UNS: Kršenja prava novinara

Beograd -- Udruženje novinara Srbije saopštava da je zabrinuto zbog najava otkaza medijskim radnicima na Pinku na osnovu podataka pribavljenih prisluškivanjem zaposlenih.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Moj komentar !?
  strasno, sramota, ko ne zna kako nastaje jedna novina, sta i kako radi novinar, ne trab da radi u stampanim medijima, a danas velike novinske kuce vode neki menadzeri i menadzerke koje nemaju pojma ni o cemu a kamoli kako se vodi novina !!!! Znaju, doduse, lazem, znaju kako se zgrcu pare za sopstvene potrebe, kako se shlihatati stracima, i kako davati otkaze i pljuvati ljude koji STVARNO rade i stvaraju
  sramota jos jednom
  Trebalo bi se malo pozabaviti i MEDIJIMA pogotovo stampanim u Srbiji u emisiji tipa INSAJDER, ima tu dosta materijala!!!
  (Obnevidela, 1. februar 2011 16:37)

  # Link komentara

 2. Pa nije ih prisluškivao kod kuće, to bi bilo kršenje njihovih građanskih prava, već na poslu, gde je to, opet, njegovo suvereno pravo, i ne zove se "prisluškivanje", već nadzor nad zaposlenima. Kamere na radnom mestu su potpuno normalna stvar, i nisu samo interes poslodavca, već i zaposlenih, jer ne dokumentuju samo kršenje radnih ili ugovornih obaveza od strane zaposlenih, već i kršenje tih istih prava od strane poslodavca, ili, recimo, ugrožavanje njihove bezbednosti od strane trećeg lica.
  (EU Citizen, 1. februar 2011 13:55)

  # Link komentara

 3. Moja prijateljica radi u jednom velikom domacem listu i ono sto se tamo radi je skandalozno. Ljudima koji su zavrsili fakultete i koji su dobijali prestizne novinarske nagrade nude poslove pomocnika novinara sa sramno malom platom. Uz to vredjanje i maltretiranje je svakodnevna pojava. Ko ne prihvati tu ponudu dobija otkaz. A uz ovako sporo sudstvo svoja prava ce zastititi NIKADA!
  (Jasna, 1. februar 2011 10:38)

  # Link komentara

 4. Ако је уредник добар, сигурно је да ће знати да објасни новинару шта се од њега очекује и ту онда нема неспоразума. Иначе,камере у пословним просторијама могу само да помогну, да се на свом радном месту, људи баве искључиво својим послом.
  (K, 1. februar 2011 00:26)

  # Link komentara

 5. Чак је и полицији и БИА-и законом забрањено судски неовлашћено прислушкивање, али за Пинк телевизију, носиоца савремене културе Србије, због постигнутих резултата на културолошком плану, ово наравно не важи.
  А што се тиче Блица, ако је то тачно, одмах престајем да га купујем, чак ни петком, (због ТВ програма).
  (Petar, 31. januar 2011 23:54)

  # Link komentara

 6. A kada su maltretirani i izbacivani ljudi sa nekadasnje HappyTV i TV Kosava niko nece nista ni da objavi, jer je Peconi vlasnik? Ocigledno on moze da radi sta hoce, da po nesto iz Invej kompanije i svi cute i svima je fino! Tamo se i dalje sprovodi tortura, al koga to zanima....
  (exKosava, 31. januar 2011 23:29)

  # Link komentara

 7. Sve mi se cini da je BOS njima odavno spakovao otkaze ,samo nije znao kako da im napakuje. E posto ste vi njega svi " trovali",morao je stvarno da vam da otkaze. Mislim da nece stati samo na ovome..
  (bekimmur, 31. januar 2011 23:11)

  # Link komentara

 8. to sto novinarima rade u blicu je izvan svih zakona i normi pristojnog ponasanja! ali uzalud akcija UNS, zataskace se!
  (upucen, 31. januar 2011 22:55)

  # Link komentara