Ponedeljak, 28.02.2011.

20:55

Polemike o zastavi Vojvodine

LSV apeluje na opštine u Vojvodini da istaknu pokrajinsku zastavu. DSS, s druge strane, traži da se odluka o zastavi Vojvodine poništi.

Izvor: B92

Polemike o zastavi Vojvodine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Bez_Cenzure

pre 13 godina

@Bačvanin

Normalno da je najrazvijenija Bačka kada je izmuzla čitav Banat. NIS i Nafta Gas je preotet Zrenjaninu.

Inače nema ništa od odvajanja. To je čak i separatistima jasno. Pitanje Vojvodine ne postoji niti je ikada postojalo. Problem koji postoje zove se: Kako prisvojiti što više novca iz državne kase! S te strane najviše je oštećena južna Srbija pa ne prijete nikakvim odvajanjem. Živio sam par godina u Vojvodini tj. u Banatu i kažem vam da su priče o odvajanju autonomaška šuplja kada god ponestane novca iz državne kase ili kada se vođe polakome ili pred izbore.

архонт Трибала

pre 13 godina

@Bećar
Па, кад сте већ одлучили, шта више тражите овде?
Можда одштету за мужу?

Bećar

pre 13 godina

Šta je Srbijanci,frka će vam biti bez Vojvodine,nećete imati koga da muzete. Svi su otišli. Žao mi vas je,ovo je ipak pitanje gradjana Vojvodine,jer mi odlucujemo,i mi smo odlučili pod hitno u EU.

džabe se kladiš!

pre 13 godina

1. Prihvatam opkladu, sa bilo kime, da će samostalna i slobodna Vojvodina pre biti član EU, nego Srbija!
Za posetu će vam biti dovoljan vaš (najnoviji) biometrijski pasoš...
(Patak Dača, 2. mart 2011 14:56)

-Prvo, koga je uopšte i u Vojvodini i uSrbiji briga ko će pre negde da uđe? A pogotovo ko bi normalan mogao da cepa sopstvenu zemlju, samo zato da bi ušao u nekakvu uniju 2-3 godine pre ostatka zemlje? O čemu vi to pričate ljudi? I prestanite da idealizujete EU - i Bugarska je u EU... dovoljno sam rekao!
-Drugo, vojvodina neće biti nezavisna taman i da je većina za nezavisnost - može jedino onako kako je i Kosovo dobilo nezavisnost - RATOM, a to samo zato što autonomne pokrajine ni za vreme SFRJ, a pogotovo danas NEMAJU PRAVO NA SAMOOPREDELJENJE!!! Što znači da nezavisnost možete izdejstvovati samo na način kako su to uradili Albanci na Kosovu - ratom! Ako ste i na to spremni - onda to dovoljno govori koliko ste ekstremni! ...tako da ti je džabe opklada! Verovatno je zato Čanak pokušao da nametne "republiku Vojvodinu", jer republike imaju pravo na samoopredeljenje, ali pokrajine NEMAJU!
-Treće, ta tema postoji samo u vašim glavama i to što pokušavate da "zakuvavate" vam ništa ne vredi, jer običan narod u Vojvodini uopšte nije briga za to što pričate! Oni žive stvaran život!

Bačvanin!

pre 13 godina

Ja želim da Bačka, kao najrazvijeniji deo Vojvodine dobije punu autonomiju i nezavisnost u odnosu na ostatak Vojvodine!!!

Patak Dača

pre 13 godina

Prihvatam opkladu, sa bilo kime, da će samostalna i slobodna Vojvodina pre biti član EU, nego Srbija!
Za posetu će vam biti dovoljan vaš (najnoviji) biometrijski pasoš...

zoran kg

pre 13 godina

Iz kragujevca sam srca Sumadije,Vojvodjansku ravnicu obozavam i gradove njene.ali ove dezurne separatiste nemogu da shvatim,pa sta treba da kazu ostali delovi Srbije jel treba svi da se borimo za bolju Srbiju ili za rasprcavanje.

Агни

pre 13 godina

@...
На страну чињеница што не увиђаш везу између разлога који су довели до ратова у 20-ом веку и постојања ЕУ.
Хајде да ти се не замера и што стављаш знак једнакости између отворене агресије на Србију 1999. године и борбе српског народа за опстанак пред агресивним германским милитаризмом.
И што затвараш очи пред оним што јесте тзв. Косова...али да кажеш да је слобода пун новчаник!? Новчаник!
Надам се да не радиш у просвети.
Да ја не бих даље узалуд трошио речи, цитираћу умнијег од мене: "Oni koji su spremni da ŽRTVUJU sopstvenu SLOBODU
zarad materijalne dobiti, NE ZASLUŽUJU ni jedno, ni drugo.'' Б. Френклин
Лаку ноћ и довиђења.

Mali Radica

pre 13 godina

@agni
Sloboda nije teritorija, sloboda je pun novcanik.
A o doslednosti ne znam sta da ti kazem. Ako su stanovnici Vojvodine odlucili da zive u svojoj Srbiji na ustrb 70% ostalih na teritoriji koja nikad nije bila Srbija, onda valjda treba biti dosledan i dati pravo Albancima da zive u svojoj Albaniji na ustrb 10% ostalih na teritiriji koja nikad nije bila Albanija. Ili ipak ne?
A ako prodaja NISa i vojvodjanskih naftnih izvora u bescenje (od cega je vojvodina dobila jedan veliki sipak) ili da se tek 7% onoga sto Vojvodina uplati u republicki budzet vraca nazad (po zakonu/ustavu koji nije ni prosao u Vojvodini) nije dovoljno konkretno, onda ne znam sta da ti kazem. Moj pradeda se za tako nesto sigurno nije borio.

Агни

pre 13 godina

@Mali Radica
Видим доследност у твом селективном сећању.
Слобода јесте територија.
Становници Срема, Баната, Барање и Бачке су одлучили да живе слободни у својој држави - Краљевини Србији.
Тврдња да је Србија напала своје грађане Албанце и ту неистину стављати у раван са агресијом на суверену државу, је став због којег би ти твој прадеда очитао лекцију.
п.с. IQ - следећи пут када износиш ''поражавајуће чињенице'' о стању у Војводини, немој се држати општих описних места, већ своју причу поткрепи одређеним егзактним, проверљивим стварима.
Овако остаје неозбиљна прича под називом ''Други су криви''.

Mali Radica

pre 13 godina

@Agni
Ne pricam o slobodi nego o teritoriji. A velike sile su odlucile da Madjarska i Austrija treba da se rasparcaju, tako da je Vojvodina ipak bila poklon jer je neko odlucio da Madjasrku treba svesti na 1/3 svoje teritorije. A sto se tice napada na Albaniju, Srbija nije napala Albaniju nego svoje gradjane Albance, tako da i oni mogu da govere o skupo placenoj slobodi. Naravno ta situacija nije crno-bela kao sto nije ni u slucaju napada Austrije na Srbiju.
Inace, samo da ne bude zabune, moj pradeda je napustio Vojvodinu da bi se borio na strani srpske vojske protiv Austro-Ugarske

IQ

pre 13 godina

Prošlo je šesnaest godina od donošenja Miloševićevog Ustava iz 1990, godine i skoro pola decenije od donošenja Vašeg Ustava iz 2006. godine a stanje u AP Vojvodini iz godine u godinu postaje sve gore i nesnošljivije pre svega za sve građane. Miloševićevim Ustavom Vojvodini je eksproprisana puna autonomija, a Vašim Ustavom, za koji ste govorili da će Vojvodini doneti blagostanje, restitucija pune autonomije Vojvodine je definitivno onemogućena, a postojeća centralistička praksa udaljava Vojvodinu i od evropskih iskustava kada je reč o autonomiji.
U proteklom vremenu stanje duboke ustavne, političke i ekonomske krize u Srbiji najpogubnije posledice ostavilo je u Vojvodini. Vojvodina ne deli “solidarno” sa Srbijom stanje duboke zaostalosti, naprotiv, Vojvodini je nametnuto da preuzme na sebe sve posledice zaostajanja Srbije u odnosu na region i Evropu! Setite se, Vojvodina je u bivšoj Jugoslaviji stajala u samom vrhu po razvijenosti u odnosu ne samo na republike i pokrajinu Kosovo, u tadašnjoj federaciji, već i u odnosu na uže evropsko okruženje. Danas je Vojvodina u ovakvoj Srbiji na samom dnu elementarne održivosti regionalne, socijalne i individualne egzistencije! I zato iz svega gore navedenog,jedino resenje i spas za sve gradjane Vojvodine i sto skorije prikljucenje Evropskim tokovima civilizacije,je nezavisnost.

Агни

pre 13 godina

Из неког разлога постоји коментар на вест о једној, од народа неприхваћеној застави, у оквиру којег се износи поређење статуса Војводине и Косова и Метохије унутар Србије.
Да јасно разлучимо...Територија данашње Војводине је напокон ушла у састав Србије, након Првог светског рата који је започео оружаним нападом Аустроугарске на Србију.
Срби су из рата изашли као победници подневши огромне жртве којом су ''платили'' своју слободу.
Слобода им није ''поклоњена'', баш као ни Срем, Банат, Бачка и Барања.
Са друге стране тренутни, нерешен статус Косова и Метохије, би био у истој равни да је, а није, Србија оружаним путем напала Албанију.
Стварност је да су ове две српске области окупиране од стране НАТО пакта, након бомбардовања спроведеног противно међународном праву. Занимљиво је да нападима Аустроугарске на Србију 1914. и НАТО алијансе 1999. године, претходе ултиматуми који имају један заједнички, неиспуњив захтев - несметан пролаз и стационирање страних војних трупа на територији Србије, према њиховом нахођењу.
Ја у случајност не верујем.
п.с. Прича о томе како су Срем, Банат, Барања и Бачка постале српске области насељавањем Срба тамо где их никада није било, је омиљена прича особа из ''64 жупаније''. Да није можда Панонија била пуста када су Мађари стигли у 10-ом веку?

архонт Трибала

pre 13 godina

@Carina na Dunavu
''Sramota me je jer u mom narodu ima takvih ljudi KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO - osim njihovih sopstvenih stomaka!''

Carina na Dunavu

pre 13 godina

Kolika je bila prosecna plata u Crnoj Gori pre dvajanja od Srbije ? A koliko je sada ? Zao mi je ali svako ko je pobegao od Srbolubare procvetao je. A i obicnim Beogradjanima bi bilo bolje. Isli bi po benzin i u Aldi u Pancevo.

Dositej

pre 13 godina

Da li je ovo covek koji nas vodi u sveliju buducnost:
http://www.youtube.com/watch?v=CXOL94EXSmc
A kako bi bilo da od komsija iz bivse Austro - Ugarske prvo naucimo da se civilizovano ponasamo? Usput malo procitamo SOPSTVENU istoriju. Imala je Vojvodina zastavu jos pre vise stotina godina. Na zalost coveku koji vozi motorne sanke nismo objasnili nasu istoriju, pa je smislio svoju zastavu, na sramotu svin nas.

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Do novog povecanja poreza na imovinu nisam bio za dalje rasparcavanje Srbije, ali sada je dosta ! Nudim besplatno da mesam malter svakom ko ce da zida zid lopovima iz Beograda.

zastava me neće nahraniti

pre 13 godina

Nisu nam problem glupe zastave niti slične stvari!

Problem su nam političari koji pokušavaju da nas dele po raznim osnovama(stranačkim,
verskim ,nacionalnim,...)kako bi nas građane svađali i lakše vladali nama.

Problem su nam i domaći tajkuni,koji koriste ovakvu situaciju i bogate se preko leđa posvađanih građana.
Znam konkretno jednog(rod mi) koji je u Vojvodini veliki Vojvođanin,preko Save veliki Srbin a kada ode u rodno mesto u Hrvatsku onda je veliki Hrvat!Zavadi pa vladaj!
Na toj praksi se za zadnjih 15-ak godina dooobro obogatio.
Šteta što mnogi građani ovo ne vide,već im je milije da svako sebe u svoj "tor" sateruje i odatle mrsko gleda drugi "tabor".

Mali Radica

pre 13 godina

Bez obzira sta mislim o autonomastvu i zastavi (nisam neki fan) vidim da se neki ubise objasnjavajuci da je Vojvodina deo Srbije. Jeste, ali zato sto je dobijena na proklon od saveznika a pre toga NIKAD nije bila u sastavu Srbije. Cak sta vise, do pre 100 godina Srbi su cinili oko samo 30% populacije.
E a onda kad se pojavi vest o Kosovu, onda se isti bune kako to tako ne moze, kako Amerika moze da oduzme nesto sto je UVEK bilo nase, kako su Srbi do pre 100 godina bili vecina.
Pa gospodo odlucite se sta hocete! U ovome se srz problema, dokle god se budete ponasali "mi smo uvek u pravu, mora uvek biti po nasem, za nas vaze neka druga pravila, svi ima da rade onako kako im mi kazemo" dotle ce biti i separatizma u Vojvodini. Ako primienjujete neka "pravila" na Vojvodinu, primenite ih i na Kosovo. Ako primennjujete neka pravila (namerno bez navodnika) na Kosovo, primenite ih i na Vojvodinu

Dule NS

pre 13 godina

E moji Srbi šta i vi trpite, dok su svi u regiji nastojali, a na kraju i dobili svoje države vi svoju sami rušite! Zar vi "vojvođani" mislite da će vam biti bolje ako se odcijepite - možeš mislit. I šta mislite da će vas netko više voljeti ako odete od Srbije - ma voljet će vas kao i do sada tj. nikako, a podržavat će vas eto samo da razbijete Srbiju, a ne zbog vas samih. Inače svi u okolici jedva čekaju da susjedu crkne krava i pomogli bi vam samo zbog toga. Radite da vam ta država Srbija u kompletu bude bolja. He, baš bi volio vidjeti reakcije kad bi netko u Hrvatskoj(gdje živim) imao i iznosio nekave separatističke ideje - nema šanse zato što nitko nije toliko glup da ruši svoju državu, državu svoga naroda!
(promatrač iz susjedstva, 28. februar 2011 23:02)

-Dragi prijatelju, svaka ti čast na komentaru! I ja smatram da niko nije lud da ruši sopstvenu domovinu - NIKO osim Srba, koji stalno pokazuju da su totalno nenormalan narod! Dok jedan deo Srba koji je van Srbije pokušava svim silama da se približi matici Srbiji, oni koji su u Srbiji bi da odu iz nje - verovatno zato što nisu osetili kako je to živeti van svoje otadžbine!!! U ovakvim situacijama kada gledam i čitam kako neki Srbi ruše sopstvenu zemlju i pljuju po njoj, prosto me je sramota što sam Srbin i što živim u ovoj Srbiji i pogotovo u Vojvodini -među "pokondirenim tikvama" - kako reče jedan naš čuveni pisac!!! Sramota me je jer u mom narodu ima takvih ljudi KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO - osim njihovih sopstvenih stomaka! Ali nije to prvi put - bilo je mnogo takvih slučajeva u istoriji - učili smo svi u školama o poturicama i ostalim stvarima!
-Samo molim dragog Boga da malo opameti ovaj narod, kad već sami nisu u stanju, i da konačno počnu da RADE nešto korisno umesto da "brste politiku"!
Ako ovaj komentar objave, želeo bih za kraj da vam pošaljem Pozdrav i poželim sve najbolje!

Lala na kvadrat

pre 13 godina

@pfc

E,moj derane,nije Vojvodina "80% Srbi,a 20% manjine",Vojvodina je nacin razmisljanja i ne ocekujem od tebe da to shvatis.Moje komsije,prijatelji,kumovi su ljudi razlicitih nacija,ali smo svi zajedno VOJVODJANI,bili i ostali,a manjine su oni koji ovo ne shvataju i koje mi ne shvatamo.Sedi,pusti od Balasevica "Stari laloski valc",pa ti se mozda malo razbistri. A,sto se zastave tice,ova je ocajna i moglo bi se naci neko primerenije resenje.

Bole

pre 13 godina

Ja nisam pristalica DSS-a, SNS-a, SRS-a, Obraza, 1389, Dveri...ali ne mogu da progutam ove imbecilnosti i u Vojvodini i u Srbiji. Na nivou drzave,bahata vlada usvaja papagajski grb i zastavu koji su uvreda za narod, a u Vojvodini hibridna zastava koja vise podseca na reklamu za dijamant margarin. Pa zar u Vojvodini vecinu stanovnika ne cine Srbi (oko 70%)? Muka mi je od separatista, malogradjanstine i sebicluka. Neko rece dodjosi. Pa svi smo mi dosli odnekud. Sta bi sa Keltima, koje smo asimilovali ili pobili u VI veku? Budalastina.

Svetislav

pre 13 godina

U Vojvodini ima 65,05% Srba,od toga,ima nas bar 30% Srba iz mesanih brakova,kojima je dosta diktature i tlacenja u poslednjih 20 godina.Pa kad spojimo 35% manjine,eto nama vecine za osamostaljenje.LSV organizujte Referendum pa da resimo problem za sva vremena.

Ljuba

pre 13 godina

Da li je Vojvodina u Srbiji? Da!
Da li Vojvodina ima svoju zastavu? Da!
Pa u cemu je problem???
Ako zastava vec postoji dajte je na videlo pa da ostavimo ovu koju je pravio LSV...
Sve je leako da se resi ako postoji volja.... a u nasoj Srbiji svega sem dobrevolje!

promatrač iz susjedstva

pre 13 godina

E moji Srbi šta i vi trpite, dok su svi u regiji nastojali, a na kraju i dobili svoje države vi svoju sami rušite! Zar vi "vojvođani" mislite da će vam biti bolje ako se odcijepite - možeš mislit. I šta mislite da će vas netko više voljeti ako odete od Srbije - ma voljet će vas kao i do sada tj. nikako, a podržavat će vas eto samo da razbijete Srbiju, a ne zbog vas samih. Inače svi u okolici jedva čekaju da susjedu crkne krava i pomogli bi vam samo zbog toga. Radite da vam ta država Srbija u kompletu bude bolja. He, baš bi volio vidjeti reakcije kad bi netko u Hrvatskoj(gdje živim) imao i iznosio nekave separatističke ideje - nema šanse zato što nitko nije toliko glup da ruši svoju državu, državu svoga naroda!

Ivan BA

pre 13 godina

Ovu kompromisnu i ne moraju da stavljaju ali onu pravu zastavu pomalo reggae varijantu bi bilo dobro da stave.
Brate samo Plavo zlano i zeleno mom je srcu voljeno.
Jos grb u sredini... masala.
A himna Nedam svoja vojvodjanska zita.
I nista vise, ne mora biti nikakvo otcepljenje.

Sajle

pre 13 godina

E pa gospodo i ja sam Novosadjanin, i ova zastava neće proći! Mislim da se i ja pitam. Ljudi nemaju da jedu , da školuju decu , da normalno žive , a vi se bavite zastavom. Mada i gospoda u Beogradu moraju malo da povuku ručnu. Ukoliko nastave da provociraju narod , bojim se da će ih se više pojaviti sa ovom zastavom.

valencia

pre 13 godina

Ja sam za da Vojvodina, kao i svaki drugi region u belom svetu ima svoju zastavu i da je ističe ISKLJUČIVO uz zastavu Srbije, što je i normalno. Ali ne ovu zastavu, ovo je očaj i skrnavština najžešća koju je Čanak (čovek kojeg, ma šta pričao po medijima, niko normalan u Vojvodini ne uzima za ozbiljno) smislio u pauzi između jahanja motora i skutera po centru Novog Sada. Naravno, isto bih voleo da zastave istaknu i Šumadija, Južna Srbija i ostali, čisto da se da do znanja da Srbija nije isključivo Beograd & bliža okolina!

i posle Tita Canak

pre 13 godina

Predlazem da se uz ovu zastavu usvoji i zakon o liku i delu Nenada Canka i ostalih manje bitnih clanova LSV kako bi dobili dozivotne privilegije i povlastice koje su za zivota zasluzili svojom borbom za nezavisnu i autonomnu Vojvodinu koju nece pljackati srbocetnici i velikosrpski klerofasisti.

A ako narod Vojvodine na referendumu odluci da bi voleo da Vojvodina bude carstvo Canak bi bio idealan kandidat za buduceg cara

Marko

pre 13 godina

Ma ajte zna se ko je opsednut zastavama uglavnom razni pritajeni nacionalsocijalisti. Ne bakcite se bezveznim temama, ne ukidajete ali ni ne namecite nikom pod nos zastave, pogotovu onima kojima je dosadilo to strancarenje.

marko

pre 13 godina

Pored zlonamernih, postoje i oni koji uopste nemaju predstavu sta predstavlja zastava i grb. Opet neki drugi porede zastavu sa zastavom fudbalskog grba. Dok neki treci vide u tom cinu nekakvu slobodu. Pored svega ovoga gore navedenog, covek sa strane moze da zakljuci samo kako je u pitanju cisto neznanje, demagogija, i zla namera. Kada bi se pitanje zastave, grba, himne, nacije, teritorije, drzave, vlasti, pravilno postavilo, sva ova diskusija bi bila ne smesna, vec otuzna. Sto je nazalost i moj osnovni utisak o celoj ovoj prici. Jos je veca zalost i tuga, sto se nama ne svakog dana, nego vec godinama namecu lazne teme i dileme. I tako uspevamo uspesno da se vrtimo ne u krugu, vec u spirali, i to na dole. Uskoro cemo uci u najnize nivoe spirale, i necemo imati gde da se vrtimo, vec cemo poceti da se sudaramo. Levak nas uporno uvlaci.

Dule NS

pre 13 godina

Vratite staru zastavu koja se u Vojvodini ODUVEK KORISTILA! Zastavu Srpskog vojvodstva!!!
-Za one koji ne znaju zastava Sprskog Vojvodstva je TROBOJKA CRVENO-PLAVO-BELO!

Takođe obavezno vratiti stari grb Srpskog Vojvodstva - štit sa krstom i 4 ocila oko koga se nalaze manji grbovi Vojvođanskih regiona!

-Dosta više separatističkih pokušaja da se nametne i izmisli nešto ŠTO NIKADA NIJE POSTOJALO!!!

ko želi da vidi kako izgleda pravi grb Vojvodine evo:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0:Vojvodina02.jpg

-Wikipedia je čudo!

Filip

pre 13 godina

Ma šta nam vredi ova zastava? Ona neće nikog zaposliti niti nekom povećati platu. Vojvođanima bi najviše odgovarala autonomoja ukinuta 1989. godine i bez Čanka koji se udružio sa lopovom Kostićem.

vlada

pre 13 godina

ne zivim u vojvodini, ali mi je zanimljivo kad citam o podeli na prave vojvodjane i dodjose. svi ste vi u jednom trenutku dosli na tu teritoriju, a vecina vas koja se dici da su xy koleno rodjeno tu ste u stvari dosli sa kosova za vreme velikih seoba, a bezeci od turaka. Srbija je jedinstvena i suverena teritorija i svaki gradjanin srbije ima pravo bilo gde da se naseli i da uziva sva prava. takodje svako ko poznaje politicku teoriju zna da u asimetricnim drzavama(drzave koje nisu celokupno podeljene na pokrajine, vec na jednom delu imaju pokrajinu a na drugom nemaju) diskriminisano je ono stanovnistvo koje se ne nalazi u pokrajini. tako da, voleli vi to ili ne, oni koji treba da se bore za svoja prava smo mi koji ne zive u vojvodini i treba da trazimo da se cela zemlja izdeli na pokrajine, regije ili nesto trece.

mare 025

pre 13 godina

maki

Komentar ti je krajnje iskljuciv, a rekao bih i bezobrazan. Vojvodina pripada svima koji u njoj zive, bez obzira da li su, kako si rekao, dodjosi i izbeglice, ili tzv. autohtoni starosedeoci. Na kraju krajeva, pa svi smo odnegde dosli, pre ili kasnije. Potomaka Srba doslih u vreme seoba i Carnojevica ima malo u odnosu na stanovnike Vojvodine i pre svega njihove potomke koji su se naselili posle 1918, 1945 ili u poslednjem migracionom talasu tokom devedesetih godina. Znamo sta je mrznja i iskljucivost proizvela u nasoj skoroj proslosti, zato svi vi ostrasceni, spustite loptu i primirite strasti!

Aleksa

pre 13 godina

Dragi Maki, ja sam Srbin iz Vojvodine. Sedma generacija, iz Karlovaca. Mrzim autonomase, posto niti jedan od njih nije rodjen u Vojvodini, a ako je on i rodjen (u okupiranoj kuci), roditelji nisu, navodno brane moje interese. Vidis, ja niti sam dodjos, za razliku od ovih cije ideje sledis, niti sam Vojvodjanin. Sloven sam, belac, slobodni strelac, za svaki slucaj jos uvek samo svoj. Takodje, nisam bio, niti cu biti ucesnik Velikog Brata, nemam show, niti akcije televizije pink, a u zivotu moram da radim da bih se izdrzavao.

milance

pre 13 godina

..Molim Vas..ne govorite u moje ime ( mi vojvodjani) ja nisam vojvodjanin..ja sam banacanin i rodjen u Srbiji..nemam nista protiv vojvodine taman posla ali zloupotreba i ekstremizam te vrste ne podrzavam..prosto ne mogu da verujem kada citam komentare da ima ljudi koji se predstavljaju vojvodjanima i vredjaju (ono preko dunava) i ponasaju se ekstremno.. to je meni licno odvratno i takvo sramotno ponasanje nije za nekog ko se predstavlja 'vojvodjaninom' Taman posla da mi smeta i da branim da se neko naziva vojvodjaninom ili vojvodjanima ali ako se neko predstavlja takvim imenom za ljude iz AP vojvodine vazi da nisu histericni i ostrasceni...ne podnosim nikakvu vrstu ekstrema pa ni ovu..mi lale iz banata smo tolerantni i ako nastavite tako da nas predstavljate trazicemo Region Banat u okviru Srbije i AP Vojvodine..:)... I dosta ekstremizma u liku i delu LSV i DSS vrlog nam kostunice i canka..isto je to...Ja cu uvek ponosno nositi zastavu Srbije i Grada Zrenjanina( Velikog Beckereka) pri ulasku u EU...toliko..sve najbolje od Lala iz Banata..tj banacanina iz srbije..;)

нећу да ми Суботицом Влада Новосађанин

pre 13 godina

Ако грчке покрајине имају заставе нека их ставе и у војводини. Оно што има војводина треба да има и Смедерево као град који Србији доноси највише новца, шумадија, југ Србије, рашка област...

doktor

pre 13 godina

Kao i svuda u demokratskom svetu,uz maticnu zastavu ide i pokrajinska i tu nema nista sporno! Ovi internet provokatori neka izadju na izbore ili ulice ,pa neka traze to sto zele...Zastava Vojvodine nikom ne smeta i uvek stoji uz Srpsku!

Deki

pre 13 godina

@pfc
Vidi ovaj pfc sto laze, u Vojvodini su manjine 35%, mesoviti 30% i srbi 35%. Samo se ti tesi. Nasa zastava , autonomija i nas grb are here to stay!

........

pre 13 godina

Kakvi komentari. Jeli bre, jeste vi 'Vojvodjani' Srbi ili ne? Sta vam to znaci Vojvodina Vojvodjanima, jel to neka nova nacionalnost ili sta, mislim obavestite me, jer izgleda se na ovom Balkanu nacije stvaraju preko nocipa sam mozda nesto propustio. Ja koliko znam Vojvodinu su stvorili Srbi, sa zeljom da se se stvori drzava Srba na Balkanu, a to sto sad neki ovde govore o nekim 'dodjosima', i izvikuju fasisticke parole 'vojvodina vojvodjanima', pa to je vec stvar zakona o sprecavanju etnicke netrpeljivosti, a ne normalne polemike.

Pancevac

pre 13 godina

Iskreno receno, ja ovu tzv. zastavu Vojvodine ne dozivljavam kao svoju, jer sam Srbin. Osim tri zbrckane boje, na njoj me ama bas nista ne asocira da zivim u svojoj drzavi, a to je Srbija.
Takodje ne dozivljavam ni kao svoju ovu odvratnu zastavu i grb koju je vlada usvojila pre cetiri meseca. Kome pade na pamet da kao grb postavi ove glavudze sa dizelaskim vratovima i kljunovima koji pre lice na otvarace za konzerve od pre trideset godina nego na glave orla. Ja zaista ne znam koja od ove dve zastave mi vise izaziva mucninu u stomaku. Mi imamo grb i zastavu jos od 1882 i zaista ne shvatam cemu ova lakrdija?

hm?

pre 13 godina

DSS u Vojvodini? Jel' njih vodi Ristivojevic? Zar nije on bio predsednik UO u Zeleznicama? Gde mu je direktor, Sarancic? Ko vise odgovara, direktor ili predsednik UO?

To niko ne pita. Bave se zastavama, skrecu paznju javnosti. Mozda je bolje da gledamo kakve zastave vise a ne mislimo o Insajderu.

normalna stvar

pre 13 godina

Zivim u Nemackoj [Minhen]i ovde pored zastave Nemacke se istice i zastava pokrajine Bavarske.
A, posto sam zivio i u Kaanadi znam da i oni jednu do druge isticu zastavu Kanade i proivincije.
I u Hrvatskoj se pored drzavne zastave Hrvatske istice i zastava zupanije.
A u Bosni se pored zastave drzave BH istice i zastava entiteta [RS ili Federacija]
Pogledajte da su u kabinetu Nebojse Radmanovica zastava BH i RS jedna do druge

samo_vas_gledamo!!

pre 13 godina

a da nece mozda i vojvodina nezavisnost od srbije ? sto sta fali srbima da zive vise drzava ? strasno sta nam rade i sta mi trpimo

jedna i jedina...

pre 13 godina

Ako svoje simbole mogu javno isticati mesne zajednice, fudbalski i lovački klubovi, zašto ne može i jedan region Srbije, koji uz to ima svoj istorijski, društveni i geografski identitet više od sto godina unazad? A za neobaveštene, Vojvođanski identitet je upravo najbolji i najbezbolniji način da se razvodnje i oslabe bilo kakve nacionalne težnje za cepanjem Srbije, ako one uopšte postoje. Velika većina Vojvođana ne pomišlja na crtanje novih granica, već na to kako da radi pošteno i živi u miru. Ovo mahanje zastavama se može razumeti samo kao odgovor na težnju koja traje od 89' do danas, da se Vojvodina posmatra kao neki špajz, iz kojeg samo treba da se vade i crpe zalihe, a ništa da se ne vraća. Rezultati toga su bolno vidljivi na svakom koraku, i vojvođani najbolje znaju šta su imali i šta su izgubili pre 20 godina. Vojvodini treba dati prostora za razvoj, i ona će biti motor koji će pokrenuti i podići celu Srbiju. Neshvatljivo je kako DSS može da gaji toliku mržnju i maćehinski odnos prema delu svog sopstvenog naroda i delu svoje države. Verovatno su zbog toga u Vojvodini blizu granice cenzusa

архонт Трибала

pre 13 godina

Ружна застава.
Направљена је тако да су Срем, Банат и Бачка представљени првенствено као европски региони, а не делови територије државе Србије. Војводине ту нема ни у траговима.
Таман смо се ослободили црвене, а сада нам на заставе стављају жуту петокраку.
Овакво решење заставе није ништа друго до резултат нагодбе и политичке трговине унутар владајуће коалиције.
Изгледом застава територијалних јединица Србије потребно је да се бави Српско хералдичко друштво.
На тај начин осмишљену заставу, која је утемељена на хералдичким правилима и српској повести, радо ће сви истицати. Неће бити потребе за акцијама попут ове. Јасно?

Novosađanin

pre 13 godina

Ta mante se ljudi gluposti! Nije nam sad zastava najvažnija, dajte da rešimo od čega ćemo i kako da živimo, kako će deca da nam se školuju itd... Kada to sve bude potaman, ondak ćemo da mislimo na zastavu - a dotle, da prostite: zabole me za zastavu!!! Ajd uzdravlju!

Novosadjan

pre 13 godina

Ma dokle ce mo mi u Vojvodjani da trpimo vise ove nacionaliste,komuniste i kriminalce??.Svim narodnostima u internacionalnoj Vojvodini,pod hitno treba Slobodna Evropska Drzava Vojvodina!!.

Бојан, Нови Сад

pre 13 godina

ЛСВ-у се придаје много већи значај него што то заслужују политичком моћи. Колико су гласова добили на изборима?

Ја против заставе немам ништа, свака немачка покрајина има своју заставу.

Мислим да у овом тренутку има пуно важнијих питања од заставе (првенствено егзистенцијалних)

Vojvodjanka

pre 13 godina

Uz blagoslov magle i nebeske pravde
vreme je, vele, da idem odavde
e, ne volem s takvima ni da se svadjam
nisam ja dosao, di da se vracam
tu je sjahao moj askurdjel
to je nasa ledina
nasa Vojvodina jedna i jedina...

B30

pre 13 godina

Kada je Vojvodina dobila autonomiju 1848 godine dobila je zastavu, kao i grb. Naravno da tako treba i danas da bude. Nazalost rat se vodi izmedju onih koji su za i onih koji su protiv zastave, ali skoro da niko ne postavlja pitanje samog izgleda zastave i grba. Zastava Vojvodine koja se sad koristi je uzasna. Nema veze sa istorijskim nasledjem Vojvodine niti su postovana heraldicka pravila. Zastava kao i grb izgledaju kao da ih je crtao neki birokrata u pauzi izmedju glasanja ili kao da je izasla iz neke "evropske" kancelarije kao i zastava Kosova i zastava Bosne i Hercegovine. Krajnje je vreme da se u resavanje ovog problema, a definitivno jeste problem, ukljuce strucnjaci, heraldicari i istoricari i da sa kada vidimo sve opcije na referendumu gradjani i gradjanke Vojvodine odluce kakvu zastavu zele.

pfc

pre 13 godina

Najvise volim da gledam one komentare "slobodna Vojvodina" i slicne tome. Samo da podsetim - Vojvodina: Srbi 80%, manjine 20%. Znamo ko pise takve komentare

Lala

pre 13 godina

Sve ostalo štima !
Visoka stopa zaposlenosti, plate takve da se može normalno živeti, i sl. Što ono kažu standard na jednom zavidnom nivou, samo nam je još ta zastava ostala kao problem i prepreka da Dunavom u Vojvodini potekne med i mleko.

Živeli ovi što će nam i taj problem rešiti.

Vladimir

pre 13 godina

Nema tu mesta za polemiku. Vojvodina ima punu autonomiju i u skladu sa tim sama odlucuje o svojim obelezjima. Ova sufliranja jesu ustvari pokusaj da se ponovo nametne Vojvodini neki oblik centralizma, ali to nece proci jer je apsolutno neprimenjivo u Vojvodini. Ljude jednostavno to ne zanima i 99.99% nema sanse da pristane na tako nesto kao kad su nam ukidali ustav. Dosta je bilo! Pokusate li bilo sta slicno, imacete posledice. Ne cackajte mecku!!! Postujte sto smo deo zajednicke drzave i postujte nasu suverenost u donosenju odluka koje se ticu nas, ako necete, nemoj onda da se cudite ako vise ne budemo hteli da budemo deo te zajednicke drzave. Jasno?

V - kao REPUBLIKA

pre 13 godina

Dobro jutro dragi Ligasi !!!
Jeste li se naspavali ?
Zimskim, medvedjim snom koji traje 3 godine.
Da ste na vreme pokretali teme od presudne vaznosti za Vojvodinu u skupstini Srbije sada ne bi morali sa bajatim idejama tipa: Vojvodjanska zastava, Lustracija itd da podgrevate leš birackog tela koji je istrulio usled vaseg nerada, a pred nadolazece izbore. Dugo ste sadili tikve sa djavolom u parlamentu i zaboravljali na bazu. Sada ce vam se to vratiti. Nas Vojvodjane vec to vase kohabitiranje skupo kosta. A biti ce i gore. A vi se samo bahatite. Vozajte saonice. Ima dana...

Icarus

pre 13 godina

Sta je tu sporno? Svaka autonomija na svetu ima svoju zastavu na zgradama svojih institucija? Zasto bi Vojvodina bila drugacija? Naravno da treba da bude istaknuta...

Srbin iz Vojvodine

pre 13 godina

Apsolutno sam PROTIV zastave Vojvodine. LSV se trudi da nametne simbol koji urusava drzavnost Srbije, a vreme je da se Canku stane na put separatizma. Vojvodina je sastavni deo Srbije! Hitno skinuti zastave koje iritiraju...

pit

pre 13 godina

Vojvodjani zar ne vidite kako se tretirate i sta smo mi za one pijavice?Doslo je vreme da se vijori drzavna zastava.Po cemu su to pa braca Albanci,Bosanci,Crnogorci,Hrvati,Makedonci i Slovenci bolji od nas.Nase pravo za bolji zivot ne moze niko da nam uskrati.

Горан

pre 13 godina

Колико је гласова добила ЛСВ у Војводини?

Даље, нисам против застава, али сам против њихове злоупотребе.

Vojvodina Vojvodjanima

pre 13 godina

A mi Vojvodjani zahtevamo da se ukine za sva vremena sve bivse vladajuce stranke,pocev od dss pa preko sps,srs,sns,koje su dokazano pogubne za normalno proevropski orijentisano drustvo!!

Pancevac

pre 13 godina

Iskreno receno, ja ovu tzv. zastavu Vojvodine ne dozivljavam kao svoju, jer sam Srbin. Osim tri zbrckane boje, na njoj me ama bas nista ne asocira da zivim u svojoj drzavi, a to je Srbija.
Takodje ne dozivljavam ni kao svoju ovu odvratnu zastavu i grb koju je vlada usvojila pre cetiri meseca. Kome pade na pamet da kao grb postavi ove glavudze sa dizelaskim vratovima i kljunovima koji pre lice na otvarace za konzerve od pre trideset godina nego na glave orla. Ja zaista ne znam koja od ove dve zastave mi vise izaziva mucninu u stomaku. Mi imamo grb i zastavu jos od 1882 i zaista ne shvatam cemu ova lakrdija?

Vojvodjanka

pre 13 godina

Uz blagoslov magle i nebeske pravde
vreme je, vele, da idem odavde
e, ne volem s takvima ni da se svadjam
nisam ja dosao, di da se vracam
tu je sjahao moj askurdjel
to je nasa ledina
nasa Vojvodina jedna i jedina...

Vladimir

pre 13 godina

Nema tu mesta za polemiku. Vojvodina ima punu autonomiju i u skladu sa tim sama odlucuje o svojim obelezjima. Ova sufliranja jesu ustvari pokusaj da se ponovo nametne Vojvodini neki oblik centralizma, ali to nece proci jer je apsolutno neprimenjivo u Vojvodini. Ljude jednostavno to ne zanima i 99.99% nema sanse da pristane na tako nesto kao kad su nam ukidali ustav. Dosta je bilo! Pokusate li bilo sta slicno, imacete posledice. Ne cackajte mecku!!! Postujte sto smo deo zajednicke drzave i postujte nasu suverenost u donosenju odluka koje se ticu nas, ako necete, nemoj onda da se cudite ako vise ne budemo hteli da budemo deo te zajednicke drzave. Jasno?

Bole

pre 13 godina

Ja nisam pristalica DSS-a, SNS-a, SRS-a, Obraza, 1389, Dveri...ali ne mogu da progutam ove imbecilnosti i u Vojvodini i u Srbiji. Na nivou drzave,bahata vlada usvaja papagajski grb i zastavu koji su uvreda za narod, a u Vojvodini hibridna zastava koja vise podseca na reklamu za dijamant margarin. Pa zar u Vojvodini vecinu stanovnika ne cine Srbi (oko 70%)? Muka mi je od separatista, malogradjanstine i sebicluka. Neko rece dodjosi. Pa svi smo mi dosli odnekud. Sta bi sa Keltima, koje smo asimilovali ili pobili u VI veku? Budalastina.

Vojvodina Vojvodjanima

pre 13 godina

A mi Vojvodjani zahtevamo da se ukine za sva vremena sve bivse vladajuce stranke,pocev od dss pa preko sps,srs,sns,koje su dokazano pogubne za normalno proevropski orijentisano drustvo!!

Novosadjan

pre 13 godina

Ma dokle ce mo mi u Vojvodjani da trpimo vise ove nacionaliste,komuniste i kriminalce??.Svim narodnostima u internacionalnoj Vojvodini,pod hitno treba Slobodna Evropska Drzava Vojvodina!!.

Горан

pre 13 godina

Колико је гласова добила ЛСВ у Војводини?

Даље, нисам против застава, али сам против њихове злоупотребе.

pit

pre 13 godina

Vojvodjani zar ne vidite kako se tretirate i sta smo mi za one pijavice?Doslo je vreme da se vijori drzavna zastava.Po cemu su to pa braca Albanci,Bosanci,Crnogorci,Hrvati,Makedonci i Slovenci bolji od nas.Nase pravo za bolji zivot ne moze niko da nam uskrati.

Lala

pre 13 godina

Sve ostalo štima !
Visoka stopa zaposlenosti, plate takve da se može normalno živeti, i sl. Što ono kažu standard na jednom zavidnom nivou, samo nam je još ta zastava ostala kao problem i prepreka da Dunavom u Vojvodini potekne med i mleko.

Živeli ovi što će nam i taj problem rešiti.

Lala na kvadrat

pre 13 godina

@pfc

E,moj derane,nije Vojvodina "80% Srbi,a 20% manjine",Vojvodina je nacin razmisljanja i ne ocekujem od tebe da to shvatis.Moje komsije,prijatelji,kumovi su ljudi razlicitih nacija,ali smo svi zajedno VOJVODJANI,bili i ostali,a manjine su oni koji ovo ne shvataju i koje mi ne shvatamo.Sedi,pusti od Balasevica "Stari laloski valc",pa ti se mozda malo razbistri. A,sto se zastave tice,ova je ocajna i moglo bi se naci neko primerenije resenje.

Svetislav

pre 13 godina

U Vojvodini ima 65,05% Srba,od toga,ima nas bar 30% Srba iz mesanih brakova,kojima je dosta diktature i tlacenja u poslednjih 20 godina.Pa kad spojimo 35% manjine,eto nama vecine za osamostaljenje.LSV organizujte Referendum pa da resimo problem za sva vremena.

B30

pre 13 godina

Kada je Vojvodina dobila autonomiju 1848 godine dobila je zastavu, kao i grb. Naravno da tako treba i danas da bude. Nazalost rat se vodi izmedju onih koji su za i onih koji su protiv zastave, ali skoro da niko ne postavlja pitanje samog izgleda zastave i grba. Zastava Vojvodine koja se sad koristi je uzasna. Nema veze sa istorijskim nasledjem Vojvodine niti su postovana heraldicka pravila. Zastava kao i grb izgledaju kao da ih je crtao neki birokrata u pauzi izmedju glasanja ili kao da je izasla iz neke "evropske" kancelarije kao i zastava Kosova i zastava Bosne i Hercegovine. Krajnje je vreme da se u resavanje ovog problema, a definitivno jeste problem, ukljuce strucnjaci, heraldicari i istoricari i da sa kada vidimo sve opcije na referendumu gradjani i gradjanke Vojvodine odluce kakvu zastavu zele.

Srbin iz Vojvodine

pre 13 godina

Apsolutno sam PROTIV zastave Vojvodine. LSV se trudi da nametne simbol koji urusava drzavnost Srbije, a vreme je da se Canku stane na put separatizma. Vojvodina je sastavni deo Srbije! Hitno skinuti zastave koje iritiraju...

pfc

pre 13 godina

Najvise volim da gledam one komentare "slobodna Vojvodina" i slicne tome. Samo da podsetim - Vojvodina: Srbi 80%, manjine 20%. Znamo ko pise takve komentare

Icarus

pre 13 godina

Sta je tu sporno? Svaka autonomija na svetu ima svoju zastavu na zgradama svojih institucija? Zasto bi Vojvodina bila drugacija? Naravno da treba da bude istaknuta...

Aleksa

pre 13 godina

Dragi Maki, ja sam Srbin iz Vojvodine. Sedma generacija, iz Karlovaca. Mrzim autonomase, posto niti jedan od njih nije rodjen u Vojvodini, a ako je on i rodjen (u okupiranoj kuci), roditelji nisu, navodno brane moje interese. Vidis, ja niti sam dodjos, za razliku od ovih cije ideje sledis, niti sam Vojvodjanin. Sloven sam, belac, slobodni strelac, za svaki slucaj jos uvek samo svoj. Takodje, nisam bio, niti cu biti ucesnik Velikog Brata, nemam show, niti akcije televizije pink, a u zivotu moram da radim da bih se izdrzavao.

Deki

pre 13 godina

@pfc
Vidi ovaj pfc sto laze, u Vojvodini su manjine 35%, mesoviti 30% i srbi 35%. Samo se ti tesi. Nasa zastava , autonomija i nas grb are here to stay!

Бојан, Нови Сад

pre 13 godina

ЛСВ-у се придаје много већи значај него што то заслужују политичком моћи. Колико су гласова добили на изборима?

Ја против заставе немам ништа, свака немачка покрајина има своју заставу.

Мислим да у овом тренутку има пуно важнијих питања од заставе (првенствено егзистенцијалних)

V - kao REPUBLIKA

pre 13 godina

Dobro jutro dragi Ligasi !!!
Jeste li se naspavali ?
Zimskim, medvedjim snom koji traje 3 godine.
Da ste na vreme pokretali teme od presudne vaznosti za Vojvodinu u skupstini Srbije sada ne bi morali sa bajatim idejama tipa: Vojvodjanska zastava, Lustracija itd da podgrevate leš birackog tela koji je istrulio usled vaseg nerada, a pred nadolazece izbore. Dugo ste sadili tikve sa djavolom u parlamentu i zaboravljali na bazu. Sada ce vam se to vratiti. Nas Vojvodjane vec to vase kohabitiranje skupo kosta. A biti ce i gore. A vi se samo bahatite. Vozajte saonice. Ima dana...

Dule NS

pre 13 godina

Vratite staru zastavu koja se u Vojvodini ODUVEK KORISTILA! Zastavu Srpskog vojvodstva!!!
-Za one koji ne znaju zastava Sprskog Vojvodstva je TROBOJKA CRVENO-PLAVO-BELO!

Takođe obavezno vratiti stari grb Srpskog Vojvodstva - štit sa krstom i 4 ocila oko koga se nalaze manji grbovi Vojvođanskih regiona!

-Dosta više separatističkih pokušaja da se nametne i izmisli nešto ŠTO NIKADA NIJE POSTOJALO!!!

ko želi da vidi kako izgleda pravi grb Vojvodine evo:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0:Vojvodina02.jpg

-Wikipedia je čudo!

Novosađanin

pre 13 godina

Ta mante se ljudi gluposti! Nije nam sad zastava najvažnija, dajte da rešimo od čega ćemo i kako da živimo, kako će deca da nam se školuju itd... Kada to sve bude potaman, ondak ćemo da mislimo na zastavu - a dotle, da prostite: zabole me za zastavu!!! Ajd uzdravlju!

samo_vas_gledamo!!

pre 13 godina

a da nece mozda i vojvodina nezavisnost od srbije ? sto sta fali srbima da zive vise drzava ? strasno sta nam rade i sta mi trpimo

........

pre 13 godina

Kakvi komentari. Jeli bre, jeste vi 'Vojvodjani' Srbi ili ne? Sta vam to znaci Vojvodina Vojvodjanima, jel to neka nova nacionalnost ili sta, mislim obavestite me, jer izgleda se na ovom Balkanu nacije stvaraju preko nocipa sam mozda nesto propustio. Ja koliko znam Vojvodinu su stvorili Srbi, sa zeljom da se se stvori drzava Srba na Balkanu, a to sto sad neki ovde govore o nekim 'dodjosima', i izvikuju fasisticke parole 'vojvodina vojvodjanima', pa to je vec stvar zakona o sprecavanju etnicke netrpeljivosti, a ne normalne polemike.

архонт Трибала

pre 13 godina

Ружна застава.
Направљена је тако да су Срем, Банат и Бачка представљени првенствено као европски региони, а не делови територије државе Србије. Војводине ту нема ни у траговима.
Таман смо се ослободили црвене, а сада нам на заставе стављају жуту петокраку.
Овакво решење заставе није ништа друго до резултат нагодбе и политичке трговине унутар владајуће коалиције.
Изгледом застава територијалних јединица Србије потребно је да се бави Српско хералдичко друштво.
На тај начин осмишљену заставу, која је утемељена на хералдичким правилима и српској повести, радо ће сви истицати. Неће бити потребе за акцијама попут ове. Јасно?

normalna stvar

pre 13 godina

Zivim u Nemackoj [Minhen]i ovde pored zastave Nemacke se istice i zastava pokrajine Bavarske.
A, posto sam zivio i u Kaanadi znam da i oni jednu do druge isticu zastavu Kanade i proivincije.
I u Hrvatskoj se pored drzavne zastave Hrvatske istice i zastava zupanije.
A u Bosni se pored zastave drzave BH istice i zastava entiteta [RS ili Federacija]
Pogledajte da su u kabinetu Nebojse Radmanovica zastava BH i RS jedna do druge

jedna i jedina...

pre 13 godina

Ako svoje simbole mogu javno isticati mesne zajednice, fudbalski i lovački klubovi, zašto ne može i jedan region Srbije, koji uz to ima svoj istorijski, društveni i geografski identitet više od sto godina unazad? A za neobaveštene, Vojvođanski identitet je upravo najbolji i najbezbolniji način da se razvodnje i oslabe bilo kakve nacionalne težnje za cepanjem Srbije, ako one uopšte postoje. Velika većina Vojvođana ne pomišlja na crtanje novih granica, već na to kako da radi pošteno i živi u miru. Ovo mahanje zastavama se može razumeti samo kao odgovor na težnju koja traje od 89' do danas, da se Vojvodina posmatra kao neki špajz, iz kojeg samo treba da se vade i crpe zalihe, a ništa da se ne vraća. Rezultati toga su bolno vidljivi na svakom koraku, i vojvođani najbolje znaju šta su imali i šta su izgubili pre 20 godina. Vojvodini treba dati prostora za razvoj, i ona će biti motor koji će pokrenuti i podići celu Srbiju. Neshvatljivo je kako DSS može da gaji toliku mržnju i maćehinski odnos prema delu svog sopstvenog naroda i delu svoje države. Verovatno su zbog toga u Vojvodini blizu granice cenzusa

hm?

pre 13 godina

DSS u Vojvodini? Jel' njih vodi Ristivojevic? Zar nije on bio predsednik UO u Zeleznicama? Gde mu je direktor, Sarancic? Ko vise odgovara, direktor ili predsednik UO?

To niko ne pita. Bave se zastavama, skrecu paznju javnosti. Mozda je bolje da gledamo kakve zastave vise a ne mislimo o Insajderu.

Carina na Dunavu

pre 13 godina

Kolika je bila prosecna plata u Crnoj Gori pre dvajanja od Srbije ? A koliko je sada ? Zao mi je ali svako ko je pobegao od Srbolubare procvetao je. A i obicnim Beogradjanima bi bilo bolje. Isli bi po benzin i u Aldi u Pancevo.

milance

pre 13 godina

..Molim Vas..ne govorite u moje ime ( mi vojvodjani) ja nisam vojvodjanin..ja sam banacanin i rodjen u Srbiji..nemam nista protiv vojvodine taman posla ali zloupotreba i ekstremizam te vrste ne podrzavam..prosto ne mogu da verujem kada citam komentare da ima ljudi koji se predstavljaju vojvodjanima i vredjaju (ono preko dunava) i ponasaju se ekstremno.. to je meni licno odvratno i takvo sramotno ponasanje nije za nekog ko se predstavlja 'vojvodjaninom' Taman posla da mi smeta i da branim da se neko naziva vojvodjaninom ili vojvodjanima ali ako se neko predstavlja takvim imenom za ljude iz AP vojvodine vazi da nisu histericni i ostrasceni...ne podnosim nikakvu vrstu ekstrema pa ni ovu..mi lale iz banata smo tolerantni i ako nastavite tako da nas predstavljate trazicemo Region Banat u okviru Srbije i AP Vojvodine..:)... I dosta ekstremizma u liku i delu LSV i DSS vrlog nam kostunice i canka..isto je to...Ja cu uvek ponosno nositi zastavu Srbije i Grada Zrenjanina( Velikog Beckereka) pri ulasku u EU...toliko..sve najbolje od Lala iz Banata..tj banacanina iz srbije..;)

mare 025

pre 13 godina

maki

Komentar ti je krajnje iskljuciv, a rekao bih i bezobrazan. Vojvodina pripada svima koji u njoj zive, bez obzira da li su, kako si rekao, dodjosi i izbeglice, ili tzv. autohtoni starosedeoci. Na kraju krajeva, pa svi smo odnegde dosli, pre ili kasnije. Potomaka Srba doslih u vreme seoba i Carnojevica ima malo u odnosu na stanovnike Vojvodine i pre svega njihove potomke koji su se naselili posle 1918, 1945 ili u poslednjem migracionom talasu tokom devedesetih godina. Znamo sta je mrznja i iskljucivost proizvela u nasoj skoroj proslosti, zato svi vi ostrasceni, spustite loptu i primirite strasti!

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Do novog povecanja poreza na imovinu nisam bio za dalje rasparcavanje Srbije, ali sada je dosta ! Nudim besplatno da mesam malter svakom ko ce da zida zid lopovima iz Beograda.

doktor

pre 13 godina

Kao i svuda u demokratskom svetu,uz maticnu zastavu ide i pokrajinska i tu nema nista sporno! Ovi internet provokatori neka izadju na izbore ili ulice ,pa neka traze to sto zele...Zastava Vojvodine nikom ne smeta i uvek stoji uz Srpsku!

Sajle

pre 13 godina

E pa gospodo i ja sam Novosadjanin, i ova zastava neće proći! Mislim da se i ja pitam. Ljudi nemaju da jedu , da školuju decu , da normalno žive , a vi se bavite zastavom. Mada i gospoda u Beogradu moraju malo da povuku ručnu. Ukoliko nastave da provociraju narod , bojim se da će ih se više pojaviti sa ovom zastavom.

promatrač iz susjedstva

pre 13 godina

E moji Srbi šta i vi trpite, dok su svi u regiji nastojali, a na kraju i dobili svoje države vi svoju sami rušite! Zar vi "vojvođani" mislite da će vam biti bolje ako se odcijepite - možeš mislit. I šta mislite da će vas netko više voljeti ako odete od Srbije - ma voljet će vas kao i do sada tj. nikako, a podržavat će vas eto samo da razbijete Srbiju, a ne zbog vas samih. Inače svi u okolici jedva čekaju da susjedu crkne krava i pomogli bi vam samo zbog toga. Radite da vam ta država Srbija u kompletu bude bolja. He, baš bi volio vidjeti reakcije kad bi netko u Hrvatskoj(gdje živim) imao i iznosio nekave separatističke ideje - nema šanse zato što nitko nije toliko glup da ruši svoju državu, državu svoga naroda!

Mali Radica

pre 13 godina

Bez obzira sta mislim o autonomastvu i zastavi (nisam neki fan) vidim da se neki ubise objasnjavajuci da je Vojvodina deo Srbije. Jeste, ali zato sto je dobijena na proklon od saveznika a pre toga NIKAD nije bila u sastavu Srbije. Cak sta vise, do pre 100 godina Srbi su cinili oko samo 30% populacije.
E a onda kad se pojavi vest o Kosovu, onda se isti bune kako to tako ne moze, kako Amerika moze da oduzme nesto sto je UVEK bilo nase, kako su Srbi do pre 100 godina bili vecina.
Pa gospodo odlucite se sta hocete! U ovome se srz problema, dokle god se budete ponasali "mi smo uvek u pravu, mora uvek biti po nasem, za nas vaze neka druga pravila, svi ima da rade onako kako im mi kazemo" dotle ce biti i separatizma u Vojvodini. Ako primienjujete neka "pravila" na Vojvodinu, primenite ih i na Kosovo. Ako primennjujete neka pravila (namerno bez navodnika) na Kosovo, primenite ih i na Vojvodinu

i posle Tita Canak

pre 13 godina

Predlazem da se uz ovu zastavu usvoji i zakon o liku i delu Nenada Canka i ostalih manje bitnih clanova LSV kako bi dobili dozivotne privilegije i povlastice koje su za zivota zasluzili svojom borbom za nezavisnu i autonomnu Vojvodinu koju nece pljackati srbocetnici i velikosrpski klerofasisti.

A ako narod Vojvodine na referendumu odluci da bi voleo da Vojvodina bude carstvo Canak bi bio idealan kandidat za buduceg cara

vlada

pre 13 godina

ne zivim u vojvodini, ali mi je zanimljivo kad citam o podeli na prave vojvodjane i dodjose. svi ste vi u jednom trenutku dosli na tu teritoriju, a vecina vas koja se dici da su xy koleno rodjeno tu ste u stvari dosli sa kosova za vreme velikih seoba, a bezeci od turaka. Srbija je jedinstvena i suverena teritorija i svaki gradjanin srbije ima pravo bilo gde da se naseli i da uziva sva prava. takodje svako ko poznaje politicku teoriju zna da u asimetricnim drzavama(drzave koje nisu celokupno podeljene na pokrajine, vec na jednom delu imaju pokrajinu a na drugom nemaju) diskriminisano je ono stanovnistvo koje se ne nalazi u pokrajini. tako da, voleli vi to ili ne, oni koji treba da se bore za svoja prava smo mi koji ne zive u vojvodini i treba da trazimo da se cela zemlja izdeli na pokrajine, regije ili nesto trece.

нећу да ми Суботицом Влада Новосађанин

pre 13 godina

Ако грчке покрајине имају заставе нека их ставе и у војводини. Оно што има војводина треба да има и Смедерево као град који Србији доноси највише новца, шумадија, југ Србије, рашка област...

valencia

pre 13 godina

Ja sam za da Vojvodina, kao i svaki drugi region u belom svetu ima svoju zastavu i da je ističe ISKLJUČIVO uz zastavu Srbije, što je i normalno. Ali ne ovu zastavu, ovo je očaj i skrnavština najžešća koju je Čanak (čovek kojeg, ma šta pričao po medijima, niko normalan u Vojvodini ne uzima za ozbiljno) smislio u pauzi između jahanja motora i skutera po centru Novog Sada. Naravno, isto bih voleo da zastave istaknu i Šumadija, Južna Srbija i ostali, čisto da se da do znanja da Srbija nije isključivo Beograd & bliža okolina!

IQ

pre 13 godina

Prošlo je šesnaest godina od donošenja Miloševićevog Ustava iz 1990, godine i skoro pola decenije od donošenja Vašeg Ustava iz 2006. godine a stanje u AP Vojvodini iz godine u godinu postaje sve gore i nesnošljivije pre svega za sve građane. Miloševićevim Ustavom Vojvodini je eksproprisana puna autonomija, a Vašim Ustavom, za koji ste govorili da će Vojvodini doneti blagostanje, restitucija pune autonomije Vojvodine je definitivno onemogućena, a postojeća centralistička praksa udaljava Vojvodinu i od evropskih iskustava kada je reč o autonomiji.
U proteklom vremenu stanje duboke ustavne, političke i ekonomske krize u Srbiji najpogubnije posledice ostavilo je u Vojvodini. Vojvodina ne deli “solidarno” sa Srbijom stanje duboke zaostalosti, naprotiv, Vojvodini je nametnuto da preuzme na sebe sve posledice zaostajanja Srbije u odnosu na region i Evropu! Setite se, Vojvodina je u bivšoj Jugoslaviji stajala u samom vrhu po razvijenosti u odnosu ne samo na republike i pokrajinu Kosovo, u tadašnjoj federaciji, već i u odnosu na uže evropsko okruženje. Danas je Vojvodina u ovakvoj Srbiji na samom dnu elementarne održivosti regionalne, socijalne i individualne egzistencije! I zato iz svega gore navedenog,jedino resenje i spas za sve gradjane Vojvodine i sto skorije prikljucenje Evropskim tokovima civilizacije,je nezavisnost.

Dule NS

pre 13 godina

E moji Srbi šta i vi trpite, dok su svi u regiji nastojali, a na kraju i dobili svoje države vi svoju sami rušite! Zar vi "vojvođani" mislite da će vam biti bolje ako se odcijepite - možeš mislit. I šta mislite da će vas netko više voljeti ako odete od Srbije - ma voljet će vas kao i do sada tj. nikako, a podržavat će vas eto samo da razbijete Srbiju, a ne zbog vas samih. Inače svi u okolici jedva čekaju da susjedu crkne krava i pomogli bi vam samo zbog toga. Radite da vam ta država Srbija u kompletu bude bolja. He, baš bi volio vidjeti reakcije kad bi netko u Hrvatskoj(gdje živim) imao i iznosio nekave separatističke ideje - nema šanse zato što nitko nije toliko glup da ruši svoju državu, državu svoga naroda!
(promatrač iz susjedstva, 28. februar 2011 23:02)

-Dragi prijatelju, svaka ti čast na komentaru! I ja smatram da niko nije lud da ruši sopstvenu domovinu - NIKO osim Srba, koji stalno pokazuju da su totalno nenormalan narod! Dok jedan deo Srba koji je van Srbije pokušava svim silama da se približi matici Srbiji, oni koji su u Srbiji bi da odu iz nje - verovatno zato što nisu osetili kako je to živeti van svoje otadžbine!!! U ovakvim situacijama kada gledam i čitam kako neki Srbi ruše sopstvenu zemlju i pljuju po njoj, prosto me je sramota što sam Srbin i što živim u ovoj Srbiji i pogotovo u Vojvodini -među "pokondirenim tikvama" - kako reče jedan naš čuveni pisac!!! Sramota me je jer u mom narodu ima takvih ljudi KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO - osim njihovih sopstvenih stomaka! Ali nije to prvi put - bilo je mnogo takvih slučajeva u istoriji - učili smo svi u školama o poturicama i ostalim stvarima!
-Samo molim dragog Boga da malo opameti ovaj narod, kad već sami nisu u stanju, i da konačno počnu da RADE nešto korisno umesto da "brste politiku"!
Ako ovaj komentar objave, želeo bih za kraj da vam pošaljem Pozdrav i poželim sve najbolje!

Filip

pre 13 godina

Ma šta nam vredi ova zastava? Ona neće nikog zaposliti niti nekom povećati platu. Vojvođanima bi najviše odgovarala autonomoja ukinuta 1989. godine i bez Čanka koji se udružio sa lopovom Kostićem.

Mali Radica

pre 13 godina

@agni
Sloboda nije teritorija, sloboda je pun novcanik.
A o doslednosti ne znam sta da ti kazem. Ako su stanovnici Vojvodine odlucili da zive u svojoj Srbiji na ustrb 70% ostalih na teritoriji koja nikad nije bila Srbija, onda valjda treba biti dosledan i dati pravo Albancima da zive u svojoj Albaniji na ustrb 10% ostalih na teritiriji koja nikad nije bila Albanija. Ili ipak ne?
A ako prodaja NISa i vojvodjanskih naftnih izvora u bescenje (od cega je vojvodina dobila jedan veliki sipak) ili da se tek 7% onoga sto Vojvodina uplati u republicki budzet vraca nazad (po zakonu/ustavu koji nije ni prosao u Vojvodini) nije dovoljno konkretno, onda ne znam sta da ti kazem. Moj pradeda se za tako nesto sigurno nije borio.

Marko

pre 13 godina

Ma ajte zna se ko je opsednut zastavama uglavnom razni pritajeni nacionalsocijalisti. Ne bakcite se bezveznim temama, ne ukidajete ali ni ne namecite nikom pod nos zastave, pogotovu onima kojima je dosadilo to strancarenje.

Patak Dača

pre 13 godina

Prihvatam opkladu, sa bilo kime, da će samostalna i slobodna Vojvodina pre biti član EU, nego Srbija!
Za posetu će vam biti dovoljan vaš (najnoviji) biometrijski pasoš...

Dositej

pre 13 godina

Da li je ovo covek koji nas vodi u sveliju buducnost:
http://www.youtube.com/watch?v=CXOL94EXSmc
A kako bi bilo da od komsija iz bivse Austro - Ugarske prvo naucimo da se civilizovano ponasamo? Usput malo procitamo SOPSTVENU istoriju. Imala je Vojvodina zastavu jos pre vise stotina godina. Na zalost coveku koji vozi motorne sanke nismo objasnili nasu istoriju, pa je smislio svoju zastavu, na sramotu svin nas.

архонт Трибала

pre 13 godina

@Carina na Dunavu
''Sramota me je jer u mom narodu ima takvih ljudi KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO - osim njihovih sopstvenih stomaka!''

zastava me neće nahraniti

pre 13 godina

Nisu nam problem glupe zastave niti slične stvari!

Problem su nam političari koji pokušavaju da nas dele po raznim osnovama(stranačkim,
verskim ,nacionalnim,...)kako bi nas građane svađali i lakše vladali nama.

Problem su nam i domaći tajkuni,koji koriste ovakvu situaciju i bogate se preko leđa posvađanih građana.
Znam konkretno jednog(rod mi) koji je u Vojvodini veliki Vojvođanin,preko Save veliki Srbin a kada ode u rodno mesto u Hrvatsku onda je veliki Hrvat!Zavadi pa vladaj!
Na toj praksi se za zadnjih 15-ak godina dooobro obogatio.
Šteta što mnogi građani ovo ne vide,već im je milije da svako sebe u svoj "tor" sateruje i odatle mrsko gleda drugi "tabor".

Bećar

pre 13 godina

Šta je Srbijanci,frka će vam biti bez Vojvodine,nećete imati koga da muzete. Svi su otišli. Žao mi vas je,ovo je ipak pitanje gradjana Vojvodine,jer mi odlucujemo,i mi smo odlučili pod hitno u EU.

Агни

pre 13 godina

Из неког разлога постоји коментар на вест о једној, од народа неприхваћеној застави, у оквиру којег се износи поређење статуса Војводине и Косова и Метохије унутар Србије.
Да јасно разлучимо...Територија данашње Војводине је напокон ушла у састав Србије, након Првог светског рата који је започео оружаним нападом Аустроугарске на Србију.
Срби су из рата изашли као победници подневши огромне жртве којом су ''платили'' своју слободу.
Слобода им није ''поклоњена'', баш као ни Срем, Банат, Бачка и Барања.
Са друге стране тренутни, нерешен статус Косова и Метохије, би био у истој равни да је, а није, Србија оружаним путем напала Албанију.
Стварност је да су ове две српске области окупиране од стране НАТО пакта, након бомбардовања спроведеног противно међународном праву. Занимљиво је да нападима Аустроугарске на Србију 1914. и НАТО алијансе 1999. године, претходе ултиматуми који имају један заједнички, неиспуњив захтев - несметан пролаз и стационирање страних војних трупа на територији Србије, према њиховом нахођењу.
Ја у случајност не верујем.
п.с. Прича о томе како су Срем, Банат, Барања и Бачка постале српске области насељавањем Срба тамо где их никада није било, је омиљена прича особа из ''64 жупаније''. Да није можда Панонија била пуста када су Мађари стигли у 10-ом веку?

Ivan BA

pre 13 godina

Ovu kompromisnu i ne moraju da stavljaju ali onu pravu zastavu pomalo reggae varijantu bi bilo dobro da stave.
Brate samo Plavo zlano i zeleno mom je srcu voljeno.
Jos grb u sredini... masala.
A himna Nedam svoja vojvodjanska zita.
I nista vise, ne mora biti nikakvo otcepljenje.

Ljuba

pre 13 godina

Da li je Vojvodina u Srbiji? Da!
Da li Vojvodina ima svoju zastavu? Da!
Pa u cemu je problem???
Ako zastava vec postoji dajte je na videlo pa da ostavimo ovu koju je pravio LSV...
Sve je leako da se resi ako postoji volja.... a u nasoj Srbiji svega sem dobrevolje!

Mali Radica

pre 13 godina

@Agni
Ne pricam o slobodi nego o teritoriji. A velike sile su odlucile da Madjarska i Austrija treba da se rasparcaju, tako da je Vojvodina ipak bila poklon jer je neko odlucio da Madjasrku treba svesti na 1/3 svoje teritorije. A sto se tice napada na Albaniju, Srbija nije napala Albaniju nego svoje gradjane Albance, tako da i oni mogu da govere o skupo placenoj slobodi. Naravno ta situacija nije crno-bela kao sto nije ni u slucaju napada Austrije na Srbiju.
Inace, samo da ne bude zabune, moj pradeda je napustio Vojvodinu da bi se borio na strani srpske vojske protiv Austro-Ugarske

zoran kg

pre 13 godina

Iz kragujevca sam srca Sumadije,Vojvodjansku ravnicu obozavam i gradove njene.ali ove dezurne separatiste nemogu da shvatim,pa sta treba da kazu ostali delovi Srbije jel treba svi da se borimo za bolju Srbiju ili za rasprcavanje.

marko

pre 13 godina

Pored zlonamernih, postoje i oni koji uopste nemaju predstavu sta predstavlja zastava i grb. Opet neki drugi porede zastavu sa zastavom fudbalskog grba. Dok neki treci vide u tom cinu nekakvu slobodu. Pored svega ovoga gore navedenog, covek sa strane moze da zakljuci samo kako je u pitanju cisto neznanje, demagogija, i zla namera. Kada bi se pitanje zastave, grba, himne, nacije, teritorije, drzave, vlasti, pravilno postavilo, sva ova diskusija bi bila ne smesna, vec otuzna. Sto je nazalost i moj osnovni utisak o celoj ovoj prici. Jos je veca zalost i tuga, sto se nama ne svakog dana, nego vec godinama namecu lazne teme i dileme. I tako uspevamo uspesno da se vrtimo ne u krugu, vec u spirali, i to na dole. Uskoro cemo uci u najnize nivoe spirale, i necemo imati gde da se vrtimo, vec cemo poceti da se sudaramo. Levak nas uporno uvlaci.

Агни

pre 13 godina

@Mali Radica
Видим доследност у твом селективном сећању.
Слобода јесте територија.
Становници Срема, Баната, Барање и Бачке су одлучили да живе слободни у својој држави - Краљевини Србији.
Тврдња да је Србија напала своје грађане Албанце и ту неистину стављати у раван са агресијом на суверену државу, је став због којег би ти твој прадеда очитао лекцију.
п.с. IQ - следећи пут када износиш ''поражавајуће чињенице'' о стању у Војводини, немој се држати општих описних места, већ своју причу поткрепи одређеним егзактним, проверљивим стварима.
Овако остаје неозбиљна прича под називом ''Други су криви''.

Агни

pre 13 godina

@...
На страну чињеница што не увиђаш везу између разлога који су довели до ратова у 20-ом веку и постојања ЕУ.
Хајде да ти се не замера и што стављаш знак једнакости између отворене агресије на Србију 1999. године и борбе српског народа за опстанак пред агресивним германским милитаризмом.
И што затвараш очи пред оним што јесте тзв. Косова...али да кажеш да је слобода пун новчаник!? Новчаник!
Надам се да не радиш у просвети.
Да ја не бих даље узалуд трошио речи, цитираћу умнијег од мене: "Oni koji su spremni da ŽRTVUJU sopstvenu SLOBODU
zarad materijalne dobiti, NE ZASLUŽUJU ni jedno, ni drugo.'' Б. Френклин
Лаку ноћ и довиђења.

Bačvanin!

pre 13 godina

Ja želim da Bačka, kao najrazvijeniji deo Vojvodine dobije punu autonomiju i nezavisnost u odnosu na ostatak Vojvodine!!!

džabe se kladiš!

pre 13 godina

1. Prihvatam opkladu, sa bilo kime, da će samostalna i slobodna Vojvodina pre biti član EU, nego Srbija!
Za posetu će vam biti dovoljan vaš (najnoviji) biometrijski pasoš...
(Patak Dača, 2. mart 2011 14:56)

-Prvo, koga je uopšte i u Vojvodini i uSrbiji briga ko će pre negde da uđe? A pogotovo ko bi normalan mogao da cepa sopstvenu zemlju, samo zato da bi ušao u nekakvu uniju 2-3 godine pre ostatka zemlje? O čemu vi to pričate ljudi? I prestanite da idealizujete EU - i Bugarska je u EU... dovoljno sam rekao!
-Drugo, vojvodina neće biti nezavisna taman i da je većina za nezavisnost - može jedino onako kako je i Kosovo dobilo nezavisnost - RATOM, a to samo zato što autonomne pokrajine ni za vreme SFRJ, a pogotovo danas NEMAJU PRAVO NA SAMOOPREDELJENJE!!! Što znači da nezavisnost možete izdejstvovati samo na način kako su to uradili Albanci na Kosovu - ratom! Ako ste i na to spremni - onda to dovoljno govori koliko ste ekstremni! ...tako da ti je džabe opklada! Verovatno je zato Čanak pokušao da nametne "republiku Vojvodinu", jer republike imaju pravo na samoopredeljenje, ali pokrajine NEMAJU!
-Treće, ta tema postoji samo u vašim glavama i to što pokušavate da "zakuvavate" vam ništa ne vredi, jer običan narod u Vojvodini uopšte nije briga za to što pričate! Oni žive stvaran život!

архонт Трибала

pre 13 godina

@Bećar
Па, кад сте већ одлучили, шта више тражите овде?
Можда одштету за мужу?

Bez_Cenzure

pre 13 godina

@Bačvanin

Normalno da je najrazvijenija Bačka kada je izmuzla čitav Banat. NIS i Nafta Gas je preotet Zrenjaninu.

Inače nema ništa od odvajanja. To je čak i separatistima jasno. Pitanje Vojvodine ne postoji niti je ikada postojalo. Problem koji postoje zove se: Kako prisvojiti što više novca iz državne kase! S te strane najviše je oštećena južna Srbija pa ne prijete nikakvim odvajanjem. Živio sam par godina u Vojvodini tj. u Banatu i kažem vam da su priče o odvajanju autonomaška šuplja kada god ponestane novca iz državne kase ili kada se vođe polakome ili pred izbore.

Srbin iz Vojvodine

pre 13 godina

Apsolutno sam PROTIV zastave Vojvodine. LSV se trudi da nametne simbol koji urusava drzavnost Srbije, a vreme je da se Canku stane na put separatizma. Vojvodina je sastavni deo Srbije! Hitno skinuti zastave koje iritiraju...

pfc

pre 13 godina

Najvise volim da gledam one komentare "slobodna Vojvodina" i slicne tome. Samo da podsetim - Vojvodina: Srbi 80%, manjine 20%. Znamo ko pise takve komentare

Vladimir

pre 13 godina

Nema tu mesta za polemiku. Vojvodina ima punu autonomiju i u skladu sa tim sama odlucuje o svojim obelezjima. Ova sufliranja jesu ustvari pokusaj da se ponovo nametne Vojvodini neki oblik centralizma, ali to nece proci jer je apsolutno neprimenjivo u Vojvodini. Ljude jednostavno to ne zanima i 99.99% nema sanse da pristane na tako nesto kao kad su nam ukidali ustav. Dosta je bilo! Pokusate li bilo sta slicno, imacete posledice. Ne cackajte mecku!!! Postujte sto smo deo zajednicke drzave i postujte nasu suverenost u donosenju odluka koje se ticu nas, ako necete, nemoj onda da se cudite ako vise ne budemo hteli da budemo deo te zajednicke drzave. Jasno?

........

pre 13 godina

Kakvi komentari. Jeli bre, jeste vi 'Vojvodjani' Srbi ili ne? Sta vam to znaci Vojvodina Vojvodjanima, jel to neka nova nacionalnost ili sta, mislim obavestite me, jer izgleda se na ovom Balkanu nacije stvaraju preko nocipa sam mozda nesto propustio. Ja koliko znam Vojvodinu su stvorili Srbi, sa zeljom da se se stvori drzava Srba na Balkanu, a to sto sad neki ovde govore o nekim 'dodjosima', i izvikuju fasisticke parole 'vojvodina vojvodjanima', pa to je vec stvar zakona o sprecavanju etnicke netrpeljivosti, a ne normalne polemike.

Novosadjan

pre 13 godina

Ma dokle ce mo mi u Vojvodjani da trpimo vise ove nacionaliste,komuniste i kriminalce??.Svim narodnostima u internacionalnoj Vojvodini,pod hitno treba Slobodna Evropska Drzava Vojvodina!!.

jedna i jedina...

pre 13 godina

Ako svoje simbole mogu javno isticati mesne zajednice, fudbalski i lovački klubovi, zašto ne može i jedan region Srbije, koji uz to ima svoj istorijski, društveni i geografski identitet više od sto godina unazad? A za neobaveštene, Vojvođanski identitet je upravo najbolji i najbezbolniji način da se razvodnje i oslabe bilo kakve nacionalne težnje za cepanjem Srbije, ako one uopšte postoje. Velika većina Vojvođana ne pomišlja na crtanje novih granica, već na to kako da radi pošteno i živi u miru. Ovo mahanje zastavama se može razumeti samo kao odgovor na težnju koja traje od 89' do danas, da se Vojvodina posmatra kao neki špajz, iz kojeg samo treba da se vade i crpe zalihe, a ništa da se ne vraća. Rezultati toga su bolno vidljivi na svakom koraku, i vojvođani najbolje znaju šta su imali i šta su izgubili pre 20 godina. Vojvodini treba dati prostora za razvoj, i ona će biti motor koji će pokrenuti i podići celu Srbiju. Neshvatljivo je kako DSS može da gaji toliku mržnju i maćehinski odnos prema delu svog sopstvenog naroda i delu svoje države. Verovatno su zbog toga u Vojvodini blizu granice cenzusa

pit

pre 13 godina

Vojvodjani zar ne vidite kako se tretirate i sta smo mi za one pijavice?Doslo je vreme da se vijori drzavna zastava.Po cemu su to pa braca Albanci,Bosanci,Crnogorci,Hrvati,Makedonci i Slovenci bolji od nas.Nase pravo za bolji zivot ne moze niko da nam uskrati.

promatrač iz susjedstva

pre 13 godina

E moji Srbi šta i vi trpite, dok su svi u regiji nastojali, a na kraju i dobili svoje države vi svoju sami rušite! Zar vi "vojvođani" mislite da će vam biti bolje ako se odcijepite - možeš mislit. I šta mislite da će vas netko više voljeti ako odete od Srbije - ma voljet će vas kao i do sada tj. nikako, a podržavat će vas eto samo da razbijete Srbiju, a ne zbog vas samih. Inače svi u okolici jedva čekaju da susjedu crkne krava i pomogli bi vam samo zbog toga. Radite da vam ta država Srbija u kompletu bude bolja. He, baš bi volio vidjeti reakcije kad bi netko u Hrvatskoj(gdje živim) imao i iznosio nekave separatističke ideje - nema šanse zato što nitko nije toliko glup da ruši svoju državu, državu svoga naroda!

архонт Трибала

pre 13 godina

Ружна застава.
Направљена је тако да су Срем, Банат и Бачка представљени првенствено као европски региони, а не делови територије државе Србије. Војводине ту нема ни у траговима.
Таман смо се ослободили црвене, а сада нам на заставе стављају жуту петокраку.
Овакво решење заставе није ништа друго до резултат нагодбе и политичке трговине унутар владајуће коалиције.
Изгледом застава територијалних јединица Србије потребно је да се бави Српско хералдичко друштво.
На тај начин осмишљену заставу, која је утемељена на хералдичким правилима и српској повести, радо ће сви истицати. Неће бити потребе за акцијама попут ове. Јасно?

Dule NS

pre 13 godina

Vratite staru zastavu koja se u Vojvodini ODUVEK KORISTILA! Zastavu Srpskog vojvodstva!!!
-Za one koji ne znaju zastava Sprskog Vojvodstva je TROBOJKA CRVENO-PLAVO-BELO!

Takođe obavezno vratiti stari grb Srpskog Vojvodstva - štit sa krstom i 4 ocila oko koga se nalaze manji grbovi Vojvođanskih regiona!

-Dosta više separatističkih pokušaja da se nametne i izmisli nešto ŠTO NIKADA NIJE POSTOJALO!!!

ko želi da vidi kako izgleda pravi grb Vojvodine evo:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0:Vojvodina02.jpg

-Wikipedia je čudo!

Vojvodjanka

pre 13 godina

Uz blagoslov magle i nebeske pravde
vreme je, vele, da idem odavde
e, ne volem s takvima ni da se svadjam
nisam ja dosao, di da se vracam
tu je sjahao moj askurdjel
to je nasa ledina
nasa Vojvodina jedna i jedina...

Pancevac

pre 13 godina

Iskreno receno, ja ovu tzv. zastavu Vojvodine ne dozivljavam kao svoju, jer sam Srbin. Osim tri zbrckane boje, na njoj me ama bas nista ne asocira da zivim u svojoj drzavi, a to je Srbija.
Takodje ne dozivljavam ni kao svoju ovu odvratnu zastavu i grb koju je vlada usvojila pre cetiri meseca. Kome pade na pamet da kao grb postavi ove glavudze sa dizelaskim vratovima i kljunovima koji pre lice na otvarace za konzerve od pre trideset godina nego na glave orla. Ja zaista ne znam koja od ove dve zastave mi vise izaziva mucninu u stomaku. Mi imamo grb i zastavu jos od 1882 i zaista ne shvatam cemu ova lakrdija?

Vojvodina Vojvodjanima

pre 13 godina

A mi Vojvodjani zahtevamo da se ukine za sva vremena sve bivse vladajuce stranke,pocev od dss pa preko sps,srs,sns,koje su dokazano pogubne za normalno proevropski orijentisano drustvo!!

Ljuba

pre 13 godina

Da li je Vojvodina u Srbiji? Da!
Da li Vojvodina ima svoju zastavu? Da!
Pa u cemu je problem???
Ako zastava vec postoji dajte je na videlo pa da ostavimo ovu koju je pravio LSV...
Sve je leako da se resi ako postoji volja.... a u nasoj Srbiji svega sem dobrevolje!

Dule NS

pre 13 godina

E moji Srbi šta i vi trpite, dok su svi u regiji nastojali, a na kraju i dobili svoje države vi svoju sami rušite! Zar vi "vojvođani" mislite da će vam biti bolje ako se odcijepite - možeš mislit. I šta mislite da će vas netko više voljeti ako odete od Srbije - ma voljet će vas kao i do sada tj. nikako, a podržavat će vas eto samo da razbijete Srbiju, a ne zbog vas samih. Inače svi u okolici jedva čekaju da susjedu crkne krava i pomogli bi vam samo zbog toga. Radite da vam ta država Srbija u kompletu bude bolja. He, baš bi volio vidjeti reakcije kad bi netko u Hrvatskoj(gdje živim) imao i iznosio nekave separatističke ideje - nema šanse zato što nitko nije toliko glup da ruši svoju državu, državu svoga naroda!
(promatrač iz susjedstva, 28. februar 2011 23:02)

-Dragi prijatelju, svaka ti čast na komentaru! I ja smatram da niko nije lud da ruši sopstvenu domovinu - NIKO osim Srba, koji stalno pokazuju da su totalno nenormalan narod! Dok jedan deo Srba koji je van Srbije pokušava svim silama da se približi matici Srbiji, oni koji su u Srbiji bi da odu iz nje - verovatno zato što nisu osetili kako je to živeti van svoje otadžbine!!! U ovakvim situacijama kada gledam i čitam kako neki Srbi ruše sopstvenu zemlju i pljuju po njoj, prosto me je sramota što sam Srbin i što živim u ovoj Srbiji i pogotovo u Vojvodini -među "pokondirenim tikvama" - kako reče jedan naš čuveni pisac!!! Sramota me je jer u mom narodu ima takvih ljudi KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO - osim njihovih sopstvenih stomaka! Ali nije to prvi put - bilo je mnogo takvih slučajeva u istoriji - učili smo svi u školama o poturicama i ostalim stvarima!
-Samo molim dragog Boga da malo opameti ovaj narod, kad već sami nisu u stanju, i da konačno počnu da RADE nešto korisno umesto da "brste politiku"!
Ako ovaj komentar objave, želeo bih za kraj da vam pošaljem Pozdrav i poželim sve najbolje!

doktor

pre 13 godina

Kao i svuda u demokratskom svetu,uz maticnu zastavu ide i pokrajinska i tu nema nista sporno! Ovi internet provokatori neka izadju na izbore ili ulice ,pa neka traze to sto zele...Zastava Vojvodine nikom ne smeta i uvek stoji uz Srpsku!

Icarus

pre 13 godina

Sta je tu sporno? Svaka autonomija na svetu ima svoju zastavu na zgradama svojih institucija? Zasto bi Vojvodina bila drugacija? Naravno da treba da bude istaknuta...

нећу да ми Суботицом Влада Новосађанин

pre 13 godina

Ако грчке покрајине имају заставе нека их ставе и у војводини. Оно што има војводина треба да има и Смедерево као град који Србији доноси највише новца, шумадија, југ Србије, рашка област...

Svetislav

pre 13 godina

U Vojvodini ima 65,05% Srba,od toga,ima nas bar 30% Srba iz mesanih brakova,kojima je dosta diktature i tlacenja u poslednjih 20 godina.Pa kad spojimo 35% manjine,eto nama vecine za osamostaljenje.LSV organizujte Referendum pa da resimo problem za sva vremena.

Bole

pre 13 godina

Ja nisam pristalica DSS-a, SNS-a, SRS-a, Obraza, 1389, Dveri...ali ne mogu da progutam ove imbecilnosti i u Vojvodini i u Srbiji. Na nivou drzave,bahata vlada usvaja papagajski grb i zastavu koji su uvreda za narod, a u Vojvodini hibridna zastava koja vise podseca na reklamu za dijamant margarin. Pa zar u Vojvodini vecinu stanovnika ne cine Srbi (oko 70%)? Muka mi je od separatista, malogradjanstine i sebicluka. Neko rece dodjosi. Pa svi smo mi dosli odnekud. Sta bi sa Keltima, koje smo asimilovali ili pobili u VI veku? Budalastina.

Marko

pre 13 godina

Ma ajte zna se ko je opsednut zastavama uglavnom razni pritajeni nacionalsocijalisti. Ne bakcite se bezveznim temama, ne ukidajete ali ni ne namecite nikom pod nos zastave, pogotovu onima kojima je dosadilo to strancarenje.

Ivan BA

pre 13 godina

Ovu kompromisnu i ne moraju da stavljaju ali onu pravu zastavu pomalo reggae varijantu bi bilo dobro da stave.
Brate samo Plavo zlano i zeleno mom je srcu voljeno.
Jos grb u sredini... masala.
A himna Nedam svoja vojvodjanska zita.
I nista vise, ne mora biti nikakvo otcepljenje.

samo_vas_gledamo!!

pre 13 godina

a da nece mozda i vojvodina nezavisnost od srbije ? sto sta fali srbima da zive vise drzava ? strasno sta nam rade i sta mi trpimo

Горан

pre 13 godina

Колико је гласова добила ЛСВ у Војводини?

Даље, нисам против застава, али сам против њихове злоупотребе.

valencia

pre 13 godina

Ja sam za da Vojvodina, kao i svaki drugi region u belom svetu ima svoju zastavu i da je ističe ISKLJUČIVO uz zastavu Srbije, što je i normalno. Ali ne ovu zastavu, ovo je očaj i skrnavština najžešća koju je Čanak (čovek kojeg, ma šta pričao po medijima, niko normalan u Vojvodini ne uzima za ozbiljno) smislio u pauzi između jahanja motora i skutera po centru Novog Sada. Naravno, isto bih voleo da zastave istaknu i Šumadija, Južna Srbija i ostali, čisto da se da do znanja da Srbija nije isključivo Beograd & bliža okolina!

Deki

pre 13 godina

@pfc
Vidi ovaj pfc sto laze, u Vojvodini su manjine 35%, mesoviti 30% i srbi 35%. Samo se ti tesi. Nasa zastava , autonomija i nas grb are here to stay!

Lala na kvadrat

pre 13 godina

@pfc

E,moj derane,nije Vojvodina "80% Srbi,a 20% manjine",Vojvodina je nacin razmisljanja i ne ocekujem od tebe da to shvatis.Moje komsije,prijatelji,kumovi su ljudi razlicitih nacija,ali smo svi zajedno VOJVODJANI,bili i ostali,a manjine su oni koji ovo ne shvataju i koje mi ne shvatamo.Sedi,pusti od Balasevica "Stari laloski valc",pa ti se mozda malo razbistri. A,sto se zastave tice,ova je ocajna i moglo bi se naci neko primerenije resenje.

Агни

pre 13 godina

Из неког разлога постоји коментар на вест о једној, од народа неприхваћеној застави, у оквиру којег се износи поређење статуса Војводине и Косова и Метохије унутар Србије.
Да јасно разлучимо...Територија данашње Војводине је напокон ушла у састав Србије, након Првог светског рата који је започео оружаним нападом Аустроугарске на Србију.
Срби су из рата изашли као победници подневши огромне жртве којом су ''платили'' своју слободу.
Слобода им није ''поклоњена'', баш као ни Срем, Банат, Бачка и Барања.
Са друге стране тренутни, нерешен статус Косова и Метохије, би био у истој равни да је, а није, Србија оружаним путем напала Албанију.
Стварност је да су ове две српске области окупиране од стране НАТО пакта, након бомбардовања спроведеног противно међународном праву. Занимљиво је да нападима Аустроугарске на Србију 1914. и НАТО алијансе 1999. године, претходе ултиматуми који имају један заједнички, неиспуњив захтев - несметан пролаз и стационирање страних војних трупа на територији Србије, према њиховом нахођењу.
Ја у случајност не верујем.
п.с. Прича о томе како су Срем, Банат, Барања и Бачка постале српске области насељавањем Срба тамо где их никада није било, је омиљена прича особа из ''64 жупаније''. Да није можда Панонија била пуста када су Мађари стигли у 10-ом веку?

B30

pre 13 godina

Kada je Vojvodina dobila autonomiju 1848 godine dobila je zastavu, kao i grb. Naravno da tako treba i danas da bude. Nazalost rat se vodi izmedju onih koji su za i onih koji su protiv zastave, ali skoro da niko ne postavlja pitanje samog izgleda zastave i grba. Zastava Vojvodine koja se sad koristi je uzasna. Nema veze sa istorijskim nasledjem Vojvodine niti su postovana heraldicka pravila. Zastava kao i grb izgledaju kao da ih je crtao neki birokrata u pauzi izmedju glasanja ili kao da je izasla iz neke "evropske" kancelarije kao i zastava Kosova i zastava Bosne i Hercegovine. Krajnje je vreme da se u resavanje ovog problema, a definitivno jeste problem, ukljuce strucnjaci, heraldicari i istoricari i da sa kada vidimo sve opcije na referendumu gradjani i gradjanke Vojvodine odluce kakvu zastavu zele.

Агни

pre 13 godina

@Mali Radica
Видим доследност у твом селективном сећању.
Слобода јесте територија.
Становници Срема, Баната, Барање и Бачке су одлучили да живе слободни у својој држави - Краљевини Србији.
Тврдња да је Србија напала своје грађане Албанце и ту неистину стављати у раван са агресијом на суверену државу, је став због којег би ти твој прадеда очитао лекцију.
п.с. IQ - следећи пут када износиш ''поражавајуће чињенице'' о стању у Војводини, немој се држати општих описних места, већ своју причу поткрепи одређеним егзактним, проверљивим стварима.
Овако остаје неозбиљна прича под називом ''Други су криви''.

vlada

pre 13 godina

ne zivim u vojvodini, ali mi je zanimljivo kad citam o podeli na prave vojvodjane i dodjose. svi ste vi u jednom trenutku dosli na tu teritoriju, a vecina vas koja se dici da su xy koleno rodjeno tu ste u stvari dosli sa kosova za vreme velikih seoba, a bezeci od turaka. Srbija je jedinstvena i suverena teritorija i svaki gradjanin srbije ima pravo bilo gde da se naseli i da uziva sva prava. takodje svako ko poznaje politicku teoriju zna da u asimetricnim drzavama(drzave koje nisu celokupno podeljene na pokrajine, vec na jednom delu imaju pokrajinu a na drugom nemaju) diskriminisano je ono stanovnistvo koje se ne nalazi u pokrajini. tako da, voleli vi to ili ne, oni koji treba da se bore za svoja prava smo mi koji ne zive u vojvodini i treba da trazimo da se cela zemlja izdeli na pokrajine, regije ili nesto trece.

milance

pre 13 godina

..Molim Vas..ne govorite u moje ime ( mi vojvodjani) ja nisam vojvodjanin..ja sam banacanin i rodjen u Srbiji..nemam nista protiv vojvodine taman posla ali zloupotreba i ekstremizam te vrste ne podrzavam..prosto ne mogu da verujem kada citam komentare da ima ljudi koji se predstavljaju vojvodjanima i vredjaju (ono preko dunava) i ponasaju se ekstremno.. to je meni licno odvratno i takvo sramotno ponasanje nije za nekog ko se predstavlja 'vojvodjaninom' Taman posla da mi smeta i da branim da se neko naziva vojvodjaninom ili vojvodjanima ali ako se neko predstavlja takvim imenom za ljude iz AP vojvodine vazi da nisu histericni i ostrasceni...ne podnosim nikakvu vrstu ekstrema pa ni ovu..mi lale iz banata smo tolerantni i ako nastavite tako da nas predstavljate trazicemo Region Banat u okviru Srbije i AP Vojvodine..:)... I dosta ekstremizma u liku i delu LSV i DSS vrlog nam kostunice i canka..isto je to...Ja cu uvek ponosno nositi zastavu Srbije i Grada Zrenjanina( Velikog Beckereka) pri ulasku u EU...toliko..sve najbolje od Lala iz Banata..tj banacanina iz srbije..;)

V - kao REPUBLIKA

pre 13 godina

Dobro jutro dragi Ligasi !!!
Jeste li se naspavali ?
Zimskim, medvedjim snom koji traje 3 godine.
Da ste na vreme pokretali teme od presudne vaznosti za Vojvodinu u skupstini Srbije sada ne bi morali sa bajatim idejama tipa: Vojvodjanska zastava, Lustracija itd da podgrevate leš birackog tela koji je istrulio usled vaseg nerada, a pred nadolazece izbore. Dugo ste sadili tikve sa djavolom u parlamentu i zaboravljali na bazu. Sada ce vam se to vratiti. Nas Vojvodjane vec to vase kohabitiranje skupo kosta. A biti ce i gore. A vi se samo bahatite. Vozajte saonice. Ima dana...

džabe se kladiš!

pre 13 godina

1. Prihvatam opkladu, sa bilo kime, da će samostalna i slobodna Vojvodina pre biti član EU, nego Srbija!
Za posetu će vam biti dovoljan vaš (najnoviji) biometrijski pasoš...
(Patak Dača, 2. mart 2011 14:56)

-Prvo, koga je uopšte i u Vojvodini i uSrbiji briga ko će pre negde da uđe? A pogotovo ko bi normalan mogao da cepa sopstvenu zemlju, samo zato da bi ušao u nekakvu uniju 2-3 godine pre ostatka zemlje? O čemu vi to pričate ljudi? I prestanite da idealizujete EU - i Bugarska je u EU... dovoljno sam rekao!
-Drugo, vojvodina neće biti nezavisna taman i da je većina za nezavisnost - može jedino onako kako je i Kosovo dobilo nezavisnost - RATOM, a to samo zato što autonomne pokrajine ni za vreme SFRJ, a pogotovo danas NEMAJU PRAVO NA SAMOOPREDELJENJE!!! Što znači da nezavisnost možete izdejstvovati samo na način kako su to uradili Albanci na Kosovu - ratom! Ako ste i na to spremni - onda to dovoljno govori koliko ste ekstremni! ...tako da ti je džabe opklada! Verovatno je zato Čanak pokušao da nametne "republiku Vojvodinu", jer republike imaju pravo na samoopredeljenje, ali pokrajine NEMAJU!
-Treće, ta tema postoji samo u vašim glavama i to što pokušavate da "zakuvavate" vam ništa ne vredi, jer običan narod u Vojvodini uopšte nije briga za to što pričate! Oni žive stvaran život!

Aleksa

pre 13 godina

Dragi Maki, ja sam Srbin iz Vojvodine. Sedma generacija, iz Karlovaca. Mrzim autonomase, posto niti jedan od njih nije rodjen u Vojvodini, a ako je on i rodjen (u okupiranoj kuci), roditelji nisu, navodno brane moje interese. Vidis, ja niti sam dodjos, za razliku od ovih cije ideje sledis, niti sam Vojvodjanin. Sloven sam, belac, slobodni strelac, za svaki slucaj jos uvek samo svoj. Takodje, nisam bio, niti cu biti ucesnik Velikog Brata, nemam show, niti akcije televizije pink, a u zivotu moram da radim da bih se izdrzavao.

Бојан, Нови Сад

pre 13 godina

ЛСВ-у се придаје много већи значај него што то заслужују политичком моћи. Колико су гласова добили на изборима?

Ја против заставе немам ништа, свака немачка покрајина има своју заставу.

Мислим да у овом тренутку има пуно важнијих питања од заставе (првенствено егзистенцијалних)

Sajle

pre 13 godina

E pa gospodo i ja sam Novosadjanin, i ova zastava neće proći! Mislim da se i ja pitam. Ljudi nemaju da jedu , da školuju decu , da normalno žive , a vi se bavite zastavom. Mada i gospoda u Beogradu moraju malo da povuku ručnu. Ukoliko nastave da provociraju narod , bojim se da će ih se više pojaviti sa ovom zastavom.

Novosađanin

pre 13 godina

Ta mante se ljudi gluposti! Nije nam sad zastava najvažnija, dajte da rešimo od čega ćemo i kako da živimo, kako će deca da nam se školuju itd... Kada to sve bude potaman, ondak ćemo da mislimo na zastavu - a dotle, da prostite: zabole me za zastavu!!! Ajd uzdravlju!

Carina na Dunavu

pre 13 godina

Kolika je bila prosecna plata u Crnoj Gori pre dvajanja od Srbije ? A koliko je sada ? Zao mi je ali svako ko je pobegao od Srbolubare procvetao je. A i obicnim Beogradjanima bi bilo bolje. Isli bi po benzin i u Aldi u Pancevo.

архонт Трибала

pre 13 godina

@Carina na Dunavu
''Sramota me je jer u mom narodu ima takvih ljudi KOJIMA NIŠTA NIJE SVETO - osim njihovih sopstvenih stomaka!''

Агни

pre 13 godina

@...
На страну чињеница што не увиђаш везу између разлога који су довели до ратова у 20-ом веку и постојања ЕУ.
Хајде да ти се не замера и што стављаш знак једнакости између отворене агресије на Србију 1999. године и борбе српског народа за опстанак пред агресивним германским милитаризмом.
И што затвараш очи пред оним што јесте тзв. Косова...али да кажеш да је слобода пун новчаник!? Новчаник!
Надам се да не радиш у просвети.
Да ја не бих даље узалуд трошио речи, цитираћу умнијег од мене: "Oni koji su spremni da ŽRTVUJU sopstvenu SLOBODU
zarad materijalne dobiti, NE ZASLUŽUJU ni jedno, ni drugo.'' Б. Френклин
Лаку ноћ и довиђења.

hm?

pre 13 godina

DSS u Vojvodini? Jel' njih vodi Ristivojevic? Zar nije on bio predsednik UO u Zeleznicama? Gde mu je direktor, Sarancic? Ko vise odgovara, direktor ili predsednik UO?

To niko ne pita. Bave se zastavama, skrecu paznju javnosti. Mozda je bolje da gledamo kakve zastave vise a ne mislimo o Insajderu.

i posle Tita Canak

pre 13 godina

Predlazem da se uz ovu zastavu usvoji i zakon o liku i delu Nenada Canka i ostalih manje bitnih clanova LSV kako bi dobili dozivotne privilegije i povlastice koje su za zivota zasluzili svojom borbom za nezavisnu i autonomnu Vojvodinu koju nece pljackati srbocetnici i velikosrpski klerofasisti.

A ako narod Vojvodine na referendumu odluci da bi voleo da Vojvodina bude carstvo Canak bi bio idealan kandidat za buduceg cara

Mali Radica

pre 13 godina

Bez obzira sta mislim o autonomastvu i zastavi (nisam neki fan) vidim da se neki ubise objasnjavajuci da je Vojvodina deo Srbije. Jeste, ali zato sto je dobijena na proklon od saveznika a pre toga NIKAD nije bila u sastavu Srbije. Cak sta vise, do pre 100 godina Srbi su cinili oko samo 30% populacije.
E a onda kad se pojavi vest o Kosovu, onda se isti bune kako to tako ne moze, kako Amerika moze da oduzme nesto sto je UVEK bilo nase, kako su Srbi do pre 100 godina bili vecina.
Pa gospodo odlucite se sta hocete! U ovome se srz problema, dokle god se budete ponasali "mi smo uvek u pravu, mora uvek biti po nasem, za nas vaze neka druga pravila, svi ima da rade onako kako im mi kazemo" dotle ce biti i separatizma u Vojvodini. Ako primienjujete neka "pravila" na Vojvodinu, primenite ih i na Kosovo. Ako primennjujete neka pravila (namerno bez navodnika) na Kosovo, primenite ih i na Vojvodinu

normalna stvar

pre 13 godina

Zivim u Nemackoj [Minhen]i ovde pored zastave Nemacke se istice i zastava pokrajine Bavarske.
A, posto sam zivio i u Kaanadi znam da i oni jednu do druge isticu zastavu Kanade i proivincije.
I u Hrvatskoj se pored drzavne zastave Hrvatske istice i zastava zupanije.
A u Bosni se pored zastave drzave BH istice i zastava entiteta [RS ili Federacija]
Pogledajte da su u kabinetu Nebojse Radmanovica zastava BH i RS jedna do druge

mare 025

pre 13 godina

maki

Komentar ti je krajnje iskljuciv, a rekao bih i bezobrazan. Vojvodina pripada svima koji u njoj zive, bez obzira da li su, kako si rekao, dodjosi i izbeglice, ili tzv. autohtoni starosedeoci. Na kraju krajeva, pa svi smo odnegde dosli, pre ili kasnije. Potomaka Srba doslih u vreme seoba i Carnojevica ima malo u odnosu na stanovnike Vojvodine i pre svega njihove potomke koji su se naselili posle 1918, 1945 ili u poslednjem migracionom talasu tokom devedesetih godina. Znamo sta je mrznja i iskljucivost proizvela u nasoj skoroj proslosti, zato svi vi ostrasceni, spustite loptu i primirite strasti!

IQ

pre 13 godina

Prošlo je šesnaest godina od donošenja Miloševićevog Ustava iz 1990, godine i skoro pola decenije od donošenja Vašeg Ustava iz 2006. godine a stanje u AP Vojvodini iz godine u godinu postaje sve gore i nesnošljivije pre svega za sve građane. Miloševićevim Ustavom Vojvodini je eksproprisana puna autonomija, a Vašim Ustavom, za koji ste govorili da će Vojvodini doneti blagostanje, restitucija pune autonomije Vojvodine je definitivno onemogućena, a postojeća centralistička praksa udaljava Vojvodinu i od evropskih iskustava kada je reč o autonomiji.
U proteklom vremenu stanje duboke ustavne, političke i ekonomske krize u Srbiji najpogubnije posledice ostavilo je u Vojvodini. Vojvodina ne deli “solidarno” sa Srbijom stanje duboke zaostalosti, naprotiv, Vojvodini je nametnuto da preuzme na sebe sve posledice zaostajanja Srbije u odnosu na region i Evropu! Setite se, Vojvodina je u bivšoj Jugoslaviji stajala u samom vrhu po razvijenosti u odnosu ne samo na republike i pokrajinu Kosovo, u tadašnjoj federaciji, već i u odnosu na uže evropsko okruženje. Danas je Vojvodina u ovakvoj Srbiji na samom dnu elementarne održivosti regionalne, socijalne i individualne egzistencije! I zato iz svega gore navedenog,jedino resenje i spas za sve gradjane Vojvodine i sto skorije prikljucenje Evropskim tokovima civilizacije,je nezavisnost.

Mali Radica

pre 13 godina

@Agni
Ne pricam o slobodi nego o teritoriji. A velike sile su odlucile da Madjarska i Austrija treba da se rasparcaju, tako da je Vojvodina ipak bila poklon jer je neko odlucio da Madjasrku treba svesti na 1/3 svoje teritorije. A sto se tice napada na Albaniju, Srbija nije napala Albaniju nego svoje gradjane Albance, tako da i oni mogu da govere o skupo placenoj slobodi. Naravno ta situacija nije crno-bela kao sto nije ni u slucaju napada Austrije na Srbiju.
Inace, samo da ne bude zabune, moj pradeda je napustio Vojvodinu da bi se borio na strani srpske vojske protiv Austro-Ugarske

Afrika zdaj !

pre 13 godina

Do novog povecanja poreza na imovinu nisam bio za dalje rasparcavanje Srbije, ali sada je dosta ! Nudim besplatno da mesam malter svakom ko ce da zida zid lopovima iz Beograda.

zoran kg

pre 13 godina

Iz kragujevca sam srca Sumadije,Vojvodjansku ravnicu obozavam i gradove njene.ali ove dezurne separatiste nemogu da shvatim,pa sta treba da kazu ostali delovi Srbije jel treba svi da se borimo za bolju Srbiju ili za rasprcavanje.

Lala

pre 13 godina

Sve ostalo štima !
Visoka stopa zaposlenosti, plate takve da se može normalno živeti, i sl. Što ono kažu standard na jednom zavidnom nivou, samo nam je još ta zastava ostala kao problem i prepreka da Dunavom u Vojvodini potekne med i mleko.

Živeli ovi što će nam i taj problem rešiti.

Mali Radica

pre 13 godina

@agni
Sloboda nije teritorija, sloboda je pun novcanik.
A o doslednosti ne znam sta da ti kazem. Ako su stanovnici Vojvodine odlucili da zive u svojoj Srbiji na ustrb 70% ostalih na teritoriji koja nikad nije bila Srbija, onda valjda treba biti dosledan i dati pravo Albancima da zive u svojoj Albaniji na ustrb 10% ostalih na teritiriji koja nikad nije bila Albanija. Ili ipak ne?
A ako prodaja NISa i vojvodjanskih naftnih izvora u bescenje (od cega je vojvodina dobila jedan veliki sipak) ili da se tek 7% onoga sto Vojvodina uplati u republicki budzet vraca nazad (po zakonu/ustavu koji nije ni prosao u Vojvodini) nije dovoljno konkretno, onda ne znam sta da ti kazem. Moj pradeda se za tako nesto sigurno nije borio.

Filip

pre 13 godina

Ma šta nam vredi ova zastava? Ona neće nikog zaposliti niti nekom povećati platu. Vojvođanima bi najviše odgovarala autonomoja ukinuta 1989. godine i bez Čanka koji se udružio sa lopovom Kostićem.

Bačvanin!

pre 13 godina

Ja želim da Bačka, kao najrazvijeniji deo Vojvodine dobije punu autonomiju i nezavisnost u odnosu na ostatak Vojvodine!!!

Patak Dača

pre 13 godina

Prihvatam opkladu, sa bilo kime, da će samostalna i slobodna Vojvodina pre biti član EU, nego Srbija!
Za posetu će vam biti dovoljan vaš (najnoviji) biometrijski pasoš...

zastava me neće nahraniti

pre 13 godina

Nisu nam problem glupe zastave niti slične stvari!

Problem su nam političari koji pokušavaju da nas dele po raznim osnovama(stranačkim,
verskim ,nacionalnim,...)kako bi nas građane svađali i lakše vladali nama.

Problem su nam i domaći tajkuni,koji koriste ovakvu situaciju i bogate se preko leđa posvađanih građana.
Znam konkretno jednog(rod mi) koji je u Vojvodini veliki Vojvođanin,preko Save veliki Srbin a kada ode u rodno mesto u Hrvatsku onda je veliki Hrvat!Zavadi pa vladaj!
Na toj praksi se za zadnjih 15-ak godina dooobro obogatio.
Šteta što mnogi građani ovo ne vide,već im je milije da svako sebe u svoj "tor" sateruje i odatle mrsko gleda drugi "tabor".

Bećar

pre 13 godina

Šta je Srbijanci,frka će vam biti bez Vojvodine,nećete imati koga da muzete. Svi su otišli. Žao mi vas je,ovo je ipak pitanje gradjana Vojvodine,jer mi odlucujemo,i mi smo odlučili pod hitno u EU.

Dositej

pre 13 godina

Da li je ovo covek koji nas vodi u sveliju buducnost:
http://www.youtube.com/watch?v=CXOL94EXSmc
A kako bi bilo da od komsija iz bivse Austro - Ugarske prvo naucimo da se civilizovano ponasamo? Usput malo procitamo SOPSTVENU istoriju. Imala je Vojvodina zastavu jos pre vise stotina godina. Na zalost coveku koji vozi motorne sanke nismo objasnili nasu istoriju, pa je smislio svoju zastavu, na sramotu svin nas.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

@Bačvanin

Normalno da je najrazvijenija Bačka kada je izmuzla čitav Banat. NIS i Nafta Gas je preotet Zrenjaninu.

Inače nema ništa od odvajanja. To je čak i separatistima jasno. Pitanje Vojvodine ne postoji niti je ikada postojalo. Problem koji postoje zove se: Kako prisvojiti što više novca iz državne kase! S te strane najviše je oštećena južna Srbija pa ne prijete nikakvim odvajanjem. Živio sam par godina u Vojvodini tj. u Banatu i kažem vam da su priče o odvajanju autonomaška šuplja kada god ponestane novca iz državne kase ili kada se vođe polakome ili pred izbore.

marko

pre 13 godina

Pored zlonamernih, postoje i oni koji uopste nemaju predstavu sta predstavlja zastava i grb. Opet neki drugi porede zastavu sa zastavom fudbalskog grba. Dok neki treci vide u tom cinu nekakvu slobodu. Pored svega ovoga gore navedenog, covek sa strane moze da zakljuci samo kako je u pitanju cisto neznanje, demagogija, i zla namera. Kada bi se pitanje zastave, grba, himne, nacije, teritorije, drzave, vlasti, pravilno postavilo, sva ova diskusija bi bila ne smesna, vec otuzna. Sto je nazalost i moj osnovni utisak o celoj ovoj prici. Jos je veca zalost i tuga, sto se nama ne svakog dana, nego vec godinama namecu lazne teme i dileme. I tako uspevamo uspesno da se vrtimo ne u krugu, vec u spirali, i to na dole. Uskoro cemo uci u najnize nivoe spirale, i necemo imati gde da se vrtimo, vec cemo poceti da se sudaramo. Levak nas uporno uvlaci.

архонт Трибала

pre 13 godina

@Bećar
Па, кад сте већ одлучили, шта више тражите овде?
Можда одштету за мужу?