Ponedeljak, 26.04.2010.

00:30

Milosavljeviću operisana kičma

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević operisao je kičmu u klinici „Groshadern“ u Minhenu, rekao je prof. dr Vasa Antunović, načelnik neurološke klinike u KC.

Izvor: Blic

Milosavljeviæu operisana kièma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Tadicu,zasto ga ne smeniti,izmedju kicme i sramoite izabrao je kicmu,ok,ali ne moze i jedno i drugo ,dakle ako ovaj i dalje ostane ministar onda laku noc Srbijo a najgore od svega je sto ce i drugi ministri krenuti(ako vec nisu) njegovim putem!

goca boca

pre 13 godina

ministar nije verovatno zaboravio kako se ista rutinska operacija diskus hernije u vreme milosevica pretvorila u nesrecan slucaj kod novinara srdjana knezevica, koji je posle nekoliko godina kao kvadriplegicar podlegao usled posledica "uspesno" izvedene operacija u 51.god...posle svih reforma u zdravstvu tokom tri mandata tomice milosavljevica, nista se tu nije promenilo na bolje... ova minhenska epizoda dovoljno govori...

Ivana

pre 13 godina

Dragi ministre, zelim Vam brz oporavak! Nemojte molim Vas da me razocarate pa da se oporavljate u nekom domacem banjskom lecilistu. Za operaciju stitne zlezde trebalo mi je godinu dana da prikupim sve neophodne rezultate, sintigrafija je cekana 4 meseca, a da dobijem uput za na pr. Beograd, nema sanse, zasto kad se operacija obavlja u KCKG, nasi doktori su isto tako dobri i strucni. Pa drzeci se one " ko ima veka ima i leka", nisam lose prosla, a vi drzeci se principa ima se moze se, zavrsiste u Nemackoj, lepo. Koliko se ceka operacija kuka, koliko se ceka magnetna?

Dr Petrović

pre 13 godina

Kolega Tomica beše potpisao ovaj akt: http://www.minzdravlja.info/downloads/2008/Sa%20Zdravlja/dokumenta/Vodici/LUMBALNI%20SINDROM.pdf

T. Torbica

pre 13 godina

Verovatno covek nije mogao da ceka na red posto je na listi cekanja negde u 2022. Nakon njegovih reformi, srpski sistem zdravstvene zastite je takav da vas obeshrabruje da ga koristite. Bar je posteno platio, nije morao da potplacuje.

iii

pre 13 godina

ako troskove lecenja plati sam onda ne vidim nikakav problem u ovome, normalno da je izabrao najbolju tehniku koju moze da si priusti, to bi svako uradio. Ali ako planira da mu operaciju platimo mi, to je onda potpuno drugacija prica.

pedja

pre 13 godina

Ja sam operisao diskus u kcs pre 9 god., i hvala bogu sve je ok.
drugo je pitanje zasto se politicari ponasaju bahato, valjda zato sto im se moze.

greske

pre 13 godina

Sta cemo sa porodiljama koje su MORALE da se porode u Srbiji a nisu prezivele? Da li bi Andjelka Popovic, Olivera Veljic, Svetlana Vuckovic, Munira Gusinac ostale zive da su se porodile u Minhenu. Cemu solidarisanje doktora koji opravdava Ministrovo nepoverenje u srpsko zdravstvo? Kakvo je to ozbiljno stanje diskus hernije koje omogucava voznju 950 km u automobilu? Da li je ta metoda samo manje invazivna, jer i kod nas se rade neinvazivne?

Ime

pre 13 godina

Pa jel to ovaj covek nema poverenja u zdravstvo, resor koji je u njegovoj nadleznosti, pa se operise u inostranstvu? Sramota!!!!! Inace, smatram da je to jedini razlog zasto treba objavljivati ovakvu vest. To sto je operisan - to mi nije toliko bitno iz prostog razloga sto je otisao u jako dobre uslove, verovatno kod jako dobrih lekara i za jako dobre pare. Pisite o obicnim ljudima koji umiru zato sto ne mogu da se adekvatno lece. Koji ne znaju gde da nadju pare za svoju operaciju ili operaciju nekog bliznjeg, koji nemaju mogucnost da odu u inostratstvo nego moraju da ostanu kod ovih nasih, stalno cekaju nesto negde po nekoliko meseci, placaju i ono sto ne bi trebalo platiti .... O tome pisite. A ne o privilegovanom ministru.

rico suarez

pre 13 godina

ovdje treba ministra kritizirati više zbog toga što nije omogućio da se i u srbiji obavljaju takve operacije nego zato što je otišao u minhen. svako normalan bi prije radio minimalno-invezivnu operaciju nego klasičnu jer je oporavak znatno brži i manji su postoperativni problemi. ovakve operacije se rade u hrvatskoj skoro 2 godine, a ima i privatna klinika koja radi samo ovu vrstu operacija. ali zato treba obučiti ljekare, kupiti opremu, pa ljudi ne bi morali ići u minhen. tu je njegov grijeh...

Natasa Simic

pre 13 godina

BRAVO MINISTRE....Šta bi sa tvojom pricom o našem zdravstvu pa ode u Nemačku da se operišeš. A moje dete koje je dobilo pre dve godine od konzilijuma neurohirurske klinike KC odobrenje odnosno zahtev da se operise u Nemackoj jer u Srbiji nije izvodljivo. Licno Ti si tvrdio da su nasi lekari isto tako dobri pa nam ne odobriste pokrice troskova. Zahvaljujuci ljudima dobrog srca smo otisli u Nemacku i evo moje dete je danas doro. Zapitaj se ubuduce sta ces reci svom narodu koji bude u situaciji kao ti ali nema veze i pare da bez vaseg odobrenja ode u inostranstvo na lecenje.

Jututunska juhahaha

pre 13 godina

Svaka naredna izjava vecitog ministra (ako bude imao obraza da i dalje ostane na toj funkciji) da nase zdravstvo dobro funkcionise, bice smesna i deplasiranja. Ne verujem ni u jednu jedinu rec obrazlozenja nasih (citaj ministrovih) lekara, jer to vredja zdravu pamet i logiku. Bolje je da cute, za ovakav gest jednostavno nema i ne moze biti ni jedne jedine reci opravdanja.

Milan

pre 13 godina

Gospodine ministre, ja sam pre cetiri godine bio u Vasoj situaciji. Samo mene su operisali "tamo neka" doktorka Dana Grujicic. Na njoj nam zavide mnoge svetske neurohirurske klinike. Diskus hernija je zaista "teska" operacija. U sok sobu, posle operacije, se - ne ulazi. A sta da kazu na ovakvo ponasanje, svi oni koji imaju zaista ogromne tegobe i koji jure od nemila do nedraga nebi li otisli u unostranstvo na operaciju, samo zato sto se takve operacije nemogu uraditi ni nakoji nacin u Srbiji.
Mislim da posle ovoga Tomica ima samo jedno resenje - da podnese ostavku.

patriotski potez

pre 13 godina

Dok ostali gradjani umiru od sepse po srpskim bolnicama nas ministar zdravlja se operise u Nemackoj, kao sto Dinkic ne vozi Punto, kao sto ostali ministri ne letuju u Srbiji, kao sto Miskovic ne kupuje u Maxiju i da ne redjam. Patriotizam na delu. Svaka cast kako nas vozate.

s

pre 13 godina

Gospodine ministre prof. dr Milosavljevicu, da li Vi verujete u nas zdravstveni sistem i Vase kolege u Beogradu koji su trebali da Vas operisu? To su Vase kolege profesori i Vasi bivsi studentii, zar Vi njima ne verujete? Gde da se gradjani ove drzave operisu posto nemaju nemacko osiguranje? Zelim ministru brz oporavak i voleo bih da mi odgovori na ova moja pitanja!

благо теби па си министар

pre 13 godina

Толико си нам добро водио здравство тих 10 година да си морао чак у Немачку да одеш...

Ljubivoje I

pre 13 godina

Vratite se malo unazad. Isidor Papo je stvorio najači tim za operaciju srca na VMA pa se operisao u Hjustonu. Gde se lečio Veljko Vlahović i ostali da ne nabrajam.
Ko je operisao Jelcina.
Ministru želim brzi i uspečan oporavak.

black_adder

pre 13 godina

Pa ne sređuje on svoju kičmu zbog sebe, nego zbog nas, treba da izdrži čovek još nekoliko mandata.
Mogu samo da zamisljam kakvo je stanje u našem zdravstvu kad ministar, kome su dostupni nasi vrhunski stručnjaci, odlazi u Minhen. Najgore od svega je što to svi vide, a dotični minstar ih ubeđuje da to nije tako. Ubedjen sam da je neki običan građanin otišao sa istim simptomima, kod naših običnih stručnjaka, da bi mu rekli da miruje i da pije čaj nedelju dana.

Bavarska

pre 13 godina

Živo me zanima šta je ZAISTA iza ove skaske, koju pas s maslom ne bi mogao da pojede. No, dobar je Bog, pa ćemo i to jednom čuti.

A tek me živo zanima šta bi se desilo da nemački ministar zdravlja ode npr. u Švajcarsku da se operiše... Verovatno ne bi morao ni da se vraća.

Doduše, od Minhena nije tako daleko do Švajcarske...

zabrinut

pre 13 godina

Kad biste znali kako je tvrda ministarska fotelja u kojoj se vec dugo sedi zamerki sigurno ne bi bilo! Nije lako podnositi sve te zrtve.

Posmatrač

pre 13 godina

G-din Milosavljević ima legitimno i legalno pravo da, ako mu to lične mogućnosti dozvoljavaju, bira mesto za ostvarenje zdravstvene zaštite.
I drugi imaju to pravo, ali nemaju mogućnosti. Nije g-din Milosavljević jedini kriv što te mogućnosti ne postoje za sve... To je život. Postoje "ravnopravniji" među nama. "Ravnopravniji" mogu da "kupe" stan za oko 400.000€, ne plaćaju porez, mlate novinare, voze u pijanom stanju pa izazovu nesreću, organizuju "protest" koji se izrodi u paljevinu i rušenje...
A mi - možemo samo da govorimo o njima ili...?

milka

pre 13 godina

Moj otac je dva puta operisao istu herniju u Beogradu krajem 20.veka, bez ikakvih problema. A do faze da mu preti paraliza leve noge i da mu je potrebna operacija trebalo mu je preko 10 godina fizikalmih terapija, svakodnevne gimnastike i banjskih lecenja. Sumnjam da je ministar u tu fazu stigao u roku od mesec dana. Pored toga, iz Minhena je mogao da se vrati avionom, cujem da ima letova! Zasto jednostavno ne kazu da je ministar imao pravo da izabere operaciju tamo gde se osecao sigurnijim?

naftas

pre 13 godina

Primerom je nas ministar "pokazao" sta misli o strucnosti svojih kolega. A objasnjenja zvanicnika , da bi se dodvorili ministru, vredjaju nas razum.
Pa da li oni stvarno misle da je narod tako naivan. Cuj autom je "otisao" do minhena ali stanje je bilo takvo da dalje ni jedan korak nije smeo napraviti nego se trenutno operisati. Kakva smejurija. Time samo zele opravdati troskove za njegovu operaciju i lecenje, koje mi treba da paltimo. E dragi ministre, ako si moralan covek,trebalo bi da platis sve te troskove iz svog djepa i da podneses ostavku.Kada obican covek treba da se operise tada nema takvih strucnjaka u svetu kao sto su nasi a kada ministar treba da se operise onda se bas to sto njemu treba ne radi kod nas.
Meni predlazu istu operaciju. Nadam se posle pregleda, kod konzilijuma, poslace me u Minhen.

David Kecman

pre 13 godina

Ja u potpunosti podrzavam Ministra i zelim mu brz oporavak. Pa nije lud da se operise u zemlji u kojoj ljudi umiru od operacije krajnika, slepog creva, meningitisa, a sepsu i prozdrljive bolnicke bakterije dobijaju dok kazes `keks`. On jednostavno odlicno zna kako stvari stoje sa aspekta pacijenta. Sto se tice njegovog odnosa sa kolegama lekarima postupak govori sam za sebe.

Urbaniak

pre 13 godina

Imao sam tu nesrecu da imam diskus hernikju vratnog dela kicme, sto je redje i znatno opasnije od uobicajenih diskus hernija u donjem delu kicme. NIsam se operisao vec dve godine mukotrpnih fizio terapija me je izvuklo uz gvozdenu volju i disciplinu da ozdravim.
"Kicmeni zivac", a sta je to molim vas?! Postoji kicmena mozdina, i postoji nervi koji izlaze iz nje i krecu se raznim delovima naseg tela.
Ako je noga bila u pitanju, znaci da je diskus pritiskao nerv koji ide ka nozi. To se u narodu zove isijas!
Kako god, sramno je da je dozivotni ministar zdravlja odlazi van zemlje za rutinsku operaciju, tj. nema poverenja u sistem kojim sam upravlja.
Divnu poruku je poslao narodu Srbije - ako mozete lecite se negde drugde.

obican gradjanin

pre 13 godina

Da li je moguce da jos brane ovakav postupak ministra zdravlja? Sve najbolje mu zelim, ali ovo je stvarno samarcina nama obicnim gradjanima koji takve operacije treba da imamo ovde.

Koja

pre 13 godina

Koliko praznih reci da bi se opravdao sramni gest ministra zdravlja!

Ovo je sramota za sve doktore u Srbiji!

Ministre Milosavljevicu mislim da niste za fotelju u kojoj sedite!

Dule

pre 13 godina

A što moraju uvek da lažu? Lažu i sada kada za to nema nikakve potrebe. Otišao čovek tamo gde su mu rekli da je najbolje, pa svako bi to za sebe uradio da može. Uštedeo za tri nedelje koliko je trebalo da mu se naglo pogorša stanje i otišao...

Mr X

pre 13 godina

Dobra priča, još samo da u nju i poverujemo...
Mislim, da se on, kao ministar zdravlja, morao operaciji podvrgnuti u Srbiji.
Kapetan poslednji napušta brod koji tone.

Dosta!!!

pre 13 godina

"Pošto je ovde postojala dilema i različita mišljenja na koji način da se uradi operacija, naši lekari su mu savetovali da ode na dodatne konsultacije i pregled u Minhen. Kada je stigao tamo, lekari su ga pregledali i konstatovali da je neophodna hitna operacija u roku od 24 sata i da bi povratak u Beograd za njega mogao biti fatalan jer je kičmeni živac bio pred potpunim odumiranjem što bi dovelo do trajne paralize. Zato je odmah operisan”

Nama je Ministar Dinkic objasnio da u Srbiji:

- Ne postoji kompetentan lekarski konzilijum koji je u stanju da donese jednoglasnu odluku o nacinu lecenja Ministra zdravlja (strasno!)
- Lekari pustaju Ministra zdravlja da putuje kolima, bez da su ga upozorili da on u takvom stanju NE MOZE da putuje (strasno!)
- Ni jedan lekar nije video da je zivac Ministra zdravlja pred potpunim odumiranjem i da mu preti potpuna paraliza!(strasno!)
- Ni jedan lekar nije video niti upozorio Ministra zdravlja da HITNO (u roku od 24h) mora na operaciju. (strasno!)

Lakse mi je bilo dok nije bilo ovakvog zvanicnog objasnjenja! Ako ovako "strucno" lecite Ministra zdravlja, kako li lecite, pardon "lecite" nas obicne smrtnike?!?
Kako nakon ovoga da poverujemo i jednom lekaru?
Da li je neko od vas skoro usao u bilo koje porodiliste u Srbiji? Da li znate da nam bebe umiru od sepse na rodjenju?! Imaju trajne posledice na plucima od gutanja plodove vode jer lekar spava u svojoj smeni umesto da poradja trudnice?
Kad ce biti DOSTA?!?

Buduci ministar

pre 13 godina

Kao i svaki normalan gradjanin Srbije gospodinu Milosvljevicu zelim brz oporavak. Takodje gospodinu ministru predlazem da procita sve komentare iz prethodnog vaseg teksta o njegovoj operaciji pa ako jos uvek bude ministar znacemo da gospodina ministra ne interesuje mnogo misljenje njegovog naroda koji isto tako zeli da ima mogucnost da se leci kod prvoklasnih strucnjaka ali ne u Nemackoj vec ovde u Srbiji.

Triput

pre 13 godina

Pa šta sad da radimo - svakom je svoje zdravlje najpreče. :-)

Izmedju obraza i zdravlja čovek je izabrao zdravlje. Sigurno nije bilo lako prelomiti. Sad neka padne zavrtanje rukava i neka se lepo iskupi za ovo. Možda mu bude oprošteno.

Kako ono beše: "Uzmi sve što ti život pruzaaa...."

dejan

pre 13 godina

sramota - kad ministar zdravlja treba da se operise u inostranstvu - a tvrdi da mi imamo dobar zdravstveni sistem ?! Sta onda mi smrtnici da ocekujemo ?? Mislim da je pokazao sta misli o sistemu koji vodi vec skoro deceniju....ako je covek trebao bi da podnese ostavku !

Pacijent

pre 13 godina

Dakle,
kakav primer je dao ministar kada ni za bezazleni zahvat kao sto je slucaj sa lumbalnom diskus hernijom nije u stanju da se prepusti svojim kolegama, vec mora da ide u Minhen. Neverovatan je i komentar gospodina Dinkica, po kome je to zaista bilo vise nego neophodno. Sa druge strane, deca kojoj su zaista neophodni neurohirurski zahvati u inostranstvu jer nasi ministri zdravlja nisu u stanju da obezbede uredjaje za stereotakticke i minimalno invazivne hirurske zahvate (dakle: mikroskop i endoskop), su osudjena na smrt ukoliko im nesrecni roditelji ne sakupe milostinju. Pitanje je: ko ce platiti boravak Tomice Milosavljevica u Minhenu?

fuksa

pre 13 godina

Zelim mu brz oporavak, nego mi nesto pade na pamet a sta bi mi obicni smrtnici u atkvoj situaciji? Znaci ostali bismo bez noge... ko ima ima a ko nema... Kicma obicno strada fizickim radnicima, ali eto moze to da se desi i ljudima koji predugo sude u jednoj te istoj fotelji.

justice

pre 13 godina

Znaci nasi lekari nisu znali.
E pa onda gospodin dozivotni ministar na zdravstvo, cim se vrati, neka da otkaze tim lekarima, jer su svojom nestrucnoscu umalo coveka napravili invalidom. Zamislite ako tako lece jednog ministra i to njihovog kako lece onda nas, sitnu boraniju.

A odmah posle toga neka i sam da ostavku.

Za evropsku Srbiju.

mj

pre 13 godina

"Ministar zdravlja lečen je u ambulanti u Institutu za fizikalnu medicinu Kliničkog centra, potom je smešten na reumatološko odeljenje, a zatim na neurološko."
A posto zna u kakvom je stanju nase zdravsto otisao je da se operise u Nemacku. Zelim mu brz oporavak i smenu sa mesta ministra.

MUKNAVI

pre 13 godina

A mnogi su ostali u kolicima, jer nisu bili ministri, politicari, tajkuni ,pa nisu mogli da "skoknu" do Minhena. Mnogi ce, a mnogi su vec, zakukali za nekadasnjim socijalistickim lecenjem. Ako je bilo potrebno ,putovao je i lecio se tada po celom svetu, radnik, i ministar..al, to je bio "truli" socijalizam, koj je nasledio, truli kapitalizam,pa smo se opet vratili,i sad .."uzivamo i lecimo se,ponovo u kapitalizmu,al ovaj put to je tajkun kapitalizam, kakav niko na svetu nema. Sta ces, bilo nekada pa proslo..

Marko

pre 13 godina

Ako je u pitanju operacija diskus hernije treba se samo setiti sportskog novinara Srdjana Knezevica koji je posle takve operacije kod nas ostao invalid.Nakon nekoliko godina mucenja, preminuo je. Mislim da se kod nas ljudi ne usudjuju na takvu vrstu operacije. Sve dok postoji mogucnost da pacijent ostane invalid svako ko ima para uradice ovakvu intervenciju u inostranstvu. Nije ministar ni prvi ni poslednji.

Srecko

pre 13 godina

Lepo, ministar moze na operaciju u Minhen a mi obicni smrtnici iz unutrasnjosti treba da molimo da bi dobili uput za pregled lekara specijaliste u Beogradu.
Nasi zivoti nisu toliko vredni kao ministarski

Milorad

pre 13 godina

Milion nezaposlenih ljudi u Srbiji ovaj covek je ostavio bez socijalnog i zdravstvenog osiguranja. Moramo da placamo 2000 dinara mesecno da bi imali zdravstveno! Odakle kad ne radimo? A on gospodin u Nemacku na operaciju...

Duchess of Shangay

pre 13 godina

Putovao autom do Nemacke?

Sa akutnim prolapsom diska...Koji je izazivao neuroloski deficit?

Svaka cast ministre na pretrpljnom bolu tih "nekoliko" sati u autu...

Sve to tako zamlislja mali Djokica...

Posle Tita, Tomica

pre 13 godina

Vest nad vestima bila bi da je ministar zdravlja sam sebi operisao kičmu. Ovako, ministar, lumnago, privatna limuzina, 1000 km, Minhen, pivo, živci, novčanik... - a naše zdravstvo sistematski degradirano u skoro svakom pogledu upravo zaslugom gosn. večitogtomice i njegove sedamnestočlane grupe.

Gosn. večiti ministre, živ nam bio i zdrav još 100 godina, al' nemoj više da nam vodiš zdravstvo.

Alex

pre 13 godina

Svako ko je imao slicne probleme zna da je nemoguce voziti do minhena sa tom dijagnozom i paralizovanom nogom. Ovo je jos jedno igranje ministra sa inteligencijom naroda. Sramota.

fuksa

pre 13 godina

Zelim mu brz oporavak, nego mi nesto pade na pamet a sta bi mi obicni smrtnici u atkvoj situaciji? Znaci ostali bismo bez noge... ko ima ima a ko nema... Kicma obicno strada fizickim radnicima, ali eto moze to da se desi i ljudima koji predugo sude u jednoj te istoj fotelji.

Duchess of Shangay

pre 13 godina

Putovao autom do Nemacke?

Sa akutnim prolapsom diska...Koji je izazivao neuroloski deficit?

Svaka cast ministre na pretrpljnom bolu tih "nekoliko" sati u autu...

Sve to tako zamlislja mali Djokica...

Alex

pre 13 godina

Svako ko je imao slicne probleme zna da je nemoguce voziti do minhena sa tom dijagnozom i paralizovanom nogom. Ovo je jos jedno igranje ministra sa inteligencijom naroda. Sramota.

mj

pre 13 godina

"Ministar zdravlja lečen je u ambulanti u Institutu za fizikalnu medicinu Kliničkog centra, potom je smešten na reumatološko odeljenje, a zatim na neurološko."
A posto zna u kakvom je stanju nase zdravsto otisao je da se operise u Nemacku. Zelim mu brz oporavak i smenu sa mesta ministra.

dejan

pre 13 godina

sramota - kad ministar zdravlja treba da se operise u inostranstvu - a tvrdi da mi imamo dobar zdravstveni sistem ?! Sta onda mi smrtnici da ocekujemo ?? Mislim da je pokazao sta misli o sistemu koji vodi vec skoro deceniju....ako je covek trebao bi da podnese ostavku !

Buduci ministar

pre 13 godina

Kao i svaki normalan gradjanin Srbije gospodinu Milosvljevicu zelim brz oporavak. Takodje gospodinu ministru predlazem da procita sve komentare iz prethodnog vaseg teksta o njegovoj operaciji pa ako jos uvek bude ministar znacemo da gospodina ministra ne interesuje mnogo misljenje njegovog naroda koji isto tako zeli da ima mogucnost da se leci kod prvoklasnih strucnjaka ali ne u Nemackoj vec ovde u Srbiji.

justice

pre 13 godina

Znaci nasi lekari nisu znali.
E pa onda gospodin dozivotni ministar na zdravstvo, cim se vrati, neka da otkaze tim lekarima, jer su svojom nestrucnoscu umalo coveka napravili invalidom. Zamislite ako tako lece jednog ministra i to njihovog kako lece onda nas, sitnu boraniju.

A odmah posle toga neka i sam da ostavku.

Za evropsku Srbiju.

Posle Tita, Tomica

pre 13 godina

Vest nad vestima bila bi da je ministar zdravlja sam sebi operisao kičmu. Ovako, ministar, lumnago, privatna limuzina, 1000 km, Minhen, pivo, živci, novčanik... - a naše zdravstvo sistematski degradirano u skoro svakom pogledu upravo zaslugom gosn. večitogtomice i njegove sedamnestočlane grupe.

Gosn. večiti ministre, živ nam bio i zdrav još 100 godina, al' nemoj više da nam vodiš zdravstvo.

Milorad

pre 13 godina

Milion nezaposlenih ljudi u Srbiji ovaj covek je ostavio bez socijalnog i zdravstvenog osiguranja. Moramo da placamo 2000 dinara mesecno da bi imali zdravstveno! Odakle kad ne radimo? A on gospodin u Nemacku na operaciju...

Srecko

pre 13 godina

Lepo, ministar moze na operaciju u Minhen a mi obicni smrtnici iz unutrasnjosti treba da molimo da bi dobili uput za pregled lekara specijaliste u Beogradu.
Nasi zivoti nisu toliko vredni kao ministarski

Pacijent

pre 13 godina

Dakle,
kakav primer je dao ministar kada ni za bezazleni zahvat kao sto je slucaj sa lumbalnom diskus hernijom nije u stanju da se prepusti svojim kolegama, vec mora da ide u Minhen. Neverovatan je i komentar gospodina Dinkica, po kome je to zaista bilo vise nego neophodno. Sa druge strane, deca kojoj su zaista neophodni neurohirurski zahvati u inostranstvu jer nasi ministri zdravlja nisu u stanju da obezbede uredjaje za stereotakticke i minimalno invazivne hirurske zahvate (dakle: mikroskop i endoskop), su osudjena na smrt ukoliko im nesrecni roditelji ne sakupe milostinju. Pitanje je: ko ce platiti boravak Tomice Milosavljevica u Minhenu?

Dosta!!!

pre 13 godina

"Pošto je ovde postojala dilema i različita mišljenja na koji način da se uradi operacija, naši lekari su mu savetovali da ode na dodatne konsultacije i pregled u Minhen. Kada je stigao tamo, lekari su ga pregledali i konstatovali da je neophodna hitna operacija u roku od 24 sata i da bi povratak u Beograd za njega mogao biti fatalan jer je kičmeni živac bio pred potpunim odumiranjem što bi dovelo do trajne paralize. Zato je odmah operisan”

Nama je Ministar Dinkic objasnio da u Srbiji:

- Ne postoji kompetentan lekarski konzilijum koji je u stanju da donese jednoglasnu odluku o nacinu lecenja Ministra zdravlja (strasno!)
- Lekari pustaju Ministra zdravlja da putuje kolima, bez da su ga upozorili da on u takvom stanju NE MOZE da putuje (strasno!)
- Ni jedan lekar nije video da je zivac Ministra zdravlja pred potpunim odumiranjem i da mu preti potpuna paraliza!(strasno!)
- Ni jedan lekar nije video niti upozorio Ministra zdravlja da HITNO (u roku od 24h) mora na operaciju. (strasno!)

Lakse mi je bilo dok nije bilo ovakvog zvanicnog objasnjenja! Ako ovako "strucno" lecite Ministra zdravlja, kako li lecite, pardon "lecite" nas obicne smrtnike?!?
Kako nakon ovoga da poverujemo i jednom lekaru?
Da li je neko od vas skoro usao u bilo koje porodiliste u Srbiji? Da li znate da nam bebe umiru od sepse na rodjenju?! Imaju trajne posledice na plucima od gutanja plodove vode jer lekar spava u svojoj smeni umesto da poradja trudnice?
Kad ce biti DOSTA?!?

Natasa Simic

pre 13 godina

BRAVO MINISTRE....Šta bi sa tvojom pricom o našem zdravstvu pa ode u Nemačku da se operišeš. A moje dete koje je dobilo pre dve godine od konzilijuma neurohirurske klinike KC odobrenje odnosno zahtev da se operise u Nemackoj jer u Srbiji nije izvodljivo. Licno Ti si tvrdio da su nasi lekari isto tako dobri pa nam ne odobriste pokrice troskova. Zahvaljujuci ljudima dobrog srca smo otisli u Nemacku i evo moje dete je danas doro. Zapitaj se ubuduce sta ces reci svom narodu koji bude u situaciji kao ti ali nema veze i pare da bez vaseg odobrenja ode u inostranstvo na lecenje.

greske

pre 13 godina

Sta cemo sa porodiljama koje su MORALE da se porode u Srbiji a nisu prezivele? Da li bi Andjelka Popovic, Olivera Veljic, Svetlana Vuckovic, Munira Gusinac ostale zive da su se porodile u Minhenu. Cemu solidarisanje doktora koji opravdava Ministrovo nepoverenje u srpsko zdravstvo? Kakvo je to ozbiljno stanje diskus hernije koje omogucava voznju 950 km u automobilu? Da li je ta metoda samo manje invazivna, jer i kod nas se rade neinvazivne?

MUKNAVI

pre 13 godina

A mnogi su ostali u kolicima, jer nisu bili ministri, politicari, tajkuni ,pa nisu mogli da "skoknu" do Minhena. Mnogi ce, a mnogi su vec, zakukali za nekadasnjim socijalistickim lecenjem. Ako je bilo potrebno ,putovao je i lecio se tada po celom svetu, radnik, i ministar..al, to je bio "truli" socijalizam, koj je nasledio, truli kapitalizam,pa smo se opet vratili,i sad .."uzivamo i lecimo se,ponovo u kapitalizmu,al ovaj put to je tajkun kapitalizam, kakav niko na svetu nema. Sta ces, bilo nekada pa proslo..

black_adder

pre 13 godina

Pa ne sređuje on svoju kičmu zbog sebe, nego zbog nas, treba da izdrži čovek još nekoliko mandata.
Mogu samo da zamisljam kakvo je stanje u našem zdravstvu kad ministar, kome su dostupni nasi vrhunski stručnjaci, odlazi u Minhen. Najgore od svega je što to svi vide, a dotični minstar ih ubeđuje da to nije tako. Ubedjen sam da je neki običan građanin otišao sa istim simptomima, kod naših običnih stručnjaka, da bi mu rekli da miruje i da pije čaj nedelju dana.

Milan

pre 13 godina

Gospodine ministre, ja sam pre cetiri godine bio u Vasoj situaciji. Samo mene su operisali "tamo neka" doktorka Dana Grujicic. Na njoj nam zavide mnoge svetske neurohirurske klinike. Diskus hernija je zaista "teska" operacija. U sok sobu, posle operacije, se - ne ulazi. A sta da kazu na ovakvo ponasanje, svi oni koji imaju zaista ogromne tegobe i koji jure od nemila do nedraga nebi li otisli u unostranstvo na operaciju, samo zato sto se takve operacije nemogu uraditi ni nakoji nacin u Srbiji.
Mislim da posle ovoga Tomica ima samo jedno resenje - da podnese ostavku.

Ime

pre 13 godina

Pa jel to ovaj covek nema poverenja u zdravstvo, resor koji je u njegovoj nadleznosti, pa se operise u inostranstvu? Sramota!!!!! Inace, smatram da je to jedini razlog zasto treba objavljivati ovakvu vest. To sto je operisan - to mi nije toliko bitno iz prostog razloga sto je otisao u jako dobre uslove, verovatno kod jako dobrih lekara i za jako dobre pare. Pisite o obicnim ljudima koji umiru zato sto ne mogu da se adekvatno lece. Koji ne znaju gde da nadju pare za svoju operaciju ili operaciju nekog bliznjeg, koji nemaju mogucnost da odu u inostratstvo nego moraju da ostanu kod ovih nasih, stalno cekaju nesto negde po nekoliko meseci, placaju i ono sto ne bi trebalo platiti .... O tome pisite. A ne o privilegovanom ministru.

patriotski potez

pre 13 godina

Dok ostali gradjani umiru od sepse po srpskim bolnicama nas ministar zdravlja se operise u Nemackoj, kao sto Dinkic ne vozi Punto, kao sto ostali ministri ne letuju u Srbiji, kao sto Miskovic ne kupuje u Maxiju i da ne redjam. Patriotizam na delu. Svaka cast kako nas vozate.

obican gradjanin

pre 13 godina

Da li je moguce da jos brane ovakav postupak ministra zdravlja? Sve najbolje mu zelim, ali ovo je stvarno samarcina nama obicnim gradjanima koji takve operacije treba da imamo ovde.

благо теби па си министар

pre 13 godina

Толико си нам добро водио здравство тих 10 година да си морао чак у Немачку да одеш...

Jututunska juhahaha

pre 13 godina

Svaka naredna izjava vecitog ministra (ako bude imao obraza da i dalje ostane na toj funkciji) da nase zdravstvo dobro funkcionise, bice smesna i deplasiranja. Ne verujem ni u jednu jedinu rec obrazlozenja nasih (citaj ministrovih) lekara, jer to vredja zdravu pamet i logiku. Bolje je da cute, za ovakav gest jednostavno nema i ne moze biti ni jedne jedine reci opravdanja.

Koja

pre 13 godina

Koliko praznih reci da bi se opravdao sramni gest ministra zdravlja!

Ovo je sramota za sve doktore u Srbiji!

Ministre Milosavljevicu mislim da niste za fotelju u kojoj sedite!

T. Torbica

pre 13 godina

Verovatno covek nije mogao da ceka na red posto je na listi cekanja negde u 2022. Nakon njegovih reformi, srpski sistem zdravstvene zastite je takav da vas obeshrabruje da ga koristite. Bar je posteno platio, nije morao da potplacuje.

Urbaniak

pre 13 godina

Imao sam tu nesrecu da imam diskus hernikju vratnog dela kicme, sto je redje i znatno opasnije od uobicajenih diskus hernija u donjem delu kicme. NIsam se operisao vec dve godine mukotrpnih fizio terapija me je izvuklo uz gvozdenu volju i disciplinu da ozdravim.
"Kicmeni zivac", a sta je to molim vas?! Postoji kicmena mozdina, i postoji nervi koji izlaze iz nje i krecu se raznim delovima naseg tela.
Ako je noga bila u pitanju, znaci da je diskus pritiskao nerv koji ide ka nozi. To se u narodu zove isijas!
Kako god, sramno je da je dozivotni ministar zdravlja odlazi van zemlje za rutinsku operaciju, tj. nema poverenja u sistem kojim sam upravlja.
Divnu poruku je poslao narodu Srbije - ako mozete lecite se negde drugde.

s

pre 13 godina

Gospodine ministre prof. dr Milosavljevicu, da li Vi verujete u nas zdravstveni sistem i Vase kolege u Beogradu koji su trebali da Vas operisu? To su Vase kolege profesori i Vasi bivsi studentii, zar Vi njima ne verujete? Gde da se gradjani ove drzave operisu posto nemaju nemacko osiguranje? Zelim ministru brz oporavak i voleo bih da mi odgovori na ova moja pitanja!

naftas

pre 13 godina

Primerom je nas ministar "pokazao" sta misli o strucnosti svojih kolega. A objasnjenja zvanicnika , da bi se dodvorili ministru, vredjaju nas razum.
Pa da li oni stvarno misle da je narod tako naivan. Cuj autom je "otisao" do minhena ali stanje je bilo takvo da dalje ni jedan korak nije smeo napraviti nego se trenutno operisati. Kakva smejurija. Time samo zele opravdati troskove za njegovu operaciju i lecenje, koje mi treba da paltimo. E dragi ministre, ako si moralan covek,trebalo bi da platis sve te troskove iz svog djepa i da podneses ostavku.Kada obican covek treba da se operise tada nema takvih strucnjaka u svetu kao sto su nasi a kada ministar treba da se operise onda se bas to sto njemu treba ne radi kod nas.
Meni predlazu istu operaciju. Nadam se posle pregleda, kod konzilijuma, poslace me u Minhen.

Marko

pre 13 godina

Ako je u pitanju operacija diskus hernije treba se samo setiti sportskog novinara Srdjana Knezevica koji je posle takve operacije kod nas ostao invalid.Nakon nekoliko godina mucenja, preminuo je. Mislim da se kod nas ljudi ne usudjuju na takvu vrstu operacije. Sve dok postoji mogucnost da pacijent ostane invalid svako ko ima para uradice ovakvu intervenciju u inostranstvu. Nije ministar ni prvi ni poslednji.

pedja

pre 13 godina

Ja sam operisao diskus u kcs pre 9 god., i hvala bogu sve je ok.
drugo je pitanje zasto se politicari ponasaju bahato, valjda zato sto im se moze.

zabrinut

pre 13 godina

Kad biste znali kako je tvrda ministarska fotelja u kojoj se vec dugo sedi zamerki sigurno ne bi bilo! Nije lako podnositi sve te zrtve.

milka

pre 13 godina

Moj otac je dva puta operisao istu herniju u Beogradu krajem 20.veka, bez ikakvih problema. A do faze da mu preti paraliza leve noge i da mu je potrebna operacija trebalo mu je preko 10 godina fizikalmih terapija, svakodnevne gimnastike i banjskih lecenja. Sumnjam da je ministar u tu fazu stigao u roku od mesec dana. Pored toga, iz Minhena je mogao da se vrati avionom, cujem da ima letova! Zasto jednostavno ne kazu da je ministar imao pravo da izabere operaciju tamo gde se osecao sigurnijim?

Posmatrač

pre 13 godina

G-din Milosavljević ima legitimno i legalno pravo da, ako mu to lične mogućnosti dozvoljavaju, bira mesto za ostvarenje zdravstvene zaštite.
I drugi imaju to pravo, ali nemaju mogućnosti. Nije g-din Milosavljević jedini kriv što te mogućnosti ne postoje za sve... To je život. Postoje "ravnopravniji" među nama. "Ravnopravniji" mogu da "kupe" stan za oko 400.000€, ne plaćaju porez, mlate novinare, voze u pijanom stanju pa izazovu nesreću, organizuju "protest" koji se izrodi u paljevinu i rušenje...
A mi - možemo samo da govorimo o njima ili...?

rico suarez

pre 13 godina

ovdje treba ministra kritizirati više zbog toga što nije omogućio da se i u srbiji obavljaju takve operacije nego zato što je otišao u minhen. svako normalan bi prije radio minimalno-invezivnu operaciju nego klasičnu jer je oporavak znatno brži i manji su postoperativni problemi. ovakve operacije se rade u hrvatskoj skoro 2 godine, a ima i privatna klinika koja radi samo ovu vrstu operacija. ali zato treba obučiti ljekare, kupiti opremu, pa ljudi ne bi morali ići u minhen. tu je njegov grijeh...

Mr X

pre 13 godina

Dobra priča, još samo da u nju i poverujemo...
Mislim, da se on, kao ministar zdravlja, morao operaciji podvrgnuti u Srbiji.
Kapetan poslednji napušta brod koji tone.

David Kecman

pre 13 godina

Ja u potpunosti podrzavam Ministra i zelim mu brz oporavak. Pa nije lud da se operise u zemlji u kojoj ljudi umiru od operacije krajnika, slepog creva, meningitisa, a sepsu i prozdrljive bolnicke bakterije dobijaju dok kazes `keks`. On jednostavno odlicno zna kako stvari stoje sa aspekta pacijenta. Sto se tice njegovog odnosa sa kolegama lekarima postupak govori sam za sebe.

Bavarska

pre 13 godina

Živo me zanima šta je ZAISTA iza ove skaske, koju pas s maslom ne bi mogao da pojede. No, dobar je Bog, pa ćemo i to jednom čuti.

A tek me živo zanima šta bi se desilo da nemački ministar zdravlja ode npr. u Švajcarsku da se operiše... Verovatno ne bi morao ni da se vraća.

Doduše, od Minhena nije tako daleko do Švajcarske...

Triput

pre 13 godina

Pa šta sad da radimo - svakom je svoje zdravlje najpreče. :-)

Izmedju obraza i zdravlja čovek je izabrao zdravlje. Sigurno nije bilo lako prelomiti. Sad neka padne zavrtanje rukava i neka se lepo iskupi za ovo. Možda mu bude oprošteno.

Kako ono beše: "Uzmi sve što ti život pruzaaa...."

Dule

pre 13 godina

A što moraju uvek da lažu? Lažu i sada kada za to nema nikakve potrebe. Otišao čovek tamo gde su mu rekli da je najbolje, pa svako bi to za sebe uradio da može. Uštedeo za tri nedelje koliko je trebalo da mu se naglo pogorša stanje i otišao...

Ivana

pre 13 godina

Dragi ministre, zelim Vam brz oporavak! Nemojte molim Vas da me razocarate pa da se oporavljate u nekom domacem banjskom lecilistu. Za operaciju stitne zlezde trebalo mi je godinu dana da prikupim sve neophodne rezultate, sintigrafija je cekana 4 meseca, a da dobijem uput za na pr. Beograd, nema sanse, zasto kad se operacija obavlja u KCKG, nasi doktori su isto tako dobri i strucni. Pa drzeci se one " ko ima veka ima i leka", nisam lose prosla, a vi drzeci se principa ima se moze se, zavrsiste u Nemackoj, lepo. Koliko se ceka operacija kuka, koliko se ceka magnetna?

Dr Petrović

pre 13 godina

Kolega Tomica beše potpisao ovaj akt: http://www.minzdravlja.info/downloads/2008/Sa%20Zdravlja/dokumenta/Vodici/LUMBALNI%20SINDROM.pdf

Ljubivoje I

pre 13 godina

Vratite se malo unazad. Isidor Papo je stvorio najači tim za operaciju srca na VMA pa se operisao u Hjustonu. Gde se lečio Veljko Vlahović i ostali da ne nabrajam.
Ko je operisao Jelcina.
Ministru želim brzi i uspečan oporavak.

iii

pre 13 godina

ako troskove lecenja plati sam onda ne vidim nikakav problem u ovome, normalno da je izabrao najbolju tehniku koju moze da si priusti, to bi svako uradio. Ali ako planira da mu operaciju platimo mi, to je onda potpuno drugacija prica.

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Tadicu,zasto ga ne smeniti,izmedju kicme i sramoite izabrao je kicmu,ok,ali ne moze i jedno i drugo ,dakle ako ovaj i dalje ostane ministar onda laku noc Srbijo a najgore od svega je sto ce i drugi ministri krenuti(ako vec nisu) njegovim putem!

goca boca

pre 13 godina

ministar nije verovatno zaboravio kako se ista rutinska operacija diskus hernije u vreme milosevica pretvorila u nesrecan slucaj kod novinara srdjana knezevica, koji je posle nekoliko godina kao kvadriplegicar podlegao usled posledica "uspesno" izvedene operacija u 51.god...posle svih reforma u zdravstvu tokom tri mandata tomice milosavljevica, nista se tu nije promenilo na bolje... ova minhenska epizoda dovoljno govori...

Marko

pre 13 godina

Ako je u pitanju operacija diskus hernije treba se samo setiti sportskog novinara Srdjana Knezevica koji je posle takve operacije kod nas ostao invalid.Nakon nekoliko godina mucenja, preminuo je. Mislim da se kod nas ljudi ne usudjuju na takvu vrstu operacije. Sve dok postoji mogucnost da pacijent ostane invalid svako ko ima para uradice ovakvu intervenciju u inostranstvu. Nije ministar ni prvi ni poslednji.

Ljubivoje I

pre 13 godina

Vratite se malo unazad. Isidor Papo je stvorio najači tim za operaciju srca na VMA pa se operisao u Hjustonu. Gde se lečio Veljko Vlahović i ostali da ne nabrajam.
Ko je operisao Jelcina.
Ministru želim brzi i uspečan oporavak.

Posmatrač

pre 13 godina

G-din Milosavljević ima legitimno i legalno pravo da, ako mu to lične mogućnosti dozvoljavaju, bira mesto za ostvarenje zdravstvene zaštite.
I drugi imaju to pravo, ali nemaju mogućnosti. Nije g-din Milosavljević jedini kriv što te mogućnosti ne postoje za sve... To je život. Postoje "ravnopravniji" među nama. "Ravnopravniji" mogu da "kupe" stan za oko 400.000€, ne plaćaju porez, mlate novinare, voze u pijanom stanju pa izazovu nesreću, organizuju "protest" koji se izrodi u paljevinu i rušenje...
A mi - možemo samo da govorimo o njima ili...?

iii

pre 13 godina

ako troskove lecenja plati sam onda ne vidim nikakav problem u ovome, normalno da je izabrao najbolju tehniku koju moze da si priusti, to bi svako uradio. Ali ako planira da mu operaciju platimo mi, to je onda potpuno drugacija prica.

Duchess of Shangay

pre 13 godina

Putovao autom do Nemacke?

Sa akutnim prolapsom diska...Koji je izazivao neuroloski deficit?

Svaka cast ministre na pretrpljnom bolu tih "nekoliko" sati u autu...

Sve to tako zamlislja mali Djokica...

MUKNAVI

pre 13 godina

A mnogi su ostali u kolicima, jer nisu bili ministri, politicari, tajkuni ,pa nisu mogli da "skoknu" do Minhena. Mnogi ce, a mnogi su vec, zakukali za nekadasnjim socijalistickim lecenjem. Ako je bilo potrebno ,putovao je i lecio se tada po celom svetu, radnik, i ministar..al, to je bio "truli" socijalizam, koj je nasledio, truli kapitalizam,pa smo se opet vratili,i sad .."uzivamo i lecimo se,ponovo u kapitalizmu,al ovaj put to je tajkun kapitalizam, kakav niko na svetu nema. Sta ces, bilo nekada pa proslo..

dejan

pre 13 godina

sramota - kad ministar zdravlja treba da se operise u inostranstvu - a tvrdi da mi imamo dobar zdravstveni sistem ?! Sta onda mi smrtnici da ocekujemo ?? Mislim da je pokazao sta misli o sistemu koji vodi vec skoro deceniju....ako je covek trebao bi da podnese ostavku !

black_adder

pre 13 godina

Pa ne sređuje on svoju kičmu zbog sebe, nego zbog nas, treba da izdrži čovek još nekoliko mandata.
Mogu samo da zamisljam kakvo je stanje u našem zdravstvu kad ministar, kome su dostupni nasi vrhunski stručnjaci, odlazi u Minhen. Najgore od svega je što to svi vide, a dotični minstar ih ubeđuje da to nije tako. Ubedjen sam da je neki običan građanin otišao sa istim simptomima, kod naših običnih stručnjaka, da bi mu rekli da miruje i da pije čaj nedelju dana.

Ime

pre 13 godina

Pa jel to ovaj covek nema poverenja u zdravstvo, resor koji je u njegovoj nadleznosti, pa se operise u inostranstvu? Sramota!!!!! Inace, smatram da je to jedini razlog zasto treba objavljivati ovakvu vest. To sto je operisan - to mi nije toliko bitno iz prostog razloga sto je otisao u jako dobre uslove, verovatno kod jako dobrih lekara i za jako dobre pare. Pisite o obicnim ljudima koji umiru zato sto ne mogu da se adekvatno lece. Koji ne znaju gde da nadju pare za svoju operaciju ili operaciju nekog bliznjeg, koji nemaju mogucnost da odu u inostratstvo nego moraju da ostanu kod ovih nasih, stalno cekaju nesto negde po nekoliko meseci, placaju i ono sto ne bi trebalo platiti .... O tome pisite. A ne o privilegovanom ministru.

greske

pre 13 godina

Sta cemo sa porodiljama koje su MORALE da se porode u Srbiji a nisu prezivele? Da li bi Andjelka Popovic, Olivera Veljic, Svetlana Vuckovic, Munira Gusinac ostale zive da su se porodile u Minhenu. Cemu solidarisanje doktora koji opravdava Ministrovo nepoverenje u srpsko zdravstvo? Kakvo je to ozbiljno stanje diskus hernije koje omogucava voznju 950 km u automobilu? Da li je ta metoda samo manje invazivna, jer i kod nas se rade neinvazivne?

Posle Tita, Tomica

pre 13 godina

Vest nad vestima bila bi da je ministar zdravlja sam sebi operisao kičmu. Ovako, ministar, lumnago, privatna limuzina, 1000 km, Minhen, pivo, živci, novčanik... - a naše zdravstvo sistematski degradirano u skoro svakom pogledu upravo zaslugom gosn. večitogtomice i njegove sedamnestočlane grupe.

Gosn. večiti ministre, živ nam bio i zdrav još 100 godina, al' nemoj više da nam vodiš zdravstvo.

Pacijent

pre 13 godina

Dakle,
kakav primer je dao ministar kada ni za bezazleni zahvat kao sto je slucaj sa lumbalnom diskus hernijom nije u stanju da se prepusti svojim kolegama, vec mora da ide u Minhen. Neverovatan je i komentar gospodina Dinkica, po kome je to zaista bilo vise nego neophodno. Sa druge strane, deca kojoj su zaista neophodni neurohirurski zahvati u inostranstvu jer nasi ministri zdravlja nisu u stanju da obezbede uredjaje za stereotakticke i minimalno invazivne hirurske zahvate (dakle: mikroskop i endoskop), su osudjena na smrt ukoliko im nesrecni roditelji ne sakupe milostinju. Pitanje je: ko ce platiti boravak Tomice Milosavljevica u Minhenu?

Milorad

pre 13 godina

Milion nezaposlenih ljudi u Srbiji ovaj covek je ostavio bez socijalnog i zdravstvenog osiguranja. Moramo da placamo 2000 dinara mesecno da bi imali zdravstveno! Odakle kad ne radimo? A on gospodin u Nemacku na operaciju...

Buduci ministar

pre 13 godina

Kao i svaki normalan gradjanin Srbije gospodinu Milosvljevicu zelim brz oporavak. Takodje gospodinu ministru predlazem da procita sve komentare iz prethodnog vaseg teksta o njegovoj operaciji pa ako jos uvek bude ministar znacemo da gospodina ministra ne interesuje mnogo misljenje njegovog naroda koji isto tako zeli da ima mogucnost da se leci kod prvoklasnih strucnjaka ali ne u Nemackoj vec ovde u Srbiji.

David Kecman

pre 13 godina

Ja u potpunosti podrzavam Ministra i zelim mu brz oporavak. Pa nije lud da se operise u zemlji u kojoj ljudi umiru od operacije krajnika, slepog creva, meningitisa, a sepsu i prozdrljive bolnicke bakterije dobijaju dok kazes `keks`. On jednostavno odlicno zna kako stvari stoje sa aspekta pacijenta. Sto se tice njegovog odnosa sa kolegama lekarima postupak govori sam za sebe.

milka

pre 13 godina

Moj otac je dva puta operisao istu herniju u Beogradu krajem 20.veka, bez ikakvih problema. A do faze da mu preti paraliza leve noge i da mu je potrebna operacija trebalo mu je preko 10 godina fizikalmih terapija, svakodnevne gimnastike i banjskih lecenja. Sumnjam da je ministar u tu fazu stigao u roku od mesec dana. Pored toga, iz Minhena je mogao da se vrati avionom, cujem da ima letova! Zasto jednostavno ne kazu da je ministar imao pravo da izabere operaciju tamo gde se osecao sigurnijim?

rico suarez

pre 13 godina

ovdje treba ministra kritizirati više zbog toga što nije omogućio da se i u srbiji obavljaju takve operacije nego zato što je otišao u minhen. svako normalan bi prije radio minimalno-invezivnu operaciju nego klasičnu jer je oporavak znatno brži i manji su postoperativni problemi. ovakve operacije se rade u hrvatskoj skoro 2 godine, a ima i privatna klinika koja radi samo ovu vrstu operacija. ali zato treba obučiti ljekare, kupiti opremu, pa ljudi ne bi morali ići u minhen. tu je njegov grijeh...

pedja

pre 13 godina

Ja sam operisao diskus u kcs pre 9 god., i hvala bogu sve je ok.
drugo je pitanje zasto se politicari ponasaju bahato, valjda zato sto im se moze.

Alex

pre 13 godina

Svako ko je imao slicne probleme zna da je nemoguce voziti do minhena sa tom dijagnozom i paralizovanom nogom. Ovo je jos jedno igranje ministra sa inteligencijom naroda. Sramota.

justice

pre 13 godina

Znaci nasi lekari nisu znali.
E pa onda gospodin dozivotni ministar na zdravstvo, cim se vrati, neka da otkaze tim lekarima, jer su svojom nestrucnoscu umalo coveka napravili invalidom. Zamislite ako tako lece jednog ministra i to njihovog kako lece onda nas, sitnu boraniju.

A odmah posle toga neka i sam da ostavku.

Za evropsku Srbiju.

fuksa

pre 13 godina

Zelim mu brz oporavak, nego mi nesto pade na pamet a sta bi mi obicni smrtnici u atkvoj situaciji? Znaci ostali bismo bez noge... ko ima ima a ko nema... Kicma obicno strada fizickim radnicima, ali eto moze to da se desi i ljudima koji predugo sude u jednoj te istoj fotelji.

Srecko

pre 13 godina

Lepo, ministar moze na operaciju u Minhen a mi obicni smrtnici iz unutrasnjosti treba da molimo da bi dobili uput za pregled lekara specijaliste u Beogradu.
Nasi zivoti nisu toliko vredni kao ministarski

mj

pre 13 godina

"Ministar zdravlja lečen je u ambulanti u Institutu za fizikalnu medicinu Kliničkog centra, potom je smešten na reumatološko odeljenje, a zatim na neurološko."
A posto zna u kakvom je stanju nase zdravsto otisao je da se operise u Nemacku. Zelim mu brz oporavak i smenu sa mesta ministra.

Triput

pre 13 godina

Pa šta sad da radimo - svakom je svoje zdravlje najpreče. :-)

Izmedju obraza i zdravlja čovek je izabrao zdravlje. Sigurno nije bilo lako prelomiti. Sad neka padne zavrtanje rukava i neka se lepo iskupi za ovo. Možda mu bude oprošteno.

Kako ono beše: "Uzmi sve što ti život pruzaaa...."

Dosta!!!

pre 13 godina

"Pošto je ovde postojala dilema i različita mišljenja na koji način da se uradi operacija, naši lekari su mu savetovali da ode na dodatne konsultacije i pregled u Minhen. Kada je stigao tamo, lekari su ga pregledali i konstatovali da je neophodna hitna operacija u roku od 24 sata i da bi povratak u Beograd za njega mogao biti fatalan jer je kičmeni živac bio pred potpunim odumiranjem što bi dovelo do trajne paralize. Zato je odmah operisan”

Nama je Ministar Dinkic objasnio da u Srbiji:

- Ne postoji kompetentan lekarski konzilijum koji je u stanju da donese jednoglasnu odluku o nacinu lecenja Ministra zdravlja (strasno!)
- Lekari pustaju Ministra zdravlja da putuje kolima, bez da su ga upozorili da on u takvom stanju NE MOZE da putuje (strasno!)
- Ni jedan lekar nije video da je zivac Ministra zdravlja pred potpunim odumiranjem i da mu preti potpuna paraliza!(strasno!)
- Ni jedan lekar nije video niti upozorio Ministra zdravlja da HITNO (u roku od 24h) mora na operaciju. (strasno!)

Lakse mi je bilo dok nije bilo ovakvog zvanicnog objasnjenja! Ako ovako "strucno" lecite Ministra zdravlja, kako li lecite, pardon "lecite" nas obicne smrtnike?!?
Kako nakon ovoga da poverujemo i jednom lekaru?
Da li je neko od vas skoro usao u bilo koje porodiliste u Srbiji? Da li znate da nam bebe umiru od sepse na rodjenju?! Imaju trajne posledice na plucima od gutanja plodove vode jer lekar spava u svojoj smeni umesto da poradja trudnice?
Kad ce biti DOSTA?!?

patriotski potez

pre 13 godina

Dok ostali gradjani umiru od sepse po srpskim bolnicama nas ministar zdravlja se operise u Nemackoj, kao sto Dinkic ne vozi Punto, kao sto ostali ministri ne letuju u Srbiji, kao sto Miskovic ne kupuje u Maxiju i da ne redjam. Patriotizam na delu. Svaka cast kako nas vozate.

s

pre 13 godina

Gospodine ministre prof. dr Milosavljevicu, da li Vi verujete u nas zdravstveni sistem i Vase kolege u Beogradu koji su trebali da Vas operisu? To su Vase kolege profesori i Vasi bivsi studentii, zar Vi njima ne verujete? Gde da se gradjani ove drzave operisu posto nemaju nemacko osiguranje? Zelim ministru brz oporavak i voleo bih da mi odgovori na ova moja pitanja!

Milan

pre 13 godina

Gospodine ministre, ja sam pre cetiri godine bio u Vasoj situaciji. Samo mene su operisali "tamo neka" doktorka Dana Grujicic. Na njoj nam zavide mnoge svetske neurohirurske klinike. Diskus hernija je zaista "teska" operacija. U sok sobu, posle operacije, se - ne ulazi. A sta da kazu na ovakvo ponasanje, svi oni koji imaju zaista ogromne tegobe i koji jure od nemila do nedraga nebi li otisli u unostranstvo na operaciju, samo zato sto se takve operacije nemogu uraditi ni nakoji nacin u Srbiji.
Mislim da posle ovoga Tomica ima samo jedno resenje - da podnese ostavku.

T. Torbica

pre 13 godina

Verovatno covek nije mogao da ceka na red posto je na listi cekanja negde u 2022. Nakon njegovih reformi, srpski sistem zdravstvene zastite je takav da vas obeshrabruje da ga koristite. Bar je posteno platio, nije morao da potplacuje.

D.Savic,Paris

pre 13 godina

Tadicu,zasto ga ne smeniti,izmedju kicme i sramoite izabrao je kicmu,ok,ali ne moze i jedno i drugo ,dakle ako ovaj i dalje ostane ministar onda laku noc Srbijo a najgore od svega je sto ce i drugi ministri krenuti(ako vec nisu) njegovim putem!

Mr X

pre 13 godina

Dobra priča, još samo da u nju i poverujemo...
Mislim, da se on, kao ministar zdravlja, morao operaciji podvrgnuti u Srbiji.
Kapetan poslednji napušta brod koji tone.

Dule

pre 13 godina

A što moraju uvek da lažu? Lažu i sada kada za to nema nikakve potrebe. Otišao čovek tamo gde su mu rekli da je najbolje, pa svako bi to za sebe uradio da može. Uštedeo za tri nedelje koliko je trebalo da mu se naglo pogorša stanje i otišao...

Koja

pre 13 godina

Koliko praznih reci da bi se opravdao sramni gest ministra zdravlja!

Ovo je sramota za sve doktore u Srbiji!

Ministre Milosavljevicu mislim da niste za fotelju u kojoj sedite!

obican gradjanin

pre 13 godina

Da li je moguce da jos brane ovakav postupak ministra zdravlja? Sve najbolje mu zelim, ali ovo je stvarno samarcina nama obicnim gradjanima koji takve operacije treba da imamo ovde.

Urbaniak

pre 13 godina

Imao sam tu nesrecu da imam diskus hernikju vratnog dela kicme, sto je redje i znatno opasnije od uobicajenih diskus hernija u donjem delu kicme. NIsam se operisao vec dve godine mukotrpnih fizio terapija me je izvuklo uz gvozdenu volju i disciplinu da ozdravim.
"Kicmeni zivac", a sta je to molim vas?! Postoji kicmena mozdina, i postoji nervi koji izlaze iz nje i krecu se raznim delovima naseg tela.
Ako je noga bila u pitanju, znaci da je diskus pritiskao nerv koji ide ka nozi. To se u narodu zove isijas!
Kako god, sramno je da je dozivotni ministar zdravlja odlazi van zemlje za rutinsku operaciju, tj. nema poverenja u sistem kojim sam upravlja.
Divnu poruku je poslao narodu Srbije - ako mozete lecite se negde drugde.

naftas

pre 13 godina

Primerom je nas ministar "pokazao" sta misli o strucnosti svojih kolega. A objasnjenja zvanicnika , da bi se dodvorili ministru, vredjaju nas razum.
Pa da li oni stvarno misle da je narod tako naivan. Cuj autom je "otisao" do minhena ali stanje je bilo takvo da dalje ni jedan korak nije smeo napraviti nego se trenutno operisati. Kakva smejurija. Time samo zele opravdati troskove za njegovu operaciju i lecenje, koje mi treba da paltimo. E dragi ministre, ako si moralan covek,trebalo bi da platis sve te troskove iz svog djepa i da podneses ostavku.Kada obican covek treba da se operise tada nema takvih strucnjaka u svetu kao sto su nasi a kada ministar treba da se operise onda se bas to sto njemu treba ne radi kod nas.
Meni predlazu istu operaciju. Nadam se posle pregleda, kod konzilijuma, poslace me u Minhen.

Bavarska

pre 13 godina

Živo me zanima šta je ZAISTA iza ove skaske, koju pas s maslom ne bi mogao da pojede. No, dobar je Bog, pa ćemo i to jednom čuti.

A tek me živo zanima šta bi se desilo da nemački ministar zdravlja ode npr. u Švajcarsku da se operiše... Verovatno ne bi morao ni da se vraća.

Doduše, od Minhena nije tako daleko do Švajcarske...

zabrinut

pre 13 godina

Kad biste znali kako je tvrda ministarska fotelja u kojoj se vec dugo sedi zamerki sigurno ne bi bilo! Nije lako podnositi sve te zrtve.

благо теби па си министар

pre 13 godina

Толико си нам добро водио здравство тих 10 година да си морао чак у Немачку да одеш...

Natasa Simic

pre 13 godina

BRAVO MINISTRE....Šta bi sa tvojom pricom o našem zdravstvu pa ode u Nemačku da se operišeš. A moje dete koje je dobilo pre dve godine od konzilijuma neurohirurske klinike KC odobrenje odnosno zahtev da se operise u Nemackoj jer u Srbiji nije izvodljivo. Licno Ti si tvrdio da su nasi lekari isto tako dobri pa nam ne odobriste pokrice troskova. Zahvaljujuci ljudima dobrog srca smo otisli u Nemacku i evo moje dete je danas doro. Zapitaj se ubuduce sta ces reci svom narodu koji bude u situaciji kao ti ali nema veze i pare da bez vaseg odobrenja ode u inostranstvo na lecenje.

Jututunska juhahaha

pre 13 godina

Svaka naredna izjava vecitog ministra (ako bude imao obraza da i dalje ostane na toj funkciji) da nase zdravstvo dobro funkcionise, bice smesna i deplasiranja. Ne verujem ni u jednu jedinu rec obrazlozenja nasih (citaj ministrovih) lekara, jer to vredja zdravu pamet i logiku. Bolje je da cute, za ovakav gest jednostavno nema i ne moze biti ni jedne jedine reci opravdanja.

Dr Petrović

pre 13 godina

Kolega Tomica beše potpisao ovaj akt: http://www.minzdravlja.info/downloads/2008/Sa%20Zdravlja/dokumenta/Vodici/LUMBALNI%20SINDROM.pdf

Ivana

pre 13 godina

Dragi ministre, zelim Vam brz oporavak! Nemojte molim Vas da me razocarate pa da se oporavljate u nekom domacem banjskom lecilistu. Za operaciju stitne zlezde trebalo mi je godinu dana da prikupim sve neophodne rezultate, sintigrafija je cekana 4 meseca, a da dobijem uput za na pr. Beograd, nema sanse, zasto kad se operacija obavlja u KCKG, nasi doktori su isto tako dobri i strucni. Pa drzeci se one " ko ima veka ima i leka", nisam lose prosla, a vi drzeci se principa ima se moze se, zavrsiste u Nemackoj, lepo. Koliko se ceka operacija kuka, koliko se ceka magnetna?

goca boca

pre 13 godina

ministar nije verovatno zaboravio kako se ista rutinska operacija diskus hernije u vreme milosevica pretvorila u nesrecan slucaj kod novinara srdjana knezevica, koji je posle nekoliko godina kao kvadriplegicar podlegao usled posledica "uspesno" izvedene operacija u 51.god...posle svih reforma u zdravstvu tokom tri mandata tomice milosavljevica, nista se tu nije promenilo na bolje... ova minhenska epizoda dovoljno govori...