Lukšić novi premijer Crne Gore

Podgorica -- Crnogorska skupština izbarala je novu Vladu na čijem je čelu dosadašnji potpredsednik vlade i ministar finansija Igor Lukšić.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Rade

  Upravo tako!
  Smeta mi ono necivilizovano ponasanje pojedinih poslanika opozicije,iliti takozvane opozicije...
  Nikakvi konkretni predlozi ili amadmani, samo optuzbe koji su cesto iznesene na vulgaran nacin.
  Ja bih bio zato da se donose stroga pravila ponasanja tokom skupstinske rasprave:
  Ako neko uvrijedi dostojanstvo skupstine treba se momentalno izbaciti.
  Ovakva opozicija medjutim nema sanse da bude izabrana za vladu, Crnogorci su pragmaticari, oni se ne loze previse na huskace bez pokrica...
  Sto se tice Igora Luksica, mislim da je bio najkvaliteni ministar koji je visokokvalifikovan u domenu privrede i finansija i koji je pripadnik cikaske skole Miltona Friedmana cija filozofija se moze sazeti u nekoliko rijeci:
  nizi porezi sa zaposlene, manje socijalnih davanja, radikalno smanjenje drzavne uprave sa ciljem podizanjem kvaliteta rada iste sto ide paralelno sa slamanjem birokratije i korupcije, izgradnja infrastrukture koja ce povezati CG preko Hrvatske sa Evropom, ulaganje u turizam, energetiku, stvaranje punog industrijskog ciklusa od vadjenja sirovina(boksit) do daljne prerade(KAP) do finalne prerade za koju treba stvarati pogodnu klima za manja i srednja, izvozno orijentirana preduzeca i ulaganje u skolovanje, i to sve sa sto vecem ucestovanju privatnog sektora.
  Moramo se skinuti pogresnih socijalistickih filozofija...
  (CG, 30. decembar 2010 13:09)

  # Link komentara

 2. Produzena ruka Mila Dj. Nema nama spasa dok ovi "pošteni" ne odu. Katastofa od drzave. Pazite sad, za predsjednika Ustavnog suda izabran ministar pravde iz dps-a do juče, a na njegovo mjesto dosao covjek koji je bio šef DB do juče?!? Da nije smijesno bilo bi tužno. Ali, tiha voda brijeg roni.. Oticete i vi .. Svako zlo s vama!
   (nije svejedno, 30. decembar 2010 01:55)

  # Link komentara

 3. "Predhodna vlada je imala velike rezultate, veoma velike".
  Svasta covek ovde moze da procita... pa cak i velikim rezultatima Mila Djukanovica. Ono, ni Brano Micunovic nije za potcenjivanje, sto se rezultata tice.
  (sima, 29. decembar 2010 22:30)

  # Link komentara

 4. Predhodna vlada je imala velike rezultate, veoma velike. Treba se nadati da će nova vlada, sem znanja, imati i mnogo mudrosti da nastavi za dobro svojih gradjana. Vlada nije ni bila nikada problem, pre bi se to moglo reći za parlament, u kojem imaju većinu samo prilikom izglasavanja odluka, a glasnost je ubedljivo na strani opozicije. Malo je otužno u šta se pretvorila demokratija, žestoko utiču na rad vlade, na rad pravosudja i policije, metodama koje su ispod ljudskog dostojanstva, i najčešće u suprotnosti sa važećim društvenim normama. A iskusni su to političari, večina ih je uživala sve blagodeti u politici u više mandata u Beogradu, mnogi su pohadjali razne medjunarodne kurseve demokratije i političkog ponašanja, a imaju i odredjene kredite u medjunarodnim relacijama, mada je to sa upitnim rokom trajanja. Valjda je balkanska sudbina da obični gradjani budu uvek žrtve nečije agresivnosti, jer kako drugačije tumačiti problematična ponašanja u zastupanju "interesa" Evropske unije od strane stranaka i ljudi koji su aktivno čitavih dvadeset godina imali suprotan kurs, i suprotne aktivnosti. Prepoznaje li se to, ili je to i bio cilj čitavo vreme.
  (Rade, 29. decembar 2010 19:39)

  # Link komentara