Polemike o zastavi Vojvodine

Novi Sad -- LSV apeluje na opštine u Vojvodini da istaknu pokrajinsku zastavu. DSS, s druge strane, traži da se odluka o zastavi Vojvodine poništi.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. @Bačvanin

  Normalno da je najrazvijenija Bačka kada je izmuzla čitav Banat. NIS i Nafta Gas je preotet Zrenjaninu.

  Inače nema ništa od odvajanja. To je čak i separatistima jasno. Pitanje Vojvodine ne postoji niti je ikada postojalo. Problem koji postoje zove se: Kako prisvojiti što više novca iz državne kase! S te strane najviše je oštećena južna Srbija pa ne prijete nikakvim odvajanjem. Živio sam par godina u Vojvodini tj. u Banatu i kažem vam da su priče o odvajanju autonomaška šuplja kada god ponestane novca iz državne kase ili kada se vođe polakome ili pred izbore.
  (Bez_Cenzure, 25. mart 2011 18:06)

  # Link komentara

 2. @Bećar
  Па, кад сте већ одлучили, шта више тражите овде?
  Можда одштету за мужу?
  (архонт Трибала, 3. mart 2011 21:37)

  # Link komentara

 3. Šta je Srbijanci,frka će vam biti bez Vojvodine,nećete imati koga da muzete. Svi su otišli. Žao mi vas je,ovo je ipak pitanje gradjana Vojvodine,jer mi odlucujemo,i mi smo odlučili pod hitno u EU.
  (Bećar, 3. mart 2011 19:04)

  # Link komentara

 4. 1. Prihvatam opkladu, sa bilo kime, da će samostalna i slobodna Vojvodina pre biti član EU, nego Srbija!
  Za posetu će vam biti dovoljan vaš (najnoviji) biometrijski pasoš...
  (Patak Dača, 2. mart 2011 14:56)

  -Prvo, koga je uopšte i u Vojvodini i uSrbiji briga ko će pre negde da uđe? A pogotovo ko bi normalan mogao da cepa sopstvenu zemlju, samo zato da bi ušao u nekakvu uniju 2-3 godine pre ostatka zemlje? O čemu vi to pričate ljudi? I prestanite da idealizujete EU - i Bugarska je u EU... dovoljno sam rekao!
  -Drugo, vojvodina neće biti nezavisna taman i da je većina za nezavisnost - može jedino onako kako je i Kosovo dobilo nezavisnost - RATOM, a to samo zato što autonomne pokrajine ni za vreme SFRJ, a pogotovo danas NEMAJU PRAVO NA SAMOOPREDELJENJE!!! Što znači da nezavisnost možete izdejstvovati samo na način kako su to uradili Albanci na Kosovu - ratom! Ako ste i na to spremni - onda to dovoljno govori koliko ste ekstremni! ...tako da ti je džabe opklada! Verovatno je zato Čanak pokušao da nametne "republiku Vojvodinu", jer republike imaju pravo na samoopredeljenje, ali pokrajine NEMAJU!
  -Treće, ta tema postoji samo u vašim glavama i to što pokušavate da "zakuvavate" vam ništa ne vredi, jer običan narod u Vojvodini uopšte nije briga za to što pričate! Oni žive stvaran život!
  (džabe se kladiš!, 2. mart 2011 19:10)

  # Link komentara

 5. Ja želim da Bačka, kao najrazvijeniji deo Vojvodine dobije punu autonomiju i nezavisnost u odnosu na ostatak Vojvodine!!!
  (Bačvanin!, 2. mart 2011 18:59)

  # Link komentara

 6. Prihvatam opkladu, sa bilo kime, da će samostalna i slobodna Vojvodina pre biti član EU, nego Srbija!
  Za posetu će vam biti dovoljan vaš (najnoviji) biometrijski pasoš...
  (Patak Dača, 2. mart 2011 14:56)

  # Link komentara

 7. Zakuvava se...
  (Vojvodina Republika, 2. mart 2011 10:36)

  # Link komentara

 8. Iz kragujevca sam srca Sumadije,Vojvodjansku ravnicu obozavam i gradove njene.ali ove dezurne separatiste nemogu da shvatim,pa sta treba da kazu ostali delovi Srbije jel treba svi da se borimo za bolju Srbiju ili za rasprcavanje.
  (zoran kg, 2. mart 2011 10:06)

  # Link komentara

 9. @...
  На страну чињеница што не увиђаш везу између разлога који су довели до ратова у 20-ом веку и постојања ЕУ.
  Хајде да ти се не замера и што стављаш знак једнакости између отворене агресије на Србију 1999. године и борбе српског народа за опстанак пред агресивним германским милитаризмом.
  И што затвараш очи пред оним што јесте тзв. Косова...али да кажеш да је слобода пун новчаник!? Новчаник!
  Надам се да не радиш у просвети.
  Да ја не бих даље узалуд трошио речи, цитираћу умнијег од мене: "Oni koji su spremni da ŽRTVUJU sopstvenu SLOBODU
  zarad materijalne dobiti, NE ZASLUŽUJU ni jedno, ni drugo.'' Б. Френклин
  Лаку ноћ и довиђења.
  (Агни, 2. mart 2011 00:07)

  # Link komentara

 10. @agni
  Sloboda nije teritorija, sloboda je pun novcanik.
  A o doslednosti ne znam sta da ti kazem. Ako su stanovnici Vojvodine odlucili da zive u svojoj Srbiji na ustrb 70% ostalih na teritoriji koja nikad nije bila Srbija, onda valjda treba biti dosledan i dati pravo Albancima da zive u svojoj Albaniji na ustrb 10% ostalih na teritiriji koja nikad nije bila Albanija. Ili ipak ne?
  A ako prodaja NISa i vojvodjanskih naftnih izvora u bescenje (od cega je vojvodina dobila jedan veliki sipak) ili da se tek 7% onoga sto Vojvodina uplati u republicki budzet vraca nazad (po zakonu/ustavu koji nije ni prosao u Vojvodini) nije dovoljno konkretno, onda ne znam sta da ti kazem. Moj pradeda se za tako nesto sigurno nije borio.
  (Mali Radica, 1. mart 2011 21:09)

  # Link komentara

 11. @Mali Radica
  Видим доследност у твом селективном сећању.
  Слобода јесте територија.
  Становници Срема, Баната, Барање и Бачке су одлучили да живе слободни у својој држави - Краљевини Србији.
  Тврдња да је Србија напала своје грађане Албанце и ту неистину стављати у раван са агресијом на суверену државу, је став због којег би ти твој прадеда очитао лекцију.
  п.с. IQ - следећи пут када износиш ''поражавајуће чињенице'' о стању у Војводини, немој се држати општих описних места, већ своју причу поткрепи одређеним егзактним, проверљивим стварима.
  Овако остаје неозбиљна прича под називом ''Други су криви''.
  (Агни, 1. mart 2011 18:33)

  # Link komentara

 12. Prošlo je šesnaest godina od donošenja Miloševićevog Ustava iz 1990, godine i skoro pola decenije od donošenja Vašeg Ustava iz 2006. godine a stanje u AP Vojvodini iz godine u godinu postaje sve gore i nesnošljivije pre svega za sve građane. Miloševićevim Ustavom Vojvodini je eksproprisana puna autonomija, a Vašim Ustavom, za koji ste govorili da će Vojvodini doneti blagostanje, restitucija pune autonomije Vojvodine je definitivno onemogućena, a postojeća centralistička praksa udaljava Vojvodinu i od evropskih iskustava kada je reč o autonomiji.
  U proteklom vremenu stanje duboke ustavne, političke i ekonomske krize u Srbiji najpogubnije posledice ostavilo je u Vojvodini. Vojvodina ne deli “solidarno” sa Srbijom stanje duboke zaostalosti, naprotiv, Vojvodini je nametnuto da preuzme na sebe sve posledice zaostajanja Srbije u odnosu na region i Evropu! Setite se, Vojvodina je u bivšoj Jugoslaviji stajala u samom vrhu po razvijenosti u odnosu ne samo na republike i pokrajinu Kosovo, u tadašnjoj federaciji, već i u odnosu na uže evropsko okruženje. Danas je Vojvodina u ovakvoj Srbiji na samom dnu elementarne održivosti regionalne, socijalne i individualne egzistencije! I zato iz svega gore navedenog,jedino resenje i spas za sve gradjane Vojvodine i sto skorije prikljucenje Evropskim tokovima civilizacije,je nezavisnost.
  (IQ, 1. mart 2011 15:25)

  # Link komentara

 13. @Agni
  Ne pricam o slobodi nego o teritoriji. A velike sile su odlucile da Madjarska i Austrija treba da se rasparcaju, tako da je Vojvodina ipak bila poklon jer je neko odlucio da Madjasrku treba svesti na 1/3 svoje teritorije. A sto se tice napada na Albaniju, Srbija nije napala Albaniju nego svoje gradjane Albance, tako da i oni mogu da govere o skupo placenoj slobodi. Naravno ta situacija nije crno-bela kao sto nije ni u slucaju napada Austrije na Srbiju.
  Inace, samo da ne bude zabune, moj pradeda je napustio Vojvodinu da bi se borio na strani srpske vojske protiv Austro-Ugarske
  (Mali Radica, 1. mart 2011 15:03)

  # Link komentara

 14. Из неког разлога постоји коментар на вест о једној, од народа неприхваћеној застави, у оквиру којег се износи поређење статуса Војводине и Косова и Метохије унутар Србије.
  Да јасно разлучимо...Територија данашње Војводине је напокон ушла у састав Србије, након Првог светског рата који је започео оружаним нападом Аустроугарске на Србију.
  Срби су из рата изашли као победници подневши огромне жртве којом су ''платили'' своју слободу.
  Слобода им није ''поклоњена'', баш као ни Срем, Банат, Бачка и Барања.
  Са друге стране тренутни, нерешен статус Косова и Метохије, би био у истој равни да је, а није, Србија оружаним путем напала Албанију.
  Стварност је да су ове две српске области окупиране од стране НАТО пакта, након бомбардовања спроведеног противно међународном праву. Занимљиво је да нападима Аустроугарске на Србију 1914. и НАТО алијансе 1999. године, претходе ултиматуми који имају један заједнички, неиспуњив захтев - несметан пролаз и стационирање страних војних трупа на територији Србије, према њиховом нахођењу.
  Ја у случајност не верујем.
  п.с. Прича о томе како су Срем, Банат, Барања и Бачка постале српске области насељавањем Срба тамо где их никада није било, је омиљена прича особа из ''64 жупаније''. Да није можда Панонија била пуста када су Мађари стигли у 10-ом веку?
  (Агни, 1. mart 2011 14:00)

  # Link komentara

 15. @Carina na Dunavu
  ''Sramota me je jer u mom narodu ima takvih ljudi KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO - osim njihovih sopstvenih stomaka!''
  (архонт Трибала, 1. mart 2011 13:22)

  # Link komentara

 16. Do novog povecanja poreza na imovinu nisam bio za dalje rasparcavanje Srbije, ali sada je dosta ! Nudim besplatno da mesam malter svakom ko ce da zida zid lopovima iz Beograda.
  (Afrika zdaj !, 1. mart 2011 10:25)

  # Link komentara

 17. Kolika je bila prosecna plata u Crnoj Gori pre dvajanja od Srbije ? A koliko je sada ? Zao mi je ali svako ko je pobegao od Srbolubare procvetao je. A i obicnim Beogradjanima bi bilo bolje. Isli bi po benzin i u Aldi u Pancevo.
  (Carina na Dunavu, 1. mart 2011 10:13)

  # Link komentara

 18. Da li je ovo covek koji nas vodi u sveliju buducnost:
  [link]
  A kako bi bilo da od komsija iz bivse Austro - Ugarske prvo naucimo da se civilizovano ponasamo? Usput malo procitamo SOPSTVENU istoriju. Imala je Vojvodina zastavu jos pre vise stotina godina. Na zalost coveku koji vozi motorne sanke nismo objasnili nasu istoriju, pa je smislio svoju zastavu, na sramotu svin nas.
  (Dositej, 1. mart 2011 10:08)

  # Link komentara

 19. Nisu nam problem glupe zastave niti slične stvari!

  Problem su nam političari koji pokušavaju da nas dele po raznim osnovama(stranačkim,
  verskim ,nacionalnim,...)kako bi nas građane svađali i lakše vladali nama.

  Problem su nam i domaći tajkuni,koji koriste ovakvu situaciju i bogate se preko leđa posvađanih građana.
  Znam konkretno jednog(rod mi) koji je u Vojvodini veliki Vojvođanin,preko Save veliki Srbin a kada ode u rodno mesto u Hrvatsku onda je veliki Hrvat!Zavadi pa vladaj!
  Na toj praksi se za zadnjih 15-ak godina dooobro obogatio.
  Šteta što mnogi građani ovo ne vide,već im je milije da svako sebe u svoj "tor" sateruje i odatle mrsko gleda drugi "tabor".
  (zastava me neće nahraniti, 1. mart 2011 09:23)

  # Link komentara

 20. Bez obzira sta mislim o autonomastvu i zastavi (nisam neki fan) vidim da se neki ubise objasnjavajuci da je Vojvodina deo Srbije. Jeste, ali zato sto je dobijena na proklon od saveznika a pre toga NIKAD nije bila u sastavu Srbije. Cak sta vise, do pre 100 godina Srbi su cinili oko samo 30% populacije.
  E a onda kad se pojavi vest o Kosovu, onda se isti bune kako to tako ne moze, kako Amerika moze da oduzme nesto sto je UVEK bilo nase, kako su Srbi do pre 100 godina bili vecina.
  Pa gospodo odlucite se sta hocete! U ovome se srz problema, dokle god se budete ponasali "mi smo uvek u pravu, mora uvek biti po nasem, za nas vaze neka druga pravila, svi ima da rade onako kako im mi kazemo" dotle ce biti i separatizma u Vojvodini. Ako primienjujete neka "pravila" na Vojvodinu, primenite ih i na Kosovo. Ako primennjujete neka pravila (namerno bez navodnika) na Kosovo, primenite ih i na Vojvodinu
  (Mali Radica, 1. mart 2011 09:10)

  # Link komentara

 21. Sada se očigledno vidi da srbiju rasparčavaju. Moja poruka probudi se srbijo!
  (DARKO MIRNIC, 1. mart 2011 07:23)

  # Link komentara

 22. E moji Srbi šta i vi trpite, dok su svi u regiji nastojali, a na kraju i dobili svoje države vi svoju sami rušite! Zar vi "vojvođani" mislite da će vam biti bolje ako se odcijepite - možeš mislit. I šta mislite da će vas netko više voljeti ako odete od Srbije - ma voljet će vas kao i do sada tj. nikako, a podržavat će vas eto samo da razbijete Srbiju, a ne zbog vas samih. Inače svi u okolici jedva čekaju da susjedu crkne krava i pomogli bi vam samo zbog toga. Radite da vam ta država Srbija u kompletu bude bolja. He, baš bi volio vidjeti reakcije kad bi netko u Hrvatskoj(gdje živim) imao i iznosio nekave separatističke ideje - nema šanse zato što nitko nije toliko glup da ruši svoju državu, državu svoga naroda!
  (promatrač iz susjedstva, 28. februar 2011 23:02)

  -Dragi prijatelju, svaka ti čast na komentaru! I ja smatram da niko nije lud da ruši sopstvenu domovinu - NIKO osim Srba, koji stalno pokazuju da su totalno nenormalan narod! Dok jedan deo Srba koji je van Srbije pokušava svim silama da se približi matici Srbiji, oni koji su u Srbiji bi da odu iz nje - verovatno zato što nisu osetili kako je to živeti van svoje otadžbine!!! U ovakvim situacijama kada gledam i čitam kako neki Srbi ruše sopstvenu zemlju i pljuju po njoj, prosto me je sramota što sam Srbin i što živim u ovoj Srbiji i pogotovo u Vojvodini -među "pokondirenim tikvama" - kako reče jedan naš čuveni pisac!!! Sramota me je jer u mom narodu ima takvih ljudi KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO - osim njihovih sopstvenih stomaka! Ali nije to prvi put - bilo je mnogo takvih slučajeva u istoriji - učili smo svi u školama o poturicama i ostalim stvarima!
  -Samo molim dragog Boga da malo opameti ovaj narod, kad već sami nisu u stanju, i da konačno počnu da RADE nešto korisno umesto da "brste politiku"!
  Ako ovaj komentar objave, želeo bih za kraj da vam pošaljem Pozdrav i poželim sve najbolje!
  (Dule NS, 1. mart 2011 04:42)

  # Link komentara

 23. Vojvodina Moja Domovina!!!
  (Srbin, 1. mart 2011 00:17)

  # Link komentara

 24. E pa gospodo i ja sam Novosadjanin, i ova zastava neće proći! Mislim da se i ja pitam. Ljudi nemaju da jedu , da školuju decu , da normalno žive , a vi se bavite zastavom. Mada i gospoda u Beogradu moraju malo da povuku ručnu. Ukoliko nastave da provociraju narod , bojim se da će ih se više pojaviti sa ovom zastavom.
  (Sajle, 28. februar 2011 23:51)

  # Link komentara

 25. ne zivim u vojvodini, ali mi je zanimljivo kad citam o podeli na prave vojvodjane i dodjose. svi ste vi u jednom trenutku dosli na tu teritoriju, a vecina vas koja se dici da su xy koleno rodjeno tu ste u stvari dosli sa kosova za vreme velikih seoba, a bezeci od turaka. Srbija je jedinstvena i suverena teritorija i svaki gradjanin srbije ima pravo bilo gde da se naseli i da uziva sva prava. takodje svako ko poznaje politicku teoriju zna da u asimetricnim drzavama(drzave koje nisu celokupno podeljene na pokrajine, vec na jednom delu imaju pokrajinu a na drugom nemaju) diskriminisano je ono stanovnistvo koje se ne nalazi u pokrajini. tako da, voleli vi to ili ne, oni koji treba da se bore za svoja prava smo mi koji ne zive u vojvodini i treba da trazimo da se cela zemlja izdeli na pokrajine, regije ili nesto trece.
  (vlada, 28. februar 2011 23:50)

  # Link komentara

 26. Ma ajte zna se ko je opsednut zastavama uglavnom razni pritajeni nacionalsocijalisti. Ne bakcite se bezveznim temama, ne ukidajete ali ni ne namecite nikom pod nos zastave, pogotovu onima kojima je dosadilo to strancarenje.
  (Marko, 28. februar 2011 23:42)

  # Link komentara

 27. Predlazem da se uz ovu zastavu usvoji i zakon o liku i delu Nenada Canka i ostalih manje bitnih clanova LSV kako bi dobili dozivotne privilegije i povlastice koje su za zivota zasluzili svojom borbom za nezavisnu i autonomnu Vojvodinu koju nece pljackati srbocetnici i velikosrpski klerofasisti.

  A ako narod Vojvodine na referendumu odluci da bi voleo da Vojvodina bude carstvo Canak bi bio idealan kandidat za buduceg cara
  (i posle Tita Canak, 28. februar 2011 23:37)

  # Link komentara

 28. Ja sam za da Vojvodina, kao i svaki drugi region u belom svetu ima svoju zastavu i da je ističe ISKLJUČIVO uz zastavu Srbije, što je i normalno. Ali ne ovu zastavu, ovo je očaj i skrnavština najžešća koju je Čanak (čovek kojeg, ma šta pričao po medijima, niko normalan u Vojvodini ne uzima za ozbiljno) smislio u pauzi između jahanja motora i skutera po centru Novog Sada. Naravno, isto bih voleo da zastave istaknu i Šumadija, Južna Srbija i ostali, čisto da se da do znanja da Srbija nije isključivo Beograd & bliža okolina!
  (valencia, 28. februar 2011 23:27)

  # Link komentara

 29. Biti Vojvodjanin je stanje duha a ne nacionalne pripadnosti. Prema tome podrzite zastavu AP Vojvodine.
  (novosadjanin, 28. februar 2011 23:23)

  # Link komentara

 30. Ma šta nam vredi ova zastava? Ona neće nikog zaposliti niti nekom povećati platu. Vojvođanima bi najviše odgovarala autonomoja ukinuta 1989. godine i bez Čanka koji se udružio sa lopovom Kostićem.
  (Filip, 28. februar 2011 23:10)

  # Link komentara

 31. Dok pljackaju Srbiju mi da raspravljamo o zastavama...

  UF
  (Serpiko, 28. februar 2011 23:06)

  # Link komentara

 32. maki

  Komentar ti je krajnje iskljuciv, a rekao bih i bezobrazan. Vojvodina pripada svima koji u njoj zive, bez obzira da li su, kako si rekao, dodjosi i izbeglice, ili tzv. autohtoni starosedeoci. Na kraju krajeva, pa svi smo odnegde dosli, pre ili kasnije. Potomaka Srba doslih u vreme seoba i Carnojevica ima malo u odnosu na stanovnike Vojvodine i pre svega njihove potomke koji su se naselili posle 1918, 1945 ili u poslednjem migracionom talasu tokom devedesetih godina. Znamo sta je mrznja i iskljucivost proizvela u nasoj skoroj proslosti, zato svi vi ostrasceni, spustite loptu i primirite strasti!
  (mare 025, 28. februar 2011 23:05)

  # Link komentara

 33. Da li je Vojvodina u Srbiji? Da!
  Da li Vojvodina ima svoju zastavu? Da!
  Pa u cemu je problem???
  Ako zastava vec postoji dajte je na videlo pa da ostavimo ovu koju je pravio LSV...
  Sve je leako da se resi ako postoji volja.... a u nasoj Srbiji svega sem dobrevolje!
  (Ljuba, 28. februar 2011 23:04)

  # Link komentara

 34. Vratite staru zastavu koja se u Vojvodini ODUVEK KORISTILA! Zastavu Srpskog vojvodstva!!!
  -Za one koji ne znaju zastava Sprskog Vojvodstva je TROBOJKA CRVENO-PLAVO-BELO!

  Takođe obavezno vratiti stari grb Srpskog Vojvodstva - štit sa krstom i 4 ocila oko koga se nalaze manji grbovi Vojvođanskih regiona!

  -Dosta više separatističkih pokušaja da se nametne i izmisli nešto ŠTO NIKADA NIJE POSTOJALO!!!

  ko želi da vidi kako izgleda pravi grb Vojvodine evo:

  [link]

  -Wikipedia je čudo!
  (Dule NS, 28. februar 2011 23:04)

  # Link komentara

 35. @pfc

  E,moj derane,nije Vojvodina "80% Srbi,a 20% manjine",Vojvodina je nacin razmisljanja i ne ocekujem od tebe da to shvatis.Moje komsije,prijatelji,kumovi su ljudi razlicitih nacija,ali smo svi zajedno VOJVODJANI,bili i ostali,a manjine su oni koji ovo ne shvataju i koje mi ne shvatamo.Sedi,pusti od Balasevica "Stari laloski valc",pa ti se mozda malo razbistri. A,sto se zastave tice,ova je ocajna i moglo bi se naci neko primerenije resenje.
  (Lala na kvadrat, 28. februar 2011 23:02)

  # Link komentara

 36. E moji Srbi šta i vi trpite, dok su svi u regiji nastojali, a na kraju i dobili svoje države vi svoju sami rušite! Zar vi "vojvođani" mislite da će vam biti bolje ako se odcijepite - možeš mislit. I šta mislite da će vas netko više voljeti ako odete od Srbije - ma voljet će vas kao i do sada tj. nikako, a podržavat će vas eto samo da razbijete Srbiju, a ne zbog vas samih. Inače svi u okolici jedva čekaju da susjedu crkne krava i pomogli bi vam samo zbog toga. Radite da vam ta država Srbija u kompletu bude bolja. He, baš bi volio vidjeti reakcije kad bi netko u Hrvatskoj(gdje živim) imao i iznosio nekave separatističke ideje - nema šanse zato što nitko nije toliko glup da ruši svoju državu, državu svoga naroda!
  (promatrač iz susjedstva, 28. februar 2011 23:02)

  # Link komentara

 37. Pored zlonamernih, postoje i oni koji uopste nemaju predstavu sta predstavlja zastava i grb. Opet neki drugi porede zastavu sa zastavom fudbalskog grba. Dok neki treci vide u tom cinu nekakvu slobodu. Pored svega ovoga gore navedenog, covek sa strane moze da zakljuci samo kako je u pitanju cisto neznanje, demagogija, i zla namera. Kada bi se pitanje zastave, grba, himne, nacije, teritorije, drzave, vlasti, pravilno postavilo, sva ova diskusija bi bila ne smesna, vec otuzna. Sto je nazalost i moj osnovni utisak o celoj ovoj prici. Jos je veca zalost i tuga, sto se nama ne svakog dana, nego vec godinama namecu lazne teme i dileme. I tako uspevamo uspesno da se vrtimo ne u krugu, vec u spirali, i to na dole. Uskoro cemo uci u najnize nivoe spirale, i necemo imati gde da se vrtimo, vec cemo poceti da se sudaramo. Levak nas uporno uvlaci.
  (marko, 28. februar 2011 23:02)

  # Link komentara

 38. U Vojvodini ima 65,05% Srba,od toga,ima nas bar 30% Srba iz mesanih brakova,kojima je dosta diktature i tlacenja u poslednjih 20 godina.Pa kad spojimo 35% manjine,eto nama vecine za osamostaljenje.LSV organizujte Referendum pa da resimo problem za sva vremena.
  (Svetislav, 28. februar 2011 23:01)

  # Link komentara

 39. Ovu kompromisnu i ne moraju da stavljaju ali onu pravu zastavu pomalo reggae varijantu bi bilo dobro da stave.
  Brate samo Plavo zlano i zeleno mom je srcu voljeno.
  Jos grb u sredini... masala.
  A himna Nedam svoja vojvodjanska zita.
  I nista vise, ne mora biti nikakvo otcepljenje.
  (Ivan BA, 28. februar 2011 23:01)

  # Link komentara

 40. Ja nisam pristalica DSS-a, SNS-a, SRS-a, Obraza, 1389, Dveri...ali ne mogu da progutam ove imbecilnosti i u Vojvodini i u Srbiji. Na nivou drzave,bahata vlada usvaja papagajski grb i zastavu koji su uvreda za narod, a u Vojvodini hibridna zastava koja vise podseca na reklamu za dijamant margarin. Pa zar u Vojvodini vecinu stanovnika ne cine Srbi (oko 70%)? Muka mi je od separatista, malogradjanstine i sebicluka. Neko rece dodjosi. Pa svi smo mi dosli odnekud. Sta bi sa Keltima, koje smo asimilovali ili pobili u VI veku? Budalastina.
  (Bole, 28. februar 2011 23:00)

  # Link komentara

 41. ..Molim Vas..ne govorite u moje ime ( mi vojvodjani) ja nisam vojvodjanin..ja sam banacanin i rodjen u Srbiji..nemam nista protiv vojvodine taman posla ali zloupotreba i ekstremizam te vrste ne podrzavam..prosto ne mogu da verujem kada citam komentare da ima ljudi koji se predstavljaju vojvodjanima i vredjaju (ono preko dunava) i ponasaju se ekstremno.. to je meni licno odvratno i takvo sramotno ponasanje nije za nekog ko se predstavlja 'vojvodjaninom' Taman posla da mi smeta i da branim da se neko naziva vojvodjaninom ili vojvodjanima ali ako se neko predstavlja takvim imenom za ljude iz AP vojvodine vazi da nisu histericni i ostrasceni...ne podnosim nikakvu vrstu ekstrema pa ni ovu..mi lale iz banata smo tolerantni i ako nastavite tako da nas predstavljate trazicemo Region Banat u okviru Srbije i AP Vojvodine..:)... I dosta ekstremizma u liku i delu LSV i DSS vrlog nam kostunice i canka..isto je to...Ja cu uvek ponosno nositi zastavu Srbije i Grada Zrenjanina( Velikog Beckereka) pri ulasku u EU...toliko..sve najbolje od Lala iz Banata..tj banacanina iz srbije..;)
  (milance, 28. februar 2011 22:51)

  # Link komentara

 42. Kada god se blize izbori LSV krece sa istom temom...Zatim ,ulaze u parlament i onda tisina 3 godine!!!
  (doktor, 28. februar 2011 22:46)

  # Link komentara

 43. Ovi sto su za nezavisnu Vojvodinu ,uglavnom su na Netu,na ulicama ih nema...Mogli bi eventualno da skupe 25 posto.Pozdrav iz Vojvodine!
  (bane, 28. februar 2011 22:44)

  # Link komentara

 44. @pfc
  Vidi ovaj pfc sto laze, u Vojvodini su manjine 35%, mesoviti 30% i srbi 35%. Samo se ti tesi. Nasa zastava , autonomija i nas grb are here to stay!
  (Deki, 28. februar 2011 22:43)

  # Link komentara

 45. Dragi Maki, ja sam Srbin iz Vojvodine. Sedma generacija, iz Karlovaca. Mrzim autonomase, posto niti jedan od njih nije rodjen u Vojvodini, a ako je on i rodjen (u okupiranoj kuci), roditelji nisu, navodno brane moje interese. Vidis, ja niti sam dodjos, za razliku od ovih cije ideje sledis, niti sam Vojvodjanin. Sloven sam, belac, slobodni strelac, za svaki slucaj jos uvek samo svoj. Takodje, nisam bio, niti cu biti ucesnik Velikog Brata, nemam show, niti akcije televizije pink, a u zivotu moram da radim da bih se izdrzavao.
  (Aleksa, 28. februar 2011 22:36)

  # Link komentara

 46. Jaki na internetu ,a nema ih na ulici!
  (natalija, 28. februar 2011 22:36)

  # Link komentara

 47. Kakvi komentari. Jeli bre, jeste vi 'Vojvodjani' Srbi ili ne? Sta vam to znaci Vojvodina Vojvodjanima, jel to neka nova nacionalnost ili sta, mislim obavestite me, jer izgleda se na ovom Balkanu nacije stvaraju preko nocipa sam mozda nesto propustio. Ja koliko znam Vojvodinu su stvorili Srbi, sa zeljom da se se stvori drzava Srba na Balkanu, a to sto sad neki ovde govore o nekim 'dodjosima', i izvikuju fasisticke parole 'vojvodina vojvodjanima', pa to je vec stvar zakona o sprecavanju etnicke netrpeljivosti, a ne normalne polemike.
  (........, 28. februar 2011 22:35)

  # Link komentara

 48. Kao i svuda u demokratskom svetu,uz maticnu zastavu ide i pokrajinska i tu nema nista sporno! Ovi internet provokatori neka izadju na izbore ili ulice ,pa neka traze to sto zele...Zastava Vojvodine nikom ne smeta i uvek stoji uz Srpsku!
  (doktor, 28. februar 2011 22:33)

  # Link komentara

 49. Ружна застава.
  Направљена је тако да су Срем, Банат и Бачка представљени првенствено као европски региони, а не делови територије државе Србије. Војводине ту нема ни у траговима.
  Таман смо се ослободили црвене, а сада нам на заставе стављају жуту петокраку.
  Овакво решење заставе није ништа друго до резултат нагодбе и политичке трговине унутар владајуће коалиције.
  Изгледом застава територијалних јединица Србије потребно је да се бави Српско хералдичко друштво.
  На тај начин осмишљену заставу, која је утемељена на хералдичким правилима и српској повести, радо ће сви истицати. Неће бити потребе за акцијама попут ове. Јасно?
  (архонт Трибала, 28. februar 2011 22:33)

  # Link komentara

 50. Ако грчке покрајине имају заставе нека их ставе и у војводини. Оно што има војводина треба да има и Смедерево као град који Србији доноси највише новца, шумадија, југ Србије, рашка област...
  (нећу да ми Суботицом Влада Новосађанин, 28. februar 2011 22:27)

  # Link komentara

 51. DSS u Vojvodini? Jel' njih vodi Ristivojevic? Zar nije on bio predsednik UO u Zeleznicama? Gde mu je direktor, Sarancic? Ko vise odgovara, direktor ili predsednik UO?

  To niko ne pita. Bave se zastavama, skrecu paznju javnosti. Mozda je bolje da gledamo kakve zastave vise a ne mislimo o Insajderu.
  (hm?, 28. februar 2011 22:27)

  # Link komentara

 52. Zivim u Nemackoj [Minhen]i ovde pored zastave Nemacke se istice i zastava pokrajine Bavarske.
  A, posto sam zivio i u Kaanadi znam da i oni jednu do druge isticu zastavu Kanade i proivincije.
  I u Hrvatskoj se pored drzavne zastave Hrvatske istice i zastava zupanije.
  A u Bosni se pored zastave drzave BH istice i zastava entiteta [RS ili Federacija]
  Pogledajte da su u kabinetu Nebojse Radmanovica zastava BH i RS jedna do druge
  (normalna stvar, 28. februar 2011 22:25)

  # Link komentara

 53. Alo Kostunice probudi se! Vojvodjani nepriznaju tvoj ponocni Ustav. Mi cemo uskoro imati SVOJ USTAV!!
  (WW, 28. februar 2011 22:11)

  # Link komentara

 54. Iskreno receno, ja ovu tzv. zastavu Vojvodine ne dozivljavam kao svoju, jer sam Srbin. Osim tri zbrckane boje, na njoj me ama bas nista ne asocira da zivim u svojoj drzavi, a to je Srbija.
  Takodje ne dozivljavam ni kao svoju ovu odvratnu zastavu i grb koju je vlada usvojila pre cetiri meseca. Kome pade na pamet da kao grb postavi ove glavudze sa dizelaskim vratovima i kljunovima koji pre lice na otvarace za konzerve od pre trideset godina nego na glave orla. Ja zaista ne znam koja od ove dve zastave mi vise izaziva mucninu u stomaku. Mi imamo grb i zastavu jos od 1882 i zaista ne shvatam cemu ova lakrdija?
  (Pancevac, 28. februar 2011 22:05)

  # Link komentara

 55. Ako svoje simbole mogu javno isticati mesne zajednice, fudbalski i lovački klubovi, zašto ne može i jedan region Srbije, koji uz to ima svoj istorijski, društveni i geografski identitet više od sto godina unazad? A za neobaveštene, Vojvođanski identitet je upravo najbolji i najbezbolniji način da se razvodnje i oslabe bilo kakve nacionalne težnje za cepanjem Srbije, ako one uopšte postoje. Velika većina Vojvođana ne pomišlja na crtanje novih granica, već na to kako da radi pošteno i živi u miru. Ovo mahanje zastavama se može razumeti samo kao odgovor na težnju koja traje od 89' do danas, da se Vojvodina posmatra kao neki špajz, iz kojeg samo treba da se vade i crpe zalihe, a ništa da se ne vraća. Rezultati toga su bolno vidljivi na svakom koraku, i vojvođani najbolje znaju šta su imali i šta su izgubili pre 20 godina. Vojvodini treba dati prostora za razvoj, i ona će biti motor koji će pokrenuti i podići celu Srbiju. Neshvatljivo je kako DSS može da gaji toliku mržnju i maćehinski odnos prema delu svog sopstvenog naroda i delu svoje države. Verovatno su zbog toga u Vojvodini blizu granice cenzusa
  (jedna i jedina..., 28. februar 2011 22:05)

  # Link komentara

 56. a da nece mozda i vojvodina nezavisnost od srbije ? sto sta fali srbima da zive vise drzava ? strasno sta nam rade i sta mi trpimo
  (samo_vas_gledamo!!, 28. februar 2011 22:04)

  # Link komentara

 57. Ta mante se ljudi gluposti! Nije nam sad zastava najvažnija, dajte da rešimo od čega ćemo i kako da živimo, kako će deca da nam se školuju itd... Kada to sve bude potaman, ondak ćemo da mislimo na zastavu - a dotle, da prostite: zabole me za zastavu!!! Ajd uzdravlju!
  (Novosađanin, 28. februar 2011 22:01)

  # Link komentara

 58. i ja podrzavam slobodnu Vojvodinu....slobodnu od separatista
  (Ivan, 28. februar 2011 21:59)

  # Link komentara

 59. A kakve veze ima Srem sa Vojvodinom i backim zecovima? Sada ce i bacvani biti fruskhogorci i rakhaljbadzani i lezimirci.
  (sokrat, 28. februar 2011 21:56)

  # Link komentara

 60. Najvise volim da gledam one komentare "slobodna Vojvodina" i slicne tome. Samo da podsetim - Vojvodina: Srbi 80%, manjine 20%. Znamo ko pise takve komentare
  (pfc, 28. februar 2011 21:55)

  # Link komentara

 61. ЛСВ-у се придаје много већи значај него што то заслужују политичком моћи. Колико су гласова добили на изборима?

  Ја против заставе немам ништа, свака немачка покрајина има своју заставу.

  Мислим да у овом тренутку има пуно важнијих питања од заставе (првенствено егзистенцијалних)
  (Бојан, Нови Сад, 28. februar 2011 21:54)

  # Link komentara

 62. Ma dokle ce mo mi u Vojvodjani da trpimo vise ove nacionaliste,komuniste i kriminalce??.Svim narodnostima u internacionalnoj Vojvodini,pod hitno treba Slobodna Evropska Drzava Vojvodina!!.
  (Novosadjan, 28. februar 2011 21:51)

  # Link komentara

 63. Dobro jutro dragi Ligasi !!!
  Jeste li se naspavali ?
  Zimskim, medvedjim snom koji traje 3 godine.
  Da ste na vreme pokretali teme od presudne vaznosti za Vojvodinu u skupstini Srbije sada ne bi morali sa bajatim idejama tipa: Vojvodjanska zastava, Lustracija itd da podgrevate leš birackog tela koji je istrulio usled vaseg nerada, a pred nadolazece izbore. Dugo ste sadili tikve sa djavolom u parlamentu i zaboravljali na bazu. Sada ce vam se to vratiti. Nas Vojvodjane vec to vase kohabitiranje skupo kosta. A biti ce i gore. A vi se samo bahatite. Vozajte saonice. Ima dana...
  (V - kao REPUBLIKA, 28. februar 2011 21:50)

  # Link komentara

 64. Sto se stalno bune ove izbeglice i dodjosi. Ako im se ne svidja nasa zastava grb i multietnicna pokrajna nek se vrate odakle su i dosli.
  (Maki, 28. februar 2011 21:47)

  # Link komentara

 65. Dokle bre vise ovaj LSV!Vas bi valjalo malo u Padinjak pa da vidim kako bi posle razmisljali!
  (Marko, 28. februar 2011 21:45)

  # Link komentara

 66. Vojvodjani zar ne vidite kako se tretirate i sta smo mi za one pijavice?Doslo je vreme da se vijori drzavna zastava.Po cemu su to pa braca Albanci,Bosanci,Crnogorci,Hrvati,Makedonci i Slovenci bolji od nas.Nase pravo za bolji zivot ne moze niko da nam uskrati.
  (pit, 28. februar 2011 21:44)

  # Link komentara

 67. Apsolutno sam PROTIV zastave Vojvodine. LSV se trudi da nametne simbol koji urusava drzavnost Srbije, a vreme je da se Canku stane na put separatizma. Vojvodina je sastavni deo Srbije! Hitno skinuti zastave koje iritiraju...
  (Srbin iz Vojvodine, 28. februar 2011 21:38)

  # Link komentara

 68. Sta je tu sporno? Svaka autonomija na svetu ima svoju zastavu na zgradama svojih institucija? Zasto bi Vojvodina bila drugacija? Naravno da treba da bude istaknuta...
  (Icarus, 28. februar 2011 21:26)

  # Link komentara

 69. A mi Vojvodjani zahtevamo da se ukine za sva vremena sve bivse vladajuce stranke,pocev od dss pa preko sps,srs,sns,koje su dokazano pogubne za normalno proevropski orijentisano drustvo!!
  (Vojvodina Vojvodjanima, 28. februar 2011 21:24)

  # Link komentara

 70. Uz blagoslov magle i nebeske pravde
  vreme je, vele, da idem odavde
  e, ne volem s takvima ni da se svadjam
  nisam ja dosao, di da se vracam
  tu je sjahao moj askurdjel
  to je nasa ledina
  nasa Vojvodina jedna i jedina...
  (Vojvodjanka, 28. februar 2011 21:19)

  # Link komentara

 71. Nema tu mesta za polemiku. Vojvodina ima punu autonomiju i u skladu sa tim sama odlucuje o svojim obelezjima. Ova sufliranja jesu ustvari pokusaj da se ponovo nametne Vojvodini neki oblik centralizma, ali to nece proci jer je apsolutno neprimenjivo u Vojvodini. Ljude jednostavno to ne zanima i 99.99% nema sanse da pristane na tako nesto kao kad su nam ukidali ustav. Dosta je bilo! Pokusate li bilo sta slicno, imacete posledice. Ne cackajte mecku!!! Postujte sto smo deo zajednicke drzave i postujte nasu suverenost u donosenju odluka koje se ticu nas, ako necete, nemoj onda da se cudite ako vise ne budemo hteli da budemo deo te zajednicke drzave. Jasno?
  (Vladimir, 28. februar 2011 21:19)

  # Link komentara

 72. Sve ostalo štima !
  Visoka stopa zaposlenosti, plate takve da se može normalno živeti, i sl. Što ono kažu standard na jednom zavidnom nivou, samo nam je još ta zastava ostala kao problem i prepreka da Dunavom u Vojvodini potekne med i mleko.

  Živeli ovi što će nam i taj problem rešiti.
  (Lala, 28. februar 2011 21:16)

  # Link komentara

 73. Kada je Vojvodina dobila autonomiju 1848 godine dobila je zastavu, kao i grb. Naravno da tako treba i danas da bude. Nazalost rat se vodi izmedju onih koji su za i onih koji su protiv zastave, ali skoro da niko ne postavlja pitanje samog izgleda zastave i grba. Zastava Vojvodine koja se sad koristi je uzasna. Nema veze sa istorijskim nasledjem Vojvodine niti su postovana heraldicka pravila. Zastava kao i grb izgledaju kao da ih je crtao neki birokrata u pauzi izmedju glasanja ili kao da je izasla iz neke "evropske" kancelarije kao i zastava Kosova i zastava Bosne i Hercegovine. Krajnje je vreme da se u resavanje ovog problema, a definitivno jeste problem, ukljuce strucnjaci, heraldicari i istoricari i da sa kada vidimo sve opcije na referendumu gradjani i gradjanke Vojvodine odluce kakvu zastavu zele.
  (B30, 28. februar 2011 21:15)

  # Link komentara

 74. Al' ste nasli sliku... iz 80-tih...a lepa to vremena behu...
  (Zoran, 28. februar 2011 21:11)

  # Link komentara

 75. Колико је гласова добила ЛСВ у Војводини?

  Даље, нисам против застава, али сам против њихове злоупотребе.
  (Горан, 28. februar 2011 21:06)

  # Link komentara

 76. ne da se treba staviti na skupštinu već trebaju da skinu srpsku i ostave samo vojvođansku!
  (Slobodna Vojvodina, 28. februar 2011 21:03)

  # Link komentara