MUP: Novorođenče u Jagodini ubijeno

Jagodina -- Mrtvo žensko novorođenče koje su u kontejneru za smeće kod Železničke stanice u Jagodini pronašli radnici gradske čistoće, rođeno je živo, potvrdile analize.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Pitao bih "vashe" tj. "nashe 1389", "obraz", "dveri" i njihove simpatizere koji trljaju ruke da glasaju za njih.... - jesu li i za ovo krivi "pederi, homo" ? je li i ubijanje sopstvene zive bebe u Srbiji koja "nema natalitet" - "porodichne vrednosti"?
  Najozbiljnije ovo pitam poshto vidim hoce u politiku pa nek' se izjasne o ovom!  Vechni Bozji pokoj malom nevinashcetu bukvalno ubijenom od "porodichnih vrednosti" Srbije koja se razmnozava i mrzi "homose...kako li " nas "vec zovu"......
  (Velibor, USA, 28. februar 2011 19:13)

  # Link komentara

 2. Uzasna vest, kao majka male devojcice jos sam u soku! Iako u sudstvu postoje olaksavajuce okolnosti ukoliko se cedomorstvo pocini nepostredno posle porodjaja jer je majka pod velikim stresom i uticajem hormona, ipak ne mogu da shvatim koliko svest mora biti suzena da bi se tako nesto pocinilo. Cula sam da u nekim katolickim zemljama poput Italije pri crkvama postoje mesta slicna velikom postanskom sanducetu za odlaganje paketa u koja majke koje ne zele da zadrze svoje bebe mogu da ih anonimno ostave i odreknu se prava majcinstva. Obzirom na to sta se sve radi u religioznim institucijama ne smatram da je to ispravno resenje ali smatram da je ideja dobra i da nesto slicno treba da postoji pri drzavnim bolnicama ili socijalnim ustanovama (na nekom skrivenom mestu) da bi se nesrecnoj majci i detetu obezbedila privatnost. Na taj nacin se resava nekoliko problema:
  • majka izbegava dodatna pitanja vezana za razlog svoje odluke
  • beba dobija sansu da zivi kao i da je prihvati neko ko ce joj se vise radovati i brinuti o njoj
  • parovi koji ne mogu da imaju sopstveno potomstvo mogu uz manje administrativnih procedura (koje mogu trajati godinama) skrate postupak usvajanja deteta.
  • drustvo smanjuje broj cedomorstava
  Obzirom na to da B92 smatram socijalno odgovornom redakcijom nadam se da ce razmotriti predlog i pokrenuti inicijativu. Ja sam spremna da je podrzim, a verujem da postoji jos dosta ljudi koji dele moje misljenje.
  (Katarina Petrovic, 28. februar 2011 14:40)

  # Link komentara

 3. Cedomorstvo je stara praksa, neudate devojke i njihove porodice su tako resavale problem trudnoce van braka i cuvale 'cast' devojke i porodice - XIX i prva polovina XX veka. Mada ovaj slucaj cini mi se nema veze sa cuvanjem obraza.
  (Vlada, 28. februar 2011 13:46)

  # Link komentara

 4. Neko je u komentarima vezanim za prvu vest o ovome pokrenuo pricu o posebnom mestu gde bi bilo omoguceno takvim majkama da anonimno ostave dete i odreknu se prava majcinstva. Ja sam za. Sve je bolje od ovoga deca nisu nikome kriva i treba uraditi sve sto moze zastiti ta mala tek rodjena bica.
  (pomozite deci, 28. februar 2011 13:31)

  # Link komentara

 5. Ne u zatvor vec na najstroze psihijatrijsko lecenje onog ko je ovo uradio! Steta je sto ovog monstruma niko u kontejner nije bacio na vreme.
  (Djordje, 28. februar 2011 12:08)

  # Link komentara

 6. Gnusno. I to u centru Srbije. Treba da se zamislimo dobro nad nasim drustvom.
  (vdc, 28. februar 2011 11:56)

  # Link komentara