Moratinos: EU otvorenija za Srbiju

Brisel -- Šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos izjavio je da ulazak Hrvatske u EU neće zatvoriti vrata za Srbiju i druge zemlje zapadnog Balkana.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Kome više verujete, ovom čoveku ili Angeli Merkel koja kaže da će posle Hrvatske prijem biti obustavljen za duže vreme.Znači u najboljem slučaju termin nam je 2020-ta pa nadalje,plus beskonačno.
  I šta ostaje od Tadićeve politike ako od nje oduzmemo ulazak u EU? Pa ništa i narod će to znati da nagradi na sledećim izborima.
  (sasa, 1. jul 2010 11:50)

  # Link komentara

 2. Ne vidim bilo kakvu uzročno-posledičnu vezu između prijema Hrvatske i neprimanja "istočnijih zapadno-Balkanaca". Mozda smo srodni narodi ali sigurno nismo sijamski blizanci. Mentaliteti su nam veoma različiti. Pogledi na svet su nam skoro dijametralno suprotni. Nema nikave dileme ko se uklapa u novi nad-nacionalizam Zapadne Evrope a ko su "ponavljači" (zemlje i narodi koji su trenutno označeni kao najveći problemi unutar EU) te kome smo mi sličniji i bliži.
  (još jedna linija raseda u neposrednoj blizini, 1. jul 2010 09:48)

  # Link komentara

 3. Eh sto nesto ne verujem u taj scenario. A i bas me briga i za EU i da li ce Hrvatska uci u nju 2011, 2012, 2013 ili bilo kada. A briga me i ako uopste ne udje. Ovde se, cini mi se, stvara neka atmosfera kako ce biti katastrofa ako se ne udje u EU. Oladite vise malo sa tom pricom, nece svet propasti ako Srbija i druge zemlje ne udju tamo a nece propasti ni ako sama EU propadne!
  (tosa, 30. jun 2010 23:11)

  # Link komentara

 4. Hrvatski narod je toliko iziritiran politikom mrkve i batine od strane EU da se ja iskreno bojim za rezultat referenduma o ulasku..
  (Zvonimir - HR, 30. jun 2010 21:02)

  # Link komentara

 5. Srbija mora sama da stane na noge a ne da zavisi od EU kao neki parazit. U EU Srbija neće u skorije vreme, pa je zato bitnije da samo privlačimo investicije i ne zavisimo ni od koga. Članstvo u EU nam može dati pristup fondovima ali nisu ni ti fondovi neiscrpni, pogotovo ne sada posle ove krize. Mislim da će EU da nam realno bude dugoročni cilj, a sada treba da se skoncentrišemo da sami uredimo svoje dvorište.
  (swayzak, 30. jun 2010 19:39)

  # Link komentara

 6. Hehe. Pa ako udješ poslednji bolje da nisi ni ulazio :)
  (MaxBunker, 30. jun 2010 19:18)

  # Link komentara

 7. I sta sad? Ocekujete da cvilimo i jaucemo za nesto sto smo odavno znali?
  Zaboravili ste ko smo mi ;)
  (Razum, 30. jun 2010 18:29)

  # Link komentara

 8. To reče i uteče.
  (Amos, 30. jun 2010 18:26)

  # Link komentara

 9. Kao da Vas tko sta pita. Pitaju se jedino Nemci, jer oni i spasavaju tu EU od totalnog kolapsa, a i vas ce izgleda morati nakon Grka. Sto lepo ne pitate Merkelovu sto misli o prosirenju i gotova stvar. Ovako (kako bi neki rekli) - kao macka oko vruce kase.
  (Dejan, 30. jun 2010 17:55)

  # Link komentara

 10. Kaže danas Angela Merkel, nakon Hrvatske više nitko ne ulazi (misleci na istocni dio).Nisu zeljeli ni komentirati srpsku kanidaturu.
  E sad ovaj izjavljuje drugo.
  U biti, samo zelim reci..tko tu koga, jeli imaju oni uopce neki zajednicki stav ili kako funkcioniraju.
  Zbunjujuce, no dobro, mi smo vec na to navikli, od raznih komentara i clanaka kako cemo u uniju od 2007, 08, pa 10te kao krajnje, sad smo na 2012 ako i tada, eto preko 6 godina od prihvacanja kandidature.
  Trebat ce i vam zivci za to, vjerujte :)
  Lijep pozdrav, zivi i vieseli bili.
  (Tomislav, 30. jun 2010 17:50)

  # Link komentara