Nedelja, 27.06.2010.

10:58

Uhapšen zbog ubistva devojčice

Posle 20 sati potrage, uhapšen Mladen Ogulinac, osumnjičen za silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice u Starim Ledincima.

Izvor: B92

Uhapšen zbog ubistva devojèice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

STA DA RADIMO

pre 13 godina

Jako pogođeni vescu o tragediji, danima smo u soku. Imamo decu. Desavalo se da su ostajali među poslednjima na kapiji skole, cekajuci nas. U nasoj zgradi tri sumnjiva tipa najmanje. Dajte da stavimo sve na sajt ko sve ne brine dovoljno i ko je sumnjiv, to je kljuc. Ostalo je drzava, sudstvo i lekari. Kakav neprosvecen narod takva mu i treba drzava. S drzavom pazljivo. Samo drzite jezik za zubima i nikome se ne zamerajte. I gledajte svoja posla. U glavu nista ne ubacujte, iskipece. Gledajte sok folkove, to je zakon.
Jadno malo dete. Kao i sva nasa deca. KOME DA PRIJAVIMO SUMNJIVE ILI DA CEKAMO.

Vesna

pre 13 godina

Zaista strahota! Srce mi se cepa vec danima. Ali, moglo je biti drugacije da je neko upozorio roditelje sa kakvim necovekom imaju kontakte. Poznato je da je u vecini ovakvih zlocina predator bio dobro poznat detetu zrtvi, a neretko cak i blizak rod ili prijatelj porodice. Verovatno se ne bi ni upoznavali sa tim zlotvorom da su znali da je napasnik i manijak. Upozorili bi decu da beze od njega i njemu slicnih, da se opiru ako im pridje, sutiraju, grizu, vriste, na sve nacine pokusaju da pobegnu. U USA gde se isto ovakve strahote desavaju, deca su naucena da ne razgovaraju sa nepoznatim osobama. Deluje cudno, ali ih i u skoli i u kuci uce da ako im se neko nepoznat (ne mora biti sumnjivog izgleda) obrati dok su sami na ulici ili u parku, odmah pobegnu, a ukoliko ih ta osoba dodirne da je odmah sutnu, ugrizu, udare bilo cim, zavrnu ruku i pokusaju da pobegnu. Uce ih i roditelji i ucitelji na koje nacine predatori mogu da izmanipulisu dete. Uce ih da veruju samo roditeljima, uciteljima i bliskim prijateljima. A na roditeljima je da znaju kakvi su im rodbina i prijatelji i sa kakvom decom (iz kakvih porodica) im se deca druze. Baze podataka sa registrovanim manijacima su veoma korisne. Pogledas sve te face koje zive u tvom gradu. Neretko su to alkoholicari i narkomani i slicne spodobe karakteristicnog izgleda. Zatim upozoris i decu i prijatelje i komsiluk na takve. Predatora i neljudi je uvek bilo i uvek ce biti. Ali, da li mi svi ostali treba da pristanemo da budemo nemocne zrtve?

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo bih da nekome ovde odgovorim. Tačno je da je najveća propisana kazna za silovanje 18 godina zatvora i to u slučaju kada prilikom vršenja silovanja dođe do ostvarenja tzv teže posledice u konkretnom slučaju smrti. Međutim u ovom slučaju ne radi se o krivičnom delu silovanju kvalifikovanog smrću za šta je propisana maksimalna kazna od 18 godina već o sticaju dva krivična dela silovanje (i to najteži oblik jer je u pitanju dete) + teško ubistvo (jer je u pitanju dete). Razlika je u tome što da bi bilo samo jedno krivično delo silovanja potrebno je da u odnosu na smrt devojčice kod izvršioca postoji nehat. Međutim kako je kod njega najverovatnije u odnosu na smrt postojao umišljaj radi se o kako sam rekao dva krivična dela silovanje + teško ubistvo. Za tako nešto maksimalna kazna je od 30 do 40 godina. Takođe znajte da mi nikada nismo imali institut tzv doživotne robije. Dok je postojala smrtna kazna najveža kazna zatvora je bila 20 godina. Po ukidanju smrtne kazne maksimalna kazna je od 30-40 godina i ona se smatra zamenom za smrtnu kaznu. Dakle naše prvo poznaje tzv "opšti" zatvo gde je maksimalna kazna 20 godina i kaznu od 30-40 godina zatvora za najteže oblike nekih krivičnih dela. Koliko je ovo rešenje nelogično i sami vidite npr nije moguće izreći kaznu od npr 25 godina jer postoji "luft" do 20 i od 30-40 godina. Bolje bi rešenje bilo da se uvede doživotni zatvor za ovakva dela. Međutim kako se najverovatnije radi o neuračunljivom licu on će najverovatnije dobiti meru lečanja u psihijatrijskoj ustaniovi. Ta mera može da traje doživotno i nije vezana sa izrečenom kaznom zatvora.
Iskreno saučešće porodici.

Bure baruta

pre 13 godina

Treba da se zapitamo da li bi se ovaj zločin desio, da je pre neki dan onaj taksista adekvatno osuđen za pokušaj silovanja devojke. Kao što svi znamo, svrha kazni nije samo kažnjavanje pojedinca, već i preventivno delovanje, a u slučaju taksiste, posle onako sramne presude sudije Jelene Milinović, poslata je poruka manijacima i monstrumima da mogu nekažnjeno da siluju do mile volje. Zbog toga, Jelenu Milinović smatram VRLO ODGOVORNOM za ovaj zločin.

Dalibor Lanik

pre 13 godina

Mozda se svi nece sloziti; ja licno mislim da treba vratiti smrtnu kaznu. Ali kako god bilo - 40 godina ja MALO. Mozda je to dovoljno za nekog sredovecnog coveka od 40+ godina koji verovatno nece izaci iz zatvora. Ali sto su ukinuli dozivotnu??? Ako neko pocini ovakvo zlodelo sa 20, izacice sa 60, i opet ce biti u mogucnosti da uradi isto! Ako ukidanje smrtne kazne i ima neko opravdanje, ukidanje dozivotne robije nema!!!

Tragedija...

lane

pre 13 godina

Gnusam se ovih konzervativaca, slika naseg drustva. Podseca me malo na situaciju u SAD. Kad se nesto desi, sta traze konzervativci?? Strozije kazne. To kod njih i nije tako jednostavno, jer posle smrtne tesko je nesto strozije zamisliti. Tako je sada i kod nas, a niko ne zeli da pogleda istini u oci i shvati da nije kriv zakon za ovaj monstruozni zlocin. Krivo je drustvo pre svega zbog agresivnosti i nasilja koje nam je postala svakodnevnica, zbog boljeg sutra kome su se svi nadali a nisu docekali i nadu izgubili, krivi su i korumpirani politicari i policajci koji pokazuju da kada imas moc prolazis nekaznjeno, i pre svega kriv je onaj psihijatar koji je njega pustio na slobodu iako je njegov posao da zna da je ovaj opasan i nasilan. Nepravimo od sebe divlji zapad, neko primenjujmo barem ove zakone sto za sada postoje.

gethtsr

pre 13 godina

Za ovakve zlocine jedino resenje je smrtna kazna. Neki kazu da je veca kazna da provede citav zivot u zatvoru, jer je poznato da ostali zatvorenici naprave pakao od zivota pedofilima i psihopatama.
Ipak, secam se da je pre par godina u Crnoj Gori bio slucaj psihopate koji je ubio citavu petoclanu porodicu (oba roditelja i tri mala decaka). Uhvatili su ga, i ispostavilo se da je ranije ubio jednog mladica u Srbiji. Nisam dalje pratila slucaj, ali se secam da je tada javnost vrsila pritisak na uvodjenje smrtne kazne, jer je to jedino pravo resenje za ovakve monstrume-povratnike.
Ako postoje neoborivi dokazi i ako nema sumnje da su uhvatili pravog zlocinca, treba izvrsiti smrtnu kaznu. To nece vratiti dete, ali mi se cini da ce pravda biti zadovoljena.

Pomoravac

pre 13 godina

Odgovornost za ovaj bolesni zločin snosi država Srbija koja nije ništa uradila preventivno da se spreči da do toga ne dođe već samo reaguje kada se nešto nedaj bože desi. Neka državni organi (policija, tužilaštvo, sudstvo i dr.) navedu šta su uradili da ne dolazi do ovakvih slučajeva, nažalost ništa.

Ana

pre 13 godina

i ja bih isto rekla , neka ovaj svet gori, ali u njemu ima jos andjela, slicnih ovom...zivot je strasan, ovaj svet je strasan, poremeceni ljudi, bolesnici su nesto sto treba sklanjati iz drustva, biti oprezan roditelj...ali opet je sve tako strasno i tesko...zasto?

marS

pre 13 godina

Tako mi je zao nesrecne devojcice i njene porodice! Jos uvek nisam roditelj, ali mislim da ne postoji nista teze u zivotu nego kad roditelj sahrani svoje dete!

Nemojte biti prestrogi u komentarima prema coveku koji je ovo ucinio. On je jako bolestan! U celoj prici i on je zrtva; zrtva svoje bolesti, ali i zrtva drustva, koje se nije pobrinulo za njega, vec ga pustilo da luta ulicama bez kontrole. On ce svakako dobiti svoju kaznu, ali to nece vratiti nesrecnu devojcicu, niti ce utesiti njene roditelje.

Iskreno saucesce porodici.

albanacsakosova

pre 13 godina

Znate, mene najvise cudi ocena onih koji su na slobodi, onih koji svesno preporucuju minus na komentare koji osudjuju ovaj gnusan zlocin.
Ja sam albanac,ali toliko saosecam sa, za mene nepoznatim roditeljima dvojcice,kao da je nad mojim detetom ucinjen ovaj zverski zlocin.Duboko saosecanje za roditeljima nesrecne devojcice uz nadu da ce kazna za zlocinca biti dostojna zlocinu.DAJ IM BOZE SNAGE DA PREBOLE GUBITAK najdrazeg stvorenja za svakog roditelja.

taraba

pre 13 godina

ne vidim nikakvu razliku izmedju tatona i te devojcice. to je najveca glupost da se takvi mogu leciti. drustvo su doveli na ivicu srama i nesposobnosti. a roditelje, za to nema reci...a sto je najgore svi pocionici to uzimaju sa osmehom, da su ucinili nesto pozitivno, kako predhodni slucajevi tako i ovaj

Tutankamon

pre 13 godina

Saučešće u bolu sa porodicom!

A šta ćemo sa ovima što nas svakodnevno siluju i obezvređuju i vređaju našu trpeljivost i inteligenciju, što nam drže krpu u ustima i omču oko vrata?

Šta ćemo sa ovima koji zadužuju i obezvređuju naše potomstvo i guraju našu mladost u bezdan očaja?

U kojoj šumi se oni kriju, u šumi propisa i zakona koje su nam nametnuli.

Šta sa njima treba da radimo?

roditelj

pre 13 godina

Sjajni su mi ovi sto tvrde da su roditelji krivi zato sto su decu ostavili samu. Pa verujem i da bi njima lakse bilo da mogu da priuste dadilju ili da samo jedan od njih dvoje radi. Pa nisu bili u kafani, vec da zarade hleb za svoju decu. Pokusajte vi da imate decu na oku i pare u dzepu u isto vreme pa cete videti kako je.

Damir So

pre 13 godina

Dokle vise da citamo ovakve vesti...
Kada ce ova zemlja stati vise u zastitu zena, dece, nemocnih, nad sljamom i jadnicima koji kroce Srbijom...
Dzabe izjave, dobice sta je zasluzio, koliko god dobije, ostace ziv. ...

Otac dve devojčice

pre 13 godina

A šta ako je privedeni nedužan? Šta ako je neko pametan ( naravno bolestan ) to učinio misleći da će ovog uhapsiti i osuditi? Koliko puta smo bili svedoci da bolesni i nemoćni ispaštaju. Treba sve dobro ispitati,pronaći zločinca, tek onda osuditi i najstrožije kazniti. Za ovakve slučajeve - SMRTNA KAZNA!

Djordje

pre 13 godina

Necu puno da pametujem, ali dokle god se bilo koje krivicno delo moze opravdati neuracunljivoscu, i dok ti "neuracunljivi" budu slobodno setali ulicama, ovakve stvari ce se desavati i ubuduce.

A za sve one koji licitiraju kaznama za ovo cudoviste pitanje: postoji li uopste adekvatna kazna za ovakvo zverstvo?

Najdublje saucesce roditeljima i porodici ove nesrecne devojcice

humanista

pre 13 godina

A koja je to pravedna kazna? 10... 15 ... 50 godina robije!? Sta je tu pravedno?

A da ga zaraze virusom nekog raka da godinama pati i umre u najgorim mukama? E to je priblizno to... samo sto takve stvari ne postoje u zakonu! :(

Zhana

pre 13 godina

'U suštini, slično onome da policija ne može da reaguje dok ne počne vršenje krivičnog dela, ni psihički obolela osoba koja može u budućnosti da predstavlja opasnot po sebe i druge ne može biti prisilno hospitalizovana dok ta opasnost zapravo ne nastupi. '

Na zalost, ovako je i u vecini zemalja...
Jedva cekam dan kada moja Srbija bude zemlja za primer... Samo treba imati 'cojones'...

zoran

pre 13 godina

Sta mislite kakva je psihologija ovih sto na izjave saucesca i zgrazavanje nad zlocinom pritiskaju - ne preporucujem - ???
Drustvo je bolesno kao celina. Ova zver je simbol tog stanja.

Nela Rosic

pre 13 godina

To sto se desilo je strasno!
Jako, jako mi je zao i znam da nema reci utehe roditeljima male devojcice. Moje misljenje je da deca ne trebaju da se ostavljaju sama kod kuce dok ne napune bar 12 godina. Ovo treba da se regulise zakonom, ako zelimo da se ovakvi zlocini u buducnosti izbegnu.

Неутешна

pre 13 godina

За Маку:

Била си, биваш и бићеш чистота!
Била си, биваш и бићеш лепота!
Била си, биваш и бићеш љубав!
Била си, биваш и бићеш живот!

Крај мене, уз мене..
У мени, у нама..
Ја знам..
ТУ СИ!!

Лети анђеле мој мали..
Лети!

ko je ko i ko je sta

pre 13 godina

Ovaj covek jeste bolestan, ali to nije njegov izbor. Ili bar vise nije, ako je ikada i bio.

Oni medjutim koji su placeni da bolesnike bilo lece, bilo drze tamo gde je za njih i druge najbolje, ocigledno nisu odradili svoj posao.

Ma kako zvucalo - meni su oni vise krivi od samog bolesnika.

Sinisa

pre 13 godina

Pobogu narode, pa deca toga uzrasta se ne ostavljaju sama kod kuce po ceo dan, niti se sama pustaju da setaju. Monstruma je uvek bilo, i na zalost bice ih jer je zlo sveprisutno i vreba svakoga.

Tina

pre 13 godina

Bože..... od grozote nisam mogla da procitam tekst do kraja. Bubnja mi u ušima da je silovao i ranije. Sta radi on na slobodi??? Da li ce se ikada nesto promeniti?? Sreca da tu ne zivim.

zabrinut

pre 13 godina

Zabrinut sam, jer imam dete. Nije bitno da li je devojčica ili dečak, monstrumi ne biraju. Zabrinut sam jer je rođeno u vreme kada je ljudski život postao najjeftinija roba. Dokaz za to je što se malo njih oglasilo povodom ove tragedije, a na jednoj tv stanici usijali su se telefoni. Raspravlja narod da li je neko piškio u korito u jednom rijaliti šou, da li je jedna pevaljka psovala više nego što je normalno, da li neko ima 2 ili 6 kuća (kao da je to bitno, ionako nam je svima na kraju zagarantovana ista). Ljudi, da li možete da zamislite bol deteta koje su silovali, pa ugušili i bol roditelja koji su na poslu i koji nemaju pravo na bolovanje ni kad su bolesni, a kamoli na neko odsustvo radi brige o deci, koji moraju da ih ostave same da bi im zaradili za hleb kada zateknu mrtvo svoje dete, zverski ubijeno i bačeno. Zamislite da je u pitanju vaše dete. Pokažimo malo više interesovanja za ljude oko sebe i njihove živote, ali one obične ljude koji su u našem komšiluku, rade sa nama, koje srećemo dok idemo u prodavnicu, šetamo ulicom. Možda pomognemo nekome da se spasi. A što se ubice tiče da sam ga ja pronašao, ne bi mu ništa bilo više potrebno u životu. Iako ne poznajem porodicu deteta, imam i ja dete...

Majans

pre 13 godina

Vestacila sam pre par godina na sudjenju silovatelju... Moj nalaz, baziran na kompletnoj analizi licnosti, koji sam potpisala i iza kojeg sam stala sa svakom vrstom ogovornosti, preporucio je najstrozu kaznu, jer ce, u potivnom, silovatelj po izlasku u roku od 7 dana pociniti silovanje, uz tip zene - zrtve. Moj nalaz je odbacen, osudjen je na 2 godine i kada je izasao u roku od 3 dana ponovio silovanje.

sasa jokic

pre 13 godina

ZA silovanje hemijska kastracija, i dovidjenja. Ovo sto se juce desilo je i surovo ubistvo, za to treba imati dozivotnu robiju ali radnu, a ne da se izlezava u celiji!

vukašin

pre 13 godina

Zoriću, prestani da obmanjuješ. Dok se Republičko tužilaštvo bavi iskopavanjem Draže Mihajlovića od pravde u ovoj zemlji nema ništa. Doneli ste onu hrpu bezvrednih hartija iz Londona a sad do penzije ćete to lagano da prevodite i čitate dok kriminalci i manijaci terorišu Srbiju. Bruka i sramota čime se vi bavite.

jasna

pre 13 godina

Eh, lako je reci nije prijavljeno i sa sebe skinuti odgovornost. Verujem, postoje i takvi slucajevi....Licno znam da sam pre par godina, na pricu mog sina, tada prvaka osnovne skole, otisla u policiju da prijavim pojavu muske osobe koja u autobusu devojcicama od nekih 8 do 12 godina pokazuje genitalije. Znate li kakav odgovor sam dobila? "Bilo bi dobro, godpodjo, da se par dana vozite sa decom, pa kad prepoznate osobu dojavite nam." Cekajte! Zar ne postoje policajci u civilu ili vec neko ko je mogao biti poslan na teren i proveriti situaciju? Ne, nego, u ovom slucaju bila sam otresena ko dosadna, paranoicna "musica" i time je sve baceno kao "neosnovano", ili vec kako.... Jedino sto sam mogla preduzeti, bilo je da odem u skolu, obavestim uciteljicu i mom detetu kazem da se kloni tog tipa....

sudija u penziji

pre 13 godina

Moram da kažem iako kao bivši sudija možda to i ne bih smeo, da bi na ovakve monstrume trebalo primeniti zakone koji se primenjuju u Saudiskoj Arabiji. Ni manje , ni više.

Uzasnuta

pre 13 godina

Da bi se ljudi protiv necega borili, prvo moraju da razumeju protiv cega se bore. Seks je nesto sto se dogadja izmedju dve odrasle osobe, uz uzajamni pristanak. Silovanje samo po sebi nema nikakve veze sa seksom kao takvim. Ti ljudi zadovoljstvo nalaze u cinjenici da je zena ili dete (devojcica ili decak) nemocna/no, fizicki inferiorna/no, da mogu da je/ga maltretiraju i da joj/mu niko nece verovati. Zeni jer ga je necim izazvala, a detetu jer izmislja. Pitanje da li su oni uopste ludi na uocljiv nacin ili sasvim "normalno" funkcionisu. Ove gluposti sa serijatskim zakonima su dokaz da ljudi ne znaju o cemu pricaju.
Za one koji znaju engleski neka procitaju o avganistanskim decacaima http://www.bruneinews.net/story/604190.
Drug (strejt osoba, da se ne bi tumacilo drugacije) mi zamalo nije napastvovan u jednoj arapskoj zemlji i doziveo je sok jer je mislio da toga u arapskom svetu nema. Makar za muskarca.
Ima toga svuda gde se skupila moc za manipulaciju masom i gde odora, uniforma, ili neki satro autoritet stiti od kontrole ostatka drustva. Jedina zastita je da se dete nauci da sa nepoznatim ne odlazi nikud, sa nepoznatom osobom i da kaze ako mu se nesto lose desi, i da mu se ako se pozali VERUJE. Deca ne lazu oko ovakvih stvari, pogotovo malisani ispod 10 tak godina. Najcesce se deci, pa i zenama ovako nesto desi od onih najblizih ili koga poznaju.
Cuvajte, zato, i svoju i tudju decu! Reagujte ako vidite nesto cudno! Bolje je i pogresiti nego da se zgrazavamo posle i pozivamo na linc. A o sistemu koji ne kaznjava ovakve stvari necu ni rec da kazem. Pokoj dusi ovog jadnog deteta, a roditeljima podrska da pronadju utehu ako je uopste igde ima

miroslav

pre 13 godina

Mnogo brzo je ukinuta smrtna kazna u Srbiji. Smrtna kazna mora da postoji preventive radi da ljudi u podsvesti imaju u vidu mogucnost ako urade neko delo sta ih moze zadesiti. Vratite smrtnu kaznu makar nikad ne usli u Evropu. Za vreme vladavine Josipa ovakvi zlocini nisu se desavali. Desavala su se druga brutalna ubistva, ali zadnjih 15-tak godina desavaju se monstruozni zlocini. Demokrate pozurili ste sa ukidanjem smrtne kazne cuvajuci necije glave koje sigurno ne vrede vise od jedne suze osmogodisnje devojcice. Baticu da li se kajes.

promene

pre 13 godina

Ustav menja narod. Pokrenuti promenu ustava i vratiti smrtnu kaznu ili doživotnu robiju. Ako je po našem zakonu kazna za ovo od 5 do 18 godina ovaj monstrum će izaći za 10 i ubiti ponovo i KO će biti kriv. SVI MI.

sima

pre 13 godina

Jasno je u cemu je problem, a resenje nije toliko komplikovano. Trebalo bi brizljivo izmeniti pomenutu odredbu Zakona, u smislu modifikacije tog termina "neposredna opasnost".
Time prosiriti dejstvo odredbe na veci broj slucajeva, sto podrazumeva i obezbedjivanje novih bolnickih kapaciteta.
Devojcici podici spomenik, i proglasiti dan zalosti u Srbiji. Siroka drustvena osuda je neophodna.

zagor

pre 13 godina

Tragedija, ogorcen sam a jos vise sam ogorcen brojem nepreporucenih komentara. Pa koji monstrumi mogu ne preporuciti komentar u kojem se osudjuje ubistvo jednog djeteta. GROZNO.

Слобо-СО

pre 13 godina

Шта рећи после овог злочина? Искрено сам се надао да ће га ухватити неко од мештана пре полиције. Саучешће породици девојчице, не могу ни да замислим како се осећају.

goca boca

pre 13 godina

roditelji, ne ostavljajte svoju maloletnu decu same kod kuce...jos manje dajte detetu ispod 14 god da se stara o mladjem bratu ili sestri...ne dozivajte nesrecu! imajte odgovornosti prema vlastitoj deci, ako vec drzava ne brine...

vlada

pre 13 godina

Jako mi je tesko da pricam o ovom dogadjaju,s obzirom da sam i sam roditelj i da sam posebno slab na decu kao jedina nevina ljudska bica.

Ponavljam, tesko mi je da pricam, ali, zar dete od 8 godina samo cuva jos mladje od 4god?!

O cemu su ti roditelji razmisljali?! Pa mogla je da se desi tragedija na milion drugih nacina, gle, malo dete da cuva jos manje.

Ovom zlikovcu kao i onom Malisi od pre neku godinu, obezbediti najneljudskije robijanje sa puno patnje i bola, naravno sa maksimalnim kaznama. Ne dao im Bog ono sto im ja zelim!

Ljudi, tesko je vreme, beda i jad, ali, cuvajmo decu, mnogima su sve sto imamo.

Najiskrenije saucesce nesrecnim roditeljima...

Srdja

pre 13 godina

Iskreno razumem gnev nacije nad ovim sto se desilo, ali mislim da ne treba siliti vlasti na usvajanje smrtne kazne. Postoji razlog zasto se to smatra tekovinom starog sveta.
Sta bi sa dozivotnim kaznama???
U svakom slucaju, pravosudni sistem Srbije vise ne moze da postoji u ovom obliku, sto je tuzno kada se setimo da je isti stvoren za neka bolja vremena...

iva

pre 13 godina

O cemu prica gdja Malovic!!! O kojim to poostrenim zakonima ona govori!!! Njena izjava je skandalozna u kontekstu ovog dogadjaja, bukvalno vredja inteligenciju. Nasa kaznena politika i sudstvo su sramni!! Mozda je resenje da uvezemo sudije iz EU zemalja da rade u srpskim sudovima, a jos bolje bi bilo da se uvede privremena uprava EU u Srbiji dok se ova zemlja ne ocisti od raznih ministara, sudija, predsednika opstina, direktora javnih preduzeca itd. Jadna ova porodica, kao i sve porodice zrtava pedofila, silovatelja, ubica, nasilnika, bahatih vozaca...Ima li pravde za te ljude?

fiškal

pre 13 godina

Zoriću, Malovićka, svaki vaš istup posle ovakvog i sličnih događaja je krajnje neprimeren i neukusan. Sram vas bilo. Na ovakvoj tragediji hoćete da pravite poene a ustvari ništa ne radite.

Boris

pre 13 godina

"Ministarka Malović, međutim, ističe da je sa stanovišta kaznene politike učinjeno sve da izvršiocima budu izrečene kazne adekvatne zločinu koji je učinjen."

Sta je to adekvatno? Koja je to kazna dovoljna i koja je to radnja potrebna da se ovo ne ponavlja? Opet se iz kancelarija prica o zakonu a o zastiti sa telohraniteljima...

Sklanjajte mi te teoreticare ravnodusne, ne zelim da ih slusam...

Vladimir

pre 13 godina

A zasto smo ukinuli smrtnu kaznu i dozivotnu robiju? Ja ne vidim razlog i nacin da se ovakvo stvorenje bilo kako rehabilituje kroz odsluzivanje kazne u nekoj od institucija. To je rak ljudske rase i treba biti uklonjen brzo i efikasno.

psihijatar

pre 13 godina

Psihijatri nemaju pravo da odrede trajno lečenje bilo koga. Za svako lečenje duže od 72 sata nužna je odluka suda, ukoliko sama osoba nije saglasna sa lečenjem,. Ukoliko takvu odluku nema psihijatar će odgovarati i biti zakonski kažnjen.

Velimir Dedić

pre 13 godina

Da Tomo Zorić ima trunku pameti ne bi se javljao na ovakav način. Kakva adekvatna kazna? Kao papagaji prepisuju kaznenu politiku evropskih zemalja, pa onda ovakvog zlikovca treba da sude na 15 godina? Odakle mu, nesrećniku, ideja da bez ikakvog razloga reklamira Tužilaštvo koristeći ovakvu, stravično neljudsku priliku?

Neko

pre 13 godina

Ovde se radi o dva teška krivična dela. Silovanje i ubistvo. I pričaćemo ovih dana o tome, osuđivaćemo izvršioca, pronalazićemo uzroke za ovo nedelo. Naravno, krivac će biti on i njegova verovatno psihička bolest. Razni stručnjaci će analizirati događaj. Objašnjavaće nam kako se to desilo: psiholozi, sudije, advokati, lekari, političari i td. Po običaju, mere će biti uglavnom blage kazne. Pa onda sve iz početka. Neki drugi slučaj? Pitam se šta će bolesni među normalnim svetom?
Pa smrt ove nesrećne devojčice ništa i nikakve analize i mišljenja neće izbrisati. Konačno bolesni pod nadzorom i ključem, a ne deca. I manje priče a više delovanja. Iskreno saučešće roditeljima i porodici.

Slobodan Petrovic

pre 13 godina

Ovo je zaista strasno, medicinski sam radnik ali to skrivanje iza "mentalnih oboljenja" ne mogu da shvatim ma koliko se god trudio. Sada i mali kriminalci koji cine minorne prekrsaje mogu da se deklarisu kao "neuracunljivi". Strasno je da je pedofilija uzela maha u Srbiji, najstrozije kazniti pocinioca tog monstruoznog cina, saucesce porodici nevine devojcice.

Stefan

pre 13 godina

Prvo bih voleo da se čovek ne osudi u javnosti pre nego što se stvarno skupe svi dokazi da je učinio taj strašan zločin.

Drugo, skrenuo bih pažnju da je kazna propisana za ovo delo (silovanje deteta ili ako je nastupila smrt) od 5 do 18 godina! E sad bih voleo da mi neko objasni kakve su to OKOLNOSTI slučaja da neko za silovanje deteta ili pošto nastupi smrt osobe može da se kazni zatvorskom kaznom od samo 5 godina. Ili 10! Ili 15! Ili kaznom ispod propisanog minimuma!
Pa i 18 godina je malo!!!!

Da sam ja sudija, kazna bi bila ili smrtna, ili težak rad u nekom kamenolomu onoliko dugo koliko se očekuje da bi da devojčica živela...

prokleta avlija

pre 13 godina

ako doticni bude imao srece te mu dopadne gospodja sudija Jelena Milinović mozda ona ovo sve ne okarakterise kao silovanje i ubistvo...

stefan_x8

pre 13 godina

Problem je što mi uvek shvatimo da postoji problem tek kad se manifestuje i uvek se 'trudimo' da lečimo posledice, a ne uzroke. Još nismo došli do tog stadijuma.
Ovo što se desilo je malo opisati kao tragedija, jednostavno nemam reči. Kazna koja će mu uslediti je samo poslednji čin za tog ''čoveka''. Jednostavno, šta god mu odrede, malo je. Ali nije samo ta osoba 'kriva'. On snosi 99% krivice, ali u onih 1% je 'srž problema'. Bilo da je to društvo, obrazovni sistem, odnos nas samih prema drugima, odnos države prema nama, šta god, mora nekako postepeno da se menja, inače ćemo se zgrožavati par dana na ovu vest, potom je zaboraviti sve do sledećeg ''monstuoznog zločina''...

albanacsakosova

pre 13 godina

Sada ce neko da ga proglasi bolesnim, jer covek zdravog razuma ne moze da ucini takav zlocin.
On je zver u obliku coveka,a za zver treba da postoji i smrtna kazna, ne samo zatvor, makar bio to i dozivotni.

dejan

pre 13 godina

Unapred znam da nema nista od smrtne kazne, ali takve ljude drustvo MORA da odstrani. 10-20-30godina zatvora je malo, taj ce da unesreci jos jedan zivot kada/ako izadje iz zatvora.

Maca

pre 13 godina

"Može cela Srbija da juri monstruma, ništa se neće promeniti dok se ne promeni zakon i silovanje počne da tretira kao najteže krivično delo! Zakon i njegovo poštovanje mogu da zaustave ovakva zlodela!"

Upravo!

Miroslav

pre 13 godina

Ovo je strasno! Da se coveku smuci zivot! Ovakav kakav je zakon stiti bolesne umove. Pre petnaest godina silovao, proglasen neuracunljivim u tom trenutku, malo se oporavljao u bolnici i nastavio da zivi kao slobodan covek. Ko zna da li je u medjuvremenu silovao a da zrtve to nisu smele da prijave. Pravo je bio na njegovoj strani kao "neuracunjljivoj" osobi u tom trenutku. Da li je ova jadna devojcica imala pravo da zivi?! Da li normalan covek u ovoj zemlji ima pravo da zivi?! Monstrumi setaju na sve strane zasticeni po raznim osnovama a normalan covek je njihova lovina. Zakonodavci, sudije, lekari eksperti, stidite se svojih neodgovornih postupaka. Ovo devojcica je i vasa zrtva. Vladane Baticu, hemijska kastracija je humana metoda za ove monstrume...

devit

pre 13 godina

A policija?!
Policija je zauzeta biciklistima i njihovim maltretiranjem!!!
Nacelnik je nakon ocene da je Novi Sad jedan od najnebezbednijih gradova;
nagradjen penzijom!!!!
Placi zemljo Srbijo dokle si i gde si stigla i na sta si spala!!!!

Posmatrac

pre 13 godina

Ne zelim da umanjim gnusnost ovog zlocina, ali mi nije jasno kako roditelji mogu da ostave same u stanu dvoje dece od 8 i 4 godina? Iskreno saosecam sa njima.

swayzak

pre 13 godina

Koliko li su samo psihopata naše bolnice otpustile, ne zna im se broj ali ovo nije usamnjeni slučaj gde neki psihički bolesnik izvrši ubistvo posle otpusta iz bolnice. Treba pokrenuti pitanje stručnosti naših psihijatara koji puštaju na slobodu ovakve ljude.

nemanja

pre 13 godina

U ovom momentu bih pozeleo da sam pripadnik Zandarmerije koja hapsi tog monstruma..Zajebi ljudska prava i demokratiju u ovom slucaju!Monstrume,nadam se da ces biti osudjen na dozivotnu robiju u nekoj ludari! Sad se i ja zalazem za povracaj smrtne kazne i iskreno bas me briga sta Evropa misli o tome! Vratite smrtnu kaznu zarad ovakvih monstuma!

Statisticar

pre 13 godina

Sta je sa lekarima koji su ga pustili na slobodu i tako mu pruzili maksimalnu logisticku podrsku za zlocin? Oni po meni nisu nista manje krivi od ubice. Sve zajedno ih odmah treba zakljucati u istu celiju u Pozarevcu i iz nje pustiti jedino na groblje kada za to dodje vreme. Do tada neka vreme provode radeci jedni drugima ono sto je ovaj ubica radio nesrecnoj devojcici uoci ubistva uz lekarski blagoslov.

jelena

pre 13 godina

Može cela Srbija da juri monstruma, ništa se neće promeniti dok se ne promeni zakon i silovanje počne da tretira kao najteže krivično delo! Zakon i njegovo poštovanje mogu da zaustave ovakva zlodela!

GORAN C

pre 13 godina

Da li ima neko u ovoj drzavi da stane na put monstrumima i pedofiliji?????Dokle vise da nam neko decu napada i ubija.U kojoj to mi zemlji zivimo,kada u njoj vladaju razbojnici,kriminalci,pedofilii ko zna koji.

biba

pre 13 godina

Molim sve drzavne organe da definitivno preispitaju kaznenu politiku i da se za sve naredne slucajeve uvede dozivotnaa robija i hemiska kastracija,buduci da je u nasoj zemlji ukinuta smrtna kazna.Molim vas da sto hitnije promenite zakon.Hvala unapred

bane

pre 13 godina

Gdine Batiću pokrenite nešto ,nažalost to ste rekli i pre nekoliko meseci ali Vas niko poslušao nije.Ja bih sigurno radikalnija bila ali dajte da bar Vas poslušaju!!

olivera

pre 13 godina

a da se neka fotografija tog monstruma objavi? ko zna gde se sve krece, dokle je stigao i da li ce, ne daj Boze da ponovi nesto slicno!

srki

pre 13 godina

Ko ce konacno stati na put ovim ludacima. Sta mu je devojcica krica. Srbijo urazumi se i donesi prave zakone kako ovakve @#$% nikada ne bi ugledale svetlo dana. Uzas i saucesce porodici.

jelena

pre 13 godina

Može cela Srbija da juri monstruma, ništa se neće promeniti dok se ne promeni zakon i silovanje počne da tretira kao najteže krivično delo! Zakon i njegovo poštovanje mogu da zaustave ovakva zlodela!

nemanja

pre 13 godina

U ovom momentu bih pozeleo da sam pripadnik Zandarmerije koja hapsi tog monstruma..Zajebi ljudska prava i demokratiju u ovom slucaju!Monstrume,nadam se da ces biti osudjen na dozivotnu robiju u nekoj ludari! Sad se i ja zalazem za povracaj smrtne kazne i iskreno bas me briga sta Evropa misli o tome! Vratite smrtnu kaznu zarad ovakvih monstuma!

bane

pre 13 godina

Gdine Batiću pokrenite nešto ,nažalost to ste rekli i pre nekoliko meseci ali Vas niko poslušao nije.Ja bih sigurno radikalnija bila ali dajte da bar Vas poslušaju!!

Statisticar

pre 13 godina

Sta je sa lekarima koji su ga pustili na slobodu i tako mu pruzili maksimalnu logisticku podrsku za zlocin? Oni po meni nisu nista manje krivi od ubice. Sve zajedno ih odmah treba zakljucati u istu celiju u Pozarevcu i iz nje pustiti jedino na groblje kada za to dodje vreme. Do tada neka vreme provode radeci jedni drugima ono sto je ovaj ubica radio nesrecnoj devojcici uoci ubistva uz lekarski blagoslov.

sudija u penziji

pre 13 godina

Moram da kažem iako kao bivši sudija možda to i ne bih smeo, da bi na ovakve monstrume trebalo primeniti zakone koji se primenjuju u Saudiskoj Arabiji. Ni manje , ni više.

devit

pre 13 godina

A policija?!
Policija je zauzeta biciklistima i njihovim maltretiranjem!!!
Nacelnik je nakon ocene da je Novi Sad jedan od najnebezbednijih gradova;
nagradjen penzijom!!!!
Placi zemljo Srbijo dokle si i gde si stigla i na sta si spala!!!!

Maca

pre 13 godina

"Može cela Srbija da juri monstruma, ništa se neće promeniti dok se ne promeni zakon i silovanje počne da tretira kao najteže krivično delo! Zakon i njegovo poštovanje mogu da zaustave ovakva zlodela!"

Upravo!

Stefan

pre 13 godina

Prvo bih voleo da se čovek ne osudi u javnosti pre nego što se stvarno skupe svi dokazi da je učinio taj strašan zločin.

Drugo, skrenuo bih pažnju da je kazna propisana za ovo delo (silovanje deteta ili ako je nastupila smrt) od 5 do 18 godina! E sad bih voleo da mi neko objasni kakve su to OKOLNOSTI slučaja da neko za silovanje deteta ili pošto nastupi smrt osobe može da se kazni zatvorskom kaznom od samo 5 godina. Ili 10! Ili 15! Ili kaznom ispod propisanog minimuma!
Pa i 18 godina je malo!!!!

Da sam ja sudija, kazna bi bila ili smrtna, ili težak rad u nekom kamenolomu onoliko dugo koliko se očekuje da bi da devojčica živela...

dejan

pre 13 godina

Unapred znam da nema nista od smrtne kazne, ali takve ljude drustvo MORA da odstrani. 10-20-30godina zatvora je malo, taj ce da unesreci jos jedan zivot kada/ako izadje iz zatvora.

Majans

pre 13 godina

Vestacila sam pre par godina na sudjenju silovatelju... Moj nalaz, baziran na kompletnoj analizi licnosti, koji sam potpisala i iza kojeg sam stala sa svakom vrstom ogovornosti, preporucio je najstrozu kaznu, jer ce, u potivnom, silovatelj po izlasku u roku od 7 dana pociniti silovanje, uz tip zene - zrtve. Moj nalaz je odbacen, osudjen je na 2 godine i kada je izasao u roku od 3 dana ponovio silovanje.

albanacsakosova

pre 13 godina

Sada ce neko da ga proglasi bolesnim, jer covek zdravog razuma ne moze da ucini takav zlocin.
On je zver u obliku coveka,a za zver treba da postoji i smrtna kazna, ne samo zatvor, makar bio to i dozivotni.

sasa jokic

pre 13 godina

ZA silovanje hemijska kastracija, i dovidjenja. Ovo sto se juce desilo je i surovo ubistvo, za to treba imati dozivotnu robiju ali radnu, a ne da se izlezava u celiji!

Vladimir

pre 13 godina

A zasto smo ukinuli smrtnu kaznu i dozivotnu robiju? Ja ne vidim razlog i nacin da se ovakvo stvorenje bilo kako rehabilituje kroz odsluzivanje kazne u nekoj od institucija. To je rak ljudske rase i treba biti uklonjen brzo i efikasno.

GORAN C

pre 13 godina

Da li ima neko u ovoj drzavi da stane na put monstrumima i pedofiliji?????Dokle vise da nam neko decu napada i ubija.U kojoj to mi zemlji zivimo,kada u njoj vladaju razbojnici,kriminalci,pedofilii ko zna koji.

prokleta avlija

pre 13 godina

ako doticni bude imao srece te mu dopadne gospodja sudija Jelena Milinović mozda ona ovo sve ne okarakterise kao silovanje i ubistvo...

zabrinut

pre 13 godina

Zabrinut sam, jer imam dete. Nije bitno da li je devojčica ili dečak, monstrumi ne biraju. Zabrinut sam jer je rođeno u vreme kada je ljudski život postao najjeftinija roba. Dokaz za to je što se malo njih oglasilo povodom ove tragedije, a na jednoj tv stanici usijali su se telefoni. Raspravlja narod da li je neko piškio u korito u jednom rijaliti šou, da li je jedna pevaljka psovala više nego što je normalno, da li neko ima 2 ili 6 kuća (kao da je to bitno, ionako nam je svima na kraju zagarantovana ista). Ljudi, da li možete da zamislite bol deteta koje su silovali, pa ugušili i bol roditelja koji su na poslu i koji nemaju pravo na bolovanje ni kad su bolesni, a kamoli na neko odsustvo radi brige o deci, koji moraju da ih ostave same da bi im zaradili za hleb kada zateknu mrtvo svoje dete, zverski ubijeno i bačeno. Zamislite da je u pitanju vaše dete. Pokažimo malo više interesovanja za ljude oko sebe i njihove živote, ali one obične ljude koji su u našem komšiluku, rade sa nama, koje srećemo dok idemo u prodavnicu, šetamo ulicom. Možda pomognemo nekome da se spasi. A što se ubice tiče da sam ga ja pronašao, ne bi mu ništa bilo više potrebno u životu. Iako ne poznajem porodicu deteta, imam i ja dete...

Miroslav

pre 13 godina

Ovo je strasno! Da se coveku smuci zivot! Ovakav kakav je zakon stiti bolesne umove. Pre petnaest godina silovao, proglasen neuracunljivim u tom trenutku, malo se oporavljao u bolnici i nastavio da zivi kao slobodan covek. Ko zna da li je u medjuvremenu silovao a da zrtve to nisu smele da prijave. Pravo je bio na njegovoj strani kao "neuracunjljivoj" osobi u tom trenutku. Da li je ova jadna devojcica imala pravo da zivi?! Da li normalan covek u ovoj zemlji ima pravo da zivi?! Monstrumi setaju na sve strane zasticeni po raznim osnovama a normalan covek je njihova lovina. Zakonodavci, sudije, lekari eksperti, stidite se svojih neodgovornih postupaka. Ovo devojcica je i vasa zrtva. Vladane Baticu, hemijska kastracija je humana metoda za ove monstrume...

Slobodan Petrovic

pre 13 godina

Ovo je zaista strasno, medicinski sam radnik ali to skrivanje iza "mentalnih oboljenja" ne mogu da shvatim ma koliko se god trudio. Sada i mali kriminalci koji cine minorne prekrsaje mogu da se deklarisu kao "neuracunljivi". Strasno je da je pedofilija uzela maha u Srbiji, najstrozije kazniti pocinioca tog monstruoznog cina, saucesce porodici nevine devojcice.

srki

pre 13 godina

Ko ce konacno stati na put ovim ludacima. Sta mu je devojcica krica. Srbijo urazumi se i donesi prave zakone kako ovakve @#$% nikada ne bi ugledale svetlo dana. Uzas i saucesce porodici.

biba

pre 13 godina

Molim sve drzavne organe da definitivno preispitaju kaznenu politiku i da se za sve naredne slucajeve uvede dozivotnaa robija i hemiska kastracija,buduci da je u nasoj zemlji ukinuta smrtna kazna.Molim vas da sto hitnije promenite zakon.Hvala unapred

olivera

pre 13 godina

a da se neka fotografija tog monstruma objavi? ko zna gde se sve krece, dokle je stigao i da li ce, ne daj Boze da ponovi nesto slicno!

vlada

pre 13 godina

Jako mi je tesko da pricam o ovom dogadjaju,s obzirom da sam i sam roditelj i da sam posebno slab na decu kao jedina nevina ljudska bica.

Ponavljam, tesko mi je da pricam, ali, zar dete od 8 godina samo cuva jos mladje od 4god?!

O cemu su ti roditelji razmisljali?! Pa mogla je da se desi tragedija na milion drugih nacina, gle, malo dete da cuva jos manje.

Ovom zlikovcu kao i onom Malisi od pre neku godinu, obezbediti najneljudskije robijanje sa puno patnje i bola, naravno sa maksimalnim kaznama. Ne dao im Bog ono sto im ja zelim!

Ljudi, tesko je vreme, beda i jad, ali, cuvajmo decu, mnogima su sve sto imamo.

Najiskrenije saucesce nesrecnim roditeljima...

fiškal

pre 13 godina

Zoriću, Malovićka, svaki vaš istup posle ovakvog i sličnih događaja je krajnje neprimeren i neukusan. Sram vas bilo. Na ovakvoj tragediji hoćete da pravite poene a ustvari ništa ne radite.

goca boca

pre 13 godina

roditelji, ne ostavljajte svoju maloletnu decu same kod kuce...jos manje dajte detetu ispod 14 god da se stara o mladjem bratu ili sestri...ne dozivajte nesrecu! imajte odgovornosti prema vlastitoj deci, ako vec drzava ne brine...

jasna

pre 13 godina

Eh, lako je reci nije prijavljeno i sa sebe skinuti odgovornost. Verujem, postoje i takvi slucajevi....Licno znam da sam pre par godina, na pricu mog sina, tada prvaka osnovne skole, otisla u policiju da prijavim pojavu muske osobe koja u autobusu devojcicama od nekih 8 do 12 godina pokazuje genitalije. Znate li kakav odgovor sam dobila? "Bilo bi dobro, godpodjo, da se par dana vozite sa decom, pa kad prepoznate osobu dojavite nam." Cekajte! Zar ne postoje policajci u civilu ili vec neko ko je mogao biti poslan na teren i proveriti situaciju? Ne, nego, u ovom slucaju bila sam otresena ko dosadna, paranoicna "musica" i time je sve baceno kao "neosnovano", ili vec kako.... Jedino sto sam mogla preduzeti, bilo je da odem u skolu, obavestim uciteljicu i mom detetu kazem da se kloni tog tipa....

Uzasnuta

pre 13 godina

Da bi se ljudi protiv necega borili, prvo moraju da razumeju protiv cega se bore. Seks je nesto sto se dogadja izmedju dve odrasle osobe, uz uzajamni pristanak. Silovanje samo po sebi nema nikakve veze sa seksom kao takvim. Ti ljudi zadovoljstvo nalaze u cinjenici da je zena ili dete (devojcica ili decak) nemocna/no, fizicki inferiorna/no, da mogu da je/ga maltretiraju i da joj/mu niko nece verovati. Zeni jer ga je necim izazvala, a detetu jer izmislja. Pitanje da li su oni uopste ludi na uocljiv nacin ili sasvim "normalno" funkcionisu. Ove gluposti sa serijatskim zakonima su dokaz da ljudi ne znaju o cemu pricaju.
Za one koji znaju engleski neka procitaju o avganistanskim decacaima http://www.bruneinews.net/story/604190.
Drug (strejt osoba, da se ne bi tumacilo drugacije) mi zamalo nije napastvovan u jednoj arapskoj zemlji i doziveo je sok jer je mislio da toga u arapskom svetu nema. Makar za muskarca.
Ima toga svuda gde se skupila moc za manipulaciju masom i gde odora, uniforma, ili neki satro autoritet stiti od kontrole ostatka drustva. Jedina zastita je da se dete nauci da sa nepoznatim ne odlazi nikud, sa nepoznatom osobom i da kaze ako mu se nesto lose desi, i da mu se ako se pozali VERUJE. Deca ne lazu oko ovakvih stvari, pogotovo malisani ispod 10 tak godina. Najcesce se deci, pa i zenama ovako nesto desi od onih najblizih ili koga poznaju.
Cuvajte, zato, i svoju i tudju decu! Reagujte ako vidite nesto cudno! Bolje je i pogresiti nego da se zgrazavamo posle i pozivamo na linc. A o sistemu koji ne kaznjava ovakve stvari necu ni rec da kazem. Pokoj dusi ovog jadnog deteta, a roditeljima podrska da pronadju utehu ako je uopste igde ima

promene

pre 13 godina

Ustav menja narod. Pokrenuti promenu ustava i vratiti smrtnu kaznu ili doživotnu robiju. Ako je po našem zakonu kazna za ovo od 5 do 18 godina ovaj monstrum će izaći za 10 i ubiti ponovo i KO će biti kriv. SVI MI.

Posmatrac

pre 13 godina

Ne zelim da umanjim gnusnost ovog zlocina, ali mi nije jasno kako roditelji mogu da ostave same u stanu dvoje dece od 8 i 4 godina? Iskreno saosecam sa njima.

Неутешна

pre 13 godina

За Маку:

Била си, биваш и бићеш чистота!
Била си, биваш и бићеш лепота!
Била си, биваш и бићеш љубав!
Била си, биваш и бићеш живот!

Крај мене, уз мене..
У мени, у нама..
Ја знам..
ТУ СИ!!

Лети анђеле мој мали..
Лети!

roditelj

pre 13 godina

Sjajni su mi ovi sto tvrde da su roditelji krivi zato sto su decu ostavili samu. Pa verujem i da bi njima lakse bilo da mogu da priuste dadilju ili da samo jedan od njih dvoje radi. Pa nisu bili u kafani, vec da zarade hleb za svoju decu. Pokusajte vi da imate decu na oku i pare u dzepu u isto vreme pa cete videti kako je.

vukašin

pre 13 godina

Zoriću, prestani da obmanjuješ. Dok se Republičko tužilaštvo bavi iskopavanjem Draže Mihajlovića od pravde u ovoj zemlji nema ništa. Doneli ste onu hrpu bezvrednih hartija iz Londona a sad do penzije ćete to lagano da prevodite i čitate dok kriminalci i manijaci terorišu Srbiju. Bruka i sramota čime se vi bavite.

iva

pre 13 godina

O cemu prica gdja Malovic!!! O kojim to poostrenim zakonima ona govori!!! Njena izjava je skandalozna u kontekstu ovog dogadjaja, bukvalno vredja inteligenciju. Nasa kaznena politika i sudstvo su sramni!! Mozda je resenje da uvezemo sudije iz EU zemalja da rade u srpskim sudovima, a jos bolje bi bilo da se uvede privremena uprava EU u Srbiji dok se ova zemlja ne ocisti od raznih ministara, sudija, predsednika opstina, direktora javnih preduzeca itd. Jadna ova porodica, kao i sve porodice zrtava pedofila, silovatelja, ubica, nasilnika, bahatih vozaca...Ima li pravde za te ljude?

swayzak

pre 13 godina

Koliko li su samo psihopata naše bolnice otpustile, ne zna im se broj ali ovo nije usamnjeni slučaj gde neki psihički bolesnik izvrši ubistvo posle otpusta iz bolnice. Treba pokrenuti pitanje stručnosti naših psihijatara koji puštaju na slobodu ovakve ljude.

zagor

pre 13 godina

Tragedija, ogorcen sam a jos vise sam ogorcen brojem nepreporucenih komentara. Pa koji monstrumi mogu ne preporuciti komentar u kojem se osudjuje ubistvo jednog djeteta. GROZNO.

Neko

pre 13 godina

Ovde se radi o dva teška krivična dela. Silovanje i ubistvo. I pričaćemo ovih dana o tome, osuđivaćemo izvršioca, pronalazićemo uzroke za ovo nedelo. Naravno, krivac će biti on i njegova verovatno psihička bolest. Razni stručnjaci će analizirati događaj. Objašnjavaće nam kako se to desilo: psiholozi, sudije, advokati, lekari, političari i td. Po običaju, mere će biti uglavnom blage kazne. Pa onda sve iz početka. Neki drugi slučaj? Pitam se šta će bolesni među normalnim svetom?
Pa smrt ove nesrećne devojčice ništa i nikakve analize i mišljenja neće izbrisati. Konačno bolesni pod nadzorom i ključem, a ne deca. I manje priče a više delovanja. Iskreno saučešće roditeljima i porodici.

albanacsakosova

pre 13 godina

Znate, mene najvise cudi ocena onih koji su na slobodi, onih koji svesno preporucuju minus na komentare koji osudjuju ovaj gnusan zlocin.
Ja sam albanac,ali toliko saosecam sa, za mene nepoznatim roditeljima dvojcice,kao da je nad mojim detetom ucinjen ovaj zverski zlocin.Duboko saosecanje za roditeljima nesrecne devojcice uz nadu da ce kazna za zlocinca biti dostojna zlocinu.DAJ IM BOZE SNAGE DA PREBOLE GUBITAK najdrazeg stvorenja za svakog roditelja.

zoran

pre 13 godina

Sta mislite kakva je psihologija ovih sto na izjave saucesca i zgrazavanje nad zlocinom pritiskaju - ne preporucujem - ???
Drustvo je bolesno kao celina. Ova zver je simbol tog stanja.

psihijatar

pre 13 godina

Psihijatri nemaju pravo da odrede trajno lečenje bilo koga. Za svako lečenje duže od 72 sata nužna je odluka suda, ukoliko sama osoba nije saglasna sa lečenjem,. Ukoliko takvu odluku nema psihijatar će odgovarati i biti zakonski kažnjen.

Boris

pre 13 godina

"Ministarka Malović, međutim, ističe da je sa stanovišta kaznene politike učinjeno sve da izvršiocima budu izrečene kazne adekvatne zločinu koji je učinjen."

Sta je to adekvatno? Koja je to kazna dovoljna i koja je to radnja potrebna da se ovo ne ponavlja? Opet se iz kancelarija prica o zakonu a o zastiti sa telohraniteljima...

Sklanjajte mi te teoreticare ravnodusne, ne zelim da ih slusam...

miroslav

pre 13 godina

Mnogo brzo je ukinuta smrtna kazna u Srbiji. Smrtna kazna mora da postoji preventive radi da ljudi u podsvesti imaju u vidu mogucnost ako urade neko delo sta ih moze zadesiti. Vratite smrtnu kaznu makar nikad ne usli u Evropu. Za vreme vladavine Josipa ovakvi zlocini nisu se desavali. Desavala su se druga brutalna ubistva, ali zadnjih 15-tak godina desavaju se monstruozni zlocini. Demokrate pozurili ste sa ukidanjem smrtne kazne cuvajuci necije glave koje sigurno ne vrede vise od jedne suze osmogodisnje devojcice. Baticu da li se kajes.

Слобо-СО

pre 13 godina

Шта рећи после овог злочина? Искрено сам се надао да ће га ухватити неко од мештана пре полиције. Саучешће породици девојчице, не могу ни да замислим како се осећају.

stefan_x8

pre 13 godina

Problem je što mi uvek shvatimo da postoji problem tek kad se manifestuje i uvek se 'trudimo' da lečimo posledice, a ne uzroke. Još nismo došli do tog stadijuma.
Ovo što se desilo je malo opisati kao tragedija, jednostavno nemam reči. Kazna koja će mu uslediti je samo poslednji čin za tog ''čoveka''. Jednostavno, šta god mu odrede, malo je. Ali nije samo ta osoba 'kriva'. On snosi 99% krivice, ali u onih 1% je 'srž problema'. Bilo da je to društvo, obrazovni sistem, odnos nas samih prema drugima, odnos države prema nama, šta god, mora nekako postepeno da se menja, inače ćemo se zgrožavati par dana na ovu vest, potom je zaboraviti sve do sledećeg ''monstuoznog zločina''...

Velimir Dedić

pre 13 godina

Da Tomo Zorić ima trunku pameti ne bi se javljao na ovakav način. Kakva adekvatna kazna? Kao papagaji prepisuju kaznenu politiku evropskih zemalja, pa onda ovakvog zlikovca treba da sude na 15 godina? Odakle mu, nesrećniku, ideja da bez ikakvog razloga reklamira Tužilaštvo koristeći ovakvu, stravično neljudsku priliku?

sima

pre 13 godina

Jasno je u cemu je problem, a resenje nije toliko komplikovano. Trebalo bi brizljivo izmeniti pomenutu odredbu Zakona, u smislu modifikacije tog termina "neposredna opasnost".
Time prosiriti dejstvo odredbe na veci broj slucajeva, sto podrazumeva i obezbedjivanje novih bolnickih kapaciteta.
Devojcici podici spomenik, i proglasiti dan zalosti u Srbiji. Siroka drustvena osuda je neophodna.

Tina

pre 13 godina

Bože..... od grozote nisam mogla da procitam tekst do kraja. Bubnja mi u ušima da je silovao i ranije. Sta radi on na slobodi??? Da li ce se ikada nesto promeniti?? Sreca da tu ne zivim.

Srdja

pre 13 godina

Iskreno razumem gnev nacije nad ovim sto se desilo, ali mislim da ne treba siliti vlasti na usvajanje smrtne kazne. Postoji razlog zasto se to smatra tekovinom starog sveta.
Sta bi sa dozivotnim kaznama???
U svakom slucaju, pravosudni sistem Srbije vise ne moze da postoji u ovom obliku, sto je tuzno kada se setimo da je isti stvoren za neka bolja vremena...

Tutankamon

pre 13 godina

Saučešće u bolu sa porodicom!

A šta ćemo sa ovima što nas svakodnevno siluju i obezvređuju i vređaju našu trpeljivost i inteligenciju, što nam drže krpu u ustima i omču oko vrata?

Šta ćemo sa ovima koji zadužuju i obezvređuju naše potomstvo i guraju našu mladost u bezdan očaja?

U kojoj šumi se oni kriju, u šumi propisa i zakona koje su nam nametnuli.

Šta sa njima treba da radimo?

ko je ko i ko je sta

pre 13 godina

Ovaj covek jeste bolestan, ali to nije njegov izbor. Ili bar vise nije, ako je ikada i bio.

Oni medjutim koji su placeni da bolesnike bilo lece, bilo drze tamo gde je za njih i druge najbolje, ocigledno nisu odradili svoj posao.

Ma kako zvucalo - meni su oni vise krivi od samog bolesnika.

Sinisa

pre 13 godina

Pobogu narode, pa deca toga uzrasta se ne ostavljaju sama kod kuce po ceo dan, niti se sama pustaju da setaju. Monstruma je uvek bilo, i na zalost bice ih jer je zlo sveprisutno i vreba svakoga.

humanista

pre 13 godina

A koja je to pravedna kazna? 10... 15 ... 50 godina robije!? Sta je tu pravedno?

A da ga zaraze virusom nekog raka da godinama pati i umre u najgorim mukama? E to je priblizno to... samo sto takve stvari ne postoje u zakonu! :(

Bure baruta

pre 13 godina

Treba da se zapitamo da li bi se ovaj zločin desio, da je pre neki dan onaj taksista adekvatno osuđen za pokušaj silovanja devojke. Kao što svi znamo, svrha kazni nije samo kažnjavanje pojedinca, već i preventivno delovanje, a u slučaju taksiste, posle onako sramne presude sudije Jelene Milinović, poslata je poruka manijacima i monstrumima da mogu nekažnjeno da siluju do mile volje. Zbog toga, Jelenu Milinović smatram VRLO ODGOVORNOM za ovaj zločin.

Djordje

pre 13 godina

Necu puno da pametujem, ali dokle god se bilo koje krivicno delo moze opravdati neuracunljivoscu, i dok ti "neuracunljivi" budu slobodno setali ulicama, ovakve stvari ce se desavati i ubuduce.

A za sve one koji licitiraju kaznama za ovo cudoviste pitanje: postoji li uopste adekvatna kazna za ovakvo zverstvo?

Najdublje saucesce roditeljima i porodici ove nesrecne devojcice

taraba

pre 13 godina

ne vidim nikakvu razliku izmedju tatona i te devojcice. to je najveca glupost da se takvi mogu leciti. drustvo su doveli na ivicu srama i nesposobnosti. a roditelje, za to nema reci...a sto je najgore svi pocionici to uzimaju sa osmehom, da su ucinili nesto pozitivno, kako predhodni slucajevi tako i ovaj

Damir So

pre 13 godina

Dokle vise da citamo ovakve vesti...
Kada ce ova zemlja stati vise u zastitu zena, dece, nemocnih, nad sljamom i jadnicima koji kroce Srbijom...
Dzabe izjave, dobice sta je zasluzio, koliko god dobije, ostace ziv. ...

Otac dve devojčice

pre 13 godina

A šta ako je privedeni nedužan? Šta ako je neko pametan ( naravno bolestan ) to učinio misleći da će ovog uhapsiti i osuditi? Koliko puta smo bili svedoci da bolesni i nemoćni ispaštaju. Treba sve dobro ispitati,pronaći zločinca, tek onda osuditi i najstrožije kazniti. Za ovakve slučajeve - SMRTNA KAZNA!

Nela Rosic

pre 13 godina

To sto se desilo je strasno!
Jako, jako mi je zao i znam da nema reci utehe roditeljima male devojcice. Moje misljenje je da deca ne trebaju da se ostavljaju sama kod kuce dok ne napune bar 12 godina. Ovo treba da se regulise zakonom, ako zelimo da se ovakvi zlocini u buducnosti izbegnu.

Dalibor Lanik

pre 13 godina

Mozda se svi nece sloziti; ja licno mislim da treba vratiti smrtnu kaznu. Ali kako god bilo - 40 godina ja MALO. Mozda je to dovoljno za nekog sredovecnog coveka od 40+ godina koji verovatno nece izaci iz zatvora. Ali sto su ukinuli dozivotnu??? Ako neko pocini ovakvo zlodelo sa 20, izacice sa 60, i opet ce biti u mogucnosti da uradi isto! Ako ukidanje smrtne kazne i ima neko opravdanje, ukidanje dozivotne robije nema!!!

Tragedija...

marS

pre 13 godina

Tako mi je zao nesrecne devojcice i njene porodice! Jos uvek nisam roditelj, ali mislim da ne postoji nista teze u zivotu nego kad roditelj sahrani svoje dete!

Nemojte biti prestrogi u komentarima prema coveku koji je ovo ucinio. On je jako bolestan! U celoj prici i on je zrtva; zrtva svoje bolesti, ali i zrtva drustva, koje se nije pobrinulo za njega, vec ga pustilo da luta ulicama bez kontrole. On ce svakako dobiti svoju kaznu, ali to nece vratiti nesrecnu devojcicu, niti ce utesiti njene roditelje.

Iskreno saucesce porodici.

Zhana

pre 13 godina

'U suštini, slično onome da policija ne može da reaguje dok ne počne vršenje krivičnog dela, ni psihički obolela osoba koja može u budućnosti da predstavlja opasnot po sebe i druge ne može biti prisilno hospitalizovana dok ta opasnost zapravo ne nastupi. '

Na zalost, ovako je i u vecini zemalja...
Jedva cekam dan kada moja Srbija bude zemlja za primer... Samo treba imati 'cojones'...

gethtsr

pre 13 godina

Za ovakve zlocine jedino resenje je smrtna kazna. Neki kazu da je veca kazna da provede citav zivot u zatvoru, jer je poznato da ostali zatvorenici naprave pakao od zivota pedofilima i psihopatama.
Ipak, secam se da je pre par godina u Crnoj Gori bio slucaj psihopate koji je ubio citavu petoclanu porodicu (oba roditelja i tri mala decaka). Uhvatili su ga, i ispostavilo se da je ranije ubio jednog mladica u Srbiji. Nisam dalje pratila slucaj, ali se secam da je tada javnost vrsila pritisak na uvodjenje smrtne kazne, jer je to jedino pravo resenje za ovakve monstrume-povratnike.
Ako postoje neoborivi dokazi i ako nema sumnje da su uhvatili pravog zlocinca, treba izvrsiti smrtnu kaznu. To nece vratiti dete, ali mi se cini da ce pravda biti zadovoljena.

Pomoravac

pre 13 godina

Odgovornost za ovaj bolesni zločin snosi država Srbija koja nije ništa uradila preventivno da se spreči da do toga ne dođe već samo reaguje kada se nešto nedaj bože desi. Neka državni organi (policija, tužilaštvo, sudstvo i dr.) navedu šta su uradili da ne dolazi do ovakvih slučajeva, nažalost ništa.

lane

pre 13 godina

Gnusam se ovih konzervativaca, slika naseg drustva. Podseca me malo na situaciju u SAD. Kad se nesto desi, sta traze konzervativci?? Strozije kazne. To kod njih i nije tako jednostavno, jer posle smrtne tesko je nesto strozije zamisliti. Tako je sada i kod nas, a niko ne zeli da pogleda istini u oci i shvati da nije kriv zakon za ovaj monstruozni zlocin. Krivo je drustvo pre svega zbog agresivnosti i nasilja koje nam je postala svakodnevnica, zbog boljeg sutra kome su se svi nadali a nisu docekali i nadu izgubili, krivi su i korumpirani politicari i policajci koji pokazuju da kada imas moc prolazis nekaznjeno, i pre svega kriv je onaj psihijatar koji je njega pustio na slobodu iako je njegov posao da zna da je ovaj opasan i nasilan. Nepravimo od sebe divlji zapad, neko primenjujmo barem ove zakone sto za sada postoje.

Ana

pre 13 godina

i ja bih isto rekla , neka ovaj svet gori, ali u njemu ima jos andjela, slicnih ovom...zivot je strasan, ovaj svet je strasan, poremeceni ljudi, bolesnici su nesto sto treba sklanjati iz drustva, biti oprezan roditelj...ali opet je sve tako strasno i tesko...zasto?

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo bih da nekome ovde odgovorim. Tačno je da je najveća propisana kazna za silovanje 18 godina zatvora i to u slučaju kada prilikom vršenja silovanja dođe do ostvarenja tzv teže posledice u konkretnom slučaju smrti. Međutim u ovom slučaju ne radi se o krivičnom delu silovanju kvalifikovanog smrću za šta je propisana maksimalna kazna od 18 godina već o sticaju dva krivična dela silovanje (i to najteži oblik jer je u pitanju dete) + teško ubistvo (jer je u pitanju dete). Razlika je u tome što da bi bilo samo jedno krivično delo silovanja potrebno je da u odnosu na smrt devojčice kod izvršioca postoji nehat. Međutim kako je kod njega najverovatnije u odnosu na smrt postojao umišljaj radi se o kako sam rekao dva krivična dela silovanje + teško ubistvo. Za tako nešto maksimalna kazna je od 30 do 40 godina. Takođe znajte da mi nikada nismo imali institut tzv doživotne robije. Dok je postojala smrtna kazna najveža kazna zatvora je bila 20 godina. Po ukidanju smrtne kazne maksimalna kazna je od 30-40 godina i ona se smatra zamenom za smrtnu kaznu. Dakle naše prvo poznaje tzv "opšti" zatvo gde je maksimalna kazna 20 godina i kaznu od 30-40 godina zatvora za najteže oblike nekih krivičnih dela. Koliko je ovo rešenje nelogično i sami vidite npr nije moguće izreći kaznu od npr 25 godina jer postoji "luft" do 20 i od 30-40 godina. Bolje bi rešenje bilo da se uvede doživotni zatvor za ovakva dela. Međutim kako se najverovatnije radi o neuračunljivom licu on će najverovatnije dobiti meru lečanja u psihijatrijskoj ustaniovi. Ta mera može da traje doživotno i nije vezana sa izrečenom kaznom zatvora.
Iskreno saučešće porodici.

STA DA RADIMO

pre 13 godina

Jako pogođeni vescu o tragediji, danima smo u soku. Imamo decu. Desavalo se da su ostajali među poslednjima na kapiji skole, cekajuci nas. U nasoj zgradi tri sumnjiva tipa najmanje. Dajte da stavimo sve na sajt ko sve ne brine dovoljno i ko je sumnjiv, to je kljuc. Ostalo je drzava, sudstvo i lekari. Kakav neprosvecen narod takva mu i treba drzava. S drzavom pazljivo. Samo drzite jezik za zubima i nikome se ne zamerajte. I gledajte svoja posla. U glavu nista ne ubacujte, iskipece. Gledajte sok folkove, to je zakon.
Jadno malo dete. Kao i sva nasa deca. KOME DA PRIJAVIMO SUMNJIVE ILI DA CEKAMO.

Vesna

pre 13 godina

Zaista strahota! Srce mi se cepa vec danima. Ali, moglo je biti drugacije da je neko upozorio roditelje sa kakvim necovekom imaju kontakte. Poznato je da je u vecini ovakvih zlocina predator bio dobro poznat detetu zrtvi, a neretko cak i blizak rod ili prijatelj porodice. Verovatno se ne bi ni upoznavali sa tim zlotvorom da su znali da je napasnik i manijak. Upozorili bi decu da beze od njega i njemu slicnih, da se opiru ako im pridje, sutiraju, grizu, vriste, na sve nacine pokusaju da pobegnu. U USA gde se isto ovakve strahote desavaju, deca su naucena da ne razgovaraju sa nepoznatim osobama. Deluje cudno, ali ih i u skoli i u kuci uce da ako im se neko nepoznat (ne mora biti sumnjivog izgleda) obrati dok su sami na ulici ili u parku, odmah pobegnu, a ukoliko ih ta osoba dodirne da je odmah sutnu, ugrizu, udare bilo cim, zavrnu ruku i pokusaju da pobegnu. Uce ih i roditelji i ucitelji na koje nacine predatori mogu da izmanipulisu dete. Uce ih da veruju samo roditeljima, uciteljima i bliskim prijateljima. A na roditeljima je da znaju kakvi su im rodbina i prijatelji i sa kakvom decom (iz kakvih porodica) im se deca druze. Baze podataka sa registrovanim manijacima su veoma korisne. Pogledas sve te face koje zive u tvom gradu. Neretko su to alkoholicari i narkomani i slicne spodobe karakteristicnog izgleda. Zatim upozoris i decu i prijatelje i komsiluk na takve. Predatora i neljudi je uvek bilo i uvek ce biti. Ali, da li mi svi ostali treba da pristanemo da budemo nemocne zrtve?

Posmatrac

pre 13 godina

Ne zelim da umanjim gnusnost ovog zlocina, ali mi nije jasno kako roditelji mogu da ostave same u stanu dvoje dece od 8 i 4 godina? Iskreno saosecam sa njima.

nemanja

pre 13 godina

U ovom momentu bih pozeleo da sam pripadnik Zandarmerije koja hapsi tog monstruma..Zajebi ljudska prava i demokratiju u ovom slucaju!Monstrume,nadam se da ces biti osudjen na dozivotnu robiju u nekoj ludari! Sad se i ja zalazem za povracaj smrtne kazne i iskreno bas me briga sta Evropa misli o tome! Vratite smrtnu kaznu zarad ovakvih monstuma!

Sinisa

pre 13 godina

Pobogu narode, pa deca toga uzrasta se ne ostavljaju sama kod kuce po ceo dan, niti se sama pustaju da setaju. Monstruma je uvek bilo, i na zalost bice ih jer je zlo sveprisutno i vreba svakoga.

marS

pre 13 godina

Tako mi je zao nesrecne devojcice i njene porodice! Jos uvek nisam roditelj, ali mislim da ne postoji nista teze u zivotu nego kad roditelj sahrani svoje dete!

Nemojte biti prestrogi u komentarima prema coveku koji je ovo ucinio. On je jako bolestan! U celoj prici i on je zrtva; zrtva svoje bolesti, ali i zrtva drustva, koje se nije pobrinulo za njega, vec ga pustilo da luta ulicama bez kontrole. On ce svakako dobiti svoju kaznu, ali to nece vratiti nesrecnu devojcicu, niti ce utesiti njene roditelje.

Iskreno saucesce porodici.

devit

pre 13 godina

A policija?!
Policija je zauzeta biciklistima i njihovim maltretiranjem!!!
Nacelnik je nakon ocene da je Novi Sad jedan od najnebezbednijih gradova;
nagradjen penzijom!!!!
Placi zemljo Srbijo dokle si i gde si stigla i na sta si spala!!!!

goca boca

pre 13 godina

roditelji, ne ostavljajte svoju maloletnu decu same kod kuce...jos manje dajte detetu ispod 14 god da se stara o mladjem bratu ili sestri...ne dozivajte nesrecu! imajte odgovornosti prema vlastitoj deci, ako vec drzava ne brine...

Statisticar

pre 13 godina

Sta je sa lekarima koji su ga pustili na slobodu i tako mu pruzili maksimalnu logisticku podrsku za zlocin? Oni po meni nisu nista manje krivi od ubice. Sve zajedno ih odmah treba zakljucati u istu celiju u Pozarevcu i iz nje pustiti jedino na groblje kada za to dodje vreme. Do tada neka vreme provode radeci jedni drugima ono sto je ovaj ubica radio nesrecnoj devojcici uoci ubistva uz lekarski blagoslov.

bane

pre 13 godina

Gdine Batiću pokrenite nešto ,nažalost to ste rekli i pre nekoliko meseci ali Vas niko poslušao nije.Ja bih sigurno radikalnija bila ali dajte da bar Vas poslušaju!!

vlada

pre 13 godina

Jako mi je tesko da pricam o ovom dogadjaju,s obzirom da sam i sam roditelj i da sam posebno slab na decu kao jedina nevina ljudska bica.

Ponavljam, tesko mi je da pricam, ali, zar dete od 8 godina samo cuva jos mladje od 4god?!

O cemu su ti roditelji razmisljali?! Pa mogla je da se desi tragedija na milion drugih nacina, gle, malo dete da cuva jos manje.

Ovom zlikovcu kao i onom Malisi od pre neku godinu, obezbediti najneljudskije robijanje sa puno patnje i bola, naravno sa maksimalnim kaznama. Ne dao im Bog ono sto im ja zelim!

Ljudi, tesko je vreme, beda i jad, ali, cuvajmo decu, mnogima su sve sto imamo.

Najiskrenije saucesce nesrecnim roditeljima...

miroslav

pre 13 godina

Mnogo brzo je ukinuta smrtna kazna u Srbiji. Smrtna kazna mora da postoji preventive radi da ljudi u podsvesti imaju u vidu mogucnost ako urade neko delo sta ih moze zadesiti. Vratite smrtnu kaznu makar nikad ne usli u Evropu. Za vreme vladavine Josipa ovakvi zlocini nisu se desavali. Desavala su se druga brutalna ubistva, ali zadnjih 15-tak godina desavaju se monstruozni zlocini. Demokrate pozurili ste sa ukidanjem smrtne kazne cuvajuci necije glave koje sigurno ne vrede vise od jedne suze osmogodisnje devojcice. Baticu da li se kajes.

zoran

pre 13 godina

Sta mislite kakva je psihologija ovih sto na izjave saucesca i zgrazavanje nad zlocinom pritiskaju - ne preporucujem - ???
Drustvo je bolesno kao celina. Ova zver je simbol tog stanja.

vukašin

pre 13 godina

Zoriću, prestani da obmanjuješ. Dok se Republičko tužilaštvo bavi iskopavanjem Draže Mihajlovića od pravde u ovoj zemlji nema ništa. Doneli ste onu hrpu bezvrednih hartija iz Londona a sad do penzije ćete to lagano da prevodite i čitate dok kriminalci i manijaci terorišu Srbiju. Bruka i sramota čime se vi bavite.

Srdja

pre 13 godina

Iskreno razumem gnev nacije nad ovim sto se desilo, ali mislim da ne treba siliti vlasti na usvajanje smrtne kazne. Postoji razlog zasto se to smatra tekovinom starog sveta.
Sta bi sa dozivotnim kaznama???
U svakom slucaju, pravosudni sistem Srbije vise ne moze da postoji u ovom obliku, sto je tuzno kada se setimo da je isti stvoren za neka bolja vremena...

zagor

pre 13 godina

Tragedija, ogorcen sam a jos vise sam ogorcen brojem nepreporucenih komentara. Pa koji monstrumi mogu ne preporuciti komentar u kojem se osudjuje ubistvo jednog djeteta. GROZNO.

Vladimir

pre 13 godina

A zasto smo ukinuli smrtnu kaznu i dozivotnu robiju? Ja ne vidim razlog i nacin da se ovakvo stvorenje bilo kako rehabilituje kroz odsluzivanje kazne u nekoj od institucija. To je rak ljudske rase i treba biti uklonjen brzo i efikasno.

Stefan

pre 13 godina

Prvo bih voleo da se čovek ne osudi u javnosti pre nego što se stvarno skupe svi dokazi da je učinio taj strašan zločin.

Drugo, skrenuo bih pažnju da je kazna propisana za ovo delo (silovanje deteta ili ako je nastupila smrt) od 5 do 18 godina! E sad bih voleo da mi neko objasni kakve su to OKOLNOSTI slučaja da neko za silovanje deteta ili pošto nastupi smrt osobe može da se kazni zatvorskom kaznom od samo 5 godina. Ili 10! Ili 15! Ili kaznom ispod propisanog minimuma!
Pa i 18 godina je malo!!!!

Da sam ja sudija, kazna bi bila ili smrtna, ili težak rad u nekom kamenolomu onoliko dugo koliko se očekuje da bi da devojčica živela...

Nela Rosic

pre 13 godina

To sto se desilo je strasno!
Jako, jako mi je zao i znam da nema reci utehe roditeljima male devojcice. Moje misljenje je da deca ne trebaju da se ostavljaju sama kod kuce dok ne napune bar 12 godina. Ovo treba da se regulise zakonom, ako zelimo da se ovakvi zlocini u buducnosti izbegnu.

albanacsakosova

pre 13 godina

Sada ce neko da ga proglasi bolesnim, jer covek zdravog razuma ne moze da ucini takav zlocin.
On je zver u obliku coveka,a za zver treba da postoji i smrtna kazna, ne samo zatvor, makar bio to i dozivotni.

prokleta avlija

pre 13 godina

ako doticni bude imao srece te mu dopadne gospodja sudija Jelena Milinović mozda ona ovo sve ne okarakterise kao silovanje i ubistvo...

sudija u penziji

pre 13 godina

Moram da kažem iako kao bivši sudija možda to i ne bih smeo, da bi na ovakve monstrume trebalo primeniti zakone koji se primenjuju u Saudiskoj Arabiji. Ni manje , ni više.

jelena

pre 13 godina

Može cela Srbija da juri monstruma, ništa se neće promeniti dok se ne promeni zakon i silovanje počne da tretira kao najteže krivično delo! Zakon i njegovo poštovanje mogu da zaustave ovakva zlodela!

lane

pre 13 godina

Gnusam se ovih konzervativaca, slika naseg drustva. Podseca me malo na situaciju u SAD. Kad se nesto desi, sta traze konzervativci?? Strozije kazne. To kod njih i nije tako jednostavno, jer posle smrtne tesko je nesto strozije zamisliti. Tako je sada i kod nas, a niko ne zeli da pogleda istini u oci i shvati da nije kriv zakon za ovaj monstruozni zlocin. Krivo je drustvo pre svega zbog agresivnosti i nasilja koje nam je postala svakodnevnica, zbog boljeg sutra kome su se svi nadali a nisu docekali i nadu izgubili, krivi su i korumpirani politicari i policajci koji pokazuju da kada imas moc prolazis nekaznjeno, i pre svega kriv je onaj psihijatar koji je njega pustio na slobodu iako je njegov posao da zna da je ovaj opasan i nasilan. Nepravimo od sebe divlji zapad, neko primenjujmo barem ove zakone sto za sada postoje.

biba

pre 13 godina

Molim sve drzavne organe da definitivno preispitaju kaznenu politiku i da se za sve naredne slucajeve uvede dozivotnaa robija i hemiska kastracija,buduci da je u nasoj zemlji ukinuta smrtna kazna.Molim vas da sto hitnije promenite zakon.Hvala unapred

Velimir Dedić

pre 13 godina

Da Tomo Zorić ima trunku pameti ne bi se javljao na ovakav način. Kakva adekvatna kazna? Kao papagaji prepisuju kaznenu politiku evropskih zemalja, pa onda ovakvog zlikovca treba da sude na 15 godina? Odakle mu, nesrećniku, ideja da bez ikakvog razloga reklamira Tužilaštvo koristeći ovakvu, stravično neljudsku priliku?

Слобо-СО

pre 13 godina

Шта рећи после овог злочина? Искрено сам се надао да ће га ухватити неко од мештана пре полиције. Саучешће породици девојчице, не могу ни да замислим како се осећају.

Neko

pre 13 godina

Ovde se radi o dva teška krivična dela. Silovanje i ubistvo. I pričaćemo ovih dana o tome, osuđivaćemo izvršioca, pronalazićemo uzroke za ovo nedelo. Naravno, krivac će biti on i njegova verovatno psihička bolest. Razni stručnjaci će analizirati događaj. Objašnjavaće nam kako se to desilo: psiholozi, sudije, advokati, lekari, političari i td. Po običaju, mere će biti uglavnom blage kazne. Pa onda sve iz početka. Neki drugi slučaj? Pitam se šta će bolesni među normalnim svetom?
Pa smrt ove nesrećne devojčice ništa i nikakve analize i mišljenja neće izbrisati. Konačno bolesni pod nadzorom i ključem, a ne deca. I manje priče a više delovanja. Iskreno saučešće roditeljima i porodici.

iva

pre 13 godina

O cemu prica gdja Malovic!!! O kojim to poostrenim zakonima ona govori!!! Njena izjava je skandalozna u kontekstu ovog dogadjaja, bukvalno vredja inteligenciju. Nasa kaznena politika i sudstvo su sramni!! Mozda je resenje da uvezemo sudije iz EU zemalja da rade u srpskim sudovima, a jos bolje bi bilo da se uvede privremena uprava EU u Srbiji dok se ova zemlja ne ocisti od raznih ministara, sudija, predsednika opstina, direktora javnih preduzeca itd. Jadna ova porodica, kao i sve porodice zrtava pedofila, silovatelja, ubica, nasilnika, bahatih vozaca...Ima li pravde za te ljude?

promene

pre 13 godina

Ustav menja narod. Pokrenuti promenu ustava i vratiti smrtnu kaznu ili doživotnu robiju. Ako je po našem zakonu kazna za ovo od 5 do 18 godina ovaj monstrum će izaći za 10 i ubiti ponovo i KO će biti kriv. SVI MI.

Otac dve devojčice

pre 13 godina

A šta ako je privedeni nedužan? Šta ako je neko pametan ( naravno bolestan ) to učinio misleći da će ovog uhapsiti i osuditi? Koliko puta smo bili svedoci da bolesni i nemoćni ispaštaju. Treba sve dobro ispitati,pronaći zločinca, tek onda osuditi i najstrožije kazniti. Za ovakve slučajeve - SMRTNA KAZNA!

Tutankamon

pre 13 godina

Saučešće u bolu sa porodicom!

A šta ćemo sa ovima što nas svakodnevno siluju i obezvređuju i vređaju našu trpeljivost i inteligenciju, što nam drže krpu u ustima i omču oko vrata?

Šta ćemo sa ovima koji zadužuju i obezvređuju naše potomstvo i guraju našu mladost u bezdan očaja?

U kojoj šumi se oni kriju, u šumi propisa i zakona koje su nam nametnuli.

Šta sa njima treba da radimo?

GORAN C

pre 13 godina

Da li ima neko u ovoj drzavi da stane na put monstrumima i pedofiliji?????Dokle vise da nam neko decu napada i ubija.U kojoj to mi zemlji zivimo,kada u njoj vladaju razbojnici,kriminalci,pedofilii ko zna koji.

Miroslav

pre 13 godina

Ovo je strasno! Da se coveku smuci zivot! Ovakav kakav je zakon stiti bolesne umove. Pre petnaest godina silovao, proglasen neuracunljivim u tom trenutku, malo se oporavljao u bolnici i nastavio da zivi kao slobodan covek. Ko zna da li je u medjuvremenu silovao a da zrtve to nisu smele da prijave. Pravo je bio na njegovoj strani kao "neuracunjljivoj" osobi u tom trenutku. Da li je ova jadna devojcica imala pravo da zivi?! Da li normalan covek u ovoj zemlji ima pravo da zivi?! Monstrumi setaju na sve strane zasticeni po raznim osnovama a normalan covek je njihova lovina. Zakonodavci, sudije, lekari eksperti, stidite se svojih neodgovornih postupaka. Ovo devojcica je i vasa zrtva. Vladane Baticu, hemijska kastracija je humana metoda za ove monstrume...

Slobodan Petrovic

pre 13 godina

Ovo je zaista strasno, medicinski sam radnik ali to skrivanje iza "mentalnih oboljenja" ne mogu da shvatim ma koliko se god trudio. Sada i mali kriminalci koji cine minorne prekrsaje mogu da se deklarisu kao "neuracunljivi". Strasno je da je pedofilija uzela maha u Srbiji, najstrozije kazniti pocinioca tog monstruoznog cina, saucesce porodici nevine devojcice.

fiškal

pre 13 godina

Zoriću, Malovićka, svaki vaš istup posle ovakvog i sličnih događaja je krajnje neprimeren i neukusan. Sram vas bilo. Na ovakvoj tragediji hoćete da pravite poene a ustvari ništa ne radite.

zabrinut

pre 13 godina

Zabrinut sam, jer imam dete. Nije bitno da li je devojčica ili dečak, monstrumi ne biraju. Zabrinut sam jer je rođeno u vreme kada je ljudski život postao najjeftinija roba. Dokaz za to je što se malo njih oglasilo povodom ove tragedije, a na jednoj tv stanici usijali su se telefoni. Raspravlja narod da li je neko piškio u korito u jednom rijaliti šou, da li je jedna pevaljka psovala više nego što je normalno, da li neko ima 2 ili 6 kuća (kao da je to bitno, ionako nam je svima na kraju zagarantovana ista). Ljudi, da li možete da zamislite bol deteta koje su silovali, pa ugušili i bol roditelja koji su na poslu i koji nemaju pravo na bolovanje ni kad su bolesni, a kamoli na neko odsustvo radi brige o deci, koji moraju da ih ostave same da bi im zaradili za hleb kada zateknu mrtvo svoje dete, zverski ubijeno i bačeno. Zamislite da je u pitanju vaše dete. Pokažimo malo više interesovanja za ljude oko sebe i njihove živote, ali one obične ljude koji su u našem komšiluku, rade sa nama, koje srećemo dok idemo u prodavnicu, šetamo ulicom. Možda pomognemo nekome da se spasi. A što se ubice tiče da sam ga ja pronašao, ne bi mu ništa bilo više potrebno u životu. Iako ne poznajem porodicu deteta, imam i ja dete...

olivera

pre 13 godina

a da se neka fotografija tog monstruma objavi? ko zna gde se sve krece, dokle je stigao i da li ce, ne daj Boze da ponovi nesto slicno!

Maca

pre 13 godina

"Može cela Srbija da juri monstruma, ništa se neće promeniti dok se ne promeni zakon i silovanje počne da tretira kao najteže krivično delo! Zakon i njegovo poštovanje mogu da zaustave ovakva zlodela!"

Upravo!

Tina

pre 13 godina

Bože..... od grozote nisam mogla da procitam tekst do kraja. Bubnja mi u ušima da je silovao i ranije. Sta radi on na slobodi??? Da li ce se ikada nesto promeniti?? Sreca da tu ne zivim.

Zhana

pre 13 godina

'U suštini, slično onome da policija ne može da reaguje dok ne počne vršenje krivičnog dela, ni psihički obolela osoba koja može u budućnosti da predstavlja opasnot po sebe i druge ne može biti prisilno hospitalizovana dok ta opasnost zapravo ne nastupi. '

Na zalost, ovako je i u vecini zemalja...
Jedva cekam dan kada moja Srbija bude zemlja za primer... Samo treba imati 'cojones'...

Dalibor Lanik

pre 13 godina

Mozda se svi nece sloziti; ja licno mislim da treba vratiti smrtnu kaznu. Ali kako god bilo - 40 godina ja MALO. Mozda je to dovoljno za nekog sredovecnog coveka od 40+ godina koji verovatno nece izaci iz zatvora. Ali sto su ukinuli dozivotnu??? Ako neko pocini ovakvo zlodelo sa 20, izacice sa 60, i opet ce biti u mogucnosti da uradi isto! Ako ukidanje smrtne kazne i ima neko opravdanje, ukidanje dozivotne robije nema!!!

Tragedija...

swayzak

pre 13 godina

Koliko li su samo psihopata naše bolnice otpustile, ne zna im se broj ali ovo nije usamnjeni slučaj gde neki psihički bolesnik izvrši ubistvo posle otpusta iz bolnice. Treba pokrenuti pitanje stručnosti naših psihijatara koji puštaju na slobodu ovakve ljude.

stefan_x8

pre 13 godina

Problem je što mi uvek shvatimo da postoji problem tek kad se manifestuje i uvek se 'trudimo' da lečimo posledice, a ne uzroke. Još nismo došli do tog stadijuma.
Ovo što se desilo je malo opisati kao tragedija, jednostavno nemam reči. Kazna koja će mu uslediti je samo poslednji čin za tog ''čoveka''. Jednostavno, šta god mu odrede, malo je. Ali nije samo ta osoba 'kriva'. On snosi 99% krivice, ali u onih 1% je 'srž problema'. Bilo da je to društvo, obrazovni sistem, odnos nas samih prema drugima, odnos države prema nama, šta god, mora nekako postepeno da se menja, inače ćemo se zgrožavati par dana na ovu vest, potom je zaboraviti sve do sledećeg ''monstuoznog zločina''...

albanacsakosova

pre 13 godina

Znate, mene najvise cudi ocena onih koji su na slobodi, onih koji svesno preporucuju minus na komentare koji osudjuju ovaj gnusan zlocin.
Ja sam albanac,ali toliko saosecam sa, za mene nepoznatim roditeljima dvojcice,kao da je nad mojim detetom ucinjen ovaj zverski zlocin.Duboko saosecanje za roditeljima nesrecne devojcice uz nadu da ce kazna za zlocinca biti dostojna zlocinu.DAJ IM BOZE SNAGE DA PREBOLE GUBITAK najdrazeg stvorenja za svakog roditelja.

gethtsr

pre 13 godina

Za ovakve zlocine jedino resenje je smrtna kazna. Neki kazu da je veca kazna da provede citav zivot u zatvoru, jer je poznato da ostali zatvorenici naprave pakao od zivota pedofilima i psihopatama.
Ipak, secam se da je pre par godina u Crnoj Gori bio slucaj psihopate koji je ubio citavu petoclanu porodicu (oba roditelja i tri mala decaka). Uhvatili su ga, i ispostavilo se da je ranije ubio jednog mladica u Srbiji. Nisam dalje pratila slucaj, ali se secam da je tada javnost vrsila pritisak na uvodjenje smrtne kazne, jer je to jedino pravo resenje za ovakve monstrume-povratnike.
Ako postoje neoborivi dokazi i ako nema sumnje da su uhvatili pravog zlocinca, treba izvrsiti smrtnu kaznu. To nece vratiti dete, ali mi se cini da ce pravda biti zadovoljena.

srki

pre 13 godina

Ko ce konacno stati na put ovim ludacima. Sta mu je devojcica krica. Srbijo urazumi se i donesi prave zakone kako ovakve @#$% nikada ne bi ugledale svetlo dana. Uzas i saucesce porodici.

sima

pre 13 godina

Jasno je u cemu je problem, a resenje nije toliko komplikovano. Trebalo bi brizljivo izmeniti pomenutu odredbu Zakona, u smislu modifikacije tog termina "neposredna opasnost".
Time prosiriti dejstvo odredbe na veci broj slucajeva, sto podrazumeva i obezbedjivanje novih bolnickih kapaciteta.
Devojcici podici spomenik, i proglasiti dan zalosti u Srbiji. Siroka drustvena osuda je neophodna.

Majans

pre 13 godina

Vestacila sam pre par godina na sudjenju silovatelju... Moj nalaz, baziran na kompletnoj analizi licnosti, koji sam potpisala i iza kojeg sam stala sa svakom vrstom ogovornosti, preporucio je najstrozu kaznu, jer ce, u potivnom, silovatelj po izlasku u roku od 7 dana pociniti silovanje, uz tip zene - zrtve. Moj nalaz je odbacen, osudjen je na 2 godine i kada je izasao u roku od 3 dana ponovio silovanje.

humanista

pre 13 godina

A koja je to pravedna kazna? 10... 15 ... 50 godina robije!? Sta je tu pravedno?

A da ga zaraze virusom nekog raka da godinama pati i umre u najgorim mukama? E to je priblizno to... samo sto takve stvari ne postoje u zakonu! :(

Djordje

pre 13 godina

Necu puno da pametujem, ali dokle god se bilo koje krivicno delo moze opravdati neuracunljivoscu, i dok ti "neuracunljivi" budu slobodno setali ulicama, ovakve stvari ce se desavati i ubuduce.

A za sve one koji licitiraju kaznama za ovo cudoviste pitanje: postoji li uopste adekvatna kazna za ovakvo zverstvo?

Najdublje saucesce roditeljima i porodici ove nesrecne devojcice

Неутешна

pre 13 godina

За Маку:

Била си, биваш и бићеш чистота!
Била си, биваш и бићеш лепота!
Била си, биваш и бићеш љубав!
Била си, биваш и бићеш живот!

Крај мене, уз мене..
У мени, у нама..
Ја знам..
ТУ СИ!!

Лети анђеле мој мали..
Лети!

ko je ko i ko je sta

pre 13 godina

Ovaj covek jeste bolestan, ali to nije njegov izbor. Ili bar vise nije, ako je ikada i bio.

Oni medjutim koji su placeni da bolesnike bilo lece, bilo drze tamo gde je za njih i druge najbolje, ocigledno nisu odradili svoj posao.

Ma kako zvucalo - meni su oni vise krivi od samog bolesnika.

taraba

pre 13 godina

ne vidim nikakvu razliku izmedju tatona i te devojcice. to je najveca glupost da se takvi mogu leciti. drustvo su doveli na ivicu srama i nesposobnosti. a roditelje, za to nema reci...a sto je najgore svi pocionici to uzimaju sa osmehom, da su ucinili nesto pozitivno, kako predhodni slucajevi tako i ovaj

Pomoravac

pre 13 godina

Odgovornost za ovaj bolesni zločin snosi država Srbija koja nije ništa uradila preventivno da se spreči da do toga ne dođe već samo reaguje kada se nešto nedaj bože desi. Neka državni organi (policija, tužilaštvo, sudstvo i dr.) navedu šta su uradili da ne dolazi do ovakvih slučajeva, nažalost ništa.

dejan

pre 13 godina

Unapred znam da nema nista od smrtne kazne, ali takve ljude drustvo MORA da odstrani. 10-20-30godina zatvora je malo, taj ce da unesreci jos jedan zivot kada/ako izadje iz zatvora.

psihijatar

pre 13 godina

Psihijatri nemaju pravo da odrede trajno lečenje bilo koga. Za svako lečenje duže od 72 sata nužna je odluka suda, ukoliko sama osoba nije saglasna sa lečenjem,. Ukoliko takvu odluku nema psihijatar će odgovarati i biti zakonski kažnjen.

Boris

pre 13 godina

"Ministarka Malović, međutim, ističe da je sa stanovišta kaznene politike učinjeno sve da izvršiocima budu izrečene kazne adekvatne zločinu koji je učinjen."

Sta je to adekvatno? Koja je to kazna dovoljna i koja je to radnja potrebna da se ovo ne ponavlja? Opet se iz kancelarija prica o zakonu a o zastiti sa telohraniteljima...

Sklanjajte mi te teoreticare ravnodusne, ne zelim da ih slusam...

Uzasnuta

pre 13 godina

Da bi se ljudi protiv necega borili, prvo moraju da razumeju protiv cega se bore. Seks je nesto sto se dogadja izmedju dve odrasle osobe, uz uzajamni pristanak. Silovanje samo po sebi nema nikakve veze sa seksom kao takvim. Ti ljudi zadovoljstvo nalaze u cinjenici da je zena ili dete (devojcica ili decak) nemocna/no, fizicki inferiorna/no, da mogu da je/ga maltretiraju i da joj/mu niko nece verovati. Zeni jer ga je necim izazvala, a detetu jer izmislja. Pitanje da li su oni uopste ludi na uocljiv nacin ili sasvim "normalno" funkcionisu. Ove gluposti sa serijatskim zakonima su dokaz da ljudi ne znaju o cemu pricaju.
Za one koji znaju engleski neka procitaju o avganistanskim decacaima http://www.bruneinews.net/story/604190.
Drug (strejt osoba, da se ne bi tumacilo drugacije) mi zamalo nije napastvovan u jednoj arapskoj zemlji i doziveo je sok jer je mislio da toga u arapskom svetu nema. Makar za muskarca.
Ima toga svuda gde se skupila moc za manipulaciju masom i gde odora, uniforma, ili neki satro autoritet stiti od kontrole ostatka drustva. Jedina zastita je da se dete nauci da sa nepoznatim ne odlazi nikud, sa nepoznatom osobom i da kaze ako mu se nesto lose desi, i da mu se ako se pozali VERUJE. Deca ne lazu oko ovakvih stvari, pogotovo malisani ispod 10 tak godina. Najcesce se deci, pa i zenama ovako nesto desi od onih najblizih ili koga poznaju.
Cuvajte, zato, i svoju i tudju decu! Reagujte ako vidite nesto cudno! Bolje je i pogresiti nego da se zgrazavamo posle i pozivamo na linc. A o sistemu koji ne kaznjava ovakve stvari necu ni rec da kazem. Pokoj dusi ovog jadnog deteta, a roditeljima podrska da pronadju utehu ako je uopste igde ima

jasna

pre 13 godina

Eh, lako je reci nije prijavljeno i sa sebe skinuti odgovornost. Verujem, postoje i takvi slucajevi....Licno znam da sam pre par godina, na pricu mog sina, tada prvaka osnovne skole, otisla u policiju da prijavim pojavu muske osobe koja u autobusu devojcicama od nekih 8 do 12 godina pokazuje genitalije. Znate li kakav odgovor sam dobila? "Bilo bi dobro, godpodjo, da se par dana vozite sa decom, pa kad prepoznate osobu dojavite nam." Cekajte! Zar ne postoje policajci u civilu ili vec neko ko je mogao biti poslan na teren i proveriti situaciju? Ne, nego, u ovom slucaju bila sam otresena ko dosadna, paranoicna "musica" i time je sve baceno kao "neosnovano", ili vec kako.... Jedino sto sam mogla preduzeti, bilo je da odem u skolu, obavestim uciteljicu i mom detetu kazem da se kloni tog tipa....

roditelj

pre 13 godina

Sjajni su mi ovi sto tvrde da su roditelji krivi zato sto su decu ostavili samu. Pa verujem i da bi njima lakse bilo da mogu da priuste dadilju ili da samo jedan od njih dvoje radi. Pa nisu bili u kafani, vec da zarade hleb za svoju decu. Pokusajte vi da imate decu na oku i pare u dzepu u isto vreme pa cete videti kako je.

Bure baruta

pre 13 godina

Treba da se zapitamo da li bi se ovaj zločin desio, da je pre neki dan onaj taksista adekvatno osuđen za pokušaj silovanja devojke. Kao što svi znamo, svrha kazni nije samo kažnjavanje pojedinca, već i preventivno delovanje, a u slučaju taksiste, posle onako sramne presude sudije Jelene Milinović, poslata je poruka manijacima i monstrumima da mogu nekažnjeno da siluju do mile volje. Zbog toga, Jelenu Milinović smatram VRLO ODGOVORNOM za ovaj zločin.

sasa jokic

pre 13 godina

ZA silovanje hemijska kastracija, i dovidjenja. Ovo sto se juce desilo je i surovo ubistvo, za to treba imati dozivotnu robiju ali radnu, a ne da se izlezava u celiji!

Damir So

pre 13 godina

Dokle vise da citamo ovakve vesti...
Kada ce ova zemlja stati vise u zastitu zena, dece, nemocnih, nad sljamom i jadnicima koji kroce Srbijom...
Dzabe izjave, dobice sta je zasluzio, koliko god dobije, ostace ziv. ...

Ana

pre 13 godina

i ja bih isto rekla , neka ovaj svet gori, ali u njemu ima jos andjela, slicnih ovom...zivot je strasan, ovaj svet je strasan, poremeceni ljudi, bolesnici su nesto sto treba sklanjati iz drustva, biti oprezan roditelj...ali opet je sve tako strasno i tesko...zasto?

Aleksandar

pre 13 godina

Hteo bih da nekome ovde odgovorim. Tačno je da je najveća propisana kazna za silovanje 18 godina zatvora i to u slučaju kada prilikom vršenja silovanja dođe do ostvarenja tzv teže posledice u konkretnom slučaju smrti. Međutim u ovom slučaju ne radi se o krivičnom delu silovanju kvalifikovanog smrću za šta je propisana maksimalna kazna od 18 godina već o sticaju dva krivična dela silovanje (i to najteži oblik jer je u pitanju dete) + teško ubistvo (jer je u pitanju dete). Razlika je u tome što da bi bilo samo jedno krivično delo silovanja potrebno je da u odnosu na smrt devojčice kod izvršioca postoji nehat. Međutim kako je kod njega najverovatnije u odnosu na smrt postojao umišljaj radi se o kako sam rekao dva krivična dela silovanje + teško ubistvo. Za tako nešto maksimalna kazna je od 30 do 40 godina. Takođe znajte da mi nikada nismo imali institut tzv doživotne robije. Dok je postojala smrtna kazna najveža kazna zatvora je bila 20 godina. Po ukidanju smrtne kazne maksimalna kazna je od 30-40 godina i ona se smatra zamenom za smrtnu kaznu. Dakle naše prvo poznaje tzv "opšti" zatvo gde je maksimalna kazna 20 godina i kaznu od 30-40 godina zatvora za najteže oblike nekih krivičnih dela. Koliko je ovo rešenje nelogično i sami vidite npr nije moguće izreći kaznu od npr 25 godina jer postoji "luft" do 20 i od 30-40 godina. Bolje bi rešenje bilo da se uvede doživotni zatvor za ovakva dela. Međutim kako se najverovatnije radi o neuračunljivom licu on će najverovatnije dobiti meru lečanja u psihijatrijskoj ustaniovi. Ta mera može da traje doživotno i nije vezana sa izrečenom kaznom zatvora.
Iskreno saučešće porodici.

Vesna

pre 13 godina

Zaista strahota! Srce mi se cepa vec danima. Ali, moglo je biti drugacije da je neko upozorio roditelje sa kakvim necovekom imaju kontakte. Poznato je da je u vecini ovakvih zlocina predator bio dobro poznat detetu zrtvi, a neretko cak i blizak rod ili prijatelj porodice. Verovatno se ne bi ni upoznavali sa tim zlotvorom da su znali da je napasnik i manijak. Upozorili bi decu da beze od njega i njemu slicnih, da se opiru ako im pridje, sutiraju, grizu, vriste, na sve nacine pokusaju da pobegnu. U USA gde se isto ovakve strahote desavaju, deca su naucena da ne razgovaraju sa nepoznatim osobama. Deluje cudno, ali ih i u skoli i u kuci uce da ako im se neko nepoznat (ne mora biti sumnjivog izgleda) obrati dok su sami na ulici ili u parku, odmah pobegnu, a ukoliko ih ta osoba dodirne da je odmah sutnu, ugrizu, udare bilo cim, zavrnu ruku i pokusaju da pobegnu. Uce ih i roditelji i ucitelji na koje nacine predatori mogu da izmanipulisu dete. Uce ih da veruju samo roditeljima, uciteljima i bliskim prijateljima. A na roditeljima je da znaju kakvi su im rodbina i prijatelji i sa kakvom decom (iz kakvih porodica) im se deca druze. Baze podataka sa registrovanim manijacima su veoma korisne. Pogledas sve te face koje zive u tvom gradu. Neretko su to alkoholicari i narkomani i slicne spodobe karakteristicnog izgleda. Zatim upozoris i decu i prijatelje i komsiluk na takve. Predatora i neljudi je uvek bilo i uvek ce biti. Ali, da li mi svi ostali treba da pristanemo da budemo nemocne zrtve?

STA DA RADIMO

pre 13 godina

Jako pogođeni vescu o tragediji, danima smo u soku. Imamo decu. Desavalo se da su ostajali među poslednjima na kapiji skole, cekajuci nas. U nasoj zgradi tri sumnjiva tipa najmanje. Dajte da stavimo sve na sajt ko sve ne brine dovoljno i ko je sumnjiv, to je kljuc. Ostalo je drzava, sudstvo i lekari. Kakav neprosvecen narod takva mu i treba drzava. S drzavom pazljivo. Samo drzite jezik za zubima i nikome se ne zamerajte. I gledajte svoja posla. U glavu nista ne ubacujte, iskipece. Gledajte sok folkove, to je zakon.
Jadno malo dete. Kao i sva nasa deca. KOME DA PRIJAVIMO SUMNJIVE ILI DA CEKAMO.