Subota, 21.08.2010.

16:31

Andželina Džoli sa Silajdžićem

Ambasadorka dobre volje UNHCR-a, glumica Andželina Džoli, sastala se u Sarajevu s predsedavajućim Predsedništva BiH Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem.

Izvor: Beta

Andželina Džoli sa Silajdžiæem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Kiza

pre 13 godina

... Ja sam gledao film "Grbavica" (i to u Engleksoj na TV-u) i mislim da je odlican. Film uopste nije anti-srpski, vec je opste-ljudski. U filmu se Srbi ni ne pominju. Ono sto se vidi je da jedna zena u Sarajevu (Mira Karanovic) ima kcerku i da je laze/krije od nje ko joj je otac. Na kraju kcerka shvata da joj otac nije pali heroj kako je mislila vec vojnik koji je silovao njenu majku. Film ima vise slojeva:1. da li mogu da volim dete koji je zivi spomenik moje najvece patnje, 2) da li mogu da volim sebe (aspekt kcerke), kada u sebi imam ono sto (sam mislila da) najvise mrzim, 3. da li mogu da volim/mrzim svog oca, bez obzira kakav je on, 4. da li sam ja ono sto su mi otac i majka, ili sam ja ono sto zelim da budem, itd. Preporucio bih svakome da vidi ovaj film. Sto se tice Andzeline i meni se cini da je malo pristrasna i da ima svoju nacionalnu hijerarhiju zrtava.

rENato

pre 13 godina

Sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije nije nikad u presudi donio zaključak da se u Bosni i Hercegovini radilo o građanskom ratu.
Naprotiv, Sud je, u nekoliko presuda zaključio da se radilo o međunarodnom sukobu.

Marina

pre 13 godina

Poznato je da se A.Jolie bori za ostvarenje ljudskih prava, da je na strani potlačenih, povrijeđenih, bolesnih, nesretnih. Ne živi Angelina u rezervatu bez komunikacije sa vanjskim svijetom i zna dobro odnos političkih snaga u BiH; zna sve o srebreničkom genocidu i o Dodikovoj teoriji Sarajeva kao Teherana i njegovoj mržnji muslimanskih građana,i zna da je Rep.Srpska nastala na genocidu. Zašto bi se uopće nalazila sa srpskim predstavnikom koji je protivan svemu što se u BiH pokušava napraviti da se zemlja pokrene naprijed?

dem

pre 13 godina

Mene licno vrijedja demagogija o Sarajevu kao multietnickom raju i oazi tolerancije , a Banja Luci kao nacionalistickom gradu , jer ja dobro znam da je moje iskustvo iz Sarajeva potpuno suprotno , i sada ce meni neko da prosipa demagogiju ???
U Sarajevu itekako ima nacionalizma , a ako si nemusliman uvijek si gradjanin drugog reda , znam to odlicno jer sam u federalnom Sarajevu , zato svoju propaganfu prosipajte nekome drugom .
10 puta se ugodnije osjecam u Banja Luci ili Beogradu nego u Sarajevu .

Osim nacionalizma i lazne multietnicnosti Sarajevo je potpuno provincijalan grad , medjuljudski odnosi su losi , na sve strane mentalitet mahale .
A trg ispred Srpske pravoslavne crkve se zove Trg Alije Izetbegovica .

I zato nemojte meni pricati o toj multietnicnosti i naprednosti , kad sam to sve licno dozivio kako je u praksi i jedva cekam da napustim ovaj grad !!!!

Bosanac

pre 13 godina

Halo ba, ohladite malo. Evo Angelina na odlasku iz Sarajeva kaze da rat nije tema filma, nego da je to ljubavna prica i da se ne bavi ratom niti politikom.
Prirodu rata nije potrebno komentarisati, to je odradio Hag. Bilo je generala i 'guzonja' sa svih strana tamo, da budemo iskreni daleko najmanje Bosnjaka, al' eto nije to tema ovog clanka.
Kada u Beograd dodju Stones-i, Diana Krall, Santana, AC/DC i kada film iz Srbije jami glavnu nagradu na Sarajevo Film Festival-u (heej, u sred Teherana :))- sve je to normalno. I treba da bude. Al' kako se od dan i po Angeline Jolie u Sarajevu dodje do nacionalistickih naduravanja i preturanja po istorijskim cinjenicama - to mi nije jasno (procitao sam clanak par puta i ne vidjeh da se igdje spomenula priroda rata i Bosnjaci?).
A sto se tice Radmanovica, valjda se nije zatekao u 'Teheranu' :). Nesto razmisljam, ma on je malo i postariji - sigurno se Angelina nije najavila ni 'Lepom Haretu' ni Komsicu, al' u njima jos ima kuveta pa su se stvorili u predsjednistvu cim je Angelina nasla sat vremena slobodnog vremena. Takva sansa se ne propusta.
Za kraj, pojedini komentari filmova iz BiH su stvarno neukusni i odisu zajedljivoscu - valjda je tako lakse...

Toma Neverni

pre 13 godina

Moram da verujem da se brine najpre za Albanske, Bosnjacke i Hrvatske izbeglice jer je zacelo krenula po abecedi. Srpskih izbeglica je mnogo vise, ali valjda S ide posle ABH. Doci ce i Srpske izbeglice na red, samo neka sacekaju jos 15 godina. Moram i da verujem da se radi o osobi od integriteta koja ulaze svoj sopstveni novac u pomoc izbeglicama, a ne tudji novac. Moja vera u to da se ne radi o aranzmanu sa mocnicima iz Washingtona je jaka jer nikada nije bilo veze US politike i show businessa, niti je ikada vlada US koristila svoje javne licnosti za popularisanje svojih ciljeva.

тоша

pre 13 godina

Све јаднији постајете управо ви Муслимани из БиХ. Са целе Босне сведени сте на једну трећину и то управо због фанатичне исламске политике вашег Алије и његових верних пулена Ејупа и Хариса. Никада више, али никада, неће вам Срби бити раја! А тај свет на који се позивате обухвата само запад који је себе претенциозно прогласио за Међународну заједницу! Ја не знам да сав свет зна шта је било у Босни како ви волите да кажете. Па чак и суд у Хагу је пресудио да није било никакве агресије на БиХ већ је у питању био грађански рат! Доста више са манипулацијама!

podraščanin

pre 13 godina

Kažu da će 3 septembra doći u Beograd da se sastane sa rediteljem Filipom Gajićem. E baš me interesuje da li će onda da poseti srpske izbeglice iz Federacije BiH, Hrvatske i sa Kosova ili će ih zaobići kao da ne postoje.

Sarajlija

pre 13 godina

Nevjerovatno kako je nekima krivo sto je Andjelina posjetila Sarajevo. Naravno da ce bojkotovati Radmanovica, kada on bojkotuje sopstvenu drzavu i njene institucije. Ne samo da ce ga Andjelina bojkotovati nego, polako i sav ostali politicki svijet. Ne samo njega nego i njegovog pajdasa Dodika. Svi normalni ljudi znaju, sta se desilo u Bosni i Hercegovini, tokom zadnjeg rata. Naravno, ginulo je i neduznih Srba, Hrvata, Bosnjaka. Ali niko ne moze promjeniti cinjenicu da su jedni napadali a drugi se branili. Cijeli svijet zna, samo to ne zna Srbija i Beograd. A sve dok je tako, vasa Srbija ce iz decenije u deceniju biti manja i manja, a vi jadni i jadniji.

CSI Belgrade

pre 13 godina

Holivud se uvek prostituisao.
Nekada da bi Arapi bili losi momci, sada da bi Srbi bili losi momci.
Ne znam sta ce biti sa njenom lepotom, kada obuce nikab? Kako ce da zaradjuje.
Da li je moguce da je toliko neobavestena, da ne zna da bi joj taj nikab bas Silajdzic rado obukao.
Izdrzacemo mi i ovo, jer smo izdrzali i mnogo gore stvari.

Onako usput...

pre 13 godina

Amerikanci koriste svaku priliku da davanjem podrške muslimanima u Evropi "vade fleke" za Irak, Avganistan i diskriminaciju muslimana u sopstvenoj zemlji.

filmofil

pre 13 godina

Verovatno ce se srediti da Denis Tanovic pripomogne pisanju scenarija za njen film. Sto se tice pomenutog filma Grbavica taj film je dobio Zlatnog medveda u Berlinu zbog tematike koju obradjuje (nisam gledao film ali sam citao da je scenario cini mi se ovakav to je prica o silovanoj zeni koja posle rata u Bosni zivi u Nemackoj, i kada njenoj cerci traze podatke o ocu, majka ima problema da joj kaze istinu, jer je otac srpski vojnik koji ju je silovao za vreme rata u Bosni.) i to sto su jedni od producenata i Nemci ( verovatno ne bi dali novac za neki film koji bi obradjivao tematiku Bljeska ili Oluje), Bio je kandidat Bosne za Oskara , cak je bio favorit za nominaciju i Oskara, ali su i amerikanci verovatno videli da ne mogu dva puta forsirati film sa slicnom tematikom i pristrasnoscu, pa je film omanuo i nije dobio nominaciju a kamoli Oskara. Dovoljno je bio isforsirana Nicija zemlja koja je dobila i zlatnog globusa i Oskara za najbolji strani film, iako su svi mislili da ce te godine te nagrade pokupiti Cudesna sudbina Amelije Pulen.

djole

pre 13 godina

Kada su tako multietnicni zasto ne dozvole popis stanovnistva, pa da svijet vidi koliko Srba i Hrvata zivi u Sarajevu, Tuzli i drugim `centrima` multietnicnosti i `tolerancija`.

Nick US

pre 13 godina

Oce li u Srbiju ikad doci, ili RS...?!
Cisto da se i to negde pomene da ambasador UNICEFa sprovodi dikriminaciju.
Ili nece posto film joj nije odobren..? :-)

A kakav joj je to tattoo na levoj ruci, jel to Quran, il Tora, Talmud.?

Optimista

pre 13 godina

Pa šta Srbi zaista vjeruju da su se Hollywood, Vatikan, Teheran i Amerika udružili u uroti protiv Srba radi satanizacije srpskog naroda?

Da je izvrstan film "Grbavica" u kojem glavnu ulogu glumi Mirjana Karanović, zapravo rađen da napakosti Srbima i da se Angelina dala u posao izrade filma zbog mržnje prema Srbima?
Uostalom, brojni su ratni filmovi iz srpske produkcije jasno dali do znanja koga smatraju najodgovornijim za zločine u Hrvatskoj i BiH. I sad bi srpska vlast trebala intervenirati protiv svjetske filmske produkcije koja stavlja srpsku politiku iz 90-tih u negativni (realni) kontekst?

Svjestan sam činjenice da je RTS 90-tih ispirala mozgove, ali sad je 2010., samomisleći umovi bi trebali početi kritički razmišljati i ne gledati paranoično na svakom koraku urotnike koji žele nanijeti zlo srpskom narodu, koji nije ništa lošiji ili bolji od primjerice hrvatskog, bugarskog ili nekog trećeg naroda.

Objektivnom i nepristranom rasuđivanju je jasno da je Miloševićeva politika nanijela 90% zločina na bivšim jugoslovenskim prostorima, priznali to ili ne, brojke su neumoljive kao i napadnuti i opkoljeni gradovi, konc. logori i masovne grobnice u Hrvatskoj, a posebno u Bosni i Hercegovini.

srpski-film

pre 13 godina

Treba i Srbi da snimaju filmove i prikazuju svoju istinu. U njima treba da glume neki poznati svetski glumci, koji to zele. Takvih sigurno ima. Od kukanja nema nista.

gorazd

pre 13 godina

Nije mi jasno sto se napada ova glumica.Pa svako ima pravo na svoje misljenje.Tako i glumci.
A sto se tice zivota u Sarajevu mogu samo reci da imam 34 godine.Cijeli sam zivot u gradu.Od oca sam Slovenca i majke Ukrajinke. U Sarajevu me niko nikada nije porijeko pogledao a jedinu opasnost sam u tijeku rata imao od artiljerije i snajpera dr.Dabica i odbjegloga djenerala Mladica.
Ta prica o Sarajevu kao Teheranu koju plasira Dodik je sramotna neistina. Pazite, tu pricu gura netko tko je iz entiteta u kojemu je srusena 1500 dzamija. Ja zivim u Opcini Centar u Sarajevu i u krugu od 100 metara tu se nalaze i dzamije i pravoslavna i katolicka crkva, evangleicka crkva i sinagoga. U zgradi u kojoj zivim cijeli je rat bilo i Bosnjaka i Srba i Hrvata i nas mjesanih.
Naravno je da je sada u gradu vise Bosnjaka. Pa cijelo je Podrinje popaljeno i taj je svijet dosao u Sarajevo ali je u gradu i puno ostalih.
Znate jako dobro kako je bilo u BL za vrijeme rata. Nje ostalo ni 500 Hrvata i Bosnjaka u gradu a srusene su sve dzamije. O ostalim krajevima RS da i ne govorim.
Boli me kada netko tko ne zna situaciju u Sarajevu prica o ovome gradu kao nekakvom Teheranu.
To su lazi i gluposti. Andja Dzoli to jako dobro zna, na srecu nas Sarajlija :)

sveznajuci bono vox

pre 13 godina

"Anđelina Džoli sa Silajdžićem"
Kakav naslov, pukao sam od smeha! :) Mogu samo da zamislim taj brainstorming!
"Simpaticni" su mi ti ambasadori dobre volje koji pametuju po svetu...

neko

pre 13 godina

od njih dvojice sigurno je mogla dobro i "objektivno" da se informise o situaciji u bosni jel su njih dvojca odraz tolerancije i suzivota u bosni. ako film bude tako "objektivan", onda svaka cast.

Kristijan Svarc Siling

pre 13 godina

Zanimljivo da se nije sastala jedino sa predstavnikom Srba u Sarajevu.

Inace, citam pre neki dan intervju Zeljka Mitrovica u kome obrazlaze razloge odbijanja saradnje sa Dzolijevom na njenom novom ostvarenju koje planira da snima po Bosni i Srbiji.
Naime, kaze da je procitao scenario i da je na delu jos jedan antisrpski film u kome sirotu Muslimanku siluju zli Srbi i slicne vidjene stvari.
Isto tako, dodaje da ju je zbog toga pozvao telefonom te ponudio da u visini od 30 mil. dolara producira film u kome bi glumila ljubavnicu Osame Bin Ladena. Po njegovim recima, na taj predlog je samo zanemela.

U svakom slucaju, bilo ovo istina ili ne, nasa drzava ako je iole ozbiljna treba da spreci, pa ako treba i tuzbom novu antisrpsku propagandu koja je vec zahuktala raznim "Grbavicama", "Srpskim filmovima" "Turnejama" i ostalim domacim i stranim ostvarenjima u kojima se satanizuje srpski narod i prikazuje kao jedini krivac za sva zla ovog sveta.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Ratni kadar, doušnik Alijin, dokazani srbomrzac - saučesnik u zločinima i nad Srbima i nad muslimanima i Hrvatima - na sve moguće načine bi da od Srba napravi svoje roblje, raju!
E, i da si dva puta Haris - nećeš uspeti - nikada više nećete nabijati Srbe na kolac i odsecati glave krivim sabljama, nizati dečije okice na kanape!
Uzalud svekolika gimnastika - stvaranje islamske države na Balkanu su zdušno pomagali Milošević i Karadžić, ali su baš zbog toga navukli bes "ostatka Evrope". Evropa lagano gasi i džamije, ali podržavaju Silajdžića i ratnu kompaniju oko njega - samo zbog iracionalne mržnje prema Srbima, a neke ljubavi nema ni pomena.
Čudo da se kod muslimana ne razvije zdravo mišljenje, pa da se poput Srba, pa i Hrvata, okanu ratnih profitera, huškaša i okrvavljenih.
Silajdžić, Dudaković, Tihić, Ganić, Divjak...

Vukašin Šuvaković

pre 13 godina

Mislim da je pozadina malo drugačija nego što to nama izgleda, Vremenom ta ideja o stvaranju nekakvih etničkih državica polako ali sigurno bledi. Jedino su ostali sveži grobovi i praznina za izgubljenima. I upravo ti sveži grobovi bi trebali da nam daju smernice za budućnost. Naravno da i danas na svim stranama ima bolesnih nacionalista sa doktrinom zastarele ideologije, takozvanih „patriota“. Nisam ovlašćen ni kompetentan da iznosim, po slobodnoj proceni, njihova imena. Mislim da je neodgovorno i neozbiljno optuživati bilo kojeg političara, (nije on vojnik sposoban za neku akciju pa i gnusnu. Političari su govornici nosioci ideologije i huškači piskarala koja su našom gluposti prerasla u nekakve lidere) bio on Srbin Hrvat ili Musliman, voleli ga mi ili ne, da je lično on; „odsecao glave krivim sabljama, nizao dečije okice na kanape”! Svi koji smo ovo pročitali znamo da je to figurativno, jer znamo da se rat nije vodio “krivim sabljama” nego bombama i vatrenim oružjem. Što se tiče Andželine Džoli, znamo ko je ona i o njoj ne bi rekao baš ništa osim da je glumica i koja se kao I svi svetski poznati glumci petlja u sve i svašta ne bi li koliko toliko povratila popularnost.

Sarajlija

pre 13 godina

Zeljko kralj jos drzi Titovu sliku u kancelariji. Mislim da su simpatije velikih ljudi potvrda da je logika Sarajeva ipak malo pravednija od logike Dodika. Zivim i rodjen sam ovde, ne pripadam nijednoj od 3 etnicke grupe, Jugosloven sam... i realno puno je manje nacionalizma nego u BL. Mog prijatelja koji je pravoslavac je skoro djevojka iz BL pitala kako izdrzi u SA, jel ga maltretiraju? Neki program razmjene studenata sa jakim univerzitetskim centrom bi pomogao da se vrati multieticnost Sarajeva na prijeratni nivo i sve da bude OK.

aleksa

pre 13 godina

Od celog ovog saopštenja o brizi za povratnike, jedino je bitna ova rečenica: "Komšić i Džoli su razgovarali i o glumičinom budućem snimanju filma koji će se delom realizovati u BiH"

beo

pre 13 godina

Kako znamo, predsednistvo ima 3 clana, tako da nije razgovarala samo sa srpskim clanom tog troclanog predsednistva. Da li je on na odmoru, sprecen ili nije ni pozvan na razgovor .

el-mahmut

pre 13 godina

Prosli put kad je bila sa Bredom, usli su u burekdzinicu i onda je onda rekla: meni dajte burek sa sirom, a Bredu Pitu...
I to je najozbiljnija moguca konstatacija koja u vezi ovog njihovog "obilazenja" jadnih izbeglica i obecavanja pomoci moze da se donese. Naravno da ce podrzati ideju da BiH bude centar edukacije i privuce hiljade studenata iz celog sveta... ma kakve hiljade, milione! Dok ce kuvajtske fondacije pomagati pri ostvarenju dijaloga medju kulturama...

sveznajuci bono vox

pre 13 godina

"Anđelina Džoli sa Silajdžićem"
Kakav naslov, pukao sam od smeha! :) Mogu samo da zamislim taj brainstorming!
"Simpaticni" su mi ti ambasadori dobre volje koji pametuju po svetu...

beo

pre 13 godina

Kako znamo, predsednistvo ima 3 clana, tako da nije razgovarala samo sa srpskim clanom tog troclanog predsednistva. Da li je on na odmoru, sprecen ili nije ni pozvan na razgovor .

neko

pre 13 godina

od njih dvojice sigurno je mogla dobro i "objektivno" da se informise o situaciji u bosni jel su njih dvojca odraz tolerancije i suzivota u bosni. ako film bude tako "objektivan", onda svaka cast.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Ratni kadar, doušnik Alijin, dokazani srbomrzac - saučesnik u zločinima i nad Srbima i nad muslimanima i Hrvatima - na sve moguće načine bi da od Srba napravi svoje roblje, raju!
E, i da si dva puta Haris - nećeš uspeti - nikada više nećete nabijati Srbe na kolac i odsecati glave krivim sabljama, nizati dečije okice na kanape!
Uzalud svekolika gimnastika - stvaranje islamske države na Balkanu su zdušno pomagali Milošević i Karadžić, ali su baš zbog toga navukli bes "ostatka Evrope". Evropa lagano gasi i džamije, ali podržavaju Silajdžića i ratnu kompaniju oko njega - samo zbog iracionalne mržnje prema Srbima, a neke ljubavi nema ni pomena.
Čudo da se kod muslimana ne razvije zdravo mišljenje, pa da se poput Srba, pa i Hrvata, okanu ratnih profitera, huškaša i okrvavljenih.
Silajdžić, Dudaković, Tihić, Ganić, Divjak...

Kristijan Svarc Siling

pre 13 godina

Zanimljivo da se nije sastala jedino sa predstavnikom Srba u Sarajevu.

Inace, citam pre neki dan intervju Zeljka Mitrovica u kome obrazlaze razloge odbijanja saradnje sa Dzolijevom na njenom novom ostvarenju koje planira da snima po Bosni i Srbiji.
Naime, kaze da je procitao scenario i da je na delu jos jedan antisrpski film u kome sirotu Muslimanku siluju zli Srbi i slicne vidjene stvari.
Isto tako, dodaje da ju je zbog toga pozvao telefonom te ponudio da u visini od 30 mil. dolara producira film u kome bi glumila ljubavnicu Osame Bin Ladena. Po njegovim recima, na taj predlog je samo zanemela.

U svakom slucaju, bilo ovo istina ili ne, nasa drzava ako je iole ozbiljna treba da spreci, pa ako treba i tuzbom novu antisrpsku propagandu koja je vec zahuktala raznim "Grbavicama", "Srpskim filmovima" "Turnejama" i ostalim domacim i stranim ostvarenjima u kojima se satanizuje srpski narod i prikazuje kao jedini krivac za sva zla ovog sveta.

el-mahmut

pre 13 godina

Prosli put kad je bila sa Bredom, usli su u burekdzinicu i onda je onda rekla: meni dajte burek sa sirom, a Bredu Pitu...
I to je najozbiljnija moguca konstatacija koja u vezi ovog njihovog "obilazenja" jadnih izbeglica i obecavanja pomoci moze da se donese. Naravno da ce podrzati ideju da BiH bude centar edukacije i privuce hiljade studenata iz celog sveta... ma kakve hiljade, milione! Dok ce kuvajtske fondacije pomagati pri ostvarenju dijaloga medju kulturama...

djole

pre 13 godina

Kada su tako multietnicni zasto ne dozvole popis stanovnistva, pa da svijet vidi koliko Srba i Hrvata zivi u Sarajevu, Tuzli i drugim `centrima` multietnicnosti i `tolerancija`.

gorazd

pre 13 godina

Nije mi jasno sto se napada ova glumica.Pa svako ima pravo na svoje misljenje.Tako i glumci.
A sto se tice zivota u Sarajevu mogu samo reci da imam 34 godine.Cijeli sam zivot u gradu.Od oca sam Slovenca i majke Ukrajinke. U Sarajevu me niko nikada nije porijeko pogledao a jedinu opasnost sam u tijeku rata imao od artiljerije i snajpera dr.Dabica i odbjegloga djenerala Mladica.
Ta prica o Sarajevu kao Teheranu koju plasira Dodik je sramotna neistina. Pazite, tu pricu gura netko tko je iz entiteta u kojemu je srusena 1500 dzamija. Ja zivim u Opcini Centar u Sarajevu i u krugu od 100 metara tu se nalaze i dzamije i pravoslavna i katolicka crkva, evangleicka crkva i sinagoga. U zgradi u kojoj zivim cijeli je rat bilo i Bosnjaka i Srba i Hrvata i nas mjesanih.
Naravno je da je sada u gradu vise Bosnjaka. Pa cijelo je Podrinje popaljeno i taj je svijet dosao u Sarajevo ali je u gradu i puno ostalih.
Znate jako dobro kako je bilo u BL za vrijeme rata. Nje ostalo ni 500 Hrvata i Bosnjaka u gradu a srusene su sve dzamije. O ostalim krajevima RS da i ne govorim.
Boli me kada netko tko ne zna situaciju u Sarajevu prica o ovome gradu kao nekakvom Teheranu.
To su lazi i gluposti. Andja Dzoli to jako dobro zna, na srecu nas Sarajlija :)

Optimista

pre 13 godina

Pa šta Srbi zaista vjeruju da su se Hollywood, Vatikan, Teheran i Amerika udružili u uroti protiv Srba radi satanizacije srpskog naroda?

Da je izvrstan film "Grbavica" u kojem glavnu ulogu glumi Mirjana Karanović, zapravo rađen da napakosti Srbima i da se Angelina dala u posao izrade filma zbog mržnje prema Srbima?
Uostalom, brojni su ratni filmovi iz srpske produkcije jasno dali do znanja koga smatraju najodgovornijim za zločine u Hrvatskoj i BiH. I sad bi srpska vlast trebala intervenirati protiv svjetske filmske produkcije koja stavlja srpsku politiku iz 90-tih u negativni (realni) kontekst?

Svjestan sam činjenice da je RTS 90-tih ispirala mozgove, ali sad je 2010., samomisleći umovi bi trebali početi kritički razmišljati i ne gledati paranoično na svakom koraku urotnike koji žele nanijeti zlo srpskom narodu, koji nije ništa lošiji ili bolji od primjerice hrvatskog, bugarskog ili nekog trećeg naroda.

Objektivnom i nepristranom rasuđivanju je jasno da je Miloševićeva politika nanijela 90% zločina na bivšim jugoslovenskim prostorima, priznali to ili ne, brojke su neumoljive kao i napadnuti i opkoljeni gradovi, konc. logori i masovne grobnice u Hrvatskoj, a posebno u Bosni i Hercegovini.

srpski-film

pre 13 godina

Treba i Srbi da snimaju filmove i prikazuju svoju istinu. U njima treba da glume neki poznati svetski glumci, koji to zele. Takvih sigurno ima. Od kukanja nema nista.

Sarajlija

pre 13 godina

Zeljko kralj jos drzi Titovu sliku u kancelariji. Mislim da su simpatije velikih ljudi potvrda da je logika Sarajeva ipak malo pravednija od logike Dodika. Zivim i rodjen sam ovde, ne pripadam nijednoj od 3 etnicke grupe, Jugosloven sam... i realno puno je manje nacionalizma nego u BL. Mog prijatelja koji je pravoslavac je skoro djevojka iz BL pitala kako izdrzi u SA, jel ga maltretiraju? Neki program razmjene studenata sa jakim univerzitetskim centrom bi pomogao da se vrati multieticnost Sarajeva na prijeratni nivo i sve da bude OK.

тоша

pre 13 godina

Све јаднији постајете управо ви Муслимани из БиХ. Са целе Босне сведени сте на једну трећину и то управо због фанатичне исламске политике вашег Алије и његових верних пулена Ејупа и Хариса. Никада више, али никада, неће вам Срби бити раја! А тај свет на који се позивате обухвата само запад који је себе претенциозно прогласио за Међународну заједницу! Ја не знам да сав свет зна шта је било у Босни како ви волите да кажете. Па чак и суд у Хагу је пресудио да није било никакве агресије на БиХ већ је у питању био грађански рат! Доста више са манипулацијама!

Sarajlija

pre 13 godina

Nevjerovatno kako je nekima krivo sto je Andjelina posjetila Sarajevo. Naravno da ce bojkotovati Radmanovica, kada on bojkotuje sopstvenu drzavu i njene institucije. Ne samo da ce ga Andjelina bojkotovati nego, polako i sav ostali politicki svijet. Ne samo njega nego i njegovog pajdasa Dodika. Svi normalni ljudi znaju, sta se desilo u Bosni i Hercegovini, tokom zadnjeg rata. Naravno, ginulo je i neduznih Srba, Hrvata, Bosnjaka. Ali niko ne moze promjeniti cinjenicu da su jedni napadali a drugi se branili. Cijeli svijet zna, samo to ne zna Srbija i Beograd. A sve dok je tako, vasa Srbija ce iz decenije u deceniju biti manja i manja, a vi jadni i jadniji.

Onako usput...

pre 13 godina

Amerikanci koriste svaku priliku da davanjem podrške muslimanima u Evropi "vade fleke" za Irak, Avganistan i diskriminaciju muslimana u sopstvenoj zemlji.

aleksa

pre 13 godina

Od celog ovog saopštenja o brizi za povratnike, jedino je bitna ova rečenica: "Komšić i Džoli su razgovarali i o glumičinom budućem snimanju filma koji će se delom realizovati u BiH"

dem

pre 13 godina

Mene licno vrijedja demagogija o Sarajevu kao multietnickom raju i oazi tolerancije , a Banja Luci kao nacionalistickom gradu , jer ja dobro znam da je moje iskustvo iz Sarajeva potpuno suprotno , i sada ce meni neko da prosipa demagogiju ???
U Sarajevu itekako ima nacionalizma , a ako si nemusliman uvijek si gradjanin drugog reda , znam to odlicno jer sam u federalnom Sarajevu , zato svoju propaganfu prosipajte nekome drugom .
10 puta se ugodnije osjecam u Banja Luci ili Beogradu nego u Sarajevu .

Osim nacionalizma i lazne multietnicnosti Sarajevo je potpuno provincijalan grad , medjuljudski odnosi su losi , na sve strane mentalitet mahale .
A trg ispred Srpske pravoslavne crkve se zove Trg Alije Izetbegovica .

I zato nemojte meni pricati o toj multietnicnosti i naprednosti , kad sam to sve licno dozivio kako je u praksi i jedva cekam da napustim ovaj grad !!!!

podraščanin

pre 13 godina

Kažu da će 3 septembra doći u Beograd da se sastane sa rediteljem Filipom Gajićem. E baš me interesuje da li će onda da poseti srpske izbeglice iz Federacije BiH, Hrvatske i sa Kosova ili će ih zaobići kao da ne postoje.

CSI Belgrade

pre 13 godina

Holivud se uvek prostituisao.
Nekada da bi Arapi bili losi momci, sada da bi Srbi bili losi momci.
Ne znam sta ce biti sa njenom lepotom, kada obuce nikab? Kako ce da zaradjuje.
Da li je moguce da je toliko neobavestena, da ne zna da bi joj taj nikab bas Silajdzic rado obukao.
Izdrzacemo mi i ovo, jer smo izdrzali i mnogo gore stvari.

Nick US

pre 13 godina

Oce li u Srbiju ikad doci, ili RS...?!
Cisto da se i to negde pomene da ambasador UNICEFa sprovodi dikriminaciju.
Ili nece posto film joj nije odobren..? :-)

A kakav joj je to tattoo na levoj ruci, jel to Quran, il Tora, Talmud.?

Marina

pre 13 godina

Poznato je da se A.Jolie bori za ostvarenje ljudskih prava, da je na strani potlačenih, povrijeđenih, bolesnih, nesretnih. Ne živi Angelina u rezervatu bez komunikacije sa vanjskim svijetom i zna dobro odnos političkih snaga u BiH; zna sve o srebreničkom genocidu i o Dodikovoj teoriji Sarajeva kao Teherana i njegovoj mržnji muslimanskih građana,i zna da je Rep.Srpska nastala na genocidu. Zašto bi se uopće nalazila sa srpskim predstavnikom koji je protivan svemu što se u BiH pokušava napraviti da se zemlja pokrene naprijed?

filmofil

pre 13 godina

Verovatno ce se srediti da Denis Tanovic pripomogne pisanju scenarija za njen film. Sto se tice pomenutog filma Grbavica taj film je dobio Zlatnog medveda u Berlinu zbog tematike koju obradjuje (nisam gledao film ali sam citao da je scenario cini mi se ovakav to je prica o silovanoj zeni koja posle rata u Bosni zivi u Nemackoj, i kada njenoj cerci traze podatke o ocu, majka ima problema da joj kaze istinu, jer je otac srpski vojnik koji ju je silovao za vreme rata u Bosni.) i to sto su jedni od producenata i Nemci ( verovatno ne bi dali novac za neki film koji bi obradjivao tematiku Bljeska ili Oluje), Bio je kandidat Bosne za Oskara , cak je bio favorit za nominaciju i Oskara, ali su i amerikanci verovatno videli da ne mogu dva puta forsirati film sa slicnom tematikom i pristrasnoscu, pa je film omanuo i nije dobio nominaciju a kamoli Oskara. Dovoljno je bio isforsirana Nicija zemlja koja je dobila i zlatnog globusa i Oskara za najbolji strani film, iako su svi mislili da ce te godine te nagrade pokupiti Cudesna sudbina Amelije Pulen.

Toma Neverni

pre 13 godina

Moram da verujem da se brine najpre za Albanske, Bosnjacke i Hrvatske izbeglice jer je zacelo krenula po abecedi. Srpskih izbeglica je mnogo vise, ali valjda S ide posle ABH. Doci ce i Srpske izbeglice na red, samo neka sacekaju jos 15 godina. Moram i da verujem da se radi o osobi od integriteta koja ulaze svoj sopstveni novac u pomoc izbeglicama, a ne tudji novac. Moja vera u to da se ne radi o aranzmanu sa mocnicima iz Washingtona je jaka jer nikada nije bilo veze US politike i show businessa, niti je ikada vlada US koristila svoje javne licnosti za popularisanje svojih ciljeva.

Bosanac

pre 13 godina

Halo ba, ohladite malo. Evo Angelina na odlasku iz Sarajeva kaze da rat nije tema filma, nego da je to ljubavna prica i da se ne bavi ratom niti politikom.
Prirodu rata nije potrebno komentarisati, to je odradio Hag. Bilo je generala i 'guzonja' sa svih strana tamo, da budemo iskreni daleko najmanje Bosnjaka, al' eto nije to tema ovog clanka.
Kada u Beograd dodju Stones-i, Diana Krall, Santana, AC/DC i kada film iz Srbije jami glavnu nagradu na Sarajevo Film Festival-u (heej, u sred Teherana :))- sve je to normalno. I treba da bude. Al' kako se od dan i po Angeline Jolie u Sarajevu dodje do nacionalistickih naduravanja i preturanja po istorijskim cinjenicama - to mi nije jasno (procitao sam clanak par puta i ne vidjeh da se igdje spomenula priroda rata i Bosnjaci?).
A sto se tice Radmanovica, valjda se nije zatekao u 'Teheranu' :). Nesto razmisljam, ma on je malo i postariji - sigurno se Angelina nije najavila ni 'Lepom Haretu' ni Komsicu, al' u njima jos ima kuveta pa su se stvorili u predsjednistvu cim je Angelina nasla sat vremena slobodnog vremena. Takva sansa se ne propusta.
Za kraj, pojedini komentari filmova iz BiH su stvarno neukusni i odisu zajedljivoscu - valjda je tako lakse...

Vukašin Šuvaković

pre 13 godina

Mislim da je pozadina malo drugačija nego što to nama izgleda, Vremenom ta ideja o stvaranju nekakvih etničkih državica polako ali sigurno bledi. Jedino su ostali sveži grobovi i praznina za izgubljenima. I upravo ti sveži grobovi bi trebali da nam daju smernice za budućnost. Naravno da i danas na svim stranama ima bolesnih nacionalista sa doktrinom zastarele ideologije, takozvanih „patriota“. Nisam ovlašćen ni kompetentan da iznosim, po slobodnoj proceni, njihova imena. Mislim da je neodgovorno i neozbiljno optuživati bilo kojeg političara, (nije on vojnik sposoban za neku akciju pa i gnusnu. Političari su govornici nosioci ideologije i huškači piskarala koja su našom gluposti prerasla u nekakve lidere) bio on Srbin Hrvat ili Musliman, voleli ga mi ili ne, da je lično on; „odsecao glave krivim sabljama, nizao dečije okice na kanape”! Svi koji smo ovo pročitali znamo da je to figurativno, jer znamo da se rat nije vodio “krivim sabljama” nego bombama i vatrenim oružjem. Što se tiče Andželine Džoli, znamo ko je ona i o njoj ne bi rekao baš ništa osim da je glumica i koja se kao I svi svetski poznati glumci petlja u sve i svašta ne bi li koliko toliko povratila popularnost.

rENato

pre 13 godina

Sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije nije nikad u presudi donio zaključak da se u Bosni i Hercegovini radilo o građanskom ratu.
Naprotiv, Sud je, u nekoliko presuda zaključio da se radilo o međunarodnom sukobu.

Kiza

pre 13 godina

... Ja sam gledao film "Grbavica" (i to u Engleksoj na TV-u) i mislim da je odlican. Film uopste nije anti-srpski, vec je opste-ljudski. U filmu se Srbi ni ne pominju. Ono sto se vidi je da jedna zena u Sarajevu (Mira Karanovic) ima kcerku i da je laze/krije od nje ko joj je otac. Na kraju kcerka shvata da joj otac nije pali heroj kako je mislila vec vojnik koji je silovao njenu majku. Film ima vise slojeva:1. da li mogu da volim dete koji je zivi spomenik moje najvece patnje, 2) da li mogu da volim sebe (aspekt kcerke), kada u sebi imam ono sto (sam mislila da) najvise mrzim, 3. da li mogu da volim/mrzim svog oca, bez obzira kakav je on, 4. da li sam ja ono sto su mi otac i majka, ili sam ja ono sto zelim da budem, itd. Preporucio bih svakome da vidi ovaj film. Sto se tice Andzeline i meni se cini da je malo pristrasna i da ima svoju nacionalnu hijerarhiju zrtava.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Ratni kadar, doušnik Alijin, dokazani srbomrzac - saučesnik u zločinima i nad Srbima i nad muslimanima i Hrvatima - na sve moguće načine bi da od Srba napravi svoje roblje, raju!
E, i da si dva puta Haris - nećeš uspeti - nikada više nećete nabijati Srbe na kolac i odsecati glave krivim sabljama, nizati dečije okice na kanape!
Uzalud svekolika gimnastika - stvaranje islamske države na Balkanu su zdušno pomagali Milošević i Karadžić, ali su baš zbog toga navukli bes "ostatka Evrope". Evropa lagano gasi i džamije, ali podržavaju Silajdžića i ratnu kompaniju oko njega - samo zbog iracionalne mržnje prema Srbima, a neke ljubavi nema ni pomena.
Čudo da se kod muslimana ne razvije zdravo mišljenje, pa da se poput Srba, pa i Hrvata, okanu ratnih profitera, huškaša i okrvavljenih.
Silajdžić, Dudaković, Tihić, Ganić, Divjak...

gorazd

pre 13 godina

Nije mi jasno sto se napada ova glumica.Pa svako ima pravo na svoje misljenje.Tako i glumci.
A sto se tice zivota u Sarajevu mogu samo reci da imam 34 godine.Cijeli sam zivot u gradu.Od oca sam Slovenca i majke Ukrajinke. U Sarajevu me niko nikada nije porijeko pogledao a jedinu opasnost sam u tijeku rata imao od artiljerije i snajpera dr.Dabica i odbjegloga djenerala Mladica.
Ta prica o Sarajevu kao Teheranu koju plasira Dodik je sramotna neistina. Pazite, tu pricu gura netko tko je iz entiteta u kojemu je srusena 1500 dzamija. Ja zivim u Opcini Centar u Sarajevu i u krugu od 100 metara tu se nalaze i dzamije i pravoslavna i katolicka crkva, evangleicka crkva i sinagoga. U zgradi u kojoj zivim cijeli je rat bilo i Bosnjaka i Srba i Hrvata i nas mjesanih.
Naravno je da je sada u gradu vise Bosnjaka. Pa cijelo je Podrinje popaljeno i taj je svijet dosao u Sarajevo ali je u gradu i puno ostalih.
Znate jako dobro kako je bilo u BL za vrijeme rata. Nje ostalo ni 500 Hrvata i Bosnjaka u gradu a srusene su sve dzamije. O ostalim krajevima RS da i ne govorim.
Boli me kada netko tko ne zna situaciju u Sarajevu prica o ovome gradu kao nekakvom Teheranu.
To su lazi i gluposti. Andja Dzoli to jako dobro zna, na srecu nas Sarajlija :)

Optimista

pre 13 godina

Pa šta Srbi zaista vjeruju da su se Hollywood, Vatikan, Teheran i Amerika udružili u uroti protiv Srba radi satanizacije srpskog naroda?

Da je izvrstan film "Grbavica" u kojem glavnu ulogu glumi Mirjana Karanović, zapravo rađen da napakosti Srbima i da se Angelina dala u posao izrade filma zbog mržnje prema Srbima?
Uostalom, brojni su ratni filmovi iz srpske produkcije jasno dali do znanja koga smatraju najodgovornijim za zločine u Hrvatskoj i BiH. I sad bi srpska vlast trebala intervenirati protiv svjetske filmske produkcije koja stavlja srpsku politiku iz 90-tih u negativni (realni) kontekst?

Svjestan sam činjenice da je RTS 90-tih ispirala mozgove, ali sad je 2010., samomisleći umovi bi trebali početi kritički razmišljati i ne gledati paranoično na svakom koraku urotnike koji žele nanijeti zlo srpskom narodu, koji nije ništa lošiji ili bolji od primjerice hrvatskog, bugarskog ili nekog trećeg naroda.

Objektivnom i nepristranom rasuđivanju je jasno da je Miloševićeva politika nanijela 90% zločina na bivšim jugoslovenskim prostorima, priznali to ili ne, brojke su neumoljive kao i napadnuti i opkoljeni gradovi, konc. logori i masovne grobnice u Hrvatskoj, a posebno u Bosni i Hercegovini.

Sarajlija

pre 13 godina

Zeljko kralj jos drzi Titovu sliku u kancelariji. Mislim da su simpatije velikih ljudi potvrda da je logika Sarajeva ipak malo pravednija od logike Dodika. Zivim i rodjen sam ovde, ne pripadam nijednoj od 3 etnicke grupe, Jugosloven sam... i realno puno je manje nacionalizma nego u BL. Mog prijatelja koji je pravoslavac je skoro djevojka iz BL pitala kako izdrzi u SA, jel ga maltretiraju? Neki program razmjene studenata sa jakim univerzitetskim centrom bi pomogao da se vrati multieticnost Sarajeva na prijeratni nivo i sve da bude OK.

Sarajlija

pre 13 godina

Nevjerovatno kako je nekima krivo sto je Andjelina posjetila Sarajevo. Naravno da ce bojkotovati Radmanovica, kada on bojkotuje sopstvenu drzavu i njene institucije. Ne samo da ce ga Andjelina bojkotovati nego, polako i sav ostali politicki svijet. Ne samo njega nego i njegovog pajdasa Dodika. Svi normalni ljudi znaju, sta se desilo u Bosni i Hercegovini, tokom zadnjeg rata. Naravno, ginulo je i neduznih Srba, Hrvata, Bosnjaka. Ali niko ne moze promjeniti cinjenicu da su jedni napadali a drugi se branili. Cijeli svijet zna, samo to ne zna Srbija i Beograd. A sve dok je tako, vasa Srbija ce iz decenije u deceniju biti manja i manja, a vi jadni i jadniji.

Marina

pre 13 godina

Poznato je da se A.Jolie bori za ostvarenje ljudskih prava, da je na strani potlačenih, povrijeđenih, bolesnih, nesretnih. Ne živi Angelina u rezervatu bez komunikacije sa vanjskim svijetom i zna dobro odnos političkih snaga u BiH; zna sve o srebreničkom genocidu i o Dodikovoj teoriji Sarajeva kao Teherana i njegovoj mržnji muslimanskih građana,i zna da je Rep.Srpska nastala na genocidu. Zašto bi se uopće nalazila sa srpskim predstavnikom koji je protivan svemu što se u BiH pokušava napraviti da se zemlja pokrene naprijed?

тоша

pre 13 godina

Све јаднији постајете управо ви Муслимани из БиХ. Са целе Босне сведени сте на једну трећину и то управо због фанатичне исламске политике вашег Алије и његових верних пулена Ејупа и Хариса. Никада више, али никада, неће вам Срби бити раја! А тај свет на који се позивате обухвата само запад који је себе претенциозно прогласио за Међународну заједницу! Ја не знам да сав свет зна шта је било у Босни како ви волите да кажете. Па чак и суд у Хагу је пресудио да није било никакве агресије на БиХ већ је у питању био грађански рат! Доста више са манипулацијама!

Kristijan Svarc Siling

pre 13 godina

Zanimljivo da se nije sastala jedino sa predstavnikom Srba u Sarajevu.

Inace, citam pre neki dan intervju Zeljka Mitrovica u kome obrazlaze razloge odbijanja saradnje sa Dzolijevom na njenom novom ostvarenju koje planira da snima po Bosni i Srbiji.
Naime, kaze da je procitao scenario i da je na delu jos jedan antisrpski film u kome sirotu Muslimanku siluju zli Srbi i slicne vidjene stvari.
Isto tako, dodaje da ju je zbog toga pozvao telefonom te ponudio da u visini od 30 mil. dolara producira film u kome bi glumila ljubavnicu Osame Bin Ladena. Po njegovim recima, na taj predlog je samo zanemela.

U svakom slucaju, bilo ovo istina ili ne, nasa drzava ako je iole ozbiljna treba da spreci, pa ako treba i tuzbom novu antisrpsku propagandu koja je vec zahuktala raznim "Grbavicama", "Srpskim filmovima" "Turnejama" i ostalim domacim i stranim ostvarenjima u kojima se satanizuje srpski narod i prikazuje kao jedini krivac za sva zla ovog sveta.

sveznajuci bono vox

pre 13 godina

"Anđelina Džoli sa Silajdžićem"
Kakav naslov, pukao sam od smeha! :) Mogu samo da zamislim taj brainstorming!
"Simpaticni" su mi ti ambasadori dobre volje koji pametuju po svetu...

neko

pre 13 godina

od njih dvojice sigurno je mogla dobro i "objektivno" da se informise o situaciji u bosni jel su njih dvojca odraz tolerancije i suzivota u bosni. ako film bude tako "objektivan", onda svaka cast.

CSI Belgrade

pre 13 godina

Holivud se uvek prostituisao.
Nekada da bi Arapi bili losi momci, sada da bi Srbi bili losi momci.
Ne znam sta ce biti sa njenom lepotom, kada obuce nikab? Kako ce da zaradjuje.
Da li je moguce da je toliko neobavestena, da ne zna da bi joj taj nikab bas Silajdzic rado obukao.
Izdrzacemo mi i ovo, jer smo izdrzali i mnogo gore stvari.

podraščanin

pre 13 godina

Kažu da će 3 septembra doći u Beograd da se sastane sa rediteljem Filipom Gajićem. E baš me interesuje da li će onda da poseti srpske izbeglice iz Federacije BiH, Hrvatske i sa Kosova ili će ih zaobići kao da ne postoje.

Vukašin Šuvaković

pre 13 godina

Mislim da je pozadina malo drugačija nego što to nama izgleda, Vremenom ta ideja o stvaranju nekakvih etničkih državica polako ali sigurno bledi. Jedino su ostali sveži grobovi i praznina za izgubljenima. I upravo ti sveži grobovi bi trebali da nam daju smernice za budućnost. Naravno da i danas na svim stranama ima bolesnih nacionalista sa doktrinom zastarele ideologije, takozvanih „patriota“. Nisam ovlašćen ni kompetentan da iznosim, po slobodnoj proceni, njihova imena. Mislim da je neodgovorno i neozbiljno optuživati bilo kojeg političara, (nije on vojnik sposoban za neku akciju pa i gnusnu. Političari su govornici nosioci ideologije i huškači piskarala koja su našom gluposti prerasla u nekakve lidere) bio on Srbin Hrvat ili Musliman, voleli ga mi ili ne, da je lično on; „odsecao glave krivim sabljama, nizao dečije okice na kanape”! Svi koji smo ovo pročitali znamo da je to figurativno, jer znamo da se rat nije vodio “krivim sabljama” nego bombama i vatrenim oružjem. Što se tiče Andželine Džoli, znamo ko je ona i o njoj ne bi rekao baš ništa osim da je glumica i koja se kao I svi svetski poznati glumci petlja u sve i svašta ne bi li koliko toliko povratila popularnost.

djole

pre 13 godina

Kada su tako multietnicni zasto ne dozvole popis stanovnistva, pa da svijet vidi koliko Srba i Hrvata zivi u Sarajevu, Tuzli i drugim `centrima` multietnicnosti i `tolerancija`.

dem

pre 13 godina

Mene licno vrijedja demagogija o Sarajevu kao multietnickom raju i oazi tolerancije , a Banja Luci kao nacionalistickom gradu , jer ja dobro znam da je moje iskustvo iz Sarajeva potpuno suprotno , i sada ce meni neko da prosipa demagogiju ???
U Sarajevu itekako ima nacionalizma , a ako si nemusliman uvijek si gradjanin drugog reda , znam to odlicno jer sam u federalnom Sarajevu , zato svoju propaganfu prosipajte nekome drugom .
10 puta se ugodnije osjecam u Banja Luci ili Beogradu nego u Sarajevu .

Osim nacionalizma i lazne multietnicnosti Sarajevo je potpuno provincijalan grad , medjuljudski odnosi su losi , na sve strane mentalitet mahale .
A trg ispred Srpske pravoslavne crkve se zove Trg Alije Izetbegovica .

I zato nemojte meni pricati o toj multietnicnosti i naprednosti , kad sam to sve licno dozivio kako je u praksi i jedva cekam da napustim ovaj grad !!!!

Nick US

pre 13 godina

Oce li u Srbiju ikad doci, ili RS...?!
Cisto da se i to negde pomene da ambasador UNICEFa sprovodi dikriminaciju.
Ili nece posto film joj nije odobren..? :-)

A kakav joj je to tattoo na levoj ruci, jel to Quran, il Tora, Talmud.?

Onako usput...

pre 13 godina

Amerikanci koriste svaku priliku da davanjem podrške muslimanima u Evropi "vade fleke" za Irak, Avganistan i diskriminaciju muslimana u sopstvenoj zemlji.

el-mahmut

pre 13 godina

Prosli put kad je bila sa Bredom, usli su u burekdzinicu i onda je onda rekla: meni dajte burek sa sirom, a Bredu Pitu...
I to je najozbiljnija moguca konstatacija koja u vezi ovog njihovog "obilazenja" jadnih izbeglica i obecavanja pomoci moze da se donese. Naravno da ce podrzati ideju da BiH bude centar edukacije i privuce hiljade studenata iz celog sveta... ma kakve hiljade, milione! Dok ce kuvajtske fondacije pomagati pri ostvarenju dijaloga medju kulturama...

srpski-film

pre 13 godina

Treba i Srbi da snimaju filmove i prikazuju svoju istinu. U njima treba da glume neki poznati svetski glumci, koji to zele. Takvih sigurno ima. Od kukanja nema nista.

Toma Neverni

pre 13 godina

Moram da verujem da se brine najpre za Albanske, Bosnjacke i Hrvatske izbeglice jer je zacelo krenula po abecedi. Srpskih izbeglica je mnogo vise, ali valjda S ide posle ABH. Doci ce i Srpske izbeglice na red, samo neka sacekaju jos 15 godina. Moram i da verujem da se radi o osobi od integriteta koja ulaze svoj sopstveni novac u pomoc izbeglicama, a ne tudji novac. Moja vera u to da se ne radi o aranzmanu sa mocnicima iz Washingtona je jaka jer nikada nije bilo veze US politike i show businessa, niti je ikada vlada US koristila svoje javne licnosti za popularisanje svojih ciljeva.

beo

pre 13 godina

Kako znamo, predsednistvo ima 3 clana, tako da nije razgovarala samo sa srpskim clanom tog troclanog predsednistva. Da li je on na odmoru, sprecen ili nije ni pozvan na razgovor .

aleksa

pre 13 godina

Od celog ovog saopštenja o brizi za povratnike, jedino je bitna ova rečenica: "Komšić i Džoli su razgovarali i o glumičinom budućem snimanju filma koji će se delom realizovati u BiH"

filmofil

pre 13 godina

Verovatno ce se srediti da Denis Tanovic pripomogne pisanju scenarija za njen film. Sto se tice pomenutog filma Grbavica taj film je dobio Zlatnog medveda u Berlinu zbog tematike koju obradjuje (nisam gledao film ali sam citao da je scenario cini mi se ovakav to je prica o silovanoj zeni koja posle rata u Bosni zivi u Nemackoj, i kada njenoj cerci traze podatke o ocu, majka ima problema da joj kaze istinu, jer je otac srpski vojnik koji ju je silovao za vreme rata u Bosni.) i to sto su jedni od producenata i Nemci ( verovatno ne bi dali novac za neki film koji bi obradjivao tematiku Bljeska ili Oluje), Bio je kandidat Bosne za Oskara , cak je bio favorit za nominaciju i Oskara, ali su i amerikanci verovatno videli da ne mogu dva puta forsirati film sa slicnom tematikom i pristrasnoscu, pa je film omanuo i nije dobio nominaciju a kamoli Oskara. Dovoljno je bio isforsirana Nicija zemlja koja je dobila i zlatnog globusa i Oskara za najbolji strani film, iako su svi mislili da ce te godine te nagrade pokupiti Cudesna sudbina Amelije Pulen.

Bosanac

pre 13 godina

Halo ba, ohladite malo. Evo Angelina na odlasku iz Sarajeva kaze da rat nije tema filma, nego da je to ljubavna prica i da se ne bavi ratom niti politikom.
Prirodu rata nije potrebno komentarisati, to je odradio Hag. Bilo je generala i 'guzonja' sa svih strana tamo, da budemo iskreni daleko najmanje Bosnjaka, al' eto nije to tema ovog clanka.
Kada u Beograd dodju Stones-i, Diana Krall, Santana, AC/DC i kada film iz Srbije jami glavnu nagradu na Sarajevo Film Festival-u (heej, u sred Teherana :))- sve je to normalno. I treba da bude. Al' kako se od dan i po Angeline Jolie u Sarajevu dodje do nacionalistickih naduravanja i preturanja po istorijskim cinjenicama - to mi nije jasno (procitao sam clanak par puta i ne vidjeh da se igdje spomenula priroda rata i Bosnjaci?).
A sto se tice Radmanovica, valjda se nije zatekao u 'Teheranu' :). Nesto razmisljam, ma on je malo i postariji - sigurno se Angelina nije najavila ni 'Lepom Haretu' ni Komsicu, al' u njima jos ima kuveta pa su se stvorili u predsjednistvu cim je Angelina nasla sat vremena slobodnog vremena. Takva sansa se ne propusta.
Za kraj, pojedini komentari filmova iz BiH su stvarno neukusni i odisu zajedljivoscu - valjda je tako lakse...

rENato

pre 13 godina

Sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije nije nikad u presudi donio zaključak da se u Bosni i Hercegovini radilo o građanskom ratu.
Naprotiv, Sud je, u nekoliko presuda zaključio da se radilo o međunarodnom sukobu.

Kiza

pre 13 godina

... Ja sam gledao film "Grbavica" (i to u Engleksoj na TV-u) i mislim da je odlican. Film uopste nije anti-srpski, vec je opste-ljudski. U filmu se Srbi ni ne pominju. Ono sto se vidi je da jedna zena u Sarajevu (Mira Karanovic) ima kcerku i da je laze/krije od nje ko joj je otac. Na kraju kcerka shvata da joj otac nije pali heroj kako je mislila vec vojnik koji je silovao njenu majku. Film ima vise slojeva:1. da li mogu da volim dete koji je zivi spomenik moje najvece patnje, 2) da li mogu da volim sebe (aspekt kcerke), kada u sebi imam ono sto (sam mislila da) najvise mrzim, 3. da li mogu da volim/mrzim svog oca, bez obzira kakav je on, 4. da li sam ja ono sto su mi otac i majka, ili sam ja ono sto zelim da budem, itd. Preporucio bih svakome da vidi ovaj film. Sto se tice Andzeline i meni se cini da je malo pristrasna i da ima svoju nacionalnu hijerarhiju zrtava.