Sreda, 19.01.2011.

12:45

Postignut dogovor o tablicama

Predstavnici Vlade Srbije i međunarodne zajednice postigli su dogovor o novim registarskim tablicama iz Srbije sa oznakama gradova na Kosovu, saznaje B92.

Izvor: B92

Postignut dogovor o tablicama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 13 godina

Na sajtu MUP-a nema objasnjenja, na sajtu Ministarstva za KiM nema objasnjenja, mediji su ovo preneli totalno zbunjujuce, ja sam sa KiM i nije mi jasna poenta dogovora, da li cemo imati duple tablice MUP-a Srbije ili stamo stare, koliko saobracajnih dozvola, kako,kome, sta...ili nesto trece.

Shkembi

pre 13 godina

...stare reg.tablice vaze na Kosovo a mi nastavljamo da izdamo nove reg.tablice sa oznakama gradova na Kosovo kaze g.Dacic!
-U Srbiji ti gospodine izdavaj sta god hoces,napravi kakvo god resenje koje ti odgovara,napisi kakve zakone hoces i pozivaj se na koji hoces ustav ali shvati da Kosovo je susedna drzava i budes li se zalagao za mir, dobrosusjedstvo i evropske vrednosti odnosi se primereno i nemoj uvek potraziti mesta gde ces zabiti klin! Nece jos dugo vaziti i Srbske stare reg.tablice,to nije politika nego je to cisto prakticno pitanje koja implicira strahovite poteskoce u saobracaju i komunikaciji prevashodno za srbsku zajednicu na Kosovo. Mi navikli smo...i ne planiramo nikakvo kretanje po srbiji jer ona sama svojim merama postigla da nas udaljava.

Војводинац

pre 13 godina

Da je sreće da je neko nadležan bio bar malo pametan, pa da su lepo ukinuli registarska područja u celoj srbiji i OVOG problema ne bi ni bilo... Lepo bi bilo isto da li je neko dobio tablice u Subotici ili u Prištini... NPR. kao madjarski sistem AAA-123. Ali Srbi ne bi bili Srbi kada ne bi sami sebi zakomplikovali zivot...

Vitas

pre 13 godina

Kosovski Albanci treba da uzmu srpske tablice i da prekinu ovu rasomonijadu. Bice im priznate u celom svetu kao i srpski pasosi. Inacenjem idu samo sebi na stetu.

бт

pre 13 godina

Дакле, издаја се наставља по плану. Немојте само ово да објавите, лепше је кад се чује реч "договор", да се народ не узбуђује.

dukki

pre 13 godina

Sve ide na stetu naroda dole, vise ne mozes da koristis stare tablice daj cetiri hiljade za nove tablice, ovaj drugi ti uzme tablice, pa ti vrati tablice i kaze nisi morao ni da kupujes, pa ti sledece godine proda kosovske tablice pa ti Srbija ne da sa njima da vozis po Srbiji, pa vozes sa srpskim koje opet moras da produzis (platis). I tako sutra placas dve registracije za jedan auto.

Isto tako je problem sa telefonima. "Mts" ne mozes koristiti na Kosovu, njihov "Vala" ne mozes u Srbiji, tako da covek mora imati dve kartice jednu za Srbiju drugu za Kosovo, i razgovor izmedju njih placa medjunarodno.

I jedna i druga strana to mogu sve to da rese u jednoj recenici, da Srbija prihvati kosovske tablice, a da njihov mobilni operater ne tarifira Srbiju medjunarodno.

Djuradj

pre 13 godina

Djole odlicna ideja. Vec kad nam je kosovo kolevka sto bi bilo sramota uzeti te tablice i pasose?! Polse mi sprovedemo referendum otcepimo se. Ili jos bolje udjemo u institucije i izbacimo uljeze napolje. Na uljeze mislim na invazione snage evrope i albance koji ovde ne pripadaju. Eto demokratske strategije za Borisa.

Zoki

pre 13 godina

Ove tablice su same po sebi jako loše rešenje i bez problema sa Kosovom. Jeste da 80% građana Srbije ne ide u inostranstvo, ali onima koji putuju zaista će biti problem upotreba naših latiničnih oznaka na tablicama. Posebno sada kada nova područja imaju slične oznake. ŠA 001 ČĆ, SA 001 CC, ŠA 001 ĆČ... - lista kombinacija koje će biti na identičan način napisane ASCII kodom je jako dugačka. Šta ćemo za parkiranje putem SMS poruka?
Bilo je puno bolje ne izmišljati toplu vodu. Ukinuti geografske oznake na tablicama (kao BiH), a koristiti samo slova koja postoje i u ćirilici i u latinici (kao Bugarska). Na taj način bi i problem tablica na Kosovu (koji se mogao očekivati) bio izbegnut.

Aleksandar

pre 13 godina

Šta tu nije jasno, mup Srbije će izdati i staru i novu tablicu, pa nek ljudi sa sobom nose i jednu i drugu i stavljaju koju kad treba i rešen problem.

Skywalker

pre 13 godina

Nevenka, moram da Vam odgovorim. Te stare ce vaziti samo do njihovog isteka. Posle toga, valjda Vam je jasno da cemo registrovati vozila na KS table koje ce Srbija ocigledno priznati, a kako cujem te tablice vaze svuda i sada, osim u Srbiji. Meni je zao samo sto nas nasa vlast iz BG zavlaci i ne govori nam istinu. Verovatno ce nam to saopstiti uskoro, valjda bi bilo mnogo da u jednom danu objave i vest da priznaju KS tablice.

sudar logike

pre 13 godina

udarim coveka, promenim tablice i nema nista od dokaza.
Interesantan dogovor i nacin razmisljanja.
Da li je ovo stimulacija trgovine delovima i auto mafiji ili kriminalu?
Zapanjen sam da je ovakva pdluka donesena u dogovoru sa eu?
jel to evropa????

Marina

pre 13 godina

Dogovor nije sigurno postignut s međunarodnom zajednicom jer takav subjekt ne postoji. Ako je to EULEX,zašto tako ne reći? Ako je to Zanijeri i UN,zašto tako ne reći? Očito se ne radi o međunarodnoj zajednici nego o kosovskim nadležnim vlastima koji su odluku donijeli,a međunarodni ih eventualno prenijeli Srbiji. Stvarno mi je žao Srba na Kosovu jer su totalno izluđeni ovakvim ponašanjem Beograda.

Illyria

pre 13 godina

Vlada Kosova je vlada beskičmenjaka koja je sposobna samo da krade i ništa drugo.
Čujte vi njih,da ne zapleni nelegalne tablice izdatih od Srpskih organa koji ne priznaju da na Kosovu postoji iko drugi osim Srba.
Zaplena se treba nastaviti pa čak ne dozvoliti ni svim ostalim vozilima sa Srpskim registracijama ulazak na Kosovu sve dok i Srbija ne dozvoljava ulazak sa Kosovskim tablicama.

Vozač KG

pre 13 godina

ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA u Članu 275. stav 2. kaže:

"Sve vrste registarskih tablica iz stava 1. ovog člana jednoobrazne su na celoj teritoriji Republike Srbije."

Sada smo videli kolika nam je CELA teritorija Republike Srbije, kao i da je ovaj Zakon totalno bezživotan, što veliki broj onih koji se bave saobraćajem tvrde od kada je isti bio samo nacrt Zakona.
Pozdrav.

SRBИН

pre 13 godina

Nove tablice su toliko odvratno ružne, nelogične, odstupaju od svih heraldičko dizajnerskih normi, da mi jednostavno dođe da...da ih izbegnem.
Pod pričom o približavanju EU i o istovremenom očuvanju nacionalnog integriteta,identiteta,ćirilićnog pisma i kojekakvih koještarija pomešali su babe i žabe...Davno je, bivši ministar spoljnjih poslova rekao jednoj stranoj TV : " You can`t mix frogs and grandma`s!". Kakva zemlja takav i ministar, a bogami i tablice.
Sada, beogradske tablice asociraju na bugarske, font brojeva i slova neukusan, rešenje za 0 je užasno( mogli su da je preseku samo u jednom ćošku ili da slovo O bude ovakvo, a broj 0 ovakav ),protiv grba nemam ništa, ali smatram da je svako registraciono područje moglo da ima svoj grb...
Cenim da će ova rašomonijada da dovede do toga da se pojavi nova disciplina u korumpiranosti šalterskih službenika, oko obeležavanja metalnih ljubimaca...ovi sa boljim automobilima će verovatno gledati da izbegnu č,ć,š,ž,đ, kako im automobili ne bi izgledali smešno, a sirotinji daj šta daš, jer oni ionako neće van Srbije!
Predložio bi da zarad očuvanja nacionalnog identiteta X i Y osu u koordinatnom sistemu, zamene H i U osa, a da se u jednačinama sa Љ и Њ traži Џ, kako ne bismo izgubili iz vida ko smo!
Da ne pominjem da su nove tablice Vojske Srbije na latinici i svi logotipi nacionalnih televizija, sem one koju bojkotuje pola Srbije, koja nam traži da joj platimo za repriziranje serijala koji su već platili naši roditelji!
ZNAM DA JE SRPSKI ĆUTATI, ALI NISAM MOGAO!!!

Dragoljub

pre 13 godina

Onako zdravorazumski. Sa kosovskim tablicama, sa kosovskim pasosem moci cete da prelazite granice. Sa kosovskim mobilnim telefonom, moci cete da razgovarate. Niko vam ne ogranicava slobodu kretanja: samo vam ogranicava slobodu da se smatrate delom drzave u kojoj de facto vise niste.

Baki

pre 13 godina

Pravo je zadovoljstvo pregovarati sa srpskom drzavom. Odrekne se svega i jos ode zadovoljna.
Kumanovski sporazum,
Prodaja NIS,
Rezolucija o Kosovu,
Tablice...

Nebojsa

pre 13 godina

Srbija treba da izda tablice bez grba i bez nasov grada za
Srbe na Kosovu, znaci nesto slicno kao u BiH. Tablice trebaju samo da budu identifikacuja za auto a ne politicki marketing pogotovo na osetljivo mesto kao na Kosovu.

Vladimir

pre 13 godina

Za sve one koji bi da prihvate nezavisnost Kosova: Energeticar sam po struci, nisam nacionalista, niti sam emotivno vezan za Kosovo, samo razmisljam logicno. 21 vek je vek energije. Na Kosovu se nalazi 80% nasih energetskih resursa. Prihvatanje nezavisnosti Kosova i odricanje od tih resursa je samoubistvo Srbije!

Srbija je porazena

pre 13 godina

Neko upita:
"ako im ne smetaju stare sa oznakama gradova na Kosovu, sto im onda smetaju nove"
odgovor:
Stare tablice su od drzave koja vise ne postoji [SCG], a nove su od drzave Srbije, na njima i drzavni grb, cirilica i to bi znacilo da je Srbija jos uvek 'gazda' na Kosovu.
Ovim, a narocito danasnjom usvojenom rzsolucijom EP u kojoj lepo pise da Srbija treba prestat izdavati nove tablice za gradove na Kosovu, Srbija je priznala poraz

Nevenka

pre 13 godina

I opet ograničenje slobode kretanja! Prvo sa pasošima, sad sa tablicama.
Ostaviće nam stare tablice sa kojima nećemo moći preći ni jednu drugu granicu osim srpsko-kosovske.
Bravo za srpske pregovarače! Šta je sledeće čim ćete nas ograničiti?

Komsija

pre 13 godina

Mi smo to naucili od vas komsije! Albanci su 11 godina placali Proba tablice da bi usli kolima u Srbiji. Albanici jos uvek duplo placaju zelene kartone po Evropskim zemljama zbog blokade Srbije nasim kompanijama za osiguravanje auta. Eto sad sto ste sadili to kosite. Pozdrav Komsija.

Dimitrije

pre 13 godina

Ma objavili pristinski mediji tacne detalje dogovora. Srbija nece vise stampati nikakve nove tablice, jer to ugrozava "suverenitet kosova" - kao sto pise u rezoluciji evropskog parlamenta. Stare YU tablice, od pre 1999, mogu da se koriste do daljneg, odnosno dok ne dodje do dogovora izmedju obe strane o uzajamnom priznanju tablica, ali i pri tom slucaju, jasno je da Srbija nikad vise nece izdati tablice za kosovske gradove. I to sve zataskano, nekim dogovorima sa "medjunarodnom zajednicom" (jel ta zajednica ima neku adresu?)... Isto ce biti i sa drugim tackama "tehnickog dialoga", gde ce Srbija biti primorana da prizna i diplome, i skole, i pasose - sve radi evropskih integracija. Ovo ako nekome nije jasno, onda taj nema veze sta se tesava na terenu, niti zna da cita "sta pise izmedju redova"

sve ide ka tome

pre 13 godina

Imam utisak da se sve ovo, sa naše strane, namerno radi kako da bi se Srbima definitivno smučilo i da se samo čeka da narod glasno kaže: "Ajde bre priznajte već jednom i to Kosovo, pa da počnemo normalno da živimo!"

sijo mi ga djuro

pre 13 godina

Jos jedan nacin da obe vlade dopune budzet preko jadnih srba.
Nece proci ni 3 meseca a mup srbije ce dozvoliti da se registruju stranci na stare srpske tablice,a od 2012 godine valada kosova ce dati uredbu da se sva vozila sa reg tablicama srbije koja su registrovana na kosovu preregistruju na kosovske tablice.

R-1244, nadasve

pre 13 godina

A sta je mislio Redzepi, da ima nezavisnu drzavu?
Zaboga, pa Kosovo je protektorat UN, pod budnim okom medjunarodne zajednice. UMNIK ih pusti malo da "vladaju", a kad zabrljaju, na popravni.

All. Prishtina

pre 13 godina

U Vladama Kosova i Srbije sede sve(samozvani)sami doktori nauka , eksperti, intelektualci ... Pa zar taj nas "krem" drustva nije mogao na vreme da sedne i da se dogovori o problemu tablica vec da po ko zna koji put "maltretiraju" obicne smrtnike!!!

Skywalker

pre 13 godina

Izgleda da se moje predvidjanje od juce da ce kosovske tablice biti priznate u Srbiji, poceti da se ostvaruje cak brze nego sto sam ocekivao. A, kakvih smo se izjava naslusali ovih dana od vladinih zvanicnika, najvise od drzavnog sekretara u ministarstvu za KIM. Od takvih izjava normalnom coveku se kosa dize na glavi.

MUP-ovac

pre 13 godina

"Predstavnici Vlade Srbije i međunarodne zajednice". Tu uredbu nije dala medjunarodna zajednica nego MUP Republike Kosove, tako da ako je dosao do nekog dogovora onda dogovor su postigli MUP Srbije sa MUP Kosovom, a medjunardona zajednica bile je tu kao posrednik, posto oni (MD) ne mogu da donose takve odluke. Tesko je da priznate vec jednom da Kosovo ima vladu i da vlada je ta koja donese odluke i stoji iza te. A uticaj medjunarodne zajednice je i za Srbiju i za Kosovo isti, ako njima nesto ne svidja onda i Srbiji i Kosovo vuce malo za usi.

stojan

pre 13 godina

Ispade da kosovska vlada ima vise razumevanja za nas, srbe sa kosova od vlade Srbije. Da li znate da za ulazak u cenralnu Srbiju nama, Srbima sa Kosova i Metohije, drzava Srbija naplacuje namet od 5.000 dinara za pet dana, sve pod izgovorom nepriznavanja kosovskih tablica. Ako je stvar u principu i simbolici,zasto onda i cena nije simbolicna?

dO

pre 13 godina

I Rusija, i USA; i Kosovo, i Evropa; i stari i novi pasoši; i stare i nove tablice; i jesmo, i nismo ... da, ovaj, ne, samo tetki da odnesem lek ... E, to je Srbija danas, na čelu sa srbijanskom vlašću koju bira srbijansko građanstvo. Ljudi, dozovimo se u pamet, već sad preti da bude tragično prekasno.

Traži se univerzalni okvir za tablice

pre 13 godina

Čini mi se da sam razumeo. Onih 186 vlasnika vozila sa Kosova, sa novim tablicma (npr. KM 000-XY) treba da odu u nadležni OUP (npr. Kraljevo), vrate nove tablice i ponovo uzmu stare KM tablice. E, pošto je problem da im MUP i ZIN ispovrate ukupno 2000 dinara za tablice, onda mogu da zadrže i nove. Ne rekoše ništa za sobraćajne dozvole, ali i tu će morati da imaju dve, i stare i nove. Što se polise osiguranja tiče, trebalo bi da budu dovoljni broj šasije i broj motora, kao i do sada, bez reg. oznaka. Ili im za KiM treba zeleni karton? U svakom slučaju, neki ljudi na Kosovu će za jedan auto uskoro imati tri para tablica (dva para srpskih i jedan par kosovskih).

Skywalker

pre 13 godina

Je l' neko razume ovu vest? ,,Srbija će za Kosovo uporedo izdavati i stare i nove tablice, dok se to pitanje ne reši u pregovorima Beograda i Prištine." a onda ,,Na Kosovu je dozvoljena upotreba novih tablica MUP Srbije sa oznakama gradova u centralnoj Srbiji, kao i starih tablica bez obzira na kodove gradova.". Koliko sam shvatio, niko Srbiji ne moze da zabrani izdavanje tablica sa oznakama gradova na Kosovu samo sto te tablice nece moci da se koriste na Kosovu. I kakav je onda dogovor postignut?

Nenad-EU

pre 13 godina

Koja smo mi banana drzava da menjamo svoj zakon zbog nepriznate vlade, nepriznate drzave. Bolje da su priznali onda Kosovske table. Ionako su po meni table najmanji problem.

Nenad-EU

pre 13 godina

Koja smo mi banana drzava da menjamo svoj zakon zbog nepriznate vlade, nepriznate drzave. Bolje da su priznali onda Kosovske table. Ionako su po meni table najmanji problem.

dO

pre 13 godina

I Rusija, i USA; i Kosovo, i Evropa; i stari i novi pasoši; i stare i nove tablice; i jesmo, i nismo ... da, ovaj, ne, samo tetki da odnesem lek ... E, to je Srbija danas, na čelu sa srbijanskom vlašću koju bira srbijansko građanstvo. Ljudi, dozovimo se u pamet, već sad preti da bude tragično prekasno.

Dimitrije

pre 13 godina

Ma objavili pristinski mediji tacne detalje dogovora. Srbija nece vise stampati nikakve nove tablice, jer to ugrozava "suverenitet kosova" - kao sto pise u rezoluciji evropskog parlamenta. Stare YU tablice, od pre 1999, mogu da se koriste do daljneg, odnosno dok ne dodje do dogovora izmedju obe strane o uzajamnom priznanju tablica, ali i pri tom slucaju, jasno je da Srbija nikad vise nece izdati tablice za kosovske gradove. I to sve zataskano, nekim dogovorima sa "medjunarodnom zajednicom" (jel ta zajednica ima neku adresu?)... Isto ce biti i sa drugim tackama "tehnickog dialoga", gde ce Srbija biti primorana da prizna i diplome, i skole, i pasose - sve radi evropskih integracija. Ovo ako nekome nije jasno, onda taj nema veze sta se tesava na terenu, niti zna da cita "sta pise izmedju redova"

Baki

pre 13 godina

Pravo je zadovoljstvo pregovarati sa srpskom drzavom. Odrekne se svega i jos ode zadovoljna.
Kumanovski sporazum,
Prodaja NIS,
Rezolucija o Kosovu,
Tablice...

Skywalker

pre 13 godina

Je l' neko razume ovu vest? ,,Srbija će za Kosovo uporedo izdavati i stare i nove tablice, dok se to pitanje ne reši u pregovorima Beograda i Prištine." a onda ,,Na Kosovu je dozvoljena upotreba novih tablica MUP Srbije sa oznakama gradova u centralnoj Srbiji, kao i starih tablica bez obzira na kodove gradova.". Koliko sam shvatio, niko Srbiji ne moze da zabrani izdavanje tablica sa oznakama gradova na Kosovu samo sto te tablice nece moci da se koriste na Kosovu. I kakav je onda dogovor postignut?

Illyria

pre 13 godina

Vlada Kosova je vlada beskičmenjaka koja je sposobna samo da krade i ništa drugo.
Čujte vi njih,da ne zapleni nelegalne tablice izdatih od Srpskih organa koji ne priznaju da na Kosovu postoji iko drugi osim Srba.
Zaplena se treba nastaviti pa čak ne dozvoliti ni svim ostalim vozilima sa Srpskim registracijama ulazak na Kosovu sve dok i Srbija ne dozvoljava ulazak sa Kosovskim tablicama.

stojan

pre 13 godina

Ispade da kosovska vlada ima vise razumevanja za nas, srbe sa kosova od vlade Srbije. Da li znate da za ulazak u cenralnu Srbiju nama, Srbima sa Kosova i Metohije, drzava Srbija naplacuje namet od 5.000 dinara za pet dana, sve pod izgovorom nepriznavanja kosovskih tablica. Ako je stvar u principu i simbolici,zasto onda i cena nije simbolicna?

sve ide ka tome

pre 13 godina

Imam utisak da se sve ovo, sa naše strane, namerno radi kako da bi se Srbima definitivno smučilo i da se samo čeka da narod glasno kaže: "Ajde bre priznajte već jednom i to Kosovo, pa da počnemo normalno da živimo!"

Srbija je porazena

pre 13 godina

Neko upita:
"ako im ne smetaju stare sa oznakama gradova na Kosovu, sto im onda smetaju nove"
odgovor:
Stare tablice su od drzave koja vise ne postoji [SCG], a nove su od drzave Srbije, na njima i drzavni grb, cirilica i to bi znacilo da je Srbija jos uvek 'gazda' na Kosovu.
Ovim, a narocito danasnjom usvojenom rzsolucijom EP u kojoj lepo pise da Srbija treba prestat izdavati nove tablice za gradove na Kosovu, Srbija je priznala poraz

All. Prishtina

pre 13 godina

U Vladama Kosova i Srbije sede sve(samozvani)sami doktori nauka , eksperti, intelektualci ... Pa zar taj nas "krem" drustva nije mogao na vreme da sedne i da se dogovori o problemu tablica vec da po ko zna koji put "maltretiraju" obicne smrtnike!!!

MUP-ovac

pre 13 godina

"Predstavnici Vlade Srbije i međunarodne zajednice". Tu uredbu nije dala medjunarodna zajednica nego MUP Republike Kosove, tako da ako je dosao do nekog dogovora onda dogovor su postigli MUP Srbije sa MUP Kosovom, a medjunardona zajednica bile je tu kao posrednik, posto oni (MD) ne mogu da donose takve odluke. Tesko je da priznate vec jednom da Kosovo ima vladu i da vlada je ta koja donese odluke i stoji iza te. A uticaj medjunarodne zajednice je i za Srbiju i za Kosovo isti, ako njima nesto ne svidja onda i Srbiji i Kosovo vuce malo za usi.

Nevenka

pre 13 godina

I opet ograničenje slobode kretanja! Prvo sa pasošima, sad sa tablicama.
Ostaviće nam stare tablice sa kojima nećemo moći preći ni jednu drugu granicu osim srpsko-kosovske.
Bravo za srpske pregovarače! Šta je sledeće čim ćete nas ograničiti?

Komsija

pre 13 godina

Mi smo to naucili od vas komsije! Albanci su 11 godina placali Proba tablice da bi usli kolima u Srbiji. Albanici jos uvek duplo placaju zelene kartone po Evropskim zemljama zbog blokade Srbije nasim kompanijama za osiguravanje auta. Eto sad sto ste sadili to kosite. Pozdrav Komsija.

SRBИН

pre 13 godina

Nove tablice su toliko odvratno ružne, nelogične, odstupaju od svih heraldičko dizajnerskih normi, da mi jednostavno dođe da...da ih izbegnem.
Pod pričom o približavanju EU i o istovremenom očuvanju nacionalnog integriteta,identiteta,ćirilićnog pisma i kojekakvih koještarija pomešali su babe i žabe...Davno je, bivši ministar spoljnjih poslova rekao jednoj stranoj TV : " You can`t mix frogs and grandma`s!". Kakva zemlja takav i ministar, a bogami i tablice.
Sada, beogradske tablice asociraju na bugarske, font brojeva i slova neukusan, rešenje za 0 je užasno( mogli su da je preseku samo u jednom ćošku ili da slovo O bude ovakvo, a broj 0 ovakav ),protiv grba nemam ništa, ali smatram da je svako registraciono područje moglo da ima svoj grb...
Cenim da će ova rašomonijada da dovede do toga da se pojavi nova disciplina u korumpiranosti šalterskih službenika, oko obeležavanja metalnih ljubimaca...ovi sa boljim automobilima će verovatno gledati da izbegnu č,ć,š,ž,đ, kako im automobili ne bi izgledali smešno, a sirotinji daj šta daš, jer oni ionako neće van Srbije!
Predložio bi da zarad očuvanja nacionalnog identiteta X i Y osu u koordinatnom sistemu, zamene H i U osa, a da se u jednačinama sa Љ и Њ traži Џ, kako ne bismo izgubili iz vida ko smo!
Da ne pominjem da su nove tablice Vojske Srbije na latinici i svi logotipi nacionalnih televizija, sem one koju bojkotuje pola Srbije, koja nam traži da joj platimo za repriziranje serijala koji su već platili naši roditelji!
ZNAM DA JE SRPSKI ĆUTATI, ALI NISAM MOGAO!!!

Vladimir

pre 13 godina

Za sve one koji bi da prihvate nezavisnost Kosova: Energeticar sam po struci, nisam nacionalista, niti sam emotivno vezan za Kosovo, samo razmisljam logicno. 21 vek je vek energije. Na Kosovu se nalazi 80% nasih energetskih resursa. Prihvatanje nezavisnosti Kosova i odricanje od tih resursa je samoubistvo Srbije!

Traži se univerzalni okvir za tablice

pre 13 godina

Čini mi se da sam razumeo. Onih 186 vlasnika vozila sa Kosova, sa novim tablicma (npr. KM 000-XY) treba da odu u nadležni OUP (npr. Kraljevo), vrate nove tablice i ponovo uzmu stare KM tablice. E, pošto je problem da im MUP i ZIN ispovrate ukupno 2000 dinara za tablice, onda mogu da zadrže i nove. Ne rekoše ništa za sobraćajne dozvole, ali i tu će morati da imaju dve, i stare i nove. Što se polise osiguranja tiče, trebalo bi da budu dovoljni broj šasije i broj motora, kao i do sada, bez reg. oznaka. Ili im za KiM treba zeleni karton? U svakom slučaju, neki ljudi na Kosovu će za jedan auto uskoro imati tri para tablica (dva para srpskih i jedan par kosovskih).

Skywalker

pre 13 godina

Izgleda da se moje predvidjanje od juce da ce kosovske tablice biti priznate u Srbiji, poceti da se ostvaruje cak brze nego sto sam ocekivao. A, kakvih smo se izjava naslusali ovih dana od vladinih zvanicnika, najvise od drzavnog sekretara u ministarstvu za KIM. Od takvih izjava normalnom coveku se kosa dize na glavi.

Dragoljub

pre 13 godina

Onako zdravorazumski. Sa kosovskim tablicama, sa kosovskim pasosem moci cete da prelazite granice. Sa kosovskim mobilnim telefonom, moci cete da razgovarate. Niko vam ne ogranicava slobodu kretanja: samo vam ogranicava slobodu da se smatrate delom drzave u kojoj de facto vise niste.

Nebojsa

pre 13 godina

Srbija treba da izda tablice bez grba i bez nasov grada za
Srbe na Kosovu, znaci nesto slicno kao u BiH. Tablice trebaju samo da budu identifikacuja za auto a ne politicki marketing pogotovo na osetljivo mesto kao na Kosovu.

Vozač KG

pre 13 godina

ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA u Članu 275. stav 2. kaže:

"Sve vrste registarskih tablica iz stava 1. ovog člana jednoobrazne su na celoj teritoriji Republike Srbije."

Sada smo videli kolika nam je CELA teritorija Republike Srbije, kao i da je ovaj Zakon totalno bezživotan, što veliki broj onih koji se bave saobraćajem tvrde od kada je isti bio samo nacrt Zakona.
Pozdrav.

R-1244, nadasve

pre 13 godina

A sta je mislio Redzepi, da ima nezavisnu drzavu?
Zaboga, pa Kosovo je protektorat UN, pod budnim okom medjunarodne zajednice. UMNIK ih pusti malo da "vladaju", a kad zabrljaju, na popravni.

Skywalker

pre 13 godina

Nevenka, moram da Vam odgovorim. Te stare ce vaziti samo do njihovog isteka. Posle toga, valjda Vam je jasno da cemo registrovati vozila na KS table koje ce Srbija ocigledno priznati, a kako cujem te tablice vaze svuda i sada, osim u Srbiji. Meni je zao samo sto nas nasa vlast iz BG zavlaci i ne govori nam istinu. Verovatno ce nam to saopstiti uskoro, valjda bi bilo mnogo da u jednom danu objave i vest da priznaju KS tablice.

sijo mi ga djuro

pre 13 godina

Jos jedan nacin da obe vlade dopune budzet preko jadnih srba.
Nece proci ni 3 meseca a mup srbije ce dozvoliti da se registruju stranci na stare srpske tablice,a od 2012 godine valada kosova ce dati uredbu da se sva vozila sa reg tablicama srbije koja su registrovana na kosovu preregistruju na kosovske tablice.

Marina

pre 13 godina

Dogovor nije sigurno postignut s međunarodnom zajednicom jer takav subjekt ne postoji. Ako je to EULEX,zašto tako ne reći? Ako je to Zanijeri i UN,zašto tako ne reći? Očito se ne radi o međunarodnoj zajednici nego o kosovskim nadležnim vlastima koji su odluku donijeli,a međunarodni ih eventualno prenijeli Srbiji. Stvarno mi je žao Srba na Kosovu jer su totalno izluđeni ovakvim ponašanjem Beograda.

dukki

pre 13 godina

Sve ide na stetu naroda dole, vise ne mozes da koristis stare tablice daj cetiri hiljade za nove tablice, ovaj drugi ti uzme tablice, pa ti vrati tablice i kaze nisi morao ni da kupujes, pa ti sledece godine proda kosovske tablice pa ti Srbija ne da sa njima da vozis po Srbiji, pa vozes sa srpskim koje opet moras da produzis (platis). I tako sutra placas dve registracije za jedan auto.

Isto tako je problem sa telefonima. "Mts" ne mozes koristiti na Kosovu, njihov "Vala" ne mozes u Srbiji, tako da covek mora imati dve kartice jednu za Srbiju drugu za Kosovo, i razgovor izmedju njih placa medjunarodno.

I jedna i druga strana to mogu sve to da rese u jednoj recenici, da Srbija prihvati kosovske tablice, a da njihov mobilni operater ne tarifira Srbiju medjunarodno.

бт

pre 13 godina

Дакле, издаја се наставља по плану. Немојте само ово да објавите, лепше је кад се чује реч "договор", да се народ не узбуђује.

Zoki

pre 13 godina

Ove tablice su same po sebi jako loše rešenje i bez problema sa Kosovom. Jeste da 80% građana Srbije ne ide u inostranstvo, ali onima koji putuju zaista će biti problem upotreba naših latiničnih oznaka na tablicama. Posebno sada kada nova područja imaju slične oznake. ŠA 001 ČĆ, SA 001 CC, ŠA 001 ĆČ... - lista kombinacija koje će biti na identičan način napisane ASCII kodom je jako dugačka. Šta ćemo za parkiranje putem SMS poruka?
Bilo je puno bolje ne izmišljati toplu vodu. Ukinuti geografske oznake na tablicama (kao BiH), a koristiti samo slova koja postoje i u ćirilici i u latinici (kao Bugarska). Na taj način bi i problem tablica na Kosovu (koji se mogao očekivati) bio izbegnut.

Војводинац

pre 13 godina

Da je sreće da je neko nadležan bio bar malo pametan, pa da su lepo ukinuli registarska područja u celoj srbiji i OVOG problema ne bi ni bilo... Lepo bi bilo isto da li je neko dobio tablice u Subotici ili u Prištini... NPR. kao madjarski sistem AAA-123. Ali Srbi ne bi bili Srbi kada ne bi sami sebi zakomplikovali zivot...

Shkembi

pre 13 godina

...stare reg.tablice vaze na Kosovo a mi nastavljamo da izdamo nove reg.tablice sa oznakama gradova na Kosovo kaze g.Dacic!
-U Srbiji ti gospodine izdavaj sta god hoces,napravi kakvo god resenje koje ti odgovara,napisi kakve zakone hoces i pozivaj se na koji hoces ustav ali shvati da Kosovo je susedna drzava i budes li se zalagao za mir, dobrosusjedstvo i evropske vrednosti odnosi se primereno i nemoj uvek potraziti mesta gde ces zabiti klin! Nece jos dugo vaziti i Srbske stare reg.tablice,to nije politika nego je to cisto prakticno pitanje koja implicira strahovite poteskoce u saobracaju i komunikaciji prevashodno za srbsku zajednicu na Kosovo. Mi navikli smo...i ne planiramo nikakvo kretanje po srbiji jer ona sama svojim merama postigla da nas udaljava.

sudar logike

pre 13 godina

udarim coveka, promenim tablice i nema nista od dokaza.
Interesantan dogovor i nacin razmisljanja.
Da li je ovo stimulacija trgovine delovima i auto mafiji ili kriminalu?
Zapanjen sam da je ovakva pdluka donesena u dogovoru sa eu?
jel to evropa????

Vitas

pre 13 godina

Kosovski Albanci treba da uzmu srpske tablice i da prekinu ovu rasomonijadu. Bice im priznate u celom svetu kao i srpski pasosi. Inacenjem idu samo sebi na stetu.

Djuradj

pre 13 godina

Djole odlicna ideja. Vec kad nam je kosovo kolevka sto bi bilo sramota uzeti te tablice i pasose?! Polse mi sprovedemo referendum otcepimo se. Ili jos bolje udjemo u institucije i izbacimo uljeze napolje. Na uljeze mislim na invazione snage evrope i albance koji ovde ne pripadaju. Eto demokratske strategije za Borisa.

Aleksandar

pre 13 godina

Šta tu nije jasno, mup Srbije će izdati i staru i novu tablicu, pa nek ljudi sa sobom nose i jednu i drugu i stavljaju koju kad treba i rešen problem.

Milan

pre 13 godina

Na sajtu MUP-a nema objasnjenja, na sajtu Ministarstva za KiM nema objasnjenja, mediji su ovo preneli totalno zbunjujuce, ja sam sa KiM i nije mi jasna poenta dogovora, da li cemo imati duple tablice MUP-a Srbije ili stamo stare, koliko saobracajnih dozvola, kako,kome, sta...ili nesto trece.

Vladimir

pre 13 godina

Za sve one koji bi da prihvate nezavisnost Kosova: Energeticar sam po struci, nisam nacionalista, niti sam emotivno vezan za Kosovo, samo razmisljam logicno. 21 vek je vek energije. Na Kosovu se nalazi 80% nasih energetskih resursa. Prihvatanje nezavisnosti Kosova i odricanje od tih resursa je samoubistvo Srbije!

R-1244, nadasve

pre 13 godina

A sta je mislio Redzepi, da ima nezavisnu drzavu?
Zaboga, pa Kosovo je protektorat UN, pod budnim okom medjunarodne zajednice. UMNIK ih pusti malo da "vladaju", a kad zabrljaju, na popravni.

Illyria

pre 13 godina

Vlada Kosova je vlada beskičmenjaka koja je sposobna samo da krade i ništa drugo.
Čujte vi njih,da ne zapleni nelegalne tablice izdatih od Srpskih organa koji ne priznaju da na Kosovu postoji iko drugi osim Srba.
Zaplena se treba nastaviti pa čak ne dozvoliti ni svim ostalim vozilima sa Srpskim registracijama ulazak na Kosovu sve dok i Srbija ne dozvoljava ulazak sa Kosovskim tablicama.

Komsija

pre 13 godina

Mi smo to naucili od vas komsije! Albanci su 11 godina placali Proba tablice da bi usli kolima u Srbiji. Albanici jos uvek duplo placaju zelene kartone po Evropskim zemljama zbog blokade Srbije nasim kompanijama za osiguravanje auta. Eto sad sto ste sadili to kosite. Pozdrav Komsija.

Nenad-EU

pre 13 godina

Koja smo mi banana drzava da menjamo svoj zakon zbog nepriznate vlade, nepriznate drzave. Bolje da su priznali onda Kosovske table. Ionako su po meni table najmanji problem.

Vitas

pre 13 godina

Kosovski Albanci treba da uzmu srpske tablice i da prekinu ovu rasomonijadu. Bice im priznate u celom svetu kao i srpski pasosi. Inacenjem idu samo sebi na stetu.

Nebojsa

pre 13 godina

Srbija treba da izda tablice bez grba i bez nasov grada za
Srbe na Kosovu, znaci nesto slicno kao u BiH. Tablice trebaju samo da budu identifikacuja za auto a ne politicki marketing pogotovo na osetljivo mesto kao na Kosovu.

Dragoljub

pre 13 godina

Onako zdravorazumski. Sa kosovskim tablicama, sa kosovskim pasosem moci cete da prelazite granice. Sa kosovskim mobilnim telefonom, moci cete da razgovarate. Niko vam ne ogranicava slobodu kretanja: samo vam ogranicava slobodu da se smatrate delom drzave u kojoj de facto vise niste.

MUP-ovac

pre 13 godina

"Predstavnici Vlade Srbije i međunarodne zajednice". Tu uredbu nije dala medjunarodna zajednica nego MUP Republike Kosove, tako da ako je dosao do nekog dogovora onda dogovor su postigli MUP Srbije sa MUP Kosovom, a medjunardona zajednica bile je tu kao posrednik, posto oni (MD) ne mogu da donose takve odluke. Tesko je da priznate vec jednom da Kosovo ima vladu i da vlada je ta koja donese odluke i stoji iza te. A uticaj medjunarodne zajednice je i za Srbiju i za Kosovo isti, ako njima nesto ne svidja onda i Srbiji i Kosovo vuce malo za usi.

sve ide ka tome

pre 13 godina

Imam utisak da se sve ovo, sa naše strane, namerno radi kako da bi se Srbima definitivno smučilo i da se samo čeka da narod glasno kaže: "Ajde bre priznajte već jednom i to Kosovo, pa da počnemo normalno da živimo!"

Aleksandar

pre 13 godina

Šta tu nije jasno, mup Srbije će izdati i staru i novu tablicu, pa nek ljudi sa sobom nose i jednu i drugu i stavljaju koju kad treba i rešen problem.

Srbija je porazena

pre 13 godina

Neko upita:
"ako im ne smetaju stare sa oznakama gradova na Kosovu, sto im onda smetaju nove"
odgovor:
Stare tablice su od drzave koja vise ne postoji [SCG], a nove su od drzave Srbije, na njima i drzavni grb, cirilica i to bi znacilo da je Srbija jos uvek 'gazda' na Kosovu.
Ovim, a narocito danasnjom usvojenom rzsolucijom EP u kojoj lepo pise da Srbija treba prestat izdavati nove tablice za gradove na Kosovu, Srbija je priznala poraz

SRBИН

pre 13 godina

Nove tablice su toliko odvratno ružne, nelogične, odstupaju od svih heraldičko dizajnerskih normi, da mi jednostavno dođe da...da ih izbegnem.
Pod pričom o približavanju EU i o istovremenom očuvanju nacionalnog integriteta,identiteta,ćirilićnog pisma i kojekakvih koještarija pomešali su babe i žabe...Davno je, bivši ministar spoljnjih poslova rekao jednoj stranoj TV : " You can`t mix frogs and grandma`s!". Kakva zemlja takav i ministar, a bogami i tablice.
Sada, beogradske tablice asociraju na bugarske, font brojeva i slova neukusan, rešenje za 0 je užasno( mogli su da je preseku samo u jednom ćošku ili da slovo O bude ovakvo, a broj 0 ovakav ),protiv grba nemam ništa, ali smatram da je svako registraciono područje moglo da ima svoj grb...
Cenim da će ova rašomonijada da dovede do toga da se pojavi nova disciplina u korumpiranosti šalterskih službenika, oko obeležavanja metalnih ljubimaca...ovi sa boljim automobilima će verovatno gledati da izbegnu č,ć,š,ž,đ, kako im automobili ne bi izgledali smešno, a sirotinji daj šta daš, jer oni ionako neće van Srbije!
Predložio bi da zarad očuvanja nacionalnog identiteta X i Y osu u koordinatnom sistemu, zamene H i U osa, a da se u jednačinama sa Љ и Њ traži Џ, kako ne bismo izgubili iz vida ko smo!
Da ne pominjem da su nove tablice Vojske Srbije na latinici i svi logotipi nacionalnih televizija, sem one koju bojkotuje pola Srbije, koja nam traži da joj platimo za repriziranje serijala koji su već platili naši roditelji!
ZNAM DA JE SRPSKI ĆUTATI, ALI NISAM MOGAO!!!

dO

pre 13 godina

I Rusija, i USA; i Kosovo, i Evropa; i stari i novi pasoši; i stare i nove tablice; i jesmo, i nismo ... da, ovaj, ne, samo tetki da odnesem lek ... E, to je Srbija danas, na čelu sa srbijanskom vlašću koju bira srbijansko građanstvo. Ljudi, dozovimo se u pamet, već sad preti da bude tragično prekasno.

Djuradj

pre 13 godina

Djole odlicna ideja. Vec kad nam je kosovo kolevka sto bi bilo sramota uzeti te tablice i pasose?! Polse mi sprovedemo referendum otcepimo se. Ili jos bolje udjemo u institucije i izbacimo uljeze napolje. Na uljeze mislim na invazione snage evrope i albance koji ovde ne pripadaju. Eto demokratske strategije za Borisa.

бт

pre 13 godina

Дакле, издаја се наставља по плану. Немојте само ово да објавите, лепше је кад се чује реч "договор", да се народ не узбуђује.

Skywalker

pre 13 godina

Je l' neko razume ovu vest? ,,Srbija će za Kosovo uporedo izdavati i stare i nove tablice, dok se to pitanje ne reši u pregovorima Beograda i Prištine." a onda ,,Na Kosovu je dozvoljena upotreba novih tablica MUP Srbije sa oznakama gradova u centralnoj Srbiji, kao i starih tablica bez obzira na kodove gradova.". Koliko sam shvatio, niko Srbiji ne moze da zabrani izdavanje tablica sa oznakama gradova na Kosovu samo sto te tablice nece moci da se koriste na Kosovu. I kakav je onda dogovor postignut?

Skywalker

pre 13 godina

Izgleda da se moje predvidjanje od juce da ce kosovske tablice biti priznate u Srbiji, poceti da se ostvaruje cak brze nego sto sam ocekivao. A, kakvih smo se izjava naslusali ovih dana od vladinih zvanicnika, najvise od drzavnog sekretara u ministarstvu za KIM. Od takvih izjava normalnom coveku se kosa dize na glavi.

Vozač KG

pre 13 godina

ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA u Članu 275. stav 2. kaže:

"Sve vrste registarskih tablica iz stava 1. ovog člana jednoobrazne su na celoj teritoriji Republike Srbije."

Sada smo videli kolika nam je CELA teritorija Republike Srbije, kao i da je ovaj Zakon totalno bezživotan, što veliki broj onih koji se bave saobraćajem tvrde od kada je isti bio samo nacrt Zakona.
Pozdrav.

Skywalker

pre 13 godina

Nevenka, moram da Vam odgovorim. Te stare ce vaziti samo do njihovog isteka. Posle toga, valjda Vam je jasno da cemo registrovati vozila na KS table koje ce Srbija ocigledno priznati, a kako cujem te tablice vaze svuda i sada, osim u Srbiji. Meni je zao samo sto nas nasa vlast iz BG zavlaci i ne govori nam istinu. Verovatno ce nam to saopstiti uskoro, valjda bi bilo mnogo da u jednom danu objave i vest da priznaju KS tablice.

Nevenka

pre 13 godina

I opet ograničenje slobode kretanja! Prvo sa pasošima, sad sa tablicama.
Ostaviće nam stare tablice sa kojima nećemo moći preći ni jednu drugu granicu osim srpsko-kosovske.
Bravo za srpske pregovarače! Šta je sledeće čim ćete nas ograničiti?

stojan

pre 13 godina

Ispade da kosovska vlada ima vise razumevanja za nas, srbe sa kosova od vlade Srbije. Da li znate da za ulazak u cenralnu Srbiju nama, Srbima sa Kosova i Metohije, drzava Srbija naplacuje namet od 5.000 dinara za pet dana, sve pod izgovorom nepriznavanja kosovskih tablica. Ako je stvar u principu i simbolici,zasto onda i cena nije simbolicna?

sijo mi ga djuro

pre 13 godina

Jos jedan nacin da obe vlade dopune budzet preko jadnih srba.
Nece proci ni 3 meseca a mup srbije ce dozvoliti da se registruju stranci na stare srpske tablice,a od 2012 godine valada kosova ce dati uredbu da se sva vozila sa reg tablicama srbije koja su registrovana na kosovu preregistruju na kosovske tablice.

Dimitrije

pre 13 godina

Ma objavili pristinski mediji tacne detalje dogovora. Srbija nece vise stampati nikakve nove tablice, jer to ugrozava "suverenitet kosova" - kao sto pise u rezoluciji evropskog parlamenta. Stare YU tablice, od pre 1999, mogu da se koriste do daljneg, odnosno dok ne dodje do dogovora izmedju obe strane o uzajamnom priznanju tablica, ali i pri tom slucaju, jasno je da Srbija nikad vise nece izdati tablice za kosovske gradove. I to sve zataskano, nekim dogovorima sa "medjunarodnom zajednicom" (jel ta zajednica ima neku adresu?)... Isto ce biti i sa drugim tackama "tehnickog dialoga", gde ce Srbija biti primorana da prizna i diplome, i skole, i pasose - sve radi evropskih integracija. Ovo ako nekome nije jasno, onda taj nema veze sta se tesava na terenu, niti zna da cita "sta pise izmedju redova"

Baki

pre 13 godina

Pravo je zadovoljstvo pregovarati sa srpskom drzavom. Odrekne se svega i jos ode zadovoljna.
Kumanovski sporazum,
Prodaja NIS,
Rezolucija o Kosovu,
Tablice...

Војводинац

pre 13 godina

Da je sreće da je neko nadležan bio bar malo pametan, pa da su lepo ukinuli registarska područja u celoj srbiji i OVOG problema ne bi ni bilo... Lepo bi bilo isto da li je neko dobio tablice u Subotici ili u Prištini... NPR. kao madjarski sistem AAA-123. Ali Srbi ne bi bili Srbi kada ne bi sami sebi zakomplikovali zivot...

Shkembi

pre 13 godina

...stare reg.tablice vaze na Kosovo a mi nastavljamo da izdamo nove reg.tablice sa oznakama gradova na Kosovo kaze g.Dacic!
-U Srbiji ti gospodine izdavaj sta god hoces,napravi kakvo god resenje koje ti odgovara,napisi kakve zakone hoces i pozivaj se na koji hoces ustav ali shvati da Kosovo je susedna drzava i budes li se zalagao za mir, dobrosusjedstvo i evropske vrednosti odnosi se primereno i nemoj uvek potraziti mesta gde ces zabiti klin! Nece jos dugo vaziti i Srbske stare reg.tablice,to nije politika nego je to cisto prakticno pitanje koja implicira strahovite poteskoce u saobracaju i komunikaciji prevashodno za srbsku zajednicu na Kosovo. Mi navikli smo...i ne planiramo nikakvo kretanje po srbiji jer ona sama svojim merama postigla da nas udaljava.

dukki

pre 13 godina

Sve ide na stetu naroda dole, vise ne mozes da koristis stare tablice daj cetiri hiljade za nove tablice, ovaj drugi ti uzme tablice, pa ti vrati tablice i kaze nisi morao ni da kupujes, pa ti sledece godine proda kosovske tablice pa ti Srbija ne da sa njima da vozis po Srbiji, pa vozes sa srpskim koje opet moras da produzis (platis). I tako sutra placas dve registracije za jedan auto.

Isto tako je problem sa telefonima. "Mts" ne mozes koristiti na Kosovu, njihov "Vala" ne mozes u Srbiji, tako da covek mora imati dve kartice jednu za Srbiju drugu za Kosovo, i razgovor izmedju njih placa medjunarodno.

I jedna i druga strana to mogu sve to da rese u jednoj recenici, da Srbija prihvati kosovske tablice, a da njihov mobilni operater ne tarifira Srbiju medjunarodno.

Marina

pre 13 godina

Dogovor nije sigurno postignut s međunarodnom zajednicom jer takav subjekt ne postoji. Ako je to EULEX,zašto tako ne reći? Ako je to Zanijeri i UN,zašto tako ne reći? Očito se ne radi o međunarodnoj zajednici nego o kosovskim nadležnim vlastima koji su odluku donijeli,a međunarodni ih eventualno prenijeli Srbiji. Stvarno mi je žao Srba na Kosovu jer su totalno izluđeni ovakvim ponašanjem Beograda.

Traži se univerzalni okvir za tablice

pre 13 godina

Čini mi se da sam razumeo. Onih 186 vlasnika vozila sa Kosova, sa novim tablicma (npr. KM 000-XY) treba da odu u nadležni OUP (npr. Kraljevo), vrate nove tablice i ponovo uzmu stare KM tablice. E, pošto je problem da im MUP i ZIN ispovrate ukupno 2000 dinara za tablice, onda mogu da zadrže i nove. Ne rekoše ništa za sobraćajne dozvole, ali i tu će morati da imaju dve, i stare i nove. Što se polise osiguranja tiče, trebalo bi da budu dovoljni broj šasije i broj motora, kao i do sada, bez reg. oznaka. Ili im za KiM treba zeleni karton? U svakom slučaju, neki ljudi na Kosovu će za jedan auto uskoro imati tri para tablica (dva para srpskih i jedan par kosovskih).

sudar logike

pre 13 godina

udarim coveka, promenim tablice i nema nista od dokaza.
Interesantan dogovor i nacin razmisljanja.
Da li je ovo stimulacija trgovine delovima i auto mafiji ili kriminalu?
Zapanjen sam da je ovakva pdluka donesena u dogovoru sa eu?
jel to evropa????

Zoki

pre 13 godina

Ove tablice su same po sebi jako loše rešenje i bez problema sa Kosovom. Jeste da 80% građana Srbije ne ide u inostranstvo, ali onima koji putuju zaista će biti problem upotreba naših latiničnih oznaka na tablicama. Posebno sada kada nova područja imaju slične oznake. ŠA 001 ČĆ, SA 001 CC, ŠA 001 ĆČ... - lista kombinacija koje će biti na identičan način napisane ASCII kodom je jako dugačka. Šta ćemo za parkiranje putem SMS poruka?
Bilo je puno bolje ne izmišljati toplu vodu. Ukinuti geografske oznake na tablicama (kao BiH), a koristiti samo slova koja postoje i u ćirilici i u latinici (kao Bugarska). Na taj način bi i problem tablica na Kosovu (koji se mogao očekivati) bio izbegnut.

All. Prishtina

pre 13 godina

U Vladama Kosova i Srbije sede sve(samozvani)sami doktori nauka , eksperti, intelektualci ... Pa zar taj nas "krem" drustva nije mogao na vreme da sedne i da se dogovori o problemu tablica vec da po ko zna koji put "maltretiraju" obicne smrtnike!!!

Milan

pre 13 godina

Na sajtu MUP-a nema objasnjenja, na sajtu Ministarstva za KiM nema objasnjenja, mediji su ovo preneli totalno zbunjujuce, ja sam sa KiM i nije mi jasna poenta dogovora, da li cemo imati duple tablice MUP-a Srbije ili stamo stare, koliko saobracajnih dozvola, kako,kome, sta...ili nesto trece.