RTS će prekinuti prenos sednica?

Beograd -- Dug Skupštine Srbije prema RTS-u, koji prenosi skupštinska zasedanja, trenutno iznosi 3,3 miliona evra i zbog toga je neizvesno hoće li biti emitovane sednice.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Bravo, bravo, bar jedna dobra vest, nece vise biti tog uzasa na televiziji!
  (Anita, 1. oktobar 2010 11:58)

  # Link komentara

 2. Ma i treba prekinuti taj uzas, dzabe zauzimaju kanal, a nista i ne rade.
  (Boki, 1. oktobar 2010 10:58)

  # Link komentara

 3. Zasto parlament ne moze da radi ako poslanici nisu na RTS? Ne razumem to. Zar mogu samo da rade ako su na TV? I kako je moguce da imaju uredbu po kojoj ne mogu da rade jer ih ne snima RTS?
  (rebro, 30. septembar 2010 21:39)

  # Link komentara

 4. Od javnog servisa je ostalo samo j..., polukvalifikovani Tijanić je RTS pretvorio u privatnu sportsku tv stanicu. Veće je pitanje šta on to sve zna, o svima, kada ga i ova, kao i prethodna, vlast pušta da radi šta hoće. Zašto je ovaj lik bio član svite kojoj se Legija predao?
  (bezimena, 30. septembar 2010 21:12)

  # Link komentara

 5. Pa da, da se prekine prenos, pa da ne znamo sta sve mogu da nam urade. Ovo moze samo namerno, u dogovoru sa RTSom da nastane, ali nase sednice ne bi trebalo da skidaju odande. Mislim da su prethodna iskustva katastrofalna. Razmislite, danas nemamo jaku opoziciju kako smo imali kod Milosevica. Ovi su danas u simbiozi.
  (smera, 30. septembar 2010 20:45)

  # Link komentara

 6. Znaci ostadosmo bez najbolje tragikomendije.
  (Zoran, 30. septembar 2010 19:11)

  # Link komentara

 7. za otvaranje kanala za prenos sednica potrebna su velika sredstva - oko milion eura. To je veliko, a dug od 3,3 niko ne pominje kao veliki. A da, isplati se platiti dug, da nešto od toga pretekne Tijaniću, što bi problem dugoročno rešavali.
   (Računam Nešto, 30. septembar 2010 18:48)

  # Link komentara

 8. Ma to je smesno! Ruka ruku mije!
   (Sine, sunka se vole!, 30. septembar 2010 18:42)

  # Link komentara

 9. Sloba bi bio ponosan na Tijanica. Logika vladajucih u Skupstini kao da je sto manje transparentnosti u radu poslanika, to bolje. Samo da se slucajno negde ne vidi njihov nerad i da se ne cuje opozicija. Sramotno na 10-ogodisnjicu 5. oktobra.
  (Ljuti bivsi setac, 30. septembar 2010 18:11)

  # Link komentara

 10. pa pre cu gledati farmu nego sednicu
   (ivica, 30. septembar 2010 18:06)

  # Link komentara

 11. Javni servis Srbije bi trebao da nekomercijalno emituje program sa ciljem podizanja kulturnoobrazovnog nivoa naroda.

  Na pamet RTSu nije palo da prenosi jedan od najvećih kulturnih muzičkih događaja u Srbiji ove godine: Nišvil - festival džeza na kome su nastupili neki od najvećih svetskih muzičara uopšte. Evo citiram izjavu direktora festivala: "Izostali su prihodi i od dodatnih reklama sponzora zbog nezainteresovanosti uredništva nacionalnog servisa RTS-a za snimanje i prenos festivala, pa smo napravili dodatne rashode angažujući reportažna kola i 12 kamera – za snimanje u sopstvenoj produkciji."

  Za sve druge nižerazredne programe i prenos skupštine se ima para. Ali kad narod treba nahraniti bar kulturom nema.
  (Nišlika, 30. septembar 2010 18:02)

  # Link komentara

 12. Smesta ukinuti pretplatu jer ovim cinom je definitivno stavljeno do znanja skupstini da to nije javni servis vec komercijalna televizija! Ja ne placam komercijalne televizije, zasto bih i RTS!
  (simeun, 30. septembar 2010 17:12)

  # Link komentara

 13. RTS treba da osnuje poseban kanal koji ce da se zove Parlament TV pa da na njemu prenosi sednice do mile volje a kad nema sednica da budu iskljucivo politicke emisije, bice to popularan kanal, nek se ne brinu za to. Takodje sportskoj naciji kao sto smo mi Srbi treba i jedna poseban sportski kanal na kome ce biti prikazivani vazniji sportski medjunarodni i domaci dogadjaji a ne da gledamo finale US opena preko interneta:(
  (D.Savic,Paris,FR, 30. septembar 2010 16:41)

  # Link komentara

 14. Zali Boze para, za kakve gluposti se novac trosi. Ove prenose treba pod hitno obustaviti. Ne treba nam niko da nas truje putem TV programa, dovoljno su nam zivot upropastili. Daj im pare za kampanju, sami uzimaju koliko misle da treba, jos samo fali da citav jedan TV kanal posvete svojoj ''velicini''.
  (www, 30. septembar 2010 16:14)

  # Link komentara

 15. Gospodine Tijanicu, vi se zovete JAVNI SERVIS. Nase pravo da znamo sve. Mi svi, gledali vas ili ne, obavezni smo da vas placamo. O cemu vi dalje govorite? Sem (evro)milionskih iznosa para siromasnih gradjana ove zemlje koje redovno dobijate (a imate vise reklama nego najkomercijalnije televizije!!!), treba vam jos i novca od Skupstine!? Ima li kraja RTSovom bezobrazluku? Daleko od toga da sam ljubitelj prenosa Farme iz narodne skupstine, ali to je VASA obaveza.
  Inace, za te milione koje trazite od skupstine mislim da bi se i Zeljko Mitrovic vrlo rado zainteresovao. Barem bi smo gledali samo jednu Farmu i svi bili na velikom dobitku.
  (Gordan, 30. septembar 2010 16:13)

  # Link komentara

 16. "Javni servis" - farsa dosad neviđena, u svakom svom aspektu, a počev od njihovog "kvalifikovanog" direktora.

  Građanska neposlušnost - ni dinar prevarantima.
  Sad im nije dosta što građani moraju da plaćaju, nego i parlament.
  Građani, ovo je redak primer gde treba da se ugledate na parlament.
  (citoyen, 30. septembar 2010 16:12)

  # Link komentara

 17. šta će nam prenosi kad je sve potpuno jasno kao dan. tj. sve je crno da crnje ne može biti
  (rašamon, 30. septembar 2010 16:10)

  # Link komentara

 18. Znaci placam jednu firmu, tzv. javni servis i imamo drugu stranu u sporu, koju isto ja placam. Spor je nastao oko placanja usluga koje pruza prva strana drugoj.
  A sve to za moje "dobro".

  A u stvarnosti, sve se to radi da bi jedna strana, najcesce opozicija, imala svoj scenski performans, posto inace nicem drugom ni ne sluze.

  Stvano, sto vec rece neko, a sto ih ne prenose na radiju. Ionako je bolje da ih ne gledamo onako jadne, a sa druge strane se hvale kako imaju sta pametno da kazu.
  (Marko, 30. septembar 2010 16:07)

  # Link komentara

 19. bice opet repriza boljeg života umesto sednica...
   (gledalac, 30. septembar 2010 16:05)

  # Link komentara

 20. Koga bre interesuju ti prenosi Skupstine. Nikog, ama bas nikog. Dajte pare gladnjma u Srbiji i deci .Ovi se napljackase i ne znaju vise od dosade sta da rade u Skupstini. Pojedini spavaju ko buva na G....a drugi dobro krkaju na teret ovog napacenog naroda.
  (Miroslav, 30. septembar 2010 15:49)

  # Link komentara

 21. Ako ste za:
  - smanjenje broja poslanika na 100,
  - ukidanje prenosa

  kliknite na PREPORUCUJEM
  (Dosta vise!, 30. septembar 2010 15:41)

  # Link komentara