Sreda, 12.01.2011.

10:43

Vučić: SNS neće odustati

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio da veliki broj građana podržava inicijativu te stranke o promeni Ustava radi smanjenja broja poslanika.

Izvor: B92

Vuèiæ: SNS neæe odustati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Ko voli svoju zemlju radio bi i dzabe

pre 13 godina

Realno ti poslanici imaju velika primanja sa tim parama kupuju nekretnine preko ili cuvaju pare pa salju decu na skolovanje u inostranstvo realno oni nista ne uticu na lokalnu ekonomiju.Ukidajte ta mesta ili im dajte 200eur plate pa nek kupuju samo hranu da drzava prikupi nesto pdv-a.

bezimena

pre 13 godina

Radikali bez bedža su vrhunski demagozi, znaju oni odlično da se USTAV NE MENJA PETICIJAMA, ali ne biraju način da dodju do medijske pažnje.

Razlog je:

T.Nikoliću je, pošto je, kako sam govori, ostvario SVOJE SNOVE (najviše materijalne) od kada se bavi politikom, ostao još jedan, koji je počeo da sanja u medjuvremenu, a to je da postane predsednik države!

Njegova želja za VLAŠĆU, radi zadovoljenja svoje sujete, postala je patološka, i ako bi se ostvarila, to bi bilo pogubno za Srbiju tj.gradjane Srbije!

p.s. podsetumo se da je dotični političku karijeru započeo kao direktor (sa završenom srednjom GRADJEVINSKOM školom) kragujevačkog JKP Za pogrebne usluge!!!

Milutin Milankovic

pre 13 godina

Politicar treba da ima integritet da bi mu se verovalo. Vucic, Dinkic, Tadic i ostali mogu da obecaju sta hoce ali pitanje je da li to zaista hoce i mogu da ispune. Jedini dosledan politicar danas u Srbiji je Dr. Vojslav Kostunica koji je svoju principijelnost dokazao i u titovom rezimu, kao i kasnije tokom 90-tih i sto je najvaznije kad je bio na vlasti.
Zato svoj glas na sledecim izborima dajem njemu i DSS. Drugi treba za zarade poverenje ne na praznoj prici vec svojim "delanjem".

Dragan

pre 13 godina

Ovu vlast uopste ne interesuje nikakva usteda na nivou republike vec samo koliko ostaje u njihovim dzepovima. Zbog toga ima ovoliko agencija koje odnose stotine miliona evra godisnje i to iz dzepova ovog
naroda. Ukines li im agencije koje sluze za zaposljavanje raznih muzicara i partijskih drugova minornih stranaka iz vladajuce koalicije, iz istih stopa otkazuju poslusnost DS-u i pada vlada. Takvu mogucnost DS ne moze sebi da dozvoli i otvorice ako treba jos 200 agencija samo da ostane na vlasti. Ovakva vlast svakim danom postaje sve teza i neizdrziva.

Rade

pre 13 godina

Vase angazovanje da necete raditi kao do sad,tj da ce te raditi drugacije,pored loseg rada ove vlade,u prvi plan izbacuje stranku koja ni sama ne sanja da ce da dobije tolko glasova-LDP...

Natasa

pre 13 godina

Sistem u ovoj zemlji definitivno mora da se menja...i to sto pre...SNS ima dobre predloge, a sigurna sam da je to samo pocetak velikih promena koje nam predstoje. To me drzi, sigurna sam da i ovde moze biti bolje!Srbija ipak ima potencijala!

studentarija

pre 13 godina

U pravno-normativnom smislu, ovaj Ustav je jedan od nakaradnijih koje je Srbija imala od 1835. godine. Svakako da najviši pravni akt treba menjati, ne samo u pogledu broja poslanika, već i mnogih drugih aspekata. Ustav je preglomazan, užasno redigovan, nepraktičan i nedemokratski. Ali za početak, hajde da smanjimo bar broj poslanika. Posl(uš)anici u ovom broju ne samo što predstavljaju ogroman izdatak, već i vređaju inteligenciju građana svojim igranjem igrica ,čitanjem novina i blejanjem po kuloarima. Vladajuća većina još jednom je pokazala da nisu spremni da se odreknu ni jedne privilegije, ni jedne stolice, ni jedne plate ! Sve njihove bajke o merama štednje pale su u vodu, dok i oni sami isprobavaju vodu po plažama širom sveta ! Dosta je bilo trutova, promene odmah !

Deki

pre 13 godina

Potrebne su korenite promene jer ceo sistem nije dobar niti efikasan. Broj poslanika u skupstini je zaista prevelik za ovako malu drzavu, znam da se mnogima u vladajucim strankama to nece svideti jer nece moci da uzimaju novac iz budzeta na ime putnih troskova i slicno.

SPAVAC

pre 13 godina

Naravno puna podrska za bilo kakvu inicijativu koja ce smanjiti broj poslanika ili administracije. Apsolutno nije vazno ko inicijativu podnosi, jer ako idemo tim putem...onda bolje da niko nista ne prica i ne pokusava, jer ispada da je veci problem predlagac neke ideje za resenje problema, nego sam problem...

Kikka

pre 13 godina

Inicijativa koju su pokrenuli naprednjaci je realna. Smanjenje poslanika, broja agencija itd. je potrebno ovoj drzavi, i onako velika vecina ne radi svoj posao. Sve ostalo sto bi druge stranke menjale u Ustavu vodi u neku totalno drugu krajnost, evo cak su i predstavnici gej populacije zatrazili brakove... Ogroman broj potpisa su skupili, nadam se da ce od te price biti nesto i nikako ne treba odustajati od toga!

đole v.

pre 13 godina

Postavljam samo jedno pitanje:" Koja je suštinska razlika između SNS-a i DS-a?" Ja,apsolutno, ne vidim ni jednu razliku u njihovim politikama i zato ću glasati za jedinu doslednu stranku i političara - DSS i Koštunicu!

RaLe

pre 13 godina

''Pa ljudi moji jeli ovo moguce''. Vi ste bili na vlasti kada je ova zemlja dotakla dno iz kojeg jos ne mozemo da se izvucemo i sad Vi zelite da menjate. Svaka Vam cast.

Katarina

pre 13 godina

I ne sme da odustane, jer im narod veruje...Jedino njima u ovom trenutku!!! Vecina je uz SNS i nareni izbori ce to i pokazati! Jasno je da je trenutna vlast toga svesna i uplasena zbog gubitka svojih fotelja i privilegija koje imaju, a svi smo osetili na svojoj kozi da im je to najbitnije! Ne narod, ne standard, ne nezaposlenost, ne unistena privreda...samo licni interes...

vojislav948

pre 13 godina

Poštovani gospodine Vučiću, podržaću vas samo zbog promena koje nagoveštavate. Danas je to pitanje opstanka Srbije, a sutra ćemo vas videti na delu. Teško je nasleđe za sve one koji dođu na vlast i zaista moraju bez obzira na stranačku pripadnost mobilisati svu pamet Srbije da zaustavimo ovaj haos i krenemo putem ozdravljenja bez ostrašćenosti ali sa pravnom državom i promenama u svim strukturama društva do kraja.

Zoran

pre 13 godina

Vucicu, hajde da ti i poverujem. Ali da bi sve menjao moras najpre promeniti mnogo sto sta u svojoj stranci. Hajde za pocetak pokazi da si sposoban i sredi stanje u svom odboru u Rumi. Tamo ti predsednik pravi vecu stetu za stranku nego kompletna vladajuca koalicija. I ti to znas a nista ne preduzimas. Ja iz tog izvodim samo jedan zakljucak - ili neces, pa su u pravu oni koji kazu da surujes sa vlascu, ili nisi sposoban, pa onda ne verujem ni u tvoju sposobnost da menjas stvari u drzavi.

aleks

pre 13 godina

Srbija ne moze napred dok se ne pocisti zlo koje je izazvalo svu onu nesrecu u regionu u poslednjih 20 god. To zlo je jos u BG a vi naprednjaci ste partija koja je i osnovano od strane njih bas iz razloga da stitite njihove interese. Zato, molim te nemoj vise. Nestanite.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Ukoliko želimo da imamo bilo kakvu šansu u budućnosti da ova zemlja postoji, mi ćemo sve morati da menjamo. Ceo sistem, sve nas, sve ćemo morati da menjamo. kaže Vučić.

Koliko "ozbiljno misle" kada govore o "promenama" vec su dokazali na licno svom primeru skidajuci "bedzeve" Vojislava Seselja sa "REVERA" !
Toliko su se bre promenili da ih Ja na jedvite jade nekako prepoznam !
"blejim u njih" 5 min. i opet nisam siguran nego moram da upitam, Tomo, Aco ! Jel ste to VI ?

saga

pre 13 godina

Ne mogu da zamislim ni jednog gradjanina Srbije, koji iskreno podržava bilo koju političku partiju, ili nekoga ko veruje bilo kom političaru!
Ja, nikad više neću glasati ni za koga, pa taman da to sutra budu moji sinovi, jer sam sigurna, da bi i oni, vremenom, postali političke štetočine.
Prema tome, Vučiću, koga je uopšte briga, jer ti ne odustaješ jedino od VLASTI.
FUJ!!!

nije vazno

pre 13 godina

Problem koji ima Srbija nije u tome sto ima kriminalnu vlast, nego sto je opozicija jos kriminalnija i nikakva. Cemu onda da se nada 'obican' gradjanin? Tunel bez svetla.

btnj njtf

pre 13 godina

Ovo je prava populistička demagogija. Nije najveći problem tih 150 parazita koji su višak u skupštini. Problem su hiljade i hiljade njih u javnim preduzećima, upravnim odborima, koji sede tamo isključivo zahvaljujući partijskom članstvu. Trebaće Vučić malo više da se pomuči da me uveri da će on biti prvi na vlasti u istoriji Srbije koji neće krasti iz zajedničke kase. Uostalom bili su na vlasti, lokalnoj i republičkoj, i apsolutno ni po čemu se nisu razlikovali od ove današnje vlasti. Zapravo bili su još gori. Da li oni stvarno misle da mogu do kraja večnosti da nas vuku za nos?!

vucic i vlast

pre 13 godina

Setite se samo bliske proslosti, kada je su radikali bili na vlasti, odmah iza slobe, koje su sve gluposti izjavljivali..hleb 3 dinara!!! a da ne govorim o njihovom aktivnom delovanju karlobag...sta se time dobilo, patnja, tuga, jad, onda su se lepo "posvadjali" toma i vucic sa radikalima i eto nove stranke!!! dugo su bili bz vlasti i sada kao i nekada nude maglu i tugu i nista vise, svi su se izredjali na vlasti, jedini ko je nesto za kratko vreme uradio bio je dr Djindjic i njega su ubili, zasto, odgovor je jednostavan, ne bi ni vucic, ni toma, ni kostunica i ostali mogli ovako nekaznjeno da se ponasaju...zato na narednim izborima moj glas niko necce dobiti, pa makar izbori-izlaznost bila apsolutni promasaj, jer vise nema sta i koga da se bira, sve su svi slagali....i svi su se pokazali da najvise cene vole samo sebe e to se zove kratka pamet, drpni dok mozes a posle nije vazno

Branko

pre 13 godina

Srbi kao da pišu svoje Ustave na pesku pa čim dune jači vetar on se izbriše pa moramo da pišemo nov Ustav. Svaki ustav treba pisati tako da oni koji su na vlasti mogu da ostvare svoje naume. Ako se dobro organizuju, dosta im je jedan mandat ali pošto se nisu dobro organizovali "vrte" se u politici jedni te isti zadnjih 20 godina.

Шумадинац

pre 13 godina

Ово више нема смисла. Опозиција треба под хитно да тражи расписивање избора, јер је ситуација веома лоша, да не би дошло до трагичних дешавања.
Друго овај Вучић би требао мало да поврати контролу над својим понашањем, без гримаса и сиктања. Као да копира Триванку или некада Гајевићку.

Smajli_BG

pre 13 godina

U pravno-normativnom smislu, ovaj Ustav je jedan od nakaradnijih koje je Srbija imala od 1835. godine. Svakako da najviši pravni akt treba menjati, ne samo u pogledu broja poslanika, već i mnogih drugih aspekata. Ustav je preglomazan, užasno redigovan, nepraktičan i nedemokratski. Ali za početak, hajde da smanjimo bar broj poslanika. Posl(uš)anici u ovom broju ne samo što predstavljaju ogroman izdatak, već i vređaju inteligenciju građana svojim igranjem igrica ,čitanjem novina i blejanjem po kuloarima. Vladajuća većina još jednom je pokazala da nisu spremni da se odreknu ni jedne privilegije, ni jedne stolice, ni jedne plate ! Sve njihove bajke o merama štednje pale su u vodu, dok i oni sami isprobavaju vodu po plažama širom sveta ! Dosta je bilo trutova, promene odmah !

Deki

pre 13 godina

Imali su inicijativu sa skupljanjem milion potpisa za nove izbore, pa nista od toga nije bilo. Jedina svrha svega ovoga je promocija stranke, da pokazu da nesto kao i rade, jer nemaju nikakav program, a i dobice podatke o velikom broju ljudi koje ce kasnije besomucno pozivati u izbornoj kampanji i na sam dan izbora.

Milan

pre 13 godina

Prazna priča. Svi su za reforme, racionalizaciju, promene sistema i misljenja... Kad dodju na vlast sve ostane isto. Sad hoće da smanje broj poslanika samo da bi doslo sto pre do izbora, hoće da smanje broj agencija, jer su u njima partijski ljudi, samo do izbora a ako osvoje vlast neće ništa promeniti jer i oni onda moraju svoje partijske ljude negde da zaposle. Fuj, muka mi je više od svih demagogija, naročito Vučićevih.

Dex

pre 13 godina

Pa vi ste bili u vladi Mirka Marjanovica (citaj Mirinoj i Slobinoj) koja je imala 37 clanova, eeeej 37 clanova. A sada se zalazu za smanjenje skupstine. Koje licemerje, strasno.

zoran

pre 13 godina

Bili ste u vlasti. Obezbedili sbe Veeeelike stanove. Nafatirali se i ohoho. Navukli nam NATO iznad glave da nas zasipa bombama. I šta sada hoćete? Opet da nas odvedete u neku pogibiju? Malo vam para? Ili šta?
Sikter bre! Daleko vam kuća...

Aleksandar

pre 13 godina

Vladajuća koalicija se uplašila da ne izgubi vlast jer onda neće uživati privilegije službenih putovanja, skupih večera, putovanja po svetu. Žalosno je što nam takvi ljudi vode državu i što gledaju samo lične interese a građane ostavljaju da grcaju u svojim mukama.

studentarija

pre 13 godina

E moj Vučiću, ne zanima njih promena Ustava, eventualno bi im privukao pažnju predlogom za promenu jelovnika u skupštinskom restoranu. A ministri su previše zauzeti odbranom srpskih interesa po plažama egzotičnih ostrva, da bi razmišljali o nekom tamo Ustavu i promenama. Zašto bi se odrekli bilo koje privilegije, bilo koje sitnice ili poslaničkog mesta, kada je dovoljno da nam bace malo prašine u oči, izbace neku navodnu svađu Jeremića i Tadića, pa se ti blesavi narode zaluđuj, dok oni obilaze Kubu...

Palilulac

pre 13 godina

Ova vlast vec deset godina pljackom, preko mafijaske privatizacije, korupcijom i punjenjem svojih dzepova putem javnih nabavki unistava Srbiju. Dokle ovakve stvari dozvoljavati.
Raspisite vanredne parlamentarne izbore i skidajte se sa vlasti vec jedanput.

Raxx

pre 13 godina

Vladajuća većina sigurno neće podržati inicijativu SNS-a, uz neki glupi argument, jer im je previše draga svaka stolica kooju imaju u parlamentu. Koje su oni pa konkretne mere preduzeli do sada u cilju štednje ?! Zašto bi se odrekli 100 poslušnika čija je uloga da glasaju kako im se naredi, i misle na svoj holesterol prejedanjem u skupštinskoj birtiji. Dosta je bilo parazitizma na račun naroda ! Jedino Srpska napredna stranka može da pokrene ovu državu napred!

zoran

pre 13 godina

Bili ste u vlasti. Obezbedili sbe Veeeelike stanove. Nafatirali se i ohoho. Navukli nam NATO iznad glave da nas zasipa bombama. I šta sada hoćete? Opet da nas odvedete u neku pogibiju? Malo vam para? Ili šta?
Sikter bre! Daleko vam kuća...

Milan

pre 13 godina

Prazna priča. Svi su za reforme, racionalizaciju, promene sistema i misljenja... Kad dodju na vlast sve ostane isto. Sad hoće da smanje broj poslanika samo da bi doslo sto pre do izbora, hoće da smanje broj agencija, jer su u njima partijski ljudi, samo do izbora a ako osvoje vlast neće ništa promeniti jer i oni onda moraju svoje partijske ljude negde da zaposle. Fuj, muka mi je više od svih demagogija, naročito Vučićevih.

btnj njtf

pre 13 godina

Ovo je prava populistička demagogija. Nije najveći problem tih 150 parazita koji su višak u skupštini. Problem su hiljade i hiljade njih u javnim preduzećima, upravnim odborima, koji sede tamo isključivo zahvaljujući partijskom članstvu. Trebaće Vučić malo više da se pomuči da me uveri da će on biti prvi na vlasti u istoriji Srbije koji neće krasti iz zajedničke kase. Uostalom bili su na vlasti, lokalnoj i republičkoj, i apsolutno ni po čemu se nisu razlikovali od ove današnje vlasti. Zapravo bili su još gori. Da li oni stvarno misle da mogu do kraja večnosti da nas vuku za nos?!

Smajli_BG

pre 13 godina

U pravno-normativnom smislu, ovaj Ustav je jedan od nakaradnijih koje je Srbija imala od 1835. godine. Svakako da najviši pravni akt treba menjati, ne samo u pogledu broja poslanika, već i mnogih drugih aspekata. Ustav je preglomazan, užasno redigovan, nepraktičan i nedemokratski. Ali za početak, hajde da smanjimo bar broj poslanika. Posl(uš)anici u ovom broju ne samo što predstavljaju ogroman izdatak, već i vređaju inteligenciju građana svojim igranjem igrica ,čitanjem novina i blejanjem po kuloarima. Vladajuća većina još jednom je pokazala da nisu spremni da se odreknu ni jedne privilegije, ni jedne stolice, ni jedne plate ! Sve njihove bajke o merama štednje pale su u vodu, dok i oni sami isprobavaju vodu po plažama širom sveta ! Dosta je bilo trutova, promene odmah !

Raxx

pre 13 godina

Vladajuća većina sigurno neće podržati inicijativu SNS-a, uz neki glupi argument, jer im je previše draga svaka stolica kooju imaju u parlamentu. Koje su oni pa konkretne mere preduzeli do sada u cilju štednje ?! Zašto bi se odrekli 100 poslušnika čija je uloga da glasaju kako im se naredi, i misle na svoj holesterol prejedanjem u skupštinskoj birtiji. Dosta je bilo parazitizma na račun naroda ! Jedino Srpska napredna stranka može da pokrene ovu državu napred!

Zoran

pre 13 godina

Vucicu, hajde da ti i poverujem. Ali da bi sve menjao moras najpre promeniti mnogo sto sta u svojoj stranci. Hajde za pocetak pokazi da si sposoban i sredi stanje u svom odboru u Rumi. Tamo ti predsednik pravi vecu stetu za stranku nego kompletna vladajuca koalicija. I ti to znas a nista ne preduzimas. Ja iz tog izvodim samo jedan zakljucak - ili neces, pa su u pravu oni koji kazu da surujes sa vlascu, ili nisi sposoban, pa onda ne verujem ni u tvoju sposobnost da menjas stvari u drzavi.

Palilulac

pre 13 godina

Ova vlast vec deset godina pljackom, preko mafijaske privatizacije, korupcijom i punjenjem svojih dzepova putem javnih nabavki unistava Srbiju. Dokle ovakve stvari dozvoljavati.
Raspisite vanredne parlamentarne izbore i skidajte se sa vlasti vec jedanput.

studentarija

pre 13 godina

E moj Vučiću, ne zanima njih promena Ustava, eventualno bi im privukao pažnju predlogom za promenu jelovnika u skupštinskom restoranu. A ministri su previše zauzeti odbranom srpskih interesa po plažama egzotičnih ostrva, da bi razmišljali o nekom tamo Ustavu i promenama. Zašto bi se odrekli bilo koje privilegije, bilo koje sitnice ili poslaničkog mesta, kada je dovoljno da nam bace malo prašine u oči, izbace neku navodnu svađu Jeremića i Tadića, pa se ti blesavi narode zaluđuj, dok oni obilaze Kubu...

vucic i vlast

pre 13 godina

Setite se samo bliske proslosti, kada je su radikali bili na vlasti, odmah iza slobe, koje su sve gluposti izjavljivali..hleb 3 dinara!!! a da ne govorim o njihovom aktivnom delovanju karlobag...sta se time dobilo, patnja, tuga, jad, onda su se lepo "posvadjali" toma i vucic sa radikalima i eto nove stranke!!! dugo su bili bz vlasti i sada kao i nekada nude maglu i tugu i nista vise, svi su se izredjali na vlasti, jedini ko je nesto za kratko vreme uradio bio je dr Djindjic i njega su ubili, zasto, odgovor je jednostavan, ne bi ni vucic, ni toma, ni kostunica i ostali mogli ovako nekaznjeno da se ponasaju...zato na narednim izborima moj glas niko necce dobiti, pa makar izbori-izlaznost bila apsolutni promasaj, jer vise nema sta i koga da se bira, sve su svi slagali....i svi su se pokazali da najvise cene vole samo sebe e to se zove kratka pamet, drpni dok mozes a posle nije vazno

Dex

pre 13 godina

Pa vi ste bili u vladi Mirka Marjanovica (citaj Mirinoj i Slobinoj) koja je imala 37 clanova, eeeej 37 clanova. A sada se zalazu za smanjenje skupstine. Koje licemerje, strasno.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Ukoliko želimo da imamo bilo kakvu šansu u budućnosti da ova zemlja postoji, mi ćemo sve morati da menjamo. Ceo sistem, sve nas, sve ćemo morati da menjamo. kaže Vučić.

Koliko "ozbiljno misle" kada govore o "promenama" vec su dokazali na licno svom primeru skidajuci "bedzeve" Vojislava Seselja sa "REVERA" !
Toliko su se bre promenili da ih Ja na jedvite jade nekako prepoznam !
"blejim u njih" 5 min. i opet nisam siguran nego moram da upitam, Tomo, Aco ! Jel ste to VI ?

Шумадинац

pre 13 godina

Ово више нема смисла. Опозиција треба под хитно да тражи расписивање избора, јер је ситуација веома лоша, да не би дошло до трагичних дешавања.
Друго овај Вучић би требао мало да поврати контролу над својим понашањем, без гримаса и сиктања. Као да копира Триванку или некада Гајевићку.

đole v.

pre 13 godina

Postavljam samo jedno pitanje:" Koja je suštinska razlika između SNS-a i DS-a?" Ja,apsolutno, ne vidim ni jednu razliku u njihovim politikama i zato ću glasati za jedinu doslednu stranku i političara - DSS i Koštunicu!

Aleksandar

pre 13 godina

Vladajuća koalicija se uplašila da ne izgubi vlast jer onda neće uživati privilegije službenih putovanja, skupih večera, putovanja po svetu. Žalosno je što nam takvi ljudi vode državu i što gledaju samo lične interese a građane ostavljaju da grcaju u svojim mukama.

nije vazno

pre 13 godina

Problem koji ima Srbija nije u tome sto ima kriminalnu vlast, nego sto je opozicija jos kriminalnija i nikakva. Cemu onda da se nada 'obican' gradjanin? Tunel bez svetla.

aleks

pre 13 godina

Srbija ne moze napred dok se ne pocisti zlo koje je izazvalo svu onu nesrecu u regionu u poslednjih 20 god. To zlo je jos u BG a vi naprednjaci ste partija koja je i osnovano od strane njih bas iz razloga da stitite njihove interese. Zato, molim te nemoj vise. Nestanite.

Deki

pre 13 godina

Imali su inicijativu sa skupljanjem milion potpisa za nove izbore, pa nista od toga nije bilo. Jedina svrha svega ovoga je promocija stranke, da pokazu da nesto kao i rade, jer nemaju nikakav program, a i dobice podatke o velikom broju ljudi koje ce kasnije besomucno pozivati u izbornoj kampanji i na sam dan izbora.

Branko

pre 13 godina

Srbi kao da pišu svoje Ustave na pesku pa čim dune jači vetar on se izbriše pa moramo da pišemo nov Ustav. Svaki ustav treba pisati tako da oni koji su na vlasti mogu da ostvare svoje naume. Ako se dobro organizuju, dosta im je jedan mandat ali pošto se nisu dobro organizovali "vrte" se u politici jedni te isti zadnjih 20 godina.

RaLe

pre 13 godina

''Pa ljudi moji jeli ovo moguce''. Vi ste bili na vlasti kada je ova zemlja dotakla dno iz kojeg jos ne mozemo da se izvucemo i sad Vi zelite da menjate. Svaka Vam cast.

SPAVAC

pre 13 godina

Naravno puna podrska za bilo kakvu inicijativu koja ce smanjiti broj poslanika ili administracije. Apsolutno nije vazno ko inicijativu podnosi, jer ako idemo tim putem...onda bolje da niko nista ne prica i ne pokusava, jer ispada da je veci problem predlagac neke ideje za resenje problema, nego sam problem...

Katarina

pre 13 godina

I ne sme da odustane, jer im narod veruje...Jedino njima u ovom trenutku!!! Vecina je uz SNS i nareni izbori ce to i pokazati! Jasno je da je trenutna vlast toga svesna i uplasena zbog gubitka svojih fotelja i privilegija koje imaju, a svi smo osetili na svojoj kozi da im je to najbitnije! Ne narod, ne standard, ne nezaposlenost, ne unistena privreda...samo licni interes...

vojislav948

pre 13 godina

Poštovani gospodine Vučiću, podržaću vas samo zbog promena koje nagoveštavate. Danas je to pitanje opstanka Srbije, a sutra ćemo vas videti na delu. Teško je nasleđe za sve one koji dođu na vlast i zaista moraju bez obzira na stranačku pripadnost mobilisati svu pamet Srbije da zaustavimo ovaj haos i krenemo putem ozdravljenja bez ostrašćenosti ali sa pravnom državom i promenama u svim strukturama društva do kraja.

Dragan

pre 13 godina

Ovu vlast uopste ne interesuje nikakva usteda na nivou republike vec samo koliko ostaje u njihovim dzepovima. Zbog toga ima ovoliko agencija koje odnose stotine miliona evra godisnje i to iz dzepova ovog
naroda. Ukines li im agencije koje sluze za zaposljavanje raznih muzicara i partijskih drugova minornih stranaka iz vladajuce koalicije, iz istih stopa otkazuju poslusnost DS-u i pada vlada. Takvu mogucnost DS ne moze sebi da dozvoli i otvorice ako treba jos 200 agencija samo da ostane na vlasti. Ovakva vlast svakim danom postaje sve teza i neizdrziva.

saga

pre 13 godina

Ne mogu da zamislim ni jednog gradjanina Srbije, koji iskreno podržava bilo koju političku partiju, ili nekoga ko veruje bilo kom političaru!
Ja, nikad više neću glasati ni za koga, pa taman da to sutra budu moji sinovi, jer sam sigurna, da bi i oni, vremenom, postali političke štetočine.
Prema tome, Vučiću, koga je uopšte briga, jer ti ne odustaješ jedino od VLASTI.
FUJ!!!

bezimena

pre 13 godina

Radikali bez bedža su vrhunski demagozi, znaju oni odlično da se USTAV NE MENJA PETICIJAMA, ali ne biraju način da dodju do medijske pažnje.

Razlog je:

T.Nikoliću je, pošto je, kako sam govori, ostvario SVOJE SNOVE (najviše materijalne) od kada se bavi politikom, ostao još jedan, koji je počeo da sanja u medjuvremenu, a to je da postane predsednik države!

Njegova želja za VLAŠĆU, radi zadovoljenja svoje sujete, postala je patološka, i ako bi se ostvarila, to bi bilo pogubno za Srbiju tj.gradjane Srbije!

p.s. podsetumo se da je dotični političku karijeru započeo kao direktor (sa završenom srednjom GRADJEVINSKOM školom) kragujevačkog JKP Za pogrebne usluge!!!

Kikka

pre 13 godina

Inicijativa koju su pokrenuli naprednjaci je realna. Smanjenje poslanika, broja agencija itd. je potrebno ovoj drzavi, i onako velika vecina ne radi svoj posao. Sve ostalo sto bi druge stranke menjale u Ustavu vodi u neku totalno drugu krajnost, evo cak su i predstavnici gej populacije zatrazili brakove... Ogroman broj potpisa su skupili, nadam se da ce od te price biti nesto i nikako ne treba odustajati od toga!

Deki

pre 13 godina

Potrebne su korenite promene jer ceo sistem nije dobar niti efikasan. Broj poslanika u skupstini je zaista prevelik za ovako malu drzavu, znam da se mnogima u vladajucim strankama to nece svideti jer nece moci da uzimaju novac iz budzeta na ime putnih troskova i slicno.

studentarija

pre 13 godina

U pravno-normativnom smislu, ovaj Ustav je jedan od nakaradnijih koje je Srbija imala od 1835. godine. Svakako da najviši pravni akt treba menjati, ne samo u pogledu broja poslanika, već i mnogih drugih aspekata. Ustav je preglomazan, užasno redigovan, nepraktičan i nedemokratski. Ali za početak, hajde da smanjimo bar broj poslanika. Posl(uš)anici u ovom broju ne samo što predstavljaju ogroman izdatak, već i vređaju inteligenciju građana svojim igranjem igrica ,čitanjem novina i blejanjem po kuloarima. Vladajuća većina još jednom je pokazala da nisu spremni da se odreknu ni jedne privilegije, ni jedne stolice, ni jedne plate ! Sve njihove bajke o merama štednje pale su u vodu, dok i oni sami isprobavaju vodu po plažama širom sveta ! Dosta je bilo trutova, promene odmah !

Natasa

pre 13 godina

Sistem u ovoj zemlji definitivno mora da se menja...i to sto pre...SNS ima dobre predloge, a sigurna sam da je to samo pocetak velikih promena koje nam predstoje. To me drzi, sigurna sam da i ovde moze biti bolje!Srbija ipak ima potencijala!

Rade

pre 13 godina

Vase angazovanje da necete raditi kao do sad,tj da ce te raditi drugacije,pored loseg rada ove vlade,u prvi plan izbacuje stranku koja ni sama ne sanja da ce da dobije tolko glasova-LDP...

Milutin Milankovic

pre 13 godina

Politicar treba da ima integritet da bi mu se verovalo. Vucic, Dinkic, Tadic i ostali mogu da obecaju sta hoce ali pitanje je da li to zaista hoce i mogu da ispune. Jedini dosledan politicar danas u Srbiji je Dr. Vojslav Kostunica koji je svoju principijelnost dokazao i u titovom rezimu, kao i kasnije tokom 90-tih i sto je najvaznije kad je bio na vlasti.
Zato svoj glas na sledecim izborima dajem njemu i DSS. Drugi treba za zarade poverenje ne na praznoj prici vec svojim "delanjem".

Ko voli svoju zemlju radio bi i dzabe

pre 13 godina

Realno ti poslanici imaju velika primanja sa tim parama kupuju nekretnine preko ili cuvaju pare pa salju decu na skolovanje u inostranstvo realno oni nista ne uticu na lokalnu ekonomiju.Ukidajte ta mesta ili im dajte 200eur plate pa nek kupuju samo hranu da drzava prikupi nesto pdv-a.

zoran

pre 13 godina

Bili ste u vlasti. Obezbedili sbe Veeeelike stanove. Nafatirali se i ohoho. Navukli nam NATO iznad glave da nas zasipa bombama. I šta sada hoćete? Opet da nas odvedete u neku pogibiju? Malo vam para? Ili šta?
Sikter bre! Daleko vam kuća...

Raxx

pre 13 godina

Vladajuća većina sigurno neće podržati inicijativu SNS-a, uz neki glupi argument, jer im je previše draga svaka stolica kooju imaju u parlamentu. Koje su oni pa konkretne mere preduzeli do sada u cilju štednje ?! Zašto bi se odrekli 100 poslušnika čija je uloga da glasaju kako im se naredi, i misle na svoj holesterol prejedanjem u skupštinskoj birtiji. Dosta je bilo parazitizma na račun naroda ! Jedino Srpska napredna stranka može da pokrene ovu državu napred!

Milan

pre 13 godina

Prazna priča. Svi su za reforme, racionalizaciju, promene sistema i misljenja... Kad dodju na vlast sve ostane isto. Sad hoće da smanje broj poslanika samo da bi doslo sto pre do izbora, hoće da smanje broj agencija, jer su u njima partijski ljudi, samo do izbora a ako osvoje vlast neće ništa promeniti jer i oni onda moraju svoje partijske ljude negde da zaposle. Fuj, muka mi je više od svih demagogija, naročito Vučićevih.

đole v.

pre 13 godina

Postavljam samo jedno pitanje:" Koja je suštinska razlika između SNS-a i DS-a?" Ja,apsolutno, ne vidim ni jednu razliku u njihovim politikama i zato ću glasati za jedinu doslednu stranku i političara - DSS i Koštunicu!

vojislav948

pre 13 godina

Poštovani gospodine Vučiću, podržaću vas samo zbog promena koje nagoveštavate. Danas je to pitanje opstanka Srbije, a sutra ćemo vas videti na delu. Teško je nasleđe za sve one koji dođu na vlast i zaista moraju bez obzira na stranačku pripadnost mobilisati svu pamet Srbije da zaustavimo ovaj haos i krenemo putem ozdravljenja bez ostrašćenosti ali sa pravnom državom i promenama u svim strukturama društva do kraja.

Kikka

pre 13 godina

Inicijativa koju su pokrenuli naprednjaci je realna. Smanjenje poslanika, broja agencija itd. je potrebno ovoj drzavi, i onako velika vecina ne radi svoj posao. Sve ostalo sto bi druge stranke menjale u Ustavu vodi u neku totalno drugu krajnost, evo cak su i predstavnici gej populacije zatrazili brakove... Ogroman broj potpisa su skupili, nadam se da ce od te price biti nesto i nikako ne treba odustajati od toga!

Katarina

pre 13 godina

I ne sme da odustane, jer im narod veruje...Jedino njima u ovom trenutku!!! Vecina je uz SNS i nareni izbori ce to i pokazati! Jasno je da je trenutna vlast toga svesna i uplasena zbog gubitka svojih fotelja i privilegija koje imaju, a svi smo osetili na svojoj kozi da im je to najbitnije! Ne narod, ne standard, ne nezaposlenost, ne unistena privreda...samo licni interes...

RaLe

pre 13 godina

''Pa ljudi moji jeli ovo moguce''. Vi ste bili na vlasti kada je ova zemlja dotakla dno iz kojeg jos ne mozemo da se izvucemo i sad Vi zelite da menjate. Svaka Vam cast.

Milutin Milankovic

pre 13 godina

Politicar treba da ima integritet da bi mu se verovalo. Vucic, Dinkic, Tadic i ostali mogu da obecaju sta hoce ali pitanje je da li to zaista hoce i mogu da ispune. Jedini dosledan politicar danas u Srbiji je Dr. Vojslav Kostunica koji je svoju principijelnost dokazao i u titovom rezimu, kao i kasnije tokom 90-tih i sto je najvaznije kad je bio na vlasti.
Zato svoj glas na sledecim izborima dajem njemu i DSS. Drugi treba za zarade poverenje ne na praznoj prici vec svojim "delanjem".

Deki

pre 13 godina

Imali su inicijativu sa skupljanjem milion potpisa za nove izbore, pa nista od toga nije bilo. Jedina svrha svega ovoga je promocija stranke, da pokazu da nesto kao i rade, jer nemaju nikakav program, a i dobice podatke o velikom broju ljudi koje ce kasnije besomucno pozivati u izbornoj kampanji i na sam dan izbora.

vucic i vlast

pre 13 godina

Setite se samo bliske proslosti, kada je su radikali bili na vlasti, odmah iza slobe, koje su sve gluposti izjavljivali..hleb 3 dinara!!! a da ne govorim o njihovom aktivnom delovanju karlobag...sta se time dobilo, patnja, tuga, jad, onda su se lepo "posvadjali" toma i vucic sa radikalima i eto nove stranke!!! dugo su bili bz vlasti i sada kao i nekada nude maglu i tugu i nista vise, svi su se izredjali na vlasti, jedini ko je nesto za kratko vreme uradio bio je dr Djindjic i njega su ubili, zasto, odgovor je jednostavan, ne bi ni vucic, ni toma, ni kostunica i ostali mogli ovako nekaznjeno da se ponasaju...zato na narednim izborima moj glas niko necce dobiti, pa makar izbori-izlaznost bila apsolutni promasaj, jer vise nema sta i koga da se bira, sve su svi slagali....i svi su se pokazali da najvise cene vole samo sebe e to se zove kratka pamet, drpni dok mozes a posle nije vazno

Smajli_BG

pre 13 godina

U pravno-normativnom smislu, ovaj Ustav je jedan od nakaradnijih koje je Srbija imala od 1835. godine. Svakako da najviši pravni akt treba menjati, ne samo u pogledu broja poslanika, već i mnogih drugih aspekata. Ustav je preglomazan, užasno redigovan, nepraktičan i nedemokratski. Ali za početak, hajde da smanjimo bar broj poslanika. Posl(uš)anici u ovom broju ne samo što predstavljaju ogroman izdatak, već i vređaju inteligenciju građana svojim igranjem igrica ,čitanjem novina i blejanjem po kuloarima. Vladajuća većina još jednom je pokazala da nisu spremni da se odreknu ni jedne privilegije, ni jedne stolice, ni jedne plate ! Sve njihove bajke o merama štednje pale su u vodu, dok i oni sami isprobavaju vodu po plažama širom sveta ! Dosta je bilo trutova, promene odmah !

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Ukoliko želimo da imamo bilo kakvu šansu u budućnosti da ova zemlja postoji, mi ćemo sve morati da menjamo. Ceo sistem, sve nas, sve ćemo morati da menjamo. kaže Vučić.

Koliko "ozbiljno misle" kada govore o "promenama" vec su dokazali na licno svom primeru skidajuci "bedzeve" Vojislava Seselja sa "REVERA" !
Toliko su se bre promenili da ih Ja na jedvite jade nekako prepoznam !
"blejim u njih" 5 min. i opet nisam siguran nego moram da upitam, Tomo, Aco ! Jel ste to VI ?

nije vazno

pre 13 godina

Problem koji ima Srbija nije u tome sto ima kriminalnu vlast, nego sto je opozicija jos kriminalnija i nikakva. Cemu onda da se nada 'obican' gradjanin? Tunel bez svetla.

Dex

pre 13 godina

Pa vi ste bili u vladi Mirka Marjanovica (citaj Mirinoj i Slobinoj) koja je imala 37 clanova, eeeej 37 clanova. A sada se zalazu za smanjenje skupstine. Koje licemerje, strasno.

studentarija

pre 13 godina

E moj Vučiću, ne zanima njih promena Ustava, eventualno bi im privukao pažnju predlogom za promenu jelovnika u skupštinskom restoranu. A ministri su previše zauzeti odbranom srpskih interesa po plažama egzotičnih ostrva, da bi razmišljali o nekom tamo Ustavu i promenama. Zašto bi se odrekli bilo koje privilegije, bilo koje sitnice ili poslaničkog mesta, kada je dovoljno da nam bace malo prašine u oči, izbace neku navodnu svađu Jeremića i Tadića, pa se ti blesavi narode zaluđuj, dok oni obilaze Kubu...

Palilulac

pre 13 godina

Ova vlast vec deset godina pljackom, preko mafijaske privatizacije, korupcijom i punjenjem svojih dzepova putem javnih nabavki unistava Srbiju. Dokle ovakve stvari dozvoljavati.
Raspisite vanredne parlamentarne izbore i skidajte se sa vlasti vec jedanput.

aleks

pre 13 godina

Srbija ne moze napred dok se ne pocisti zlo koje je izazvalo svu onu nesrecu u regionu u poslednjih 20 god. To zlo je jos u BG a vi naprednjaci ste partija koja je i osnovano od strane njih bas iz razloga da stitite njihove interese. Zato, molim te nemoj vise. Nestanite.

Rade

pre 13 godina

Vase angazovanje da necete raditi kao do sad,tj da ce te raditi drugacije,pored loseg rada ove vlade,u prvi plan izbacuje stranku koja ni sama ne sanja da ce da dobije tolko glasova-LDP...

saga

pre 13 godina

Ne mogu da zamislim ni jednog gradjanina Srbije, koji iskreno podržava bilo koju političku partiju, ili nekoga ko veruje bilo kom političaru!
Ja, nikad više neću glasati ni za koga, pa taman da to sutra budu moji sinovi, jer sam sigurna, da bi i oni, vremenom, postali političke štetočine.
Prema tome, Vučiću, koga je uopšte briga, jer ti ne odustaješ jedino od VLASTI.
FUJ!!!

btnj njtf

pre 13 godina

Ovo je prava populistička demagogija. Nije najveći problem tih 150 parazita koji su višak u skupštini. Problem su hiljade i hiljade njih u javnim preduzećima, upravnim odborima, koji sede tamo isključivo zahvaljujući partijskom članstvu. Trebaće Vučić malo više da se pomuči da me uveri da će on biti prvi na vlasti u istoriji Srbije koji neće krasti iz zajedničke kase. Uostalom bili su na vlasti, lokalnoj i republičkoj, i apsolutno ni po čemu se nisu razlikovali od ove današnje vlasti. Zapravo bili su još gori. Da li oni stvarno misle da mogu do kraja večnosti da nas vuku za nos?!

studentarija

pre 13 godina

U pravno-normativnom smislu, ovaj Ustav je jedan od nakaradnijih koje je Srbija imala od 1835. godine. Svakako da najviši pravni akt treba menjati, ne samo u pogledu broja poslanika, već i mnogih drugih aspekata. Ustav je preglomazan, užasno redigovan, nepraktičan i nedemokratski. Ali za početak, hajde da smanjimo bar broj poslanika. Posl(uš)anici u ovom broju ne samo što predstavljaju ogroman izdatak, već i vređaju inteligenciju građana svojim igranjem igrica ,čitanjem novina i blejanjem po kuloarima. Vladajuća većina još jednom je pokazala da nisu spremni da se odreknu ni jedne privilegije, ni jedne stolice, ni jedne plate ! Sve njihove bajke o merama štednje pale su u vodu, dok i oni sami isprobavaju vodu po plažama širom sveta ! Dosta je bilo trutova, promene odmah !

Шумадинац

pre 13 godina

Ово више нема смисла. Опозиција треба под хитно да тражи расписивање избора, јер је ситуација веома лоша, да не би дошло до трагичних дешавања.
Друго овај Вучић би требао мало да поврати контролу над својим понашањем, без гримаса и сиктања. Као да копира Триванку или некада Гајевићку.

Aleksandar

pre 13 godina

Vladajuća koalicija se uplašila da ne izgubi vlast jer onda neće uživati privilegije službenih putovanja, skupih večera, putovanja po svetu. Žalosno je što nam takvi ljudi vode državu i što gledaju samo lične interese a građane ostavljaju da grcaju u svojim mukama.

Natasa

pre 13 godina

Sistem u ovoj zemlji definitivno mora da se menja...i to sto pre...SNS ima dobre predloge, a sigurna sam da je to samo pocetak velikih promena koje nam predstoje. To me drzi, sigurna sam da i ovde moze biti bolje!Srbija ipak ima potencijala!

bezimena

pre 13 godina

Radikali bez bedža su vrhunski demagozi, znaju oni odlično da se USTAV NE MENJA PETICIJAMA, ali ne biraju način da dodju do medijske pažnje.

Razlog je:

T.Nikoliću je, pošto je, kako sam govori, ostvario SVOJE SNOVE (najviše materijalne) od kada se bavi politikom, ostao još jedan, koji je počeo da sanja u medjuvremenu, a to je da postane predsednik države!

Njegova želja za VLAŠĆU, radi zadovoljenja svoje sujete, postala je patološka, i ako bi se ostvarila, to bi bilo pogubno za Srbiju tj.gradjane Srbije!

p.s. podsetumo se da je dotični političku karijeru započeo kao direktor (sa završenom srednjom GRADJEVINSKOM školom) kragujevačkog JKP Za pogrebne usluge!!!

Zoran

pre 13 godina

Vucicu, hajde da ti i poverujem. Ali da bi sve menjao moras najpre promeniti mnogo sto sta u svojoj stranci. Hajde za pocetak pokazi da si sposoban i sredi stanje u svom odboru u Rumi. Tamo ti predsednik pravi vecu stetu za stranku nego kompletna vladajuca koalicija. I ti to znas a nista ne preduzimas. Ja iz tog izvodim samo jedan zakljucak - ili neces, pa su u pravu oni koji kazu da surujes sa vlascu, ili nisi sposoban, pa onda ne verujem ni u tvoju sposobnost da menjas stvari u drzavi.

Deki

pre 13 godina

Potrebne su korenite promene jer ceo sistem nije dobar niti efikasan. Broj poslanika u skupstini je zaista prevelik za ovako malu drzavu, znam da se mnogima u vladajucim strankama to nece svideti jer nece moci da uzimaju novac iz budzeta na ime putnih troskova i slicno.

Dragan

pre 13 godina

Ovu vlast uopste ne interesuje nikakva usteda na nivou republike vec samo koliko ostaje u njihovim dzepovima. Zbog toga ima ovoliko agencija koje odnose stotine miliona evra godisnje i to iz dzepova ovog
naroda. Ukines li im agencije koje sluze za zaposljavanje raznih muzicara i partijskih drugova minornih stranaka iz vladajuce koalicije, iz istih stopa otkazuju poslusnost DS-u i pada vlada. Takvu mogucnost DS ne moze sebi da dozvoli i otvorice ako treba jos 200 agencija samo da ostane na vlasti. Ovakva vlast svakim danom postaje sve teza i neizdrziva.

Branko

pre 13 godina

Srbi kao da pišu svoje Ustave na pesku pa čim dune jači vetar on se izbriše pa moramo da pišemo nov Ustav. Svaki ustav treba pisati tako da oni koji su na vlasti mogu da ostvare svoje naume. Ako se dobro organizuju, dosta im je jedan mandat ali pošto se nisu dobro organizovali "vrte" se u politici jedni te isti zadnjih 20 godina.

SPAVAC

pre 13 godina

Naravno puna podrska za bilo kakvu inicijativu koja ce smanjiti broj poslanika ili administracije. Apsolutno nije vazno ko inicijativu podnosi, jer ako idemo tim putem...onda bolje da niko nista ne prica i ne pokusava, jer ispada da je veci problem predlagac neke ideje za resenje problema, nego sam problem...

Ko voli svoju zemlju radio bi i dzabe

pre 13 godina

Realno ti poslanici imaju velika primanja sa tim parama kupuju nekretnine preko ili cuvaju pare pa salju decu na skolovanje u inostranstvo realno oni nista ne uticu na lokalnu ekonomiju.Ukidajte ta mesta ili im dajte 200eur plate pa nek kupuju samo hranu da drzava prikupi nesto pdv-a.