Petak, 14.01.2011.

15:39

Nikolić i Koštunica bez dogovora

Sastali se lideri naprednjaka i narodnjaka Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica. Nismo se složili oko promene Ustava, kaže lider DSS-a.

Izvor: B92

Nikoliæ i Koštunica bez dogovora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

eee,Nikolicu,nikolicu,tek sad vidim da nema brate nista od tebe kao politicara,nisi ti za to,bolje menjaj profesiju.
Jer sta drugo reci na vest da lider pojedinacno najjace stranke u Srbiji "pregovara" sa liderom najslabije stranke u Srbiji(mislim na Kostunicu,ne na Draskovica mada su i jedan i drugi izgubili potpune veze sa realnoscu).

OBAVEŠTEN

pre 13 godina

Navodno DSS neće izmenu Ustava , jer se plaši da će izmene i regionalizacija isključiti KiM , što se JEDNOSTAVNO rešava - davanjem KiM specijalni staus, suštinsku autonomiju , z3.

PRAVIČNA regionalizacija (više POKRAJINA ali BEZ DRŽAVNIH nadležnosti) bi sprečila ODVAJANJE Vojvodine i brzo smanjila razlike i to je jednostavno:
Vlada uvede dodatnu stopu na PDV koji ide za NERAZVIJENE OPŠTINE ali samo u DVE NAJNERAZVIJENE Pokrajinne sada Zapadna i Južna Srbija),
a dodatak plaćaju DVE NAJrazvijenije pokrajine (sada npr: Beograd 3% i Vojvodina 2%)..

PRAVIČNA Regionalizacija je dobra i zbog toga što bi sve pokrajine bile RAVNOMERNO zastupljene u Parlamentu i državnim organima, a ne kao što je sada DISKRIMIONACIJA :
45% iz Vojvodine- 2.050.000. stan
30% iz Beograda - 1.560.000.
10% iz Zapadne Srbije- 1.400.000.
10% iz Istočne- 1.200.000.
5% iz Južnomoravske- 1.400.000.

E ko sada smatra da je regionalizacija loša stvar, taj ili je "zbunjen" ili ne želi dobro Srbima i drugim građanima koji vole Srbiju.

Mina

pre 13 godina

Pa naravno da se nece sloziti oko promene ustava kada je isti pisao Kostunica.Ma on je uvek neobavesten.Dobrim delom je i on doprineo nekim losim stvarima koje su snasle nasu dravu.

zulinjo

pre 13 godina

Politicari vrlo lako usaglase stavove oko drzavne politike,i tu nema neke drasticne razlike.Problem nastaje u podeli plena jer treba zadovoljiti enormne apetite i nepresusnu glad za lagodnim zivotom na racun naroda u cije imese pozivaju.Zato se nisu mogli dogovoriti a ne zbog toboze drukcijih politickih stavova iliti gledista.

Bogoljub

pre 13 godina

Brani nas Vojo, ali principijelno, dostojanstveno, valjano i dosledno. Dok si ti bio na vlasti uspeo si sa svojih deset ruku da odbranis Kosovo, pronasao si nestale i otete Srbe, nisi skrivao Mladica, nisi dozvolio da Radomir Markovic bude na mestu nacelnika DB posle 5. oktobra, nisi dozvolio da Aca Tomic primi od Siptara i Kuma mobilni telefon na poklon, nisi pustio osudjenike OVK na slobodu, nisi dozvolio da se izvrsi polovicna restitucija gde bi siromasna crkva dobila svoju imovinu, dok bi ionako prebogat narod dobio sipak, osujetio si drzavni udar “crvenih beretki”, nisi dao da vode ovu zemlju putem Evro-Atlanskih integracija i sta sve sokole nisi ucinio za nas .
Jedino pametno sto si uradio, ali i to si odradio u svom maniru (polovicno), uhapsio si Milosevica, samo si zaboravio da uhapsis i njegovih 40 razbojnika, koji su danas na vlasti.

Dragan

pre 13 godina

Postovani gosp. Kostunice, ako ste zaboravili ili se niste prepoznali, vi ste bili onaj sto je vozio auto uzbrdo pod rucnom, vi ste bili onaj trut iz price koji nista nije radio, vi ste bili onaj crvrcak sto je po celi dan gudlao i sedeo dok su ostali radili….moje je gradjansko pravo da mi se gadite, jer samo pricate, pricate, pricate, a nista ne radite.

Petar

pre 13 godina

Toma je sada ono što je bio Karić pre nekoliko godina, kada je pokupio sve glasove nezadovoljnih građana i sirotinje, koji iščekuju spasioca, pa ma ko to bio. A sada ga vide u Tomi, koji će isto proći kao i Karić, pogotovo dok pored sebe drži onog Vučića. Sa druge strane žuti drže pola Srbije i u svakom trenutku imaju milion glasova, što je otprilike 25% na neku prosečnu izlaznost. A DSS čeka svoj trenutak, jer činjenica koju niko ne može da porekne je da je za vreme Koštunice bilo najbolje, za razliku od haosa koji je bio pre njega, a posle da i ne govorimo.

rasomon

pre 13 godina

Neka Nikolić dobro razmisli šta će ostati od njega kad se Voja vrati! Ili su mu rekli da se to nikad neće desiti?! Ovo su poslednji euforični dani za Nikolića, doći će on na svoje pravo mesto vrlo brzo. Najgora izdajica!

Pingvin

pre 13 godina

Ja mislim da je realnije da se Pingvini nasele u ekvatorsko podrucje, nego da "fleksibilni" Kostunica napravi neki kompromis i slozi se sa bilo kim.
Nedo bog da nam takav bude u spoljnoj politici.....

Yoda

pre 13 godina

Ovaj Koštunica je toliko smorio sa ustavom. Pa dok je on bio na vlasti imao je ustav koji želi, pa se nije poštovao ni zakon ni ustav.

Milosh

pre 13 godina

Kasno si se setio Nikolicu. Evo ljudi koji su pricali o broju poslanika pre cetiri godine: http://ubipacijentic.mojblog.rs/p-pred-izbore-250--malo-mnogo/79339.html

Dragan BL

pre 13 godina

Ne daj se Vojo, ostani dosledan. A i ako prođe ova priča sa SNS-om, neka je na obraz svima koji glasaju za njih. Posle nema kajanja, nema ružnih priča...sami ste tražili, sami jedite. Nažalost, moguće je da ćete i ostale povući sa sobom.
Nisam ja ni za ni protiv EU, USA, Rusije, Kine...samo želim da znam u šta ulazimo. Ne da ulazimo u nešto što nije definisano. NE DAJ SE VOJO!!!

marko

pre 13 godina

Samo se sastaju a u stvari nista se ne dogovore,osim da se ne slazu oko ovoga ili onoga.Ma neka se vise nose,dok se oni sastaju narod sve je vise gladan.Treba da ih je bre vise sramota sta rade i kako se ponasaju u ovoj drzavi.Umesto da se sloze i vode ovu zemlju napred,oni spremaju mitinge i jos vise ulaze u propast.Ma necu vise nista ni da komentarisem,nas brod polako tone a camaca za spasavanje nema.Eto.

vidakis

pre 13 godina

Jesu li to oni antimonarhisti i republikanci što su smandrljali Ustav?

Jesu li to oni što su prepravili Himnu?

Jesu li to oni republikanci što mašu zastavom MONARHIJE?

Herman

pre 13 godina

Tomin autogol kada je u pitanju predlog promene Ustava.....na kraju krajeva sve je to neka cudna igra, nekon koje neko mora ispasti iz lige...

Helios

pre 13 godina

Nikakvo čudo da je vlast takva, kad je narodna pamet ovakva. SNS je nepostojeća stranka, nastala prevarom i POTPUNO nelegalna. Jednostavno u poslednjem trenutku, kad bi "ukupni" radikali najzad dobili većinu, prepolovljeni su kako bi i dalje ostao monopol vlasti. Nemaju apsolutno nikakav program, ideologiju, ništa osim da budu vlast. I baš kao takvi treba da kompletiraju prevaru zajedno sa DS. Da, nalik USA, kao imaš "množinu" tj. 2 stranke, kao postoji izbor, a u stvari samo jedna lažno suprotstavljena grupa glodara. Još gore nego u USA, ovde su ti glodari na vlasti samo ako su poslušni u stalnom ispumpavanju ono malo para što se u Srbiji napravi.
U svemu tome Koštunica je nebitan. Ovi proevropski radikali (?) su, bez ikakve istorije i reference, odjednom druga ako ne i prva stranka u Srbiji?!?
Ima li neko da shvata da je SNS partner DSu u kontroli i otuđenju parlamenta od naroda?!

vidakis

pre 13 godina

...."odbrana Ustava prvorazredni nacionalni zadatak"...

Da ima odredaba Ustava koje treba menjati-ima.Ali ono što je vrhuski bezobrazluk ,sigurno je falsifikat Državne Himne.
Himnu Monarhije,prepravljati i praviti narod budalom je više od od bezobrazluka.

Maxim

pre 13 godina

Nemoguće!
Toma je prvi koji ne uspeva da se dogovori sa Koštunicom.
Koštunica je inače poznat kao fleksibilan i uvek otvoren za saradnju.

marko

pre 13 godina

Kada pogledam rezultate ovih koji trenutno vladaju i ovih koji svim silama pokusavaju da uzjasu umesto njih,Kostunjavi jos ispade najbolja opcija.

bendower

pre 13 godina

Vucic je pred sastanak izjavio:

"Ja ne bih očekivao ništa spektakularno, niti epohalno od tog sastanka", rekao je Vučić, dodajući da je pitanje za DSS da li će biti u pobedničkom vozu ili ne.

U ovome se vidi razlika izmedju SNS-a i DSS-a: SNS ce uraditi sve sto treba da uskoci u "pobednicki voz", dok Kostunica nece odustati od svojih nacela, pa makar otisao ispod cenzusa.

Tine

pre 13 godina

Aha, tako znači, Toma zvani srpski politički opozicioni Amazon, nije uspeo da nagovori Dorćolski sitnički kadal da se on ulije u njega...no je traženo da se Amazon ulije u sitnicu.Pa kažu da je zemlja okrugla, e pa nije, vidimo da je trouglasta.

Cvrle

pre 13 godina

Ako iskreno zeli da smeni vlast, DSS ce saradjivati sa blokom oko SNS. Mnogo je lakse posle smene vlasti voditi neku "svoju politiku", nego praviti sukob medju opozicijom pre izbora, jer to rezim upravo i zeli.

Rade

pre 13 godina

Zna Nikolic da mu treba Kostunicin glas,jer ovako,okreni-obrni,ostaje da posle izbora,pravi koaliciju sa DS-om...i sve ce to,hvala bogu da legne,kao sto je legla koalicija DS-a i SPS-a,ako se ne opametimo i glasamo,ovaj put za jedinu pravu opoziciju,LDP...tako je kako je,ako neko ima bolje resenje,nek predlozi...

ivan

pre 13 godina

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je ranije danas da se politika SNS-a, bez obzira na bilo kakav i bilo koji sastanak, neće menjati... Kao sto se nisu menjali ni stavovi Radikalne Stranke dok su dva "drugara " bila tamo!
Ne verujem radikalima!!!

PosmatraC

pre 13 godina

Eh, samo kad im vidim slike, onako obecavajuce likove, dodje mi da....da ni ako poludim ne glasam za njih.Ima li neko ko bi se malo nasmejao i nesta normalno rekao ovom sludjenom narodu, bar malo optimizma.Jedan je bio Djiki.

Ivan

pre 13 godina

Bilo bi lepo ojacati opoziciju, i zadati jos jedan udarac vlasti! Ali se plasim da od toga nema nista...cak bi i povukao paralelu izmedju Vuka Draskovica 2000 god. i Kostunice sada..

Marko

pre 13 godina

"..."jer je odbrana Ustava prvorazredna nacionalna obaveza kako bi se sačuvali naši suštinski državni i nacionalni interesi", rekao je Koštunica."

Ovo je isto kao kad Taci poistoveti optuzbe za kriminal, protiv njega licno sa 'napadom' na 'Kosovo, Albance i sve koji ih podrzavaju'.
Medjutim, to i jeste domet Kostunice i kao coveka i kao pravnika, koji jedan klasican drzavni udar ocenjivao kao legitiman protest, koji je svako napredovanje zemlje ka EU osudjivao kao nekakvo 'priznavanje Kosova'...

Ivan

pre 13 godina

Ako se udruzi sa ovim ne obavestenim definitivno je izgubio moj glas. Tesko je i preko koalicije sa Veljom preci a ovo bi bila kap koja preliva casu.

ivan

pre 13 godina

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je ranije danas da se politika SNS-a, bez obzira na bilo kakav i bilo koji sastanak, neće menjati... Kao sto se nisu menjali ni stavovi Radikalne Stranke dok su dva "drugara " bila tamo!
Ne verujem radikalima!!!

Ivan

pre 13 godina

Ako se udruzi sa ovim ne obavestenim definitivno je izgubio moj glas. Tesko je i preko koalicije sa Veljom preci a ovo bi bila kap koja preliva casu.

bendower

pre 13 godina

Vucic je pred sastanak izjavio:

"Ja ne bih očekivao ništa spektakularno, niti epohalno od tog sastanka", rekao je Vučić, dodajući da je pitanje za DSS da li će biti u pobedničkom vozu ili ne.

U ovome se vidi razlika izmedju SNS-a i DSS-a: SNS ce uraditi sve sto treba da uskoci u "pobednicki voz", dok Kostunica nece odustati od svojih nacela, pa makar otisao ispod cenzusa.

marko

pre 13 godina

Kada pogledam rezultate ovih koji trenutno vladaju i ovih koji svim silama pokusavaju da uzjasu umesto njih,Kostunjavi jos ispade najbolja opcija.

Dragan BL

pre 13 godina

Ne daj se Vojo, ostani dosledan. A i ako prođe ova priča sa SNS-om, neka je na obraz svima koji glasaju za njih. Posle nema kajanja, nema ružnih priča...sami ste tražili, sami jedite. Nažalost, moguće je da ćete i ostale povući sa sobom.
Nisam ja ni za ni protiv EU, USA, Rusije, Kine...samo želim da znam u šta ulazimo. Ne da ulazimo u nešto što nije definisano. NE DAJ SE VOJO!!!

Rade

pre 13 godina

Zna Nikolic da mu treba Kostunicin glas,jer ovako,okreni-obrni,ostaje da posle izbora,pravi koaliciju sa DS-om...i sve ce to,hvala bogu da legne,kao sto je legla koalicija DS-a i SPS-a,ako se ne opametimo i glasamo,ovaj put za jedinu pravu opoziciju,LDP...tako je kako je,ako neko ima bolje resenje,nek predlozi...

Helios

pre 13 godina

Nikakvo čudo da je vlast takva, kad je narodna pamet ovakva. SNS je nepostojeća stranka, nastala prevarom i POTPUNO nelegalna. Jednostavno u poslednjem trenutku, kad bi "ukupni" radikali najzad dobili većinu, prepolovljeni su kako bi i dalje ostao monopol vlasti. Nemaju apsolutno nikakav program, ideologiju, ništa osim da budu vlast. I baš kao takvi treba da kompletiraju prevaru zajedno sa DS. Da, nalik USA, kao imaš "množinu" tj. 2 stranke, kao postoji izbor, a u stvari samo jedna lažno suprotstavljena grupa glodara. Još gore nego u USA, ovde su ti glodari na vlasti samo ako su poslušni u stalnom ispumpavanju ono malo para što se u Srbiji napravi.
U svemu tome Koštunica je nebitan. Ovi proevropski radikali (?) su, bez ikakve istorije i reference, odjednom druga ako ne i prva stranka u Srbiji?!?
Ima li neko da shvata da je SNS partner DSu u kontroli i otuđenju parlamenta od naroda?!

Petar

pre 13 godina

Toma je sada ono što je bio Karić pre nekoliko godina, kada je pokupio sve glasove nezadovoljnih građana i sirotinje, koji iščekuju spasioca, pa ma ko to bio. A sada ga vide u Tomi, koji će isto proći kao i Karić, pogotovo dok pored sebe drži onog Vučića. Sa druge strane žuti drže pola Srbije i u svakom trenutku imaju milion glasova, što je otprilike 25% na neku prosečnu izlaznost. A DSS čeka svoj trenutak, jer činjenica koju niko ne može da porekne je da je za vreme Koštunice bilo najbolje, za razliku od haosa koji je bio pre njega, a posle da i ne govorimo.

PosmatraC

pre 13 godina

Eh, samo kad im vidim slike, onako obecavajuce likove, dodje mi da....da ni ako poludim ne glasam za njih.Ima li neko ko bi se malo nasmejao i nesta normalno rekao ovom sludjenom narodu, bar malo optimizma.Jedan je bio Djiki.

Marko

pre 13 godina

"..."jer je odbrana Ustava prvorazredna nacionalna obaveza kako bi se sačuvali naši suštinski državni i nacionalni interesi", rekao je Koštunica."

Ovo je isto kao kad Taci poistoveti optuzbe za kriminal, protiv njega licno sa 'napadom' na 'Kosovo, Albance i sve koji ih podrzavaju'.
Medjutim, to i jeste domet Kostunice i kao coveka i kao pravnika, koji jedan klasican drzavni udar ocenjivao kao legitiman protest, koji je svako napredovanje zemlje ka EU osudjivao kao nekakvo 'priznavanje Kosova'...

Dragan

pre 13 godina

Postovani gosp. Kostunice, ako ste zaboravili ili se niste prepoznali, vi ste bili onaj sto je vozio auto uzbrdo pod rucnom, vi ste bili onaj trut iz price koji nista nije radio, vi ste bili onaj crvrcak sto je po celi dan gudlao i sedeo dok su ostali radili….moje je gradjansko pravo da mi se gadite, jer samo pricate, pricate, pricate, a nista ne radite.

Ivan

pre 13 godina

Bilo bi lepo ojacati opoziciju, i zadati jos jedan udarac vlasti! Ali se plasim da od toga nema nista...cak bi i povukao paralelu izmedju Vuka Draskovica 2000 god. i Kostunice sada..

rasomon

pre 13 godina

Neka Nikolić dobro razmisli šta će ostati od njega kad se Voja vrati! Ili su mu rekli da se to nikad neće desiti?! Ovo su poslednji euforični dani za Nikolića, doći će on na svoje pravo mesto vrlo brzo. Najgora izdajica!

Herman

pre 13 godina

Tomin autogol kada je u pitanju predlog promene Ustava.....na kraju krajeva sve je to neka cudna igra, nekon koje neko mora ispasti iz lige...

vidakis

pre 13 godina

Jesu li to oni antimonarhisti i republikanci što su smandrljali Ustav?

Jesu li to oni što su prepravili Himnu?

Jesu li to oni republikanci što mašu zastavom MONARHIJE?

Maxim

pre 13 godina

Nemoguće!
Toma je prvi koji ne uspeva da se dogovori sa Koštunicom.
Koštunica je inače poznat kao fleksibilan i uvek otvoren za saradnju.

Pingvin

pre 13 godina

Ja mislim da je realnije da se Pingvini nasele u ekvatorsko podrucje, nego da "fleksibilni" Kostunica napravi neki kompromis i slozi se sa bilo kim.
Nedo bog da nam takav bude u spoljnoj politici.....

Yoda

pre 13 godina

Ovaj Koštunica je toliko smorio sa ustavom. Pa dok je on bio na vlasti imao je ustav koji želi, pa se nije poštovao ni zakon ni ustav.

Tine

pre 13 godina

Aha, tako znači, Toma zvani srpski politički opozicioni Amazon, nije uspeo da nagovori Dorćolski sitnički kadal da se on ulije u njega...no je traženo da se Amazon ulije u sitnicu.Pa kažu da je zemlja okrugla, e pa nije, vidimo da je trouglasta.

Milosh

pre 13 godina

Kasno si se setio Nikolicu. Evo ljudi koji su pricali o broju poslanika pre cetiri godine: http://ubipacijentic.mojblog.rs/p-pred-izbore-250--malo-mnogo/79339.html

vidakis

pre 13 godina

...."odbrana Ustava prvorazredni nacionalni zadatak"...

Da ima odredaba Ustava koje treba menjati-ima.Ali ono što je vrhuski bezobrazluk ,sigurno je falsifikat Državne Himne.
Himnu Monarhije,prepravljati i praviti narod budalom je više od od bezobrazluka.

Cvrle

pre 13 godina

Ako iskreno zeli da smeni vlast, DSS ce saradjivati sa blokom oko SNS. Mnogo je lakse posle smene vlasti voditi neku "svoju politiku", nego praviti sukob medju opozicijom pre izbora, jer to rezim upravo i zeli.

marko

pre 13 godina

Samo se sastaju a u stvari nista se ne dogovore,osim da se ne slazu oko ovoga ili onoga.Ma neka se vise nose,dok se oni sastaju narod sve je vise gladan.Treba da ih je bre vise sramota sta rade i kako se ponasaju u ovoj drzavi.Umesto da se sloze i vode ovu zemlju napred,oni spremaju mitinge i jos vise ulaze u propast.Ma necu vise nista ni da komentarisem,nas brod polako tone a camaca za spasavanje nema.Eto.

Bogoljub

pre 13 godina

Brani nas Vojo, ali principijelno, dostojanstveno, valjano i dosledno. Dok si ti bio na vlasti uspeo si sa svojih deset ruku da odbranis Kosovo, pronasao si nestale i otete Srbe, nisi skrivao Mladica, nisi dozvolio da Radomir Markovic bude na mestu nacelnika DB posle 5. oktobra, nisi dozvolio da Aca Tomic primi od Siptara i Kuma mobilni telefon na poklon, nisi pustio osudjenike OVK na slobodu, nisi dozvolio da se izvrsi polovicna restitucija gde bi siromasna crkva dobila svoju imovinu, dok bi ionako prebogat narod dobio sipak, osujetio si drzavni udar “crvenih beretki”, nisi dao da vode ovu zemlju putem Evro-Atlanskih integracija i sta sve sokole nisi ucinio za nas .
Jedino pametno sto si uradio, ali i to si odradio u svom maniru (polovicno), uhapsio si Milosevica, samo si zaboravio da uhapsis i njegovih 40 razbojnika, koji su danas na vlasti.

Mina

pre 13 godina

Pa naravno da se nece sloziti oko promene ustava kada je isti pisao Kostunica.Ma on je uvek neobavesten.Dobrim delom je i on doprineo nekim losim stvarima koje su snasle nasu dravu.

zulinjo

pre 13 godina

Politicari vrlo lako usaglase stavove oko drzavne politike,i tu nema neke drasticne razlike.Problem nastaje u podeli plena jer treba zadovoljiti enormne apetite i nepresusnu glad za lagodnim zivotom na racun naroda u cije imese pozivaju.Zato se nisu mogli dogovoriti a ne zbog toboze drukcijih politickih stavova iliti gledista.

OBAVEŠTEN

pre 13 godina

Navodno DSS neće izmenu Ustava , jer se plaši da će izmene i regionalizacija isključiti KiM , što se JEDNOSTAVNO rešava - davanjem KiM specijalni staus, suštinsku autonomiju , z3.

PRAVIČNA regionalizacija (više POKRAJINA ali BEZ DRŽAVNIH nadležnosti) bi sprečila ODVAJANJE Vojvodine i brzo smanjila razlike i to je jednostavno:
Vlada uvede dodatnu stopu na PDV koji ide za NERAZVIJENE OPŠTINE ali samo u DVE NAJNERAZVIJENE Pokrajinne sada Zapadna i Južna Srbija),
a dodatak plaćaju DVE NAJrazvijenije pokrajine (sada npr: Beograd 3% i Vojvodina 2%)..

PRAVIČNA Regionalizacija je dobra i zbog toga što bi sve pokrajine bile RAVNOMERNO zastupljene u Parlamentu i državnim organima, a ne kao što je sada DISKRIMIONACIJA :
45% iz Vojvodine- 2.050.000. stan
30% iz Beograda - 1.560.000.
10% iz Zapadne Srbije- 1.400.000.
10% iz Istočne- 1.200.000.
5% iz Južnomoravske- 1.400.000.

E ko sada smatra da je regionalizacija loša stvar, taj ili je "zbunjen" ili ne želi dobro Srbima i drugim građanima koji vole Srbiju.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

eee,Nikolicu,nikolicu,tek sad vidim da nema brate nista od tebe kao politicara,nisi ti za to,bolje menjaj profesiju.
Jer sta drugo reci na vest da lider pojedinacno najjace stranke u Srbiji "pregovara" sa liderom najslabije stranke u Srbiji(mislim na Kostunicu,ne na Draskovica mada su i jedan i drugi izgubili potpune veze sa realnoscu).

Ivan

pre 13 godina

Ako se udruzi sa ovim ne obavestenim definitivno je izgubio moj glas. Tesko je i preko koalicije sa Veljom preci a ovo bi bila kap koja preliva casu.

Rade

pre 13 godina

Zna Nikolic da mu treba Kostunicin glas,jer ovako,okreni-obrni,ostaje da posle izbora,pravi koaliciju sa DS-om...i sve ce to,hvala bogu da legne,kao sto je legla koalicija DS-a i SPS-a,ako se ne opametimo i glasamo,ovaj put za jedinu pravu opoziciju,LDP...tako je kako je,ako neko ima bolje resenje,nek predlozi...

Ivan

pre 13 godina

Bilo bi lepo ojacati opoziciju, i zadati jos jedan udarac vlasti! Ali se plasim da od toga nema nista...cak bi i povukao paralelu izmedju Vuka Draskovica 2000 god. i Kostunice sada..

Marko

pre 13 godina

"..."jer je odbrana Ustava prvorazredna nacionalna obaveza kako bi se sačuvali naši suštinski državni i nacionalni interesi", rekao je Koštunica."

Ovo je isto kao kad Taci poistoveti optuzbe za kriminal, protiv njega licno sa 'napadom' na 'Kosovo, Albance i sve koji ih podrzavaju'.
Medjutim, to i jeste domet Kostunice i kao coveka i kao pravnika, koji jedan klasican drzavni udar ocenjivao kao legitiman protest, koji je svako napredovanje zemlje ka EU osudjivao kao nekakvo 'priznavanje Kosova'...

Yoda

pre 13 godina

Ovaj Koštunica je toliko smorio sa ustavom. Pa dok je on bio na vlasti imao je ustav koji želi, pa se nije poštovao ni zakon ni ustav.

PosmatraC

pre 13 godina

Eh, samo kad im vidim slike, onako obecavajuce likove, dodje mi da....da ni ako poludim ne glasam za njih.Ima li neko ko bi se malo nasmejao i nesta normalno rekao ovom sludjenom narodu, bar malo optimizma.Jedan je bio Djiki.

marko

pre 13 godina

Kada pogledam rezultate ovih koji trenutno vladaju i ovih koji svim silama pokusavaju da uzjasu umesto njih,Kostunjavi jos ispade najbolja opcija.

Pingvin

pre 13 godina

Ja mislim da je realnije da se Pingvini nasele u ekvatorsko podrucje, nego da "fleksibilni" Kostunica napravi neki kompromis i slozi se sa bilo kim.
Nedo bog da nam takav bude u spoljnoj politici.....

Cvrle

pre 13 godina

Ako iskreno zeli da smeni vlast, DSS ce saradjivati sa blokom oko SNS. Mnogo je lakse posle smene vlasti voditi neku "svoju politiku", nego praviti sukob medju opozicijom pre izbora, jer to rezim upravo i zeli.

Maxim

pre 13 godina

Nemoguće!
Toma je prvi koji ne uspeva da se dogovori sa Koštunicom.
Koštunica je inače poznat kao fleksibilan i uvek otvoren za saradnju.

Petar

pre 13 godina

Toma je sada ono što je bio Karić pre nekoliko godina, kada je pokupio sve glasove nezadovoljnih građana i sirotinje, koji iščekuju spasioca, pa ma ko to bio. A sada ga vide u Tomi, koji će isto proći kao i Karić, pogotovo dok pored sebe drži onog Vučića. Sa druge strane žuti drže pola Srbije i u svakom trenutku imaju milion glasova, što je otprilike 25% na neku prosečnu izlaznost. A DSS čeka svoj trenutak, jer činjenica koju niko ne može da porekne je da je za vreme Koštunice bilo najbolje, za razliku od haosa koji je bio pre njega, a posle da i ne govorimo.

Dragan

pre 13 godina

Postovani gosp. Kostunice, ako ste zaboravili ili se niste prepoznali, vi ste bili onaj sto je vozio auto uzbrdo pod rucnom, vi ste bili onaj trut iz price koji nista nije radio, vi ste bili onaj crvrcak sto je po celi dan gudlao i sedeo dok su ostali radili….moje je gradjansko pravo da mi se gadite, jer samo pricate, pricate, pricate, a nista ne radite.

Dragan BL

pre 13 godina

Ne daj se Vojo, ostani dosledan. A i ako prođe ova priča sa SNS-om, neka je na obraz svima koji glasaju za njih. Posle nema kajanja, nema ružnih priča...sami ste tražili, sami jedite. Nažalost, moguće je da ćete i ostale povući sa sobom.
Nisam ja ni za ni protiv EU, USA, Rusije, Kine...samo želim da znam u šta ulazimo. Ne da ulazimo u nešto što nije definisano. NE DAJ SE VOJO!!!

Tine

pre 13 godina

Aha, tako znači, Toma zvani srpski politički opozicioni Amazon, nije uspeo da nagovori Dorćolski sitnički kadal da se on ulije u njega...no je traženo da se Amazon ulije u sitnicu.Pa kažu da je zemlja okrugla, e pa nije, vidimo da je trouglasta.

ivan

pre 13 godina

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je ranije danas da se politika SNS-a, bez obzira na bilo kakav i bilo koji sastanak, neće menjati... Kao sto se nisu menjali ni stavovi Radikalne Stranke dok su dva "drugara " bila tamo!
Ne verujem radikalima!!!

vidakis

pre 13 godina

Jesu li to oni antimonarhisti i republikanci što su smandrljali Ustav?

Jesu li to oni što su prepravili Himnu?

Jesu li to oni republikanci što mašu zastavom MONARHIJE?

Helios

pre 13 godina

Nikakvo čudo da je vlast takva, kad je narodna pamet ovakva. SNS je nepostojeća stranka, nastala prevarom i POTPUNO nelegalna. Jednostavno u poslednjem trenutku, kad bi "ukupni" radikali najzad dobili većinu, prepolovljeni su kako bi i dalje ostao monopol vlasti. Nemaju apsolutno nikakav program, ideologiju, ništa osim da budu vlast. I baš kao takvi treba da kompletiraju prevaru zajedno sa DS. Da, nalik USA, kao imaš "množinu" tj. 2 stranke, kao postoji izbor, a u stvari samo jedna lažno suprotstavljena grupa glodara. Još gore nego u USA, ovde su ti glodari na vlasti samo ako su poslušni u stalnom ispumpavanju ono malo para što se u Srbiji napravi.
U svemu tome Koštunica je nebitan. Ovi proevropski radikali (?) su, bez ikakve istorije i reference, odjednom druga ako ne i prva stranka u Srbiji?!?
Ima li neko da shvata da je SNS partner DSu u kontroli i otuđenju parlamenta od naroda?!

Herman

pre 13 godina

Tomin autogol kada je u pitanju predlog promene Ustava.....na kraju krajeva sve je to neka cudna igra, nekon koje neko mora ispasti iz lige...

rasomon

pre 13 godina

Neka Nikolić dobro razmisli šta će ostati od njega kad se Voja vrati! Ili su mu rekli da se to nikad neće desiti?! Ovo su poslednji euforični dani za Nikolića, doći će on na svoje pravo mesto vrlo brzo. Najgora izdajica!

vidakis

pre 13 godina

...."odbrana Ustava prvorazredni nacionalni zadatak"...

Da ima odredaba Ustava koje treba menjati-ima.Ali ono što je vrhuski bezobrazluk ,sigurno je falsifikat Državne Himne.
Himnu Monarhije,prepravljati i praviti narod budalom je više od od bezobrazluka.

bendower

pre 13 godina

Vucic je pred sastanak izjavio:

"Ja ne bih očekivao ništa spektakularno, niti epohalno od tog sastanka", rekao je Vučić, dodajući da je pitanje za DSS da li će biti u pobedničkom vozu ili ne.

U ovome se vidi razlika izmedju SNS-a i DSS-a: SNS ce uraditi sve sto treba da uskoci u "pobednicki voz", dok Kostunica nece odustati od svojih nacela, pa makar otisao ispod cenzusa.

Bogoljub

pre 13 godina

Brani nas Vojo, ali principijelno, dostojanstveno, valjano i dosledno. Dok si ti bio na vlasti uspeo si sa svojih deset ruku da odbranis Kosovo, pronasao si nestale i otete Srbe, nisi skrivao Mladica, nisi dozvolio da Radomir Markovic bude na mestu nacelnika DB posle 5. oktobra, nisi dozvolio da Aca Tomic primi od Siptara i Kuma mobilni telefon na poklon, nisi pustio osudjenike OVK na slobodu, nisi dozvolio da se izvrsi polovicna restitucija gde bi siromasna crkva dobila svoju imovinu, dok bi ionako prebogat narod dobio sipak, osujetio si drzavni udar “crvenih beretki”, nisi dao da vode ovu zemlju putem Evro-Atlanskih integracija i sta sve sokole nisi ucinio za nas .
Jedino pametno sto si uradio, ali i to si odradio u svom maniru (polovicno), uhapsio si Milosevica, samo si zaboravio da uhapsis i njegovih 40 razbojnika, koji su danas na vlasti.

marko

pre 13 godina

Samo se sastaju a u stvari nista se ne dogovore,osim da se ne slazu oko ovoga ili onoga.Ma neka se vise nose,dok se oni sastaju narod sve je vise gladan.Treba da ih je bre vise sramota sta rade i kako se ponasaju u ovoj drzavi.Umesto da se sloze i vode ovu zemlju napred,oni spremaju mitinge i jos vise ulaze u propast.Ma necu vise nista ni da komentarisem,nas brod polako tone a camaca za spasavanje nema.Eto.

Milosh

pre 13 godina

Kasno si se setio Nikolicu. Evo ljudi koji su pricali o broju poslanika pre cetiri godine: http://ubipacijentic.mojblog.rs/p-pred-izbore-250--malo-mnogo/79339.html

Mina

pre 13 godina

Pa naravno da se nece sloziti oko promene ustava kada je isti pisao Kostunica.Ma on je uvek neobavesten.Dobrim delom je i on doprineo nekim losim stvarima koje su snasle nasu dravu.

zulinjo

pre 13 godina

Politicari vrlo lako usaglase stavove oko drzavne politike,i tu nema neke drasticne razlike.Problem nastaje u podeli plena jer treba zadovoljiti enormne apetite i nepresusnu glad za lagodnim zivotom na racun naroda u cije imese pozivaju.Zato se nisu mogli dogovoriti a ne zbog toboze drukcijih politickih stavova iliti gledista.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

eee,Nikolicu,nikolicu,tek sad vidim da nema brate nista od tebe kao politicara,nisi ti za to,bolje menjaj profesiju.
Jer sta drugo reci na vest da lider pojedinacno najjace stranke u Srbiji "pregovara" sa liderom najslabije stranke u Srbiji(mislim na Kostunicu,ne na Draskovica mada su i jedan i drugi izgubili potpune veze sa realnoscu).

OBAVEŠTEN

pre 13 godina

Navodno DSS neće izmenu Ustava , jer se plaši da će izmene i regionalizacija isključiti KiM , što se JEDNOSTAVNO rešava - davanjem KiM specijalni staus, suštinsku autonomiju , z3.

PRAVIČNA regionalizacija (više POKRAJINA ali BEZ DRŽAVNIH nadležnosti) bi sprečila ODVAJANJE Vojvodine i brzo smanjila razlike i to je jednostavno:
Vlada uvede dodatnu stopu na PDV koji ide za NERAZVIJENE OPŠTINE ali samo u DVE NAJNERAZVIJENE Pokrajinne sada Zapadna i Južna Srbija),
a dodatak plaćaju DVE NAJrazvijenije pokrajine (sada npr: Beograd 3% i Vojvodina 2%)..

PRAVIČNA Regionalizacija je dobra i zbog toga što bi sve pokrajine bile RAVNOMERNO zastupljene u Parlamentu i državnim organima, a ne kao što je sada DISKRIMIONACIJA :
45% iz Vojvodine- 2.050.000. stan
30% iz Beograda - 1.560.000.
10% iz Zapadne Srbije- 1.400.000.
10% iz Istočne- 1.200.000.
5% iz Južnomoravske- 1.400.000.

E ko sada smatra da je regionalizacija loša stvar, taj ili je "zbunjen" ili ne želi dobro Srbima i drugim građanima koji vole Srbiju.