Četvrtak, 29.07.2010.

16:02

Vordsvort: Iznenađenje u EU

Britanski ambasador u Srbiji Stiven Vordsvort izjavio je da je EU i zemlje "Kvinte" iznenadila informacija da je Srbija UN podnela predlog rezolucije o Kosovu.

Izvor: FoNet

Vordsvort: Iznenaðenje u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 13 godina

Ovi naši definitivno odlepili, rekao bih...

Pa valjda se i narod (srpski) pita? Pre nego ste počeli da gorate prst u oko Anglo-saksoncima, trebalo je nas da pitate da se izjasnimo na Referendumu da li smo da nas opet gađaju raketama ili ne? Ovako, ako mislite da će oni odustati, varate se, bre!

Narode, prazni skloništa. Buriće za kupus, rashodovane madrace , kauče, neupotrebljive veš-mašine, televizore, gajbe sa flašama i sve ostale rke, van iz skloništa i malo ih okrečite i osvežite. Na vreme...

Mario Bros

pre 13 godina

Surprise! Rezolucija je sasvim civilizovana i nema niko pravo da se ljuti što pokušavamo najnormalnije da dokažemo da nisu u pravu.

Zašto po pravilu veliki mora biti u pravu? Šta ako V Britanija greši?

Svakako nam je ta GS poslednje uporište i konačna presuda o sudbini Kosova MOŽE pasti tamo. Neka pokušaju to je za par meseci, ali posle toga da idemo na ekonomska pitanja. Malo da odmorimo od Kosova.

agim_pr

pre 13 godina

Komsije, putujte po Evropi bez viza dok nije prekasno. Vreme sankcija se polako vraca kao sto su se devedesete vratile. Sve je isto samo njega nema.

pravo je za sve isto

pre 13 godina

....
Madjarska je tek 1920. godine POTPISALA "Trijanonski sporazum", cime je potvrdila, da 2/3 teritorije (koje je od 1867, god, od formiranja Austro-Ugarske, do raspada dvojne monarhije 1918. godine), drzala pod okupacijom i da sada (posle rata i raspada A-U), citavi narodi i delovi susednih naroda, i te teritorije, imaju pravo na samoopredeljenje: Cesi i Slovaci su formirali zajednicku samostalnu drzavu, Hrvati (Hrvatska, Dalmacija i Slavonija, delovi predratne Mararske) su usli u sastav Kraljevine SHS, kao i Bosna i Slovenija (koje su bile pod Austrijskom upravom), Vojvodina se opredelila za direktno pripajanje Kraljevini Srbiji (koja je zatim usla u Kraljevinu SHS), Erdelj je usao u sastav Rumunije, a severni delovi predratne Madjarske u Poljsku.
Posle bombardovanja 1999. godine, Srbija je mozda izguvila RAT, ali nije AP KiM, jer je donesena Rezolucija 1244 SB UN, kojom se POTVRDJUJE integritet Republike Srbije (kao sukcesora SRJ u UN), dogod je ta rezolucija na snazi!
Ako UN garantuju Velikoj Britaniji, suverenitet i integritet nad Foklandskim ostrvima, koja se nalaze na 10.000 km od Londona, a na samo 30 od Argentine, moraju i Srbiji da garantuju isto to, u svojoj juznoj pokrajni, AP KiM.

bob.e.lee

pre 13 godina

Za one koji se pozivaju na Madjarsku posle prvog svetskog rata. Igrali su aktivnu ulogu u svim stvarima koje su bile protiv drzava koje su dobile njene teritorije - SHS, Rumunija, Cehoslovacka. U skolama je dan pocinjao sa himnom i uzvikom: Verujem u Boga i jedinstvenu Madjarsku. Ustase su imale kamp Janka PUsta gde su se trenirali. U II svetskom ratu deo tih teritorija je povracen. Procitajte malo Istoriju Madjarske.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Niste vi jos ni svesni sta ce sve ovde da se desava.Tek ce sada Rusija(Putin )da da gas i da prikljuci Srbiju njegovoj carevini bez pitanja ikoga.
Od avgusta ce redovno da se oglasava Konuzin doduse sa doziranim informacijama pa ce nam valjda biti malo jasnije.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Bas nas briga.
Hocemo VIZE, Hocemo inflaciju, necemo profesionalnu vojsku ocemo da sluzimo vojsku tri godine i svi po rodjenju da dobijemo cin zastavnika, hocemo da nam Ruski bude maternji jezik, hocemo na more u Abhaziju a ne u ,Grcku, necemo Fiat ocemo Moskvic.

miladin

pre 13 godina

... A uopste se ne zna da je poenta u tome da je Srbija dogovorila da rezoluciju pripremi zajedno sa EU, USA i onda je taj dogovor pogazila i iznenada podnela svoju rezoluciju Generalnoj skupstini UN. I to ozbiljna drzava?

kiko

pre 13 godina

Hocemo li mi ikada shvatiti da je 1999. god Srbija kapitulirala i njena skupstina tu odliuku usvojila?.

A nesta nisam ucio da je Madzarska ovako kukala kad je izgubila Vojvodinu nakon kapitulacije kao sto mi kukamo za Kosovom.

gwh

pre 13 godina

gospodo, kosovo nije za dzaba! Ako ste ga priznali, onda nam ga i platite, jer su ga moji roditelji od samodoprinosa izgradili. Ne moze se otimati i krasti. To nisu evropske vrednosti. Kosovo kosta mnogo milijardi evra, a toliko ne stoji ulaznica za EU. Moze zajednicka rezolucija, ali onda konkretno - sta za uzvrat?

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Njih treba tih "5 velikih" sve tuziti nasem sudu. Nas sud je merodavan za takvu tuzbu. Sto da ne? Oteta je nasa zemlja, delo se dogodilo na nasoj teritoriji, a "5 velikih" je pomagalo u planiranju i drzalo lestve. Iako smo tuzbu poslali na MSP, pogresno mesto, nikad nije kasno za tuzbe po nasem zakonu i ustavu. Pa da vidimo! Dozivotna kazna ne gine Americi!

matori

pre 13 godina

Pošto su naši "pametni" Jeremić & Co. izjavili, bez da okom trenu, da je naš predlog rezolucije za GS UN sačinjen na osnovu širokih konsultacija sa predstavnicima EU i SAD, sada postaje jasno da su nas SLAGALI!!!
I nije im to prvi put...!!!
Ali neka, nagradićemo ih, prvom prilikom...!

gradjanin Srbije

pre 13 godina

"Zato nas je iznenadila informacija koju smo dobili kasnije toga dana da je Srbija u UN već podnela nacrt svoje rezolucije, prethodno ne informisavši zvaničnike EU ili Kvinte", ukazao je Vordsvort
ZAHTEVAM, od vlade Srbije, da obavesti Brisel, EU i UK, i "KVINTU", da cu za 10 minuta, da idem da prosetam, lep je dan, pa, ako nemaju nista protiv ...

ps - Javici im se kasnije, bez obzira, sto nemam nekih vecih planova za veceras, vecera, tus i u krevet!
pps - U krevet ci ici da spavam, da ne bude zabune!

Marko

pre 13 godina

Sve razumem: i poziciju sile, i mogucnost ucenjivanja sa EU, i nase siromastvo, i njihovo bogatstvo....
Ali barem neko razumevanje... barem nesto... - a ono NISTA!!!
Toliko ignorisanja, nametanja, 'zavrtanja ruku'... Ajde bre dosta vise!!! Dosta vise sa tim ignorantskim stavom, posebno od strane ambasadora zemlje koja je ratovala zbog ostrva na drugoj polulopti.

Marko

pre 13 godina

Resenje je jedno... Referendum na kome ce gradjani odluciti da li hocemo da nastavimo borbu za Kosovo, po cenu da ne udjemo u EU, da se zblizimo sa Rusijom i ZND ili da zaboravimo na Kosovo, ispunimo sve zahteve zapadnjaka i odemo u EU sto pre! Ja smatram da je referndum najrealnije resenje jer ona nasa i Kosovo i EU nema prodju! Moramo da definisemo putanju kojom cemo da se krecemo! Iskreno ja ne znam za sta bih glasao ali to je sto je, drugih opcija nema! Na referendumu bi videli sta vecina zeli, pa politicarima bi olaksali posao, jer ovako stalno moraju da plivaju izmedju razlicitih varijanti kako bi svakome ugodili a to nas nigde ne vodi!

lutkarko pozoriste

pre 13 godina

Sve je farsa ljudi, sve je farsa.

Svi su oni pod istim kisobranom velikog brata.
Sad se navodno konfrontiraju i glume iznenadjenje. To je predstava za jadni narod, da ovi "nasi" pokazu kako toboze imaju svoje JA. Pa da li neko STVARNO veruje da Tadic&Co mogu nesto da urade bez signala spolja?
Sve se unapred vec zna, kao sto se znalo i za misljenje MSP.
Ovi podnose rezoluciju, ona propada, mi u jos vecem corsokaku a oni obavili svoj posao, casni, posteni i patriotski nastrojeni.
Jedva cekam izbore da budem kao mala jedinka makar na taj dan "evropski nekooperativan".

glupan

pre 13 godina

E ovog puta ce deca tatinih i maminih komunista u prve redove da oslobode Kosovo, jer i ovako trose nase pare da studiraju i putuju po svetu, "ubedjujuci" druge Kosovo je Srbija

Omorac

pre 13 godina

U konsultacijama EU i Srbije ucestvovali su i zvanicnici SAD? :) EU nema sopstveni stav, to je preslikan stav SAD.
Svi pokusaji dogovora sa ,,EU'' su propali unapred (mada je bilo pokusaja dogovora) jer je vecina zemalja EU priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu a Srbija smatra da je Kosovo jos uvek deo Srbije. Kakav je dogovor tu uopste moguc?

Evropljanin

pre 13 godina

Licemerje na sve strane... Jesu li se oni konsultovali sa nama? Ako žele Srbiju u EU valjda je normalno da se sa njom konsultuju? A što se tiče priče o EU, našao je ko će da nam govori, nisu prihvatili evro, nisu u šengenu, ograđuju se od tržišta rada, i najradije bi otplovili da se prikače Americi a onda priča o EU u prvom licu. Opšte je poznato da nas mrze i krive zbog jugoslovenske podrške pokretima nezavisnosti po njihovim kolonijama 60ih i 70ih ali imaju li meru? I za kraj, zašto je britanska vojska tek pre 2-3 godina otišla sa ulica Belfasta? Možda nam je to poruka, kada nas ovako napadaju za diplomatska sredstva...verovatno žele rat ali nećemo im ga dati, nema ovde više gladijatorske predstave za Britance - opametili smo se!

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Tako smo svojevremano 27/03/1941-e iznenadili i Hitlera i to upravo uz Britansku pomoc pa nas je Hitler posle pobio dok su se Englezi pravili Englezi. E, sad, ovoga puta posle svega sto su nam uradili, mislim da je bolje tikve saditi sa bilo kime osim sa Englezima, Francuzi su to odavno shvatili inace bi EU osovina bila Pariz-London a ne Pariz-Berlin! Zna se ko su ljudi vredni i od reci u EU, Nemci, svi ostali su prevaranti i lenje pite!

Samouk

pre 13 godina

I ja sam iznenađen, nadam se da ću biti i prijatno iznenađen ako bude dobro sročena rezolucija i u našu korist. To bi onda značilo da je neko, napokon, u Srbiji razmotrio više mogućih scenarija o odluci MSP.

baba-Rosa

pre 13 godina

Molim Boga, da nam prodje Rezolucija u GS UN (makar posle i izgubili Kosovo), samo da posle TUZIMO Britaniju, sto su protupravno priznali tzv. Rep. Kosovo!
Da to dozivim, pa da mirno `mrem ...

Beogradjanin

pre 13 godina

Srpska diplomatija je stvorila jos jednu katastrofu i sramotu!

Bruka sta nam radi Jeremic! DS je potpuno izgubio kompas, i sada nas zaista vode u Aziju ili Afriku!

MS

pre 13 godina

Vidi, da nam dajete nesto, da ste korektni prema nama, da nas ne pravite budalama pa i ajde, neka ide Kosovo posle svega. Ali za ..banje u zdrav mozak Vam treba debelo naplatiti. Gde god mozemo da vam zagorcamo, ova vlada treba tako da uradi. Mislio sam, nadao sam se da cete da nam amputirate teritoriju na finjaka, da nas "ne boli", ali ne Vi, Vi kao da uzivate u svemu ovome.

spidovani diplomata

pre 13 godina

Vasa Ekselencijo Stiven Vordsvort, zar niste primetili da zivite u zemlji gde svi sve znaju i umeju? Mi sve radimo da bi progurali nesto za sta mislimo da svet treba da uvazi. Tako smo zamislili da WAC mediska kuca iz Nemacke ne moze da radi kako hoce u Srbiji. Znamo da se lome koplja izmedju Fircanove i Miskovica. Znamo da se sve privatizovalo kako je zamisljala politicka elita Srbije sa bratijom. Na kraju i sam kralj sverca kokaina Darko Saric, je izjavio da se on obogatio kao vecina bogatasa u Srbiji. Pa nemojte da mislite da ce nas UN u Njujorku poniziti. Nece, isto kao sto ce nas oberucke EU primiti da raskopusamo istu zajednicu. Mi nismo za kolektivnu timsku saradnju za mir, demokratiju, postovanje prava i privatne svojine, zasto zamisljate da mi hocemo u EU. Necemo, mi hocemo samo da ozakonimo sve sto se opljackalo i da izvozimo na trziste EU. Sigurno i da izvezemo nase sposobnosti na trzisnoj ekonomiji, koju EU nema, mi smo maheri da prevarimo, opljackamo i narod feudalisticki drzimo pod cizmom.

Sava Drugi

pre 13 godina

Ambasadore,

Srbija nije imala izbora. Kada je sud "poguran" da donese rešenje kakvo je doneo, i pravo i pravda su doživeli poraz. Bolje od povlaćenja predloga rezolucije je da bilo da ste razmatrali ukidanje presude i donošenje nove.

Ovako kako vi radite sva je prilika da ćete dobiti Kosovo u EU, a Srbiju izvan. Da li je to ono što ste želeli? Očevi svih vaših Lordova su bar u jednom ratu bili na strani na kojoj je i Srbija. Sa Albancima sa Kosova ste uglavnom trgovali sa drogom.

Srbija neće biti protiv EU, ali neće biti u uniji u kojoj je trgovina narkoticima važnija od borbe za slobodu i borbe protif fašizma.

Ambasadore, slobodno pošaljite poruku u Downing Street 10, da su Srbi isuviše ponosan narod da bi deo svoje vekovne teritorije dao za gubitak slobode i šačicu privilegija. To što se sada nudi je manje od onog što su Srbi imali u Austro Ugarskoj kada su poslednji put bili u evropskoj uniji (e malo, u malo).

Ambasadore, nemate razloga za zabrinutost. Ako nas niko ne napadne, nećemo sklapati vojni pakt sa Rusima. Bili smo, jesmo i bićemo neutralna zemlja. A ako dodje do rata, onda i mi i Rusi znamo da ćemo ginuti zajedno i da nemamo nikakav ugovor na papiru.

zbunjeni

pre 13 godina

Ja sam zbunjen,
Pa o kakvim "sirokim konsultacijama" koje su provedene pre slanja onda govore nasi u MIP i Skupstini ??
Sa kim su se konsultovali ako ne sa EU u koju imaju cilj da udju.

Independent

pre 13 godina

Hajdemo sa "kvintom" da sastavimo rezoluciju za SB Ujedinjenih nacija i Generalnu skupštinu, kojom se traži priznavanje nezavisnosti Škotske, Severne Irske, Velsa, Normandije, Loare, Alzasa, Korzike, Bavarske, Pruske, Južnog Tirola, Sardinije, Sicilije, Kalifornije, Novog Meksika, Teksasa, Vašingtona, Njujorka, Floride... Baš bi bilo "lavli džabli"! Sedam milijardi ljudi na planeti Zemlji, bi bilo "ZA"! Pozdrav, kvinti, od ostatka Sveta.

ky3ma

pre 13 godina

Srbija je pokušala oružjem, nije valjalo... pokušala kao prijatelj nije valjalo, pokušala po međunarodnom pravu ne valja... Dakle ne valja nikako. Pa najbolje da nas nema je l'? E pa ima nas...!!!

radojlo

pre 13 godina

"Ali, postoji način da se usaglasi tekst koji bi zadovoljio interese obe strane, dok jezik koji se koristi u ovoj konkretnoj rezoluciji za nas nije prihvatljiv", poručio je Vordsvort.
Vam gospodine sluzi engleski-diplomatski jezik da biste sakrili misli, srpski je tu da bi ih otkrio i raskrinkao. Sto na(ma) umu to na drumu.

gorki grk

pre 13 godina

"On je rekao da se države koje su priznale Kosovo, poput Velike Britanije, ne mogu se složiti sa nečim što bi pred Generalnom skupštinom UN praktično poništilo deklaraciju o nezavisnosti."

To je kljucna izjava. Znaci mi moramo da uvazimo vas stav (kao uvek zadnjih 10 godina), a vi nas nikako.

Pocelo otvoreno zestoko uslovljavanje.

Muka mi je na EU.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Moze se Srbija duriti i ljutiti koliko hoce na citav svijet, susjede, EU, US ali ostaje jedna gorka cinjenica da se Srbija obavezala, tj. dala rijec za nesto i onda je tu datu rijec popljuvala. Ako ima ista teze u diplomaciji onda je to da jedna strana izgubi kredibilitet i vjeru u ono na sto se obavezala. Srbija je ne jednom nego vise puta (naravno preko svoga ministra Jeremica) obecala kooperativnost da bi je kasnije ona prva ponistila. EU i US su bile vrlo strpljive sa Srbijom i isle joj na ruku ali izgleda da za anti EU raspolozenim rezimom u Srbiji, on sam svojim gradanima zatvara vrata EU integracija. Bilo bi najgore kada bi svjetska zajednica "digla ruke" od Srbije i otisla, jer ne samo Kosovu, starateljstvo je potrebnije Srbiji!

Sava Drugi

pre 13 godina

Ambasadore,

Srbija nije imala izbora. Kada je sud "poguran" da donese rešenje kakvo je doneo, i pravo i pravda su doživeli poraz. Bolje od povlaćenja predloga rezolucije je da bilo da ste razmatrali ukidanje presude i donošenje nove.

Ovako kako vi radite sva je prilika da ćete dobiti Kosovo u EU, a Srbiju izvan. Da li je to ono što ste želeli? Očevi svih vaših Lordova su bar u jednom ratu bili na strani na kojoj je i Srbija. Sa Albancima sa Kosova ste uglavnom trgovali sa drogom.

Srbija neće biti protiv EU, ali neće biti u uniji u kojoj je trgovina narkoticima važnija od borbe za slobodu i borbe protif fašizma.

Ambasadore, slobodno pošaljite poruku u Downing Street 10, da su Srbi isuviše ponosan narod da bi deo svoje vekovne teritorije dao za gubitak slobode i šačicu privilegija. To što se sada nudi je manje od onog što su Srbi imali u Austro Ugarskoj kada su poslednji put bili u evropskoj uniji (e malo, u malo).

Ambasadore, nemate razloga za zabrinutost. Ako nas niko ne napadne, nećemo sklapati vojni pakt sa Rusima. Bili smo, jesmo i bićemo neutralna zemlja. A ako dodje do rata, onda i mi i Rusi znamo da ćemo ginuti zajedno i da nemamo nikakav ugovor na papiru.

ky3ma

pre 13 godina

Srbija je pokušala oružjem, nije valjalo... pokušala kao prijatelj nije valjalo, pokušala po međunarodnom pravu ne valja... Dakle ne valja nikako. Pa najbolje da nas nema je l'? E pa ima nas...!!!

gorki grk

pre 13 godina

"On je rekao da se države koje su priznale Kosovo, poput Velike Britanije, ne mogu se složiti sa nečim što bi pred Generalnom skupštinom UN praktično poništilo deklaraciju o nezavisnosti."

To je kljucna izjava. Znaci mi moramo da uvazimo vas stav (kao uvek zadnjih 10 godina), a vi nas nikako.

Pocelo otvoreno zestoko uslovljavanje.

Muka mi je na EU.

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Tako smo svojevremano 27/03/1941-e iznenadili i Hitlera i to upravo uz Britansku pomoc pa nas je Hitler posle pobio dok su se Englezi pravili Englezi. E, sad, ovoga puta posle svega sto su nam uradili, mislim da je bolje tikve saditi sa bilo kime osim sa Englezima, Francuzi su to odavno shvatili inace bi EU osovina bila Pariz-London a ne Pariz-Berlin! Zna se ko su ljudi vredni i od reci u EU, Nemci, svi ostali su prevaranti i lenje pite!

baba-Rosa

pre 13 godina

Molim Boga, da nam prodje Rezolucija u GS UN (makar posle i izgubili Kosovo), samo da posle TUZIMO Britaniju, sto su protupravno priznali tzv. Rep. Kosovo!
Da to dozivim, pa da mirno `mrem ...

Evropljanin

pre 13 godina

Licemerje na sve strane... Jesu li se oni konsultovali sa nama? Ako žele Srbiju u EU valjda je normalno da se sa njom konsultuju? A što se tiče priče o EU, našao je ko će da nam govori, nisu prihvatili evro, nisu u šengenu, ograđuju se od tržišta rada, i najradije bi otplovili da se prikače Americi a onda priča o EU u prvom licu. Opšte je poznato da nas mrze i krive zbog jugoslovenske podrške pokretima nezavisnosti po njihovim kolonijama 60ih i 70ih ali imaju li meru? I za kraj, zašto je britanska vojska tek pre 2-3 godina otišla sa ulica Belfasta? Možda nam je to poruka, kada nas ovako napadaju za diplomatska sredstva...verovatno žele rat ali nećemo im ga dati, nema ovde više gladijatorske predstave za Britance - opametili smo se!

MS

pre 13 godina

Vidi, da nam dajete nesto, da ste korektni prema nama, da nas ne pravite budalama pa i ajde, neka ide Kosovo posle svega. Ali za ..banje u zdrav mozak Vam treba debelo naplatiti. Gde god mozemo da vam zagorcamo, ova vlada treba tako da uradi. Mislio sam, nadao sam se da cete da nam amputirate teritoriju na finjaka, da nas "ne boli", ali ne Vi, Vi kao da uzivate u svemu ovome.

Independent

pre 13 godina

Hajdemo sa "kvintom" da sastavimo rezoluciju za SB Ujedinjenih nacija i Generalnu skupštinu, kojom se traži priznavanje nezavisnosti Škotske, Severne Irske, Velsa, Normandije, Loare, Alzasa, Korzike, Bavarske, Pruske, Južnog Tirola, Sardinije, Sicilije, Kalifornije, Novog Meksika, Teksasa, Vašingtona, Njujorka, Floride... Baš bi bilo "lavli džabli"! Sedam milijardi ljudi na planeti Zemlji, bi bilo "ZA"! Pozdrav, kvinti, od ostatka Sveta.

pravo je za sve isto

pre 13 godina

....
Madjarska je tek 1920. godine POTPISALA "Trijanonski sporazum", cime je potvrdila, da 2/3 teritorije (koje je od 1867, god, od formiranja Austro-Ugarske, do raspada dvojne monarhije 1918. godine), drzala pod okupacijom i da sada (posle rata i raspada A-U), citavi narodi i delovi susednih naroda, i te teritorije, imaju pravo na samoopredeljenje: Cesi i Slovaci su formirali zajednicku samostalnu drzavu, Hrvati (Hrvatska, Dalmacija i Slavonija, delovi predratne Mararske) su usli u sastav Kraljevine SHS, kao i Bosna i Slovenija (koje su bile pod Austrijskom upravom), Vojvodina se opredelila za direktno pripajanje Kraljevini Srbiji (koja je zatim usla u Kraljevinu SHS), Erdelj je usao u sastav Rumunije, a severni delovi predratne Madjarske u Poljsku.
Posle bombardovanja 1999. godine, Srbija je mozda izguvila RAT, ali nije AP KiM, jer je donesena Rezolucija 1244 SB UN, kojom se POTVRDJUJE integritet Republike Srbije (kao sukcesora SRJ u UN), dogod je ta rezolucija na snazi!
Ako UN garantuju Velikoj Britaniji, suverenitet i integritet nad Foklandskim ostrvima, koja se nalaze na 10.000 km od Londona, a na samo 30 od Argentine, moraju i Srbiji da garantuju isto to, u svojoj juznoj pokrajni, AP KiM.

zbunjeni

pre 13 godina

Ja sam zbunjen,
Pa o kakvim "sirokim konsultacijama" koje su provedene pre slanja onda govore nasi u MIP i Skupstini ??
Sa kim su se konsultovali ako ne sa EU u koju imaju cilj da udju.

Marko

pre 13 godina

Sve razumem: i poziciju sile, i mogucnost ucenjivanja sa EU, i nase siromastvo, i njihovo bogatstvo....
Ali barem neko razumevanje... barem nesto... - a ono NISTA!!!
Toliko ignorisanja, nametanja, 'zavrtanja ruku'... Ajde bre dosta vise!!! Dosta vise sa tim ignorantskim stavom, posebno od strane ambasadora zemlje koja je ratovala zbog ostrva na drugoj polulopti.

gwh

pre 13 godina

gospodo, kosovo nije za dzaba! Ako ste ga priznali, onda nam ga i platite, jer su ga moji roditelji od samodoprinosa izgradili. Ne moze se otimati i krasti. To nisu evropske vrednosti. Kosovo kosta mnogo milijardi evra, a toliko ne stoji ulaznica za EU. Moze zajednicka rezolucija, ali onda konkretno - sta za uzvrat?

Omorac

pre 13 godina

U konsultacijama EU i Srbije ucestvovali su i zvanicnici SAD? :) EU nema sopstveni stav, to je preslikan stav SAD.
Svi pokusaji dogovora sa ,,EU'' su propali unapred (mada je bilo pokusaja dogovora) jer je vecina zemalja EU priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu a Srbija smatra da je Kosovo jos uvek deo Srbije. Kakav je dogovor tu uopste moguc?

Samouk

pre 13 godina

I ja sam iznenađen, nadam se da ću biti i prijatno iznenađen ako bude dobro sročena rezolucija i u našu korist. To bi onda značilo da je neko, napokon, u Srbiji razmotrio više mogućih scenarija o odluci MSP.

Beogradjanin

pre 13 godina

Srpska diplomatija je stvorila jos jednu katastrofu i sramotu!

Bruka sta nam radi Jeremic! DS je potpuno izgubio kompas, i sada nas zaista vode u Aziju ili Afriku!

radojlo

pre 13 godina

"Ali, postoji način da se usaglasi tekst koji bi zadovoljio interese obe strane, dok jezik koji se koristi u ovoj konkretnoj rezoluciji za nas nije prihvatljiv", poručio je Vordsvort.
Vam gospodine sluzi engleski-diplomatski jezik da biste sakrili misli, srpski je tu da bi ih otkrio i raskrinkao. Sto na(ma) umu to na drumu.

lutkarko pozoriste

pre 13 godina

Sve je farsa ljudi, sve je farsa.

Svi su oni pod istim kisobranom velikog brata.
Sad se navodno konfrontiraju i glume iznenadjenje. To je predstava za jadni narod, da ovi "nasi" pokazu kako toboze imaju svoje JA. Pa da li neko STVARNO veruje da Tadic&Co mogu nesto da urade bez signala spolja?
Sve se unapred vec zna, kao sto se znalo i za misljenje MSP.
Ovi podnose rezoluciju, ona propada, mi u jos vecem corsokaku a oni obavili svoj posao, casni, posteni i patriotski nastrojeni.
Jedva cekam izbore da budem kao mala jedinka makar na taj dan "evropski nekooperativan".

gradjanin Srbije

pre 13 godina

"Zato nas je iznenadila informacija koju smo dobili kasnije toga dana da je Srbija u UN već podnela nacrt svoje rezolucije, prethodno ne informisavši zvaničnike EU ili Kvinte", ukazao je Vordsvort
ZAHTEVAM, od vlade Srbije, da obavesti Brisel, EU i UK, i "KVINTU", da cu za 10 minuta, da idem da prosetam, lep je dan, pa, ako nemaju nista protiv ...

ps - Javici im se kasnije, bez obzira, sto nemam nekih vecih planova za veceras, vecera, tus i u krevet!
pps - U krevet ci ici da spavam, da ne bude zabune!

glupan

pre 13 godina

E ovog puta ce deca tatinih i maminih komunista u prve redove da oslobode Kosovo, jer i ovako trose nase pare da studiraju i putuju po svetu, "ubedjujuci" druge Kosovo je Srbija

kiko

pre 13 godina

Hocemo li mi ikada shvatiti da je 1999. god Srbija kapitulirala i njena skupstina tu odliuku usvojila?.

A nesta nisam ucio da je Madzarska ovako kukala kad je izgubila Vojvodinu nakon kapitulacije kao sto mi kukamo za Kosovom.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Moze se Srbija duriti i ljutiti koliko hoce na citav svijet, susjede, EU, US ali ostaje jedna gorka cinjenica da se Srbija obavezala, tj. dala rijec za nesto i onda je tu datu rijec popljuvala. Ako ima ista teze u diplomaciji onda je to da jedna strana izgubi kredibilitet i vjeru u ono na sto se obavezala. Srbija je ne jednom nego vise puta (naravno preko svoga ministra Jeremica) obecala kooperativnost da bi je kasnije ona prva ponistila. EU i US su bile vrlo strpljive sa Srbijom i isle joj na ruku ali izgleda da za anti EU raspolozenim rezimom u Srbiji, on sam svojim gradanima zatvara vrata EU integracija. Bilo bi najgore kada bi svjetska zajednica "digla ruke" od Srbije i otisla, jer ne samo Kosovu, starateljstvo je potrebnije Srbiji!

Marko

pre 13 godina

Resenje je jedno... Referendum na kome ce gradjani odluciti da li hocemo da nastavimo borbu za Kosovo, po cenu da ne udjemo u EU, da se zblizimo sa Rusijom i ZND ili da zaboravimo na Kosovo, ispunimo sve zahteve zapadnjaka i odemo u EU sto pre! Ja smatram da je referndum najrealnije resenje jer ona nasa i Kosovo i EU nema prodju! Moramo da definisemo putanju kojom cemo da se krecemo! Iskreno ja ne znam za sta bih glasao ali to je sto je, drugih opcija nema! Na referendumu bi videli sta vecina zeli, pa politicarima bi olaksali posao, jer ovako stalno moraju da plivaju izmedju razlicitih varijanti kako bi svakome ugodili a to nas nigde ne vodi!

matori

pre 13 godina

Pošto su naši "pametni" Jeremić & Co. izjavili, bez da okom trenu, da je naš predlog rezolucije za GS UN sačinjen na osnovu širokih konsultacija sa predstavnicima EU i SAD, sada postaje jasno da su nas SLAGALI!!!
I nije im to prvi put...!!!
Ali neka, nagradićemo ih, prvom prilikom...!

spidovani diplomata

pre 13 godina

Vasa Ekselencijo Stiven Vordsvort, zar niste primetili da zivite u zemlji gde svi sve znaju i umeju? Mi sve radimo da bi progurali nesto za sta mislimo da svet treba da uvazi. Tako smo zamislili da WAC mediska kuca iz Nemacke ne moze da radi kako hoce u Srbiji. Znamo da se lome koplja izmedju Fircanove i Miskovica. Znamo da se sve privatizovalo kako je zamisljala politicka elita Srbije sa bratijom. Na kraju i sam kralj sverca kokaina Darko Saric, je izjavio da se on obogatio kao vecina bogatasa u Srbiji. Pa nemojte da mislite da ce nas UN u Njujorku poniziti. Nece, isto kao sto ce nas oberucke EU primiti da raskopusamo istu zajednicu. Mi nismo za kolektivnu timsku saradnju za mir, demokratiju, postovanje prava i privatne svojine, zasto zamisljate da mi hocemo u EU. Necemo, mi hocemo samo da ozakonimo sve sto se opljackalo i da izvozimo na trziste EU. Sigurno i da izvezemo nase sposobnosti na trzisnoj ekonomiji, koju EU nema, mi smo maheri da prevarimo, opljackamo i narod feudalisticki drzimo pod cizmom.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Njih treba tih "5 velikih" sve tuziti nasem sudu. Nas sud je merodavan za takvu tuzbu. Sto da ne? Oteta je nasa zemlja, delo se dogodilo na nasoj teritoriji, a "5 velikih" je pomagalo u planiranju i drzalo lestve. Iako smo tuzbu poslali na MSP, pogresno mesto, nikad nije kasno za tuzbe po nasem zakonu i ustavu. Pa da vidimo! Dozivotna kazna ne gine Americi!

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Bas nas briga.
Hocemo VIZE, Hocemo inflaciju, necemo profesionalnu vojsku ocemo da sluzimo vojsku tri godine i svi po rodjenju da dobijemo cin zastavnika, hocemo da nam Ruski bude maternji jezik, hocemo na more u Abhaziju a ne u ,Grcku, necemo Fiat ocemo Moskvic.

miladin

pre 13 godina

... A uopste se ne zna da je poenta u tome da je Srbija dogovorila da rezoluciju pripremi zajedno sa EU, USA i onda je taj dogovor pogazila i iznenada podnela svoju rezoluciju Generalnoj skupstini UN. I to ozbiljna drzava?

bob.e.lee

pre 13 godina

Za one koji se pozivaju na Madjarsku posle prvog svetskog rata. Igrali su aktivnu ulogu u svim stvarima koje su bile protiv drzava koje su dobile njene teritorije - SHS, Rumunija, Cehoslovacka. U skolama je dan pocinjao sa himnom i uzvikom: Verujem u Boga i jedinstvenu Madjarsku. Ustase su imale kamp Janka PUsta gde su se trenirali. U II svetskom ratu deo tih teritorija je povracen. Procitajte malo Istoriju Madjarske.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Niste vi jos ni svesni sta ce sve ovde da se desava.Tek ce sada Rusija(Putin )da da gas i da prikljuci Srbiju njegovoj carevini bez pitanja ikoga.
Od avgusta ce redovno da se oglasava Konuzin doduse sa doziranim informacijama pa ce nam valjda biti malo jasnije.

Mario Bros

pre 13 godina

Surprise! Rezolucija je sasvim civilizovana i nema niko pravo da se ljuti što pokušavamo najnormalnije da dokažemo da nisu u pravu.

Zašto po pravilu veliki mora biti u pravu? Šta ako V Britanija greši?

Svakako nam je ta GS poslednje uporište i konačna presuda o sudbini Kosova MOŽE pasti tamo. Neka pokušaju to je za par meseci, ali posle toga da idemo na ekonomska pitanja. Malo da odmorimo od Kosova.

zoran

pre 13 godina

Ovi naši definitivno odlepili, rekao bih...

Pa valjda se i narod (srpski) pita? Pre nego ste počeli da gorate prst u oko Anglo-saksoncima, trebalo je nas da pitate da se izjasnimo na Referendumu da li smo da nas opet gađaju raketama ili ne? Ovako, ako mislite da će oni odustati, varate se, bre!

Narode, prazni skloništa. Buriće za kupus, rashodovane madrace , kauče, neupotrebljive veš-mašine, televizore, gajbe sa flašama i sve ostale rke, van iz skloništa i malo ih okrečite i osvežite. Na vreme...

agim_pr

pre 13 godina

Komsije, putujte po Evropi bez viza dok nije prekasno. Vreme sankcija se polako vraca kao sto su se devedesete vratile. Sve je isto samo njega nema.

Beogradjanin

pre 13 godina

Srpska diplomatija je stvorila jos jednu katastrofu i sramotu!

Bruka sta nam radi Jeremic! DS je potpuno izgubio kompas, i sada nas zaista vode u Aziju ili Afriku!

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Moze se Srbija duriti i ljutiti koliko hoce na citav svijet, susjede, EU, US ali ostaje jedna gorka cinjenica da se Srbija obavezala, tj. dala rijec za nesto i onda je tu datu rijec popljuvala. Ako ima ista teze u diplomaciji onda je to da jedna strana izgubi kredibilitet i vjeru u ono na sto se obavezala. Srbija je ne jednom nego vise puta (naravno preko svoga ministra Jeremica) obecala kooperativnost da bi je kasnije ona prva ponistila. EU i US su bile vrlo strpljive sa Srbijom i isle joj na ruku ali izgleda da za anti EU raspolozenim rezimom u Srbiji, on sam svojim gradanima zatvara vrata EU integracija. Bilo bi najgore kada bi svjetska zajednica "digla ruke" od Srbije i otisla, jer ne samo Kosovu, starateljstvo je potrebnije Srbiji!

kiko

pre 13 godina

Hocemo li mi ikada shvatiti da je 1999. god Srbija kapitulirala i njena skupstina tu odliuku usvojila?.

A nesta nisam ucio da je Madzarska ovako kukala kad je izgubila Vojvodinu nakon kapitulacije kao sto mi kukamo za Kosovom.

spidovani diplomata

pre 13 godina

Vasa Ekselencijo Stiven Vordsvort, zar niste primetili da zivite u zemlji gde svi sve znaju i umeju? Mi sve radimo da bi progurali nesto za sta mislimo da svet treba da uvazi. Tako smo zamislili da WAC mediska kuca iz Nemacke ne moze da radi kako hoce u Srbiji. Znamo da se lome koplja izmedju Fircanove i Miskovica. Znamo da se sve privatizovalo kako je zamisljala politicka elita Srbije sa bratijom. Na kraju i sam kralj sverca kokaina Darko Saric, je izjavio da se on obogatio kao vecina bogatasa u Srbiji. Pa nemojte da mislite da ce nas UN u Njujorku poniziti. Nece, isto kao sto ce nas oberucke EU primiti da raskopusamo istu zajednicu. Mi nismo za kolektivnu timsku saradnju za mir, demokratiju, postovanje prava i privatne svojine, zasto zamisljate da mi hocemo u EU. Necemo, mi hocemo samo da ozakonimo sve sto se opljackalo i da izvozimo na trziste EU. Sigurno i da izvezemo nase sposobnosti na trzisnoj ekonomiji, koju EU nema, mi smo maheri da prevarimo, opljackamo i narod feudalisticki drzimo pod cizmom.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Bas nas briga.
Hocemo VIZE, Hocemo inflaciju, necemo profesionalnu vojsku ocemo da sluzimo vojsku tri godine i svi po rodjenju da dobijemo cin zastavnika, hocemo da nam Ruski bude maternji jezik, hocemo na more u Abhaziju a ne u ,Grcku, necemo Fiat ocemo Moskvic.

glupan

pre 13 godina

E ovog puta ce deca tatinih i maminih komunista u prve redove da oslobode Kosovo, jer i ovako trose nase pare da studiraju i putuju po svetu, "ubedjujuci" druge Kosovo je Srbija

Sava Drugi

pre 13 godina

Ambasadore,

Srbija nije imala izbora. Kada je sud "poguran" da donese rešenje kakvo je doneo, i pravo i pravda su doživeli poraz. Bolje od povlaćenja predloga rezolucije je da bilo da ste razmatrali ukidanje presude i donošenje nove.

Ovako kako vi radite sva je prilika da ćete dobiti Kosovo u EU, a Srbiju izvan. Da li je to ono što ste želeli? Očevi svih vaših Lordova su bar u jednom ratu bili na strani na kojoj je i Srbija. Sa Albancima sa Kosova ste uglavnom trgovali sa drogom.

Srbija neće biti protiv EU, ali neće biti u uniji u kojoj je trgovina narkoticima važnija od borbe za slobodu i borbe protif fašizma.

Ambasadore, slobodno pošaljite poruku u Downing Street 10, da su Srbi isuviše ponosan narod da bi deo svoje vekovne teritorije dao za gubitak slobode i šačicu privilegija. To što se sada nudi je manje od onog što su Srbi imali u Austro Ugarskoj kada su poslednji put bili u evropskoj uniji (e malo, u malo).

Ambasadore, nemate razloga za zabrinutost. Ako nas niko ne napadne, nećemo sklapati vojni pakt sa Rusima. Bili smo, jesmo i bićemo neutralna zemlja. A ako dodje do rata, onda i mi i Rusi znamo da ćemo ginuti zajedno i da nemamo nikakav ugovor na papiru.

miladin

pre 13 godina

... A uopste se ne zna da je poenta u tome da je Srbija dogovorila da rezoluciju pripremi zajedno sa EU, USA i onda je taj dogovor pogazila i iznenada podnela svoju rezoluciju Generalnoj skupstini UN. I to ozbiljna drzava?

matori

pre 13 godina

Pošto su naši "pametni" Jeremić & Co. izjavili, bez da okom trenu, da je naš predlog rezolucije za GS UN sačinjen na osnovu širokih konsultacija sa predstavnicima EU i SAD, sada postaje jasno da su nas SLAGALI!!!
I nije im to prvi put...!!!
Ali neka, nagradićemo ih, prvom prilikom...!

zbunjeni

pre 13 godina

Ja sam zbunjen,
Pa o kakvim "sirokim konsultacijama" koje su provedene pre slanja onda govore nasi u MIP i Skupstini ??
Sa kim su se konsultovali ako ne sa EU u koju imaju cilj da udju.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Niste vi jos ni svesni sta ce sve ovde da se desava.Tek ce sada Rusija(Putin )da da gas i da prikljuci Srbiju njegovoj carevini bez pitanja ikoga.
Od avgusta ce redovno da se oglasava Konuzin doduse sa doziranim informacijama pa ce nam valjda biti malo jasnije.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Njih treba tih "5 velikih" sve tuziti nasem sudu. Nas sud je merodavan za takvu tuzbu. Sto da ne? Oteta je nasa zemlja, delo se dogodilo na nasoj teritoriji, a "5 velikih" je pomagalo u planiranju i drzalo lestve. Iako smo tuzbu poslali na MSP, pogresno mesto, nikad nije kasno za tuzbe po nasem zakonu i ustavu. Pa da vidimo! Dozivotna kazna ne gine Americi!

agim_pr

pre 13 godina

Komsije, putujte po Evropi bez viza dok nije prekasno. Vreme sankcija se polako vraca kao sto su se devedesete vratile. Sve je isto samo njega nema.

ky3ma

pre 13 godina

Srbija je pokušala oružjem, nije valjalo... pokušala kao prijatelj nije valjalo, pokušala po međunarodnom pravu ne valja... Dakle ne valja nikako. Pa najbolje da nas nema je l'? E pa ima nas...!!!

gwh

pre 13 godina

gospodo, kosovo nije za dzaba! Ako ste ga priznali, onda nam ga i platite, jer su ga moji roditelji od samodoprinosa izgradili. Ne moze se otimati i krasti. To nisu evropske vrednosti. Kosovo kosta mnogo milijardi evra, a toliko ne stoji ulaznica za EU. Moze zajednicka rezolucija, ali onda konkretno - sta za uzvrat?

baba-Rosa

pre 13 godina

Molim Boga, da nam prodje Rezolucija u GS UN (makar posle i izgubili Kosovo), samo da posle TUZIMO Britaniju, sto su protupravno priznali tzv. Rep. Kosovo!
Da to dozivim, pa da mirno `mrem ...

pravo je za sve isto

pre 13 godina

....
Madjarska je tek 1920. godine POTPISALA "Trijanonski sporazum", cime je potvrdila, da 2/3 teritorije (koje je od 1867, god, od formiranja Austro-Ugarske, do raspada dvojne monarhije 1918. godine), drzala pod okupacijom i da sada (posle rata i raspada A-U), citavi narodi i delovi susednih naroda, i te teritorije, imaju pravo na samoopredeljenje: Cesi i Slovaci su formirali zajednicku samostalnu drzavu, Hrvati (Hrvatska, Dalmacija i Slavonija, delovi predratne Mararske) su usli u sastav Kraljevine SHS, kao i Bosna i Slovenija (koje su bile pod Austrijskom upravom), Vojvodina se opredelila za direktno pripajanje Kraljevini Srbiji (koja je zatim usla u Kraljevinu SHS), Erdelj je usao u sastav Rumunije, a severni delovi predratne Madjarske u Poljsku.
Posle bombardovanja 1999. godine, Srbija je mozda izguvila RAT, ali nije AP KiM, jer je donesena Rezolucija 1244 SB UN, kojom se POTVRDJUJE integritet Republike Srbije (kao sukcesora SRJ u UN), dogod je ta rezolucija na snazi!
Ako UN garantuju Velikoj Britaniji, suverenitet i integritet nad Foklandskim ostrvima, koja se nalaze na 10.000 km od Londona, a na samo 30 od Argentine, moraju i Srbiji da garantuju isto to, u svojoj juznoj pokrajni, AP KiM.

gorki grk

pre 13 godina

"On je rekao da se države koje su priznale Kosovo, poput Velike Britanije, ne mogu se složiti sa nečim što bi pred Generalnom skupštinom UN praktično poništilo deklaraciju o nezavisnosti."

To je kljucna izjava. Znaci mi moramo da uvazimo vas stav (kao uvek zadnjih 10 godina), a vi nas nikako.

Pocelo otvoreno zestoko uslovljavanje.

Muka mi je na EU.

Independent

pre 13 godina

Hajdemo sa "kvintom" da sastavimo rezoluciju za SB Ujedinjenih nacija i Generalnu skupštinu, kojom se traži priznavanje nezavisnosti Škotske, Severne Irske, Velsa, Normandije, Loare, Alzasa, Korzike, Bavarske, Pruske, Južnog Tirola, Sardinije, Sicilije, Kalifornije, Novog Meksika, Teksasa, Vašingtona, Njujorka, Floride... Baš bi bilo "lavli džabli"! Sedam milijardi ljudi na planeti Zemlji, bi bilo "ZA"! Pozdrav, kvinti, od ostatka Sveta.

lutkarko pozoriste

pre 13 godina

Sve je farsa ljudi, sve je farsa.

Svi su oni pod istim kisobranom velikog brata.
Sad se navodno konfrontiraju i glume iznenadjenje. To je predstava za jadni narod, da ovi "nasi" pokazu kako toboze imaju svoje JA. Pa da li neko STVARNO veruje da Tadic&Co mogu nesto da urade bez signala spolja?
Sve se unapred vec zna, kao sto se znalo i za misljenje MSP.
Ovi podnose rezoluciju, ona propada, mi u jos vecem corsokaku a oni obavili svoj posao, casni, posteni i patriotski nastrojeni.
Jedva cekam izbore da budem kao mala jedinka makar na taj dan "evropski nekooperativan".

Marko

pre 13 godina

Resenje je jedno... Referendum na kome ce gradjani odluciti da li hocemo da nastavimo borbu za Kosovo, po cenu da ne udjemo u EU, da se zblizimo sa Rusijom i ZND ili da zaboravimo na Kosovo, ispunimo sve zahteve zapadnjaka i odemo u EU sto pre! Ja smatram da je referndum najrealnije resenje jer ona nasa i Kosovo i EU nema prodju! Moramo da definisemo putanju kojom cemo da se krecemo! Iskreno ja ne znam za sta bih glasao ali to je sto je, drugih opcija nema! Na referendumu bi videli sta vecina zeli, pa politicarima bi olaksali posao, jer ovako stalno moraju da plivaju izmedju razlicitih varijanti kako bi svakome ugodili a to nas nigde ne vodi!

zoran

pre 13 godina

Ovi naši definitivno odlepili, rekao bih...

Pa valjda se i narod (srpski) pita? Pre nego ste počeli da gorate prst u oko Anglo-saksoncima, trebalo je nas da pitate da se izjasnimo na Referendumu da li smo da nas opet gađaju raketama ili ne? Ovako, ako mislite da će oni odustati, varate se, bre!

Narode, prazni skloništa. Buriće za kupus, rashodovane madrace , kauče, neupotrebljive veš-mašine, televizore, gajbe sa flašama i sve ostale rke, van iz skloništa i malo ih okrečite i osvežite. Na vreme...

Evropljanin

pre 13 godina

Licemerje na sve strane... Jesu li se oni konsultovali sa nama? Ako žele Srbiju u EU valjda je normalno da se sa njom konsultuju? A što se tiče priče o EU, našao je ko će da nam govori, nisu prihvatili evro, nisu u šengenu, ograđuju se od tržišta rada, i najradije bi otplovili da se prikače Americi a onda priča o EU u prvom licu. Opšte je poznato da nas mrze i krive zbog jugoslovenske podrške pokretima nezavisnosti po njihovim kolonijama 60ih i 70ih ali imaju li meru? I za kraj, zašto je britanska vojska tek pre 2-3 godina otišla sa ulica Belfasta? Možda nam je to poruka, kada nas ovako napadaju za diplomatska sredstva...verovatno žele rat ali nećemo im ga dati, nema ovde više gladijatorske predstave za Britance - opametili smo se!

radojlo

pre 13 godina

"Ali, postoji način da se usaglasi tekst koji bi zadovoljio interese obe strane, dok jezik koji se koristi u ovoj konkretnoj rezoluciji za nas nije prihvatljiv", poručio je Vordsvort.
Vam gospodine sluzi engleski-diplomatski jezik da biste sakrili misli, srpski je tu da bi ih otkrio i raskrinkao. Sto na(ma) umu to na drumu.

gradjanin Srbije

pre 13 godina

"Zato nas je iznenadila informacija koju smo dobili kasnije toga dana da je Srbija u UN već podnela nacrt svoje rezolucije, prethodno ne informisavši zvaničnike EU ili Kvinte", ukazao je Vordsvort
ZAHTEVAM, od vlade Srbije, da obavesti Brisel, EU i UK, i "KVINTU", da cu za 10 minuta, da idem da prosetam, lep je dan, pa, ako nemaju nista protiv ...

ps - Javici im se kasnije, bez obzira, sto nemam nekih vecih planova za veceras, vecera, tus i u krevet!
pps - U krevet ci ici da spavam, da ne bude zabune!

Marko

pre 13 godina

Sve razumem: i poziciju sile, i mogucnost ucenjivanja sa EU, i nase siromastvo, i njihovo bogatstvo....
Ali barem neko razumevanje... barem nesto... - a ono NISTA!!!
Toliko ignorisanja, nametanja, 'zavrtanja ruku'... Ajde bre dosta vise!!! Dosta vise sa tim ignorantskim stavom, posebno od strane ambasadora zemlje koja je ratovala zbog ostrva na drugoj polulopti.

MS

pre 13 godina

Vidi, da nam dajete nesto, da ste korektni prema nama, da nas ne pravite budalama pa i ajde, neka ide Kosovo posle svega. Ali za ..banje u zdrav mozak Vam treba debelo naplatiti. Gde god mozemo da vam zagorcamo, ova vlada treba tako da uradi. Mislio sam, nadao sam se da cete da nam amputirate teritoriju na finjaka, da nas "ne boli", ali ne Vi, Vi kao da uzivate u svemu ovome.

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Tako smo svojevremano 27/03/1941-e iznenadili i Hitlera i to upravo uz Britansku pomoc pa nas je Hitler posle pobio dok su se Englezi pravili Englezi. E, sad, ovoga puta posle svega sto su nam uradili, mislim da je bolje tikve saditi sa bilo kime osim sa Englezima, Francuzi su to odavno shvatili inace bi EU osovina bila Pariz-London a ne Pariz-Berlin! Zna se ko su ljudi vredni i od reci u EU, Nemci, svi ostali su prevaranti i lenje pite!

Omorac

pre 13 godina

U konsultacijama EU i Srbije ucestvovali su i zvanicnici SAD? :) EU nema sopstveni stav, to je preslikan stav SAD.
Svi pokusaji dogovora sa ,,EU'' su propali unapred (mada je bilo pokusaja dogovora) jer je vecina zemalja EU priznala Kosovo kao nezavisnu drzavu a Srbija smatra da je Kosovo jos uvek deo Srbije. Kakav je dogovor tu uopste moguc?

Samouk

pre 13 godina

I ja sam iznenađen, nadam se da ću biti i prijatno iznenađen ako bude dobro sročena rezolucija i u našu korist. To bi onda značilo da je neko, napokon, u Srbiji razmotrio više mogućih scenarija o odluci MSP.

bob.e.lee

pre 13 godina

Za one koji se pozivaju na Madjarsku posle prvog svetskog rata. Igrali su aktivnu ulogu u svim stvarima koje su bile protiv drzava koje su dobile njene teritorije - SHS, Rumunija, Cehoslovacka. U skolama je dan pocinjao sa himnom i uzvikom: Verujem u Boga i jedinstvenu Madjarsku. Ustase su imale kamp Janka PUsta gde su se trenirali. U II svetskom ratu deo tih teritorija je povracen. Procitajte malo Istoriju Madjarske.

Mario Bros

pre 13 godina

Surprise! Rezolucija je sasvim civilizovana i nema niko pravo da se ljuti što pokušavamo najnormalnije da dokažemo da nisu u pravu.

Zašto po pravilu veliki mora biti u pravu? Šta ako V Britanija greši?

Svakako nam je ta GS poslednje uporište i konačna presuda o sudbini Kosova MOŽE pasti tamo. Neka pokušaju to je za par meseci, ali posle toga da idemo na ekonomska pitanja. Malo da odmorimo od Kosova.