Ponedeljak, 07.06.2010.

11:37

Nikolić: BiH nije postala država

Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio je da za petnaest godina postojanja BiH međunarodna zajednica od nje nije uspela da napravi državu.

Izvor: Beta

Nikoliæ: BiH nije postala država IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

bosanac

pre 13 godina

Ja zaista ne shvatam pricu o referendumu ??
Dali neko zaista misli da ce svet dozvoliti da se legalizuju rezultati rata 1992-1995?
Kome se Bosna ne svidja, nek "kupi prnje" i seli u svoju Srbiju, Hrvatsku,.. A od teritorije/zemlje mogu poneti ono blata sto im je ostalo na cipelama. I sretan im put.
A ako cemo o majorizaciji tj nadglasvanju, demokratiji u koju se svi kunu: IZVOLITE.
I nakon poselednjeg referenduma 1992, Bosna je postala samostalna, nezavisna drzava jer je vecina njenih stanovcnika to izabrala. A razni Karadzici, Krajisnici. Plavsicke ,.. koji su to pokusali da sprece su u zatvoru ili su izasli ali su manji od makovog zrna

Logicar

pre 13 godina

Ne volim ni ja Tomu - ali BiH nije drzava. Nisu se voleli u SFRJ, a sad se vole u BiH, kako da ne. Sprovedite referendum pa da vidimo.

Goran

pre 13 godina

Kazu ako se neko zalozi, mozes posvadjati dva rebra u radiatoru. Narodna izreka ali tacna i dokazana u praksi. A Nikolic je deo tog trenda koji kod nas ubedljivo vlada od 1986. Narodi se ne mrze ali su podlozni Nikolicima...nazalost.

dezurni

pre 13 godina

Najveci problem sa Nikolicem je sto on samo kritikuje i kritikuje, ali ne nudi alternativu, kaze kako bi on to nesta sto kritikuje uradio drugacije.
Isto kao Jeremic sa Kosovom. Osim floskule "Kosovo je Srbija" nikad ne cusmo-videsmo da je neko od politicara u Srbiji izneo razradjen akcioni plan kako to Srbija namerava da asimilira 2 miliona Albanaca - poterncijalnih glasaca.

Kuda dalje?

pre 13 godina

Mozemo moralisati koliko hocemo, ali kakva je to zemlja kad vise od 50% stanovnika zeli da svoje krajeve prisjedini drugim drzavama. BiH se vestacki drzi na okupu, samo ne znam koliko i da li moze tako. U SFRJ je 40 godina negovano 'bratstvo i jedinstvo', jugoslovenstvo itd... pa se zna kako je skoncala. Ne zelim rat niti patnju bilo kome, ali treba razmisliti uopste o smislu postojanja neke drzave ako vecina njenih stanovnika je ne zele.

Mrgud

pre 13 godina

Tri naroda se ne mrze - politicari tri naroda seju mrznju sto je drugacije. Kada bi neko odlucio da poseje mrznju u istom narodu i na tome radio uporno, isti narod bi se mrzio kao sto se desava sirom sveta...to se i u nasoj istoriji pokazalo samo sto nazalost uvek sejaci mrznje uvek i ponovo izadju ispod kamena. I nikada se sa njima ne obracunamo definitifvno jer nas stalno plase jedni drugima sto znaci da se mi vrtimo kao mis na tocku koji ne moze da sidje sa tocka stalno ide u krug. Ja bi poceo sa Nikolicem i iscackao bi mu proslost i ulogu u sramoti Srpskog naroda posto stalno govorimo "narod hoce ovo narod oce ono" iako znamo da narod nije napravio masakre nego zlocinci i njihove idejne vodje...... od Nikolica ciscenje redom....

pdamir

pre 13 godina

kakva god da je država BiH ipak je više država od Srbije same iz jednog jednostavnog razloga. Kada bilo koji političar ili funkcioner dolazi iz Sarajeva u RS ili obratno njemu ne treba ni posebna dozvola a ni pratnja međunarodnih snaga kao što je to slučaj kada bilo koji političar ili funkcioner dolazi na Kosovo iz Beograda. Pa vi sad gledajte ko je više država BIH ili Srbija jer kakva je to država kad joj zvaničnici ne smiju "priviriti" na jedan dio teritorije.
PS: greška je jedino što su Nikoliću dozvolili da uđe u BIH, trebali su postupiti kao prije par godina sa Šešeljem kad su ga vratili sa granice

Crni Gavran

pre 13 godina

Bili bi lepo da ovaj narod shvati da te "patri(j)ote" a sada novopeceni evropejci su upravo TI koji su doveli do rata i do podela medju narodima! Zato molim Vas Vi iz SNS sa Veljom Ilicem, Borislavom Pelevicem i drugim "osvedocenim demokratama na celu" nemojte da se brinete za prekodrinske srbe! jednom ste se "pobrinuli" i nemojte vise MOLIM VAS!!!

SALE NOVOSADJANIN

pre 13 godina

bolje bi bilo nikolicu da si ovdasnje zeme obavestio da je rat davno gotov i da je vreme da se vrate u zavicaj.
da neces mozda jos da ih dovedes ili nedaj boze da napravis neku novu ubogu konfederaciju sa njima?

aleksandar

pre 13 godina

Najgore je što nas s ovim izjavama opozicija plaši i tera da ponovo glasamo za ove druge koji nas kontinuirano pljačkaju. Ne znam da možda nisu jedna ista mašina koja nas pljačka i tera da budemo srećni što smo dobro i prošli.

sasa

pre 13 godina

Kada bi Nikolić bio odgovoran političar on bi brinuo o tome da li je Srbija postala država i da li u njoj vredi živeti i rađati decu.A da je kojim slučajem i državnik, vodio bi miroljubivu politiku prema susedima i ne bi jeftinom demagogijom kupio još jeftinije poene.Ta odvratna kafanska ideja, da se propala srpska politika na Kosovu može kompenzovati raspadom BiH i pripajanjem Republike Srpske, će nas skupo koštati, a može dovesti i do potpune propasti Srbije.

S.Vens

pre 13 godina

BIH je to sto jeste imajuci u vidu ono sto se desavalo.A i pok. Tudjman i Milosevic su se u ime svojih nacionalistickih elita trudili da ucine sve, ne bi li Bosna bila izbrisana sa geografske karte, a ne da postane drzava. Ono sto su "propustili" da urade 90-ih godina nastoje sada da urade "diplomatskim sredstvima" njihovi demokratski naslednici. Da li neko misli da su etnicka ciscenja, humano i nehumano preseljenje stanovnistva, osnov da se napravi neka drzava? Pa sigurno da ne. Zato se toliko dugo i sudi za zlocine u Bosni i ne samo za to nego za pokusaj stvaranja Velike Srbije. Dakle to je takodje predmet sudjenja u Hagu, a zlocini koji su pocinjeni na tlu Bosne su samo operacionalizacija te ideje.Sadasnji odnos snaga je posledica ratnih desavanja i on je upravo i podrzan od strane Kontakt grupe da bi svaki od tri naroda dobio neke svoje provizorijume u kojima ih druga dva naroda nece ugrozavati. I to je sve. Medjutim izgleda da je u svemu tome postojala neka tajna saradnja izmedju sve tri zaracene strane u toku rata, tako da nije slucajna ni Srebrenica ali ni gubitak Zapadne Bosne i sve sto se desavalo..Prema tome, nije bas pozeljno davati neka predvidjanja kad je Bosna u pitanju.. To je oduvek bio "tamni vilajet" koji je sada preuzela medjunarodna zajednica..Isto onako kao sto je tolerisala etnicka ciscenja, tako isto nece vise da tolerise totalno rasulo koje tamo vlada i verujte mi ima dosta "argumenata" da ubedi lokalne poglavice u neophodnost "ustavnih reformi". Jer da nije bilo dogovora sa kljucnim spoljnopolitickim ciniocima tokom ratnih desavanja 95 godine, verujte mi da bi Bosna itekako funkcionisala kao drzava, isto kao i Hrvatska, s tim sto bi Srbija imala oko 2 miliona izbeglica..Tako da kad bolje razmislite, bolje da mi mnogo ne dajemo neka "predvidjanja" jer sigurno Srbija od toga nema nikakve koristi, a stete su vec ocigledne.

Lično ja

pre 13 godina

Pa najbolje bi bilo da Nikolić pošalje Velju u RS da im on objasni kako da kraduckanjem stvore državu. Tomo prvo probaj da središ svoje/naše dvorište ako se smatraš sposobnim pa tek onda gledaj u komšijsko dvorište.

Aster Blistok

pre 13 godina

Ruku na srce u BiH zive tri naroda koja se mrze iz dna duse i konstantno ronjaju jedni protiv drugih, a o politicarima da ne i govorimo. Nekakvo nacionalno ujedinjenje je preko potrebno jer ovako ne moze trajati vecno da nam tj. vam drugi kroje kapu. Ako se ne mozete sami dogovoriti kako ziviti ajde onda fajront, svako na svoju stranu. Koliko god ne volim Nikolica (i sire) nije daleko od istine. Ma ni Srbija nije bas pravi primer drzave, ako cemo vec tako...

Dejan

pre 13 godina

Vuk dlaku menja ali cud nikako.
Sve sto je Tomislav Nikolic rekao je tacno ali neke stvari je nemoguce promeniti.
Ukoliko insistirate da je Kosovo i Metohija oteti deo Srbije, morate postovati suverenitet drzave koji je utvrdjen Dejtonskim sporazumom.

milan

pre 13 godina

Eto izlazi opet na videlo Seseljova skola da je jedina "prava" politika, politika razdora medju srbima. Znaci da se ucenici samo po imenu razlikuju. Tadic je potpisao u Istambulu deklaraciju sa aktuelnim predstavnikom BiH radi pomaka ka pomirenju. Nikolicu vi ste ovom izjavom jos jednom dokazali da vas evropa ne interesuje da niste (ili necete) ukapirali da je pomirenje u regionu najbitnija stvar za ulazak u EU. Secate se jos vase "crne rupe" te strategije se drzite i danas jos uvek. U ostalom nije li na RS da se javi za rec ako im je to tako smetalo, ali vi osnivate partiju u RS pa vam sada i tamo trebaju obmane da bi prikupili ljude oko sebe koji veruju vasim bajkama zamotanim u crno. Dokle su nas takvi doveli videli smo u zadnjih dvadesetak godina. U citavom svetu se nacije mire kojima je nekada i negde ucinjeno zlo i vidi se koje nisu u stanju i koje nemaju napredka u svojim pozicijama dokle su dospeli. Necemo vise da idemo u natrag, hocemo napred.

Sascha

pre 13 godina

Nikolicu, cesto su mi tvoji nastupi zanimljiviji od Tadicevih zato sto si nepredvidiv.. A, to je najvazniji razlog zbog kojeg Ti, i tebi slicni, nikada vise ne biste smeli da odlucujete o bilo cemu u moje (nase) ime..

Andrej

pre 13 godina

E sad da vidim, posle ovih izjava, ko misli da se g.Nikolic promenio i da nas njegovo osvajanje vlasti nebi vratilo u 90-te, hiperinflaciju, sankcije i bedu, materijalnu i duhovnu?

baki

pre 13 godina

Dokle ce ovaj covek da steti ugledu Srbije? Zar je malo sto ju je sa svojim bivsim pajtosima sveo na ovo sto jeste. Na kraju krajeva kad se rasvestim...kad pomislim, on i nije neki faktor...

Maxim

pre 13 godina

Pa ne treba međunarodna zajednica da stvara države, već narodi koji u njima žive. A u BiH postoji narod koji ne bi da stvara državu, već sluša o Karlobag - Karlovac - Ogulin - Virovitica državi i u njoj bi da živi.
Tomo, ne skupljaj jeftine političke poene za parče vlasti i ne potpaljuj taj narod tamo (a i ovde), svi znamo kako je prošli put bilo kada su pominjane ovakve ideje.
Nije nam međunarodna zajednica kriva, sami smo krivi ako ne uspevamo da stvorimo državu.

Andrej

pre 13 godina

E sad da vidim, posle ovih izjava, ko misli da se g.Nikolic promenio i da nas njegovo osvajanje vlasti nebi vratilo u 90-te, hiperinflaciju, sankcije i bedu, materijalnu i duhovnu?

Sascha

pre 13 godina

Nikolicu, cesto su mi tvoji nastupi zanimljiviji od Tadicevih zato sto si nepredvidiv.. A, to je najvazniji razlog zbog kojeg Ti, i tebi slicni, nikada vise ne biste smeli da odlucujete o bilo cemu u moje (nase) ime..

sasa

pre 13 godina

Kada bi Nikolić bio odgovoran političar on bi brinuo o tome da li je Srbija postala država i da li u njoj vredi živeti i rađati decu.A da je kojim slučajem i državnik, vodio bi miroljubivu politiku prema susedima i ne bi jeftinom demagogijom kupio još jeftinije poene.Ta odvratna kafanska ideja, da se propala srpska politika na Kosovu može kompenzovati raspadom BiH i pripajanjem Republike Srpske, će nas skupo koštati, a može dovesti i do potpune propasti Srbije.

Maxim

pre 13 godina

Pa ne treba međunarodna zajednica da stvara države, već narodi koji u njima žive. A u BiH postoji narod koji ne bi da stvara državu, već sluša o Karlobag - Karlovac - Ogulin - Virovitica državi i u njoj bi da živi.
Tomo, ne skupljaj jeftine političke poene za parče vlasti i ne potpaljuj taj narod tamo (a i ovde), svi znamo kako je prošli put bilo kada su pominjane ovakve ideje.
Nije nam međunarodna zajednica kriva, sami smo krivi ako ne uspevamo da stvorimo državu.

aleksandar

pre 13 godina

Najgore je što nas s ovim izjavama opozicija plaši i tera da ponovo glasamo za ove druge koji nas kontinuirano pljačkaju. Ne znam da možda nisu jedna ista mašina koja nas pljačka i tera da budemo srećni što smo dobro i prošli.

baki

pre 13 godina

Dokle ce ovaj covek da steti ugledu Srbije? Zar je malo sto ju je sa svojim bivsim pajtosima sveo na ovo sto jeste. Na kraju krajeva kad se rasvestim...kad pomislim, on i nije neki faktor...

Crni Gavran

pre 13 godina

Bili bi lepo da ovaj narod shvati da te "patri(j)ote" a sada novopeceni evropejci su upravo TI koji su doveli do rata i do podela medju narodima! Zato molim Vas Vi iz SNS sa Veljom Ilicem, Borislavom Pelevicem i drugim "osvedocenim demokratama na celu" nemojte da se brinete za prekodrinske srbe! jednom ste se "pobrinuli" i nemojte vise MOLIM VAS!!!

Dejan

pre 13 godina

Vuk dlaku menja ali cud nikako.
Sve sto je Tomislav Nikolic rekao je tacno ali neke stvari je nemoguce promeniti.
Ukoliko insistirate da je Kosovo i Metohija oteti deo Srbije, morate postovati suverenitet drzave koji je utvrdjen Dejtonskim sporazumom.

pdamir

pre 13 godina

kakva god da je država BiH ipak je više država od Srbije same iz jednog jednostavnog razloga. Kada bilo koji političar ili funkcioner dolazi iz Sarajeva u RS ili obratno njemu ne treba ni posebna dozvola a ni pratnja međunarodnih snaga kao što je to slučaj kada bilo koji političar ili funkcioner dolazi na Kosovo iz Beograda. Pa vi sad gledajte ko je više država BIH ili Srbija jer kakva je to država kad joj zvaničnici ne smiju "priviriti" na jedan dio teritorije.
PS: greška je jedino što su Nikoliću dozvolili da uđe u BIH, trebali su postupiti kao prije par godina sa Šešeljem kad su ga vratili sa granice

Mrgud

pre 13 godina

Tri naroda se ne mrze - politicari tri naroda seju mrznju sto je drugacije. Kada bi neko odlucio da poseje mrznju u istom narodu i na tome radio uporno, isti narod bi se mrzio kao sto se desava sirom sveta...to se i u nasoj istoriji pokazalo samo sto nazalost uvek sejaci mrznje uvek i ponovo izadju ispod kamena. I nikada se sa njima ne obracunamo definitifvno jer nas stalno plase jedni drugima sto znaci da se mi vrtimo kao mis na tocku koji ne moze da sidje sa tocka stalno ide u krug. Ja bi poceo sa Nikolicem i iscackao bi mu proslost i ulogu u sramoti Srpskog naroda posto stalno govorimo "narod hoce ovo narod oce ono" iako znamo da narod nije napravio masakre nego zlocinci i njihove idejne vodje...... od Nikolica ciscenje redom....

S.Vens

pre 13 godina

BIH je to sto jeste imajuci u vidu ono sto se desavalo.A i pok. Tudjman i Milosevic su se u ime svojih nacionalistickih elita trudili da ucine sve, ne bi li Bosna bila izbrisana sa geografske karte, a ne da postane drzava. Ono sto su "propustili" da urade 90-ih godina nastoje sada da urade "diplomatskim sredstvima" njihovi demokratski naslednici. Da li neko misli da su etnicka ciscenja, humano i nehumano preseljenje stanovnistva, osnov da se napravi neka drzava? Pa sigurno da ne. Zato se toliko dugo i sudi za zlocine u Bosni i ne samo za to nego za pokusaj stvaranja Velike Srbije. Dakle to je takodje predmet sudjenja u Hagu, a zlocini koji su pocinjeni na tlu Bosne su samo operacionalizacija te ideje.Sadasnji odnos snaga je posledica ratnih desavanja i on je upravo i podrzan od strane Kontakt grupe da bi svaki od tri naroda dobio neke svoje provizorijume u kojima ih druga dva naroda nece ugrozavati. I to je sve. Medjutim izgleda da je u svemu tome postojala neka tajna saradnja izmedju sve tri zaracene strane u toku rata, tako da nije slucajna ni Srebrenica ali ni gubitak Zapadne Bosne i sve sto se desavalo..Prema tome, nije bas pozeljno davati neka predvidjanja kad je Bosna u pitanju.. To je oduvek bio "tamni vilajet" koji je sada preuzela medjunarodna zajednica..Isto onako kao sto je tolerisala etnicka ciscenja, tako isto nece vise da tolerise totalno rasulo koje tamo vlada i verujte mi ima dosta "argumenata" da ubedi lokalne poglavice u neophodnost "ustavnih reformi". Jer da nije bilo dogovora sa kljucnim spoljnopolitickim ciniocima tokom ratnih desavanja 95 godine, verujte mi da bi Bosna itekako funkcionisala kao drzava, isto kao i Hrvatska, s tim sto bi Srbija imala oko 2 miliona izbeglica..Tako da kad bolje razmislite, bolje da mi mnogo ne dajemo neka "predvidjanja" jer sigurno Srbija od toga nema nikakve koristi, a stete su vec ocigledne.

dezurni

pre 13 godina

Najveci problem sa Nikolicem je sto on samo kritikuje i kritikuje, ali ne nudi alternativu, kaze kako bi on to nesta sto kritikuje uradio drugacije.
Isto kao Jeremic sa Kosovom. Osim floskule "Kosovo je Srbija" nikad ne cusmo-videsmo da je neko od politicara u Srbiji izneo razradjen akcioni plan kako to Srbija namerava da asimilira 2 miliona Albanaca - poterncijalnih glasaca.

Lično ja

pre 13 godina

Pa najbolje bi bilo da Nikolić pošalje Velju u RS da im on objasni kako da kraduckanjem stvore državu. Tomo prvo probaj da središ svoje/naše dvorište ako se smatraš sposobnim pa tek onda gledaj u komšijsko dvorište.

milan

pre 13 godina

Eto izlazi opet na videlo Seseljova skola da je jedina "prava" politika, politika razdora medju srbima. Znaci da se ucenici samo po imenu razlikuju. Tadic je potpisao u Istambulu deklaraciju sa aktuelnim predstavnikom BiH radi pomaka ka pomirenju. Nikolicu vi ste ovom izjavom jos jednom dokazali da vas evropa ne interesuje da niste (ili necete) ukapirali da je pomirenje u regionu najbitnija stvar za ulazak u EU. Secate se jos vase "crne rupe" te strategije se drzite i danas jos uvek. U ostalom nije li na RS da se javi za rec ako im je to tako smetalo, ali vi osnivate partiju u RS pa vam sada i tamo trebaju obmane da bi prikupili ljude oko sebe koji veruju vasim bajkama zamotanim u crno. Dokle su nas takvi doveli videli smo u zadnjih dvadesetak godina. U citavom svetu se nacije mire kojima je nekada i negde ucinjeno zlo i vidi se koje nisu u stanju i koje nemaju napredka u svojim pozicijama dokle su dospeli. Necemo vise da idemo u natrag, hocemo napred.

Aster Blistok

pre 13 godina

Ruku na srce u BiH zive tri naroda koja se mrze iz dna duse i konstantno ronjaju jedni protiv drugih, a o politicarima da ne i govorimo. Nekakvo nacionalno ujedinjenje je preko potrebno jer ovako ne moze trajati vecno da nam tj. vam drugi kroje kapu. Ako se ne mozete sami dogovoriti kako ziviti ajde onda fajront, svako na svoju stranu. Koliko god ne volim Nikolica (i sire) nije daleko od istine. Ma ni Srbija nije bas pravi primer drzave, ako cemo vec tako...

bosanac

pre 13 godina

Ja zaista ne shvatam pricu o referendumu ??
Dali neko zaista misli da ce svet dozvoliti da se legalizuju rezultati rata 1992-1995?
Kome se Bosna ne svidja, nek "kupi prnje" i seli u svoju Srbiju, Hrvatsku,.. A od teritorije/zemlje mogu poneti ono blata sto im je ostalo na cipelama. I sretan im put.
A ako cemo o majorizaciji tj nadglasvanju, demokratiji u koju se svi kunu: IZVOLITE.
I nakon poselednjeg referenduma 1992, Bosna je postala samostalna, nezavisna drzava jer je vecina njenih stanovcnika to izabrala. A razni Karadzici, Krajisnici. Plavsicke ,.. koji su to pokusali da sprece su u zatvoru ili su izasli ali su manji od makovog zrna

Kuda dalje?

pre 13 godina

Mozemo moralisati koliko hocemo, ali kakva je to zemlja kad vise od 50% stanovnika zeli da svoje krajeve prisjedini drugim drzavama. BiH se vestacki drzi na okupu, samo ne znam koliko i da li moze tako. U SFRJ je 40 godina negovano 'bratstvo i jedinstvo', jugoslovenstvo itd... pa se zna kako je skoncala. Ne zelim rat niti patnju bilo kome, ali treba razmisliti uopste o smislu postojanja neke drzave ako vecina njenih stanovnika je ne zele.

SALE NOVOSADJANIN

pre 13 godina

bolje bi bilo nikolicu da si ovdasnje zeme obavestio da je rat davno gotov i da je vreme da se vrate u zavicaj.
da neces mozda jos da ih dovedes ili nedaj boze da napravis neku novu ubogu konfederaciju sa njima?

Logicar

pre 13 godina

Ne volim ni ja Tomu - ali BiH nije drzava. Nisu se voleli u SFRJ, a sad se vole u BiH, kako da ne. Sprovedite referendum pa da vidimo.

Goran

pre 13 godina

Kazu ako se neko zalozi, mozes posvadjati dva rebra u radiatoru. Narodna izreka ali tacna i dokazana u praksi. A Nikolic je deo tog trenda koji kod nas ubedljivo vlada od 1986. Narodi se ne mrze ali su podlozni Nikolicima...nazalost.

Andrej

pre 13 godina

E sad da vidim, posle ovih izjava, ko misli da se g.Nikolic promenio i da nas njegovo osvajanje vlasti nebi vratilo u 90-te, hiperinflaciju, sankcije i bedu, materijalnu i duhovnu?

Sascha

pre 13 godina

Nikolicu, cesto su mi tvoji nastupi zanimljiviji od Tadicevih zato sto si nepredvidiv.. A, to je najvazniji razlog zbog kojeg Ti, i tebi slicni, nikada vise ne biste smeli da odlucujete o bilo cemu u moje (nase) ime..

Aster Blistok

pre 13 godina

Ruku na srce u BiH zive tri naroda koja se mrze iz dna duse i konstantno ronjaju jedni protiv drugih, a o politicarima da ne i govorimo. Nekakvo nacionalno ujedinjenje je preko potrebno jer ovako ne moze trajati vecno da nam tj. vam drugi kroje kapu. Ako se ne mozete sami dogovoriti kako ziviti ajde onda fajront, svako na svoju stranu. Koliko god ne volim Nikolica (i sire) nije daleko od istine. Ma ni Srbija nije bas pravi primer drzave, ako cemo vec tako...

Kuda dalje?

pre 13 godina

Mozemo moralisati koliko hocemo, ali kakva je to zemlja kad vise od 50% stanovnika zeli da svoje krajeve prisjedini drugim drzavama. BiH se vestacki drzi na okupu, samo ne znam koliko i da li moze tako. U SFRJ je 40 godina negovano 'bratstvo i jedinstvo', jugoslovenstvo itd... pa se zna kako je skoncala. Ne zelim rat niti patnju bilo kome, ali treba razmisliti uopste o smislu postojanja neke drzave ako vecina njenih stanovnika je ne zele.

Logicar

pre 13 godina

Ne volim ni ja Tomu - ali BiH nije drzava. Nisu se voleli u SFRJ, a sad se vole u BiH, kako da ne. Sprovedite referendum pa da vidimo.

bosanac

pre 13 godina

Ja zaista ne shvatam pricu o referendumu ??
Dali neko zaista misli da ce svet dozvoliti da se legalizuju rezultati rata 1992-1995?
Kome se Bosna ne svidja, nek "kupi prnje" i seli u svoju Srbiju, Hrvatsku,.. A od teritorije/zemlje mogu poneti ono blata sto im je ostalo na cipelama. I sretan im put.
A ako cemo o majorizaciji tj nadglasvanju, demokratiji u koju se svi kunu: IZVOLITE.
I nakon poselednjeg referenduma 1992, Bosna je postala samostalna, nezavisna drzava jer je vecina njenih stanovcnika to izabrala. A razni Karadzici, Krajisnici. Plavsicke ,.. koji su to pokusali da sprece su u zatvoru ili su izasli ali su manji od makovog zrna

baki

pre 13 godina

Dokle ce ovaj covek da steti ugledu Srbije? Zar je malo sto ju je sa svojim bivsim pajtosima sveo na ovo sto jeste. Na kraju krajeva kad se rasvestim...kad pomislim, on i nije neki faktor...

Maxim

pre 13 godina

Pa ne treba međunarodna zajednica da stvara države, već narodi koji u njima žive. A u BiH postoji narod koji ne bi da stvara državu, već sluša o Karlobag - Karlovac - Ogulin - Virovitica državi i u njoj bi da živi.
Tomo, ne skupljaj jeftine političke poene za parče vlasti i ne potpaljuj taj narod tamo (a i ovde), svi znamo kako je prošli put bilo kada su pominjane ovakve ideje.
Nije nam međunarodna zajednica kriva, sami smo krivi ako ne uspevamo da stvorimo državu.

Dejan

pre 13 godina

Vuk dlaku menja ali cud nikako.
Sve sto je Tomislav Nikolic rekao je tacno ali neke stvari je nemoguce promeniti.
Ukoliko insistirate da je Kosovo i Metohija oteti deo Srbije, morate postovati suverenitet drzave koji je utvrdjen Dejtonskim sporazumom.

milan

pre 13 godina

Eto izlazi opet na videlo Seseljova skola da je jedina "prava" politika, politika razdora medju srbima. Znaci da se ucenici samo po imenu razlikuju. Tadic je potpisao u Istambulu deklaraciju sa aktuelnim predstavnikom BiH radi pomaka ka pomirenju. Nikolicu vi ste ovom izjavom jos jednom dokazali da vas evropa ne interesuje da niste (ili necete) ukapirali da je pomirenje u regionu najbitnija stvar za ulazak u EU. Secate se jos vase "crne rupe" te strategije se drzite i danas jos uvek. U ostalom nije li na RS da se javi za rec ako im je to tako smetalo, ali vi osnivate partiju u RS pa vam sada i tamo trebaju obmane da bi prikupili ljude oko sebe koji veruju vasim bajkama zamotanim u crno. Dokle su nas takvi doveli videli smo u zadnjih dvadesetak godina. U citavom svetu se nacije mire kojima je nekada i negde ucinjeno zlo i vidi se koje nisu u stanju i koje nemaju napredka u svojim pozicijama dokle su dospeli. Necemo vise da idemo u natrag, hocemo napred.

S.Vens

pre 13 godina

BIH je to sto jeste imajuci u vidu ono sto se desavalo.A i pok. Tudjman i Milosevic su se u ime svojih nacionalistickih elita trudili da ucine sve, ne bi li Bosna bila izbrisana sa geografske karte, a ne da postane drzava. Ono sto su "propustili" da urade 90-ih godina nastoje sada da urade "diplomatskim sredstvima" njihovi demokratski naslednici. Da li neko misli da su etnicka ciscenja, humano i nehumano preseljenje stanovnistva, osnov da se napravi neka drzava? Pa sigurno da ne. Zato se toliko dugo i sudi za zlocine u Bosni i ne samo za to nego za pokusaj stvaranja Velike Srbije. Dakle to je takodje predmet sudjenja u Hagu, a zlocini koji su pocinjeni na tlu Bosne su samo operacionalizacija te ideje.Sadasnji odnos snaga je posledica ratnih desavanja i on je upravo i podrzan od strane Kontakt grupe da bi svaki od tri naroda dobio neke svoje provizorijume u kojima ih druga dva naroda nece ugrozavati. I to je sve. Medjutim izgleda da je u svemu tome postojala neka tajna saradnja izmedju sve tri zaracene strane u toku rata, tako da nije slucajna ni Srebrenica ali ni gubitak Zapadne Bosne i sve sto se desavalo..Prema tome, nije bas pozeljno davati neka predvidjanja kad je Bosna u pitanju.. To je oduvek bio "tamni vilajet" koji je sada preuzela medjunarodna zajednica..Isto onako kao sto je tolerisala etnicka ciscenja, tako isto nece vise da tolerise totalno rasulo koje tamo vlada i verujte mi ima dosta "argumenata" da ubedi lokalne poglavice u neophodnost "ustavnih reformi". Jer da nije bilo dogovora sa kljucnim spoljnopolitickim ciniocima tokom ratnih desavanja 95 godine, verujte mi da bi Bosna itekako funkcionisala kao drzava, isto kao i Hrvatska, s tim sto bi Srbija imala oko 2 miliona izbeglica..Tako da kad bolje razmislite, bolje da mi mnogo ne dajemo neka "predvidjanja" jer sigurno Srbija od toga nema nikakve koristi, a stete su vec ocigledne.

pdamir

pre 13 godina

kakva god da je država BiH ipak je više država od Srbije same iz jednog jednostavnog razloga. Kada bilo koji političar ili funkcioner dolazi iz Sarajeva u RS ili obratno njemu ne treba ni posebna dozvola a ni pratnja međunarodnih snaga kao što je to slučaj kada bilo koji političar ili funkcioner dolazi na Kosovo iz Beograda. Pa vi sad gledajte ko je više država BIH ili Srbija jer kakva je to država kad joj zvaničnici ne smiju "priviriti" na jedan dio teritorije.
PS: greška je jedino što su Nikoliću dozvolili da uđe u BIH, trebali su postupiti kao prije par godina sa Šešeljem kad su ga vratili sa granice

sasa

pre 13 godina

Kada bi Nikolić bio odgovoran političar on bi brinuo o tome da li je Srbija postala država i da li u njoj vredi živeti i rađati decu.A da je kojim slučajem i državnik, vodio bi miroljubivu politiku prema susedima i ne bi jeftinom demagogijom kupio još jeftinije poene.Ta odvratna kafanska ideja, da se propala srpska politika na Kosovu može kompenzovati raspadom BiH i pripajanjem Republike Srpske, će nas skupo koštati, a može dovesti i do potpune propasti Srbije.

Crni Gavran

pre 13 godina

Bili bi lepo da ovaj narod shvati da te "patri(j)ote" a sada novopeceni evropejci su upravo TI koji su doveli do rata i do podela medju narodima! Zato molim Vas Vi iz SNS sa Veljom Ilicem, Borislavom Pelevicem i drugim "osvedocenim demokratama na celu" nemojte da se brinete za prekodrinske srbe! jednom ste se "pobrinuli" i nemojte vise MOLIM VAS!!!

SALE NOVOSADJANIN

pre 13 godina

bolje bi bilo nikolicu da si ovdasnje zeme obavestio da je rat davno gotov i da je vreme da se vrate u zavicaj.
da neces mozda jos da ih dovedes ili nedaj boze da napravis neku novu ubogu konfederaciju sa njima?

Lično ja

pre 13 godina

Pa najbolje bi bilo da Nikolić pošalje Velju u RS da im on objasni kako da kraduckanjem stvore državu. Tomo prvo probaj da središ svoje/naše dvorište ako se smatraš sposobnim pa tek onda gledaj u komšijsko dvorište.

Mrgud

pre 13 godina

Tri naroda se ne mrze - politicari tri naroda seju mrznju sto je drugacije. Kada bi neko odlucio da poseje mrznju u istom narodu i na tome radio uporno, isti narod bi se mrzio kao sto se desava sirom sveta...to se i u nasoj istoriji pokazalo samo sto nazalost uvek sejaci mrznje uvek i ponovo izadju ispod kamena. I nikada se sa njima ne obracunamo definitifvno jer nas stalno plase jedni drugima sto znaci da se mi vrtimo kao mis na tocku koji ne moze da sidje sa tocka stalno ide u krug. Ja bi poceo sa Nikolicem i iscackao bi mu proslost i ulogu u sramoti Srpskog naroda posto stalno govorimo "narod hoce ovo narod oce ono" iako znamo da narod nije napravio masakre nego zlocinci i njihove idejne vodje...... od Nikolica ciscenje redom....

dezurni

pre 13 godina

Najveci problem sa Nikolicem je sto on samo kritikuje i kritikuje, ali ne nudi alternativu, kaze kako bi on to nesta sto kritikuje uradio drugacije.
Isto kao Jeremic sa Kosovom. Osim floskule "Kosovo je Srbija" nikad ne cusmo-videsmo da je neko od politicara u Srbiji izneo razradjen akcioni plan kako to Srbija namerava da asimilira 2 miliona Albanaca - poterncijalnih glasaca.

aleksandar

pre 13 godina

Najgore je što nas s ovim izjavama opozicija plaši i tera da ponovo glasamo za ove druge koji nas kontinuirano pljačkaju. Ne znam da možda nisu jedna ista mašina koja nas pljačka i tera da budemo srećni što smo dobro i prošli.

Goran

pre 13 godina

Kazu ako se neko zalozi, mozes posvadjati dva rebra u radiatoru. Narodna izreka ali tacna i dokazana u praksi. A Nikolic je deo tog trenda koji kod nas ubedljivo vlada od 1986. Narodi se ne mrze ali su podlozni Nikolicima...nazalost.