Sreda, 30.06.2010.

12:05

Aviogeneks sleteo zbog manjeg kvara

Avion tipa Boing 737-200 na čarter letu na relaciji Zakintos-Beograd, prinudno je sleteo u Podgoricu zbog manjeg tehničkog kvara, saopštio je "Aviogeneks".

Izvor: Tanjug

Aviogeneks sleteo zbog manjeg kvara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 13 godina

Juče 10.08. sam doleteo tom istom aviokompanijom a verovatno i istim avionom boeing 737-200. Let je tekao od lošeg ka gorem... Zadnjih 20ak minuta je bilo kao u veš mašini a sletanje je priča za sebe, kao da je kamen pao sa neba dok smo u trenutku kočenja imali utisak da će se avion totalno raspasti.Posadi sve pohvale na ljubaznosti a avion u arhivu muzeja...

B

pre 13 godina

Tokom vikenda se pronela vest među putnicima koji će u narednih mesec dana koristiti usluge aviogneksa preko svojih turistickih agencija, da je Aviogeneks iznajmio u proteklih par dana jedan avion od Sibirske aviokompanije, Boeing 737-500. Sa danasnjeg izvestaja o odlascima, na sajtu aerodrome Nikola Tesla:
AGX 385 CORFU 08:00 10:00 Boeing 737-500 Nova informacija u 10:00

Link: http://www.beg.aero/putnici/letovi/odlasci.52.html

Nadajmo se da je avion dobro odrzavan i novijeg datuma.

Milos

pre 13 godina

Saopstenje Aviogeneksa: Prava putnika su ispostovana

Uprkos paničnim napisima po domaćim medijima nije se ništa opasno ni strašno desilo potvrdio nam je komercijalni direktor Aviogeneksa, gospodin Milorad Kokoruš. Pokvario se motor na uređaju za klimatizaciju putničke kabine zbog koga se osetio neprijatan miris. Posada je postupila po procedurama koje nalažu ovakve situacije, spustila je avion na prvi aerodrom gde je on sačekao da se iz Beograda dopremi rezervni deo i da se on zameni.

U ovom slučaju Aviogeneks je ispoštovao prava putnika i svima je omogućio hranu i piće, rekao nam je gospodin Kokoruš a po njegovim saznanjima obroci su podeljeni više puta. Ovu informaciju nam je potvrdio i direktor beogradskog aerodroma gospodin Velimir Radosavljević koji ima saznanje da je Aviogeneks svim putnicima platio ručak u Dufry-jevom aerodromskom restoranu.

Tako je za ovo kašnjenje koje se desilo Aviogeneksovim putnicima ova kompanija bila dužna da putnicima pruži pomoć navedenu u članu 10. stav 1. tačka a) i u članu 10. stav 2. kao i pomoć navedenu u članu 9. stav 1. tačka a) kada let kasni najmanje pet časova.

Kratak izvod iz Pravilnika
(pravilnik je objavljen u službenom glasniku Republike Srbije br. 1/2010, 3/2010)

Član 10. stav 1. tačka a): Putnici imaju pravo na obroke i osvežavajuća pića primerena vremenu čekanja
Član 10. stav 2.: Putnici imaju pravo na dva besplatna telefonska poziva ili na dve poruke putem faksa ili email-a.
Član 9. stav 1. tačka a): Vraćanje troškova u roku od sedam dana u visini pune cene putne karte po kojoj je ona kupljena.

Putnici koji su se našli u pomenutoj situaciji nemaju pravo na novčanu nadoknadu po ovom pravilniku zato što je ona predviđena samo za kašnjenja leta koja su prouzrokovana otkazivanjem leta, rerutiranjem i uskraćenim ukrcavanjem.

Kompletno saopstenje:
http://aviokartanet.wordpress.com/2010/07/02/aviogenex-prava-putnika-su-ispostovana/

skygirl

pre 13 godina

Letela sam juce sa Zakintosa i nimalo nije bilo prijatno kada je poceo da se oseca miris gorevine. Koristili smo maske i brzo evakuisani, svaka cast posadi ali da li je sve to moralo da se desi i kada ce zaista nabaviti nove avione? Uveravali su nas da necemo nastaviti let dok ne bude sve apsolutno bezbedno. Zaista je tuzno da i oni svi kapetani i stjuardese svakodnevno zrtvuju svoje zivote, verujem da je tako i da se samo tese jer nemaju mnogo izbora da drugacije razmisljaju. Vrhunac je bilo cekanje na popravku aviona u Podgorici zbog cega svima savetujem da nikada ne putuju sa Matico agencijom. Kontiki se pobrinuo za svoje putnike a ovi su nas ostavili na cedilu. Zahvaljujuci ljubaznom osoblju malo smo lakse sve podneli ali avion zaista jadno izgleda, sedista su rasklimana, prozori strasni a maske mislim da nam nicemu nisu sluzile :-(

dusan

pre 13 godina

Sve je super sto su oni prosli sertifikate ali baba ne moze da bude devojka ponovo ( bez uvrede za starije osobe ). Iskreno kad sam uplacivao aranzman za letovanje upravo sam odustao od Turske zbog aviogenexa i njihovog Boeing-a 737-200. Cesto putujem avionom i zaljubljenik sam u aviaciju i jeste normalno da se i najnovijem avionu dogodi nesto pa da po rigoroznoj proceduri mora prinudno sleteti ali ipak na putnickom avionu kvar na motoru pracen dimom a neko je pominjao i maske znaci i pad kabinskog pritiska, pa bas i nije najsrecnija situacija da se ne lazemo :( detalje su ocigledno sakrili od novinara.
Sta da Vam kazem opustite se i uzivajte u letu i letovanju, po statistici sansa da poginete u avio nesreci je kao i da Vas pogodi kometa na Zemlji.

Dragoljub

pre 13 godina

Onima koji su citali odlican feljton iz NINa iz osamdesetih o udesima jugoslovenske avijacije (ima ga negde i na Netu) poznato je da su charter kompanije nesigurnije od regularnih. Ako mi se dozvoli da generalizujem, to bi posebno trebalo da vazi za male charter kompanije, pogotovo one koji imaju stare avione...

B

pre 13 godina

Prvi put sam letela Aviogeneksovim avionom pre dve nedelje kada sam se vracala iz Egipta. Osoblje je odlično, piloti odlični, ali taj jedan jedini avion koji voze je u potpuno očajnom stanju. Star bar tridset godina, izuzetno neprijatan osecaj kada udjete. Komentar rds. je tačan, sedela sam u istom, 21.redu u povratku i pridržavala sundjer sedišta da ne poletim na pod zajendo sa saundjerom koji nije pričvršćen za sedište. Flaster je sa desne strane u poslednjem redu, sedište koje se raspada sa leve strane, do prolaza. Kada smo sletali, pilot je odlično sleteo ali je sletanje bilo izuzetno neprijatno zbog strašne buke, mislili smo da će se, dok je pilot kočio na pisti, avion raspasti . Često letim, i to Jatom. Jatovi avioni su u neuporedivo boljem stanju, i osećate se mnogo bolje i sugurnije pri sletanju. Možda bi bilo dobro za sve, pošto je mnogo letova za ovu sezonu dogovoreno sa Aviogeneksom, da Jat preuzme osoblje Aviogeneksa, iznajmi pristojan avion, osoblje nastavi da leti i zaradjuje platu, a Aviogeneks ode na doboš ako ne obnovi flotu.

Milos

pre 13 godina

Aviogenex leti po EASA standardima na svim evropskim destinacijama i u ovoj godini je prosao sve SAFA inspekcije „with no remarks“. O bezbednosti u aviosaobracaju se stara niz stranih i domacih regulatornih tela i agencija, tako da su insinuacije da su putnici nebezbedni na letovima bilo koje kompanije koja ima sve potrebne sertifikate besmisleni. Ovo je bio samo minoran kvar koji ni na koji nacin nije ugrozio bezbednost putnika, i procedura je doslovce ispostovana.

ana

pre 13 godina

Grozno, vi koji ste napisali prethodne komentare nemojte nikada vise leteti avionima! Bolje je za sve. Svaki avion prolazi tehnicku kontrolu, nijedan YU avion nikada nije pao zbog tehnicke neispravnosti! Da, svakoj kompaniji se desilo da ima prinudno sletanje, svaki tip aviona je imao prinudno sletanje ili zabelezen pad aviona usled tehnicke neispravnosti! Jeste lose zvuci kad vas prinudno spuste, ja sam u Americi prinudno sletala, pa tamo ljudi nisu posle kivni, vec srecni sto je sve proslo u najboljem redu. A ovde vozite se u vrh glave 1 godisnje avionom, i odmah mislite na najgore...

Nikola

pre 13 godina

Zbog svega ovoga stotinjak putnika za Spaniju danas ceka na aerodromu preko 14 sati, prosli su granicu jos u jutros i ne dozvoljavaju im da izadju sa aerodroma!
Televizije su obavestene ali nikome nije dozvoljeno da dodje do putnika koji su zarobljeni u bezcarinskoj zoni! Skandal!

rds

pre 13 godina

Uh, mi (cela porodica) smo se sinoc vratili iz Tunisa Aviogenexovim avionom istog tipa. Verovatno istom tom letelicom. Goreg sletanja u zivotu nisam imala. Kada je prolazio kroz oblak pri sletanju na Beogradski aerodrom pomislila sam da ce se raspasti. Sedeli smo na poslednjim sedistima u redu 21. Prozor je sa donje strane bio zalepljen flasterom i bio je skoro potpuno izgreban da je po suncanom vremenu bilo tesko bilo sta videti kroz njega. Kada je stjuardesa pre pocetka leta pokazivala uobicajenu proceduru u slucaju opasnosti primetila sam da iznad nasih mesta u poslednjem redu nema boksa sa maskama za kiseonik.

everest

pre 13 godina

Oni ponovo voze .....E, blago nama. Nece da dozvole ili maksimalno otezavaju stranim aviokompanijama da obavljaju carter letove a ovakvima se to dopusta. Gde li su samo iznajmili ovu olupinu od aviona? Pa zadnji komad tog modela (serija 200) je pusten u upotrebu pre 22 godine. Zasto svake godine moramo da citamo i slusamo da je neki nas carter let prinudno prekinut zbog "manjeg tehnickog kvara" i onda hvalospevi pilotima kako su uspeli da prizemlje letelicu i bla bla....Pa, ne padaju tim nesrecnim turistima pare s neba za skupe i preskupe carter letove i kad vec uzimaju tolike novce onda bar neka se potrude da u flotu uvrste nesto modernije i pouzdanije.

Pex

pre 13 godina

...BEz obzira na situaciju u vazduhu na zemlji mora biti spremna ekipa hitne medicinske pomoci, blok za hitne intervencije KBC kao i odgovarajuci broj vatrogasnih vozila....tako da to ne oznacava ozbiljnost situaciju u kabini vec je to normalna procedura..
Dim u kabini se moze javiti iz milion razloga i nije svaki opasan po bezbednost kako putnika tako ni letelice..svaka cast posadi koja je sabrano reagovala i prizemljila avion onako kako to dolikuje..jos jedan dokaz da su to sve vrlo, vrlo iskusni piloti!

pedja

pre 13 godina

U Avionu je bilo 16 putnika.Nakon polijetanja avina iz Grcke,u kabinskom prostoru se pojavio dim.Za vrijeme leta putnici su koristili maske sa kiseonikom.Da je situacija bila kriticna vidi se po tom da je bio spreman urgentni blok u KBC Podgorica kao i sva vozila i osoblje pri prinudnom slijetanju Avigenexovog aviona na Podgoricki aerodrom

Pex

pre 13 godina

I to je sve sto je napisano? Samo zaintrigirate narod informacijom da je Genexov avion imao prinudno sletanje, a taj avion svakodnevno vozi putnike ka Egiptu, Turskoj kao charter prevozilac...

Milos

pre 13 godina

Aviogenex leti po EASA standardima na svim evropskim destinacijama i u ovoj godini je prosao sve SAFA inspekcije „with no remarks“. O bezbednosti u aviosaobracaju se stara niz stranih i domacih regulatornih tela i agencija, tako da su insinuacije da su putnici nebezbedni na letovima bilo koje kompanije koja ima sve potrebne sertifikate besmisleni. Ovo je bio samo minoran kvar koji ni na koji nacin nije ugrozio bezbednost putnika, i procedura je doslovce ispostovana.

Milos

pre 13 godina

Saopstenje Aviogeneksa: Prava putnika su ispostovana

Uprkos paničnim napisima po domaćim medijima nije se ništa opasno ni strašno desilo potvrdio nam je komercijalni direktor Aviogeneksa, gospodin Milorad Kokoruš. Pokvario se motor na uređaju za klimatizaciju putničke kabine zbog koga se osetio neprijatan miris. Posada je postupila po procedurama koje nalažu ovakve situacije, spustila je avion na prvi aerodrom gde je on sačekao da se iz Beograda dopremi rezervni deo i da se on zameni.

U ovom slučaju Aviogeneks je ispoštovao prava putnika i svima je omogućio hranu i piće, rekao nam je gospodin Kokoruš a po njegovim saznanjima obroci su podeljeni više puta. Ovu informaciju nam je potvrdio i direktor beogradskog aerodroma gospodin Velimir Radosavljević koji ima saznanje da je Aviogeneks svim putnicima platio ručak u Dufry-jevom aerodromskom restoranu.

Tako je za ovo kašnjenje koje se desilo Aviogeneksovim putnicima ova kompanija bila dužna da putnicima pruži pomoć navedenu u članu 10. stav 1. tačka a) i u članu 10. stav 2. kao i pomoć navedenu u članu 9. stav 1. tačka a) kada let kasni najmanje pet časova.

Kratak izvod iz Pravilnika
(pravilnik je objavljen u službenom glasniku Republike Srbije br. 1/2010, 3/2010)

Član 10. stav 1. tačka a): Putnici imaju pravo na obroke i osvežavajuća pića primerena vremenu čekanja
Član 10. stav 2.: Putnici imaju pravo na dva besplatna telefonska poziva ili na dve poruke putem faksa ili email-a.
Član 9. stav 1. tačka a): Vraćanje troškova u roku od sedam dana u visini pune cene putne karte po kojoj je ona kupljena.

Putnici koji su se našli u pomenutoj situaciji nemaju pravo na novčanu nadoknadu po ovom pravilniku zato što je ona predviđena samo za kašnjenja leta koja su prouzrokovana otkazivanjem leta, rerutiranjem i uskraćenim ukrcavanjem.

Kompletno saopstenje:
http://aviokartanet.wordpress.com/2010/07/02/aviogenex-prava-putnika-su-ispostovana/

pedja

pre 13 godina

U Avionu je bilo 16 putnika.Nakon polijetanja avina iz Grcke,u kabinskom prostoru se pojavio dim.Za vrijeme leta putnici su koristili maske sa kiseonikom.Da je situacija bila kriticna vidi se po tom da je bio spreman urgentni blok u KBC Podgorica kao i sva vozila i osoblje pri prinudnom slijetanju Avigenexovog aviona na Podgoricki aerodrom

Pex

pre 13 godina

I to je sve sto je napisano? Samo zaintrigirate narod informacijom da je Genexov avion imao prinudno sletanje, a taj avion svakodnevno vozi putnike ka Egiptu, Turskoj kao charter prevozilac...

Pex

pre 13 godina

...BEz obzira na situaciju u vazduhu na zemlji mora biti spremna ekipa hitne medicinske pomoci, blok za hitne intervencije KBC kao i odgovarajuci broj vatrogasnih vozila....tako da to ne oznacava ozbiljnost situaciju u kabini vec je to normalna procedura..
Dim u kabini se moze javiti iz milion razloga i nije svaki opasan po bezbednost kako putnika tako ni letelice..svaka cast posadi koja je sabrano reagovala i prizemljila avion onako kako to dolikuje..jos jedan dokaz da su to sve vrlo, vrlo iskusni piloti!

skygirl

pre 13 godina

Letela sam juce sa Zakintosa i nimalo nije bilo prijatno kada je poceo da se oseca miris gorevine. Koristili smo maske i brzo evakuisani, svaka cast posadi ali da li je sve to moralo da se desi i kada ce zaista nabaviti nove avione? Uveravali su nas da necemo nastaviti let dok ne bude sve apsolutno bezbedno. Zaista je tuzno da i oni svi kapetani i stjuardese svakodnevno zrtvuju svoje zivote, verujem da je tako i da se samo tese jer nemaju mnogo izbora da drugacije razmisljaju. Vrhunac je bilo cekanje na popravku aviona u Podgorici zbog cega svima savetujem da nikada ne putuju sa Matico agencijom. Kontiki se pobrinuo za svoje putnike a ovi su nas ostavili na cedilu. Zahvaljujuci ljubaznom osoblju malo smo lakse sve podneli ali avion zaista jadno izgleda, sedista su rasklimana, prozori strasni a maske mislim da nam nicemu nisu sluzile :-(

B

pre 13 godina

Prvi put sam letela Aviogeneksovim avionom pre dve nedelje kada sam se vracala iz Egipta. Osoblje je odlično, piloti odlični, ali taj jedan jedini avion koji voze je u potpuno očajnom stanju. Star bar tridset godina, izuzetno neprijatan osecaj kada udjete. Komentar rds. je tačan, sedela sam u istom, 21.redu u povratku i pridržavala sundjer sedišta da ne poletim na pod zajendo sa saundjerom koji nije pričvršćen za sedište. Flaster je sa desne strane u poslednjem redu, sedište koje se raspada sa leve strane, do prolaza. Kada smo sletali, pilot je odlično sleteo ali je sletanje bilo izuzetno neprijatno zbog strašne buke, mislili smo da će se, dok je pilot kočio na pisti, avion raspasti . Često letim, i to Jatom. Jatovi avioni su u neuporedivo boljem stanju, i osećate se mnogo bolje i sugurnije pri sletanju. Možda bi bilo dobro za sve, pošto je mnogo letova za ovu sezonu dogovoreno sa Aviogeneksom, da Jat preuzme osoblje Aviogeneksa, iznajmi pristojan avion, osoblje nastavi da leti i zaradjuje platu, a Aviogeneks ode na doboš ako ne obnovi flotu.

everest

pre 13 godina

Oni ponovo voze .....E, blago nama. Nece da dozvole ili maksimalno otezavaju stranim aviokompanijama da obavljaju carter letove a ovakvima se to dopusta. Gde li su samo iznajmili ovu olupinu od aviona? Pa zadnji komad tog modela (serija 200) je pusten u upotrebu pre 22 godine. Zasto svake godine moramo da citamo i slusamo da je neki nas carter let prinudno prekinut zbog "manjeg tehnickog kvara" i onda hvalospevi pilotima kako su uspeli da prizemlje letelicu i bla bla....Pa, ne padaju tim nesrecnim turistima pare s neba za skupe i preskupe carter letove i kad vec uzimaju tolike novce onda bar neka se potrude da u flotu uvrste nesto modernije i pouzdanije.

dusan

pre 13 godina

Sve je super sto su oni prosli sertifikate ali baba ne moze da bude devojka ponovo ( bez uvrede za starije osobe ). Iskreno kad sam uplacivao aranzman za letovanje upravo sam odustao od Turske zbog aviogenexa i njihovog Boeing-a 737-200. Cesto putujem avionom i zaljubljenik sam u aviaciju i jeste normalno da se i najnovijem avionu dogodi nesto pa da po rigoroznoj proceduri mora prinudno sleteti ali ipak na putnickom avionu kvar na motoru pracen dimom a neko je pominjao i maske znaci i pad kabinskog pritiska, pa bas i nije najsrecnija situacija da se ne lazemo :( detalje su ocigledno sakrili od novinara.
Sta da Vam kazem opustite se i uzivajte u letu i letovanju, po statistici sansa da poginete u avio nesreci je kao i da Vas pogodi kometa na Zemlji.

rds

pre 13 godina

Uh, mi (cela porodica) smo se sinoc vratili iz Tunisa Aviogenexovim avionom istog tipa. Verovatno istom tom letelicom. Goreg sletanja u zivotu nisam imala. Kada je prolazio kroz oblak pri sletanju na Beogradski aerodrom pomislila sam da ce se raspasti. Sedeli smo na poslednjim sedistima u redu 21. Prozor je sa donje strane bio zalepljen flasterom i bio je skoro potpuno izgreban da je po suncanom vremenu bilo tesko bilo sta videti kroz njega. Kada je stjuardesa pre pocetka leta pokazivala uobicajenu proceduru u slucaju opasnosti primetila sam da iznad nasih mesta u poslednjem redu nema boksa sa maskama za kiseonik.

Dragoljub

pre 13 godina

Onima koji su citali odlican feljton iz NINa iz osamdesetih o udesima jugoslovenske avijacije (ima ga negde i na Netu) poznato je da su charter kompanije nesigurnije od regularnih. Ako mi se dozvoli da generalizujem, to bi posebno trebalo da vazi za male charter kompanije, pogotovo one koji imaju stare avione...

Nikola

pre 13 godina

Zbog svega ovoga stotinjak putnika za Spaniju danas ceka na aerodromu preko 14 sati, prosli su granicu jos u jutros i ne dozvoljavaju im da izadju sa aerodroma!
Televizije su obavestene ali nikome nije dozvoljeno da dodje do putnika koji su zarobljeni u bezcarinskoj zoni! Skandal!

ana

pre 13 godina

Grozno, vi koji ste napisali prethodne komentare nemojte nikada vise leteti avionima! Bolje je za sve. Svaki avion prolazi tehnicku kontrolu, nijedan YU avion nikada nije pao zbog tehnicke neispravnosti! Da, svakoj kompaniji se desilo da ima prinudno sletanje, svaki tip aviona je imao prinudno sletanje ili zabelezen pad aviona usled tehnicke neispravnosti! Jeste lose zvuci kad vas prinudno spuste, ja sam u Americi prinudno sletala, pa tamo ljudi nisu posle kivni, vec srecni sto je sve proslo u najboljem redu. A ovde vozite se u vrh glave 1 godisnje avionom, i odmah mislite na najgore...

B

pre 13 godina

Tokom vikenda se pronela vest među putnicima koji će u narednih mesec dana koristiti usluge aviogneksa preko svojih turistickih agencija, da je Aviogeneks iznajmio u proteklih par dana jedan avion od Sibirske aviokompanije, Boeing 737-500. Sa danasnjeg izvestaja o odlascima, na sajtu aerodrome Nikola Tesla:
AGX 385 CORFU 08:00 10:00 Boeing 737-500 Nova informacija u 10:00

Link: http://www.beg.aero/putnici/letovi/odlasci.52.html

Nadajmo se da je avion dobro odrzavan i novijeg datuma.

Aleksandar

pre 13 godina

Juče 10.08. sam doleteo tom istom aviokompanijom a verovatno i istim avionom boeing 737-200. Let je tekao od lošeg ka gorem... Zadnjih 20ak minuta je bilo kao u veš mašini a sletanje je priča za sebe, kao da je kamen pao sa neba dok smo u trenutku kočenja imali utisak da će se avion totalno raspasti.Posadi sve pohvale na ljubaznosti a avion u arhivu muzeja...

Milos

pre 13 godina

Saopstenje Aviogeneksa: Prava putnika su ispostovana

Uprkos paničnim napisima po domaćim medijima nije se ništa opasno ni strašno desilo potvrdio nam je komercijalni direktor Aviogeneksa, gospodin Milorad Kokoruš. Pokvario se motor na uređaju za klimatizaciju putničke kabine zbog koga se osetio neprijatan miris. Posada je postupila po procedurama koje nalažu ovakve situacije, spustila je avion na prvi aerodrom gde je on sačekao da se iz Beograda dopremi rezervni deo i da se on zameni.

U ovom slučaju Aviogeneks je ispoštovao prava putnika i svima je omogućio hranu i piće, rekao nam je gospodin Kokoruš a po njegovim saznanjima obroci su podeljeni više puta. Ovu informaciju nam je potvrdio i direktor beogradskog aerodroma gospodin Velimir Radosavljević koji ima saznanje da je Aviogeneks svim putnicima platio ručak u Dufry-jevom aerodromskom restoranu.

Tako je za ovo kašnjenje koje se desilo Aviogeneksovim putnicima ova kompanija bila dužna da putnicima pruži pomoć navedenu u članu 10. stav 1. tačka a) i u članu 10. stav 2. kao i pomoć navedenu u članu 9. stav 1. tačka a) kada let kasni najmanje pet časova.

Kratak izvod iz Pravilnika
(pravilnik je objavljen u službenom glasniku Republike Srbije br. 1/2010, 3/2010)

Član 10. stav 1. tačka a): Putnici imaju pravo na obroke i osvežavajuća pića primerena vremenu čekanja
Član 10. stav 2.: Putnici imaju pravo na dva besplatna telefonska poziva ili na dve poruke putem faksa ili email-a.
Član 9. stav 1. tačka a): Vraćanje troškova u roku od sedam dana u visini pune cene putne karte po kojoj je ona kupljena.

Putnici koji su se našli u pomenutoj situaciji nemaju pravo na novčanu nadoknadu po ovom pravilniku zato što je ona predviđena samo za kašnjenja leta koja su prouzrokovana otkazivanjem leta, rerutiranjem i uskraćenim ukrcavanjem.

Kompletno saopstenje:
http://aviokartanet.wordpress.com/2010/07/02/aviogenex-prava-putnika-su-ispostovana/

Milos

pre 13 godina

Aviogenex leti po EASA standardima na svim evropskim destinacijama i u ovoj godini je prosao sve SAFA inspekcije „with no remarks“. O bezbednosti u aviosaobracaju se stara niz stranih i domacih regulatornih tela i agencija, tako da su insinuacije da su putnici nebezbedni na letovima bilo koje kompanije koja ima sve potrebne sertifikate besmisleni. Ovo je bio samo minoran kvar koji ni na koji nacin nije ugrozio bezbednost putnika, i procedura je doslovce ispostovana.

ana

pre 13 godina

Grozno, vi koji ste napisali prethodne komentare nemojte nikada vise leteti avionima! Bolje je za sve. Svaki avion prolazi tehnicku kontrolu, nijedan YU avion nikada nije pao zbog tehnicke neispravnosti! Da, svakoj kompaniji se desilo da ima prinudno sletanje, svaki tip aviona je imao prinudno sletanje ili zabelezen pad aviona usled tehnicke neispravnosti! Jeste lose zvuci kad vas prinudno spuste, ja sam u Americi prinudno sletala, pa tamo ljudi nisu posle kivni, vec srecni sto je sve proslo u najboljem redu. A ovde vozite se u vrh glave 1 godisnje avionom, i odmah mislite na najgore...

pedja

pre 13 godina

U Avionu je bilo 16 putnika.Nakon polijetanja avina iz Grcke,u kabinskom prostoru se pojavio dim.Za vrijeme leta putnici su koristili maske sa kiseonikom.Da je situacija bila kriticna vidi se po tom da je bio spreman urgentni blok u KBC Podgorica kao i sva vozila i osoblje pri prinudnom slijetanju Avigenexovog aviona na Podgoricki aerodrom

everest

pre 13 godina

Oni ponovo voze .....E, blago nama. Nece da dozvole ili maksimalno otezavaju stranim aviokompanijama da obavljaju carter letove a ovakvima se to dopusta. Gde li su samo iznajmili ovu olupinu od aviona? Pa zadnji komad tog modela (serija 200) je pusten u upotrebu pre 22 godine. Zasto svake godine moramo da citamo i slusamo da je neki nas carter let prinudno prekinut zbog "manjeg tehnickog kvara" i onda hvalospevi pilotima kako su uspeli da prizemlje letelicu i bla bla....Pa, ne padaju tim nesrecnim turistima pare s neba za skupe i preskupe carter letove i kad vec uzimaju tolike novce onda bar neka se potrude da u flotu uvrste nesto modernije i pouzdanije.

skygirl

pre 13 godina

Letela sam juce sa Zakintosa i nimalo nije bilo prijatno kada je poceo da se oseca miris gorevine. Koristili smo maske i brzo evakuisani, svaka cast posadi ali da li je sve to moralo da se desi i kada ce zaista nabaviti nove avione? Uveravali su nas da necemo nastaviti let dok ne bude sve apsolutno bezbedno. Zaista je tuzno da i oni svi kapetani i stjuardese svakodnevno zrtvuju svoje zivote, verujem da je tako i da se samo tese jer nemaju mnogo izbora da drugacije razmisljaju. Vrhunac je bilo cekanje na popravku aviona u Podgorici zbog cega svima savetujem da nikada ne putuju sa Matico agencijom. Kontiki se pobrinuo za svoje putnike a ovi su nas ostavili na cedilu. Zahvaljujuci ljubaznom osoblju malo smo lakse sve podneli ali avion zaista jadno izgleda, sedista su rasklimana, prozori strasni a maske mislim da nam nicemu nisu sluzile :-(

B

pre 13 godina

Prvi put sam letela Aviogeneksovim avionom pre dve nedelje kada sam se vracala iz Egipta. Osoblje je odlično, piloti odlični, ali taj jedan jedini avion koji voze je u potpuno očajnom stanju. Star bar tridset godina, izuzetno neprijatan osecaj kada udjete. Komentar rds. je tačan, sedela sam u istom, 21.redu u povratku i pridržavala sundjer sedišta da ne poletim na pod zajendo sa saundjerom koji nije pričvršćen za sedište. Flaster je sa desne strane u poslednjem redu, sedište koje se raspada sa leve strane, do prolaza. Kada smo sletali, pilot je odlično sleteo ali je sletanje bilo izuzetno neprijatno zbog strašne buke, mislili smo da će se, dok je pilot kočio na pisti, avion raspasti . Često letim, i to Jatom. Jatovi avioni su u neuporedivo boljem stanju, i osećate se mnogo bolje i sugurnije pri sletanju. Možda bi bilo dobro za sve, pošto je mnogo letova za ovu sezonu dogovoreno sa Aviogeneksom, da Jat preuzme osoblje Aviogeneksa, iznajmi pristojan avion, osoblje nastavi da leti i zaradjuje platu, a Aviogeneks ode na doboš ako ne obnovi flotu.

dusan

pre 13 godina

Sve je super sto su oni prosli sertifikate ali baba ne moze da bude devojka ponovo ( bez uvrede za starije osobe ). Iskreno kad sam uplacivao aranzman za letovanje upravo sam odustao od Turske zbog aviogenexa i njihovog Boeing-a 737-200. Cesto putujem avionom i zaljubljenik sam u aviaciju i jeste normalno da se i najnovijem avionu dogodi nesto pa da po rigoroznoj proceduri mora prinudno sleteti ali ipak na putnickom avionu kvar na motoru pracen dimom a neko je pominjao i maske znaci i pad kabinskog pritiska, pa bas i nije najsrecnija situacija da se ne lazemo :( detalje su ocigledno sakrili od novinara.
Sta da Vam kazem opustite se i uzivajte u letu i letovanju, po statistici sansa da poginete u avio nesreci je kao i da Vas pogodi kometa na Zemlji.

Pex

pre 13 godina

I to je sve sto je napisano? Samo zaintrigirate narod informacijom da je Genexov avion imao prinudno sletanje, a taj avion svakodnevno vozi putnike ka Egiptu, Turskoj kao charter prevozilac...

Pex

pre 13 godina

...BEz obzira na situaciju u vazduhu na zemlji mora biti spremna ekipa hitne medicinske pomoci, blok za hitne intervencije KBC kao i odgovarajuci broj vatrogasnih vozila....tako da to ne oznacava ozbiljnost situaciju u kabini vec je to normalna procedura..
Dim u kabini se moze javiti iz milion razloga i nije svaki opasan po bezbednost kako putnika tako ni letelice..svaka cast posadi koja je sabrano reagovala i prizemljila avion onako kako to dolikuje..jos jedan dokaz da su to sve vrlo, vrlo iskusni piloti!

rds

pre 13 godina

Uh, mi (cela porodica) smo se sinoc vratili iz Tunisa Aviogenexovim avionom istog tipa. Verovatno istom tom letelicom. Goreg sletanja u zivotu nisam imala. Kada je prolazio kroz oblak pri sletanju na Beogradski aerodrom pomislila sam da ce se raspasti. Sedeli smo na poslednjim sedistima u redu 21. Prozor je sa donje strane bio zalepljen flasterom i bio je skoro potpuno izgreban da je po suncanom vremenu bilo tesko bilo sta videti kroz njega. Kada je stjuardesa pre pocetka leta pokazivala uobicajenu proceduru u slucaju opasnosti primetila sam da iznad nasih mesta u poslednjem redu nema boksa sa maskama za kiseonik.

Dragoljub

pre 13 godina

Onima koji su citali odlican feljton iz NINa iz osamdesetih o udesima jugoslovenske avijacije (ima ga negde i na Netu) poznato je da su charter kompanije nesigurnije od regularnih. Ako mi se dozvoli da generalizujem, to bi posebno trebalo da vazi za male charter kompanije, pogotovo one koji imaju stare avione...

Nikola

pre 13 godina

Zbog svega ovoga stotinjak putnika za Spaniju danas ceka na aerodromu preko 14 sati, prosli su granicu jos u jutros i ne dozvoljavaju im da izadju sa aerodroma!
Televizije su obavestene ali nikome nije dozvoljeno da dodje do putnika koji su zarobljeni u bezcarinskoj zoni! Skandal!

B

pre 13 godina

Tokom vikenda se pronela vest među putnicima koji će u narednih mesec dana koristiti usluge aviogneksa preko svojih turistickih agencija, da je Aviogeneks iznajmio u proteklih par dana jedan avion od Sibirske aviokompanije, Boeing 737-500. Sa danasnjeg izvestaja o odlascima, na sajtu aerodrome Nikola Tesla:
AGX 385 CORFU 08:00 10:00 Boeing 737-500 Nova informacija u 10:00

Link: http://www.beg.aero/putnici/letovi/odlasci.52.html

Nadajmo se da je avion dobro odrzavan i novijeg datuma.

Aleksandar

pre 13 godina

Juče 10.08. sam doleteo tom istom aviokompanijom a verovatno i istim avionom boeing 737-200. Let je tekao od lošeg ka gorem... Zadnjih 20ak minuta je bilo kao u veš mašini a sletanje je priča za sebe, kao da je kamen pao sa neba dok smo u trenutku kočenja imali utisak da će se avion totalno raspasti.Posadi sve pohvale na ljubaznosti a avion u arhivu muzeja...