Sreda, 29.12.2010.

07:55

Mišić: Kajem se svaki dan

Apelacioni sud u Beogradu razmatraće žalbe na presudu kojom je Uroš Mišić osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva pripadnika Žandarmerije.

Izvor: Tanjug

Mišiæ: Kajem se svaki dan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Slavko

pre 13 godina

Za takav napad na sluzbeno lice 10 godina je mera. ALI, obzirom da se cela prica toliko medijski naduvala, racunajuci i grafite koji traze pravdu za Urosa sa svakog drugog zida, treba iskoristiti priliku da se Uros dobro ozeze. Za primer.

...

pre 13 godina

To sto se razvlaci donosenje presude je i razlog sto imamo ovakve napade na civile i policajce na ulicama. Advokati samo rade svoj posao, jer im se moze. Na zapadu bi izgubili licence svi do jednog za ponasanja i nebuloze koje iznose na sudjenjima. Ali ne i ovde

hwha

pre 13 godina

ne opravdavam urosa sta je uradio i treba da lezi ali ne 10 godina,nego 4 ili 5 maksimum...zar policajac za ubistvo bez razloga da dobije 7 godina,a uros misic za pokusaj ubistva 10 godina??? razmislite malo pre nego sto ga osudjujete na 20 i preko! To je jer zivimo u policijskoj drzavi i policajac za ubistvo dobije 8 godina,a mladic 10 godina za pokusaj ubistva.

Srdjan

pre 13 godina

Nije mi jasno zašto je napao Trajkovića ako nije znao da je policajac?' Znači Mišić je napao čoveka na severnoj tribini jer je mislio da je Grobar???
Neće biti! Razlog za napad na Trajkovića je činjenica da su provalili da je policajac i to je to! I kakve su to nebuloze da policajac ne sme da bude na severu?? U civilu ili uniformi!!! Smešno!
Što se tiče kazne, slažem se da se Mišić ne kaje zbog baklje nego zbog kazne! 10 godina je prava mera za ovo delo ali, iskreno, vodeći se ovim merilima, potrebno je mnogo drugih kazni povećati na 10 i više godina! Pokušaji ubistva, ubistva, nanošenje teških telesnih povreda, silovanja.. sve su to stvari koje bi, po istom (i bez sumnje ispravnom) merilu trebalo kazniti sa 10 do 20 godina!
Ono što me još i najviše nervira, je činjenica da je napad na policajca mnogo strašnija stvar od napada na civile!! Pa policajcu je to rizik posla, a i oni (policajci) su naoružani i obučeni!! Logičnije je da se kazne strožije napadači na one koji ne mogu da se brane!!! Ovako, policija ne reaguje na pretnje koje neko dobija već samo ako te ubiju, a policiji i mrki pogled je dovoljan na osudu!!

S

pre 13 godina

Hrabro mali, pravda mora pobediti. Presuda je pala jednom, pašće ponovo. Bićeš kažnjen za ono što si uradio, a ne za pretpostavke i nagađanja.

arhandjel

pre 13 godina

E moj Misicu, kajes se svaki dan? Budi srecan sto zivis u Srbiji, a ne u nekoj arapskoj zemlji, jel da si npr. u Iranu, kajao bi se samo jedan dan, drugi dan bi te javno obesili za pokusaj ubistva policajca......

Горан

pre 13 godina

10 година је МАЛО. Треба додати још најмање 10, за покушај свирепог убиства.

А у затвору може да се школује ванредно, може такође да оснује породицу.

Maksimilian

pre 13 godina

Kajes se kazes...? Neka tako treba sine.
Imas 10 dugih godina da se kajes.
Mladost ne opravdava besvest.
Ovakav cin nije delo mladosti vec delo ludosti. Sto se mene tice 10 godina zatvora, pa posle psihijatrijsko lecenje, a tek onda ako se pokaze izlecen da se pusti na slobodu.

Ivan

pre 13 godina

Moze li neko malo da istrazi odakle Urosu i njegovoj familiji novac da placa Borovica. Poznato je da je on ubedljivo najskuplji krivicar u Srbiji, a ovaj slucaj traje godinama.

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Да прича, да се каје научили су га криминализовани адвокати.
Ако се искрено каје, онда му треба прикључити навијачку дружину, па да се у затвору (уз користан рад: окопавање кукуруза, вађење репе, прокопавање запуштених канала,косидбу путних банкина и тд) што дуже кају, све са својим адвокатима.

obican covek

pre 13 godina

... Uros nije obican huligan sta god to trebalo da znaci, Uros je ubica u pokusaju, treba biti kompletno poremecena osoba da bi se nekome gurala baklja u usta a narocito sluzbenom licu, to je svuda u svetu veoma kaznjivo, ima srecu sto nije rodjen i ne zivi u Americi ili Iranu!

Martin.Pirot

pre 13 godina

Sta je junacino, sad cvilis da ti smanje kaznu? Pa kad si bio toliko "musko" da napadnes coveka, budi musko pa izdrzi 20 godina do kraja a ja bih ovakvim advokatima koji LAZU (treba imati meru kad branis nekoga) oduzeo licencu!

pedja

pre 13 godina

pravite od njega ubicu a nije, a u ovom gradu ubice setaju ulicom!!! osudite ga za teske telesne povrede i nek lezi za to...ovako nikom necete primer dati, znate vi dobro da ce biti mnogo gorih slucajeva... recite mi da li ce ovi silovatelji da dobiju jednom vecu kaznu od godinu i nesto... sta je sa policajcima koji za ubistvo dobiju nesto vise od 5 godina. Ajde realno, mlad je decko napravio je ogromnu glupost, odlezace svoje ali ne treba 20 godina kao sto mnogi ovde sugerisu

nera

pre 13 godina

Pre nego što počnem da dajem komentar informišem se. Pogledala sam montirani i nemontirane snimke (ima ih na Netu). Žrtvena jagnjad su ispali i Uroš i Trajković. Zato se nadam da će Apelacioni sud doneti pravednu odluku , i da neće sebi dozvoliti da potvrde 10 godina i unište jedan mladi život . Uroš je svoju kaznu već odužio.
Tužno je kad čitam komentare u kojima ljudi sa toliko žara nekome žele da unište život. Sude , a nisu sudije. Zaključuju , a da pravu istinu ne znaju.
Nije lepo naslađivati se tuđom mukom, ma čija ona bila. Ljudski je pružiti drugu šansu, posebno kad se radi o mladom čoveku.
Pa pobogu , stižu nam praznici. Nije lepo, ni dobro po našu dušu da u Novu godinu ulazimo ozlojeđeni, nehumani i netolerantni.
Da bi svet bio bolji prvo svako od nas mora od sebe napraviti bolju i plemenitiju osobu.

mattersville

pre 13 godina

mnogi od nas su se ponadali da ce pocetak ovog procesa biti ujedno i pocetak ozbiljnijeg rada sudstva kod nas. ali tuzilastvo i celokupni pravni sistem ove drzave toliko su zaglibili da je visina kazne za Urosa postala irelevantna.

kada bi ova presuda trebalo da bude za primer ostalima koji divljaju po stadionima i van njih, mozda tih 10 god i nije mnogo. ali, kada se uzmu u obzir vec pravosnazne presude za mnogo teza i gora krivicna dela, gde su prestupnici osudjivani na besmisleno blage kazne, postavlja se pitanje cemu sada isterivati pravdu (samo) na Urosu. gde su ubice B. Tatona? sta je sa njihovim kaznama????? ako je Uros za pokusaj ubistva dobio 10, onda ovima sleduje po 20-30 god.

i tako dalje... da ne nabrajam. svi vec sve znamo...

Глас разума

pre 13 godina

Покушај убиства на иѕузетно суров начин службеника МУП који је по службеној дужности постао жртва треба санкционисати много строжије од изречене казне.

Nenad

pre 13 godina

Ah, nisi dakle znao da je policajac? Auuu, a mi tebe zatvorismo na toliko dugo, stid nas bio... evo, samo da teta popuni neke papire i ima odmah da te oslobodimo, jer ipak nisi znao da napadaš policajca nego "običnog" građanina. Kako da ne. Ne volim da likujem nad tuđom nesrećom, ali dok sam se ja školovao, pomagao roditeljima i radio, ti si se tukao po tribinama kao životinja, tako da eto ti tih zasluženih 10 godina i uživaj u njima, svakako ti ih mi plaćamo. Razmisli da li ćeš opet na tribinu sa bakljom posle toga.

Mario Bros

pre 13 godina

Uslovna kazna na 20 godina ako želi. Neka služi svima za primer kako se prave cvećke od izgrednika.

Eto i spašena mladost i jedan novi početak za ovog bivšeg huligana.

I da radi u Crvenom Krstu ako želi uslovnu da smanji. Kolko dana radi, toliko dana manja uslovna.

Milos

pre 13 godina

Moze da osnuje porodicu i zavrsi skolovanje, ali kada izadje iz zatvora. I u redu je sto se kaje, to je ljudski i prirodno i u sustini to i jeste svrha kaznjavanja, ali treba da se kaje 10 godina. I dosta vise o tome.

Bgd

pre 13 godina

I treba da se kaješ ali narednih 10 godina u zatvoru. Treba da razmisliš o svojim postupcima, da shvatiš kada treba povući kočnicu, šta se sme a šta ne sme. Dosta je više divljanja! Apelacioni sud ne sme da popusti u ovom slučaju!!!!

Nemanja

pre 13 godina

U redu je to sto se kaje, i treba da se kaje, a zatvor je upravo takva ustanova, tamo se ne ide zbog zasluga. Deset godina je sasvim dovoljno da se okaju gresi, pa drugi put na utakmicu kao civilizovan svet.

Lako je napasti treba istrpeti udarce

pre 13 godina

Kaze Misic nije znao da je policajac???? Da da ok kapiram, znaci posto je on mislio da je obican civil onda moze da ga lema do mile volje, jer boze to nije policajac.

Drugo ajde da mu verujemo da nije hteo da mu gura baklju u usta, al sto si ti Misicu uopste napadao coveka (da podsetim kako kazez mislio si da je civil)? I nek nisi hteo da mu gurnes baklju usta, sto si mu uopste prilazio i nasrtao na njega?

Prvo steta je za Urosa sto je ovim postupkom izgubio deo svoje najlepse mladosti. Ali nije mi ga zao jer kad je znao da bude mangup i da udara i napada a niko ga nije tukao po usima da radi to, onda moze i da bude isti takav mangup pa da muski izdrzi jos jedno sedam godina zatvora ili koliko ima jos da lezi.

vs

pre 13 godina

Kada osude onoga sto je ubio decka,znaci ubio ga na mrtvo i kada osude onoga psihopatu sto je maltretirao i bocko decka nozem i ove sto su dilali heroin na prave kazne,onda necu imati nista protiv da osude i ovog Misica na 10 godina.Mislim da kod nas postoje dupli arsini,jedan je zakon za vlast i policiju,a drugi za obicne smrtnike.Zasto nisu kaznjeni i sefovi,koji su poslali kao zrtveno jagnje ovog nesrecnog Trajkovica.Mi smo bili i ostali,policijska drzava.Nazalost.

Milan Krstić

pre 13 godina

Ono što je osnovno kod okrivljenih je da nemaju iskrenosti u sebi a advokati im sugerišu kako da se ponašaju da bi im kazna bila umanjena ili čak i oslobadjajuća. I to su frajeri...

Mashinovodja

pre 13 godina

"Ni u jednom trenutku nisam hteo da Trajkoviću uguram baklju u usta", rekao je Mišić na sednici Apelacionog suda po žalbama na presudu kojom je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, 2007. godine.

Pa kako je onda baklja zavšila u Trajkovićevim ustima, što se, nasuprot tvrdnjama Borojevića, sasvim lepo vidi na snimku Mišićevog divljanja.
A, znam kako je u stvari bilo: Mišić je samo malo podigao baklju iznad glave da bi bolje video gde mu je ispao upaljač. U tom trenutku, tu je sasvim slučajno (a možda i namerno) prolazio Trajković, koji se okliznuo na koru od banane ali istovremeno i jako kinuo zbog prašine u sali. I tako je on širom otvorenih usta pao pravo na Uroševu baklju. Kao što vidimo, to je bio samo jedan žalostan nesrećan slučaj koji se svakome može dogoditi. Zato deco, uzdržavajte od kijanja u blizini upaljenih baklji. Naročito kada po podu ima kora od banana. I "navijača" iz Uroševe ekipe.

Goran

pre 13 godina

Verujem ti, Uroše, da se iskreno kaješ. Ali isto tako verujem da razlozi za kajanje nisu humanitarni, već su posledica kazne. Neka i treba da se kaješ, ali ne 10, nego 20 godina!

Voja

pre 13 godina

10 godina je malo... To njegovo kajanje je lazno. Da se iskreno pokajao, do sada bi javnim obracanjem pozvao drugove huligane da prekinu da unistavaju srpske gradove grafitima o njemu ili da odustanu od planiranog nasilja za vreme parade ponosa (iskreni pokajnik bi uvideo koliko je nasilje lose). Imao je dovoljno vremena da pokaze iskreno kajanje, ali to nije ucinio. On bi sad samo da kaze "zao mi je" i da bude puj puke ne vazi. Za ono sto je uradio 10 godina je premala kazna, pa ocekujem da sud uvazi zalbu tuzilastva.

NT

pre 13 godina

monstrum koji zivog coveka przi bakljom od 1000°C i istu pokusava da mu ugura usta (pod izgovorom da je mislio da je navijac drugog kluba) ne zasluzuje slobodu nego maksimalno propisanu kaznu!

Matori

pre 13 godina

Nadam se da je neko od ovih koji traže 20 godina kazne bio na toj utakmici ili je barem pogledao ceo nemontiran snimak.

Bio sam na istoku, veoma bilzu i pogledao snimak pride.

Ja sam bio zgađen i užasnut količinom agresije koju sam tada video.

Mene zanima samo istina, ako je znao da je Trajković službeno lice i gurao mu baklju usta, 10 godina je mera.

Samo da vidimo gde se na snimku to vidi i gde su opekotine. Ja to nisam uspeo da vidim.

Sladjana

pre 13 godina

Ja verujem da se kaje posle tri godine provedenih u pritvoru. Međutim, činjenica jeste da je sudska praksa neujednačena a mi komentarišemo veoma zlurado. Bez namere da branim Uroša Mišića, kome sud treba da proceni stepen krivice, ali činjenica i jeste da je policajac ubio dečka namrtvo zbog navodnog saobraćajnog prekršaja, i za to delo je osuđen na sedam godina. Veoma je diskutabilna kvalifikacija dela kod Uroša Mišića, odnosno da li je u pitanju krivično delo teško ubistvo u pokušaju ili neko drugo? U svakom slučaju ja verujem da će Apelacioni sud doneti odluku u skladu sa dokazima i činjeničnim stanjem, odnosno da će preinačiti kaznu zatvora sa kraćim trajanjem. Ne bi bilo dobro da interveniše Evropski sud jer bi to opet plaćali svi mi zajedno.

pippo baudo

pre 13 godina

I na kraju ce biti da je policajac jurio Urosa po tribinama da mu uzme baklju da bi je sam sebi stavio u usta ali posto nije uspeo naljutio se i optuzio Urosa itd itd....
Ma sedi u zatvoru najmanje 20 godina i svaki dan se kaj za to sto si uradio, bolje ti da se kajes 20 godina nego da neko oplakuje brata, oca... zbog tebe

precanin

pre 13 godina

Sta je sad, places? Kako mislis da budes faca, a cmizdris ? Kad si bio hrabar da sprzis coveka, budi hrabar i izdrzi kaznu , a ne da molis za milost, kukavice nistava!

zoran

pre 13 godina

Pa bre i na TV snimku sa jasno vidi da lik pokušava čoveku da ugura baklju u PREDEO LICA a ne u predeo debelig mesa. A na kraju, koja razlika? Čopor razularenih pasa napada na jednog i sad kao kaje se. Neka se kaje ali malo duže od 10 godina. Pogotovo što je dobar deo već oduvao. Zahvaljujući "reformisanom" sudstvu.

Golub

pre 13 godina

Da mi to malo rasclanimo.
Napad u grupi,teze telesne povrede,uzrast..Sve su to olaksavajuce okolnosti.
Prosto mu je smesno dati 10 godina.
Prvo motiva da se policajac ubije nije bilo,u huliganskim krugovima baklja je klasican rekvizit za nanosenje povreda ne i za cin ubistva.
Budimo racionalni ovaj momak je imao 18-19 godina kad je to radio nema potrebe drzati ga toliko.Treba mu staviti dozivotnu zabranu ulaska na stadion i problem je resen.
Svoju kaznu je on odlezao jos pre godinu dana...E sad mediska hajka i potreba plebsa da vidi krv su vec druga stvar.

glen

pre 13 godina

Kad se setim bahatih izjava i dobacivanja primerne rodbine (roditelja i inih) na prvom suđenju na račun povređenog policajca i sudija. Sad je Borović ovoga instruirao da se kaje i da kaže da je mlad - ali on je zaista zamalo ubio čoveka. U većini zemalja zapadnog sveta je 10 godina mala kazna za nešto što je "iz aviona" pokušaj ubistva. A da se junoša kaje, pa naravno da se kaje. Sistem je kriv što u njegovoj glavi nije bilo "kočnice", jer je video da ostali klinci prolaze bez kazne za ubijanja, silovanja i droge dilovanja, da ubice premijera jedne države imaju fan-klubove na "fejsu", da su Ari, Kristijan i slični dobri, ali neshvaćeni buntovnici. Sad se kaje kada je pravni sistem KONAČNO nekog bar malo zakačio.

BrankoX

pre 13 godina

Odrastao sam na Severu, bio sam u Bariju, Milanu, Minhenu, Dortmundu, Glazgovu, Lionu, Becu, Lesteru, Sofiji, Maksimiru, Rijeci... i NIKADA, ali NIKADA mi nije palo na pamet da se bijem sa bilo kim, osim kada sam branio goli zivot na cuvenoj utakmici u Zagrebu. Ni sa policijom ni sa protivnickim navijacima. Isao sam na utakmice zato sto volim svoju Zvezdu, a ne da rusim i maltretiram. Maksimalna kazna za Urosa!

Игор

pre 13 godina

У нади да ће Суд укинути пресуд и пустити дечка на слободу...до тада Уроше издржи!

Bradic Misa

pre 13 godina

Ljudi, pre neki dan, razbojnik, zlikovac i organizator grupe koja je ubila policajca, dobio OSAM godina... Nemojte preterivati, kakvih 10 za Misica? Objektivno, sve preko 5 je sramota.

Pinki

pre 13 godina

Podizem opkladu na 200:

'ajde u 200EUR da ce ga osloboditi !

+ proricem mu veliku buducnost u Srbiji, prvo vodja navijaca, a onda politika (glavni preduslov je ispunio: bio je u zatvoru).

Srbija...

Nele

pre 13 godina

Gospodo sudije apelacionog suda, samo pomislite da je taj nesrecni policajac mogao biti vas brat ili sin. Samo se setite da taj huligan nije uopste razmisljao o posledicama po policajca pa onda sudite. Ako se sada popusti, od huligana niko od nas nece imati mira.

sdned

pre 13 godina

Posle razmotrene žalbe - treba mu presuditi na 20 godina. Pa neka se svako zamisli da li mu je do ubijanja ljudi na utakmicama. Sa huliganima ne sme biti kompromisa.

BrankoX

pre 13 godina

Odrastao sam na Severu, bio sam u Bariju, Milanu, Minhenu, Dortmundu, Glazgovu, Lionu, Becu, Lesteru, Sofiji, Maksimiru, Rijeci... i NIKADA, ali NIKADA mi nije palo na pamet da se bijem sa bilo kim, osim kada sam branio goli zivot na cuvenoj utakmici u Zagrebu. Ni sa policijom ni sa protivnickim navijacima. Isao sam na utakmice zato sto volim svoju Zvezdu, a ne da rusim i maltretiram. Maksimalna kazna za Urosa!

Nele

pre 13 godina

Gospodo sudije apelacionog suda, samo pomislite da je taj nesrecni policajac mogao biti vas brat ili sin. Samo se setite da taj huligan nije uopste razmisljao o posledicama po policajca pa onda sudite. Ako se sada popusti, od huligana niko od nas nece imati mira.

sdned

pre 13 godina

Posle razmotrene žalbe - treba mu presuditi na 20 godina. Pa neka se svako zamisli da li mu je do ubijanja ljudi na utakmicama. Sa huliganima ne sme biti kompromisa.

Pinki

pre 13 godina

Podizem opkladu na 200:

'ajde u 200EUR da ce ga osloboditi !

+ proricem mu veliku buducnost u Srbiji, prvo vodja navijaca, a onda politika (glavni preduslov je ispunio: bio je u zatvoru).

Srbija...

glen

pre 13 godina

Kad se setim bahatih izjava i dobacivanja primerne rodbine (roditelja i inih) na prvom suđenju na račun povređenog policajca i sudija. Sad je Borović ovoga instruirao da se kaje i da kaže da je mlad - ali on je zaista zamalo ubio čoveka. U većini zemalja zapadnog sveta je 10 godina mala kazna za nešto što je "iz aviona" pokušaj ubistva. A da se junoša kaje, pa naravno da se kaje. Sistem je kriv što u njegovoj glavi nije bilo "kočnice", jer je video da ostali klinci prolaze bez kazne za ubijanja, silovanja i droge dilovanja, da ubice premijera jedne države imaju fan-klubove na "fejsu", da su Ari, Kristijan i slični dobri, ali neshvaćeni buntovnici. Sad se kaje kada je pravni sistem KONAČNO nekog bar malo zakačio.

NT

pre 13 godina

monstrum koji zivog coveka przi bakljom od 1000°C i istu pokusava da mu ugura usta (pod izgovorom da je mislio da je navijac drugog kluba) ne zasluzuje slobodu nego maksimalno propisanu kaznu!

Milan Krstić

pre 13 godina

Ono što je osnovno kod okrivljenih je da nemaju iskrenosti u sebi a advokati im sugerišu kako da se ponašaju da bi im kazna bila umanjena ili čak i oslobadjajuća. I to su frajeri...

Lako je napasti treba istrpeti udarce

pre 13 godina

Kaze Misic nije znao da je policajac???? Da da ok kapiram, znaci posto je on mislio da je obican civil onda moze da ga lema do mile volje, jer boze to nije policajac.

Drugo ajde da mu verujemo da nije hteo da mu gura baklju u usta, al sto si ti Misicu uopste napadao coveka (da podsetim kako kazez mislio si da je civil)? I nek nisi hteo da mu gurnes baklju usta, sto si mu uopste prilazio i nasrtao na njega?

Prvo steta je za Urosa sto je ovim postupkom izgubio deo svoje najlepse mladosti. Ali nije mi ga zao jer kad je znao da bude mangup i da udara i napada a niko ga nije tukao po usima da radi to, onda moze i da bude isti takav mangup pa da muski izdrzi jos jedno sedam godina zatvora ili koliko ima jos da lezi.

zoran

pre 13 godina

Pa bre i na TV snimku sa jasno vidi da lik pokušava čoveku da ugura baklju u PREDEO LICA a ne u predeo debelig mesa. A na kraju, koja razlika? Čopor razularenih pasa napada na jednog i sad kao kaje se. Neka se kaje ali malo duže od 10 godina. Pogotovo što je dobar deo već oduvao. Zahvaljujući "reformisanom" sudstvu.

obican covek

pre 13 godina

... Uros nije obican huligan sta god to trebalo da znaci, Uros je ubica u pokusaju, treba biti kompletno poremecena osoba da bi se nekome gurala baklja u usta a narocito sluzbenom licu, to je svuda u svetu veoma kaznjivo, ima srecu sto nije rodjen i ne zivi u Americi ili Iranu!

Voja

pre 13 godina

10 godina je malo... To njegovo kajanje je lazno. Da se iskreno pokajao, do sada bi javnim obracanjem pozvao drugove huligane da prekinu da unistavaju srpske gradove grafitima o njemu ili da odustanu od planiranog nasilja za vreme parade ponosa (iskreni pokajnik bi uvideo koliko je nasilje lose). Imao je dovoljno vremena da pokaze iskreno kajanje, ali to nije ucinio. On bi sad samo da kaze "zao mi je" i da bude puj puke ne vazi. Za ono sto je uradio 10 godina je premala kazna, pa ocekujem da sud uvazi zalbu tuzilastva.

Goran

pre 13 godina

Verujem ti, Uroše, da se iskreno kaješ. Ali isto tako verujem da razlozi za kajanje nisu humanitarni, već su posledica kazne. Neka i treba da se kaješ, ali ne 10, nego 20 godina!

Глас разума

pre 13 godina

Покушај убиства на иѕузетно суров начин службеника МУП који је по службеној дужности постао жртва треба санкционисати много строжије од изречене казне.

Martin.Pirot

pre 13 godina

Sta je junacino, sad cvilis da ti smanje kaznu? Pa kad si bio toliko "musko" da napadnes coveka, budi musko pa izdrzi 20 godina do kraja a ja bih ovakvim advokatima koji LAZU (treba imati meru kad branis nekoga) oduzeo licencu!

Nenad

pre 13 godina

Ah, nisi dakle znao da je policajac? Auuu, a mi tebe zatvorismo na toliko dugo, stid nas bio... evo, samo da teta popuni neke papire i ima odmah da te oslobodimo, jer ipak nisi znao da napadaš policajca nego "običnog" građanina. Kako da ne. Ne volim da likujem nad tuđom nesrećom, ali dok sam se ja školovao, pomagao roditeljima i radio, ti si se tukao po tribinama kao životinja, tako da eto ti tih zasluženih 10 godina i uživaj u njima, svakako ti ih mi plaćamo. Razmisli da li ćeš opet na tribinu sa bakljom posle toga.

Ivan

pre 13 godina

Moze li neko malo da istrazi odakle Urosu i njegovoj familiji novac da placa Borovica. Poznato je da je on ubedljivo najskuplji krivicar u Srbiji, a ovaj slucaj traje godinama.

Bgd

pre 13 godina

I treba da se kaješ ali narednih 10 godina u zatvoru. Treba da razmisliš o svojim postupcima, da shvatiš kada treba povući kočnicu, šta se sme a šta ne sme. Dosta je više divljanja! Apelacioni sud ne sme da popusti u ovom slučaju!!!!

pippo baudo

pre 13 godina

I na kraju ce biti da je policajac jurio Urosa po tribinama da mu uzme baklju da bi je sam sebi stavio u usta ali posto nije uspeo naljutio se i optuzio Urosa itd itd....
Ma sedi u zatvoru najmanje 20 godina i svaki dan se kaj za to sto si uradio, bolje ti da se kajes 20 godina nego da neko oplakuje brata, oca... zbog tebe

Mashinovodja

pre 13 godina

"Ni u jednom trenutku nisam hteo da Trajkoviću uguram baklju u usta", rekao je Mišić na sednici Apelacionog suda po žalbama na presudu kojom je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, 2007. godine.

Pa kako je onda baklja zavšila u Trajkovićevim ustima, što se, nasuprot tvrdnjama Borojevića, sasvim lepo vidi na snimku Mišićevog divljanja.
A, znam kako je u stvari bilo: Mišić je samo malo podigao baklju iznad glave da bi bolje video gde mu je ispao upaljač. U tom trenutku, tu je sasvim slučajno (a možda i namerno) prolazio Trajković, koji se okliznuo na koru od banane ali istovremeno i jako kinuo zbog prašine u sali. I tako je on širom otvorenih usta pao pravo na Uroševu baklju. Kao što vidimo, to je bio samo jedan žalostan nesrećan slučaj koji se svakome može dogoditi. Zato deco, uzdržavajte od kijanja u blizini upaljenih baklji. Naročito kada po podu ima kora od banana. I "navijača" iz Uroševe ekipe.

Milos

pre 13 godina

Moze da osnuje porodicu i zavrsi skolovanje, ali kada izadje iz zatvora. I u redu je sto se kaje, to je ljudski i prirodno i u sustini to i jeste svrha kaznjavanja, ali treba da se kaje 10 godina. I dosta vise o tome.

Nemanja

pre 13 godina

U redu je to sto se kaje, i treba da se kaje, a zatvor je upravo takva ustanova, tamo se ne ide zbog zasluga. Deset godina je sasvim dovoljno da se okaju gresi, pa drugi put na utakmicu kao civilizovan svet.

Maksimilian

pre 13 godina

Kajes se kazes...? Neka tako treba sine.
Imas 10 dugih godina da se kajes.
Mladost ne opravdava besvest.
Ovakav cin nije delo mladosti vec delo ludosti. Sto se mene tice 10 godina zatvora, pa posle psihijatrijsko lecenje, a tek onda ako se pokaze izlecen da se pusti na slobodu.

Игор

pre 13 godina

У нади да ће Суд укинути пресуд и пустити дечка на слободу...до тада Уроше издржи!

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Да прича, да се каје научили су га криминализовани адвокати.
Ако се искрено каје, онда му треба прикључити навијачку дружину, па да се у затвору (уз користан рад: окопавање кукуруза, вађење репе, прокопавање запуштених канала,косидбу путних банкина и тд) што дуже кају, све са својим адвокатима.

Горан

pre 13 godina

10 година је МАЛО. Треба додати још најмање 10, за покушај свирепог убиства.

А у затвору може да се школује ванредно, може такође да оснује породицу.

arhandjel

pre 13 godina

E moj Misicu, kajes se svaki dan? Budi srecan sto zivis u Srbiji, a ne u nekoj arapskoj zemlji, jel da si npr. u Iranu, kajao bi se samo jedan dan, drugi dan bi te javno obesili za pokusaj ubistva policajca......

vs

pre 13 godina

Kada osude onoga sto je ubio decka,znaci ubio ga na mrtvo i kada osude onoga psihopatu sto je maltretirao i bocko decka nozem i ove sto su dilali heroin na prave kazne,onda necu imati nista protiv da osude i ovog Misica na 10 godina.Mislim da kod nas postoje dupli arsini,jedan je zakon za vlast i policiju,a drugi za obicne smrtnike.Zasto nisu kaznjeni i sefovi,koji su poslali kao zrtveno jagnje ovog nesrecnog Trajkovica.Mi smo bili i ostali,policijska drzava.Nazalost.

pedja

pre 13 godina

pravite od njega ubicu a nije, a u ovom gradu ubice setaju ulicom!!! osudite ga za teske telesne povrede i nek lezi za to...ovako nikom necete primer dati, znate vi dobro da ce biti mnogo gorih slucajeva... recite mi da li ce ovi silovatelji da dobiju jednom vecu kaznu od godinu i nesto... sta je sa policajcima koji za ubistvo dobiju nesto vise od 5 godina. Ajde realno, mlad je decko napravio je ogromnu glupost, odlezace svoje ali ne treba 20 godina kao sto mnogi ovde sugerisu

Sladjana

pre 13 godina

Ja verujem da se kaje posle tri godine provedenih u pritvoru. Međutim, činjenica jeste da je sudska praksa neujednačena a mi komentarišemo veoma zlurado. Bez namere da branim Uroša Mišića, kome sud treba da proceni stepen krivice, ali činjenica i jeste da je policajac ubio dečka namrtvo zbog navodnog saobraćajnog prekršaja, i za to delo je osuđen na sedam godina. Veoma je diskutabilna kvalifikacija dela kod Uroša Mišića, odnosno da li je u pitanju krivično delo teško ubistvo u pokušaju ili neko drugo? U svakom slučaju ja verujem da će Apelacioni sud doneti odluku u skladu sa dokazima i činjeničnim stanjem, odnosno da će preinačiti kaznu zatvora sa kraćim trajanjem. Ne bi bilo dobro da interveniše Evropski sud jer bi to opet plaćali svi mi zajedno.

mattersville

pre 13 godina

mnogi od nas su se ponadali da ce pocetak ovog procesa biti ujedno i pocetak ozbiljnijeg rada sudstva kod nas. ali tuzilastvo i celokupni pravni sistem ove drzave toliko su zaglibili da je visina kazne za Urosa postala irelevantna.

kada bi ova presuda trebalo da bude za primer ostalima koji divljaju po stadionima i van njih, mozda tih 10 god i nije mnogo. ali, kada se uzmu u obzir vec pravosnazne presude za mnogo teza i gora krivicna dela, gde su prestupnici osudjivani na besmisleno blage kazne, postavlja se pitanje cemu sada isterivati pravdu (samo) na Urosu. gde su ubice B. Tatona? sta je sa njihovim kaznama????? ako je Uros za pokusaj ubistva dobio 10, onda ovima sleduje po 20-30 god.

i tako dalje... da ne nabrajam. svi vec sve znamo...

Golub

pre 13 godina

Da mi to malo rasclanimo.
Napad u grupi,teze telesne povrede,uzrast..Sve su to olaksavajuce okolnosti.
Prosto mu je smesno dati 10 godina.
Prvo motiva da se policajac ubije nije bilo,u huliganskim krugovima baklja je klasican rekvizit za nanosenje povreda ne i za cin ubistva.
Budimo racionalni ovaj momak je imao 18-19 godina kad je to radio nema potrebe drzati ga toliko.Treba mu staviti dozivotnu zabranu ulaska na stadion i problem je resen.
Svoju kaznu je on odlezao jos pre godinu dana...E sad mediska hajka i potreba plebsa da vidi krv su vec druga stvar.

Matori

pre 13 godina

Nadam se da je neko od ovih koji traže 20 godina kazne bio na toj utakmici ili je barem pogledao ceo nemontiran snimak.

Bio sam na istoku, veoma bilzu i pogledao snimak pride.

Ja sam bio zgađen i užasnut količinom agresije koju sam tada video.

Mene zanima samo istina, ako je znao da je Trajković službeno lice i gurao mu baklju usta, 10 godina je mera.

Samo da vidimo gde se na snimku to vidi i gde su opekotine. Ja to nisam uspeo da vidim.

Mario Bros

pre 13 godina

Uslovna kazna na 20 godina ako želi. Neka služi svima za primer kako se prave cvećke od izgrednika.

Eto i spašena mladost i jedan novi početak za ovog bivšeg huligana.

I da radi u Crvenom Krstu ako želi uslovnu da smanji. Kolko dana radi, toliko dana manja uslovna.

S

pre 13 godina

Hrabro mali, pravda mora pobediti. Presuda je pala jednom, pašće ponovo. Bićeš kažnjen za ono što si uradio, a ne za pretpostavke i nagađanja.

Srdjan

pre 13 godina

Nije mi jasno zašto je napao Trajkovića ako nije znao da je policajac?' Znači Mišić je napao čoveka na severnoj tribini jer je mislio da je Grobar???
Neće biti! Razlog za napad na Trajkovića je činjenica da su provalili da je policajac i to je to! I kakve su to nebuloze da policajac ne sme da bude na severu?? U civilu ili uniformi!!! Smešno!
Što se tiče kazne, slažem se da se Mišić ne kaje zbog baklje nego zbog kazne! 10 godina je prava mera za ovo delo ali, iskreno, vodeći se ovim merilima, potrebno je mnogo drugih kazni povećati na 10 i više godina! Pokušaji ubistva, ubistva, nanošenje teških telesnih povreda, silovanja.. sve su to stvari koje bi, po istom (i bez sumnje ispravnom) merilu trebalo kazniti sa 10 do 20 godina!
Ono što me još i najviše nervira, je činjenica da je napad na policajca mnogo strašnija stvar od napada na civile!! Pa policajcu je to rizik posla, a i oni (policajci) su naoružani i obučeni!! Logičnije je da se kazne strožije napadači na one koji ne mogu da se brane!!! Ovako, policija ne reaguje na pretnje koje neko dobija već samo ako te ubiju, a policiji i mrki pogled je dovoljan na osudu!!

nera

pre 13 godina

Pre nego što počnem da dajem komentar informišem se. Pogledala sam montirani i nemontirane snimke (ima ih na Netu). Žrtvena jagnjad su ispali i Uroš i Trajković. Zato se nadam da će Apelacioni sud doneti pravednu odluku , i da neće sebi dozvoliti da potvrde 10 godina i unište jedan mladi život . Uroš je svoju kaznu već odužio.
Tužno je kad čitam komentare u kojima ljudi sa toliko žara nekome žele da unište život. Sude , a nisu sudije. Zaključuju , a da pravu istinu ne znaju.
Nije lepo naslađivati se tuđom mukom, ma čija ona bila. Ljudski je pružiti drugu šansu, posebno kad se radi o mladom čoveku.
Pa pobogu , stižu nam praznici. Nije lepo, ni dobro po našu dušu da u Novu godinu ulazimo ozlojeđeni, nehumani i netolerantni.
Da bi svet bio bolji prvo svako od nas mora od sebe napraviti bolju i plemenitiju osobu.

hwha

pre 13 godina

ne opravdavam urosa sta je uradio i treba da lezi ali ne 10 godina,nego 4 ili 5 maksimum...zar policajac za ubistvo bez razloga da dobije 7 godina,a uros misic za pokusaj ubistva 10 godina??? razmislite malo pre nego sto ga osudjujete na 20 i preko! To je jer zivimo u policijskoj drzavi i policajac za ubistvo dobije 8 godina,a mladic 10 godina za pokusaj ubistva.

...

pre 13 godina

To sto se razvlaci donosenje presude je i razlog sto imamo ovakve napade na civile i policajce na ulicama. Advokati samo rade svoj posao, jer im se moze. Na zapadu bi izgubili licence svi do jednog za ponasanja i nebuloze koje iznose na sudjenjima. Ali ne i ovde

Bradic Misa

pre 13 godina

Ljudi, pre neki dan, razbojnik, zlikovac i organizator grupe koja je ubila policajca, dobio OSAM godina... Nemojte preterivati, kakvih 10 za Misica? Objektivno, sve preko 5 je sramota.

Slavko

pre 13 godina

Za takav napad na sluzbeno lice 10 godina je mera. ALI, obzirom da se cela prica toliko medijski naduvala, racunajuci i grafite koji traze pravdu za Urosa sa svakog drugog zida, treba iskoristiti priliku da se Uros dobro ozeze. Za primer.

precanin

pre 13 godina

Sta je sad, places? Kako mislis da budes faca, a cmizdris ? Kad si bio hrabar da sprzis coveka, budi hrabar i izdrzi kaznu , a ne da molis za milost, kukavice nistava!

Игор

pre 13 godina

У нади да ће Суд укинути пресуд и пустити дечка на слободу...до тада Уроше издржи!

Golub

pre 13 godina

Da mi to malo rasclanimo.
Napad u grupi,teze telesne povrede,uzrast..Sve su to olaksavajuce okolnosti.
Prosto mu je smesno dati 10 godina.
Prvo motiva da se policajac ubije nije bilo,u huliganskim krugovima baklja je klasican rekvizit za nanosenje povreda ne i za cin ubistva.
Budimo racionalni ovaj momak je imao 18-19 godina kad je to radio nema potrebe drzati ga toliko.Treba mu staviti dozivotnu zabranu ulaska na stadion i problem je resen.
Svoju kaznu je on odlezao jos pre godinu dana...E sad mediska hajka i potreba plebsa da vidi krv su vec druga stvar.

pedja

pre 13 godina

pravite od njega ubicu a nije, a u ovom gradu ubice setaju ulicom!!! osudite ga za teske telesne povrede i nek lezi za to...ovako nikom necete primer dati, znate vi dobro da ce biti mnogo gorih slucajeva... recite mi da li ce ovi silovatelji da dobiju jednom vecu kaznu od godinu i nesto... sta je sa policajcima koji za ubistvo dobiju nesto vise od 5 godina. Ajde realno, mlad je decko napravio je ogromnu glupost, odlezace svoje ali ne treba 20 godina kao sto mnogi ovde sugerisu

nera

pre 13 godina

Pre nego što počnem da dajem komentar informišem se. Pogledala sam montirani i nemontirane snimke (ima ih na Netu). Žrtvena jagnjad su ispali i Uroš i Trajković. Zato se nadam da će Apelacioni sud doneti pravednu odluku , i da neće sebi dozvoliti da potvrde 10 godina i unište jedan mladi život . Uroš je svoju kaznu već odužio.
Tužno je kad čitam komentare u kojima ljudi sa toliko žara nekome žele da unište život. Sude , a nisu sudije. Zaključuju , a da pravu istinu ne znaju.
Nije lepo naslađivati se tuđom mukom, ma čija ona bila. Ljudski je pružiti drugu šansu, posebno kad se radi o mladom čoveku.
Pa pobogu , stižu nam praznici. Nije lepo, ni dobro po našu dušu da u Novu godinu ulazimo ozlojeđeni, nehumani i netolerantni.
Da bi svet bio bolji prvo svako od nas mora od sebe napraviti bolju i plemenitiju osobu.

Matori

pre 13 godina

Nadam se da je neko od ovih koji traže 20 godina kazne bio na toj utakmici ili je barem pogledao ceo nemontiran snimak.

Bio sam na istoku, veoma bilzu i pogledao snimak pride.

Ja sam bio zgađen i užasnut količinom agresije koju sam tada video.

Mene zanima samo istina, ako je znao da je Trajković službeno lice i gurao mu baklju usta, 10 godina je mera.

Samo da vidimo gde se na snimku to vidi i gde su opekotine. Ja to nisam uspeo da vidim.

Pinki

pre 13 godina

Podizem opkladu na 200:

'ajde u 200EUR da ce ga osloboditi !

+ proricem mu veliku buducnost u Srbiji, prvo vodja navijaca, a onda politika (glavni preduslov je ispunio: bio je u zatvoru).

Srbija...

sdned

pre 13 godina

Posle razmotrene žalbe - treba mu presuditi na 20 godina. Pa neka se svako zamisli da li mu je do ubijanja ljudi na utakmicama. Sa huliganima ne sme biti kompromisa.

Nele

pre 13 godina

Gospodo sudije apelacionog suda, samo pomislite da je taj nesrecni policajac mogao biti vas brat ili sin. Samo se setite da taj huligan nije uopste razmisljao o posledicama po policajca pa onda sudite. Ako se sada popusti, od huligana niko od nas nece imati mira.

vs

pre 13 godina

Kada osude onoga sto je ubio decka,znaci ubio ga na mrtvo i kada osude onoga psihopatu sto je maltretirao i bocko decka nozem i ove sto su dilali heroin na prave kazne,onda necu imati nista protiv da osude i ovog Misica na 10 godina.Mislim da kod nas postoje dupli arsini,jedan je zakon za vlast i policiju,a drugi za obicne smrtnike.Zasto nisu kaznjeni i sefovi,koji su poslali kao zrtveno jagnje ovog nesrecnog Trajkovica.Mi smo bili i ostali,policijska drzava.Nazalost.

BrankoX

pre 13 godina

Odrastao sam na Severu, bio sam u Bariju, Milanu, Minhenu, Dortmundu, Glazgovu, Lionu, Becu, Lesteru, Sofiji, Maksimiru, Rijeci... i NIKADA, ali NIKADA mi nije palo na pamet da se bijem sa bilo kim, osim kada sam branio goli zivot na cuvenoj utakmici u Zagrebu. Ni sa policijom ni sa protivnickim navijacima. Isao sam na utakmice zato sto volim svoju Zvezdu, a ne da rusim i maltretiram. Maksimalna kazna za Urosa!

Sladjana

pre 13 godina

Ja verujem da se kaje posle tri godine provedenih u pritvoru. Međutim, činjenica jeste da je sudska praksa neujednačena a mi komentarišemo veoma zlurado. Bez namere da branim Uroša Mišića, kome sud treba da proceni stepen krivice, ali činjenica i jeste da je policajac ubio dečka namrtvo zbog navodnog saobraćajnog prekršaja, i za to delo je osuđen na sedam godina. Veoma je diskutabilna kvalifikacija dela kod Uroša Mišića, odnosno da li je u pitanju krivično delo teško ubistvo u pokušaju ili neko drugo? U svakom slučaju ja verujem da će Apelacioni sud doneti odluku u skladu sa dokazima i činjeničnim stanjem, odnosno da će preinačiti kaznu zatvora sa kraćim trajanjem. Ne bi bilo dobro da interveniše Evropski sud jer bi to opet plaćali svi mi zajedno.

Mario Bros

pre 13 godina

Uslovna kazna na 20 godina ako želi. Neka služi svima za primer kako se prave cvećke od izgrednika.

Eto i spašena mladost i jedan novi početak za ovog bivšeg huligana.

I da radi u Crvenom Krstu ako želi uslovnu da smanji. Kolko dana radi, toliko dana manja uslovna.

Горан

pre 13 godina

10 година је МАЛО. Треба додати још најмање 10, за покушај свирепог убиства.

А у затвору може да се школује ванредно, може такође да оснује породицу.

Goran

pre 13 godina

Verujem ti, Uroše, da se iskreno kaješ. Ali isto tako verujem da razlozi za kajanje nisu humanitarni, već su posledica kazne. Neka i treba da se kaješ, ali ne 10, nego 20 godina!

Глас разума

pre 13 godina

Покушај убиства на иѕузетно суров начин службеника МУП који је по службеној дужности постао жртва треба санкционисати много строжије од изречене казне.

Slavko

pre 13 godina

Za takav napad na sluzbeno lice 10 godina je mera. ALI, obzirom da se cela prica toliko medijski naduvala, racunajuci i grafite koji traze pravdu za Urosa sa svakog drugog zida, treba iskoristiti priliku da se Uros dobro ozeze. Za primer.

Voja

pre 13 godina

10 godina je malo... To njegovo kajanje je lazno. Da se iskreno pokajao, do sada bi javnim obracanjem pozvao drugove huligane da prekinu da unistavaju srpske gradove grafitima o njemu ili da odustanu od planiranog nasilja za vreme parade ponosa (iskreni pokajnik bi uvideo koliko je nasilje lose). Imao je dovoljno vremena da pokaze iskreno kajanje, ali to nije ucinio. On bi sad samo da kaze "zao mi je" i da bude puj puke ne vazi. Za ono sto je uradio 10 godina je premala kazna, pa ocekujem da sud uvazi zalbu tuzilastva.

glen

pre 13 godina

Kad se setim bahatih izjava i dobacivanja primerne rodbine (roditelja i inih) na prvom suđenju na račun povređenog policajca i sudija. Sad je Borović ovoga instruirao da se kaje i da kaže da je mlad - ali on je zaista zamalo ubio čoveka. U većini zemalja zapadnog sveta je 10 godina mala kazna za nešto što je "iz aviona" pokušaj ubistva. A da se junoša kaje, pa naravno da se kaje. Sistem je kriv što u njegovoj glavi nije bilo "kočnice", jer je video da ostali klinci prolaze bez kazne za ubijanja, silovanja i droge dilovanja, da ubice premijera jedne države imaju fan-klubove na "fejsu", da su Ari, Kristijan i slični dobri, ali neshvaćeni buntovnici. Sad se kaje kada je pravni sistem KONAČNO nekog bar malo zakačio.

NT

pre 13 godina

monstrum koji zivog coveka przi bakljom od 1000°C i istu pokusava da mu ugura usta (pod izgovorom da je mislio da je navijac drugog kluba) ne zasluzuje slobodu nego maksimalno propisanu kaznu!

zoran

pre 13 godina

Pa bre i na TV snimku sa jasno vidi da lik pokušava čoveku da ugura baklju u PREDEO LICA a ne u predeo debelig mesa. A na kraju, koja razlika? Čopor razularenih pasa napada na jednog i sad kao kaje se. Neka se kaje ali malo duže od 10 godina. Pogotovo što je dobar deo već oduvao. Zahvaljujući "reformisanom" sudstvu.

Lako je napasti treba istrpeti udarce

pre 13 godina

Kaze Misic nije znao da je policajac???? Da da ok kapiram, znaci posto je on mislio da je obican civil onda moze da ga lema do mile volje, jer boze to nije policajac.

Drugo ajde da mu verujemo da nije hteo da mu gura baklju u usta, al sto si ti Misicu uopste napadao coveka (da podsetim kako kazez mislio si da je civil)? I nek nisi hteo da mu gurnes baklju usta, sto si mu uopste prilazio i nasrtao na njega?

Prvo steta je za Urosa sto je ovim postupkom izgubio deo svoje najlepse mladosti. Ali nije mi ga zao jer kad je znao da bude mangup i da udara i napada a niko ga nije tukao po usima da radi to, onda moze i da bude isti takav mangup pa da muski izdrzi jos jedno sedam godina zatvora ili koliko ima jos da lezi.

Martin.Pirot

pre 13 godina

Sta je junacino, sad cvilis da ti smanje kaznu? Pa kad si bio toliko "musko" da napadnes coveka, budi musko pa izdrzi 20 godina do kraja a ja bih ovakvim advokatima koji LAZU (treba imati meru kad branis nekoga) oduzeo licencu!

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Да прича, да се каје научили су га криминализовани адвокати.
Ако се искрено каје, онда му треба прикључити навијачку дружину, па да се у затвору (уз користан рад: окопавање кукуруза, вађење репе, прокопавање запуштених канала,косидбу путних банкина и тд) што дуже кају, све са својим адвокатима.

Mashinovodja

pre 13 godina

"Ni u jednom trenutku nisam hteo da Trajkoviću uguram baklju u usta", rekao je Mišić na sednici Apelacionog suda po žalbama na presudu kojom je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, 2007. godine.

Pa kako je onda baklja zavšila u Trajkovićevim ustima, što se, nasuprot tvrdnjama Borojevića, sasvim lepo vidi na snimku Mišićevog divljanja.
A, znam kako je u stvari bilo: Mišić je samo malo podigao baklju iznad glave da bi bolje video gde mu je ispao upaljač. U tom trenutku, tu je sasvim slučajno (a možda i namerno) prolazio Trajković, koji se okliznuo na koru od banane ali istovremeno i jako kinuo zbog prašine u sali. I tako je on širom otvorenih usta pao pravo na Uroševu baklju. Kao što vidimo, to je bio samo jedan žalostan nesrećan slučaj koji se svakome može dogoditi. Zato deco, uzdržavajte od kijanja u blizini upaljenih baklji. Naročito kada po podu ima kora od banana. I "navijača" iz Uroševe ekipe.

Ivan

pre 13 godina

Moze li neko malo da istrazi odakle Urosu i njegovoj familiji novac da placa Borovica. Poznato je da je on ubedljivo najskuplji krivicar u Srbiji, a ovaj slucaj traje godinama.

S

pre 13 godina

Hrabro mali, pravda mora pobediti. Presuda je pala jednom, pašće ponovo. Bićeš kažnjen za ono što si uradio, a ne za pretpostavke i nagađanja.

Nemanja

pre 13 godina

U redu je to sto se kaje, i treba da se kaje, a zatvor je upravo takva ustanova, tamo se ne ide zbog zasluga. Deset godina je sasvim dovoljno da se okaju gresi, pa drugi put na utakmicu kao civilizovan svet.

arhandjel

pre 13 godina

E moj Misicu, kajes se svaki dan? Budi srecan sto zivis u Srbiji, a ne u nekoj arapskoj zemlji, jel da si npr. u Iranu, kajao bi se samo jedan dan, drugi dan bi te javno obesili za pokusaj ubistva policajca......

Milan Krstić

pre 13 godina

Ono što je osnovno kod okrivljenih je da nemaju iskrenosti u sebi a advokati im sugerišu kako da se ponašaju da bi im kazna bila umanjena ili čak i oslobadjajuća. I to su frajeri...

pippo baudo

pre 13 godina

I na kraju ce biti da je policajac jurio Urosa po tribinama da mu uzme baklju da bi je sam sebi stavio u usta ali posto nije uspeo naljutio se i optuzio Urosa itd itd....
Ma sedi u zatvoru najmanje 20 godina i svaki dan se kaj za to sto si uradio, bolje ti da se kajes 20 godina nego da neko oplakuje brata, oca... zbog tebe

Maksimilian

pre 13 godina

Kajes se kazes...? Neka tako treba sine.
Imas 10 dugih godina da se kajes.
Mladost ne opravdava besvest.
Ovakav cin nije delo mladosti vec delo ludosti. Sto se mene tice 10 godina zatvora, pa posle psihijatrijsko lecenje, a tek onda ako se pokaze izlecen da se pusti na slobodu.

hwha

pre 13 godina

ne opravdavam urosa sta je uradio i treba da lezi ali ne 10 godina,nego 4 ili 5 maksimum...zar policajac za ubistvo bez razloga da dobije 7 godina,a uros misic za pokusaj ubistva 10 godina??? razmislite malo pre nego sto ga osudjujete na 20 i preko! To je jer zivimo u policijskoj drzavi i policajac za ubistvo dobije 8 godina,a mladic 10 godina za pokusaj ubistva.

Nenad

pre 13 godina

Ah, nisi dakle znao da je policajac? Auuu, a mi tebe zatvorismo na toliko dugo, stid nas bio... evo, samo da teta popuni neke papire i ima odmah da te oslobodimo, jer ipak nisi znao da napadaš policajca nego "običnog" građanina. Kako da ne. Ne volim da likujem nad tuđom nesrećom, ali dok sam se ja školovao, pomagao roditeljima i radio, ti si se tukao po tribinama kao životinja, tako da eto ti tih zasluženih 10 godina i uživaj u njima, svakako ti ih mi plaćamo. Razmisli da li ćeš opet na tribinu sa bakljom posle toga.

obican covek

pre 13 godina

... Uros nije obican huligan sta god to trebalo da znaci, Uros je ubica u pokusaju, treba biti kompletno poremecena osoba da bi se nekome gurala baklja u usta a narocito sluzbenom licu, to je svuda u svetu veoma kaznjivo, ima srecu sto nije rodjen i ne zivi u Americi ili Iranu!

Milos

pre 13 godina

Moze da osnuje porodicu i zavrsi skolovanje, ali kada izadje iz zatvora. I u redu je sto se kaje, to je ljudski i prirodno i u sustini to i jeste svrha kaznjavanja, ali treba da se kaje 10 godina. I dosta vise o tome.

Bgd

pre 13 godina

I treba da se kaješ ali narednih 10 godina u zatvoru. Treba da razmisliš o svojim postupcima, da shvatiš kada treba povući kočnicu, šta se sme a šta ne sme. Dosta je više divljanja! Apelacioni sud ne sme da popusti u ovom slučaju!!!!

mattersville

pre 13 godina

mnogi od nas su se ponadali da ce pocetak ovog procesa biti ujedno i pocetak ozbiljnijeg rada sudstva kod nas. ali tuzilastvo i celokupni pravni sistem ove drzave toliko su zaglibili da je visina kazne za Urosa postala irelevantna.

kada bi ova presuda trebalo da bude za primer ostalima koji divljaju po stadionima i van njih, mozda tih 10 god i nije mnogo. ali, kada se uzmu u obzir vec pravosnazne presude za mnogo teza i gora krivicna dela, gde su prestupnici osudjivani na besmisleno blage kazne, postavlja se pitanje cemu sada isterivati pravdu (samo) na Urosu. gde su ubice B. Tatona? sta je sa njihovim kaznama????? ako je Uros za pokusaj ubistva dobio 10, onda ovima sleduje po 20-30 god.

i tako dalje... da ne nabrajam. svi vec sve znamo...

Srdjan

pre 13 godina

Nije mi jasno zašto je napao Trajkovića ako nije znao da je policajac?' Znači Mišić je napao čoveka na severnoj tribini jer je mislio da je Grobar???
Neće biti! Razlog za napad na Trajkovića je činjenica da su provalili da je policajac i to je to! I kakve su to nebuloze da policajac ne sme da bude na severu?? U civilu ili uniformi!!! Smešno!
Što se tiče kazne, slažem se da se Mišić ne kaje zbog baklje nego zbog kazne! 10 godina je prava mera za ovo delo ali, iskreno, vodeći se ovim merilima, potrebno je mnogo drugih kazni povećati na 10 i više godina! Pokušaji ubistva, ubistva, nanošenje teških telesnih povreda, silovanja.. sve su to stvari koje bi, po istom (i bez sumnje ispravnom) merilu trebalo kazniti sa 10 do 20 godina!
Ono što me još i najviše nervira, je činjenica da je napad na policajca mnogo strašnija stvar od napada na civile!! Pa policajcu je to rizik posla, a i oni (policajci) su naoružani i obučeni!! Logičnije je da se kazne strožije napadači na one koji ne mogu da se brane!!! Ovako, policija ne reaguje na pretnje koje neko dobija već samo ako te ubiju, a policiji i mrki pogled je dovoljan na osudu!!

precanin

pre 13 godina

Sta je sad, places? Kako mislis da budes faca, a cmizdris ? Kad si bio hrabar da sprzis coveka, budi hrabar i izdrzi kaznu , a ne da molis za milost, kukavice nistava!

...

pre 13 godina

To sto se razvlaci donosenje presude je i razlog sto imamo ovakve napade na civile i policajce na ulicama. Advokati samo rade svoj posao, jer im se moze. Na zapadu bi izgubili licence svi do jednog za ponasanja i nebuloze koje iznose na sudjenjima. Ali ne i ovde

Bradic Misa

pre 13 godina

Ljudi, pre neki dan, razbojnik, zlikovac i organizator grupe koja je ubila policajca, dobio OSAM godina... Nemojte preterivati, kakvih 10 za Misica? Objektivno, sve preko 5 je sramota.