Dulić: Lakše renoviranje stana

Beograd -- Vlada bi trebalo da iduće sedmice utvrdi izmene Zakona o planiranju i izgradnji, kaže ministar prostornog planiranja Oliver Dulić.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Napad je najbolja odbrana.

  Uvek bilo...
  (zoran, 5. februar 2011 22:09)

  # Link komentara

 2. Dok nam mediokriteti uređuju odnose i donose pravila, svako malo će jedan te isti zakon menjati, dopunjavati, u čemu prednjače Malovićka i Dulić, obične neznalice kada je u pitanju oblast društvenog života za koju, navodno, "nose odgovornost" (prema Velikom Štrumfu, ali ne i narodu).
  (Nikola Kosanović, adv., 4. februar 2011 23:08)

  # Link komentara

 3. Zašto bi neko plaćao silne takse opštinarima za saglasnost za bilo kakve radove u stanu? Ukoliko se radi o građevinskim radovima, neka se propiše zakonom da investitor ima obavezu da dostavi predsedniku Skupštine stambene zgrade kopiju građevinskog projekta, npr. rušenja pregradnih zidova i postavljanja novih, pa neka skupština odluči da konsultuje nezavisnog građevinskog inženjera koji će da pregleda projekat i složi se sa njim ili ne složi. Zašto bi lokalne samouprave bile poštenije i zainteresovanije za stambeni fond od direktno zainteresovanih vlasnika stambene zgrade? Suština je u tome da lokalna samouprava (opština, grad) ne treba da bude nadređena građanima, već građani (stanari, žitelji, poreski obveznici) treba da (samo)upravljaju svojom zajednicom pravnim oruđima koja će, na sopstveni zahtev, dobiti od opštine ili grada.
  (Pojam servisa građana isključuje reketiranje, 4. februar 2011 18:58)

  # Link komentara

 4. pa ti si jedini neiskvareni ministar u vladi. brrravooooo!a, inace, oce ljudi da lazu , vide pa pricaju , sramota, samo ti teraj !
   (bole.lozac, 4. februar 2011 14:40)

  # Link komentara

 5. Rodjko, meni vise nije jasno, ali samo izmedju ove dve stvari: Legalizacija ilegalnosti ili ilegalnost legalizacije. Saberi se pa mi molim te objasni. Unapred hvala.
  (paun, 4. februar 2011 14:21)

  # Link komentara

 6. Moj stan. Ja cu da ga renoviram kako hocu i necu da placam ikome osim materijale. Vi ste jedini na ovoj planeti koji stojite iza ove drzave, preko koje naplacujete reket zbog renoviranja stana.
  (Aleksandar, 4. februar 2011 14:15)

  # Link komentara

 7. Dulic - Nikada nisam prekrsio zakon.....

  Klinton - I did not have sexual intercourse with that woman...
  (Ilija, 4. februar 2011 14:09)

  # Link komentara

 8. Prvo napiše loš zakon, onda ga njegovi zlonamerno tumače, pa on spasava novim izmenama koje će opet neko zlonamerno tumačiti i tako dok bi on terao do beskonačnosti sve sa pričom da se bori protiv gradjevinske mafije. Kada bude srušio jedan objekat nezakonito podignut gradjevinskom mafijom onda će imati prava da nešto priča.Ovako pošto sam nema nameru da ide, svidelo mu se da ministruje, moraće narod da ga skine sa grbače.
  (Vladimir, 4. februar 2011 13:50)

  # Link komentara

 9. Pa, Duliću, umeš li ti da doneseš neki zakon iz prve? Uostalom, ni reforma sudstva nam ne ide bez gurke i toga da nam EU turi kurblu.
  (Nix, 4. februar 2011 13:41)

  # Link komentara

 10. Hoce li ministar snositi odgovornost za nepotpun zakon kome treba dopuna manje od dva meseca od izglasavanja? Dokle vise sa nekompetentnim kadrovima??
  (Miroslav, 4. februar 2011 13:39)

  # Link komentara

 11. Ovog treba ukloniti sa vidika naroda ako DS zeli da dobije glasove. Kako nije jasno Tadicu, Retrovicu i ostaloj vrhuski da je ovaj covek negativac.
  (Pop, 4. februar 2011 13:18)

  # Link komentara

 12. tolika lupetanja,a covek je ministar jedne jadne i smesne drzave ... ko je jos u zemlji srbiji isao da trazi dozvolu da menja u stanu plocice i wc solju ??? ovde se zidaju kompletne zgrade i nadzidjuju citavi spratovi na zgradama bez dozvole . tarabici su bili u pravu, pored ovakvih faca ce ovde ostati srba za pod jednu sljivu ... p.s. jedino ako nas ne izvadi gosp. predsednik ?
  (aleks, 4. februar 2011 13:09)

  # Link komentara

 13. ..."orkestrirana kampanja iz jednog centra"... Ja nemam veze ni sa kakvim "centrima", gledam sa strane, ali se slažem sa tom kampanjom! SRAM VAS BILO!
  (Ministar budućnosti, 4. februar 2011 13:08)

  # Link komentara

 14. Ja priznajem da vodim "orkestriranu kampanju" protiv ministra, ali nikome ništa ne dugujem.
  Čudi me da to ne zna g-din ministar.
  Duliću, legendo!
  (zeleni, 4. februar 2011 12:39)

  # Link komentara