Kakva je dalja sudbina Kalinića

Zagreb, Beograd -- Prema hrvatskom zakonu nema mogućnosti da Sretko Kalinić u toj zemlji izdržava zatvorsku kaznu na koju je osuđen u Srbiji.

Izvor: B92, Blic
Pošaljite komentar
 1. Ne može niko da me ubedi da je crnogorska tajna služba skrivala zemunce a da to srpska služba nije znala, pre će biti da su te službe sve povezane i da po potrebi jedna drugu koriste kako bi skinule sumnju sa sebe, sad što malo, malo pa se naša srpska služba "vadi" na crnogorsku (Šarić, zemunci...) to već govori o njenom karakteru i da se sama u tolikoj meri spanđala sa kriminalcima da sad samo isplivavaju sve prljave stvari koje su ti kriminalci uz logističku podršku srpskog DB-a radili. Podsećanja radi samo je Rade Marković od strane Miloševićeve službe osuđen svi ostali su ili ostali na svojim mestima ili su uznapredovali i dalje žare i pale ovim prostorima.
  (Miroslav, 11. jun 2010 07:42)

  # Link komentara

 2. Ova crnogorska tajna policija je toliko mocna da oni ova dva (umobolna) lika kriju vec 5 godina u Hrvatskoj. I to tako dobro da ni hrvati ni srbi nemaju pojma gde su oni. Jos im organizovali snabdevanje parama is Srbije. Zavladece svetom, koliko su mocni !
  (V, 11. jun 2010 01:10)

  # Link komentara

 3. Logičan nastavak saradnje dve zemlje bi bilo međusobno izručivanje državljana. Vrlo je škakljivo pitanje u delu koji se odnosi na rat 90-ih, ali za ove bitange je priča prosta kao pasulj. To znači - gospodin "Amsterdam" treba odmah u Remetinac, ovaj Kalinić u Zabelu.
  (glen, 10. jun 2010 20:57)

  # Link komentara

 4. Sudbina zveri je poznata, obzirom da su prihvacene izmene hrvatskog ustava. Hrvati mogu biti izruceni tamo gde su pocinili zlocin.
   (Lepa vest, 10. jun 2010 19:56)

  # Link komentara

 5. Mogla bi sada Hrvatska da nam posalje milion dolara ili evra pa da se Kalinicu sudi tamo, i time izvojeva veliku pobedu hrvatske diplomatije. A mozda da se ovaj proseta po hrvatskoj skupstini.
  (milioner, 10. jun 2010 17:33)

  # Link komentara

 6. Svašta. Pa neka ga liše hrvatskog državljanstva. Ne bi bio apatrid, jer je u isto vreme građanin Srije. Onda neka ga izruče. Koji će im takav lik uopšte??
  (Gonzo, 10. jun 2010 17:07)

  # Link komentara

 7. Braćo-ne-braćo, ČINJENICA je da Srbija i Hrvatska odlično sarađuju i da su obe države odlučile da pokidaju svoje "hobotnice". RCG, koja beleži BDP od 4 milijarde EUR dobrim delom zahvaljujući sumnjivom novcu, je van te priče. Provereno preko CG je u poslednjih 15 godina išao šverc duvana, oružja, a najnoviji proizvod je kokain. Išlo je i preko Srbije i Hrvatske, ali su se te dve države uozbiljile. CG očito nije. Pa odakle vi mislite da vam novac za "standard", za diskoteke, Splendide, Biance i sl? Da nije možda od onog "prijavili se stranci na tender da kupe hotel 'Bjelasica' i istovarili 300 miliona evra da ugrade zlatne sanitarije". Prosto treba da ste svesni da imate najozbiljniji problem sa kriminalom na Balkanu i da vaše "evroatlantske integracije" imaju svoja ograničenja dok to ne rešite. Živi bili pa videli. Inače, priče o "braći" su deplasirane. U najmanju ruku, niko rođen u Srbiji se nije selio u CG, a pogotovo se nije preselio dole, uzeo državljanstvo i počeo da se bavi kriminalom tako što preko srpskih luka "valja" sumnjivu robu. A onda, kao, CG optuži Srbiju za uvoz kriminala, a Srbija kaže da ih to ne zanima, jer TajNeko nije njihov državljanin. Eto, to je u obrnutoj priči zvaničan stav zvanične Crne Gore. I da onda neko ne posumnja da tu ima sumnjivih stvari?
  (Rođeni Baranin, 10. jun 2010 14:39)

  # Link komentara

 8. Opet optužuju Crnu Goru, da nije žalosno bilo bi smiješno...u svakom slučaju hvala braćo:)
   (Djordje,Nk, 10. jun 2010 12:58)

  # Link komentara

 9. Crnogorske tajne policije ?!!!
  Hvala vam "braco".
  (zORAn, 10. jun 2010 11:44)

  # Link komentara

 10. Nije bitno gde će mu se sudidi, nego: da li će mu se suditi.
  (Pantelija, 10. jun 2010 09:00)

  # Link komentara

 11. Bratstvo i Jedinstvo na krimi nivou!
  (SVD, 10. jun 2010 06:29)

  # Link komentara

 12. Opcija je da mu se sudi u Hrvatskoj.
  Iz pocetka, naravno, a Srbija u tom slucaju mora da dostavi sve dokaze tako da Hrvatski sudija moze da sve dokaze da razmotri i provjeri
  (nista, 10. jun 2010 02:25)

  # Link komentara