EU nije poslala rezoluciju o Kosovu

Beograd -- Evropska unija nije poslala Ujedinjenim nacijama rezoluciju o Kosovu, izjavio je u Beogradu zamenik šefa grčke diplomatije Dimitris Drucas.

Izvor: B92, Beta, Politika, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Srbiji su potrebni: nova vlada, novi likovi. Ove što imamo (inkluzivno opozicija) sve u Containeru promašene politike.
  (Poraz do poraza!, 1. avgust 2010 09:00)

  # Link komentara

 2. Tadic: Konsultovali smo EU
  30. jul 2010.

  "Došlo je do informacije da albanska strana ima nameru da preda svoju rezoluciju Generalnoj skupštini i mi nismo smeli da na sebe preuzmemo rizik da budemo drugi predlagači, "jer ako se prva rezolucija izglasa, onda se o drugoj ne glasa", tako da nismo mogli da dopustimo sebi da naš tekst uopšte ne bude predmet rasprave", objasnio je Tadić.

  "jer ako se prva rezolucija izglasa, onda se o drugoj ne glasa"

  Na ISTI NACIN Srbija je "preduhitrila" i EU koja je ocekivala da ce zajedno sa Srbijom sastaviti predlog rezolucije i samo iz toga razloga EU "nije poslala rezoluciju o Kosovu" o kojoj se ako se "prihvati prva", kao o "drugoj rezoluciji" ne bi ni raspravljalo u GS !
  Na ovaj nacin Srbija je samo jos jednom RAZOCARALA EU i pokusava "izigrati" svoje "partnere u EU" a REAKCIJE koje su dosle iz najuticajnijih clanica EU, samo izrazavaju Gnev i razocarenje koje ce Srbiju "skupo kostati" vec na zasedanju GS UN !
  EU nije poslala svoju rezoluciju ali je zato DOBRO uskladila "svoj stav" koji ce "kazniti" one koji su "prokockali" poverenje EU i dokazali po ko zna koji put da su "NEPREDVIDLJIVI PARTNERI" a takvi EU SIGURNO NISU POTREBNI !
  Zivi bili pa videli !
  (Bucko razmisljam, 1. avgust 2010 08:19)

  # Link komentara

 3. Veoma tesko zivimo. Jedva sastavljamo kraj sa krajem. Moja deca nemaju normalno detinjstvo i ako se nesto bitnije ne promeni u skorijoj buducnosti lose nam se pise.
  Dragi moji, JE*E MI SE ZA KOSOVO!
  (Obicni beogradski smrtnici, 1. avgust 2010 07:09)

  # Link komentara

 4. Mislim da smo mi "zadnja rupa na sviralu" celoj EU diplomaciji. Izuzev ovih 5 zemalja koje ne priznaju nezavisnost, ostale su rekle svoje. To sto mi svakodnevno fabrikujemo vesti o vaznosti naseg stava u UN, EU, Savetu bezbednosti ... nema nikakvog znacaja. Sve je to za domacu upotrebu i lako se kvari. Svakog dana vest brise prethodnu vest. Sami sebe demantiramo raznim vestima, a ove u EU zabole.... Oni su svoje rekli i to ni ne pominju da bi menjali. Bar ja ne vidim na stranim vestima da iko spominje Srbiju, valjda i to nesto znaci.
  (bane, 1. avgust 2010 01:37)

  # Link komentara

 5. Nije mi jasno kako to da Evropi i celom svetu nije jasno da smo mi Srbi GENETSKI tvrdoglav narod. Non-stop pokusavaju da iskorene tu osobinu iz nas, ali to je nemoguce, jer Srbi ne mogu bez inata. Pa da nije inata, mi nikada ne bismo imali ovu drzavu danas. Ne mogu oni pet vekova tek tako lako da izbrisu iz nas. Nije mi samo jasno koji je plan Tadica & co da zadrze Kosovo. U slucaju da Kosovo ostane deo Srbije, treba naci poslove Albancima na Kosovu, a pokazali su da ne mogu ni svom narodu da omoguce poslove. Imam utisak da se inate, a da ne znaju ni sami sta rade, niti kako ce se sve zavrsiti.
  (milos, 1. avgust 2010 00:58)

  # Link komentara

 6. "Istina je da se vecina Albanaca za vreme drugog svetskog rata stavili na stranu Partizana..." To nije ISTINA, ogromna vecina Albanaca se stavila na stranu fasisticke Italije a nakon kapitulacije Italije na stranu nacisticke Nemacke. Albanci su bili saveznici fasisticke Italije i nacisticke Nemacke jer su obe ove drzave pomagale albanski nacionalizam i stvaranje "Velike Albanije" tako da su price za malu decu da su Albanci ratovali protiv onih koji su im omogucili ispunjenje nacionalistickih zelja. Kao kada bi neko od Albanaca za 50 godina rekao da su se Albanci tamo negde 1999. borili protiv NATO-a. Uostalom, brojke govore sve, koliko je npr. Albanaca bilo medju policijskim i vojnim snagama koje su formirali Italijani i Nemci: na desetine hiljada i koliko ih je npr 1940. bilo u KPJ na Kosovu: 23 kosovska Albanca. Tek 1945. nakon sto su partizani savladali albanske baliste, dolazi do ukljucivanja veceg broja kosovskih Albanaca medju partizane ali zbog toga Tito zabranjuje povratak Srba na Kosovo koje su Albanci proterali dok su imali zaledjinu Italije i Nemacke. Vec smaraju ove romantizovane verzije istorije koje podmecu dezurni albanski nacionalisti kao i ovo pateticno izigravanje zrtve i nevinasca. Albanska "drzava kosova" je nacionalisticka tvorevina, nastala na albanskim nacionalistickim i teritorijalnim pretenzijama, velikim delom na istorijskim izmisljotinama (ilirsko pa dardansko "poreklo", "okupacije", "nepravde" iz 1912. itd.), na ispraznim albanskim mitovima, na etnickom ciscenju nealbanaca i na nasilju svake vrste. Albanci sa Kosova bi insistirali na secesiji i stvaranju etnicki ciste albanske "drzave" na Kosovu i da je predsednik Srbije bila Majka Tereza a svi Srbi dubili na trepavicama zbog Albanaca. Dosta je bilo ovog glumatanja i sminkanja albanskog agresivnog i primitivnog nacionalizma na Balkanu. Takodjer, treba potsetiti da su Albanci "kosovski" scenario hteli da ponove i u Makedoniji iako tamo nije bilo ni Rankovica ni Milosevica...
  (AtlanTida, 1. avgust 2010 00:00)

  # Link komentara

 7. Zna se da Amerikanci i EU pritiskaju Grcku da prizna Kosovo ka nezavisnu drzavu (kao 'pohvalnost' sto su im dali pare za krizu).

  Da bi kupovali malo vreme, Grci, sad probaju sa shuttle diplomacy (a kolko je to seriozno kad salju shadow ministra sa spoljne poslove). Za mesec dana bice gotov shuttle diplomay i Grcka ce da kaze probali smo ali ne mozemo dalje moramo da priznamo Nezavisno Kosovo.
  (Niko, 31. jul 2010 22:01)

  # Link komentara

 8. ... Nije da se Albanci nisu uklucili i prihvatali zivot u drzavi Jugoslavija i stime Srbije jer imate napretek dokumente,arhive,javne medije,novine ,Tv ,knige znaci na tone i tone materiala koja ce obvrgnuti vas iskaz.Istina je da se vecina Albanaca za vreme drugog scvetskog rata stavili na stranu Partizana i zajedno sa drugim narodima ratovao protiv Nemacke ali bilo je i obecanje tadasne Komunisticke Partije da posle oslobodjenja Kosovari ce sami odlucit o svojoj sudbini,glasace hoce sa Albaniom ili u sastavu Jugoslavije.Vrsilo se velik pritisak na Albance na razne nacine tako da je doslo do toga da Albanci Kosova budu u sastavu Juge. Iako zelja vecine bila da se pripoji Albaniji ona postala deo Srbije i Jugoslavije(ili ostala deo Srbije) i nad njima je ucinjeno velika nepravda od strane Rankovica ,nemoram objasnjavati sta je sve taj rezim OZNA na celu sa Rankovicem radio nad Albancima,imate sve u vasim arhivima ali jedno da istaknem da od zuluma isaljavalo se za Tursku oko 300 000 Albanaca. Kada je Rankovic smenjen sa polozaja i kasnije kada se autonomnost Kosova uzvisila na veci stepen retko da je koji narod bio veci pristalica SFRJ jer je iz 1972 pa sve do 1981-89 Albanci su napredovali u svakom smislu,na svakom segmentu zivota i to je bio preradjaj ali bas to i bas taj napredak Albanaca smetalo im dobrom broju presvega Srba koji su poceli polako ali sigurno organizovati se tajno,nalazeci svoje ljude na polozaima koji misle isto i zauzimajuci polozaje na politickom javnome zivotu i tako ciljali ka vrhu politicki elitni odlucujucih polozaja.Demonstracije na Kosovu su izbili zbog neceg drugog a nezadovolstvo studenata je iskoristilo ekstremne ilegalne organizacije koje iako vec dobro poznato drzavnoj sigurnosti Srbije dozvolila je da se siri i cak na njima strpao svoje agente koji su medju prvima drzali transparente anti Jugoslovenske ,Kosova Republik i tako dalje da bi se potom mogli otvoreno tuci ne samo organizatori i najevidentniji demonstrati vec mnoge elitne skolovane ugledne Albance,potom polako ali sigurnim koracima celnim politickim licnostima Pokrainskih vlasti jer je cil uocliv odavno Albancima bio da se svi sposobni Albanci odstrane da bise smenivali sa onim manje sposobnim i lakse uticati na njih za sprovodjenje ukidanje autonomije kao krivca za sve lose ucinjeno na Kosovu,a u stvari je to bilo da Albanci ostanu bez politickog uticaja na svoj zivot i buducnost. Elita na celu tadasne vlade Kosova sposobna i iskrena ustavu i Avnoja su mukotrpno odbranili autonomiju od azdaje politicara nacionalista iz Srbije sve do 1989 kada je silom oduzeta a stime i svaki uticaj Albanaca politicki ni ekonomski se vise nije mogao zamisliti. Albanci Kosova su branili Avnoj i ustav dok vlada Srbije sa Milosevicem na celu bio za rusenje svega toga ,i u stvari videlo se ocito i rusilac SFRJ i bratsva i prosperiteta.
  (DAr Dan, 31. jul 2010 21:44)

  # Link komentara

 9. Ako nas ne udare novim uslovima, udarice nas HAARP.
  (Beogradjanin, 31. jul 2010 21:18)

  # Link komentara

 10. Srbi...pravite sto vise dece i ne brinite za buducnost, u suprotnom crno nam se pise...s verom u boga za pravdu i istinu... kao nasi dedovi minimum 3 deteta... nek vam je srecno.. i na posao ne zabusavajte :)
  (pedja, 31. jul 2010 21:15)

  # Link komentara

 11. Platismo mi za ono "ganjanje pravde" iz 1999. godine kad smo ganjajuci pravdu, klali, ubijali, palili, proterivali
  (pravdoganjac, 31. jul 2010 20:12)

  # Link komentara

 12. Poseta Drucasa Pristini nakon posete Beogradu pokazuje i dokazuje da je proradila 'shuttle' diplomatija [secamo se Holbruka i 1995 kada je pripreman Dejton].
  A, to znaci da je Srbija ipak "sela na rudu"
  EU je izabrala Grcku radi vise faktora: dug Grcke prema drzavama, pravoslavna vera, Grcka je jedna od 5 drzava EU koja [jos] nije priznala Kosovo,..
  Ipak nisu ovi u EU ludi.
  (druks, 31. jul 2010 19:57)

  # Link komentara

 13. rezolucije i zakone pisu pobednici, najmocniji i - najbogatiji. Mi kao mala zemlja sa nikakvim internacionalnim uticajem smo osudjeni na ponizavanje ako se pozivamo na zakon.
  S druge strane, ako nam je to od bilo kave utehe i pored cene koju placamo- mi smo programirani da isterujemo pravdu.
  I kao sto narod kaze:
  "pravda je spora ali dostizna".
  Potvrdice se da smo bili u pravu kad-tad.
  (veki, 31. jul 2010 19:31)

  # Link komentara

 14. Drucas ovde pominje "evropska dvadesetsedmorica", a mi mislili 27-5! Braćo braćo, ima li braće na svetu bez interesa? U prevodu, u jezgru ove posete Drucasa stoji, da mi trebamo hitno povuci nasu rezoluciju, i da prestanemo čupkati lavlje brkove.
  (leonardo, ware aler art, 31. jul 2010 18:55)

  # Link komentara

 15. Moguce da EU nije poslala rezoluciju, smatrajuci da ona nije potrebna posle misljenja MSP, ali to ne znaci da ce podrzati srpsku rezoluciju, koja je u suprotnosti sa onim sto je MSP izjavio, nalazeci da ne postoji nikakva prepreka ili krsenje medjunarodnog prava za osamostavljivanje drzave Kosova.
  (Drita, 31. jul 2010 18:52)

  # Link komentara

 16. Preuranjena je priča o predlogu rezolucije EU o Kosovu, jer prethodi sastanak Saveta bezbednosti o Kosovu, početkom avgusta, kako bi se "usaglasili/neusaglasili" stavovi "velikih sila" o tome - šta dalje sa Kosovom, nakon mišljenja MSP?!
  Verovatno će izostati "usaglašen stav" u vidu "rezolucije SB UN, već će biti prezentovano "predsedničko saopštenje", nakon čega:
  - "srpska rezolucija" ne prolazi na jesenjem zasedanju Generalne skupštine UN, a
  - u međuvremenu, nekoliko desetina zemalja daju priznanje Republici Kosova, kako se najavljuje iz Prištine, i onda sledi
  - odluka SB UN da Generalna skupština UN "deklaracijom", primi u članstvo OUN Republiku Kosova?!
  (Kraj priče, 31. jul 2010 18:51)

  # Link komentara

 17. Samo stavite na tas koliko para imaju/koliko unose u EU ove 22 drzave koje priznaju Kosovo, a koliko onih 5 koje ne priznju i sve ce biti jasno.
  (nikolic, 31. jul 2010 18:46)

  # Link komentara

 18. Nema jedinstvenog stava oko Kosova u EU to je točno, ali što mislite ko će prije popustiti ovih 5 što ne priznaju Kosovo ili ovih 22 koji priznaju Kosovo.
  "što je prirodno da razgovaraju sa zemljama koje su blizu članstva u Uniji”, objasnio je on.
  A ko je to blizu članstva u EU ako misli na Srbiju onda je pogriješio.
  (mario, 31. jul 2010 18:26)

  # Link komentara

 19. Kao u obdanistu ...…..
  (Arta, 31. jul 2010 17:48)

  # Link komentara

 20. Све је могуће у EУ за 20 или 50 година, зато се морају ангажовати сви МУДРИ, ОБРАЗОВАНИ, УПОРНИ....
  Данас је за све Србе, најбоље да Србија што пре уђе у ЕУ , и на КиМ.
  Међутим сада су на КиМ, заједно Албанци и САД, зато БЕЗ ИЛУЗИЈА, тражити од ЕУ само ОНО ШТО ЈЕ САДА МОГУЋЕ :
  (1) Никада признати сецесију КиМ;
  (2)Инсистирати да КиМ формално остане у саставу Државе Србије, а да истовремено може да буде и у ЕУ;
  (3)Изградити директне везе Државе Србије са Српским енклавама на КиМ;
  (4)Предузимати све да Србија што пре формално уђе у ЕУ;
  (5)Подржати Републику Српску да самостално уђе у ЕУ;
  (6)Изградити директне везе између Државе Србије и Републике Српске;
  (7) Држава Србија мора одржавати добре дипломатске везе са Великим светским силама;
  (8)ЗНАЊЕ, РАД, КУЛТУРА
  (X) (dodaj po svojoj realnoj proceni)......
  (МУДРО и УПОРНО, 31. jul 2010 17:36)

  # Link komentara

 21. Tadiću, Cvetkoviću, Dačiću, Tomo i SVI ostali...

  Referendum...dum...dumm...dummm

  ili, idite,bre! I ovako, sa vama vlada anarhija...
  (zoran, 31. jul 2010 17:25)

  # Link komentara

 22. Ne znam stvarno zasto bi Albanci pregovarali sa nama, oni su pobednici u ratu.
  (nn, 31. jul 2010 14:57)

  # Link komentara

 23. Propagandna mašinerija radi svoj posao!Sad EU podnosi resolucijo, sad je ne podnosi,samo da izpadne koliko je takva politika oko Kosova pogodila srž biti. Garantovano mogu reči, da se u EU niko ne zamara sa Srbijom, Kosovom i resolucijom oko toga. Več davno je večina zemja (koje nešto znače) rekle da je Kosovo završena priča. EU neče 2 miliona izbeglica sa Kosova zato jim nudi državo, da brinejo o sebi. To je jedini stav EU.
  (Vlado, 31. jul 2010 14:50)

  # Link komentara

 24. A kako i da je posalju kad se prvo oni u EU nisu usaglasili sami sa sobom...
  (tosa, 31. jul 2010 14:29)

  # Link komentara

 25. Digli ruke od Srbije. Jos jedan blistav rezultat nase diplomatije. Ne znam samo da li ce narod rezultate takve diplomatije mazati na hleb ili ce nas i africki investitori zaobilaziti, a koji su nam jedino ostali.
  (vegan, 31. jul 2010 14:19)

  # Link komentara

 26. Zasto vec neko u nasoj vlasti ne raspise referndum,da malo pita ovaj napaceni narod sta misli o Kosovu i sta raditi sa istim.Verujem da bi se neki vrlo neprijatno iznenadili glasom naroda.
  (goran, 31. jul 2010 14:06)

  # Link komentara

 27. "a dalji dogovori između Srbije i Kosova vodiće se uz posredovanje EU" - videli smo na Brdu kod Kranja kako to izgleda. Nesto malo blize je bilo u Sarajevu, ali to je bilo tek tako, bez sustine, a Kosovo tamo nije ni ucestvovalo kao Kosovo. Sustina problema je status a to se ne moze resiti bez rezolucija UN. Moze da se namece, kao i do sad, ali to nece svako da prihvati i problem opet nije resen.
  (svi (ni)su isti, 31. jul 2010 13:56)

  # Link komentara

 28. Dobro,hajde da kazemo da ce se nastaviti dijalog izedju Beogrda i Pristine.Koje stavove Pristina zastupa znamo, a koje Beograd zastupa ne znamo, jedno je sigurno da Beograd zeli Kosovo pod svoj krov, sa nekim vidom Kosovskim Albancima nezavisnot kako u pogledu politikom, tako i ekonomskom. Kakvu ce odbranu Beograd akceptirati za Kosovo? Koju policiju i pod cijom nadleznoscu? Da kazemo policiju da imaju samostalnu, ali odbranu ne? Mozda jedino pod krovom NATOa bi pristali, ali da li je Srbija spremna za NATO? Jer u tom slucaju na Kosovu bi bile stacionirane i NATO snage tj, pod komandom bi bile i eventualno nase jedinice na Kosovu NATO zajednice. Za sigurno i Kosovskih Albanaca i njihove vojne snage. Nesto slicno kao danas u BiH. Sve u svemu zasto da u opste imamo gomilanje vojske na Kosovu, mi ne mislimo da ratujemo, ne misle mozda ni Kosovski Albanci, ali Kosovski Albanci zele svoju sigurnost da imaju plaseci se "ponovne" dominacije Srpske. Mozda nije realno da jedini izlaz bude prikljucivanju EU. Ni Srbija, kao ni Kosovo ne ispunjavaju realne demokratske civilizovane norme svojih uredjenja, da bi bile clanice EU. Mozda je bolja alterativa da smo oboje u NATOu, pa tek kroz jedno vreme u EU. Ali partije koje se kunu u "bratsku" Rusiju, koja stiti ljude od izrucenja na potraznji iz Srbije, isti ljudi koji sklapaju poslove u Rusiji i angazuju nase firme, ali ni to nije do vjeka angazman, automatski navodi da Kosovo ne zeli pod Srpski krov. I tako u ne dogled, a narod ce ispastati u siromastvu, bezparici, bezakonju, korupciji, kriminalu, monopolizmu, protekcionizmu, nepotizmu, idelizmu itd.., itd...
  (kako u buducnost, 31. jul 2010 13:49)

  # Link komentara

 29. Vise je nego ocito da Srbija igra na kartu toga da u EU postoji nejedinstvo i sada Srbija radi da to sto vise produbi, a Grcka koja je u ogromnim dugovima ispada kao idealna za to !!
  Naravno kada to onda uzme nasa "PR masina" u obradu rezltat se zna.
  Niko se ne pita sta je alternativa?.
  Ko ce Srbiji davati neophodne kredite bez kojih bi propala nakon 10 dana??
  Da nije mozda Rusija koja nas totalno ignorise dajuci politicki azil onima koje nasa drzava trazi?.
  Govorimo o "nacionalnom ponosu", kako nas ucenjuju a ne isporucujemo Mladica punih 15 godina ??
  (smesni smo, 31. jul 2010 13:15)

  # Link komentara

 30. Ovi stranci nikako da shvate šta znači srpska reč "inat"...
  (samo razmisljam, 31. jul 2010 13:14)

  # Link komentara

 31. Ovo možda znači da nikakve rezolucije po pitanju nezavisnosti Kosova neće ni biti.
  Nezavisnost Kosova je,prema mišljenju MSP-a koje smo sami tražili,legalna,i o tome nema potrebe donositi nikakvu posebnu rezoluciju,a dalji dogovori između Srbije i Kosova vodiće se uz posredovanje EU,i to je to.
  Protraćili smo uludo čitavu deceniju,valjda će se sada i javnost i političari opametiti,i okrenuti rešavanju unutrašnjih problema.
  (Milan, 31. jul 2010 12:55)

  # Link komentara

 32. Dokle više ova prazna priča o Kosovu. Od Kosovske bitke na ovamo Srbija samo gubi na Kosovu. Samo političari koji neznaju šta drugo pričaju o Kosovu. Naravno i oni koji su za debele pare prodali svoja imanja na Kosovu a sada odadve viču Kosovo je Srbija. To je samo trošenja para i vremena. Okrenimo se životu a ne ovakvim bezveznim pričama što se serviraju iz vlasti.
  (Vojvodjanin, 31. jul 2010 12:45)

  # Link komentara

 33. EU nece napraviti svoju rezoluciju, jer EU to nikad ne radi. Umesto toga, najmocnije zemlje sveta, od kojih samo jedna nije u EU, ce napraviti rezoluciju i poslati u UN

  To ce biti novi poraz srpskog nacionalizma i Vuka Jeremica, i nov razlog za slavlje!
  (EDMW, 31. jul 2010 12:41)

  # Link komentara

 34. Nema jedinstva u EU po pitanju otimačine dela teritorije jednoj suverenoj državi. Pa i u onim članicama EU koje su priznale Kosovo se časni i normalni ljudi pitaju šta su to učinili samo da bi se ulizali SAD i njenoj vernoj prikolici Britaniji. Svaki čovek duboko u sebi zna šta je pravedno pa tako je i sa onima koji vode države. Ali neki političari su posebna sorta kojima čast i moral ne znače ništa a interes i gaženje svih zarad ostvarenja cilja je sve! Zato Srbi budite jedinstveni u odbrani pravičnosti do kraja sa obe strane naše reke DRINE, ali ovoga puta mudro svim demokratskim sredstvima!
  (neshonni, 31. jul 2010 12:16)

  # Link komentara

 35. "Samo da sklonite Milosevica pa cemo se o svemu dogovoriti" govorili su. Sad nesto mnogo pricaju sa Nikolicem i Vucicem (koji, gle cuda, napada nasu rezoluciju poslatu u UN), mozda ce sad biti "Samo da sklonite Tadica pa cemo se o svemu dogovoriti (osim o statusu Kosova)".

  To njihovo dogovaranje nam je vec poznato. "Hajde da se dogovorimo, ali mora da bude ovako." Sta su nudili u Rambujeu? Ultimatum. A posle to proglasavaju kao da su pregovori bili neuspesni. Tamo nije bilo pregovora. Oni su izneli svoj stav i zahtevali da se to prihvati bezuslovno (nije stvar Srbije da li ce Kosovo, nakon otcepljenja od Srbije, biti sastavni deo Velike Albanije ili Velike Argentine). Drzava Srbija je ucinila neke nepravde i zlocine prema svojim gradjanima albanske nacionalnosti, to je tacno, ali je isto tako tacno da se ti isti gradjani decenijama nisu integrisali u institucije drzave Srbije, bojkotovali su izbore, ignorisali obaveze prema drzavi (placanje struje, vode, poreza) i na svaki moguci nacin je sabotirali i maltretirali neAlbance. Nije Srbija kriva sto je 20-tih godina proslog veka princip drzave bio kakav je bio i sto je Kosovo moralo da pripadne nekome, konkretno Srbiji. Albanci nikako da navedu neki drugi argument zasto bi se Kosovo otcepilo osim onoga sto je bilo prirodna reakcija drzave na oruzanu pobunu. Oni stalno posledicu navode kao uzrok. Ako mislite da se to ne vidi, zao mi je.

  Moram da naglasim da ja ljude ne delima na Albance, Srbe, Slovence, Amerikance, nego samo na dobre i lose. Nemam nista protiv da predsednik Srbije bude Albanac, Rom, Madjar (primer Francuske), samo ako je covek sposoban i posten. Zasto moze EU a ne moze Velika Jugoslavija u kojoj bi bili Albanija, Grcka, Makedonija, Srbija, BiH, Hrvatska, Slovenija? Ne mora se cak ni zvati Jugoslavija, moze UBD (Ujedinjene balkanske drzave). Ocigledno je, da su SAD velike i jake bas zato sto su S. Mi sada sve sitniji i slabiji. Nocas gledam TV Slovenije - neka fabrika ide u stecaj, oko 1500 radnika na ulicu! To se u "truloj Jugoslaviji" nije moglo ni zamisliti.
  (BeogradjaNIN, 31. jul 2010 12:09)

  # Link komentara

 36. EU je totalni haos. Nju svako shvata kako mu najvise odgovara: neki da pozajmljuju pare, Nemci da povecavaju izvoz i odrze relativno visoku stopu zaposlenosti kod kuce, Englezi i Francuzi da pumpaju misice na spoljnopolitickom planu. Ta prica ce se zavrsiti (u suzama ) mnogo pre nego sto ce kandidatura Srbije doci na red.
  (Dr Wu, 31. jul 2010 11:58)

  # Link komentara

 37. Baš je za uspoređivati Njemačku,VB,Francusku sa Španjolskom,Grčkom,Slovačkom.
  Biče jedinstveno kako kažu vodeče članice EU iz njihove kase se recimo sada Grčka spašava isto kao i Španjolska.
  (mario, 31. jul 2010 11:49)

  # Link komentara

 38. I sa rezolucijom i bez nje je stvar veoma jasna.
  Godinama zvaničnici iz EU govore da su pitanje Kosova i pitanje integracije Srbije u EU dva odvojena pitanja a sad su se predomislili. Svetske sile su nam otele Kosovo da bi tamo imale vojne baze. Svet to toleriše, a Albanci su u ekstazi. Ostalo je samo još da mi to priznamo i stvar je rešena.
  E, pa nećemo. TAČKA.
  (MIŠA, 31. jul 2010 11:10)

  # Link komentara

 39. Ki Mun uz pomoc EU doradit ce rezoluciju Srbije.
  (tamej, 31. jul 2010 11:09)

  # Link komentara

 40. Postalo je svima jasno pa i EU da sargarepa o ulasku u EU vise ne prolazi nigde,pa su se vratili svom starom zanatu siledzijstvu.
  Zanimljivo je kako je SAD trazila smenu Jeremica, a ubrzo zatim,naj blizi SAD partner Britnija demonstrira fer plej na nama u vezi Ganica iako je pregovaranje u takvim slucajevima nesto sasvim normalno u sudstvu pa i u policiji, na nama su resili da izmene pravila igre i prikazu nas kao prevarante.Sta reci maksimalnih 10 poena za engleske dzentlmene.Oceglidnemo smo ih zestoko iznervirali legalnim putem.Ranije smo pricali kako ne umemo da vodimo politiku,nego samo ratove, a sad kad smo pokazali da po malo znamo i o politici opet ce mo dobiti neki rat ili sl.
  Nas problem je sto sa druge strane imamo nekog ko ni u jednom slucaju ne zeli da pregovara, tj kada shvati koliko smo ozbiljni, hoce da se bije.Ovih dana mozemo ocekivati nove i nove napad i SAd-a i EU na Srbiju.Od ratova vise nema nista, pa me interesuje zivo sta ce sada da nam rade,odnosno kakve sankcije mozemo da dobijemo zbog ne poslusnosti.Mozda nam ukinu beli sengen ili.....ko zna kakvu destruktivnu kreativnost sada gaje prema nama.
  (QQQ, 31. jul 2010 11:05)

  # Link komentara

 41. Kada čovek u svojoj kući nije sam gazda, već mu sole pamet svi od reda, onda ta kuća ima male šanse za napredak...
   (Aca, 31. jul 2010 11:00)

  # Link komentara

 42. U svetlu Tadiceve izjave da prva rezolucija koja se preda prva se razmatra sad mi je jasno zasto se samo USA i UK bune...
  (Dragan, 31. jul 2010 10:52)

  # Link komentara

 43. e bas novinaru od Politike ce oni reci sta je sa rezolucijom. Ma dajtee bre vise prestanite i uozbiljite se malo.
   (vili, 31. jul 2010 10:47)

  # Link komentara

 44. šta je gospodo, propalo usaglašavanje mišljenje svih zemalja članica?
  (Josip Vasilj, 31. jul 2010 10:35)

  # Link komentara

 45. EU ima veće probleme i pametnija posla nego da se bavi Kosovom. A Kosovski Albanci treba da se manu čorava posla i da konačno prihvate realnost da nema ništa od stvaranja neke nakaradne tvorevine koju i ne priznaje većina svetskih zemalja.
  (spaske, 31. jul 2010 10:33)

  # Link komentara

 46. Nije mi jasno kako bi EU uopste mogla da posalje "jedinstven" predlog rezolucije ako Nemacka, Britanija, Francuska ... priznaju Kosovo, dok sa druge strane Spanija, Slovacka, Grcka, ... to nisu uradile.
  (antiprotivan, 31. jul 2010 10:31)

  # Link komentara

 47. Ja bih da ŽIVIM NORMALAN ŽIVOT !

  PRESTANITE DA SE INATITE !

  Ako ste nesposobni da brinete o MILIONIMA GLADNIH U SRBIJI nemojte da nas zamajavate rezolucijom i vašom brigom o nekakvim važnim pitanjima!

  Pa jel su bitniji ŽIVOTI LJUDI KOJI NEMAJU ŠTA DA JEDU ili vaše inaćenje i igre bez granica?
  (DOSTA već jednom PREKINITE takvo ponašanje, 31. jul 2010 10:27)

  # Link komentara

 48. Ne pomažite nam više TAKO vam BOGA.
  (krc, 31. jul 2010 10:15)

  # Link komentara