Sreda, 07.07.2010.

08:20

Izveštaj o dve godine rada Vlade

Vlada Srbije postigla je uspehe uprkos krizi, kaže premijer Mirko Cvetković i navodi da nijedan ministar nije radio loše.

Izvor: B92

Izveštaj o dve godine rada Vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

RM

pre 13 godina

Зашто не решимо пензиони систем како би сви могли да дочекамо пензију.
Човек док ради доприноси друштву и треба да је плаћен колико доприноси, нормална ствар.
То значи да се пензије требају ускладити према неким другим покзатељима и да се веће пензије умање. Зашто ће неком пензија од 80 000 динара и више, максимална пензија не би требала бити већа од 50 000 динара. Зашто да трпи државни буџет и да новац се не улаже у запошљавање младих и то искључиво у производњу хране. Већа понуда хране мања тржишна цена.
Извините пензионери и ја сам пензионер, али то је моје мишљење.

misa

pre 13 godina

...Na zalost ne zelim da Vam dam glas vise nikad mada je alternativa isto korumpirana ,kriminalna ili kako god hocete isti ste.Vama je vazno da razvijate administritavni resur i da nas zamajavate sa ovim ili onim.Mogu da pisem toliko ali kome.Bolje da prestanem jer moze da boli .Uostalom Vi i ne citate sta narod misli....

!

pre 13 godina

"Srbija je, kako je podsetio, nastojala da i na grube provokacije, poput nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova, odgovori kao demokratska zemlja."

Biti civilizovan, prestati sa proterivanjem i ubijanjem jeste veliki korak za Srbiju.
Zar ovime treba da se ponosimo ?
Medj' sljivama.

Zoran

pre 13 godina

Jos samo kad bi narod mogao da oseti, u pozitivnom smislu, posledice rada bezgresnih ministara. I jos kada bi postojao svetski konkurs za biranje najnebuloznijih izjava, bili bi na konju.

Slobodan

pre 13 godina

Brzo ste zaboravili plate od pet maraka,redove za secer i ulje.Niko ne kaze da je dobro ali kako ste glasali 90-tih da primate plate vodite se kao da radite, a pevali smo pesmu ...ala volim ovaj rezim,plata ide a ja lezim... doslo vreme da se ustane.Niko nema caroban stapic

View

pre 13 godina

"Premijer je izjavio da je najkrupniji državni problem sa kojim se Vlada Srbije suočila u protekle dve godine pitanje Kosova" ...

Pitanje Kosova je rešeno i Kosovo nije "najkrupniji državni problem", već najkrupnija državna zabluda i šansa za pljačku sopstvenih građana i stavljanje njihovih života na led. Doduše, i sami građani u tome učestvuju, te je zbog toga veći deo Premijerovog izlaganja posvećen teritoriji nad kojom on i njegova Vlada nemaju ingerencije, nego onoj nad kojom imaju (bar za sada).

Za ostale izjave o uspesima ove Vlade, ne vredi mnogo trošiti reči ... Vojska postaje profesionalna (ali sa popovima), reformisane su bezbednosne službe (tako što od sada mogu da prisluškuju građane), uređuje poljoprivreda (poljoprivrednici na ulici), trgovine (monopol cveta) i zaštite potrošača (nema je), telekomunikacija (opet monopol), saobraćaja (haos), kulture (još veći haos), sporta (poraz za porazom)...

Upravo zbog takvih "uspeha", ovoj državi deo teritorije čuva UN.

CVRČAK

pre 13 godina

Alal Vam vera ako možete da kažete da ste ispunili planirane ciljeve. Obećavali ste posao, veću platu, penzije... Šta je bilo sa vraćanjem otete imovine? Nastavilo se sa otimačinom. Pričate o borbi protiv korupcije i kriminala, a tajkuni vam kroje kapu. Sa njima uz viski rešavate pitanje krize i još te slike dajete u vestima. Srbija je gladna i bedna. Narod živi na ivici, a vi pričate bajke. Gospodine Cvetkoviću zbog Vas u Srbiji više ni deca ne veruju u DEDA MRAZA!

otporaš

pre 13 godina

A Parezanovićka,a šef Dačićevog kabineta,a Momirov...?Šta bi sa Cecom,"koferom","indexom", Kekom...?Šta sa organizatorima atentata na premijera Đinđića?Šta sa Mladićem? A ubistvo gardista,Ćuruvije,Dade Vujasinović...?Obmanjujete.

Nesalomivi

pre 13 godina

Šta očekujete od čoveka koji je u isto vreme bio direktor Agencije za privatizaciju i direktor jedne od najvećih konsalting kompanija za privatizaciju - ISTINU? A čika brada tako naivno deluje.

BS

pre 13 godina

Niko ne spori da finansijski oporavak ne ide bas brzo,ali citav svet je pogodila jaka ekonomska kriza,a ova vlada je morala da se nosi sa tom situacijom skoro od samog pocetka svog mandata u Srbiji. Sada sledi veliki posao,ali mi se cini doraslom tome.

Ja

pre 13 godina

Pali smo na zadnje mesto po standardu u evropi ,ispred nas je cak i albanija i belorusija ,dug za vreme ove vlade je rastao 7 miliona eura dnevno i ubrzava,200 000 ostalo bez posla,gradi se samo u medijima a juzna srbija je postala somalija a rasprodaja zemlje se ne zaustavlji.Lista je predugacka ,sa ovakvom vlasti i opozicijom srbija je osudjena da bude na dnu.

Veliki vezir beogradski

pre 13 godina

O cemu ovaj prica ? Izbegli sta ? Plate najnize u regionu, korupcija najvisa u regionu,uvedene silne takse , Gorivo najlosije a najskuplje u regionu. Uspeh vam je i preskupa hrana ! Jedini vas uspeh je sto kompeltno niste popili robiju za stetu koju ste naneli narodu i prevredi! Za to sto radite jedino je dozivotna robija adekvatna kazna ! Ogrezli ste u lazi i prevarama naroda! Unistili ste srednju klasu , unistili ste obrazovanje, nauku! Unistili ste sve cega ste se uhvatili u zadnjih deset godina gospodo``eksperti``! Moja ocena vama i vasim predhodnicima do Zorana je minus na google broj!

�uka

pre 13 godina

Nas i ne može da zahvati svetska ekonomska kriza jer nema šta da zahvati. Sve je uništeno od domaće ekonomske krize iz 90-ih, koja se naravno prelila i u XXI vek kod nas. Jedino što je po nas loše od svetske krize je što su nam umanjene šanse priključenja u EU i što su fondovi pomoći zemljama 3 sveta i ostalih siromašnim zemljama (među kojima je i naša) umanjeni. Praktično kod nas je sve isto, samo malo gore, ali toliko malo da gotovo niko ne može da uoči razliku.

Amos

pre 13 godina

Šefe, NIJE Izbegnut bankrot preduzeća! To ko ti je rekao debelo te slagao.
Izbegnut je bankrot BANAKA i to je 100% tačno, što uostalom svi momci mladi u Vladi znate vrlo dobro, jer ste svesni odakle i preko koga obezbeđujete sve one povlastice za sebe, svoje brojne firme i "varijante", kumove, decu, unuke, praunuke, praunuke praunuka kumova dece itd.

Nespavac

pre 13 godina

Pa gotovo neverovatno, ili je ipak nas premijer u pravu izgleda da je nasa privreda toliko unistena da svetska ekonomska kriza nema na sta da ispolji svoje negativne efekte u nasoj zemlji...

Marko

pre 13 godina

Od komšije zajmimo pare i prodajemo najvrednije stvari iz kuće da bi imali šta da jedemo. Eto to je recept kako se naša vlada bori sa krizom, prevedeno na prost jezik.

Alex

pre 13 godina

Meni je zao ovog coveka, a isto tako mi je zao i nas obicnih ljudi. Zao mi je i onih koji ce za dve litre zejtina na narednim izborima da glasaju ponovo za ove, a opet mi je zao mene i mnogih drugih koji nece imati da glasaju ni za koga. Ovi ce nas dovesti do dna a opozicija je gora cak i od njih. Blago nama........

Nikola S.

pre 13 godina

Kao i kad su neke druge Vlade bile u pitanju, drugi političari...ja se PONOVO pitam: da li on stvarno veruje u to što priča?!?

Jah Bless

pre 13 godina

Zaista je fascinantna vestina politicara da zongliraju sa svojim stavovima i izjavama (naravno bez imalo stida) u

zavisnosti od toga kakva situacija im odgovara pri tome vredjajuci inteligenciju svojih gradjana (kojima je izgleda u

ovakvim vremenima samo to i ostalo jer niceg drugog vise u ovoj zemlji i nema). Kada im odgovara da dinar pada ili da se otpustaju radnici onda je jelte "KRIZA POBOGU NARODE, ZAR NE VIDITE DA JE POGODILA I NAJJACE SVETSKE

EKONOMIJE", kada im odgovara da kriza nije e onda"USPEH TRENUTNE VLADAJUCE GARNITURE ZAHVALJUJCI NJIHOVIM SUPER-HUMAN

KVALITETIMA SE NAJVISE MOZE VIDETI U CINJENICI DA SU IZBEGNUTE POSLEDICE KRIZE"...Ako se ti uspesi tipa"Stamenković ocenjuje da su mere Vlade za ublažavanje negativnih efekata ekonomske krize imale pozitivan efekat na privrednu aktivnost" ogledaju u broju otpustenog, jadnog-gladnog naroda, nikad slabijeg dinara,I NIKAKVE PRIVREDNE AKTIVNOST ja zaista ne znam kako bi izgledalo da nas je ta famozna kriza pogodila svom svojom jacinom. Gadne su mi postale ovakve izjave, i najbolje bi bilo da svi u kompletu samo ćute i budu tihi dok im ne prodje ovaj mandat jer su dovoljno i rekli i uradili...

Ja, Aksentije

pre 13 godina

Nakon što sam pročitao ovu vest, otišao sam do kupatila i pogledao se u ogledalu. Gospodine Cvetkoviću, uši još nisu počele da mi rastu, niti sam počeo da njačem da bih Vam poverovao. Zato bih Vas zamolio da ne vređate nas, običan narod, koji pokušava da doživi kraj meseca.

Ognjen

pre 13 godina

Da smo se zaduzili jos koju milijardicu bilo bi super. Sta cemo prodati da bi vratili dugove to je pitanje za kasnije,bitno da nam je danas dobro, za sutra nema veze. Samo veselo!

MaloMorgen

pre 13 godina

Kako smo svi mi ovde jadni. Dodje neki lik iz vlasti, isprica tako nesto, a sve sto mi njemu mozemo da uradimo je da se jedni drugima ovde izjadamo, ispraznimo sav cemer u ovo malo tekst prozorcica. Niti ko mocan to cita (a i ako cita ocito ne uzima u obzir) niti se cuje daleko.
Nase demokratsko pravo da glasamo dobicemo opet i na tome se nasa prava u zivotu zavrsavaju. Jos dve godine trpecemo ovakva ponizavanja, a onda cemo opet ko poslednji volovi da izaberemo one koji prave navise buke i najvise lazu, pozivajuci se na stvari oje nam kao najvise znace u zivotu (da, nas naivni patriotizam), a potom opet iz pocetka, ali sa novim lopovima. I stvar nikako da stane.

Zivela demokratija!

Liman

pre 13 godina

Danas - "Izbegnute posledice krize"
Nekoliko meseci unazad - "Teska ekonomska situacija je direktno proizasla iz svetske ekonomske krize..."
Laze nas danas ili nas je lagao mesecima?

g

pre 13 godina

Ponavljas ono sto ti odgovara pa makar bilo protivno zdravoj pameti i ljudi ce poceti da ti veruju. Samo je pitanje kolicine. Barem tako oni to misle.

verujem bezuslovno

pre 13 godina

Osim sto smo lideri svega i svacega u regionu i zidamo brze pruge uspeli smo i da izbegnemo posledice seke. Pitam se koje je sledece dostignuce ovih savesnih i postenih ljudi iz vlade? Zar je problem reci nam (narodu) direktno u oci da ne valja nista? Lideri smo u pre svega moralnoj pa onda i materijalnoj bedi, vozom cemo se voziti 160 tek kad mu otkazu kocnice na nizbrdici a kriza ne prestaje vec 20 godina.

Milos

pre 13 godina

Budimo realni, ova kriza je bila izgovor za sve lopove, beskrupulozne sefove, da otpustaju, smanjuju plate, ukinu privilegije zaposlenima, a sve pod velom svetske krize, ciji smo mi segment 0.000001%... dok sa druge strane, u drzavnim firmama, javnim preduzecima, doslo do cistke, ko nije u partiji, proglasen za visak... u Urbanistickom zavodu Beograda, u sred najvecih smanjenja plata, otkaza i slicno, zaposle zamenicu direktora, zenu koja nema kvalifikacije da bude segrt nekom arhitekti, na platu od 100.000din, dok su sa izneinjeri i arhitekte, koji nisu na polozaju, dobijali 35.000din platu i pretio im otkaz... ljudi nemaju nimalo stida, prihvataju se odgovornosti, a pojma nemaju o poslu, kao kad bi mehanicaru ponudili da bude sef hirurgije na VMA, a on pristane, dobra plata, a sve zato sto pogresno postaljeni kadrovi, odgovaraju samo onom ko ih je postavio, i tako u krug Srbijo, vekovima.... pametni odlaze il isu otisli iz zemlje, umesto da proteramo ove nesposobnjakovice korumpirane, a ne da nam pamet i mladost odlazi! Mislite o tome!

Lazar

pre 13 godina

Da li Mirko želi svetlim da nas ohrabri ili Stojan želi crnim da nas zastraši?
Izgleda da neko živi u nekoj drugoj Srbijici, za razliku od nas ostalih.

Nikola

pre 13 godina

Ma bre, da li su oni normalni? Šta su bre izbegli?
Pa oni se trkaju ko će veću nebulozu izjaviti! Država se raspada, ekonomija sve gora i gora, radnih mesta sve manje, gorivo sve skuplje, euro sve jači, dinar sve slabiji.
Ako je to ekonomski uspeh, onda se moram zapitati da li sam pravilno postupio što sam magistrirao ekonomiju sa drugačijim shvatanjem "Uspeha"

Flash

pre 13 godina

1. april?? Ajde da ovo prica Dzibuti Afrikancima pa da mu poveruju jer nemaju pojma sta se ovde desava... Ali ovo pricati nama koji zivimo u ovoj zemlji?? Pa ovo je ruganje nama u lice....

Milos

pre 13 godina

Budimo realni, ova kriza je bila izgovor za sve lopove, beskrupulozne sefove, da otpustaju, smanjuju plate, ukinu privilegije zaposlenima, a sve pod velom svetske krize, ciji smo mi segment 0.000001%... dok sa druge strane, u drzavnim firmama, javnim preduzecima, doslo do cistke, ko nije u partiji, proglasen za visak... u Urbanistickom zavodu Beograda, u sred najvecih smanjenja plata, otkaza i slicno, zaposle zamenicu direktora, zenu koja nema kvalifikacije da bude segrt nekom arhitekti, na platu od 100.000din, dok su sa izneinjeri i arhitekte, koji nisu na polozaju, dobijali 35.000din platu i pretio im otkaz... ljudi nemaju nimalo stida, prihvataju se odgovornosti, a pojma nemaju o poslu, kao kad bi mehanicaru ponudili da bude sef hirurgije na VMA, a on pristane, dobra plata, a sve zato sto pogresno postaljeni kadrovi, odgovaraju samo onom ko ih je postavio, i tako u krug Srbijo, vekovima.... pametni odlaze il isu otisli iz zemlje, umesto da proteramo ove nesposobnjakovice korumpirane, a ne da nam pamet i mladost odlazi! Mislite o tome!

Flash

pre 13 godina

1. april?? Ajde da ovo prica Dzibuti Afrikancima pa da mu poveruju jer nemaju pojma sta se ovde desava... Ali ovo pricati nama koji zivimo u ovoj zemlji?? Pa ovo je ruganje nama u lice....

MaloMorgen

pre 13 godina

Kako smo svi mi ovde jadni. Dodje neki lik iz vlasti, isprica tako nesto, a sve sto mi njemu mozemo da uradimo je da se jedni drugima ovde izjadamo, ispraznimo sav cemer u ovo malo tekst prozorcica. Niti ko mocan to cita (a i ako cita ocito ne uzima u obzir) niti se cuje daleko.
Nase demokratsko pravo da glasamo dobicemo opet i na tome se nasa prava u zivotu zavrsavaju. Jos dve godine trpecemo ovakva ponizavanja, a onda cemo opet ko poslednji volovi da izaberemo one koji prave navise buke i najvise lazu, pozivajuci se na stvari oje nam kao najvise znace u zivotu (da, nas naivni patriotizam), a potom opet iz pocetka, ali sa novim lopovima. I stvar nikako da stane.

Zivela demokratija!

Ja, Aksentije

pre 13 godina

Nakon što sam pročitao ovu vest, otišao sam do kupatila i pogledao se u ogledalu. Gospodine Cvetkoviću, uši još nisu počele da mi rastu, niti sam počeo da njačem da bih Vam poverovao. Zato bih Vas zamolio da ne vređate nas, običan narod, koji pokušava da doživi kraj meseca.

Veliki vezir beogradski

pre 13 godina

O cemu ovaj prica ? Izbegli sta ? Plate najnize u regionu, korupcija najvisa u regionu,uvedene silne takse , Gorivo najlosije a najskuplje u regionu. Uspeh vam je i preskupa hrana ! Jedini vas uspeh je sto kompeltno niste popili robiju za stetu koju ste naneli narodu i prevredi! Za to sto radite jedino je dozivotna robija adekvatna kazna ! Ogrezli ste u lazi i prevarama naroda! Unistili ste srednju klasu , unistili ste obrazovanje, nauku! Unistili ste sve cega ste se uhvatili u zadnjih deset godina gospodo``eksperti``! Moja ocena vama i vasim predhodnicima do Zorana je minus na google broj!

verujem bezuslovno

pre 13 godina

Osim sto smo lideri svega i svacega u regionu i zidamo brze pruge uspeli smo i da izbegnemo posledice seke. Pitam se koje je sledece dostignuce ovih savesnih i postenih ljudi iz vlade? Zar je problem reci nam (narodu) direktno u oci da ne valja nista? Lideri smo u pre svega moralnoj pa onda i materijalnoj bedi, vozom cemo se voziti 160 tek kad mu otkazu kocnice na nizbrdici a kriza ne prestaje vec 20 godina.

Nikola

pre 13 godina

Ma bre, da li su oni normalni? Šta su bre izbegli?
Pa oni se trkaju ko će veću nebulozu izjaviti! Država se raspada, ekonomija sve gora i gora, radnih mesta sve manje, gorivo sve skuplje, euro sve jači, dinar sve slabiji.
Ako je to ekonomski uspeh, onda se moram zapitati da li sam pravilno postupio što sam magistrirao ekonomiju sa drugačijim shvatanjem "Uspeha"

Alex

pre 13 godina

Meni je zao ovog coveka, a isto tako mi je zao i nas obicnih ljudi. Zao mi je i onih koji ce za dve litre zejtina na narednim izborima da glasaju ponovo za ove, a opet mi je zao mene i mnogih drugih koji nece imati da glasaju ni za koga. Ovi ce nas dovesti do dna a opozicija je gora cak i od njih. Blago nama........

Liman

pre 13 godina

Danas - "Izbegnute posledice krize"
Nekoliko meseci unazad - "Teska ekonomska situacija je direktno proizasla iz svetske ekonomske krize..."
Laze nas danas ili nas je lagao mesecima?

Ja

pre 13 godina

Pali smo na zadnje mesto po standardu u evropi ,ispred nas je cak i albanija i belorusija ,dug za vreme ove vlade je rastao 7 miliona eura dnevno i ubrzava,200 000 ostalo bez posla,gradi se samo u medijima a juzna srbija je postala somalija a rasprodaja zemlje se ne zaustavlji.Lista je predugacka ,sa ovakvom vlasti i opozicijom srbija je osudjena da bude na dnu.

Marko

pre 13 godina

Od komšije zajmimo pare i prodajemo najvrednije stvari iz kuće da bi imali šta da jedemo. Eto to je recept kako se naša vlada bori sa krizom, prevedeno na prost jezik.

Lazar

pre 13 godina

Da li Mirko želi svetlim da nas ohrabri ili Stojan želi crnim da nas zastraši?
Izgleda da neko živi u nekoj drugoj Srbijici, za razliku od nas ostalih.

g

pre 13 godina

Ponavljas ono sto ti odgovara pa makar bilo protivno zdravoj pameti i ljudi ce poceti da ti veruju. Samo je pitanje kolicine. Barem tako oni to misle.

Amos

pre 13 godina

Šefe, NIJE Izbegnut bankrot preduzeća! To ko ti je rekao debelo te slagao.
Izbegnut je bankrot BANAKA i to je 100% tačno, što uostalom svi momci mladi u Vladi znate vrlo dobro, jer ste svesni odakle i preko koga obezbeđujete sve one povlastice za sebe, svoje brojne firme i "varijante", kumove, decu, unuke, praunuke, praunuke praunuka kumova dece itd.

Jah Bless

pre 13 godina

Zaista je fascinantna vestina politicara da zongliraju sa svojim stavovima i izjavama (naravno bez imalo stida) u

zavisnosti od toga kakva situacija im odgovara pri tome vredjajuci inteligenciju svojih gradjana (kojima je izgleda u

ovakvim vremenima samo to i ostalo jer niceg drugog vise u ovoj zemlji i nema). Kada im odgovara da dinar pada ili da se otpustaju radnici onda je jelte "KRIZA POBOGU NARODE, ZAR NE VIDITE DA JE POGODILA I NAJJACE SVETSKE

EKONOMIJE", kada im odgovara da kriza nije e onda"USPEH TRENUTNE VLADAJUCE GARNITURE ZAHVALJUJCI NJIHOVIM SUPER-HUMAN

KVALITETIMA SE NAJVISE MOZE VIDETI U CINJENICI DA SU IZBEGNUTE POSLEDICE KRIZE"...Ako se ti uspesi tipa"Stamenković ocenjuje da su mere Vlade za ublažavanje negativnih efekata ekonomske krize imale pozitivan efekat na privrednu aktivnost" ogledaju u broju otpustenog, jadnog-gladnog naroda, nikad slabijeg dinara,I NIKAKVE PRIVREDNE AKTIVNOST ja zaista ne znam kako bi izgledalo da nas je ta famozna kriza pogodila svom svojom jacinom. Gadne su mi postale ovakve izjave, i najbolje bi bilo da svi u kompletu samo ćute i budu tihi dok im ne prodje ovaj mandat jer su dovoljno i rekli i uradili...

Nikola S.

pre 13 godina

Kao i kad su neke druge Vlade bile u pitanju, drugi političari...ja se PONOVO pitam: da li on stvarno veruje u to što priča?!?

Nespavac

pre 13 godina

Pa gotovo neverovatno, ili je ipak nas premijer u pravu izgleda da je nasa privreda toliko unistena da svetska ekonomska kriza nema na sta da ispolji svoje negativne efekte u nasoj zemlji...

Nesalomivi

pre 13 godina

Šta očekujete od čoveka koji je u isto vreme bio direktor Agencije za privatizaciju i direktor jedne od najvećih konsalting kompanija za privatizaciju - ISTINU? A čika brada tako naivno deluje.

Ognjen

pre 13 godina

Da smo se zaduzili jos koju milijardicu bilo bi super. Sta cemo prodati da bi vratili dugove to je pitanje za kasnije,bitno da nam je danas dobro, za sutra nema veze. Samo veselo!

CVRČAK

pre 13 godina

Alal Vam vera ako možete da kažete da ste ispunili planirane ciljeve. Obećavali ste posao, veću platu, penzije... Šta je bilo sa vraćanjem otete imovine? Nastavilo se sa otimačinom. Pričate o borbi protiv korupcije i kriminala, a tajkuni vam kroje kapu. Sa njima uz viski rešavate pitanje krize i još te slike dajete u vestima. Srbija je gladna i bedna. Narod živi na ivici, a vi pričate bajke. Gospodine Cvetkoviću zbog Vas u Srbiji više ni deca ne veruju u DEDA MRAZA!

otporaš

pre 13 godina

A Parezanovićka,a šef Dačićevog kabineta,a Momirov...?Šta bi sa Cecom,"koferom","indexom", Kekom...?Šta sa organizatorima atentata na premijera Đinđića?Šta sa Mladićem? A ubistvo gardista,Ćuruvije,Dade Vujasinović...?Obmanjujete.

�uka

pre 13 godina

Nas i ne može da zahvati svetska ekonomska kriza jer nema šta da zahvati. Sve je uništeno od domaće ekonomske krize iz 90-ih, koja se naravno prelila i u XXI vek kod nas. Jedino što je po nas loše od svetske krize je što su nam umanjene šanse priključenja u EU i što su fondovi pomoći zemljama 3 sveta i ostalih siromašnim zemljama (među kojima je i naša) umanjeni. Praktično kod nas je sve isto, samo malo gore, ali toliko malo da gotovo niko ne može da uoči razliku.

View

pre 13 godina

"Premijer je izjavio da je najkrupniji državni problem sa kojim se Vlada Srbije suočila u protekle dve godine pitanje Kosova" ...

Pitanje Kosova je rešeno i Kosovo nije "najkrupniji državni problem", već najkrupnija državna zabluda i šansa za pljačku sopstvenih građana i stavljanje njihovih života na led. Doduše, i sami građani u tome učestvuju, te je zbog toga veći deo Premijerovog izlaganja posvećen teritoriji nad kojom on i njegova Vlada nemaju ingerencije, nego onoj nad kojom imaju (bar za sada).

Za ostale izjave o uspesima ove Vlade, ne vredi mnogo trošiti reči ... Vojska postaje profesionalna (ali sa popovima), reformisane su bezbednosne službe (tako što od sada mogu da prisluškuju građane), uređuje poljoprivreda (poljoprivrednici na ulici), trgovine (monopol cveta) i zaštite potrošača (nema je), telekomunikacija (opet monopol), saobraćaja (haos), kulture (još veći haos), sporta (poraz za porazom)...

Upravo zbog takvih "uspeha", ovoj državi deo teritorije čuva UN.

Zoran

pre 13 godina

Jos samo kad bi narod mogao da oseti, u pozitivnom smislu, posledice rada bezgresnih ministara. I jos kada bi postojao svetski konkurs za biranje najnebuloznijih izjava, bili bi na konju.

Slobodan

pre 13 godina

Brzo ste zaboravili plate od pet maraka,redove za secer i ulje.Niko ne kaze da je dobro ali kako ste glasali 90-tih da primate plate vodite se kao da radite, a pevali smo pesmu ...ala volim ovaj rezim,plata ide a ja lezim... doslo vreme da se ustane.Niko nema caroban stapic

misa

pre 13 godina

...Na zalost ne zelim da Vam dam glas vise nikad mada je alternativa isto korumpirana ,kriminalna ili kako god hocete isti ste.Vama je vazno da razvijate administritavni resur i da nas zamajavate sa ovim ili onim.Mogu da pisem toliko ali kome.Bolje da prestanem jer moze da boli .Uostalom Vi i ne citate sta narod misli....

!

pre 13 godina

"Srbija je, kako je podsetio, nastojala da i na grube provokacije, poput nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova, odgovori kao demokratska zemlja."

Biti civilizovan, prestati sa proterivanjem i ubijanjem jeste veliki korak za Srbiju.
Zar ovime treba da se ponosimo ?
Medj' sljivama.

BS

pre 13 godina

Niko ne spori da finansijski oporavak ne ide bas brzo,ali citav svet je pogodila jaka ekonomska kriza,a ova vlada je morala da se nosi sa tom situacijom skoro od samog pocetka svog mandata u Srbiji. Sada sledi veliki posao,ali mi se cini doraslom tome.

RM

pre 13 godina

Зашто не решимо пензиони систем како би сви могли да дочекамо пензију.
Човек док ради доприноси друштву и треба да је плаћен колико доприноси, нормална ствар.
То значи да се пензије требају ускладити према неким другим покзатељима и да се веће пензије умање. Зашто ће неком пензија од 80 000 динара и више, максимална пензија не би требала бити већа од 50 000 динара. Зашто да трпи државни буџет и да новац се не улаже у запошљавање младих и то искључиво у производњу хране. Већа понуда хране мања тржишна цена.
Извините пензионери и ја сам пензионер, али то је моје мишљење.

BS

pre 13 godina

Niko ne spori da finansijski oporavak ne ide bas brzo,ali citav svet je pogodila jaka ekonomska kriza,a ova vlada je morala da se nosi sa tom situacijom skoro od samog pocetka svog mandata u Srbiji. Sada sledi veliki posao,ali mi se cini doraslom tome.

Slobodan

pre 13 godina

Brzo ste zaboravili plate od pet maraka,redove za secer i ulje.Niko ne kaze da je dobro ali kako ste glasali 90-tih da primate plate vodite se kao da radite, a pevali smo pesmu ...ala volim ovaj rezim,plata ide a ja lezim... doslo vreme da se ustane.Niko nema caroban stapic

View

pre 13 godina

"Premijer je izjavio da je najkrupniji državni problem sa kojim se Vlada Srbije suočila u protekle dve godine pitanje Kosova" ...

Pitanje Kosova je rešeno i Kosovo nije "najkrupniji državni problem", već najkrupnija državna zabluda i šansa za pljačku sopstvenih građana i stavljanje njihovih života na led. Doduše, i sami građani u tome učestvuju, te je zbog toga veći deo Premijerovog izlaganja posvećen teritoriji nad kojom on i njegova Vlada nemaju ingerencije, nego onoj nad kojom imaju (bar za sada).

Za ostale izjave o uspesima ove Vlade, ne vredi mnogo trošiti reči ... Vojska postaje profesionalna (ali sa popovima), reformisane su bezbednosne službe (tako što od sada mogu da prisluškuju građane), uređuje poljoprivreda (poljoprivrednici na ulici), trgovine (monopol cveta) i zaštite potrošača (nema je), telekomunikacija (opet monopol), saobraćaja (haos), kulture (još veći haos), sporta (poraz za porazom)...

Upravo zbog takvih "uspeha", ovoj državi deo teritorije čuva UN.

Milos

pre 13 godina

Budimo realni, ova kriza je bila izgovor za sve lopove, beskrupulozne sefove, da otpustaju, smanjuju plate, ukinu privilegije zaposlenima, a sve pod velom svetske krize, ciji smo mi segment 0.000001%... dok sa druge strane, u drzavnim firmama, javnim preduzecima, doslo do cistke, ko nije u partiji, proglasen za visak... u Urbanistickom zavodu Beograda, u sred najvecih smanjenja plata, otkaza i slicno, zaposle zamenicu direktora, zenu koja nema kvalifikacije da bude segrt nekom arhitekti, na platu od 100.000din, dok su sa izneinjeri i arhitekte, koji nisu na polozaju, dobijali 35.000din platu i pretio im otkaz... ljudi nemaju nimalo stida, prihvataju se odgovornosti, a pojma nemaju o poslu, kao kad bi mehanicaru ponudili da bude sef hirurgije na VMA, a on pristane, dobra plata, a sve zato sto pogresno postaljeni kadrovi, odgovaraju samo onom ko ih je postavio, i tako u krug Srbijo, vekovima.... pametni odlaze il isu otisli iz zemlje, umesto da proteramo ove nesposobnjakovice korumpirane, a ne da nam pamet i mladost odlazi! Mislite o tome!

Lazar

pre 13 godina

Da li Mirko želi svetlim da nas ohrabri ili Stojan želi crnim da nas zastraši?
Izgleda da neko živi u nekoj drugoj Srbijici, za razliku od nas ostalih.

Alex

pre 13 godina

Meni je zao ovog coveka, a isto tako mi je zao i nas obicnih ljudi. Zao mi je i onih koji ce za dve litre zejtina na narednim izborima da glasaju ponovo za ove, a opet mi je zao mene i mnogih drugih koji nece imati da glasaju ni za koga. Ovi ce nas dovesti do dna a opozicija je gora cak i od njih. Blago nama........

Amos

pre 13 godina

Šefe, NIJE Izbegnut bankrot preduzeća! To ko ti je rekao debelo te slagao.
Izbegnut je bankrot BANAKA i to je 100% tačno, što uostalom svi momci mladi u Vladi znate vrlo dobro, jer ste svesni odakle i preko koga obezbeđujete sve one povlastice za sebe, svoje brojne firme i "varijante", kumove, decu, unuke, praunuke, praunuke praunuka kumova dece itd.

Nikola

pre 13 godina

Ma bre, da li su oni normalni? Šta su bre izbegli?
Pa oni se trkaju ko će veću nebulozu izjaviti! Država se raspada, ekonomija sve gora i gora, radnih mesta sve manje, gorivo sve skuplje, euro sve jači, dinar sve slabiji.
Ako je to ekonomski uspeh, onda se moram zapitati da li sam pravilno postupio što sam magistrirao ekonomiju sa drugačijim shvatanjem "Uspeha"

Nikola S.

pre 13 godina

Kao i kad su neke druge Vlade bile u pitanju, drugi političari...ja se PONOVO pitam: da li on stvarno veruje u to što priča?!?

Veliki vezir beogradski

pre 13 godina

O cemu ovaj prica ? Izbegli sta ? Plate najnize u regionu, korupcija najvisa u regionu,uvedene silne takse , Gorivo najlosije a najskuplje u regionu. Uspeh vam je i preskupa hrana ! Jedini vas uspeh je sto kompeltno niste popili robiju za stetu koju ste naneli narodu i prevredi! Za to sto radite jedino je dozivotna robija adekvatna kazna ! Ogrezli ste u lazi i prevarama naroda! Unistili ste srednju klasu , unistili ste obrazovanje, nauku! Unistili ste sve cega ste se uhvatili u zadnjih deset godina gospodo``eksperti``! Moja ocena vama i vasim predhodnicima do Zorana je minus na google broj!

Marko

pre 13 godina

Od komšije zajmimo pare i prodajemo najvrednije stvari iz kuće da bi imali šta da jedemo. Eto to je recept kako se naša vlada bori sa krizom, prevedeno na prost jezik.

Jah Bless

pre 13 godina

Zaista je fascinantna vestina politicara da zongliraju sa svojim stavovima i izjavama (naravno bez imalo stida) u

zavisnosti od toga kakva situacija im odgovara pri tome vredjajuci inteligenciju svojih gradjana (kojima je izgleda u

ovakvim vremenima samo to i ostalo jer niceg drugog vise u ovoj zemlji i nema). Kada im odgovara da dinar pada ili da se otpustaju radnici onda je jelte "KRIZA POBOGU NARODE, ZAR NE VIDITE DA JE POGODILA I NAJJACE SVETSKE

EKONOMIJE", kada im odgovara da kriza nije e onda"USPEH TRENUTNE VLADAJUCE GARNITURE ZAHVALJUJCI NJIHOVIM SUPER-HUMAN

KVALITETIMA SE NAJVISE MOZE VIDETI U CINJENICI DA SU IZBEGNUTE POSLEDICE KRIZE"...Ako se ti uspesi tipa"Stamenković ocenjuje da su mere Vlade za ublažavanje negativnih efekata ekonomske krize imale pozitivan efekat na privrednu aktivnost" ogledaju u broju otpustenog, jadnog-gladnog naroda, nikad slabijeg dinara,I NIKAKVE PRIVREDNE AKTIVNOST ja zaista ne znam kako bi izgledalo da nas je ta famozna kriza pogodila svom svojom jacinom. Gadne su mi postale ovakve izjave, i najbolje bi bilo da svi u kompletu samo ćute i budu tihi dok im ne prodje ovaj mandat jer su dovoljno i rekli i uradili...

Ognjen

pre 13 godina

Da smo se zaduzili jos koju milijardicu bilo bi super. Sta cemo prodati da bi vratili dugove to je pitanje za kasnije,bitno da nam je danas dobro, za sutra nema veze. Samo veselo!

Ja, Aksentije

pre 13 godina

Nakon što sam pročitao ovu vest, otišao sam do kupatila i pogledao se u ogledalu. Gospodine Cvetkoviću, uši još nisu počele da mi rastu, niti sam počeo da njačem da bih Vam poverovao. Zato bih Vas zamolio da ne vređate nas, običan narod, koji pokušava da doživi kraj meseca.

Liman

pre 13 godina

Danas - "Izbegnute posledice krize"
Nekoliko meseci unazad - "Teska ekonomska situacija je direktno proizasla iz svetske ekonomske krize..."
Laze nas danas ili nas je lagao mesecima?

g

pre 13 godina

Ponavljas ono sto ti odgovara pa makar bilo protivno zdravoj pameti i ljudi ce poceti da ti veruju. Samo je pitanje kolicine. Barem tako oni to misle.

Nespavac

pre 13 godina

Pa gotovo neverovatno, ili je ipak nas premijer u pravu izgleda da je nasa privreda toliko unistena da svetska ekonomska kriza nema na sta da ispolji svoje negativne efekte u nasoj zemlji...

otporaš

pre 13 godina

A Parezanovićka,a šef Dačićevog kabineta,a Momirov...?Šta bi sa Cecom,"koferom","indexom", Kekom...?Šta sa organizatorima atentata na premijera Đinđića?Šta sa Mladićem? A ubistvo gardista,Ćuruvije,Dade Vujasinović...?Obmanjujete.

Flash

pre 13 godina

1. april?? Ajde da ovo prica Dzibuti Afrikancima pa da mu poveruju jer nemaju pojma sta se ovde desava... Ali ovo pricati nama koji zivimo u ovoj zemlji?? Pa ovo je ruganje nama u lice....

MaloMorgen

pre 13 godina

Kako smo svi mi ovde jadni. Dodje neki lik iz vlasti, isprica tako nesto, a sve sto mi njemu mozemo da uradimo je da se jedni drugima ovde izjadamo, ispraznimo sav cemer u ovo malo tekst prozorcica. Niti ko mocan to cita (a i ako cita ocito ne uzima u obzir) niti se cuje daleko.
Nase demokratsko pravo da glasamo dobicemo opet i na tome se nasa prava u zivotu zavrsavaju. Jos dve godine trpecemo ovakva ponizavanja, a onda cemo opet ko poslednji volovi da izaberemo one koji prave navise buke i najvise lazu, pozivajuci se na stvari oje nam kao najvise znace u zivotu (da, nas naivni patriotizam), a potom opet iz pocetka, ali sa novim lopovima. I stvar nikako da stane.

Zivela demokratija!

verujem bezuslovno

pre 13 godina

Osim sto smo lideri svega i svacega u regionu i zidamo brze pruge uspeli smo i da izbegnemo posledice seke. Pitam se koje je sledece dostignuce ovih savesnih i postenih ljudi iz vlade? Zar je problem reci nam (narodu) direktno u oci da ne valja nista? Lideri smo u pre svega moralnoj pa onda i materijalnoj bedi, vozom cemo se voziti 160 tek kad mu otkazu kocnice na nizbrdici a kriza ne prestaje vec 20 godina.

�uka

pre 13 godina

Nas i ne može da zahvati svetska ekonomska kriza jer nema šta da zahvati. Sve je uništeno od domaće ekonomske krize iz 90-ih, koja se naravno prelila i u XXI vek kod nas. Jedino što je po nas loše od svetske krize je što su nam umanjene šanse priključenja u EU i što su fondovi pomoći zemljama 3 sveta i ostalih siromašnim zemljama (među kojima je i naša) umanjeni. Praktično kod nas je sve isto, samo malo gore, ali toliko malo da gotovo niko ne može da uoči razliku.

Ja

pre 13 godina

Pali smo na zadnje mesto po standardu u evropi ,ispred nas je cak i albanija i belorusija ,dug za vreme ove vlade je rastao 7 miliona eura dnevno i ubrzava,200 000 ostalo bez posla,gradi se samo u medijima a juzna srbija je postala somalija a rasprodaja zemlje se ne zaustavlji.Lista je predugacka ,sa ovakvom vlasti i opozicijom srbija je osudjena da bude na dnu.

Nesalomivi

pre 13 godina

Šta očekujete od čoveka koji je u isto vreme bio direktor Agencije za privatizaciju i direktor jedne od najvećih konsalting kompanija za privatizaciju - ISTINU? A čika brada tako naivno deluje.

CVRČAK

pre 13 godina

Alal Vam vera ako možete da kažete da ste ispunili planirane ciljeve. Obećavali ste posao, veću platu, penzije... Šta je bilo sa vraćanjem otete imovine? Nastavilo se sa otimačinom. Pričate o borbi protiv korupcije i kriminala, a tajkuni vam kroje kapu. Sa njima uz viski rešavate pitanje krize i još te slike dajete u vestima. Srbija je gladna i bedna. Narod živi na ivici, a vi pričate bajke. Gospodine Cvetkoviću zbog Vas u Srbiji više ni deca ne veruju u DEDA MRAZA!

Zoran

pre 13 godina

Jos samo kad bi narod mogao da oseti, u pozitivnom smislu, posledice rada bezgresnih ministara. I jos kada bi postojao svetski konkurs za biranje najnebuloznijih izjava, bili bi na konju.

!

pre 13 godina

"Srbija je, kako je podsetio, nastojala da i na grube provokacije, poput nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova, odgovori kao demokratska zemlja."

Biti civilizovan, prestati sa proterivanjem i ubijanjem jeste veliki korak za Srbiju.
Zar ovime treba da se ponosimo ?
Medj' sljivama.

misa

pre 13 godina

...Na zalost ne zelim da Vam dam glas vise nikad mada je alternativa isto korumpirana ,kriminalna ili kako god hocete isti ste.Vama je vazno da razvijate administritavni resur i da nas zamajavate sa ovim ili onim.Mogu da pisem toliko ali kome.Bolje da prestanem jer moze da boli .Uostalom Vi i ne citate sta narod misli....

RM

pre 13 godina

Зашто не решимо пензиони систем како би сви могли да дочекамо пензију.
Човек док ради доприноси друштву и треба да је плаћен колико доприноси, нормална ствар.
То значи да се пензије требају ускладити према неким другим покзатељима и да се веће пензије умање. Зашто ће неком пензија од 80 000 динара и више, максимална пензија не би требала бити већа од 50 000 динара. Зашто да трпи државни буџет и да новац се не улаже у запошљавање младих и то искључиво у производњу хране. Већа понуда хране мања тржишна цена.
Извините пензионери и ја сам пензионер, али то је моје мишљење.