Sreda, 29.09.2010.

22:15

Tadić podržao SNSD

Predsednik Srbije Boris Tadić je dao podršku kandidatima Saveza nezavisnih socijaldemokrata na predstojećim izborima 3. oktobra u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Tanjug

Tadiæ podržao SNSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Bobby

pre 13 godina

Ne znam zasto je podrzao SNSD, njihovi programi se razlikuju kao nebo i zemlja. Tadic leti prema ustupcima, a Dodik prema prkosu.

Hasanaginica

pre 13 godina

Nemojte da mi dirate mog predsednika, boljeg nemamo. Jos mi stoji knedla u grlu od nedelje kada sam se vratila vozom iz Sarajeva za Beograd. Ovako ostru demarkaciju nisam videla od 1988.g. (izmedju zapadne i istocne Nemacke). Ne daju nam da se radujemo jedni drugima i da zivimo zajedno... Svisnucu!!! Hitno auto put Srbija - Republika Srpska!!! Oni sto nam smetaju beze lagano za Avganistan da bi tamo imali vece plate zbog ratnog dodatka, kreteni hardlajneri. Izazivaju nova zarista da bi profitirali (Naomi Klein, Doktrina soka - uspon kapitalizma katastrofe)

kec

pre 13 godina

Pa on zaista zamislja da je George Clooney sto mu je jednom berluskoni u zezanju sugerirao.... Ali ovo nije Holiwood brajko ovde je pala istinska krv...

Laza

pre 13 godina

Tadicu bolje radi posao za koji si izabran, da se brines o razjedinjenoj Srbiji, nacionalno, politicki, a narocito ekonomski. Ne razjedinjuj i oblasti za koje nisi izabran.

Borba

pre 13 godina

Reko sam prije i opet cu ponoviti da najvece zlo po BiH dolazi iz Srbije. Dodik je prije par dana u SREBRENICI izjavio da se tamo nije desio GENOCID. Tadic je bio na komemoraciji u Potocarima gdje su sahranjene ZRTVE GENOCIDA. Koga vi g. Tadicu pravite budalom?

nije zdravo

pre 13 godina

Koliko ja znam, predsednik Hrtvatske koja je isto kao Srbija nekakav 'garant' u Dejtonu, nije otvoreno stao i dao podrsku nekoj konkretnoj Hrvatskoj stranki [HDZ , HDZ 1990, HSP, ..] nego ih je pustio da se bore za glasace.
Za raziliku od njega predsednik Srbije Tadic otvoreno deli Srbe i "navija" za samo jednu Srpsku stranku.

Svi smio mi isti

pre 13 godina

Ovime smo mi Srbi izgubili svako moralno i drugo pravo da kritikujemo verskog vodju bosnjaka iz BH Mustafu Cerica zato sto se petlja u unutrasnje stvari drzave Srbije tj Sandzak.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Upravo zbog ovakvog ponasanja srpskih politicara prema BiH sam NEIZMERNO CENIO bivseg Hrvatskog Predsednika Gospodina MESICA !
Mada licno verujem da ni sadasnji Predsednik Hrvatske Gospodin Ivo Josipovic koga smatram izrazito inteligentnim Politicarem nece prevideti sa kakvom "nemani" ima POSLA !

nije mi drago

pre 13 godina

Predsednik drzave Srbije bz obzira sto je stavi kapu/plast predsednika stranke DS, je vise vremena proveo vrseci otvorenu kampanju za izbore u BH, nego baveci se problemima Bosnjaka u svojoj drzavi!!
Nije mi se svidjalo sta Zukorlic radi ali posle Ovog Tadicevog gesta, Zukorlic je i u meni dobio simpatizera koji konacno razume sta covek govori i za sta se bori.
A jadno i bedno je da predsednik drzave Srbije stavlja na stranu samo jedne politicke stranke u RS. Da li je on svestan koliko je ovim gestom polarizovao biracko teli medju Srbima ??
Bice ponovo ono isto Srpsko zlo: "Udarice brat na brata". A drzava Srbija, unesto da deluje kao ujedinitelj Srba u RS, ona ih deli na 'podobne' i 'nepodobne'
Da se razumemo " Srbin sam!

Balkanske paralele

pre 13 godina

Ne mogu da verujem! Znala sam odavno da su ovi iz DS izgubili kompas, ali otici toliko daleko daleko, da predsednik jedne drzave vodi predizbornu kampanju u drugoj drzavi, ipak je previse cak i za ove balkanske prostore u kojima start djonom u politici nije izuzetak vec pravilo. I sad neka neko iz srpske vlasti zameri Zukorlicu da ne misli dobro drzavi u kojoj zivi ili Bosnjacima sto ne navijaju za reprezentaciju Srbije u sportu. Kad vec primenjujemo razlicite arsine za iste stvari, budimo bar dosledni, pa ne zamerajmo drugima kad rade isto sto i mi.

Marina

pre 13 godina

Nije ništa iznenađujuće u podršci Tadića Dodiku; Tadić nije nikada bio iskren kad govorio o jedinstvenoj BiH. Stati na stranu jedne stranke u susjednoj državi,bez obzira što nosi srpski predznak,je vrlo tadićevski. Dao je Kosovo Kosovarima,i sad traži kompenzaciju u Dodikovoj RS.Naravno,sve dok mu Brisel ne zajaše za vrat,Tadić će biti desna ruka Dodikova i njegov savjetnik. No mi znamo da Tadić zbog fotelje pristaje na rezolucije EU i SAD u pet do dvanaest. Dodikova muljaža s RS uz pomoć Tadića se opako približava tom satu.

markopolo

pre 13 godina

Sramota je da predsednik drzave se ovako mesa u predizbornu kampanju susedne zemlje. Zamisljam kako bi mi reagovali kad bi Ivo Josipovic dosao da podrzi npr. Uniju regiona jer tamo pretpostavljam da postoje i Hrvatske manjinske stranke. Ako je zeleo da kao neko iz DS-a pruzi podrsku, trebalo je da posalje nekog potpredsednika ili partijskog funkcionera koji nema istaknutu ulogu u spoljnoj politici Srbije.

blue rider

pre 13 godina

Tadic ne sme da ide okolo i predstavlja se kao predsednik drzave dok podrzava stranke iz drugih zemalja eeeeeej! Trosi drzavne pare na to! Kada ti je toliko stalo do dodika idi kao predsednik ds i o njenom trosku!

West Side Story

pre 13 godina

Odlican potez Tadica, svi vi koji ga pljujete i smatrate da se mesa u poslove ''druge drzave'', sto onda lepo ne okrivite isto tako i americke, engleske, francuske nemacke, ruske itd. predsednike koji se tkodje ''mesaju'' u poslove ''drugih'' zemalja? E moji Srbi, razbucali su nas na sve strane.

Aleksandar

pre 13 godina

Je li ovo treba da mi smeta? Silajdzic prije par dana izjavljuje kako je Srbija faktor nestabilnosti, a kao pokusavamo da gradimo dobre odnose. Ili mozda da podrzi SDA? To bi ih zadovoljilo.

Vandalizam

pre 13 godina

Tadicu, ti u kontinuitetu krsis ustav republike Srrbije.
Tebi je zabranjeno da se mesas u unutrasnje probleme neke zemlje i iskazujes bilo kakav pa i svoj licni stav,izuzev jedne situacije kad je medjunarodni incident i ti kao predsednik drzave uz PODRSKU PARLAMENTA nastupas kao arbitar u cilju resavanja sukoba i problema.
Trazili su autonomiju, dobili je i neka se j.....
maticu je to kostalo teritorije zbog politike S.Milosevica i Vojislava Seselja.
A sad kad sam vec pomenuo sve vas, jedno je zajednicko sa srbijom nemate veze i to su tri prta i nista vise!
Mi smo zaista apsurd,protektorat manjih okolnih drzava od nas gradjana Srbije

Josip Vasilj

pre 13 godina

Znam da smetam, ali evo mene opet. Naš Kerum, koji je poput Dodika pun ko brod, nedavno je izjavio: "Političari su jeftina roba na tržištu, mogu ih kupiti kad mi paše". Znam da u njegovoj izjavi ima puno istine, međutim, taj naš Kerum je jedva dogurao do gradonačelnika Splita, ali ovo sa Dodikom i Tadićem duboko zadire u međudržavne odnose, pa se pitam – da li je Tadić toliko izgubio kompas, da se spusti na nivo jednog Kerumovog političara...

kole

pre 13 godina

Ovaj Tadicev potez nije zdrav.
Vec su se javile neke druge srpske stranke iz RS sa prituzbama da nije dobro da se predsednik drzave Srbije LICNO pojavi i promovise samo jednu stranku cime automatski u podredjen polozaj stavlja druge srpske stranke. A drzava Srbija je kao 'garant' Dejtona u ime svih Srba??. Nimalo 'mudar' potez BEZ OBZIRA jeli Tadic nastupio kao gradjanin ili kao predsednik drzave.
Mnogo jednostavnije bi bilo da je poslao licnog emisara u ime DS.

bosanac

pre 13 godina

"Mi gradimo mostove, škole, mi gradimo jedinstvo i radimo na tome da građani Republike Srpske budu ravnopravni građani Srbije" to je puna Tadićeva rečenica u Doboju gdje je Milosevic 92 zapoceo agresiju i gdje su se desili strasni zlocini 92 nad bosnjackim narodom. "Ravnopravni gradjani Srbije" to se jedino moze protumaciti kao otvoren poziv bosanskim Srbima na secesiju. Bravo Tadicu pa ti nisi gori od Milosevica ti si gori i od Seselja !

lone wolf

pre 13 godina

Lep potez! Odnosi Srbije i Republike Srpske nikada nisu bili bolji i to je u velikoj meri Tadiceva zasluga.

A vi sto stalno pretitite da cete otici iz Srbije, pa otidjite vec jednom! :)

Alan

pre 13 godina

To je sve deo Demokratije, prijatelji, kojoj se svi nadamo i priželjkujemo. Lično podržavam Tadića kao čoveka koji demokratski izražava svoje mišljenje. Dok god Bošnjake vode ljudi koji izražavaju patološku mržnju prema svemu srpskom (kao što je Silajdžić), ne vidim razloga zašto bi se Srbi igrali bratstva i jedinstva.

josip Vasilj

pre 13 godina

Mogao je sa svojim prijateljem dočekati i Plavšićku u Beogradu. Blago Ratku Mladiću, sigurniji azil mu ni Rusija ne bi pružila...

neko iz Srbije

pre 13 godina

G-ne Tadiću da li je ta podrška od predsednika DS ili Predsednika Srbije?
Ako si kao lider stranke dao podršku to je tvoj izbor i tvoj politički dobit ili rizik i sve je u redu, ali ako si podršku dao kao Predsednik Srbije to je grubo mešanje u unutrašnje stvari druge zemlje i jedan jako nepromišljen čin koji ćeš teško odbraniti i kod pozicije i kod opozicije kako u Srbiji tako i vani..
Uostalom odluči se ili si predsednik države ili predsednik stranke jer oboje teško ide.

Duško

pre 13 godina

Ovo je otvoreno i vrlo neprimereno mešanje u unutrašnje stvari Republike Srpske i BiH. Svrstavanje uz Dodika koji je vrlo negativna opcija i za Srbe i za Bošnjake i Hrvate u BiH za Tadića može biti vrlo ozbiljan politički problem. Šta će biti za 10-ak meseci kad Dodik upadne u ozbiljan konflikt za OHR i stranim predsatvnicima? Kako će Tadić preuzeti odgovornost za posledice podrške Dodika? Da li Tadić podržava sve Dodikove afere i prevare? Ukupno, neprimereno mešanje u unutrašnje poslove strane države.

student

pre 13 godina

Vrlo, vrlo nepromišljeno, a posebno nakon jučerašnje Dodikove izjave o neodrživosti BiH kao države, nakon žestoke bitke za pregovore sa Prištinom, i nakon trvenja u Sandžaku.
Čemu ta podrška?

Bojan

pre 13 godina

Ovo je sramotno. Predsednik Srbije koji putuje u drugu državu da bi podržao jednu stranku. Pa šta je to? Šta će gospodin Tadić raditi sutra ako njegova opcija ne pobedi u RS-u? Kako misli da kao predsednik države sarađuje sa ostalim građanima Republike Srpske ako se otvoreno stavlja na stranu jedne političke opcije. Žalosno...

MAJO

pre 13 godina

Predsednice Tadicu, neces vise dobiti niti jedan glas od Bosnjaka koji zive u Srbiji, mi smo bili taj jezicak na vagi koji je prevagnuo u korist Vase stranke na proslim izborima.

zbunjujuce

pre 13 godina

Zaista je zbunjujuce da Tadic, kao predsednik drzave koja je osudila genocid u Srebrenici podrzava stranku ciji predsednik negira taj genocid ??
Ovde nesta ne stima!!

NoX

pre 13 godina

Ovo ni ne zna se šta je:

1. Grubo mešanje predsednika susedne države u izborni proces u BiH
2. Podrška jednoj od srpskih stranaka... Predsednik diskriminiše ostale srpske stranke... a o građanskim strankama u BiH da ne pričam. Rekao bih da mu je diskriminacija ušla u naviku.
3. Podrška čoveku koji se javno zalaže za rušenje Dejtona izlaskom RS iz BiH... a sa druge strane u Srbiji i pred stranim zvaničnicima se kune u Dejtonski sporazum...

OVA BLAMAŽA MU NIJE TREBALA!

Adnan

pre 13 godina

Ovime je Tadic podrzao politiku secesije u BiH i time ukopao sve pokusaje Srbije za povratak Kosova u njene okvire. Tadic je krenuo jednim jako opasnim putem..

Sarajlija

pre 13 godina

Eh, zato je Josipovic bolji predsjednik i covjek u odnosu na Tadica. I zato ce Hrvatska brzo u EU, a Srbija kaska godinama. Ivo Josipovic prije svega.

zbunjujuce

pre 13 godina

Zaista je zbunjujuce da Tadic, kao predsednik drzave koja je osudila genocid u Srebrenici podrzava stranku ciji predsednik negira taj genocid ??
Ovde nesta ne stima!!

MAJO

pre 13 godina

Predsednice Tadicu, neces vise dobiti niti jedan glas od Bosnjaka koji zive u Srbiji, mi smo bili taj jezicak na vagi koji je prevagnuo u korist Vase stranke na proslim izborima.

NoX

pre 13 godina

Ovo ni ne zna se šta je:

1. Grubo mešanje predsednika susedne države u izborni proces u BiH
2. Podrška jednoj od srpskih stranaka... Predsednik diskriminiše ostale srpske stranke... a o građanskim strankama u BiH da ne pričam. Rekao bih da mu je diskriminacija ušla u naviku.
3. Podrška čoveku koji se javno zalaže za rušenje Dejtona izlaskom RS iz BiH... a sa druge strane u Srbiji i pred stranim zvaničnicima se kune u Dejtonski sporazum...

OVA BLAMAŽA MU NIJE TREBALA!

Bojan

pre 13 godina

Ovo je sramotno. Predsednik Srbije koji putuje u drugu državu da bi podržao jednu stranku. Pa šta je to? Šta će gospodin Tadić raditi sutra ako njegova opcija ne pobedi u RS-u? Kako misli da kao predsednik države sarađuje sa ostalim građanima Republike Srpske ako se otvoreno stavlja na stranu jedne političke opcije. Žalosno...

Adnan

pre 13 godina

Ovime je Tadic podrzao politiku secesije u BiH i time ukopao sve pokusaje Srbije za povratak Kosova u njene okvire. Tadic je krenuo jednim jako opasnim putem..

Duško

pre 13 godina

Ovo je otvoreno i vrlo neprimereno mešanje u unutrašnje stvari Republike Srpske i BiH. Svrstavanje uz Dodika koji je vrlo negativna opcija i za Srbe i za Bošnjake i Hrvate u BiH za Tadića može biti vrlo ozbiljan politički problem. Šta će biti za 10-ak meseci kad Dodik upadne u ozbiljan konflikt za OHR i stranim predsatvnicima? Kako će Tadić preuzeti odgovornost za posledice podrške Dodika? Da li Tadić podržava sve Dodikove afere i prevare? Ukupno, neprimereno mešanje u unutrašnje poslove strane države.

Sarajlija

pre 13 godina

Eh, zato je Josipovic bolji predsjednik i covjek u odnosu na Tadica. I zato ce Hrvatska brzo u EU, a Srbija kaska godinama. Ivo Josipovic prije svega.

josip Vasilj

pre 13 godina

Mogao je sa svojim prijateljem dočekati i Plavšićku u Beogradu. Blago Ratku Mladiću, sigurniji azil mu ni Rusija ne bi pružila...

student

pre 13 godina

Vrlo, vrlo nepromišljeno, a posebno nakon jučerašnje Dodikove izjave o neodrživosti BiH kao države, nakon žestoke bitke za pregovore sa Prištinom, i nakon trvenja u Sandžaku.
Čemu ta podrška?

neko iz Srbije

pre 13 godina

G-ne Tadiću da li je ta podrška od predsednika DS ili Predsednika Srbije?
Ako si kao lider stranke dao podršku to je tvoj izbor i tvoj politički dobit ili rizik i sve je u redu, ali ako si podršku dao kao Predsednik Srbije to je grubo mešanje u unutrašnje stvari druge zemlje i jedan jako nepromišljen čin koji ćeš teško odbraniti i kod pozicije i kod opozicije kako u Srbiji tako i vani..
Uostalom odluči se ili si predsednik države ili predsednik stranke jer oboje teško ide.

bosanac

pre 13 godina

"Mi gradimo mostove, škole, mi gradimo jedinstvo i radimo na tome da građani Republike Srpske budu ravnopravni građani Srbije" to je puna Tadićeva rečenica u Doboju gdje je Milosevic 92 zapoceo agresiju i gdje su se desili strasni zlocini 92 nad bosnjackim narodom. "Ravnopravni gradjani Srbije" to se jedino moze protumaciti kao otvoren poziv bosanskim Srbima na secesiju. Bravo Tadicu pa ti nisi gori od Milosevica ti si gori i od Seselja !

Alan

pre 13 godina

To je sve deo Demokratije, prijatelji, kojoj se svi nadamo i priželjkujemo. Lično podržavam Tadića kao čoveka koji demokratski izražava svoje mišljenje. Dok god Bošnjake vode ljudi koji izražavaju patološku mržnju prema svemu srpskom (kao što je Silajdžić), ne vidim razloga zašto bi se Srbi igrali bratstva i jedinstva.

lone wolf

pre 13 godina

Lep potez! Odnosi Srbije i Republike Srpske nikada nisu bili bolji i to je u velikoj meri Tadiceva zasluga.

A vi sto stalno pretitite da cete otici iz Srbije, pa otidjite vec jednom! :)

Josip Vasilj

pre 13 godina

Znam da smetam, ali evo mene opet. Naš Kerum, koji je poput Dodika pun ko brod, nedavno je izjavio: "Političari su jeftina roba na tržištu, mogu ih kupiti kad mi paše". Znam da u njegovoj izjavi ima puno istine, međutim, taj naš Kerum je jedva dogurao do gradonačelnika Splita, ali ovo sa Dodikom i Tadićem duboko zadire u međudržavne odnose, pa se pitam – da li je Tadić toliko izgubio kompas, da se spusti na nivo jednog Kerumovog političara...

Vandalizam

pre 13 godina

Tadicu, ti u kontinuitetu krsis ustav republike Srrbije.
Tebi je zabranjeno da se mesas u unutrasnje probleme neke zemlje i iskazujes bilo kakav pa i svoj licni stav,izuzev jedne situacije kad je medjunarodni incident i ti kao predsednik drzave uz PODRSKU PARLAMENTA nastupas kao arbitar u cilju resavanja sukoba i problema.
Trazili su autonomiju, dobili je i neka se j.....
maticu je to kostalo teritorije zbog politike S.Milosevica i Vojislava Seselja.
A sad kad sam vec pomenuo sve vas, jedno je zajednicko sa srbijom nemate veze i to su tri prta i nista vise!
Mi smo zaista apsurd,protektorat manjih okolnih drzava od nas gradjana Srbije

Marina

pre 13 godina

Nije ništa iznenađujuće u podršci Tadića Dodiku; Tadić nije nikada bio iskren kad govorio o jedinstvenoj BiH. Stati na stranu jedne stranke u susjednoj državi,bez obzira što nosi srpski predznak,je vrlo tadićevski. Dao je Kosovo Kosovarima,i sad traži kompenzaciju u Dodikovoj RS.Naravno,sve dok mu Brisel ne zajaše za vrat,Tadić će biti desna ruka Dodikova i njegov savjetnik. No mi znamo da Tadić zbog fotelje pristaje na rezolucije EU i SAD u pet do dvanaest. Dodikova muljaža s RS uz pomoć Tadića se opako približava tom satu.

kole

pre 13 godina

Ovaj Tadicev potez nije zdrav.
Vec su se javile neke druge srpske stranke iz RS sa prituzbama da nije dobro da se predsednik drzave Srbije LICNO pojavi i promovise samo jednu stranku cime automatski u podredjen polozaj stavlja druge srpske stranke. A drzava Srbija je kao 'garant' Dejtona u ime svih Srba??. Nimalo 'mudar' potez BEZ OBZIRA jeli Tadic nastupio kao gradjanin ili kao predsednik drzave.
Mnogo jednostavnije bi bilo da je poslao licnog emisara u ime DS.

Balkanske paralele

pre 13 godina

Ne mogu da verujem! Znala sam odavno da su ovi iz DS izgubili kompas, ali otici toliko daleko daleko, da predsednik jedne drzave vodi predizbornu kampanju u drugoj drzavi, ipak je previse cak i za ove balkanske prostore u kojima start djonom u politici nije izuzetak vec pravilo. I sad neka neko iz srpske vlasti zameri Zukorlicu da ne misli dobro drzavi u kojoj zivi ili Bosnjacima sto ne navijaju za reprezentaciju Srbije u sportu. Kad vec primenjujemo razlicite arsine za iste stvari, budimo bar dosledni, pa ne zamerajmo drugima kad rade isto sto i mi.

markopolo

pre 13 godina

Sramota je da predsednik drzave se ovako mesa u predizbornu kampanju susedne zemlje. Zamisljam kako bi mi reagovali kad bi Ivo Josipovic dosao da podrzi npr. Uniju regiona jer tamo pretpostavljam da postoje i Hrvatske manjinske stranke. Ako je zeleo da kao neko iz DS-a pruzi podrsku, trebalo je da posalje nekog potpredsednika ili partijskog funkcionera koji nema istaknutu ulogu u spoljnoj politici Srbije.

blue rider

pre 13 godina

Tadic ne sme da ide okolo i predstavlja se kao predsednik drzave dok podrzava stranke iz drugih zemalja eeeeeej! Trosi drzavne pare na to! Kada ti je toliko stalo do dodika idi kao predsednik ds i o njenom trosku!

Svi smio mi isti

pre 13 godina

Ovime smo mi Srbi izgubili svako moralno i drugo pravo da kritikujemo verskog vodju bosnjaka iz BH Mustafu Cerica zato sto se petlja u unutrasnje stvari drzave Srbije tj Sandzak.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Upravo zbog ovakvog ponasanja srpskih politicara prema BiH sam NEIZMERNO CENIO bivseg Hrvatskog Predsednika Gospodina MESICA !
Mada licno verujem da ni sadasnji Predsednik Hrvatske Gospodin Ivo Josipovic koga smatram izrazito inteligentnim Politicarem nece prevideti sa kakvom "nemani" ima POSLA !

Borba

pre 13 godina

Reko sam prije i opet cu ponoviti da najvece zlo po BiH dolazi iz Srbije. Dodik je prije par dana u SREBRENICI izjavio da se tamo nije desio GENOCID. Tadic je bio na komemoraciji u Potocarima gdje su sahranjene ZRTVE GENOCIDA. Koga vi g. Tadicu pravite budalom?

nije mi drago

pre 13 godina

Predsednik drzave Srbije bz obzira sto je stavi kapu/plast predsednika stranke DS, je vise vremena proveo vrseci otvorenu kampanju za izbore u BH, nego baveci se problemima Bosnjaka u svojoj drzavi!!
Nije mi se svidjalo sta Zukorlic radi ali posle Ovog Tadicevog gesta, Zukorlic je i u meni dobio simpatizera koji konacno razume sta covek govori i za sta se bori.
A jadno i bedno je da predsednik drzave Srbije stavlja na stranu samo jedne politicke stranke u RS. Da li je on svestan koliko je ovim gestom polarizovao biracko teli medju Srbima ??
Bice ponovo ono isto Srpsko zlo: "Udarice brat na brata". A drzava Srbija, unesto da deluje kao ujedinitelj Srba u RS, ona ih deli na 'podobne' i 'nepodobne'
Da se razumemo " Srbin sam!

nije zdravo

pre 13 godina

Koliko ja znam, predsednik Hrtvatske koja je isto kao Srbija nekakav 'garant' u Dejtonu, nije otvoreno stao i dao podrsku nekoj konkretnoj Hrvatskoj stranki [HDZ , HDZ 1990, HSP, ..] nego ih je pustio da se bore za glasace.
Za raziliku od njega predsednik Srbije Tadic otvoreno deli Srbe i "navija" za samo jednu Srpsku stranku.

Aleksandar

pre 13 godina

Je li ovo treba da mi smeta? Silajdzic prije par dana izjavljuje kako je Srbija faktor nestabilnosti, a kao pokusavamo da gradimo dobre odnose. Ili mozda da podrzi SDA? To bi ih zadovoljilo.

Laza

pre 13 godina

Tadicu bolje radi posao za koji si izabran, da se brines o razjedinjenoj Srbiji, nacionalno, politicki, a narocito ekonomski. Ne razjedinjuj i oblasti za koje nisi izabran.

West Side Story

pre 13 godina

Odlican potez Tadica, svi vi koji ga pljujete i smatrate da se mesa u poslove ''druge drzave'', sto onda lepo ne okrivite isto tako i americke, engleske, francuske nemacke, ruske itd. predsednike koji se tkodje ''mesaju'' u poslove ''drugih'' zemalja? E moji Srbi, razbucali su nas na sve strane.

Hasanaginica

pre 13 godina

Nemojte da mi dirate mog predsednika, boljeg nemamo. Jos mi stoji knedla u grlu od nedelje kada sam se vratila vozom iz Sarajeva za Beograd. Ovako ostru demarkaciju nisam videla od 1988.g. (izmedju zapadne i istocne Nemacke). Ne daju nam da se radujemo jedni drugima i da zivimo zajedno... Svisnucu!!! Hitno auto put Srbija - Republika Srpska!!! Oni sto nam smetaju beze lagano za Avganistan da bi tamo imali vece plate zbog ratnog dodatka, kreteni hardlajneri. Izazivaju nova zarista da bi profitirali (Naomi Klein, Doktrina soka - uspon kapitalizma katastrofe)

kec

pre 13 godina

Pa on zaista zamislja da je George Clooney sto mu je jednom berluskoni u zezanju sugerirao.... Ali ovo nije Holiwood brajko ovde je pala istinska krv...

Bobby

pre 13 godina

Ne znam zasto je podrzao SNSD, njihovi programi se razlikuju kao nebo i zemlja. Tadic leti prema ustupcima, a Dodik prema prkosu.

Alan

pre 13 godina

To je sve deo Demokratije, prijatelji, kojoj se svi nadamo i priželjkujemo. Lično podržavam Tadića kao čoveka koji demokratski izražava svoje mišljenje. Dok god Bošnjake vode ljudi koji izražavaju patološku mržnju prema svemu srpskom (kao što je Silajdžić), ne vidim razloga zašto bi se Srbi igrali bratstva i jedinstva.

zbunjujuce

pre 13 godina

Zaista je zbunjujuce da Tadic, kao predsednik drzave koja je osudila genocid u Srebrenici podrzava stranku ciji predsednik negira taj genocid ??
Ovde nesta ne stima!!

lone wolf

pre 13 godina

Lep potez! Odnosi Srbije i Republike Srpske nikada nisu bili bolji i to je u velikoj meri Tadiceva zasluga.

A vi sto stalno pretitite da cete otici iz Srbije, pa otidjite vec jednom! :)

MAJO

pre 13 godina

Predsednice Tadicu, neces vise dobiti niti jedan glas od Bosnjaka koji zive u Srbiji, mi smo bili taj jezicak na vagi koji je prevagnuo u korist Vase stranke na proslim izborima.

Adnan

pre 13 godina

Ovime je Tadic podrzao politiku secesije u BiH i time ukopao sve pokusaje Srbije za povratak Kosova u njene okvire. Tadic je krenuo jednim jako opasnim putem..

Sarajlija

pre 13 godina

Eh, zato je Josipovic bolji predsjednik i covjek u odnosu na Tadica. I zato ce Hrvatska brzo u EU, a Srbija kaska godinama. Ivo Josipovic prije svega.

NoX

pre 13 godina

Ovo ni ne zna se šta je:

1. Grubo mešanje predsednika susedne države u izborni proces u BiH
2. Podrška jednoj od srpskih stranaka... Predsednik diskriminiše ostale srpske stranke... a o građanskim strankama u BiH da ne pričam. Rekao bih da mu je diskriminacija ušla u naviku.
3. Podrška čoveku koji se javno zalaže za rušenje Dejtona izlaskom RS iz BiH... a sa druge strane u Srbiji i pred stranim zvaničnicima se kune u Dejtonski sporazum...

OVA BLAMAŽA MU NIJE TREBALA!

Duško

pre 13 godina

Ovo je otvoreno i vrlo neprimereno mešanje u unutrašnje stvari Republike Srpske i BiH. Svrstavanje uz Dodika koji je vrlo negativna opcija i za Srbe i za Bošnjake i Hrvate u BiH za Tadića može biti vrlo ozbiljan politički problem. Šta će biti za 10-ak meseci kad Dodik upadne u ozbiljan konflikt za OHR i stranim predsatvnicima? Kako će Tadić preuzeti odgovornost za posledice podrške Dodika? Da li Tadić podržava sve Dodikove afere i prevare? Ukupno, neprimereno mešanje u unutrašnje poslove strane države.

Aleksandar

pre 13 godina

Je li ovo treba da mi smeta? Silajdzic prije par dana izjavljuje kako je Srbija faktor nestabilnosti, a kao pokusavamo da gradimo dobre odnose. Ili mozda da podrzi SDA? To bi ih zadovoljilo.

Bojan

pre 13 godina

Ovo je sramotno. Predsednik Srbije koji putuje u drugu državu da bi podržao jednu stranku. Pa šta je to? Šta će gospodin Tadić raditi sutra ako njegova opcija ne pobedi u RS-u? Kako misli da kao predsednik države sarađuje sa ostalim građanima Republike Srpske ako se otvoreno stavlja na stranu jedne političke opcije. Žalosno...

West Side Story

pre 13 godina

Odlican potez Tadica, svi vi koji ga pljujete i smatrate da se mesa u poslove ''druge drzave'', sto onda lepo ne okrivite isto tako i americke, engleske, francuske nemacke, ruske itd. predsednike koji se tkodje ''mesaju'' u poslove ''drugih'' zemalja? E moji Srbi, razbucali su nas na sve strane.

josip Vasilj

pre 13 godina

Mogao je sa svojim prijateljem dočekati i Plavšićku u Beogradu. Blago Ratku Mladiću, sigurniji azil mu ni Rusija ne bi pružila...

student

pre 13 godina

Vrlo, vrlo nepromišljeno, a posebno nakon jučerašnje Dodikove izjave o neodrživosti BiH kao države, nakon žestoke bitke za pregovore sa Prištinom, i nakon trvenja u Sandžaku.
Čemu ta podrška?

bosanac

pre 13 godina

"Mi gradimo mostove, škole, mi gradimo jedinstvo i radimo na tome da građani Republike Srpske budu ravnopravni građani Srbije" to je puna Tadićeva rečenica u Doboju gdje je Milosevic 92 zapoceo agresiju i gdje su se desili strasni zlocini 92 nad bosnjackim narodom. "Ravnopravni gradjani Srbije" to se jedino moze protumaciti kao otvoren poziv bosanskim Srbima na secesiju. Bravo Tadicu pa ti nisi gori od Milosevica ti si gori i od Seselja !

neko iz Srbije

pre 13 godina

G-ne Tadiću da li je ta podrška od predsednika DS ili Predsednika Srbije?
Ako si kao lider stranke dao podršku to je tvoj izbor i tvoj politički dobit ili rizik i sve je u redu, ali ako si podršku dao kao Predsednik Srbije to je grubo mešanje u unutrašnje stvari druge zemlje i jedan jako nepromišljen čin koji ćeš teško odbraniti i kod pozicije i kod opozicije kako u Srbiji tako i vani..
Uostalom odluči se ili si predsednik države ili predsednik stranke jer oboje teško ide.

Vandalizam

pre 13 godina

Tadicu, ti u kontinuitetu krsis ustav republike Srrbije.
Tebi je zabranjeno da se mesas u unutrasnje probleme neke zemlje i iskazujes bilo kakav pa i svoj licni stav,izuzev jedne situacije kad je medjunarodni incident i ti kao predsednik drzave uz PODRSKU PARLAMENTA nastupas kao arbitar u cilju resavanja sukoba i problema.
Trazili su autonomiju, dobili je i neka se j.....
maticu je to kostalo teritorije zbog politike S.Milosevica i Vojislava Seselja.
A sad kad sam vec pomenuo sve vas, jedno je zajednicko sa srbijom nemate veze i to su tri prta i nista vise!
Mi smo zaista apsurd,protektorat manjih okolnih drzava od nas gradjana Srbije

Josip Vasilj

pre 13 godina

Znam da smetam, ali evo mene opet. Naš Kerum, koji je poput Dodika pun ko brod, nedavno je izjavio: "Političari su jeftina roba na tržištu, mogu ih kupiti kad mi paše". Znam da u njegovoj izjavi ima puno istine, međutim, taj naš Kerum je jedva dogurao do gradonačelnika Splita, ali ovo sa Dodikom i Tadićem duboko zadire u međudržavne odnose, pa se pitam – da li je Tadić toliko izgubio kompas, da se spusti na nivo jednog Kerumovog političara...

Hasanaginica

pre 13 godina

Nemojte da mi dirate mog predsednika, boljeg nemamo. Jos mi stoji knedla u grlu od nedelje kada sam se vratila vozom iz Sarajeva za Beograd. Ovako ostru demarkaciju nisam videla od 1988.g. (izmedju zapadne i istocne Nemacke). Ne daju nam da se radujemo jedni drugima i da zivimo zajedno... Svisnucu!!! Hitno auto put Srbija - Republika Srpska!!! Oni sto nam smetaju beze lagano za Avganistan da bi tamo imali vece plate zbog ratnog dodatka, kreteni hardlajneri. Izazivaju nova zarista da bi profitirali (Naomi Klein, Doktrina soka - uspon kapitalizma katastrofe)

Borba

pre 13 godina

Reko sam prije i opet cu ponoviti da najvece zlo po BiH dolazi iz Srbije. Dodik je prije par dana u SREBRENICI izjavio da se tamo nije desio GENOCID. Tadic je bio na komemoraciji u Potocarima gdje su sahranjene ZRTVE GENOCIDA. Koga vi g. Tadicu pravite budalom?

kole

pre 13 godina

Ovaj Tadicev potez nije zdrav.
Vec su se javile neke druge srpske stranke iz RS sa prituzbama da nije dobro da se predsednik drzave Srbije LICNO pojavi i promovise samo jednu stranku cime automatski u podredjen polozaj stavlja druge srpske stranke. A drzava Srbija je kao 'garant' Dejtona u ime svih Srba??. Nimalo 'mudar' potez BEZ OBZIRA jeli Tadic nastupio kao gradjanin ili kao predsednik drzave.
Mnogo jednostavnije bi bilo da je poslao licnog emisara u ime DS.

Balkanske paralele

pre 13 godina

Ne mogu da verujem! Znala sam odavno da su ovi iz DS izgubili kompas, ali otici toliko daleko daleko, da predsednik jedne drzave vodi predizbornu kampanju u drugoj drzavi, ipak je previse cak i za ove balkanske prostore u kojima start djonom u politici nije izuzetak vec pravilo. I sad neka neko iz srpske vlasti zameri Zukorlicu da ne misli dobro drzavi u kojoj zivi ili Bosnjacima sto ne navijaju za reprezentaciju Srbije u sportu. Kad vec primenjujemo razlicite arsine za iste stvari, budimo bar dosledni, pa ne zamerajmo drugima kad rade isto sto i mi.

Marina

pre 13 godina

Nije ništa iznenađujuće u podršci Tadića Dodiku; Tadić nije nikada bio iskren kad govorio o jedinstvenoj BiH. Stati na stranu jedne stranke u susjednoj državi,bez obzira što nosi srpski predznak,je vrlo tadićevski. Dao je Kosovo Kosovarima,i sad traži kompenzaciju u Dodikovoj RS.Naravno,sve dok mu Brisel ne zajaše za vrat,Tadić će biti desna ruka Dodikova i njegov savjetnik. No mi znamo da Tadić zbog fotelje pristaje na rezolucije EU i SAD u pet do dvanaest. Dodikova muljaža s RS uz pomoć Tadića se opako približava tom satu.

blue rider

pre 13 godina

Tadic ne sme da ide okolo i predstavlja se kao predsednik drzave dok podrzava stranke iz drugih zemalja eeeeeej! Trosi drzavne pare na to! Kada ti je toliko stalo do dodika idi kao predsednik ds i o njenom trosku!

nije zdravo

pre 13 godina

Koliko ja znam, predsednik Hrtvatske koja je isto kao Srbija nekakav 'garant' u Dejtonu, nije otvoreno stao i dao podrsku nekoj konkretnoj Hrvatskoj stranki [HDZ , HDZ 1990, HSP, ..] nego ih je pustio da se bore za glasace.
Za raziliku od njega predsednik Srbije Tadic otvoreno deli Srbe i "navija" za samo jednu Srpsku stranku.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Upravo zbog ovakvog ponasanja srpskih politicara prema BiH sam NEIZMERNO CENIO bivseg Hrvatskog Predsednika Gospodina MESICA !
Mada licno verujem da ni sadasnji Predsednik Hrvatske Gospodin Ivo Josipovic koga smatram izrazito inteligentnim Politicarem nece prevideti sa kakvom "nemani" ima POSLA !

Laza

pre 13 godina

Tadicu bolje radi posao za koji si izabran, da se brines o razjedinjenoj Srbiji, nacionalno, politicki, a narocito ekonomski. Ne razjedinjuj i oblasti za koje nisi izabran.

kec

pre 13 godina

Pa on zaista zamislja da je George Clooney sto mu je jednom berluskoni u zezanju sugerirao.... Ali ovo nije Holiwood brajko ovde je pala istinska krv...

markopolo

pre 13 godina

Sramota je da predsednik drzave se ovako mesa u predizbornu kampanju susedne zemlje. Zamisljam kako bi mi reagovali kad bi Ivo Josipovic dosao da podrzi npr. Uniju regiona jer tamo pretpostavljam da postoje i Hrvatske manjinske stranke. Ako je zeleo da kao neko iz DS-a pruzi podrsku, trebalo je da posalje nekog potpredsednika ili partijskog funkcionera koji nema istaknutu ulogu u spoljnoj politici Srbije.

Svi smio mi isti

pre 13 godina

Ovime smo mi Srbi izgubili svako moralno i drugo pravo da kritikujemo verskog vodju bosnjaka iz BH Mustafu Cerica zato sto se petlja u unutrasnje stvari drzave Srbije tj Sandzak.

nije mi drago

pre 13 godina

Predsednik drzave Srbije bz obzira sto je stavi kapu/plast predsednika stranke DS, je vise vremena proveo vrseci otvorenu kampanju za izbore u BH, nego baveci se problemima Bosnjaka u svojoj drzavi!!
Nije mi se svidjalo sta Zukorlic radi ali posle Ovog Tadicevog gesta, Zukorlic je i u meni dobio simpatizera koji konacno razume sta covek govori i za sta se bori.
A jadno i bedno je da predsednik drzave Srbije stavlja na stranu samo jedne politicke stranke u RS. Da li je on svestan koliko je ovim gestom polarizovao biracko teli medju Srbima ??
Bice ponovo ono isto Srpsko zlo: "Udarice brat na brata". A drzava Srbija, unesto da deluje kao ujedinitelj Srba u RS, ona ih deli na 'podobne' i 'nepodobne'
Da se razumemo " Srbin sam!

Bobby

pre 13 godina

Ne znam zasto je podrzao SNSD, njihovi programi se razlikuju kao nebo i zemlja. Tadic leti prema ustupcima, a Dodik prema prkosu.