Nedelja, 25.07.2010.

17:04

Tadić: Napad na Pančića siledžijski

Boris Tadić, Dragan Đilas, Bojan Pajtić, Marko Karadžić, Meho Omerović, Ministarstvo kulture, kao i više stranaka i NVO osudili napad na Teofila Pančića.

Izvor: B92

Tadiæ: Napad na Panèiæa siledžijski IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

BS

pre 13 godina

Napadi na novinare nisu "privilegija" Srbije jer se dešavaju u celom svetu.Naravno da je to za svaku osudu i da neosporno treba pronaći krivce i procesuirati iste. Ali,zašto samo vladajuća koalicija zeli da pronađe krivce i osudi ih, gde je opozicija?Zašto se oni ne oglašavaju?Ne smetaju im napadi na novinare ili je to za njih manje vazno od nekih drugih pitanja?

Jernej

pre 13 godina

Ako ih policija i uhvati, sto cisto sumnjam, neko ce se potruditi da ovaj predmet dobije sudija koji je oslobodila one sto su pretili Brankici ili neko podoban njoj, pa ce Teofila uputiti da pravdu trazi PRIVATNOM TUZBOM. Mrsko mi je vise da slusam politicare i njihova obecanja da ce pocinioci biti otkriveni i uhapseni. Kad nisu uhapseni u prvom satu posle napada, jasno je da imaju debelu zaledjinu, jer ono sto su uradili i nacin na koji su to uradili svedoci o njihovoj sigurnosti da im niko nista ne sme i o nemoci drzave da im stane na put.

Gorka istina

pre 13 godina

Tipicno srpski. Predsednik salje prekor nasilnicima. Ministar policije obecava da ce nasilnici biti BRZO otkriveni (u civilizovanim drzavama brzina intervencije policije u slicnim slucajevima meri se MINUTIMA).
Svedoci se ne mesaju iz razumljivih razloga (procitaj predhodnu recenicu). Iz istog razloga i svedoci beze sa lica mista (setite se savetnika u kabinetu ministra policije) jer niko ne zeli da ga "napipa" neka krtica iz redova policije. A vrhunac ironije: ovaj "strani placenik i narodni izdajnik" vozi se u gradskom autobusu. Nalogodavci ovakvih napada voze se u dzipovima sa zatamnjenim staklima, ili u audijima, koji ne postuju saobracajne znake i propise i koje obican saobracajac ne sme ni da pogleda a kamoli zaustavi i prekontrolise.

želim sistem!

pre 13 godina

Predsednik se za sve živo oglašava, putuje gde je god moguće a rezultati nikakvi. Sistem nije izgrađen za sve ove godine, koji treba da sprečava ovakve stvari.
To takođe znači samo jedno-predsedniče Tadiću odlazi, nesposoban si !

Iceman

pre 13 godina

Cemu sve ovo kad ce na kraju ako i uhvate pocinioce nase sudstvo da ih oslobodi i da kaze da je sve to bila samo uvreda i manje povrede. Dok sudstvo ne pocne da radi svoj posao i da sprovodi zakon sa izricanjem najstrozih kazni situacija u Srbiji se nece promeniti.

S kim si, onakav si

pre 13 godina

Alo bre! Dokle vise prodavanja magle i spinovanja?
Napad nije siledziski vec politicki.
Nisu ga izvele siledzije nego fasisti. Potrazite organizatore ako je Ministar policije voljan. Verovatno kao proveren Slobin i Mirin kadar i nije previse.

Pipi

pre 13 godina

Teofilu treba, umesto ovih reci podrske, da kupite auto da covek ne mora da ide GSP-om. A o tome kolike su novinarske plate govori i cinjenica da covek nema auto dok se vi vozite u blindiranim vozilima.

Wer

pre 13 godina

"Tadić je uveren da će policija obaviti svoj posao"

Evo, ja nisam uveren. moze li neka garancija?
Da li si uveren toliko da das obecanje - danas! - da ces podneti ostavku ako napadaci ne budu pronadjeni? SAMO napadaci, nalogodavce nisam ni pomenuo?


"...Moramo još mnogo napora da uložimo..."
" ...još jedno upozorenje za sve nas..."
"...da je krajnje vreme da se spreči..."
"...je najoštrije osudilo..."
"...zatražio od nadležnih organa..."

Sve je ovo "Niko ne sme da vas bije" samo malo drugacije

Zak Shurak

pre 13 godina

Sviđa mi se ovo skrivanje iza institucija sistema, u zemlji, u kojoj one ne predstavljaju ništa više od partijskih OOUR-a. Kako bi bilo, tadiću, ako imaš zrno integriteta, da zavedeš vladavinu prava, da suspendujemo demokratiju, na jedno pet godina, da oteramo bagru na robiju i javne radove, a mi ostali da radimo- pa da vidimo da li će nam biti bolje... Nemaš ti formata za to, rastao si na krilu nekrofila iz SANU, savetuju te statisti iz, doduše, dobrih bendova, spoljnu politiku ti vodi fizičar, a zemlju planira ortoped, dok pametan i legitiman, slobodan svet dobija batine naočigled onih koji su te birali! Biće i ovo u nekim udžbenicima, jadna ti deca i unuci!

miladin

pre 13 godina

Gospodine predsednice Tadicu, pogledajte malo komentare i koliko je tekstu o napadu na Teofila Pancica glasova dato za opciju "svidja mi se" na sajtu Vecernjih novosti i kakvi su sve komentari pa ce vam biti jasno otkud toliko nasilja mrznje prema neistomisljenicima. List koji se hvali navecim tirazom u Srbiji permanentno perfidno ali i otvoreno siri radikalske ideje, ksenofobiju, mrznju prema zapadu, ali i prema onima koji razlicito misle. Njihov glavni urednik Manojlo Vukotic koji bi po sili svih zakona trebao odavno da je u penziji pre nekoliko godina otpustio je jednog od najboljih radnika u Novostima samo zato sto je gay! O tome niko ne pise!

гласао за тебе

pre 13 godina

"Tadić je uveren da će policija obaviti svoj posao i pronaći napadače, koji su napali i povredili Pančića. "

А шта ћеш да урадиш ако их не пронађу?

Petar Dunjic

pre 13 godina

Napad na Teofila Pancica nije siledjijski. To je poruka "Drugoj Srbiji" i svim "izdajnicima" Srbije. Da su hteli da pretuku Teofila Pancica kao "privatno lice" mogli su to da ucine negde u pomrcini da niko ne vidi. Isto je i premlacivanje do smrti francuskog gradjanina Tatona na javnom mestu, jednostavno poruka svim mrskim neprijateljima "Nebeske ili ovozemaljske Srbije". Neko je na zalost davno predvideo da ce kada ostanemo sami bez Crne Gore,Hrvatske ... i da ne nabrajam dalje, onda ce patriJote da se okrenu ka "izdajnicima" u Srbiji. Setimo se samo Hitlerove Nemacke i Musolinijeve Italije i "crnih trojki". A dobrodusni gradjanin misli: "dobro je ,samo da ne krenu na mene". Ispade da je bilo "bolje" u vreme Milosevica. Tada su "tipovali" bogate,pa u saht i otkup. Sada se bogati dobro stite pa ostade sirotinja.

slobodan ili ne

pre 13 godina

za mene je najupecatljivi utisak svojom izjavom ostavio glavni za policiju beograda recima: DA JE ZASTITA NOVINARA POSEBAN PRIORITET!!! ne gospodo, svaki gradjanin podjednako ima prava da bude zasticen svakojake vrste nasilja! tek kad se u srbiji za samar ili psovku ili verbalno vredjanje takodje krivicno odgovaralo, a ne samo kad je neko od vas u pitanju, onda ce i novinari biti automatski zasticeni! ovako nastavlja se nasilje a mi mozemo samo da nagadjamo sta je stvarno u pitanju!

Razočaran i nemoćan

pre 13 godina

Pajtić: “… u Srbiji sloboda javne reči, integritet i dostojanstvo intelektualca mora da bude pravo i sloboda koje niko i ničim ne sme da ugrozi… Pajtić je Pančiću poželeo da se brzo oporavi i da ne popušta nikome ni za jedan jedini pedalj.”

Tačno. Nemam šta ni da dodam, ni da oduzmem, sve izjave kojima su se oglasili visoki dostojanstvenici DS-a potpisujem. Počinioce treba policija da otkrije i dr.

Međutim, gospodine Pajtiću, gospodine Tadiću i ostali, ja vama upućujem jednu ljudsku molbu: Ima nešto što vi možete da učinite, mnogo da učinite, da ogroman broj intelektualaca ne bude svakog dana zlostavljan u ovoj zemlji – šikaniranjem, mobingom, uskraćivanjem radnih, stručnih, ljudskih i svakih drugih prava – od članova upravo vaše stranke. Živim u malom gradu u kojem je vaša stranka u koalicionoj vlasti i ta šačica partijaša najpre je u svojoj (apsurd: našoj) stranci najpre izvršila čistku, oterala pametnije i školovanije, a na funkcije postavila sačuvaj bože koje likove. Bave se samo svojim ličnim interesima, blamiraju stranku na svakom koraku, a ukoliko im se neko suprotstavi, nema poteza koji nisu spremni da preduzmu samo da bi očuvali vlastite privilegije. I tako je u mnogim gradovima. Zakoni – ljudski i božji, za njih ne važe. Uverio sam se da sa centralom stranke nemaju nikakav problem zbog toga.

Zato, da vam poručim: ukoliko intelektualac tu ne odstupi za neki pedalj, ne gine mu stradanje, jer nema kome da se požali i nema ko da ga zaštiti. Koalicioni dogovor je zamenio sva ljudska i intelektualna prava. Treba li da nabrajam dalje?

Građanin Miloš

pre 13 godina

Gospodine Predsedniče i ostala gospodo koji ste se oglasili povodom ovog zlodela. Savršeno me ne zanima šta imate da kažete. Jedino me zanima ŠTA ĆETE DA URADITE.

Vojislav

pre 13 godina

Gospodine predsedniče od vas se ne očekuju osude. Vi i vaši partneri u vlasti morate obezbediti potpunu zaštitu svih građana i njihove imovine. To do sada niste obezbedili, nego naprotiv dozvolili ste da nasilnici svakodnevno ugrožavaju mirne građane i na ulici i u njihovim porodičnim kućama i stanovima.

Nemanja Kragujevac

pre 13 godina

Lepo je sto se predsednik oglasio, sad jos samo da se uhapse napadaci i da se ne zaustavi na tome vec da se utvrdi koja je pozadina ovog napada, s obzirom da dvojica bilmeza sa sipkama verovatno nikada nisu ni procitali bilo koji tekst Teofila Pancica.

sve je isto samo njega nema

pre 13 godina

Ovo je katastrofa...opet kukavicki napadi na ljude slobodnog razmisljanja, a jos veca tragedija je da predsednik nema pametnija marketinska posla vec po ko zna koji put staje na put kriminalu, tra la la la la...
Mislim da je (...) opet promasio i vreme i temu, predsednik ide u drzave sa privrednicima ugovara poslove i bavi se vaznijim stvarima od drzavnog znacaja....
dosta jeftinog politikanstva...uhapsite vec jednom huligane tj. nalogodavce...hmmmm

Aleksandar

pre 13 godina

Pa doticne siledzije i jesu jace od drzave. Jeste ustuknuli prosle godine pre najavljene Parade Ponosa kad su vam te junose pretile? Jeste? E pa, evo vam krajnji rezultat... Pancic je samo imao srece u odnosu na Brisa Tatona, al' njega je napao jedan te isti sljam kao i Brisa, a pred kojim je ustuknula cela drzava...

kraja

pre 13 godina

....problem je u tome sto se policija koja je obezbedjivala suboticu, novi sad, beograd i put izmedju 18. jula jos nije oporavila od stajanja na pljusku, cekajuci da prodje kolona crnih automobila sa raznobojnim svetiljkama na krovu...
...koliko policajaca cuva danasnje politicare, cudo da je preostao neko da obavlja posao za koji ga narod placa...
...secam se kad su pljuvali po milosevicu zbog 180.000 policajaca, mislim da ih dans ima dvostruko...i malo im je...

malo morgen

pre 13 godina

Tadiću, nije siledžijski nego fašistički! Ne relativizuj unapred kada je svakom jasno da su u pitanju eksponenti klerofašitičkog taloga koji je isplivao na površinu i normalnim građanima već dve decenije ne dozvoljava da dišu! Ako si neko na funkciji, onda ekspresno zabrani obraz, dveri, naše, grobare, delije i ostale ekstremističke kriminogene ilegalne grupe, a ako ne možeš onda podnesi ostavku i pusti da se neko drugi pozabavi sa njima.

kkk

pre 13 godina

Ovo se desava kada se MUP ne javi sa saopstenjem.
Ali izgleda da se MUP javlja samo kada je Kosovo u pitanju jer tu Dacic sat nakon sto se nesta desi ako su zrtve Srbi , to proglasi "terorizmom", a onda muke muci da nadje te "teroriste" koji su nekad i ljubomorni muzevi ili otpustene kolege.
A sada napadaci na Pancica su i siledzjije i huligani i naacisti i teroristi i svata nesto jer se MUP nije javiona vreme sa svojim saopstenjem

Zoran Bogdanovic

pre 13 godina

Krokodilske suze. Hocu odgovor zasto je vest objavljena sa vise od 10 sati zakasnjenja. Sta su "Mali Slobin i mirin" radili za to vreme? Zasto napadaci nisu pronadjeni?
Zar ministar Bradic ima obraza da bilo sta kaze posle odluke Ustavnog suda o zakonu kojim je donet za zastitu svog predsednika stranke. Ne pomaze ni zakon o prisluskivanju sve se vidi i zna. Mogu samo da zavrsim svoj komentar jednom u poslednje vreme aktuelnom recenicom: "SVI STE ISTA BANDA"

ap

pre 13 godina

Tako je dragi predsednice, osudi. Lakse ti je to nego da bilo sta radis, osim sto presecas vrpce i prodajes maglu u vezi Kosova. Ja stvarno ne shvatam kako te nije sramota? Sta si uradio da promenis bilo sta(mislim zaista promenis) u ovoj zemlji? Sta si uradio po pitanju stotina budala koje su vodje, simboli i pojam vrednosti bolesne polovine ovog drustva? Kome sam ja bre dao svoj glas? Shvatio sam i sam...lepuskastom demagogu. Pa Zoran se prevrce u grobu koliko si nesposoban!!!

Marina Šinko

pre 13 godina

Ljudski - užas! Politički - ovo je upravo najdelotvorniji način da se Srbiji nanese zlo. Njeni kvazi-branitelji bi morali to već jednom da shvate.

sloven

pre 13 godina

"Zločinci su na Pančića nasrnuli javno, uvereni po svoj prilici da su jači od države, građana i svih nas zajedno"

Ne samo da su uvereni već su u to potpuno i sigurni, inače ne bi usred punog autobusa nasrnuli na Pančića koga očigledno smatraju neprijateljem, a građane miševima.

dovlab

pre 13 godina

A gde su gospoda iz DSS-SNS-NS koalicije da osude ovaj zlocin??? Mozda ce ipak, kad se malo slegne da kazu kako to nije lepo, a u sebi ce da puknu od srece. Mrzim ovu zemlju ponekad. Da nema ljudi kao sto je Teofil, gorenavedena гомила bi i dalje vladala ovom ucmalom sredinom.

sloven

pre 13 godina

"Zločinci su na Pančića nasrnuli javno, uvereni po svoj prilici da su jači od države, građana i svih nas zajedno"

Ne samo da su uvereni već su u to potpuno i sigurni, inače ne bi usred punog autobusa nasrnuli na Pančića koga očigledno smatraju neprijateljem, a građane miševima.

ap

pre 13 godina

Tako je dragi predsednice, osudi. Lakse ti je to nego da bilo sta radis, osim sto presecas vrpce i prodajes maglu u vezi Kosova. Ja stvarno ne shvatam kako te nije sramota? Sta si uradio da promenis bilo sta(mislim zaista promenis) u ovoj zemlji? Sta si uradio po pitanju stotina budala koje su vodje, simboli i pojam vrednosti bolesne polovine ovog drustva? Kome sam ja bre dao svoj glas? Shvatio sam i sam...lepuskastom demagogu. Pa Zoran se prevrce u grobu koliko si nesposoban!!!

dovlab

pre 13 godina

A gde su gospoda iz DSS-SNS-NS koalicije da osude ovaj zlocin??? Mozda ce ipak, kad se malo slegne da kazu kako to nije lepo, a u sebi ce da puknu od srece. Mrzim ovu zemlju ponekad. Da nema ljudi kao sto je Teofil, gorenavedena гомила bi i dalje vladala ovom ucmalom sredinom.

malo morgen

pre 13 godina

Tadiću, nije siledžijski nego fašistički! Ne relativizuj unapred kada je svakom jasno da su u pitanju eksponenti klerofašitičkog taloga koji je isplivao na površinu i normalnim građanima već dve decenije ne dozvoljava da dišu! Ako si neko na funkciji, onda ekspresno zabrani obraz, dveri, naše, grobare, delije i ostale ekstremističke kriminogene ilegalne grupe, a ako ne možeš onda podnesi ostavku i pusti da se neko drugi pozabavi sa njima.

Aleksandar

pre 13 godina

Pa doticne siledzije i jesu jace od drzave. Jeste ustuknuli prosle godine pre najavljene Parade Ponosa kad su vam te junose pretile? Jeste? E pa, evo vam krajnji rezultat... Pancic je samo imao srece u odnosu na Brisa Tatona, al' njega je napao jedan te isti sljam kao i Brisa, a pred kojim je ustuknula cela drzava...

Zoran Bogdanovic

pre 13 godina

Krokodilske suze. Hocu odgovor zasto je vest objavljena sa vise od 10 sati zakasnjenja. Sta su "Mali Slobin i mirin" radili za to vreme? Zasto napadaci nisu pronadjeni?
Zar ministar Bradic ima obraza da bilo sta kaze posle odluke Ustavnog suda o zakonu kojim je donet za zastitu svog predsednika stranke. Ne pomaze ni zakon o prisluskivanju sve se vidi i zna. Mogu samo da zavrsim svoj komentar jednom u poslednje vreme aktuelnom recenicom: "SVI STE ISTA BANDA"

Građanin Miloš

pre 13 godina

Gospodine Predsedniče i ostala gospodo koji ste se oglasili povodom ovog zlodela. Savršeno me ne zanima šta imate da kažete. Jedino me zanima ŠTA ĆETE DA URADITE.

Nemanja Kragujevac

pre 13 godina

Lepo je sto se predsednik oglasio, sad jos samo da se uhapse napadaci i da se ne zaustavi na tome vec da se utvrdi koja je pozadina ovog napada, s obzirom da dvojica bilmeza sa sipkama verovatno nikada nisu ni procitali bilo koji tekst Teofila Pancica.

Petar Dunjic

pre 13 godina

Napad na Teofila Pancica nije siledjijski. To je poruka "Drugoj Srbiji" i svim "izdajnicima" Srbije. Da su hteli da pretuku Teofila Pancica kao "privatno lice" mogli su to da ucine negde u pomrcini da niko ne vidi. Isto je i premlacivanje do smrti francuskog gradjanina Tatona na javnom mestu, jednostavno poruka svim mrskim neprijateljima "Nebeske ili ovozemaljske Srbije". Neko je na zalost davno predvideo da ce kada ostanemo sami bez Crne Gore,Hrvatske ... i da ne nabrajam dalje, onda ce patriJote da se okrenu ka "izdajnicima" u Srbiji. Setimo se samo Hitlerove Nemacke i Musolinijeve Italije i "crnih trojki". A dobrodusni gradjanin misli: "dobro je ,samo da ne krenu na mene". Ispade da je bilo "bolje" u vreme Milosevica. Tada su "tipovali" bogate,pa u saht i otkup. Sada se bogati dobro stite pa ostade sirotinja.

kraja

pre 13 godina

....problem je u tome sto se policija koja je obezbedjivala suboticu, novi sad, beograd i put izmedju 18. jula jos nije oporavila od stajanja na pljusku, cekajuci da prodje kolona crnih automobila sa raznobojnim svetiljkama na krovu...
...koliko policajaca cuva danasnje politicare, cudo da je preostao neko da obavlja posao za koji ga narod placa...
...secam se kad su pljuvali po milosevicu zbog 180.000 policajaca, mislim da ih dans ima dvostruko...i malo im je...

miladin

pre 13 godina

Gospodine predsednice Tadicu, pogledajte malo komentare i koliko je tekstu o napadu na Teofila Pancica glasova dato za opciju "svidja mi se" na sajtu Vecernjih novosti i kakvi su sve komentari pa ce vam biti jasno otkud toliko nasilja mrznje prema neistomisljenicima. List koji se hvali navecim tirazom u Srbiji permanentno perfidno ali i otvoreno siri radikalske ideje, ksenofobiju, mrznju prema zapadu, ali i prema onima koji razlicito misle. Njihov glavni urednik Manojlo Vukotic koji bi po sili svih zakona trebao odavno da je u penziji pre nekoliko godina otpustio je jednog od najboljih radnika u Novostima samo zato sto je gay! O tome niko ne pise!

sve je isto samo njega nema

pre 13 godina

Ovo je katastrofa...opet kukavicki napadi na ljude slobodnog razmisljanja, a jos veca tragedija je da predsednik nema pametnija marketinska posla vec po ko zna koji put staje na put kriminalu, tra la la la la...
Mislim da je (...) opet promasio i vreme i temu, predsednik ide u drzave sa privrednicima ugovara poslove i bavi se vaznijim stvarima od drzavnog znacaja....
dosta jeftinog politikanstva...uhapsite vec jednom huligane tj. nalogodavce...hmmmm

Razočaran i nemoćan

pre 13 godina

Pajtić: “… u Srbiji sloboda javne reči, integritet i dostojanstvo intelektualca mora da bude pravo i sloboda koje niko i ničim ne sme da ugrozi… Pajtić je Pančiću poželeo da se brzo oporavi i da ne popušta nikome ni za jedan jedini pedalj.”

Tačno. Nemam šta ni da dodam, ni da oduzmem, sve izjave kojima su se oglasili visoki dostojanstvenici DS-a potpisujem. Počinioce treba policija da otkrije i dr.

Međutim, gospodine Pajtiću, gospodine Tadiću i ostali, ja vama upućujem jednu ljudsku molbu: Ima nešto što vi možete da učinite, mnogo da učinite, da ogroman broj intelektualaca ne bude svakog dana zlostavljan u ovoj zemlji – šikaniranjem, mobingom, uskraćivanjem radnih, stručnih, ljudskih i svakih drugih prava – od članova upravo vaše stranke. Živim u malom gradu u kojem je vaša stranka u koalicionoj vlasti i ta šačica partijaša najpre je u svojoj (apsurd: našoj) stranci najpre izvršila čistku, oterala pametnije i školovanije, a na funkcije postavila sačuvaj bože koje likove. Bave se samo svojim ličnim interesima, blamiraju stranku na svakom koraku, a ukoliko im se neko suprotstavi, nema poteza koji nisu spremni da preduzmu samo da bi očuvali vlastite privilegije. I tako je u mnogim gradovima. Zakoni – ljudski i božji, za njih ne važe. Uverio sam se da sa centralom stranke nemaju nikakav problem zbog toga.

Zato, da vam poručim: ukoliko intelektualac tu ne odstupi za neki pedalj, ne gine mu stradanje, jer nema kome da se požali i nema ko da ga zaštiti. Koalicioni dogovor je zamenio sva ljudska i intelektualna prava. Treba li da nabrajam dalje?

Marina Šinko

pre 13 godina

Ljudski - užas! Politički - ovo je upravo najdelotvorniji način da se Srbiji nanese zlo. Njeni kvazi-branitelji bi morali to već jednom da shvate.

slobodan ili ne

pre 13 godina

za mene je najupecatljivi utisak svojom izjavom ostavio glavni za policiju beograda recima: DA JE ZASTITA NOVINARA POSEBAN PRIORITET!!! ne gospodo, svaki gradjanin podjednako ima prava da bude zasticen svakojake vrste nasilja! tek kad se u srbiji za samar ili psovku ili verbalno vredjanje takodje krivicno odgovaralo, a ne samo kad je neko od vas u pitanju, onda ce i novinari biti automatski zasticeni! ovako nastavlja se nasilje a mi mozemo samo da nagadjamo sta je stvarno u pitanju!

Vojislav

pre 13 godina

Gospodine predsedniče od vas se ne očekuju osude. Vi i vaši partneri u vlasti morate obezbediti potpunu zaštitu svih građana i njihove imovine. To do sada niste obezbedili, nego naprotiv dozvolili ste da nasilnici svakodnevno ugrožavaju mirne građane i na ulici i u njihovim porodičnim kućama i stanovima.

гласао за тебе

pre 13 godina

"Tadić je uveren da će policija obaviti svoj posao i pronaći napadače, koji su napali i povredili Pančića. "

А шта ћеш да урадиш ако их не пронађу?

kkk

pre 13 godina

Ovo se desava kada se MUP ne javi sa saopstenjem.
Ali izgleda da se MUP javlja samo kada je Kosovo u pitanju jer tu Dacic sat nakon sto se nesta desi ako su zrtve Srbi , to proglasi "terorizmom", a onda muke muci da nadje te "teroriste" koji su nekad i ljubomorni muzevi ili otpustene kolege.
A sada napadaci na Pancica su i siledzjije i huligani i naacisti i teroristi i svata nesto jer se MUP nije javiona vreme sa svojim saopstenjem

Wer

pre 13 godina

"Tadić je uveren da će policija obaviti svoj posao"

Evo, ja nisam uveren. moze li neka garancija?
Da li si uveren toliko da das obecanje - danas! - da ces podneti ostavku ako napadaci ne budu pronadjeni? SAMO napadaci, nalogodavce nisam ni pomenuo?


"...Moramo još mnogo napora da uložimo..."
" ...još jedno upozorenje za sve nas..."
"...da je krajnje vreme da se spreči..."
"...je najoštrije osudilo..."
"...zatražio od nadležnih organa..."

Sve je ovo "Niko ne sme da vas bije" samo malo drugacije

Zak Shurak

pre 13 godina

Sviđa mi se ovo skrivanje iza institucija sistema, u zemlji, u kojoj one ne predstavljaju ništa više od partijskih OOUR-a. Kako bi bilo, tadiću, ako imaš zrno integriteta, da zavedeš vladavinu prava, da suspendujemo demokratiju, na jedno pet godina, da oteramo bagru na robiju i javne radove, a mi ostali da radimo- pa da vidimo da li će nam biti bolje... Nemaš ti formata za to, rastao si na krilu nekrofila iz SANU, savetuju te statisti iz, doduše, dobrih bendova, spoljnu politiku ti vodi fizičar, a zemlju planira ortoped, dok pametan i legitiman, slobodan svet dobija batine naočigled onih koji su te birali! Biće i ovo u nekim udžbenicima, jadna ti deca i unuci!

S kim si, onakav si

pre 13 godina

Alo bre! Dokle vise prodavanja magle i spinovanja?
Napad nije siledziski vec politicki.
Nisu ga izvele siledzije nego fasisti. Potrazite organizatore ako je Ministar policije voljan. Verovatno kao proveren Slobin i Mirin kadar i nije previse.

Iceman

pre 13 godina

Cemu sve ovo kad ce na kraju ako i uhvate pocinioce nase sudstvo da ih oslobodi i da kaze da je sve to bila samo uvreda i manje povrede. Dok sudstvo ne pocne da radi svoj posao i da sprovodi zakon sa izricanjem najstrozih kazni situacija u Srbiji se nece promeniti.

Pipi

pre 13 godina

Teofilu treba, umesto ovih reci podrske, da kupite auto da covek ne mora da ide GSP-om. A o tome kolike su novinarske plate govori i cinjenica da covek nema auto dok se vi vozite u blindiranim vozilima.

želim sistem!

pre 13 godina

Predsednik se za sve živo oglašava, putuje gde je god moguće a rezultati nikakvi. Sistem nije izgrađen za sve ove godine, koji treba da sprečava ovakve stvari.
To takođe znači samo jedno-predsedniče Tadiću odlazi, nesposoban si !

Gorka istina

pre 13 godina

Tipicno srpski. Predsednik salje prekor nasilnicima. Ministar policije obecava da ce nasilnici biti BRZO otkriveni (u civilizovanim drzavama brzina intervencije policije u slicnim slucajevima meri se MINUTIMA).
Svedoci se ne mesaju iz razumljivih razloga (procitaj predhodnu recenicu). Iz istog razloga i svedoci beze sa lica mista (setite se savetnika u kabinetu ministra policije) jer niko ne zeli da ga "napipa" neka krtica iz redova policije. A vrhunac ironije: ovaj "strani placenik i narodni izdajnik" vozi se u gradskom autobusu. Nalogodavci ovakvih napada voze se u dzipovima sa zatamnjenim staklima, ili u audijima, koji ne postuju saobracajne znake i propise i koje obican saobracajac ne sme ni da pogleda a kamoli zaustavi i prekontrolise.

Jernej

pre 13 godina

Ako ih policija i uhvati, sto cisto sumnjam, neko ce se potruditi da ovaj predmet dobije sudija koji je oslobodila one sto su pretili Brankici ili neko podoban njoj, pa ce Teofila uputiti da pravdu trazi PRIVATNOM TUZBOM. Mrsko mi je vise da slusam politicare i njihova obecanja da ce pocinioci biti otkriveni i uhapseni. Kad nisu uhapseni u prvom satu posle napada, jasno je da imaju debelu zaledjinu, jer ono sto su uradili i nacin na koji su to uradili svedoci o njihovoj sigurnosti da im niko nista ne sme i o nemoci drzave da im stane na put.

BS

pre 13 godina

Napadi na novinare nisu "privilegija" Srbije jer se dešavaju u celom svetu.Naravno da je to za svaku osudu i da neosporno treba pronaći krivce i procesuirati iste. Ali,zašto samo vladajuća koalicija zeli da pronađe krivce i osudi ih, gde je opozicija?Zašto se oni ne oglašavaju?Ne smetaju im napadi na novinare ili je to za njih manje vazno od nekih drugih pitanja?

dovlab

pre 13 godina

A gde su gospoda iz DSS-SNS-NS koalicije da osude ovaj zlocin??? Mozda ce ipak, kad se malo slegne da kazu kako to nije lepo, a u sebi ce da puknu od srece. Mrzim ovu zemlju ponekad. Da nema ljudi kao sto je Teofil, gorenavedena гомила bi i dalje vladala ovom ucmalom sredinom.

ap

pre 13 godina

Tako je dragi predsednice, osudi. Lakse ti je to nego da bilo sta radis, osim sto presecas vrpce i prodajes maglu u vezi Kosova. Ja stvarno ne shvatam kako te nije sramota? Sta si uradio da promenis bilo sta(mislim zaista promenis) u ovoj zemlji? Sta si uradio po pitanju stotina budala koje su vodje, simboli i pojam vrednosti bolesne polovine ovog drustva? Kome sam ja bre dao svoj glas? Shvatio sam i sam...lepuskastom demagogu. Pa Zoran se prevrce u grobu koliko si nesposoban!!!

sloven

pre 13 godina

"Zločinci su na Pančića nasrnuli javno, uvereni po svoj prilici da su jači od države, građana i svih nas zajedno"

Ne samo da su uvereni već su u to potpuno i sigurni, inače ne bi usred punog autobusa nasrnuli na Pančića koga očigledno smatraju neprijateljem, a građane miševima.

Aleksandar

pre 13 godina

Pa doticne siledzije i jesu jace od drzave. Jeste ustuknuli prosle godine pre najavljene Parade Ponosa kad su vam te junose pretile? Jeste? E pa, evo vam krajnji rezultat... Pancic je samo imao srece u odnosu na Brisa Tatona, al' njega je napao jedan te isti sljam kao i Brisa, a pred kojim je ustuknula cela drzava...

miladin

pre 13 godina

Gospodine predsednice Tadicu, pogledajte malo komentare i koliko je tekstu o napadu na Teofila Pancica glasova dato za opciju "svidja mi se" na sajtu Vecernjih novosti i kakvi su sve komentari pa ce vam biti jasno otkud toliko nasilja mrznje prema neistomisljenicima. List koji se hvali navecim tirazom u Srbiji permanentno perfidno ali i otvoreno siri radikalske ideje, ksenofobiju, mrznju prema zapadu, ali i prema onima koji razlicito misle. Njihov glavni urednik Manojlo Vukotic koji bi po sili svih zakona trebao odavno da je u penziji pre nekoliko godina otpustio je jednog od najboljih radnika u Novostima samo zato sto je gay! O tome niko ne pise!

kraja

pre 13 godina

....problem je u tome sto se policija koja je obezbedjivala suboticu, novi sad, beograd i put izmedju 18. jula jos nije oporavila od stajanja na pljusku, cekajuci da prodje kolona crnih automobila sa raznobojnim svetiljkama na krovu...
...koliko policajaca cuva danasnje politicare, cudo da je preostao neko da obavlja posao za koji ga narod placa...
...secam se kad su pljuvali po milosevicu zbog 180.000 policajaca, mislim da ih dans ima dvostruko...i malo im je...

malo morgen

pre 13 godina

Tadiću, nije siledžijski nego fašistički! Ne relativizuj unapred kada je svakom jasno da su u pitanju eksponenti klerofašitičkog taloga koji je isplivao na površinu i normalnim građanima već dve decenije ne dozvoljava da dišu! Ako si neko na funkciji, onda ekspresno zabrani obraz, dveri, naše, grobare, delije i ostale ekstremističke kriminogene ilegalne grupe, a ako ne možeš onda podnesi ostavku i pusti da se neko drugi pozabavi sa njima.

Petar Dunjic

pre 13 godina

Napad na Teofila Pancica nije siledjijski. To je poruka "Drugoj Srbiji" i svim "izdajnicima" Srbije. Da su hteli da pretuku Teofila Pancica kao "privatno lice" mogli su to da ucine negde u pomrcini da niko ne vidi. Isto je i premlacivanje do smrti francuskog gradjanina Tatona na javnom mestu, jednostavno poruka svim mrskim neprijateljima "Nebeske ili ovozemaljske Srbije". Neko je na zalost davno predvideo da ce kada ostanemo sami bez Crne Gore,Hrvatske ... i da ne nabrajam dalje, onda ce patriJote da se okrenu ka "izdajnicima" u Srbiji. Setimo se samo Hitlerove Nemacke i Musolinijeve Italije i "crnih trojki". A dobrodusni gradjanin misli: "dobro je ,samo da ne krenu na mene". Ispade da je bilo "bolje" u vreme Milosevica. Tada su "tipovali" bogate,pa u saht i otkup. Sada se bogati dobro stite pa ostade sirotinja.

Marina Šinko

pre 13 godina

Ljudski - užas! Politički - ovo je upravo najdelotvorniji način da se Srbiji nanese zlo. Njeni kvazi-branitelji bi morali to već jednom da shvate.

Zoran Bogdanovic

pre 13 godina

Krokodilske suze. Hocu odgovor zasto je vest objavljena sa vise od 10 sati zakasnjenja. Sta su "Mali Slobin i mirin" radili za to vreme? Zasto napadaci nisu pronadjeni?
Zar ministar Bradic ima obraza da bilo sta kaze posle odluke Ustavnog suda o zakonu kojim je donet za zastitu svog predsednika stranke. Ne pomaze ni zakon o prisluskivanju sve se vidi i zna. Mogu samo da zavrsim svoj komentar jednom u poslednje vreme aktuelnom recenicom: "SVI STE ISTA BANDA"

kkk

pre 13 godina

Ovo se desava kada se MUP ne javi sa saopstenjem.
Ali izgleda da se MUP javlja samo kada je Kosovo u pitanju jer tu Dacic sat nakon sto se nesta desi ako su zrtve Srbi , to proglasi "terorizmom", a onda muke muci da nadje te "teroriste" koji su nekad i ljubomorni muzevi ili otpustene kolege.
A sada napadaci na Pancica su i siledzjije i huligani i naacisti i teroristi i svata nesto jer se MUP nije javiona vreme sa svojim saopstenjem

sve je isto samo njega nema

pre 13 godina

Ovo je katastrofa...opet kukavicki napadi na ljude slobodnog razmisljanja, a jos veca tragedija je da predsednik nema pametnija marketinska posla vec po ko zna koji put staje na put kriminalu, tra la la la la...
Mislim da je (...) opet promasio i vreme i temu, predsednik ide u drzave sa privrednicima ugovara poslove i bavi se vaznijim stvarima od drzavnog znacaja....
dosta jeftinog politikanstva...uhapsite vec jednom huligane tj. nalogodavce...hmmmm

Vojislav

pre 13 godina

Gospodine predsedniče od vas se ne očekuju osude. Vi i vaši partneri u vlasti morate obezbediti potpunu zaštitu svih građana i njihove imovine. To do sada niste obezbedili, nego naprotiv dozvolili ste da nasilnici svakodnevno ugrožavaju mirne građane i na ulici i u njihovim porodičnim kućama i stanovima.

slobodan ili ne

pre 13 godina

za mene je najupecatljivi utisak svojom izjavom ostavio glavni za policiju beograda recima: DA JE ZASTITA NOVINARA POSEBAN PRIORITET!!! ne gospodo, svaki gradjanin podjednako ima prava da bude zasticen svakojake vrste nasilja! tek kad se u srbiji za samar ili psovku ili verbalno vredjanje takodje krivicno odgovaralo, a ne samo kad je neko od vas u pitanju, onda ce i novinari biti automatski zasticeni! ovako nastavlja se nasilje a mi mozemo samo da nagadjamo sta je stvarno u pitanju!

Građanin Miloš

pre 13 godina

Gospodine Predsedniče i ostala gospodo koji ste se oglasili povodom ovog zlodela. Savršeno me ne zanima šta imate da kažete. Jedino me zanima ŠTA ĆETE DA URADITE.

Razočaran i nemoćan

pre 13 godina

Pajtić: “… u Srbiji sloboda javne reči, integritet i dostojanstvo intelektualca mora da bude pravo i sloboda koje niko i ničim ne sme da ugrozi… Pajtić je Pančiću poželeo da se brzo oporavi i da ne popušta nikome ni za jedan jedini pedalj.”

Tačno. Nemam šta ni da dodam, ni da oduzmem, sve izjave kojima su se oglasili visoki dostojanstvenici DS-a potpisujem. Počinioce treba policija da otkrije i dr.

Međutim, gospodine Pajtiću, gospodine Tadiću i ostali, ja vama upućujem jednu ljudsku molbu: Ima nešto što vi možete da učinite, mnogo da učinite, da ogroman broj intelektualaca ne bude svakog dana zlostavljan u ovoj zemlji – šikaniranjem, mobingom, uskraćivanjem radnih, stručnih, ljudskih i svakih drugih prava – od članova upravo vaše stranke. Živim u malom gradu u kojem je vaša stranka u koalicionoj vlasti i ta šačica partijaša najpre je u svojoj (apsurd: našoj) stranci najpre izvršila čistku, oterala pametnije i školovanije, a na funkcije postavila sačuvaj bože koje likove. Bave se samo svojim ličnim interesima, blamiraju stranku na svakom koraku, a ukoliko im se neko suprotstavi, nema poteza koji nisu spremni da preduzmu samo da bi očuvali vlastite privilegije. I tako je u mnogim gradovima. Zakoni – ljudski i božji, za njih ne važe. Uverio sam se da sa centralom stranke nemaju nikakav problem zbog toga.

Zato, da vam poručim: ukoliko intelektualac tu ne odstupi za neki pedalj, ne gine mu stradanje, jer nema kome da se požali i nema ko da ga zaštiti. Koalicioni dogovor je zamenio sva ljudska i intelektualna prava. Treba li da nabrajam dalje?

Zak Shurak

pre 13 godina

Sviđa mi se ovo skrivanje iza institucija sistema, u zemlji, u kojoj one ne predstavljaju ništa više od partijskih OOUR-a. Kako bi bilo, tadiću, ako imaš zrno integriteta, da zavedeš vladavinu prava, da suspendujemo demokratiju, na jedno pet godina, da oteramo bagru na robiju i javne radove, a mi ostali da radimo- pa da vidimo da li će nam biti bolje... Nemaš ti formata za to, rastao si na krilu nekrofila iz SANU, savetuju te statisti iz, doduše, dobrih bendova, spoljnu politiku ti vodi fizičar, a zemlju planira ortoped, dok pametan i legitiman, slobodan svet dobija batine naočigled onih koji su te birali! Biće i ovo u nekim udžbenicima, jadna ti deca i unuci!

Nemanja Kragujevac

pre 13 godina

Lepo je sto se predsednik oglasio, sad jos samo da se uhapse napadaci i da se ne zaustavi na tome vec da se utvrdi koja je pozadina ovog napada, s obzirom da dvojica bilmeza sa sipkama verovatno nikada nisu ni procitali bilo koji tekst Teofila Pancica.

гласао за тебе

pre 13 godina

"Tadić je uveren da će policija obaviti svoj posao i pronaći napadače, koji su napali i povredili Pančića. "

А шта ћеш да урадиш ако их не пронађу?

Wer

pre 13 godina

"Tadić je uveren da će policija obaviti svoj posao"

Evo, ja nisam uveren. moze li neka garancija?
Da li si uveren toliko da das obecanje - danas! - da ces podneti ostavku ako napadaci ne budu pronadjeni? SAMO napadaci, nalogodavce nisam ni pomenuo?


"...Moramo još mnogo napora da uložimo..."
" ...još jedno upozorenje za sve nas..."
"...da je krajnje vreme da se spreči..."
"...je najoštrije osudilo..."
"...zatražio od nadležnih organa..."

Sve je ovo "Niko ne sme da vas bije" samo malo drugacije

Pipi

pre 13 godina

Teofilu treba, umesto ovih reci podrske, da kupite auto da covek ne mora da ide GSP-om. A o tome kolike su novinarske plate govori i cinjenica da covek nema auto dok se vi vozite u blindiranim vozilima.

S kim si, onakav si

pre 13 godina

Alo bre! Dokle vise prodavanja magle i spinovanja?
Napad nije siledziski vec politicki.
Nisu ga izvele siledzije nego fasisti. Potrazite organizatore ako je Ministar policije voljan. Verovatno kao proveren Slobin i Mirin kadar i nije previse.

želim sistem!

pre 13 godina

Predsednik se za sve živo oglašava, putuje gde je god moguće a rezultati nikakvi. Sistem nije izgrađen za sve ove godine, koji treba da sprečava ovakve stvari.
To takođe znači samo jedno-predsedniče Tadiću odlazi, nesposoban si !

Iceman

pre 13 godina

Cemu sve ovo kad ce na kraju ako i uhvate pocinioce nase sudstvo da ih oslobodi i da kaze da je sve to bila samo uvreda i manje povrede. Dok sudstvo ne pocne da radi svoj posao i da sprovodi zakon sa izricanjem najstrozih kazni situacija u Srbiji se nece promeniti.

Gorka istina

pre 13 godina

Tipicno srpski. Predsednik salje prekor nasilnicima. Ministar policije obecava da ce nasilnici biti BRZO otkriveni (u civilizovanim drzavama brzina intervencije policije u slicnim slucajevima meri se MINUTIMA).
Svedoci se ne mesaju iz razumljivih razloga (procitaj predhodnu recenicu). Iz istog razloga i svedoci beze sa lica mista (setite se savetnika u kabinetu ministra policije) jer niko ne zeli da ga "napipa" neka krtica iz redova policije. A vrhunac ironije: ovaj "strani placenik i narodni izdajnik" vozi se u gradskom autobusu. Nalogodavci ovakvih napada voze se u dzipovima sa zatamnjenim staklima, ili u audijima, koji ne postuju saobracajne znake i propise i koje obican saobracajac ne sme ni da pogleda a kamoli zaustavi i prekontrolise.

Jernej

pre 13 godina

Ako ih policija i uhvati, sto cisto sumnjam, neko ce se potruditi da ovaj predmet dobije sudija koji je oslobodila one sto su pretili Brankici ili neko podoban njoj, pa ce Teofila uputiti da pravdu trazi PRIVATNOM TUZBOM. Mrsko mi je vise da slusam politicare i njihova obecanja da ce pocinioci biti otkriveni i uhapseni. Kad nisu uhapseni u prvom satu posle napada, jasno je da imaju debelu zaledjinu, jer ono sto su uradili i nacin na koji su to uradili svedoci o njihovoj sigurnosti da im niko nista ne sme i o nemoci drzave da im stane na put.

BS

pre 13 godina

Napadi na novinare nisu "privilegija" Srbije jer se dešavaju u celom svetu.Naravno da je to za svaku osudu i da neosporno treba pronaći krivce i procesuirati iste. Ali,zašto samo vladajuća koalicija zeli da pronađe krivce i osudi ih, gde je opozicija?Zašto se oni ne oglašavaju?Ne smetaju im napadi na novinare ili je to za njih manje vazno od nekih drugih pitanja?