Sreda, 22.09.2010.

02:21

Draškoviću 10, Goluboviću 9 godina

Andrija Drašković osuđen na 10 godina zatvora. Razmatra se mogućnost da bude smešten u istom zatvoru gde i Legija.

Izvor: B92

Draškoviæu 10, Goluboviæu 9 godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

trambulino_akrobata

pre 13 godina

Andrija Draskovic - veliki mafijas koga tata vadi iz g....a.
A koji sa druge strane nije u stanju ni najtupaviju sponzorusu da smuva bez par mililiona na racunu.

Jeste da je komentar za vec zastareli clanak ali bih voleo da ga objavite, jer ja za ovog prajkana Draskovica sam prvi put cuo pre par dana.

Srba Srbin

pre 13 godina

Covece, pa sve najgore kriminalce kod nas u Pozarevac poslase. Svakog dana zbog posla prolazim pored zatvora Zabela i srecom vrvi od zandarmerije , tako da mi to malo uliva poverenje da nece pobeci...

Pastir Kostja

pre 13 godina

Da li je sud pribavio pismene dokaze o kalendarskom uzrastu njegove dece? I komentar. Ne kaže se pravosnažna, nego pravNosnažna. G-dine Zoriću.

mythe

pre 13 godina

Presuda je realna, mozda cak malo i prestroga. Naravno da je ubistvo tesko krivicno delo, ali je taj Plecic bio isti, mozda i jos gori nego Draskovic. Uostalom, ubijeni je u tom momentu imao preko 2 promila alkohola u krvi, upao u restoran i poceo da vredja Draskovica i porodicu....kad se pogledaju svi elementi i sve okolnosti, presuda je manje-vise realna.

snezana

pre 13 godina

Bravo! Mozda i nije bas sve onako kako to mi zelimo ali je jako dobro da se kriminalci osude. BRAVO! BRAVO!
Pozdravljam odluku suda!
Pozdrav iz Bostona!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Ako on provede 10 godina zivota u zatvoru ja cu 20 i to dobrovoljno. Ocekujem da se za 6 meseci sve to ponosti, pa opet ispocetka i tako sve dok ne zastari ili svi svedoci ne pomru i na kraju zbog nedostatka dokaza drzava njemu isplati par miliona odstete. Tako se to radi u Srbiji.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Jos jedna FARSA u banana drzavi, gde je SVE korumpirano, a ponajvise sudstvo
A onaj tupi u UN o svetskim problemima!?
Meti prvo svoje dvoriste, majstore, zapusteno je skroz!

Dejan, Oil Country

pre 13 godina

Sa izuzetkom za ubistvo Djindjica, u Srbiji se i dalje za sve ostale daje maksimalna kazna od 10 godina za ubistvo. Zalosno za 5.oktobar

joker

pre 13 godina

Ima pravo Jelko Kacin, svaka mu je ka Njegoseva! Treba Srbiju pritiskati sve dok se ne iskoreni gomila koja sedi u sudskim klupama, policiji, tuzilastvu, UDBI i vrhovima vlasti. Tada ce nestati i ovakvi tipovi poput Draskovica.

Makaveli

pre 13 godina

Smesna presuda. Za par meseci, ili nekoliko godina najkasnije, opet je na slobodi i obavlja "biznis" kao da nista nije bilo. A ovog drugog su pustili na slobodu dok ne krene odlezavanje kazne? Ja, na njegovom mestu, bi razmislio da li bi mozda otisao na neko duze putovanje. Samo bih razmislio, ne kazem da bih sigurno to uradio, jer sß druge strane ni u zatvoru njemu nece nista faliti.
E Srbijo...

bez osnovnih saznanja

pre 13 godina

Po starom našem običaju komentarisanja neke presude na osnovu jednog članka, a ne na osnovu činjenica! Naravno da ste zgroženi presudom kada ne znate najvažnije pojedinosti! Da li znate da je Plećić boravio u pomenutom lokalu sa pištoljem sa namerom da likvidira Draškovića, da ga je čekao auto ispred za bekstvo, da je bio namešten snajper preko puta restorana u slučaju propadnja Plećićevog pokušaja (u metežu koji nisu očekivali nije pucao), da je seo za sto u pijanom stanju i vređao Draškovića i mahao pištoljem preteći mu, i najbitnije da je već postojala oslobađajuća presuda zbog nužne odbrane... Gospodo "dežurni pljuvači" naučite da se informišete pre nego nešto prokomentarišete!Ovo pišem kao pravnik, a ne kao simpatizer dotičnih! Držite se svoje struke! P.S. Poređenja ovog slučaja i slučaja Mišić su najblaže rečeno smešna!

Bah

pre 13 godina

Aleksandar Golubović na slobodi?!?! Da nije to onaj koji je nosio CZ u kafanu i ispalio dva metka?!?! Da se brine o maloletnom detetu?!?!
Pazite na ponasanje!!!!!

nišlija

pre 13 godina

Pa trebalo je manje...mislim baš ste ga preterali sa strogoćom...10 godina a samo je hladnokrvno ubio čoveka

pa evo i sudija je okvalifikovala surovo ubistvo kao "neprimereno ponašanje"...otprilike kao što bi ste okvalifikovali pijane srednjoškolce koji se potuku na maturskoj večeri

ivan

pre 13 godina

Misicu kad ste ga pomenuli negde 10 godina robije za pokusaj ubistva a Draskovicu 10 za ubistvo. Pa gde je tu logika? Ne opravdavam Misicev postupak ni malo ali zar je isto kad nekoga povredis i nekoga izresetas?

Milan

pre 13 godina

Draškovića je u svim ranijim postupcima u istom slučaju zbog nedostatka dokaza uvek oslobađao isti sudija koji je Uroša Mišića osudio na 10 godina...
Razmislite o tome

mladen

pre 13 godina

Ocevi maloletne dece???? A niste uzeli u obzir kakav je to olos koji i vasoj deci na kraju prodaje drogu, jel? E Srbijo...nikad od tebe nista uz sav @#$%! na polozajima...

Đole

pre 13 godina

I sad se nadam da više nećemo SVAKOG DRUGOG dana u narednih 10 godina više slušati o ovom čoveku!!!

Novinari, prevelik publicitet im dajete!!

Lingvista

pre 13 godina

Ljudi, ovo je kao los trip, kao neki kosmar: svojom "preteranom reakcijom" na "neprimereno ponasanje" lisio si drugo ljudsko bice zivota, pa cu te malo poslati u zatvor i uracunati ti da si tamo vec bio neku godinicu, izaci ces za, opet, neku godinicu, ali, sad pazi, moze se ponoviti tvoja preterana reaktivnost na nekoga za koga cemo i ti i ja smatrati da se "neprimereno" ponasa.
Molim javnost da za jedno 4 - 5 godina povede racuna da se primereno ponasa u prolazu pored Andrije Draskovica i njemu sl. da mu se ne omakne preterana reaktivnost ka nekom od nas.

rebro

pre 13 godina

Uvek se nadje neka "olaksavajuca okolnost" za ubice. Sudije mora da imaju spisak tih "okolnosti", samo me zanima ona druga kolona na spisku gde pise - CENA!

wlado

pre 13 godina

kazna je bila neprimerena iako se ubijeni ponasao iritirajuce????????????????????

sudija ovog suda je don michael corleone???

maltene je opravdala cin ubistva, u fazonu, pa nista bas tako trebali, znaci da su ga izmlatili dok ne poplavi to je primerenije????

EU Citizen

pre 13 godina

U ovoj zemlji postoji samo jedna prava mafija, i ona se uredno finansira iz budžeta. Kao i svi ostali "veliki" kriminalci, na čelu s Arkanom, gospodin Drašković nije ništa drugo do srednji menadžer za prljave poslove akcionarskog društva zvanog Kartel, divizija Služba, jer inače u ovoj policijskoj državi nijedan ne bi stigao dalje od lokalnog kokošara, što u suštini, bez državne podrške, većina "legendi beogradskog asfalta" i jesu, čast nekolicini nadarenih izuzetaka koji su bili dovoljno dobri da se bez te podrške "probiju" u inostranstvu (recimo ekipi "Pink Pantera"). Jedino po čemu je Andreja Drašković poseban, činjenica je da je, za razliku od mnogih svojih kolega iz podzemlja koji potiču od puke sirotinje i iz problematičnih familija (što ih, naravno, nikako ne opravdava, ali jeste neka minimalna olakšavajuća okolnost), on, zajedno sa još nekolicinom sličnih obesnih momaka, odrastao u luksuzu i izobilju (drugo pitanje je poreklo novca njegovog oca o čemu se takođe pričaju interesantne priče), a kriminalu ga je odvela samo bolesna fascinacija zločinom koju je još od rane mladosti imao (površno sam ga poznavao jer smo se osamdesetih kretali u manje-više istom krugu mladih ljudi za koji se odomaćio pomalo pretenziozan i provincijski izraz "gradska ekipa"), pa bi to u svakoj normalnoj zemlji bila značajna otežavajuća okolnost na sudu. Takođe, uspeo je da relativno vešto propliva kroz period "razvoda" crnogorske i srpske obaveštajne službe, i, reklo bi se, sačuva pozicije i kod jednih i kod drugih, pa je, za razliku od situacije u državama u kojima sudovi funkcionišu, zakon se poštuje a pravda nije mislena imenica (tu ja lično ne ubrajam ni mnoge zemlje EU, bolesno blage prema kriminalcima, poput, recimo, Nemačke), gde bi za ovakvo ubistvo i on i kolega skoro izvesno dobili doživotnu robiju, ovde u Srbiji zanimljivo isključivo koliko će od ove za hladnokrvno ubistvo na javnom mestu smešne kazne zaista odležati, jer će po tome biti jasno šta se dešava, to jest da li je nešto "zgrešio" (što, opet, mogu biti samo dve stvari, nekome važnom je ostao dužan puno para, za šta je, pretpostavljam, ipak dovoljno bistar da ne radi, ili je pritisak iz inostranstva zbog trgovine raznim "kontrolisanim supstancama" u koju je, priča se - naravno, kao i kolega Šarić, u saradnji s prirodom, :) tj. srpskim paradržavnim Kartelom - debelo umešan, postao prejak, pa je odlučilo da ovog piona žrtvuje i pošalje ga na duži odmor u "fioci", prirodno, pod privilegovanim uslovima) ili je još uvek uvaženi saradnik i manjinski akcionar Firme koga eto opet napolju za par meseci, pod ko zna kojim pseudopravnim izgovorom... :)))

leZi

pre 13 godina

Da nije sudija uzeo olaksavajucu okolnost sto je ubijeni takodje kriminalac?!

I sad ce opet da se jave oni sa parolom pravda za Urosa, ali moram da ih upozorim u startu: Uros je dobio pravdu, ova dvojica nisu! Ovima treba odrapiti bar po 25 godina pa cemo se lakse izboriti sa organizovanim kriminalom. Ovako ce isti za 5-6 godina ponovo biti slobodni i "Jovo nanovo".

Baki

pre 13 godina

Golubovic ga pogodio sa 2 metka, a Draskovic sa 3. Smatra se da je njihova reakcija bila preterana iako je ponasanje Plecica bilo neprimereno!?!?

Xa...! Preterana reakcija!

021IS

pre 13 godina

Obratite paznju na tekst iz 2002 god. pa ce vam biti jasno da smo svi glumci u lutkarskom pozoristu a da nas neko od gore zestoko zaj......
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:275866-Bosovi-Sur269inskog-klana

j o k e r

pre 13 godina

bolje da se sudije "Vrhovnog suda" posalju na detektor lazi,jer mi je sumnnjivo da su sudije prvostepenbog suda donele pogresnu osudu!!!???...kakve su onda pa to sudije,ako su oba puta "gresili"!!!???tu je negde neka muvana, a ne greska prvostepenog suda!!!ubili ga u samoodbrani,pa ga tom prilikom i "overili"-da se ne oporavi, za svaki slucaj...!!???...cujem da je i on bio krimos,ali po zasluzi - u tamnicu sa ovom dvojicom,posebno sa draskovicem,ima i previse putera na glavi!!!sigurno je zasluzio,pogresiti necete !!!

Baki

pre 13 godina

Golubovic ga pogodio sa 2 metka, a Draskovic sa 3. Smatra se da je njihova reakcija bila preterana iako je ponasanje Plecica bilo neprimereno!?!?

Xa...! Preterana reakcija!

EU Citizen

pre 13 godina

U ovoj zemlji postoji samo jedna prava mafija, i ona se uredno finansira iz budžeta. Kao i svi ostali "veliki" kriminalci, na čelu s Arkanom, gospodin Drašković nije ništa drugo do srednji menadžer za prljave poslove akcionarskog društva zvanog Kartel, divizija Služba, jer inače u ovoj policijskoj državi nijedan ne bi stigao dalje od lokalnog kokošara, što u suštini, bez državne podrške, većina "legendi beogradskog asfalta" i jesu, čast nekolicini nadarenih izuzetaka koji su bili dovoljno dobri da se bez te podrške "probiju" u inostranstvu (recimo ekipi "Pink Pantera"). Jedino po čemu je Andreja Drašković poseban, činjenica je da je, za razliku od mnogih svojih kolega iz podzemlja koji potiču od puke sirotinje i iz problematičnih familija (što ih, naravno, nikako ne opravdava, ali jeste neka minimalna olakšavajuća okolnost), on, zajedno sa još nekolicinom sličnih obesnih momaka, odrastao u luksuzu i izobilju (drugo pitanje je poreklo novca njegovog oca o čemu se takođe pričaju interesantne priče), a kriminalu ga je odvela samo bolesna fascinacija zločinom koju je još od rane mladosti imao (površno sam ga poznavao jer smo se osamdesetih kretali u manje-više istom krugu mladih ljudi za koji se odomaćio pomalo pretenziozan i provincijski izraz "gradska ekipa"), pa bi to u svakoj normalnoj zemlji bila značajna otežavajuća okolnost na sudu. Takođe, uspeo je da relativno vešto propliva kroz period "razvoda" crnogorske i srpske obaveštajne službe, i, reklo bi se, sačuva pozicije i kod jednih i kod drugih, pa je, za razliku od situacije u državama u kojima sudovi funkcionišu, zakon se poštuje a pravda nije mislena imenica (tu ja lično ne ubrajam ni mnoge zemlje EU, bolesno blage prema kriminalcima, poput, recimo, Nemačke), gde bi za ovakvo ubistvo i on i kolega skoro izvesno dobili doživotnu robiju, ovde u Srbiji zanimljivo isključivo koliko će od ove za hladnokrvno ubistvo na javnom mestu smešne kazne zaista odležati, jer će po tome biti jasno šta se dešava, to jest da li je nešto "zgrešio" (što, opet, mogu biti samo dve stvari, nekome važnom je ostao dužan puno para, za šta je, pretpostavljam, ipak dovoljno bistar da ne radi, ili je pritisak iz inostranstva zbog trgovine raznim "kontrolisanim supstancama" u koju je, priča se - naravno, kao i kolega Šarić, u saradnji s prirodom, :) tj. srpskim paradržavnim Kartelom - debelo umešan, postao prejak, pa je odlučilo da ovog piona žrtvuje i pošalje ga na duži odmor u "fioci", prirodno, pod privilegovanim uslovima) ili je još uvek uvaženi saradnik i manjinski akcionar Firme koga eto opet napolju za par meseci, pod ko zna kojim pseudopravnim izgovorom... :)))

j o k e r

pre 13 godina

bolje da se sudije "Vrhovnog suda" posalju na detektor lazi,jer mi je sumnnjivo da su sudije prvostepenbog suda donele pogresnu osudu!!!???...kakve su onda pa to sudije,ako su oba puta "gresili"!!!???tu je negde neka muvana, a ne greska prvostepenog suda!!!ubili ga u samoodbrani,pa ga tom prilikom i "overili"-da se ne oporavi, za svaki slucaj...!!???...cujem da je i on bio krimos,ali po zasluzi - u tamnicu sa ovom dvojicom,posebno sa draskovicem,ima i previse putera na glavi!!!sigurno je zasluzio,pogresiti necete !!!

leZi

pre 13 godina

Da nije sudija uzeo olaksavajucu okolnost sto je ubijeni takodje kriminalac?!

I sad ce opet da se jave oni sa parolom pravda za Urosa, ali moram da ih upozorim u startu: Uros je dobio pravdu, ova dvojica nisu! Ovima treba odrapiti bar po 25 godina pa cemo se lakse izboriti sa organizovanim kriminalom. Ovako ce isti za 5-6 godina ponovo biti slobodni i "Jovo nanovo".

mladen

pre 13 godina

Ocevi maloletne dece???? A niste uzeli u obzir kakav je to olos koji i vasoj deci na kraju prodaje drogu, jel? E Srbijo...nikad od tebe nista uz sav @#$%! na polozajima...

Lingvista

pre 13 godina

Ljudi, ovo je kao los trip, kao neki kosmar: svojom "preteranom reakcijom" na "neprimereno ponasanje" lisio si drugo ljudsko bice zivota, pa cu te malo poslati u zatvor i uracunati ti da si tamo vec bio neku godinicu, izaci ces za, opet, neku godinicu, ali, sad pazi, moze se ponoviti tvoja preterana reaktivnost na nekoga za koga cemo i ti i ja smatrati da se "neprimereno" ponasa.
Molim javnost da za jedno 4 - 5 godina povede racuna da se primereno ponasa u prolazu pored Andrije Draskovica i njemu sl. da mu se ne omakne preterana reaktivnost ka nekom od nas.

Milan

pre 13 godina

Draškovića je u svim ranijim postupcima u istom slučaju zbog nedostatka dokaza uvek oslobađao isti sudija koji je Uroša Mišića osudio na 10 godina...
Razmislite o tome

Bah

pre 13 godina

Aleksandar Golubović na slobodi?!?! Da nije to onaj koji je nosio CZ u kafanu i ispalio dva metka?!?! Da se brine o maloletnom detetu?!?!
Pazite na ponasanje!!!!!

wlado

pre 13 godina

kazna je bila neprimerena iako se ubijeni ponasao iritirajuce????????????????????

sudija ovog suda je don michael corleone???

maltene je opravdala cin ubistva, u fazonu, pa nista bas tako trebali, znaci da su ga izmlatili dok ne poplavi to je primerenije????

Đole

pre 13 godina

I sad se nadam da više nećemo SVAKOG DRUGOG dana u narednih 10 godina više slušati o ovom čoveku!!!

Novinari, prevelik publicitet im dajete!!

ivan

pre 13 godina

Misicu kad ste ga pomenuli negde 10 godina robije za pokusaj ubistva a Draskovicu 10 za ubistvo. Pa gde je tu logika? Ne opravdavam Misicev postupak ni malo ali zar je isto kad nekoga povredis i nekoga izresetas?

rebro

pre 13 godina

Uvek se nadje neka "olaksavajuca okolnost" za ubice. Sudije mora da imaju spisak tih "okolnosti", samo me zanima ona druga kolona na spisku gde pise - CENA!

nišlija

pre 13 godina

Pa trebalo je manje...mislim baš ste ga preterali sa strogoćom...10 godina a samo je hladnokrvno ubio čoveka

pa evo i sudija je okvalifikovala surovo ubistvo kao "neprimereno ponašanje"...otprilike kao što bi ste okvalifikovali pijane srednjoškolce koji se potuku na maturskoj večeri

joker

pre 13 godina

Ima pravo Jelko Kacin, svaka mu je ka Njegoseva! Treba Srbiju pritiskati sve dok se ne iskoreni gomila koja sedi u sudskim klupama, policiji, tuzilastvu, UDBI i vrhovima vlasti. Tada ce nestati i ovakvi tipovi poput Draskovica.

Dejan, Oil Country

pre 13 godina

Sa izuzetkom za ubistvo Djindjica, u Srbiji se i dalje za sve ostale daje maksimalna kazna od 10 godina za ubistvo. Zalosno za 5.oktobar

Makaveli

pre 13 godina

Smesna presuda. Za par meseci, ili nekoliko godina najkasnije, opet je na slobodi i obavlja "biznis" kao da nista nije bilo. A ovog drugog su pustili na slobodu dok ne krene odlezavanje kazne? Ja, na njegovom mestu, bi razmislio da li bi mozda otisao na neko duze putovanje. Samo bih razmislio, ne kazem da bih sigurno to uradio, jer sß druge strane ni u zatvoru njemu nece nista faliti.
E Srbijo...

bez osnovnih saznanja

pre 13 godina

Po starom našem običaju komentarisanja neke presude na osnovu jednog članka, a ne na osnovu činjenica! Naravno da ste zgroženi presudom kada ne znate najvažnije pojedinosti! Da li znate da je Plećić boravio u pomenutom lokalu sa pištoljem sa namerom da likvidira Draškovića, da ga je čekao auto ispred za bekstvo, da je bio namešten snajper preko puta restorana u slučaju propadnja Plećićevog pokušaja (u metežu koji nisu očekivali nije pucao), da je seo za sto u pijanom stanju i vređao Draškovića i mahao pištoljem preteći mu, i najbitnije da je već postojala oslobađajuća presuda zbog nužne odbrane... Gospodo "dežurni pljuvači" naučite da se informišete pre nego nešto prokomentarišete!Ovo pišem kao pravnik, a ne kao simpatizer dotičnih! Držite se svoje struke! P.S. Poređenja ovog slučaja i slučaja Mišić su najblaže rečeno smešna!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Ako on provede 10 godina zivota u zatvoru ja cu 20 i to dobrovoljno. Ocekujem da se za 6 meseci sve to ponosti, pa opet ispocetka i tako sve dok ne zastari ili svi svedoci ne pomru i na kraju zbog nedostatka dokaza drzava njemu isplati par miliona odstete. Tako se to radi u Srbiji.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Jos jedna FARSA u banana drzavi, gde je SVE korumpirano, a ponajvise sudstvo
A onaj tupi u UN o svetskim problemima!?
Meti prvo svoje dvoriste, majstore, zapusteno je skroz!

021IS

pre 13 godina

Obratite paznju na tekst iz 2002 god. pa ce vam biti jasno da smo svi glumci u lutkarskom pozoristu a da nas neko od gore zestoko zaj......
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:275866-Bosovi-Sur269inskog-klana

mythe

pre 13 godina

Presuda je realna, mozda cak malo i prestroga. Naravno da je ubistvo tesko krivicno delo, ali je taj Plecic bio isti, mozda i jos gori nego Draskovic. Uostalom, ubijeni je u tom momentu imao preko 2 promila alkohola u krvi, upao u restoran i poceo da vredja Draskovica i porodicu....kad se pogledaju svi elementi i sve okolnosti, presuda je manje-vise realna.

snezana

pre 13 godina

Bravo! Mozda i nije bas sve onako kako to mi zelimo ali je jako dobro da se kriminalci osude. BRAVO! BRAVO!
Pozdravljam odluku suda!
Pozdrav iz Bostona!

Pastir Kostja

pre 13 godina

Da li je sud pribavio pismene dokaze o kalendarskom uzrastu njegove dece? I komentar. Ne kaže se pravosnažna, nego pravNosnažna. G-dine Zoriću.

Srba Srbin

pre 13 godina

Covece, pa sve najgore kriminalce kod nas u Pozarevac poslase. Svakog dana zbog posla prolazim pored zatvora Zabela i srecom vrvi od zandarmerije , tako da mi to malo uliva poverenje da nece pobeci...

trambulino_akrobata

pre 13 godina

Andrija Draskovic - veliki mafijas koga tata vadi iz g....a.
A koji sa druge strane nije u stanju ni najtupaviju sponzorusu da smuva bez par mililiona na racunu.

Jeste da je komentar za vec zastareli clanak ali bih voleo da ga objavite, jer ja za ovog prajkana Draskovica sam prvi put cuo pre par dana.

bez osnovnih saznanja

pre 13 godina

Po starom našem običaju komentarisanja neke presude na osnovu jednog članka, a ne na osnovu činjenica! Naravno da ste zgroženi presudom kada ne znate najvažnije pojedinosti! Da li znate da je Plećić boravio u pomenutom lokalu sa pištoljem sa namerom da likvidira Draškovića, da ga je čekao auto ispred za bekstvo, da je bio namešten snajper preko puta restorana u slučaju propadnja Plećićevog pokušaja (u metežu koji nisu očekivali nije pucao), da je seo za sto u pijanom stanju i vređao Draškovića i mahao pištoljem preteći mu, i najbitnije da je već postojala oslobađajuća presuda zbog nužne odbrane... Gospodo "dežurni pljuvači" naučite da se informišete pre nego nešto prokomentarišete!Ovo pišem kao pravnik, a ne kao simpatizer dotičnih! Držite se svoje struke! P.S. Poređenja ovog slučaja i slučaja Mišić su najblaže rečeno smešna!

Milan

pre 13 godina

Draškovića je u svim ranijim postupcima u istom slučaju zbog nedostatka dokaza uvek oslobađao isti sudija koji je Uroša Mišića osudio na 10 godina...
Razmislite o tome

mythe

pre 13 godina

Presuda je realna, mozda cak malo i prestroga. Naravno da je ubistvo tesko krivicno delo, ali je taj Plecic bio isti, mozda i jos gori nego Draskovic. Uostalom, ubijeni je u tom momentu imao preko 2 promila alkohola u krvi, upao u restoran i poceo da vredja Draskovica i porodicu....kad se pogledaju svi elementi i sve okolnosti, presuda je manje-vise realna.

leZi

pre 13 godina

Da nije sudija uzeo olaksavajucu okolnost sto je ubijeni takodje kriminalac?!

I sad ce opet da se jave oni sa parolom pravda za Urosa, ali moram da ih upozorim u startu: Uros je dobio pravdu, ova dvojica nisu! Ovima treba odrapiti bar po 25 godina pa cemo se lakse izboriti sa organizovanim kriminalom. Ovako ce isti za 5-6 godina ponovo biti slobodni i "Jovo nanovo".

joker

pre 13 godina

Ima pravo Jelko Kacin, svaka mu je ka Njegoseva! Treba Srbiju pritiskati sve dok se ne iskoreni gomila koja sedi u sudskim klupama, policiji, tuzilastvu, UDBI i vrhovima vlasti. Tada ce nestati i ovakvi tipovi poput Draskovica.

EU Citizen

pre 13 godina

U ovoj zemlji postoji samo jedna prava mafija, i ona se uredno finansira iz budžeta. Kao i svi ostali "veliki" kriminalci, na čelu s Arkanom, gospodin Drašković nije ništa drugo do srednji menadžer za prljave poslove akcionarskog društva zvanog Kartel, divizija Služba, jer inače u ovoj policijskoj državi nijedan ne bi stigao dalje od lokalnog kokošara, što u suštini, bez državne podrške, većina "legendi beogradskog asfalta" i jesu, čast nekolicini nadarenih izuzetaka koji su bili dovoljno dobri da se bez te podrške "probiju" u inostranstvu (recimo ekipi "Pink Pantera"). Jedino po čemu je Andreja Drašković poseban, činjenica je da je, za razliku od mnogih svojih kolega iz podzemlja koji potiču od puke sirotinje i iz problematičnih familija (što ih, naravno, nikako ne opravdava, ali jeste neka minimalna olakšavajuća okolnost), on, zajedno sa još nekolicinom sličnih obesnih momaka, odrastao u luksuzu i izobilju (drugo pitanje je poreklo novca njegovog oca o čemu se takođe pričaju interesantne priče), a kriminalu ga je odvela samo bolesna fascinacija zločinom koju je još od rane mladosti imao (površno sam ga poznavao jer smo se osamdesetih kretali u manje-više istom krugu mladih ljudi za koji se odomaćio pomalo pretenziozan i provincijski izraz "gradska ekipa"), pa bi to u svakoj normalnoj zemlji bila značajna otežavajuća okolnost na sudu. Takođe, uspeo je da relativno vešto propliva kroz period "razvoda" crnogorske i srpske obaveštajne službe, i, reklo bi se, sačuva pozicije i kod jednih i kod drugih, pa je, za razliku od situacije u državama u kojima sudovi funkcionišu, zakon se poštuje a pravda nije mislena imenica (tu ja lično ne ubrajam ni mnoge zemlje EU, bolesno blage prema kriminalcima, poput, recimo, Nemačke), gde bi za ovakvo ubistvo i on i kolega skoro izvesno dobili doživotnu robiju, ovde u Srbiji zanimljivo isključivo koliko će od ove za hladnokrvno ubistvo na javnom mestu smešne kazne zaista odležati, jer će po tome biti jasno šta se dešava, to jest da li je nešto "zgrešio" (što, opet, mogu biti samo dve stvari, nekome važnom je ostao dužan puno para, za šta je, pretpostavljam, ipak dovoljno bistar da ne radi, ili je pritisak iz inostranstva zbog trgovine raznim "kontrolisanim supstancama" u koju je, priča se - naravno, kao i kolega Šarić, u saradnji s prirodom, :) tj. srpskim paradržavnim Kartelom - debelo umešan, postao prejak, pa je odlučilo da ovog piona žrtvuje i pošalje ga na duži odmor u "fioci", prirodno, pod privilegovanim uslovima) ili je još uvek uvaženi saradnik i manjinski akcionar Firme koga eto opet napolju za par meseci, pod ko zna kojim pseudopravnim izgovorom... :)))

ivan

pre 13 godina

Misicu kad ste ga pomenuli negde 10 godina robije za pokusaj ubistva a Draskovicu 10 za ubistvo. Pa gde je tu logika? Ne opravdavam Misicev postupak ni malo ali zar je isto kad nekoga povredis i nekoga izresetas?

Đole

pre 13 godina

I sad se nadam da više nećemo SVAKOG DRUGOG dana u narednih 10 godina više slušati o ovom čoveku!!!

Novinari, prevelik publicitet im dajete!!

j o k e r

pre 13 godina

bolje da se sudije "Vrhovnog suda" posalju na detektor lazi,jer mi je sumnnjivo da su sudije prvostepenbog suda donele pogresnu osudu!!!???...kakve su onda pa to sudije,ako su oba puta "gresili"!!!???tu je negde neka muvana, a ne greska prvostepenog suda!!!ubili ga u samoodbrani,pa ga tom prilikom i "overili"-da se ne oporavi, za svaki slucaj...!!???...cujem da je i on bio krimos,ali po zasluzi - u tamnicu sa ovom dvojicom,posebno sa draskovicem,ima i previse putera na glavi!!!sigurno je zasluzio,pogresiti necete !!!

mladen

pre 13 godina

Ocevi maloletne dece???? A niste uzeli u obzir kakav je to olos koji i vasoj deci na kraju prodaje drogu, jel? E Srbijo...nikad od tebe nista uz sav @#$%! na polozajima...

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Jos jedna FARSA u banana drzavi, gde je SVE korumpirano, a ponajvise sudstvo
A onaj tupi u UN o svetskim problemima!?
Meti prvo svoje dvoriste, majstore, zapusteno je skroz!

wlado

pre 13 godina

kazna je bila neprimerena iako se ubijeni ponasao iritirajuce????????????????????

sudija ovog suda je don michael corleone???

maltene je opravdala cin ubistva, u fazonu, pa nista bas tako trebali, znaci da su ga izmlatili dok ne poplavi to je primerenije????

nišlija

pre 13 godina

Pa trebalo je manje...mislim baš ste ga preterali sa strogoćom...10 godina a samo je hladnokrvno ubio čoveka

pa evo i sudija je okvalifikovala surovo ubistvo kao "neprimereno ponašanje"...otprilike kao što bi ste okvalifikovali pijane srednjoškolce koji se potuku na maturskoj večeri

021IS

pre 13 godina

Obratite paznju na tekst iz 2002 god. pa ce vam biti jasno da smo svi glumci u lutkarskom pozoristu a da nas neko od gore zestoko zaj......
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:275866-Bosovi-Sur269inskog-klana

rebro

pre 13 godina

Uvek se nadje neka "olaksavajuca okolnost" za ubice. Sudije mora da imaju spisak tih "okolnosti", samo me zanima ona druga kolona na spisku gde pise - CENA!

Bah

pre 13 godina

Aleksandar Golubović na slobodi?!?! Da nije to onaj koji je nosio CZ u kafanu i ispalio dva metka?!?! Da se brine o maloletnom detetu?!?!
Pazite na ponasanje!!!!!

Pastir Kostja

pre 13 godina

Da li je sud pribavio pismene dokaze o kalendarskom uzrastu njegove dece? I komentar. Ne kaže se pravosnažna, nego pravNosnažna. G-dine Zoriću.

Makaveli

pre 13 godina

Smesna presuda. Za par meseci, ili nekoliko godina najkasnije, opet je na slobodi i obavlja "biznis" kao da nista nije bilo. A ovog drugog su pustili na slobodu dok ne krene odlezavanje kazne? Ja, na njegovom mestu, bi razmislio da li bi mozda otisao na neko duze putovanje. Samo bih razmislio, ne kazem da bih sigurno to uradio, jer sß druge strane ni u zatvoru njemu nece nista faliti.
E Srbijo...

snezana

pre 13 godina

Bravo! Mozda i nije bas sve onako kako to mi zelimo ali je jako dobro da se kriminalci osude. BRAVO! BRAVO!
Pozdravljam odluku suda!
Pozdrav iz Bostona!

Baki

pre 13 godina

Golubovic ga pogodio sa 2 metka, a Draskovic sa 3. Smatra se da je njihova reakcija bila preterana iako je ponasanje Plecica bilo neprimereno!?!?

Xa...! Preterana reakcija!

Lingvista

pre 13 godina

Ljudi, ovo je kao los trip, kao neki kosmar: svojom "preteranom reakcijom" na "neprimereno ponasanje" lisio si drugo ljudsko bice zivota, pa cu te malo poslati u zatvor i uracunati ti da si tamo vec bio neku godinicu, izaci ces za, opet, neku godinicu, ali, sad pazi, moze se ponoviti tvoja preterana reaktivnost na nekoga za koga cemo i ti i ja smatrati da se "neprimereno" ponasa.
Molim javnost da za jedno 4 - 5 godina povede racuna da se primereno ponasa u prolazu pored Andrije Draskovica i njemu sl. da mu se ne omakne preterana reaktivnost ka nekom od nas.

Dejan, Oil Country

pre 13 godina

Sa izuzetkom za ubistvo Djindjica, u Srbiji se i dalje za sve ostale daje maksimalna kazna od 10 godina za ubistvo. Zalosno za 5.oktobar

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Ako on provede 10 godina zivota u zatvoru ja cu 20 i to dobrovoljno. Ocekujem da se za 6 meseci sve to ponosti, pa opet ispocetka i tako sve dok ne zastari ili svi svedoci ne pomru i na kraju zbog nedostatka dokaza drzava njemu isplati par miliona odstete. Tako se to radi u Srbiji.

Srba Srbin

pre 13 godina

Covece, pa sve najgore kriminalce kod nas u Pozarevac poslase. Svakog dana zbog posla prolazim pored zatvora Zabela i srecom vrvi od zandarmerije , tako da mi to malo uliva poverenje da nece pobeci...

trambulino_akrobata

pre 13 godina

Andrija Draskovic - veliki mafijas koga tata vadi iz g....a.
A koji sa druge strane nije u stanju ni najtupaviju sponzorusu da smuva bez par mililiona na racunu.

Jeste da je komentar za vec zastareli clanak ali bih voleo da ga objavite, jer ja za ovog prajkana Draskovica sam prvi put cuo pre par dana.