Utorak, 28.12.2010.

14:15

Čitaku: Negativan uticaj izveštaja

Zamenica ministra spoljnih poslova Kosova Vljora Čitaku kaže da je izveštaj Dika Martija, izvestioca Saveta Evrope, negativno uticao na nova priznavanja Kosova.

Izvor: Tanjug

Èitaku: Negativan uticaj izveštaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

ilirmajes

pre 13 godina

Niko u Srbiji ne misli da je Hasim Taci ubijao Srbe zbog trgovine organa, to je bila samo usputna zarada koja samo ilustruje pravu prirodu albanskih "heroja" iz uck i koliko su oni u stvari suprotnost od imidza "boraca za pravdu i slobodu" koji su Amerikanci pokusali vestacki da naprave. Hasim Taci je ubijao ili naredjivao ubijanje ili nije sprecio ubijanje zbog etnickog ciscenja i proterivanja Srba kao i zbog stvaranja etnicki ciste, albanske nacionalisticke paradrzave na Kosovu. A to da Hasim Taci nije popularan na Kosovu je zaista komicna teza, sto se vidi citajuci komentare dezurnih Albanaca gde ga 99% smatra za heroja i oslobodioca a tako i na osnovu izbora. Da nije popularan, ne bi ni pobedio. To je kao kada bi neko rekao kako niko od Srba nije glasao za Milosevica ili da je malo njih glasalo i da sve sto je radio Milosevic nema veze sa Srbima.

bardhyl shqiptari

pre 13 godina

"pokusaja stvaranja etnicki cistih paradrzavica na osnovu nekakvih 19. vekovnih neizivljenih nacionalistickih fantaziranja" hahahaha Pa tko je Balkanskim ratovima okupirao tuđe teritorije? Kosovo, Makedoniju, sjeverni dio Albanije (sve "srpske" zemlje s albanskim stanovništvom)? tko je 1918. uzeo Vojvodinu ( s mađarskim stanovništvom, vi Srbi ste se tek poslije doseljavali)? Tko je pokušao okupirati Hrvatsku i BiH 1991. g.? Ja ću ti odgovoriti! Da ste vi Srbi gledali svoja posla i živjeli samo na svome ne bi na Balkanu bilo niti jednog rata od odlaska Turaka. Evo, to ti je istina pa koliko god ti ne pasala, a ne da krivce tražiš na Kosovu i Albancima.

Agim68

pre 13 godina

Problem ne stoji na negativnom izvestaju Martia koji je placen da radi svoj posao, negu tome da Kosovom upravljaju analfabeti i diletanti politike!

Safet Cara

pre 13 godina

Mi cemo se opet jednog dana da se "volimo" ko sto smo se voljeli za vreme Tita. Najkasnije kad Kosovo i Srbija udju u EU i nestanu granice. Mi Albanci cemo ponovo prodavadi "Tuljumbe" po srpskim gradovima. Ali ne vjerujem da ce ikada opet biti "Bratstva i jedinstva". Ne da mi Albanci necemo vas za "brata", necete ni vi nas.
Ali svakako da ce nasa djeca biti komsije.

Illyria

pre 13 godina

Vidim ja da mnogi Srbi stvarno veruju da su Hashim Thaqi i njegovi hajduci ubijali Srbe radi prodaje njihovih organa!
Mi na Kosovu bolje od vas u Srbiji znamo da Hashim i ramush treba da odgovaraju za mnogfa nedela posle rata ali im Beograd ovakvim lažnim optužnicama nikada neće moći ništa nauditi, osim što će sebi zadati još jedan autogol. Ovoga puta će to biti autogol koji će odlučiti utakmicu.

m.

pre 13 godina

A mi na Balkanu, Grci, Makedonci ili Srbi cemo samo gledati kako se Albanci "ujedinjuju" u veliku Albaniju i necemo reagovati? Svasta. Keep on dreaming... Spustite se Albanci na zemlju.

euro-krem

pre 13 godina

Steta sto albanski nacionalisti svoju energiju, visak para i fanatizam nisu usmerili na nesto korisnije i pametnije od pokusaja stvaranja etnicki cistih paradrzavica na osnovu nekakvih 19. vekovnih neizivljenih nacionalistickih fantaziranja i to na teritorijama koje im ne pripadaju. Zamislite samo da su Albanci sa Kosova ali i iz Makedonije, samo delic energije i para koji je potrosen na etnicko ciscenje kosova (ali i Makedonije), na rusenje tudjih crkava, na placanje lobista, na izigravanje zrtve i nevinasceta, na fabrikovanje mitova, na oruzje, na potplacivanje raznih ostrvceta po okeanima ili na dezuranje po srpskim sajtovima i klikanje na "ne preporucujem", potrosili na sopstveni razvoj, rad i obrazovanje. Ne bi danas Kosovo bilo sampion u nezaposlenosti, kriminalu, nepostovanju ljudskih prava, niti bi tamo vodje bili razni ratni zlocinci i kriminalci niti bi "kosovare" izdrzavali poreski obveznici SAD i EU.

Sipelga

pre 13 godina

Kako se odvijaju stvari na Kosovu na kraju ce biti 'nema vise priznanja' to ti je sto ti je, a isfrustrirano stanovnistvo se mahom dati glas Vetvendosji Aljbina Kurtija koji ce traziti i najverovatnije ostvariti ujedinjenje sa Albanijom (najkasnije do 2016) i tako Kosovo postaje deo drzave koja je clanica NATO-a, a samim tim za Srbiju postaje jos teze, da ne kazem nemoguce da i dalje odrzava medjunarodni pritisak i blokadu dela Kosova koje kontrolisu Albanci. Izgleda da ce za stvaranje 'ujedinjene Albanije' najzasluznija biti upravo diletantska politika Srbije.

ne lipsi magarce do zelene trave

pre 13 godina

Da je "drzave kosova" zaista predodredjena na nezavisnost i na to da je priznaju kao pravu drzavu, ne bi sve to usporilo i blokiralo ni 10 Martijevih izvestaja kao ni 100 Srbija, sto znaci da je ipak nesto drugo u pitanju. Sve drzave nastale raspadom Jugoslavije, SSSR-a, Cehoslovacke su priznanje i clanstvo u UN-u dobile u roku od nekoliko dana ili nedelja i niko tu nista nije mogao. Samo, izgleda da se ipak ne moze oteti deo suverene drzave i samoproglasiti nekakva "drzava" i to na osnovu providnog izigravanja zrtve, na osnovu glumatanja nevinasceta i istorijskim falsifikatima pa makar te sponzorisala i Amerika. Mnogi su mislili da ce sve biti onako kako su zamislili albanski nacionalisti i njihovi sponzori Amerikanci a kad ono... ni ucene, ni pretnje, ni dolari raznih albanskih bizMismena nisu pomogli da se legalizuje ta albanska nacional-kriminalna paradrzava. Mislili su Amerikanci da ce kao i do sada sve da im prodje i ako su oni resili da legalizuju jednu otimacinu i ako su resili da jednu nacionalisticku tvorevinu koju predvode kriminalci i u kojoj se ne postuju ni osnovna ljudska prava, da proglase za drzavu, da ce to tako i biti. Pa nece. Nisu vise sami. Tu su i neke druge drzave koje bi da se pitaju a bez njih nema nikakve legalizacije "drzave kosova". A i Srbija se nesto pita. Mnogima je jasno da je podrzavanje albanskih nacional-terorista kao i sponzorisanje stvaranja jedne takve tvorevine bila ogromna greska, ali nazad se ne moze i videcemo sa kakvim ce sve licemernim lupinzima SAD i EU da zataskaju sve ovo oko Kosova i da li ce uspeti da sve predstave kao svoj uspeh, ali za sada je nesto sasvim sigurno: do pravog i punog priznanja kao i do dobijanja statusa prave nezavisne i suverene drzave za tu albansku "drzavu kosova" nikada nece doci. I tu vise ne pomazu ni ove mrsave sargarepe i prazna obecanja Srbiji, koja jesu do sada davala neke rezultate. Ali nece vise. Ljudima dosadilo.

Dejan

pre 13 godina

Doci ce dan kada ce ptice opet moci slobodno da lete i zivotinje neometano da disu na slobodnom Kosovu i Metohiji.
Nista nije vecito pa tako nece biti vecita ni okupacija Kosova i Metohije. Pitanje je vremena kada ce Kosovo i Metohija opet postati slobodno.

e-krem

pre 13 godina

Ovo je opomena svima koji kukaju da su platili preveliku cenu "ujedinjenja" sa Srbijom u Kraljevine SHS i bratstva i jedinstva sa njom. Jer ako ova zemlja ne zna da gradi zna i te kako da razgradjuje i kad bi se samo delic te pameti preusmerio na "Pupin" Vinca bi postala najpoznatije svetsko selo, ali to su vec Srpska posla.

topi

pre 13 godina

Kako bre ona to kalkulira...pa izvestaj je publiciran u Decembru a preko cele godine samo 8 zemalja su priznali Kosovo.

Martijev izvestaj je nezgoda, ali ne bi rekao da je uticao i nekim kanalima dimplomatije. Ista je verzija bila publicirana dva put otkad je DelPonta isla iz svog zadatka - a Kosovo su opet priznale one zemlje koju su to htele da urade.

бт

pre 13 godina

"Извештај негативно утицао на перцепцију Косова" - као да су досадашња признања дошла на основу "перцепције" а не на основу интереса и уцена. Па кладим се да они који су у име Кирибата, Тувала, Џибутија или рецимо Малавија потписали признање тзв. Косова немају појма ни на ком континенту се оно налази. Онда се може замислити како снажну "перцепцију" је Косово оставило на њих.

Chaki

pre 13 godina

Uf komsija, bojim se da je Kosovo mrtvo i za sebe a ne samo za Srbiju. Sve dok ne rascistite sa nekim stvarima i ljudima unutar Kosova tesko da ce mrdnuti i za vas i za nas. Sto pre to bolje zbog naroda dole a drzava je pitanje koje ni ja ni ti ne mozemo da resimo. Ne zaboravi da neke stvari kako dodju tako i prodju pa tako i ta vasa nezavisnost koje jos niste svesni.

Горан

pre 13 godina

Гопођа Читаку врло добро зна шта пише у одлуци Међународног Суда Правде и чињеници да је после те одлуке само једна једина држава признала КиМ.

Штавише, сматрам да наша дипломатија свугде у свету треба да користи саветодавну одлуку МСП-а, у којој јасно и гласно пише да скуп грађана може да изгласа шта хоће (укључујући и независност) али да то нема правног значаја.

Госпођа Вљори даје овакве изјаве рачунајући на чињеницу да је веома мали број људи прочитао саветодавну одлуку МСП-а. Свако ко је прочитао ту одлуку, савршено јасно схвата да, са правне тачке гледишта КиМ је и даље саставни део Републике Србије.

Chaki

pre 13 godina

Uf komsija bojim se da je Kosovo mrtvo i za sebe a ne samo za Srbiju. Sve dok ne rascistite sa nekim stvarima i ljudima unutar Kosova tesko da ce mrdnuti i za vas i za nas. Sto pre to bolje zbog naroda dole a drzava je pitanje koje ni ja ni ti ne mozemo da resimo. Ne zaboravi da neke stvari kako dodju tako i prodju pa tako i ta vasa nezavisnost koje jos niste svesni.

sdned

pre 13 godina

Eto, da su znali na vreme kakav će biti izveštaj, izveštaja ne bi ni bilo. Nestao bi Dik k'o zemlja da ga progutala, kao svi svedoci o Tačiju, Haradinaju... I još bi optužili Srbe da su ga oteli. Navikli su da se sve odvija povoljno po njih, opustili se, i... negativan izveštaj.

Realista

pre 13 godina

Drage komsije Albanci isto su mislili i Turci Osmanlije, pa je Srbija ipak izdrzala 500 god do oslobodjenja. A vreme je da se sa zlocinima vasih lidera, koje tako zdusno podrzavate i opravdavate upozna i svet.

urlik

pre 13 godina

Pitao bih ja ljude (ipak ne mogu reci gospodu, mada, ne bih mogao reci ni ljude, ali...) da su njihove roditelje, bracu, sestre kidnapovali i povadili im vitalne organe, pritom i zaradili na istim...da li bi sada tako lepo pricali o svojim zemljacima, ili rodjacima iz rodopa...stvarno ne znam zasto ih toliko zanimaju vesti iz Srbije, kad imaju svoj "raj"...neka im Kosovo, ionako su sve Srbe pobili i oterali, ali, ne zelim da ih gledam niti citam...

Bledi

pre 13 godina

Najvaznije drzave sveta su priznale Kosovo. Iste drzave nece povuci svoja priznanja. Ubuduce samo se moze desiti da one koje nisu priznale urade to, nikada suprotan proces. Kap po kap... Tuzno za neke?

Aleksandar

pre 13 godina

Vidim da se nesto svi brinu za nezavisnost Kosova. Meni je to licno sporedna stvar. Vise se brinem za to sto je jedan kriminalac na celu drzave. Vidim da vecina ovde pise kako ne voli Tacija, ali se onda upitam kao je pobedio na izborima. Ali eto, samo da vas ne okvasi kisa.

Cath

pre 13 godina

kakvu vlast imamo dovoljno govori to sto ova albanka kao najveci uspjeh njihove politike u ovoj godini navodi usvajanje "nase" (citaj briselske) rezolucije u savjetu bezbjednosti!

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Ne brini Vlora! Marti je mala vremenska nepogoda koja nas je, eto, zadesila. Ali nebo se izvedrilo, opet nas sunce greje. Vazno je da nas ni jedna kap nije okvasila.

Komsija

pre 13 godina

Komsije sad ste nam nabili jedan gol?! Ali nemojte se cuditi kad se ovaj raport samari na Srpsku politku!!! Ja ne volim Thaqija, ali ovo je jos jedan pokusaj Srbije da obmani Kosovo. Ne zaboravite da je Kosovo mrtvo za Srbiju, i da nesto mrtvo nece nikad da ozivi. Pozdrav i sretna vam nova godina.

Vokshi

pre 13 godina

To i jeste cilj intrigiranja i klevetanja protiv Kosova.To ce se naravno obiti o glavu autorima i onda nastaje kolektivno cmizdrenje o nepravednosti celog sveta prema intrigantima i mutivodama, koje pri svemu tome zaboravljaju da u prvom redu stete sami sebi. Sve u svemu naivan i priglup pokusaj bacanja krivice na drugoga kako bi se sami prikazali kao necije zrtve.

Realista

pre 13 godina

Drage komsije Albanci isto su mislili i Turci Osmanlije, pa je Srbija ipak izdrzala 500 god do oslobodjenja. A vreme je da se sa zlocinima vasih lidera, koje tako zdusno podrzavate i opravdavate upozna i svet.

Dejan

pre 13 godina

Doci ce dan kada ce ptice opet moci slobodno da lete i zivotinje neometano da disu na slobodnom Kosovu i Metohiji.
Nista nije vecito pa tako nece biti vecita ni okupacija Kosova i Metohije. Pitanje je vremena kada ce Kosovo i Metohija opet postati slobodno.

Komsija

pre 13 godina

Komsije sad ste nam nabili jedan gol?! Ali nemojte se cuditi kad se ovaj raport samari na Srpsku politku!!! Ja ne volim Thaqija, ali ovo je jos jedan pokusaj Srbije da obmani Kosovo. Ne zaboravite da je Kosovo mrtvo za Srbiju, i da nesto mrtvo nece nikad da ozivi. Pozdrav i sretna vam nova godina.

Горан

pre 13 godina

Гопођа Читаку врло добро зна шта пише у одлуци Међународног Суда Правде и чињеници да је после те одлуке само једна једина држава признала КиМ.

Штавише, сматрам да наша дипломатија свугде у свету треба да користи саветодавну одлуку МСП-а, у којој јасно и гласно пише да скуп грађана може да изгласа шта хоће (укључујући и независност) али да то нема правног значаја.

Госпођа Вљори даје овакве изјаве рачунајући на чињеницу да је веома мали број људи прочитао саветодавну одлуку МСП-а. Свако ко је прочитао ту одлуку, савршено јасно схвата да, са правне тачке гледишта КиМ је и даље саставни део Републике Србије.

euro-krem

pre 13 godina

Steta sto albanski nacionalisti svoju energiju, visak para i fanatizam nisu usmerili na nesto korisnije i pametnije od pokusaja stvaranja etnicki cistih paradrzavica na osnovu nekakvih 19. vekovnih neizivljenih nacionalistickih fantaziranja i to na teritorijama koje im ne pripadaju. Zamislite samo da su Albanci sa Kosova ali i iz Makedonije, samo delic energije i para koji je potrosen na etnicko ciscenje kosova (ali i Makedonije), na rusenje tudjih crkava, na placanje lobista, na izigravanje zrtve i nevinasceta, na fabrikovanje mitova, na oruzje, na potplacivanje raznih ostrvceta po okeanima ili na dezuranje po srpskim sajtovima i klikanje na "ne preporucujem", potrosili na sopstveni razvoj, rad i obrazovanje. Ne bi danas Kosovo bilo sampion u nezaposlenosti, kriminalu, nepostovanju ljudskih prava, niti bi tamo vodje bili razni ratni zlocinci i kriminalci niti bi "kosovare" izdrzavali poreski obveznici SAD i EU.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Ne brini Vlora! Marti je mala vremenska nepogoda koja nas je, eto, zadesila. Ali nebo se izvedrilo, opet nas sunce greje. Vazno je da nas ni jedna kap nije okvasila.

Aleksandar

pre 13 godina

Vidim da se nesto svi brinu za nezavisnost Kosova. Meni je to licno sporedna stvar. Vise se brinem za to sto je jedan kriminalac na celu drzave. Vidim da vecina ovde pise kako ne voli Tacija, ali se onda upitam kao je pobedio na izborima. Ali eto, samo da vas ne okvasi kisa.

sdned

pre 13 godina

Eto, da su znali na vreme kakav će biti izveštaj, izveštaja ne bi ni bilo. Nestao bi Dik k'o zemlja da ga progutala, kao svi svedoci o Tačiju, Haradinaju... I još bi optužili Srbe da su ga oteli. Navikli su da se sve odvija povoljno po njih, opustili se, i... negativan izveštaj.

urlik

pre 13 godina

Pitao bih ja ljude (ipak ne mogu reci gospodu, mada, ne bih mogao reci ni ljude, ali...) da su njihove roditelje, bracu, sestre kidnapovali i povadili im vitalne organe, pritom i zaradili na istim...da li bi sada tako lepo pricali o svojim zemljacima, ili rodjacima iz rodopa...stvarno ne znam zasto ih toliko zanimaju vesti iz Srbije, kad imaju svoj "raj"...neka im Kosovo, ionako su sve Srbe pobili i oterali, ali, ne zelim da ih gledam niti citam...

ne lipsi magarce do zelene trave

pre 13 godina

Da je "drzave kosova" zaista predodredjena na nezavisnost i na to da je priznaju kao pravu drzavu, ne bi sve to usporilo i blokiralo ni 10 Martijevih izvestaja kao ni 100 Srbija, sto znaci da je ipak nesto drugo u pitanju. Sve drzave nastale raspadom Jugoslavije, SSSR-a, Cehoslovacke su priznanje i clanstvo u UN-u dobile u roku od nekoliko dana ili nedelja i niko tu nista nije mogao. Samo, izgleda da se ipak ne moze oteti deo suverene drzave i samoproglasiti nekakva "drzava" i to na osnovu providnog izigravanja zrtve, na osnovu glumatanja nevinasceta i istorijskim falsifikatima pa makar te sponzorisala i Amerika. Mnogi su mislili da ce sve biti onako kako su zamislili albanski nacionalisti i njihovi sponzori Amerikanci a kad ono... ni ucene, ni pretnje, ni dolari raznih albanskih bizMismena nisu pomogli da se legalizuje ta albanska nacional-kriminalna paradrzava. Mislili su Amerikanci da ce kao i do sada sve da im prodje i ako su oni resili da legalizuju jednu otimacinu i ako su resili da jednu nacionalisticku tvorevinu koju predvode kriminalci i u kojoj se ne postuju ni osnovna ljudska prava, da proglase za drzavu, da ce to tako i biti. Pa nece. Nisu vise sami. Tu su i neke druge drzave koje bi da se pitaju a bez njih nema nikakve legalizacije "drzave kosova". A i Srbija se nesto pita. Mnogima je jasno da je podrzavanje albanskih nacional-terorista kao i sponzorisanje stvaranja jedne takve tvorevine bila ogromna greska, ali nazad se ne moze i videcemo sa kakvim ce sve licemernim lupinzima SAD i EU da zataskaju sve ovo oko Kosova i da li ce uspeti da sve predstave kao svoj uspeh, ali za sada je nesto sasvim sigurno: do pravog i punog priznanja kao i do dobijanja statusa prave nezavisne i suverene drzave za tu albansku "drzavu kosova" nikada nece doci. I tu vise ne pomazu ni ove mrsave sargarepe i prazna obecanja Srbiji, koja jesu do sada davala neke rezultate. Ali nece vise. Ljudima dosadilo.

Chaki

pre 13 godina

Uf komsija, bojim se da je Kosovo mrtvo i za sebe a ne samo za Srbiju. Sve dok ne rascistite sa nekim stvarima i ljudima unutar Kosova tesko da ce mrdnuti i za vas i za nas. Sto pre to bolje zbog naroda dole a drzava je pitanje koje ni ja ni ti ne mozemo da resimo. Ne zaboravi da neke stvari kako dodju tako i prodju pa tako i ta vasa nezavisnost koje jos niste svesni.

бт

pre 13 godina

"Извештај негативно утицао на перцепцију Косова" - као да су досадашња признања дошла на основу "перцепције" а не на основу интереса и уцена. Па кладим се да они који су у име Кирибата, Тувала, Џибутија или рецимо Малавија потписали признање тзв. Косова немају појма ни на ком континенту се оно налази. Онда се може замислити како снажну "перцепцију" је Косово оставило на њих.

m.

pre 13 godina

A mi na Balkanu, Grci, Makedonci ili Srbi cemo samo gledati kako se Albanci "ujedinjuju" u veliku Albaniju i necemo reagovati? Svasta. Keep on dreaming... Spustite se Albanci na zemlju.

Bledi

pre 13 godina

Najvaznije drzave sveta su priznale Kosovo. Iste drzave nece povuci svoja priznanja. Ubuduce samo se moze desiti da one koje nisu priznale urade to, nikada suprotan proces. Kap po kap... Tuzno za neke?

Vokshi

pre 13 godina

To i jeste cilj intrigiranja i klevetanja protiv Kosova.To ce se naravno obiti o glavu autorima i onda nastaje kolektivno cmizdrenje o nepravednosti celog sveta prema intrigantima i mutivodama, koje pri svemu tome zaboravljaju da u prvom redu stete sami sebi. Sve u svemu naivan i priglup pokusaj bacanja krivice na drugoga kako bi se sami prikazali kao necije zrtve.

Cath

pre 13 godina

kakvu vlast imamo dovoljno govori to sto ova albanka kao najveci uspjeh njihove politike u ovoj godini navodi usvajanje "nase" (citaj briselske) rezolucije u savjetu bezbjednosti!

Chaki

pre 13 godina

Uf komsija bojim se da je Kosovo mrtvo i za sebe a ne samo za Srbiju. Sve dok ne rascistite sa nekim stvarima i ljudima unutar Kosova tesko da ce mrdnuti i za vas i za nas. Sto pre to bolje zbog naroda dole a drzava je pitanje koje ni ja ni ti ne mozemo da resimo. Ne zaboravi da neke stvari kako dodju tako i prodju pa tako i ta vasa nezavisnost koje jos niste svesni.

topi

pre 13 godina

Kako bre ona to kalkulira...pa izvestaj je publiciran u Decembru a preko cele godine samo 8 zemalja su priznali Kosovo.

Martijev izvestaj je nezgoda, ali ne bi rekao da je uticao i nekim kanalima dimplomatije. Ista je verzija bila publicirana dva put otkad je DelPonta isla iz svog zadatka - a Kosovo su opet priznale one zemlje koju su to htele da urade.

Sipelga

pre 13 godina

Kako se odvijaju stvari na Kosovu na kraju ce biti 'nema vise priznanja' to ti je sto ti je, a isfrustrirano stanovnistvo se mahom dati glas Vetvendosji Aljbina Kurtija koji ce traziti i najverovatnije ostvariti ujedinjenje sa Albanijom (najkasnije do 2016) i tako Kosovo postaje deo drzave koja je clanica NATO-a, a samim tim za Srbiju postaje jos teze, da ne kazem nemoguce da i dalje odrzava medjunarodni pritisak i blokadu dela Kosova koje kontrolisu Albanci. Izgleda da ce za stvaranje 'ujedinjene Albanije' najzasluznija biti upravo diletantska politika Srbije.

e-krem

pre 13 godina

Ovo je opomena svima koji kukaju da su platili preveliku cenu "ujedinjenja" sa Srbijom u Kraljevine SHS i bratstva i jedinstva sa njom. Jer ako ova zemlja ne zna da gradi zna i te kako da razgradjuje i kad bi se samo delic te pameti preusmerio na "Pupin" Vinca bi postala najpoznatije svetsko selo, ali to su vec Srpska posla.

Illyria

pre 13 godina

Vidim ja da mnogi Srbi stvarno veruju da su Hashim Thaqi i njegovi hajduci ubijali Srbe radi prodaje njihovih organa!
Mi na Kosovu bolje od vas u Srbiji znamo da Hashim i ramush treba da odgovaraju za mnogfa nedela posle rata ali im Beograd ovakvim lažnim optužnicama nikada neće moći ništa nauditi, osim što će sebi zadati još jedan autogol. Ovoga puta će to biti autogol koji će odlučiti utakmicu.

bardhyl shqiptari

pre 13 godina

"pokusaja stvaranja etnicki cistih paradrzavica na osnovu nekakvih 19. vekovnih neizivljenih nacionalistickih fantaziranja" hahahaha Pa tko je Balkanskim ratovima okupirao tuđe teritorije? Kosovo, Makedoniju, sjeverni dio Albanije (sve "srpske" zemlje s albanskim stanovništvom)? tko je 1918. uzeo Vojvodinu ( s mađarskim stanovništvom, vi Srbi ste se tek poslije doseljavali)? Tko je pokušao okupirati Hrvatsku i BiH 1991. g.? Ja ću ti odgovoriti! Da ste vi Srbi gledali svoja posla i živjeli samo na svome ne bi na Balkanu bilo niti jednog rata od odlaska Turaka. Evo, to ti je istina pa koliko god ti ne pasala, a ne da krivce tražiš na Kosovu i Albancima.

Agim68

pre 13 godina

Problem ne stoji na negativnom izvestaju Martia koji je placen da radi svoj posao, negu tome da Kosovom upravljaju analfabeti i diletanti politike!

Safet Cara

pre 13 godina

Mi cemo se opet jednog dana da se "volimo" ko sto smo se voljeli za vreme Tita. Najkasnije kad Kosovo i Srbija udju u EU i nestanu granice. Mi Albanci cemo ponovo prodavadi "Tuljumbe" po srpskim gradovima. Ali ne vjerujem da ce ikada opet biti "Bratstva i jedinstva". Ne da mi Albanci necemo vas za "brata", necete ni vi nas.
Ali svakako da ce nasa djeca biti komsije.

ilirmajes

pre 13 godina

Niko u Srbiji ne misli da je Hasim Taci ubijao Srbe zbog trgovine organa, to je bila samo usputna zarada koja samo ilustruje pravu prirodu albanskih "heroja" iz uck i koliko su oni u stvari suprotnost od imidza "boraca za pravdu i slobodu" koji su Amerikanci pokusali vestacki da naprave. Hasim Taci je ubijao ili naredjivao ubijanje ili nije sprecio ubijanje zbog etnickog ciscenja i proterivanja Srba kao i zbog stvaranja etnicki ciste, albanske nacionalisticke paradrzave na Kosovu. A to da Hasim Taci nije popularan na Kosovu je zaista komicna teza, sto se vidi citajuci komentare dezurnih Albanaca gde ga 99% smatra za heroja i oslobodioca a tako i na osnovu izbora. Da nije popularan, ne bi ni pobedio. To je kao kada bi neko rekao kako niko od Srba nije glasao za Milosevica ili da je malo njih glasalo i da sve sto je radio Milosevic nema veze sa Srbima.

Komsija

pre 13 godina

Komsije sad ste nam nabili jedan gol?! Ali nemojte se cuditi kad se ovaj raport samari na Srpsku politku!!! Ja ne volim Thaqija, ali ovo je jos jedan pokusaj Srbije da obmani Kosovo. Ne zaboravite da je Kosovo mrtvo za Srbiju, i da nesto mrtvo nece nikad da ozivi. Pozdrav i sretna vam nova godina.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Ne brini Vlora! Marti je mala vremenska nepogoda koja nas je, eto, zadesila. Ali nebo se izvedrilo, opet nas sunce greje. Vazno je da nas ni jedna kap nije okvasila.

Vokshi

pre 13 godina

To i jeste cilj intrigiranja i klevetanja protiv Kosova.To ce se naravno obiti o glavu autorima i onda nastaje kolektivno cmizdrenje o nepravednosti celog sveta prema intrigantima i mutivodama, koje pri svemu tome zaboravljaju da u prvom redu stete sami sebi. Sve u svemu naivan i priglup pokusaj bacanja krivice na drugoga kako bi se sami prikazali kao necije zrtve.

Bledi

pre 13 godina

Najvaznije drzave sveta su priznale Kosovo. Iste drzave nece povuci svoja priznanja. Ubuduce samo se moze desiti da one koje nisu priznale urade to, nikada suprotan proces. Kap po kap... Tuzno za neke?

Dejan

pre 13 godina

Doci ce dan kada ce ptice opet moci slobodno da lete i zivotinje neometano da disu na slobodnom Kosovu i Metohiji.
Nista nije vecito pa tako nece biti vecita ni okupacija Kosova i Metohije. Pitanje je vremena kada ce Kosovo i Metohija opet postati slobodno.

Sipelga

pre 13 godina

Kako se odvijaju stvari na Kosovu na kraju ce biti 'nema vise priznanja' to ti je sto ti je, a isfrustrirano stanovnistvo se mahom dati glas Vetvendosji Aljbina Kurtija koji ce traziti i najverovatnije ostvariti ujedinjenje sa Albanijom (najkasnije do 2016) i tako Kosovo postaje deo drzave koja je clanica NATO-a, a samim tim za Srbiju postaje jos teze, da ne kazem nemoguce da i dalje odrzava medjunarodni pritisak i blokadu dela Kosova koje kontrolisu Albanci. Izgleda da ce za stvaranje 'ujedinjene Albanije' najzasluznija biti upravo diletantska politika Srbije.

urlik

pre 13 godina

Pitao bih ja ljude (ipak ne mogu reci gospodu, mada, ne bih mogao reci ni ljude, ali...) da su njihove roditelje, bracu, sestre kidnapovali i povadili im vitalne organe, pritom i zaradili na istim...da li bi sada tako lepo pricali o svojim zemljacima, ili rodjacima iz rodopa...stvarno ne znam zasto ih toliko zanimaju vesti iz Srbije, kad imaju svoj "raj"...neka im Kosovo, ionako su sve Srbe pobili i oterali, ali, ne zelim da ih gledam niti citam...

Realista

pre 13 godina

Drage komsije Albanci isto su mislili i Turci Osmanlije, pa je Srbija ipak izdrzala 500 god do oslobodjenja. A vreme je da se sa zlocinima vasih lidera, koje tako zdusno podrzavate i opravdavate upozna i svet.

Illyria

pre 13 godina

Vidim ja da mnogi Srbi stvarno veruju da su Hashim Thaqi i njegovi hajduci ubijali Srbe radi prodaje njihovih organa!
Mi na Kosovu bolje od vas u Srbiji znamo da Hashim i ramush treba da odgovaraju za mnogfa nedela posle rata ali im Beograd ovakvim lažnim optužnicama nikada neće moći ništa nauditi, osim što će sebi zadati još jedan autogol. Ovoga puta će to biti autogol koji će odlučiti utakmicu.

e-krem

pre 13 godina

Ovo je opomena svima koji kukaju da su platili preveliku cenu "ujedinjenja" sa Srbijom u Kraljevine SHS i bratstva i jedinstva sa njom. Jer ako ova zemlja ne zna da gradi zna i te kako da razgradjuje i kad bi se samo delic te pameti preusmerio na "Pupin" Vinca bi postala najpoznatije svetsko selo, ali to su vec Srpska posla.

Горан

pre 13 godina

Гопођа Читаку врло добро зна шта пише у одлуци Међународног Суда Правде и чињеници да је после те одлуке само једна једина држава признала КиМ.

Штавише, сматрам да наша дипломатија свугде у свету треба да користи саветодавну одлуку МСП-а, у којој јасно и гласно пише да скуп грађана може да изгласа шта хоће (укључујући и независност) али да то нема правног значаја.

Госпођа Вљори даје овакве изјаве рачунајући на чињеницу да је веома мали број људи прочитао саветодавну одлуку МСП-а. Свако ко је прочитао ту одлуку, савршено јасно схвата да, са правне тачке гледишта КиМ је и даље саставни део Републике Србије.

m.

pre 13 godina

A mi na Balkanu, Grci, Makedonci ili Srbi cemo samo gledati kako se Albanci "ujedinjuju" u veliku Albaniju i necemo reagovati? Svasta. Keep on dreaming... Spustite se Albanci na zemlju.

euro-krem

pre 13 godina

Steta sto albanski nacionalisti svoju energiju, visak para i fanatizam nisu usmerili na nesto korisnije i pametnije od pokusaja stvaranja etnicki cistih paradrzavica na osnovu nekakvih 19. vekovnih neizivljenih nacionalistickih fantaziranja i to na teritorijama koje im ne pripadaju. Zamislite samo da su Albanci sa Kosova ali i iz Makedonije, samo delic energije i para koji je potrosen na etnicko ciscenje kosova (ali i Makedonije), na rusenje tudjih crkava, na placanje lobista, na izigravanje zrtve i nevinasceta, na fabrikovanje mitova, na oruzje, na potplacivanje raznih ostrvceta po okeanima ili na dezuranje po srpskim sajtovima i klikanje na "ne preporucujem", potrosili na sopstveni razvoj, rad i obrazovanje. Ne bi danas Kosovo bilo sampion u nezaposlenosti, kriminalu, nepostovanju ljudskih prava, niti bi tamo vodje bili razni ratni zlocinci i kriminalci niti bi "kosovare" izdrzavali poreski obveznici SAD i EU.

Chaki

pre 13 godina

Uf komsija bojim se da je Kosovo mrtvo i za sebe a ne samo za Srbiju. Sve dok ne rascistite sa nekim stvarima i ljudima unutar Kosova tesko da ce mrdnuti i za vas i za nas. Sto pre to bolje zbog naroda dole a drzava je pitanje koje ni ja ni ti ne mozemo da resimo. Ne zaboravi da neke stvari kako dodju tako i prodju pa tako i ta vasa nezavisnost koje jos niste svesni.

Aleksandar

pre 13 godina

Vidim da se nesto svi brinu za nezavisnost Kosova. Meni je to licno sporedna stvar. Vise se brinem za to sto je jedan kriminalac na celu drzave. Vidim da vecina ovde pise kako ne voli Tacija, ali se onda upitam kao je pobedio na izborima. Ali eto, samo da vas ne okvasi kisa.

topi

pre 13 godina

Kako bre ona to kalkulira...pa izvestaj je publiciran u Decembru a preko cele godine samo 8 zemalja su priznali Kosovo.

Martijev izvestaj je nezgoda, ali ne bi rekao da je uticao i nekim kanalima dimplomatije. Ista je verzija bila publicirana dva put otkad je DelPonta isla iz svog zadatka - a Kosovo su opet priznale one zemlje koju su to htele da urade.

ne lipsi magarce do zelene trave

pre 13 godina

Da je "drzave kosova" zaista predodredjena na nezavisnost i na to da je priznaju kao pravu drzavu, ne bi sve to usporilo i blokiralo ni 10 Martijevih izvestaja kao ni 100 Srbija, sto znaci da je ipak nesto drugo u pitanju. Sve drzave nastale raspadom Jugoslavije, SSSR-a, Cehoslovacke su priznanje i clanstvo u UN-u dobile u roku od nekoliko dana ili nedelja i niko tu nista nije mogao. Samo, izgleda da se ipak ne moze oteti deo suverene drzave i samoproglasiti nekakva "drzava" i to na osnovu providnog izigravanja zrtve, na osnovu glumatanja nevinasceta i istorijskim falsifikatima pa makar te sponzorisala i Amerika. Mnogi su mislili da ce sve biti onako kako su zamislili albanski nacionalisti i njihovi sponzori Amerikanci a kad ono... ni ucene, ni pretnje, ni dolari raznih albanskih bizMismena nisu pomogli da se legalizuje ta albanska nacional-kriminalna paradrzava. Mislili su Amerikanci da ce kao i do sada sve da im prodje i ako su oni resili da legalizuju jednu otimacinu i ako su resili da jednu nacionalisticku tvorevinu koju predvode kriminalci i u kojoj se ne postuju ni osnovna ljudska prava, da proglase za drzavu, da ce to tako i biti. Pa nece. Nisu vise sami. Tu su i neke druge drzave koje bi da se pitaju a bez njih nema nikakve legalizacije "drzave kosova". A i Srbija se nesto pita. Mnogima je jasno da je podrzavanje albanskih nacional-terorista kao i sponzorisanje stvaranja jedne takve tvorevine bila ogromna greska, ali nazad se ne moze i videcemo sa kakvim ce sve licemernim lupinzima SAD i EU da zataskaju sve ovo oko Kosova i da li ce uspeti da sve predstave kao svoj uspeh, ali za sada je nesto sasvim sigurno: do pravog i punog priznanja kao i do dobijanja statusa prave nezavisne i suverene drzave za tu albansku "drzavu kosova" nikada nece doci. I tu vise ne pomazu ni ove mrsave sargarepe i prazna obecanja Srbiji, koja jesu do sada davala neke rezultate. Ali nece vise. Ljudima dosadilo.

Chaki

pre 13 godina

Uf komsija, bojim se da je Kosovo mrtvo i za sebe a ne samo za Srbiju. Sve dok ne rascistite sa nekim stvarima i ljudima unutar Kosova tesko da ce mrdnuti i za vas i za nas. Sto pre to bolje zbog naroda dole a drzava je pitanje koje ni ja ni ti ne mozemo da resimo. Ne zaboravi da neke stvari kako dodju tako i prodju pa tako i ta vasa nezavisnost koje jos niste svesni.

bardhyl shqiptari

pre 13 godina

"pokusaja stvaranja etnicki cistih paradrzavica na osnovu nekakvih 19. vekovnih neizivljenih nacionalistickih fantaziranja" hahahaha Pa tko je Balkanskim ratovima okupirao tuđe teritorije? Kosovo, Makedoniju, sjeverni dio Albanije (sve "srpske" zemlje s albanskim stanovništvom)? tko je 1918. uzeo Vojvodinu ( s mađarskim stanovništvom, vi Srbi ste se tek poslije doseljavali)? Tko je pokušao okupirati Hrvatsku i BiH 1991. g.? Ja ću ti odgovoriti! Da ste vi Srbi gledali svoja posla i živjeli samo na svome ne bi na Balkanu bilo niti jednog rata od odlaska Turaka. Evo, to ti je istina pa koliko god ti ne pasala, a ne da krivce tražiš na Kosovu i Albancima.

sdned

pre 13 godina

Eto, da su znali na vreme kakav će biti izveštaj, izveštaja ne bi ni bilo. Nestao bi Dik k'o zemlja da ga progutala, kao svi svedoci o Tačiju, Haradinaju... I još bi optužili Srbe da su ga oteli. Navikli su da se sve odvija povoljno po njih, opustili se, i... negativan izveštaj.

бт

pre 13 godina

"Извештај негативно утицао на перцепцију Косова" - као да су досадашња признања дошла на основу "перцепције" а не на основу интереса и уцена. Па кладим се да они који су у име Кирибата, Тувала, Џибутија или рецимо Малавија потписали признање тзв. Косова немају појма ни на ком континенту се оно налази. Онда се може замислити како снажну "перцепцију" је Косово оставило на њих.

Cath

pre 13 godina

kakvu vlast imamo dovoljno govori to sto ova albanka kao najveci uspjeh njihove politike u ovoj godini navodi usvajanje "nase" (citaj briselske) rezolucije u savjetu bezbjednosti!

Safet Cara

pre 13 godina

Mi cemo se opet jednog dana da se "volimo" ko sto smo se voljeli za vreme Tita. Najkasnije kad Kosovo i Srbija udju u EU i nestanu granice. Mi Albanci cemo ponovo prodavadi "Tuljumbe" po srpskim gradovima. Ali ne vjerujem da ce ikada opet biti "Bratstva i jedinstva". Ne da mi Albanci necemo vas za "brata", necete ni vi nas.
Ali svakako da ce nasa djeca biti komsije.

Agim68

pre 13 godina

Problem ne stoji na negativnom izvestaju Martia koji je placen da radi svoj posao, negu tome da Kosovom upravljaju analfabeti i diletanti politike!

ilirmajes

pre 13 godina

Niko u Srbiji ne misli da je Hasim Taci ubijao Srbe zbog trgovine organa, to je bila samo usputna zarada koja samo ilustruje pravu prirodu albanskih "heroja" iz uck i koliko su oni u stvari suprotnost od imidza "boraca za pravdu i slobodu" koji su Amerikanci pokusali vestacki da naprave. Hasim Taci je ubijao ili naredjivao ubijanje ili nije sprecio ubijanje zbog etnickog ciscenja i proterivanja Srba kao i zbog stvaranja etnicki ciste, albanske nacionalisticke paradrzave na Kosovu. A to da Hasim Taci nije popularan na Kosovu je zaista komicna teza, sto se vidi citajuci komentare dezurnih Albanaca gde ga 99% smatra za heroja i oslobodioca a tako i na osnovu izbora. Da nije popularan, ne bi ni pobedio. To je kao kada bi neko rekao kako niko od Srba nije glasao za Milosevica ili da je malo njih glasalo i da sve sto je radio Milosevic nema veze sa Srbima.