Hombah tražio pomoć biznismena?

Beograd -- Bodo Hombah, direktor VAC-a, tražio je pomoć od Milana Beka i Miroslava Miškovića, kako bi preuzeo kompaniju Večernje novosti, piše nedeljnik Vreme.

Izvor: B92, Vreme, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. A kako su NOvosti poslovale do sada?
  Vredi pogledati, dok sa sajta Novosti ne skinu zanimljiva dokumenta:
  [link]
  (Upucen, 1. jul 2010 19:45)

  # Link komentara

 2. ....znaci da je skorasnji sukob izmedju vaca i manojla bio izreziran, kao i manojlova povika na ocuvanje tradicionalnih domacih novina...vidim, nije mu bilo mrsko da se prihvati i nadalje celnog mesta, niti je bio u sukobu sa svojom savescu i moralom...gde nadjoh ove dve poslednje reci, hahahahahaha....
  (kraja, 1. jul 2010 17:08)

  # Link komentara

 3. Mnogo se prašine diže taj WAZ, ali kao i obično, nema pravih informacija da bi čovek shvatio suštinu.
  OK, ukapirao sam da je WAZ dilovao s "posrednicima", ili kako to ovde piše, tražili su "pomoć" naših čuvenih bizmismena.
  Lepo, ali ZAŠTO im je trebala ta "pomoć", odnosno ti posrednici (čija imena tako ljubomorno kriju)?

  Da li zato što su hteli da se domognu nečega na šta po našem zakonu nisu imali pravo, pa su rešili da se po srBskom običaju "snađu" uz malu pomoć uticajnih "posrednika" za koje srpski zakoni ne važe?

  Ili, čim su došli u Srbiju, ptičica im je šapnula nešto u stilu "ako hoćete da poslujete u Srbiji, onda morate OBAVEZNO tražiti POMOĆ i blagoslov od Don Toga i Toga. I nemojte se pokazati kao nezahvalne stipse, inače ništa od posla". (Ko je rekao "mito"?! Ja nisam.)

  Ako je u pitanju prva opcija, onda nemaju razloga da kukaju što ih je mafija izradila. Ko god ulazi u posao s mafijom, mora da bude svestan da postoji (veliki) rizik da te mafije zavrne. To je standardni stil poslovanja svih mafija na svetu.
  Ali ako je druga opcija, onda stvari postaju zanimljivije. Na primer, ko je ta šaputajuća ptičica i ko je srpski Don Taj i Taj koji prepoštenim nemačkim bizmismenima nudi nesebičnu pomoć (uz skromnu nadoknadicu od recimo, samo 10-ak miliona evra)?
  (Mashinovodja, 1. jul 2010 16:52)

  # Link komentara

 4. Ko s Bekom i Miskovicem tikve sadi... VAC je hteo da lovi u mutnom, a sad se ljute sto nisu uspeli. U pravu je Dinkic. Imamo vec dovoljno domacih "muljatora", ne trebaju nam jos i strani.
  (Ovde Ostoja, 1. jul 2010 15:32)

  # Link komentara

 5. Sve cinjenice o prodaji Novosti i tome zasto je VAC morao da ide preko nezaobilaznog Beka:
  [link]
  (Marko, 1. jul 2010 15:28)

  # Link komentara

 6. Jednostavno WAZ je hteo da bude većinski vlasnik, što naš zakon ne dozvoljava strancima... zato je morao da da pare Beku i Mišku, gde bi oni tim parama kupili delove Novosti i tako bi waz neposredno bio većinski vlasnik, ali zeznuli su se u toj računici jer kad daš pare Mišku ili Beku, možeš da se pozdraviš sa tim...
  (Pantelija, 1. jul 2010 15:00)

  # Link komentara

 7. A gde su tu zaposleni u tim firmama? Usputna šteta!?
  (ivan, 1. jul 2010 14:41)

  # Link komentara

 8. Ma ne bi on to nikada uradio... To je "posten" covek...
  (tosa, 1. jul 2010 14:26)

  # Link komentara