isto sto i javno informisanje; komunikacije obuhvataju postanske i elektronske komunikacije; informaciono drustvo (apstraktni, pomodni pojam) nije cak ni definisano niti o njemu postoji zakon koji treba da izvrsava ovo ministarstvo. Rec "mediji" (stampani i elektroski) se upotrebljava u ustavu i svakodnevnom izrazavanju za oznacavanje sredstava javnog informisanja.

Petar

pre 13 godina

Sramotno i dalje.

- "Ministarstvo finansija" treba i moze se spojiti sa "Ministarstvom Ekonomije i regionalnog razvoja"

- Ministarstvo prosvete i nauke omladine i sporta


A ova pod brojevima 9, 13, 14, 15, 16 i 17 treba raspodeliti u vec postojeca jer su od njih i otcepljena. A nikakvi rezultati nisu postignuti otcepljenjem, samo su stvoreni veci troskovi u kombinaciji sa nikakvim rezultatima.

Pipi

pre 13 godina

Jos uvek nije razjasnjeno po kom to principu se jedna stranka pojavi na izborima i udje u Skupstinu pod jednim imenom a onda se prave poslanicke grupe pod drugim imenom? To je bio slucaj sa SRS koja se pocepala na dve frakcije pa je SNS usao bez ikakvog glasanja gradjana a sada se ista situacija ponavlja sa G17 koja se preobrazava u URS. To je flagrantno krsenje ustava i izbornog prava gradjana. Zasto niko ne postavlja ovo pitanje? I kako je moguce da G17 sa tako malim dobijenim procentom na izborima dobija mesto podpredsednika Vlade? I da li ce to mesto biti pod imenom G17 ili URS? Naravno, znamo da ime URS nije postojalo na glasackim listicima. SRAMOTA!!!

Voja

pre 13 godina

Pa ovde su pomešane babe i žabe.Uglavnom jednakobrojna svita samo jezički pretumbano.Spojena poljoprivreda i trgovina! Što niste kreirali i Ministarstvo sporta i razonode?

krks

pre 13 godina

kakvo bre ministarstvo vere?
zar postoji samo jedna vera u srbiji? ili je greska onog ko je sastavljao clanak..
ostalo - papazjanija.. nema smisla ni komentarisati..samo da sto pre odu..

Tine

pre 13 godina

16) Ministarstvo za Kosovo i Metohiju;
17) Ministarstvo vere i dijaspore.

P.S. Ove nama preživelih ministarstava u rekonstruisanoj vladi...koja služe za vatanje magle, snegova i šaša.

Panta K.

pre 13 godina

Ako je ovoliko vremena bilo potrebno samo da bi se obavila ova kozmetika, onda je to strasno. Nije ni cudo sto za 4 godeine nije uradjeno nista.

radula

pre 13 godina

Ovako rekonstruisana Vlada kostace poreske obveznike vise nego da je ova sadasnja ostala do kraja mandata.Rezultat zavisi od personalnog izbora,a verujem da tu nema niceg novog,tako da je rezultat veoma los, a kako procenjujem DS na novim izborima ide u jednocifreni rezultat samo jos to neznaju.

Vr

pre 13 godina

Kako ove dve teme, ekonomija i socijana politika, mogu da idu odvojeno:
7) Ministarsvo ekonomije i regionalnog razvoja;
13) Ministarstvo rada i socijalne politike;

Naravno, isto tako i Ministarstvo Finansija?! zar to nirazdvojivo od ekonomije?

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku odvojeno od Rudarstva i prostornog planiranja.
neka mi neko objasni kako to infrastruktura nema veze sa prostornim planiranjem.

Manjinska prava odvojeno od Ministarstva vera?!

Ova dva ne idu zajedno?!:
11) Ministarstvo omladine i sporta;
Minisartsvo za obrazovanje i nauku



MAZITE, MAZITE.... zamazali ste sebe.

Ivan

pre 13 godina

Ja ovim prevarantima NISTA NE VERUJEM!!!
Pa nek se nose u paketu svi zajedno sa predsednikom Republike samo nek nas se okanu vise sa svojim ispiranjem mozga!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Piši propalo. Nisam "ekspert" ali svaka prosečno inteligentna osoba će reći:

Nepotrebno:
17. Ministarstvo vere i dijaspore.
16. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju;
13. Ministarstvo rada i socijalne politike;

Spojevi nespojivog(imaće katastrofalne posledice):
8. Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku;
6. Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede;
9. Ministarstvo za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava;
14. Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja;
15. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva;

Logično bi bilo:

1. Ministarstvo spoljnih poslova;
2. Ministarstvo odbrane;
3. Ministarstvo unutrašnjih poslova;
4. Ministarstvo finansija i regionalnog razvoja;;
5. Ministarstvo pravde;
6. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede;
7. Ministarsvo ekonomije, trgovine ;
8. Ministarstvo rudarstva i energetike;
9. Ministarstvo ljudska i manjinska prava ;
10. Ministarstvo prosvete i nauke;
11. Ministarstvo sporta;
12. Ministarstvo zdravlja;
13. Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja;
14. Ministarstvo kulture i informisanja

i ovo je mnogo, 12,13 ministarstva je realno i sasvim dovoljno. Najgore od svega je što neće biti nikakve racionalizacije troškova, samo će se povećati konfuzija jer sada se bukvalno neće znati ko je za šta odgovoran.

voja

pre 13 godina

Najvise mi se svidja ova dva sa 16 i 17. Moglo bi ministarstvo i za Jelen Do...ili nesto slicno...samo da se svi vi zaposlite ponovo! Show!

Ivan

pre 13 godina

A gde nestadose Telekomunikacije?I kakve veze ima rudarstvo sa prostornim planiranjem? Jel to sada Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena?

Micanovic Slavisa Mican

pre 13 godina

Ovo je toliko neozbilno od ove vlasti da to nema nikakvog smisla.Vrsiti nekakve rekonstrukcije na samom kraju mandata,je toliko neozbiljno,da se coveku digne kosa na glavi...

Deki

pre 13 godina

Isto S...., drugo pakovanje. Skoro isti broj ljudi kojima se nagomilavaju funkcije(siguran sam ne bez novcane nadoknade),a o savetnicima,sekretarima... niko nista. A mi samo da blejimo da bi ste imali kompletan ugodjaj,jel da?

Tompus

pre 13 godina

Boza Djelic novi premijer a Cvetkovic ministar finansija?? I sad su kao nesto tajanstveni, misteriozni,vazni, kao da se radi o nekim super-herojima, sa nekim Bil Gejts intelektualnim kapacitetom i iskustvom.

Zoran Niš

pre 13 godina

Rekonstrukcija čega!!!Ja koliko znam kada se nešto rekonstruiše, to je u najmanju ruku dovesti nove ljude koji poznaju materiju!!! Ovde su isti ljudi u manjem sastavu. Koji apsolutno ništa nisu uradili na ekonomskom planu.

DRAGANA

pre 13 godina

imaju ministrastvo sporta i sta sve ne, a ukidaju ministarstvo nauke... zaista ne razumem zasto iko sa IQ iznad 100 i dalje ostaje u srbiji...

Gorki

pre 13 godina

Kolka ce sloga da vlada u rekonstruisanom sastavu CVELETOVOG tima da se naslutiti po skrivanju imena ministara do poslednjeg trenutka.
Sva sreca, ovi nece dugo.

Protektorat

pre 13 godina

Tek ce sad vickasti Mrkonjic da "radi" i "gradi". A posto je nas premijer Mirko Cvetkovic "povratio" poljuljani autoritet,moze li i da se ne slozi sa ponudjenim kadrovskim resenjima , ili i dalje to zavisi od koalicionog partnera?

Marina

pre 13 godina

Odluka je bila teska, ali moj favorit je ipak: Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva. Molim strucnije kometatore da mi pojasne o kakvoj vezi se tu radi, osim sto informacija i informacioni slicno zvuce (vezu sa kulturom ni ne slutim). Sta sve moze da se ugura pod jednu kapu, a sa druge strane rudarstvo i energetika ne mogu zajedno.

Ljubisa

pre 13 godina

Osetio sam duboko zaljenje sto se nas Premijer u TV emisiji dva casa trudi kako da ne kaze nista?? To je neprihvatljivo u svetu. Tamo se premijeri trude da nas obaveste sto preciznije o svojim namerama, jer su svesni da od toga zavisi njihova politicka buducnost...sve ovo samo potvrdjuje koliko smo daleko od sustinskih promena..tuzno, tuzno...

x

pre 13 godina

Ovakvi spojevi ministarstava ne postoje nigde u svetu, zašto kod nas, ko je taj uzvišeni um koji je ovo smislio? A Mirko će znati bolje da deli od Diane!

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Ovo je Vlada koja se zahvaljuje Miškoviću na dobroj volji da plati porez.
Ovo je Vlada koja krade na jvanim nabavkama 1 milijardu eur godišnje.
Ovo je Vlada koja je
iškoviću i ekipi omogućila pljačku nesllućenih razmera, a samo na zemljištu u Beogradu 3 milijarde eur.
Prvo su govorili da Sloba ima 100.000 policajaca, a onda se ustanovilo da ih je bilo 25.000, a sada ih ima oko 30.000.
Očigledno su se uplašili da nema dovoljno onih koji bi batinali i zaustavili proteste ljudi.
Ustaj narode potlačeni, zar ne vidiš šta ti rade ti lopovi
izdadoše sve, pokradoše sve napuniše svoje džepove.
A Srbija, od muke se sva savila
od muke se sva skupila,
oj, narode.
Zato budi se, digni svoj glas,
svojoj deci, sebi pruži nadu i spas,
veruj u sebe, a Bog će tad biti uz tebe.
A Srbija, nikad više neće stati, nikad više neće pasti oj narode.
Ova Vlada ne da je za rujšenje, nego za hapšenje i robiju.

Vox

pre 13 godina

Ovo rekonstrukcija je toliko pametno i inteligentno smišljena, mora da ju je britki um predsednika Tadića lično osmislio. Nadam se da samo da Jeremić ostaje ministar...

Redfixer

pre 13 godina

Sjajno,samo mi recite gde da stanem u red za novac koji ce da nam vrate koji su sve ove godine procerdali na ovih sedam nepotrebnih ministarstava.I odmah vracam sve dugove ovoj drzavi!

Angel

pre 13 godina

AQ da Cvetkovic preuzme sve? Mislim da bi to bilo najbolje i onda je ovo kao demokratija a u stvari jedan covek se za sve pita (Tadic naravno, ne mali Mirko)

Aleksandar

pre 13 godina

Mozemo imati 1 ili 25000 ministarstava, ali sta vredi kada se iste karikature vrzmaju po njima.
Od sada isti ukus, ali u novoj ambalazi. -Da ne budem vulgaran sa onim drugim izrazom.

mirko

pre 13 godina

Mirko Cvertkovic nam je u Utisku nedelje ekskluzivno saopstio plan u predizbornoj godini: Gradjani koji su se zaduzili kod banaka nece placati kredite 2 godine, vec ce to ciniti drzava, kako bi standard prividno porastao u predizbornoj godini. To ce umesto gradjana raditi drzava novcem od Telekoma, i od poreza. To se zove nova energija Vlade za dobijanje izbora 2012! A posle dobijenih izbora, sve po starom.

holiday

pre 13 godina

Trla baba lan,rokaj mirko po nesrecnom narodu,nadam se dace za vreme tvoje vlasti u srbiji biti napravljena jos koja narodna kuhinja,modernija jer smo u 21 veku...cika Mirko

Jovan

pre 13 godina

Ova 'nova' vlada skalupljena je kod Tadica. Zato on brise (cak) u Japan, kao, nema on veze s tim. Kao sto je pobegao u Rumuniju da kupi zavese, posle 'molebana za patike' u cijoj organizaciji je i sam ucestvovao.
Zato ce sve otici u bestragiju.

mnogo sam besan na DS

pre 13 godina

Ma mogu oni da postave sve same nobelovce na ministarska mesta - dzaba. Jeftino su prokockali poverenje birackog tela i sada nema te rekonstrukcije koja moze da obnovi to poverenje. Problem koji ima DS leci jedino iskreno opoziciono delovanje u trajanju od barem 3 mandata ali posto je Tadic od DS napravio interesnu grupu tako nesto DS ne moze da prezivi. Jedan od modela kako da se sve ovo prevazidje su i unutrasnje podele. Kako god i sta god uradili moju podrsku vise nece imati pa taman doveli Isusa Hrista za mandatara.

dragan

pre 13 godina

Nomen est omen - ono sto mene zanima: posle odredjenog preporoda pod g. DJelicem, nauka opet na putu propasti - "Prosveta i nauka" - logicki redosled je ocigledno pogresan. Zadnja dva ministarstva bi mogla da se zovu "Istra je nasa, Trst je nas" samo ne znam ko jos u to veruje. U dnevniku RTS cak su zaboravili i da pomenu prosvetu i nauku!

vuk

pre 13 godina

Prezive mrka jos jednu rekonstrukciju.Pa taj covek je neunistiv.Sad mozemo ocekivati pocetke radova na koridorima 12,13,14,15....a zavrsetke radova verovatno vec kraje 3167 godine sa proleca.

Aleksandar

pre 13 godina

svakom je jeasno da je ovo čista kozmetika i zamazivanje pred izbore.

Jedino se pitam da li oni stvarno misle da će narod nasesti na ovo ili je narod ipak tolika ovca?

za "Na zapadu nista novo"

od predloženih minstarstava, možeš još da spojiš:
1. Nauku, prosvetu i kulturu (primer Island)
2. Životna sredina, reduarstvo i energetika (primer Švedska) - dovoljno je da vidiš jalovišne deponije kod rudnika i TE, pa će ti biti jasno.

3. ljudska i manjinska prava - za to ima ombudmsan, jer je un adležnosti i MUP (uprava za državnu upravu) i ministartsva pravde.

4 Ministarstvo rada je neophodno, jer je njegovoj nadležnosti NSZ, PIO, socijala i slično - može se spojit i sa ministarstvom zdravlja. a oni se bave i pravama manjina...


Nije bitno kako se zovu ministarstva već šta koju oblast pokriva

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

Al' su mudri svaka im cast. Razdvojili EPS od rudnika. Kada budu uhvaceni u kradji bice "izvinte mi nismo nadlezni".

SLAVKO-licno

pre 13 godina

Nigde u svetu ne postoji ovakva koalicija izmedju Vlade i sredstava informisanja kao u Srbiji!!!
Zato i jesmo gde jesmo,a nigde smo!!!

Kvazi-rekonstruisana kvazi-Vlada

pre 13 godina

Mogli su da spoje i kulturu, veru, pravdu, odbranu i sport. Mogli su da spoje i poljoprivredu, rasejanje i KIM. Mogli su da spoje i unutrašnje poslove, ljudska prava i zdravstvo. I opet ne bi bilo smešno. Zato što je previše tužno. Tragično.

Ex savetnik ex ministra finansija

pre 13 godina

Davao sam sebi za pravo kao neko sa 15 godina iskustva u fiskalnoj struci da cesto na ovom forumu kritikujem poteze Ministarke Dragutinovic i njenog tima. Medjutim ovo sto sam veceras cuo od Premijera kao razlog Ministarkine smene me nagoni da se javno izvinim putem ovog foruma. Premijer je objasnio smenu Ministarke time da dolaze izbori i da nam treba razvojni budzet. Citajuci izmedju redova ispada da je Ministarka bila jedini klip u inace neodgovornoj Vladi da se koliko toliko fiskalna disciplina na rashodnoj strani. Koliko god je kompetentnost Minstarkine ekipe bila diskutabilna, i efekti na prihodnoj strani katastrofalni, toliko je ovo sto dolazi mnogo gore. Ne bi me cudilo da se kreditni rejting zemlje pogorsa i da se suvereni i komercijalni uslovi zaduzivanja pogorsaju.

Marsius

pre 13 godina

Auh, naucnici...bezite dok jos mozete iz ove zemlje, ja vec odlazim! Usrecili ste se sa novim ministrom kao sto su i prosvetari.

jackey

pre 13 godina

Draga Majo i ostali naučnici! Kao prosvetar sa iskustvom, moram da vam poželim dobrodošlicu u našu noćnu moru. Sad ćete i vi imati priliku da ratujete sa Žarkom, koji će da vas pobedi u ime države.
Dragi đaci, studenti i budući naučnici: bežite odavde čim vam se prilika ukaže!!!

Danijel

pre 13 godina

Naš dragi "premijer" mi je u "Utisku nedelje" delovao kao potpuno izgubljen u kosmosu.Ni reč nisam razumeo šta je rekao,kao da ne pričamo istim,srpskim jezikom.Prosvetari ruše monetarni sistem zemlje Srbije,a Mišković može,a ne mora da uplati porez na kapitalnu dobit (suviše komplikovano da bi "premijer" to uspeo da objasni u toku emisije,pošto sve to ni njemu samom nije baš najjasnije). Izbori pod hitno,da vas više ne gledamo,vas gomilu klovnova i pajaca!

Rodjeni

pre 13 godina

Bravo Mirko, odjednom ste sposobni da vodite I ministarstvo finansija, a drzava sve dublje I dublje tone,gde to vodi, nista dobro vasa rekonstrukcija nece doneti,samo jos vece propadanje privrede! Nadam se da vam je ostalo jos malo vremena,I da cete brzo otici u proslost!!!

Paparaco

pre 13 godina

Jadna je Srbija gde ortoped rukovodi gradnjom, a ugostitelj zeleznicom... Kako stranke nije sramota da postave negde nestrucni kadar? Gde je prilika za strucne ljude koje ne zanima politika nego svoj posao, a uz to su daleko bolji od stranackih uvlakaca?!

dejan

pre 13 godina

Opet isto,i ovaj premijer nam je objasnio kako je velika opasnost za Srbiju ako narod ne bude glasao za njih na sledecim izborima.Samo u malo zavijenom obliku tj.ako bude prevremenih izbora zaustavice se nasa evrointegracija.Pa mi to slusamo vec 10 god

demagog

pre 13 godina

trebalo je da spoje ministarstvo vera sa ministarstvom za kosovo i metohiju, a ovo za dijasporu da vezu sa ekonomskim i regionalnim razvojem!

Nenad

pre 13 godina

Pa sad moze Dulic da instalira novi ERP u Kolubari ( na bazi MS Accessa ili napisan u programskom jeziku ERP), koji ce poterati onu mehanizaciju da radi 38 sati dnevno, a koji ce Kolubara veoma jeftino, po ceni od 20miliona e, da plati firmi Licdu kompjuters.

divlja nana

pre 13 godina

Koliko vidim lako su se dogovorili o novim ministarstvima. Odmah smo o tome i dobili informaciju, ali personalna podela je tajna. Znači da je ipak u pitanju borba za fotelje a ne za dobrobit Srbije. Valjda su važnija Ministarstva i kako će nam ona 'poboljšati' život od personalne raspodele. Ali u Srbiji nije tako. Mene interesuje Ministarstvo kao takvo, i kako radi, a ne interesuje me ministar. A i premijer Cvetković reče, Ministri i njihovi zamenici ne moraju baš mnogo ni da znaju, ljudi iz drugog ešalona su profesionalci koji završavaju poslove. Pa to smo i videli. Koliko su pojedini ministri i njihovi državni sekretari uopšte znali nešto o ministarstvima koja su vodili.