Nivo reka raste, ali nema opasnosti

Beograd -- Najveće reke u Srbiji su u porastu, ali nema veće opasnosti od poplava, kaže za B92 Predrag Marić iz Sektora za vanredne situacije.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Sada smo lideri regiona u visokim vodostajima i poplavama.Svaki dan jedan USPEH.
  (ck skj, 5. jun 2010 19:02)

  # Link komentara

 2. Plati odvodnjavanje, dodje poplava aj na dzakove i nasipe. Plati porez , dobijes rukavice aj da cistis smece. Skolujes i placas vojsku dodje Rat aj mobilizacija.
  Cist bezobrazluk.
  Gde su pare !!! ? ? ?
  (Jugosloven, 5. jun 2010 17:44)

  # Link komentara

 3. Sta treba da se desi da ova "drzava" proglasi elementarnu nepogodu?
  (ja, 5. jun 2010 16:44)

  # Link komentara

 4. Zapanjujuca je neazurnost i nekompetentnost vlasti. Ipak je proslo deset godina od smene Milosevicevog rezima.
  Moram da napravim kratku digresiju koja je ilustrativna.
  Prvi put u zivotu bila sam u Palati pravde pre nedelju dana. Prljavstina i zapustenost su takve da mi se gadilo da sednem na stolicu.
  Procitala sam da je zgrada napravljena 1973. Pitam se kako je moguce da su zli komunisti bili u stanju da takvu zgradu podignu, a demokrate nisu u stanju da je operu i okrece?
  Sve ovo, zajedno sa poplavama, svedoci o tragicnoj zapustenosti drzave i to nikako nije u korist 'nove' vlasti.
  (Jelena, 5. jun 2010 15:47)

  # Link komentara

 5. Sada o rekama i priobalju brigu vodi Grad, a ne Republika. Bojim se da Grad nije sposoban da se izbori sa stihijom i ovo ce biti prvi veliki test za neuke i nekompletne sluzbe zastite. Sramota je da visok nivo reke ugrozava i Kulu Nebojsa. U ranijim planovima rekonstrukcije, jedna od najbitnijih stavki bila je ojacavanje nasipa uz Kulu, kako bi se ona trajno zastitila od vode. Ovako, ispada da je sve radjeno uzalud i da su bez veze potrosene i grcke (donacija) i nase pare. Ko je odgovoran za to? Sve radimo polovicno. Ovde je trebalo da nikne i konferencijska (koncertna) dvorana, ali su nove vlasti donele nove planove. Koliko ce Dunav imati razumevanja za to, videcemo uskoro.
  (rada, 5. jun 2010 15:09)

  # Link komentara