Egipat: Bez povratka na staro

Beograd -- Situacija u Egiptu je posle sedmodnevih protesta takva da nema poteza vlasti koji bi mogao situaciju vratiti na početak, ocenio je novinar Borivoje Erdeljan.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Islam i demokratija jedno drugo iskljucuju. Demokratija je potpuno strana islamskom svetu. Od Maroka do Kine, jedina drzava koja se moze nazvati demokratskom je Izrael. Gle cuda, nije islamska drzava.
   (milezr, 1. februar 2011 02:52)

  # Link komentara

 2. Volim ove teoreticare zavere. Mozda bi im bilo bolje da procitaju nesto o arapskom svetu i shvate da i tamo ljudi zele demokratiju.
  (lanna, 31. januar 2011 18:17)

  # Link komentara

 3. I mi smo bili cistog srca, i mi smo klanjali (dizali tri prsta)... ali eto...
  (tri srca, 31. januar 2011 13:52)

  # Link komentara

 4. "Muslimanska braća" nisu agresivan pokret? Podelite im oružje, pa da vidimo...
  (gde li vi živite..., 31. januar 2011 13:17)

  # Link komentara

 5. Pa ko će sad Tunis i Egipat da spase od kandži islamskog ekstremizma?! Zapad je taj koji svet treba da uči demokratiji, jer je demokratija tekovina Zapadane civilizacije - one koja vodi razvoj čovečanstva u epohi u kojoj živimo. Međutim, saboteri razvoja čovečanstva, otpad koji je preuzeo vlast u zemljama Zapada, to ne rade. Imaju preveliku moć, imaju prste svuda i ratove planiraju DECENIJAMA unapred! Ko misli da oni već unapred ne znaju šta će ovde da bude i da sve vreme kontrolišu situaciju, taj se grdno vara. Protesti ponekad krenu spontano, ali ne mogu dugo da traju i ne vode nikuda ukoliko nisu organizovani i podržani. A za tako nešto treba znanje, treba novac - potrebna je kontrola situacije! Baradej je bio na čelu "međunarodne" komisije koja je saopštila da Irak ima nuklearno oružje! Šta ćete više od ovog podatka?! Začinite ovo podatkom da je u egzilu bio u Zapadnoj Evropi! Arapin! Ko mu je dao Nobelovu nagradu za mir?! Isti ti likovi koji su je dali i Obami - koji je bio predložen za tu nagradu nakon što je bio Predsednik SAD punih 8 dana! I umesto da civilizovani svet bojkotuje takve stvari, on se još više lepi za te podvale. Njima trebaju nova žarišta, njima treba haos u svetu, jer hoće da zavladaju svetom. Napravili su svetsku finansijsku krizu da bi stvorili centar kontorle nad svetskim finansijama. Svetsku vladu pripremaju već decenijama. Sad treba da obore papirni novac - dolar namerno uništavaju i on će da povuče sve sa sobom! Ubacili su onog tragi-komičnog (ni to većina ne vidi!) Asanža da priča kako je 9/11 delo islamskih terorista, da u gomili totalno nebitnih i opšte poznatih informacija ubaci i one o strahu Arapa od Irana i nemogućnosti Kine da kontroliše S. Koreju. Sprema se veliki rat! Praktično su završili posao. Ista priča kao i u 1. i 2. svetskom ratu: nafiluju iluzijama obe strane, nafiluju ih novcem, kreditima i oružjem, prodaju oružje, hranu, naftu (ako treba) svim zaraćenim starnama tokom celog rata - i onda posle rata opet naplaćuju kredite, obnovu, naoružavanje i tako u krug. I svaki put imaju još veću moć. A pameti i osvešćenosti sve manje i manje u svetu.
  (Znanje je moć i to njih plaši!, 31. januar 2011 12:48)

  # Link komentara